Seneste nyt

Bagmand bag formodet milliardsvindel: 'Jeg er klar til retssag i Danmark'

 • Bagmand bag formodet milliardsvindel:  'Jeg er klar til retssag i Danmark'

  Den britiske forretningsmand Sanjay Shah er klar til at sætte et punktum for den historiske sag, hvor den danske statskasse mellem 2012 og 2015 angiveligt blev svindlet for 12,7 milliarder kroner i refusion af udbytteskat.

  Shah melder sig nemlig for første gang klar til at møde op til en straffesag i Danmark, hvis anklagemyndigheden vælger at rejse tiltale.

  Her vil han dog nægte sig skyldig i at have svindlet den danske statskasse.

  Det siger han i et interview med Børsen.

  - Jeg ved, at det værste, der kan ske, er, at jeg bliver smidt i fængsel i tre år, siger Sanjay Shah.

  Læs hele artiklen her.

 • USA's førende virusekspert - Anthony Fauci - mødes med Bidens stab for at lægge coronaplan

  Dr. Anthony Fauci, der USA's ledende ekspert i infektionssygdomme, skal senere i dag mødes med Joe Bidens overgangshold for at drøfte håndteringen af coronapandemien og en kommende vaccinestrategi.

  I et interview med CBS New siger Fauci, at han allerede har talt med Joe Bidens kommende stabschef, Ron Klain, et par gange.

  De to har dog ikke haft tid til at drøfte detaljer i en strategi over for coronapandemien, siger Fauci ifølge Ritzau.

  - Jeg skal mødes med dem i dag - over Zoom. Så i dag vil være første gang, hvor der vil være substantielle diskussioner mellem mig og Bidens hold, siger Anthony Fauci.

 • Skotland begynder at coronavaccinere i næste uge

  Tirsdag i næste uge vil de første skotter blive vaccineret med Pfizers coronavaccine, skriver BBC.

  De første til at modtage vaccinen er de folk, der skal stå for at udføre vaccinerne. Der er tale om 160 personer.

  Derefter vil beboere og ansatte på plejehjem være de næste til at få vaccinen, der blev godkendt i Storbritannien i går.

  Det arbejde vil begynde 14. december, og der kommer i første omgang 65.500 doser til landet. En fuld vaccine kræver to stik.

  Skotlands sundhedsminister siger til BBC, at gravide eller kvinder, der har planer om at blive det, ikke bør få vaccinen.

 • Facebook vil slette falske påstande om corona-vacciner

  Det sociale medie Facebook vil fremover slette oplysninger og påstande om covid-19-vacciner, som ifølge sundhedseksperter er beviseligt usande.

  Det oplyser Facebook i et opslag på tjenesten, skriver Ritzau.

  Fremover vil al misinformation om coronavirus, som Facebook vurderer udgør en trussel, blive slettet fra tjenesten.

  - Det omfatter falske påstande om sikkerhed, effektivitet, ingredienser og bivirkninger. Vi vil for eksempel slette falske påstande om, at covid-19-vacciner indeholder mikrochips, skriver Facebook.

  I mindre alvorlige tilfælde vil Facebook sætte et særligt mærkat på opslag og begrænse muligheden for at dele dem.

  Ifølge Facebook skyldes kursændringen de seneste ugers meldinger om, at flere vacciner mod coronavirus er på trapperne.

 • Magnus Heunicke får en næse for ikke at have advaret Folketinget om, at coronavirus hos mink kunne true en vaccine

  Der bliver givet en næse til sundhedsminister Magnus Heunikce (S) efter eftermiddagens samråd om regeringens håndtering af coronasmitte hos mink.

  Det oplyser Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, til DR.

  Næsen bliver givet, fordi ministeren ikke advarede Folketingets covid-følgegruppe om, at mutationer i coronavirus fra mink kan udgøre en trussel for en kommende vaccine.

  Den viden kom ministeren i besiddelse af den 22. september i et notat fra Statens Serum Institut.

  - Det er afgørende, at vi får sendt et klart signal om, at så væsentlige oplysninger, der har konkret betydning for folkesundheden i Danmark, bliver videregivet, når de havner på ministerens bord, siger Peder Hvelplund.

  Næsen bliver formelt vedtaget på et udvalgsmøde i næste uge, oplyser Peder Hvelplund. Han oplyser samtidig, at Enhedslisten står bag næsen sammen med en række partier i blå blok.

 • Kort efter samråd om politiets actioncards skriver statsministeren, at 'vi har verdens bedste politi'

  Kort efter et samråd om politiets ageren i minkskandalen sender statsminister Mette Frederiksen (S) en hilsen til politiet, som hun roser i høje vendinger.

  - Vi har verdens bedste politi. Og politiet har en stor del af æren for, at vi som land indtil nu er kommet godt igennem det her svære år, skriver Mette Frederiksen på Facebook.

  Hun nævner også, at politiet begår fejl, hvilket var tilfælde i minksagen, hvor politiet deltog i arbejdet med at få aflivet alle danske mink, selv om det til at starte med var ulovligt.

  - Vi undgår ikke, der bliver begået fejl. Jeg vil appellere til opbakning til politiet i den her svære situation. Hvis du kender en, der er ansat i dansk politi eller har været det, kunne det være i dag, du sender en hilsen med opbakning, skriver Mette Frederiksen.

