Seneste nyt
13. okt 2021

Anklager er glad for hårdere straffe til Britta Nielsens børn

Anklagemyndigheden er tilfreds med, at Østre Landsret skærpede straffene for Britta Nielsens tre børn for groft hæleri, fortæller specialanklager Nathalie Ghiorzi Elias.

- Vi mente, at straffen endte lidt for lavt i byretten, særlig fordi de har fået glæde af de mange penge, de modtog.

- På mange måder er det jo en særlig sag, men på mange måder er det også en helt almindelig hælerisag, som jo er et klart eksempel på, at man ikke bare kan modtage uanede mængder af penge og så tænke, at det er helt normalt uden at reagere, siger Nathalie Ghiorzi Elias.

Børnene fik mellem to og fire års fængsel. Det er seks måneder mere, end hvad Retten i Glostrup kom frem til sidste år.

Seneste nyt

 1. 28 min. siden

  Iraner sigtet for at ville myrde tidligere amerikansk sikkerhedsrådgiver

  Den tidligere amerikanske nationale sikkerhedsrådgiver John Bolton skulle myrdes. (Foto: JONATHAN DRAKE © Ritzau Scanpix)

  Et medlem af den iranske Revolutionsgarde er ifølge Reuters blevet tiltalt for at forsøge at snigmyrde John Bolton, der tidligere var national sikkerhedsrådgiver i 14 måneder, mens Donald Trump var præsident.

  Ifølge det amerikanske justitsministerium ville den 45-årige Shahram Poursafi, der også kendes under navnet Mehdi Rezayi, formentlig forsøge at dræbe Bolton som gengæld for, at amerikanerne havde dræbt Qassem Soleimi, der var kommandør i Irans Islamiske Revolutionsgarde med et droneangreb i januar 2020.

  Poursafi skal have bedt en person, der var bosat i USA, og som kun er omtalt som 'individ A' om at sørge for at tage billeder af Bolton.

  Individ A satte så Poursafi i forbindelse med en undercover regeringsagent, der tilbød at tage billederne. Siden forsøgte den sigtede iraner at få regeringsagenten til at myrde Bolton mod at få 250.000 dollar svarende til cirka 1,8 millioner kroner.

  - Lige nu kan der ikke siges meget offentligt, men en ting er sikkert: De iranske ledere er løgnere, terrorister og USA's fjender.

 2. 33 min. siden

  Hollandsk cykelstjerne sejrer igen igen

  I historiebøgerne er der ingen over og ingen ved siden af hollænderen Marianne Vos, når det handler om kvindecykling. Og i nutiden er hun også fortsat blandt verdens absolut bedste.

  Tirsdag vandt hun 1. etape af Tour of Scandinavia, som blev kørt i Danmark, og onsdag var den 35-årige hollænder igen hurtigst, da 2. etape også blev afgjort i en massespurt i Sverige.

  Det var sejr nummer 244 på landevejen i hendes enestående karriere.

  Etapeprofilen i Sverige mindede meget om åbningsetapen i Danmark. Bakkerne var til at overse, og de 154 kilometer på svensk vej bestod mestendels af fladt terræn.

  Der opstod lidt små huller i feltet i slutningen af etapen, som steg let på den sidste kilometer, men på rå hastighed var Marianne Vos atter stærkest.

  Med bonussekunderne fra sin anden sejr fører cykelikonet nu med 14 sekunder ned til nummer to, inden feltet drager til Norge, hvor der skal køres nogle mere bjergrige etaper som afslutning på løbet.

  Den danske kandidat til den samlede sejr Cecilie Uttrup Ludwig sad med feltet hjem.

  /ritzau/

 3. 59 min. siden

  Tørke rammer flodtrafikken på Rhinen

  • De store flodpramme får stadig sværere ved at transportere forsyninger ned af Rhinen. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)
  • Stadig større dele af den store flod ligger tørlagt. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)
  • Ved Bingen i delstaten Rheinland-Pflaz stikker flodbunden frem flere steder. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Den voldsomme tørke, der har plaget store dele af Europa denne sommer, får nu konsekvenser for godstrafikken på Rhinen.

  Den 1.200 kilometer lange flod fungerer som en væsentlig trafikåre, blandt andet for transport af kul og benzin på store flodpramme, som mange tyske fabrikker og kraftværker er afhængige af.

  Men nu forudser det tyske transportministerium ifølge nyhedsbureauet AP, at det bliver svært at fortsætte sejladserne på landets store floder.

  - Det gælder især Rhinen, hvor flaskehalsen ved Kaub har en meget lav vandstand, og kun skibe, hvis skrog ikke stikker for dybt i vandet, kan sejle, siger Tim Alexandrin, der er talsmand for transportministeriet.

  Ministeriet undersøger nu mulighederne for at få de essentielle forsyninger frem via jernbanen i stedet for vandvejene.

  Fredag forventes vandstanden at nå under 40 centimeter, og den kan falde yderligere i løbet af weekenden.

 4. I dag kl. 17:35

  Domino's er færdig med Italien

  Der er ikke meget "amore" mellem pizzaens hjemland, Italien, og den amerikanske pizzariakæde Domino's.

  Man fristes til at sige, at pizzaskorpen brændte på, for Domino's siger "arrivederci" og lukker alle sine restauranter i landet. Det skriver BBC.

  Domino's åbnede sin første restaurant i Italien i 2015 og håbede på at kunne vinde det pizza-elskende folk ved udelukkende at bruge italienske ingredienser, skriver CNBC.

  Virkeligheden var dog en anden, og pizzakæden har siden begyndelsen kæmpet med at kapre kunder.

  Til sidst endte coronapandemien med at blive dødsstødet for franchisekæden, da den italienske virksomhed, der drev Domino's i landet, gik konkurs.

  En af Domino's helt store ambitioner, da virksomheden kom til Italien, var at have monopol på at tilbyde en omfattende leveringstjeneste.

  Kæden fik dog for hård konkurrence, da flere lokale restauranter begyndte at tilbyde levering under pandemien.

 5. I dag kl. 16:54

  Donald Trump nægtede at svare på spørgsmål under afhøring

  I en erklæring fra Trump fremgår det, at han har nægtet at svare spørgsmål om den efterforskning, som er i gang med imod ham og hans virksomhed, Trump Organization, skriver Reuters. (Foto: David Dee Delgado © Ritzau Scanpix)

  Med næven i vejret gik USA's tidligere præsident, Donald Trump, forbi de fremmødte journalister og ind i sin bil foran Trump Tower i New York.

