Seneste nyt

739 personer er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn

Overblik

 1. 739 personer er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn

  739 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. En person er død det seneste døgn.

  Det fremgår af dagens opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

  I går var der 1.085 bekræftede tilfælde.

  Dagens smittetal er baseret på 69.397 pcr-test. Det svarer til, at 1,06 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er samtidig foretaget 146.798 hurtigtest de sidste 24 timer. Positive prøvesvar herfra indgår dog ikke i smittetallene, fordi der er usikkerhed om svarene.

  Der er nu 54 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er to færre end i går. Af de indlagte er otte på intensiv afdeling og otte er i respirator.

 2. Skældud skader: Så nu skal det være slut på østjysk skole

  Eleverne på Herskind Skole i Galten ved Aarhus skal ikke længere sidde tilbage med røde ører og en flov fornemmelse, når de har snakket i timen eller kigget på mobiltelefonen.

  - Vi ved, at det skader børns tillid til den voksne, hvis de får meget skæld ud. Og det skaber også en negativ stemning, hvis der bliver skældt ud i klasserne, så derfor vil vi ikke skælde ud mere, siger skolelæreren, siger lærer Sigrid Holk Ihler.

  Børne- og skoleforsker Louise Klinge, som er medforfatter til bogen 'Skole uden skældud', mener, at Skolen i Galten gør det helt rigtige.

  - Faktisk er der studier, der tyder på, at den psykiske magt virker lige så voldsom på barnet som den fysiske magtudøvelse og har ligeså langsigtede konsekvenser.

 3. Dømt læge forsvarer ulovlig hjælp til selvmord: 'Ret og pligt at gøre oprør'

  Den dømte læge Svend Lings rådgiver i gennemsnit en person om dagen om, hvordan man tager livet af sig selv. Det siger han i et interview med DR Nyheder.

  Han har således forsat sin praksis på trods af en dom på 60 dages betinget fængsel, som Højesteret afsagde for to år siden. Dommen fik han for at have hjulpet flere mennesker med at begå selvmord.

  Han siger, at der er et stort flertal, der er for aktiv dødshjælp, og at politikerne derfor burde lave loven om.

  - Når politikerne ikke handler, som befolkningen ønsker, er det ikke demokrati, så er det politikervælde, og så mener jeg, at det er befolkningens ret og pligt at gøre oprør, og det er det, jeg er i gang med.

  Aktiv dødshjælp er ulovligt i Danmark. Svend Lings mener, det er bedre at tage loven i egen hånd i stedet for at vente på, at den bliver lavet om.

  - Vi har ventet i årevis. Den her diskussion har kørt lige så længe, jeg kan huske, og der er ikke sket en pind. Og politikerne har i alle de år ignoreret befolkningen, siger han.

 4. Vildt vejr aflyser flere færgeafgange

  Nogle steder i landet kan opleve vindstød af stormstyrke, og det har indtil videre betydet, at flere færgeafgange har måttet aflyses.

  Således oplyser Fjordline, der står for en række ruter mellem Nordjylland og Norge, har måttet aflyse sine færger.

  Det samme oplyser Læsøfærgen, der på grund af vejret ikke kan sejle mellem øen og Frederikshavn.

  Også Samsø Rederi skriver på Facebook, at en række afgange er blevet aflyst.

 5. Se videoen: Lava sprøjter stadig ud af vulkan på kanarisk ø

  Lava skyder mod himlen i de tidlige morgentimer på La Palma, der er en af de spanske kanariske øer. (Foto: Nacho Doce © Ritzau Scanpix)

  For femte dag i streg er vulkanen Cumbre Vieja på La Palma i udbrud, og her til morgen var det med store sprøjt af lava, der skød op, mens giftig aske lagde sig som et tæppe over området.

  Lavaen har allerede ødelagt omkring 200 huse, mens tusinder er blevet evakueret på den kanariske ø.

  Den altødelæggende masse fortsætter mod vest, men dog langsommere end de foregående dage.

  De lokale myndigheder har advaret folk om den giftige aske.

 6. Danske fodbolddommere bruger markant mindre tid på VAR end tidligere

  Dommerne i Superligaen bruger mindre og mindre tid på VAR-indgreb.

  Det skriver Jyllands-Posten.

  I efteråret sidste år blev der brugt i gennemsnit 95 sekunder på VAR-indgreb per kamp. Det tal er i denne sæsons første otte runder barberet ned til 22 sekunder. Det skyldes blandt andet, at antallet af VAR-indgreb er faldet.

  Derudover har videodommerne undgået at misse en eneste kendelse, lyder det fra Michael Johansen, dommerchef i Dansk Boldspil-Union (DBU) Michael Johansen.

  - Det er gået markant bedre, end vi havde forventet. Vi har få indgreb, og de varer kort tid. Det betyder, at man ser lidt til VAR, siger Michael Johansen til Jyllands-Posten.

  /ritzau/

 7. Storfiskers forsvarer i kvotesag beskylder anklagemyndigheden for alvorlige fejl

  Storfiskeren Henning Kjeldsen er tiltalt for ved hjælp af stråmænd at have tjent flere hundrede millioner kroner på fiskekvoter, som han ifølge bagmandspolitiet ikke havde ret til at bruge.

  Anklagemyndigheden kræver, at Henning Kjeldsen og syv påståede bagmænd betaler omkring 223 millioner kroner tilbage.

  Men den vurdering er forsvarsadvokat Olaf Koktvedgaard dybt uenig i.

  - Anklagemyndighedens opgørelser er efter vores opfattelse behæftet med så store fejl og mangler, at de ikke kan ligge til grund for hverken konfiskationskrav eller bødekrav, sagde han på dagens retsmøde i byretten i Holstebro, hvor kvotesagen er blevet genoptaget efter en længere pause.

