Seneste Nyt

Antallet af coronaindlæggelser stiger med 21: Smittetal er tårnhøjt efter fejl i weekendens tal

Antallet af coronarelaterede indlæggelser er steget med 21 siden i går, hvilket bringer det samlede tal op på 468.

Det oplyser Statens Serum Institut.

Heraf er 65 indlagt på intensiv, hvoraf de 39 er i respirator.

Der er det seneste døgn blevet registreret 7.146 nye coronasmitede i Danmark, men tallet er kunstigt højt, fordi der har været kø til at få analyseret prøver i weekenden

- Grundet udsving i prøve-flowet og svartid i løbet af weekenden, og en generel underliggende stigning i smitten, er dagens smittetal meget høj i forhold til i går, skriver SSI.

Der er registreret ti coronarelaterede dødsfald det seneste døgn.

Nyheder

 1. Volleyballspiller får fire års dopingkarantæne

  For to år siden bestilte en mandlig dansk volleyballspiller 90 kapsler med det anabole stof ligandrol, som nu betyder, at han er blevet idømt fire års karantæne.

  Pillerne var bestilt på en britisk hjemmeside, men blev opsnappet af Toldstyrelsen, der tilbageholdt pakken.

  ADD blev siden underrettet og udelukkede volleyballspilleren midlertidigt, inden sagen blev indbragt for Dopingnævnet i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

  Her blev han dog i første omgang frikendt i oktober sidste år, med henvisning til at ordren efter spillerens udsagn var blevet annulleret, og at han dermed frivilligt var "trådt tilbage fra sit forsøg på at anvende et forbudt stof, før det blev opdaget af en tredjepart", hvilket ikke er en overtrædelse af dopingreglementet.

  ADD klagede imidlertid over dommen til DIF's Appelinstans, der nu har givet medhold i klagen og stadfæstet en udelukkelse fra al konkurrence i fire år.

  Appelinstansen har ændret dommen, fordi volleyballspilleren ikke har kunnet dokumentere sin annullering af kapselkøbet.

 2. 31-årig dømt for lægedrab: Anbringelseretspsykiatrisk afdeling på ubestemt tid

  En 31-årig psykisk syg mand, som knivdræbte sin families faste læge, er blevet idømt anbringelse på en retspsykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

  Det har Københavns Byret afgjort, skriver Ritzau.

  Ifølge kendelsen var det en stiklæsion i hjertet med en urtekniv, som førte til, at lægen døde.

  Retten har vurderet, at manden var sindssyg i gerningsøjeblikket.

  Han er beskrevet som normalbegavet, men sindssyg lidende af paranoid skizofreni, skriver Ritzau.

  Den dømte skal betale sagens omkostninger og erstatning til offerets familiemedlemmer.

  Han forbliver varetægtsfængslet på en retspsykiatrisk afdeling, indtil dommen kan blive effektueret.

  Dommen er uden det, man kalder længstetid, hvilket betyder, at når han er rask nok, vil en dommer vurdere sagen igen.

  Læs mere om sagen i denne artikel.

 3. Eksplosion rammer viceguvernørs begravelse i Afghanistan

  En eksplosion har ramt en moské i det nordlige Afghanistan under en viceguvernørs begravelse torsdag.

  Det oplyser informationschefen i provinsen Badakshan, skriver Reuters.

  Der er tilskadekomne ved eksplosionen, oplyser informationschefen, men uddyber ikke, hvor mange ofre der er tale om.

  Den viceguvernør, der skulle begraves i dag, blev dræbt i et bilbombeangreb tirsdag. Islamisk Stat (IS) har taget skylden for tirsdagens angreb, skriver Reuters.

  Den dræbte viceguvernør, Nissar Ahmad Ahmadi, var en del af Taliban, der siden august 2021 siddet på magten i Afghanistan.

  Taliban og IS deler samme grundlæggende sunni-islamistiske ideologi, men Islamisk Stat kæmper for at få oprettet et globalt kalifat, mens Taliban har fokus på at regere et uafhængigt Afghanistan.

