Seneste Nyt

Alle ansatte i regionerne får ret til en fuldtidskontrakt

Alle ansatte i regionerne får nu mulighed for at få en fuldtidskontrakt, hvis de vil. Det har Danske Regioner besluttet, lyder det i en pressemeddelelse.

Det har siden 2020 været en ret for al plejepersonale at blive ansat på fuld tid. Nu kommer det også til at gælde alle andre medarbejdere.

Og det er afgørende, at folk tager imod det, siger Heino Knudsen, som er formand for løn- og praksisudvalget i Danske Regioner og regionsrådsformand for Region Sjælland.

- Vi mangler medarbejdere i sundhedsvæsenet, og vi har brug for alle de medarbejdere, vi kan få. Også meget gerne flere, der arbejder på fuldtid, siger han til Ritzau.

Ifølge Danske Regioner er 32 procent af alle medarbejdere i regionerne ansat på deltid.

Med den nye rettighed ønsker regionerne at "gå forrest i arbejdet med at ændre arbejdsmarkedet fra en deltids- til en heltidskultur", lyder det i pressemeddelelsen.

Nyheder

 1. Microsoft beskylder Iransk-støttet gruppe for at stå bag hackerangreb på Charlie Hebdo

  Iranere gik på gaden i Teheran den 13. januar i protest mod de satire-tegninger, som det franske tidsskrift bragte af Ali Khamenei. (Foto: © -, Ritzau Scanpix)

  Microsoft har i dag beskyldt en gruppe, med støtte fra den iranske regering, for at stå bag et hackerangreb på det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

  Angrebet skete ifølge Microsoft i begyndelsen af januar.

  Ved angrebet påstod gruppen at have oplysninger på mere end 200.000 Charlie Hebdo-kunder.

  Som bevis lækkede hackerne navne, telefonnumre samt hjemme- og mailadresser på konti, der angiveligt havde abonneret på eller købt varer hos Charlie Hebdo.

  Microsoft mener, at angrebet skete som svar på en konkurrence, som magasinet udskrev en måned tidligere. Her skulle deltagere sende deres bedste bud på en tegning, der gjorde grin med Irans religiøse leder, Ali Khamenei.

  I januar 2015 blev Charlie Hebdo udsat for et terrorangreb, hvor 12 mennesker mistede livet.

 2. To unge mænd idømt livstid for drab

  To mænd på henholdsvis 26 og 22 år er begge blevet idømt fængsel på livstid for et drab begået i Brøndby Strand for godt et år siden. Det skriver Ritzau.

  I januar blev begge mænd fundet skyldige i drab på en 22-årig mand, og i dag blev der altså udmålt straf til de to mænd.

  Den 22-årige mand blev skudt den 28. december 2021 efter at være blevet jagtet af de to dømte.

  Den dræbte mand blev ramt af tre skud på klos hold, som blev affyret af den 26-årige. Under sagen har den 26-årige erkendt, at det var ham, som affyrede de dræbende skud.

  Den 22-årige har under sagen nægtet sig skyldig i tiltalen mod ham.

 3. Ny våbenpakke fra USA giver Ukraine raketter med dobbelt så lang rækkevidde

  Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, har præsenteret endnu en våbenpakke til Ukraine.

  Våbenpakken, som er omkring 15 milliarder kroner værd, består blandt andet af langtrækkende raketter, som kan nå mål næsten dobbelt så langt væk, som Ukraine hidtil har kunnet ramme, skriver Reuters.

  Det nye våben, Ground Launched Small Diameter Bomb, GLSDB, har en rækkevidde på 150 kilometer.

  Det raketsystem af typen Himars, som ukrainerne hidtil har fået leveret, kan ramme mål inden for cirka 80 kilometers afstand.

  Ud over de langtrækkende raketter så vil Ukraine også modtage flere Himars-raketter, luftværnssystemer, pansrede køretøjer og en masse ammunition.

 4. DR's sundhedsanalytiker ser flere udfordringer, hvis privathospitaler skal hjælpe mere til

  De danske privathospitaler skal hjælpe med til at få bugt med de høje ventelister.

  Men selvom de danske privathospitaler nok godt kan tage flere opgaver, så vil der være flere udfordringer på vejen, Det vurderer DR's sundhedsanalytiker, Anders Heissel.

