Seneste nyt
17. maj kl. 09:52

Biden fjerner flere af Trumps restriktioner mod Cuba

Beslutningen kommer, efter et langt forløb der blev udskudt yderligere efter flere uroligheder i landet sidste sommer. (Foto: ALEXANDRE MENEGHINI © Ritzau Scanpix)

Under sin præsidentperiode mellem 2017-2021 slog den tidligere amerikanske præsident Donald Trump flere gange hårdt ned på Cuba og indførte hårde restriktioner mod landet.

Flere af dem har den nuværende amerikanske præsident Joe Biden nu valgt at fjerne igen, skriver Washington Post.

Det betyder blandt andet, at det bliver nemmere for amerikanere at rejse til den caribiske østat, ligesom det bliver lettere for familiemedlemmer at lave pengeoverførsler mellem landene.

Tidligere måtte cubanske migranter nemlig ikke sende mere end 1.000 dollars – svarende til lidt over 7.100 kroner – hver tredje måned til hinanden.

Samtidig kommer det til at gå hurtigere, når cubanere skal søge om visum til USA.

Seneste nyt

 1. 4 min. siden

  SSI-direktør: Nyd festivaler uden frygt for corona

  Hvis du er sund og rask, og måske endda har været smittet med coronavirus i løbet af vinteren, skal du kaste dig ud i sommeren uden frygt.

  Det er meldingen fra administrerende direktør Henrik Ullum fra Statens Serum Institut, der især opfordrer festivalgæster til at droppe corona-angsten.

  - Vi ser en stigende smitte, men det gode ved festivaler er, at de foregår udendørs. Her er der mindre smittespredning end ved indendørs arrangementer, siger han.

  Det er dog vigtigt at mærke efter, om man føler sig sløj efter festivalen.

  - Er der en risiko for, at man er blevet smittet, skal man ikke komme for tæt på ældre og sårbare personer, siger Henrik Ullum.

 2. 17 min. siden

  Airbnb forbyder fester i private boliger

  Det skal være slut med hærgede hjem, mener Airbnb, som permanent forbyder lejere at holde fester og andre begivenheder i de private boliger, de booker gennem udlejningstjenesten.

  Allerede under coronapandemien forbød Airbnb fester og satte grænse for antallet af gæster. Sidstnævnte bliver ophævet nu, skriver BBC.

  Sidenhen har det vist sig, at forbudet ikke kun er blevet taget godt imod på grund af sundhedsfaren ved flere mennesker samlet til en fest. Generelt har brugerne været glade for det, lyder det fra tjenesten.

  Airbnb skriver i en erklæring, at antallet af klager omkring fester er faldet med 44 procent, siden tiltaget blev introduceret.

 3. 34 min. siden

  En femtedel af Holstebro Kaserne ramt af skimmelsvamp

  Mellem 80 og 100 befalingsmænd og værnepligtige har måttet flytte ud af deres vante bygninger på Dragonkasernen Holstebro. Der er udbredt skimmelsvamp i bygningerne, og enkelte af medarbejderne har haft hovedpine og andre lette symptomer.

  Et firma er netop gået i gang med at rense stuer og ventilationsanlæg, ligesom isoleringen i bygningerne bliver skiftet.

  Ifølge regimentschefen, oberst Anders Poulsen, er der tale om en midlertidig løsning.

  - Mit håb er, at vi i løbet af ikke alt for mange år får bygget nogle nye og tidssvarende bygninger, siger obersten.

  Kasernes bygninger er fra 1953.

 4. 44 min. siden

  Tysklands kansler: Vi vil sende våben til Ukraine, så længe der er behov for det

  Tysklands kansler, Olaf Scholz, sender et signal om utvetydig opbakning til Ukraine, så længe det er nødvendigt for at holde Rusland stangen. (Foto: JAVIER Soriano © Ritzau Scanpix)

  Det kan godt være, at Nato-landene ikke vil blande sig direkte i krigen mellem Rusland og Ukraine, da det vil føre til en direkte konfrontation mellem forsvarsalliancen og russerne.

  Men de vil fortsat støtte ukrainerne i deres kamp, og de vil blive ved med at sende våben og andet militært udstyr afsted, så længe der er behov for det.

  Det siger Tysklands kansler, Olaf Scholz, inden dagens Nato-topmøde i Madrid, hvor den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, deltager via videolink.

  - Budskabet er, at vi vil blive med med at gøre det - og vi vil gøre det intenst - så længe det er nødvendigt, så Ukraine har mulighed for at forsvare sig selv, siger han på vej ind til topmødet.

  Udover den militære hjælp vil Nato-landene også forstat støtte ukrainerne økonomisk og humanitært, siger den tyske kansler.

  Læs mere om topmødet her.

 5. 51 min. siden

  Zentropa frigiver første klip af ny sæson af Riget

  I løbet af i år får Lars von Triers nye sæson af Riget premiere.

  Nu har filmselskabet Zentropa frigivet første klip fra serien 'Riget Exodus', der først får premiere på Viaplay og derefter på DR.

  Det oplyser Zentropa i en pressemeddelelse.

  Flere kendte navne findes på rollelisten. Blandt andre Ghita Nørby, Bodil Jørgensen, Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro, Henning Jensen, Peter Mygind og Søren Pilmark.

  Af svenske navne på rollelisten er blandt andre Mikael Persbrandt og Alexander Skarsgård.

  Du kan se klippet her på YouTube. (eksternt link).

 6. I dag kl. 09:56

  Norsk politi gør nyt forsøg på at afhøre terrorsigtet

  Den 42-årige mand, der er sigtet for terror efter angrebet i Oslo i weekenden, skal afhøres på ny af norsk politi.

  Hidtil har manden nægtet at lade afhøringerne blive optaget af frygt for, om politiet manipulerer samtalerne, har hans advokat udtalt.

  Men nu håber norsk politi at få manden i tale.

  - Jeg håber det samme, men det er nu sådan, at ingen behøver at forklare sig, hvis de ikke ønsker det, skriver forsvarsadvokat John Christian Elden i en sms til NTB ifølge Ritzau.

  Den 42-årige er mistænkt for at have skudt omkring sig på barer i Oslos centrum, hvor homoseksuelle holder fester på en af dem. Teorien hos myndighederne er, at angrebet var et islamistisk terrorangreb og en hadforbrydelse.

  To personer blev dræbt, mens 21 blev såret.

 7. I dag kl. 09:34

  Gavekort til benzin skal lokke kunderne tilbage

  De stigende benzinpriser får kunderne til at overveje turen til Aalborg Storcenter en ekstra gang. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Det er dyrt at tanke bilen for tiden, og i Aalborg Storcenter er kunder med langt at køre begyndt at holde sig væk.

