Seneste nyt

Ballade i Belfast fortsætter med brændende bus

 • Ballade i Belfast fortsætter med brændende bus
  En brændende bus er det seneste offer i de uroligheder, der har plaget Belfast i flere dage. (Foto: Jason Cairnduff)

  Der har i flere nætter været voldelige optøjer i Nordirlands hovedstad, Belfast.

  Politiet er blevet angrebet med kasteskyts og brandbomber af unge, og i dag er der blevet sat ild til en bus.

  Bag angrebene står pro-britiske unge, og motivationen er en stigende utilfredshed med de handelsbarrierer, der er rejst mellem Nordirland og resten af Storbritannien i kølvandet på brexit, skriver Reuters.

  Gadekampene vækker minder om 'The Troubles', der i 30 år frem til 1998 plagede Nordirland.

  Dengang sloges protestanter og katolikker om, hvorvidt Nordirland skulle være en del af Storbritannien eller ej.

  En linje nederst om grænsen til Irland er fjernet, da den var misvisende.

  Seneste Nyt

 • Barcelona-præsident kalder Super League for nødvendig

  Den europæiske Super League er parkeret for nu, men står det til Barcelonas præsident, Joan Laporta, skal den ikke lægges i graven.

  Til spansk TV3 fortæller Barcelona-præsident Joan Laporta Super League for en nødvendighed.

  - Den er helt nødvendig.

  - Vi støtter de nationale ligaer, og vi vil få os en snak med Uefa, siger Joan Laporta ifølge avisen Marca til tv-stationen.

  Dagen efter at 12 europæiske storklubber natten til mandag annoncerede Super League, truede Uefa klubberne med udelukkelse. Sidenhen har flertallet af klubberne trukket sig fra projektet - anført af de engelske klubber.

  Om forsøget på at skabe en udbryderliga får konsekvenser, vil Uefas eksekutivkomité afgøre på et møde fredag.

 • IOC holder fast i forbud mod at knæle ved OL

  Protester af politisk karakter vil fortsat være forbudt under OL, selvom reglen har været under pres grundet de verdensomspændende antiracistiske protester, som har hersket det seneste års tid.

  Men efter en rundspørge blandt lidt over 3.500 atleter har den internationale olympiske komité (IOC) valgt at stadfæste reglen.

  Det skriver The Guardian.

  70 procent af atleterne svarede, at protester ikke hører til ved diverse ceremonier og aktiviteter på banen.

  IOC udelukker dog ikke, at der vil komme anledninger, hvor atleterne vil have mulighed for at udtrykke modstand for racediskrimination.

 • Venstre støtter "ikke-bindende" borgerforslag om rigsretssag mod Mette Frederiksen

  Selvom Vesntres gruppeformand Karsten Lauritzen ikke regner med, at det fører til en rigsretssag, har Venstre valgt at støtte borgerforslaget om at stille statsministeren for en rigsret.

  Det skriver Ritzau.

  - Venstre kan støtte borgerforslaget, som det ligger. Det er ikke juridisk bindende, og der er nedsat en granskningskommission, siger han.

  Det fik flere socialdemokrater i Folketingssalen op i det socialdemokratisk røde felt.

  - Jeg er målløs over, at Venstre stemmer for beslutningsforslaget. Så Venstre vil stemme for, fordi det ikke er bindende? Men hvis det bliver vedtaget, så er det jo ret bindende? siger Jeppe Bruus (S), retsordfører.

  Borgerforslaget lyder "Mette Frederiksen for en rigsretssag nu. På grund af der er mange misvisende forhold, der er foregået, med hensyn til forsvaret, politi og beredskabsstyrelsen, samt vognmænd og minkavlere."

  Også Dansk Folkeparti, De Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige støtter ifølge Ritzau borgerforslaget.

 • Brostrøm: Vi trækker i kalenderelastikken for at få vaccineret endnu flere

  Der skal nu gå seks uger i stedet for tre uger mellem første og andet vaccinationsstik. Det sker ifølge Sundhedsstyrelsen for at øge immuniteten i samfundet.

  - Vi strækker vaccinationskalenderen lige som en elastik, så der er nogle flere, der får første stik, men fordi vi kun har de vacciner, vi har, så er der nogle, der kommer til at vente lidt længere på andet stik, siger direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, der samtidigt siger, at man godt kan færdes normalt i samfundet efter første stik, der yder god beskyttelse, men at et andet stik fortsat er nødvendigt.

  - For os over 50 år betyder det, at vi måske kan se frem til, at vores første stik måske kommer lidt hurtigere, mens vi så må vente lidt mere med det andet. Vi anbefaler alle, at blive færdigvaccineret, men der er ingen tvivl om, at vi gør det her for at få så mange af os vaccineret, så vi kan få brudt smitten og få genåbnet vores samfund, siger Søren Brostrøm.

  Statsminister Mette Frederiksen (S) har tidligere udtalt, at 'når alle over 50 er vaccineret, så kan vi i princippet have et åbent Danmark'.

 • Rusland: Soldater på øvelse nær Ukraine bliver trukket tilbage igen

  Efter uger med flere og flere russiske tropper ved grænsen til Ukraine, melder den russiske forsvarsminister, Sergej Shoigu, at de soldater, der har været på øvelse nær den ukrainske grænse, nu bliver beordret tilbage til deres respektive baser.

