Seneste nyt

Antallet af coronadøde i Storbritannien falder og falder, mens hundredtusinder er vaccineret på ét døgn

 • Antallet af coronadøde i Storbritannien falder og falder, mens hundredtusinder er vaccineret på ét døgn

  Den seneste uge har 183 briter mistet livet som følge af corona.

  Det er et fald på 29 procent i forhold til ugen før, skriver TT.

  I begyndelsen af året var Storbritannien et af de hårdest ramte lande af corona med over 1.000 døde om dagen i en længere periode. Men nu er billedet vendt - og det hænger sammen med det britiske vaccineprogram.

  Alene det seneste døgn er over 600.000 blevet vaccineret. 119.306 doser blev givet som første stik, mens 485.421 blev givet som andet stik.

  Seneste Nyt

 • Byen Columbus betaler ti millioner dollars til offers familie

  Hovedstaden i den amerikanske delstat Ohio har indgået et forlig og skal betale ti millioner dollars, svarende til 61 millioner kroner, til Andre Hills familie.

  Det skriver AP.

  Den 47-årige farvede amerikaner blev kort før jul sidste år skudt og dræbt af en hvid politibetjent i en situation, hvor han dukkede frem fra en garage med en mobiltelefon i hånden.

  Betjenten blev efterfølgende fyret og har erklæret sig ikke-skyldig i forbindelse med tiltale for drab.

  Andre Hill var på besøg hos en ven af familien, da han blev skudt.

  Den pågældende betjent og en kollega havde reageret på en nabos anmeldelse om, at nogen var i færd med at starte og stoppe en bil.

  Betjenten blev fyret for at have undladt at yde førstehjælp til Andre Hill og for ikke at have aktiveret kameraet på sin uniform.

  Flere myndigheder, herunder forbundspolitiet FBI, er ved at efterforske episoden.

 • Britisk toprådgiver: Indisk variant vil overtage smittebilledet

  Den indiske coronavariant er mere smitsom og vil med tiden fortrænge den britiske variant, lyder vurderingen fra den britiske regerings medicinske toprådgiver, Chris Whitty.

  Det skriver Reuters.

  - Vi føler os nu sikre på, at denne variant er mere smitsom end B117 (den britiske virusvariant, red.). Nu bliver spørgsmålet over de næste to til tre uger, om den er en lille smule mere smitsom eller meget mere smitsom, siger Chris Whitty.

  I Danmark, hvor den britiske variant er dominerende, er der ligesom i Storbritannien fundet smittede med den indiske variant.

  Chris Whitty siger til Reuters, at vaccinerne har vist sig at virke på den indiske variant.

 • Udenrigsministeren om uro i Israel og Gaza: Diplomati er den eneste løsning

  Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) kommenterer den eskalerede konflikt mellem Israel og Hamas.

  - Volden i Israel og Gaza har kostet over 100 liv, hernder mange børns. Jeg opfordrer alle parterne til at nedtrappe konflikten og undgå yderligere civile tab. Diplomati er den eneste løsning, skriver Jeppe Kofod på Twitter.

  I konflikten har det israelske forsvar udført adskillige luftangreb mod Gaza, og Hamas har affyret flere hundrede raketter mod Israel.

  - Hamas' raketangreb mod israelske civile er fuldstændig uacceptable. Jeg anerkender Israels legitime behov for at beskytte sine egne civile, men reaktionen skal være proportionel, og der skal maksimal tilbageholdenhed i magtanvendelsen, lyder det fra udenrigsministeren.

 • Rusland indefryser amerikanskstøttet medies bankkonti

  Radio Free Europe/Radio Liberty, der er økonomisk støttet af den amerikanske regering, har fået indefrosset sine bankkonti i Moskva. Det skriver Reuters.

  Radiostationen, der blev stiftet under den kolde krig, er i Rusland blevet betegnet som et medie, der tjener et andet lands interesser, hvilket betyder, at stationen er tvunget til at deklare dette i starten af sine programmer.

  Desuden har Radio Free Europe fået en række bøder af de russiske myndigheder og har flyttet sin redaktion til Ukraine.

  Nyhedsmedierne Meduza og VTimes er ligeledes blevet stemplet som medier, der tjener andre landes interesser.

 • Ingen anholdte - men politiet vil stille stenkastere fra demonstration til ansvar

  Københavns Politi er her til aften fortsat talstærkt til stede i området omkring Israels ambassade i Hellerup, hvor omkring 4.000 personer i eftermiddag deltog i demonstrationen 'Solidaritet for Palæstina'.

  Omkring 50 til 100 personer har ifølge politiet kastet med sten mod ambassaden og politiet.

  - De laver et stormløb mod de patruljer, vi har placeret foran ambassaden. Det medfører omfattende uorden, og vi anvender gas og stave for at bringe det til ophør.

  - Der er tre til fire politifolk, der bliver ramt af sten, men de er ikke kommet alvorligt til skade. Vi har desuden fået ødelagt tre til fire patruljevogne, siger politiinspektør Pau Kaltoft.

  Politiet har ikke foretaget anholdelser, men skal nu til at gennemgå forskelligt videomateriale, vidneudsagn og betjentenes observationer med henblik på at rejse sigtelser mod uromagerne.

  - Vi forsøger at finde ud af, hvem de er, og så vil de blive sigtet for vold mod politiet eller stenkast mod ambassaden. Vi har tidligere haft succes med at få folk stillet til ansvar efter lignende episoder, siger Pau Kaltoft.

