Seneste nyt
26. maj kl. 12:46

Australien lover nye klimamål

Der skal klimamæssigt nye boller på suppen "Down Under".

Under et møde torsdag i Fijis hovedstad, Suva, varslede Australiens nye udenrigsminister Penny Wong betydelige ændringer i landets klimapolitik, der skal mindske Australiens udledning af drivhusgasser. Det skriver Ritzau.

Det forpligtede alle lande sig til under klimatopmødet COP26 i Glasgow i november sidste år.

Penny Wong tilføjede, at Australien ikke længere vil ignorere Stillehavslandenes opråb om handling mod klimaforandringer.

Desuden vil Australien gå efter at blive medvært ved kommende FN-møder om klimaet for Stillehavsnationer.

Seneste nyt

 1. I går kl. 23:54

  Flere personer meldes dræbt i togulykke i USA

  Flere meldes dræbt og mindst 50 er kvæstet i en togulykke i den amerikanske delstat Missouri.

  Det oplyser lokale myndigheder til CNN.

  Togselskabet Amtrak skriver i en pressemeddelelse, at omkring 243 passagerer og 12 ansatte var ombord på toget, da det ramte en lastbil og kørte af sporet.

  Toget var på vej fra Los Angeles til Chicago, da ulykken indtraf.

  - Vi beder folk i Missouri om at bede for alle dem, der er berørt, skriver Missouris guvernør, Mike Parson, i et tweet.

 2. I går kl. 23:43

  G7-lande: Angreb på ukrainsk shoppingcenter er en krigsforbrydelse

  Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien, USA og Canada, der til sammen udgør G7, fordømmer Ruslands angreb på et shoppingcenter i Ukraine.

  Faktisk kalder de det en krigsforbrydelse, lyder det i en udtalelse.

  - Vi står sammen med Ukraine i at sørge over de uskyldige ofre for dette angreb, skriver landene i en fælles udtalelse, som den tyske regerings talsperson har delt på Twitter.

  - Vilkårlige angreb på civile udgør en krigsforbrydelse. Den russiske præsident Putin og de ansvarlige vil blive stillet til regnskab, fortsætter det.

  Tidligere i dag blev et shoppingcenter i byen Krementjuk ramt af et russisk missilangreb ifølge Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj,

  Guvernør Dmytro Lunin fra Poltava-regionen, hvor Krementjuk ligger, siger, at mindst ti personer er døde i angrebet. Derudover skal 40 personer være såret.

 3. I går kl. 23:17

  G7-landene er enige om nye sanktioner for at øge presset mod Rusland

  De hvide skjorter var strøget og slipsene var droppet, da lederne for verdens største økonomier i dag holdt topmøde i Tyskland.

  På G7-topmødet blev de enige om at øge presset mod Rusland med nye sanktioner.

  Desuden har de har givet hinanden håndslag på at støtte Ukraine, så længe det kræves i kampen mod Rusland, fortæller DR's internationale korrespondent, Steffen Gram.

  - Fremfor alt vil man fortsætte opbygningen af sanktioner over for Rusland for dermed at fjerne de penge, som Putin bruger til at føre krigen for.

  Det skal blandt andet ske ved at lægge låg på prisen på russisk olie:

  - Man vil indføre en mekanisme, hvor prisen på den russiske olie bliver presset ned. Således at russerne kan blive ved med at sælge olie til dem, der har brug for den, men ikke at tjene det, de har brug for.

 4. I går kl. 23:02

  Dommer i Louisiana blokerer abortforbud midlertidigt

  USA's Højesterets omstødelse af "Roe v. Wade"-afgørelsen fra 1973, der gav kvinder ret til abort, har åbnet op for, at amerikanske delstater nu selv kan begrænse eller forbyde abort.

  En af de 13 delstater, som allerede havde et forbud, der lå klar til, at højesteretten skulle komme med sin afgørelse, er Louisiana.

  Ifølge BBC ville staten forbyde abort uden undtagelser - også ved incest eller voldtægt.

  Men en dommer har i dag midlertidigt blokeret abortforbudet, skriver Reuters.

  Det sker, efter at en af statens tre abortklinikker sagsøgte staten og sagde, at det abortforbud, der lå klar til at blive gennemført i staten, "mangler de forfatningsmæssige nødvendige garantier, der forhindrer vilkårlig håndhævelse".

  8. juli skal der være en høring, hvor det skal besluttes, om man fortsat skal blokere håndhævelsen af abortforbuddet.

 5. I går kl. 22:43

  Facebook har lukket norsk islamists konto

  Den norske islamist Arfan Bhatti har lagt et opslag ud på Facebook, hvor han har skrevet noget i retningen af, at homoseksuelle skal dræbes og henviser til et citat fra Koranen.

  Opslaget er efter den norske avis Aftenpostens oplysninger fjernet, og islamistens konto på Facebook er lukket, skriver avisen.

  - Vi har også lukket flere andre konti, som han var administrator for, og han vil ikke kunne oprette en ny konto igen, skriver Regitze Reeh, som er nordisk kommunikationschef i Meta, der ejer Facebook, i et skriftligt svar til avisen.

  Det fremgår ikke tydeligt, hvornår opslaget er offentliggjort.

  Bhatti er sat i forbindelse med den formodede gerningsmand, som dræbte to mennesker og sårede 21 personer i Oslo i lørdags.

  Norsk politi arbejder med flere teorier efter skyderiet, herunder at skyderiet var en hadforbydelse mod homoseksuelle.

 6. I går kl. 22:17

  Roskilde Festival var badet i solen, før himlen for alvor åbnede sig

  • Stemnning og glade festivaldeltagere på campingpladsen ved Roskilde Festival mandag den 27. juni 2022. Her fodbold i sæbevand. (Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix) (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Solen stod højt på himlen, og festivalgæsterne var i godt humør. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Der er både musik på udvalgte scener, men også i campingområdet. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Til de tørstige kan man tage en bong - for eksempel med vand eller en øl, eller hvad der nu kan slukke tørsten. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Kærligheden og mangfoldigheden blev også fejret. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  1 / 5

  I regn eller slud skal posten ud.

  Samme gør sig næsten gældende, når det handler om Roskilde Festival. Her fortsætter festen i hvert fald, og det skal lidt - eller nogen - regn ikke sætte en stopper for.

  Før regndansen for alvor brød ud på Dyreskuepladsen, var Roskilde Festival badet i sol.