  Den allerførste bliver at skaffe mere personale til de ekstra opgaver.

  - Ansatte, især læger og sygeplejersker, er en særdeles begrænset ressource i sundhedsvæsnet. Hvis de skal arbejde ekstra om aftenen eller weekenden på et privathospital, så skal de sikkert have noget ekstra for det, siger Anders Heissel.

  - Den regning kan privathospitalerne kun sende ét sted hen – og det er til sundhedsminister Sophie Løhde.

  Desuden kan der være en risiko ved at sprede flere komplicerede og specialiserede operationer ud på landets 70-80 privathospitaler, fortæller Anders Heissel.

  - Hvis man spreder operationer ud på for mange matrikler, ud på for mange læger, så er der en risiko for, at kvaliteten daler.

 5. Tre mænd fik samlet 24 års fængsel i stor narkosag

  Tre mænd er ved retten i Holstebro samlet set blevet idømt 24 års fængsel for omfattende narkokriminalitet.

  Dommene til de tre mænd i alderen 23, 26 og 36 år lød på henholdsvis fem, otte og elleve års fængsel.

  De er blevet dømt skyldige i flere tilfælde af narkobesiddelse med henblik på videresalg, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

  De er også blevet dømt for sammen at have sat ild til den dømte 26-åriges hus med henblik på forsikringssvindel. Desuden er én blevet dømt for våbenbesiddelse.

 6. Brand er slukket i Rinkenæs: Politiet afvarsler tidligere opfordring til borgere

  Tidligere i dag var politi og brandvæsen til stede ved en kraftig brand i en gård på Melskovvej ved Rinkenæs tæt på Gråsten.

  Borgerne i Rinkenæs blev opfordret til at søge inden døre og så vidt muligt undgå at gå ind i røgfanen, skrev Sydjyllands Politi på Twitter.

  På grund af kraftig vind havde brandvæsnet svært ved at slukke ilden, og branden gav en kraftig røgudvikling.

  Her til aften er branden blevet slukket - og politiet afvarsler derfor igen den tidligere opfordring til borgerne i forhold til røgen. Det oplyser Sydjyllands Politi på Twitter.

  Opdateret 3/2, klokken 19.57: Branden er nu slukket, og politiet har afvarslet tidligere opfordring til borgerne.

 7. Bornholmsfærge ramte mole og skal blive i havn: Passagerer skal med andre færger

  Færgen 'Express 2' skal indtil videre blive i havn. (Foto: © Laura Barfoed Mikkelsen, DR Bornhollm)

  Søfartsstyrelsen har bedt Bornholmsfærgen 'Express 2' om at blive i havn, efter færgen tidligere i dag ramte molen ved udsejlingen i Rønne. Det skriver Bornholmslinjen i en mail.

  Derfor arbejdes der lige nu på en plan med færgen 'Povl Anker' i stedet. Det forventes, at 'Povl Anker' kan være klar til sejlads ud af Rønne omkring klokken 18 – og fra Ystad klokken 21.15.

  Ifølge Bornholmslinjen har man forsøgt at få så mange passagerer som muligt med afgangen fra Rønne mod Køge med færgen 'Hammershus'.

  Søfartsstyrelsen afventer nu en rapport fra et selskab, som skal vurdere det tekniske i skaden.

  Det var tilsyneladende kraftige vindstød, som betød, at færgen ramte molen.

 8. USA's udenrigsminister udsætter kinesisk besøg efter sag med kæmpeballon

  Den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken skulle de kommende dage have været på besøg i Kina, men det besøg er nu udsat.

  Det skriver flere medier, inklusive CNN, BBC og ABC News efter uafhængigt at have talt med flere embedsmænd i militæret.

  Tidligere i dag kom nyheden om, at en kinesisk ballon var blevet spottet over delstaten Montana i USA.

  Kinas udenrigsministerium meldte i eftermiddags ud, at den var kinesisk, men at ballonen blev brugt til "meteorologiske og videnskabelig formål til civilt brug", og at man beklagede, at den er fløjet ind på amerikansk territorium.

  USA's forsvarsministerium, Pentagon, har i flere dage holdt øje med ballonen, som man mener bruges til overvågning.