  Mette Frederiksen siger endnu engang, at man ikke kan undgå at begå fejl. (Foto: CLAUS BJØRN LARSEN © Scanpix)
 • Tvangslukkede selvstændige slipper for at betale kompensation fra foråret tilbage

  Nogle selvstændige er kommet i klemme i den økonomiske kompensation, de fik under tvangslukningen i foråret.

  Klemmen består i, at nogle af de tvangslukkede selvstændige står overfor at skulle betale hele komepnsationen tilbage. Efter genåbningen har de samme selvstændige haft så stor omsætning, at de ikke længere lever op til kravet om omsætningsnedgang i den samlede periode i kompensationsordningen.

  Men nu har regeringen og Folketingets partier lavet en aftale om en ændring, så de slevstændige kan beholde kompensationen for den periode, de var tvangslukkede og ikke have omsætning.

  - Det betyder, at bl.a. frisøren på gågaden kan se fremad og fokusere på at få hjulene til at køre rundt, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse.

 • To gymnasieskoler i Vordingborg sender eleverne hjem efter smitte til flere privatfester

  Eleverne fra Vordingborg Gymnasium og handelsgymnasiet ZBC er alle blevet sendt hjem og modtager nu fjernundervisning frem til tirsdag i næste uge.

  Årsagen er coronasmitte blandt eleverne, efter at der blev holdt flere privatfester i weekenden, skriver sn.dk.

  Indtil videre er 13 elever fra hver gymnasieskole smittet, altså 26 i alt.

  Fra begge rektorer lyder det, at de er ærgerlige over situationen, og forældre opfordres til ikke at lægge hus til fester.

 • Minkavlere indkaldt til møde med Fødevareministeriet i morgen - håber på svar om kompensation

  I morgen klokken 11 er formanden for Dansk Pelsdyravlerforening, Tage Pedersen, indkaldt til møde med folk fra både Fødevareministeriet og Fødevarestyrelsen.

  Her håber han på, at der kommer nyt om en kompensation til de danske minkavlere, der som bekendt har aflivet alle deres mink, både coronasmittede og raske.

  - Jeg regner ikke med at få pengene med hjem, men jeg regner med at få at vide, hvornår vi får dem, siger formand Tage Pedersen til TV 2.

 • Løkke mener ikke, at Venstre længere har brug for ham. Men det har partiet bestemt, siger Jakob Ellemann-Jensen

  Venstre har 'bestemt' stadig brug for Lars Løkke Rasmussen.

  Sådan siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, til Politiken. Det sker, efter at Lars Løkke Rasmussen forleden skrev på Facebook, at han var taget med på kendis-sejlads i Caribien, fordi 'Venstre ikke længere har brug for mig'.

  Men der skyder den tidligere statsminister ved siden af sin formands vurdering.

  - Det er de meritter, der gør, at vi har brug for sådan en som Lars til at hjælpe med også at tegne stregerne for, hvor er det, vi skal hen i fremtiden. Han har en fuldstændig uforlignelig erfaring, og den er vigtig for Venstre, siger Jakob Ellemann-Jensen til Politiken.

  Han siger samtidig til Politiken, at han håber, at Lars Løkke Rasmussen genopstiller til Folketinget og håber på ordførerskaber til ham.

 • Udenrigsministeriet fraråder fortsat rejser til hele verden - endnu ingen regionale rejsevejledninger

  Det frarådes fortsat at rejse ud af Danmark på ikke-nødvendige rejser til hele verden - pånær Vatikanstaten, hvor man dog ikke kan rejse direkte til.

  Det fremgår af Udenrigsministeriets ugentlige opdatering af rejsevejledningerne, skriver Ritzau.

  Udenrigsministeriet havde tidligere varslet en ny vejledningsmodel, der baserer sig på smitten på regionalt niveau i stedet for på landsbasis.

  Den skulle efter planen tages i brug i starten af december, men er ikke en del af denne uges rejsevejledninger.

  Hvis man i øvrigt tager til et land, hvortil der frarådes rejser, er opfordringen fra myndighederne at gå 14 dage i isolation, når man kommer hjem.

 • Kevin Magnussen skifter Formel 1 ud med i den amerikanske IMSA-serie

  Det ligger nu fast, hvad den danske racerkører Kevin Magnussen skal efter Formel 1.

  Han har fået en bil i den amerikanske IMSA-serie, hvor han bliver en del af Chip Ganassi Racing i Prototype international-klassen (DPi), skriver Ekstra Bladet.

  - Det er en stor mulighed for mig at blive del af holdet med CGR (Chip Ganassi Racing), Renger og Cadillac. Jeg kan ikke vente med at komme i gang og begynde forberedelserne til 2021-sæsonen, siger Kevin Magnussen.

  Den 28-årige dansker har siden 2014 kørt Formel 1, men denne sæson, hvor han kører for Haas, er altså hans sidste.

  "Chip har bygget en af verdens bedste racing-organisationer både på og uden for banen, og du kan se tilbage i historien og se den ufattelig rekordliste, især når det gælder sportsvogne," siger Kevin Magnussen om sit nye hold. Her ses han dog i sin F1-racer. (Foto: Giuseppe Cacace © Scanpix)
 • 'Ministeren læner sig op ad en næse! ', skriver ordfører forud for mink-samråd med Magnus Heunicke

  - Ministeren læner sig op ad en næse!