  Har du lidt FOMO - "Fear of missing out" - så skal du måske bladre ned gennem nyhedsstrømmen i stedet.

 7. I går kl. 21:45

  Københavns Overborgmester: Milliardregning for Lynetteholm skal sendes til Christiansborg

  Byggeriet af den kunstige halvø Lynetteholm er godt i gang i Øresund ud for Københavns Havn. Når halvøen er færdig, skal der efter planen bygges ejendomme til 35.000 beboere og lige så mange arbejdspladser.

  Samtidig skal der opføres metro og en ny ringvej rundt om København.

  Da Lynetteholm blev præsenteret i 2018, blev metro og ringvejen fremhævet som selvfinansierende - da salg af byggegrunde og ejendomme ville kunne betale for begge dele.

  Men to professorer i transportøkonomi konkluderer, at der formentlig er udsigt til en milliardregning til netop skatteborgerne, hvis de planer skal blive til virkelighed.

  Spørger man Københavns Overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen, skal regningen sendes til Christiansborg.

  - Selvfølgelig er en statsvej også et anliggende for en statslig medfinansiering eller finansiering.

  Ifølge Mogens Fosgerau, der er professor i transportøkonomi ved Københavns Universitet, mangler der mindst fem milliarder kroner til ringvej og metro til den kunstige halvø.

 8. I går kl. 21:20

  'Nye beviser' fører til ekstra høring om stormen på ​​Kongressen i morgen

  Den komité, som undersøger stormløbet på Kongressen, har indkaldt til en høring i morgen.

  Udover begivenhederne, der fandt sted 6. januar 2021, undersøger komiteen også tidligere præsident Donald Trumps rolle heri.

  Indholdet af morgendagens høring kendes ikke, men den demokratisk ledede komité har oplyst, at det drejer sig om "nyligt indhentede beviser". Det skriver de i en erklæring og ligeledes på Twitter.

  Kongressen har siden 10. juni holdt i alt seks høringer, hvor komiteen har præsenteret sine konklusioner fra efterforskningen af begivenhederne.

  Det var ikke planlagt, at der skulle komme nye høringer om kongresstormen før juli.

 9. I går kl. 21:05

  Tusinder har trodset politiet og er mødt op Rådhuspladsen i Oslo

  Folk er mødt op på rådhuspladsen i Oslo til trods for politiets advarsler. (Foto: NTB © Ritzau Scanpix)

  Tusindvis har trodset politiet i Oslos råd og er alligevel mødt op på Rådhuspladsen i den norske hovedstad her til aften, skriver NRK.

  Der var oprindeligt planlagt et Pride-arrangement på pladsen her til aften, men det blev aflyst på opfordring fra politiet, der ikke mente, de kunne stå inde for sikkerheden.

  Chefen for Politiets Sikkerhetstjeneste i Norge, Roger Berg, siger, at man frygter nye angreb og mangler overblik over folk, der støtter ekstremistiske miljøer.

  Politiet har sagt, de ikke kan garantere for sikkerheden, og de har advaret folk om at møde op. (Foto: Annika Byrde © Ritzau Scanpix)
 10. I går kl. 20:16

  Herlufsholm udpeger tidligere højesteretsdommer som ny bestyrelsesformand

  Den nye bestyrelsesformand er tidligere højesteretsdommer Jon Stokholm, skriver Herlufsholm i en pressemeddelelse.

  - Det er helt nødvendigt, for at den daglige ledelse og den nye bestyrelse kan arbejde sammen om de tiltag, der skal give yderligere tryghed og god trivsel for vores elever, lyder det fra Torben Lowzow, som er afgående bestyrelsesformand.

  Processen vil være, at den nye bestyrelse, som Jon Stokholm bringer i forslag, skal vælges af den siddende bestyrelse, som derefter fratræder. Forældrerepræsentanterne udtræder og erstattes af suppleanterne, skriver Herlufsholm.

  Kostskolen har været i noget af et stormvejr, siden en TV 2-dokumentar afslørede store problemer med kulturen på skolen. Problemer med vold, mobning og seksuelle krænkelser.

 11. I går kl. 20:03

  Ulykke med giftig gas dræber ti personer på havn i Jordan

  • En container med giftig gas eksploderede mandag, da den blev tabt fra en kran på havnen i jordanske Aqaba. Billedet her er fra en video fra den jordanske statsejede tv- station Al-Mamlaka (Foto: - © Ritzau Scanpix)
  • Medlemmer af det jordanske politi står uden for et hospital, efter giftig gaslækage fra en lagertank i Aqaba i Jordan. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  • Billedet her taget fra en udsendelse af Jordans Al-Mamlaka. Den viser stedet for en giftig gaslækage i Jordan. Ifølge jordanske officielle kilder faldt den giftige gastank fra en båd, og Aqabas sydlige strand blev evakueret efter hændelsen. (Foto: - © Ritzau Scanpix)
  • En militærhelikopter lander nær et hospital efter gasudslippet. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  En beholder med giftgas væltede, da en kran forsøgte at løfte den ned fra fragtskib og ud på havnen.

  Giftudslippet er sket i Jordans eneste havneby, Aqaba.

  Ti personer har mistet livet, og over 250 personer er ifølge jordansk stats-tv kommet til skade under giftudslippet. Det skriver Reuters.

  De lokale myndigheder opfordrer til, at alle beboere i området lukker vinduer og bliver indendørs.

  Billeder viser, hvordan en gul, giftig sky hurtigt spreder sig.

  Ifølge BBC har afdelingen for civilt forsvar sendt et specialisthold til havnen for at håndtere oprydningen. Det fremgår ikke, hvilket giftigt kemikalie der var i beholderen.

 12. I går kl. 19:58

  Norsk efterretningstjeneste om Pride-aflysning: Vi undersøger ekstremistiske miljøer

  Årsagen til aflysningen af det store Oslo Pride-arrangement, der skulle have fundet sted her til aften, er, at norsk politi mangler overblik over bestemte personer, der støtter "ekstrem islamisme".

  Sådan lyder det fra Roger Berg, chefen for PST - det norske PET - til NRK.

  - Vi snakker konkret om miljøer, som støtter ekstrem islamisme og mener, at vold er legitimt for at opnå sine mål, siger Roger Berg til NRK.