  Foruden konfiskationskravet risikerer Henning Kjeldsen at blive idømt en bødestraf samt at få frataget retten til at drive erhvervsfiskeri.

  Henning Kjeldsen nægter sig skyldig.

  Der forventes at falde dom til november.

 8. Fejl i DNA-analyse genåbner sag om hashfund

  En mand, som er blevet dømt for besiddelse af stoffer, skal have genoptaget sin sag.

  Det har Den Særlige Klageret afgjort, efter et DNA-spor i sagen er blevet undersøgt med en udvidet metode på 16 punkter.

  - Det betyder, at sagen nu skal gå om i Vestre Landsret, hvad angår de forhold, siger advokat Jan Schneider, der er forsvarer for den dømte mand, til Ritzau.

  Rigsadvokaten meddelte i begyndelsen af september, at den havde bedt Den Særlige Klageret om, at sagen skulle genoptages.

  Det skete, da konklusionen i DNA-erklæringen blev ændret efter mere præcise undersøgelser.

  Undersøgelsen blev iværksat, efter der blevet sået tvivl om præcisionen af den model, man brugte før i tiden, hvor DNA blev sammenlignet på ti punkter. I alt er cirka 12.900 straffesager blevet gennemgået.

 9. Spis bare løs af grøntsager, fuldkorn og fisk: Eksperter finder store sundhedsfordele ved nordisk kost

  Risikoen for livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme bliver mindre med såkaldt nordisk kost på tallerkenen.

  Det er konklusionen, som en arbejdsgruppe fra Vidensråd for Forebyggelse bestående af forskere med indsigt i fødevarer, kostmønstre, sundhed og sygdom er nået frem til.

  - Og det ser også ud til, at nordisk kost har en positiv effekt på vægttab, for tidlig død og muligvis på forebyggelse af visse kræftformer, udtaler adjungeret professor Kjeld Hermansen, der er formand for arbejdsgruppen i en pressemeddelelse.

  I rapporten, som er blevet offentliggjort i dag, er nordisk kost defineret som kost, der består af for eksempel fuldkornsprodukter, grove grøntsager, frugt, bær, nødder, olie og fisk.

  Arbejdsgruppen anerkender også de gavnlige sundhedsmæssige effekter af den såkaldte middelhavskost, som i højere grad er blevet undersøgt.

 10. Benny Engelbrecht vil drøfte mere ambitiøst EU-mål for fossilbiler med ministerkolleger

  EU-Kommissionens mål for udfasningen af fossilbiler i 2035 er ikke ambitiøst nok - målet bør rykkes fem år frem.

  Det mener transportminister Benny Engelbrecht (S), som i dag drøfter sagen med ministerkolleger fra de øvrige EU-land på et møde i Slovenien.

  - Vi ser gerne, at slutdatoen bliver i 2030. Hvis det ikke kan lade sig gøre, må man overveje, om der skal gives en mulighed for, at mere progressive lande kan udfase fossile biler tidligere end i 2035 med nationale tiltag, siger han til Ritzau.

 11. Dømt læge fortsætter med at rådgive om selvmord

  Den pensionerede læge Svend Lings fortsætter med at rådgive om aktiv dødshjælp, selv om han for to år siden fik en dom på 60 dages betinget fængsel i Højesteret.

  Det viser en mailkorrespondance, som Kristeligt Dagblad har fået, og som Svend Lings også har vist DR Nyheder.

  Af korrespondancen fremgår det, at Svend Lings netop nu bistår en 91-årig kvinde med at købe sovemedicin, så hun kan begå selvmord.

  Janus Tarp, som er formand for Ulykkespatientforeningen, som repræsenterer mennesker, der er kommet alvorligt til skade efter ulykker, er rasende over Svend Lings adfærd.

  - Jeg ved godt, at han mener, at han står over loven, og at hans næstekærlighed er over den danske lovgivning, men sådan kan vi jo ikke agere, siger han til DR Nyheder.

  Formanden for Etisk Råd, Anne-Marie Gerdes, er trist over, at Svend Lings fortsætter sine aktiviteter.

  - Det er fuldstændig uden omsorg for de mennesker, som han påstår, at han hjælper, siger hun til DR Nyheder.

  Aktiv dødshjælp er ulovligt i Danmark, og Svend Lings fik efter sin dom i 2019 frataget sin autorisation og blev ekskluderet af Lægeforeningen.

  DR Nyheder arbejder på at få en kommentar fra Svend Lings.

 12. Moderna-chef: Coronapandemien kan være overstået om et år

  Den øverste chef i medicinalselskabet Moderna, Stéphane Bancel, tror, at coronapandemien kan være overstået om et år.

  Årsagen er ifølge Bancel, at der på det tidspunkt vil være vacciner nok til alle i verden.

  Det siger han i et interview til avisen Neue Zürcher Zeitung, skriver Reuters.

  - Hvis du kigger på den brede udvidelse af produktionskapacitet, så skulle der være nok doser tilgængelige i midten af næste år, så alle på Jorden kan blive vaccineret. Booster-vacciner vurde også være en mulighed i den udstrækning, det er nødvendigt, siger han.

  Han peger desuden på, at ikke-vaccinerede vil være blevet immune over for den smitsomme deltavariant.

  Brancheorganisationen IFPMA, sagde i begyndelsen af september, at der ved årsskiftet allerede er produceret vacciner til at dække verdens befolkning.

