Seneste nyt

Astrid Krag sletter sms'er - Nick Hækkerup gemmer

Overblik

 1. 28. okt kl. 16:00
  Astrid Krag sletter sms'er - Nick Hækkerup gemmer

  Der er tilsyneladende ikke nogen fælles retningslinjer for, hvad man gør med sine sms'er i den socialdemokraiske regering. Social- og ældreminster Astrid Krag sletter sine sms'er, mens justitsminister Nick Hækkerup gemmer sine.

  - Social- og Ældreministeren har indstillet sin telefon til kun at gemme beskeder i en vis periode, hvilket er efter reglerne. Det er gjort ud fra ønsket om informationssikkerhed, og ministeren er i den forbindelse opmærksom på journaliseringspligten. Social- og Ældreministeren vil nu afvente generelle retningslinjer på området fra Justitsministeriet, lyder det i skriftligt svar fra ministeriet til DR.

  Justitsminister Nick Hækkerups (S) telefon har derimod ikke været indstillet til automatisk at slette sms'er. Det har Justitsministeriet oplyst i en mail til Ritzau.

  - Jeg kan i øvrigt oplyse, at jeg ikke vil gå nærmere ind i, hvorvidt jeg er blevet rådgivet til automatisk at slette sms'er, siger Hækkerup i mailen.

  Ministeriet oplyser i samme ombæring, at indstillingen med automatisk sletning af sms'er har været anvendt på visse ansattes telefoner - heriblandt departementschef Johan Kristian Legarth.

 2. 21 min. siden

  Norsk skakfænomen kun en enkelt sejr fra forsvar af VM-titel

  Magnus Carlsen er blot en enkelt sejr fra at forsvare sin VM-titel. (Foto: Giuseppe Cacace © Ritzau Scanpix)

  Det var hurtigt overstået, da norske Magnus Carlsen og russiske Ian Nepomniachtchi onsdag mødtes i det tiende parti ved VM i skak.

  2 timer og 5 minutter skulle der blot gå, før det stod klart, at partiet endte i et remis. Dagens parti var det hidtil korteste i duellen.

  Med dagens resultat er nordmanden nu blot en enkelt sejr fra at forsvare sit verdensmesterskab. Han fører nemlig nu med 6,5-3,5, og den første, der først når 7,5 point, vinder.

  Duellanterne holder hviledag i morgen, men genoptager VM-dysten fredag.

 3. 29 min. siden

  Antallet af omikron-tilfælde i Danmark stiger til 577

  Der er nu fundet i alt 577 tilfælde af den såkaldte omikron-variant af coronavirus i Danmark mellem 22. november og 7. december.

  Det oplyser Statens Serum Institut på sin hjemmeside.

  Det er 179 flere tilfælde end i går, hvor der var fundet 398 tilfælde.

  Ifølge Sundhedsministeriet udgør omikron-varianten nu omkring to procent af epidemien i Danmark.

 4. 56 min. siden

  Angela Merkel giver stafetten videre til Olaf Scholz

  Angela Merkel fik en buket blomster af sin efterfølger i Kanzleramt, Olaf Scholz, der samtidig takkede hende for hendes bedrifter som kansler. (Foto: FABRIZIO BENSCH © Ritzau Scanpix)

  Med kærlige ord og et ønske om held og lykke har konseravtive Angela Merkel netop overdraget det tyske statsministerium, Kanzleramt, til socialdemokraten Olaf Scholz.

  - Jeg ved, at det er et bevægende øjeblik, sagde Angela Merkel under ceremonien, som hun selv deltog i for første gang, da hun blev valgt som kansler for 16 år siden.

  Den nu tidligere kansler opfordrede samtidig sin efterfølger til at tage ejerskab over Kanzleramt.

  Olaf Scholz takkede for ordene og for et "tillidsfuldt samarbejde" i hans tid som finansminister og vicekansler under Angela Merkel, som han kalder en af Tysklands "store kanslere".

  - Jeg ser frem til den nye opgave, sagde Olaf Scholz og lovede med et underspillet smil, at han vil fortsætte Merkels "nordtyske mentalitet" i Kanzleramt.

  Udover Olaf Scholz' socialdemokratiske parti, SPD, består den nye tyske regering af miljøpartiet De Grønne og det liberale parti FDP.

 5. I dag kl. 15:27

  Region Syddanmarks første eldrevne akutbil er nu klar til at rykke ud

  Region Syddanmark har fået sin første akutbil, der kører på el. Og i dag er første dag, redderne fra Ambulance Syd i Tinglev kan rykke ud i den.

  Den nye bil vækker begejstring hos Morten Aagaard, der er paramediciner og er en af dem, der skal køre i den.

  - Den er utrolig behagelig at køre i, og så har den et voldsomt optræk. Den flytter sig – lad os sige det sådan. Og det er jo vigtigt, når vi skal hurtigt frem.

  Den nye akutbil er en Mercedes EQC, og den kan accelerere fra 1 til 100 kilometer i timen på 5,4 sekunder. Beredskabets gamle dieseldrevne akutbil står også stadig i garagen som backup.

 6. I dag kl. 15:23

  DR-chef stopper efter grænseoverskridende adfærd

  DR oplyser i en pressemeddelelse, at man har indledt en personalesag mod en chef for grænseoverskridende adfærd.

  - Vi har i dag indledt en personalesag mod en chef, der gennem grænseoverskridende adfærd har overtrådt det kodeks, vi har for god adfærd. Forelagt sagen og oplyst om de personaleretslige skridt, som DR har igangsat, har chefen valgt at sige op. Vi handler, når de fælles spilleregler klart overtrædes, og det blev de i dette tilfælde, siger Gustav Lützhøft, ledende redaktionschef i afdelingen Kultur, debat og musik.

  Chefen, der også var ansat i DR Kultur, debat og musik, bekræfter på Facebook, at han har sagt op på baggrund af en episode, hvor han har været så fuld, at han "mistede sig selv og sin dømmekraft".

  - Jeg har i den situation opført mig grænseoverskridende og hverken levet op til DR's adfærdskodeks eller mine egne værdier for, hvordan man er menneske og chef.

  - Jeg forstår til fulde, at DR's ledelse har taget sagen op, og jeg har taget det fulde ansvar og sagt min stilling op i dag. Jeg er meget ked af det, der er sket, og vil gerne gentage min oprigtige undskyldning.