  - Der er blandt andet folk, vi kender fra før. Og så har vi også indikationer på, at der er mennesker, vi ikke kender. Det gør situationen meget krævende for os.

  Pride-markeringen stod til at finde sted, efter at en mand i weekenden i Oslo skød løs på natklubber, der er kendt fra byens LGBT+-miljø.

 13. I går kl. 19:37

  Naturbrand ved Hovedbanegården lammer togtrafikken

  Togpassagerer i Københavnsområdet skal væbne sig med tålmodighed.

  Der er udbrudt brand på en banestrækning ved Københavns Hovedbanegård, hvorfor togdriften på fjerntogsnettet helt er indstillet, og S-tog kører med store forsinkelser, oplyser DSB.

  DSB har oplyst, at de så småt er ved at få genetableret kørestrømmen, så togtrafikken kan genoptages.

  - Men, frem til ved 21-tiden vil vi være nødt til at aflyse enkelte tog og køre med forsinkelser. Det skyldes, at vi nu skal have tog og personale på plads, skriver DSB på sin hjemmeside.

  Artiklen er opdateret 20:42 med nye informationer. DSB genoptager så småt togtrafikken, efter kørestrømmen er genoptableret.

 14. I går kl. 19:18

  Betjent er frifundet efter at have poseret med død mand

  En politibetjent fra Københavns Politi er blevet frifundet for at have overtrådt straffeloven, da han blev filmet ved siden af en død mand.

  Østre Landsret finder ikke grundlag for, at han misbrugte sin stilling som polititjenestemand, oplyser hans forsvarer, advokat Martin Cumberland, ifølge Ritzau.

  Dermed ændres en dom fra byretten. Her fik han en betinget fængselsstraf på 20 dage.

  Han var tiltalt for at posere foran et lig, da han med sin kollega tilbage i februar 2020 blev kaldt ud til en adresse i København, hvor der lå en død person.

  Her tog kollegaen sin mobiltelefon frem og begyndte på Snapchat at filme den frifundne, som ifølge anklagemyndigheden poserede grinende og lavede fremstrakte arme ved siden af den afdødes hoved, som var smurt ind i størknet blod.

 15. I går kl. 18:20

  Ny girafkalv født i København Zoo

  Det var en glædelig nyhed, der mødte dyrepasserne i Zoologisk Have i København i morges.

  I girafburet lå nemlig en nyfødt kalv, som efter alt at dømme er blevet født mellem klokken 06.00 og 07.00. Den var stadig våd, da dyrepasseren fandt den.

  Kalven er endnu ikke blevet tilset af en dyrlæge, så derfor kender vi man køn eller vægt endnu.

  Nyfødte giraffer vejer dog typisk mellem 50-70 kilogram og er omkring 1,5-2 meter høje ved fødslen.

  Den lille nyes forældre er den 19-årige mor Dumela og den fire år gamle far Mwana.

  - Det er Dumelas niende unge, så hun er meget erfaren, siger en pressemedarbejder i København Zoo til DR.

  - Omvendt er det kun Mwanas anden unge. Men girafhanner har ikke noget med opfostringen at gøre.

  I klippet nedenfor kan du se, girafkalvens første tid.

 16. I går kl. 18:02

  PET får skarp kritik - sylter spørgsmål fra tilsyn i meget lang tid

  Et særligt tilsyn, der skal kontrollere Politiets Efterretningstjeneste (PET), kommer med højlydte suk over at løbe ind i en mur af tavshed hos efterretningstjenesten.

  I den årlige redegørelse kalder tilsynet det "overordentlig kritisabelt". Det er en hårdeste mulige karakteristisk, de kan give.

  Det handler om PET's svartid. I sommeren 2019 bad tilsynet PET besvare spørgsmål, der skulle hjælpe med at kortlægge efterretningstjenestens it-landskab.

  Men næsten to et halvt år senere - i december 2021 - havde PET fortsat ikke svaret. Og det på trods af flere rykkere.

  Sagsbehandlingstiden løb op i 480 arbejdsdage, efter at der er fratrukket 164 arbejdsdage på grund af covid-19 og ferier.

  Det har betydet, at tilsynet ikke har haft mulighed for at kontrolle de pågældende systemer i 2021.

  Tilsynet har nu valgt at give op, når det gælder om at kortlægge både it-infrastruktur og udvalgte systemer.

 17. I går kl. 17:47

  Oslo Pride aflyser arrangement i aften

  Kærligheden og mangfoldigheden bliver ikke fejret på rådhuspladsen i Oslo i aften.

  Arrangørerne har valgt at aflyse det planlagte arrangement, skriver NRK.

  - Vi er kede af, at vi endnu engang skal ud med besked om, at et pride-arrangement igen er aflyst. Vi forstår, at folk er frustrerede og stadig gerne vil samles. Der vil desværre ikke være indslag, taler og musik fra scenen på rådhuspladsen, siger leder arrangør Kristin Haugsevje til NRK.

  I lørdags blev to personer dræbt og 21 såret foran to barer i Oslo, hvor mange LGBT+-personer kommer.

 18. I går kl. 17:35

  Ukraine: Flere døde og mange sårede efter missilangrebshoppingcenter

  Det missilangreb, som her til eftermiddag har ramt et stort shoppingcenter i det centrale Ukraine, har dræbt mindst 2 personer og såret 20. 9 personer er i kritisk tilstand.

  Det er meldingen fra Kyrylo Tymosjenko, vicechef for Volodymyr Zelenskyjs præsidentkontor, efter angrebet i den ukrainske by Krementjuk.

  Ukraine peger på, at russerne står bag angrebet på det civile mål, men Rusland har endnu ikke forholdt sig til den anklage.

  Rusland har gentagne gange nægtet, at de med vilje angriber civile mål.

 19. I går kl. 17:23

  Skal du have kæmpetrolden Ivan i baghaven? Ansøgninger vælter ind

  Ivan Evigår har siden 2020 stået på Stejlpladsen som en del af Thomas Dambos udstilling, Den Kæmpestore Troldefolkefest. Og det har hele tiden været meningen, at Ivan Evigår på et tidspunkt skulle finde et nyt og blivende hjem, da der ikke længere er plads til ham på Stejlepladsen. (Foto: Jens Dresling)

  Ivan Evigvår skyder tre meter og 20 centimeter op i luften, så er han lavet af træ og slutteligt kan jeg nævne, at han er en trold.