  Trump skulle ikke på en længere køretur, kun ned til delstatens justitsministers kontor, der også ligger på Manhattan.

  Her blev han i dag afhørt i en sag, der handler om Trump Organization, altså Donald Trumps virksomhed, og måden den gør forretninger på.

  Men det var ikke mange ord, der kom fra Trump.

  - Jeg nægtede at besvare spørgsmål. Som enhver borger har ret til i henhold til den amerikanske forfatning, sagde Trump i en erklæring ifølge Reuters.

  Letitia James, der er demokrat og statsadvokat i New York, er i gang med at undersøge om Trump Organization har oppustet værdien på ejendomme.

  Både Trump og to af hans børn, Donald Trump Jr. og Ivanka Trump, har forsøgt at undgå at vidne i sagen.

  Dagens afhøring er ikke forbundet med ransagningen af Trumps bopæl i Florida.

 6. I dag kl. 16:39

  Rørt dansk verdensmester i paradressur: Det er en kærlighedshistorie

  Den danske ekvipage bestående af Katrine Kristensen og hesten Goerklintgaards Quater vandt onsdag eftermiddag VM i paradressur i kategorien grad to.

  Til de paralympiske lege i Tokyo endte Katrine Kristensen udenfor medaljerækkerne, og derfor kom dagens guldmedalje som en overraskelse for mange. Men ikke for rytteren selv.

  - Det er ikke nogen hemmelighed, at det hele tiden har været målet (at vinde guld red.), men at det så lykkes er vildt, fortæller Katrine Kristensen.

  Samarbejdet med hesten Goerklintgaards Quater er nyt, men det har på sin vis været med til at gøre Katrine Kristensen til en 'lykkeridder'.

  - Det er jo nærmest en kærlighedshistorie. Det er en fuldstændig fantastisk hest, som jeg ikke har haft ret med mere end et halvt års tid med, så jeg synes, at det er fantastisk, at vi er nået hertil.

  I videoen øverst kan du høre fra en stolt og rørt Katrine Kristensen, efter hun havde vundet guldmedaljen.

 7. I dag kl. 16:02

  Meteorsværm topper fredag med 60 stjerneskud i timen

  Der er god mulighed for at få sine ønsker opfyldt fredag - altså, så længe, man ikke siger dem højt.

  Den årlige meteorregn Perseiderne med masser af stjerneskud kan nemlig ses på himlen allerede torsdag nat, og når sit højdepunkt natten mellem fredag og lørdag.

  Normalt vil der være op til 100 stjerneskud per time. Desværre lyser den månedlige fuldmåne himlen op og gør, at vi kun kan se omkring 60 stjerneskud i timen, siger astrofysiker og videnskabsformidler Tina Ibsen til Ritzau.

  Men stjerneskuddene suser stadig over nattehimlen, og det er den rareste årstid at lægge sig ud og se på stjerneskud.

  Perseiderne er kun overgået af en anden årlig meteorregn i januar, som giver op til 110 meteorer i timen.

  Og fredag byder på høje temperaturer, så der er rig mulighed for at lægge sig ud i det gode vejr og se stjerneskud fredag nat.

 8. I dag kl. 15:59

  Danmark vinder sølv i voltigering for hold

  VM i ridesport har en stor dansk succes, og nu er der mere af slagsen.

  Danmark har nemlig vundet sølv for hold i voltigering.

  Det var Iben Dines Pedersen, Sheena Bendixen og voltigeringsholdet Team BIS1, der onsdag eftermiddag voltigerede sig til en samlet score på 8,669, hvillket var nok til sølvmedaljen.

  Danskerne var ellers på førstepladsen i et stykke tid i konkurrencen, indtil franskmændene red ind på scenen i Boxen.

  Manon Moutinho, Lambert Leclezio og resten af det franske hold scorede samlet 9,146 og tog derfor guldmedaljen.

  Det østrigske hold vandt bronze.

  Holdkonkurrencen består af to individuelle præstationer og en holdvoltigering. Hver præstation får en karakter, og den endelige score er gennemsnittet af de tre.

 9. I dag kl. 15:46

  Opgør mellem Brøndby og FCK har ført til syv sager om vold mod politiet

  Både før, under og efter søndagens fodboldkamp i Parken mellem F.C. København og Brøndby IF var der uroligheder foranlediget af tilhængere af Brøndby IF.

  Københavns Politi har efter kampen registreret syv sager om vold mod tjenestemænd, og i fem af sagerne er der sigtet én formodet gerningsmand.

  I de resterende to sager har politiet ikke identficeret de mistænke, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

  - Vores samlede indtryk er, at vi blandt nogle tilhængere af Brøndby IF så en meget aggressiv adfærd, som blandt andet er gået ud over betjente, sikkerhedspersonale og tilfældige FCK-tilhængere, siger vicepolitiinspektør Jesper Beuschel fra Københavns Politi.

  Én person er også sigtet for hærværk begået i Parken, hvor 120 sæder blev ødelagt. Københavns Politi regner dog med, at der vil komme flere sigtelser i forbindelse med hærværket.

  Politiet efterforsker også et røveri, hvor en gerningsmand iført en Brøndby-trøje truer en ung mand til at tage sin FCK-trøje af og aflevere den.

 10. I dag kl. 15:19

  Venstres Fatma Øktem genopstiller ikke ved næste valg

  Folketingsmedlem for Venstre Fatma Øktem stopper i politik efter næste valg. (Foto: Ida Guldbaek Arentsen © Ritzau Scanpix)

  Venstres ligestillingsordfører, 48-årige Fatma Øktem, kommer ikke til at genopstille for partiet ved næste folketingsvalg.

  - Efter 15 år, hvor Venstre og politik har været noget af det vigtigste i mit liv, har jeg et stort ønske om at prøve andre sider af mig selv af, og jeg kan mærke, det er tid til at handle på den følelse, skriver hun i et opslag på Facebook.

  Hun blev valgt til Folketinget første gang i 2011, hvor hun sad indtil valget i 2015. Siden blev hun valgt ind igen i 2019 i Østjyllands Storkreds.

  Fatma Øktem afviser ikke fuldstændig, at hun kan vende tilbage til politik en dag.

  - Jeg er Venstrekvinde - hvad skulle jeg ellers være? Som liberal og frihedselskende. Og hvem ved, måske vender jeg tilbage til politik en dag, skriver hun på Facebook.

