Seneste nyt
25. jan kl. 17:17

Ældre mand dømt for seksuelle overgreb på børn

Tre og et halvt års ubetinget fængsel har en 69-årig mand fået for seksuelle overgreb på to børn i en vestjysk by.

Han er blevet dømt for adskillelige gange at have haft andet seksuelt forhold end samleje til to børn i perioden fra 2015 til 2021. Det oplyser anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Overgrebene begyndte, da børnene var henholdsvis fire og fem år gamle, og sluttede, da de var 9 og 11 år.

Han er også blevet dømt for vidnetrusler, da han til det yngste af børnene sagde, at hvis han fortalte om overgrebene til nogen, ville manden komme i fængsel, og drengen selv ville ende på børnehjem. Han har også truet den ældste.

Den 69-årige mand nægter sig skyldig og har valgt at anke dommen.

Seneste nyt

 1. I dag kl. 00:05

  Jesper Lindstrøm og Eintracht Frankfurt vinder Europa League-finalen efter straffesparkskonkurrence

  Eintracht Frankfurts spillere fejrer triumfen efter at have vundet Europa League-finalen over skotske Rangers. (Foto: JORGE GUERRERO © Ritzau Scanpix)

  Fem stensikre spark i straffesparkskonkurrencen var det, der skulle til for tyske Eintracht Frankfurt, der havde danskeren Jesper Lindstrøm med i startopstillingen, for, at de nu kan kalde sig Europa League-mestre efter en intens finale mod skotske Rangers.

  Efter 1-1 i ordinær spilletid og ingen mål i den forlængede spilletid, skulle det hele afgøres i en straffesparkskonkurrence.

  Her brændte skotternes Aaron Ramsey, og eftersom tyskerne scorede på alle deres spark, var det nok til en tysk triumf.

  Rangers kom foran i ordinær spilletid på en forsvarsfejl efter 57 minutter, da Joe Aribo fik fat i bolden på Frankfurts banehalvdel og løb ned og sparkede bolden i nettet.

  Der gik dog kun godt ti minutter, før der var udlignet. Rafael Borre udnyttede et skarpt indlæg fra holdkammeraten Filip Kostic og sendte bolden i nettet.

  Frankfurts danske Jesper Lindstrøm var på banen i kampen første 70 minutter, hvor han flere gange viste sin gode teknik og hurtighed, og han havde flere store chancer, men skotterne kom i vejen.

  Som en del af at vinde Europa League er Frankfurt nu også kvalificeret til Champions League i næste sæson.

 2. I går kl. 23:29

  Store fald på aktiemarkedet i USA

  Onsdag blev en af de dage, hvor folkene, der arbejder på aktiemarkedet, er taget hjem med en hovedpine. De store indeks på Wall Street lukkede nemlig med store fald.

  Dow Jones-indekset mistede 3,6 procent, mens Nasdaq oplevede en tilbagegang på 4,7 procent. S&P 500, der omfatter 500 store selskaber havde et fald på 4,0 procent. Det er det største på en handelsdag siden juni 2020. Det skriver CNBC.

  - Aktierne får hammeren, da inflationsfrygten og svage indtjeninger rammer stemningen hårdt, siger Fiona Cincotta, analytiker hos City Index, til Bloomberg News.

  Det er en bekymring for, at inflationen vil fortsætte med at stige, der får investorerne til at sælge aktierne.

 3. I går kl. 22:44

  Sverige og Finland vil købe våben sammen

  Sverige og Finland er det store samtaleemne i disse dage. På dagen, hvor de to lande har indgivet deres ansøgning til at blive en del af Nato, oplyser de også, at de planlægger at købe skydevåben og antitank-våben sammen.

  Som en del af dette er Finland gået med at købe antitank-våben fra den svenske våbenfabrik Saab Dynamics. Det skriver Reuters.

  Den finske forsvarsminister, Antti Kaikkonen, siger, at de to lande forbereder sig på at købe mindre skydevåben sammen.

  Torsdag skal Sveriges statsminister, Magdalena Andersson, og Finlands præsident, Sauli Niinistö, besøge USA's præsident, Joe Biden, i Det Hvide Hus for blandt andet at diskutere ansøgningerne til Nato.

 4. I går kl. 22:01

  Video: Top Gun-aktuelle Tom Cruise hyldet på den røde løber i Cannes med jagerfly

  Skuespillerne Tom Cruise, Glen Powell og Jennifer Connelly ser meget fornøjede ud over de franske jagerfly. (Foto: VALERY Hache © Ritzau Scanpix)

  Om godt en uge er den nye Top Gun-film, 'Top Gun: Maverick', med superstjernen Tom Cruise i hovedrollen tilgængelig i biografen, hele 36 år efter den første udkom.

  Det blev i dag hyldet på den røde løber i Cannes, da netop Tom Cruise ankom til den franske filmfestival.

  Her fik han en æresudgave af Den Gyldne Palme, som bliver uddelt til skuespillere og instruktører, der ikke har vundet Den Gyldne Palme før, og som har ydet et bemærkelsesværdigt stykke arbejde.

  Desuden kom der også jagerfly flyvende over den røde løber med røde, hvide og blå farver, som illustrerede det franske flag.

  Et af de store samtaleemner ved filmfestivalen er netop den positive stemning om den nye Top Gun-film.

 5. I går kl. 20:32

  USA genåbner ambassade i Kyiv

  Den amerikanske ambassade i Ukraines hovedstad har været lukket siden Ruslands invasion, men onsdag er den åbnet igen.

  Det oplyser den amerikanske udenrigsminister ifølge AFP.

  - Det ukrainske folk har med vores assistance forsvaret sit hjemland over for Ruslands skruppelløse invasion, og derfor vajer Stars and Strips (USA's flag, red.) igen ved ambassaden, siger udenrigsminister Antony Blinken.

  Andre lande har også valgt at genåbne deres ambassader. Heriblandt Danmark.

  Den amerikanske ambassade har været lukket i omkring tre måneder.

 6. I går kl. 20:31

  Esbjerg smed tomålsføring og rykker ned i 2. division

  Esbjerg var foran 2-0 mod Fremad Amager, men smed det hele på gulvet og må en tur ned i 2. division. (Foto: Mikkel Berg Pedersen)

  Fodboldklubben Esbjerg må belave sig på en tilværelse i 2. division efter sommerferien. Det står klart, efter at holdet onsdag aften tabte hjemme til Fremad Amager med 2-3 trods en føring på 2-0 tidligt i opgøret.

