Seneste Nyt

Betjente straffes for at filme og posere med død mand

To betjente på 35 år og 36 år er blevet idømt fængselsstraffe for at have misbrugt deres stillinger som politibetjente, da de blandt andet filmede en død mand.

Det skriver Ritzau, som har fået det oplyst fra sagens anklager, Jette Malmberg.

Den 36-årige er blevet straffet med tre måneders ubetinget fængsel, men den 35-årige har fået en betinget fængselsstraf på 20 dage.

De har begge anket dommen til landsretten, hvor de vil frifindes.

Her tog den ene betjent sin mobiltelefon og begyndte på Snapchat at filme sin kollega, som poserede grinende og lavede fremstrakte arme ved siden af den afdødes hoved, som var smurt ind i størknet blod.

Ifølge Ritzau blev den 36-årige er også blevet kendt skyldig i flere andre forhold. Han skulle have filmet en nøgen mand, der sad i håndjern på bagsædet af en patruljevogn.

Nyheder

 1. Forsvarsministeriet udsat for cyberangreb

  Forsvarsministeriet har i dag været udsat for et cyberangreb, som har gjort ministeriets hjemmeside utilgængelig i perioder af dagen.

  - Forsvarsministeriets hjemmesider er p.t. udsat for et overbelastningsangreb (et såkaldt DDOS-angreb). Siderne har været utilgængelige en kortere periode her søndag eftermiddag, men er igen tilgængelige. Sporadiske udfald vil fortsat kunne forekomme, lyder det i tweetet.

  Lørdag var Nationalbankens hjemmeside ramt af et tilsvarende DDOS-angreb, hvor en gruppe tyrkiske hackere tog ansvaret med henvisning til Rasmus Paludans koranafbrændinger.

 2. 30 kvinder i Grønland klager over at have fået sat spiral op uden samtykke

  I alt 30 kvinder har klaget til Landslægeembedet i Grønland over, at de har fået opsat en svangerskabsforebyggende spiral - uden at de har givet deres samtykke til indgrebet.

  Siden maj 2022 har Landslægeembedet modtaget 26 klager over spiraloplægninger, der er sket før 1992. Og derudover har fire kvinder klaget over prævention uden samtykke siden 1992, hvor Grønland overtog ansvaret for sundhedsområdet fra Danmark.

  Landslægeembedet opfordrede i december sidste år kvinder til at klage, hvis de inden for de senere år har fået opsat en spiral eller andre svangerskabsforebyggende midler.

  Danske og grønlandske eksperter er ved at undersøge forholdene omkring opsætning af spiraler blandt grønlandske kvinder og piger i perioden 1960-1991, hvor man har vurderet, at omkring 4.500 piger og kvinder har fået sat spiraler op - mange uden samtykke.

  DR har tidligere afdækket sagen om spiralerne, der blev sat op uden samtykke. Læs mere her - eller hør podcasten 'Spiralkampagnen' her.

 3. Erdogan er parat til at støtte finsk medlemskab af Nato

  Ifølge det franske nyhedsbureau AFP siger den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan nu, at han er klar til at støtte et finsk medlemskab af forsvarsalliancen Nato.

  Det sker efter, at Erdogan i mandags udtalte, at Tyrkiet ikke kan støtte et svensk medlemskab af Nato. Den melding kom som en reaktion på Rasmus Paludans koranafbrænding foran den tyrkiske ambassade i Stockholm lørdagen inden.

  - Hvis det bliver nødvendigt, kan vi give et andet svar, når det gælder Finland. Sverige bliver chokeret, når vi giver et andet svar til Finland, sagde Erdogan således i en tv-transmitteret udtalelse i dag.

  Sverige og Finland har sammen søgt om medlemskab af Nato, efter at at Rusland invaderede Ukraine 24. februar sidste år. En optagelse i Nato kræver accept fra samtlige de nuværende medlemmer.

  Den finske udenrigsminister sagde tirsdag morgen til tv-stationen YLE, at Finland 'må vurdere situationen', hvis Sveriges ansøgning bliver holdt hen. Men efter nogle timer havde han ombestemt sig og fastslog, at finnerne fortsat ansøger om medlemskab sammen med svenskerne.

 4. Spanien vinder bronze ved VM i håndbold

  Spanien vandt 39-36 over de svenske værter og sikrede sig dermed bronze ved VM i håndbold.

  Efter en hæsblæsende første halvleg med hele 40 scoringer, gik svenskerne ellers til pause foran 22-18.

  Men efter pausen gik gassen en smule af ballonen for de svenske VM-værter, hvor Spanien slog tilbage og nappede bronzen med en sejr på 39-36.

