Seneste nyt

Bayern München vinder VM for klubhold

Overblik

 1. 11. feb kl. 21:17
  Bayern München vinder VM for klubhold

  Bayern München tog torsdag aften klubbens sjette titel på stribe, da holdet vandt fodboldens VM for klubhold. Mexicanske Tigres blev i finalen i Qatar slået med 1-0.

  Tyskerne har i løbet af de seneste 12 måneder vundet Champions League, Bundesligaen, den tyske pokalturnering, den tyske Super Cup, den europæiske Super Cup og nu altså klub-VM.

  Bayern er det kun andet hold, der har vundet seks trofæer i træk. Barcelona var i 2009 det første.

  Benjamin Pavard blev matchvinder for Bayern München mod Tigres, da franskmanden stod for kampens eneste mål.

  Det var anden gang, Bayern München vandt VM for klubhold.

 2. 10 min. siden

  Lægemiddelstyrelsen: Fortsat ikke tegn på, at vaccine påvirker menstruationscyklus

  Der er stadig ikke nogen tegn på, at vaccinerne mod covid-19 påvirker kvinders menstruationscyklus, skriver Lægemiddelstyrelsen.

  Over hele verden - også herhjemme - har medier skrevet historier om kvinder, der oplevede det. En mulig sammenhæng er også blevet undersøgt af sundhedsmyndigheder i flere lande, men der er ikke fundet dokumentation for en sammenhæng med vaccinen.

  Herhjemme har Lægemiddelstyrelsen modtaget cirka 3.900 indberetninger om det, og af dem har 65 haft en karakter, der gjorde, at de skulle undersøges nærmere.

  Både Lægemiddelstyrelsen og Det Europæiske Lægemiddelagentur har i en tidligere undersøgelse slået fast, at der ikke kunne fastslås en sammenhæng mellem vaccinerne og afvigelser i kvindernes menstruationscykler.

 3. 42 min. siden

  Aftale om fri roaming i hele EU bliver forlænget til 2032

  "Roam like at home" kalder EU et af sine mest populære tiltag, der nu bliver forlænget frem til 2032.

  Det betyder, at man de næste 11 år kan brage mobildata af på ferierne inden for EU's grænser uden at komme hjem til en monsterregning fra sit teleselskab.

  Aftalen stod til at udløbe til sommer næste år, men forhandlere fra EU-Parlamentet og medlemslandene er i dag blevet enige om at forlænge den. Aftalen skal også godkendes af Det Europæiske Råd og hele EU-Parlamentet.

  Den fri roaming blev indført i 2017 og er en af de mest populære reformer i EU, skriver Ritzau.

 4. 54 min. siden

  Simon Aggesen vil ikke længere stå i spidsen for De KonservativeFrederiksberg

  Den tidligere borgmester Simon Aggesen vil ikke længere stå i spidsen for De Konservative på Frederiksberg.

  Han vil bruge mere tid på familien, lyder det.

  - Jeg har derfor i dag meddelt den nyvalgte konservative gruppe, at jeg ikke længere ønsker at stå i spidsen for vores parti, og at jeg i fremtiden vil fokusere på min familie og et kommende job i det private erhvervsliv. Indtil videre fortsætter jeg som menigt medlem af kommunalbestyrelsen.

  Aggesen er uddannet jurist. Han og De Konservative led et valgnederlag ved kommunalvalget i november, som betød, at partiet mistede borgmesterposten på Frederiksborg efter 112 år.

 5. 56 min. siden

  Skrøbeligt vikingesværd på skotsk ø forbløffer spændte arkæologer

  Efter seks års undersøgelser er arkæologer blevet klogere på, hvor et særligt vikingesværd stammer fra.

  Sværdet blev fundet på de skotske Orkney-øer i 2015, og man kan nu konkludere, at sværdet kan spores tilbage til det niende århundrede.

  Det skriver BBC News.

  Forskerne kan ikke sige, hvad sværdet helt præcist er blevet brugt til, men siger, at "det gemmer på mange historier".

  Ifølge BBC er jernet i sværdet svært nedbrudt, men flere detaljer kan ses ved hjælp af røntgen.

  Man er dog langtfra færdig med at undersøge sværdet.

  - Det er så skrøbeligt, at vi ikke engang ved, hvordan det ser ud på undersiden, så vi bliver nok klogere i de kommende måneder, siger arkæologerne i en skriftlig udtalelse.

 6. I dag kl. 10:19

  Far og søn anholdt for at have sat gang i kæmpe skovbrand i Californien

  Amerikansk politi har anholdt og sigtet to mænd for at være ansvarlige for en kæmpe skovbrand i delstaten Californien i august.

  Brandfolk kæmpede mod flammerne i 67 dage. Mindst fem mennesker blev kvæstet, og over 1.000 bygninger blev ødelagt. Både private huse og forretninger, oplyser Californiens brandvæsen.

  De to mænd på 66 og 32 år er sigtet for skødesløs ildspåsættelse, men deres advokat afviser, at de er skyldige. Han siger, at den 66-årige gentagne gange ringede til alarmcentralen, da han fik øje på flammerne i skoven, skriver USA Today.

  Branden var en af flere, der plagede Californien henover sommeren, der var særdeles tør.

 7. I dag kl. 09:09

  Rekordmange civile vil være officerer i Forsvaret

  Hele seks ud af ti af de nye kadetter på alle landets officersuddannelser møder op helt uden militærbaggrund, og det er rekord.

  Når det gælder Beredskabsstyrelsen, er det i år allerførste gang, man kan uddanne sig til officer uden så meget som at have været værnepligtig, og allerede nu kommer 40 procent af eleverne udefra.

