Seneste nyt
18. jan kl. 09:06

Billeder viser Tonga før og efter voldsomt vulkanudbrud

(Foto: handout © Ritzau Scanpix)

Endnu er der ingen, der ved, hvor mange der har mistet livet som følge af weekendens vulkanudbrud tæt på Tonga i Stillehavet i weekenden.

Til gengæld er de første satellitbilleder af øerne begyndt at tikke ind, og de viser, at flere områder er blevet ramt hårdt.

- Der vil muligvis være flere dødsfald, og vi beder bare til, at det ikke er tilfældet, siger en udsending fra Tonga til Australien ifølge BBC.

Vulkanen Hunga-Tonga Hunga-Ha-apai, der ligger cirka 65 kilometer fra Tongas hovedstad, eksploderede og skabte både tsunamibølger og en kæmpe askesky.

Et fly sendt fra New Zealand med nødhjælp måtte opgive at lande, fordi landingsbanen er dækket af aske.

 • Et billede før og efter af vulkanen. Det nederste billede viser, hvordan den har ændret form efter eksplosionen. (Foto: handout © Ritzau Scanpix)
 • Et billede af det samme område i Tonga. Det øverste er fra 19. december sidste år, og det nederste er fra i dag. (Foto: handout © Ritzau Scanpix)
 • Et billede af havneområdet i Nuku'alofa, der er Tongas hovedstad. Det øverste er fra den 29. december, og det nederste er fra i dag. (Foto: handout © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Seneste nyt

 1. 13 min. siden

  Blå partier kritiserer regeringens elevfordelingsaftale

  Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, mener, at unge selv skal kunne vælge, hvilket gymnasium de vil søge optagelse på. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Flere af de blå partier spørger regeringen og dens støttepartier ind til den nye elevfordelingsaftale, der skal afgøre, hvilket gymnasium omkring de større byer de unge bliver optaget på.

  De blå partier mener ikke, at det er retfærdigt, at eleverne fordeles efter deres forældres indkomst for at undgå en skæv elevsammensætning. De ser hellere, at unge selv kan vælge.

  - Tænk, at man nu med en socialdemokratisk regering, hverken må være for rig eller for fattig for at gå på det gymnasium, man gerne vil gå på, siger Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, ved afslutningsdebatten i folketingssalen.

  Idag er der blevet justeret i aftalen, så unge får en større chance for at få en plads på deres lokale gymnasium, da transporttiden og ikke lodtrækning bliver afgørende for, hvilket gymnasium omkring de større byer de unge bliver optaget.

  Aftalen er indgået af regeringen, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne.

 2. 19 min. siden

  Brilletyve idømt fængsel

  Tre mænd med lidt for lange fingre er blevet dømt for flere indbrud hos optikere og tøjforretninger flere forskellige steder i landet.

  I alt har mændene stjålet briller og solbriller til en samlet værdi af cirka 1,8 millioner kroner. I tøjforretningerne blev det til herretøj til en værdi af cirka 156.000 kroner.

  Det oplyser National Enhed for Særlig Kriminalitet i en pressemeddelelse.

  Retten i Viborg har fastsat fængselsstraffe på mellem tre år og tre år og ni måneder til de tre mænd.

  Tyvekosterne blev opbevaret i sommerhuse på forskellige steder i landet.

 3. 34 min. siden

  Kirkeministeriet iværksætter undersøgelse af seksuelle overgreb i Vor Frue Kirke

  Der indledes nu en undersøgelse af en mangeårigt ansat ved Vor Frue Kirke i København, som er anklaget for at have misbrugt en mindreårig gennem flere år, samt for at have krænket andre med tilknytning til kirken.

  Det oplyser Kirkeministeriet i en pressemeddelelse.

  Berlingske bragte søndag en artikel om en medarbejder ved Vor Frue Kirke, som ifølge avisen over flere år har udvist krænkende adfærd, blandt andet mod en mindreårig, og som har beholdt sit job i kirken på trods af anklager om overgreb, som skal have fundet sted i 1990'erne.