  Men de bliver nu lokket tilbage med et gavekort til benzin.

  - Vi har kunder, der kommer fra Thisted, Skagen og Frederikshavn. De bruger cirka ti liter benzin på turen, og vi vil gerne dække den ekstra femmer pr. liter, siger centermanager Niels Adolfsen.

  Hvis man bruger minimum 500 kroner i Aalborg Storcenter, får man et gavekort på 50 kroner, uanset hvor man bor.

  - Men vi ved, at dem, der kører længst, også bruger flest penge, så det er en håndsrækning til dem, siger centermanageren.

 8. I dag kl. 09:25

  Ny politisk aftale vil gå efter digitale børnelokkere

  En ny politisk aftale vil fremover gøre det muligt at straffe såkaldt grooming, hvor krænkere typisk tager kontakt til børn og unge på internettet med henblik på at begå et seksuelt overgreb.

  Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

  - Vores aftale beskytter børn og unge bedre mod seksuelle krænkelser på internettet. Det er jeg meget glad for. Derudover får vi skærpet loven, så den bedre beskytter unge under 18 år mod at blive krænket af voksne, der udnytter deres position som for eksempel skolelærere eller plejeforældre, udtaler justitsminister Mattias Tesfaye (S).

  Grooming sker både online og offline. Men der er mange tilfælde af grooming på internettet.

  Aldersgrænsen for, hvornår en person kan udsættes for grooming, bør være op til 18 år, mener partierne. Dermed overgår det den seksuelle lavalder på 15 år.

  Red Barnet kalder aftalen et kæmpe fremskridt, der opdaterer lovgivningen til børnenes digitale virkelighed.

 9. I dag kl. 09:16

  Vingegaards sportsdirektør har fået corona to dage før Tour-start

  Merijn Zeeman håber snart at kunne være sammen med Jumbo-Visma-holdet igen. (Foto: Shutterstock © Copyright (c) 2022 Shutterstock. No use without permission.)

  I de seneste måneder har store dele af den professionelle cykelscene været ramt af corona.

  Smitte i feltet er en stor frygt for Tour de France-løbsdirektør, Christian Prudhomme, forud for starten i Danmark på fredag.

  To dage før årets første etape er Jonas Vingegaards sportsdirektør blevet testet positiv.

  Merijn Zeeman, der har været en del af Jumbo-Visma-holdet siden 2012, skriver på Twitter, at han er smittet og derfor holder sig væk fra rytterne.

  Udover Jonas Vingegaard har Jumbo-Visma også slovenske Primoz Roglic som holdkaptajn under årets Tour de France, der skydes afsted med en enkeltstart i København på fredag.

  Sportsdirektør Merijn Zeeman håber på at kunne vende tilbage til resten af holdet hurtigt, skriver han.

 10. I dag kl. 08:58

  Stoltenberg inden topmøde: Nato står over for historiske forandringer

  Jens Stoltenberg taler med pressen ved ankomst til Nato-topmødet i Madrid. (Foto: JAVIER Soriano © Ritzau Scanpix)

  Nato-landenes ledere kommer til at skulle træffe en række omfattende beslutninger, som vil ændre forsvarsalliancen helt fundamentalt, når de her til formiddag tager hul på deres topmøde i den spanske hovedstad, Madrid.

  Det siger generalsekretær Jens Stoltenberg på vej ind til mødet.

  - Det er et historisk og transformativt topmøde for vores alliance, der står midt i den mest alvorlige krise siden Anden Verdenskrig, siger han med henvisning til Ruslands invasion af Ukraine.

  Ifølge generalsekretæren er verden i de seneste måneder blevet et farligere sted at være i, og det bliver medlemslandene nødt til at have i baghovedet, når de skal afgøre, hvad de vil fokusere på i det kommende årti.

  Derudover skal de også beslutte, hvordan de vil styrke deres fælles afskrækkelse og forsvar, så de kan stå stærkere over et eventuelt angreb fra Rusland.

  - Det bliver en gennemgribende forandring af vores kollektive afskrækkelse og forsvar, siger Jens Stoltenberg.

 11. I dag kl. 08:49

  En flot og behagelig sommerdag venter os

  (Foto: Lars Augustesen © Lars Augustesen)

  Der bliver igen masser af sol til os i dag, selvom skyer i perioder også kan snuppe nogle af strålerne.

  Det vil særligt være i eftermiddag. Ingen af skyerne vil dog have regn eller byger med, siger prognosen.

  Temperaturen ligger mellem 20 og 25 grader, mens vinden fortsat holder sig på et roligt niveau med en svag til jævn styrke fra øst og sydøst.

 12. I dag kl. 08:07

  'Det kunne da være sjovt' med Clara Tauson og Holger Rune i double

  I førsterundekampen ved Wimbledon spillede Tauson (t.h.) sin første kamp i mere end to måneder, men måtte trække sig med sin rygskade. (Foto: MORGAN SETTE © Ritzau Scanpix)

  Det blev ingen succes ved årets Wimbledon for hverken Clara Tauson eller Holger Rune.

  De to danske tennisstjerner, der ellers er hoppet op af verdensranglisten, røg begge ud i første runde af verdens mest prestigefyldte tennisturnering. Clara Tauson måtte trække sig efter bare fem partier, fordi hun stadig ikke er sin rygskade kvit, mens Holger Rune i går tabte i tre sæt til amerikanske Marcos Giron.

  Til gengæld leger de to danskere stadig med at slå pjalterne sammen og spille double.

  Det sagde Holger Rune efter sit nederlag på et pressemøde tirsdag.

  - Vi har snakket om det, men det har bare ikke været muligt endnu. Det bliver det måske en dag. Jeg er dog ikke så stor fan af at spille double til grand slams, for femsætterne er hårde nok i sig selv. Men på et tidspunkt kunne det da være sjovt, sagde Holger Rune ifølge B.T.

  pressemødet afviste tennisstjernen, at det har været på tale at spille mixed double i årets Wimbledon.

  Efter Clara Tausons kamp i første runde, hvor hun ikke nåede at spille første sæt færdigt, før en skade i ryggen tvang hende til at trække sig, har hun også sagt farvel til doublerækken.

  Her skulle hun oprindeligt have spillet med kasahkiske Elena Rybakina.

 13. I dag kl. 07:55

  Vidne til kongreshøring: Trump greb ud efter halsen på chefen for hans sikkerhedsvagter

  Cassidy Hutchinson havde sin gang i Trumps allerinderste kreds i Det Hvide Hus.

  Hun var en af Trumps nærmeste i Det Hvide Hus og har revet tæppet væk under ham.

  Under en høring i Kongressen i går fortalte hun, hvor desperat Trump var på dagen, hvor Kongressen blev stormet.

