Seneste nyt

423 nye coronasmittede de seneste 18 timer

 • 423 nye coronasmittede de seneste 18 timer

  Rettelse: På grund af en teknisk fejl hos Statens Serum Institut skrev vi tidligere, at dagens smittetal var 668. Det er nu rettet til det korrekte 423. Dette betyder også, at positivprocenten ikke var 0,6 procent, men 0,38 procent. Vi beklager.

  Der er det seneste døgn registreret 423 nye smittede. 21 personer er døde, fremgår det af dagens tal fra Statens Serum Institut.

  Dog skal det bemærkes, at dagens overvågningstal kun går over 18 timer mod de sædvanlige 24 timer.

  Dagens smittetal er baseret på 111.093 prøver. Dermed har 0,38 procent af prøverne været positive.

  I alt er der nu 611 indlagte på landets hospitaler. Det er 55 færre end i går.

  Der er indtil videre vaccineret 183.973 personer, hvilket svarer til 3,15 procent af befolkningen. 37.094 er færdigvaccinerede.

  Seneste Nyt

 • Britisk rocklegende langer ud efter The Simpsons efter karakter, der er inspireret af ham selv

  Morrissey under en koncert i 2012. (Foto: Eliseo Fernandez © Scanpix)

  Den britiske rocksanger Morrissey, som i 1980'erne var forsanger i The Smiths, er meget utilfreds med et nyt afsnit af serien 'The Simpsons'.

  I afsnittet får karakteren Lisa en ny, usynlig ven - en britisk, deprimeret indiesanger fra 1980'erne. Afsnittet hedder 'Panic On The Streets of Springfield' - formodentlig inspireret af et af Smiths-hittet 'Panic'. Det skriver NME.

  Afsnittet har nu fået Morrissey til tasterne på Facebook. Her langer han blandt andet ud efter, at Simpsons' Morrissey-karakter har maven hængende ud af tøjet og bliver beskyldt for at være racist.

  Morrissey mener, at skaberne af Simpsons burde se sig selv i spejlet efter sagen om Hank Azaria, der nu fortryder, at han lagde stemme til den indiske kioskejer Apu gennem 30 år.

 • Femårig pige dræbt i voldsom ulykke på Peter Bangs Vej: I dag starter retssagen

  I dag begynder retssagen mod en 21-årig mand, som er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder efter en voldsom ulykke sidste år på Peter Bangs Vej.

  Ifølge anklageskriftet var den 21-årige både påvirket af kokain og lattergas, da han kørte tværs over Peter Bangs Vej, hvor han ramte en kun femårig pige og hendes mor. Pigen blev dræbt på stedet, mens kvinden blev lettere kvæstet.

  Efter ulykken flygtede han, hvilket han også er tiltalt for.

  Den 21-årige er i alt tiltalt for 35 forhold. Der er tale om flere narkoforhold, men også flere trafikforseelser. Heriblandt at have kørt over for rødt, uden kørekort og i påvirket tilstand.

  Derudover er han også tiltalt for en anden voldsom ulykke i januar 2019. Her kvæstede han en ung mor, som efterfølgende lå fem uger i kritisk koma.

  Retssagen er sat til at vare ottes retsdage, og i dag er den første.

 • DBU er klar til at udelukke spillere og klubber

  Dansk Boldspil Union er klar til at udelukke både spillere og klubber, der vil deltage i den nye europæiske Super League.

  Det skriver DBU's næstformand, Bent Clausen, i et svar på Twitter.

  Samtidig bekræfter han, at hele bestyrelsen i DBU er enige om den beslutning.

  Reaktionen kommer i kølvandet på, at 12 af Europas største fodboldklubber i nat fortalte, at de er klar til at lave en udbryderliga, der efter planen begynder til august.

  Du kan læse mere om den nye liga her.

 • Coronakrisen sendte flere på offentlig forsørgelse sidste år

  Der kom flere personer på offentlig forsørgelse sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

  Antallet af personer på offentlig forsørgelse steg med 52.600 personer fra 2019 til 2020, hvor coronakrisen rasede.

  Dermed var i alt 754.500 på offentlig forsørgelse, hvis man ikke medregner personer på SU.

  Det er især coronasituationen med nedlukninger og restriktioner, der har sendt mange ud i arbejdsløshed, skriver Ritzau.

 • 'Det er næsten så skidt, som det kan være,' siger erhvervskorrespondent om Vogelsangs exit fra Danske Bank

  Topchef Chris Vogelzangs stop er på alle måder skidt for Danske Bank. Det vurderer DR's erhvervskorrespondent, Jakob Ussing:

  - Det er næsten så skidt, som det kan være for en bank, der har været matret i denne her hvidvasksag i flere år.

  Ussing påpeger, at Vogelzangs stop efter mistanke om mulige lovovertrædelser i Holland ikke har noget at gøre med Danske Banks egen hvidvasksag i Estland. Men de to sager har ifølge Ussing alligevel betydning for hinanden:

  - Man kan ikke have en øverste direktør, der er mistænkt for ikke at have håndteret hvidvask godt nok i sin fortid, når han samtidig skal stå allerøverst på mål for banken, der selv er i gang med at blive undersøgt for ikke at have haft styr på sin hvidvaskkontrol i Danske Bank i Estland, siger han.