  Det er enormt givende, siger holdofficer på Beredskabsstyrelsens Officersskole Anna Munkholm.

  - At vi kan få en masse folk direkte fra gaden, som kommer med en bagage, som er fyldt med kompetencer og erfaringer fra andre uddannelser.

 8. I dag kl. 08:56

  Mette Frederiksen ankommer til Minkkommission til buh-råb og larm

  Statsminister Mette Frederiksen (S) skal i dag afhøres i Minkkommissionen, og foran retsbygningen ved Retten på Frederiksberg er der demonstrationer, der næsten overdøver statsministeren, da hun for kort tid siden forsøgte at sige et par ord til pressen.

  - Jeg glæder mig til at komme ind og give de svar, som kommissionen har efterspurgt.

  - Jeg kan sige så meget, at helt generelt var vi desværre nødsaget til at træffe en beslutning fra vores side om aflivning af alle mink, og det var den rigtige beslutning. Nu går jeg ind og svarer på de spørgsmål, der er, siger hun.

 9. I dag kl. 08:53

  OB åbner portene, så fans kan lægge blomster ved Lars Høghs mindemur

  I går døde Lars Høgh. Han nåede at spille 817 kampe for fodboldklubben OB, og han er derfor en legende i den fynske klub.

  I dag åbner klubben så portene til stadion, så fans kan komme ind og lægge blomster ved den mur, der i 2019 blev opført i hans navn.

  Førsteholdstruppen i OB begynder dagens træning med ét minuts stilhed til ære for Lars Høgh, der blev 62 år gammel.

  OB oplyser, at portene til stadion åbner cirka klokken ni.

  • Høghens Mur, der blev indviet i 2019. (Foto: Dr Fyn © DR FYN)
  • Den første markering til Lars Høgh var et odenseanske klassikere i form af et OB-halstørklæde og en Albani-øl. (Foto: Dr Fyn © DR FYN)
  • Lars Høgh debuterede for OB i 1977 og lagde først målmandshandskerne 23 år senere i år 2000 efter 817 kampe for klubben. Ingen spiller har repræsenteret samme klub flere gange på topniveau i Danmark. (Foto: Søren Steffen © Scanpix Danmark)
  1 / 3
 10. I dag kl. 08:48

  New Zealand vil forhindre, at unge begynder at ryge - nogensinde

  New Zealand er klar til at tage drastiske metoder i brug for at forhindre, at unge begynder at ryge - nogensinde.

  Regeringen har nemlig fremsat et nyt lovforslag, der vil gøre det forbudt for alle, der er 14 år eller derunder, når loven træder i kraft, lovligt at købe cigaretter eller anden tobak i hele deres levetid.

  Det er planen, at loven skal vedtages næste år og træde i kraft i 2023.

  - Vi vil sikre os, at unge aldrig begynder at ryge, siger den newzealandske sundhedsminister, Ayesha Verall.

  Sundhedseksperter i New Zealand roser forslaget, som de kalder det førende i hele verden.

  I dag ryger 13 procent af newzealænderne. For ti år siden var tallet 18 procent.

 11. I dag kl. 08:41

  Kolding og Næstved får besøg af kongelige i løbesko som nye værtsbyer til Royal Run

  Næste år skal gaderne i Kolding og Næstved for første gang danne ramme om Royal Run, der løbes anden pinsedag.

  Derudover vil repræsentanter for kongehuset også komme forbi Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg for at løbe med. På Bornholm bliver der løbet uden kongelig deltagelse samme dag.

  Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag. Sidste år deltog flere end 79.000 i motionsløbene.

 12. I dag kl. 08:41

  Rekordmange journalister smidt i fængsel - Kina topper listen

  Flere steder rundt om i verden ser det sort ud for pressefriheden.

  Og umiddelbart er der ikke grund til stor optimisme, for et rekordhøjt antal journalister er i år endt bag tremmer.

  Det viser en ny opgørelse for organisationen Committee to Protect Journalists.

  Det er Kina, der topper listen over lande, som fængsler flest.

  I alt er 293 journalister i år havnet i fængsel, mens mindst 24 er blevet dræbt på grund af deres arbejde, og yderligere 18 er døde under "så suspekte omstændigheder, at det er svært at fastslå, om de var egentlige mål", lyder konklusionen.

  Sidste år var tallet 280, og de seneste seks år er antallet vokset. Ifølge organisationen afspejler tallene en stigende intolerance af kritiske og uafhængige medier rundt om i verden.

 13. I dag kl. 08:22

  PET: Fire personer anholdt for at lække oplysninger fra efterretningstjenester

  Politiets Efterretningstjeneste (PET) har anholdt fire personer, som er mistænkt for at have lækket oplysninger fra efterretningstjenester.

  De fire er nuværende og tidligere medarbejdere i "de to efterretningstjenester", skriver PET. Herhjemme findes der foruden PET Forsvarets Efterretningstjeneste.

  De blev anholdt i går efter en aktion, hvor PET sammen med politiet foretog ransagninger på en række forskellige adresser.

  Personerne er sigtet for blandt andet overtrædelse af straffelovens paragraf 109, stykke 1, ved uberettiget at have videregivet højt klassificerede oplysninger fra efterretningstjenesterne. Det uddybes ikke, hvad der konkret skulle være sket.

  Det oplyses heller ikke, hvordan de fire personer forholder sig til sigtelsen, eller om de skal fremstilles i grundlovsforhør.

