Belgien strammer corona-restriktioner: 'Alle alarmsignalerne er røde'

Belgien har i dag strammet landets coronarestriktioner, efter smittetallene i den seneste tid er steget som konsekvens af den fjerde bølge af corona, der har ramt landet.

De nye restriktioner betyder et bredere maskepåbud på blandt andet cafeer og restauranter og kraftigere anbefalinger til at arbejde hjemme.

Restriktionerne kommer som konsekvens af, at Belgien lige nu har det højeste antal smittede sammenlignet med indbyggertal i hele EU med mere end én smittet per 100 personer i løbet af de sidste 14 dage.

- Alle alarmsignaler er røde, siger den belgiske premierminister Alexander De Croo ifølge The Guardian.

Seneste nyt

  1. Julian Nagelsmann fortsætter som tysk fodboldlandstræner

    Julian Nagelsmann skal være tysk landstræner til og med VM i 2026. (Foto: © KAI PFAFFENBACH, Ritzau Scanpix)

    Julian Nagelsmann behøver ikke længere at spekulere over, hvor han skal arbejde efter sommerens EM i fodbold.

    Den 36-årige landstræner for Tyskland har nemlig fået forlænget sin kontrakt, så den gælder frem til og med VM i 2026. Det oplyser Det Tyske Fodboldforbund fredag.

    - Det er en beslutning truffet med hjertet, og det er en stor ære at træne landsholdet og arbejde sammen med de bedste spillere i landet, siger Julian Nagelsmann.

    På rygtebasis var tyskeren kædet sammen med en række topklubber, der alle havde udset sig den unge tysker som deres næste træner.

    Det bliver dog ikke i denne omgang, hvilket sender et stærkt signal, mener Tysklands fodboldpræsident, Bernd Neuendorf.

    - Nu er der planlægningssikkerhed, og alle kan koncentrere sig helt om en succesfuld præstation ved EM, siger han.

  2. Finland: EU må gøre noget ved migranter fra Rusland

    - EU bør træffe foranstaltninger og hjælpe Finland med at stoppe strømmen af migranter via Rusland, lyder det fra den finske premierminister, som i dag har besøgt grænsen sammen med formand for EU-kommissionen, Ursula von der Leyen.

    Det beretter Reuters.

    Sidste år måtte Finland lukke grænsen mod Rusland, fordi antallet af migranter fra blandt andet Syrien og Somalia bare steg og steg.

    Og fra EU's sider har man øje på problemet, forsikrer Ursula von der Leyen.

    - Det, vi ser, er en stat, der udnytter stakkels og fattige mennesker til at lægge pres på en anden stat, så det er et klart sikkerhedsproblem, siger hun.

    Finland er med inspiration fra Polen og Litauen i gang med at lave lovgivning, som gør det muligt for grænsevagter at blokere for asylansøgere, der ankommer til Finland via Rusland.

  3. Ligesom vi bliver ramt af virus og ikke nødvendigvis går til læge, så kan det samme gøre sig gældende, når vores psyke møder udfordringer, mener Lone Frank.

  4. Kevin Magnussen blev nummer 12 i fredagens sprintkvalifikation.

  5. To personer anholdt i Polen - mistænkes for at stå bag overfald på Navalnyj-allieret

    To mænd er blevet anholdt i Polen, da de mistænkes for at stå bag overfaldet på eksilrusseren Leonid Volkov, der arbejdede sammen med den russiske Putin-kritiker og oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj.

    Det skriver den litauiske præsident, Gitanas Nauseda, på X, tidligere Twitter, ifølge nyhedsbureauet AP.

    Volkov bor i Litauen og blev overfaldet med en hammer for lidt over en måned siden af ukendte gerningsmænd ved sit hjem.

    - Jeg takker Polen og deres præsident for deres fremragende arbejde og vores samarbejde, skriver Nauseda.

    Også Volkov selv har kommenteret nyheden på X.

    - Jeg er glad for at se, at det litauiske politis hårde arbejde har betalt sig. Vi finder snart ud af detaljerne - jeg kan ikke vente, skriver han.