  Rodrigo Corrales stod glimrende i det spanske mål, mens stregspilleren Adrian Figueras Trejo blev delt topscorer i kampen med ni mål på ni forsøg. Svenske Hampus Wanne scorede også ni gange.

  Du kan se højdepunkter fra opgøret her.

 5. Politi: Skudepisode i Aalborg var formentlig kriminelt opgør

  Politiet var tidligere i dag nødt til at afspærre et større område omkring Vesterbro i Aalborg i forbindelse med efterforskningen af en skudepisode, hvor en 33-årig mand blev såret. (Foto: © Knud Erik Meyer Ibsen/DR, Knud Erik Meyer Ibsen/DR)

  Der er endnu ikke anholdt nogen mistænkte i forbindelse med skudepisoden i Aalborg tidligere i dag, hvor en 33-årig blev såret.

  Men politiet har ifølge politikommissær Lasse Kragh flere gode spor at gå efter:

  - Det er – på grundlag af de efterforskningsskridt vi allerede nu har foretaget – vores opfattelse, at der er tale om et internt opgør i et kriminelt miljø, og vi forfølger i øjeblikket en række relevante spor, siger han i en pressemeddelelse.

  Et af de relevante spor indebærer blandt andet en bil, der er sat i forbindelse med skudepisoden. Politiet fortsætter efterforskningen med afhøringer af vidner og af skudofferet, når det er muligt. Den 33-årige mand er i øjeblikket indlagt på hospitalet og i stabil tilstand.

  Den politiafspærring i det centrale Aalborg, som forstyrrede byens søndags-trafik, er nu blevet ophævet.

 6. Scholz og Putin er klar til dialog

  Selvom Vladimir Putin og Olaf Scholz ikke har talt sammen siden 2. december sidste år, er både den russiske præsident og den tyske forbundskansler parat til at genoptage dialogen.

  Dmitrij Peskov, talsmand for Kreml, siger til det russiske nyhedsbureau Ria Novosti, at Putin er åben for kontakter til Scholz - også selvom der ikke er nogen aktuelle aftaler mellem de to statsledere.

  I et interview med den tyske avis Tagesspiegel siger Olaf Scholz, at han også er klar til at tage en samtale med den russiske præsident.

  - Jeg vil også tale med Putin igen, for det er nødvendigt at tale sammen, siger Scholz blandt andet.

  Den tyske forbundskansler har i den forgange uge lovet, at Tyskland sender 14 Leopard 2-kampvogne til Ukraine - og at man samtidig giver grønt lys til, at andre lande kan sende de tyskeproducerede tanks til den ukrainske hær.

 7. Iran: Våbenfabrik ramt af droneangreb

  Ifølge det iranske forsvarsministerium er et 'militærindustrielt anlæg' i byen Isfahan blevet ramt af et droneangreb. Der er ingen, der har taget ansvaret for angrebet, som landets udenrigsminister har betegnet 'kujonagtigt' og foretaget med det formål at skabe 'usikkerhed' i Iran.

  - Sådanne handlinger kommer ikke til at påvirke vore eksperters bestræbelser på at gøre fremskridt i vores fredelige atom-arbejde, siger udenrigsminister Hossein Amir-Abdollahian til iransk stats-tv ifølge Reuters.

  Ifølge forsvarsministeriet medførte droneangrebet kun mindre skader og ingen personskader.

  Det statslige nyhedsbureau IRNA har betegnet målet for droneangrebet som 'en ammunitionsfabrik'. Derudover har nyhedsbureauet i dag berettet om en stor brand på en motoroliefabrik nær byen Tabriz.

  Mykhailo Podolyak, en af den ukrainske præsident toprådgivere, har i et tweet forbundet både droneangrebet og branden med de iranske leverancer af droner til Rusland.

  - Eksplosiv nat i Iran - drone og missilproduktion, olieraffinaderier. Ukraine advarede jer, lyder det i tweetet.

 8. Dansker scorer første mål for Arsenal i kæmpe pokalsejr over Leeds

  Kathrine Kühl spillede en glimrende kamp. (Foto: © Andrew Couldridge, Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller Kathrine Kühl scorede torsdag sit første mål i engelsk fodbold, da hun bragte Arsenal foran 2-0 mod Leeds i FA Cup.

  Kampen var samtidig den første, hvor danskeren startede inde for London-holdet, efter hun denne vinter skiftede fra FC Nordsjælland.

  Arsenal endte med at vinde kampen 9-0, og de er nu klar til 1/8-finalen i den traditionsrige pokalturnering.

 9. Liverpool bliver sendt ud af FA Cup

  Det endte med at blive 'Hello, Goodbye' for Liverpool i den engelske FA Cup, da de søndag tabte 2-1 til Brighton.

  Japanske Kaoru Mitoma scorede kampens afgørende mål kort før tid, da han snød et par Liverpool-forsvarere og afsluttede flot.