  Fatma Øktem har en Master of Business Administration fra Middelsex University, og så har hun tidligere blandt andet arbejdet som redaktør og studievært på dk4, fremgår det af hendes CV på Folketingets hjemmeside.

 11. I dag kl. 15:11

  Skinketyv får knap et år bag tremmer

  Fristelsen var for stor for en mand, der arbejdede for en skinkeproducent i Huelva i det sydlige Spanien.

  Over seks år arbejdede han på et lager, hvor byens fineste skat, den særligt udsøgt jamón de jabugo, lagrede. Skinken kommer fra sortfodsgrise, der kun lever af agern, og én enkelt af skinkerne kan sælges for mere end 3.700 kroner.

  På de seks år fik han stjålet ikke mindre end 7.000 skinker, der havde en værdi i omegnen af 3,8 millioner kroner, som han efterfølgende videresolgte. Det skriver The Guardian.

  Han stjal skinkerne mellem 2007 og 2013 og stod egentlig til en fængselsstraf på seks år.

  Skinketyven slap dog med 11 måneder og 29 dage, da sagen har været længe undervejs i retssystemet, men han skal betale omkring 3.9 millioner kroner i erstatning til sin tidligere arbejdsgiver.

  Han afsoner i øjeblikket dommen.

  Her ses et udvalg af den udsøgte skinke, der blev stjålet 7.000 styks af. (Foto: Album / Pepe Lucas)
 12. I dag kl. 14:48

  Støjberg takker ja til duel mod Morten Messerschmidt

  Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, får allerede på fredag opfyldt sit ønske om en duel mod Danmarksdemokraternes stifter, Inger Støjberg.

  Da tørner han sammen med Inger Støjberg i radioprogrammet 'Det Blå Hjørne' på Radio4.

  Det skriver Casper Dall, der er politisk redaktør hos Avisen Danmark og programmets vært, på Twitter.

  Under partiets sommergruppemøde tidligere i dag udfordrede Messerschmidt Støjberg, fordi han ville klarlægge forskellene mellem Dansk Folkeparti og Danmarksdemokraterne.

  (Foto: (Skærmbillede))
 13. I dag kl. 14:41

  Dansker vinder VM-guld i paradressur i Herning

  Danske Katrine Kristensen vinder VM-guld i paradressur på hjemmebane i Herning.

  Katrine Kristensen sikrede onsdag karrierens største triumf.

  Den 26-årige paradressurrytter var sammen med sin hest Gørklintgaards Quater bedst af alle, da der blev dystet i disciplinens grad 2.

  Katrine Kristensen, der har muskelsvind, leverede et imponerende ridt og fik en score på 75,143 procent i finalen, da hun henviste Pepo Puch fra Østrig til andenpladsen.

  - Det er fantastisk. Det er en skør følelse. Overvældende. Det var fantastisk at se publikum i dag. Da jeg red i Tokyo (til de paralympiske lege, red.), var der ingen tilskuere overhovedet, så det var en meget stor oplevelse at ride her, siger Katrine Kristensen.

  Det er Danmarks fjerde medalje ved VM i ridesport i Herning. Den første var af guld, da Danmark vandt holdkonkurrencen i dressur.

  Derudover fik Cathrine Laudrup-Dufour mandag sølv i den individuelle konkurrence, mens Sheena Bendixsen vandt bronze i voltigering tidligere samme dag.

  Du kan se Katrine Kristensens ridt i videoen herunder.

 14. I dag kl. 14:40

  Brøndby Support tager afstand fra 'voldsomme episoder' mod FCK

  Brøndby Support opfordrer til, at man straffer de få, der laver ballade og ikke alle andre fans under derbyer. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Brøndby-fans tager nu afstand fra gruppen af tilskuere, som lavede hærværk og skabte uro i forbindelse med søndagens superligaopgør mod FC København i Parken.

  Fangruppen Brøndby Support sætter onsdag ord på de frustrationer, der er opstået i kølvandet på arvefjendeopgøret.

  - Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi tager klart og tydeligt afstand fra søndagens voldsomme episoder, skriver Brøndby Support på sin hjemmeside.

  - Det skader alle os, der vil det bedste for Brøndby.

  Brøndby Support frygter, at kommende kampe mod FCK bliver uden udebanefans, som det var i de to foregående københavnerderbyer inden søndagens opgør.

  - Det er frustrerende for os, der lægger timer og dage i at være med til at sikre en god afvikling af kampene, at opleve at den indsats, der er gjort for at sikre, at udebanefans igen kunne være til kampene, i den grad bliver pisset på.

  FCK vandt kampen 4-1.

 15. I dag kl. 14:33

  Seruminstituttet vil skaffe 10.000 vaccinedoser mod abekopper

  Herhjemme er vaccinestrategien lagt om, når det gælder abekopper, og derfor skal flere også tilbydes et vaccinestik.

  Mere konkret er mænd, der har sex med mænd, og som har flere og skiftende partnere, blevet tilbudt en vaccine.

  Statens Serum Institut vurderer, at der er brug for yderligere 10.000 doser af vaccinen mod abekopper. Som det ser ud nu, har seruminstituttet 2.700 doser på lager, skriver Ritzau.

  Sundhedsstyrelsen udvidede i går målgruppen, så det ikke kun er nære kontakter til smittede, som tilbydes vaccinen.

  Vaccinen mod abekopper kommer i to stik, som skal gives med mindst 28 dages mellemrum.

  Sundhedsstyrelsen er nu i gang med at fastlægge, hvordan tilbuddet om vaccination skal tilrettelægges, men forventer at kunne påbegynde vaccinationen i slutningen af denne uge.

 16. I dag kl. 14:21

  Karen Melchior melder sig ud af De Radikale

  Arkivfoto. Karen Melchior oplyser, at hun melder sig ud af Radikale, men at hun fortsætter som medlem af Europa-Parlamentet. (Foto: Jonas Olufson © JONAS OLUFSON)

  Medlem af EU-Parlamentet Karen Melchior melder sig ud af Det Radikale Venstre, men fortsætter sit virke i parlamentet.

  Det oplyser hun i en pressemeddelelse.

  - Frem til mandatets afslutning arbejder jeg for mine og radikale mærkesager på vegne af de 17.292 stemmer, som jeg fik i 2019, står der i pressemeddelelsen.

  Radikale har siden maj opfordret hende til at nedlægge sit mandat i EU-Parlamentet.

  Melchior har været i vælten, efter flere af hendes ansatte sidste år sagde op på grund af et hårdt arbejdsmiljø. Derudover sygemeldte hun sig i starten af året, samtidig med at hun angiveligt fortsatte med at stemme i EU-Parlamentet. Noget, der har fået ledelsen i Radikale til at kritisere hende.