 • Australsk raket sprinter sig til sin anden Giro-etapesejr

  Efter en benhård og intens afslutning lykkedes det Caleb Ewan (Lotto Soudal) at komme først over stregen på Giro d'Italias 7. etape.

  Den 26-årige australier overspurtede konkurrenterne i finalen på fredagens etape og tog sin anden etapesejr i årets løb.

  I spurten viste Caleb Ewan, at han ganske enkelt er den hurtigste i feltet i øjeblikket. Med en lang spurt overhalede han Fernando Gaviria, der var stukket tidligt afsted og vandt etapen med mere end en cykellængde ned til Davide Cimolai på andenpladsen.

  Dermed er Caleb Ewan oppe på i alt fem etapesejre i Giro d'Italia. I 2017 vandt han én etape, mens han i 2019 løb med to sejre.

 • Pause i togdriften mellem Østerport og Helsingør på grund af demonstration

  DSB oplyser, at der i øjeblikket ikke kører tog mellem Østerport i København og Helsingør på grund af politiets arbejde.

  Her til aften har der været en demonstration ved Israels ambassade i Hellerup, hvor der ifølge politiet er blevet kastet med sten mod ambassaden og politiet.

  Politiet har blandt andet brugt tåregas for at opløse demonstrationen, hvor en gruppe på omkring 50 personer ud af de anslåede 4.000 demonstranter skabte uro.

  Københavns Politi kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse, om der har været anholdelser.

 • Portugal åbner døren for britiske turister

  Uvished omkring bookinger til portugisiske feriedestinationer er nu blevet afløst af vished for britiske turister.

  Fra på mandag 17. maj tillader Portugal nemlig igen ikke-nødvendig indrejse fra Storbritannien. Det skriver AP.

  Ved ankomsten skal turister fremvise en negativ PCR-test taget inden for de seneste 72 timer.

  Mandag er desuden dagen, hvor den britiske regering ventes at tillade rejser til et begrænset antal lande, herunder Portugal, uden krav om karantæne ved hjemkomsten.

  I øjeblikket kan briterne kun rejse ind i EU i forbindelse med arbejde, familiesammenkomster eller af sundheds- eller humanitære årsager.

 • Stenkast mod Israels ambassade i Hellerup - demonstration med 4.000 personer opløst

  Politiet brugte tåregas, knipler og hunde mod de voldelige demonstranter. (Foto: Presse-fotos.dk © Scanpix)

  En demonstration ved Israels ambassade i Hellerup er opløst efter 'omfattende uorden', skriver Københavns Politi på Twitter. Der er blandt andet blevet brugt tåregas for at opløse demoen.

  Over for DR uddyber Københavns Politi, at der var tale om stenkast mod ambassaden - og også mod politiet.

  Demonstrationen var en protest mod Israel og i sympati med palæstinenserne. (Foto: Presse-fotos.dk © Scanpix)

  Københavns Politi oplyser, at selv om demonstrationen er opløst, er politiindsatsen stadig i gang på stedet.

  Der har været omkring 4.000 demonstranter, vurderer politiet.

  - De har ikke alle sammen været ballademagere. Det er måske 50 stykker, der er dukket op med ond vilje, siger vagtchef Henrik Stormer.

  Københavns Politi kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse, om der har været anholdelser.

 • Trump-støtte valgt ind i republikansk ledelse

  Republikanerne i Repræsentanternes Hus har i dag peget på Elise Stefanik som afløser for den vragede Liz Cheney.

  Det skriver Reuters og flere amerikanske medier.

  Tidligere på ugen blev Cheney afsat fra sin post som en slags gruppeformand for Republikanerne i Repræsentanternes Hus.

  Det skete som konsekvens af hendes protester mod tidligere præsident Donald Trumps påstande om, at der blev snydt ved sidste års præsidentvalg.

  36-årige Stefanik bliver nu partiets tredjemest magtfulde medlem af Kongressens andet kammer.

  Hun forsvarede blandt andet Donald Trump med næb og kløer de to gange, han blev stillet for en rigsret i løbet af sin præsidentperiode.

 • Se de kommuner, der er tættest på at blive lukket automatisk ned

  Hørsholm er den eneste kommune, der er lukket automatisk ned. Det skete, da det såkaldte incidenstal kom over 250 smittede pr. 100.000 indbyggere.

  Her er en oversigt over de 10 kommuner, der har de højeste testkorrigerede incidenstal. Tallet i parentes viser incidenstallet for i går:

  Hørsholm (nedlukket): 154,42 (187,54).

  Helsingør: 168,31 (171,14).

  Holstebro: 163,41 (174,21).

  Frederiksberg: 159,92 (147,65).

  København: 158,04 (155,47).

  Norddjurs: 157,9 (127,31).

  Glostrup: 157,5 (158,87).

  Ishøj: 153,02 (150,97).

  Høje-Taastrup: 150,77 (149,45).

  Albertslund: 142,2 (154,45).

  Kilde: Statens Serum Institut via Ritzau

 • Dansk Industri glæder sig over udsigten til flere turister i Danmark

  Udenrigsministeriet har her til eftermiddag opdateret rejsevejledningerne, så en række spanske og portugisiske regioner samt Malta nu skifter status fra orange til gul.

  Det er resultatet af, at grænserne for, hvornår lande og regioner karakterises om gule, hæves i henhold til fase 3 af den gradvise genåbning for rejseaktiviteterne.

  Nyheden vækker glæde hos Dansk Industri, der ser frem til øget trafik både ind og ud af landet.