  Dermed er holdet fra den engelske sydkyst videre til 1/8-finalerne i den traditionsrige pokalturnering.

  Harvey Elliott havde ellers bragt Liverpool foran efter en halv time, inden Lewis Dunk og Kaoru Mitoma vendte kampen.

 10. Skudoffer i Aalborg er nu i stabil tilstand

  Politiet er i gang med efterforskningen af en skudepisode i Aalborg, hvor en 33-årig mand blev ramt af skud. (Foto: © Knud Erik Meyer Ibsen/DR, Knud Erik Meyer Ibsen/DR)

  Den mand, der tidligere i dag er blevet ramt af skud på Vesterbro i det centrale Aalborg, meldes nu i stabil tilstand af hospitalet. Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

  Den sårede er en 33-årig mand.

  - Vi kan ikke udtale os nærmere om omstændighederne eller kommentere yderligere på den sårede person. - Vi har fortsat en række efterforskningsskridt foran os, der skal belyse hændelsesforløbet. Det arbejde kommer til at tage en rum tid endnu, siger politikommissær Thomas Ottesen.

  Politiet fortsætter efterforskningen på Vesterbro omkring gerningsstedet, samtidig med at man har sat gang i en tryghedspatruljering i byen. Thomas Ottesen opfordrer eventuelle vidner til skudepisoden til at henvende sig på 114, hvis de har set noget.

  Politiet har været nødt til at afspærre området omkring Vesterbro, og det har inkluderet en byens hovedfærdselsårer.

  - Vi ved, at det er til gene for trafikken, og også for den bevægelsesfrihed, som de borgere, der bor og færdes i området, normalt har. Men det er nødvendigt, når vi skal klarlægge omstændighederne omkring sådan en episode, siger Thomas Ottesen, der ikke kan sige, hvornår man kan ophæve afspærringen.

 11. En person er såret af skud i Aalborg

  En person er såret af skud affyret på Vesterbro i det centrale Aalborg.

  Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

  Der er tale om en mand, som formentlig er ramt af to skud. Han bliver behandlet på hospitalet, og hans tilstand er ukendt, oplyser politiet, som ikke ønsker at oplyse mere om den sårede.

  - Der er, efter politiets foreløbige oplysninger, tale om skudafgivelse fra en bil til en anden, skriver politiet i pressemeddelelsen.

  Det var kort før klokken 13.00, at politiet fik anmeldelsen om skyderiet. Politiet er massivt til stede i Aalborg og især på Vesterbro og har afspærret området omkring gerningsstedet.

  Politiet beder offentligheden om hjælp, og vidner, som har set eller hørt noget, kan kontakte politiet på 114.

 12. Strejker ventes at lamme den offentlige transport i Frankrig

  Den franske regering vil hæve pensionsalderen med to år til 64 år, og det er offentligt ansatte stærkt utilfredse med.

  Den franske transportminister, Clement Beaune, forventer, at den offentlige transport vil blive lammet af strejker på tirsdag.

  - Det bliver en svær, en meget svær dag for offentlig transport. Vi forventer store gener, siger ministeren ifølge Reuters.

  Regeringen er indstillet på en fortsat dialog med fagforeningerne, siger ministeren, men 'reformens hjerte', som er spørgsmålet om pensionsalderen, bliver der ikke ændret ved, fastslår han.

 13. 671 ton kokain beslaglagt i Colombia i 2022

  De colombianske myndigheder beslaglagde i 2022 intet mindre end 671 ton kokain.

  Det er den største mængde nogensinde og 1,7 ton mere end i 2021, viser tal fra forsvarsministeriet i Bogotá.

  I oktober 2022 vurderede FN, at Colombias potentielle kokainproduktion i 2021 var den største i de 22 år, man har holdt øje med det.

  På trods af årtiers forsøg på at gøre op med narkotikaproduktionen i landet, er Colombia stadig en af verdens største producenter af kokain.

 14. Djokovic vinder sin tiende Australian Open-finale

  Djokovic vinder Australian Open for tiende gang. (Foto: © JAMES ROSS, Ritzau Scanpix)

  Ti sejre i ti forsøg er resultatet, hvis man sætter Novak Djokovic i Australian Open-finalen.

  Søndag vandt han sin tiende titel på Rod Laver Arena, med cifrene 6-3, 7-6, 7-6 over græske Stefanos Tsitsipas.

  Serberen er nu oppe på 22 grand slam-titler i tenniskarrieren. Dermed har han tangeret rekorden, som hans rival Rafael Nadal indtil nu har været eneindehaver af.

  Når verdensranglisten mandag skal opdateres, er Novak Djokovic, på baggrund af søndagens sejr, sikret at rykke op på førstepladsen.