  Sådan lyder det i et tweet fra Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund.

  Meldingen kommer, op til at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) klokken 16 skal i samråd om hans viden om truslen fra mutationer i coronavirus fra mink.

  - Alt tyder på, at ministeren var bekendt med, at minkmutationer af coronavirus kunne betyde nedsat effekt af vaccine uden at dele den viden med Folketinget, selvom det udgør en trussel mod folkesundheden, skriver Peder Hvelplund.

  Peder Hvelplund understreger overfor TV2 News, at Enhedslisten ikke er interesserede i, at sundhedsministeren forlader sin post.

 • Firmaer bag influenzavaccine får igen frie hænder til at vaccinere andre end dem i udvalgte målgrupper

  Influenzavaccinationer bør kun gives til de udvalgte målgrupper, som Sundhedsstyrelsen anbefaler får den gratis.

  Sådan lød opfordringen fra Sundhedsstyrelsen i oktober på grund af stor efterspørgsel på vaccinen.

  Men nu bliver den henstilling ophævet, skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. Det betyder, at firmaer, der har vaccinen på lager, også kan tilbyde den til personer, der ikke er i målgruppen for det gratis tilbud.

  - Nu, da efterspørgslen er faldet hos disse grupper, vurderer vi, at firmaerne igen kan tilbyde vaccination til personer uden for risikogruppen, siger konstitueret enhedschef i Sundhedsstyrelsen Bolette Søborg i pressemeddelelsen.

 • Antallet af smittede i 17 hovedstadskommuner er næsten fordoblet på to uger

  To uger.

  Det er, hvad det har taget næsten at fordoble det daglige antal personer, der bliver smittet med coronavirus, i 17 hovedstadskommuner.

  Således er antallet af konstaterede tilfælde vokset fra omkring 400 konstaterede tilfælde midt i november, til at der den 1. december er blevet registreret 767 tilfælde.

  Myndighederne har særligt fokus på de 17 hovedstadskommuner og præsenterede forleden en række tiltag for at bringe smitten ned. Tiltagene træder i kraft mandag den 7. december.

  Det er særligt personer i aldersgrupperne 10-19 år og 20-29 år, der bliver konstateret smittet.

 • Justitsministeren efter samråd om mink-ordre: 'Man må jo ikke agere som om, der var lovhjemmel, selvom man tror, den kommer'

  Justitsminister Nick Hækkerup (S) kritiserer nu politiet for ordlyden i det action card, politiet brugte ved telefonopkald til minkavlere.

  Af teksten i kortet kan det lyde som om, at politiet giver ordre om, at minkavlere skal aflive deres raske mink.

  Ordlyden er kommet til, selvom Rigspolitiet var klar over, at der ikke var lovhjemmel til en ordre. Rigspolitiet har forklaret, at man dog forventede, at den hjemmel hurtigt ville komme på plads.

  - Selv om man tror at der kommer lovhjemmel, så må man jo ikke agere som om, at der var lovhjemmel. Og det har Rigspolitiet også beklaget, siger justitsminister Nick Hækkerup efter dagens samråd om det omtalte action card.

 • Sverige har nu haft flere end 7.000 coronadødsfald

  Sveriges coronadødstal passerer 7.000. Det sker, efter at der det seneste døgn er blevet registreret 35 nye døde med coronavirus.

  Det viser dagens tal fra Folkhälsomyndigheten, skriver SVT.

  Samlet set er 7.007 personer blevet registreret døde med coronavirus i Sverige, siden pandemien brød ud.

  Det seneste døgn er yderligere 6.485 personer testet positive for virusset, hvormed det samlede smittetal stiger til 272.643.

 • 1.605 personer er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn

  1.605 personer er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn. Seks personer er døde.

  Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

  Dagens smittetal er baseret på 77.754 prøver. Dermed er det 2,1 procent af de testede, der har fået svar om, at de er blevet testet positive.

  Der er nu 267 personer indlagt med coronavirus på de danske hospitaler. Det tal er steget med én siden i går. 38 af de indlagte er på intensivafdelinger, hvor 28 får respiratorbehandling.

  Det er fortsat kommuner i hovedstadsområdet - og så Helsingør Kommune i Nordsjælland - hvor smitten er mest udbredt. Herlev Kommune er med 424,9 smittede per 100.000 indbyggere den hårdest ramte kommune i Danmark.

 • Sveriges statsminister sender gymnasieelever hjem for at sikre julen

  Svenske gymnasier skal overgå til fjernundervisning fra på mandag. Det sker i et forsøg på at reducere smittespredningen i det svenske samfund - og især blandt de unge.

  Det siger statsminister, Stefan Löfven, på et pressemøde, der vises på den svenske tv-station SVT, om nye coronarestriktioner over julen.

  - Det, vi gør nu, kommer til at afgøre, hvordan vi kan fejre jul. Der kommer en dag, hvor vi kan lægge det her bag os, siger han blandt andet.

  Beslutningen om lukning er gyldig fra 7. december til 6. januar.