  Esbjerg har med nederlaget otte point op til den rigtige side af nedrykningsstregen med kun to kampe tilbage af sæsonen.

  Det bliver første gang i 28 år, at den vestjyske klub kommer til at befinde sig uden for en af landets to bedste rækker.

  Så sent som for tre år siden vandt Esbjerg bronze i Superligaen, men siden er holdet nu rykket ned to gange på tre år.

  /ritzau/

  • Esbjergs Mads Larsen scorer til 2-0 mod Fremad Amager efter 17 minutter. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © PHOTOJOURNALIST MIKKEL BERG PEDERSEN)
  • Først fik Esbjerg et rødt kort til Kevin Conboy, inden Amagers Christoffer Palm fik sit andet gule kort. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © PHOTOJOURNALIST MIKKEL BERG PEDERSEN)
  • Undervejs luftede hjemmeholdets fans sin utilfredshed med den amerikanske ejergruppe. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © PHOTOJOURNALIST MIKKEL BERG PEDERSEN)
  1 / 3
 7. I går kl. 20:11

  Jesper Lindstrøm starter inde for Frankfurt i europæisk finale

  Jesper Lindstrøm er efter endt skadespause blandt de 11 startende for Frankfurt i finalen mod Rangers. (Foto: Kai Pfaffenbach © Ritzau Scanpix)

  Den danske offensivspiller Jesper Lindstrøm starter inde for Eintracht Frankfurt i onsdagens Europa League-finale mod skotske Rangers FC.

  Det fremgår af de officielle holdopstillinger på uefa.com.

  Lindstrøm udgik med en muskelskade i låret i tyskernes første semifinaleopgør mod West Ham i slutningen af april, og siden har han ikke været i aktion.

  Den tidligere Brøndby-spiller har været fast mand for tyskerne i denne sæson, hvor han har imponeret stort i Bundesligaen. Så meget, at han i sidste uge blev kåret som sæsonens bedste unge spiller i den stærke liga.

  Han har scoret fem mål og lagt op til lige så mange i sine 29 ligakampe for Frankfurt i indeværende sæson.

  Det er ikke blevet til scoringer i otte Europa League-kampe, men han har assisteret ved fire af tyskernes mål - blandt andet i choksejren på 3-2 ude mod FC Barcelona i kvartfinalen.

  /ritzau/

 8. I går kl. 20:02

  USA støtter de nye Nato-bejlere og lover at være på vagt

  USA's præsident Biden. (Foto: WILL OLIVER)

  USA står klar til at forsvare Sverige og Finland, mens de to lande søger medlemskab af den vestlige forsvarsalliance Nato.

  Det fastslår præsident Joe Biden i en udtalelse på dagen, hvor de to nordiske lande officielt har afleveret deres ansøgninger.

  - USA vil samarbejde med Finland og Sverige om fortsat at være på vagt mod trusler mod vores fælles sikkerhed og om at forhindre og konfrontere aggressioner, lyder det fra den amerikanske præsident.

  Præsidenten byder torsdag velkommen i Det Hvide Hus til Sveriges statsminister, Magdalena Andersson, og Finlands præsident, Sauli Niinistö.

  Her skal de diskutere Nato-ansøgningerne og europæisk sikkerhed.

 9. I går kl. 19:23

  Picasso-maleri solgt for 478 millioner kroner

  Maleriet "Femme nue couchée". (Foto: Justin lane)

  Et maleri af den spanske kunstmaler Pablo Picasso er blevet solgt for 67,5 millioner dollar, hvilket svarer til 478 millioner kroner.

  'Femme nue couchée' - 'Liggende nøgen kvinde' - er titlen på maleriet, som blev solgt på auktionshuset Sotheby's i New York.

  Maleriet fra 1932 er et surrealistisk portræt af Picassos muse Marie-Thérèse Walter, der fremstiller hende som et mange-lemmet havdyr.

 10. I går kl. 19:10

  Statens Serum Institut og Danske Regioner igangsætter ny overvågningsstudie af coronasmitten

  Hvis en ny coronabølge skulle ramme Danmark, så gælder det om at være på forkant af en eventuelt smittespredning.

  Derfor har Statens Serum Institut og Danske Regioner igangsat et nyt overvågningsstudie. Det skriver SSI på deres hjemmeside.

  Som en del af det er 10.000 tilfældigt udvalgte bloddonorer og deres husstandsmedlemmer inviteret til at deltage i 'PCR Hjemmetest Studie'.

  - PCR Hjemmetest kan vise sig at være et nyttigt redskab i overvågningen af covid-19 herunder af nye virus-varianter. Vi håber derfor, at så mange som muligt af de inviterede har lyst til at deltage og bidrage med viden omkring denne nye testmetode samt den aktuelle smitte, siger Tyra Grove Krause, faglig direktør i SSI.

  Deltagerne vil få tilsendt et PCR-testkit med posten, så de hjemme kan pode sig selv en gang om ugen i fire uger.

  På sigt kan PCR hjemmetest også bidrage til overvågning af andre luftvejsvira, oplyser SSI på hjemmesiden.

 11. I går kl. 18:38

  Region Midtjylland går på jagt efter berørte patienter i amputationssag

  Hvem er de midtjyske patienter, der unødigt kan have fået deres ben amputeret og har krav på erstatning?

  Det svar har Region Midtjylland i dag forsikret Styrelsen for Patientsikkerhed om, at den er gået i gang med at finde.

  Det skete efter et krisemøde onsdag eftermiddag, hvor regionen desuden sagde til styrelsen, at de patienter, der lige nu har behov for en amputationsforebyggende behandling, enten bliver behandlet akut i regionen eller med det samme henvist til en anden region.

  - Vi har fået svar på de områder, vi ønskede uddybet, og aftalen er, at regionen kommer med en skriftlig besvarelse, siger styrelsen til DR Nyheder.

  Mødet blev holdt, fordi Styrelsen for Patientsikkerhed var utilfreds med den redegørelse, som Region Midtjylland har afleveret i sagen om de op 47 unødvendige benamputationer årligt igennem en længere årrække.

  Sagen kom frem for knap tre uger siden, hvor regionen sagde, at de berørte patienter ville få besked. Men regionen har endnu ikke sendt brevene.