  - Jeg er sikker på, at mange glæder sig til igen at komme ud og rejse. Og det er godt for Danmark, at vi igen kan begynde at tage i mod turister fra andre lande. Flyselskaber, hoteller og hele oplevelsesøkonomien trænger til at komme i gang, siger Michael Svane, branchedirektør i DI Transport.

 • Afdød heks får opkaldt 10.000 m2 natur efter sig, så snart kan man gå på heksestien i 'Dannies skov'

  Til minde om den afdøde heks Dannie Druehyld har museet Rebildcentret og Thingbæk Kalkminer udlagt et naturareal på 10.000 kvadratmeter.

  Området skal hedde 'Dannies skov' og ligger over Thingbæk Kalkminer.

  Dannie Druehyld døde for nylig, hun blev 73 år gammel. (Foto: MARANNE ANDERSEN © Scanpix)

  Det er en blanding af urskov med kalkopdrev og eng, fortæller formand for Rebildcentret Niels Moes.

  - Det var et sted, hvor Dannie ofte kom, og hvor vi har udlagt en heksesti med formidling, hvor man kan følge i Dannies fodspor.

  Naturarealet hænger ikke sammen med den indsamling, der lige nu er i gang for at lave et skov-mindesmærke over den afdøde nordjyske heks.

 • Rejserestriktioner lempes for feriemål som Mallorca, Tenerife og Madeira

  Ahhhhhh - snart kan danskere igen rejse til Mallorca. (Foto: Enrique Calvo © Scanpix)

  Har du udlængsel, trang til sydens sol og sand mellem tæerne, så er der gode nyheder til dig.

  En række regioner i Spanien og Portugal samt Malta skifter nu status fra orange til gul i Udenrigsministeriets rejsevejledninger for EU og Schengenlandene.

  Grænserne for, hvornår et land eller en region kategoriseres som gul, hæves, og det betyder, at flere rejsende kan blive undtaget fra isolation efter indrejse i Danmark.

  Ligeledes afskaffes kravet om test forud for boarding af fly fra gule lande og regioner.

  De spanske regioner, der nu betegnes som lavrisikoregioner, udgøres af Asturien, De Baleariske Øer (Mallorca, Ibiza, m.fl.), Ceuta, Extremadura, Galicien, Kanariske øer (Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife m.fl.), Murcia og Valencia.

  I Portugal drejer det sig om øgruppen Azorerne og øen Madeira i Atlanterhavet.

  Ændringerne træder i kraft fra i morgen lørdag 15. maj klokken 16.

 • Kofod om amerikansk ministerbesøg: Det er jeg rigtig glad for

  - USA er vores vigtigste allierede og det vidner om et stærkt og godt samarbejde mellem USA og Danmark. Det er jeg rigtig glad for, siger Danmarks udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), om at den amerikanske udenrigsminister Anthony Blinken snart lander i Danmark.

  Tidligere på dagen blev det offentliggjort at den amerikanske udenrigsminister i dagene fra den 16. maj til den 20. maj skal besøge København, Reykjavik og Kangerlussuaq.

  Ifølge Jeppe Kofod skal de drøfte klimakrisen, demokratiske værdier og samarbejdet i det arktiske område.

  Under Trump-regeringen udviste USA interesse for at ville købe Grønland.

  - Den del er et lukket kapitel. Det, det handler om nu, er at se fremad, siger Jeppe Kofod.

 • WHO slår fast: Flere coronavarianter venter på at blive fundet

  Flere nye coronavarianter er på tærsklen til at blive opdaget, lyder meldingen fra WHO.

  Men samtidig understreger verdenssundhedsorganisationen, at man ved, hvordan man skal håndtere nye varianter.

  - Jeg kunne godt tænke mig, at frygt (for varianter, red.) bliver vendt til noget produktivt, noget stærkt, siger epidemiolog i WHO Maria Van Kerkhove på en virtuel pressekonference ifølge Reuters.

  Tidligere på ugen lød det fra WHO, at den indiske variant af coronavirus bør vække bekymring på globalt plan.

  På linket herunder kan du læse mere om en række af de mest fremtrædende coronavarianter.

 • Posen rystes i Formel 1: Grandprixet i Tyrkiet aflyses, mens Østrig får ekstra løb

  Først kostede det en Champions League-finale i fodbold, og nu er det altså Tyrkiets Formel 1-grandprix i juni, der aflyses på grund af landets rejserestriktioner.

  Aflysningen i Tyrkiet betyder samtidig, at det franske grandprix fremrykkes, så det nu køres fra den 18.-20. juni, mens der tilføres et ekstra grandprix i Østrig, som afholdes weekenden efter.

  Som det hele tiden har været planlagt, kan Formel 1-kørerne derefter se frem til igen at køre i Østrig weekenden efter.

  - Vi havde alle set frem til at køre i Tyrkiet, men rejserestriktionerne har betydet, at vi ikke har mulighed for at være der i juni, fortæller Stefano Domenicali, der er præsident og direktør for Formel 1.

  Mercedes' britiske kører, Lewis Hamilton, vandt det tyrkiske grandprix sidste år. (Foto: Emilio Morenatti © Scanpix)
 • WHO med opfordring: Donér doser i stedet for at vaccinere børn

  Rige lande bør genoverveje eventuelle planer om at vaccinere børn, hvis de i stedet kan donere de pågældende vaccinedoser til Covax-programmet til fordel for fattigere lande.

  Sådan lyder meldingen nu fra verdenssundhedsorganisationen WHO. Det skriver Reuters.