 9. Modedesigner Paco Rabanne er død

  • Paco Rabanne på catwalken i Paris tilbage i 2001 med en model i hver hånd. (Foto: © STR New, Ritzau Scanpix)
  • Rabanne blev særligt kendt for kjoler lavet af metal og plastik. Her er modedesigneren omgivet af modeller i de særlige kreationer i Tokyo i 1969. (Foto: © Unknown, Scanpix Denmark)
  1 / 2

  Den kendte modedesigner Paco Rabanne er død i en alder af 88 år.

  Det skriver modefagbladet Women’s Wear Daily.

  Paco Rabanne blev født i Spanien i 1934, og selvom han oprindeligt var uddannet arkitekt, var det inden for modebranchen, at han blev berømt.

  Francisco Rabaneda Cuervo, som er Rabannes rigtige navn, begyndte sin karriere med at designe smykker for eksklusive mærker som Givenchy, Dior og Balenciaga, skriver Ritzau.

  I 1966 grundlagde han sit modehus, der blandt andet blev kendt for at designe særprægede kjoler lavet af metal og plastik. Store stjerner som Kim Kardashian, Gigi Hadid og Taylor Swift har båret hans kreationer.

  Dødsårsagen er endnu ukendt.

 10. Tidligere ansat på skole dømt for krænkelser af 19 piger

  En 64-årig mand er ved Retten i Aalborg i dag blevet kendt skyldig i at have blufærdighedskrænket 19 piger i alderen 6-10 år. Det fortæller TV2 Nord.

  Krænkelserne skete, mens manden var ansat på en skole i Aalborg Kommune.

  Retten idømte ham ni måneders ubetinget fængsel. Desuden må han ikke arbejde med børn i fem år. Manden skal betale erstatning til de enkelte ofre på mellem 5.000-12.000 kroner.

  Den 64-årige blev frikendt for et forhold om voldtægt af et barn under 12 år ved et andet seksuelt forhold end samleje.

  Den 64-årige mand nægter sig skyldig og har anket dommen til frifindelse.

 11. Hjemmeværnet skal erstatte Hæren i Kosovo

  Fra august 2023 og forventeligt to år frem vil det være Hjemmeværnet, der overtager opgaven fra Hæren i den fredsskabende Nato-operation, som Danmark bidrager til.

  Sådan lyder det fra forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn, hvor han har orienteret Folketingets partier om beslutningen.

  - Det er jeg meget meget glad for, at man gør, fordi det er med til at aflaste hæren på et vigtigt område, og det er en opgave, som Hjemmeværnet i den grad kan løse, siger Jakob Ellemann.

  Lige nu har vi ifølge Udenrigsministeriet cirka 36 udsendte. Seks af dem sidder i hovedkontoret i Pristina, mens de cirka 30 er en del af en bevogtningsdeling i den franske lejr Novo Selo.

  Fra 2011 til 2013 varetog Hjemmeværnet den samme opgave, som de altså skal igen fra august.

 12. 'Vi må ikke vakle i forhold til Rusland': Danmark er imod russisk OL-deltagelse

  Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) understreger, at Danmark er imod russiske atleter ved OL i 2024, som skal afholdes i Paris. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)

  Der skal ikke være nogen tvivl om, hvad Danmarks holdning er.

  Russiske atleter skal ikke deltage i OL i 2024 under neutralt flag, siger kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

  - Det er det officielle Danmarks holdning - og det er min holdning som minister - at vi ikke må vakle i forhold til Rusland, siger han til Ritzau.

  - Rusland skal udelukkes fra al international sport, så længe deres angreb på Ukraine fortsætter.

  Meldingen fra kulturministeren kommer i kølvandet på, at Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har åbnet for, at russiske og belarusiske atleter kan deltage under neutralt flag.

  - Det er helt uforståeligt, at der tilsyneladende er tvivl om linjen i IOC, siger ministeren.

  Jakob Engel-Schmidt siger videre, at Danmarks Idrætsforbund (DIF) ligeledes "arbejder hårdt for at fastholde udelukkelsen af Rusland".

 13. Dronningen melder på grund af rygproblemer afbud til åbning af udstilling på Nationalmuseet

  Dronning Margrethe har meldt afbud til en åbning af en udstilling på Nationalmuseet i morgen.

  Det oplyser Kongehuset på deres hjemmeside.