 12. I går kl. 18:23

  Mette Frederiksen underskriver stor aftale om havvind i Nordsøen

  Sammen med regeringsledere fra Tyskland, Belgien og Holland har statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag aften underskrevet en stor aftale om havvind i Nordsøen.

  Konkret er målet at tidoble kapaciteten i Nordsøen til 150 gigawatt frem mod 2050. Det vil kunne forsyne op til 230 millioner europæiske husstande med grøn strøm.

  - Vi skal udfase Putins gas, vi vil skabe tusindvis af arbejdspladser, og vi vil skabe en grønnere og sikrere fremtid for os alle, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

  Aftalen blev underskrevet på et europæisk topmøde på Esbjerg Havn.

 13. I går kl. 18:15

  Telefonen til lægevagten i Region Sjælland var nede

  Det har tidligere på aftenen ikke været muligt at komme i kontakt med lægevagten via telefon i Region Sjælland. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

  I stedet skulle man, hvis man er syg og dårlig og har behov for at tale med lægevagten akut, henvende sig fysisk til lægevagten på det nærmeste sygehus i Roskilde, Køge, Holbæk, Slagelse, Næstved og Nykøbing F.

  Hvis der er tale om akut og livstruende sygdom, kan 1-1-2 kontaktes som normalt.

  Det var et nedbrud i telefonisystemet, som gjorde, at man ikke kunne ringe til lægevagten.

 14. I går kl. 17:36

  Mand snød sig på fly under Kabul-kaos - får lempet straf for ulovlig indrejse

  I Københavns Byret fik en ung mand i dag en nedsat straf for at være kommet til Danmark på et evakueringsfly fra Afghanistan i august sidste år.

  Manden fik en fængselsstraf på ni måneder, men eftersom han allerede har siddet varetægtsfængslet i den tid, så er han nu løsladt.

  Han overtrådte i sin tid et indrejseforbud, som han tidligere havde fået i forbindelse med en sag om skydevåben.

  Da han steg op i et Hercules-fly i Kabul sidste år, oplyste han sin brors navn i stedet for sit eget. Ved ankomsten til Kastrup Lufthavn afslørede hans fingeraftryk den sande identitet. Han blev derfor varetægtsfængslet med det samme.

  Anklageren ønskede godt fire års fængsel for overtrædelsen.

  Under varetægtsfængslingen har den 24-årige anmodet om asyl i Danmark, kommer det frem i retsmødet.

 15. I går kl. 17:07

  Italiensk sprinter vinder 11. etape af Giroen

  Det så ud til, at Fernando Gaviria (UAE) skulle køre med sejren på Giro d'Italias 11. etape, men på de allersidste meter kom Alberto Dainese (DSM) buldrende som skudt ud af en kanon.

  Italieneren var ellers et stykke bagud med 100 meter til mål, men med en voldsom fart ramte han timingen perfekt og sneg lige nøjagtig sit forhjul foran Gavirias.

  Det er første gang, at Alberto Dainese vinder en etape i sit hjemlands helt store etapeløb.

  Simone Consonni (Cofidis) tog sig af tredjepladsen.

  Juan Pedro Lopez (Trek) fører fortsat løbet. Han har 12 sekunder ned til Richard Carapaz (Ineos), der onsdag tog bonussekunder ude på ruten og rykkede op på andenpladsen.

  Joao Almeida (UAE) er også 12 sekunder efter på tredjepladsen.

  /ritzau/

 16. I går kl. 16:46

  Holger Rune slår franskmand og er klar til kvartfinalen i Lyon

  Holger Rune slår franske Adrian Mannarino med 6-4, 6-3 i ATP 250-turneringen i Lyon. (Foto: Denis Balibouse © Ritzau Scanpix)

  Holger Rune var i stort spillehumør, da han onsdag eftermiddag nedlagde franske Adrian Mannarino i ATP 250-turneringen i Lyon.

  Kortvarigt så det 19-årige tennistalent ud til at slås med smerter, men dem formåede han at kæmpe sig igennem og vandt 6-4, 6-3 over verdens nummer 73.

  Dermed kvalificerede han sig til kvartfinalen i den franske turnering, hvor han er ved at varme armen op til French Open, som begynder 22. maj.

  I kvartfinalen skal Holger Rune op imod enten amerikanske Michael Mmoh eller franske Manuel Guinard, som mødes senere onsdag.

  /ritzau/

 17. I går kl. 16:29

  Høje elpriser og krig i Ukraine får mange danskere til at investere i solceller

  Telefonerne er rødglødende for tiden hos virksomheder, der sælger solceller til hele landet.

  Allerede under corona var interessen stor. Men de høje elregninger og ikke mindst invasionen i Ukraine har især fået salget af solceller til at eksplodere.

  Så meget, at virksomhederne har svært ved at følge med.

  - Vi hænger i, så godt vi kan. Vores tyske kollegaer har til gengæld været nødt til at lukke for deres telefonlinjer i en hel uge, fordi der er så mange henvendelser, fortæller salgsdirektør i Solplus Kasper Bruhn til DR Bornholm.

  Der er lange ventetider på at få monteret solceller på taget. Det skyldes blandt andet mangel på montører og elektrikere.

 18. I går kl. 15:54

  Årets første sommerdag er registreret

  - Så er den hjemme!

  Ordene kommer fra DMI på Twitter, hvor de oplyser, at årets første meteorologiske sommerdag er registreret.

  Det er sket i Store Jyndevad i Sønderjylland, hvor man lidt efter klokken 15 har målt 25,7 grader.

  Det er en meteorologisk sommerdag, når dagens maksimale temperatur kommer over 25 grader.

  Det er også ventet, at torsdag kan levere temperaturer over 25 grader.

 19. I går kl. 15:49

  Tegning af Michelangelo solgt for 171 millioner kroner

  Tegningen er døbt 'En nøgen mand omringet af to figurer'. (Foto: GONZALO FUENTES)

  En skitse af den italienske renæssancekunstner Michelangelo er blevet solgt på auktion for 23 millioner euro svarende til 171 millioner kroner.

  Det oplyser nyhedsbureauet AFP.

  Tegningen, der stammer fra 1500-tallet, blev solgt på auktionshuset Christie's i Paris.

  Det er meget sjældent, at en tegning af den italienske billedhugger og maler kommer på auktion.

  - Færre end ti tegninger af Michelangelo findes i private samlinger, siger Christie's kunstekspert Helene Rihal, ifølge AFP.