 13. Aktiestrateg: Rygter om regeringsindgreb er godt nyt for Evergrande

  I går fik den kinesiske ejendomsgigant Evergrande lukket en aftale om rentebetaling, og i dag er der rygter om, at den kinesiske regering er klar til at hjælpe den gældsramte virksomhed.

  - Der er kommet rygter om at den kinesiske regering er trådt ind. Der er forlydner om, at man vil splitte aktieselskabet op i tre, siger Tine Choi Danielsen, der er chefstrateg i PFA.

  - Det er det, der sender aktiekurserne op i dag. Vi mangler selvfølgelig den endelige besked. Men hvis rygterne er rigtige, så vil det være ekstra positivt for aktiemarkederne.

  Selvom der stadig kun er tale om rygter, kom Evergrande-aktien godt fra start på Hong Kongs børs. Aktien steg med 20 procent fra børsens åbning og ligger i skrivende stund stadig stabilt med tocifrede procenter.

 14. Småbørn i Nakskov må ikke længere dele fødselsdagsgodter ud: 'Det skaber for stor ulighed'

  '... Med dejlig chokola-a-de og kager til.'

  Sådan lyder den klassiske fødselsdagssang.

  Men det er ikke længere tilladt at dele hverken kager eller andre ting ud, når der er fødselsdag for børnene i dagtilbud i Nakskov.

  Forældrebestyrelsen i dagtilbudsområde Nakskov har besluttet, at der hverken skal være flødeboller eller frugtstænger til uddeling.

  Det sker for at undgå ulighed blandt børnene, da nogle begyndte at komme med imponerende festkager, mens andre holdt fast i flødebollerne.

  Men ifølge børnepsykolog Margrethe Brun Hansen er det er dårlig løsning.

  - En fødselsdag for et barn er en ganske særlig dag. Man får gaver og takker med en kage. Det tager vi fra dem, hvis vi forbyder det, siger hun.

 15. Sydjyske borgmestre klager over finansiering af Arne-pensionen

  Ti ud af 12 sydjyske borgmestre har i dag sendt et fælles brev til Folketingets beskæftigelsesudvalg og til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fra Socialdemokratiet.

  Borgmestrene protesterer over finansieringen af Arne-pensionen, hvor et flertal i Folketinget har landet en delaftale.

  Ifølge aftalen skal en del af pengene nemlig findes ved at spare på den kommunale indsats til unge, der får hjælp til arbejde og uddannelse.

  Og skal kommunerne spare på den konto, kommer det til at ramme en stor gruppe udsatte unge, advarer borgmestrene.

  - Vi blander os ikke i, om der skal være en Arne-pension, men Folketinget bør finde pengene selv i stedet for at sende regningen videre til kommunerne, siger Jesper Frost Rasmussen, Venstre-borgmester i Esbjerg og initiativtager til brevet.

 16. USA kræver nu, at OL og PL-atleter er vaccineret mod coronavirus

  Amerikanske atleter, der vil til vinter-OL og vinter-PL i Beijing i 2022, skal vaccineres mod coronavirus.

  Det fremgår af en række retningslinjer, som USA's Olympiske og Paralympiske Komité (USOPC) løftede sløret for onsdag.

  Fra 1. november skal alle medarbejdere og atleter - samt andre, der har adgang til den olympiske komités faciliteter - have modtaget vaccinen, lyder det.

  - Det her skridt vil øge vores mulighed for at skabe et sikkert og produktivt miljø for Team USA, atleterne og staben, siger Sarah Hirshland, administrerende direktør i USOPC.

  USOPC oplyser, at der kan være medicinske eller religiøse undtagelser, som kan betyde, at man ikke behøver at blive vaccineret. Komitéen vil foretage enkeltstående vurderinger for at afklare eventuelle undtagelser.

  /ritzau/

 17. Et stigende antal kvinder udebliver fra det aftalte tjek for brystkræft i Region Syddanmark

  Hvis man skal kunne fange brystkræft i et tidligt stadie, så er det vigtigt, at man går til mammografiscreeninger.

  I 2018 var det omkring ni procent af kvinderne, der udeblev. I første halvdel af 2021 var andelen steget til 16 procent.

  - Vi spilder personalets tid, og lige nu er ydelsen i sundhedsvæsenet en eftertragtet vare. På grund af covid-19 og sygeplejerskestrejke har vi udskudt borgere – dem vil vi jo meget gerne indhente, siger den lægefaglige direktør på Odense Universitetshospital, Bjarne Dahler Eriksen.

 18. To vaccineklinikker lukker dørene efter anti-vaccine-protester i Melbourne

  Efter fire dage med voldsomme demonstrationer i den australske by Melbourne har to af byens vaccineklinikker valgt at lukke dørene midlertidigt.

  Det sker, efter at centrenes personale er blevet udsat for chikane og overgreb fra anti-vaccine-demonstranter. Personalet er blandt andet blevet råbt ad og spyttet på, skriver flere australske medier.

  Samtidig opfordrer myndighederne personalet på byens resterende vaccinecentre til ikke at have deres arbejdstøj på på vej til arbejde - af hensyn til deres egen sikkerhed.

  Byen har siden mandag været ramt af voldsomme demonstrationer, efter myndighederne lukkede byens byggepladser og indførte vaccinekrav ove rfor bygningsarbejdere i forbindelse med en to uger lang coronanedlukning.

 19. Forsker bag nyt redskab: 'Vi er meget langt fra at kunne prale med vild natur i Danmark'

  I hvor høj grad har vi i Danmark givet naturen plads til at udfolde sig på dens egne betingelser?

  Det har en forskergruppe set nærmere på ved hjælp af data og vurderinger fra databaser og eksperter i biodiversitet, lovgivning og naturforvaltning.