 14. I dag kl. 08:08

  Hongkong-aktivister risikerer fem års fængsel for at deltage i højtidelighed

  Det kan koste tre aktivister i Hongkong lange fængselsstraffe, at de sidste år deltog i en mindehøjtidelighed for massakren på Den Himmelske Fredsplads i Kina i 1989.

  En domstol i Hongkong har kendt dem skyldige i forseelsen, og den 13. december skal straffen udmåles. De risikerer op til fem års fængsel, skriver BBC ifølge Ritzau.

  En af de dømte er Jimmy Lai, der længe har været en højrøstet demokratiforkæmper og grundlagde avisen Apple Daily, der blev lukket, da Hongkong indførte en stram sikkerhedslov. Loven gør det blandt andet ulovligt at tale for uafhængighed af Kina.

  De tre aktivister sidder allerede bag tremmer, dømt for at have forbrudt sig mod sikkerhedsloven på forskellig vis.

  Mediemogulen ankommer til retten i Hongkong den 3. december. (Arkivfoto) (Foto: TYRONE SIU © Ritzau Scanpix)
 15. I dag kl. 07:41

  Fire maskerede mænd brød ind i Mark Cavendishs hjem og truede familien med kniv

  Mark Cavendish har vundet 34 Tour de France-etaper gennem sin karriere. (Arkivfoto) (Foto: Stephane Mahe © Ritzau Scanpix)

  Cykelstjernen Mark Cavendish og hans familie blev 27. november udsat for et hjemmerøveri i boligen i engelske Essex.

  Det oplyser Cavendish i et opslag på sine sociale medier.

  - Fire maskerede og bevæbnede mænd brød ind i vores hjem, mens vi lå og sov. De truede min kone og mine børn, og jeg blev voldeligt overfaldet.

  Cykelrytteren skriver, at røverne kom afsted med to ure, som har en stor affektionsværdi, da de truede med kniv.

  - Men langt, langt værre er det, at vores unge families følelse af tryghed, privatliv og værdighed er blevet krænket.

  Han kalder det et "mareridt" for familien, så han håber, at man kontakter politiet, hvis man ligger inde med informationer om sagen.

 16. I dag kl. 07:30

  Prisstigningerboligmarkedet har tabt fart

  Selvom priserne på boliger ikke længere er på den himmelflugt, de oplevede i starten af året, er de stadig rekordhøje.

  Et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter blev i november udbudt til 2,7 millioner kroner, mens en gennemsnitlig lejlighed på 80 kvadratmeter blev udbudt til 3,1 millioner kroner. Det er en stigning på 9,5 procent og 8,8 procent i forhold til samme måned sidste år, skriver Finans Danmark.

  - Siden juli i år har boliger stået længere tid til salg, men udbuddet er lavt. Det er med til fortsat at understøtte priserne, men vi ser ikke de samme prisstigninger som i starten af året, siger Ane Arnth Jensen fra Finans Danmark.

  Også sommerhusmarkedet er faldet til ro. I november tog det i gennemsnit fire en halv måned at få solgt, mens det i juli tog tre måneder.

 17. I dag kl. 07:18

  Britisk minister: Omikrontilfælde kan nå en million inden januar

  Antallet af smittetilfælde med omikronvarianten kan overstige en million i Storbritannien i slutningen af december ved den nuværende udvikling.

  Sådan lyder det fra sundhedsminister Sajid Javid. Han beskriver varianten som "en endnu mere frygtindgydende fjende".

  I en udtalelse, der er overbragt til det britiske underhus, udtaler Javid, at der er bekræftet 568 tilfælde med omikron. Men det anslåede nuværende antal er "sandsynligvis tættere på 10.000", lyder det ifølge avisen.

 18. I dag kl. 06:54

  Snechancer stort set aflyst af gråvejr, men enkelte steder kan det blive lidt hvidt

  Dagen bliver grå med kun enkelte byger i dag. Her er det ved Kliplev i Sønderjylland. Foto: Roland Olsen

  Mens prognoserne længe spåede, at hele landet ville blive hvidt af sne torsdag, så bliver det nok nærmere farven grå, der bliver dominerende. Meget af snevejret udebliver nemlig, og til gengæld bliver det overskyet uden nævneværdige solchancer.

  Der kan dog i eftermiddag komme en stribe sne- eller sludbyger op over dele af Sjælland, Fyn og Djursland.

  I resten af landet ser det ud til, at der blot kan komme enkelte regnbyger. Temperaturer mellem 0 og 3 grader med en svag til frisk vind fra sydøst.

 19. I dag kl. 05:53

  Fodboldverdenen mindes målmandslegenden Lars Høgh

  Høgh, der blev 62 år, nåede at spille hele 817 kampe for OB, og hans tidligere klub kalder ham en "legende".

  - Lars Høgh er en legende i OB’s historie. En af de allerstørste, der nogensinde har repræsenteret klubben og et ikon for rigtig mange fodboldfans og fynboer. Æret være hans minde.

  Også DBU, hvor Høgh var målmandstræner, har udsendt en udtalelse.

  - Vi har mistet en stor personlighed, en kær kollega, en god ven og mest af alt et helt fantastisk menneske. Alle tanker til Lars’ familie i denne svære tid. Æret være Lars Høghs minde.

  Tidligere landsholdsspiller og nuværende fodboldekspert hos TV3 Sport Preben Elkjær stemmer i:

  - Jeg kan ikke forestille mig, at der findes et menneske, der ikke vil sige, at Lars Høgh var fantastisk.

 20. I dag kl. 05:18

  New Zealand vil indføre tobaksforbud for næste generationer

  New Zealands regering har fremsat et lovforslag, der gør, at personer, der er under 15 år, når loven træder i kraft, aldrig vil kunne købe tobak lovligt i landet.