  - Tropperne har demontreret deres evne til at kunne forsvare landet, siger Sergej Shoigun fra Krim-halvøen, som Rusland har annekteret.

  Det skriver BBC.

  Der har de seneste uger været en frygt for, hvad flere end 100.000 russiske soldater lavede så tæt på Ukraine, og flere Nato-lande har advaret Rusland mod at bruge soldaterne.

 • FC Nordsjælland fratager partnere billetter efter tilskuerfadæse

  Så glade var tilskuerne i Brøndbys sejr ude over FC Nordsjælland til trods for, at kun fans af FC Nordsjælland officielt havde adgang til kampen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

  Superligaklubben FC Nordsjælland har besluttet at fratage klubbens partnere billetter i den resterende del af sæsonen til lokalopgør.

  Billetterne gives normalt til sponsorer og lignende, der så kan give billetterne videre til eksempelvis kunder eller ansatte.

  FC Nordsjællands stop for uddeling af billetter til klubbens partnere sker efter søndagens hjemmekamp mod Brøndby, hvor nogle af FC Nordsjællands partnere havde givet deres billetter videre til Brøndby-fans.

  Som en del af genåbningen er det igen tilladt at have tilskuere på stadion i Superligaen, men kun hjemmeholdets tilhængere har adgang.

 • 26-årig mand varetægtsfængslet efter knivdrab i Albertslund

  Ved Retten i Glostrup er en 26-årig mand blevet varetægtsfængslet i fire uger for drabet på en 33-årig mand, mandens nabo, under et slagsmål i går i Albertslund.

  Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

  Han erkender dele af forløbet, men nægter at være skyldig i drab, skriver de.

  Tilsyneladende var det en uoverensstemmelse mellem to mænd i en opgang, der endte i slagsmål og knivstikkeri på gaden i Vognporten i Albertslund.

 • Fireårig pige kan komme hjem fra syrisk flygtningelejr - men det bliver uden moren

  Men den fireårig piges afhængighedsforhold til moren er ikke af en sådan karakter, at det påtvinger, at moren kommer med hjem.

  Sådan lyder konklusionen i en afgørelse, som DR Nyheder har læst, som Udenrigsministeriet er kommet frem til om evakuering af en fireårig pige, der lider af posttraumatisk stressforstyrrelse - PTSD, fra fangelejren al-Roj i det nordøstlige Syrien.

  - Det er en nederdrægtig beslutning. Jeg er rødglødende, siger familiens advokat Knud Foldschack.

 • Fugleinfluenza: Aflivning af 19.000 ænder og gæs i fuld gang i Vestjylland

  Beredskabsstyrelsen er i fuld gang med at aflive 19.000 ænder og gæs, der er smittet med fugleinfluenza på en gård ved Vinderup ved Holstebro.

  Flemming Kure Marker, veterinærchef i VeterinærNord, fortæller, at det er vigtigt at få ænderne aflivet hurtigt, da fugleinfluenza er en meget smitsom virus. Det er det 15. udbrud af fugleinfluenza i Danmark siden november.

  Beredskabsstyrelsen afliver fugle i Vinderup ved Holstebro.

  Ænderne bliver gasset og derefter kørt til destruktionsanstalten Daka.

  Det nye udbrud af fugleinfluenza betyder, at det fortsat er et krav at høns og andre fugle skal holdes under tag eller lukkes inde.

 • 893 nye smittede og to døde i Danmark

  Der er registreret 893 nye coronasmittede i Danmark i det seneste døgn. Det tal er baseret på 206.272 PCR-test, hvilket svarer til en positivprocent på 0,43.

  To personer er registreret døde i det seneste døgn. I alt har 2467 personer i Danmark mistet livet efter smitte med coronavirus.

  Der er indlagt 191 patienter på landets coronaafdelinger. Det er samme antal som i går.

  Af dem er 44 indlagt på en intensivafdeling, hvor 24 af dem er i respirator.

  1.142.046 personer har fået første stik med vaccine. Det svarer til 19,5 procent af befolkningen. 549.173 har fået begge stik og er færdigvaccinerede. Det svarer til 9,4 procent.

  Der er fortsat ingen kommuner, der har høj nok smitte til at blive lukket automatisk. Både Ishøj og Høje-Taastrup har dog en testjusteret incidens på 182, hvilket er tæt på de 200, som er grænsen for at lukke en kommune.

  Der er fortsat 8 sogne, der er lukket på grund af for høj smitte. Det er de samme som var på listen i går.

 • Præsident Biden vil halvere klimagasser i USA

  Det melder den amerikanske præsident Joe Biden i en erklæring fra Det Hvide Hus, kort før han indleder et virtuelt klimatopmøde med 40 af verdens ledere.

  Heriblandt Danmarks statsminister Mette Frederiksen.

 • Igen muligt at køre over Øresund i vindfølsomt køretøj

  Vejdirektoratet oplyser på Twitter, at vinden nu er aftaget så meget over Øresund, at det igen er muligt at benytte sig af broen, hvis man befinder sig i et vindfølsomt køretøj.