 • Lukkede forlystelsesparker har kostet Lego dyrt

  Det har kostet knaster for Kirkbi-koncernen, at Legoland-parkerne har måttet holde lukket under coronapandemien.

  Det viser årsregnskabet fra Kirkbi-koncernen, der har store ejerandele i både Legoland-parkerne og legetøjsproducenten Lego.

  I 2020 har Kirkbi-koncernen tjent 6,4 milliarder kroner. Det er mere end en halvering i forhold til de 16,8 milliarder kroner, der blev tjent året før.

  En del af det faldende resultat hænger sammen med ejerskabet i selskabet Merlin Entertainments, som Kirkbi ejer lidt under halvdelen af. Merlin Entertainments er det selskab, der står bag Legoland-parkerne.

  Kirkbi-koncernen fungerer som en slags pengetank for Kirk Kristiansen-familien, som grundlagde Lego. I dag er familien blandt de rigeste i Danmark.

 • Regningen for at grave mink op kan blive næsten fordoblet

  Til maj skal fire millioner mink graves op af jorden i Nørre Felding og Kølvrå og sendes til destruktion.

  Tidligere har man forventet, at regningen for opgravningen ender på omkring 80 millioner kroner, men nu har Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri anmodet om at få stillet 150 millioner kroner til rådighed til det. Det skriver Jyllands-Posten.

  Venstre er kritiske overfor beløbet og vil have fødevareminister Rasmus Prehn (S) i samråd.

  Ifølge ministeriet er anmodningen ikke ens betydende med, at regningen ender så højt.

 • Landsholdsstjerner risikerer at blive udelukket

  DR Sporten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra landsholdets anfører, Simon Kjær. (Foto: pascal rossignol © Scanpix)

  Det kan få konsekvenser for det danske landshold, at 12 europæiske fodboldklubber i nat offentliggjorde, at de vil lave en ny, europæiske superliga.

  Som et modsvar har det europæiske fodboldforbund (Uefa) nemlig meldt ud, at det kan ende med at koste en udelukkelse fra landsholdet, hvis de spiller i Super League.

  I øjeblikket spiller fem danske spillere i i en af de 12 Super League-klubber; Simon Kjær i AC Milan, Pierre-Emile Højbjerg i Tottenham Hotspur, Martin Braithwaite i FC Barcelona, Christian Eriksen i Inter og Andreas Christensen i Chelsea.

 • Danske Banks topchef stopper efter mistanke om lovbrud

  Chris Vogelzang er mistænkt i en sag om mulige lovovertrædelser i Holland. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Scanpix)

  Chris Vogelzang stopper øjeblikkeligt som administrerende direktør i Danske Bank. Det sker, fordi han er mistænkt i en sag om mulige lovovertrædelser i Holland.

  Det oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse.

  Sagen drejer sig om mulige lovovertrædelser vedrørende forebyggelse af hvidvask i den hollandske bank ABN AMRO.

  - Jeg er meget overrasket over de hollandske myndigheders beslutning. Jeg forlod ABN AMRO for mere end fire år siden og er tryg ved, at jeg varetog mit ledelsesmæssige ansvar med integritet og dedikation, udtaler Vogelzang i meddelelsen og fortsætter:

  - Men i lyset af den særlige situation Danske Bank befinder sig i, og den intense granskning, som banken er under, særligt når det gælder bekæmpelse af hvidvask som følge af den endnu ikke afsluttede Estland-sag, ønsker jeg ikke, at spekulationer om min person skal stå i vejen for Danske Banks fortsatte udvikling.

  Chris Vogelzang var en del af den øverste ledelse i ABN AMRO fra 2009-2017.

  Danske Bank har i stedet udnævnt Carsten Egeriis til ny administrerende direktør.

 • Australien og New Zealand indfører karantænefri rejser og familier kan dermed genforenes

  En mor og datter genforenes i Sydneys lufthavn. (Foto: Saeed Khan © Scanpix)

  Der var store kram og duggede øjne, da australske og newzealandske familier fra i dag kunne gense hinanden efter myndighederne har genåbnet grænserne.

  Det betegnes som en milepæl under pandemien, at det nu er muligt at rejse karantænefrit mellem de to lande for første gang i over et år. Det skriver Ritzau.

  Gensynsglæden var også stor i lufthavnen i Wellington i New Zealand. (Foto: BEN MCKAY © Scanpix)

  Mens de fleste australske delstater har tilladt karantænefrie besøg fra New Zealand siden slutningen af sidste år, så har New Zealand indtil nu krævet, at rejsende fra det store naboland skulle i to ugers hotelkarantæne ved ankomst.

  Gensynsglæde i New Zealand. (Foto: BEN MCKAY © Scanpix)
 • FIFA kritiserer udbryderliga

  Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) tager afstand fra den europæiske udbryderturnering Super League, fordi den ikke harmonerer med de internationale fodboldstrukturer.

  Det oplyser Fifa i en erklæring.