  Det skriver nyhedsbureauet dpa ifølge Ritzau.

  - Vi vil sikre os, at unge slet ikke begynder at ryge, så derfor gør vi det ulovligt at sælge eller levere tobaksvarer til horder af unge mennesker, siger sundhedsminister Ayesha Verrall.

  Loven er stadig ikke blevet behandlet i landets parlament.

  Det holder dog ikke Ayesha Verrall tilbage fra at være synligt begejstret.

  - Dette er en historisk dag for vores folkesundhed, siger hun.

  Lovforslaget beskæftiger sig ikke med dem, der allerede er gamle nok til at købe tobaksvarer.

 21. I går kl. 23:03

  Lars Høgh er død, 62 år gammel

  Lars Høgh udgav for nylig bogen 'Der er antal på alt' om sin karriere og de seneste års kræftsygdom. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Den tidligere fodboldmålmand Lars Høgh er død, 62 år gammel. Det oplyser familien til Ritzau.

  Høgh, der med 817 kampe for OB var en legende i dansk fodbold, har gennem længere tid været syg af kræft.

  - Det er med ubeskrivelig sorg, at vi må meddele, at vores højt elskede, livsglade og altid positive Lars er sovet stille ind her til aften, skriver familien.

  Lars Høgh gav for blot en måned siden et længere interview om sin kræftdiagnose. Du kan se en del af det her:

  Han blev for nylig optaget i dansk fodbolds hall of fame.

  Lars Høgh blev danmarksmester i 1977, 1982 og 1989. Han har spillet otte kampe for det danske fodboldlandshold.

  Arkivfoto - Lars Høgh græder af glæde, efter OB mirakuløst har slået Real Madrid ud af UEFA Cuppen 6. december 1994. Kampen kaldes populært "miraklet i Madrid". (Foto: BERNABE CORDON © Scanpix Danmark)
 22. I går kl. 22:08

  40 millioner kroner skal få flere til at læse fransk og tysk

  Der er for få, der vil læse tysk og fransk. Og for mange af dem, der søger ind på studierne, falder fra igen.

  Det mener samtlige partier i Folketinget, der nu vil gøre noget ved problemet. Derfor afsætter man 40 millioner kroner til initiativer, som skal gøre uddannelserne mere attraktive og give flere studerende mulighed for at træne sproget gennem mere praktisk undervisning, skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

  - Vi har brug for dygtige sproglærere i folkeskolen og på gymnasierne, og erhvervslivet har brug for medarbejdere, der mestrer fremmedsprog og forstår de kulturelle koder, lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen i pressemeddelelsen.

 23. I går kl. 21:57

  Danmark er et skridt nærmere kvartfinalen ved VM efter sejr over Ungarn

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Danmark et skridt nærmere VM-kvartfinalen, efter de onsdag aften besejrede Ungarn med 30-19.

  Men selvom danskerne endte med at trække det længste strå, var det faktisk aftenens modstandere, der startede bedst ud. Ungarn spillede i et højere tempo, end danskerne hidtil havde stået over for, og så kom Jesper Jensens hold til at halse efter fra start.

  Det var som om, danskerne lige skulle vænne sig til, at verdensmesterskabet i Spanien nu for alvor var gået i gang med mellemrundens start. Men da landsholdet først havde vænnet sig til det, så de sig heller ikke tilbage.

  Efter lidt mere end et kvarters spil kom Danmark foran for første gang. Føringen slap de aldrig, og derfor endte det med en sejr på 30-19 over Ungarn.

  Du kan se højdepunkter fra kampen her.

 24. I går kl. 20:48

  Andreas Christensen og Chelsea misser førsteplads efter uafgjort mod russere

  (Foto: Paul Childs © Ritzau Scanpix)

  På et mål i overtiden får den russiske fodboldklub Zenit Skt. Petersborg 3-3 hjemme mod Chelsea.

  Resultatet betyder, at Andreas Christensen og Chelsea mister førstepladsen i Champions Leagues gruppe H til Juventus. Den italienske topklub slår nemlig svenske Malmö FF med 1-0 i samtidig, og dermed klatrer italienerne lige akkurat op over den engelske klub i puljen.

  Chelsea må derfor tage til takke med puljens andenplads, der dog også giver adgang til en plads i turneringens knockoutfase.

 25. I går kl. 20:41

  Også England genindfører coronarestriktioner

  England aktiverer den såkaldte plan B og indfører skærpede coronaregler som resultatet af stigende smitte med omikron-varianten.

  Sådan lyder det fra den britiske premierminister, Boris Johnson, på et pressemøde onsdag aften.

  Fra fredag vil der derfor være krav om brug af mundbind de fleste offentlige indendørs steder, mens der på natklubber og andre steder med mange mennesker skal vises coronapas.

  Samtidig opfordres briterne til i højere grad at arbejde hjemme.

 26. I går kl. 20:27

  Aalborg Håndbold slår nordmænd i Champions League

  Med en sejr på 34-28 over norske Elverum holder håndboldherrerne fra Aalborg sig til i toppen af sin Champions League-gruppe.

  Sejren over det norske hold betyder nemlig, at det det danske mesterhold overtager puljens andenplads fra tyske THW Kiel. Andenpladsen giver en plads direkte i turneringens kvartfinale.

  Aalborg har 14 point, mens det tyske hold er på 13 point.Tyskerne har dog spillet en kamp færre. Montpellier topper gruppen med 17 point for samme antal kampe som Aalborg.

  Nummer tre til seks i gruppen skal gennem en playoffkamp for at nå kvartfinalerne.