 15. Danske håndboldfans varmer op i Stockholm: 'Jeg håber, at svenskerne vil heppe på Danmark'

  Rød-hvide fans strømmer i disse timer til den svenske hovedstad, Stockholm, hvor de danske håndboldherrer i aften skal spille VM-finale mod Frankrig.

  Omkring 1.300 danske fans har fået billetter til kampen, mens 500 franske og 18-19.000 svenske fans også vil være på tribunerne.

  DR's reporter fangede tre unge kvinder på en bar i Gamla Stan, hvor de var i fuld gang med at varme op til kampen, efter at have brugt hele natte i en bus fra Danmark.

  Og stemningen var høj blandt de danske fans, på trods af udsigten til svensk overtal på tribunerne.

  - Jeg håber, at svenskerne vil heppe på Danmark og skabe en god stemning, siger Sofie Jespersen.

  Kampen starten klokken 21 og kan følges live på DR1, DRTV, P4 og dr.dk.

 16. Britisk premierminister fyrer partiformand på grund af skatterod

  Den tidligere britiske finansminister og nuværende formand for Det Konservative parti, Nadhim Zahawi, er blevet fyret af premierminister Rishi Sunak på grund af en skattesag.

  Zahawi har ifølge premierministeren begået "alvorlige brud på ministerloven", skriver de britiske medier.

  Sunak var under pres i sagen om Zahawis skatteforhold, og flere politikere havde opfordret ham til at fyre Zahawi på grund af sidstnævntes skatterod.

  Uafhængige eksperter har i denne uge undersøgt Nadhim Zahawis skatteforhold, og i morges modtog premierministeren konklusionen, hvorefter han valgte at afskedige Zahawi, skriver BBC.

  I juli 2022 indgik Zahawi et forlig med de britiske skattemyndigheder om at betale en bøde og flere millioner pund tilbage.

  Han har selv beskrevet sine skatteproblemer som en fejl, der var skødesløs og ikke bevidst.

 17. Stoltenberg besøger Sydkorea og Japan: Vil styrke Nato-alliancerne i Asien

  Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, mødes i dag med den sydkoreanske udenrigsminister, Park Jin. (Foto: © Kim Min-Hee, Associated Press)

  Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, er ankommet til Seoul i Sydkorea, som er første stop på en tur, der skal styrke Natos forhold til dets allierede lande i Asien.

  Det sker i lyset af krigen i Ukraine og øget konkurrence med Kina, skriver Reuters.

  Efter Sydkorea går turen mandag til Japan, hvor generalsekretæren blandt andet skal mødes med landets premierminister, Fumio Kishida.

  Mens Nato fortsat vil fokusere på Europa og Nordamerika, er dets medlemmer påvirket af problemer i hele verden, siger Stoltenberg.

  - Vi er nødt til at håndtere disse trusler og udfordringer, herunder udfordringerne fra Kina, og en måde at gøre det på er selvfølgelig at arbejde tættere sammen med partnere i regionen, siger han.

  Kishida og den sydkoreanske præsident, Yoon Suk-yeol, var sidste år de første ledere fra deres lande til at deltage i Nato-topmøder som observatører.

 18. Flere børn mister livet i bådulykke i Pakistan

  En bådulykke har fundet sted i det nordvestlige Pakistan, oplyser det lokale politi ifølge Ritzau, som citerer nyhedsbureauet AFP.

  Ti børn i alderen 7-14 år er omkommet. 11 er reddet i land, og de seks af børnene er i kritisk tilstand, oplyser de lokale myndigheder.

  Børnene var ude at sejle på en dagstur. I alt befandt 25-30 børn sig på båden, da den tippede, og de faldt i vandet.

 19. Russiske elever skal have træning med kamprifler og håndgranaterskoleskemaet

  Rusland har tidligere annonceret, at militærtræning skal på skoleskemaet, og nu har det russiske undervisningsministerium givet flere detaljer om udrulningen af planen.

  Det skriver det britiske forsvarsministerium i dets seneste opdateringer på krigen i Ukraine.

  Ifølge ministeriet vil undervisningen blandt andet indeholde træning med kamprifler fra AK-serien og håndgranater, militærøvelse og salutter samt brug af personlige værnemidler.

  Lektionerne bliver obligatoriske fra 1. september 2023, og der vil også blive udrullet et militært træningsprogram for universitetsstuderende.

  Det britiske forsvarsministerium skriver, at undervisningen giver mindelser om tiden under Sovjetunionen, hvor lignende træning var obligatorisk på skoler frem til 1993.

 20. Israelske politikere foreslår, at civile skal kunne bære våben

  To skudangreb på to dage i Jerusalem får nu Israels sikkerhedskabinet til at foreslå, at israelere nemmere skal kunne bære våben.