  Tegningen er døbt "En nøgen mand omringet af to figurer". (Foto: Emmanuel Dunand © AFP or licensors)
 20. I går kl. 15:12

  Det ville være perfekt med en dansk træner, siger AGF

  Et perfekt scenarie er, at David Nielsens afløser er dansk, men livet er ikke altid perfekt, siger sportschef. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  David Nielsen forlader AGF, når klubben lørdag har spillet sin sidste kamp i sæsonen mod FC Nordsjælland. Derefter skal klubben finde en ny træner.

  Hvis det står til sportschef Stig Inge Bjørnebye, må det meget gerne være en dansker, der overtager tøjlerne i den stolte fodboldklub fra Aarhus.

  - Det ville være perfekt. Men det er ikke altid, vi lever i en perfekt verden, siger den norske sportschef på et pressemøde onsdag og sætter ord på nogle af fordelene ved en dansk træner.

  - Man kender ligaen og kulturen og så videre. Det vil være naturligt at kigge der først. Men så må man jo udvide. Det vigtigste er kompetencerne, profilen, lederevnerne, spillestilen, cv'et og erfaringen, siger han.

  Svenske Søren Åkeby er AGF's seneste udenlandske træner. Han stod i spidsen for holdet fra 2003 til 2005.

  Hvornår en ny træner bliver præsenteret, er der ingen præcis afklaring på endnu. Det skal dog ske, inden næste sæson går i gang om knap to måneder, har klubben fastslået.

  /ritzau/

 21. I går kl. 15:02

  Rusland udviser 85 diplomater fra Frankrig, Italien og Spanien

  Rusland udviser nu en række europæiske diplomater.

  Det drejer sig om 34 franske, 24 italienske og 27 spanske diplomater.

  Det oplyser det russiske udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Den russiske reaktion kommer, efter at de tre lande tidligere har udvist russiske diplomater.

 22. I går kl. 14:46

  Ny politisk aftale om asbest skal sikre håndværkere og hjælpe boligkøberne

  Med en ny politisk aftale vil alle Folketingets partier sikre håndværkere og boligejere mod at blive udsat for det sundhedsfarlige mineral, asbest, der blev brugt i byggematerialer frem til 1980’erne.

  I dag er virksomheder forpligtede til at føre protokol over ansatte, der kan være udsat for asbest. Med aftalen skal virksomhederne fremover sende protokollen direkte til de ansatte, som skal kunne bruge informationerne, hvis der senere opstår en arbejdsskadesag.

  Arbejdstilsynet får med aftalen også bedre muligheder for at sætte ind overfor overtrædelser af asbestreglerne.

  For boligejere er der bedre vejledninger om asbest i tilstandsrapporten på vej, mens sælger også i højere grad skal oplyse om asbest i boligen.

 23. I går kl. 14:46

  Russisk soldat erkender krigsforbrydelse i Ukraine

  I dag begyndte den første retssag om krigsforbrydelser ved retten i Kyiv, Ukraine. (Foto: STRINGER)

  En 21-årig russisk soldat, der er anklaget for at have begået krigsforbrydelser i Ukraine, erkender sig skyldig i alle anklager ved en retssag i Kyiv. Det skriver Ritzau og flere udenlandske medier, herunder BBC.

  Den unge soldat er tiltalt for at dræbe en 62-årig civil i det nordøstlige Ukraine 28. februar.

  Det er den første retssag om krigsforbrydelser, siden Rusland invaderede Ukraine 24. februar.

  Soldaten risikerer en livstidsdom, hvis han kendes skyldig.

 24. I går kl. 14:34

  EU: Medlemslande bør gå sammen om at købe våben

  EU-formand Ursula von der Leyen præsenterer plan for, at EU-lande skal købe våben i fællesskab. (Foto: JOHN THYS © Ritzau Scanpix)

  Det er dyrt og dumt, at EU's medlemslande hver især går ud og køber nye våben.

  I stedet bør EU-landene gå sammen og lave fællesindkøb, når landenes forsvar skal have nye panserværnsraketter eller fly.

  Det forslag præsenterede EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, i dag.

  - Vi efterlyser fællesindkøb, fordi det er bedre for de væbnede forsvar, siger Von der Leyen.

  EU vil nu lave et taskforce, der skal se på, hvordan man kan købe ind sammen. EU-Kommissionen vil også til efteråret præsentere en plan for at sørge for, at de fælles forsvarsindkøb er fritaget for moms.

  Hun siger, at krigen i Ukraine har gjort det klart, at EU-landene har brugt for lidt på forsvaret.

  - Vi har mistet et årti i forsvarsinvesteringer på grund af besparelser, siger hun.

 25. I går kl. 14:22

  Mette Frederiksen mødes med Nato's generalsekretær i København i morgen

  Statsminister Mette Frederiksen tager i morgen imod Nato's generalsekretær, Jens Stoltenberg, i København.

  Sammen skal de blandt andet drøfte Nato's reaktion på Ruslands invasion af Ukraine samt det kommende Nato-topmøde, skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

  Mette Frederiksen siger, at den sikkerhedspolitiske situation i Europa er forandret med Putins "brutale krig i Ukraine".

  - Jeg ser meget frem til at mødes med Nato's generalsekretær og drøfte, hvordan vi fremadrettet skal forholde os til Ruslands aggressive adfærd.

  Statsministeren nævner også, at det kommende topmøde bliver vigtigt set i lyset af Sverige og Finlands ønske om at blive Nato-medlemmer.

 26. I går kl. 14:20

  Mangelfuld redegørelse om amputationer udløser krisemøde

  Styrelsen for Patientsikkerhed er langt fra tilfreds med den redegørelse, som Region Midtjylland har afleveret i sagen om de unødvendige benamputationer.

  Derfor er regionen indkaldt til et hastemøde i eftermiddag for at kaste mere lys over sagen, siger Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

  - Redegørelsen er mangelfuld, og på mødet skal vi sørge for, at patienterne kan føle sig sikre.

  Redegørelsen kommer, efter at regionen via en ekstern analyse har konkluderet, at op til 47 patienter over en længere årrække kan have fået amputeret deres ben unødvendigt, fordi regionen har lavet for få forebyggende behandlinger.

  Men Styrelsen for Patientsikkerhed mangler fortsat mange svar.