  - På denne baggrund kan Fifa kun udtrykke sin misbilligelse over for en "lukket, europæisk udbryderliga", der står uden for de internationale fodboldstrukturer, udtaler Fifa ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Kritikken kommer, kort efter at 12 europæiske storklubber har meddelt, at de vil stifte en ny turnering.

  Med i aftalen er Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Tottenham, FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Inter, Milan og Juventus.

  /Ritzau/

 • Rusland henter 34 forældreløse børn hjem fra Syrien

  34 børn i alderen fra 3 til 14 år er blevet hentet hjem til Rusland fra lejre i det nordøstlige Syrien.

  Det skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Ritzau.

  Antallet af russiske børn, der er blevet hentet hjem, er dermed oppe på 169. Ifølge de kurdiske myndigheder, som varetager de to lejre i Syrien, der huser de mange fremmedkrigeres børn og hustruer, er der flere hjemtagelser på vej.

  Syriens kurdere har gentagne gange opfordret det internationale samfund til at hjemtage dets børn, som holdes i overfyldte lejre i det nordøstlige Syrien, heriblandt de 19 danske børn, der sammen med deres mødre sidder i lejrene al-Roj og al-Hoj.

 • Ugen starter solrigt og varmt med temperaturer op til 18 grader

  Østerstrand, Fredericia. F (Foto: Bjarne Bent)

  Vi får en tør dag med masser af sol, hvilket får temperaturen til at stige til mellem 13 og 18 grader.

  Vinden er svag til jævn og kommer fra nordøst og østlig retning. Ved kyster vendt mod vinden vil temperaturen være lidt lavere, da vinden kan være op til frisk der.

  I nat falder temperaturen til mellem 1 og 6 graders varme.

 • Boris Johnson kritiserer planer om europæisk superliga med seks engelske hold

  Det vil være "meget skadeligt" for fodbolden, hvis planerne om at oprette en europæisk Superliga med 12-15 af Europas bedste hold bliver ført ud i livet.

  Det siger den britiske premierminister, Boris Johnson.

  - Disse planer rammer lige i hjertet af vores hjemlige liga og vil bekymre fans over hele landet, lyder det fra premierministeren.

  Seks britiske hold har sagt ja til at være med i den nye superliga, der efter planerne skal starte til august.

  Også den franske regering har reageret på nyheden om den nye liga. Her glæder præsident Macron sig over, at ingen franske hold har sagt ja til at være med.

 • Voldsom skovbrand rammer universitet i Cape Town

  Det næsten 200 år gamle Jagger Library på universitetet i Cape Town er smadret af flammer. (Foto: Nic Bothma © Scanpix)

  I går brød en stor skovbrand ud ved den sydafrikanske by Cape Town. Sent i går aftes har branden spredt sig til byens universitet, UCT, skriver Ritzau.

  Flammerne har opslugt flere bygninger, og et bibliotek fyldt med sjældne bøger er gået tabt.

  Alle universitetets studerende er blevet evakueret, og myndighederne har måttet opfordre indbyggere og turister til at søge væk fra området.

  Omkring 120 brandmænd og 5 helikoptere er sat ind for at slukke branden.

 • 12 fodboldklubber bekræfter planer om at lave europæisk superliga

  12 europæiske fodboldklubber bekræfter natten til mandag, at de agter at stifte en ny europæisk turnering, der skal hedde Super League.

  Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Tottenham, Arsenal, Chelsea, Juventus, Inter og Milan vil være de 12 stiftende klubber.

  - Fremadrettet vil de stiftende klubber se frem til at holde diskussioner med Uefa og Fifa (Det Europæiske og Internationale Fodboldforbund, henholdsvis, red.) for at samarbejde om i fællesskab at levere det bedste udfald for Super League og fodbold som helhed, skriver klubberne i en pressemeddelelse.

  Uefa har tidligere fordømt planerne om at stifte en europæisk superliga.

 • Myanmars opposition vil med på asiatisk krisemøde, hvor militærjuntaen også deltager

  Myanmars opposition beder ledere i andre sydøstasiatiske lande om at give den lov til at deltage, når man i den kommende weekend samles til krisemøde om situationen i landet.

  Oppositionen har samlet sig i en skyggeregering under navnet 'Den Nationale samlingsregering', efter at militærjuntaen tog magten i landet 1. februar. Gruppen består primært af folk fra Aung San Suu Kyis parti, NLD.

  Skyggeregeringen opfordrer til, at medlemslandene i Sammenslutningen af Sydøstasiatiske Nationer (Asean) ikke anerkender Myanmars militærstyre som landets retmæssige regering.

  Lederen af militærstyret, Min Aung Hlaing, ventes at deltage i Asean-mødet på lørdag i Indonesiens hovedstad, Jakarta. Det bliver hans første udlandsrejse siden kuppet.

 • Pandemien buldrer videre i Brasilien med 1.657 nye dødsfald det seneste døgn

  Coronapandemien buldrer videre i Brasilien.

  Det seneste døgn er der registreret 42.980 nye coronasmittede og hele 1.657 dødsfald som følge af sygdommen. Alene den sidste uge har 18.541 mistet livet til sygdommen.