  Men der er hjælp forude, for mange har allerede meldt sig til at huse den hjemløse Ivan Evigvår, der måtte tage afsked med sit nuværende hjem på grund af byggeri.

  - Der er kommet omkring 100. Det er dejligt, siger Thomas Dambo til TV 2 Lorry.

  Thomas Dambo er kunstneren bag Ivan Evigår og troldens søskende, der står placeret rundt omkring i landet.

  Selvom der allerede er kommet mange henvendelser på Ivan, så kan du stadig nå at sende en ansøgning af sted, hvis du kunne tænke dig et ekstra troldemedlem i familien.

 20. I går kl. 17:17

  21-årig mand anholdt på Roskilde Festival for blufærdighedskrænkelse

  Tusindvis er i øjeblikket samlet i sommersolen på Roskilde Festival, hvor hegnet blev væltet i lørdags.

  På Twitter oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, at de har anholdt en 21-årig mand på festivalen.

  Han er blevet sigtet for blufærdighedskrænkelse af en kvinde i en camp i går eftermiddag.

  Politiet skriver, at han blev genkendt af en patrulje ud fra signalementet og pågrebet derefter.

  Sagen vurderes nu juridisk i forhold til muligt grundlovsforhør i morgen formiddag.

  Screendump fra Twitter.
 21. I går kl. 16:57

  Tornado dræber én person og sårer flere i Holland

  Beredskabsfolk i Zierikzee tilser skaderne efter stormen. (Foto: JEFFREY GROENEWEG © Ritzau Scanpix)

  Mindst én person blev dræbt og omkring ti personer blev såret ved en kraftig storm, der gik slemt ud over byen Zierikzee i det sydlige Holland tidligere i dag.

  Det skriver AP.

  - Der er desværre et dødsoffer at sørge over som et resultat af tornadoen, lyder det fra Veilig Zeeland. En organisation, der koordinerer katastrofeberedskabet i regionen.

  Byen, der med sine omkring 10.000 indbyggere er på størrelse med Struer, oplevede en storm, der ifølge beredskabet fik teglsten til at flyve rundt i gaderne, mens træer væltede og flere hustage blev revet af.

 22. I går kl. 16:53

  Missilangreb rammer stort shoppingcenter i det centrale Ukraine

  Et missil har ramt et shoppingcenter i byen Krementjuk i det centrale Ukraine.

  Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der er tale om et russisk missilangreb, og at der er udbrudt brand i centeret efter angrebet.

  - Centeret står i lys lue, redningarbejere er ved at slukke branden, antallet af ofre er slet ikke til at begribe. De udgør ingen fare for den russiske hær, lyder det fra præsidenten på beskedtjenesten Telegram.

  Zelenskyj peger på, at der var over 1.000 civile til stede i centeret, men det er ikke oplysninger, der er blevet bekræftet fra andre sider.

  Rusland har endnu ikk forholdt sig til angrebet.

  (Foto: (Skærmbillede))
 23. I går kl. 16:27

  Herlufsholm reagerer på royal udmeldelse: Vi beklager det pres, kronprinsparret har været udsat for

  Når prins Christian efter sommerferien skal tage hul på endnu et skoleår, bliver det ikke som elev i 2.g på kostskolen Herlufsholm, hvor han har tilbragt sit første år af gymnasiet.

  Hans lillesøster prinsesse Isabella begynder heller ikke i 9. klasse på kostskolen i Næstved, som det ellers var planlagt.

  Kronprinsparret og deres ældste børns skolegang har været i mediernes lys, efter den massive kritik af skolen.

  Herlufsholm ærgrer sig over kronprinsparrets beslutning, men oplyser i et skriftligt svar til DR Nyheder, at de også forstår den.

  - Vi forstår kronprinsparrets beslutning og beklager meget det pres, kronprinsparret har været udsat for i forbindelse med den megen medieomtale af Herlufsholm Skole siden maj, fremgår det af skriftlige svar fra skolens konstituerede rektor, Martin Arvedlund.

  - Vi ønsker ro om skolen, herunder alle vores elever og ansatte, så vi får mulighed for at bruge vores tid og energi på at følge vores mange iværksatte tiltag til dørs og dermed sikre bedre trivsel for eleverne.

  Herlufsholm oplyser, at de snart håber at kunne offentliggøre en ny bestyrelse og ny rektor.

 24. I går kl. 16:07

  Lastbilchauffør idømt 30 dages fængsel og bøde på over 130.000 kroner efter snyd med førerkort og kørehviletider

  For knap ét år siden blev en lastbilchauffør standset af politiet ved en rastplads nær Kolding.

  Sydøstjyllands Politi havde en formodning om, at chaufføren havde kørt på sin hustrus førerkort tidligere på morgenen, og de gik i gang med efterforskning.

  Det fremgår ikke tydeligt af pressemeddelelsen, hvor mistanken kommer fra, men efter en længere efterforskning blev der rejst tiltale ved et anklageskrift med 65 forhold.

  Forholdene vedrørte ikke kun kørsel på hustruens førerkort, men også overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne.

  Chaufføren og virksomheden, vedkommende arbejder for, har ikke ønsket at udtale sig til politiet.

  Chaufføren blev idømt 30 dages fængsel, som blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste, en bøde på 131.500 kroner og ét års ubetinget frakendelse af førerretten.

  Vognmandsvirksomheden blev idømt en bøde på 385.000 kroner.

 25. I går kl. 15:54

  Tour-direktør frygter for corona før start i København

  Christian Prudhomme, løbsdirektør for Tour de France, talte mandag på et pressemøde i Tivoli i København. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Det dufter efterhånden af Tour de France i det meste af landet. Verdens største cykelløb indledes med 13 kilometers enkeltstart i København på fredag, når feltet drøner rundt i hovedstadens gader.

  Men der er bekymringer for løbsdirektør Christian Prudhomme, der mandag talte på et pressemøde i Tivoli.

  Mange af verdens bedste ryttere har været ramt af corona i løbet af de seneste uger og måneder, og det vil være skidt for årets Tour, hvis smitten tages med til først Danmark og siden Frankrig.

  - Alle ryttere skal testes, inden de kommer til København. Derefter kommer meget til at handle om at bruge sin sunde fornuft, siger Christian Prudhomme.

  - I og med at Tour de France er det største cykelløb i verden, er holdene selvfølgelig selv meget optaget af at sikre, at deres ryttere kan være med hele vejen. Siden Schweiz Rundt har de strammet op internt.