  Samtidig advarer WHO's generalsekretær Tedros Adhanom Gebreyesus om, at pandemiens andet år tegner til at blive mere dødbringende end det første i fjor.

  Det skyldes ikke mindst bekymringen for Indien, der i øjeblikket er ramt af en voldsom anden smittebølge.

  Senest er over 4.000 mennesker i Indien døde med coronavirus for tredje dag i træk. Og det samlede smittetal i Indien siden pandemiens begyndelse har nu passeret 24 millioner.

 • Tre danskere tilbageholdt efter at forsøge at krydse grænsen mellem Sverige og Norge

  Det koster tre danske statsborgere hver 10.000 norske kroner, at de torsdag to gange forsøgte at krydse grænsen mellem Sverige og Norge ved Bjørnfjell i Nordnorge. Grænsen er lukket på grund af coronarestriktioner.

  Først forsøgte de tre danskere at krydse grænsen på cykel, men blev de stoppet af det norske hjemmeværn, der står får grænsekontrollen i området.

  Siden forsøgte de tre grænseoverløbere sig på ski, men en lokal hytteejer fik øje på dem og meldte dem. I stedet blev de anholdt i politiet, som nu vil eskortere dem til Danmark i morgen.

  Danskerne blev anholdt af politiet i Tromsø, som har tilbageholdt dem siden og præsenteret for den 10.000 kroner store bøde, som de har accepteret. Planen er, at de skal eskorteres tilbage til Danmark lørdag.

 • Amerikansk udenrigsminister besøger Danmark og Grønland

  Den amerikanske udenrigsminister Anthony Blinken kommer på besøg i de kommende dage.

  Han vil således besøge København, Reykjavik og Kangerlussuaq i Grønland i dagene fra den 16. til den 20. maj. De sidste to dage deltager Blinken i et ministermøde i Arktisk Råd, som finder sted på Island.

  Bllinken begynder sit besøg i København, hvor han vil mødes med statsminister Mette Frederiksen og udenrigsminister Jeppe Kofod for diskutere de stærke bånd mellem USA og Danmark, det fælles engagement i klimakrisen og den gensidige ønske om at styrke det transatlantiske bånd. Den amerikanske udenrigsminister vil også mødes med ledere og innovative kræfter indenfor de grønne teknologier.

  Han vil desuden også deltage i et møde, hvor den færøske udenrigs- og kulturminister Jenis av Rana, den grønlandske udenrigs- og handelsminister Pele Broberg samt Jeppe Kofod deltager. Det møde skal styrke partnerskabet med hele det danske kongerige og sætte fokus på de fælles bestræbelser i Arktis, skriver det amerikanske udenrigsministerium.

  Anthony Blinken er 59 år. Han tidligere været national sikkerhedsrådgiver og viceudenrigsminister, mens Barack Obama var præsident.

 • 951 nye smittetilfælde herhjemme

  Der er det seneste døgn registreret 951 coronasmittede herhjemme - 404 færre end i går. Der er ingen nye dødsfald.

  Det viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

  Smittetallet er fundet på baggrund af 197.870 PCR-test.

  Dermed er positivprocenten - andelen af positive tilfælde i forhold til antal test - på 0,48 procent.

  Yderligere ni er indlagt i forhold til gårsdagens tal - dermed er 163 indlagt i alt. 35 af dem er nye indlæggelser.

  Der er tre færre indlagt på intensivafdelinger, mens en person yderligere er i respirator i forhold til i går.

 • Putin truer med russisk reaktion på ukrainsk 'udrensning'

  Torsdag blev den prorussiske oligark og politiker Viktor Medvechuk anbragt i husarrest i forbindelse med beskyldninger om forræderi.

  Nu lover den russiske præsident Vladimir Putin, at Rusland vil reagere på det, som han betegner en ukrainsk 'udrensning' af det politiske rum. Det skriver Reuters.

  Forholdet mellem de to nabolande er i forvejen anspændt.

 • 350.000 har skrevet under på krav om aflysning af OL i Tokyo

  En online-underskriftindsamling med krav om aflysning af OL i Tokyo om ti uger har fået mere end 350.000 signaturer.

  Det skriver AP.

  Det er advokaten Kenji Utsonomiy, der tidligere har stillet op som guvernør i byen, der står bag indsamlingen 'Stop Tokyo Olympics'.

  Han tror dog ikke selv på, at indsamlingen kommer til at gøre den store forskel. Det er for lidt og for sent, vurderer han.

  - Jeg er glad for, at jeg gjorde det, men i forhold til antallet (af underskrifter, red.), så tror jeg, det er nødvendigt med mange millioner.

  Japan er i øjeblikket ramt af en fjerde coronabølge. Det har fået myndighederne til at erklære nødretstilstand i flere regioner - herunder Tokyo.

 • Danskere i Gaza opfordres til at kontakte myndigheder

  Danskere, der lige nu opholder sig i Gaza, opfordres af Udenrigsministeriets Borgerservice til at kontakte det danske repræsentationskontor i byen Ramallah.

  Det skriver Borgerservice på Twitter.

  Kontoret kan kontaktes på ramrkt@um.dk eller på telefon +972 22415280.

  Opfordringen kommer i kølvandet på fem dages voldsomme kampe mellem Israel og den palæstinensiske Hamas-bevægelse i Gaza.

 • Kabul ramt af endnu en bombe: 12 dræbt under fredagsbøn i moské

  En bombe rettet mod civile er eksploderet i Afghanistans hovedstad, Kabul.