 4. Tørke sender beredskab ud til dobbelt så mange naturbrande

  Der hviler en knugende tørke over det ganske land.

  Faktisk er der så knastørt, at de dansker beredskabsenheder rundt i landet i øjeblikket rykker ud til omkring dobbelt så mange naturbrande som normalt i juni.

  - Brandfaren er klart stigende. Desværre kan vi heller ikke udelukke, at vi må gå ind og regulere folks mulighed for at bruge åben ild, hvis det fortsætter, siger Bjarne Nigaard, sekretariatschef i Danske Beredskaber, til Ritzau.

  Tidligere i dag advarede Danske Beredskaber om, at Sankt Hans af samme årsag kan være i fare.

  Normalt kører lokale beredskaber ud til mellem fem og syv naturbrande om dagen i juni. I øjeblikket bliver der kørt ud til 12 om dagen i gennemsnit.

  De fleste af naturbrandene skyldes ifølge Danske Beredskaber cigaretskodder eller uforsigtig brug af grill eller ukrudtsbrænder.

 5. Politi og brandvæsen rykker ud til stor øvelse i Københavns Lufthavn

  I dag vil der være et stort opbud af politi- og brandbiler i Københavns Lufthavn.

  Det sker som en del af en større øvelse i samarbejde med lufthavnen, hvor beredskabet og de ansatte træner, hvordan de forskellige instanser skal forholde sig ved "større hændelser".

  Det skriver Københavns Politi på Twitter.

  - Vi afholder øvelse i Københavns Lufthavn, hvorfor der vil kunne opleves mange udrykningskøretøjer i og omkring området. Der er, som beskrevet, tale om en øvelse, skriver politiet.

 6. Danish Crown lukker slagteri i Sæby tre uger før tid

  Størstedelen af de omkring 700 fyrede medarbejdere på Danish Crown i Sæby bliver fritstillet tre uger tidligere end planlagt.

  Antallet af slagtegrise er blevet så lavt, at Danish Crown uden problemer kan håndtere det på koncernens øvrige slagterier, derfor har de valgt at lukke slagteriet i Sæby fredag den 23. juni, og ikke den 14. juli, som det ellers først var meldt ud.

  Produktionsdirektør i Danish Crown, Per Lauersen, fortæller at ud over fritstillingen kommer alt andet til at køre som planlagt.

  - Alle de jobmuligheder der er sat i gang fortsætter. Og de medarbejdere, der ønsker at blive overflyttet til andre af vores slagterier, de tilbud står stadig ved magt, fortæller han.

  Medarbejderne får udbetalt løn, mens de er fritstillet.

 7. EU-kommissær om tilspidsede asylforhandlinger: Det har været et maraton, og nu mangler vi 100 meter

  Der er gået næsten tre år, siden Europa-Kommissionen præsenterede sit udspil til en ny EU-politik på asyl- og migrationsområdet.

  I dag er medlemslandenes regeringer samlet i Luxembourg for at se, om de kan blive enige om to af de tungeste og mest følsomme dele af forslaget - heriblandt hvordan man støtter lande som Italien og Grækenland, der modtager mange migranter og flygtninge.

  Og EU-kommissær Ylva Johansson, der har ansvaret for området, håber i den grad, at landene kan blive enige, så de kan komme i gang med forhandlingerne med Europa-Parlamentet.

  - Det har været et maraton, og nu har vi omkring 100 meter tilbage. Vi er så tætte på at finde en aftale i dag, så det er et meget vigtigt øjeblik, siger hun.

  Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) håber også på en aftale i dag. Men han understreger, at medlemslandene fortsat står langt fra hinanden, så intet er afgjort endnu.

  - Der er også nogle lande og politiske partier, som har en mere liberal og åben flygtningepolitik, og der skal vi finde et godt kompromis imellem, siger han og tilføjer, at der er mulighed for at finde en løsning på et senere tidspunkt, hvis der ikke kommer en løsning i dag.