 27. I går kl. 20:08

  Congo-spiller scorer på straffekast efter flot finte

  Congos Fanta Diagouraga lavede en god kandidat til det flotteste straffekastmål ved VM, da hun på fornem vis satte bolden ind mod Tyskland.

  Trods det flotte mål tabte Congo kampen med 29-18 til Tyskland.

  Tyskland har derfor seks point i toppen af Danmarks mellemrundegruppe.

  Brasilien slog samtidig Østrig 38-31, og har også seks point i deres mellemrundegruppe, mens Østrig har nul.

  Du kan se det flotte mål her.

 28. I går kl. 19:30

  Canada slutter sig til diplomatisk boykot af OL i Kina

  Canada slutter sig til den diplomatiske boykot af vinter-OL i Kina i februar 2022, oplyser landets premierminister, Justin Trudeau.

  - Mange partnere rundt om i verden er ekstremt bekymrede over den kinesiske regerings gentagne krænkelser af menneskerettighederne, siger Trudeau.

  - Derfor meddeler vi i dag, at vi ikke sender nogen diplomatisk repræsentation til OL i Beijing.

  Canada er det fjerde større land, der boykotter det kommende vinter-OL ved at undlade at sende ministre og embedsmænd til Beijing, hvor legene foregår.

  Tidligere på ugen har USA, Storbritannien og Australien meddelt, at også deres regeringsansatte bliver væk fra legene.

 29. I går kl. 19:22

  Ingen restriktioner for julegudstjenester på vej

  Der er ikke lagt op til, at julegudstjenester skal aflyses eller underlægges restriktioner i år. Det siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, på et pressemøde her til aften.

  - Vi har ikke overvejet yderligere tiltag på trossamfund og folkekirke. Velvidende at det her er en tid, hvor der kommer flere i kirkerne, siger han.

  Sidste år blev julegudstjenesterne aflyst med meget kort varsel i de fleste af landets kirker.

  - Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan fra min side til, at vi ikke gentager det forløb. Vi har ingen konkrete overvejelser om restriktioner på trossamfund, siger Søren Brostrøm.

 30. I går kl. 18:53

  Regeringen vil genindføre hjælpepakker for coronaramte virksomheder

  Regeringen vil give økonomisk kompensation til virksomheder, der bliver "hårdt ramt" af de nye coronarestriktioner.

  Det siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) på aftenens pressemøde.

  Restriktionerne vil få betydning for virksomheder - særligt i enkelte brancher. Det gælder barer, natklubber, spillesteder og leverandører, lyder det.

  - Derfor vil der også være hjælpepakker. Vi foreslår, at vi igen ruller et stærkt sikkerhedsnet ud under dele af dansk erhvervsliv, siger Simon Kollerup.

  - Mange principper vil virksomhederne kunne genkende fra tidligere. Men vi vil også have særligt fokus på dem, der her i julemåneden har deres primære omsætning.

  Folketingets partier er indkaldt til forhandlinger om hjælpepakker torsdag.

 31. I går kl. 18:43

  Opfordring fra Mette Frederiksen: Drop julefrokosten på arbejde og arbejd hjemmefra i udstrakt grad

  På et pressemøde her til aften siger statsminister Mette Frederiksen, at man på grund af den stigende coronasmitte og udbredelsen af omikron-varianten opfordrer til, at julefrokoster og større sociale arrangementer på arbejdspladserne helt aflyses.

  Og så skal flere til at vænne sig til at arbejde hjemmefra igen.

  - Derudover opfordres der til, at medarbejdere – både på offentlige og private arbejdspladser – i udstrakt grad arbejder hjemme.

  - Jeg ved godt, det for mange vil være et uvelkomment gensyn med hjemmearbejdspladsen. Det er der sådan set ikke noget at sige til. Men lige nu vurderes det at være nødvendigt, siger Mette Frederiksen.

 32. I går kl. 18:24

  Koncerter med flere end 50 stående publikummer forbydes fra på fredag

  Fra på fredag bliver der indført et forbud mod at afholde koncerter, hvor der er flere end 50 stående publikummer.

  Det siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) efter et møde i Folketingets Epidemiudvalg, hvor et flertal har bakket op om tiltaget, der indføres for at bremse coronasmitten.

  - At det lige rammer spillestederne handler om, at mens man kan gå rundt på et museum og undgå at komme for tæt på hinanden, så er koncerter af en anden karakter. Her er der ofte mange kontaktflader, siger hun.

  Forbuddet gælder kun for stående publikummer, og altså ikke hvis man sidder ned.

 33. I går kl. 18:18

  Dansk golfstjerne frikendes i britisk retssag

  Den danske golfspiller Thorbjørn Olesen bliver frikendt for seksuelt overgreb, vold og for at være beruset på en flyvetur fra USA til London i 2019.

  Retssagen mod golfspilleren startede, efter næsten to og et halvt års venten, mandag, og nu er der altså faldet dom.

  Det skriver Ritzau og det britiske medie Sky News.

  De anklager, golfspilleren frifendes for er "sexual assault on a female", hvilket dækker over berøring af seksuel karakter uden samtykke, "assault by beating", som i engelsk lov dækker over et overfald af mindre grov karakter, samt for at være beruset på flyet.

 34. I går kl. 17:59

  Nattelivet lukker fra på fredag, salg af alkohol forbydes efter midnat, og mundbind vender tilbage på restauranter

  Fra på fredag lukker nattelivet igen. Det siger erhvervsminister Simon Kollerup (S), efter at have været til møde i Folketingets Epidemiudvalg, der har givet opbakning til nye restriktioner.

  Her har man besluttet, at der lukkes for nattelivet og salg af alkohol efter midnat.