  Mindst 12 personer har mistet livet i angrebet, oplyser politiet ifølge Ritzau.

  Eksplosionen skete i en moské, hvor fredagsbønnen var i gang under højtiden eid al-fitr, der markerer afslutningen på fastemåneden, ramadanen.

  Op til højtiden var der annonceret en våbenhvile mellem Taliban-oprørerne og den afghanske regering.

  Endnu har ingen gruppe taget ansvar for bomben.

  I sidste uge eksploderede en bilbombe og dræbte 58, heriblandt mange skolepiger, i Kabul.

 • Kineserne gør klar til at sætte et køretøj på Mars de nærmeste dage

  I de kommende dage bliver trafikken formentlig lidt tættere på Mars.

  Går alt efter planen, lander Kina køretøjet Tianwen-1 på den røde planet inden for de næste fire dage, meddeler den kinesiske rumfartsadministration.

  Lykkes det, vil der være tre køretøjer på planeten, der stadig er aktive. Udover Tianwen-1 også amerikanernes Curiosity, der landede i 2012, og Perseverance, der fik fast grund under hjulene den 18. februar i år.

  Kinesernes køretøj vejer 240 kilo, og det skal undersøge Mars' overflade i 90 dage.

  Ifølge kinesiske medier har fartøjet med Tianwen-1 om bord rejst cirka 400 millioner kilometer fra Jorden til Mars.

 • DMI: Store dele af Jylland risikerer at blive ramt af skybrud, hagl og torden

  Selvom meteorologerne har lovet godt vejr i dag, kan en hel del jyder alligevel blive ramt af en ordentlig omgang uvejr.

  Ifølge DMI er der nemlig risiko for at hagl, skybrud og torden kommer forbi landsdelen, fra Skandeborg i syd til Brønderslev i nord, senere i dag.

  Lokalt kan der falde op til 25 millimeter på 30 minutter.

  Varslet gælder i første omgang fra klokken 16 til 23 i aften.

 • Se billederne: Kineserne genopbygger Titanic som forlystelse

  • I Daying-regionen i Sichuan-provinsen er kineserne ved lave en kopi af Titanic - ulykkesskibet, som sank på sin jomfrurejse, da det ramte et isbjerg ude i Nordatlanten. Billedet viser, hvordan Titanic-kopien i størrelsesforholdet 1:1 er ved at tage form. (Foto: Nóel Celis © Scanpix)
  • Når Titanic-kopien står færdig, skal den være hovedattraktionen i en ny forlystelsespark. Meningen er, at turister skal prøve at opleve stemningen på Atlantlineren, som sank tilbage i 1912. I Kina har en dokumentar om seks ombordværende kinesere, som overlevede tragedien, skabt fornyet interesse i Titanic i de seneste uger. (Foto: Nóel Celis © Scanpix)
  • Planen er at man skal kunne komme som gæst og opleve stemningen fra det oprindelige ulykkesskib, som forbliver på stedet, mere end 1000 kilometer fra havet. En overnatning kommer til at koste omkring 2000 danske kroner, og alt er opført i samme stil som det oprindelige skib: Spisestalen, luksuskahytterne - ja, selv dørhåndtagene er en kopi af det sunkne skib. (Foto: Nóel Celis © Scanpix)
  • Investoren bag projektet, Su Shaojun, fik ideen efter at have set storfilmen 'Titanic' fra 1997 med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollerne. Han siger ifølge Strait Times, at hans skib forhåbentlig stadig ligger om et par hundrede år, og at han regner med, at hans investering vil tjene sig hjem med omkring fem millioner årlige besøgende. (Foto: Nóel Celis © Scanpix)
  1 / 4
 • Biden smider mundbindet: En stor dag for Amerika

  Den amerikanske præsident Joe Biden har smidt mundbindet. Det sker efter, at det amerikanske Centers for Disease Control and Prevention, CDC, ikke længere opfordrer færdigvaccinerede amerikanere til at bære mundbind, når de opholder sig udendørs blandt mange mennesker.

  - Det er en stor dag for Amerika, fastslog præsidenten.

  Alle amerikanerne opfordres dog stadig til at bære mundbind, når de opholder sig indenfor blandt andre mennesker som eksempelvis i busser og tog eller på hospitalet.

  Omkring 35 procent af amerikanerne er nu vaccineret, og smitten i landet er på sit laveste siden september sidste år.

  Både Joe Biden og Kamala Harris har nu smidt mundbindet, og præsidenten opfordrer amerikanere, der er vaccinerede til at gøre det samme. (Foto: Kevin Lamarque)
 • Lille land vil lokke turister til ved udsigten til at blive vaccineret mod corona

  Republikken San Marino har øjnet en helt særlig niche inden for turisme.

  Vaccineturisme.

  Det lillebitte land, der ligger i Italien, vil derfor tilbyde turister en covid-19-vaccine fra den 17. maj.

  Det afslørede udenrigsminister Luca Beccari i forgårs på et pressemøde, skriver The Local.

  Inden du sætter kurs mod San Marino, skal det understreges, at der visse hager ved tilbuddet.

  Den vaccine, man kan få, er nemlig den russiske Sputnik V, der endnu ikke godkendt i EU, og som derfor ikke vil blive registreret i coronapasset.

  Derudover skal man booke hotel i mindst tre dage og for øvrigt også vende tilbage 21 til 28 dage senere til stik nummer to.

 • Vi hamstrer pladsbilletter i togene, og det skal vi lade være med, siger DSB. Igen.