 8. Det er så tørt, at Sankt Hans måske bliver helt uden bål

  - Vi elsker vort land, men ved midsommer mest, synger mange danskere hvert år foran bålet.

  Desværre bliver årets Sankt Hans-bål måske slet ikke til noget på grund af tørken over hele landet.

  Danske beredskaber vurderer, at chancen for bål er meget lille, hvis der ikke kommer noget regn inden 23. juni.

  - Desværre må vi allerede nu oplyse, at såfremt vejret frem mod Sankt Hans ikke bidrager med en vis mængde vand, så ser det ikke særligt sandsynligt ud, at det samlede risikobillede med mange, større bål samtidig, på tværs af land, by og alle former for natur, vil kunne holdes indenfor det betryggende i forhold til brandfaren, skriver Danske Beredskaber i en pressemeddelelse.

  19. juni holder Danske Beredskaber et nationalt møde, hvor man tager endeligt stilling til, om der bliver bål Sankt Hans Aften.

  - Vi følger nøje med i situationen i hvert enkelt beredskabs område, og der tages bestik af forholdene dag for dag, time for time, lyder det.

  Som prognosen ser ud lige nu, er der ikke udsigt til regn lige foreløbig.

  - Maj måned var den tørreste i 15 år, og der er ingen eller meget lidt nedbør på vej de kommende uger, lyder det på DMI's hjemmeside.

 9. Seks personer anholdt for svindel mod ældre

  Seks personer er blevet sigtet for at bedrage ældre kvinder.

  Det skriver Københavns Politi, der har sigtet to, og Fyns Politi, der har sigtet fire.

  Af de sigtede på Fyn afsonede den ene allerede en fængselsdom. De sigtede er mellem 21 og 28 år gamle. Gerningsmændene har i alle sagerne ringet til ældre kvinder og udgivet sig for at være fra en sikkerhedsafdeling i deres bank. Under påskud af at ville hjælpe borgeren sender personen i telefonen en "medarbejder" til den ældres bopæl for at tage deres hævekort.

  I København er der tale om en 25- og en 27-årig mand, som er anholdt for "en række tilfælde af groft bedrageri" mod ældre kvinder i indeværende år. Fremgangsmåden har været næsten den samme. I enkelte tilfælde har de ældre udleveret værdigenstande eller kontanter.

  Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt den første juni seks personer for tilsvarende kriminalitet. Nordjyllands Politi har tidligere anholdt to.

 10. Containerbrand fik evakueret 70 beboere på kollegie

  Over 70 personer blev evakueret i forbindelse med en kraftig brand i Rønne på Bornholm i nat.

  Branden startede i en container ved kollegiet 32 Nord ved Nordre Kystvej 32, men spredte sig også til et cykelskur, der udbrændte sammen med adskillige cykler og knallerter.

  - Det var en meget kraftig brand, som udviklede sig meget hurtigt, og vi måtte tømme øen for brandkøretøjer - vi har kun en enkelt tilbage i Nexø, fortæller Michael Grønbech-Dam, indsatsleder hos Bornholms Brandvæsen.

  De evakuerede, som især var beboerne på kollegiet, har fået lov at vende tilbage. En enkelt person har været til observation for røgforgiftning.

 11. Dagen begynder tåget og skyet, men bliver senere solrig

  Det kan være meget gråt i morgentimerne, og DMI har også udsendt et varsel om tæt tåge på Sydhavsøerne og Sydsjælland. Det gælder til klokken 7, og betyder, at sigtbarheden kan være under 100 meter.

  I resten af landet kan man også møde tåge og dis først på dagen, men i løbet af formiddagen brænder solen det af, og så vil det igen blive solrigt.

  Temperaturen stiger til et niveau mellem 17 og 25 grader, lidt køligere ved Vestkysten.

  Vinden er fortsat svag til let, først på dagen fra vest, men senere drejer den mod øst og kan tage til i styrke især langs kysterne.