  Og så skal man igen til at have mundbind på og vise coronapas, når man går ind på en restaurant, siger erhvervsministeren.

  - Det er nye tiltag, som skal begrænse udviklingen af smitte. Det er jeg glad for, at Folketinget bakker op om. Det er det eneste ansvarlige at gøre i den her situation, siger Simon Kollerup.

 35. I går kl. 17:10

  Fremover gælder coronapas efter vaccination kun i syv måneder

  Coronapassets gyldighed efter vaccination bliver forkortet.

  Det står klart, efter at Folketingets Epidemiudvalg her til eftermiddag har drøftet nye tiltag, der skal bremse smitten.

  - Det er simpelthen for at sikre, at vaccinepasset har så stor sikkerhed som muligt, forklarer Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund.

  I dag har fuldt vaccinerede borgere et coronapas i 12 måneder efter det sidste stik.

  De ændrede regler om coronapas træder i kraft i midten af januar, oplyses det.

 36. I går kl. 17:08

  Skoleelever sendes hjem med onlineundervisning fra 15. december

  Skoleelever i grundskolerne sendes hjem fra 15. december.

  Det siger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) efter et møde i Folketingets Epidemiudvalg, hvor regeringen har skaffet et flertal for at sende eleverne hjem.

  Der er ikke tale om en forlænget ferie - der vil stadig blive lavet onlineundervisning, siger ministeren.

  - Vi ved, at det er svært for de mindste børn at få onlineundervisning, og jeg vil understrege, at for forældre, der er i arbejde eller er erhvervsdrivende, har man mulighed for at få nødpasning af sine børn, også hvis man arbejder hjemmefra, siger hun.

  Formålet er at give så mange elever som muligt chancen for at blive vaccineret mod coronavirus, inden skolerne åbner igen efter juleferien, siger ministeren.

  Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde klokken 18.30.

 37. I går kl. 17:02

  Sydkorea snupper sikker sejr over Tjekkiet i Danmarks gruppe

  Sydkorea sikrede sig to vigtige point i Danmarks mellemrundegruppe, da de slog Tjekkiet med 32-26 ved VM i håndbold.

  Med sejren spiller Sydkorea sig op på fire point i gruppen, og de er dermed stadig i spil en plads i kvartfinalen.

  Danmark og Tyskland har også fire point, men begge nationer har spillet en kamp mindre end Sydkorea.

  Andetsteds fik Kroatien deres to første point i mellemrunden, da de slog Argentina 28-22.

 38. I går kl. 16:51

  Hackere har offentliggjort Vestas’ data

  Den kriminelle cybergruppe Lockbit har gjort alvor af truslen om at offentliggøre den data, den har stjålet fra den danske vindmøllegigant Vestas.

  Lockbit er blandt de mest ’produktive’ ransomwaregrupper. Formålet er at afpresse Vestas for penge, og gruppen menes at have russisk ophav.

  Cyber-indbruddet hos Vestas fandt sted 19. november, og siden da har virksomheden kæmpet for at få rettet op på skaderne.

  Tidligere på ugen meldte Vestas dog ud, at hackerne var lykkedes med at stjæle en stor mængde filer, som man ikke længere havde kontrol over.

  På Lockbits hjemmeside på det såkaldte Tor-netværk har man de seneste dage kunnet se en nedtælling til tidspunktet for offentliggørelsen. Efter et par tilsyneladende uforklarlige udskydelser har gruppen altså nu offentliggjort over 7.000 dokumenter.

  Vestas afviser at kommentere og henviser til en pressemeddelelse fra mandag.

 39. I går kl. 16:50

  Erhvervsministeren lover kompensation til virksomheder, der bliver ramt af restriktioner

  Forud for et pressemøde i aften, hvor regeringen ventes at præsentere restriktioner, der skal dæmpe den stigende coronasmitte, forsikrer erhvervsminister Simon Kollerup (S), at der vil være hjælp til de virksomheder, der bliver ramt.

  - Det har været sådan tidligere, at når der var restriktioner, så har der også været kompensationer, og det princip har vi sådan set stadigvæk, siger han.

  Der er pressemøde i Statsministeriet klokken 18.30, og her vil regeringen løfte sløret for, hvilke restriktioner der er tale om, og hvilke brancher som vil få mulighed for at søge om hjælpepakkerne.

  Folketingets partier er netop nu samlet for at drøfte restriktionerne. Hjælpepakkerne bliver et emne for et senere forhandlingsforløb - men:

  - Hvis vi er lige så dygtige, som vi har været til at forhandle hjælpepakker, så er jeg også fortrøstninsfuld om, at det skal vi nok kunne, siger Simon Kollerup.

 40. I går kl. 16:08

  Norsk skakfænomen kun en enkelt sejr fra forsvar af VM-titel

  Magnus Carlsen er blot en enkelt sejr fra at forsvare sin VM-titel. (Foto: Giuseppe Cacace © Ritzau Scanpix)

  Det var hurtigt overstået, da norske Magnus Carlsen og russiske Ian Nepomniachtchi onsdag mødtes i det tiende parti ved VM i skak.

  2 timer og 5 minutter skulle der blot gå, før det stod klart, at partiet endte i et remis. Dagens parti var det hidtil korteste i duellen.

  Med dagens resultat er nordmanden nu blot en enkelt sejr fra at forsvare sit verdensmesterskab. Han fører nemlig nu med 6,5-3,5, og den første, der først når 7,5 point, vinder.

  Duellanterne holder hviledag i morgen, men genoptager VM-dysten fredag.