  Aflysningen skyldes rygproblemer.

  - Dronningen deltager ikke som planlagt i arrangementet i morgen (lørdag, red.) på grund af problemer med ryggen, oplyser kongehusets kommunikationsafdeling ifølge Ritzau.

  Udstillingen 'Jagten på danmarkshistorien' løber fra i morgen og frem til den 4. februar 2024.

  Opdateret klokken 16.40 med årsag til aflysning.

 14. Det amerikanske jobmarked er langt stærkere end ventet

  Der blev i januar skabt langt flere amerikanske arbejdspladser end ventet.

  Økonomer havde ventet en mere afdæmpet jobstigning på 188.000, men der kom i stedet hele 517.000 flere i arbejde.

  Det oplyser kontoret for beskæftigelsesstatistik i USA.

  Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, mener, at jobvæksten er "ekstrem stærk".

  - Jeg er nærmest rystet over, hvor høj jobvæksten er i USA i øjeblikket. Stigende rente og en historisk høj inflation er foreløbigt prellet fuldstændig af på arbejdsmarkedet i USA, skriver han i en analyse ifølge Ritzau.

  Det er gode nyheder for dem, der søger arbejde, men dårligt nyt for aktiemarkedet.

  Investorer frygter nemlig, at den amerikanske centralbank vil fortsætte med rentestigninger for at få bugt med det overophedede arbejdsmarked, der kan være med til at holde liv i den høje inflation.

 15. Bornholmerfærge har ramt molen i Rønne

  Kraftige vindstød har her til eftermiddag betydet, at færgen 'Express 2', der sejler mellem Bornholm og Ystad, har ramt molen ved udsejlingen fra Rønne.

  Det fortæller Bornholmslinjens kommunikationschef, skriver Ritzau.

  Ingen personer er kommet noget til ved hændelsen.

  På nuværende tidspunkt er det stadig uvist, om færgen kan sejle senere fredag. Før det besluttes, skal den først besigtiges i havnen i Rønne.

  Passagerer, som skal sejle mellem Rønne og Ystad, kan holde sig opdateret om driften på Bornholmslinjens hjemmeside. Desuden sender selskabet sms'er ud til de passagerer, der bliver berørt af ændringer i fartplanen.

 16. Første afghanske kvinde har fået opholdstilladelse efter ændret kurs

  Den første afghanske kvinde har nu fået opholdstilladelse i Danmark, efter Flygtningenævnet tidligere på ugen ændrede praksis. Det oplyser Flygtningenævnet i en pressemeddelelse.

  Den nye kurs fra nævnet betyder, at afghanske piger og kvinder kan få asyl alene på baggrund af deres køn.

  Det skyldes de forværrede forhold for piger og kvinder i Afghanistan, efter Taliban kom til magten for godt halvandet år siden.

  Af afgørelsen fremgår det, at kvinden rejste ind i Danmark tilbage i 2018, og at både hun og hendes datter har fået opholdstilladelse.

 17. Tyskland åbner for, at andre lande kan sende Leopard 1-kampvogne til Ukraine

  Den tyske regering har godkendt en eksportlicens, der betyder, at andre lande kan levere Leopard 1-kampvogne til Ukraine.

  Det oplyser en regeringstalsmand til det tyske nyhedsbureau dpa.

  I forvejen har Tyskland givet lov til, at andre lande kan sende moderne Leopard 2-kampvogne. Men nu gælder det også for de ældre Leopard 1-modeller.

  Danmark har afvist at levere nogle af deres moderne Leopard 2A7 kampvogne.

 18. Vindfølsomme køretøjer kan igen passere Øresundsbroen

  På Øresundsbroen er vinden nu så aftagende, at vindfølsomme køretøjer igen man passere.

  Det skriver Vejdirektoratet.

  Det samme gælder nu også for Storebæltsbroen og Vejlefjordbroen.

  Opdateret 20.00: Storebæltsbroen er igen åben for vindfølsomme køretøjer.

 19. Sophie Løhde: De lange ventelister løses ikke med et knips

  - Jeg vil være ærlig og sige, vi kommer ikke til at løse problemerne fra den ene dag til den anden.

  Det er meldingen fra sundhedsminister Sophie Løhde (V) efter dagens pressemøde med regeringen.