  Melchior skriver, at partiet over for hende ikke har prioriteret en "fair proces hverken internt i partiet eller eksternt i medier".

  - Jeg kender mine kvaliteter, såvel som mine fejl, som politiker og som leder, men på det foreliggende grundlag kan jeg ikke efterleve anmodningen om at nedlægge mit mandat i Europa-Parlamentet.

 17. I dag kl. 14:03

  Minister vil stramme offentlighedsloven for at beskytte offentligt ansatte

  Regeringen og Justitsminister Mathias Tesfaye lægger i et lovudkast op til at stramme dele af offentlighedsloven og forvaltningsloven.

  Ændringen skal ifølge Mathias Tesfaye være med til at mindske chikane mod offentligt ansatte.

  Ifølge ministeren er der eksempler på, at retten til aktindsigt bliver udnyttet til at få oplysninger om offentligt ansattes fulde navne, som efterfølgende bliver brugt til at chikanere de ansatte.

  - Det er fuldstændig uacceptabelt, at aktindsigt udnyttes til at chikanere offentligt ansatte, der blot passer deres arbejde. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan fremsætte et lovforslag, som kan bidrage til, at offentligt ansatte har et trygt liv både på og uden for arbejdspladsen, siger Mathias Tesfaye.

  Lovforslaget er i øjeblikket i høring til og med den 18. august.

 18. I dag kl. 14:00

  Interessen for Mikkel Hansen-præsentation er eksploderet

  Mikkel Hansen er tre gange kåret som verdens bedste håndboldspiller. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Direktøren for Aalborg Håndbold, Jan Larsen, må til lommerne.

  Til spillerpræsentationen den 22. august forud for sæsonstarten har han lovet gratis øl, sodavand og pølser til publikum.

  Men interessen for præsentationen, hvor en vis hr. Mikkel Hansen gør comeback i dansk håndbold efter ti sæsoner i franske PSG, er alligevel kommet bag på ham.

  Oprindeligt havde klubben ventet 500 deltagere, men allerede nu har 2.000 fans sikret sig billet, og arrangementet er udsolgt.

  - Det er eksploderet fuldstændigt, og det er vi selvfølgelig enormt stolte over, siger Jan Larsen.

  Aalborg Håndbold tager hul på en ny sæson 23. august, hvor holdet spiller Super Cup mod danmarksmestrene fra GOG.

 19. I dag kl. 13:54

  7-Eleven forventer at genåbne alle butikker før midnat

  7-Eleven forventer at have genåbnet alle landets 176 butikker og kunne tage imod kortbetaling inden midnat.

  Det siger administrerende direktør Jesper Østergaard til Ritzau.

  Et hackerangreb fik butikskæden til at lukkede samtlige butikker mandag. Siden har de gradvist åbnet butikkerne, men kun med mulighed for betaling via MobilePay og med kontanter.

  7-Eleven kalder hackerangrebet mod kæden et ransomwareangreb, hvor hackere afskærer virksomheder fra deres egne data via en krypterinsnøgle.

  - Vi er blevet mødt med et krav om at indbetale nogle penge for at frigive systemerne, men yderligere kan vi ikke sige, fordi det er en politisag, siger siger Jesper Østergaard til Ritzau.

  Han oplyser, at virksomheden er i gang med at undersøge, hvordan man kan undgå lignende hackerangreb i fremtiden.

 20. I dag kl. 13:41

  Naturbrande raser i det sydvestlige Frankrig

  Flammer raser i Gironde, Frankrig. (Foto: HANDOUT/SDIS 33 HANDOUT © Ritzau Scanpix)

  Naturbrande raser for tiden i det sydvestlige Frankrig

  Flammerne har tvunget 6.000 mennesker til at lade sig evakuere.

  Frankrig oplever ligesom resten af Europa hedebølger og tørke, der har udløst mange naturbrande over hele kontinentet i løbet af de sidste to måneder.

  Gironde, et departement (en administrativ enhed, red.) i regionen Aquitaine i det sydvestlige Frankrig har været hårdt ramt, også i sidste måned.

  Nu raser flammerne igen, som det kan ses i vidoen her:

 21. I dag kl. 13:32

  Bornholmer idømt 12 års fængsel for drab

  En 35-årig mand fra Rønne er blevet i dømt 12 års fængsel for drabet på en 46-årig mand sidste år.

  Det blev afgjort i Retten på Bornholm her til formiddag, hvor straffen skulle udmåles til gerningsmanden.

  Drabet skete på et bosted i Rønne den 20. september sidste år, hvor manden stak den 46-årige 12 gange med en tveægget kniv.

  Den drabsdømte har under retssagen fastholdt, at han handlede i selvforsvar.

  Efter dagens strafudmåling opstod der tumult mellem bekendte til offer og gerningsmand, hvilket betød at politiet måtte tilkaldes.

 22. I dag kl. 13:02

  7-Eleven har anmeldt omfattende hackerangreb til politiet

  7-Eleven har anmeldt hackerangrebet, som ramte kæden mandag morgen, til politiet. Det oplyser nærbutikskæden i dag på Facebook.

  - 7-Eleven politianmeldte hændelsen mandag morgen og samarbejder med politiet og eksterne IT-eksperter om at komme til bunds i sagen, så man kan vende retur til normal drift snarest muligt, skriver de.

  - Der er tale om et såkaldt ransomwareangreb, hvor de kriminelle har tiltvunget sig adgang til netværket og låst systemerne.

  Ved ransomwareangreb afskærer hackerne typisk virksomhederne fra deres egne data via en krypteringsnøgle og kræver store summer for at give adgang igen.

  Hackerangrebet har blandt andet medført, at alle butikker lukkede mandag. 110 af 176 butikker er åbnet igen, men det er fortsat kun muligt at betale med kontanter eller MobilePay.

 23. I dag kl. 12:59

  Messerschmidt inviterer Støjberg i debat

  Selvom Dansk Folkeparti præsenterede meget politik indenfor både rets-, sunheds- og ældreområdet på deres netop overståede pressemøde i forbindelse med deres sommergruppemøde, så var det ikke meget, det fik lov at fylde.

  Emnet blev nemlig primært de målinger, som placerer partiet meget tæt på spærregrænsen med 2,1 procent og formand Morten Messerschmidt på en førsteplads over de mest upopulære politikere på Christiansborg, fordi 72 procent af de adspurgte har en negativ opfattelse af ham.