  - Vi skal sikre os, at der ikke sidder patienter på venteliste lige nu, som ikke er henvist til et andet hospital.

  - Det er dybt alvorligt at få amputeret et ben, hvis det kunne have være undgået, og derfor bør regionen også gennemgå alle patientjournaler inden for en årrække for at finde det svar, siger Anette Lykke Petri.

 27. I går kl. 14:17

  Vi er 4,2 millioner, der kan stemme ja eller nej 1. juni

  4.261.069.

  Så mange vælgere kan 1. juni gå ind i en stemmeboks, gribe blyanten og sætte et kryds ved enten ja eller nej til at afskaffe forsvarsforbeholdet. Med mindre de vælger at brevstemme på forhånd.

  Og det er lidt over 41.500 flere vælgere end ved folketingsvalget i 2019.

  Det viser en foreløbig opgørelse fra Indenrigs- og Boligministeriet, som i går talte, hvor mange vælgere, der denne dag var registreret i cpr-registret med bopæl i Danmark.

  Tallet ventes dog at ændre sig lidt, for udlandsdanskere kan frem til 25. maj søge om at komme på valglisten. Dagen er også seneste frist for vælgere, der flytter fra udlandet til Danmark inden folkeafstemningen.

  Hvis du vil vide mere om folkeafstemningen, så tjek DR’s tema om forsvarsforbeholdet.

 28. I går kl. 13:08

  Volodymyr og Olena Zelenskyj set sammen for første gang siden krigens start

  • Volodymyr Zelenskyj og hans kone, Olena, ankommer her til begravelsen af den tidligere præsident Leonid Kravchuk i Kyiv i går. (Foto: VIACHESLAV RATYNSKYI © Ritzau Scanpix)
  • Det var første gang, at parret viste sig offentligt sammen, siden Rusland invaderede Ukraine 24. februar. (Foto: VIACHESLAV RATYNSKYI © Ritzau Scanpix)
  • Siden den russiske invasion har præsidentfruen og parrets to børn opholdt sig et hemmeligt sted. (Foto: VIACHESLAV RATYNSKYI © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, og hans kone, Olena, har ikke vist sig offentligt sammen, siden Rusland invaderede Ukraine 24. februar.

  Men i går blev de set sammen for første gang i 82 dage, skriver Reuters.

  De dukkede op sammen i Kyiv til begravelsen af Leonid Kravchuk, der var landets første præsident siden løsrivelsen af Sovjetunionen i 1991. Han døde 10 maj, 88 år gammel, efter ’lang tids sygdom’.

  Kravchuk var præsident i Ukraine fra 1991 til 1994.

 29. I går kl. 12:25

  Regeringen vil stoppe ulovlig helårsbeboelse i kolonihaver

  Regeringen støtter Dansk Folkeparti i et forsøg på at komme ulovlig helårsbeboelse til livs.

  I et notat, DR Nyheder er kommet i besiddelse af, skriver Indenrigs- og Boligministeriet, at regeringen støtter forsøget på at bekæmpe ulovlig helårsbeboelse i kolonihaver. Notatet kommer i forbindelse med, at Dansk Folkeparti i dag fremsætter et beslutningsforslag med samme dagsorden.

  Mange kommuner, blandt andet Odense, har store problemer med personer, der ulovligt bor i deres kolonihavehus hele året.

  Ministeriet skriver i notatet, at regeringen vil komme med en ændring af kolonihaveloven i næste folketingssamling.

  En af de mest markante ændringer er, at det bliver kommunerne og ikke kolonihaveforeningernes bestyrelser, der kan smide folk ud af deres kolonihavehus.

  "Lovforslaget vil fastsætte et generelt forbud mod helårsbeboelse", står der i notatet.

 30. I går kl. 12:07

  Verdenshavene er varmere end nogensinde

  I 2021 var verdenshavene varmere end nogensinde. Samtidig har smeltende iskapper bidraget til, at havniveauet har nået nye højder.

  Det viser den årlige rapport om klimaets tilstand fra Verdens Meteorologiske Organisation (WMO), der hører under FN.

  Rapportens dystre konklusioner ligger i tråd med de seneste klimarapporter fra FN.

  Her har ledende forskere slået fast, at menneskeheden skal mindske udledningen af drivhusgasser betydeligt. Ellers står man over for flere katastrofale ændringer i verdens klima.

  Niveauet af drivhusgasser i atmosfæren slog også tidligere rekorder i 2021, viser rapporten fra WMO.

 31. I går kl. 11:49

  Hvalrossen på Læsø er forsvundet igen: Se den svømme mod solnedgangen

  Den store hvalros med de lange stødtænder, som mandag aften slog sig ned på Østerby Havn på Læsø, er forsvundet igen.

  Efter at have slumret langs kysten i lidt over et døgn, drog den væk fra den nordjyske ø i går aftes, og Lars Rosenfeldt Jespersen fangede det på video:

  Det er anden gang i år, vi har haft besøg af en hvalros i Danmark, og det er specielt, understregede naturvejleder Morten D.D Hansen i går.

  - Det er stærkt usædvanligt, at vi har en hvalros i Danmark. Det sker jo langt fra hvert år, og at der så dukker to op, det er endnu mere usædvanligt, sagde han.

 32. I går kl. 11:07

  Enhedslisten vil ikke stemme for at ophæve Claus Hjort Frederiksens immunitet i lækagesag

  Enhedslisten kommer ikke til at stemme for at ophæve Claus Hjort Frederiksens (V) immunitet i lækagesag.

  Det siger politisk ordfører Mai Villadsen til Ritzau.

  - Vi kommer ikke til at stemme for at ophæve Claus Hjorts immunitet, medmindre Folketinget får en indsigt i tiltalen. Og det ser ikke sådan ud. Derfor kommer vi til at stemme nej, siger Villadsen.

  Samme melding lød tidligere i dag fra Dansk Folkeparti.

  Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, siger, at partiet også vil stemme nej, hvis ikke Venstres folketingsmedlemmer får indsigt i sigtelsen mod Claus Hjort Frederiksen (V).

  Rigsadvokaten har indstillet til at rejse tiltale i sagen mod den tidligere forsvarsminister.

  Sagen er hemmeligholdt, og partilederne er blevet orienteret i sagen af justitsminister Mattias Tesfaye (S), men de må ikke fortælle resten af Folketinget om indholdet.

