Seneste Nyt

Amerikanske senatorer lover Ukraine våbenstøtte

Under et besøg i Ukraines hovedstad Kiev i dag lovede en delegation af amerikanske senatorer at støtte Ukraine med våben.

I samme ombæring advarede de Rusland om at indlede en militæroffensiv i landet.

Det skriver Reuters.

Udmeldingen kommer i en tid med store spændinger mellem Rusland på den ene side og Ukraine og Vesten på den anden side.

Rusland menes at have udstationeret 100.000 soldater ved grænsen til Ukraine, hvilket skaber frygt for en forestående invasion - noget som Rusland afviser.

Nyheder

 1. Dødstallet fra jordskælv i Syrien og Tyrkiet når op over 3.700

  Time for time stiger antallet af dødsofre fra de voldsomme jordskælv, der mandag ramte Tyrkiet og Syrien, drastisk.

  Her til aften lyder optællingen, at mindst 3.700 mennesker har mistet livet i naturkatastrofen. 2.300 er døde i Tyrkiet, mens 1.444 har mistet livet i Syrien, skriver Reuters.

  For blot fire timer siden var det samlede dødstal på 2.700.

  Mange tusinde er derudover sårede, mens et ukendt antal mennesker frygtes at være fanget i murbrokkerne fra de mange sammenstyrtede bygninger.

  Nødhjælpsorganisationer er bekymrede for, at tallet vil stige i løbet af natten, fordi folk, der har overlevet jordskælvet, kan være tvunget til at overnatte udenfor i frostgrader.

 2. Amerikansk udenrigsminister: Vi kan give Tyrkiet, hvad end de har brug for

  USA's udenrigsminister, Antony Blinken, har i dag talt i telefon med sit tyrkiske modstykke, udenrigsminister Mevlut Cavusoglu, om det voldsomme jordskælv, der i dag har rystet landet og dræbt flere tusinde mennesker i Tyrkiet og Syrien.

  Her gjorde Blinken det klart, at Tyrkiet blot skal sige til, hvad landet har brug for, og så vil USA stå til rådighed og kunne forsyne det.

  Det fortæller talsmand for USA's udenrigsministerium Ned Price ifølge Reuters.

  - De skal blot gribe telefonen og lad os vide, hvad der er brug for, siger han.

 3. Mette Thiesen om sit skifte til DF: Den økonomiske politik har selvfølgelig været i overvejelserne

  Mette Thiesen har i dag meldt sig ind i Dansk Folkeparti. En beslutning hun er rigtig glad for, fortæller hun her til aften.

  Thiesen mener ikke, det er et problem for hendes vælgere, at DF's økonomiske politik adskiller sig markant fra Nye Borgeliges - det parti, hun blev valgt ind for, men meldte sig ud af kort efter folketingsvalget i november 2022.

  - Den økonomiske politik har selvfølgelig været en del af mine overvejelser, men skatteprocenten har aldrig været det vigtigste for mig, siger hun.

  - Jeg synes, det ville være at svigte den tillid, jeg har fået af de over 4.000 mennesker, der stemte på mig, hvis jeg ikke fortsat kæmpede for det, jeg har sagt hele tiden: Nemlig at vi skal have sikret, at vi kan give et Danmark videre til de kommende generationer, hvor der er en sammenhængskraft, siger hun.

 4. Google er klar til at lancere sin egen chatrobot

  Google lancerer snart deres chatrobot, Bard. (Foto: © Andrew Kelly, Ritzau Scanpix)

  Googles moderselskab, Alphabet, vil nu lancere en såkaldt chatrobot.

  'Bard' er navnet på tjenesten, der den næste tid skal gennem feedback fra udvalgte brugere, før den i en af de kommende uger officielt bliver tilgængelig.

  Det skriver Google og Alphabets administrerende direktør, Sundar Pichai, i et blogindlæg.

  Meningen er, at brugere eksempelvis skal kunne stille 'Bard' spørgsmål, som den ifølge virksomheden selv vil svare troværdigt på.