  Messerschmidt selv mener, at det blandt andet skyldes, at nogle i øjeblikket tror, at man kan få det samme hos for eksempel et parti som Danmarksdemokraterne med Inger Støjberg i spidsen.

  Derfor benyttede han muligheden til at invitere Inger Støjberg i debat, så fol kan få klarhed over de forskelle, der er mellem partierne.

 24. I dag kl. 12:58

  Messerschmidt udfordrer Støjberg til debat: 'Det synes jeg, vi skylder danskerne'

  Hvis vælgerne tror, at de kan få det samme hos Støjberg, som man kan hos Dansk Folkeparti, så tager de fejl.

  Det slår Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, fast i forbindelse med partiets sommergruppemøde.

  Messerschmidt udfordrer Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne til en debat, så vælgerne kan se forskellene på de to partier.

  - Sådan at vi kan få afklaret, hvor er det, vi ser ens på tingene, og hvor er det, der er forskel, siger partiformanden.

  - Det synes jeg, vi skylder danskerne.

 25. I dag kl. 12:49

  Simon Kvamm bliver ny X Factor-dommer

  Simon Kvamm bliver ny dommer når 16. sæson af X Factor løber over skærmen. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)

  Han er musikeren bag store hits som "Superliga" og "Movieklip", og snart kan han tilføje en ny titel til sit i forvejen lange CV.

  Når 16. sæson af X Factor ruller over skærmen, så bliver det nemlig Simon Kvamm, der gør Thomas Blachman og Kwamie Liv selskab bag dommerbordet som ny dommer i X Factor. Det annoncerede TV 2 på et pressemøde i dag.

  Siden TV 2 besluttede at ryste posen ved at udskifte dj'en Martin Jensen, har der været en stol ledig ved X Factors dommerbord, og den bliver altså Nephew-forsangerens i næste sæson.

  I en pressemeddelelse uddyber Simon Kvamm ifølge Ritzau beslutningen om at blive dommer i den 16. udgave af "X Factor".

  - Efter mange år i musik føler jeg mig klar til give andre råd og vejledning med på vejen. Og så kribler det bare i min indre cirkushest efter at blive sluppet løs i Danmarks største familieunderholdningsarena, siger han i pressemeddelelsen.

 26. I dag kl. 12:07

  Strandet hvidhval i Seinen er død

  Allerede da hvalen blev løftet op i den nedkølede lastbil tidligere i dag, var dyrlægerne i tvivl, om den ville overleve. Senere viste det sig, at den var for afkræftet til at overleve. (Foto: BENJAMIN LEGENDRE © Ritzau Scanpix)

  Hvidhvalen, som tidligere i morges blev reddet op efter at være strandet i den franske flod Seinen, er nu død.

  Det oplyser de lokale myndigheder i regionen Calvados ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Hvalen blev i morges løftet op i et net ved hjælp af kran og placeret i en nedkølet lastbil, der skulle transportere hvalen til kystbyen Ouistreham. Hvalen var dog så syg, at den døde, inden det nåede så langt.

  Hvidhvalen er en fredet dyreart, som normalt lever i kolde arktiske farvande, men for en uge siden blev hvalen spottet på vej mod den franske hovedstad, Paris.

  Hvalen var nået omkring 130 kilometer ind i landet, da marineeksperter forgæves forsøgte at redde den.

 27. I dag kl. 11:11

  Varmechecken er udbetalt til 400.000 husstande

  Mange kan se frem til 6.000 skattefrie kroner lige ned i foret.

  Den varmecheck, der blev indgået aftale om i marts, er nemlig i dag blevet udbetalt til de 400.000 husstande, der lever op til rammerne for checken.

  Det oplyser klima, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

  - Det skal hjælpe på varmeregninger i en tid, hvor krigen i Ukraine er med til at holde priserne oppe, skriver ministeren.

  Man er berettiget til varmechecken, hvis man tjener mindre end 650.000 om året efter arbejdsmarkedsbidrag. Målgruppen er folk, der bor i en husstand, der opvarmes af gasfyr eller en husstand, der har oplevet de samme prisstigninger for opvarmning af hjemmet.

 28. I dag kl. 11:10

  Person er fundet død i udbrændt bil i Lyngby

  Nordsjællands Politi har fundet en død person i en udbrændt bil på Klampenborgvej i Lyngby.

  Det oplyser politiet her til morgen på Twitter.

  - Der er fundet en afdød person i bilen, og der skal foretages yderligere retstekniske undersøgelser, skriver politiet på Twitter.

  Politiet fik anmeldelsen om, at der var brand i bilen kort før klokken 6 i morges. Det var i forbindelse med slukningsarbejdet, at man fandt den afdøde person i bilen.

  - Omstændigheder i sagen gør, at teknikere pt. arbejder på stedet, skrev Nordsjællands Politi tidligt i morges på Twitter.

  I politiets døgnrapport fremgår det til formiddag, at de pårørende er blevet underrettet. Det fremgår dog ikke, om politiet mener, at der er sket en forbrydelse.

 29. I dag kl. 10:58

  Politi har fået flere anmeldelser efter røveri af FCK-trøje

  Siden i søndags er en video-optagelse af en episode i toget, hvor en mand i Brøndby-trøje tvinger en ung mand i FCK-trøje til at aflevere sin trøje, blevet delt bredt på sociale medier.

  Episoden bliver betragtet som et røveri af Københavns Politi, som derfor i går efterlyste vidner og mulige ofre - en efterlysning, der har ført til flere henvendelser.

  - Efter vores efterlysning af forurettede og vidner i går har vi modtaget flere anmeldelser om forhold - om de er enkeltstående eller er sket i sammenhæng med det, der sker i videoen, er vi i gang med at klarlægge, lyder det fra politiet til Ritzau.

  Røveriet fandt sted i søndags efter kampen mellem FCK og Brøndby i Parken, som endte 4-1 til FCK.

  Ingen er blevet sigtet eller anholdt i sagen.

 30. I dag kl. 10:47

  Danmark skal træne ukrainske soldater både på dansk jord og i Storbritannien

  Danmark skal træne ukrainske soldater både på dansk jord og i Storbritannien, skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

  - Danmark vil støtte et britisk-ledet træningsprojekt med 130 danske soldater og tilbyder samtidig at træne ukrainske soldater i Danmark, lyder det.

  Ministeriet er allerede i dialog med Ukraine om træningen af soldater herhjemme.