  Han oplyser til dr.dk, at han ikke har yderligere kommentarer til sagen.

 7. I dag kl. 15:20

  Borgerlige partier kræver kompensation i forhandlinger om nye restriktioner

  Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, er én af dem, der vil have kompensationsordninger på plads, før restriktionerne bliver til virkelighed. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Når politikerne i Folketingets Epidemiudvalg netop nu diskuterer nye restriktioner, mangler der en vigtig ting på bordet.

  Det mener flere borgerlige partier, som er forargede over, at der ikke er lagt op til at følge kompensationsordninger med de smittedæmpende tiltag.

  - Man kan ikke være det bekendt overfor hverken for kulturlivet, restaurationslivet eller andre, at man indfører nogle meget vidtgående restriktioner, uden at vi ikke også giver dem sikkerheden for økonomisk kompensation, siger Sophie Løhde.

  Problemet er ifølge politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti Mai Mercado, at regeringen lægger op til, det hun kalder "luftige anbefalinger". Den slags er svære at forholde sig til.

  - Jeg ser hellere, at der kommer nogle helt klare retningslinjer, hvor man ved, præcist hvad man skal henholde sig til, og at det bliver fulgt op af kompensation til dem, der bliver ramt, siger hun.

 8. I dag kl. 14:58

  Nattelivszoner bliver rullet ud flere steder i Sydøstjylland og på Fyn

  Sydøstjyllands Politi indfører fra den 23. december fire nattelivszoner i henholdsvis Kolding, Vejle, Fredericia og Horsens.

  Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

  Zonerne betyder, at personer, der er idømt et forbud "mod at deltage i nattelivet", ikke må færdes i de udpegede områder mellem midnat og klokken fem om morgenen. De må heller ikke besøge serveringssteder i områderne i det samme tidsrum.

  Også Fyns Politi indfører den 22. december en nattelivszone i Odense og en i Svendborg. Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

  Nattelivszonerne blev en mulighed for politikredsene, da en lovændring trådte i kraft 1. juli i år.

  De betyder, at man kan pålægge personer, som er dømt for visse former for kriminalitet, et nattelivsforbud. Det kan for eksempel være en person, der er dømt for vold eller våbenbesiddelse, som er begået i nattelivet.

 9. I dag kl. 14:56

  Danmarks håndboldlandshold tester negativ før vigtig VM-kamp

  Samtlige medlemmer af det danske håndboldlandshold testede negativ i dagens coronaprøve. Det bekræfter Dansk Håndbold Forbund (DHF) til DR Sporten.

  Østrig og Kroatien har været hårdt ramt af corona i løbet af slutrunden i Spanien. Det er dog ikke et problem for landstræner Jesper Jensen, som har alle spillere til rådighed.

  Før VM krævede det internationale håndboldforbund (IHF), at spillerne skulle lade sig teste ved ankomst, efter gruppespillet og efter mellemrunden. Men det blev senere ændret til daglige tests - blandt andet på opfordring fra Danmark.

  Det danske landshold møder Ungarn i aften klokken 20.30. Du kan følge kampen på DRTV og DR 1 med optakt fra klokken 20.

 10. I dag kl. 14:47

  Storbritannien boykotter også vinter-OL og Kina

  Der kommer ikke til at være britiske ministre på tilskuerpladserne ved vinter-OL. Briterne følger dermed USA. (Foto: JESSICA TAYLOR © Ritzau Scanpix)

  Ingen britiske ministre eller andre officielle repræsentanter vil deltage i vinter-OL i Kina. Det siger premierminister Boris Johnson i en tale i det britiske parlament onsdag.

  - Der vil i praksis være en britisk diplomatisk boykot af vinter-OL i Kina, fordi der ikke vil være ministre eller embedsmænd til stede, siger den britiske regeringschef.

  Det Hvide Hus meddelte mandag, at den amerikanske regering vil boykotte det kommende vinter-OL på grund af Kinas krænkelser af menneskerettighederne. Det betyder dog ikke, at amerikanske atleter bliver væk fra deltagelse i legene.

  Samme udmelding kom fra Johnson onsdag.

  - Jeg mener ikke, at boykot af sport giver mening, og dette forbliver en del af den britiske regerings politik.

  Johnson fremsatte udtalelserne, efter at han var blevet stillet en række indgående spørgsmål om sagen i parlamentet.

  /ritzau/Reuters

 11. I dag kl. 14:40

  Østjyllands Politi leder efter 29-årig mand, der forsvandt natten til søndag nær Aarhus Havn - efterlyser nu cyklist

  Østjyllands Politi leder efter 29-årige Peter, som forsvandt efter en bytur natten til søndag i centrum af Aarhus.

  Nu efterlyser politiet en cyklist, som kan have set Peter ved havnen.

  Østjyllands Politi har nemlig gennemgået en række overvågningskameraer, og på optagelser fra omkring kl. 3.00 natten til søndag ses han gå rundt ved Navitas i bydelen Aarhus Ø.

  Tæt på ham cykler en yngre mand, som gentagne gange kigger efter Peter – muligvis fordi han er bekymret over, at han går noget usikkert tæt på havnekajen.

  - Vi vil meget gerne i kontakt med cyklisten, da hans forklaring måske kan give os værdifuld information og hjælpe os med at indsnævre eftersøgningsområdet, siger vicepolitiinspektør Martin Frank Rasmussen.

  Har man oplysninger i sagen,kan man ringe til politiet på 114.

  Østjyllands Politi har de seneste dage søgt intensivt efter den 29-årige Peter, og eftersøgningen fortsætter også de kommende dage. Foto: Østjyllands Politi.
 12. I dag kl. 14:39

  Pfizer mener, at et booster-stik med deres vaccine beskytter godt mod omikron

  Medicinalfirmaet Pfizer-BioNTech har netop meldt ud, at indledende forsøg viser, at deres vaccine giver høj beskyttelse mod omikronvarianten, hvis man får et tredje stik med deres vaccine.

  Ifølge Pfizers resultater virker et tredje stik så godt, at det kan sammenlignes med beskyttelsesniveauet, som hvis man har fået to vaccinestik og kommer i kontakt med den coronavirus variant, der først spredte sig.

  Blodprøver fra forsøget viser, at de personer, der havde fået to stik med Pfizer-vaccinen i gennemsnit havde 25 procent lavere antistofniveau mod omikronvarianten end mod tidligere varianter.