  Det oplyser landets sundhedsministerium ifølge Reuters.

  Brasilien har registreret mere end 13,9 millioner smittetilfælde i alt og 373.335 dødsfald.

 • Christian Eriksen-scoring sender et point til Inter

  Den danske midtbanekreatør Christian Eriksen fik en nøglerolle for sin italienske klub Inter, da Milano-klubben spillede 1-1 ude mod Napoli i den bedste italienske fodboldrække.

  Napoli kom foran ti minutter før pausen på et selvmål af Inter-målmand Samir Handanovic. Eriksen udlignede i 55. minut på et langskud en meter uden for feltet.

  Christian Eriksen scorede sit første sæsonmål i ligaen for Inter, der samtidig tabte point efter 11 sejre på stribe.

  Inter har ni point ned til AC Milan på andenpladsen, der tidligere søndag vandt 2-1 over Genoa hjemme i Milano. Napoli ligger på femtepladsen.

  Christian Eriksen spillede søndag sin ligakamp nummer 20 for Inter i sæsonen. (Foto: CIRO FUSCO © Scanpix)
 • Dagen efter prins Philips begravelse undskylder Sinn Fein for drabet på prinsens onkel i 1979

  Dagen efter prins Philips begravelse undskylder lederen af det irske parti Sinn Fein for IRA's drab på Philips onkel, Lord Mountbatten, i 1979.

  Sinn Fein var tidligere den politiske del af IRA.

  I et interview med Times Radio i dag blev partiets leder, Mary Lou McDonald, spurgt, om hun ville undskylde for drabet på prins Charles grandonkel, hvortil hun svarede:

  - IRA og de væbnede styrker, som kan kædes sammen med prins Charles, gennemførte mange, mange voldelige handlinger på vores ø. Selvfølgelig vil jeg sige, at jeg er ked af, at det skete. Selvfølgelig er det hjerteskærende.

  Prins Charles besøgte i 2015 Mullaghmore, hvor hans nære mentor Lord Mountbatten, blev myrdet af IRA. (Foto: pool © Scanpix)

  Lord Mountbatten blev dræbt i et bombeangreb mod hans båd, da han var på ferie i Mullaghmore, Irland. Hans barnebarn og en ung sømand mistede livet. Scenen er med i den nyeste sæson af The Crown.

  - Jeg har et absolut ansvar for at sikre, at ingen familie må opleve det igen, og jeg er glad for at gentage det i weekenden, hvor din dronning begravede sin elskede mand, siger Mary Lou McDonald ifølge Independent.

  IRA og tidligere Sinn Fein-leder Gerry Adams har altid fastholdt, at Mountbatten var et legitimt mål.

 • Boris Johnson og Macron advarer mod planerne om en ny europæisk fodboldsuperliga

  Den britiske premierminister, Boris Johnson, advarer mod planerne om en ny europæisk liga, der ligger uden for Uefa-regi.

  - Planerne om en europæisk superliga vil være meget ødelæggende for fodbolden, og vi støtter fodboldforbundene i at gribe ind, skriver Boris Johnson på Twitter.

  Samme bekymring om den nye liga kommer også fra Frankrigs præsident Macron.

  - Præsidenten glæder sig over de franske klubbers holdning til at nægte at deltage i et europæisk superligaprojekt, der truer princippet om solidaritet og sportslig fortjeneste, lydet i en udtalelse til L'Équipe.

  Ogfra fra Macron lyder det, at man støtter alle de skridt, som de forskellige officielle fodboldforbund måtte tage imod ligaen.

 • Leicester booker billet til FA Cup-finalen efter sejr over Southampton

  Den engelske fodboldklub Leicester bookede her til aften billet til FA Cup-finalen, da de besejrede Southampton med 1-0 i semifinalen.

  Den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel stod over for den den danske landsholdsspiller Jannik Vestergaard i en kamp, der blev spillet foran 4.000 tilskuere på Wembley.

  Kelechi Iheanacho blev noteret for kampens eneste scoring i det 55. minut, da han i to forsøg - og et skud på Jannik Vestergaard - fik bolden i mål.

  Kasper Schmeichel og Leicester kan derfor sætte et stort kryds i kalenderen 15. maj, hvor holdet skal spille FA Cup-finale mod Chelsea.

  Kasper Schmeichel kan sætte et stort kryds i kalenderen 15. maj. (Foto: RICHARD HEATHCOTE © Scanpix)
 • Rusland udviser 20 tjekkiske diplomater

  Rusland udviser 20 tjekkiske diplomater. De har fået 24 timer til at forlade landet.

  Det oplyser det russiske udenrigsministerium, skriver Reuters.

  Udvisningen kommer, efter at Tjekkiet i går udviste 18 russere, som mistænkes for at være hemmelige agenter for Ruslands efterretningstjenester - og for at stå bag en eksplosion på et militærdepot i oktober 2014.

 • 11 passagerer dræbt i egyptisk togulykke

  Her bliver en af togvognene fjernet fra ulykkesstedet. Det vides endnu ikke, hvorfor ulykken skete. (Foto: AYMAN AREF © Scanpix)

  11 personer har mistet livet i togulykken i Egypten.