 12. 95 nye navne: Mai Villadsen og Glenn Bech er blandt de nye i Kraks Blå Bog

  Kraks Blå Bog har siden 1910 samlet kendte og indflydelsesrige personer i Danmark i et opslagsværk med beretninger om deres baggrund og karriere.

  I den nye, opdaterede udgave er det tydeligt, at der er sket meget i dansk politik i løbet af det seneste år.

  Blandt de 95 nytilkomne navne finder man nemlig flere politikere end normalvis.

  Opslagsværket tæller blandt andet digitaliseringsminister Marie Bjerre (V), kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), politisk leder for Alternativet, Franciska Rosenkilde og Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen.

  - Der er kommet en ny regering siden sidste udgave, og der har været en del udskiftning på nogle poster, forklarer redaktør ved Gads Forlag, som udgiver bogen, Bolette Rud Pallesen, til Ritzau.

  Mai Villadsen samt forfatterne Glenn Bech og Cecilie Lind - alle født i 1991 - er de yngste nyoptagne.

 13. Fødevareministeren vil undersøge nødvendigheden af æg på køl

  I udlandet kan man som turist hurtigt ende med at nærstudere kølebokse og kølediske for at finde æg til morgendagens omelet - men forgæves.

  I Danmark er der nemlig en regel om, at æg skal opbevares på køl.

  Men den regel er vi ene om at have i EU, og nu vil fødevareminister Jacob Jensen (V) se på, om vi trodsigt skal holde fast i den regel eller lade den fare.

  - Der er givetvis en god grund til det, men det er et af mange eksempler på, at vi nogle gange gør tingene mere besværlige for os selv i Danmark, siger ministeren.

  - Det trækker ressourcer fra både virksomheder og myndigheder, som kunne være brugt klogere.

  Ministeren starter nu et større projekt, der skal forenkle og luge ud i unødige regler indenfor fødevarer, landbrug og fiskeri.

  Han vil i den forbindelse invitere repræsentanter fra erhvervslivet, interessenter og organisationer til at komme med forslag.

  Ministeriet vil også gennemgå bekendtgørelser og EU-implementeringer.

 14. 151 togpassagerer evakueret af østrigsk politi efter brand i tunnel

  151 passagerer måtte sent onsdag aften evakueres fra et nattog, som var brudt i brand i en bjergtunnel i den østrigske provins Tyrol, skriver Deutche Welle.

  Toget var på vej fra Innsbruck i Østrig til Amsterdam i Holland.

  Branden om bord på toget brød ud onsdag aften, og som videoen ovenfor fra Oesterreichischer Rundfunk indikerer, så var der tale om en stor redningsoperation, hvor 700 redningsarbejdere var til stede ifølge Deutche Welle.

  33 personer har pådraget sig mindre skader eller indåndet røg, men ingen personer er kommet alvorligt til skade.

  Beredskabstjenesterne oplyser ifølge nyhedsbureauet dpa, at det var en skade på en loftsledning i Terfener-tunnelen, der forårsagede en brand i et eller flere køretøjer, der blev transporteret på en vogn på fjerntoget, skriver Ritzau.

  Den østrigske nationale jernbaneoperatør, ÖBB, oplyser, at der efterfølgende blev sat telte op, hvor de evakuerede passagerer kunne modtage lægehjælp.

  Branden er nu slukket.

 15. DMI varsler tæt tåge på Sydsjælland, Lolland og Falster

  Når du kigger ud af dit vindue her til morgen, så kan det være, du bliver mødt af en væg af tåge.

  I hvert fald varsler DMI, at Sydsjælland, Lolland og Falster er ramt af tæt tåge, der har dannet sig over natten.

  - På Sydsjælland og Lolland er tågen enkelte steder blevet så tæt, at vi taler om tæt tåge med sigt under 100 meter, skriver DMI i deres varsel.

  Den tætte tåge ventes at lette i løbet af de næste par timer.