  6. Samarbejdsaftale er brudt, skriver Byggefagenes Samvirke Odense i klage til Region Syddanmark. Vi bliver forhindret i at opdage social dumping, mener de. Politiker vil indkalde til møde.

  7. Over 61.000 kandidater fra 130 lande kæmpede om at vinde verdens bedste pressefoto, men nu er vinderen afgjort blandt de mange.

  8. Den amerikanske gymnast trak sig fra fem finaler ved OL i Tokyo i 2021.

  9. I løbet af de første 19 dage af april måned er der nu faldet dobbelt så meget nedbør, som der plejer i løbet af en hel april måned.

  10. Russisk bombefly er styrtet ned i eget land - Ukraine hævder at stå bag

    Et russisk bombefly er styrtet ned i Stavropol-regionen i Rusland.

    Det oplyser det russiske forsvarsministerium til nyhedsbureauet Interfax.

    Fra Ukraines militær bliver det bekræftet, at man har ødelagt et russisk strategisk Tu-22 bombefly. Det er sket som følge af Ruslands missil- og droneangreb på Ukraine fredag.

    - For første gang har missiler fra luftværnet i samarbejde med Ukraines militære efterretningstjeneste ødelagt et langtrækkende strategisk Tu-22M3-bombefly. En transportør af Kh-22 krydsmissiler brugt af russiske terrorister til at angribe fredelige ukrainske byer, sagde Mykola Oleshchuk, luftvåbnets øverstbefalende, i en udtalelse på Telegram ifølge Reuters.

    Ifølge det russiske forsvarsministerium skød fire piloter sig ud af flyet - tre er blevet reddet, mens man leder efter den fjerde, skriver Ritzau.

  11. Politikerne er nødt til at se på den sociale balance i fordelingen af midlerne, mener ekspert.

  12. Sidste år uddelte politiet næsten 4.000 bøder for at køre for stærkt ved vejarbejde

    Det klare, skarpe lys fra blitzen på politiets fotovogne blev udløst 3.890 gange sidste år - alene ved vejarbejde.

    Det viser tal fra Rigspolitiet, som er trukket for forsikringsselskabet Gjensidige.

    At køre for stærkt på strækninger med vejarbejde udløser dobbelt bødetakst, og grænsen for, hvornår bilister bliver frakendt deres kørekort, er nedsat til 40 procents hastighedsoverskridelse. På andre vejstrækninger er den 60 procent.

    Der er uddelt flest bøder i Københavns Politikreds, nemlig 1.275. Det næsthøjeste antal er 642 på Sydsjælland og Lolland-Falster, mens syd- og sønderjyderne kun er blevet blitzet 22 gange som det laveste antal.

    I 2021 registrerede Vejdirektoratet 327 ulykker ved vejarbejde.

  13. Omstridt stutteri ryger på tvangsauktion: 'Der har gennem længere tid været Det Vilde Vesten-tilstande her'

    Fredag klokken 11 bliver Viegård Stutteri, der ligger ved Skals nord for Viborg, sat på tvangsauktion. Det sker ved Retten i Viborg.

    - Der har gennem længere tid været Det Vilde Vesten-tilstande her. Så jeg glæder mig til, at der falder ro over tingene, siger Heine Glerup Sørensen, der er formand for Skals Borgerforening.

    Stutteriet har siden i sommer været omdrejningspunkt i en konflikt med på den ene side en gruppe dyreaktivister, der mener, at stutteriet mishandler og vanrøgter heste, og på den modsatte side stutteriejer John Byrialsen.

    I august sidste år blev der fundet 50 nedgravede døde heste på Viegård. Undersøgelser på Københavns Universitet har efterfølgende vist, at hestene ikke havde tegn på udsultning.

  14. Coops vaklende økonomi er tegn på identitetskrise i andelsbevægelsen, mener ekspert.

  15. Minister annullerer besparelser på integration: Millioner har været tilbageholdt i månedsvis

    Opdateret 10.22 med oplysninger fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

    Forløbet kunne, som udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) selv erkender overfor Ritzau, have været pænere.