  Pfizer har udgivet en pressemeddelelse, men forskningen bag er ikke blevet offentliggjort.

 13. I dag kl. 14:37

  Indiens forsvarschef dræbt i helikopterstyrt med i alt 13 omkomne

  Brandmænd og redningsarbejdere står ved siden af de rygende rester af den helikopter, som i dag er styrtet ned med blandt andet Indiens forsvarschef ombord. (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  En helikopter er i dag styrtet ned i den indiske stat Tamil Nadu. 13 ud af 14 passagerer er døde, heriblandt Indiens forsvarschef Bipin Rawat og hans kone.

  Det oplyser det indiske flyvevåben, Indien Air Force, på Twitter.

  Det vides endnu ikke, hvad der var årsagen til ulykken.

  Personen, der overlevede styrtet, er kvæstet og modtager behandling på et hospital i den indiske by Wellington.

 14. I dag kl. 14:05

  Smitterekord for anden dag i træk - men indlæggelser er stabile

  Det seneste døgn er 6.629 personer konstateret smittet med coronavirus. Det er det højeste antal smittede i løbet af et døgn målt til dato.

  Også i går slog smittetallet rekord. Her var 6.324 personer konstateret smittet med coronavirus

  Antallet af indlagte på landets hospitaler holder sig stabilt. Det falder med fire til 461.

  Af de indlagte er 66 indlagt på intesivafdelinger, mens 38 er i respirator.

  Positivprocenten er på 3,3.

  Der er registreret 505 omikron-tilfælde i alt, viser dagens opgørelse fra Statens Serum Institut. Det er 107 flere end i går. Omikron-tilfældene er fundet i test, der er taget i perioden fra den 22. november til den 6. december.

 15. I dag kl. 13:39

  EU-kommissionen vil have handelssanktioner i våbenarsenalet

  Det er for nemt at lægge pres på EU og de 27 medlemslande, og derfor ønsker EU-kommissionen at få mere slagkraft til rådighed.

  Det skal ske ved, at EU-Kommissionen får magt til at indføre sanktioner på områder som handel og investeringer mod lande uden for EU, der forsøger at presse EU eller medlemslandene økonomisk.

  Men våbnet skal kunne tages i brug med kortere aftræk og uden enstemmighed, som det er tilfældet i dag.

  - Med dette forslag sender vi en klar besked om, at EU står fast på at forsvare sine interesser, siger Valdis Dombrovskis, der EU-kommissær for handel.

  De næste skridt er, at EU-lande og EU-Parlamentet skal drøfte forslaget og blive enige om, hvordan det præcist skal se ud, før værktøjet kan tages i brug, skriver Ritzau.

 16. I dag kl. 13:22

  Corona presser sygehuse i Nordjylland - sender intensivpatienter til Midtjylland

  Presset på sygehusene i det nordjyske har i weekenden været så stort, at det har været nødvendigt at låne sygehuskapacitet i Region Midtjylland og flytte intensivpatienter rundt mellem sygehuse.

  Det fortæller lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital, Michael Braüner Schmidt.

  - Fredag formiddag havde vi ti patienter i overbelægning. Der fik vi en aftale med Region Midtjylland om, at de i løbet af weekenden ville modtage fire af vores intensivpatienter.

  Overbelægningen skyldes især coronapatienter, fortæller Michael Braüner Schmidt.

  - Der er kommet rigtig mange coronapatienter - specielt i Region Nordjylland. Vi har flere coronapatienter på intensiv i forhold til regionens størrelse, end man ser på de andre regioners intensivafdelinger.

 17. I dag kl. 12:25

  Eksperter anbefaler at sende alle skolebørn hjem fra og med den 15. december

  Ifølge DR Nyheders oplysninger anbefaler eksperterne i Epidemikommissionen at sende alle elever fra børnehaveklasse til 10. klasse hjem fra og med den 15. december.

  Og det er en god idé, mener i hvert fald Liselott Blixt, som er sundhedsordfører for Dansk Folkeparti.

  - Hvis det er dem, der driver smitten, så er det da én af de muligheder, som jeg ser. Især nu, hvor vi står foran en juleferie, og det ikke drejer sig om så lang tid, siger Liselott Blixt.

  Sammen med de andre sundhedsordførere skal hun forud for det annoncerede pressemøde i aften drøfte alle anbefalingerne fra Epidemikommissionen. De skal nemlig vedtages i Folketingets Epidemiudvalg, før de kan træde i kraft.

  Efter rekordhøje smittetal og en den nye Omikron-variants opblusning, har Statsministeriet indkaldt til pressemøde kl. 18.30. Det kan du følge både på DR1, DRTV og her på dr.dk.

 18. I dag kl. 12:03

  Trine Bramsen er nærkontakt til omikronsmittet

  Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er gået i selvisolation, efter at hun i dag har fået oplyst, at hun er nærkontakt til en smittet med coronavarianten omikron.

  Det oplyser Forsvarsministeriet ifølge Ritzau.

  Ministeren skulle have mødtes med den britiske forsvarsminister Ben Wallace, men mødet er nu virtuelt i stedet.

  Forsvarsministeren bliver testet for anden gang på 6. dagen, som er torsdag. Hun er testet negativ to gange og har ingen symptomer, skriver Ritzau.

  Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er også nærkontakt til en smittet. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. Der er ikke noget, der tyder på, at det er en smittet med omikronvarianten.

 19. I dag kl. 14:00

  Håndboldspilleres vægt fjernet fra skærmen efter norsk protest

  (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup)

  Håndboldspillernes vægt er blevet fjernet fra grafikken på skærmen ved VM i håndbold, der finder sted i Spanien. Det sker efter protest fra det norske håndboldforbunds præsident, Kåre Geir Lio, skriver VG.

  - Der er nok fokus på vægt i verden, og vi behøver ikke bruge det i denne sammenhæng, hvor det overhovedet ingen interesse eller betydning har, siger Lio til avisen.

  Normalt ville en spillers vægt dukke op ved siden af spillerens navn og højde, første gang vedkommende har scoret i en kamp ved VM i håndbold, men er altså blevet fjernet efter protest fra nordmændene.

  Det er en regel ved dette mesterskab, at nationerne skulle opgive spillernes vægt, for at kunne tilmelde dem VM. Norge var i forvejen utilfredse med, at man skulle opgive en spillers vægt, for at kunne tilmelde vedkomne VM.