  - Der er derfor indledt dialog om støtte til uddannelse af befalingsmænd og støtte i forhold til det ukrainske hjemmeværn, som vi forventer kan blive iværksat hurtigt.

  Ifølge Jyllands-Posten præsenterede ministeren i går Det Udenrigspolitiske Nævn i Folketinget for de nye danske bidrag, og alt tyder på, at der er bred politisk opbakning.

 31. I dag kl. 10:05

  100 7-Eleven-butikker i 'stabil drift' efter formodet hackerangreb

  Nærbutikskæden 7-Eleven har i løbet af natten og morgenen fået flere butikker i drift.

  Onsdag morgen er 100 butikker i "stabil drift" via et backup-system. Det vil sige, at de er åbne for køb med MobilePay og kontanter, men altså endnu ikke er i fulde omdrejninger.

  - Vi arbejder videre og får flere butikker på i løbet af dagen, oplyser 7-Eleven på Facebook.

  7-Elevens i alt 176 butikker lukkede alle efter et formodet hackerangreb i forgårs. Medarbejderne kunne som følge af et systemnedbrud ikke kunne benytte kasserne eller tage imod betaling.

 32. I dag kl. 09:37

  Mænd får flere års fængsel for at smugle kokain i puslespil

  To 28-årige mænd er idømt henholdsvis to og fire års fængsel ved Retten i Aarhus for at have bragt et kilo kokain til landet for at sælge det videre, skriver Østjyllands Politi.

  De dømte har tilsyneladende tænkt, at en puslespilsæske var for kedelig for tolderne at åbne.

  I hvert fald var det her, kokainen lå.

  Men Toldstyrelsen anede uråd, og efterforskere ved Østjyllands Politi fulgte pakken til en pakkeshop, overværede den nu dømte 28-årige mand hente pakken og sætte sig ind i en bil til den anden 28-årige.

  I retten tirsdag erkendte den ene, at han havde hentet pakken for den anden. Den anden 28-årige forklarede, at en tredje person havde lovet ham penge for at fremskaffe pakken.

  Afhenteren blev idømt to års ubetinget fængsel, mens den anden fik fire, da vurderingen var, at han spillede en større rolle ved indsmuglingen.

  Dommen blev ikke anket.

 33. I dag kl. 09:29

  Amerikansk designfirma laver 'action figure' af Ukraines præsident

  EN PROTOTYPE PÅ ACTION FIGUREN, DER FORESTILLER DEN UKRAINSKE PRÆSIDENT.ROSELLE CHEN/REUTERS/RITZAU SCANPIX (Foto: ROSELLE CHEN © Ritzau Scanpix)

  Der er er G.I. Joe, Teenage Mutant Ninja Turtles, He-Man og Optimus Prime - og så er der Volodymyr Zelenskyj.

  Nu slutter den ukrainske præsident sig nemlig til rækken af fiktive og virkelige personer, hvis lighed er gengivet i plastik til pynt og leg som 'action figure'.

  Det er den amerikanske designvirksomhed FCYTR, der står bag skabelsen af Zelenskyj-figuren, som er finansieret gennem en Kickstarter-kampagne.

  Kampagnen nåede sit mål på 30.000 amerikanske dollar (cirka 218.000 kroner) på bare tre dage og har siden indsamlet mere end 120.000 dollar - knap 875.000 danske kroner, skriver The Guardian.

  For hver figur, som virksomheden sælger, går en dollar til Ukraine.

 34. I dag kl. 09:14

  Forstyrrelser giver underskud til Vestas i andet kvartal

  Problemer med at skaffe de nødvendige dele og stigende råvareudgifter er medvirkende til, at vindmølleproducenten Vestas har svært ved at få forretningen til at løbe rundt.

  Selskabet har her til morgen offentliggjort regnskabet for andet kvartal i år, og det viser et minus på 139 millioner euro før skat.

  Omsætningen faldt med syv procent sammenlignet med samme periode sidste år og udgjorde 3,3 milliarder euro.

  I forbindelse med regnskabet fortæller selskabet, at man har solgt sin converters- og controlsforretning til KK Wind Solutions.

 35. I dag kl. 09:09

  Ikke alle benamputationssager bliver gennemgået: Region Sjælland holder sig til stikprøver

  Region Sjælland er på landsplan den region, som har foretaget flest amputationer i løbet af de seneste seks år, men ikke alle benamputerede patienter får gennemgået deres journaler for at afgøre, om amputationen var nødvendig.

  For regionen vil kun i begyndelsen lave en stikprøvekontrol af 80 journaler ud af cirka 1.311 mulige, siger Regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen.

  - Det er for at se, om der er nogle særlige grunde til, at vi ikke har set de her patienter tidligere.

  Men det er ikke godt nok, siger direktør i Diabetesforeningen Claus Richter.

  Han mener, Region Sjælland bør følge Region Midtjyllands eksempel, hvor samtlige 1.800 benamputeret patienters forløb gennemgås.

  - Når det handler om unødvendige amputationer, så kan man ikke nøjes med en stikprøvekontrol, siger han.

 36. I dag kl. 08:53

  Messerschmidt er upopulær som aldrig før i meningsmålinger

  Det er ikke en formand tynget af bekymring, der i disse dage står i spidsen for Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Roskilde.

  Morten Messerschmidt er ellers med afstand den mest upopulære partiformand i dansk politik lige nu. Det viser en undersøgelse, som Epinion for nylig har lavet for DR.

  72 procent af de adspurgte svarer, at de er negativt stemt overfor DF-formanden.

  Men det er ikke noget, der ryster troen på fremgang til næste folketingsvalg.

  - For det første er det ikke slut endnu, jeg er ikke endt nogen steder. The best is yet to come - det kan jeg godt love dig.

  I den seneste meningsmåling, som Epinion har lavet for DR, står Dansk Folkeparti til at få 2,1 procent af stemmerne.

 37. I dag kl. 08:20

  Rekordmange nye autocampere fylder vejene

  Hvis du er en af dem, der har kørt gennem Europa i løbet af sommeren, så har du måske lagt mærke til, at autocamperne fylder godt op på vejene. Der er nemlig rigtig mange af dem i år.

  I 2021 blev der solgt 1.697 nye autocampere. En stigning på 31 procent i forhold til 2020, viser tal fra Danmarks Statistik.

  Og det er ikke kun danskere, der har fået øjnene op for at holde ferie i autocamper, også turister fra det meste af Europa finder vej til Danmark i en autocamper.