  Googles nye tiltag minder om den omdiskuterede ChatGPT, der har fået både ros og kritik for sine evner til at svare på komplekse spørgsmål.

  - Bard trækker på information fra nettet for at give friske svar af høj kvalitet. Den kan være et udløb for kreativitet og en affyringsrampe for nysgerrighed, der hjælper dig med at forklare nye opdagelser, skriver direktøren blandt andet i sit blogindlæg.

 5. Politiet er 'massivt til stede' på Nørrebro i København efter skudepisode

  Her til aften er Københavns Politi massivt til stede i Jægersborggade og området omkring MjølnerparkenNørrebro i København i forbindelse med en skudepisode.

  Det skriver politiet på Twitter.

  En person er bragt til hospitalet, og en anden er blevet anholdt i forbindelse med aftenens efterforskning.

  Anmeldelsen kom lidt over klokken 20, skriver Ritzau.

 6. Lars Løkke om Ellemanns orlov: Minister skal man være for en tid - far er man for altid

  Også udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) reagerer på sin regeringskollega Jakob Ellemann-Jensens valg om at tage på orlov efter et ildebefindende.

  På Twitter ønsker Moderaternes formand ham god bedring.

  - Man kan ikke både være far, minister og partiformand på samme tid, hvis kroppen ikke er med. Minister skal man være for en tid - far er man for altid, skriver Løkke.

 7. Mette Frederiksen om Ellemanns sygemelding: Lige nu er det vigtigste, at han passer på sig selv

  Statsminister Mette Frederiksen (S) skriver i et opslag på Facebook, at hun bakker op om Jakob Ellemann-Jensens beslutning om at tage på sygeorlov oven på et ildebefindende i sidste uge.

  - Hans krop har sendt ham en klar advarsel - og det skal man tage meget alvorligt, skriver hun.

  - Jeg glæder mig til at få Jakob tilbage. Men lige nu er det vigtigste, at han passer på sig selv og sin familie. Det håber jeg, alle vil respektere, skriver hun.

  Jakob Ellemann-Jensen skrev tidligere på aftenen, at beslutningen om orlov sker efter råd fra hans læge.

  - Jeg har haft usædvanligt travlt gennem længere tid. Nu sender min krop et signal om, at det er tid til at tage en pause, hvis ikke det skal ende galt. Det vil jeg lytte til, skriver han på Facebook.

 8. Troels Lund Poulsen bliver fungerende forsvarsminister under Ellemanns sygeorlov

  Det bliver økonomiminister Troels Lund Poulsen (V), der varetager posten som forsvarsminister, mens Jakob Ellemann-Jensen holder orlov.

  Det skriver sidstnævnte selv i et opslag på Facebook her til aften, hvor han annoncerer, at han tager på sygeorlov efter et ildebefindende i sidste uge.

  - Han (Troels Lund Poulsen, red.) kender forsvarsområdet rigtig godt fra sin tid som forsvarsordfører, og han vil fortsætte arbejdet med at forberede et nyt forsvarsforlig, så regeringen kan præsentere et udspil til forhandlinger hen på foråret, skriver Jakob Ellemann-Jensen.

  Troels Lund Poulsen selv skriver på Facebook, at han er berørt af, at hans kollega bliver nødt til at trække sig i en periode.

  - Jeg kender Jakob som et meget pligtopfyldende menneske, og jeg ved, hvor meget han ønsker at gå på arbejde og løse opgaverne. Men helbredet skal være i orden, og derfor er det godt, at han nu tager en pause, så han kan komme sig helt, skriver han.

  Stephanie Lose (V) skal stå i spidsen for Venstres organisation, mens Ellemann er sygemeldt.

 9. IT-giganten Dell fyrer 6.600 medarbejdere

  Endnu en stor amerikansk virksomhed vifter nu med fyresedlerne.

  Denne gang er der tale om teknologivirksomheden Dell, der blandt andet er kendt for at sælge computere.