  Seniorforsker Rasmus Ejrnæs fra Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet har sammen med en række kolleger brugt tre år på at udvikle redskabet Dansk Naturindikator, som nu er tilgængelig for alle.

  - Indikator-kortet demonstrerer, at vi er meget langt fra at kunne prale med vild natur i Danmark, udtaler han i en pressemeddelelse.

  Forskergruppen håber, at naturindikatoren vil blive brugt til at evaluere mange forskellige aktørers evner til at give plads til naturen i kommuner, Natura 2000-områder, private naturreservater og statslige naturnationalparker.

 20. Danmark får en rusketur i dag - nogle steder af stormstyrke

  I dag får vi årets første efterårsblæsevejr, hvor vi nogle steder i landet kan opleve vindstød af stormstyrke.

  Det er et lavtryk, der trækker nord om Danmark, der skaber situationen - og særligt Vestkysten, de nordvestvendte kyster på Sjælland samt Bornholm vil opleve stor styrke i vinden.

  Billedet er fra molen i Løkken i april i år, hvor der også var kuling og vindstød af stormstyrke. Samme område har i dag et varsel om samme kategori af vind. (Foto: Gunnar Husebø)

  For de områder har DMI udsendt et varsel om voldsomt vejr. Her kan der være vindstød med 25 til 30 meter i sekundet. I resten af landet vil der være op til stormende kuling.

  Med vinden kommer der også regn og skyer. Temperaturen ligger mellem 12 og op til 17 grader.

 21. Venstre foreslår dobbeltstraf for vold og trusler mod fængselsbetjente

  Forud for de kommende forhandlinger om en flerårsaftale for Kriminalforsorgen lufter Venstre nu et forslag om at taksere vold og trusler mod fængselsbetjente med dobbelt straf.

  Til Berlingske siger partiets retsordfører, Preben Bang Henriksen, at der er 'alt for mange trussels- og voldsepisoder i de danske fængsler'.

  - Truslerne og volden sker over for de ansatte i fængslerne, og det er efter min opfattelse helt vanvittigt.

  Ifølge Kriminalforsorgen har fængselsansatte 288 gange været udsat for vold og/eller trusler i de to første kvartaler af 2021.

  I et skriftligt svar til Berlingske lyder det fra justitsminister Nick Hækkerup (S), at han er positivt stemt over Venstres forslag.

 22. Migranter på græsk ø skal coronatestes af dansk firma

  Det bliver den danske biotekvirksomhed PentaBase, der skal stå for at coronateste migranter i en ny EU-finansieret migrantlejr på den græske ø Samos.

  Det skriver Ritzau.

  Lejren med pigtråd og højteknologisk overvågning er af kritikere blevet beskrevet som et fængsel.

  Men direktør i Pentabase, Ulf Beck Christensen, er glad for opgaven alligevel.

  - Vi er godt klar over, at diskussionen om migration er en varm politisk kartoffel, som man kan have mange meninger om. Ingen ønsker, at der skal være smitteudbrud, lige meget hvilken lejr der er tale om, siger han til Ritzau.

  PentaBase kan tilbyde PCR-test baseret på spyt. Det vil sige, at vatpinde i kropsåbninger ikke er nødvendige.

 23. Forhandlinger om George Floyd-politireform stødt på grund i USA

  Demokraternes bud på en reform af amerikansk politi har sendt i aftes dansk tid lidt et nederlag i Washington.

  Her var reformen til forhandling i Senatet, efter at Repræsentanternes Hus godkendte den i marts.

  Ifølge Republikanerne er det Demokraternes ønske om at skære i politibudgetterne, der skiller parterne ad.

  Reformen, som nu går en uvis fremtid i møde, er en direkte konsekvens af drabet på den sorte amerikaner George Floyd, som blev kvalt af politibetjenten Derek Chauvin under en anholdelse i Minneapolis i Minnesota 25. maj 2020.

  Episoden udløste en voldsom bølge af demonstrationer mod politivold i både USA og en række andre lande.

  Derek Chauvin blev sidst i juni i år idømt fængsel i 22,5 år for drabet.

 24. Fransk ubådsværft er ved at opgøre Australiens regning

  Inden for de kommende uger kan Australien forvente at modtage en regning fra den franske forsvarsentreprenør Naval Group, der delvist ejes af den franske stat.

  Her er man ved at sammensætte en detaljeret oversigt over de omkostninger, som det franske værft har haft i forbindelse med en stor ubådsaftale med Australien, som den australske regering har skrottet.

  Det skriver Ritzau på baggrund af AFP.

  I 2016 sagde Australien ja til at købe 12 dieseldrevne ubåde bygget af Naval Group.

  Aftalen blev omtalt som 'århundredets forsvarskontrakt' og havde en værdi af 31 milliarder euro - cirka 230 milliarder kroner, som sejere er blevet opjusteret til 56 milliarder euro svarende til cirka 416 milliarder kroner.

  I sidste uge blev aftalen dog droppet af Australien til fordel for atomdrevne ubåde baseret på teknologi fra USA og Storbritannien.

 25. Evergrande-aktie stiger kraftigt efter betalingsaftale

  Kursen på den gældsplagede kinesiske ejendomsudvikler Evergrandes aktie har taget et hop på 32 procent.

  Efter en handelspause på grund af helligdage i Kina har investorerne således kvitteret efter selskabets aftale om rentebetaling på et obligationslån.

  Det skriver Reuters.

  Der er dog stadig et stykke op til tidligere tiders højder for Evergrande-aktien, der er faldet med 85 procent i løbet af året.

  Samtidig har selskabet stadig et gældsbjerg at slås med på over 1.900 milliarder kroner.