  Ifølge sundhedsministeren ser vi ind i en periode, hvor de forventede ventelister kommer til at stige, før de så falder.

  Regeringen forhandler i øjeblikket om en toårig akutplan for sundhedsvæsenet med Danske Regioner, som skal være med til blandt andet at få de lange ventelister ned.

  - Men det sker ikke fra den ene dag til den anden, hvorend jeg gerne vil, siger ministeren.

  Regeringen fremlagde på pressemødet blandt andet konkrete tiltag, den ønsker skal indgå i akutplanen for sundhedsvæsenet. Samtidig løftede de sløret for de tre hovedprioriteter, de har frem mod sommeren.

  Udover sundhed fremhæver regeringen uddannelsesområdet og forsvaret.

 20. 35-årig dømt for voldtægt af 12-årig efter ny bestemmelse

  Retten i Helsingør har fredag udmålt en straf til en 35-årig mand, der i efteråret som den første blev fundet skyldig i overtrædelse af en ny voldtægtsbestemmelse.

  Manden er idømt fængsel i et år og tre måneder for i april 2022 at have voldtaget pigen et par måneder før hendes 13 års fødselsdag, skriver Ritzau.

  I marts sidste år trådte en ny voldtægtsbestemmelse i kraft. Den siger, at hvis en voksen over 22 år har samleje med et barn under 15 år, så regnes det automatisk som voldtægt. Indtil da skulle barnet være under 12 år, før der automatisk var tale om voldtægt.

  Den 35-årige mand fik kontakt til pigen via det sociale medie Snapchat.

  Anklager Anne-Mette Wedell Serup fortæller, at den 35-årige ankede dommen på stedet.

 21. 1.800 mænd anholdt i aktion mod børneægteskaber i Indien

  Politiet i den indiske delstat Assam har anholdt 1.800 mænd, som enten har giftet sig med mindreårige piger eller hjulpet med at arrangere sådanne ægteskaber.

  Det oplyser Himanta Biswa Sarma, der er minister i delstaten, ifølge Reuters.

  Anholdelserne begyndte torsdag aften, og det forventes, at flere vil blive anholdt i de næste par dage, siger han.

  Det er ulovligt at gifte sig med personer under 18 år i Indien, men loven bliver ifølge FN ofte tilsidesat. De vurderer, at Indien er det land i verden med det højeste antal barnebrude, skriver Reuters.

 22. Landsholdsprofiler mangler i Danmarks trup til VM-testkampe

  Pernille Harder er fortsat ude med en skade. (Foto: © Ulrik Pedersen, Associated Press)

  I februar retter det danske kvindelandshold i fodbold sigtekornet mod VM til sommer.

  Fra den 15. februar deltager Danmark i træningsturneringen Tournoi de France mod Frankrig, Norge og Uruguay. Fredag satte landstræner Lars Søndergaard navne på sin trup, og kampene skal bruges til at "se spillerne an mod rigtig gode modstandere".

  - Vi skal prøve nogle nye ting og taktikker samt begynde at spore os ind på det kommende VM, siger Lars Søndergaard.

  - Vi vil se meget på de enkelte spillere, og hvordan de passer sammen. Det er en turnering, hvor spillerne kan spille sig tættere på eller længere væk fra truppen.

  Der er blandt andet comeback til Nicoline Sørensen, Emma Snerle og Frederikke Thøgersen, som alle har været ude med forskellige skader.

  Af fravær er det værd at bemærke, at landsholdsanfører Pernille Harder ikke er med, da hun fortsat er skadet, ligesom målvogter Lene Christensen heller ikke er udtaget.

  VM i fodbold i Australien og New Zealand spilles fra den 20. juli.

  Herunder kan du se Danmarks trup til træningsturneringen.

  Det er første gang, at Kvindelandsholdet deltager i Tournoi de France, der afholdes midt i februar. Danmark spiller sin første kamp mod Frankrig onsdag den 15. februar. (Foto: © DBU, dbu)
 23. Norge vil købe 54 tyske Leopard 2-kampvogne

  Norge vil købe 54 kampvogne af typen Leopard 2A7 til det norske forsvar med mulighed for at købe yderligere 18.

  Det oplyser den norske statsminister, Jonas Gahr Støre, ifølge NRK.