  - Derfor opførte vi bare tre forskellige vægte på alle spillerne for at udfylde et tal. siger Lio til den norske avis.

 20. I dag kl. 11:40

  Formodede pirater får forlænget varetægtsfængsling med to uger

  De fire formodede pirater, der er om bord på den danske fregat Esbern Snare, har fået forlænget deres varetægtsfængsling med yderligere to uger.

  Forsvareren anmodede om, at fristen kun skulle forlænges med en uge.

  Anklagemyndigheden har arbejdet på en løsning, hvor de tilbageholdte blev bragt til Danmark for at blive fremstillet for en dommer, men det har ikke været logistisk muligt, lyder det.

  De fire personer er sigtet for drabsforsøg på de danske soldater, efter de den 24. november var i tæt ildkamp med en gruppe danske soldater, som er en del af fregatten Esbern Snares piratafskrækkelsesmission i Guineabugten ud for Vestafrika.

  Under dagens retsmøde kom det blandt andet frem, at konfrontationen efterlod syv skudhuller i den forreste del af Frømandskorpsets båd.

 21. I dag kl. 11:07

  52-årig mand accepterer livstidsdom efter at have myrdet to tidligere partnere

  I sidste uge blev Flemming Mogensen i retten i Aarhus idømt livstid for at slå sin tidligere partner, Freyja Egilsdottir, ihjel og for efterfølgende at have parteret hende.

  Han udbad sig betænkningstid, og i dag har han så valgt at acceptere dommen, meddeler hans forsvarsadvokat Mads Krarup.

  Flemming Mogensen gik i første omgang efter at få en forvaringsdom.

  Det er ikke første gang, at Flemming Mogensen bliver dømt for drab på en tidligere samlever.

  For 25 år siden blev han dømt for drab på sin ekskæreste, som han dræbte med adskillige knivstik i hendes lejlighed.

 22. I dag kl. 10:54

  Politiet anholder fire i sag om omfattende svindel for 225 millioner

  Politiet stod her til morgen klokken 7.00 klar på otte forskellige adresser rundt omkring på Sjælland.

  Aktionen er den hidtidige kulmination på længere tids efterforskning af en sag om økonomisk kriminalitet, der dækker over omfattende moms- og skattesvig, hvidvask og hæleri af særlig grov beskaffenhed.

  Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

  Helt konkret er fire personer blevet anholdt i forbindelse med den koordinerede aktion. De er mænd i alderen 21 til 50 år og er blandt andet sigtet for skatte- og momssvig for 225 millioner kroner.

  Ved aktionen beslaglagde politiet et større pengebeløb, kryptovaluta, dyre designereffekter og digitale enheder.

 23. I dag kl. 12:32

  Japansk milliardær og hans assistent har sat kurs mod rumstationen ISS

  Det russiske Soyuz MS-20-fartøj, der skal bringe de rumrejsende til ISS. (Foto: ROSCOSMOS PRESS SERVICE © Ritzau Scanpix)

  Den tid er ovre, hvor rumrejser kun var for toptrænede astronauter.

  I 2021 kan alle med en ordentlig sjat penge på kistebunden købe sig til en rejse med retning mod stjernerne.

  I dag blev den japanske milliardær Yusaku Maezawa skudt afsted på sin første rumrejse med et russisk rumfartøj. Destinationen er den internationale rumstation ISS.

  På sin 12 dages rejse ud i rummet har Maezawa selskab af sin personlige assistent og en russisk kosmonaut. Assistenten er med for at filme ekspeditionen til sin overordnedes youtube-kanal.

  For den 46-årige Maezawa slutter rumeventyret ikke med denne tur. Han er allerede i gang med at planlægge en tur, der skal bringe ham rundt om Månen med selskabet SpaceX, der arbejder på at kommercialisere rumrejser.

  Yusaku Maezawa har helt åbenlyst glædet sig til turen. Her ses han på et pressemøde før opsendelsen. (Foto: ROSCOSMOS PRESS SERVICE © Ritzau Scanpix)

  Rettelse: Vi skrev, at Yusaka Maezawas næste tur ville være med selskabet Blue Origin. Sådan forholder det sig ikke. Det er tværtimod rivalen SpaceX, han planlægger en tur med.

 24. I dag kl. 10:47

  Dansk tenniskomet sikret plads ved Australian Open

  (Foto: Robert Deutsch © Ritzau Scanpix)

  Den 18-årige Holger Rune er sikret en direkte plads ved tennisturneringen Australian Open.

  Det er første gang i karrieren, at danskeren undgår kvalifikationsspillet til en af de såkaldte Grand Slam-turneringer.

  Tidligere i år deltog Holger Rune ved sin første Grand Slam, US Open. Han røg ud i første runde efter et nederlag til verdensetteren Novak Djokovic.

  Holger Rune er nummer 103 på verdensranglisten, hvilket altså er adgangsgivende til Australian Open, der begynder i januar.

  Clara Tauson er som nummer 44 i verden også sikret en plads ved Australian Open.

 25. I dag kl. 10:33

  Statsministeriet holder pressemøde klokken 18.30 om coronasituationen

  I aften klokken 18.30 holder Statsministeriet pressemøde om coronasituationen i Danmark.

  I den kortfattede melding fra ministeriet fremgår der ikke mere om, hvad der vil være på dagsordenen.

  Men i går antydede statsminister Mette Frederiksen er der kan være nye restriktioner på vej.

  - Det er myndighedernes vurdering, at der er behov for flere tiltag - blandt andet for at forsinke udbredelsen af den nye variant, skrev hun på Facebook.

 26. I dag kl. 10:20

  Socialdemokraten Olaf Scholz er valgt som Tysklands nye kansler

  Tysklands nye kansler er socialdemokratiske Olaf Scholz. (Foto: CLEMENS BILAN © Ritzau Scanpix)

  Med 395 stemmer ud af Forbundsdagens i alt 736 parlamentsmedlemmer er Olaf Scholz blevet valgt som Tysklands nye kansler.

  Til stående klapsalver fra både politiske venner og modstandere accepterer han valget.

  Den 63-årige socialdemokrat tager nu til Scholss Bellevue, hvor forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier officielt skal udnævne ham som kansler.

  Olaf Scholz og hans socialdemokratiske parti, SPD, danner ny regering med miljøpartiet De Grønne og det liberale parti, FDP. Det er første gang, de tre partier er i forbundsregering sammen, og de varsler et socialt, grønt og liberalt opbrud for Tyskland.