  Claus Hjort Frederiksen er sigtet for at have lækket statshemmeligheder. Men han kan først blive tiltalt, hvis et flertal i Folketinget ophæver hans immunitet.

 33. I går kl. 11:00

  Patienterstatningen vil gerne undgå at sende brev ud til 4.000 benamputerede patienter

  Det er fortsat uklart, hvordan Region Midtjylland vil identificere de patienter, der kunne have undgået benamputation.

  Flere patientforeninger har opfordret benamputerede i regionen til at henvende sig til Patienterstatningen med det samme, men deres direktør, Karen-Inger Bast, advarer nu om, at hvis gruppen ikke afgrænses, kan der komme op mod 4.000 breve.

  - Hvis alle søger erstatning, vil dem, der faktisk har krav på erstatning, som måske er 400 patienter, drukne i de andre. Det vil være synd for de patienter, der har et erstatningskrav, vi kan imødekomme, siger hun.

  Sagsbehandlingstiden i Patienterstatningen er lige nu i omegnen af otte måneder, men den formodes at stige voldsomt, hvis der kommer 4.000 nye sager ind.

  Patienterstatningen holdt i går møde med Region Midtjylland om, hvordan øvelsen kan gribes an. Her blev det blandt andet drøftet, hvem der kan skæres fra.

  - Patienter, der er kommet til skade i trafikulykker og får amputeret et ben, skal ikke have erstatning. Der vil også være knoglekræftformer, hvor man er nødt til at amputere. De kan også udelukkes, siger Karen-Inger Bast.

  Hun understreger, at Patienterstatningen ikke er imod, at folk søger om erstatning i deres sager, men de råder til, at man venter.

 34. I går kl. 10:33

  Rusland: Knap 1000 soldater på stålværk har overgivet sig

  Ukrainske soldater bliver i bus evakueret fra det belejrede stålværk Azostal i Mariupol. (Foto: ALESSANDRO GUERRA)

  694 ukrainske soldater på stålværket Azovstal i Mariupol har overgivet sig i løbet af de seneste 24 timer.

  Det oplyser Ruslands forsvarsministerium ifølge det russiske nyhedsbureau RIA.

  I alt har 959 soldater fra Azovstal overgivet sig siden mandag. 80 af dem har været såret ifølge ministeriet.

  Ukraine har ikke bekræftet de russiske meldinger. Det fremgår ikke, om der ifølge Rusland er flere soldater tilbage på stålværket.

  Sent mandag aften blev 264 ukrainske soldater evakueret fra det belejrede stålværk med hjælp fra de russiske styrker. Og ifølge Rusland er flere altså blevet evakueret siden.

  Ukraine meddelte mandag, at soldaternes kampmission på stålværket er overstået.

  • Efter mange ugers intens russisk belejring, er den blodige kamp om det enorme ukrainske stålværk Azovstal ved den udbombede havneby Mariupol nu tilsyneladende ovre. (Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO © Ritzau Scanpix)
  • Styrkerne i jern- og stålværket, der har holdt stand i og under det enorme værk, er under krigen blevet et slags symbol på Ukraines modstand mod Ruslands angreb. (Foto: ALESSANDRO GUERRA © Ritzau Scanpix)
  • Ifølge Rusland har 694 ukrainske soldater på stålværket Azovstal i Mariupol overgivet sig i løbet af de seneste 24 timer. (Foto: ALESSANDRO GUERRA © Ritzau Scanpix)
  • De ukrainske soldater blev kørt væk fra stålværket i busser, eskorteret af russiske styrker. Det fremgår ikke, om der ifølge Rusland er flere soldater tilbage på stålværket. (Foto: ALESSANDRO GUERRA © Ritzau Scanpix)
  1 / 4
 35. I går kl. 10:28

  AGF ophæver samarbejdet med David Nielsen

  (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)

  Indledningen af artiklen er blevet præciseret, så det nu fremgår, at der ikke er tale om en fyring, men parterne efter gensidig aftale har ophævet samarbejdet.

  Fodboldklubben AGF har opsagt samarbejdet med David Nielsen som cheftræner i klubben.

  Det meddeler klubben i en pressemeddelelse. Dermed ophæver AGF samarbejdet med træneren et år før kontraktens oprindelige udløb.

  - David Nielsen har været en fantastisk træner for AGF gennem flere sæsoner og har skabt flotte resultater for klubben. Men nu er vi nået til vejs ende efter fem år, hvor den seneste sæson på ingen måder har været tilfredsstillende. Energien er brugt, og vi trænger til nye ideer og en frisk start, siger AGF's sportschef, Stig Inge Bjørnebye.

  Hvem der kommer til at overtage for David Nielsen, skriver klubben intet om.

  David Nielsens sidste kamp i spidsen for AGF, bliver på lørdag når den aarhusianske klub møder FC Nordsjælland i den sidste spillerunde af 3F Superligaen.

 36. I går kl. 10:15

  Trusselsniveauet hæves: Risikoen for prorussiske hackerangreb mod Danmark er blevet meget større

  Risikoen for hackerangreb mod Danmark er blevet højere siden Ruslands invasion af Ukraine.

  Derfor hæver Center for Cybersikkerhed (CFCS) nu trusselsniveauet for cyberaktivisme mod Danmark fra 'lav' til 'middel.

  Det oplyser CFCS i en pressemeddelelse.

  I begyndelsen af krigen gik prorussiske hackere efter mål i Ukraine, Rusland og Hviderusland. Men den seneste tid er det også gået ud over vestlige Nato-mål, og det er muligt, at hackerne vil gå efter mål i Danmark herunder i særlig grad danske organisationer eller personer med relationer til Ukraine, skriver CFCS.

  - I de seneste uger har cyberaktivister også ramt mål i vesteuropæiske NATO-lande. De pro-russiske cyberaktivistiske gruppers øgede aktivitetsniveau øger også truslen for cyberaktivistiske angreb mod Danmark, skriver Center for Cybersikkerhed i pressemeddelelsen.

 37. I går kl. 09:55

  Dansk-norsk mand erkender sig skyldig i drab med bue og pil

  Den formodede gerningsmand bag drabene i norske Kongsberg i oktober sidste år, en 38-årige dansk-norsk mand, erkender sig skyldig i alle anklager.

  Det siger han i dag, hvor retssagen mod ham er gået i gang. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

  Han er tiltalt for at have dræbt fem mennesker, 11 drabsforsøg og 13 tilfælde af grove trusler.