  Høringen skal kaste lys over, hvad der førte frem til stormen på Kongressen 6. januar 2021.

  Den følgende del af Hutchinsons vidnesbyrd er som andenhåndsvidne. Det Hvide Hus' embedsmand Tony Ornato har fortalt hende, hvordan Trump efter sin tale bag Det Hvide Hus satte sig ind i sin pansrede Limousine.

  Trump forlanger at blive kørt til Kongressen, fortalte hun.

  På det tidspunkt har hans tilhængere og militante ekstremister fra grupper som Proud Boys og Oathkeepers allerede stormet bygningen og er i kamp med politiet.

  Trump sikkerhedsvagter afviser - det er for farligt.

  Secret Service-agenter har set adskillige personer med AR15 - semiautomatiske rifler - og andre våben skjult under tøjet og nægter at køre præsidenten til Kongressen. I stedet sætter de kursen mod Det Hvide Hus, fortalte Hutchinson.

  Trump bliver så rasende, at han forsøger at overtage rattet, og da det ikke lykkes, griber Trump ud efter halsen på chefen for sikkerhedsvagterne, fortalte hun.

  Rettelse: I de første udgaver af artiklen fremgik det, at Cassidy Hutchinson fortalte, at Trump tog kvælertag på chefen for sikkerhedsvagterne. Vi har nu præciseret, at hun fortalte, at Trump greb ud efter hans hals og at denne del af vidnesbyrdet er andenhåndsberetning.

 14. I dag kl. 07:54

  Badevand i hele Danmark skal undersøges for giftige stoffer

  PFAS er en gruppe af flourstoffer, hvoraf PFOS er det mest kendte. Det er blandt andet benyttet i brandskum og pizzabakker. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Efter at Lemvig Kommune i sidste uge fandt rester af giftstoffet PFAS i prøver taget på en 32 kilometer lang kyststrækning fra Thyborøn til Bøvling Klit, vil Miljøstyrelsen nu undersøge badevandet flere steder i Danmark.

  Det sker i juli måned.

  I alt 50 forskellige steder i landet skal undersøges nærmere, og resultaterne ventes at ligge klar i august.

  I forbindelse med fund af PFAS på kysten nær Lemvig har Styrelsen for Patientsikkerhed understreget, at man fortsat kan bade i Vesterhavet uden risiko.

  Ud fra et forsigtighedsprincip har man dog opfordret badegæster til at undgå "direkte kontakt med blivende havskum".

 15. I dag kl. 06:52

  Zelenskyj til FN's Sikkerhedsråd: 'Rusland er en terrorstat'

  Et russisk missilangreb ramte mandag et supermarked i byen Krementjuk i det centrale Ukraine, (Foto: CCTV via Instagram @zelenskiy_of © Ritzau Scanpix)

  Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, beskyldte Rusland for at være en terrorstat, da han tirsdag talte i en video til FN's Sikkerhedsråd.

  Den ukrainske præsident vil have sikkerhedsrådet til at bortvise Rusland fra FN og indlede en sag, der skal undersøge det russiske militærs handlinger i Ukraine.

  - Rusland har ikke ret til at tage del i at diskutere og stemme, når det handler om krigen i Ukraine, der er uprovokeret og kolonialistisk, sagde Zelenskyj ifølge Ritzau.

  Udtalelsen kommer efter et missilangreb på et shoppingcenter i Ukraine mandag med flere civile tilskadekomne og dræbte.

 16. I dag kl. 06:30

  Kommuner bruger over 100 millioner på Tour de France-fejring

  Der er lagt op til folkefest, når Tour de France kommer til Danmark i denne uge.

  Cykelfigurer af halmballer, hvide huse med røde prikker og flødekager overtrukket med gul marcipan. Der er som sådan ikke nogen tvivl om, at landet er klar til at byde verdens største cykelløb velkommen.

  De danske Tour-kommuner, København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg, har tilsammen budgetteret med minimum 113,8 millioner kroner, der skal gå til afholdelse af sommerens første tre etaper.

  Af det trecifrede millionbeløb går en stor portion af pengene til arrangørerne af den danske Tour-start, organisationen Grand Départ. 55 millioner kroner for at være eksakt. Det viser tal fra aktindsigter, som DR har søgt.

 17. I dag kl. 06:03

  EU-ministre klar til stop for salg af nye fossilbiler i 2035

  EU's klimaministre er sent tirsdag blevet enige om et stop for salg af biler, der kører på fossile brændstoffer som benzin og diesel.

  Salget skal stoppe senest i år 2035.

  Det oplyser Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse efter et møde i ministerrådet med deltagelse af den danske klimaminister Dan Jørgensen.

  Dan Jørgensen kalder det en "stor sejr" for EU og for Danmark, som er et af de lande, der har kæmpet for større ambitioner på klimaområdet.

  Nu venter forhandlinger med Europa-Parlamentet, inden tiltaget kan blive til virkelighed.

 18. I dag kl. 05:35

  Politiet skyder og dræber to bevæbnede mænd ved bank i Canada

  To personer er blevet skudt og dræbt af politiet ved en bank i byen Saanich, som ligger i den canadiske provins British Columbia. Flere politibetjente er desuden indlagt med skudsår.

  Det oplyser politiet i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

  Omkring klokken 20 tirsdag aften dansk tid rykkede politiet ud, da der forlød meldinger om, at to bevæbnede mænd var gået ind i en bank.

  Et øjenvidne fortæller til det canadiske medie CTV News, at hun hørte mindst 25-50 skud og så en søjle af røg stige op uden for Bank of Montreal.

  Seks betjente er blevet indlagt med skudsår efter skududvekslingen.

 19. I dag kl. 01:09

  SAS-strejke midlertidigt afblæst

  Der kommer ikke nogen strejke blandt SAS' 1000 piloter foreløbigt.

  Det står klart natten til onsdag efter fristen for forhandlingerne om en ny overenskomst var passseret ved midnat. I stedet er der indgået en aftale om, at tidsfristen bliver rykket med 72 timer.

  Det oplyser den svenske pressechef i SAS, Karin Nyman, til DR.

  Ingen af parterne vil afsløre, præcis hvorfor de er parate til at forhandle videre, men der er grund til optimisme, siger formand for Dansk Pilotforening, Henrik Thyregod.

  - Vi har haft benhårde forhandlinger i 14 dage, og så er det ligesom de sidste par timer, der har været en lille forrykning. Så vi har et svagt håb om, at vi kan komme videre.

  Den midlertidige afblæsning af strejken betyder, at de flyafgange, som er planlagt onsdag, afgår efter planen.

 20. I går kl. 23:59

  Wimbledon-comeback endte i skuffelse for Serena Williams

  Efter match-tiebreak i tredje sæt røg Serena Williams ud af Wimbledon i første runde til Harmony Tan. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  I en helt forrygende tenniskamp gjorde Serena Williams tirsdag aften comeback i single ved grand slam-turneringen Wimbledon.