    Men nu er der penge på vej til 21 statslige og civile organisationer, som efter nytår pludselig ikke fik de millioner, de ellers var blevet lovet til deres integrationsprojekter.

    Projekterne hos blandt andet Børns Vilkår, Danmarks Idrætsforbund og Kvinfo forebygger kriminalitet, sætter ind over for negativ social kontrol og hjælper etniske minoriteter ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse og lignende.

    Men fordi en aftale om Kriminalforsorgen skulle finansieres af besparelser for 25 millioner kroner årligt på integrationsområdet uden yderligere specifikation, har bevillingerne til projekter for mere end det dobbelte beløb været sat i bero.

    Udlændinge- og Integrationsministeret oplyser, at finansieringen til aftalen om Kriminalforsorgen er fundet andetsteds.

  16. Træværksted brændt ned i Bramming

    I nat klokken 00.33 fik Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse om en brand på Vesterbyvej 16 i Store Darum, 8 kilometer fra Esbjerg.

    Det oplyser vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Søren Strægaard.

    Branden var opstået i et værksted på vejen, og brandvæsenet konstaterede hurtigt, at bygningen var overtændt.

    - Det brændte kraftigt, da vi kom derud og lagerhallen var fuld af træ, så den stod ikke til at redde, fortæller beredskabschef ved Sydvestjysk Brandvæsen, Jens Møllgaard.

    De lavede derfor en kontrolleret nedbrænding på stedet.

    Brandårsagen er stadig ukendt og skal undersøges nærmere, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

  17. FDM får løbende henvendelser fra bilejere, der er overraskede over, at bremserne på elbilen ruster hurtigt.

  18. Kevin Magnussen glæder sig over gensynet, mens verdensmesteren er mere lunken.

  19. Iransk stats-tv: Tre droner skudt ned af luftforsvaret

    Tidligt fredag morgen blev tre droner observeret over luftrummet i Isfahan-provinsen i Iran.

    Det oplyser iransk stats-tv, skriver Reuters.

    - Luftforsvaret blev aktiveret og skød dronerne ned, ifølge det iranske stats-tv.

    Omkring Isfahan ligger både en større luftbase samt en nuklear installation. Men FN's Internationale Atomenergiagentur, IAEA, bekræfter, at der ikke er sket skade på Irans atomanlæg.

    Det vides ikke, om dronerne tilhørte Israel.

    Der har i dagevis været frygt for, hvordan Israel ville svare igen på Irans omfattende drone- og missilangreb forleden.

    På nuværende tidspunkt kan DR Nyheder ikke bekræfte om der er et israelsk angreb i gang. Det har heller ikke de iranske eller israelske myndigheder.

  20. Verdens største parlamentsvalg er skudt i gang

    • Folk står i kø ved at valgsted for at afgive deres stemme i Dugeli-landsbyen Dantewada-distriktet i Chhattisgarh-staten. (Foto: © IDREES MOHAMMED, Ritzau Scanpix)
    • Endnu en kø - her i Kairana, Shamli-distriktet i staten Uttar Pradesh. (Foto: © SAJJAD HUSSAIN, Ritzau Scanpix)
    • Hele valgseancen foregår over næsten halvanden måde. (Foto: © ARUN SANKAR, Ritzau Scanpix)
    • Bliver den nuværende præsident Modi valgt igen, bliver han valgt til sin tredje periode. (Foto: © IDREES MOHAMMED, Ritzau Scanpix)
    1 / 4

    Det er et kolossalt stort valg, der natten til fredag dansk tid er blevet skudt i gang i Indien.

    Næsten en milliard mennesker er berettiget til at stemme, og billeder af folk, som står i kø til at afgive deres stemme, er begyndt at tikke ind.

    166 millioner mennesker fra 102 valgkredse ventes at stemme alene fredag. Valget løber frem til den 1. juni, hvorefter stemmerne skal tælles op over tre dage.