  De vil blandt andet sætte turbo på klimakampen ved at udfase kul i 2030, digitalisere den offentlige sektor, hæve lønnen for ti millioner lønmodtagere, legalisere cannabis, sænke valgretten fra 18 til 16 år og skærpe tonen over for Kina og Rusland.

  Valget af Olaf Scholz afslutter konservative Angela Merkels 16 år lange regeringstid.

 27. I dag kl. 09:52

  10,4 milliarder har staten kradset ind fra skyldnere sidste år, og det er ny rekord

  Der har været store problemer med Skattestyrelsens nye system til at inddrive gæld, men noget tyder på, at det efterhånden er ved at være på plads.

  I 2020 sikrede det 10,4 milliarder kroner til staten i inddrivelsesprovenu.

  En del af succesen skyldes, at det nu er muligt blandt andet at trække skyldnere i løn, tilbageholde overskydende skat og inddrage penge på en skyldners bankkonto, ligesom Gældsstyrelsen kan tage sikkerhed i fast ejendom og sælge det, hvis der ikke bliver afdraget på gælden, skriver Skatteministeriet.

  Skatteminister Morten Bødskov (S) varsler samtidig, at han ønsker en bred politisk aftale om nye initiativer til gældsinddrivelse.

  Gælden til det offentlige var ved udgangen af 2020 på 135 milliarder kroner.

 28. I dag kl. 09:43

  Gud, det er jo min! Kunstmuseum efterlyser ejere til uafhentede vulvaafstøbninger

  Afstøbningerne er nu hærdet og blevet bearbejdet af kunstneren Amalie Grauengaard. Foto: Amalie Grauengaard. (Foto: Alona Vibe © ALONA VIBE)

  Mangler du din vulvaafstøbning?

  Sådan lyder overskriften på et facebookopslag fra Kunsten kunstmuseum i Aalborg.

  I sommer kunne museet tilbyde kvindelige besøgende at få lavet en gratis afstøbning af deres nedre dele.

  Rigtig mange greb muligheden og fik også afhentet deres afstøbning på museet, efter materialet var hærdet og blevet bearbejdet af kunstneren Amalie Grauengaard.

  Men der står stadig uafhentede eksemplarer på museets hylder og venter på deres rette ejerkvinde.

  Museet har nu pakket de uafhentede afstøbninger ind. Og som museet skriver, har du måske en kreativ og unik julegave til dig selv eller en, du holder af, liggende på deres hylde.

 29. I dag kl. 09:19

  Redningsarbejdere leder efter ofre for vulkanudbrud på den indonesiske ø Java

  • En redningsarbejder hopper over en af de kanaler, lavaen er strømmet igennem, i et område på den indonesiske ø Java. (Foto: WILLY KURNIAWAN © Ritzau Scanpix)
  • Redningsarbejdere leder efter overlevende efter weekendens vulkanudbrud. Katastrofemyndighederne har tidligere meddelt, at størstedelen af de mindst 34 ofre er døde som følge af brandskader. (Foto: WILLY KURNIAWAN © Ritzau Scanpix)
  • En landsbybeboer redder sine ejendele fra sit ødelagte hjem i landsbyen Curah Kobokan på den indonesiske ø Java. (Foto: Juni Kriswanto © Ritzau Scanpix)
  • Et luftfoto af beskadigede huse i det område, der er ramt af vulkanen Semerus udbrud. Flere steder er hele huse blevet fuldstændig begravet i aske. (Foto: WILLY KURNIAWAN © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  Redningsarbejdere er i fuld gang med at grave sig vej gennem murbrokker og tykke lag af varm aske for at finde overlevende efter weekendens vulkanudbrud på den indonesiske ø Java.

  Mindst 34 er omkommet under vulkanen Semerus udbrud, og flere er meldt savnet.

  Semeru, der er en af Indonesiens mest aktive vulkaner, gik i udbrud i lørdags. Den er én af næsten 130 aktive vulkaner i Indonesien.

 30. I dag kl. 09:03

  Formodede pirater har haft mulighed for at ringe til deres familier

  De fire formodede pirater, der er tilbageholdt på den danske fregat Esbern Snare i Guineabugten, har været i kontakt med deres familier.

  Det skete, da der blev stillet telefonlinjer til rådighed for dem, oplyser Forsvaret.

  På videoforbindelse har de også haft mulighed for at tale med deres beskikkede advokater i Danmark.

  De tilbageholdte personer sidder indespærret, men de får dagligt lov at komme ud på gårdture på dækket.

 31. I dag kl. 08:41

  Rekordmange ledige stillinger i den private sektor

  For tredje kvartal i træk er der rekordmange ledige stillinger i den private sektor.

  Alt i alt var der 59.500 ledige stillinger i det private erhvervsliv i årets tredje kvartal, når der korrigeres for sæsonudsving. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

  Det er 6.200 flere end kvartalet før og altså tredje kvartal i træk, hvor antallet er rekordhøjt ifølge cheføkonom Niklas Praefke, Ledernes Hovedorganisation.

  - Siden genåbningen har virksomhedernes appetit på nye medarbejdere været tæt på umættelig, skriver han i en kommentar til Ritzau.

  Han peger på, at det på den ene side er glædeligt, for tusindvis af danskere er kommet i arbejde. Men på den anden side er det blevet usædvanligt svært for lederne at skaffe nye medarbejdere.

 32. I dag kl. 08:33

  OB: Selvfølgelig er der plads til Christian Eriksen

  Christian Eriksen i aktion for Danmark. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)

  Christian Eriksens fremtid som fodboldspiller er fortsat uvis, men superligaklubben OB bejler nu helt åbent til den kreative midtbanespiller.

  Over for B.T. slår direktøren i selskabet bag OB, Odense Sport & Event, fast, at dørene står åben for den tidligere ungdomsspiller i klubben.

  - Selvfølgelig er der plads til Christian i OB, hvis han beslutter sig for at spille fodbold igen, siger Enrico Augustinus til B.T.

  Eriksen har benyttet OB's træningsbaner i Ådalen, og ifølge Augustinus er klubben i løbende sms-kontakt med 29-årige Eriksen.

  OB vil ikke presse Eriksen, men er klar til at skrue en kontrakt sammen, hvis et samarbejde skulle blive aktuelt.