  Det blev dog ikke den amerikanske tennisstjerne, der kunne juble til sidst, da franske Harmony Tan vandt 7-5, 1-6, 7-6 (10-7).

  Sidst Serena Williams spillede en singlekamp var for 364 dage siden, hvor hun trak sig fra Wimbledons første runde med en skade.

  Efter et sæt til hver bølgede det tredje og afgørende sæt frem og tilbage. Serena Williams var foran flere gange, men måtte til sidst afværge en matchbold, før kampen gik i match-tiebreak.

  Her spilles der først til 10 point, og Williams startede suverænt ud og bragte sig foran 4-0. Men Harmony Tran kæmpede sig tilbage og tog den største skalp i sin karriere.

  /ritzau/

 21. I går kl. 23:25

  Roskilde Festival stod på skumfest i lange baner

  • Skummet kan både være en fest, men det kan også være lidt træls, hvis det kommer i øjnene. Derfor en klog beslutning at beholde solbrillerne på. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Skummet er også en oplagt mulighed for lige at vaske de måske beskidte lokker. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Andre festivalgængere brugte dagen på at høre lidt musik. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Solen skinnede højt over pladsen i formiddags. Her ses også flere beboere i en camp, hvor de klæder sig ud som "Find Holger". (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • En anden festivalgæst havde også iført sig et nyt sæt tøj. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  1 / 5

  Om under 24 timer bliver hegnet omkring musikområdet på Roskilde Festival - herunder Orange Scene fjernet.

  Men der er stadigvæk masser at foretage sig i sommersolen på Dyreskuepladsen.

  Udover at danse, slikke sol, drikke en øl eller to, har flere festivalgængere givet den gas med alt fra ringridning - på cykel - til skumfest.

  Skulle det derudover være gået din næse forbi, er det 50-året for Roskilde Festival, der i år bliver fejret. Egentlig skulle festival nummer 50 være fundet sted i 2020, men det satte coronapandemien en stopper for.

 22. I går kl. 23:04

  Nato-lederne tyvstarter topmøde med middag hos det spanske kongepar

  • Statsminister Mette Frederiksen (S) ses her sammen med den amerikanske præsident, Joe Biden, og den franske præsident, Emmanuel Macron. De kommer til at se meget til hinanden i de kommende dage, når Nato-topmødet løbet af stablen. (Foto: Bertrand Guay © Ritzau Scanpix)
  • Den spanske kong Felipe og dronning Letizia tager her imod statsministeren. (Foto: JUANJO MARTIN / POOL © Ritzau Scanpix)
  • Nato-landenes ledere deltager her i det obligatoriske fællesbillede inden middagen. (Foto: JONATHAN ERNST © Ritzau Scanpix)
  • Den spanske konge holdt tale under middagen på Palacio Real. (Foto: JUANJO MARTIN / POOL © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  Der blev budt fornemt velkommen, da det spanske kongepar, kong Felipe og dronning Letizia, her til aften havde inviteret alle Nato-landenes stats- og regeringschefer til middag på kongeslottet, Palacio Real, i Madrid.

  Det skyldes, at den spanske hovedstad i de kommende dage danner ramme om det store Nato-topmøde, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) og den amerikanske præsident, Joe Biden, blandt andet deltager.

  Der er en række vigtige punkter på dagsorden, ikke mindst truslen fra Rusland, som i de seneste måneder har vendt op og ned på sikkerhedssituationen i Europa.

  Stats- og regeringscheferne skal blandt andet beslutte, hvordan de nu skal håndtere Rusland, som ifølge Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, udgør "en direkte trussel mod vores sikkerhed, vores værdier og den regelbaserede internationale orden."

 23. I går kl. 22:40

  Når klokken passerer midnat kan SAS-piloter gå i strejke

  Står der SAS på flybilletten, er det forståeligt nok, hvis du ryster lidt i bukserne.

  Når klokken passerer midnat risikerer SAS-piloterne at gå i strejke, og så er der udsigt til, at SAS-fly bliver holdende på landingsbanen, og tusindvis af passagerer ikke kan komme afsted.

  SAS' kommunikationschef, Karin Nyman, håber, at piloterne og flyselskabet kan finde en løsning nu. Parterne er i skrivende stund i gang med overenskomstforhandlingerne i Stockholm, som har en foreløbig deadline klokken 24.

  Knap 1.000 piloter og deres pilotforeninger har varslet strejke.

  - Vores forhåbninger har hele tiden været, at det her skal løses ved forhandlingsbordet. Konflikten er intet alternativ, så vi håber virkelig, man tager ansvar og ikke går i konflikt, siger hun til DR Nyheder.

  Hun vil gerne understrege, at SAS som mange andre flyselskabet har været under pres efter coronanedlukningen de seneste par år.

  - Jeg tror, man skal forstå, hvad det her egentlig handler om. Selskabet har længe været under pres. Pandemien har gjort, at flyene har stået på jorden næsten hele tiden, siger hun.

 24. I går kl. 22:13

  Jeppe Kofod: Sverige og Finland i Nato styrker dansk sikkerhed

  Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er slet ikke i tvivl: Sverige og Finlands optagelse i Nato vil styrke både Nato og Nordens sikkerhed.

  - Det har enorm betydning for Danmark og for danskernes sikkerhed, siger Jeppe Kofod (S) til Ritzau, efter at Tyrkiet nu støtter optagelsen af de to nordiske lande i Nato.

  Han glæder sig samtidig over, at Danmark er blandt de første lande, der har sagt ja til Sverige og Finland.

  - Det skete enstemmigt i Folketinget, og det viser, hvilken betydning optagelsen har, siger Jeppe Kofod.

  Danmark skal dog lige som de øvrige 29 NATO-lande ratificere beslutningen ved en ny afstemning i Folketinget.

  Jeppe Kofod forventer dog, at den formelle optagelse af Sverige og Finland vil gå hurtigt, selv om han ikke tør spå om godkendelses- processen i alle 30 NATO-lande.

 25. I går kl. 20:47

  Tyrkiet dropper modstand mod svensk og finsk Nato-medlemskab

  Sverige og Finland søgte i maj om at blive optaget i Nato. (Foto: YVES HERMAN © Ritzau Scanpix)

  Sverige og Finland er rykket et stort skridt nærmere Nato-medlemskab, efter at Tyrkiets præsident, Recep Erdogan, her til aften har valgt at droppe sin modstand mod at optage de to lande i forsvarsalliancen.