  På Oasen på Rømø, der har plads til 218 autocampere, er der kamp om pladserne.

  - Vi har indtil videre haft besøg af 25.000 autocampere i år, og så mange har der aldrig været før, siger Hanne Hansen, der ejer autocamperpladsen Oasen med sin mand.

  Ifølge Dansk AutoCamper Forening skyldes årets invasion af autocampere, at mange har investeret i en autocamper under corona.

 38. I dag kl. 08:07

  Inflationen fortsætter med at stige

  De danske forbrugerpriser steg i juli med 8,7 procent i forhold til juli sidste år. Det er især stigende energi- og fødevarerpriser, der trækker indekset op. I juni steg priserne med 8,2 procent.

  Det viser den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik.

  Inflation er et udtryk for, hvor meget priserne stiger, og hvor meget mere det koster forbrugerne at købe de samme varer i år til sammenligning med sidste år.

  Dermed fortsætter inflationen med at slå nye rekorder, og vi skal tilbage til 1983 for at finde lignende stigninger. I begyndelsen af året lå den på lidt over 3 procent, men efter krigen i Ukraine steg den drastisk de følgende måneder.

 39. I dag kl. 08:04

  Danske Bank-kunder billigere i EU: VisaDankort-gebyr fjernet fra i dag

  Danske Bank-kunder, der har haft gang i deres Visa-Dankort i udlandet, har betalt for meget.

  Fra i dag dropper Danske Bank så tillægget for kunder, der handler i EU. For shopping i resten af verden forlanger banken 1,5 procent af beløbet.

  Sagen er dog ikke afsluttet for Danske Bank. De har nemlig valgt at anke Konkurrencerådets afgørelse, og sagen skal nu for en dommer ved Københavns Byret.

 40. I dag kl. 07:56

  Google udpeger ny landechef i Danmark

  Googles 140 ansatte i Danmark får 5. september ny chef. Det bliver Bianca Bruhn, der fremover skal stå i spidsen for Google Danmark.

  Det fortæller Google i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

  46-årige Bianca Bruhn kommer fra en stilling som direktør for EU og Storbritannien hos analysevirksomheden YouGov.

  Hun glæder sig til at komme i gang.

  - Danmark er et digitalt foregangsland, hvor den enkelte dansker, private virksomheder og den offentlige sektor har en fantastisk digital parathed og appetit på forandring, siger hun i pressemeddelelsen.

  - Det er for mig et perfekt udgangspunkt for sammen at videreudvikle de løsninger, vores samfund har behov for.

  Hun afløser Malou Aamund, der efter seks år i stillingen har søgt nye udfordringer.

 41. I dag kl. 07:40

  Ukraines energiagentur: Rusland vil forbinde ukrainsk atomkraftværk til Krim

  De russiske styrker, der har kontrollen med atomkraftværket i Zaporizjzja i Ukraine, er i gang med forberedelser, der skal gøre det muligt at forbinde kraftværket med den russisk-annekterede Krim-halvø.

  Sådan lyder advarslen fra det ukrainske atomenergiagentur Energoatom ifølge The Guardian.

  I et interview med nyhedsbureauet Reuters fortæller præsident for Energoatom, Petro Kotin, at de russiske styrker vil beskadige alle linjerne fra Zaporizjzja-atomkraftværket, så de ikke er forbundet til det ukrainske netværk.

  Til det ukrainske nyhedsbureau Interfax fortæller han også:

  - De er i gang med at udføre et program fra Rosatom (det russiske atomenergiagentur, red.) med det formål at forbinde kraftværket til Krims energinetværk.

  Han advarer samtidig om farerne ved at beskadige værkets produktionslinjer, noget han mener øger risikoen for en atomkatastrofe på størrelse med Fukushima-katastrofen i Japan i 2011.

  Petro kaldte det også "livsvigtigt", at kraftværket kommer tilbage på ukrainske hænder inden vinteren.

 42. I dag kl. 07:27

  Holger Rune vinder endnu en tenniskamp efter skidt periode

  Mandag rykkede Holger Rune op på verdensranglisten, og natten til onsdag sejrede han over Fabio Fognini. (Foto: Minas Panagiotakis © Ritzau Scanpix)

  Danske Holger Rune har på det seneste kæmpet med at finde rytmen på tennisbanen, men nu ligner det, at den 19-årige tennisstjerne igen er ved at ramme takten.

  Han vandt således opgøret mod italienske Fabio Fognini ved første runde af ATP-turneringen National Bank Open i Canada. Kampen sluttede 6-3, 7-5.

  Fremgangen kommer blandt andet som følge af, at Holger Rune nåede frem til tredje runde i en ATP-turnering i Washington i sidste uge. Rune sad over i første runde og vandt sin kamp i anden runde, før han blev ekspederet ud af turneringen.

  Sejren i Washington var teenagerens første, siden han røg ud af French Open-kvartfinalen for over to måneder siden.

  Mandag rykkede Holger Rune op som nummer 26 på verdensranglisten. Det er hans bedste placering nogensinde og også den bedste placering for en dansker i herresingle nogensinde.

 43. I dag kl. 07:11

  Guvernør: 11 dræbt i russiske angreb i Dnipropetrovsk

  RETTELSE: Opslaget her er opdateret, efter nyhedsbureauet Reuters har korrigeret i dødstallene fra nattens angreb i Dnipropetrovsk. Det fremgik før, at 21 havde mistet livet. Det tal er nu rettet til 11. Vi beklager fejlen.

  Ifølge Valentyn Reznitjenko, der er guvernør i regionen Dnipropetrovsk, har et russisk bombardement natten til onsdag kostet 11 personer livet i den ukrainske region.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Han oplyser ifølge nyhedsbureauet på Telegram, at 11 personer har mistet livet, mens yderligere 13 ifølge det ukrainske medie Kyiv Independent er såret.

  Dnipropetrovsk-regionen ligger i det centrale Ukraine.

  DR kan ikke be- eller afkræfte oplysningerne.

 44. I dag kl. 06:59

  Onsdag bliver tør og varm

  (Foto: Benedikte Ogareck Hansen)

  Solen får mere og mere plads, som ugen skrider frem, og i dag er der god grund til at huske både solcreme og solbriller.

  Der venter nemlig en dag med nogen eller en del sol til os, og temperaturer der i eftermiddag ligger mellem 21 og 25 grader. Køligst langs de kyster, der vender mod vest, da vinden fortsat kommer derfra, dog stadig kun med en svag til jævn styrke.

  Der kan lokalt være tåge i morgentimerne i dag og de kommende dage.