  Sagen skal drøftes i dag af politikerne, skriver BBC.

  - Når civile har våben, kan de forsvare sig selv, siger Israels sikkerhedsminister, Itamar Ben-Gvir.

  To personer blev i går formiddag ramt af skud i Østjerusalem. Israel mener, at en 13-årig palæstinensisk dreng står bag.

  Dagen før blev syv israelere dræbt og tre såret af skud i Østjerusalem. En 21-årig palæstinensisk mand, som blev dræbt af politiet, er mistænkt for at stå bag dette angreb.

  Skudangrebene fandt sted, efter israelske tropper i torsdags angreb en flygtningelejr på Vestbredden, hvor ni personer blev dræbt.

  Siden januars begyndelse er 30 palæstinensere blevet dræbt på Vestbredden. Både civile og militante har mistet livet, skriver BBC.

 21. Mindst 40 har mistet livet i busulykke i Pakistan

  Mindst 40 er omkommet, da en bus i det sydvestlige Pakistan søndag er kørt ud over en bro.

  Det bekræfter en lokal embedsmand ifølge Ritzau.

  Der var 48 passagerer om bord, da bussen angiveligt ramte en søjle og derefter kørte ud over broen. Da bussen ramte jorden, brød den i brand.

  Tre personer er fundet i live og reddet ud fra stedet, fortæller Hamza Anjum, der er embedsmand i Lasbela-distriktet i Balochistan-provinsen.

 22. Endnu en nat med eksplosioner i Stockholm

  Stockholmsområdet har igen i nat været ramt af uroligheder.

  To eksplosioner fandt sted i trappeopgange i et boligområde, først i Upplands Bro og nogle timer senere i Upplands Väsby, som ligger nordvest for Stockholm.

  Det skriver svenske SVT.

  Ingen personer er kommet til skade.

  Der har siden december været flere eksplosioner, skuddrab og skyderier i og omkring den svenske hovedstad.

  Svensk politi har i disse uger oprustet med hundredvis af flere betjente på gaderne for at dæmme op for de mange eksplosioner og gadeskyderier. Politiet har oplyst, at det er konflikter mellem bandekriminelle og opgør om blandt andet narkosalget i Sverige, der har fået tingene til at eskalere i så voldsom grad.

 23. Trump indleder sin valgkamp: 'Jeg er mere vred nu, jeg er mere dedikeret nu end nogensinde'

  Her taler Trump i Columbia, South Carolina. Republikanerne har ikke taget stilling til, om Trump skal være partiets kandidat i 2024. Fraværet af flere toprepublikanere ved Trumps arrangement i South Carolina blev også bemærket. (Foto: © LOGAN CYRUS, Ritzau Scanpix)

  USA's tidligere præsident Donald Trump holdt i nat dansk tid sit første kampagnearrangement, siden han annoncerede, at han går efter præsidentposten i 2024.

  Det var ifølge Ritzau et mindre event, end man plejer at se hos den tidligere præsident. Han talte til omkring 200 mennesker. Men budskabet fra Trump var klart:

  - Jeg er mere vred nu, jeg er mere dedikeret nu end nogensinde, sagde Trump fra talerstolen i Salem i delstaten New Hampshire.

  Efterfølgende talte Trump ved et arrangement i Columbia sammen med sit lederskab i staten.

 24. Fire er døde i oversvømmelser i New Zealand - og det dårlige vejr fortsætter

  Veje er flere steder oversvømmet i Auckland. (Foto: © DUANE MOYLE, Ritzau Scanpix)

  New Zealands største by, Auckland, er hårdt ramt af oversvømmelser, som har betydet mudderskred, ødelagte bygninger og veje flere steder.

  Dødstallet er steget siden i går fra tre personer til fire, da en savnet person er blevet fundet død. Det skriver The Guardian.

  Voldsomme regnmængder er skyllet ind over byen siden fredag i rekordstore mængder, og det dårlige vejr ser ud til at blive ved de kommende dage.

  - Det mest rædselsvækkende ved det her er, at vi har tabt liv, har vicepremierminister Carmel Sepuloni udtalt ifølge Ritzau.

  Myndighederne har indført undtagelsestilstand i byen, hvor 1,6 millioner mennesker bor. Tusindvis af ejendomme er uden strøm, mens hundredvis er uden vand, lyder det fra myndighederne søndag.

 25. Politiet har anholdt bedstemor og mor til bortført baby

  Rettelse: Tidligere fremgik det at bedstefaren var anholdt i Ringkøbing. Han blev anholdt i Ringsted.

  En bedstemor, en bedstefar og moren til det barn, der lørdag forsvandt fra fødegangen på Slagelse Sygehus, fremstilles i grundlovsforhør søndag.

  Det oplyser Jakob Jensen, der er vagtchef ved Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, til Ritzau.