  For at køre med Intercity- eller regionaltog, skal man have en pladsbillet.

  De er gratis, og det betyder tilsyneladende, at mange booker flere, end de har brug for.

  Faktisk er det op mod hver fjerde pladsbillet, der aldrig bliver benyttet, fortæller DSB.

  Det betyder, at andre ikke kan komme med de tog, der ellers ikke er fyldt.

  - Vi opfordrer igen vores kunder til at give pladserne videre, siger DSB's informationschef Tony Bispeskov.

  Har man bestilt en pladsbillet, man ikke skal bruge, kan man afbestille den igen digitalt.

 • 18 vilde elefanter fundet døde

  Et voldsom lynnedslag menes at have dræbt 18 vilde elefanter i den nordøstlige delstat Assam i Indien. Elefanterne blev fundet i område det fredede Kondali-skovområde, 150 kilometer øst for delstatens hovedstad, Gauhati.

  Ifølge en foreløbig dyrlægerapport kun elefanterne blevet ramt af et lynnedslag, men der bliver gennemført en obduktion for fastslå dødsårsagen, skriver nyhedsbrureauet AP.

  Der findes omkring 6.000 vilde elefanter i Assam, hvor de ofte kommer ud af skovene på jagt efter føde. Der har været tilfælde, hvor de vilde elefanter enten kommet ind i landsbyerne, har ødelagt afgrøderne eller endda har dræbt mennesker.

  Video: AP

 • Grækenland er igen klar til turisterne

  Sol, strande, gyros, retsina - og måske lige en ouzo? Grækenland håber på, at vi snart igen besøger landet som turister. I dag genstarter landet igen sin turistsæson, hvor regeringen og rejseindustrien håber på, at tusterne vender tilbage og lægger nogle tiltrængte euro i de slunkne kasser.

  - Vi letter anker. Vi lægger mørke skyer af frygt og usikkerhed bag os, siger turistminister Harry Theoharis.

  Coronapandemien betød sidste år, at landets økonomi skrumpede med otte procent. Turismesektoren udgør mere end 20 procent af landets bruttonationalprodukt. I Grækenland har man således skubbet øboere frem i vaccinekøen for fremme mulighederne for turisme.

  Indrejse til landet er tilladt for turister, der kan fremvise et vaccinecertifikat eller en nylig negativ coronatest. Herhjemme afventer vi stadig fredagens udmelding i forhold til, om Udenrigsministeriet stadig fraråder ferierejser til Grækenland på baggrund af den nuværende smitterate.

 • Smitteudbrud rammer amerikansk baseball-hold, hvor alle er vaccineret

  Selvom man er blevet vaccineret mod covid-19, er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan blive smittet igen.

  Det kan man blandt andet konstatere ved at kigge mod baseball-holdet New York Yankees. I går meddelte klubben, at den var ramt af det ottende smittetilfælde i denne uge.

  Spilleren Gleyber Torres var ellers vaccineret færdig, ligesom han har haft corona tidligere.

  De øvrige syv smittede fra Yankees-staben var også alle sammen færdigvaccinerede, oplyser klubben.

 • Første betaling godkendt med MitID: Flødeboller for 200 kroner har skrevet danmarkshistorie

  Lene Vangsgaard Andersen swiper og skriver dermed et lille afsnit i den digitale danmarkshistorie. (Foto: Hans B. Henriksen/Hvidbjerg Bank © Hans B. Henriksen/Hvidbjerg Bank)

  Flødeboller for 200 kroner købt på Thyholm har skrevet danmarkshistorie.

  For da Lene Vangsgaard Andersen onsdag aften købte dem, swipede hun og godkendte dermed som den første dansker nogensinde en betaling med MitID.

  MitID er den nye digitale løsning, som skal erstatte NemID.

  Lene Vangsgaard Andersen er serviceleder i Hvidbjerg Bank, som er et af de pengeinstitutter, der har testet det nye system.

  - Vi har haft styr på det og var de første, der var klar til at køre test igennem, fortæller hun.

  Skiftet fra NemID til MitID begynder til august.

 • Endelig falder smittetallene i Tyskland - døren på klem til grænsehandel

  Senere i dag kommer der nye rejsevedledninger fra Udenrigsministeriet, hvor der vil være flere lande og regioner, som ministeriet ikke længere fraråder al unødvendig udrejse til. Grænserne er blevet hævet, og det vil give flere muligheder for rejselystne danskere.

  Det kommer samtidig med, at coronasmitten falder i vores store naboland Tyskland. For første gang siden marts er det tyske incidenstal ifølge Süddeutsche Zeitung nede under 100 smittede per 100.000 indbyggere. Det aktuelle tal for den seneste uge er på 96,5, hvor det for en uge siden lå på 126. I Tyskland er tallet 100 grænsen for hårde restriktioner med natlige udgangsforbud, lukkede butikker og grænser for hvor mange man se privat,

  Oven i købet er smitten endnu lavere i grænselandet op mod Sønderjylland. Ifølge tallene fra den tyske sundhedsmyndighed Robert Koch-Institut er tallet for Landeskreis Schleswig-Flensburg nu nede på 24,9, så måske Udenrigsministeriet igen åbner for, at tørstige danskere med god samvittighed kan køre over grænsen og fylde traileren med billige dåsepilsnere.

  Danmark har i øvrigt nu åbnet for tyske turister, så længe de har bopæl i Slesvig-Holsten. Så kan de frit rejse ind over grænsen, hvis de kan fremvise en negativ coronatest, som højest er 72 timer gammel.