 26. 11 mænd dømt for massevoldtægt i Marokko

  11 mænd er i Marokko blevet idømt hver 20 års fængsel for bortførelse og massevoldtægt af en 17-årig pige i 2018.

  Det oplyser offerets advokat onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Sagen har udløst national forargelse i det nordafrikanske land. Pigen har oplyst, at hun blev taget til fange i to måneder, hvor hun blev voldtaget og tortureret.

 27. Tunesiens præsident giver sig selv mere magt

  Tunesiens præsident, Kais Saied, har onsdag erklæret, at han vil give præsidenten mere magt og ignorere dele af forfatningen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Saied har mere eller mindre haft den fulde magt i Tunesien siden 25. juli, hvor han fyrede premierministeren og suspenderede parlamentet. Saied har forsvaret sine handlinger ved at henvise til en national nødsituation.

  Hans modstandere kalder det et kup.

  Tunesiens præsident, Kais Saied, har både fyret premierministeren og suspenderet parlamentet. (Foto: FETHI BELAID © Ritzau Scanpix)
 28. PET registrerede ulovligt demonstranter og musikere

  Politiets Efterretningstjeneste (PET) har de tre seneste år ulovligt registreret 59 personer alene på grund af deres politiske observans.

  Det skriver Politiken, der har set nærmere på en ny årsredegørelse fra Tilsynet med Efterretningstjenesterne.

  - Tilsynet har i den omtalte sag ikke kritiseret, at PET havde indhentet oplysningerne, men derimod at PET ikke havde slettet oplysningerne hurtigt nok, skriver efterretningstjenesten til avisen.

 29. Dansk topchef trækker sig efter krænkelser

  Danbreds adm. direktør, Thomas Muurmann Henriksen, trækker sig fra sin stilling.

  Det sker efter en række kvinder har klaget over krænkende og seksuelt chikanerende tilnærmelser fra Thomas Muurman Henriksen.

  - Med den store opmærksomhed, der er på min person lige nu, har jeg vurderet, at det ikke er til gavn for selskabet, at jeg fortsætter som direktør, og derfor trækker jeg mig, skriver Thomas Muurmann Henriksen i pressemeddelelsen.

  Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer ejer godt halvdelen af svineavlsselskabet Danbred, der sidste år omsatte for over 1 milliard kroner.

  Efter en intern undersøgelse i juli, hvor krænkelserne blev blotlagt, udtalte bestyrelsen i DanBred kritik af Thomas Muurmann Henriksen, men samtidigt mente man, at han godt kunne blive i jobbet.

 30. Rusland genoptager flere flyruter - heriblandt til Danmark

  Nu bliver det igen snart muligt at komme til Moskva. (Foto: Maxim Shemetov)

  Borsjtj- eller andre russerbegejstrede danskere kan snart igen besøge verdens største land.

  Fra 5. oktober bliver flere flyruter, heriblandt til Danmark, nemlig genoptaget.

  Det skriver nyhedsbureauerne Tass og Ria, der citerer den russiske vicepremierminister, Tatjana Golikova.

  Der er i første omgang tale om en flyrute mellem Danmark og Sankt Petersborg. Der bliver samtidig også åbnet for ruter til Sydafrika, New Zealand, Peru og Djibouti.

  Rusland har haft strenge indrejsekrav siden begyndelsen af corona-pandemien sidste år i marts, hvoraf en del af dem stadig er gældende. Myndighederne har haft fastholdt restriktionerne med henvisning til smitterisikoen.

 31. Nykøbing FC ydmyger FCK i pokalen

  FC København fik blot en enkelt kamp i denne sæsons pokalturnering. Onsdag aften måtte FCK allerede i turneringens tredje runde, som holdet trådte ind i, se sig elimineret.

  På udebane mod Nykøbing FC, der har den tidligere topspiller Claus Jensen som cheftræner og formand, tabte Jess Thorups tropper med 0-3.

  Det undertippede hjemmehold var klart bedst i første halvleg, og efter pausen formåede Nykøbing at stå imod det hårde FCK-pres.

  FCK blev taget på sengen af det meget veloplagte hjemmehold, som inden der var spillet 20 minutter førte med 2-0.

  I begge tilfælde scorede angriberen Sebastian Koch, der til nytår skifter til Lyngby, og han kronede indsatsen med en assist i slutfasen.

  Dermed måtte FCK for anden gang på fire dage se sig slået uden at score selv. Søndag tabte man 0-1 til FC Midtjylland i Superligaen efter at have spillet mere end en time i overtal.

 32. 6,2 milliarder kroner er doneret til Notre Dame i Paris

  Der er samlet over 6,2 milliarder kroner ind til genopbygningen af Notre Dame.

  Det siger Jean-Louis Georgelin, der står i spidsen for genopbygningen.

  En voldsom brand ramte i 2019 den ikoniske katedral i Frankrigs hovedstad, Paris, og forårsagede store skader.

  Siden da har man arbejdet på at sikre bygningen mod kollaps - og det arbejde er nu officielt færdiggjort.

  Dermed kan genopbygningen af den 850 år gamle katedral gå i gang.

  Jean-Louis Georgelin forventer, at katedralen vil stå klar til at genåbne i april 2024.

  • Sådan ser der ud inde i Notre Dame, hvor arbejdet med at stabilisere katedralen er i gang. Foto fra juni, 2021. (Foto: THOMAS SAMSON © AFP or licensors)
  • Sådan så det ud, at en brand raserede Notre Dame i april 2019. (Foto: Rafael Yaghobzadeh)
  1 / 2
 33. Vildt vejr til kitesurfens Champions League: 'Vi ved, at vi kan'

  Der er udsigt til vildt vejr i morgen, når Big Air, der minder om kitesurfings Champions League, afholdes.