  - Formålet er at reducere trafikbelastningen i f.eks. Offentlig transport. Men vi ser også en stor spredning af infektion i denne aldersgruppe, siger han.

  Statsminister Stefan Löfven holdt pressemøde om coronarestriktioner i julen. (Foto: 10070 Jessica Gow/TT © Scanpix)
 • Gamle brændeovne skal skiftes eller helt skrottes, hvis man køber bolig med brændeovn efter april

  En ny lov, der netop er blevet vedtaget i Folketinget, kan få konsekvenser for danskere, der er på udkig efter en ny bolig med brændeovn.

  Loven betyder nemlig, at hvis der fra april 2021 købes en bolig med en brændeovn fra før 2003, skal den skiftes ud eller skrottes helt indenfor 12 måneder.

  Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

  - Den her lov er et vigtigt skridt i kampen for renere luft, og jeg er glad for opbakningen fra et bredt flertal i Folketinget, suger miljøminister Lea Wermelin (S) i pressemeddelelsen.

  - Danskerne bliver alvorligt syge, og dør for tidligt på grund af luftforurening, og gamle brændeovne udleder mange af de farlige partikler, tilføjer hun.

  Det skønnes ifølge ministeriet, at der cirka 260.000 brændeovne i Danmark er produceret før 2003.

 • Heunicke: Danmark har lavet aftale med Moderna om køb af coronavaccine

  Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) oplyser på Twitter, at Danmark er tiltrådt EU's forhåndsaftale med Moderna om køb af coronavaccine.

  Det betyder, at Danmark nu indgår i seks aftaler om forhåndsindkøb af vacciner. Med den seneste aftale vil cirka en million personer kunne blive vaccineret.

  De øvrige vaccineleverandører, der er lavet aftaler med, er: Astra Zeneca, Sanofi-GSK, Johnson & Johnson, BioNTech/Pfizer og CureVac. Det oplyser Lægemiddelstyrelsen.

 • Demokratiforkæmper fra Hongkong: Jeg vender ikke tilbage

  Ted Lui foran Christiansborg i går. (Foto: DR Nyheder)

  Den prodemokratiske politiker fra Hongkong, Ted Hui, som i disse dage er gæst i Danmark, har ikke tænkt sig at vende tilbage til Hongkong. Det fortæller han til DR Nyheder:

  - Jeg er politiker og aktivist, men i Hongkong er der ikke længere mulighed for at gå på gaden eller føre politik. Vi har fået elimineret vores mulighed for at være politikere. Derfor har jeg besluttet mig for ikke at vende tilbage til Hongkong, siger han og understreger, at han vil fortsætte kampen for demokrati i Hongkong fra sit eksil.

  Hui er lige nu løsladt mod kaution i Hongkong og står overfor ni sigtelser, blandt andet for at forstyrre den parlamentariske orden under en protest tidligere i år.

 • Storstrøm Fængsel igen ramt af corona - nu skal medarbejderne "stort set være på arbejde hele tiden"

  Storstrøm Fængsel, som ligger på Falster og betegnes som landets mest sikre fængsel, er igen blevet ramt af coronavirus.

  Det skriver Radio4.

  Tre medarbejdere er blevet konstateret smittede, mens 16 er sendt hjem. 48 indsatte er sendt i isolation.

  - Det betyder for medarbejderne, at de resterende ikke bare skal løbe stærkt, for det gjorde de i forvejen - men nu skal der virkelig være turbo på dem. Det betyder, at de stort set skal være på arbejde hele tiden, siger tillidsmand Mads Holgersen.

 • Tilstanden for koralrevet Great Barrier Reef betegnes som 'kritisk'

  Det står skidt til for verdens største koralrev.

  Tilstanden for Great Barrier Reef i Australien betegnes som forværret og "kritisk".

  Det oplyser Den Internationale Naturbeskyttelsesunion (IUCN) i en ny rapport, skriver Reuters.

  Koralrevet har mistet mere end halvdelen af sine koraller i løbet af de seneste tre årtier.

  Blegning af korallerne i 2016, 2017 og 2020 har yderligere skadet koralrevets tilstand og påvirket dyrelivet i området, lyder det fra IUCN i rapporten.

  Great Barrier Reef i 2015. (Foto: DAVID GRAY © Scanpix)
 • Corona har fået flere til at søge uddannelse

  Folketingets partier besluttede før sommerferien at oprette nogle ekstra uddannelsespladser på de videregående uddannelser.

  Situationen med coronavirus gjorde, at ekstraordinært mange unge ville søge ind på en videregående uddannelse, da de ikke kunne komme ud og rejse eller få sig et eller andet arbejde efter gymnasiet.

  Derfor indgik et enigt Folketing før sommerferien en politisk aftale om at oprette 5.000 ekstra uddannelsespladser på de videregående uddannelser i løbet af i år og næste år, så man undgik at afvise unødigt mange, der gerne ville ind på en uddannelse.

  Og det har vist sig at være en endnu større succes end forventet.

  En ny opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at der er oprettet cirka 1.000 flere end målet i aftalen.

  Og det glæder uddannelses- og forskningsministeren.