  (Foto: © Skærmbillede Twitter)
 16. West Ham vinder Conference League-finalen

  West Ham kan nu kalde sig for vinder af Europas tredje bedste klubturnering, Conference League efter en dramatisk afslutning på finalen, der blev spillet i Prag.

  Den engelske klub vandt over Fiorentina med 2-1 efter en scoring af Jarrod Bowen i det 90. minut. Alle kampens mål faldt i anden halvleg.

  Said Benrahma bragte West Ham foran efter en times spil, da han omsatte et straffespark, men kort efter udlignede Fiorentinas Giacomo Bonaventura. Det lignede forlænget spilletid og eventuel straffesparkskonkurrence, da Jared Bowen fik en perfekt aflevering i dybden, som han udnyttede i 90. minut.

  West Ham bliver belønnet med en plads i næste sæsons Europa League. Sidste år vandt AS Roma den første udgave af Conference League.

  En kedelig første halvleg vil desværre husket for en episode, hvor Fiorentina-anfører Cristiano Biraghi blev ramt af en genstand kastet fra West Hams fanafsnit. Det er usikkert, hvad der ramte spilleren, men omkring ham lå både kastede ølkrus, og hvad der kunne ligne en e-cigaret.

 17. Landbrugsminister forbereder tørkepakke

  Mens mange mennesker værdsætter junisolen og sommerdagene uden regn, er det anderledes blandt landmændene.

  Her vil manglen på nedbør ifølge brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer betyde forringet udbytte fra afgrøderne på marken, og nu er fødevareminister Jacob Jensen (V) ifølge Ritzau i gang med forberede en tørkepakke.

  - Jeg hører fra erhvervet, at man allerede nu kan se tegn på, at planterne ude på marken lider. Derfor har jeg bedt ministeriet om at se på at forberede og kigge på de erfaringer, som vi har fra tørken i 2018. Så vi kan være et skridt foran, hvis den her tørke fortsætter meget længere, siger han.

  Der er endnu ikke taget stilling til, om der skal vedtages en tørkepakke, og hvor mange penge, der i så fald vil følge med, men for hver dag, der går uden regn, bliver det uden tvivl stadig mere aktuelt.

 18. Schweizisk Eternit-milliardær idømt 12 års fængsel for asbest-dødsfald

  Demonstranter har med disse plakater i forbindelse med en tidligere retssag opfordret til, at Schmidheiny bliver sendt i fængsel. (Foto: © Giorgio Perottino, Ritzau Scanpix)

  En domstol i den italienske by Novara har idømt den schweiziske milliardær Stephan Schmidheiny 12 års fængsel, efter han blev skyldig i 392 mennesker død, fordi de var blevet udsat for asbeststøv.

  Ifølge Reuters havde anklageren krævet livsvarigt fængsel, men efter syv timers votering nåede dommerne frem til 12 års fængsel.

  Den 75-årige Schmidheiny blev fundet skyldig i at have forårsaget mere end 60 ansatte og omkring 330 indbyggeres død i byen Casale Monferrato, hvor hans firma Eternit lå, indtil det lukkede i 1986. Der blev brugt asbest i produktionen af cement i 1970'erne og 1980'erne, og efterfølgende led indbyggerne stadig under asbestforureningen af området.

  Asbestfibre er skyld i mange former for kræft, og stoffet er i store dele af verden ikke længere tilladt.

  Ifølge Schmidheinys forsvarer vil dommen blive anket.

 19. Mike Pence indleder kampagne med angreb på Trump

  Gennem fire år var Mike Pence vicepræsident, mens Donald Trump stod i spidsen for USA. Men nu gør Pence op med fortiden og lægger afstand til Trump i forbindelse med lanceringen af sin præsidentkampagne i delstaten Iowa.

  Han er særdeles kritisk overfor den rolle, som Trump spillede i forbindelsen med stormen på Kongressen den 6. januar 2021.