  Han er også tiltalt for flere andre forhold, heriblandt for at have kastet en kniv efter tre politibetjente.

  Selv om han har erkendt sig skyldig i alle anklager, er det stærkt tvivlsomt, om han kan straffes. Tre retspsykiatere har konkluderet, at han havde en stærk afvigende sindstilstand, da han gik til angreb. Den vurdering kan føre til, at han regnes som utilregnelig og dermed ikke kan straffes.

  Anklagemyndigheden har varslet, at den under retssagen vil gå efter at få ham idømt tvunget psykiatrisk behandling. Det er dog i sidste ende op til retten at afgøre, om at han var utilregnelig i gerningsøjeblikket.

 38. I går kl. 09:32

  Kofod: Sverige og Finlands Nato-ansøgning er godt nyt for Danmark

  Natos generalsekretær Jens Stoltenberg viser her Sverige og Finlands officielle ansøgninger om at blive medlemmer af Nato. (Foto: JOHANNA GERON © Ritzau Scanpix)

  Og det er godt nyt for Danmark, Europa og Nato, mener Danmarks udenrigsminister, Jeppe Kofod (S).

  - Fra dansk side bakker vi helhjertet op om, at Finland og Sverige bliver en del af Nato. Vi vil i regeringen gøre alt for, at det sker så hurtigt som muligt.

  - Det vil styrke Nato med nordisk samling, siger han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

  Kilder i Nato har tidligere meddelt, at der vil være et møde for Nato-landenes ambassadører, umiddelbart efter at ansøgninger er afleveret. Her vil det formentlig blive besluttet at indlede en formel medlemskabsproces.

  Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

 39. I går kl. 09:08

  Region Midtjylland på vej med ny undersøgelse i amputationssagen

  Region Midtjylland bestiller nu en ny undersøgelse af det karkirurgske område.

  Det sker, efter en anden undersøgelse for nylig konkluderede, at der kan være foretaget op til 47 benamputioner om året i Region Midtjylland - uden at det var nødvendigt.

  Den tidligere undersøgelse, som regionen også selv havde bestilt, sammenlignede kun Region Midtjylland med det øvrige Jylland.

  Den nye undersøgelse skal laves af Regionernes Kliniske Kvalitetsorganisation og skal omfatte hele landet.

  Formålet er at få større sikkerhed for forekomsten af amputationer sammenlignet med resten af landet.

 40. I går kl. 08:48

  Dansk Folkeparti ønsker ikke at stemme for at ophæve Claus Hjort Frederiksens immunitet

  Dansk Folkeparti kan ikke stemme for at ophæve folketingsmedlem Claus Hjort Frederiksens (V) immunitet i sag om mulig lækage af statshemmeligheder.

  Det siger DF's formand, Morten Messerschmidt, ifølge Ritzau.

  I går var Messerschmidt indkaldt til et møde hos justitsminister Mattias Tesfaye (S), hvor han blev orienteret om sagen, der er tophemmelig for offentligheden.

  For selvom partilederne har fået lov at få indsigt i de hemmelig sagsakter, så må de ikke fortælle resten af Folketingets medlemmer det.

  Rigsadvokaten har indstillet til at rejse tiltale i sagen mod den tidligere forsvarsminister.

  Claus Hjort Frederiksen er sigtet for at have lækket statshemmeligheder. Men han kan først blive tiltalt, hvis et flertal i Folketinget ophæver hans immunitet.

 41. I går kl. 08:46

  V-retsordfører trækker sig fra formandspost efter afsløring af handel med Rusland

  Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, er færdig som bestyrelsesformand for den nordjyske fiskevirksomhed Kangamiut.

  Han trækker sig fra posten, efter Nordjyske Stiftstidende har afdækket, at virksomheden fortsat køber råvarer i Rusland trods internationale sanktioner.

  - Det, at der bliver fokus på det i offentligheden, gør, at jeg bliver nødt til at agere på det. Jeg burde have handlet på et tidligere tidspunkt, siger Preben Bang Henriksen.

  Han fortæller, at beslutningen om at fastholde handlen med Rusland skete for at beskytte Kangamiut.

  - Hvis man har kontrakter med folk, der skal købe fiskene, så risikerer man meget store erstatningskrav. Derfor besluttede vi os for, at vi ville udfase handlerne, som kontrakterne udløb.

 42. I går kl. 08:17

  Fagforeningerne mister medlemmer for første gang i otte år

  Fagforeningerne fik sidste år færre medlemmer.

  Det viser tal fra Danmarks Statistik.

  I slutningen af 2021 var 1.890.900 danskere fagforeningsmedlemmer, hvilket er et fald på 5200 sammenlignet med 2020.

  Det er første gang i otte år, at fagforeningerne oplever faldende medlemstal.

  Organiseringsgraden - målt som andelen af fagforeningsmedlemmer ud af den samlede arbejdsstyrke - faldt også fra 65,9 procent til 65,7 procent, skriver Ritzau.

 43. I går kl. 08:14

  Sverige og Finland har nu ansøgt om Nato-medlemskab

  Finlands Nato-ambassadør Klaus Korhonen og Sveriges Nato-ambassadør Axel Wernhoff afleverede ansøgningerne om Nato-medlemsskab til forsvarsalliancens generalsekretær Jens Stoltenberg. (Foto: JOHANNA GERON © Ritzau Scanpix)

  Sverige og Finland har her til morgen officielt indgivet deres ansøgninger om medlemskab i forsvarsalliancen Nato.

  Det er sket under en lille ceremoni ved Natos hovedkvarter i Bruxelles, hvor ansøgningerne blev afleveret af de to landes Nato-ambassadører til alliancens generalsekretær, Jens Stoltenberg.

  - Det er en god dag på et kritisk tidspunkt for vores sikkerhed, sagde Jens Stoltenberg.

  Han takkede Sverige og Finland for ansøgningerne og sagde, at de to lande er Natos tætte allierede og bidrager til at øge Natos sikkerhed.

  - Jeg byder Sverige og Finlands ønske om at blive del af Nato varmt velkommen.

  - Det her er et historisk skridt.

  Siden Nato blev oprettet i 1949, har både Finland og Sverige været neutrale lande og holdt sig ude af den nordatlantiske forsvarsalliance.

  Men efter Ruslands invasion af Ukraine i slutningen af februar kom Nato-spørgsmålet hurtigt på den politiske dagsorden i begge lande.