  - Uddannelse er vigtig i en krisetid. Og når ekstra mange unge søger en uddannelsesplads, har vi politisk en vigtig opgave i at sørge for, at der er plads til dem, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

  Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen er tilfreds med tallene. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
 • Nick Hækkerup efter samråd: Jeg har tillid til rigspolitichefen

  Justitsminister Nick Hækkerup siger, at han ikke har taget stilling til "personalemæssige konsekvenser" som følge af de ulovlige actioncards fra Rigspolitiet.

  Justitsministeren var i formiddag i samråd om Rigspolitiets rolle i forbindelse med aflivningen af mink.

  Og sagen vil ikke få konsekvenser for chefen for rigspolitiet, Thorkild Fogde, må man forstå på justitsministeren:

  - Jeg har, som sagen foreligger nu, tillid til rigspolitichef Thorkild Fogde, siger Nick Hækkerup.

  Justitsminister Nick Hækkerup siger efter samråd om Rigspolitiets action cards:

  - Jeg synes, det er relevant, at der laves en undersøgelse af forløbet. Det er en undersøgelse, som Folketinget arbejder med at nedsætte. Det vil også være relevant at undersøge de forhold som vi har talt om i dag, siger Nick Hækkerup.

  Han siger igen, at hverken ham selv eller Justitsministeriet har været involveret i udformningen af Rigspolitiets action cards.

 • Tre ud af fire arbejdere på Storstrømsbroen er udlændinge

  Arbejdet med den nye Storstrømsbro udføres kun af en fjerdedel danskere. Dermed er det store byggeprojekt til omkring 2,1 milliarder kroner ikke blevet til den jobfest for lokalområdet, som mange havde håbet på.

  Vejdirektoratet, der er bygherre for projektet, mener, man bør medregne, at omkring 70 funktionærer har bosat sig i området med deres familier.

  - Vi registrer ikke vores medarbejdere efter nationalitet, men af vores lønkørsler kan vi se, at 98 procent af dem, der er tilknyttet projektet nu, betaler skat i Danmark og 2 procent betaler skat i et andet EU-land, skriver hovedentreprenøren, det italienske firma SBJV, i et skriftligt svar til DR.

 • Minkavlere har i langt højere grad været smittet med coronavirus end andre brancher

  29 procent af alle minkejere i Region Nordjylland har været smittet med coronavirus. Dermed er minkavl forbundet med den største erhvervsmæssige risiko for smitte med corona blandt forskellige brancher.

  Det næstmest udsatte erhverv er hospitalsansatte. Dog har blot 3,4 procent af disse været coronasmittede.

  I hotel- og restaurationsbranchen har 2,8 procent været smittede, mens det gælder for 1,2 procent i hele befolkningen.

  Alle tallene er målt af SSI til og med uge 47.

 • Helsingør får samme corona-tiltag som i hovedstadsområdet

  Også i Helsingør Kommune på Nordsjælland bliver der indført nye tiltag for at håndtere coronasmitten.

  Tiltagene er i vidt omfang de samme, som allerede er indført i flere kommuner i hovedstadsområdet.

  Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

  Tiltagene er blandt andet oprustning af test og styrket smitteopsporing. Derudover opfordres borgere til at omgås færrest mulige personer.

  Tiltagene i Helsingør Kommuner gælder frem til 2. januar.

 • Hækkerup: Jeg ved ikke, hvem der lavede actioncards

  Justitsminister Nick Hækkerup (S) er i øjeblikket i samråd om politiets omdiskuterede actioncard i minksagen.

  Han fortæller, at hverken han eller Justitsministeriet har været involveret i udfærdigelsen af actioncardet.

  Ministeriet blev først bekendt med det - efter det blev rettet - den 10. november.

  - Det er ikke normalt, at der er en dialog mellem ministeriet og politiet om den konkrete, operative indsats, siger Hækkerup.

 • Mor til indespærret svensk mand er ikke længere mistænkt i sagen

  En 70-årig kvinde i Sverige, som har været anholdt for at holde sin søn indespærret i 28 år, er ikke længere mistænkt i sagen.

  Det oplyser anklager Emma Olsson til SVT.

  Den 41-årige mands søster fandt ham søndag svækket og særdeles medtaget i morens lejlighed, som ligger syd for Stockholm.

  Manden blev efterfølgende bragt til et hospital. Han havde adskillige sår, var tandløs og kunne dårligt tale.

  Mandens mor blev anholdt i sagen. Hun er siden blevet løsladt, og er nu heller ikke længere mistænkt.

  Lejligheden hvor manden har været indespærret. (Foto: Jonathan Nackstrand © Scanpix)
 • Bilist sigtet for at køre hundelufter ned og flygte

  Er 56-årige mand er ved Retten i Næstved blevet sigtet for at have påkørt en fodgænger, for at køre med spiritus i blodet og for at være flygtet for stedet.

  Bilisten påkørte onsdag aften en 39-årig mand, der var ude og lufte sine to hunde på Ny Strandvej i Faxe.

  Manden blev livsfarligt kvæstet, og bilisten flygtede fra stedet.

  Det lykkedes dog politiet at finde frem til føreren af bilen takket være vidner, oplyser Lars Denholdt, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

  Den 39-årig mand ventes at overleve trods alvorlige kvæstelser.