 • Danske søfolk får tilbudt coronavaccine i USA

  I USA er man langt med udrulningen af vaccinerne mod corona. Og det er ikke kun landets egne borgere, der kan få de saliggørende stik.

  Det kan også søfolk, og derfor er besætningerne på to skibe fra det danske selskab Torm blevet tilbudt vaccinerne, skriver mediet Shippingwatch.dk.

  Formålet med programmet er at beskytte besætningerne og gøre det nemmere for skibene at anløbe havne med coronarestriktioner.

  - Jeg kunne godt tænke mig, at andre lande gjorde noget tilsvarende. De søfarende er nøglemedarbejdere og helt afgørende for, at den globale handel kan fungere trods en pandemi, siger Jacob Meldgaard fra Danske Rederier.

 • Vanvidsbilister fik beslaglagt biler efter påkørsel af cyklist og for hurtig kørsel

  To vanvidsbilister står til at miste deres biler efter i går og i nat.

  Det oplyser vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

  Den første er en 45-årig mand fra Herning, der, ifølge sigtelsen, påkørte en cyklist i vrede i går eftermiddags efter et skænderi mellem de to.

  Forsætlig påkørsel er en del af vanvidsbilismepakken, og derfor beslaglagde politiet bilen.

  Den anden er en 21-årig mand, der i nat kørte 117 kilometer i timen på en vej i Holstebro, hvor man må køre 50. Desuden var manden narkotikapåvirket.

  Han kørte i en lånt bil, som ejeren nu også har fået beslaglagt.

 • En af opfinderne bag post-it-sedlerne er død

  Der findes formentlig ikke mange kontorer i verden, der ikke er hjem for post-it-blokke.

  De små farverige sedler med lim på bagsiden, der gør, at de kan flyttes rundt og klistres fast uden at efterlade mærker.

  Nu er en af de mænd, der i sin tid opfandt dem, død. Spencer Silver blev 80 år gammel, skriver The Guardian.

  Det var ham, der opfandt den særlige lim, der bruges på post-it-blokkene, og som blev deres kendetegn.

  I 1977 blev limen brugt til at skabe et bogmærke, der ikke gled ud, men det var først efter en relancering og navneændring til post-it i 1980, at succesen blev en realitet.

 • Det meste af landet får sol og varme - men ikke i sydvest

  Fredag bliver det op til 20 grader i store dele af landet. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

  Det har været en god ide at holde fri dagen mellem Kr. Himmelfart og weekenden, i hvert fald hvis man kan lide at være udendørs. I store dele af landet får vi nemlig sol og op til 20 graders varme.

  Meteorolog Henning Gisselø siger til Ritzau, at man i de sydvestlige egne af landet kan se frem til en grå og kølig dag med temperaturer på 10-13 grader.

  - Der kommer også byger, der lægger sig og generer dem, siger Henning Gisselø.

  Fredag bliver eneste dag med op til 20 grader i weekenden. I morgen kan hele landet se frem til lavere temperaturer og skiftende vejrforhold.

  - Det går ned ad bakke lørdag, og det bliver mere ustadigt. Det bliver ikke over 15 grader, og det bliver mere blæsende, siger Henning Gisselø.

  Der kan dog også komme lyspunkter i form af perioder med sol i pauserne mellem regnen. Søndagen bliver kommer der fortrinsvis byger over det meste af landet.

 • Jøder og arabere 'lyncher' hinanden på åben gade i Israel

  Konflikten mellem Israel og Palæstina bliver ikke kun udkæmpet mellem Israels militær og Hamas.

  På gaderne i Israel har der i går udspillet sig ubehagelige scener, hvor civile jøder og arabere gik til angreb på hinanden, skriver BBC.

  Det fik premierminister Benjamin Netanyahu til at fordømme voldshandlingerne.

  - Intet retfærdiggør, at jøder lyncher arabere, og intet retfærdiggør, at araber lyncher jøder, sagde han.

  Israelsk tv viste billeder af an mand, der antageligvis var araber, der blev hevet ud af sin bil og gennemtævet af en rasende menneskemængde.

  I alt udgør arabere 21 procent - 1,9 millioner personer - af Israels befolkning.

 • Turen går til...? I dag kommer der nye rejsevejledninger

  I dag lemper Udenrigsministeriet rejsevejledningerne.

  - Vi ændrer endnu en gang på rejseregimet, og denne gang gør vi det ved at ændre på grænserne for, hvornår man kan rejse til og fra lande

  - Det vil betyde, at der er lande og regioner, der senere i dag åbner op for rejser, siger Erik Brøgger, der er direktør for Borgerservice i Udenrigsministeriet.

  Hvilke destinationer, der bliver åbnet for, afsløres først klokken 16.

  - Det kunne være regioner i Spanien, det kunne være regioner i Portugal og måske også nogle af de små øer. Malta for eksempel, men vi venter altså på de endelige tal, siger han.

  Læs mere her.

 • Paris vil forbyde gennemkørende biltrafik i store dele af byen

  Paris skal være en grønnere og mindre forurenet by.

  Derfor har byrådet i den franske hovedstad fremlagt en plan, der vil forbyde gennemkørsel i fire af byens dristrikter. I stedet skal fodgængere, cyklister og offentlig transport prioriteres, skriver BBC.

  Målet er ikke at 'eliminere trafik fuldstændig', lyder det fra rådhuset.

  - Beboere, folk med nedsat mobilitet, taxaer og lokale erhvervsdrivende vil stadig have adgang, siger viceborgmester David Belliard.