  Løbsdirektøren fortæller, at han ikke kommer til at give hånd til rytterne. Samtidig kan mundbind og ansigtsmasker også få comeback i feltet, når der ikke køres cykelløb.

 26. I går kl. 15:44

  Mand idømt 12 års fængsel efter drabsforsøg med maskinpistol

  Med en maskinpistol forsøgte en 35-årige mand at skyde en 34-årige mand.

  Ifølge tiltalen sigtede han efter den forurettedes hoved, men han undgik i første omgang at blive ramt, da maskinpistolen ikke virkede, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelsen.

  Gerningsmanden fik våbnet til at virke, og den forurettede blev ramt i siden af kroppen, men lykkedes med at komme væk.

  Det skete på en parkeringsplads i Brøndby 18. januar sidste år, hvilket anklageren mener er en skærpende omstændighed, da der er tale om et offentlig sted.

  Ifølge pressemeddelelsen er manden nu blevet idømt 12 års fængsel for drabsforsøget. I sager om drabsforsøg er straffen normalt 6 år fængsel.

  Den 34-årig mand blev igen udsat for drabsforsøg 23. maj. Her blev en 45-årige mand idømt otte års fængsel.

 27. I går kl. 15:32

  Politiet i Oslo anbefaler at aflyse Pride-arrangement i aften

  Politiet i Oslo råder arrangørerne af et Pride-arrangement i aften til at aflyse.

  Det har de sagt på et pressemøde her til eftermiddag, skriver NRK.

  Årsagen er, at arrangementet ventes at blive væsentligt større, end det i første omgang var planlagt.

  - Vi kan ikke garantere for sikkerheden. Derfor anbefaler vi, at det ikke bliver gennemført, siger Martin Strand fra Oslos politi.

  Han tilføjer, at politiet vil være tilstede, hvis der alligevel kommer deltagere.

  - Det, der er svært for os, er, hvis vi har begivenheder andre steder i Oslo, som vi ikke kender til. Det er meget svært at sikre de begivenheder. Vores anbefaling er ret klar, siger Martin Strand.

 28. I går kl. 14:46

  Særligt udsatte kan få booster-vaccination mod covid-19 over sommeren

  Snart kan de danskere, som har lyst, se frem til en ny omgang coronavaccine.

  Den 1. oktober 2022 starter efterårsvaccinationsprogrammet mod covid-19 nemlig igen.

  Dog er der allerede hen over sommeren mulighed for booster-vaccination til personer, som både har en særlig risiko for et alvorligt forløb, og som samtidig har en risiko for at blive smittet.

  For at få en tidligere boostervaccine skal man tale med sin læge. Det er nemlig ham eller hende, der vurderer den enkeltes behov for vaccination.

  Langt de fleste vil dog fortsat være godt beskyttet af deres tidligere vaccinationer, fremgår det af pressemeddelelsen.

 29. I går kl. 14:27

  Dansk trio klar til Touren for belgisk storhold

  Kasper Asgreen, Michael Mørkøv og Mikkel Honoré er alle klar til Tour de France, der fredag begynder med en enkeltstart i København.

  Det oplyser deres hold, Quick-Step, i en pressemeddelelse på hjemmesiden.

  Dermed når Kasper Asgreen altså at blive klar til Touren, efter han styrtede i Schweiz Rundt og pådrog sig et dybt sår på knæet, der betød, at han meldte fra til sidste uges danmarksmesterskaber.

  Til gengæld er der ikke blevet plads til den franske stjerne Julian Alaphilippe.

  Verdensmesteren gjorde ellers comeback efter en lang skadespause i weekenden ved de franske mesterskaber, men er blevet sorteret fra.

  Også Mark Cavendish er valgt fra til holdet. I stedet er det Fabio Jakobsen, som Quick-Step satser på i spurterne.

  /ritzau/

 30. I går kl. 14:18

  Stoltenberg: Antallet af særlige indsatsstyrker i Nato skal op over 300.000

  I dag har Nato omkring 40.000 mand i den multinationale styrke.

  Men det tal skal ganges op.

  Faktisk er det planen at bringe antallet af de særlige indsatsstyrker på op over 300.000. Det siger Nato's generalsekretær, Jens Stoltenberg, mandag forud for alliancens topmøde i Madrid ifølge dpa.

  Stoltenberg siger, at der også skal oprettes våbendepoter på den østlige flanke i Østeuropa, hvor indsatsstyrkerne skal være, og at indsatsstyrkerne opgraderes for fredens skyld.

 31. I går kl. 14:14

  Russisk hitband forlader hjemlandet efter hård kritik af Ruslands regering

  Little Big er et af Ruslands mest populære bands og blev i 2020 udpeget af russisk tv til at repræsentere landet ved Eurovision Song Contest. Konkurrencen blev dog aflyst grundet coronapandemien. (© C1R)

  Ét af Ruslands største og mest populære popbands, gruppen Little Big, har forladt hjemlandet på ubestemt tid.

  Det sker, efter bandet på deres nye single 'Generation Cancellation' har rettet skarp kritik mod den russiske regering og præsident Vladimir Putins krig i Ukraine.

  "Krigen er ikke slut. Stop krigen i Ukraine. Stop krige over hele verden. Ingen fortjener krig", lyder det på både engelsk og russisk i beskrivelsen af musikvideoen til 'Generation Cancellation' på YouTube, der på tre dage er blevet set tæt på fire millioner gange.

  Nu har Little Big taget konsekvensen af krigen og forladt Rusland.

  - Vi elsker vores land, men vi er fuldstændig uenige i krigen mod Ukraine. Vi fordømmer den russiske regerings handlinger, udtaler forsanger Ilya Prusikin ifølge mediet Newsweek, der skriver, at bandet nu opholder sig i Los Angeles i USA.

  Little Big er særligt kendt for hittet 'Skibidi', der siden 2018 er hørt over 600 millioner gange på YouTube.

 32. I går kl. 13:37

  Fire mænd idømt op til fem års fængsel efter svensk Paludan-uro

  Fire mænd er dømt for grov sabotage af en politiindsats.

  Det sker efter, at de alle var blevet anholdt i forbindelse med en demonstration og koranafbrænding, som Rasmus Paludan, der er stifter af partiet Stram Kurs, havde planlagt i Sverige tilbage i påsken. I den forbindelse var der opstået uroligheder i områderne på baggrund af demonstrationen.