  - Vi kan strække os et stykke. Men der er vel ingen danske klubber, der har penge til at købe ham fri. Måske FCK har.

  Eriksen har kontrakt med italienske Inter frem til sommeren 2024.

  /ritzau/

 33. I dag kl. 08:01

  Olaf Scholz' regering skal godkendes i den tyske Forbundsdag

  I dag stemmer medlemmerne i den tyske Forbundsdag om, hvorvidt Olaf Scholz og hans bud på en ny regering bestående af de tyske socialdemokrater, de liberale og de grønne kan godkendes.

  Afstemningen kommer, efter de tre partier i går underskrev deres bud på en 177 sider lang regeringsaftale.

  Den kommende trepartiregering lover med regeringsaftalen et opbrud efter 16 år med Merkels konservative regeringer.

  Blandt andet har partierne lagt op til at digitalisere den offentlige sektor og hæve minimumslønnen for ti millioner lønmodtagere.

  Olaf Scholz bliver i dag med al sandsynlighed valgt som Tysklands nye kansler. (Foto: CLEMENS BILAN © Ritzau Scanpix)
 34. I dag kl. 07:49

  Tyske juleturister sørger for rekordmange bookinger af danske feriehuse

  For udlejere af sommerhuse og ferieboliger kommer årets store julegave sydfra.

  Tusindvis af tyskere har besluttet at holde jul og nytår i Danmark, og indtil videre har de booket i alt 17.275 husuger i december.

  Det er langt størstedelen af det samlede antal på 22.669 husuger og ny rekord for julemåneden, skriver Danmarks Statistik.

  - Det skyldes nok, at feriehusene giver mulighed for ferie i en privat sfære med god afstand til andre, hvilket er eftertragtet i disse covid-19-tider, siger Paul Lubson, der er specialkonsulent i Danmarks Statistik.

  Den dag, der er flest tyskere, er faktisk ved årsskiftet, hvor hele 12.474 danske feriehuse danner rammen om en tysk nytårsfejring.

 35. I dag kl. 07:19

  Storebæltsbroen er igen lukket for vindfølsomme køretøjer

  Hård blæst har de seneste dage gjort Storebæltsbroen utilgængelig for vindfølsomme køretøjer ad flere omgange.

  I dag er ingen undtagelse, og Sund & Bælt meddeler på Twitter, at man ikke kan passere broen, hvis man er i et vindfølsomt køretøj.

  Forbuddet forventes først at blive ophævet onsdag aften klokken 19.

  Det er nyt, at Sund & Bælt på den måde udstikker forbud. Tidligere blev det præsenteret som anbefalinger. Kører et vindfølsomt køretøj trods forbuddet over Storebæltsbroen, har Sund & Bælt ikke bemyndigelse til at sanktionere. Det kan kun politiet.

 36. I dag kl. 07:02

  Omikron får OL-vindere til at trække sig fra VM i badminton

  Når VM i badminton starter på søndag, bliver det uden en lang række af stjerner.

  Indonesiens badmintonlandshold har valgt at blive hjemme fra turneringen. Det meddeler landets badmintonforbund (PBSI) på Twitter.

  Det er på baggrund af den stigende coronasmitte, at landsholdet bliver hjemme.

  - Vi ønsker ikke at tage nogen risiko. Atleternes sikkerhed og sundhed er altafgørende. Vi har også diskuteret det med spillerne, og de blev enige om at trække sig fra verdensmesterskaberne, siger Rionny Mainaky, der er udviklingschef i det indoseniske badmintonforbund.

  Uden den stjernespækkede badminton-nation skal man altså kigge langt efter blandt andet Anthony Ginting - verdens nummer fem i herresingle - samt OL-vinderne i damedouble - Greysia Polii og Apriyani Rahayu, men også verdens bedste herredouble i form af Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo.

  VM i badminton starter søndag d. 12. december i Spanien.

 37. I dag kl. 07:01

  Mistænkt i sagen om drabet på kritiker af det saudiske regime anholdt i Paris

  En 33-årig mand, der er mistænkt for at have været medvirkende til drabet på Kamal Khashoggi, er blevet anholdt i Frankrig.

  Manden blev anholdt i Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris, og han bliver nu tilbageholdt, skriver BBC.

  Jamal Khashoggi var en ivrig kritiker af det saudiarabiske styre, og han blev myrdet på Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul i 2018.

  En sag, der vakte international opsigt og fordømmelse af Saudi-Arabiens kronprins Mohammed bin Salman. Han benægtede at have spillet en rolle i sagen.

  Otte personer blev senere dømt for mordet i Saudi-Arabien. En FN-udsending kaldte retssagen "retfærdighedens antitese".

  Saudi-Arabien har tidligere afvist at udlevere den mand, der nu er tilbageholdt af fransk politi, til retsforfølgelse i Tyrkiet.

  Jamal Khashoggi var flyttet til USA, hvor han i blandt andet Washington Post kritiserede de saudiske magthavere. (Foto: Mohammed al-Shaikh © Ritzau Scanpix)
 38. I dag kl. 06:26

  Onsdag kan give sne, slud og regn

  Du kan ikke vide dig helt sikker på, hvad der venter dig i luften i dag, hvis du bor i Jylland, Fyn eller øerne omkring.

  Allerede fra morgentimerne trækker skyer op fra sydvest, og de kan have alt fra regn til sne og slud med sig. Det afgørende bliver, hvad temperaturen er lokalt.

  Den vil i dag svinge fra 0 til højest tre grader. De fleste steder ligger vi dog over frysepunktet i dag.

  Der kan også være byger over Sjælland, men det ser ud til at være færre end resten af landet.

  Vinden har taget til i styrke, med frisk vind til kuling fra sydøst. Derfor vil dagen også føles mere kold end i går. Der er fortsat risiko for glatte veje.

  I dag vil snemængderne rundt i landet muligvis svinde ind, da temperaturen de fleste steder vil være over frysepunktet. Byger kan dog lokalt føje mere til. Her det Vestenkysten mellem Løkken og Nr. Lyngby. (Foto: Liselotte Kahns © PRIVATFOTO)
 39. I dag kl. 06:22

  Stor eksplosion i det centrale Malmø

  (Foto: 10600 Andreas Hillergren/TT © Ritzau Scanpix)

  Lidt efter klokken 1 i nat var der en stor eksplosion i den centrale del af Malmø, der smadrede adskillige ruder og butiksvinduer, skriver SVT.