  Virksomheden afskediger 6.600 medarbejdere svarende til omkring fem procent af dets samlede arbejdsstyrke. Det skriver nyhedsbureauet AP.

  Fyringerne begrundes blandt andet med et fald i salget af computere - det tal var ellers stigende under coronapandemien.

  Der er generelt godt gang i fyringerne i store amerikanske virksomheder for tiden.

  Det er ikke mere end en måneds tid siden, at den digitale handelsgigant Amazon måtte sige farvel til omkring 18.000 medarbejdere.

 10. Politiet undersøger mistænkeligt dødsfald i Varde

  Politiet efterforsker lige nu et mistænkeligt dødsfald i en lejlighed på Sønderbro i Varde midtby. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse mandag aften.

  Politiet regner med, at det er lejlighedens beboer, der er fundet død. Det er dog fortsat uklart, eftersom den afdøde ikke er blevet endeligt identificeret.

  Der bliver foretaget obduktion af kvinden tirsdag, og politiet forventer at være på adressen flere timer endnu.

 11. Norges største generator er sat ud af drift efter røgudvikling

  Der er i dag opstået røgudvikling i en generator i Tonstad kraftværk i Norge, skriver NRK.

  Generatoren - som er Norges største - er derfor sat ud af drift i foreløbigt omkring syv dage.

  Røgudviklingen opstod kort efter klokken 13, men man har endnu ikke fundet årsagen.

  - Vi skal have en inspektion i morgen, så jeg kan ikke sige så meget endnu, siger direktør for kraftværket Magne Bratland.

  Tonstad kraftværk er Norges største målt i årlig produktion, skriver NRK.

 12. Tal for omkomne og kvæstede i Tyrkiet og Syrien stiger

  Dødstal og antallet af kvæstede i Tyrkiet og Syrien bliver ved med at stige.

  Nu lyder tallene på mindst 2.000 omkomne og 10.000 kvæstede.

  Det seneste dødstal fra Tyrkiet alene lyder på 1.541.

  I det borgerkrigshærgede Syrien er det svært at få et overblik over det reelle dødstal, da nogle områder er kontrolleret af regeringen og andre er kontrolleret af militante grupper.

  Det seneste dødstal fra Syriens sundhedsministerium er på 538.

  I de områder, der ikke er kontrolleret af regeringen, er dødstallet på mindst 255, ifølge FN's kontor for koordinering af humanitær indsats. Derudover er 811 kvæstet.

  Dermed ser det samlede antal omkomne ud til at være på flere end 2.300.

 13. Dødelige skovbrande fortsætter i Chile

  • En hedebølge har resulteret i voldsomme skovbrande i Chile, der indtil videre har kostet 24 mennesker livet. (Foto: © Javier Torres, Ritzau Scanpix)
  • 270.000 hektar land i det centrale og sydlige Chile er allerede forkullet af skovbranden. (Foto: © MATIAS DELACROIX, Associated Press)
  • Chiles regering har indført undtagelsestilstand i landet efter skovbrandene. (Foto: © Javier Torres, Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Chilenske brandmænd kæmper fortsat mod voldsomme brande, der hærger Chiles skove. Og landets myndigheder forventer, at situationen kan blive endnu værre i denne uge.

  Mere varmt og tørt vejr er nemlig på vej til det sydamerikanske land, skriver Reuters.

  Ilden har allerede efterladt 270.000 hektar land forkullet, og 24 mennesker har mistet livet i skovbrandene, der er centreret i de sydlige og centrale dele af det langstrakte land.

  Ifølge myndighederne var der mandag morgen lokal tid 275 aktive brande, hvoraf 75 af dem i øjeblikket forsøges slukket.

  Ifølge Reuters er de aktuelle skovbrande de næstværste i Chiles historie, når man kigger på det areal, der bliver ramt - kun overgået af skovbrandene i 2017.