  Det bekræfter det egyptiske Sundhedsministerium ifølge AP.

  Mindst 98 er såret i ulykken, der skete, da et tog fra Kairo til Mansoura blev afporet - fire vogne skred af ukendte årsager væk fra skinnerne.

 • Brøndby og AGF spiller uafgjort i Superligaen

  Brøndby IF spillede søndag aften 2-2 hjemme mod AGF i Superligaen.

  Hjemmeholdet havde svært ved at finde rytmen i opgøret mod aarhusianerne, men Brøndby kom tilbage fra både 0-1 og 1-2 på mål af Andreas Maxsø og Jesper Lindstrøm.

  Målene fra gæsterne blev scoret af Kevin Diks og Albert Grønbæk i første halvleg.

  Med det ene point er Brøndby på andenpladsen med 46 point efter 25 kampe. FC Midtjylland, som mandag gæster Randers FC, topper tabellen med 49 point for en kamp færre.

  AGF er placeret på fjerdepladsen med 39 point.

 • Halvdelen af alle voksne amerikanere har nu fået mindst et stik mod corona

  50,4 procent af den amerikanske befolkning over 18 år har fået mindst et stik med en coronavaccine.

  Det svarer til næsten 130 millioner mennesker.

  Det oplyser USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) ifølge nyehedsbureauet AP.

  Af disse er næsten 84 millioner voksne færdigvaccineret - det svarer til næsten en tredjedel.

 • Russisk ambassadør: Navalnyj får ikke lov at dø i fængslet - men han opfører sig som en hooligan

  Ruslands ambassadør i Storbritannien, Andrej Kelin, forsikrer om, at den russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyj ikke kommer til at dø i det fængsel, han er indsat i.

  Det siger Kelin i et interview med BBC.

  - Selvfølgelig vil han ikke få lov at dø i fængslet, siger ambassadøren.

  - Men jeg kan oplyse, at hr. Navalnyj opfører sig som en hooligan. Han prøver at bryde hver eneste regel, der er fastlagt, tilføjer han.

  Andrej Kelin under interviewet. Navalnyj indledte en sultestrejke 31. marts. Ifølge hans egen læge er hans helbred så svagt på grund af sultestrejken og muligvis også sidste års alvorlige forgiftning, at han risikerer at dø. (Foto: Jeff Overs/BBC © Scanpix)

  Ambassadøren afviser, at Navalnyj kan blive tilset af sin egen læge, da han får den "nødvendige behandling".

  Kelin mener, at Navalnyj blot forsøger at "tiltrække sig opmærksomhed" med sine anmodninger om at blive tilset af en læge.

  - I dag er der noget galt med hans venstre hånd, i morgen er det hans ben og så videre. Det handler om journalister og opmærksomhed, siger ambassadøren.

 • 21-årig kvinde fængslet for drabsforsøg efter knivoverfald i Odense

  En 21-årig kvinde er i dag blevet varetægtsfængslet frem til 12. maj for drabsforsøg i Odense.

  Kvinden blev anholdt i går aftes efter et knivstikkeri i en trappeopgang i Skt. Knuds Gade, skriver Fyens.dk.

  Avisen skriver, at den 21-årige er sigtet for at have stukket en 20-årig kvinde i ryggen med kniv mindst seks gange.

  Det 20-årige offer var efterfølgende i kritisk tilstand og blev opereret.

  Søndag morgen oplyste politiet til Ritzau, at kvindens tilstand var stabil.

 • Spøgelsesbilist fængslet - kørte beruset i firmabil

  En dommer ved Retten i Odense har besluttet at varetægtsfængsle en 29-årig østeuropæisk mand, der blandt andet sigtes for vanvidskørsel.

  Det skriver Fyns Politi på Twitter.

  Manden blev anholdt i nat, da han - påvirket af alkohol - kørte i den forkerte retning på motorvejen hen over Lillebæltsbroen.

  Den 29-årige kørte i en firmabil. Anklagemyndigheden vil dog alligevel kræve bilen konfiskeret for bestandig, når sagen kommer for retten - også selv om det altså ikke er mandens egen.

  Bilen blev beslaglagt på stedet ved anholdelsen efter de nye regler om vanvidsbilisme.

 • Voldsom naturbrand har bredt sig til flere historiske bygninger i Cape Town

  Det gamle bibliotek står ikke til at redde. (Foto: RODGER BOSCH © Scanpix)

  En voldsom naturbrand har med lynets hast bredt sig fra nogle omkringliggende bjerge til flere bygninger i den sydafrikanske by Cape Town.

  Byen gamle universitet med bygninger fra 1800-tallet står i flammer, og flere studerende fra det nærliggende campus er blevet evakueret.

  Brandfolk bærer en kollega væk. (Foto: RODGER BOSCH © Scanpix)

  Helikoptere forsøger at slukke branden fra luften, mens mange brandfolk er udstationeret på jorden. To af dem er blevet såret i flammerne, skriver det lokale medie Times Live.