    Den nuværende premierminister i Indien hedder Narendra Modi. Han er leder af partiet BJP, og står ifølge Ritzau som valgets klare favorit. På den modsatte side finder man en alliance, som består af 24 forskellige partier.

  21. Aarhus kæmper for ny kaserne for cyberværnepligtige

    Danmark skal være bedre til at beskytte sig mod internationale it-forbrydere, og derfor skal Aarhus have en kaserne for cyberværnepligtige.

    Det forslag kommer fra videnscentret Security Tech Space i samarbejde med Aarhus Kommune og Aarhus Universitet.

    Direktør for Security Tech Space, Peer Kristensen siger, at kasernen skal ligge i IT-byen Katrinebjerg i Aarhus, hvor de værnepligtige i løbet af seks til 12 måneder skal uddannes til at tage kampen op med udenlandske hackere.

    Forslaget vil blive præsenteret for alle forsvarsordførere i Folketinget i dag.

    Ifølge Peer Kristensen er det realistisk, at uddannelsen kan starte til næste år.

    Security Tech Space er et fællesskab som hjælper alle danske offentlige og private virksomheder med at nå de høje ambitioner for cybersikkerhed.  

  22. Der kan stedvis falde 10-15 millimeter regn i løbet af fredagsdøgnet.

  23. Over 100 demonstranter anholdt på prestigefyldt universitet

    På det berømte Columbia University i New York har politiet ryddet en lejr på campus, hvor demonstranter havde samlet sig i protest mod de seneste begivenheder i Gazastriben.

    Det skete onsdag, og i den forbindelse blev mere end 100 demonstranter anholdt, skriver Reuters.

    - På grund af en dyb bekymring for sikkerheden på Columbias campus, har jeg givet tilladelse til, at New Yorks politi begyndte at rydde lejren, sagde Nemat Minouche Shafik, præsident på Columbia University, i en udtalelse.

    Demonstranternes anholdelser knytter sig til deres ulovlige indtrængen, siger politiet ifølge Reuters.

    New York Citys borgmester, Eric Adams, oplyser, at politiets anholdelser er sket uden fysisk magtanvendelse, og uden at nogen er kommet til skade.

  24. Byrådsmedlemmer frygter nu, at regningen for Nordic Waste ender hos de ældre og børnene i Randers.

  25. 16-årig sigtet for terror efter knivstikkeri i kirke i Sydney

    Det australske politi har sigtet en 16-årig dreng for terror i sagen om det knivstikkeri, der tidligere på ugen fandt sted i en kirke i Sydney, og hvor fire personer - heriblandt en præst - blev stukket ned.

    Det melder nyhedsbureauet dpa på baggrund af meldinger fra politiet i den australske delstat New South Wales, skriver Ritzau.

    De fire forurettede har ifølge politiet ikke fået livstruende skader, men er blevet behandlet for stiksår.

    Politikommissær Karen Webb sagde tirsdag, at drengen angiveligt havde udtalt sig om religion, da han nærmede sig præsten, skriver Ritzau.

    Knivstikkeriet skete i kirken Christ The Good Sheperd Church i forstaden Wakeley, og episoden faldt kun få dage efter, at seks personer blev dræbt i et knivstikkeri i et indkøbscenter i Sydney.

  26. Nyhedsbureauer: Luftforsvar aktiveret flere steder i Iran fredag morgen

    Flere steder i Iran er luftforsvaret i gang her til morgen. Det skriver nyhedsbureauerne Reuters og AP uafhængigt af hinanden.

    AP's kilde er det iranske statsejede nyhedsmedie IRNA, mens en anonym kilde siger til Reuters, at luftforsvarssystemet er i gang i Isfahan-provinsen.

    Der har i dagevis været frygt for, hvordan Israel ville svare igen på Irans omfattende drone- og missilangreb forleden.

    DR Nyheder kan ikke bekræfte, om det er et israelsk angreb, der er årsagen til aktiveringen af luftforsvaret.