 14. Region vil skære i busdriften i Nordjylland

  En underskud på 65 millioner kroner har nu ledt til, at Region Nordjylland overvejer, om der skal være færre busafgange i regionen i år.

  Det oplyser de i en pressemeddelelse.

  De regionale politikere havde ellers håbet, at staten ville dække underskuddet, men sådan skulle det ikke gå.

  Derfor foreslår regionen nu, at der kommer færre afgange på 25 busruter fra august i år. De fleste af de ture, der står for skud, ligger om aftenen og i weekenden.

  - Det er konsekvensen af stærkt øgede udgifter til brændstof, som har gjort driften af den kollektive trafik væsentligt dyrere, skriver Region Nordjylland.

 15. USA advarer om mulige terrorangreb i Sverige

  I kølvandet på koranafbrændinger i Europa advarer USA's ambassade nu amerikanere, der bor i Sverige, mod mulige terrorangreb.

  Det fremgår af den amerikanske ambassade i Sveriges hjemmeside.

  - Amerikanske borgere rådes til at udvise forsigtighed, når de bevæger sig ud på offentlige steder, der frekventeres af et stort antal mennesker.

  - Rapportér mistænkelig adfærd til de relevante myndigheder, skriver ambassaden blandt andet.

  De anbefaler desuden, at amerikanske borgere i Sverige holder lav profil og holder sig opdateret hos lokale medier.

 16. Frankrig vil blokere mindreåriges adgang til porno med ny app

  Det skal ikke længere være muligt for unge franskmænd under 18 år at kunne tilgå pornografisk materiale på nettet.

  I fremtiden skal alle pornografiske hjemmesider installere et nyt digitalt værktøj, der kan holde styr på alderen for deres besøgende. Ellers risikerer hjemmesiderne at blive blokeret for alle franskmænd. Det skriver Reuters.

  - Jeg har tænkt mig at få en afslutning på denne skandale. I 2023 bliver det slut med, at vores børn kan tilgå pornografisk materiale, siger Frankrigs digitaliseringsminister, Jean-Noel Barrot.

  Folk over 18 år, som vil tilgå porno, skal downloade en app med en licens fra staten, som skal bruges til godkendelsen. Præcis hvordan dette bliver udformet, præsenteres i denne uge, siger ministeren.

  Ifølge ham bliver Frankrig det første land i verden til at indføre sådanne restriktioner, skriver Reuters.

 17. Danmark sender ti millioner kroner i akuthjælp efter jordskælv

  Ti millioner kroner i akuthjælp er på vej til Tyrkiet og Syrien efter natten og morgenens voldsomme jordskælv. Det skriver Udenrigsministeriet på Twitter.

  Hjælpen bliver distribueret gennem Red Barnet og Dansk Flygtningehjælp.

  - Klar med yderligere midler. I tæt kontakt med myndigheder og partnere på jorden, siger Dan Jørgensen (S), minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik.

  Pengene skal bruges på vand, mad og telte til de berørte i de fattigste områder, siger han til Ritzau.

 18. 34 personer dræbt under blodigt opgør i Somaliland

  Rettelse: Det fremgik tidligere af artiklen, at det var Somalilands indenrigsminister, der havde udtalt sig om dødstal. Det var lægen Mohamed Farah, der havde udtalt sig.

  Voldsomme sammenstød mellem regeringsstyrker og oprørere har indtil videre kostet 34 personer livet i udbryderrepublikken Somaliland.

  Det oplyser en læge på et offentligt hospital i Laascaanood mandag til Reuters.

  Mohamed Farah arbejder som læge på Laacaanood Hospital i Laacaanood, som er den administrative hovedstad i Sool-regionen.

  Han fortæller til mediet, at mindst 34 mennesker blev dræbt og yderligere 40 såret i mandagens kampe.

  Somaliland brød ud af Somalia i 1991, men er endnu ikke internationalt anerkendt som selvstændigt land. Udbryderrepublikken, der ligger i det østlige Afrika, har en befolkning på 5,7 millioner.