  Og selvom DMI siger, at vi skal sikre havemøbler og trampoliner, så glæder Sports Director i Big Air, Mads Bloch, sig over vejrudsigten.

  - Hvis vi skulle skrive i en drejebog, hvad vi ønsker os, så er det præcis det her vejr.

  Eventet bliver afholdt i Thy, og deltagerne surfer ud for den nordjyske by Vorupør.

  18 af verdens bedste kite-surfere deltager, og arrangørerne er klar:

  - Vi ved, at vi kan. Nu må vi bare se, hvordan vejret er i morgen, når vi står op, siger Mads Bloch.

 34. Samtale mellem Macron og Biden: Fransk ambassadør rejser tilbage til USA

  Frankrig vil sende sin ambassadør tilbage til USA.

  Det meddeler den franske præsident, Emmanuel Macron, og USA's præsident, Joe Biden, i en fælles udtalelse.

  Det sker, efter at de to ledere havde en telefonsamtale i dag, skriver Reuters.

  Biden og Macron har også besluttet at mødes i Europa i oktober.

  Frankrig kaldte sin ambassadør hjem fra USA i sidste uge, efter at en ny forsvarsalliance mellem USA, Storbritannien og Australien kom i stand.

  Den betød samtidig, at Frankrig mistede en millardordre om levering af ubåde til Australien.

 35. Joe Biden: Vi har yderligere 500 millioner vacciner på vej til udviklingslandene

  Den amerikanske præsident, Joe Biden, lover på en covid-19-konference, at der er hjælp på vej til de mange udviklingslande, der fortsat er hårdt plaget af coronavirus.

  USA vil donere yderligere 500 millioner doser af Pfizer-vaccine. Dermed vil USA totalt donere over en milliard doser.

  Det er dog langtfra tilstrækkeligt, da Verdenssundhedsorganisationen (WHO) vurderer, at behovet er mindst elleve gange større.

 36. Svensk IS-kvinde anklaget for krigsforbrydelser

  Svensk politi har frihedsberøvet en 49-årig kvinde fra det vestlige Sverige.

  Hun er mistænkt for grove krigsforbrydelser, blandt andet skulle hun have medvirket til, at et barn under 15 år er blevet brugt som børnesoldat.

  Den svenske kvinde, der er vokset op i Sverige, rejste selv hjem fra Syrien forrige år, men er altså først blevet anholdt nu, skriver SVT.

  Kvinden rejste til Syrien i 2013 angiveligt for at tilslutte terrororganisationen Islamisk Stat og tog sine dengang fem børn med sig, men under opholdet i Syrien er to af dem ifølge SVT omkommet.

  Kvinden skal i grundlovsforhør i Stockholm i morgen.

  - Det er første gang, så vidt jeg ved, at vi skal prøve en sag vedrørende børnesoldater for en svensk domstol. Det er en usædvanlig sag, siger kammeranklager Reena Devgun.

 37. Uefa kritiserer VM-plan og ønsker dialog med Fifa

  Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) drøm om at afholde VM hvert andet år i stedet for hvert fjerde år er ikke blevet taget godt imod af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

  Tidligere har Uefa-præsident Aleksander Ceferin kritiseret idéen kraftigt, og onsdag er Uefa så kommet med en officiel udtalelse om emnet.

  Her kritiserer Uefa blandt andet måden, Fifa har fremsat VM-planerne på. I maj blev det i Fifa besluttet, at man i Fifa ville undersøge muligheden for at afholde VM hvert andet år som en del af en generel omstrukturering af den internationale fodboldkalender.

  Siden har Fifa promoveret VM-idéen kraftigt, blandt andet med hjælp fra fodboldikoner som Peter Schmeichel og brasilianske Ronaldo.

  Forbundet skriver desuden, at man sammen med de europæiske fodboldforbund har bedt om at få et møde med Fifa, men at man ikke har fået svar på, om det kan lade sig gøre.

  Uefa-præsident Aleksander Ceferin har tidligere luftet muligheden for, at de europæiske lande ville boykotte VM, hvis det bliver afholdt hvert andet år.

 38. Formand i Parken: En udvidelse af stadion er ikke rentabel

  Københavns Kommune har afsat en million kroner til at afsøge mulighederne for at øge tilskuerkapaciteten i Parken, hvor der i øjeblikket er plads til godt 38.000 tilskuere.

  Landsholdets popularitet er historisk høj, og Kasper Hjulmands tropper spiller derfor for tiden for fyldte tribuner, så en udvidelse burde ligge lige for.

  Sådan ser man dog ikke på det hos Parken Sport & Entertainment, der ejer Parken og er selskabet bag FC København, der også benytter Parken til deres hjemmekampe.

  - Hånden på hjertet så forventer vi ikke at have 50.000 tilskuere til alle kampe, om det er i Superligaen eller landsholdet, siger formanden for Parken Sport & Entertainment, Allan Linneberg-Agerholm til Berlingske.

  - Udfordringen bliver økonomien. For vi er et privatstadion, der betaler husleje og ejendomsskat. Og de der ekstra pladser vil alt andet lige ikke i sig selv være rentable. Det tror jeg simpelthen ikke, siger han.

 39. Næsehornets dag: 2.500 horn brændt af

  Næsten 2.500 horn fra næsehorn er blevet brændt af i Bokakhat i den indiske delstat Assam for at vise omverdenen, at trods myter om det modsatte så har hornene ingen helbredende eller medicinsk effekt.