  Blandt de ødeladte bygninger er Special Collections-biblioteket på universitetet og landets ældste vindmølle, Mostert-møllen, fra 1796.

  Den historiske mølle er hårdt ramt af ilden. (Foto: MIKE HUTCHINGS © Scanpix)

  Cape Towns officielle Twitterprofil har video af branden:

 • Uefa vil gå rettens vej for at stoppe udbryderturnering

  Uefa vil gå rettens vej for at stoppe udbryderturnering - og klubberne kan blive udelukket fra nationale turneringer og spillerne fra landsholdsfodbold.

  Det skriver Uefa i en fælles meddelelse med Premier League, Det Engelske Fodboldforbund, Det Spanske Fodboldforbund, La Liga, Det Italienske Fodboldforbund og Lega Serie A.

  Sammen skriver de, at de har "erfaret, at nogle få engelske, spanske og italienske klubber har planer om at offentliggøre planer om en lukket, såkaldt Super League".

  Flere medier, heriblandt The New York Times, har søndag beskrevet, hvordan en gruppe af klubber er på vej til at stifte deres egen turnering.

 • Flere meldes dræbt og over 100 er kvæstet i togulykke i Egypten

  Her ses flere af togvognene. (Foto: Khaled Elfiqi © Scanpix)

  Flere togvogne er kørt af sporet i en ulykke nord for Egyptens hovedstad, Kairo.

  Over 100 personer er kvæstet i ulykken. Der er også meldinger om dræbte, men det er dog endnu ikke officielt bekræftet.

  Optagelser, delt på sociale medier, viser flere væltede togvogne.

  Sundhedsministeriet meddeler, at omkring 60 ambulancer er sendt til ulykkesstedet.

  Toget var på vej nordpå mod byen Mansoura.

  Det er endnu ikke klart, hvordan ulykken kunne ske - det skal nu undersøges.

  Søndagens ulykke er blot den seneste i en række af togulykker i Egypten i de seneste uger. Tidligere på ugen blev 15 mennesker kvæstet, da et andet tog kørte af sporet i den nordlige provins Minya al-Qamh. Og den 26. marts blev mindst 19 mennesker dræbt, da to tog kolliderede i det sydlige Egypten. (Foto: Mohamed Abd El Ghany © Scanpix)
 • FC Nordsjælland udligner i 90. minut mod 10-mands FCK

  FC København spillede søndag 2-2 på hjemmebane mod FC Nordsjælland i landets bedste fodboldrække.

  Det startede ellers godt for hjemmeholdet, der kom i front efter 10 minutters spil på mål af Lukas Lerager. En udvisning til FCK-forsvareren Nicolai Boilesen i det 18. minut ændrede kampen, hvorefter gæsterne fik et overtag og udlignede.

  FCK skulle nu spille i undertal, men kom igen foran på en forsvarsfejl. Hjemmeholdet havde været i undertal i 72 minutter, inden gæsterne udlignede til slutresultatet 2-2 i 90. minut.

  Det ene point betyder, at FCK er nummer tre med 42 point, mens FCN er på femtepladsen med 36 point.

 • Nicoline Sørensen sparker sin klub videre i FA Cup-turneringen

  Den danske landsholdsspiller Nicoline Sørensen blev altafgørende for sin engelske klub Everton i 2-1-sejren over Durham i kvindernes FA Cup-turnering i fodbold.

  Den 23-årige Everton-spiller scorede det afgørende mål på hjemmebane til 2-1 i dommerens overtid.

  De to hold mødte hinanden i sekstendelsfinalerne, hvor det var gæsterne, der kom i front i starten af anden halvleg. Hjemmeholdets Poppy Pattinson udlignede til 1-1 fem minutter efter, inden den danske landsholdsspiller kunne lukke kampen kort før lukketid.

 • Nu skal børn under 12 år også testes, hvis de rejser ind i Norge

  Fra midnat skal børn under 12 år også coronatestes, hvis de skal ind i Norge fra et andet land. Hidtil har de mindste børn været undtaget.

  Det skriver NRK.

  Årsagen er de mere smitsomme coronavarianter.

  Hvis barnet dog protesterer, og test dermed ikke er muligt, skal testen ikke gennemføres, står der i de nye regler, og ifølge Norges sundhedsminister, Bent Høie, er det "vigtigt, at det ikke er ubehageligt for barnet."

  Børn, som krydser grænsen ofte, for eksempel på grund af familie, er dog fortsat undtaget karantæne.

 • Stor politiaktion i gang på Amager: To anholdte - ammunitionsryddere er på stedet

  To personer er blevet anholdt i en større politiaktion på Følfodvej på Amager, hvor politiets teknikere og Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste er til stede.

  Det oplyser politiinspektør ved Grænsecenter Øresund under Københavns Politi, Henrik Andersen, til Ekstra Bladet.

  Han ønsker af hensyn til efterforskningen ikke at fortælle, hvad de anholdte er sigtet for.

  Grænsecenter Øresund blev oprettet 1. april sidste år - og er et samarbejde mellem dansk og svensk politi og svensk toldvæsen. Fokus er på at forhindre og efterforske grænseoverskridende kriminalitet eksempelvis i relation til narkotika og våben, oplyser News Øresund.