 • EU vil ikke købe 100 millioner ekstra vacciner fra AstraZeneca

  300 millioner vaccinedoser - og med mulighed for at købe yderligere 100 millioner doser, hvis det skulle blive aktuelt.

  Sådan lyder den vaccinekontrakt, som Europa-Kommissionen har indgået med AstraZeneca på vegne af Danmark og de andre EU-lande.

  Men AstraZeneca har haft enorme problemer med at levere de doser, som medlemslandene har bestilt. Derudover har der været problemer med alvorlige bivirkninger. Nu oplyser Europa-Kommissionen, at den ikke vil gøre brug af muligheden for at købe yderligere 100 millioner doser.

  De manglende doser har i de seneste måneder skabt stor vrede og frustration i EU, og tidligere på dagen skrev flere medier, at Europa-Kommissionen er ved at forberede sig på en retssag mod det britisk-svenske selskab.

  Men ifølge en talsperson er der ikke taget nogen endelig beslutning om det endnu.

 • Region Hovedstaden efter store genåbningsdag: Der er plads til flere i testcentrene

  I går var store genåbningsdag herhjemme, og det kunne mærkes hos testcentrene, som havde travlt.

  I Region Hovedstaden alene blev der i går foretaget over 135.000 test, men der var plads til mange flere, skriver Hovedstadens Akutberedskab på Twitter.

  - Selv om det lyder af mange, var der stadig ikke 'udsolgt' kapacitetsmæssigt, hvor der var plads til 70.000 mere, lyder det.

 • Norge udlåner AstraZeneca-vacciner til Sverige og Island

  Norge udlåner nu doser af AstraZeneca til både Sverige og Island, mens vaccinen er sat ude af spil i landets vaccinationsprogram.

  Det skriver NRK.

  - Jeg er glad for, at vaccinerne, vi har på lager, kommer til nytte, selv om AstraZeneca-vaccinen er sat på pause i Norge. Hvis brugen af AstraZeneca-vaccinen genoptages, vil vi få de udlånte doser tilbage, så snart vi beder om det, siger landets sundhedsminister, Bent Høie.

  Ifølge den norske sundhedsstyrelse, Folkehelseinstituttet, har man i alt 216.000 doser på lager, der udløber til juni og juli.

  Og ud af dem vil Sverige modtage 200.000 vacciner, mens Island får 16.000.

 • Desperat eftersøgning i gang ved Bali: Forsvunden ubåd med 53 ombord løber tør for ilt inden for 72 timer

  Der ledes efter ubåden. (Foto: SONNY TUMBELAKA © Scanpix)

  Seks krigsskibe, en helikopter og 400 personer søger i øjeblikket desperat efter en forsvunden indonesisk ubåd, beretter BBC.

  Den indonesiske flåde mistede i går morges kontakten til ubåden under en øvelse omkring 100 kilometer fra Balis kyst og har anmodet flere nabolande om hjælp til at lokalisere ubåden.

  Og der er tale om en desperat kamp mod tiden for at redde den 53 mand store besætning.

  Ifølge den indonesiske flåde løber ubåden nemlig tør for ilt inden for omkring 72 timer.

  BBC fortæller, at der er opdaget et olieudslip tæt på stedet, hvor ubåden forsvandt. Det kan skyldes skader på brændstoftanken, men det kan også være et signal fra den nødstedte besætning, siger den indonesiske flåde.

  Her ses den forsvundne ubåd, KRI Nanggala 402, ud for havnen i Surabaya. Billedet er udateret. (Foto: handout © Scanpix)
 • Politiet løslader seks personer i terrorsag fra Holbæk

  Seks personer, der blev anholdt i forbindelsen terrorsag fra Holbæk, løslades i dag. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

  De seks personer, to kvinder og fire mænd, er alle sammen fortsat sigtede i sagen.

  - Baggrunden for løsladelsen er, at det er Midt- og Vestsjællands Politis vurdering, at grundlaget for fortsat varetægtsfængsling ikke er til stede, står der i en pressemeddelelse.

  I begyndelsen af februar blev 13 personer anholdt og har siden siddet varetægtsfængslet på baggrund af en sigtelse om medvirken til terrorplaner i Danmark eller Tyskland.

  Der sidder fortsat syv personer fængslet i sagen.

 • 2020 var det hidtil varmeste år i Europa

  Strandgæster solbader og svømmer under hedebølgen ved Saksild Strand nær Odder, søndag den 9. august 2020. Saksild Strand er nyt corona-hotspot i Østjylland, men varmen fik folk til at søge til stranden for at få en dukkert inden arbejdsugen begynder igen.. (Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix) (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)

  Europa oplevede sidste år den varmeste sommer på kontinentet, som nogensinde er blevet registreret.

  Det oplyser EU's Copernicus-observationstjeneste.

  - Temperaturen stiger i alle årstider i Europa, siger Copernicus-forskeren Freja Vamborg.

  Den gennemsnitlige europæiske temperatur i hele 2020 var den højeste, siden målingerne blev påbegyndt. Temperaturen var mindst 0,4 grader højere end de hidtil fem varmeste år, som alle er inden for det seneste årti.