  - Med denne afbrænding ønsker vi at understrege, at hornene blot er komprimeret hår og er helt uden medicinsk effekt. Vi vil gerne opfordre folk til ikke at dræbe disse sjældne dyr eller købe deres horn på grund af overtro, siger Assams øverste minister, Himanta Biswa Sarma.

  Afbrændingen sker i forbindelse med 'World Rhino Day', hvor der verden over er fokus på leveforholdene for næsehorn.

  Afbrændingen af næsehorn i Kaziranga National Park i Bokakhat på 'World Rhino Day'. 2.479 horn blev brændt af ved den lejlighed. - Nogle siger, at vi burde sælge hornene i stedet for at brænde dem, men man sælger heller ikke beslaglagte stoffer, siger delstatens øverste minister, Himanta Biswa Sarma. (Foto: BIJU BORO © Ritzau Scanpix)
 40. Usædvanlig opfordring fra DMI: Pluk frugten på dine frugttræer nu

  Hvis du har moden frugt på dine frugttræer, vil det være en god idé at få dem plukket, hvis ikke du vil risikere, at de bliver spredt for alle vinde.

  Sådan lyder opfordringen fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, forud for en særdeles blæsende dag.

  Torsdag passerer et lavtryk nemlig lige nord om Danmark, og det bringer både regn og blæst med sig.

  Det gælder særligt ved kysterne, hvor vindstødene ifølge DMI vil nå stormstyrke, og nogle steder endda stærk storm eller måske endda orkanstyrke.

  Derfor vil det nok også være en god idé at huske, at havemøbler, trampoliner og løsdele enten skal fjernes eller fortøjres, når der er blæsevejr, siger DMI.

 41. Ståpladser tilbage i engelsk fodbold efter 25 års fravær

  Fra årsskiftet kan engelske fodboldfans igen se frem til at kunne købe billetter til ståpladser på udvalgte stadioner.

  Det har regeringen i Storbritannien besluttet, skriver Reuters.

  Regeringen har bedt landets Sports Grounds Safety Authority (SGSA) om at igangsætte arbejdet med at kunne tillade ståpladser på stadion i landets to bedste fodboldrækker, Premier League og The Championship.

  Det er første gang i 25 år, at det bliver tilladt. Regeringen ulovliggjorde ståpladser i de to bedste rækker efter ulykken på Hillsborough i 1989, der kostede 96 Liverpool-fans livet.

  Planen er, at en række klubber bliver valgt til et pilotprojekt, hvor ståpladser bliver tilladt og efterfølgende evalueret med henblik på at udbrede det og gøre det permanent.

  Klubberne kan frem til 6. oktober søge om at blive en af dem, som fra årsskiftet kan tilbyde ståpladser.

 42. Østre Landsret stadfæster forvaringsdom for drab på læge

  En 56-årig tidligere patient er idømt forvaring ved Østre Landsret for drab på læge Charlotte Asperud.

  Dermed stadfæster landsretten den dom, som byretten kom frem til i februar i år.

  Den 56-årige mand dræbte lægen i hendes hjem i Tisvildeleje i april 2019.

  Drabet var hævn for en tvangsindlæggelse fem år tidligere.

  Forvaringsdommen betyder, at den dømte skal være frihedsberøvet på ubestemt tid.

  Først når han vurderes ikke længere at udgøre en fare for samfundet, kan han løslades, skriver Ritzau.

 43. Tysk forsvarsministerium efterforsker højt placeret embedsmand for ekstremisme

  Forsvarsministeriet i Tyskland efterforsker en embedsmand i egne rækker for at være en del af det højreekstremistiske miljø.

  Det sker, efter at den militære efterretningstjeneste har advaret om en af de ansattes aktiviteter.

  Det skriver ugemagasinet Der Spiegel.

  Den mistænkte har haft adgang til følsomme oplysninger og arbejdet i en plangruppe for militære operationer i udlandet. Vedkommende har også haft til opgave at følge specialstyrkers operationer.

  - Der er tale om en mistænkelig sag om højreekstremisme. Personen er en civilt ansat, siger en talsmand for ministeriet ifølge Reuters.

 44. Dronningen og kronprinsen aflægger statsbesøg i Tyskland til november

  Til november aflægger dronning Margrethe og kronprins Frederik det første statsbesøg siden november 2019.

  Turen går til Tyskland i dagene 10. til 13 november, skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

  Invitationen kommer fra Tysklands præsident, Frank-Walter Steinmeier.

  Besøget begynder i hovedstaden Berlin med både dronningen og kronprinsen, hvorefter dronningen fortsætter til delstaten Bayern.

  Statsbesøget vil indeholde et erhvervsfremstød samt besøg ved kulturinstitutioner.

  Under besøget mødes dronningen og kronprinsen også med Tysklands kansler og besøger desuden Brandenburger Tor.

  I alt er det 55. gang, at dronning Margrethe tager på et statsbesøg i udlandet.

  Da hun senest var på statsbesøg med kronprinsen var det i Argentina i marts 2019.

 45. Ishockeyunion afviser at være blevet tildelt kvinde-VM

  Forvirringen i Dansk Ishockey Union (DIU) har været total i denne eftermiddag, da det tidligere blev annonceret af Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF), at Danmark i 2022 skulle være vært for A-VM for kvinder.

  Dansk Ishockey Union var hurtige til at afvise, at det skulle være tilfældet, og for kort tid siden trak IIHF også nyheden tilbage.

  Direktør for DIU, Ulrik Larsen, udtaler til ritzau, at danskerne blot har vist interesse.

  - Vi har sagt, at vi er interesseret, men er slet ikke i mål med budget, byer med mere, siger Ulrik Larsen.

  - Jeg er lidt ærgerlig over, at en fjer på den måde kan blive til fem høns. At det på grund af en misforståelse kan gå så stærkt, siger Ulrik Larsen.