  De tre personer er alle i politiets varetægt og sigtet for at have fjernet eller bidraget til at fjerne barnet, som de ikke havde myndighed over, fortæller vagtchefen.

  Barnets mor og bedstemor blev anholdt på hospitalet, mens bedstefaren blev anholdt lørdag i Ringsted.

  Barnet blev fundet i god behold lørdag aften, oplyste politiet klokken 21.45 efter at have været meldt savnet siden klokken 18.10.

  Årsagen til, at barnet blev taget, var formentlig, at det blev tvangsfjernet ved fødslen, har politiet tidligere oplyst.

 26. Politienhed opløses efter Tyre Nichols-dødsfald

  Politiet i byen Memphis i USA har besluttet at opløse den særlige politienhed, hvorfra en række betjente beskyldes for at have dræbt Tyre Nichols.

  Det er den særlige Scorpion-enhed, som nu bliver opløst. Scorpion står for "Street Crimes Operation to Restore Peace in Our Neighborhoods" eller "Operationer rettet mod gadekriminalitet for at at genoprette roen i vores kvarterer", og den har omfattet 50 personer, som har skullet nedbringe kriminaliteten i udvalgte områder.

  Politiet har offentliggjort videomateriale, der viser, hvordan fem politibetjente holdt den 29-årige Nichols nede, mens de slog og sparkede ham i forbindelse med en anholdelse. Nichols døde tre dage senere på grund af de kvæstelser, som han pådrog sig under anholdelsen.

  De fem betjente blev fyret i sidste uge, og de er efterfølgende blevet anholdt under mistanke for mord. Både Tyre Nichols og de fem anholdte eks-betjente er alle farvede. Drabet på Nicholas har efterfølgende udløst store demonstrationer mod politivold flere steder i USA.

 27. Stilsættende guitarist er død: Tom Verlaine blev 73

  Tom Verlaine under en koncert på Primavera-festivalen i 2014 i Portugal. (Foto: © PEDRO GRANADEIRO, Scanpix Denmark)

  Tom Verlaine er død. Den stilsættende guitarist fra New Yorker-bandet Television blev 73.

  Det skriver avisen New York Times. Verlaine døde lørdag på Manhattan, og hans død bliver bekræftet af Jesse Paris Smith, datter til Verlaines tidligere partner, musikeren Patti Smith.

  Verlaine døde efter kort tids sygdom.

  Han blev som en stilsættende guitarist i Television, der var en del af miljøet omkring det legendariske spillested CBGB i New York. Televisions debutalbum «Marquee Moon» fra 1977 er bredt anerkendt som en af sin tids bedste rock-udgivelser, og pladen har efterfølgende inspireret mange af bandets arvtagere, som eksempelvis Sonic Youth og Pixies.

  Efter at Television gik i opløsning i 1978, udgav Verlaine en række kritikerroste plader. Television blev dog kortvarigt gendannet i begyndelsen af 90'erne, hvor bandet udgav et tredje og sidste album.

 28. Tyrkiets udenrigsministerium advarer om rejser til USA og Europa

  Tyrkiets udenrigsministerium advarer nu landets borgere, hvis de agter at rejse til USA eller Europa, skriver nyhedsbureauet AFP.

  Der advares blandt andet om, at der i Europa er "farligt niveau af religiøs intolerance og had".

  Ifølge AFP er der tale om en gengældelse fra tyrkisk side, efter at Danmark og flere andre vestlige lande har skærpet deres rejseanbefalinger til Tyrkiet.

  De diplomatiske forbindelser mellem Tyrkiet og Vesten er blevet forværret, efter tyrkerne foreløbigt har afvist at acceptere Sverige og Finland som nye medlemmer af forsvarsalliancen Nato. Tidligere har det handlet om, at der bor personer i de to lande, som Tyrkiet anser for at være terrorister, og senest har Rasmus Paludans koranafbrændinger fået den tyrkiske regering til at fastslå, at Sverige ikke kan blive medlem.

 29. Teenager skudt og dræbt nær Stockholm

  En dreng under 18 år er her til aften blevet skudt og dræbt i Skogås, der ligger 15 kilometer syd for Stockholm.

  Drengen blev ifølge SVT skudt på en restaurant. Det skete omkring klokken 18.

  Politiet leder med hundepatruljer her til aften efter en eller flere gerningspersoner.

  - Nu kortlægger vi personerne rundt om ham, og om der er nogle konflikter, men mere kan jeg sige, oplyser Carina Skagerlind, der er pressetalsperson hos politiet.

  Hun siger desuden til Aftonbladet, at det er for tidligt at afgøre, om drabet er en del af den seneste tids voldshændelser i Stockholm-området.