  De to nordiske lande søgte om medlemskab i Nato i kølvandet på den russiske invasion af Ukraine i februar. Men den tyrkiske præsident var især skeptisk over for Sverige, som han blandt andet beskyldte for at være for føjelige over for Det Kurdiske Arbejderparti (PKK), som både Tyrkiet og EU har på sin terrorliste. Derfor krævede han indrømmelser, før han ville nikke ja til at lukke de to lande ind i alliancen.

  Men ifølge Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, har de tre lande nu underskrevet et forståelsespapir, hvor der bliver taget højde for de tyrkiske bekymringer. Derfor støtter Tyrkiet nu, at de to lande bliver optaget i alliancen.

  Nato-landenes ledere er lige nu samlet i den spanske hovedstad, Madrid, hvor de onsdag og torsdag skal holde topmøde.

 26. I går kl. 20:43

  Ghislaine Maxwell idømt 20 års fængsel

  Ghislaine Maxwell er idømt 20 års fængsel for at hjælpe Jeffrey Epstein med at misbruge mindreårige piger. (Foto: Laura Cavanaugh © Ritzau Scanpix)

  Ghislaine Maxwell skal ind og sidde 20 år for at have hjulpet rigmanden Jeffrey Epstein med at misbruge mindreårige piger.

  Sådan lyder det fra dommer Alison Nathan, som netop har læst Maxwells dom op i en høring ved forbundsdomstolen i Manhatten. Det skriver Reuters.

  Ghislaine Maxwell blev dømt skyldig tilbage i december for blandt andet at have rekrutteret og manipuleret fire mindreårige piger mellem 1994 og 2004 til at have sex med Jeffrey Epstein, som Maxwell var kærester med.

  I den redegørelse, som anklagerne bruger til at vurdere den anklagedes straf, kalder de Maxwells handlinger "chokerende aggressive".

  Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell tilhørte i mange år en finansiel elite. De to var kærester igennem flere år i 1990'erne. Det var i den periode, hvor mange af overgrebene fandt sted.

  Epstein sad fængslet, mens han ventede på at få behandlet sin sag ved domstolene. Han var anklaget for sexhandel med mindreårige.

  Jeffrey Epstein tog sit eget liv i 2019 i en fængselscelle i New York. Han var på det tidspunkt 66 år.

 27. I går kl. 20:36

  Herlufsholms bestyrelse begår bommert ved valg af formand

  Der skal en ny mand i spidsen for Herlufsholms bestyrelse, og valget er faldet på den 71-årige Jon Stokholm, der er tidligere højesteretsdommer.

  Men noget tyder på, den afgående bestyrelse ikke er helt opmærksom på skolens egne regler, når det gælder bestyrelsens sammensætning.

  For i fundatsen for Herlufsholm Skole og Gods, der beskriver, hvordan bestyrelsen sammensættes, står det sort på hvidt, at der er en øvre aldersgrænse på 70 år for bestyrelsens medlemmer, skriver Sjællandske Medier.

  Aldersbegrænsningen blev ført ind i fundatsen ved den seneste ændring i 2012. Her står der i § 3: "Der indføres en fast øvre aldersgrænse på 70 år for bestyrelsens medlemmer".

 28. I går kl. 19:57

  Mette Frederiksen forventer voldsom kritik i minksag

  Beslutningen om at aflive alle landets mink uden lovhjemmel var en åbenlys, alvorlig og beklagelig fejl.

  En fejl, som fortjener at få hård kritik, lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S) i et længere interview til Berlingske.

  Hun siger også til avisen, at hun forventer voldsom kritik af beslutningen om at aflive alle landets mink uden lovhjemmel.

  Berlingske spørger blandt andet: "Men du mener også selv, at I som regering fortjener kritik?", hvortil Mette Frederiksen svarer:

  - Ja, selvfølgelig. Når man træffer en beslutning, hvor det viser sig, at der ikke var lovhjemmel til det, der bliver kommunikeret, skal man have kritik.

  Minkkommissionen kommer med en rapport over forløbet på torsdag.

  Weekendavisen er i besiddelse af et lækket udkast af rapporten, hvor det fremgår, at statsministeriet handlede 'meget kritisabelt' og Fødevareministeriet 'særdeles kritisabelt', da regeringen tilbage i november 2020 besluttede, at alle mink i Danmark skulle aflives.

 29. I går kl. 19:45

  30-årig mister livet i gokart-ulykke i Esbjerg

  En 30-årig mand er tirsdag afgået ved døden i forbindelse med en gokart-ulykke i bowlingcenteret Bowl'n'Fun i Esbjerg.

  Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

  Politiet, som modtog anmeldelsen klokken 17.06, skriver ikke noget om de nærmere omstændigheder ved ulykken.

  Klokken 18:30 var meldingen, at politiet fortsat var til stede på ulykkesstedet ved Glarmestervej i Esbjerg.

  De pårørende er underrettet.

 30. I går kl. 19:44

  Cykelunion lemper coronaregler før Tour de France

  Kasper Asgreen og resten af Tour-feltet skal kunne fremvise en negativ coronatest to dage, før løbet starter. (Foto: Belga © JASPER JACOBS/Belga)

  Tour de France begynder i København på fredag, men nu ændrer Den Internationale Cykelunion (UCI) coronareglerne for grand tour-løb, som cykelløbet hører under.

  Det oplyser UCI på sin hjemmeside ifølge Ritzau.

  Mest bemærkelsesværdigt er, at muligheden for at løbsarrangører kan smide et helt hold ud, hvis mindst to ryttere inden for syv dage blev testet positiv for coronavirus, er fjernet.

  Til gengæld er en regel om, at alle 176 Tour-ryttere skal fremvise en negativ coronatest to dage, før løbet starter, fastholdt.

  Det betyder, at alle rytterne og personer omkring holdene skal testes med en hurtigtest onsdag.

  Er en hurtigtest positiv skal den herefter bekræftes ved en PCR-test.

  Derefter skal det besluttes mellem en pågældende rytters holdlæge, løbets coronalæge og UCI's medicinske direktør, om rytteren skal isoleres.

 31. I går kl. 19:01

  Dødstallet er opjusteret til 50, efter migranter blev fundet døde i en lastbil

  Mexicos præsident opjusterede dødstallet, da han forholdt sig til den tragiske hændelse i Texas. (Foto: JOSE MENDEZ © Ritzau Scanpix)

  Tidligere i dag var meldingen, at 46 mennesker blev fundet døde i lastrummet af en lastbil i udkanten af byen San Antonio i Texas.

  Men det tal opjusteres nu til 50 personer, oplyser Mexicos præsident, Andres Manuel Lopez Obrador ifølge Reuters.

  - Det er en frygtelig ulykke. Mindst 22 af de døde er fra Mexico. Syv er fra Guatemala, to er fra Honduras, mens der endnu ikke er oplysninger om 19 af de dødes nationaliteter, siger han.