 45. I dag kl. 06:22

  Tidligere Twitter-ansat dømt for at spionere for Saudi-Arabien

  En tidligere Twitter-medarbejder i USA ved navn Ahmad Abouammo er ved en amerikansk domstol i går blevet dømt for at spionere for Saudi-Arabien.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters ifølge Ritzau.

  Ifølge mediet Bloomberg har han videregivet personlige informationer til Saudi-Arabien om Twitter-brugere, der under anonyme brugernavne kritiserede kongeriget og den royale familie.

  Abouammo har også været agent for Saudi-Arabien, ligesom han har prøvet at skjule en betaling, der har forbindelser til en ansat ved den kongelige familie i Saudi-Arabien.

  Han er blandt andre forhold også kendt skyldig i hvidvaskning.

  Ifølge anklageren var Abouammo rekrutteret af en rådgiver tæt på den saudiarabiske kronprins, Mohammed bin Salman. Her har han fået til opgave at opsnuse information om kongerigets kritikere.

 46. I dag kl. 06:00

  Kran løfter hvidhval op af Seinen

  Den vildfarne hval er kun den anden hvidhval, der nogensinde er blevet spottet i Frankrig. Den første blev trukket ud af mundingen på Loire-floden i et fiskenet i 1948. (Foto: Jean-Francois Monier © Ritzau Scanpix)

  Første etape af en stor redningsaktion er indledt i det nordlige Frankrig.

  Her er en strandet hvidhval tidligt i morges blevet hejst op af floden Seinen, hvor den har ligget strandet. Det oplyser en journalist fra det franske nyhedsbureau AFP, som er på stedet.

  Efter næsten seks timers arbejde lykkedes det redningsarbejdere at løfte den 800 kilo tunge hval op af vandet ved hjælp af et net og en kran.

  Hvidhvalen er en fredet dyreart, der normalt lever i kolde arktiske farvande.

  Hvalen blev spottet for en uge siden på vej mod Paris og var i går omkring 130 kilometer inde i landet, da redningsaktionen blev iværksat af franske marineeksperter.

  Under første del af redningsaktionen bliver det store dyr hejst fra vandet over på en lastbil, den skal nu transportere hvalen ud til havet.

 47. I dag kl. 05:49

  Clara Tauson sikrer sig første sejr efter lang skadespause

  Den danske tennisspiller Clara Tauson sikrede sig i nat dansk tid sejren over Katie Boulter i Challenger-turneringen i Concord i den amerikanske delstat Massachusetts.

  På lidt over en time slog den unge dansker den 26-årige brite 6-2, 6-3 og dermed er hun videre til kvartfinalerne. Det skriver Ritzau.

  19-årige Tauson ligger nummer 49 på WTA's verdensrangliste, mens Boulter ligger nummer 127.

  Sejren faldt på et tørt sted for Clara Tauson, som for nylig vendte tilbage efter en lang skadespause.

  Tirsdag i sidste uge tabte hun til den rutinerede tysker Andrea Petkovic ved WTA-turneringen Citi Open i Washington D.C. Dagen inden røg Tauson ud i damedouble, hvor hun spillede sammen med briten Emma Raducanu.

  Kampen mod Petkovic var Tausons første singlekamp i over en måned, efter hun måtte trække sig fra grand slam-turneringen Wimbledon i London i slutningen af juni på grund af en skade.

 48. I dag kl. 05:27

  Biden underskriver storstilet plan om investering i mikrochips

  Halvledere bedre kendt som mikrochips går lige nu som varmt brød, når der skal produceres alt fra vaskemaskiner til biler og højteknologiske våben.

  Derfor har den amerikanske præsident Joe Biden underskrevet et omfattende lovforslag, der skal sikre, amerikansk produktion og støtte til udvikling af mikrochips.

  Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  Lige nu er der akut mangel på mikrochips, der spiller en afgørende rolle for produktionen af moderne teknologi, og næsten al produktion af mikrochips ligger uden for USA's grænser.

  Dermed skal den amerikanske produktion sikre et hjemligt marked, der ellers er i risiko for at være stærkt domineret af Kina, skriver AFP. Derfor har Kina også forsøgt at bremse lovgivningen.

  Hjælpepakken skal blandt andet støtte industrien med 52 milliarder dollar, svarende til knap 480 milliarder kroner.

 49. I går kl. 23:45

  FC Midtjylland-chef om Europa League: Målet er nået

  Her til aften blev drømmene om at spille med i årets Champions League slukket for FC Midtjylland.

  Det står klart, efter at FC Midtjylland tirsdag tabte med 1-3 til Benfica og dermed røg ud med et samlet nederlag på 2-7.

  Alligevel er der optimisme at spore i FCM-lejren, hvor man nu i stedet kan se frem til Europa League-gruppespillet.

  - Vores minimummål var at komme i Europa League-gruppespillet, og det gjorde vi for andet år i træk. Så på den måde er vi bestået, hvilket vi er glade for, siger sportschef Svend Graversen til Ritzau.

  Også fra klubbens vikariende cheftræner, Henrik Jensen, er der over for Ritzau rosende ord til spillerne på trods af aftenens lederlag.

  - Det var en god præstation mod et top-mandskab, hvor vi havde en gameplan, vi udførte til perfektion, vil jeg næsten sige, siger han.

  Det er tredje sæson i træk, at FCM er i et europæisk gruppespil.

 50. I går kl. 23:12

  Politi anholder mistænkt seriemorder for drab på muslimer i USA

  Politiet i den amerikanske delstat New Mexico har anholdt en mand, som mistænkes for at stå bag skuddrab på fire muslimske mænd i byen Albuquerque i løbet af de sidste ni måneder.

  Det oplyser politichefen for Albuquerques Politi, Harold Medina, på Twitter.

  Ifølge ham har politiet fundet et køretøj, som sættes i forbindelse med det seneste drab, og anholdt føreren af bilen, der er hovedmistænkt i drabssagerne.

  Det første drab fandt sted tilbage i november. De tre andre skuddrab har fundet sted i løbet af de seneste to uger, det sidste i fredags. I den forbindelse kaldte New Mexicos guvernør drabene for "målrettede".

  I løbet af den seneste tid har myndighederne i Albuquerque og på delstatsniveau arbejdet for at sikre ekstra polititilstedeværelse ved moskéer under bøn.

  Albuquerques Politi meddeler, at det vil komme med yderligere informationer om sagen i løbet af de kommende timer.

Mere fra dr.dk