 19. Styrelse tilbagekalder antibiotikamedicin - patienter bør få det byttet

  Antibiotikamidlet Dicillin fra firmaet Sandoz er blevet tilbagekaldt.

  Patienter, som har fået medicinen Dicillin Sandoz 500 mg kapsler, skal gå på apoteket og få det byttet. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

  Medicinen bliver tilbagekaldt, fordi et mindre antal patienter, som har fået behandling med medicinen, er blevet smittet med multiresistente CPO-bakterier, som muligvis stammer fra præparatet.

  Inden for fire måneder er bakterien fundet hos ni patienter.

  Multiresistente bakterier er modstandsdygtige over for flere typer antibiotika.

  En rask person har kun en lille risiko for at blive alvorligt syg af CPO, hvis vedkommende bliver smittet, skriver Ritzau.

  Omkring 35.000 personer har fået lægemidletrecept fra september til december, viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

  CPO er en fællesbetegnelse for en gruppe af bakterier, som kan være svære at behandle, fordi de er modstandsdygtige overfor antibiotika.

 20. Sveriges statsminister: 'Vi står klar til at tilbyde vores støtte til Tyrkiet'

  Forholdet mellem Sverige og Tyrkiet har den seneste tid været anspændt, efter Rasmus Paludan brændte et eksemplar af Koranen af foran den tyrkiske ambassade i Stockholm.

  Efterfølgende har Tyrkiets præsident sagt, at Tyrkiet ikke vil godkende svensk medlemskab af Nato, så længe Sverige tillader, at aktivister kan afbrænde Koranen.

  Alligevel står Sverige nu klar til at komme Tyrkiet til undsætning, efter landet er blevet hårdt ramt af jordskælv.

  Det siger den svenske statsminister, Ulf Kristersson, på Twitter.

  - Vores tanker går til ofrene og deres nærmeste.

  - Som en partner til Tyrkiet og formandskabsland i EU står vi klar til at tilbyde vores støtte.

  - Vi kommer til at se på koordineringen, hvad EU kan gøre. Det er en forfærdelig situation, og vi skal støtte, hvor vi kan, skriver Ulf Kristersson.

  Statsministeren henviser til, at Sverige siden årets begyndelse har haft formandsposten i EU.

 21. En person er død efter togpåkørselSvendborgbanen

  En person er afgået ved døden efter at være blevet påkørt af et tog på Svendborgbanen.

  Det skriver fyens.dk.

  Ifølge mediet oplyser politiet, at ulykken skete omkring middagstid på Stenstrup Station omkring ti kilometer fra Svendborg.

  De pårørende til den afdøde er fortsat ikke underrettet, da vedkommende endnu ikke er blevet identificeret.

 22. Lars Løkke: 'Det duer ikke, at det i gennemsnit tager ni år at sætte en vindmølle op'

  Hvis Europa skal kunne hamle op med USA og Kina i den stigende grønne konkurrence, er det ikke nok blot at lempe på EU's statsstøttregler, så medlemslandene kan poste flere skattekroner i deres grønne virksomheder.

  Der er i den grad også brug for, at det bliver lettere og hurtigere for virksomhederne at få tilladelser til at folde deres grønne projekter ud.

  Det siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), efter at Europa-Kommissionen blandt andet har foreslået at lempe EU's nuværende statsstøtteregler og sætte fart på hele godkendelsesprocessen.

  - Det duer ikke, at det i gennemsnit tager ni år, fra man får tanken om at sætte en vindmølle op, til at vingerne snurrer. Det skal gøres meget, meget hurtigere, siger han.

  Udenrigsministeren tilføjer, at regeringen vil se på, hvad man kan gøre i Danmark for at forenkle reglerne og processerne.

  - Men når det kommer til havvind, er det i høj grad EU-regler, der gør, at godkendelsesprocesserne er meget langsomme. Derfor er der både brug for en national og en europæisk indsats.