  For vinteren var temperaturen 3,4 grader over den gennemsnitlige europæiske vintertemperatur i perioden fra 1981-2020. Temperaturerne svinger mere i vintermånederne, så ekstreme temperaturer slår mest igennem der.

 • Socialdemokratiet afviser tidlig vaccine til OL-atleter

  Danske atleter får ikke hjælp af regeringen til at blive vaccineret mod coronavirus, før de tager til sommerens OL i Tokyo.

  Det siger Socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær, efter at Danmarks Idrætsforbund (DIF) har ytret ønske om at få rykket udøverne frem i køen.

  - Vores udgangspunkt er, at hvis vi først åbner op for grupper som OL-atleter, vil der pludselig rejse sig et krav om rigtig mange grupper, som skal foran i vaccinekøen af den ene eller anden grund, siger han.

  Ifølge den nuværende vaccinekalender er datoen for, hvornår alle danskere over 16 år forventes vaccineret, sat til 8. august. OL begynder 23. juli og slutter 8. august.

  /Ritzau/

 • DR's økonomikorrespondent om strejkevarsel: Det bliver en svær kamp at vinde

  Lynanalyse af sygeplejeskernes strejkevarsel fra DR's økonomikorrespondent Casper Schrøder:

  Sygeplejerskerne vil strejke for mere i løn, men det bliver en svær kamp at vinde. I hvert fald her og nu. Ved overenskomst-forhandlingsbordet er der ikke store beløb at hente.

  Den samlede pose penge til offentligt ansatte er ikke blevet større af varslet, og lysten til at finde flere penge til en enkelt faggruppe, der har stemt nej, er lille. Nu ønsker sygeplejerskerne da også Folketinget ind i kampen. De må stille med flere penge. Men her skæver man nervøst til regningen på milliarder hvert år. Og man vil ikke blande sig i en overenskomstforhandling, slet ikke når der er varslet strejke.

  Men en ting er sikkert, sygeplejerskernes opråb er nu så højlydt, at det på sigt ikke kan ignoreres politisk - paradoksalt nok står deres nej til overenskomsten også i vejen for en politisk løsning på den korte bane.

 • 8.000 flere kunne stikkes hver dag, hvis vaccine-rester må bruges

  Hver dag bliver rester af covid-19-vacciner smidt ud, fordi Sundhedsstyrelsens regler forbyder, at man bruger dem.

  Det fortæller Bent Windelborg Nielsen, der er leder af vaccinationscentret i Randers.

  - En vaccinationsdosis er 0,30 milliliter. Der er tit mellem 0,15 og 0,20 milliliter tilbage i et glas. Det er vi nødt til at smide ud, siger han.

  En apoteker har regnet ud, at når der på landsplan bliver vaccineret 100.000 om dagen, ville 8.000 flere kunne få en vaccine, hvis alt materialet blev brugt.

  Sundhedsstyrelsen vil nu se på, om der skal ændres på reglerne, oplyser enhedschef Steen Dalsgaard til DR.

 • Sygeplejersker varsler strejke efter nej til overenskomst

  Dansk Sygeplejeråd (DSR) har indgivet et strejkevarsel for deres knap 80.000 medlemmer.

  Det fremgår af sygeplejerådets hjemmeside.

  Det sker, efter at et snævert flertal af medlemmerne i DSR stemte nej til OK21-resultatet. Det skete især på grund af utilfredshed med lønnen.

  Overenskomsten skulle være trådt i kraft fra den første april og indebærer lønstigninger på lige over fem procent.

  Indtil nu har der været usikkerhed omkring, hvad sygeplejerådet ville gøre. Men nu kridter sygeplejerskerne banen op til en konflikt.

 • Svenske soldater lettere såret af vejsidebombe i Mali

  Tre svenske soldater er såret efter at have kørt på en vejbombe i Mali, skriver SVT.

  Ulykken skete onsdag aften, da en svensk patrulje, som er en del af den internationale specialstyrkeoperation Task Force Takuba, kørte på en vejsidebombe i det østlige Mali.

  Soldaterne blev lettere såret, og to af dem er allerede tilbage i tjeneste, mens den tredje er indlagt til observation. De kunne alle tre selv ringe hjem og fortælle deres familier det.

 • Advarer om risiko for høj brandfare i store dele af landet i weekenden

  Måske er der ikke lunt vejr på programmet, men der er tørt vejr i vejrudsigterne, og det får nu Danske Beredskaber til at advare om risikoen for brandfare i store dele af landet i weekenden.

  - Med de nuværende vejrudsigter, kan weekenden blive travl for brandvæsnerne i Danmark. Brandfareindekset ser nemlig ud til at stige til høj brandfare i det meste af landet, lyder det i en opdatering på Twitter.

  Omkring den københavnske vestegn er brandfareindekset endda nået op på "meget højt" i prognosen for lørdag klokken 14.

 • Dronningen har fundet ny ceremonimester i egne rækker

  Lasse Harkær har mange titler, han er kommende ceremonimester, snart tidligere adjudantstabschef og i øvrigt også oberst og kammerherre. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

  Der er nu fundet en afløser som ceremonimester i Kongehuset efter Kim Kristensen, som er blevet udnævnt til ny hofmarskal.

  Det bliver Lasse Harkjær, der siden 2013 har været chef for Hendes Majestæt Dronningens Adjudantstab, oplyser Kongehuset.