  Svensk politi ved endnu ikke, hvad der var årsag til eksplosionen.

  - Vi ved, at der er noget, som har skabt en kraftig trykbølge, men vi ved ikke hvad, siger Peter Martin, der vagthavende ved politiet i Malmø.

  Ingen personer er kommet til skade ved eksplosionen. Pladsen, hvor den fandt sted, forventes at være afspærret frem til klokken 06.30.

 40. I dag kl. 05:44

  EM, Eriksen og coronapas var de mest populære søgeord i løbet af året

  Et par af de mest fremtrædende roller i 2021 blev spillet af en virus ved navn corona og fodboldspilleren Christian Eriksen.

  Og det kan ses på danskernes søgninger på Google, oplyser søgemaskinen i en pressemeddelelse.

  De tre mest populære søgeord var "EM" efterfulgt af "coronatest" og "Christian Eriksen".

  Mens antallet af søgninger på "EM" formentlig er faldet drastisk, så er der stadig nok en del, der stadig følger med i, hvordan det går med de to sidstnævnte.

  Andre populære søgeord var "indefrosne feriepenge", "coronapas" og "Albert Dyrlund". Youtuberen Albert Dyrlund mistede livet under en tur til Italien tidligere på året.

 41. I dag kl. 05:34

  Kongressen nærmer sig aftale om at hæve USA's gældsloft

  Lederne i Senatet i USA har indgået aftale om en engangslov, der giver Demokraterne mulighed for at hæve grænsen for statens maksimale optagelse af gæld uden at være afhængig af stemmer fra republikanske senatorer.

  Dermed ser USA ud til at undgå en "katastrofal" situation, hvor staten ikke er i stand til overholde sine gældsforpligtelser. Det skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Ritzau.

  Et flertal i Repræsentanternes Hus stemte sent tirsdag aften lokal tid for at vedtage den løsning, som lederne i Senatet er nået til enighed om.

  Senatet ventes at vedtage engangsloven en af de nærmeste dage.

 42. I dag kl. 05:20

  Australien varsler også diplomatisk boykot af vinter-OL i Kina

  I forgårs meddelte USA, at man ikke ville sende diplomatiske repræsentanter til vinter-OL i Beijing næste år.

  Nu følger Australien trop med en lignende beslutning, fortæller landets premierminister Scott Morrison.

  Ifølge Morrison har den kinesiske regering ikke gjort nogen forsøg på at reagere på flere problemstillinger, som Australien har rejst. Blandt andet om påståede krænkelser på menneskerettigheder.

  - Så derfor er det ikke overraskende, at repræsentanter fra den australske regering ikke tager til Kina til de lege, siger premierministeren til journalister i Sydney ifølge Reuters.

  Det australske flag vil dog stadig vaje ved legene i Kina, for boykotten gælder ikke for atleter.

 43. I går kl. 23:37

  Sverige genindfører coronatiltag for at håndtere smitte

  Sverige indfører coronatiltag fra i morgen, som skal håndtere smitten i samfundet. Blandt andet bør man undgå trængsel og om nødvendigt tage mundbind på. Sådan lød det fra de svenske sundhedsmyndigheder og socialminister Lena Hallengren (S) på et pressemøde i dag. (Foto: 12080 Duygu Getiren/TT © Ritzau Scanpix)

  Arbejdsgivere bør give deres medarbejdere mulighed for at arbejde hjemme. Og så er det frem med mundbindet, hvis trængsel i den offentlige transport ikke kan undgås.

  Sådan lyder nogle af de tiltag og anbefalinger, som den svenske socialminister, Lena Hallengren (S), har meldt ud på et pressemøde i dag. Det skriver SVT.

  Den svenske regering håber på, at tiltagene kan bremse smittespredningen og mindske risikoen for, at presset på sundhedsvæsenet bliver for højt. Ellers er myndighederne klar til at lave yderligere tiltag med kort varsel, lyder det.

  - Indtil videre har Sverige en lav smittespredning, men vi ønsker ikke en sværere situation, siger Lena Hallengren (S) til SVT.

  Myndighederne opfordrer til, at man generelt undgår større forsamlinger og trængsel på restauranter, ligesom voksne bør holde afstand i offentlige miljøer.

  De nye tiltag træder i kraft i morgen.

 44. I går kl. 23:13

  Atletico Madrid spiller sig videre i Champions League, mens AC Milan misser avancement

  Den spanske fodboldklub Atletico Madrid er videre i Champions League.

  Det står klart, efter den spanske topklub tirsdag aften besejrede portugisiske Porto med 1-3 på udebane. Dermed snupper Atletico Madrid andenpladsen i gruppe B, mens de må se Liverpool løbe med førstepladsen.

  Netop Liverpool slog onsdag AC Milan med 2-1, og dermed ender italienerne, der med en sejr ellers kunne kæmpe sig op i tabellen, på puljens sidsteplads, mens Porto tager tredjepladsen.

  Andetsteds vandt Real Madrid med 2-0 over Inter, og dermed tager de førstepladsen i gruppe D. Begge hold var dog allerede inden kampen sikret videre avancement i turneringen.

  Der trækkes lod til ottendedelsfinalerne i Champions League på mandag. Først skal de fire sidste grupper dog spilles færdige onsdag.

 45. I går kl. 22:25

  Chefen freder Michael Dyrby - kan fortsætte som chefredaktør på B.T.

  Michael Dyrby kan fortsætte som chefredaktør på B.T., efter han har erkendt at have haft "upassende forhold" på sin tid som chef på TV 2.

  Det siger Dyrbys chef, Anders Krab-Johansen, der er koncernchef for Berlingske Media. Dyrby har i et interview med Berlingske og et interview med DR's nyhedspodcast Genstart, der udkommer i morgen, sagt, at han var en del af del af problemet med den kultur på TV 2, som blev portrætteret i dokumentaren 'Sexisme bag skærmen' på Discovery+.

  - Når det gælder Michael Dyrbys ansættelse som chefredaktør på B.T., så er det en præmis, at man opfører sig ordentligt.

  - Vi har haft en alvorlig samtale. Han kender mine synspunkter og mine forventninger. Og derfor fortsætter samarbejdet, siger Anders Krab-Johansen til Ritzau.