  27. Iransk statsmedie: Flere fly undgår det vestlige Iran fredag morgen

    Flere flyselskaber har fredag morgen omdirigeret deres fly og undgået byer i det vestlige Iran. Det oplyser iransk stats-tv, skriver nyhedsbureauerne AP og Reuters. Ifølge CNN har mindst otte fly skiftet kurs udenom de større iranske byer.

    Det kommer samtidig med meldinger om, at der er hørt "høje lyde" i Isfahan-provinsen i landet.

    Der har i dagevis været frygt for, hvordan Israel ville svare igen på Irans omfattende drone- og missilangreb forleden.

    På nuværende tidspunkt kan DR Nyheder ikke bekræfte - og det er der heller ingen officielle kilder, der gør - om det er et israelsk angreb, der er årsagen til omdirigeringen af flyene.

  28. Nedklipningen af stilladset foran Børsen er ikke risikofri. Ingeniører hjælper beredskabet med beregningerne.

  29. Vetoet møder stor modstand fra blandt andet Rusland, Egypten og Det Palæstinensiske Selvstyre.

  30. Omkring halvdelen blev sorteret fra: 12 nævninge udpeget i retssag mod Donald Trump

    Forsvarere og anklagere er blevet enige om de 12 nævninge, der skal vurdere om USA's tidligere præsident Donald Trump er skyldig i sagen om de såkaldte 'tys-tys'-penge.

    Det skriver nyhedsbureauerne Reuters og AP.

    I sagen er Donald Trump anklaget for ulovlig bogføring af 130.000 amerikanske dollar svarende til knapt 900.000 danske kroner. En del af pengene blev angiveligt brugt under præsidentvalgkampen i 2016 til at få pornostjernen Stormy Daniels til ikke at fortælle om sin påståede affære med Trump.

    Omkring halvdelen af de første 196 mulige nævninge blev sorteret fra, fordi de ikke selv mente, at de kunne vurdere Trumps skyldsspørgsmål uvildigt.

  31. Atalanta sender Liverpool ud af Europa League

    Det engelske storhold Liverpool er ude af Europa League.

    Det står klart efter torsdagens kvartfinaleopgør mod Atalanta, hvor Liverpool ikke formåede at rette op på 0-3-nederlaget fra det første møde på Anfield.

    I torsdagens returopgør på udebane vandt Jürgen Klopps tropper 1-0 over klubben fra Bergamo. Liverpool er dermed ude af turneringen efter et samlet 1-3-nederlag.

    I semifinalen møder Atalanta franske Marseille, som slog Benfica i en straffesparkskonkurrence sent torsdag aften.

    I den anden semifinale mødes AS Roma og de nykårede tyske mestre fra Leverkusen. Roma slog ligarivalerne fra AC Milan ud med 3-1 samlet, mens Leverkusen avancerede efter en samlet 3-1-sejr over West Ham.

  32. Nordisk Films planer om at rive den ikoniske biograf ned og bygge et nyt højhus med biograf i kælderen er rykket lidt nærmere.

  33. Der er svært at sikre beviser i en udbrændt bygning, men den massive mediedækning kan ende med at hjælpe efterforskerne, siger brandekspert.

  34. Ifølge den tyske anklagemyndighed skulle formålet være at underminere den tyske støtte til Ukraine.

  35. Da regeringen mistede sit indenrigspolitiske flertal, så oppositionen sit snit til at presse på i ældreaftale.

  36. Umiddelbart kunne brandfolk hverken se røg eller flammer, da de ankom til Børsen.

  37. Fredag begynder parlamentsvalget i Indien. Men hvordan foregår det egentlig, når 969 millioner mennesker skal til valg?

  38. Tre mænd varetægtsfængslet efter politiaktion

    Tre mænd er blevet varetægtsfængslet frem til den 7. maj for besiddelse af skydevåben, skriver Midt- og Vestsjællands Anklagere på X.

    Personerne er sigtet i forbindelse med nogle våbenfund, som politiet gjorde i Ladegårdsparken i Holbæk i februar, efter en 23-årig mand blev ramt af skud i sit hjem i Holbæk.