  Den nye ceremonimester tiltræder 1. juli. Han har en fortid i Forsvaret, både som den første danske chef for ISAF-missionen i Afghanistan og som chef for Den Kongelige Livgarde.

  En ceremonimester står ifølge 'Den store danske' for planlægning og afvikling af hoffets festarrangementer, nytårskure, udenlandske statsoverhoveders officielle besøg, modtagelse af fremmede staters ambassadører, sommertogter med kongeskibet, begravelser af medlemmer af den kongelige familie og hofsorg.

 • Minister: 'Der er også plads til ulve i ny, jysk nationalpark'

  Danmark skal have 15 naturnationalparker, og torsdag har miljøminister Lea Wermelin (S) løftet sløret for, hvor tre af dem skal placeres.

  Ét af områderne er Stråsø Plantage nær Holstebro, som er et velkendt ulveområde, hvor ulvepar flere gange har slået sig ned for at yngle. Og der er plads til både ulve og friluftsliv, lyder det fra miljøministeren.

  - Det er vigtigt, at vi passer godt på den sårbare natur. Det gælder også i forhold til ynglende dyr og områder, hvor man skal tage særlige hensyn.

  Planen er også, at der skal udsættes "store græssende dyr". Der er dog ikke taget stilling til, hvilke dyr der bliver tale om.

 • Kiropraktorerne har haft travlt under nedlukningen: Hjemmearbejde giver smerter i nakke, skuldre og ryg

  Mens mange har siddet stille på hjemmekontoret, så har kiropraktorerne løbet stærkt under nedlukningen.

  For i takt med, at mange har flyttet arbejdspladsen hjem i stuen, er smerter i nakke, skuldre og ryg kommet til.

  Men også den manglende fysiske aktivitet spiller en rolle, siger Nis Alnor, der er kiropraktor i Slagelse.

  - Når man er på en arbejdsplads, rejser man sig tit op for at tale med en kollega eller hente sig en kop kaffe. Det glemmer man nogle gange derhjemme. Og det, at vi ikke kommer i motionscentrene mere og får trænet, har en meget negativ effekt på kroppen, siger han.

 • Mette Frederiksen forsvarer 30 minutter-reglen om bordbestilling

  Statsminister Mette Frederiksen har været forbi SlotsArkaderne i Hillerød for at tale med ansatte og coronavagter. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

  Statsminister Mette Frederiksen forsvarer 30 minutter-reglen trods kritik fra blandt andet værtshusejere:

  - Det handler ikke specifikt om barerne eller restauranterne. Det handler om at holde aktiviteten. Så må jeg sige for egen regning, at det er ikke et stort indgreb, at jeg skal ringe og bestille bord en halv time før.

  - Jeg tror, man skal huske proportionerne. Store dele af Europa er ved at lukke ned. Vi er ved at lukke op, og restriktionerne bliver heldigvis færre og færre, siger Mette Frederiksen ifølge Ritzau.

 • Ny bestyrelsesformand for Det Danske Filminstitut kommer fra Journalisthøjskolen

  Det bliver rektoren for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Trine Nielsen, der bliver ny formand for Det Danske Filminstitut.

  Samtidig kommer der flere nye medlemmer i bestyrelsen, oplyser kulturministeriet i en pressemeddelelse.

  Der er tale som sociolog og direktør i Kontrabande Søren Schultz Jørgensen, medarbejderrepræsentant Anders Budtz-Jørgensen fra Det Danske Filminstitut og advokat Pernille Backhausen, partner i Sirius Advokater.

  Derudover er der genvalg til Poul Nesgaard, tidligere rektor for Den Danske Filmskole, lektor Eva Novrup Redvall fra Københavns Universitet, og kunsthistoriker Karsten Ohrt, tidligere direktør for Statens Museum for Kunst.

  Bestyrelsen er udpeget frem til maj 2025.

 • Uefa-præsident forventer CL-semifinaler som planlagt

  Tidligere på ugen såede Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) tvivl om, hvorvidt det udbryderlystne Super League-projekt skulle have konsekvenser for de implicerede klubbers Champions League-skæbne.

  Nu lader det dog til, at de kommende semifinaler er tilbage på sporet, ifølge Aleksander Ceferin, præsident i Uefa.

  - Der er relativt lille risiko for, at næste uges kampe ikke bliver spillet, siger han til den slovenske tv-station Pop TV onsdag.

  - Nøglen er, at sæsonen er begyndt. Hvis vi aflyste kampene, ville tv-stationerne kræve kompensation.

  Uefa truede ellers med at ekskludere Real Madrid, Chelsea og Manchester City med øjeblikkelig virkning efter lanceringen af Super League.

 • Yderligere to personer sigtet for drab på tilfældig i Vollsmose sidste sommer

  Yderligere to unge mænd sigtet for drabet på en uskyldig person i Vollsmose i Odense sidste sommer.

  Det oplyser Fyns Politi.

  Der er tale om to mænd på 19 og 21 år, begge fra Odense, der nu er sigtet for manddrab og forsøg på manddrab.

  Begge sidder allerede varetægtsfængslet i en anden sag.

  To andre personer er i forvejen varetægtsfængslet i Vollsmose-drabssagen.