  Det skriver den svenske avis Ekspressen.

  Mændene havde under demonstrationen i Sveaparken i byen Örebro, der ligger i det sydlige Sverige, kastet sten efter politiet og kravlet over flere afspærringer. De er alle nu idømt mellem fire og fem og et halvt års fængsel ved byretten i Örebro. To af mændene er nu også udvist fra Sverige.

  I alt blev der ødelagt politibiler og andet udstyr for over 2,5 millioner svenske kroner i forbindelse med Paludans demonstration.

 33. I går kl. 13:27

  Yngste offer i mystisk sydafrikansk massedødsfald var 13 år gammel

  Først havde politiet fundet 17 døde på stedet, men sidenhen er flere unge døde på hospitalet. (Foto: STRINGER © (arkivfoto) Scanpix)

  Det yngste offer blandt de mindst 21 mennesker, der i weekenden døde under mystiske omstændigheder på et værtshus i Sydafrika, var 13 år gammel.

  Det oplyser det lokale politi ifølge BBC.

  De døde var kun mellem 13 og 17 år gamle, hvilket er under aldersgrænsen for at gå på værtshus i landet, hvor man normalt skal være 18 år.

  Først havde politiet fundet 17 døde personer på stedet, men sidenhen er flere unge døde på hospitalet.

  Der er endnu ikke fundet en årsag til de mange dødsfald, men ligene er lige nu i færd med at blive obduceret af retsmedicinere, der mistænker personerne for at være forgiftede. Ofrene har nemlig ingen sår eller andre synlige skader.

 34. I går kl. 12:53

  Væltet træ stopper togtrafikken mellem Nivå og Helsingør

  Lige nu kører der ingen tog mellem Nivå og Helsingør.

  Det skyldes, at et træ er væltet ned i en køreledning ved Espergærde.

  I et tweet skriver BaneDanmark, at de er på sagen for at få køreledningen fikset.

 35. I går kl. 12:41

  300 år gamle skibsjournaler skal hjælpe os med at forstå klimaforandringer

  Slidte, gamle og papirnussede skibsjournaler skal i fremtiden hjælpe os med at forstå, hvordan klimaet forandrer sig.

  Journalerne, der i mere end 300 år har beskrevet vejrforholdene under sejladser verden over, bliver nu digitaliseret af Rigsarkivet og Danmarks Meterologiske Institut.

  Sammen vil de to instanser undersøge, om vejrbeskrivelserne kan hjælpe os med at sammenligne fortidens vejr med det, som vi kommer til at have i fremtiden på grund af klimaforandringer.

  De ældste vejrobservationer er helt tilbage fra 1675.

 36. I går kl. 12:30

  Landsret fastholder dom i ghetto-sag: Lejere må godt opsiges

  En gruppe opsagte lejere kommer nok ikke til at vende tilbage til deres tidligere boliger i boligområdet Nøjsomhed i Helsingør.

  For Østre Landsret har i dag slået fast, at lejerne ikke er blevet opsagt på et ulovligt grundlag, skriver Ritzau.

  Beboerne mente ellers, at de var blevet diskrimineret som følge af ghettoloven fra 2018, da de blev bedt om flytte fra deres lejlighed i 2020.

  Det blev de som en direkte konsekvens af, at Nøjsomhed i 2018 kom på regeringens liste over parallelsamfund, der dengang var kendt som ghettolisten. Det gjorde blandt andet, at man kunne opsige lejere for atændre beboersammensætningen.

  Retten har derfor skullet afgøre, om helhedsplanen og udvælgelsen af opgange var udtryk for direkte eller indirekte diskrimination på grund af etnisk oprindelse.

  Lejerne er blevet flyttet til andre boliger, mens to af dem har fået permanent genhusning. Men med dommen står det altså klart, at de fem resterende familier ikke kommer til at flytte tilbage.

  Landsretten har afgjort syv sager om opsagte beboere, men oprindeligt fik knap 100 familier i Nøjsomhed-bebyggelsen besked på at flytte.

 37. I går kl. 12:20

  Thulesen Dahl: 'Jeg overvejer selvfølgelig min situation lige nu'

  Kristian Thulesen Dahl er stadig ikke afklaret om, hvorvidt han skal fortsætte i Dansk Folkeparti.

  Det skriver han på Facebook efter en weekend, hvor fire medlemmer forlod Dansk Folkepartis folketingsgruppe.

  - Jeg overvejer selvfølgelig min situation lige nu. Mange af mine gode venner har forladt partiet. Men jeg har stadig rigtig mange gode venner tilbage i partiet, skriver han.

  I opslaget får han også sendt en slet skjult hilsen til Pia Kjærsgaard, som han afløste som formand i 2012.

  Pia Kjærsgaard delte i går et tweet fra folketingskandidaten Nana Harring, hvor der stod: "Kristian Thulesen Dahl er en tøsedreng".

  Det får denne kommentar med på vejen fra Thulesen Dahl.

  - For øger det danskernes respekt for DF, at vi kalder hinanden for øgenavne? Som var det tilbage i skolegården…

  De fire, der forlod Dansk Folkeparti i weekenden, er Peter Skaarup, Søren Espersen, Jens Henrik Thulesen Dahl og Dennis Flydtkjær.

 38. I går kl. 12:05

  Aalborg Håndbold får wildcard til Champions League

  Aalborg Håndbold er blevet tildelt et wildcard til næste sæsons Champions League i håndbold. Det oplyser Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) på sin hjemmeside.

  Dermed er der to danske hold med i herrernes turnering efter sommeren. GOG er i forvejen kvalificeret som dansk mester. Aalborg måtte i stedet søge om et wildcard som sølvmedaljevinder, og er nu mandag blevet tildelt en plads blandt de 16 hold.

  Det er første gang siden turneringen blev reduceret til 16 hold i 2020, at to danske herrehold er med i den fineste klubturnering.

  Det var ventet, at Aalborg ville få et wildcard i kraft af klubbens præstationer i Champions League de sidste to år. I 2021 nåede nordjyderne hele vejen til finalen, hvor FC Barcelona var for stor en mundfuld. I årets turnering røg Aalborg ud til Veszprem i kvartfinalen.

  Modsat er det første gang siden 2008/2009-sæsonen, at GOG er med i Champions League.