 • Wout van Aert vinder cykelklassiker efter vanvittig tæt afslutning

  Belgieren Wout van Aert vandt søndag cykelløbet Amstel Gold Race.

  Sammen med to andre ryttere kom van Aert til målstregen snert foran et vildt jagende hovedfelt.

  Men vinderen skulle findes mellem de tre udbrydere, og her blev det vanvittigt tæt mellem Wout van Aert og briten Tom Pidcock.

  Ingen af de to jublede efter spurten, og målfotoet afslørede, at der blot var et mulehårs afstand mellem de to. Det var dog Wout van Aert, der med lidt forsinkelse kunne juble over sejren.

  Ingen af de ni danske deltagere markerede sig i finalen.

 • Verstappen vinder årets andet Formel 1-grandprix

  Max Verstappen vandt årets andet Formel 1-grandprix, da han på Imola-banen i Italien var hurtigst.

  Verstappen startede løbet i tredje position, men han kravlede hurtigt op på førstepladsen. Faktisk allerede i første sving, hvor han strøg helt frem.

  Undervejs i løbet, der var præget af regn, blev det også til en omstart, men det ændrede ikke på, at Verstappen tog sejren.

  Den forsvarende verdensmester, Lewis Hamtilton, blev nummer to, mens Lando Norris tog tredjepladsen.

  Max Verstappen i sin Red Bull-racer. (Foto: JENNIFER LORENZINI © Scanpix)
 • Jeppe Kofod efter meldinger om, at Navalnyj er tæt på at dø: Giv ham uafhængig lægehjælp nu

  Den danske udenrigsminister Jeppe Kofod (S) kommenterer nu på udtalelserne fra den fængslede russiske oppositionsleder, Navalnyjs læger, der siger, at han er ved at dø, fordi han ikke får den fodnødne lægehjælp.

  - Dybt bekymrende rapporter om, at Navalnyj er i kritisk tilstand. Jeg gentager min opfordring om, at han straks løslades. Der skal øjeblikkeligt ydes uafhængig lægehjælp. Verdens øjne er rettet mod Rusland, og vi vil stille de russiske myndigheder til ansvar, skriver Kofod på Twitter.

  Samtidig har EU også udsendt en erklæring, hvor man udtrykker dyb bekymring.

  - Vi opfordrer de russiske myndigheder til at give ham øjeblikkelig adgang til læger, han stoler på, lyder det.

 • Små virksomheder enige med V og K: Afskaf krav om bordbestilling

  Erhvervsorganisationen for små- og mellemstore virksomheder SMVdanmark vil ligesom Venstre og De Konservative har afskaffet reglen om, at gæster skal bestille bord mindst 30 minutter inden, hvis de vil spise indenfor.

  Administrerende direktør Jakob Brandt kalder det "et bureaukratisk benspænd".

  - Regler om kvadratmeter pr. gæst, afstand mellem borde og coronapas burde være rigeligt til at forhindre smittespredning. Bordbestilling er bare et bureaukratisk benspænd, der gør det endnu sværere for en trængt branche, skriver han på Twitter.

 • 10-mands Sønderjyske redder uafgjort mod OB

  OB og Sønderjyske spillede søndag eftermiddag 1-1 i Superligaen.

  Det så ellers ganske fint ud for OB undervejs i kampen. En tidlig scoring af Bashkim Kadrii havde bragt fynboerne på sejrskurs, og da Sønderjyskes Philipp Schmiedl fik rødt kort umiddelbart efter pausen så det svært ud for Sønderjyske.

  Emil Holm fik dog med sin scoring efter 66 minutter bragt balance i regnskabet til stillingen 1-1, som også blev kampens slutresultat.

 • Lyngby henter vigtige point i Horsens

  Lyngby Boldklub har nu kun fire point op til overlevelse i Superligaen, efter klubben søndag sejrede med 3-1 over AC Horsens på Casa Arena i Horsens.

  Forsvarsspilleren Kevin Tshiembe stod for Lyngbys første mål, mens midtbanespilleren Mathias Hebo scorede to mål i anden halvleg.

  Sejren var Lyngbys fjerde udesejr i træk. Lyngby Boldklub sætter dermed yderligere ild til nedrykningskampen. Horsens indtager stadig sidstepladsen i nedrykningsspillet og har 13 point op til overlevelse.

 • Politiet i Sydøstjylland advarer om fupmager, der ringer og udgiver sig for at være fra politiet

  Sydøstjyllands Politi advarer borgere om at stole på et opkald fra en person, der udgiver sig for at være fra politiet, og som ringer fra et nummer, der minder meget om politiets gamle nummer med 1448 til sidst.

  Men der er tale om fupmager, der forsøger at få folk til at aflevere deres cpr-nummer og Nem-id.

  - Borgere, der bliver ringet op fra telefonnummer 76241448 og afkrævet cpr og Nem-id grundet påstand om hacking, anmodes om ikke at efterkomme dette. Pågældende, der ringer, angiver, at han er fra politiet. Dette er ikke tilfældet, lyder advarslen.