 23. Tre er kørt på sygehuset efter arbejdsulykke ved Lego i Billund

  Tre personer er blevet kørt på sygehuset efter en arbejdsulykke mandag formiddag i Billund. Ulykken er sket ved Lego, skriver det regionale medie jv.dk.

  Meldingen kom lidt før klokken 9.30, oplyser Sydøstjyllands Politi.

  Kort før klokken 13 siger vagtchef Jesper Knudsen, at politiet ikke har yderligere oplysninger, end at Arbejdstilsynet er tilkaldt, og at hændelsen undersøges.

  Politiet kan endnu ikke svare på spørgsmål om, hvad der er sket, eller om skaderne er alvorlige.

 24. Nemlig.com og 3F indgår aftale om overenskomst

  Onlinesupermarkedet nemlig.com og 3F Transport har tegnet en overenskomst for selskabets chauffører.

  Overenskomsten medfører blandt andet, at nemlig.com får mulighed for at ansætte sine egne chauffører.

  Aftalen sikrer rammer om blandt andet løn og arbejdsvilkår for selskabets egne chauffører. Nemlig.com oplyser, at man i samarbejdsaftaler med eksterne leverandører gennemfører tilsvarende ændringer for de nuværende ansatte i transportvirksomheder, der leverer til virksomheden.

  - Nu viser vi endnu engang, at fremtidens arbejdsmarked kan og skal foregå på ordnede forhold. Jeg er glad for, at nemlig.com som arbejdsgiver nu viser, at det kan lade sig gøre at tage ansvar, siger formand i 3F Transport, Jan Villadsen.

  Aftalen betyder desuden, at 3F Transport trækker deres varsel om konflikt tilbage, oplyses det i pressemeddelelsen.

 25. Endnu et kraftigt jordskælv rammer Tyrkiet

  Endnu et jordskælv målt til 7,7 har ramt det centrale Tyrkiet.

  Det oplyser det Seismologiske Center for Europa og Middelhavet, EMSC, skriver Reuters.

  Skælvet var 67 kilometer nordøst for byen Kahramanmaras, der også ligger i den sydlige del af landet.

  Det tidligere skælv var målt til 7,8. Det skete natten til mandag.

 26. EU-afklaring sætter mulige danske havvindmøller på pause

  Man kan få tilladelse til at opsætte havvindmøller herhjemme på to måder, og sagsbehandlingen for en af måderne sættes nu på pause.

  Det er sagsbehandlingen af havvindmølleprojekter og andre vindenergiprojektet under den såkaldte åben dør-ordning, der står for skud, oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

  Ved ordningen sender en projektudvikler en uopfordret ansøgning. I den anden mulighed sker det ved et udbud, hvor staten udbyder et projekt.

  Sagsbehandlingen er stillet i bero, da det er blevet vurderet, at "tildelingen af tilladelser under ordningen kan være i strid med EU-retten".

  Sagen skal nu undersøges nærmere.

 27. Erdogan om jordskælv: Største katastrofe i Tyrkiet siden 1939

  Erdogan på talerstolen efter et voldsomt jordskælv har rystet Tyrkiet.

  Jordskælvet, der rystede Tyrkiet natten til mandag, er den største naturkatastrofe, der har ramt landet siden 1939.

  Det konstaterer landets præsident, Recep Tayyip Erdogan, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  For 84 år siden kostede et jordskælv ved den tyrkiske by Erzincan cirka 32.700 mennesker livet.

  Foreløbig er der konstateret 912 dødsfald i Tyrkiet i forbindelse med det seneste jordskælv. Flere end 5.000 er kommet til skade.

  Derudover er 2.818 bygninger styrtet sammen, fortæller Erdogan.

  - Ifølge de seneste data var jordskælvets styrke på 7,7. Det er den største naturkatastrofe i Tyrkiet siden 1939, siger Erdogan.

  Skælvet har kostet menneskeliv i både Tyrkiet og nabolandet Syrien. Mandag formiddag er der foreløbig bekræftet over 1.300 dødsfald.