 30. To dræbt i jordskælv i Iran

  Et jordskælv, der er målt til at have en styrke på 5,9, ramt nær grænsen mellem Tyrkiet og Iran. Jordskælvet er især gået udover byen Khoy, der har omkring 200.000 indbyggere.

  - Der er indtil videre 122 sårede i Khoy, og desværre er to personer døde,siger Mojtaba Khaledi, der er talsmand for den lokale nødhjælpstjeneste til det iranske stats-tv ifølge Reuters.

  Ifølge talsmanden er omfanget af ødelagte bygninger i byen relativt stort.

  Ifølge iranske medier er skælvet målt til en styrke på 5,9, mens jordskælvet ifølge EMSC, European-Mediterranean Seismological Centre, er målt til 5,6 og en dybde på 10 kilometer.

  Ifølge den iranske nødhjælpstjeneste er der sendt redningshold til området, og de lokale hospitaler er blevet sat i beredskab. Der er frosttemperaturer, og det sner i nogle af de ramte områder, hvor strømmen er røget som en konsekvens af jordskælvet.

  Opdateret med oplysninger om antallet døde og sårede.

 31. Bortført barn fra Slagelse Sygehus er fundet

  Twitter.

  Artiklen er opdateret, efter barnet er fundet.

  Det barn, der tidligere blev bortført fra fødeafdelingen på Slagelse Sygehus, er nu fundet i god behold.

  Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

  Der var tale om en 60-årig mand, som ifølge politiet gik fra fødeafdelingen på hospitalet med det nyfødte barn pakket ind i en dyne.

  Til Ritzau fortæller vagtchef Bo Georg Petersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at det er lykkedes bedstefaren at tage barnet "i et øjeblik, hvor der er uopmærksomhed" - det er sket mindre end to timer, efter barnet er født.

  Barnet skulle tvangsfjernes ved fødslen, og det er formentligt derfor, at barnet blev taget, siger Bo Georg Petersen.

  Politiet efterlyste manden, som nu er fundet sammen med barnet. Manden er anholdt, oplyser politiet.

 32. Udsolgt til VM-håndboldfinale: 1.300 danskere har købt billet

  Selvom værtsnationen Sverige ikke spiller finale, er der stadig meldt alt udsolgt til søndagens afslutning på VM i håndbold i Stockholm.

  Således melder de svenske VM-arrangører ifølge DHF's presseansvarlige, Jens Jacob Juulsager, alt udsolgt til finalen, som bliver spillet søndag aften klokken 21.00. Det betyder, at der forventes godt 22.000 tilskuere til opgøret mellem Danmark og Frankrig.

  1.300 billetter er ifølge DHF solgt til personer med adresse i Danmark, så mon ikke der bliver dansk fest på lægterne, når Landin, Gidsel, Hansen og Pytlick skal forsøge at sikre det tredje danske VM-guld i træk.

  Finalen kan følges live på DR1 og på DRTV med optakt fra klokken 19.30.

 33. Nationalbanken ramt af hackerangreb

  Nationalbankens officielle hjemmeside er i øjeblikket ikke tilgængelig. Ifølge DR's tech-korrespondent, Henrik Moltke, har en gruppe tyrkiske hackere taget ansvaret.

  Gruppen, der kalder sig Ghost Killer, henviser til Rasmus Paludans koranafbrændinger som årsagen til angrebet:

  - Vi vil angribe jeres regeringsfaciliteter, kritiske infrastruktur, telekommunikation og banker! Efter som I brændte Koranen, vil vi brænde jeres servere, lyder det i et tweet fra gruppen, hvor man praler af at have lagt Nationalbankens hjemmeside ned.

  (© DRMoltke@twitter.com)

  Nationalbanken har også tidligere i denne måned været lagt ned af et cyberangreb. Angrebet strakte sig over to dage, hvor flere danske banker også blev angrebet. Dengang var det formentlig en russisk hackergruppe, der stod bag angrebet.

 34. FCK lejer Henrik Larssons søn i Schalke 04

  FC København har lejet den svenske offensivspiller Jordan Larsson i Bundesligaen-klubben Schalke 04 frem til sommer.

  Det oplyser FCK på klubbens hjemmeside. Her bekræfter klubben også, at aftalen indeholder en købsoption.

  - Det handler altid om kvalitet og potentiale i FCK, og Jordan har begge dele. Han har prøvet sig selv af i nogle stærke ligaer, og især i Rusland viste han sin høje kvalitet over en lang og stabil periode, siger sportsdirektør Peter Christiansen til fck.dk.

  25-årige Jordan Larsson har ikke været nogen stor succes i Schalke 04. Til gengæld spillede han 83 kampe og scorede 27 mål, mens han i perioden 2019-22 spillede for russiske Spartak Moskva. Han er søn af den svenske legende, Henrik "Henke" Larsson, der lavede 37 mål i 106 landskampe og har spillet for Feyenoord, Celtic, Barcelona og Manchester United.