  - Den seneste melding er, at man forventer, at han overlever. Hans tilstand er kritisk, men stabil, oplyser Lars Denholdt, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

  Den ene hund er uskadt efter ulykken, mens den anden er død.

 • Bestseller-ejer er Danmarks rigeste mand

  Anders Holch Povlsen, som er ejer af og administrerende direktør for Bestseller-koncernen, er landets rigeste.

  Det viser en liste over verdens rigeste personer fra Bloomberg ifølge finans.dk.

  Listen opdateres dagligt, og i dag har Holch Povlsen altså overhalet Coloplast-arvingen Niels Peter Louis-Hansen som den øverste dansker.

  Anders Holch Povlsen er nummer 254 på listen med en anslået formue på 53,1 milliarder kroner, mens Niels Peter Louis-Hansen er nummer 255 med en formue på 53 milliarder kroner.

  Øverst på listen finder man Amazon-grundlægger Jeff Bezos, mens Elon Musk, Bill Gates og Mark Zuckerberg er nummer 2, 3 og 4.

 • Fængslet for omfattende bedrageri mod ældre og svage borgere

  En 30-årig mand, der er mistænkt for bedrageri for mindst 2,9 millioner kroner mod både ældre og svage borgere, er i dag blevet varetægtsfængslet indtil den 23. december.

  Det skete ved et grundlovsforhør, der foregik bag lukkede døre ved Retten i Roskilde, skriver politiet på Twitter.

  Manden er mistænkt for 27 forhold af omfattende bedrageri, hvor borgere og pengeinstitutter er blevet franarret store beløb.

  Bedragerierne er foregået telefonisk, og de forurettede i sagerne bor i hele Danmark.

  Borgerne fik opkald fra en person, som udgav sig for at være en medarbejder fra deres pengeinstitut. De forurettede blev franarret deres Nem-id og koder under påskud af, at der var problemer med borgerens konto.

  Herefter blev der overført større beløb fra de forurettedes konti. Den 30-årige er desuden mistænkt for at have overtalt flere svage personer til at agere mellemmand, også kaldet ”mulddyr” og låne deres konti ud i forbindelse med hævningen af de penge, som blev franarret de ældres konti.

 • Hundelufter med to hunde kørt ned af flugtbilist

  En hundelufter blev i aftes kørt ned, da han gik på Ny Strandvej i Faxe med sine to hunde.

  Bilisten bag påkørslen kørte væk fra stedet, men kunne anholdes takket være vidner til ulykken. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

  Føreren af bilen - en 56-årig mand - vil blive fremstillet i grundlovsforhør i formiddag.

  Den 39-årige hundelufter blev alvorligt kvæstet. Han er overflyttet til Rigshospitalet med sine skader, og hans tilstand beskrives som kritisk, men stabil.

 • Ståle Solbakken bliver ny landstræner i Norge

  Ståle Solbakken er ny landstræner i Norge. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

  Ståle Solbakken skulle ikke vente længe på et nyt job efter sin fyring fra posten som træner og sportschef i FC København.

  Med virkning fra på mandag bliver Solbakken landstræner for det norske landshold, hvor han har fået en kontrakt gældende til og med EM i 2024.

  Solbakken afløser den svenske veteran Lars Lagerbäck, der er blevet løst fra sin aftale, der ellers løb frem til 2022.

  - Jeg er stolt og beæret over at være blevet tilbudt jobbet som ny landstræner. For mig er det her et godt tidspunkt at tage over på, siger Solbakken.

  - Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen (Lagerbäcks assistent, red.) har gjort et solidt arbejde og har opbygget et godt fundament for landsholdet, og jeg glæder mig til at tage fat på opgaven og bygge et stærkt hold, siger Solbakken i en pressemeddelelse fra Norges Fodboldforbund.

  Ståle Solbakken ny norsk landstræner. (Foto: Wolfgang Rattay © Scanpix)
 • SAS skylder kunder 650 millioner kroner for aflyste rejser

  SAS skal finde den store pengepung frem, når de skal betale kunder for aflyste rejser.

  Luftfartsselskabet skylder nemlig kunderne 650 millioner kroner for aflyste rejser.

  Det fremgår af flyselskabets regnskab for august, september og oktober, der er offentliggjort her til morgen.

  Det skriver Ritzau.

  Coronakrisen har betydet, at SAS og andre luftfartsselskaber siden foråret har måttet aflyse mange rejser.

  Det er dog ikke gået lige så hurtigt med at få pengene betalt tilbage, som loven egentlig foreskriver.

 • Antal dræbte og tilskadekomne i trafikken skal halveres

  Når årtiet går på hæld, skal antallet af dræbte og tilskadekomne på de danske veje som minimum være halveret.

  Sådan lyder målsætningen i en ny handlingsplan, som Færdselssikkerhedskommissionen offentliggør i dag. Det skriver Ritzau.

  Senest i 2030 skal antallet af dræbte ned på 90 årligt, mens ikke flere end 900 personer må komme alvorligt til skade i ulykker, der er registreret af politiet.

  Hvert år mister omkring 180 personer livet i trafikken, og flere end 3.000 personer kommer til skade på vejene, oplyser Færdselskommissionen.