 41. I går kl. 16:00

  Antallet af omikron-tilfælde i Danmark stiger til 577

  Der er nu fundet i alt 577 tilfælde af den såkaldte omikron-variant af coronavirus i Danmark mellem 22. november og 7. december.

  Det oplyser Statens Serum Institut på sin hjemmeside.

  Det er 179 flere tilfælde end i går, hvor der var fundet 398 tilfælde.

  Ifølge Sundhedsministeriet udgør omikron-varianten nu omkring to procent af epidemien i Danmark.

 42. I går kl. 15:33

  Angela Merkel giver stafetten videre til Olaf Scholz

  Angela Merkel fik en buket blomster af sin efterfølger i Kanzleramt, Olaf Scholz, der samtidig takkede hende for hendes bedrifter som kansler. (Foto: FABRIZIO BENSCH © Ritzau Scanpix)

  Med kærlige ord og et ønske om held og lykke har konseravtive Angela Merkel netop overdraget det tyske statsministerium, Kanzleramt, til socialdemokraten Olaf Scholz.

  - Jeg ved, at det er et bevægende øjeblik, sagde Angela Merkel under ceremonien, som hun selv deltog i for første gang, da hun blev valgt som kansler for 16 år siden.

  Den nu tidligere kansler opfordrede samtidig sin efterfølger til at tage ejerskab over Kanzleramt.

  Olaf Scholz takkede for ordene og for et "tillidsfuldt samarbejde" i hans tid som finansminister og vicekansler under Angela Merkel, som han kalder en af Tysklands "store kanslere".

  - Jeg ser frem til den nye opgave, sagde Olaf Scholz og lovede med et underspillet smil, at han vil fortsætte Merkels "nordtyske mentalitet" i Kanzleramt.

  Udover Olaf Scholz' socialdemokratiske parti, SPD, består den nye tyske regering af miljøpartiet De Grønne og det liberale parti FDP.

 43. I går kl. 15:27

  Region Syddanmarks første eldrevne akutbil er nu klar til at rykke ud

  Region Syddanmark har fået sin første akutbil, der kører på el. Og i dag er første dag, redderne fra Ambulance Syd i Tinglev kan rykke ud i den.

  Den nye bil vækker begejstring hos Morten Aagaard, der er paramediciner og er en af dem, der skal køre i den.

  - Den er utrolig behagelig at køre i, og så har den et voldsomt optræk. Den flytter sig – lad os sige det sådan. Og det er jo vigtigt, når vi skal hurtigt frem.

  Den nye akutbil er en Mercedes EQC, og den kan accelerere fra 1 til 100 kilometer i timen på 5,4 sekunder. Beredskabets gamle dieseldrevne akutbil står også stadig i garagen som backup.

 44. I går kl. 15:23

  DR-chef stopper efter grænseoverskridende adfærd

  DR oplyser i en pressemeddelelse, at man har indledt en personalesag mod en chef for grænseoverskridende adfærd.

  - Vi har i dag indledt en personalesag mod en chef, der gennem grænseoverskridende adfærd har overtrådt det kodeks, vi har for god adfærd. Forelagt sagen og oplyst om de personaleretslige skridt, som DR har igangsat, har chefen valgt at sige op. Vi handler, når de fælles spilleregler klart overtrædes, og det blev de i dette tilfælde, siger Gustav Lützhøft, ledende redaktionschef i afdelingen Kultur, debat og musik.

  Chefen, der også var ansat i DR Kultur, debat og musik, bekræfter på Facebook, at han har sagt op på baggrund af en episode, hvor han har været så fuld, at han "mistede sig selv og sin dømmekraft".

  - Jeg har i den situation opført mig grænseoverskridende og hverken levet op til DR's adfærdskodeks eller mine egne værdier for, hvordan man er menneske og chef.

  - Jeg forstår til fulde, at DR's ledelse har taget sagen op, og jeg har taget det fulde ansvar og sagt min stilling op i dag. Jeg er meget ked af det, der er sket, og vil gerne gentage min oprigtige undskyldning.

  Han oplyser til dr.dk, at han ikke har yderligere kommentarer til sagen.

 45. I går kl. 15:20

  Borgerlige partier kræver kompensation i forhandlinger om nye restriktioner

  Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, er én af dem, der vil have kompensationsordninger på plads, før restriktionerne bliver til virkelighed. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Når politikerne i Folketingets Epidemiudvalg netop nu diskuterer nye restriktioner, mangler der en vigtig ting på bordet.

  Det mener flere borgerlige partier, som er forargede over, at der ikke er lagt op til at følge kompensationsordninger med de smittedæmpende tiltag.

  - Man kan ikke være det bekendt overfor hverken for kulturlivet, restaurationslivet eller andre, at man indfører nogle meget vidtgående restriktioner, uden at vi ikke også giver dem sikkerheden for økonomisk kompensation, siger Sophie Løhde.

  Problemet er ifølge politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti Mai Mercado, at regeringen lægger op til, det hun kalder "luftige anbefalinger". Den slags er svære at forholde sig til.

  - Jeg ser hellere, at der kommer nogle helt klare retningslinjer, hvor man ved, præcist hvad man skal henholde sig til, og at det bliver fulgt op af kompensation til dem, der bliver ramt, siger hun.

 46. I går kl. 14:58

  Nattelivszoner bliver rullet ud flere steder i Sydøstjylland og på Fyn

  Sydøstjyllands Politi indfører fra den 23. december fire nattelivszoner i henholdsvis Kolding, Vejle, Fredericia og Horsens.

  Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

  Zonerne betyder, at personer, der er idømt et forbud "mod at deltage i nattelivet", ikke må færdes i de udpegede områder mellem midnat og klokken fem om morgenen. De må heller ikke besøge serveringssteder i områderne i det samme tidsrum.