  Det vurderes, at ofret var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, da han blev ramt af skud, som angiveligt blev affyret fra en gruppering mod medlemmer af en anden gruppering.

  Politiet mangler fortsat at identificere to personer i sagen, nemlig de to, man mener, var de oprindelige mål. Politiet har derfor offentliggjort en lydfil og håber, at nogle kan genkende stemmerne.

 • Virtuel OL får verdenspremiere til maj

  E-sportsentusiaster kan godt begynde at glæde sig. Fra 13. maj til 23. juni løber det første virtuelle OL, Olympic Virtual Series, nemlig af stablen. Det skriver Den internationale olympiske Komite, IOC, i en pressemeddelelse.

  - Det er en unik olympisk digital oplevelse, der sigter mod at forbedre forholdet til det nye publikum inden for virtuel sport. Det tilskynder sportsdeltagelse og fremmer de olympiske værdier med særligt fokus på ungdom, lyder det fra IOC-præsident, Thomas Bach.

  Til det første virtuelle OL vil der blive dystet i e-sportegrenene baseball, cykling, roning, sejlads og motorsport.

 • Mundbind gør det svært for politiet at identificere tricktyve: 'Det forringer videoovervågningen'

  Det seneste halve år har der været flere tricktyverier i Midt- og Vestjyllands politikreds, hvor gerningsmænd er sluppet af sted med mange kartoner cigaretter.

  I alle tilfælde er der brugt samme metode: De forsøger at narre ekspedienten væk fra kasseområdet, så man kan komme ind i baglokalet og stjæle cigaretter.

  Tricktyvene har indtil videre undgået lovens lange arm. Blandt andet fordi brug af mundbind gør det svært at identificere tyvene, fortæller politiinspektør Claus Nørgaard fra Midt- og vestjyllands Politi.

  - Kvaliteten af den videoovervågning, vi har, er noget forringet af, at der er ikke nogen, der kommer ind i butikkerne uden maske på, siger Claus Nørgaard.

  Aktuelt efterlyser politiet tre mænd, som mistænkes for at stå bag op til syv tilfælde af tricktyverier.

 • Nordjysk glæde over ny naturnationalpark: 'Endnu en blomst i buketten'

  Her er et billede fra Tranum fra 2019. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

  Her til morgen kom regeringen og aftalepartierne med et bud på den nye Natur- og Biodiversitetspakke, som indeholder tre nye naturnationalparker.

  Én af dem skal ligge i Jammerbugt Kommune, og dét er noget borgmester Mogens Christen Gade (V) glæder sig til.

  - Jammerbugt Kommune har Danmarks måske smukkeste og mest varierede natur, og nu får vi så en mulighed for at få endnu en blomst i buketten, siger han.

  Den nordjyske naturnationalpark skal rumme 2.700 hektar natur og placeres i Tranum.

 • Bilister advares om kraftig vind over flere broer

  Bilister advares at køre med vindfølsomme køretøjer over flere broer på grund af den kraftige vind.

  Det drejer sig om følgende broer:

  Øresundsbroen.

  Farøbroerne.

  Storebæltsbroen.

  Kronprinsesse Marys Bro.

  Kronprins Frederiks Bro ved Frederikssund er der desuden advarsel om et løst hængende blafrerende vejskilt.

  Du kan selv følge trafiksituationen på trafikken.dk.

 • Danske folketingspolitikere optræder i musikvideo sammen på tværs af partier

  Alt fra Bertel Haarder til miljøminister Lea Wermelin og Uffe Elbæk er med i en ny musikvideo, der lige nu florerer på sociale medier.

  Det er Folketingets nystartede Verdensmålskor, der synger Verdensmålssangen "Now or Never" efter idé af socialdemokraten Mette Gjersov.

  Og store dele af Tinget er repræsenteret i videoen, herunder medlemmer fra Venstre, Socialdemokratiet, Frie Grønne, Radikale Venstre, SF, Konservative og Dansk Folkeparti.

  - Hvad der måske mangler i sangstemme bliver opvejet af engagement, skriver Uffe Elbæk om musikvideoen.

  Du kan selv høre og se musikvideoen her:

 • WWF er 'stærkt begejstret' over nye naturnationalparker: 'Det er vigtigt'

  I Almindingen på Bornholm har man som forsøg sat bisonokser ud. (Foto: Gert S Laursen © Scanpix)

  Hos WWF Verdensnaturfonden er man godt tilfreds med regeringens planer om tre nye naturnationalparker.

  Seniorbiolog Thor Hjarsen kalder det "den rette vej at gå".

  - Vi er stærkt begejstrede for de her tre naturnationalparker, fordi de ligger i noget vigtig natur og i områder, som kan blive til vigtig natur, og hvor man kan genoprette naturen, siger han til Ritzau.

  - De bliver desuden meget store set i en dansk sammenhæng, og det er vigtigt at skabe de her store, sammenhængende naturområder, siger Thor Hjarsen.

  I Almindingen bliver området på 1.150 hektar, mens det for Stråsø gælder 3.500 hektar og 2.700 hektar for Tranum.