  Analyser fra Vejdirektoratet viser, at ulykker ofte sker, fordi der bliver kørt alt for hurtigt, og fordi trafikanterne er uopmærksomme.

 • Tidligere trafikminister Kaj Ikast er død

  Tidligere trafikminister Kaj Ikast er afgået ved døden, 84 år gammel.

  Det oplyser hans hustru, Anna Margrethe Ikast, til Ritzau.

  Det mangeårige konservative folketingsmedlem led af Alzheimers og var på plejehjem. Han kom sig ikke efter en nylig hofteoperation.

  Kaj Ikast var en af dem, der stod bag en række trafikale projekter i Danmark - herunder Storebæltsbroen og Øresundsbroen.

  Kaj Ikast i 2003. (Foto: Thomas Nielsen © Scanpix)
 • Roskilde Festival er 'forsigtigt optimistiske' i forhold til fremtiden og annoncerer navne til 2021

  - Vi er forsigtigt optimistiske i forhold til at afholde en festival denne sommer. Derfor synes vi, at det er passende at annoncere ny musik og kunst nu.

  Sådan lyder det i en meddelelse fra Roskilde Festival, der har kastet en række navne på musikplakaten til det, de håber bliver en realitet i sommeren 2021.

  Flere af navnene er gengangere fra plakaten i 2020, der som bekendt blev aflyst.

  The Strokes, HAIM, Faith No More, Deftones, Jada, Tessa og Megan Thee Stallion er blandt de offentliggjorte navne.

  Festivalen finder - forhåbentlig - sted fra 26. juni til 3. juli 2021.

  Kærlighed på Roskilde Festival 2016. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)
 • Norwegian vil sælge flere aktier for at undgå konkurs

  Det norske flyselskab Norwegian vil gennem en aktieemission forsøge at rejse op mod 2,8 milliarder kroner.

  Det skal hjælpe flyselskabet med at få bedre styr på økonomien, så det undgår at skulle gå konkurs, som der lige nu er risiko for, oplyser Norwegian i en meddelelse.

  Forslaget om en aktieemission er blevet fremsat af Norwegians bestyrelse. Ud over forslaget om at rejse penge gennem aktiesalg foreslår bestyrelsen også at justere aktiviteterne til et niveau, der vil være overskudsgivende.

  Det vil primært ske ved at reducere antallet af fly, som selskabet råder over.

  Bestyrelsens forventning er, at justeringen vil kunne forbedre finanserne på en måde, der vil kunne tiltrække nye investorer og aktionærer - herunder mulig støtte fra den norske stat.

  I forvejen har den norske stat hjulpet Norwegian i løbet af coronakrisen. Norges regering afviste dog i november at tilbyde mere statsstøtte til det kriseramte selskab.

 • Retsordførere vil have placeret et ansvar for Rigspolitiets håndtering af mink

  Retsordførere fra Enhedslisten og De Radikale vil have placeret et ansvar i sagen om, at Rigspolitiet vidste, at der ikke var lovhjemmel til at kræve alle mink i Danmark aflivet, inden betjente blev instrueret i at ringe minkavlere op.

  Det siger Rosa Lund (EL) og Kristian Hegaard (R) til Ritzau.

  - Det er rystende, at Rigspolitiet går i gang med noget, de godt ved, er ulovligt, fordi de så tror, at det måske bliver lovligt på et tidspunkt, siger Hedegaard.

  Også politisk ordfører for Venstre Sophie Løhde skriver på Twitter, at regeringen må tage ansvar for sagen.

 • Ekspræsident Valéry Giscard d'Estaing døde med corona

  Den tidligere præsident i Frankrig Valéry Giscard d'Estaing, der døde i går 94 år gammel, døde med corona.

  Det oplyser familien.

  Han blev for nylig indlagt på et hospital i Tours i Frankrig, hvor han blev behandlet på hjerteafdelingen, oplyser den franske radiokanal Europe 1.

  - Hans helbredstilstand var blevet forværret, og han døde som en konsekvens af covid-19, oplyser familien sent i går aftes i en erklæring sendt til det franske nyhedsbureau AFP.

  Giscard var Frankrigs præsident fra 1974 til 1981.

  Familien tilføjer, at begravelsen bliver en privat ceremoni i overensstemmelse med den tidligere præsidents ønske.

 • Et skridt på vejen mod våbenhvile i Afghanistan: Nye gennembrud i forhandlinger Taliban

  Afghanistans regering og den militante Taliban-bevægelse er måske kommet et skridt nærmere en fredsaftale. I hvert fald har de to parter nået frem til en skriftlig aftale, der skal bane vejen for fremtidige fredsforhandlinger. Det er første gang i 19 år med krig, at det sker.

  Selvom aftalen kun er ét skridt mod en mulig fredsaftale, så er den banebrydende, fordi parterne nu får mulighed for at indlede reelle forhandlinger.

  - Aftalen er et skridt mod starten på forhandlinger om hovedemnerne, heriblandt en omfattende våbenhvile som er et af kravene fra den afghanske befolkning, lyder det i en udtalelse fra præsident Ashraf Ganis kontor.

 • Endnu en prodemokratisk aktivist anholdt i Hongkong

  Mediemogulen Jimmy Lai, der er prodemokratisk aktivist i Hongkong, er blevet anholdt og anklaget for svindel.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Han anklages for svindel i relation til udlejning af en bygning, som huser hans medie Apple Daily, som er en regeringskritisk tabloidavis.