  - Jeg mener, at hvis man sætter sig selv over forfatningen, bør man aldrig kunne blive præsident i USA. Og hvis man beder andre om at sætte sig over forfatningen, skal man ikke kunne blive præsident i USA igen, sagde Pence.

  - Som jeg har sagt mange gange, så var præsident Trumps ord på den skæbnesvangre dag hensynsløse, og de bragte min familie og alle i Kongressen i fare, siger Pence ifølge nyhedsbureauet AFP.

  En del af de folk, der angreb Kongressen, truede således med at hænge Mike Pence, fordi han anerkendte valget af Joe Biden som Trumps afløser på præsidentposten.

 20. Bookmaker har brite som favorit til at blive ny Nato-boss

  Der er fokus på Mette Frederiksen som mulig ny generalsekretær for forsvarsalliancen Nato. Men hun er ikke favorit hos bookmakeren Bet25, som tilbyder odds på hvem, der kommer til afløse norske Jens Stoltenberg på posten.

  Hos bookmakeren tror man i stedet på den nuværende britiske forsvarsminister, Ben Wallace. Han giver således kun 300 kroner i gevinst, hvis man spiller på ham for 100 kroner.

  Herefter kommer Mette Frederiksen i et felt af tre mulige kandidater, som alle giver seks gange pengene igen. Udover Frederiksen er det Estlands premierminister, Kaja Kallas, og Hollands premierminister, Mark Rutte.

  Herefter følger EU-Kommissionens formand, tyske Ursula von der Leyen, der har en fortid som tysk forsvarsminister. Hun giver 800 kroner i gevinst, hvis man satser 100.

 21. Ophævet fredning af Stevns Klint ankes til landsretten

  Miljø- og Fødevareklagenævnet anker sagen om fredningen af Stevns Klint, som blev ophævet forrige uge, til landsretten.

  I praksis betyder en fredning, at den 25 meter brede bræmme, som løber langs den 20 km lange klint, ikke må dyrkes af de landbrug, som ejer jorden. Så da fredningen blev ophævet, kunne der igen sås majs og korn.

  Men anken skræmmer ikke formand for Lodsejerforeningen Stevns Klint Trampesti, Frank Elmer, som er en af de 55 berørte lodsejere.

  - Jeg er fortrøstningsfuld mod en anke, men det er da irriterende, når dommen fra byretten var klokkeklar. Vi skal nok få lov til at beholde vores jord, siger han.

  Dyrkelse af jorden omkring klinten forhindrer ikke offentligheden i at bruge den cirka 2 meter brede trampesti, som omkranser klinten.

 22. Endnu en republikaner vil være præsident: USA har 'brug for en leder, som forstår rigtigt arbejde'

  Doug Burgum er guvernør i North Dakota. Nu vil han være republikanernes præsidentkandidat. (Foto: © Dan Koeck, Ritzau Scanpix)

  Guvernøren for den amerikanske delstat North Dakota har i dag meddelt sit kandidatur til at blive republikanernes præsidentkandidat ved præsidentvalget til november næste år.

  Doug Burgum ser sig selv som repræsentant for "de små byers værdier":

  - Vi har brug for en leder, som forstår det rigtige arbejde, som amerikanerne udfører hver dag - en, som har arbejdet ved siden af vores landmand, vores kvægopdrættere og vores små forretningsdrivende - en som har haft job, hvor man går i bad efter arbejdsdagen, ikke før, sagde Burgum, da han bekendtgjorde sit kandidatur i byen Fargo.

  66-årige Burgum er en tidligere forretningsmand med erfaring fra IT-branchen. Han er mangemillionær og har bebudet, at han vil investerere en del af sin egen formue i sin valgkamp. Han vil især fokusere på økonomi, energiforsyning og national sikkerhed.

  Både forhenværende vicepræsident Mike Pence og tidligere guvernør i New Jersey Chris Christie har indenfor de seneste par dage erklæret, at de også vil republikansk præsidentkandidat.

Mere fra dr.dk