  Hos damerne er både Odense Håndbold og Team Esbjerg kvalificeret til Champions League.

  Der trækkes lod til gruppespillet 1. juli. Damernes turnering starter 10-11. september, mens herrernes indledes 14-15. september.

  /ritzau/

 39. I går kl. 11:54

  Dansker skal hjælpe Tour de France-konge til hattrick i det franske

  Mikkel Bjerg har fået styr på den coronasmitte, som sendte ham ud af Slovenien Rundt for nylig, og mandag er han officielt blevet udtaget til Tour de France.

  Det oplyser hans hold UAE Team Emirates på Twitter.

  Den 23-årige dansker debuterede i verdens største etapeløb sidste år, hvor han var med til at hjælpe kaptajnen Tadej Pogacar til den anden samlede sejr på stribe.

  17. juni måtte Bjerg udgå af det igangværende Slovenien Rundt, da han blev testet positiv for coronasmitte.

  Det affødte også et afbud til DM, som blev kørt i sidste uge, men Touren bliver altså med deltagelse af den tidligere tredobbelte enkeltstartsverdensmester for U23-ryttere.

  Bjerg sluttede samlet som nummer 110 i klassementet sidste år og fik sin grand tour-debut i Giro d'Italia i 2020. Han har endnu aldrig kørt Vuelta a España.

  Ud over Bjerg og Pogacar består UAE-holdet af følgende ryttere: Rafal Majka, Brandon McNulty, Marc Soler, Matteo Trentin, Vegard Stake Laengen og George Bennett.

  /ritzau/

 40. I går kl. 11:44

  Borgmester bekymret over afsked med brovagt

  Hadsundbroen over Mariager Fjord. (Foto: Gerth Hansen/Biofoto/Ritzau Scanpix)

  I dag har brovagten på Hadsundbroen sidste arbejdsdag. Fremover er det en medarbejder hos Vejdirektoratet i Aalborg, der skal hæve og sænke klappen.

  Staten vil indføre fjernstyring af flere broer, men i Mariagerfjord Kommune er borgmester Mogens Jespersen (V) ikke tilfreds med at skulle undvære en lokal brovagt.

  Godt nok lover Vejdirektoratet, at der vil være en medarbejder på stedet inden for 30 minutter, hvis noget går galt.

  - En halv time lyder ikke af meget, men i sommertrafikken er det lang tid, siger Mogens Jespersen.

  Ud over Hadsundbroen skal der også indføres fjernstyring af Aggersundbroen, Vilsundbroen samt Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund.

 41. I går kl. 11:32

  Jobindex vil starte sag mod 'konkurrenceforvridende' Google-tjeneste

  Kopiering af jobopslag og en favorisering af sig selv øverst i søgefeltet er nogle af de anklager mod Google, som Jobindex nu har bedt EU-kommissionen at tage stilling til.

  Den danske jobbank mener, at Google misbruger sin markedsposition, når søgefunktionen reklamerer for sin egen tjeneste "Google for Jobs" ved at vise sine egne jobopslag øverst i søgefeltet, mens andre jobbanker – som for eksempel Jobindex – bliver rykket længere ned på siden.

  Det skriver Jobindex i en pressemeddelelse.

  Jobindex kalder i deres pressemeddelelse Googles markedsføring for "konkurrenceforvridende". Derudover oplever jobbanken, at flere jobopslag i Google for Jobs er kopieret én til én med de tekster, de har på deres egen side.

 42. I går kl. 11:23

  Tog kører igen mellem Aarhus og Fredericia

  Et overgravet kabel var til formiddag skyld i, at der ikke kørte tog mellem Fredericia og Aarhus H.

  Men nu er kablet repareret, og togene kører igen. Det skriver DSB på Twitter.

  Tidligere var strækningen erstattet med togbus, indtil togene var på skinnerne igen.

 43. I går kl. 11:13

  Hesselø Havvindmøllepark rykkes sydpå

  Regeringen indgik sammen med en lang række partier lørdag en ny klimaaftale om grøn strøm og varme, som nu får betydning for byggeriet af Havvindmølleparken ved Hesselø, der ligger nord for Sjælland.

  Den skal nemlig flyttes til et område syd for det oprindelige Hesselø-område. Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

  Beslutningen om en ny placering sker på grund af en ny undersøgelse, som Energistyrelsen har fået udarbejdet af rådgivningsvirksomheden COWI, der arbejder med ingeniørteknik, miljø og samfundsøkonomi over hele verden. Undersøgelsen viser, at det nye område er et godt alternativ, da havbunden vurderes at være bedre egnet til opstilling af parken.

  På den nye placering forventes Hesselø Havvindmøllepark at kunne begynde at levere strøm til danske husholdninger fra 2028 og stå helt færdig i 2029.

  Det blå område markerer det sted, hvor havvindmølleparken nu skal placeres.
 44. I går kl. 10:52

  Kvinde fundet død efter hus eksploderede i Birmingham

  Efter en eksplosion jævnede et hus i Birmingham i England med jorden sent i går aftes, har politiet nu fundet en død kvinde på stedet.

  Det skriver Birmingham Mail.

  Det lokale politi vurderer, at huset blev reduceret til en bunke murbrokker efter en gaseksplosion i hjemmet.

  Eksplosionen var så kraftig, at flere huse og biler i området er beskadiget, mens politiet har evakueret flere af områdets beboere.

  Lokale i området reddede også en mand ud fra murbrokkerne lige efter eksplosionen skete. Manden er nu indlagt på hospitalet i kritisk tilstand.

 45. I går kl. 10:45

  Eliteforsker: Når kongehuset trækker støtten til Herlufsholm bliver skolen mindre attraktiv

  Kongehuset har trukket støtten til Herlufsholm efter skarp kritik fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Det har været en stor gevinst, at kongehuset kom ind og kastede glans over Herlufsholm, men det kommer til at gøre endnu mere skade på skolen, at de nu trækker deres børn fra skolen.

  Det mener Christoph Ellersgaard, der er eliteforsker på Copenhagen Business School og har skrevet flere bøger om magteliten i Danmark.

  Beslutningen kommer, efter at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet netop har rettet skarp kritik mod skolen i et udkast til en partshøring, og det kan få stor betydning for skolen, mener Christoph Ellersgaard.