  Den 73-årige Jimmy Lai blev anholdt i går, og i dag har han fået afvist en forespørgsel om at blive løsladt mod kaution.

  Myndighederne har slået hårdt ned på den prodemokratiske bevægelse i Hongkong, siden at Kina i sommer indførte en ny sikkerhedslov i bystaten.

  Kina beskyldes for med sikkerhedsloven at være i gang med at afvikle Hongkongs delvis demokratiske institutioner.

 • Coronakrisen giver SAS det største underskud nogensinde

  Coronakrisen giver SAS det største underskud nogensinde. I regnskabsåret fra november 2019 til oktober 2020 taber SAS 9,3 milliarder svenske kroner, viser regnskab.

  Det svarer til godt 6,7 milliarder danske kroner.

  I regnskabsåret før havde SAS et overskud på 0,6 milliarder svenske kroner - svarende til 0,4 milliarder danske kroner.

  Det kommende år ser også ud til at blive hårdt for SAS. Først i 2022 ventes der mere normale tilstande i luftfartsbranchen.

  Ydermere ventes der at gå et par år, før efterspørgslen er tilbage på det niveau, der blev set inden corona.

 • Iran indfører ny lov: Vil genoptage uranberigelse, hvis ikke sanktioner løftes

  Irans parlament har vedtaget en lov, der betyder, at regeringen skal genoptage uranberigelse op til 20 procent om to måneder, med mindre de internationale sanktioner mod Iran bliver lempet. Ifølge atomaftalen er grænsen for iransk uranberigelse 3,67 procent.

  Præsident Rouhani var imod lovforslaget, som også betyder, at observatører fra FN vil blive nægtet adgang til Irans atomfaciliteter

  USA’s kommende præsident, Joe Biden, har meldt ud, at han vil tilslutte sig atomaftalen, som blev forhandlet på plads af Barack Obama i 2015, men som afgående præsident Donald Trump trak USA ud af i 2018.

 • Lynhurtig cykelkvartet kan blive årets sportsnavn

  Det danske banelandshold i 4000 meter holdforfølgelsesløb er nomineret til årets sportsnavn.

  Det skriver Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark i en pressemeddelelse.

  De to organisationer står for kåringen Sport 2020, som finder sted 2. januar og vises på DR1.

  Holdet består af Rasmus Lund, Julius Johansen, Lasse Norman Hansen og Frederik Rodenberg.

  Banelandsholdet er nomineret som belønning for et brag af en VM-præstation i Berlin i februar.

  Her satte det danske hold ikke færre end tre verdensrekorder i løbet af to dage og vandt verdensmesterskabet i suveræn stil.

  Rasmus Lund, Julius Johansen, Lasse Norman Hansen og Frederik Rodenberg på podiet i Berlin i februar 2020. (Foto: Kacper Pempel © Scanpix)
 • Telefonlinje skal rådgivere flygtninge og indvandrere om corona på 12 forskellige sprog

  På grund af sprogbarrierer er der borgere i Danmark, som måske ikke forstår de informationer, som myndighederne kommer med under coronapandemien. Det skal en telefonisk corona-hotline nu hjælpe med at ændre på.

  Det oplyser DRC Dansk Flygtningehjælp i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

  På 12 forskellige sprog vil hotlinen rådgive borgerne og besvare spørgsmål, så flygtninge og indvandrere får korrekt og nødvendig information om covid-19.

 • Hacker brød ind på Lana Del Rey og Dua Lipas Spotify-profiler og skrev 'Trump 2020'

  Flere store kunstnere - deriblandt Lana Del Rey, Dua Lipa, Future og Pop Smoke - fik i går hacket deres Spotify-profiler af en hacker, som kaldte sig selv Daniel.

  Hackeren brød ind i kunstnernes biografi-afsnit på Spotify og erstattede deres profilbilleder med et billede af sig selv.

  I kunstnernes tekstfelter skrev han "Trump 2020", sendte en hyldest til Taylor Swift og opfordrede folk til at følge ham på Snapchat.

  Det skriver BBC.

  Spotify fik dog hurtigt stoppet angrebet, og kunstnernes profiler er almindelige igen. Man har endnu ikke fundet ud af, hvordan hacker-angrebet kunne lade sig gøre.

  Dua Lipa optræder ved American Music Awards i 2019. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)
 • Trump presser Facebook og Twitter til det sidste

  Præsident Donald Trump holder presset på de sociale medier som Facebook og Twitter helt indtil de sidste dage af hans administration.

  Trump har således truet med at nedlægge veto mod et lovforslag, hvis ikke USA’s lovgivende forsamling fjerner en bestemmelse kendt som afsnit 230, der beskytter sociale medier mod at stå til ansvar for det indhold, brugerne deler på platformene.

  Trump har beskyldt virksomhederne for at have diskrimineret hans synspunkter. Trump har adskillige gange benyttet Twitter til at dele udokumenterede påstande, og det har både Twitter og Facebook håndteret ved på det seneste at advare brugere om opslag om påstået valgsvindel, som der ikke er nogen beviser for.