  Der blev desuden bragt 12 voksne og fire børn fra lastbilen til et hospital. De var udmattede og havde det meget varmt.

  Greg Abbott, guvernør i Texas, skriver på Twitter, at ofrene er migranter.

  Tre personer er ifølge politichefen anholdt i sagen, skriver Ritzau.

 32. I går kl. 18:48

  Havneområde i Aabenraa spærret af efter mulig eksplosion

  På bunden af Aabenraa Havn lå en mistænkelig genstand.

  Kunne det være en mine? Ammunitionsrydningstjenesten EOD kunne i hvert fald ikke afvise det ud fra det foto, de fik tilsendt, så de var straks på pletten.

  Det viste sig så at være en ganske ufarlig genstand, nemlig en fedtpistol.

  Personerne, der anmeldte den mistænkelige genstand til Syd- og Sønderjyllands Politi, rapporterede dog, at de havde oplevet noget, der kunne være en eksplosion under vandet.

  Et stykke af havnebassinet i Aabenraa Havn og en byggeplads er derfor spærret af, indtil havnebunden kan undersøges nærmere af EODs dykkere.

  Det forventes at ske i morgen ved middagstid.

 33. I går kl. 18:45

  Formel 1-hold giver reservekører fyreseddel efter racistisk kommentar

  Red Bulls Formel 1-hold har i dag fyret reservekøreren Jüri Vips for en racistisk kommentar.

  Det oplyser Red Bull på Twitter.

  Estiske Jüri Vips har været suspenderet siden 22. juni, da det kom frem, at han ifølge flere medier skulle have udtrykt sig racistisk, mens han spillede "Call of Duty: Warzone" på spilplatformen Twitch.

  Ifølge den australske spilblog Kotaku brugte Jüri Vips ordet "nigger", som er et nedsættende ord om sorte på engelsk, da han sammen med en anden juniorkører for Red Bull, Liam Lawson, spillede "Call of Duty: Warzone".

  Efterfølgende har Red Bull undersøgt hændelsen, hvor konklusionen altså er en fyreseddel.

  Instagram undskyldte esteren efterfølgende for sin opførsel.

  - Jeg ønsker uforbeholdent at undskylde for det stødende sprogbrug, der blev brugt under en livestream af et spil, skrev Vips 22. juni.

  - Dette sprog er fuldstændig uacceptabelt og afspejler ikke mine værdier og principper.

  - Jeg fortryder dybt mine handlinger. Dette er ikke det eksempel, jeg ønsker at sætte.

 34. I går kl. 18:10

  Holger Rune er færdig ved Wimbledon efter én kamp

  Det fungerede slet ikke for den danske tennisspiller Holger Rune tirsdag eftermiddag, da han tabte sin kamp i første runde ved grand slam-turneringen Wimbledon.

  Amerikanske Marcos Giron og det historiske græsunderlag i London var for stor en mundfuld for den 19-årige dansker, der tydeligt viste sin frustration undervejs i kampen.

  Holger Rune tabte med sætcifrene 3-6, 5-7, 4-6.

  Dermed er begge danske deltagere ved Wimbledon ude af turneringen efter første runde.

  Mandag måtte Clara Tauson trække sig med en skade efter blot en halv times spil mod japaneren Mai Hontama.

  /ritzau/

 35. I går kl. 17:04

  Nato opstiller klimamål: Vil reducere drivhusgasser med 45 procent i 2030

  Klimaudviklingen påvirker ikke kun Jordens middeltemperatur, men også Nato-landenes sikkerhed.

  Derfor vil forsvarsalliancen opstille et mål om at reducere udslip af drivhusgasser med 45 procent i 2030. Derfra vil målet være at gøre Nato klimaneutral i 2050.

  - Fremtidens stærkeste forsvar vil ikke forlade sig på fossile brændstoffer, siger Jens Stoltenberg i sin sin åbningstale ved Nato Public Forum i forbindelse med Nato-topmødet i Madrid.

  Han henviser til, at krigen i Ukraine har understreget, hvor farligt det er at være afhængig af energi fra Rusland.

  Til sammenligning er EU's mål at reducere udslippet af drivhusgasser med mindst 55 procent i 2030. EU har også opstillet en målsætning om klimaneutralitet i 2050.

 36. I går kl. 16:45

  Hjemsendt efterretningschef kalder sag mod ham 'vanvittig': Dybt krænkende at detaljer om mit privatliv er delt

  Den hjemsendte efterretningschef Lars Findsen kalder sagen imod ham for "vanvittig". (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Ritzau Scanpix)

  For første gang siden løsladelsen i februar kommenterer den hjemsendte FE-chef Lars Findsen den usædvanlige straffesag, som PET har rejst imod ham.

  Det gør han i en længere skriftlig udtalelse til Ritzau.

  Han fortæller blandt andet om den langvarige overvågning, og han rejser kritik af, at myndighederne angiveligt har videregivet oplysninger om hans privatliv til fremtrædende politikere i Folketinget.

  Lars Findsen gentager, at han finder de rejste sigtelser om overtrædelse af straffelovens paragraf om lækage af statshemmeligheder for "vanvittige". I alt er han sigtet for ni forhold, hvor landsretten finder begrundet mistanke for seks.

  - Jeg har på intet tidspunkt røbet statshemmeligheder. Jeg afviser derfor sigtelserne, og sagen og dens håndtering er vanvittig, siger Findsen.

  Om efterforskningen bekræfter han, at såvel hans hus som sommerhus har været rumaflyttet. Desuden er der sket aflytning af telefon og skygning i det offentlige rum.

  Det har ifølge Lars Findsen fundet sted "gennem længere tid, end nogen har forestillet sig indtil videre".

 37. I går kl. 16:06

  Læge stukket i hjertet under hjemmebesøg er afgået ved døden

  For en uge siden blev politiet kaldt ud til en adresse på Amager i København, hvor en læge under et hjemmebesøg var blevet stukket ned.

  I dag oplyser Københavns Politi, at lægen er afgået ved døden. Det skriver politiet på Twitter.

  Københavns Politi oplyser, man nu vil sigte manden for drab.

  Gerningsmanden har siddet varetægtsfængslet i surrogat siden grundlovsforhøret. Her erkendte han grov vold, men ikke at der var forsæt til drab.

  Lægen blev kaldt ud til et hjemmebesøg hos den 30-årige, som er psykisk syg. Under besøget opstod en diskussion, og den 30-årige jagtede lægen med en urtekniv.

  Ifølge et vidne skreg lægen pludselig: "hjælp, jeg er blevet stukket".

  En retsmedicinsk undersøgelse har vist, at et af stikkene ramte lægen i hjertet.