 • Hækkerup vil se på tiggerilov, der kan give 14 dages fængsel

  Danmark kan ende med at skulle bløde op på en tiggerilov fra 2017, der som udgangspunkt giver 14 dages fængsel for at tigge på gaden.

  Det fastslår Institut for Menneskerettigheder, fordi den schweiziske regering undlader at anke en opsigtsvækkende dom om tiggeriloven fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, skriver Politiken.

  Domstolen underkendte i januar, at en tigger i Schweiz havde fået fem dages fængselsstraf for at tigge, og uden en anke er dommen nu endelig.

  Justitsminister Nick Hækkerup (S) vil derfor se på, 'hvad dommen giver anledning til', da den potentielt kan få betydning for den danske tiggerilov.

 • Tre nye naturnationalparker i støbeskeen - i Stråsø, Tranum og på Bornholm

  Danmark skal have tre nye naturnationalparker, hvis det står til regeringen og aftalepartierne bag Natur- og Biodiversitetspakken.

  Det drejer sig om Almindingen på Bornholm, Stråsø Plantage mellem Holstebro og Ringkøbing samt Tranum ved Jammerbugt, oplyser Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

  - I naturnationalparkerne får vi en vildere natur, og danskerne får mere spændende naturoplevelser. Vi har afsat 888 millioner kroner på årets finanslov til at give naturen det historiske løft, der er brug for, udtaler miljøminister Lea Wermelin.

  Der er planer om 15 naturnationalparker i alt. Det er allerede besluttet, at to skal ligge ved Fussingø ved Randers og i Gribskov i Nordsjælland.

 • Fire norske vaccinerede og tre pårørende har søgt om erstatning efter bivirkninger af coronavaccine

  Norsk pasientskadeerstatning (NPE) har modtaget syv henvendelser om krav på erstatning fra personer, der har fået coronavaccinen, og pårørende til folk, der er døde efter at have fået en af vaccinerne.

  Det skriver NRK.

  Det drejer sig om seks kvinder og en mand, der er mellem 40 og 89 år gamle. Tre af dem er døde, og her er det de efterladte, der søger erstatning.

  En af dem, der søger erstatning, har fået AstraZeneca, og en har fået Pfizer. I de øvrige fem sager ved man endnu ikke, hvilken vaccine der er modtaget.

  - Ansøgerne beskriver bivirkninger som svimmelhed, hovedpine, smerter, blodprop og psykisk belastning, siger NPE-direktør Rolf Gunnar Jørstad.

  For at have krav på erstatning, skal det påvises, at coronavaccinen er årsagen til skaden - og ikke andre årsager.

 • FN advarer: Millioner kommer til at sulte i kriseramte Myanmar

  Et hastigt voksende antal mennesker kæmper med at få mad på bordet i Myanmar, hvor millioner forventes at komme til at sulte, oplyser FN.

  Situationen skyldes blandt andet et militærkup, der fandt sted den 1. februar, og en efterfølgende finansiel krise, der kun er blevet forværret af coronapandemien.

  En analyse fra FN's Fødevareprogram viser, at op mod 3,4 millioner vil få svært ved at få råd til mad de næste tre til seks måneder. Før militærkuppet lå tallet på omkring 2,8 millioner.

  Særligt folk i byområder er hårdt ramt. Her har flere mistet deres arbejde inden for produktion, byggearbejde og andre erhverv, samtidig med at prisen på fødevarer er steget.

 • I dag skal borgerforslag om 'Mette Frederiksen for rigsretten nu' behandles i Folketinget

  - Vi synes, at det virker underligt, at man som statsminister kan få lov at slippe for at redegøre for sine handlinger og i stedet snakke udenom. Hun tager ikke ansvar for at gøre noget ulovligt. Som tidligere justitsminister burde hun kende loven, har en af foreslagsstillerne udtalt til Jyllands-Posten. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

  61.613 danskere har skrevet under på et borgerforslag om at stille statsminister Mette Frederiksen (S) for en rigsret efter hendes og regeringens håndtering af 'minksagen'. Allerede i januar rundede borgerforslaget 50.000 støtter og skal derfor tages op i Folketinget.

  Og det bliver det så i dag til den såkaldte 1. behandling, viser Folketingets kalender.

  Det forventes ikke, at der efter udvalgsbehandlingen og 2. behandlingen er flertal for en rigsret - der er nedsat en kommission til at granske sagen.

  Fra borgerforslaget lyder det:

  - Mette Frederiksen skal redegøre for den manglende hjemmel til at aflive sunde og raske mink inklusive avlsdyr.

 • Danskeres invitation til vaccination kan fremrykkes med en uge

  Sundhedsstyrelsen kan fremrykke tidspunktet for førstegangsvaccination med en uge.

  Det sker, fordi perioden mellem første og andet stik med vaccinerne fra Pfizer og Moderna bliver forlænget fra tre og op til seks uger.

  Det bliver de, fordi doserne har vist sig at kunne strækkes længere, fordi flere bliver førstegangsvaccineret hurtigere og fordi immuniteten bliver øget i befolkningen.

  Hvad det helt konkret betyder for vaccinationskalenderen kan Sundhedsstyrelsen ikke oplyse, men ændringen kan have stor betydning.