  Ansøgninger blev underskrevet af udenrigsministre fra de to lande tirsdag. De formelle beslutninger om at søge medlemskab er blevet taget de foregående dage.

  Danmarks udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), mener, at Sverige og Finlands ansøgninger er godt nyt for Danmark, Europa og Nato.

  - Fra dansk side bakker vi helhjertet op om, at Finland og Sverige bliver en del af Nato. Vi vil i regeringen gøre alt for, at det sker så hurtigt som muligt.

  - Det vil styrke Nato med nordisk samling, siger han i en skriftlig kommentar.

 44. I går kl. 07:35

  I dag mødes EU's spidser på Esbjerg Havn for at tale om havvindmøller

  Statsminister Mette Frederiksen (S) samler EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen, Tysklands kansler, Olaf Scholz, Nederlandenes premierminister, Mark Rutte, og Belgiens premierminister,Alexander De Croo, til europæisk topmøde om havvind i Esbjerg.

  EU skal være klimaneutral i 2050, og hvis det skal lade sig gøre, skal der produceres meget grøn strøm. Mødet handler derfor om at sætte tempoet for udvinding af havvind i Nordsøen op.

  Energiministre fra de fire lande og en række virksomheder kommer også til at deltage.

  - Vi er gået sammen om at sige, at vi vil løfte den kæmpestore udfordring, at Europa skal gøres grøn. At energiforsyningen i Europa skal væk fra fossile brændstoffer og bruge meget mere havvind, siger den danske klimaminister, Dan Jørgensen (S).

 45. I går kl. 07:28

  Netflix afskediger 150 ansatte

  Streamingtjenesten Netflix har afskediget 150 ansatte, efter firmaet for nylig for første gang i ti år meldte om tilbagegang i antallet af abonnenter.

  Det oplyser Netflix ifølge BBC.

  Afskedigelserne omfatter primært medarbejdere på Netflix' kontor i Californien.

  I april chokerede streaminggiganten branchen, da den afslørede, at den havde mistet 200.000 abonnenter i de første tre måneder af 2022, og advarede om, at yderligere to millioner forventes at stoppe i det kommende kvartal.

  Nyheden fik firmaets aktier til at styrtdykke med over 30 procent på én dag.

 46. I går kl. 06:49

  Retssagen begynder mod dansk-norsk mand, som er tiltalt for drab med bue og pil

  Der er afsat en lille måned til sagen, som bliver behandlet i Buskeruds tingrett i Hokksund. Det skriver Ritzau.

  Anklagemyndigheden har tidligere sagt, at den vil have manden idømt tvungen psykiatrisk behandling, hvis han kendes skyldig.

  Den tiltaltes forsvarer, Fredrik Neumann, har ikke kommenteret, hvordan han stiller sig til tiltalen.

  Politiet forventer desuden, at ordensmagtens egen ageren, da angrebet skete, også bliver afdækket.

 47. I går kl. 06:45

  Onsdag bliver varm, men solen holder sig bag skyerne

  Der vil være overskyet i den vestlige del af landet, men resten af landet vil oftest opleve solen bag slørede skyer også. (Foto: Rasmus Bjerner)

  Der er gode muligheder for, at vi i dag måler årets hidtil højeste temperaturer, fordi prognoserne giver helt op til 24 grader i de sydligste dele af Jylland i dag.

  Temperaturen vil være meget forskellig alt efter hvor i landet, man er.

  Bornholm, det østlige Sjælland og Nordjylland ligger mellem 12 og 15 grader, mens resten af landet får mellem 18 og 22 grader.

  Solen ligger dog dagen igennem bag skyerne de fleste steder, og vinden kommer fra sydlige retninger med en let til frisk styrke, langs kysterne dog op til en hård vind.

 48. I går kl. 06:09

  Trumps ambassadør i Danmark misser plads i Senatet i USA

  Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark Carla Sands må se sig slået ved primærvalg i delstaten Pennsylvania.

  Her stillede Carla Sands op for at blive valgt til Senatet for Republikanerne.

  Med 99 procent af stemmerne talt op har Carla Sands fået 5,7 procent af stemmerne. Det skriver Ritzau og henviser til tal fra det amerikanske medie NPR.

  Der er med knap seks procent af stemmerne lang vej op til Sands' tre republikanske partifæller Dave McCormick, Mehmet Oz og Kathy Barnette, der står til henholdsvis 31,4 procent, 31,2 procent og 24,4 procent af stemmerne.

  Carla Sands forlod posten som ambassadør i Danmark i januar 2021, da Joe Biden blev præsident. (Foto: HANNAH BEIER © Ritzau Scanpix)
 49. I går kl. 05:56

  21-årig russisk soldat kan få livstid for krigsforbrydelser

  I dag begynder den første retssag om krigsforbrydelser i Ukraine, siden Rusland invaderede landet.

  En 21-årig russisk soldat ved navn Vadima Sjisjimarina er tiltalt for at dræbe en 62-årig civil i det nordøstlige Ukraine 28. februar.

  Ukrainske myndigheder siger, at den 21-årige samarbejder med efterforskerne, og at han har tilstået de hændelser, der fandt sted, kun fire dage efter at Rusland invaderede Ukraine.

  Ved retssagen, der foregår i den ukrainske hovedstad Kyiv, er den 21-årige russer tiltalt for krigsforbrydelser og overlagt drab.

  Sjisjimarina risikerer en livstidsdom, hvis han kendes skyldig.

  Retssagen ventes at blive den første i en række om krigsforbrydelser efter invasionen.

 50. I går kl. 05:42

  Godkender forslag om at give kvinder fri ved menstruationssmerter

  Tirsdag godkendte den spanske regering et forslag, der giver betalte sygedage til kvinder, der lider af alvorlige menstruationssmerter. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  Lovforslaget skal stadig behandles af det spanske parlament, før det kan blive til virkelighed.

  Spanien er det første europæiske land til at sende et lovforslag om betalte sygedage ved menstruation til afstemning i parlamentet.

  Lovforslaget er en del af en opdateret abortlov, der også skal fjerne en forældregodkendelse ved abort for kvinder mellem 16-18 år. Desuden vil regeringen med lovpakken fjerne momsen på menstruationsprodukter.

  Det ventes, at der går måneder, før der skal stemmes om forslaget i parlamentet.

Mere fra dr.dk