  - Vi er i en af de mest krævende sikkerhedspolitiske situationer siden Anden Verdenskrig, begrunder Jonas Gahr Støre indkøbet med.

  Det kommer til at koste landet 19,7 milliarder norske kroner - omkring 13,3 milliarder danske.

  Ifølge Det Internationale Institut for Strategiske Studier i Storbritannien har Norge lige nu 36 Leopard-kampvogne. Af sikkerhedshensyn er det dog svært at få eksakte tal om enkelte landes militære isenkram.

  Danmark har 44 Leopard-kampvogne.

 24. Kvindelig dansk triatlet udelukket efter positiv dopingprøve

  Anti Doping Danmark nedlagde påstand om, at Michelle Vesterby skulle sanktioneres med udelukkelse fra al trænings og konkurrence under Danmarks Idrætsforbund og andre organisationer i to år. (Foto: © Nils Nilsen, Ritzau Scanpix)

  Den danske triatlet Michelle Vesterby har været udelukket fra al træning og konkurrence de sidste tre måneder som følge af en positiv dopingprøve.

  Det oplyser Anti Doping Danmark i en pressemeddelelse.

  Den 39-årige Michelle Vesterby blev testet positiv for det forbudte stof Terbutalin uden for konkurrence den 15. juni 2022.

  Stoffet stammer fra et astmamiddel, og hun blev testet på sin hjemmeadresse. Det skriver Danmarks Idrætsforbund, DIF, på sin hjemmeside.

  - Atleten havde i en årrække haft TUE (medicinsk dispensation, red.) til anvendelse af astmamedicin, men havde ikke fornyet denne tilladelse, da den udløb den 18. september 2021, skriver DIF.

  - Atleten var gravid på testtidspunktet, og på grund af akut hoste havde hendes egen læge ordineret astamidlet Bricanyl.

  Ifølge DIF fandt Dopingnævnet, at atleten havde optrådt uagtsomt, men at det på baggrund af omstændighederne ikke kunne anses for væsentlig, hvorfor vedkommende blev udelukket i tre måneder.

  Hun blev siden udelukket fra den 11. november, mens DIF offentliggjorde kendelsen for Dopingnævnet den 31. januar.

 25. Polen vil ikke udlevere mand, der har bortført sin datter fra Danmark

  En polsk domstol afviser at udlevere en 37-årig mand, der er sigtet for at have bortført sin datter, til Danmark.

  Datteren var kort inden bortførelsen blevet tvangsfjernet fra familien.

  Manden er sigtet for at have bortført sin datter fra Gråsten Skole den 9. december sidste år.

  Pigens mor og stedfar, der også mødte op på skolen samtidig, er begge varetægtsfængslet i sagen.

  Der blev efter bortførelsen udstedt en europæisk arrestordre på den 37-årige mand, og polsk politi anholdt ham den 12. december sidste år. De polske myndigheder ved, hvor pigen befinder sig.

 26. Vindfølsomme køretøjer forbudt over Storebælt og frarådes over Vejlefjordbroen til i eftermiddag

  Blæsten er så kraftig, at vindfølsomme køretøjer ikke må tage turen over Storebælt, skriver Sund & Bælt på Twitter.

  På Vejlefjordbroen frarådes det, skriver Vejdirektoratet.

  De forventer dog, at vinden er aftaget igen midt på eftermiddagen, så vindfølsomme køretøjer igen kan passere begge broer.

  Vindfølsomme køretøjer dækker blandt andet over biler med campingvogne eller anhængere, varevogne, tomme lastbiler eller lastbiler med meget let last.

 27. Atju! Pollensæsonen er skudt i gang

  Kløende øjne, løbende næser og irriterede svælg er dagligdag for mange pollenallergikere i højsæsonen.

  Og selvom det kan synes langt væk på en råkold februardag, så er pollensæsonen skudt i gang.

  De første forårspollen fra elletræer og hasselbuske er nemlig registreret Astma-Allergi Danmarks pollenfælde.

  Sæsonen skydes i gang med pollental for el på 1 og hassel på 3 i Østdanmark. I Vestdanmark er tallet for el på 1 og hassel på 1.

  - Vi har faktisk haft vores pollenfælde i gang siden den 2. januar, fordi vejret har været så lunt, siger Mathilde Kloster, biolog og leder af pollentællingerne ved Astma-Allergi Danmark.