 • Ecuador indfører udgangsforbud efter ny smittestigning

  Myndighederne i det sydamerikanske land Ecuador indfører fra fredag og 28 dage frem et udgangsforbud i landet samt flere andre restriktioner for at bremse smittespredningen.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Flere af landets hospitaler har på det seneste nærmet sig bristepunktet igen, efter at coronavirusset på ny har fået fat.

  Det kommende udgangsforbud betyder blandt andet, at kun særligt vigtige arbejdere vil få lov at være udenfor om aftenen og i weekenderne.

 • En mand er død efter knivstik i Albertslund

  En mand er død af de knivstik, han fik under et slagsmål i Albertslund onsdag aften.

  Det oplyser vagtchef Torben Wittendorff ved Københavns Vestegns Politi.

  Tilsyneladende var det en uoverensstemmelse mellem to mænd i en opgang, der endte i slagsmål og knivstikkeri på gaden i Vognporten.

  - Det ender så ude på gaden, hvor den ene bliver stukket, fortalte politiets vagtchef Brian Holm onsdag aften.

  Manden, der blev stukket, blev bragt til Rigshospitalets traumecenter og døde natten til torsdag af sine kvæstelser. Overboen, der er midt i 20'erne, er anholdt.

  Han vil senere torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør, oplyser vagtchefen.

 • Dagens vejr: Torsdag giver sol og lokale byger

  Imponerende billede fra Vorupør. (Foto: Finn Hyldgaard © læserfoto)

  Morgenen starter skyfrit langt de fleste steder, og sådan vil det meste af dagen også være.

  Det betyder nogen eller en del sol, der dog stedvist kan blive afløst af et mere skyet vejr med lokale byger.

  Temperaturen stiger til mellem 7 og 12 grader, men en jævn til hård vind fra nordvest, vil gøre oplevelsen af dagen køligere. Ved kysterne op til kuling-styrke med kraftige vindstød.

  I nat ned til mellem 0 og 5 grader.

 • Ingen byggetilladelse: Kommune stopper byggeri for 300 millioner kroner

  I den sønderjyske by Kværs har Sønderborg Kommune stoppet byggeriet af et biogasanlæg til 300 millioner kroner med øjeblikkelig virkning.

  Miljø- og Fødevareklagenævnet har ophævet en vvm-tilladelse og miljøgodkendelsen af anlægget, efter at nævnet har givet medhold i en klage omkring miljømæssig belastning af et vandløb, skriver Jyllands-Posten.

  Bygherren, Nature Energy, der er Danmarks største biogasproducent, påbegyndte desuden byggeriet uden at have en byggetilladelse, så kommunen havde under alle omstændigheder stoppet byggeriet. Der var kun udstedt en gravetilladelse, skriver Jyllands-Posten.

 • Indien slår alle smitterekorder: Registrerer 314.835 smittede på et døgn

  Indien har det seneste døgn registreret 314.835 nye smittetilfælde med coronavirus, hvilket er højere end noget andet land har registreret på en enkelt dag under hele pandemien.

  Det viser tal fra landets sundhedsministerium ifølge Reuters.

  Den hidtidige triste rekord har tilhørt USA, der i januar registrerede 297.430 smittede på et enkelt døgn.

  I alt har Indien registreret 15,9 millioner smittede.

  Samtidig har landet registreret 2.104 dødsfald med covid-19 de seneste 24 timer, hvilket er endnu en trist rekord for Indien. I alt har 184.657 mistet livet til corona i landet.

 • Beboere får lov at vende hjem efter skovbrand i Cape Town

  En brandmand går gennem resterne af biblioteket Jagger på Cape Towns universitet den 20. april. (Foto: MIKE HUTCHINGS © Scanpix)

  En voldsom naturbrand ved foden af Taffelbjerget i den sydafrikanske storby Cape Town har ødelagt 650 hektar land.

  Selv om branden efter flere dage omsider er under kontrol, er flere end 150 brandmænd fortsat sat ind for at forhindre, at flammerne blusser op igen, fortæller chefen for brandvæsenet Philip Prins ifølge News24.

  - Vi er ikke ude på den anden side endnu, siger han.

  Beboere, som blev evakueret fra områder nær bjerget, har fået besked om, at de kan vende hjem igen.

  Årsagen til branden er ukendt. Der er ingen meldinger om omkomne.

 • Super League-boss: Projektet er blot sat på standby

  Florentino Pérez fortæller, at han er skuffet og ked af det, efter at mange af de andre klubber har trukket sig. (Foto: Sergio perez © Scanpix)

  Den europæiske udbryderliga Super League er ikke dødsdømt, men blot sat på standby.

  Det siger Real Madrids præsident, Florentino Pérez, der efter planen skulle være præsident for Super League også.

  - Projektet lever, men halvdelen af dem (de stiftende klubber, red.) har trukket sig, fordi de er trætte af det, de har hørt i løbet af de seneste 24 timer.

  Det er Pérez' første udtalelse, siden det stod klart, at fodboldligaen ikke kan fortsætte.

  Florentino Pérez siger, at det kom bag på ham, hvor aggressiv modstanden var.

  - Jeg har aldrig set lignende i min karriere. Det var som om, at vi havde dræbt fodbold. Faktisk arbejder vi for at redde fodbold, siger han.

Mere fra dr.dk