 38. I går kl. 16:00

  Skotsk leder ønsker ny folkeafstemning om uafhængighed fra Storbritannien

  Den skotske leder, Nicola Sturgeon, vil have en ny folkeafstemning om uafhængighed fra Storbritannien.

  Folkeafstemningen skal afholdes den 19. oktober 2023. Det siger førsteministeren i en tale i det skotske parlament i dag.

  Den formelle anmodning om en ny folkeafstemning om uafhængighed vil blive indleveret til højesteret senere i eftermiddag, lyder det. Bliver anmodningen blokeret, vil det skotske parlamentsvalg i stedet fungere som en "de facto-folkeafstemning", siger Nicola Sturgeon.

  Også i 2014 var der folkeafstemning om at kappe de 300 år gamle bånd til Storbritannien. Her stemte 55,3 procent af befolkningen nej, mens 44,7 stemte ja.

  I midten af juni viste meningsmålinger, at den skotske befolkning ville stemme næsten lige sådan i dag, hvis de fik muligheden.

 39. I går kl. 15:31

  Uffe Ellemanns sidste sms til sin søn var en lykønskning med EU-valgsejr

  Jakob Ellemann-Jensen taler til mindehøjtideligheden for sin far i Landstingssalen på Christiansborg. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

  Mange emner fra et langt liv kom på banen, da Jakob Ellemann-Jensen talte om sin far her til eftermiddag ved en mindehøjtidelighed i Landstingssalen på Christiansborg.

  I talen valgte han at fremhæve den sidste sms, han modtog fra sin far, Uffe Ellemann-Jensen.

  Nemlig en sms sendt på aftenen, da Danmark stemte for at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet 1. juni.

  - Da de første optællinger kom ind, fik jeg en sms fra min far, og han skrev: "Nu tør jeg. Tillykke. Det er især din sejr. Jeg er stolt af dig, søn".

  - Jeg er knageme også stolt af ham, og jeg har altid været det, fortæller Jakob Ellemann om sin far.

  Ifølge Jakob Ellemann var det en stor glæde for hans far, at han nåede at opleve afskaffelsen af forbeholdet.

 40. I går kl. 15:29

  Virksomheder får længere regnskabsfrist efter problemer med NemID

  Over tre døgn havde NemID seriøse driftsproblemer, der gjorde, at flere hundrede tusinde danskere ikke kunne tilgå skat.dk, borger.dk, e-Boks og rigtig meget andet.

  På grund af problemerne har Erhvervsstyrelsen besluttet sig for at forlænge fristen for at indsende årsrapport for de virksomheder, der ellers skulle have gjort det inden 30. juni.

  De har nu frist indtil 8. juli til at få det gjort, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

  Samtidig vil styrelsen vente til 8. juli med at sende påkravsbreve til de virksomheder, der ikke har afleveret.

  Den forsinkede procedure gælder for virksomheder i regnskabsklasse B og C, som blandt andet omfatter ikkestatslige anpartsselskaber og aktieselskaber.

 41. I går kl. 15:15

  Ansvar for coronatestindsatsen samles i ét ministerium

  Mange coronapressemøder er løbet af stablen med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i spidsen, men ansvaret for den danske testindsats mod corona har altså ikke ligget ved Sundhedsministeriet alene.

  Før nu.

  Ministeriet skriver nemlig i en pressmeddelelse, at Justitsministeriets ikke længere kommer til at have et ansvar på området.

  Derfor vil regeringen anmode dronningen om at udstede en kongelig resolution, så justitsministerens ressortansvar fra 15. august flyttes til sundhedsministeren.

  Herefter vil sundhedsministeren have ansvar for alle opgaver i relation til covid-19-testindsatsen og det fremtidige testberedskab.

  Justitsministeriet blev involveret i testopgaven i begyndelsen af pandemien for at aflaste sundhedsmyndighederne.

 42. I går kl. 15:06

  Sri Lanka lukker for benzinpumperne i to uger

  Den økonomiske krise kradser for alvor i Sri Lanka.

  Derfor har landet suspenderet al salg af benzin og diesel de næste to uger. Det skriver BBC.

  Det betyder, at kun busser, tog og køretøjer, der bruges til medicinske formål eller transport af fødevarer, får lov til at fylde tanken op.

  Skoler i tætbefolkede områder er derudover lukket, mens myndighederne har bedt landets 22 millioner indbyggere om at blive hjemme – og arbejde hjemmefra.

  Bandula Gunewardena, der er talsperson for den srilankanske regering fortæller i forbindelse med beslutningen, at "Sri Lanka aldrig har oplevet så voldsom en økonomisk krise i dets historie".

 43. I går kl. 14:52

  Høje priser på stål får håndboldklub til at droppe 1.000 nye tilskuerpladser

  Gigantium bruges udover håndbold også til koncerter og andre større arrangementer. Målet var at udvide antallet af tilskuerpladser fra 5000 og 6000. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  De sidste sæsoner er det Aalborg Håndbold, som har haft suverænt flest tilskuerpladser i dansk håndbold.

  Men planerne om at udvide hjemmebanen Gigantium i Aalborg med yderligere 1.000 tilskuerpladser er nu blevet sat på pause.

  Stigende priser på stål betyder, at Aalborg Håndbold og Aalborg Kommune ikke har kunnet finde et tilfredsstillende tilbud på udvidelse af hallen.

  - Det er selvfølgelig dybt beklageligt. Vi havde håbet, at vi kunne lukke flere mennesker ind i hallen. Men verdenssituationen har gjort, at leverancer ikke har været mulige og økonomisk forsvarlige, siger direktør i Aalborg Håndbold, Jan Larsen.

 44. I går kl. 14:43

  Tom Cruise-filmhit sætter vild Tom Cruise-rekord

  'Top Gun 2: Maverick' blev udskudt fra 2021 til 2022 på grund corona. (Foto: Anthony Wallace © Ritzau Scanpix)

  "Take my breath away", lyder omkvædet i en af de mest populære sange fra 1986-blockbusterhittet 'Top Gun' med Tom Cruise i hovedrollen som 'Maverick'.

  Og Tom Cruise må næsten også have tabt pusten, sådan som tingene går lige nu.

  For efterfølgeren til 80’er-filmen, der ikke så overraskende har fået titlen 'Top Gun: Maverick', har taget verdens biografgængere med storm.

  Filmen har nu krydset den magiske grænse og indtjent over en milliard dollars, som den første spillefilm i Tom Cruises ellers 40 år lange filmkarriere. Det skriver CNN.

  Det er den 50. film i filmhistorien, som tjener mere end en milliard, og samtidig er det den eneste film ud over 'Spider-Man - No Way Home', der efter pandemien har tjent så godt.

  Også DR's Per Juul Carlsen var glad for filmen, da han anmeldte den i slutningen af maj.