  Under coronapandemien har Paris også anlagt flere hundrede kilometer cykelsti i byen.

 • Japan indfører nødretstilstand i flere dele af landet med lidt over to måneder til OL

  Den 23. juli tager Japan og Tokyo hul på OL.

  Desværre oplever landet i øjeblikket en stigende smittespredning, og det har fået myndighederne til at erklære nødretstilstand i yderligere tre regioner.

  I forvejen er blandt andet Tokyo underlagt samme restriktioner, fordi Japan er ramt af den fjerde coronabølge.

  Blandt befolkningen er lysten til at være OL-værter efterhånden også kølnet godt af, og meningsmålinger har flere gange vist, at et flertal egentlig helst så arrangementet aflyst.

  Det afviser både Den Internationale Olympiske Komité og den japanske regering dog kan komme på tale.

 • Israel angriber mål i Gazastriben

  Raketter affyret fra Gaza lyser nattehimlen op over Israel. (Foto: Mohammed Abed © Scanpix)

  Med kampfly og artilleri har Israel igangsat en række angreb af mål i Gazastriben.

  Endnu har ingen tropper krydset grænsen. Det blev ellers meldt ud kort før midnat, men der var tale om en kommunikationsfejl, oplyser israelsk militær.

  Siden en væbnet konflikt mellem parterne brød ud i begyndelsen af ugen, har den israelske hær sendt flere soldater til grænsen mellem Israel og Gazastriben, som den islamistiske Hamas-bevægelse kontrollerer.

  I går lød det, at luftbombardementer har kostet 103 palæstinensere livet, mens mindst 580 er blevet såret. Israel melder om syv dødsofre for de raketter, som Hamas affyrer mod israelske byer.

 • Picasso-maleri solgt for over en halv milliard kroner

  Kvinden, der er portrætteret i maleriet fra 1932, hed Marie-Thérèse og var Picassos ungdomskæreste, skriver theartnewspaper.com. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)

  En kunstinteresseret skulle grave dybt i pungen for at sikre sig Pablo Picassos "Kvinde siddende nær et vindue', da det blev solgt i New York.

  Da hammeren faldt for sidste gang på auktionshuset Christie's, var prisen nået op på 90 millioner dollar. Det svarer til 554 millioner danske kroner.

  Dermed er maleriet steget markant i værdi, siden det senest blev handlet i 2013. Dengang var prisen sølle 270 millioner kroner.

  Rekorden for et Picasso-maleri har "Les Femmes d'Alger" (Version O). Det blev solgt i 2015 for over en milliard kroner.

 • Disney taber omsætning på fald af streamingkunder

  Der er ikke længere lige så mange nye kunder, der strømmer til Walt Disneys streamingtjenester.

  Kombineret med koncernens forlystelsesparker, der har været ramt af coronapandemien, har det givet et fald i Walt Disneys omsætning i andet kvartal. Det viser koncernens regnskab fra januar til marts.

  Walt Disney i andet kvartal haft en omsætning på lidt over 96 milliarder kroner. Det er 13 procent lavere end i den samme periode året før.

  Foruden færre indtægter fra forlystelsesparkerne, der har lidt under coronarestriktioner, er omsætningen også påvirket af, at det nu går langsommere med at lokke nye streamingabonnenter til.

  Tidligere under coronapandemien har Walt Disney ellers oplevet en stor vækst i antallet af nye abonnenter.

  /Ritzau

 • Dortmund er tysk pokalmester: Vinder danskerduel i finalen

  Med en sejr på 4-1 i finalen mod RB Leipzig er Dortmund tysk pokalmester.

  To scoringer fra Jadon Sancho og Erling Braut Haaland sikrede Dortmund sejren, mens Dani Olmo pyntede på resultatet for Leipzig.

  Yussuf Poulsen kom på banen for Leipzig fra anden halvlegs start, men der var Dortmund allerede foran 3-0. Thomas Delaney fik det sidste kvarter på banen for pokalvinderne.

  Pokaltitlen er Dortmunds femte i klubhistorien.

  Dortmunds Lukasz Piszczek får en lufttur. (Foto: FILIP SINGER / POOL © Scanpix)
 • Tre raketter skudt fra Libanon mod Israel

  Tre raketter er her til aften affyret fra Libanon mod Israel. Det oplyser borgmesteren i en grænseby ifølge den israelske tv-station Kanal 13.

  Israels militær bekræfter kort efter på Twitter, at der er sendt tre raketter over grænsen fra Libanon og mod det nordlige Israel.

  Raketterne landede i Middelhavet og forårsagede ingen skade på hverken mennesker eller ejendom, oplyser militæret.

  Der er ikke umiddelbart nogen kommentar fra regeringen i Libanon eller fra den magtfulde Hizbollah-bevægelse. Dele af Libanon er kontrolleret af Hizbollah, der som Hamas er en af Israels ærkefjender.

  Ingen har endnu taget skylden for angrebet.

  /Ritzau

 • Færdigvaccinerede amerikanere anbefales ikke længere at bære mundbind udendørs

  Færdigvaccinerede amerikanerne opfordres ikke længere til at bære mundbind, når de befinder sig på udendørsarealer med mange mennesker.

  Det fremgår af en ny vejledning fra amerikanske Centers for Disease Control and Prevention, CDC, skriver Reuters.

  Vejledningen opfordrer stadig til, at passagerer bærer mundbind i den offentlige transport.

  /Ritzau

Mere fra dr.dk