  Også Fyns Politi indfører den 22. december en nattelivszone i Odense og en i Svendborg. Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

  Nattelivszonerne blev en mulighed for politikredsene, da en lovændring trådte i kraft 1. juli i år.

  De betyder, at man kan pålægge personer, som er dømt for visse former for kriminalitet, et nattelivsforbud. Det kan for eksempel være en person, der er dømt for vold eller våbenbesiddelse, som er begået i nattelivet.

 47. I går kl. 14:56

  Danmarks håndboldlandshold tester negativ før vigtig VM-kamp

  Samtlige medlemmer af det danske håndboldlandshold testede negativ i dagens coronaprøve. Det bekræfter Dansk Håndbold Forbund (DHF) til DR Sporten.

  Østrig og Kroatien har været hårdt ramt af corona i løbet af slutrunden i Spanien. Det er dog ikke et problem for landstræner Jesper Jensen, som har alle spillere til rådighed.

  Før VM krævede det internationale håndboldforbund (IHF), at spillerne skulle lade sig teste ved ankomst, efter gruppespillet og efter mellemrunden. Men det blev senere ændret til daglige tests - blandt andet på opfordring fra Danmark.

  Det danske landshold møder Ungarn i aften klokken 20.30. Du kan følge kampen på DRTV og DR 1 med optakt fra klokken 20.

 48. I går kl. 14:47

  Storbritannien boykotter også vinter-OL og Kina

  Der kommer ikke til at være britiske ministre på tilskuerpladserne ved vinter-OL. Briterne følger dermed USA. (Foto: JESSICA TAYLOR © Ritzau Scanpix)

  Ingen britiske ministre eller andre officielle repræsentanter vil deltage i vinter-OL i Kina. Det siger premierminister Boris Johnson i en tale i det britiske parlament onsdag.

  - Der vil i praksis være en britisk diplomatisk boykot af vinter-OL i Kina, fordi der ikke vil være ministre eller embedsmænd til stede, siger den britiske regeringschef.

  Det Hvide Hus meddelte mandag, at den amerikanske regering vil boykotte det kommende vinter-OL på grund af Kinas krænkelser af menneskerettighederne. Det betyder dog ikke, at amerikanske atleter bliver væk fra deltagelse i legene.

  Samme udmelding kom fra Johnson onsdag.

  - Jeg mener ikke, at boykot af sport giver mening, og dette forbliver en del af den britiske regerings politik.

  Johnson fremsatte udtalelserne, efter at han var blevet stillet en række indgående spørgsmål om sagen i parlamentet.

  /ritzau/Reuters

 49. I går kl. 14:40

  Østjyllands Politi leder efter 29-årig mand, der forsvandt natten til søndag nær Aarhus Havn - efterlyser nu cyklist

  Østjyllands Politi leder efter 29-årige Peter, som forsvandt efter en bytur natten til søndag i centrum af Aarhus.

  Nu efterlyser politiet en cyklist, som kan have set Peter ved havnen.

  Østjyllands Politi har nemlig gennemgået en række overvågningskameraer, og på optagelser fra omkring kl. 3.00 natten til søndag ses han gå rundt ved Navitas i bydelen Aarhus Ø.

  Tæt på ham cykler en yngre mand, som gentagne gange kigger efter Peter – muligvis fordi han er bekymret over, at han går noget usikkert tæt på havnekajen.

  - Vi vil meget gerne i kontakt med cyklisten, da hans forklaring måske kan give os værdifuld information og hjælpe os med at indsnævre eftersøgningsområdet, siger vicepolitiinspektør Martin Frank Rasmussen.

  Har man oplysninger i sagen,kan man ringe til politiet på 114.

  Østjyllands Politi har de seneste dage søgt intensivt efter den 29-årige Peter, og eftersøgningen fortsætter også de kommende dage. Foto: Østjyllands Politi.
 50. I går kl. 14:39

  Pfizer mener, at et booster-stik med deres vaccine beskytter godt mod omikron

  Medicinalfirmaet Pfizer-BioNTech har netop meldt ud, at indledende forsøg viser, at deres vaccine giver høj beskyttelse mod omikronvarianten, hvis man får et tredje stik med deres vaccine.

  Ifølge Pfizers resultater virker et tredje stik så godt, at det kan sammenlignes med beskyttelsesniveauet, som hvis man har fået to vaccinestik og kommer i kontakt med den coronavirus variant, der først spredte sig.

  Blodprøver fra forsøget viser, at de personer, der havde fået to stik med Pfizer-vaccinen i gennemsnit havde 25 gange lavere antistofniveau mod omikronvarianten end mod tidligere varianter.

  Pfizer har udgivet en pressemeddelelse, men forskningen bag er ikke blevet offentliggjort.

 51. I går kl. 14:37

  Indiens forsvarschef dræbt i helikopterstyrt med i alt 13 omkomne

  Brandmænd og redningsarbejdere står ved siden af de rygende rester af den helikopter, som i dag er styrtet ned med blandt andet Indiens forsvarschef ombord. (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  En helikopter er i dag styrtet ned i den indiske stat Tamil Nadu. 13 ud af 14 passagerer er døde, heriblandt Indiens forsvarschef Bipin Rawat og hans kone.

  Det oplyser det indiske flyvevåben, Indien Air Force, på Twitter.

  Det vides endnu ikke, hvad der var årsagen til ulykken.

  Personen, der overlevede styrtet, er kvæstet og modtager behandling på et hospital i den indiske by Wellington.

Mere fra dr.dk