 28. Dansk tiggersag skal vurderes af Menneskerettighedsdomstolen

  Den danske stat skal nu svare på spørgsmål fra Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg om en mand, der tiggede på Strøget i København.

  Manden blev i november 2021 idømt 20 dages fængsel ved Østre Landsret for påtrængende tiggeri, efter han havde rakt et papkrus frem mod forbipasserende.

  Dommen i Østre Landsret var den første af sin slags, efter Menneskerettighedsdomstolen tidligere samme år havde afgjort en sag om en kvindelig rumænsk tigger i Genève til hendes fordel.

  Men Østre Landsret slog fast, at de to sager ikke var ens, blandt andet fordi manden på anholdelsestidspunktet var i besiddelse af, hvad der svarer til cirka 1.000 kroner.

  - Navnlig på baggrund af de faktiske oplysninger finder vi ikke, at han ikke har haft andre handlemuligheder end at tigge under sit ophold i Danmark, siger retsformanden ifølge Ritzau.

  Ikke desto mindre skal domstolen i Strasbourg nu vurdere, om mandens ret til familie- og privatliv er blevet krænket, skriver Ritzau.

 29. Al sport i Tyrkiet er aflyst efter kraftigt jordskælv

  Al organiseret sport er suspenderet i Tyrkiet, der er ramt hårdt efter et kraftigt jordskælv. (Foto: © AA/ABACA, AA/ABACA)

  Som følge af mandagens kraftige jordskælv i Tyrkiet, er al organiseret sport midlertidigt suspenderet. Det skriver landets sportsminister, Mehmet Muharrem Kasapoglu, på Twitter.

  - Alle vores relevante enheder er i alarmberedskab, lyder det fra ministeren.

  De danske fodboldklubber FC Nordsjælland og Randers FC er på træningslejr i Tyrkiet, men skriver begge på Twitter, at holdene var et godt stykke væk fra jordskælvet.

  Over 1.000 mennesker meldes døde i Tyrkiet og Syrien som følge af jordskælvet. Derudover er over 5.000 personer såret.

 30. Flere end 1.300 er bekræftet døde efter jordskælv i Tyrkiet

  Dødstallene stiger fortsat i Tyrkiet og Syrien efter det kraftige jordskælv natten til mandag.

  Jordskælvet havde sit epicenter i det sydøstlige Tyrkiet nær grænsen til Syrien og på begge sider af grænsen har det ført til massive ødelæggelser.

  Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at 912 personer er døde i landet som følge af jordskælvet. Derudover er 5.383 personer blevet såret.

  Syriske statsmedier rapporterer ifølge Ritzau, at mindst 320 personer er omkommet i skælvet i de dele af landet, der er kontrolleret af det syriske regime.

  I de dele af landet, der er kontrolleret af oppositionsgrupper, er 147 personer bekræftet omkommet og hundredvis er såret. Det oplyser organisationen De Hvide Hjelme, der fungerer som en civil redningstjeneste i det krigsramte land.

 31. Umiddelbart ikke nogen danske tilskadekomne ved jordskælvet, melder Udenrigsministeriet

  Der er umiddelbart ikke nogen tilskadekomne danskere i Tyrkiet, efter et voldsomt jordskælv har ramt landet.

  Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice til DR.

  - Ambassaden i Tyrkiet følger nøje situationen og er i kontakt med de tyrkiske myndigheder, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice i en mail.

  Der er registreret 359 danskere i Tyrkiet gennem Udenrigsministeriets danskerliste. Heraf er 194 registreret som "rejsende".

  Udenrigsministeriets danskerliste består af danske statsborgere samt personer med lovligt ophold i Danmark, men man er ikke automatisk registreret på listen ved udrejse.

  Jordskælvet har også haft store konsekvenser i Syrien. Udenrigsministeriet kan ikke nogen oplysninger om danskere i nabolandet.

  Akutte problemer for danskere i udlandet kan rettes mod Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter.

Mere fra dr.dk