  Sydøstjyllands Politi dækker Skanderborg, Horsens, Hedensted, Vejle, Billund, Kolding og Fredericia kommuner.

 • USA kan have dommen klar om Johnson & Johnson-vaccinen på fredag

  En beslutning om brugen af coronavaccinen fra Johnson & Johnson i USA kan blive truffet på fredag. Her skal et ekspertpanel under USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) mødes og diskutere vaccinen.

  Det oplyser USA's statsepidemiolog, Anthony Fauci, i programmet "Face the Nation" på CBS.

  USA satte brugen og udrulningen af Johnson & Johnson på pause efter seks tilfælde af blodpropper, der måske kunne kobles sammen med vaccinen.

  Hvad dommen bliver, ved Fauci dog ikke endnu:

  - En af mulighederne er at få den (vaccinen, red.) tilbage, men at gøre det med nogle former for restriktioner eller en slags advarsel.

  - Men jeg tror, at vi kender svaret på det på fredag, siger han ifølge Reuters.

 • 499.417 danskere har nu fået andet og sidste vaccinestik

  499.417 danskere er nu færdigvaccinerede.

  Det svarer til 8,5 procent af begfolkningen, viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut (SS).

  Siden den seneste opgørelse, der kom i går, har yderligere 18.790 personer fået det første stik med en coronavaccine - i alt er 1.058.610 vaccineret mod corona med det første stik - det svarer til 18,1 procent af befolkningen.

 • Holger Rune er klar til ATP-turnering i Barcelona

  Det danske tennistalent Holger Rune har kvalificeret sig til ATP-turneringen i Barcelona.

  Holger Rune vandt kvalifikationsfinalen på trods af, at han var nede med 2-5 i det afgørende sæt mod tyske Peter Gojowczyk.

  Med comebacket vendte danskeren det afgørende sæt og vandt med 7-5.

  Holger Rune er lige nu nummer 322 på verdensranglisten, mens Gojowczyk er nummer 130.

  Rune spiller sin kamp i første runde tirsdag, hvor han står over for den 33-årige spanier Albert Ramos-Viñolas. (Foto: Antoine Couvercelle / Panoramic © Scanpix)
 • Minister kalder reservationskrav 'forudsætningen' for at åbne serveringssteder

  Kravet om at man skal bestille tid mindst 30 minutter inden ankomst på restaurant, café eller værtshus har høstet en del kritik, siden retningslinjerne for indendørs servering blev præsenteret i morges.

  Men kravet er en af forudsætningerne for genåbningen. Det siger erhversminister Simon Kollerup (S) til BT:

  - Jeg forstår godt, at det kan være bøvlet og irriterende, men det er forudsætningen for, at vi kan åbne så meget af samfundet og dansk erhvervsliv, som vi gør nu.

  Kravet har blandt andet fået fastfoodkæderne McDonald's og Sunset Boulevard til at droppe indendørs servering, da man ifølge kæderne ikke kan håndtere det.

 • Avedøre Sogn står til at lukke, da sognet nu overskrider reglerne for automatisk nedlukning

  Avedøre Sogn, som ligger i Hvidovre Kommune i Storkøbenhavn, står nu til at lukke ned.

  Sognet overskrider nemlig reglerne for automatisk nedlukning ifølge dagens smittetal fra Statens Serum Institut.

  Det betyder, at skoler, fritidsaktiviteter med mere skal lukkes ned.

  Sognet har 16.120 indbyggere og har den seneste uge haft 65 smittede.

  Modellen for automatisk nedlukning bygger på rammeaftalen om genåbning, som blev indgået af et bredt flertal i Folketinget. Den skulle gøre det gennemskueligt, hvornår en kommune bliver nødt til at lukke.

  I alt otte sogne er lige nu ramt af automatisk nedlukning. Tjek dit eget sogn her.

 • 902 er registreret smittet det seneste døgn

  902 personer er registreret smittet med coronavirus de sidste 24 timer, og tre coronasmittede personer er døde.

  Antallet af indlagte er steget med otte, hvilket betyder, at i alt 181 personer er indlagt på landets hospitaler og sygehuse.

  35 af dem er indlagt på intensiv afdelinger, mens 24 af dem er i respirator.

  Der er foretaget 214.601 pcr-test, og det betyder, at positivprocenten er på 0,42. Det er den højeste positivprocent i to uger.

 • De Konservative kalder reservationskravspisesteder for 'fjollet'

  Står det til De Konservative bør man sløjfe kravet om, at gæster skal booke tid mindst en halv time før ankomst, hvis de fra på onsdag vil have plads indendørs på en restaurant, café eller et værtshus.

  Kravet kan nemlig ifølge partiet ramme de restauranter, der ikke har bookingsystemer, samt give tomme borde, selv om der er kunder.

  - Det er fjollet, hvis ikke man får fyldt bordene op, fordi kunder skal booke et bord en halv time i forvejen, siger De Konservatives erhvervsordfører, Mona Juul, til Ritzau.

  Hun hæfter sig ved, at gæster allerede skal have coronapas, mens serveringsstederne skal sikre god afstand.

Mere fra dr.dk