 45. I går kl. 13:55

  Kontakttallet er 0,8: Det kan indikere en aftagende epidemi

  Det kan se ud til, at smitten med coronavirus igen falder i Danmark.

  I hvert fald er denne uges kontakttal for coronavirus beregnet til 0,8.

  - Det kan sammen med spildevandsovervågningen indikere, at væksten i epidemien er aftagende, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

  - Det flugter med billedet, der er set i andre lande, som har haft en bølge med BA.5 (den mest udbredte coronavariant lige nu, red.), men det endnu usikkert, om det også er det, vi ser.

  Kontakttallet er et mål for, hvordan smitten udvikler sig. Hvis kontakttallet er 0,8, betyder det, at 10 smittede i gennemsnit smitter otte andre.

  I sidste uge var kontakttallet 1,1. Ugen før var tallet 1,0.

  (Foto: (Skærmbillede))
 46. I går kl. 13:45

  Tilsyn: SAS' annullering af billetter var ikke en fejl

  Det er "intenderede handlinger" fra flyselskabet SAS' side, der har gjort, at kunder har oplevet at blive smidt af direkte fly, selvom der stadig var billetter til salg.

  Det skriver Datatilsynet i en pressemeddelelse.

  - SAS har 27. juni 2022 oplyst Datatilsynet, at alle afbookinger er sket som intenderede handlinger og i tråd med SAS’ ordinære arbejdsprocesser, og at der ikke er udtryk for en fejl i selskabets systemer eller brugen af dem, skriver tilsynet.

  SAS har ellers selv tidligere forklaret, at kundernes oplevelser skyldes en teknisk fejl.

  DR Nyheder fortalte for to uger siden om SAS-kunderne Sanne Koblauch og Henrik Esbensen, som begge har oplevet, at deres direkte fly blev lavet om til afgange med mellemlandinger.

  I begge tilfælde kunne DR efterfølgende finde dyrere billetter til salg på SAS' hjemmeside.

  Det var på baggrund af DR's dækning, at Datatilsynet gik ind i sagen for at undersøge, om GDPR-regler er blevet brudt.

  Men Datatilsynet gør nu ikke mere ved sagen, fordi tilsynet ifølge pressemeddelelsen ikke har kompetencerne til at løfte den.

 47. I går kl. 13:36

  Rusland: 'Vi ramte et våbenlager. Ikke et indkøbscenter'

  I går ramte et missil et shoppingcenter i byen Krementjuk i det centrale Ukraine.

  Angrebet fik centeret til at bryde i brand, og mindst 18 personer er dræbt.

  Efter angrebet sagde Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der var tale om et russisk missilangreb.

  Men russerne fastslår, at de i stedet har ramt et våbenlager i Ukraine samme dag.

  Det russiske forsvarsministerium erkender i en pressemeddelelse, at angrebet førte til en brand i shoppingcenteret. Ifølge Rusland var der dog tale om et lukket center uden civile indenfor.

  Ukraine har sagt, at der befandt sig omkring 1.000 civile i centeret.

 48. I går kl. 12:52

  Fire mænd dømt for afpresning på Snapchat

  Opdateret kl. 13:19 med mændenes navne og individuelle domme.

  Tre mænd fra Viborg og én fra Vejle blev i dag dømt ved retten i Viborg for bedrageri og afpresning af mindst 240 ofre.

  Gennem Snapchat har mændene afpresset de mange ofre til at overføre i alt 1,2 millioner kroner til deres konto.

  Den ældste af de dømte, 26-årige Jehat Ziyanak, er blevet straffet med fem års fængsel.

  Derudover koster det 24-årige Mads Holst Risgaard en dom på fire års fængsel, mens Nicolai Uller Gleissner på 24 år og 22-årige Jonas Ørum er blevet idømt henholdsvis 3,5 og 2,5 års fængsel.

  Jehat Ziyanak har udbedt sig betænkningstid i forhold til anke, mens de tre andre mænd har modtaget dommen.

  Mændene blev dømt, efter de i en periode fra sommeren 2020 til begyndelsen af 2021 gennem en falsk Snapchat-profil har udgivet sig for at være unge kvinder.

  De falske profiler har indbragt gruppen masser af penge, som de tjente ved at sælge nøgenbilleder via profilerne. Derudover truede de også ofrene med at offentliggøre intime fotos og skærmbilleder af deres private korrespondancer.

 49. I går kl. 12:37

  Sveriges kurdere vil ikke bruges som brik i spil om Nato-medlemskab

  I disse timer mødes den svenske statsminister, Magdalena Andersson, og den finske præsident, Sauli Niinisto, med Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, for at drøfte den svenske og den finske ansøgning om medlemskab af Nato.

  Alt imens frygter kurdere i Sverige, at de bliver brugt som en strategisk brik i de forestående Nato-forhandlinger, der finder sted de kommende tre dage.

  Det siger Shiyar Ali, der er repræsentant for kurdere i Skandinavien, ifølge Ritzau.

  - Vi vil ikke have, at kurderne kommer på forhandlingsbordet, lyder det.

  Før Sverige og Finland kan blive medlemmer af Nato, kræver det enstemmighed blandt Natos 30 medlemslande.

  Sveriges befolkning på over 100.000 kurdere samt den svenske støtte til kurdere har i længere tid ført til tyrkiske frustrationer.

  Derfor har Tyrkiet truet med at bremse svenskernes Nato-ansøgning, fordi de mener, at Finland og især Sverige farer for lempeligt over for Det Kurdiske Arbejderparti (PKK). PKK er på både EU's, USA's og Tyrkiets terrorliste.

  Men Sverige er dog dybt optaget af at bekæmpe terrorisme, fortalte Magdalena Andersson tidligere på måneden, hvilket blandt andet kan ses i den nye terrorlovgivning, som træder i kraft 1. juli, siger hun.

 50. I går kl. 12:25

  Retsmedicinske screeninger finder tegn på mulig vold hos flere børn

  Med hjælp fra en lineal, en skitse og det rigtige lys kan retsmedicinerne ofte skelne mellem ar eller mærker fra mulig vold og leg eller hændelige uheld.

  Det konkluderer en ny rapport, som udkommer i dag. I løbet af de sidste to år har Børnehuset Hovedstaden, Retsmedicinsk Institut og Københavns Politi lavet retsmedicinske screeninger af 205 børn, hvor der var mistanke om, at de havde været udsat for vold.

  Retsmedicinerne fandt mærker på kroppen hos 59 ud af 205 børn tilknyttet børnehuset - mærker der viste mulige tegn på vold.

  Du kan læse mere om projektet og 26-årige Michelle, der voksede op med vold i sit barndomshjem lige her.

Mere fra dr.dk