  Dyrby siger til Berlingske, at han er klar til at vende tilbage til arbejdet i morgen. Han har holdt ferie i kølvandet på, at dokumentaren udkom mandag i sidste uge.

  Hør hele interviewet med B.T.'s chefredaktør i Genstart fra 04.00 onsdag morgen her og læs mere senere på morgenen her på dr.dk.

 46. I går kl. 22:03

  Montenegro kæmpede forgæves mod Frankrig

  Montenegro pressede længe de olympiske mestre fra Frankrig, da de to nationer mødtes i indledende runde ved VM i håndbold. I sidste ende blev det dog til en fransk sejr på 24-19.

  Det betyder, at Frankrig får maksimum point med videre til mellemrunden. Montenegro får ingen point med videre til mellemrunden.

  Norge kommer også til mellemrunden med fire point, da de slog Rumænien sikkert med 33-22. Det samme gør sig gældende for russerne, som slog Serbien med næsten samme cifre, 32-22.

  Fra Gruppe D tager både Holland og Sverige tre point med videre til mellemrunden, efter de spillede 31-31 tirsdag aften.

 47. I dag kl. 05:22

  Michael Dyrby erkender 'upassende forhold' i sin tid på TV 2: 'Jeg var chefen og havde magten. Og det må man ikke'

  Michael Dyrby var nyhedschef og nyhedsdirektør på Tv 2 mellem 2002 og 2015. Arkivfoto. (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen © Scanpix Denmark)

  B.T.'s chefredaktør, Michael Dyrby, erkender, at han i sin tid som chef på TV 2 havde "upassende forhold" til ansatte på tv-stationen.

  Det siger han i et interview med DR's nyhedspodcast Genstart, der udkommer 04.00 i morgen tidlig. Interviewet kommer efter mere end en uges tavshed i kølvandet på dokumentaren 'Sexisme bag skærmen' på Discovery+ om blandt andet en sexistisk kultur på TV 2 og problematiske forhold mellem chefer og ansatte.

  - Jeg har været i fornægtelse. Og det har jeg været længe. Jeg har ikke villet indse, hvordan det stod til.

  - Men jeg må også nå frem til den erkendelse, at som den øverste chef var jeg jo den vigtigste for kulturdannelsen det sted. Og jeg erkender også, at jeg har haft upassende forhold på TV 2 forstået på den måde, at jeg var chefen og havde magten. Og det må man ikke. Det skal man ikke, det var upassende, og det undskylder jeg simpelthen for, siger Michael Dyrby.

  Hør hele interviewet med B.T.'s chefredaktør i Genstart her og læs mere i morgen tidlig her på dr.dk.

 48. I går kl. 21:33

  Messi på tavlen for PSG i Champions League

  (Foto: IAN LANGSDON © Ritzau Scanpix)

  Der var gang i måltavlen, da den franske fodboldklub Paris Saint-Germain her til aften mødte Club Brugge i Champions League.

  Både klubbens franske stjerne Kylian Mbappe og argentineren Lionel Messi scorede to mål i 4-1-sejren. Sejren betyder dog ikke meget for stillingen i Champions League-puljen.

  Manchester City havde nemlig, til trods for et 2-1-nederlag til RB Leipzig her til aften, allerede sikret sig førstepladsen, og dermed må den franske klub tage til takke med andenpladsen.

  RB Leipzig slutter på puljens tredjeplads, der giver adgang til en plads i 16.-delsfinalerne i Europa League.

 49. I går kl. 21:29

  Mette Frederiksen forventer pressemøde i morgen 20.30

  Statsminister Mette Frederiksen (S) forventer, at regeringen holder pressemøde onsdag klokken 20.30 om nye restriktioner. Det skriver hun på Facebook.

  - Det er myndighedernes vurdering, at der er behov for flere tiltag - blandt andet for at forsinke udbredelsen af den nye variant. Det drøfter Folketingets Epidemiudvalg i morgen, skriver hun.

  Nye tiltag skal vedtages af Folketingets Epidemiudvalg. Udvalget mødes onsdag ved middagstid, hvor det skal forholde sig til anbefalinger fra Epidemikommissionen om nye restriktioner.

 50. I går kl. 20:54

  Landsret ophæver tilbageholdelse af russisk skib i Skagen

  Det russiske forskningsskib 'Akademik Ioffe' har siden 1. november været tilbageholdt i Skagen Havn. (Foto: Henning Bagger © Henning Bagger)

  Siden begyndelsen af november har det russiske forskningsskib 'Akademik Ioffe' ligget i såkaldt "skibsarrest" ud for Skagen Havn.

  Men nu konkluderer Vestre Landsret i en afgørelse tirsdag, at der ikke er grundlag for at tilbageholde statsskibet.

  Dermed ophæver retten en tidligere kendelse fra Retten i Hjørring, der tog fartøjet i arrest på baggrund af en økonomisk strid mellem et selskab i Canada og et videnskabeligt akademi i Rusland.

  Kendelsen betød, at skibet ikke måtte sejle videre.

  Men landsretten lægger i sin afgørelse vægt på, at man ikke kan foretage arrest i skibe, "som en fremmed stat ejer eller benytter, og som anvendes udelukkende i statsøjemed af ikke-forretningsmæssig art."

  Da 'Akademik Ioffe' blev tilbageholdt, var det på vej til at gennemføre en oceanografisk videnskabelig ekspedition.

  - Dette måtte anses for at være et statsligt øjemed af ikke-forretningsmæssig art, skriver retten i afgørelsen.

 51. I går kl. 20:32

  Biden advarer på videotopmøde Putin mod at optrappe militært

  Ruslands præsident, Vladimir Putin, afholdt tirsdag et videotopmøde med den amerikanske præsident, Joe Biden, (Foto: Mikhail Metzel)

  På et videotopmøde her til aften har USA's præsident, Joe Biden, overfor Ruslands præsident, Vladimir Putin, udtrykt dyb bekymring over Ruslands handlinger i Ukraine.

  Det meddeler Det Hvide Hus ifølge Ritzau.

  Biden advarede i samme ombæring Putin om, at "USA og dets allierede vil reagere med kraftige økonomiske og andre tiltag i tilfælde af en militær optrapning".

  Det fremgår af meddelelsen fra Det Hvide Hus efter mødet mellem Biden og Putin.

  Det emne, der var højest på dagsordenen, er Ruslands placering af soldater ved grænsen til Ukraine.

Mere fra dr.dk