  - Har du allerede mærket høfebersymptomer, kan det skyldes, at hassel og el har blomstret tidligere lokalt, for eksempel i din eller naboens have, på grund af favorable forhold i temperatur og placering.

  Ifølge Astma-Allergi Danmark har op mod en million danskere pollenallergi.

 28. Kina om luftballon over USA: 'Har ingen intentioner om at krænke andre lande'

  En overvågningsballon her fotograferet over byen Billing i Montana. (Foto: © Chase Doak, Ritzau Scanpix)

  En overvågningsballon er ifølge det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, spottet højt over delstaten Montana i USA. Ifølge delstatens guvernør formodes ballonen at være kinesisk.

  Den formodning bliver ikke direkte afvist af Kina, der dog understreger, at man ingen ønsker har om at krænke andre landes suverænitet.

  - Kina er et ansvarligt land, som altid nøje har overholdt international lov, og Kina har ingen intenioner om at krænke et andet lands territorium eller luftrum, siger talsmand for Kinas udenrigsministerium Mai Ning ifølge AP.

  - Hvad angår ballonen, så er vi ved at se på det og verificere situationen, og jeg håber, at begge parter kan håndtere dette stille og roligt, siger han.

  Pentagon oplyser, at man ved tidligere lejligheder har observeret lignende overvågningsballoner over USA.

  Man forsikrer samtidig om, at overvågningsballonen ikke udgør nogen trussel for personer på jorden.

 29. Sundhed er på dagsordenen, når regeringen i dag holder pressemøde

  Ved middagstid tropper statsminister Mette Frederiksen (S), forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V), udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) og sundhedsminister Sophie Løhde (V) op foran pressen til et pressemøde.

  Regeringen har holdt seminar i går, som forsætter i dag, og blandt andet drøftet arbejdsprogrammet for efteråret, fortæller DR's politiske korrespondent, Christine Cordsen.

  - Jeg forventer, at pressemødet vil handle om regeringens planer for foråret, og at der vil blive fremlagt den del af den akutpakke til sundhedsvæsnet, som regeringen og Danske Regioner allerede er enige om.

  - Det handler blandt andet om øget brug af privathospitaler for at afhjælpe ventelisterne til operationer, forklarer Cordsen.

  Den færdige aftale om akutpakken ventes først at blive præsenteret efter vinterferien.

  Du kan se pressemødet klokken 12.15 på DRTV og på dr.dk.

 30. Tidligere Irma-direktør har fået 'mange henvendelser' og ser mulighed i folkeaktier

  Den tidligere direktør i Irma Alfred Josefsen og den netop afgåede direktør for kæden, Jan Larsen, har intensiveret jagten på at redde supermarkedskæden.

  - Siden den officielle melding om, at Coop lukker Irma som kæde, har jeg fået mange henvendelser og har dialoger, siger Alfred Josefsen, der stod i spidsen for kæden frem til 2012, til Finans.

  Alfred Josefsen fortæller også, at han har også fået meldinger fra kunder, der er interesserede i folkeaktier i Irma, og det er han ikke afvisende over for.

  - Det kan være godt som en del af løsningen fremadrettet, siger han til Finans.

  Det skabte et ramaskrig fra Irmas kunder, at Coop tirsdag meddelte, at de ville lukke den hovedsageligt københavnsbaserede supermarkedskæde, efter den år efter år har givet underskud.

 31. Amerikansk firma vil lave datacenter i nordjyske Sæby

  100.000 kvadratmeter nordjysk muld skal omdannes til et stort datacenter i Sæby.

  Centret skal bygges i tre etager af den amerikanske virksomhed Prime, og det forventes, at det kan give overskudsvarme til det lokale fjernvarmenet.

  Det skal give grøn og billig fjernvarme til borgerne i Sæby, håber borgmesteren.

  - Det bliver rigtig godt for fremtidens varme, at man kan udnytte overskudsvarmen fra datacentre, siger borgmesteren i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen (S).

  Præcist hvornår datacenteret skal opføres, hvor meget grøn energi det kan give eller hvor mange arbejdspladser der kommer, vides ikke.

  Virksomheden Prime udbyder blandt andet datacentre til cloud-udbydere og internetvirksomheder.

Mere fra dr.dk