 35. Tidligere general vinder tjekkisk præsidentvalg

  Petr Pavel (tv) bliver ny tjekkisk præsident - her sammen med sin kone, Eva Pavlova. (Foto: © Vit Simanek, Associated Press)

  Den 61-årig tidligere tjekkiske hærchef Petr Pavel bliver ny præsident i Tjekkiet. Han har fået 58,3 procent af alle stemmerne i anden og afgørende runde. Han besejrede dermed modkandidaten, milliardæren Andrej Babis, der tidligere har været premierminister i det centraleuropæiske land, der både er medlem af Nato og EU. Med 70,2 procent var der tale om en rekordhøj valgdeltagelse.

  - Værdier såsom sandhed, værdighed, respekt og ydmyghed vandt. Jeg er overbevist om, at størstedelen af samfundet deler disse værdier med os, og de værdier skal være en del af vores tilværelse, og de skal bringes tilbage til Prag-borgen (hvor den tjekkiske præsident har hjemme), sagde Pavel ifølge Reuters, da resultatet lå klar.

  Petr Pavel har bakket helhjertet op om Vestens støtte til Ukraine under den russiske invasion. Den tjekkiske præsident har ikke mange opgaver i hverdagen, men han udpeger premierministre og nationalbankdirektører, kan blande sig i udenrigspolitikken og er en vigtig meningsdanner, der kan lægge politisk pres på regeringen.

  Pavel overtager præsidentposten i marts, hvor han afløser Milos Zeman, der har siddet i to perioder som præsident.

 36. Mere politi på Nørrebro efter knivstikkeri

  Politiet har efter et knivstikkeri fredag aften på Nørrebrogade i København, hvor to personer kom til skade, øget tilstedeværelsen i området. Det meddeler Københavns Politi på Twitter.

  Man vil være meget tilstede i området og i dialog med borgerne.

  Begge de to knivstiksofre er uden for livsfare, og politiet opfordrer eventuelle vidner til at henvende sig på 114. Sagen bliver stadig efterforsket.

  (© KobenhavnPoliti@Twitter.com)
 37. Hjemmehjælper anholdt: Mistænkes for at have stjålet for over 50.000 kroner fra ældre

  En 31-årig kvindelig hjemmehjælper er i dag blevet anholdt af Københavns Politi, som mistænker hende for at have stjålet kontanter og smykker fra ældre borgere samt hævet penge fra deres dankort for over 50.000 kroner.

  Det oplyser Bjarke Dalsgaard, vicepolitiinspektør hos Københavns Politi, til Ritzau.

  Kvinden er i alt sigtet for 14 forhold, der omhandler tyveri og databedrageri mod ti borgere, som hun har været hjemme hos i rollen som hjemmehjælper.

  Det er sket forskellige steder i København, i det fleste tilfælde på Østerbro. Den mistænkte kvinde, der er ansat som hjemmehjælper hos et privat firma, har erkendt et af forholdene, et tyveri af 400 kroner. Hun nægter sig skyldig i resten.

  (© KobenhavnPoliti@Twitter.com)
 38. Suveræne Team Esbjerg kører københavnerne over

  Det var spændende i cirka et kvarter, da København Håndbold lørdag tog imod Team Esbjerg.

  Efter en jævnbyrdig indledning trak Esbjerg fra, og Jesper Jensens mandskab så sig aldrig tilbage.

  København havde svært ved at holde styr på den norske kvartet med Henny Reistad, Vilde Mortensen Ingstad, Kristine Breistøl og Nora Mørk, som midtvejs i anden halvleg havde lavet 20 af Esbjergs 25 mål. Esbjerg vandt 31-21 og holder dermed snor i topholdet Odense Håndbold.

  Tidligere på dagen vandt Nykøbing F. Håndboldklub (NFH) over Silkeborg-Voel. Kampen lå på vippen i det meste af anden halvleg, inden NFH til sidst fik etableret den afgørende føring og

  NFH gik fra 26-26 til 30-27, og det kunne midtjyderne ikke komme tilbage fra. NFH vandt 31-29.

  Noget mere overbevisende var det, da Viborg HK vandt 41-29 over Sønderjyske. Odense Håndbold havde heller ikke problemer med at slå Ringkøbing. Fynboerne tog en pligtsejr på 36-27 efter at have ført 18-10 ved pausen.

  Skanderborg Håndbold og Ajax København mødtes i et vaskeægte bundbrag, som østjyderne vandt 30-26. Det var Skanderborgs kun anden sejr i sæsonen og den første siden slutningen af oktober.

  /ritzau/

Mere fra dr.dk