  - Det kan betyde, at dem, der overvejer at sende deres børn til skolen, nu vil tænke sig om en ekstra gang, fordi kongehuset har trukket støtten, og det gør det mindre attraktivt at sende sine børn afsted, siger han.

  Skolen oplyser til DR, at det er den første udmeldelse, den har modtaget efter TV 2s dokumentar.

 46. I går kl. 10:36

  Will Smith blev igen hyldet som året skuespiller ved BET Awards

  Som en del af gruppen Silk Sonic modtog Bruno Mars hele tre priser i nat. (Foto: DAVID SWANSON © Ritzau Scanpix)

  Den 22. udgave af BET Awards løb af stablen natten til mandag med 'Empire'-skuespiller Taraji P. Henson som vært.

  BET Awards er et amerikansk prisshow, der blev etableret i 2001 af Black Entertainment Television-netværket for at fejre afroamerikanere inden for musik, skuespil, sport og andre underholdningsområder fra året der gik. Og flere store stjerner kunne tage den eftertragtede pris med hjem.

  Aftenens helt store vinder var gruppen Silk Sonic, der består af musikerne Bruno Mars og Anderson.Paak, som vandt hele tre priser. Blandt andet for årets album.

  Snart Roskilde Festival-aktuelle Megan Thee Stallion modtog prisen for årets bedste kvindelige hip hop-kunstner, mens Latto blev kåret som bedste nye navn.

  Årets film blev 'King Richard', hvor også Will Smith i hovedrollen blev hædret som årets skuespiller. Han var dog ikke til stede under prisuddelingen.

  Tidligere på året skabte han store overskrifter under Oscar-uddelingen, hvor han efter en joke gik på scenen og stak komikeren Chris Rock en lussing. Det betød blandt andet, at han er udelukket fra Oscar-shows og arrangementer i det amerikanske filmakademi i de næste ti år.

  • Muni Long optrådte med en kjole, der nok har været besværlig at slæbe rundt med til efterfesten. (Foto: DAVID SWANSON © Ritzau Scanpix)
  • Kanye West overraskede alle, da han pludselig stod på scenen for at overrække en ærespris til Sean 'Diddy' Combs. (Foto: DAVID SWANSON © Ritzau Scanpix)
  • Taraji P. Henson havde tid til at posere på den røde løber, inden værtsgerningen kaldte. (Foto: DAVID SWANSON © Ritzau Scanpix)
  • Mange har nok gået til tværfløjte. De færreste har nok som Lizzo optrådt med det foran flere tusinde mennesker. (Foto: DAVID SWANSON © Ritzau Scanpix)
  1 / 4
 47. I går kl. 10:25

  Sendte mail til den forkerte: 2.500 borgere fik lækket CPR-numre

  En sagesløs person har ved en fejl fået en mail fra Aalborg Kommune med 2.500 borgeres navne og CPR-numre.

  Modtageren hedder det samme som den forsker på Copenhagen Business School, som skulle have modtaget mailen.

  Hos Aalborg Kommune beklager Betina Bisp Jensen fra Sundheds- og Kulturforvaltningen lækagen.

  - Det er selvfølgelig ikke ok, men det er en menneskelig fejl, siger hun og lover, at forvaltningen ikke længere vil dele personoplysninger på mail.

  - Fremadrettet ligger det nede i vores lukkede journalsystemer, siger Betina Bisp Jensen.

  Ifølge Aalborg Kommune er der ikke noget, der tyder på, at de lækkede oplysninger er blevet misbrugt.

 48. I går kl. 10:15

  Venstre kræver strammere regler for p-bøder

  Når en p-bøde havner i din forrude, er der gode chancer for at få den annulleret.

  I flere end hver femte klagesag giver Parkeringsklagenævnet nemlig bilisten medhold, og vekommende slipper for at betale for parkeringsbøden.

  Men de mange vundne klagesager er et tegn på, at der er brug for nye og strammere regler for de private parkeringsselskaber, så de ikke udskriver så mange bøder, der alligevel bliver annulleret.

  Det mener Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen.

  - I virkeligheden er der mange flere klagesager, der ender til bilistens fordel, fordi selskaberne trækker dem tilbage, når de ender i klagenævnet. Det bærer præg af 'går den, så går den', og det er ikke rimeligt, siger han.

  Preben Bang Henriksen forventer, at transportminister Trine Bramsen (S) vil være med til at stramme reglerne.

 49. I går kl. 10:04

  To teenagere tiltalt for at slå og sparke 52-årig fodboldfan til døde

  To 17-årige mænd stod tidligt om morgenen den 5. marts i år bag et voldsomt overfald, der endte med at koste den 52-årige blikkenslager Kim Hansen livet.

  Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi har netop rejst tiltale mod de to teenagere for vold med døden til følge. Det skriver Ritzau.

  Overfaldet skete tidligt om morgen på A.C. Hansensvej i Frederikssund, hvor den 52-årige blev slået og sparket flere steder på kroppen og ansigtet.

  Ved grundlovsforhøret mod de to sigtede senere samme dag kom det frem, at de mange slag førte til, at manden faldt om på jorden. Det fik dog ikke de 17-årige til at stoppe, der i stedet var blevet ved med at sparke og trampe på ham, til han lå ubevægelig på jorden.

  De 17-årige har erkendt en mindre voldsudøvelse, men har i retten fortalt, at det skete i selvforsvar. Begge nægtede drab.

 50. I går kl. 09:55

  Justitsminister indkalder til møde om højere straf til vanvidsbilister

  Det er blot et halvandet år siden, at Folketinget skærpede straffen for vanvidsbilisme.

  Men en bestemt sag har fået blå bloks ordførere til igen at kræve højere straffe for vanvidsbilisme. Det sker, efter en 21-årig mand i sidste uge blev idømt fire års fængsel for at ramme en betjent med så høj fart, at betjenten blev hjerneskadet og invalideret.

  Det skriver Jyllands-Posten.

  I et brev til justitsminister Mattias Tesfaye (S) har Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige opfordret ham til igen at drøfte strafniveauerne for vanvidsbilisme. Og ministeren er ikke afvisende over for forslaget.

  - Derfor har jeg indkaldt partierne i aftalekredsen til et møde efter sommerferien. For vanvidsbilisme skal stoppes, siger han til avisen.

  Ifølge straffeloven kører en billist vanvidskørsel, hvis vedkommende for eksempel bevidst forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed eller kører med en hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent.

Mere fra dr.dk