    Mændene blev i morges anholdt i en politiaktion i Holbæk og Odsherred Kommune. Det samme gjorde tre andre - blandt andet en 17-årig dreng, der er blevet sigtet for besiddelse af skydevåben og medvirken til et drab, der blev begået på Frederiksberg i januar.

    Han er blevet varetægtsfængslet i 28 dage. Han nægter sig skyldig.

  39. Michael Mørkøv blev tidligere på måneden udtaget til OL. Det betyder, at han inden for kort tid skal køre både Tour de France og bane- og landevejsløb til legene i Paris.

  40. Tagbrand i Nordvest i København: Tre opgange evakueret

    Brand i etageejendom på Landsdommervej i København. (Foto: © Thomas Sjørup, Ritzau Scanpix)

    Senest opdateret 21.22.

    Der er udbrudt en voldsom brand i en lejlighedsbygning på Landsdommervej i Nordvest i København. Københavns politi advarer om kraftig røgudvikling og opfordrer beboere i området til at lukke vinduer og ventilation.

    Branden er opstået på en altan, og ilden har fået fat i selve bygningen og taget.

    - Der er ild i flere taglejligheder. Vi har evakueret tre opgange, siger han og tilføjer, at der ikke er nogen tilskadekomne, siger vagtchef hos Københavns Politi Henrik Stormer.

    Hovedstadens Beredskaber skriver på X, at de er massivt til stede på Landsdommervej.

    - Vi kæmper med at få branden under kontrol. Vi sætter ind med hjælp fra Beredskab Øst.

    Beredskab Øst assisterer med to sprøjter, to drejestiger, to tankvogne, én slangetender og én logistikvogn med ekstra røgdykkermateriel.

  41. Man har et tilhørsforhold til Ringsted-slagteriet, siger griseproducent.

  42. Polsk mand mistænkt for spionage i plot om muligt attentatforsøg på Zelenskyj

    En polsk mand er blevet anholdt under anklager om at være klar til at spionere på vegne af Ruslands efterretningstjeneste i et angiveligt plot, der gik ud på at likvidere Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj.

    Det oplyser polske anklagere og den ukrainske sikkerhedstjeneste SBU.

    Ifølge efterforskningen havde den mistænkte planlagt at indsamle og videregive oplysninger til Rusland om sikkerheden ved lufthavnen Rzeszów-Jasionka. Dette skulle blandt andet hjælpe de russiske tjenester med at planlægge et muligt attentatforsøg på Zelenskyj, under hans ophold i Polen.

    Lufthavnen er under kontrol af amerikanske tropper og fungerer som port for internationale militære og humanitære forsyninger til Ukraine. Den betjener også ledere og politikere, der rejser til og fra Ukraine.

    - Takket være vellykkede handlinger og hurtig udveksling af oplysninger mellem landene lykkedes det at identificere og anholde en rekrutteret agent for de russiske specialtjenester på polsk territorium, lyder det i SBU’s erklæring torsdag aften.

    Ifølge de polske myndigheder kan manden få op til otte års fængsel, hvis han bliver kendt skyldig.

  43. Dansk havmiljø er presset – hvorfor det? Og hvad skal vi gøre ved det?

  44. Regeringen indgår bred aftale, der afsætter en milliard kroner mere til ældrepleje.

  45. Landmænd sælger deres grise til udlandet, hvor de får bedre betaling end i Danmark.

  46. Torsdag blev der trukket lod til det indledende gruppespil ved EM-slutrunden i håndbold.

  47. Ny ældrereform præsenteres i aften

    Der er landet en aftale om en ny ældrereform, som bliver præsenteret i aften klokken 19.30.

    Det skriver Social-, Bolig- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

    Aftalen er indgået mellem regeringen (S, M og V) og Danmarksdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre.

    Du kan følge præsentationen af aftalen her på dr.dk og på DRTV.

  48. Myndigheder "gambler" og risikerer at "krænke" borgere, lyder kritikken fra eksperter.

Mere fra dr.dk