  Kvindernes A-VM skal afvikles i august 2022.

 46. 346 nye coronasmittede det seneste døgn

  Der er det seneste døgn registreret 346 smittede med coronavirus, viser tal fra Statens Serum Institut.

  Antallet af indlagte på hospitalerne falder med 7 til 89. En person er død.

  De nye smittetilfælde er fundet blandt 39.896 PCR-prøver.

 47. Udsigten til vindstød af stormstyrke sender Blokhus’ badehuse i vinterhi før tid

  Normalt bliver de hvide badehuse på Blokhus Strand først fjernet senest 1. oktober.

  Men allerede i dag er lastbilerne i fuld gang med at køre huse væk.

  Der er nemlig storm på vej, der forventes at kunne give vindstød af 'stærk stormstyrke' i løbet af torsdag, og det kan gå hårdt ud over badehusene, fortæller strandfoged Keld Sørensen.

  - Der er 47 badehuse i alt. Ved den forrige storm, vi havde, var der 19 af dem, der blev totalsmadret og resten af dem blev skadet. Så folk får dem fjernet i god tid i år, siger han.

  • De hvide badehuse bliver normalt fjernet den 30. september. (Foto: Agnes Dalhoff Pedersen / DR Nordjylland)
  • Der er 47 badehuse ved Blokhus Strand, men næsten 500 i alt ved de nordjyske sandstrande ved Vesterhavet. (Foto: Agnes Dalhoff Pedersen / DR Nordjylland)
  1 / 2
 48. Dommer afviser at løslade fem personer fra terrormistænkt familie

  Retten i Holbæk har besluttet at forlænge varetægtsfængslingen af fem personer fra den gruppe på 13 mænd og kvinder, der blev anholdt i februar.

  Siden er otte blevet løsladt, mens de fem - to syriske brødre, to irakiske søstre og en mand med bopæl i Sverige, der har barn med en af søstrene - fortsat sidder bag lås og slå.

  Det skriver Ritzau.

  Specialanklager John Catre Nielsen fra Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at retten har besluttet at forlænge varetægtsfængslingen for de fem foreløbig frem til 15. oktober.

  Sagen drejer sig om planlægning af et terrorangreb i Danmark eller i Tyskland, og politiet har ifølge sigtelserne i sagen blandt andet beslaglagt våben, ammunition, kemikalier og en mobiltelefon, der var ombygget til at fungere som detonator.

  Også et flag, som anvendes af den militante bevægelse Islamisk Stat, er blevet beslaglagt. Det er et sort flag, hvorpå den islamiske trosbekendelse er påtrykt med hvid arabisk skrift.

  Beslaglæggelserne er sket på to adresser i Holbæk og på en adresse i Dessau i Tyskland.

 49. Ukraines præsident lover at svare hårdt igen efter mordforsøg på toprådgiver

  Ukraines præsident Zelenskij lover ifølge AFP at 'svare hårdt igen', efter at hans toprådgiver i dag har været udsat for et mordforsøg.

  Præsidenten udtaler desuden, at han ikke ved, hvem der står bag mordforsøget på hans toprådgiver, men at det kunne være indenlandske eller udenlandske "magter", skriver Reuters.

  Den russiske regering aviser at have noget med angrebet at gøre, skriver AFP.

  Onsdag morgen blev der blevet affyret en række skud mod en bil med den ukrainske præsidents toprådgiver, Sergij Sjefir, i nærheden af hovedstaden Kiev.

  Ifølge nyhedsbureaet Reuters oplyser ukrainsk politi at flere end ti skud har ramt bilen ved landsbyen Lesniki. En chauffør meldes såret, mens Sergji Sjefir skal være uskadt.

 50. Danmark skal være VM-vært i ishockey i 2022

  Rettelse: Danmarks Ishockey Union afviser at være blevet tildelt værtskabet for næste års A-VM for kvinder. Den Internationale Ishockeyunion har trukket nyheden tilbage.

  Når kvindernes VM i ishockey skal afholdes i 2022, bliver det med Danmark som vært.

  Det oplyser Det Internationale Ishockeyforbund på sin hjemmeside. Der er dog endnu ikke sat navn på værtsbyerne, og forbundet oplyser, at man fortsat er i dialog med de potentielle lokationer for slutrundens kampe. Men det står altså klart, at det danske landshold er på hjemmebane til august næste år.

  Danmark var også repræsenteret ved det seneste A-VM i Canada, som blev afviklet i august. Det blev dog ikke til nogen sejr, og landsholdet måtte se sig slået af Tjekkiet, Japan, Tyskland og Ungarn.

  Tidligere har VM været droppet i OL-år. Men det har Det Internationale Ishockeyforbund ændret, så de to turneringer fremover kan afvikles samme år. Derfor skal Danmark altså være værter for verdens bedste ishockeynationer i 2022.

 51. Brutalt drab på åben gade i Aalborg blev filmet

  Det oplyser efterforskningsleder Frank Olsen fra Nordjyllands Politi.

  - Der har været mange vidner, og der er nogle, der har lavet optagelser. De har filmet både optakten og selve drabet også, siger han.

  Politiet opfordrede i weekenden vidnerne til ikke at dele videoerne på sociale medier, men i stedet sende materialet til politiet. Den opfordring gentages i dag:

  - Rent bevismæssigt er det godt til at klarlægge hændelseforløbet, og så er der lavet aftaler med dem om, at de skal slette videoen, og det er de indforstået med, siger Frank Olsen.

  En 52-årig mand erkendte lørdag drabet. De havde tidligere været gift.

Mere fra dr.dk