  - Den adfærd, der beskrives, er rystende og dybt alvorlig, og derfor har jeg bedt om en tilbundsgående undersøgelse, lyder det fra kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen i pressemeddelelsen.

  Kirkeministeriet har bedt advokatfirmaet Kromann Reumert om at bistå med undersøgelsen. Efter sommerferien forventes det, at Kirkeministeriet vil modtage en rapport om anklagerne.

 4. 59 min. siden

  Enhedslisten: 'Ekstremt bekymret' for EU's samarbejde

  Enhedslistens politiske ordfører anbefaler danskerne at stemme "nej" ved folkeafstemningen den 1. juni om afskaffelse af forsvarsforbeholdet.

  Enhedslisten understreger fortsat, at partiet ikke vil være en del af EU-samarbejdet om forsvar og sikkerhed, og derfor anbefaler partiet et "nej" ved folkeafstemningen d. 1. juni om afskaffelse af forsvarsforbeholdet.

  Det siger partiets politiske ordfører, Mai Villadsen, ved afslutningsdebatten i Folketinget.

  - Jeg er ekstremt bekymret for, at et flertal herhjemme beslutter at kaste Danmark ud i flere missioner, som kræver krudt og kugler, siger hun.

  De Radikales EU-ordfører, Anne Sophie Callesen, vil vide, hvilke samarbejder Enhedslisten vil være en del af, og hvem der skal garantere Danmarks sikkerhed.

  Til det svarer Mai Villadsen, at Enhedslisten gerne vil deltage i EU's civile operationer.

  Enhedslisten besluttede på sit årsmøde tidligere på måneden, at partiet ikke længere vil arbejde for at melde Danmark ud af Nato, så længe der ikke er et alternativ til forsvarsalliancen.

 5. I dag kl. 15:09

  Brand fra affaldsterminal i Randers udvikler kraftig røg

  En brand i Randers Affaldsterminal i Romalt udvikler kraftig røg, som kan være sundhedsskadelig.

  Det oplyser Østjylland Politi.

  Ilden er opstået i et større affaldsoplæg. Vinden blæser røgen i nordlig retning over fjorden.

  Politiet opfordrer borgere, der bor eller befinder sig nær røgen, om at gå indendøre, lukke døre og vinduer og slukke ventilationsanlæg.

  - Hvis man føler ubehag efter at have været i røgen, skal man kontakte egen læge eller vagtlægen. Kontakt kun politi eller alarmcentral ved sværere symptomer, skriver politiet. Slukningsarbejdet kommer formentlig til at fortsætte indtil tirsdag.

 6. I dag kl. 14:46

  87 dræbt i angreb på ukrainsk træningsbase

  Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskiy, talte i dag til Verdensøkonomiske Forum i Davos i Schweiz. (Foto: Arnd Wiegmann © Ritzau Scanpix)

  87 mennesker har tirsdag i sidste uge mistet livet efter et russisk luftangreb på en ukrainsk træningsbase i byen Desna i det nordlige Ukraine.

  Det fortalte den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskiy, i dag i sin tale til Verdensøkonomiske Forum i Davos i Schweiz.

  Tabstallet er ikke bekræftet af uafhængige kilder.

  Reuters beskriver luftangrebet som det største ukrainske militære tab fra et enkelt angreb.

  Desna ligger nær grænsen til Belarus og Rusland.

 7. I dag kl. 14:29

  Brentford diskuterer ny kontrakt med Christian Eriksen

  Brentford arbejder på at beholde Eriksen. Zanka og Lössl forlader dog klubben. (Foto: David Klein © Ritzau Scanpix)

  Christian Eriksens fremtidige arbejdsgiver er uvis.

  Bliver han i Brentford, skifter midtbanespilleren til Tottenham, eller vælger han en anden stor fodboldadresse, når hans kontrakt udløber denne sommer?

  En ting er sikkert - oprykkerklubben forsøger at forlænge Eriksens kontrakt, som blev tegnet i slutningen af januar. Det siger Brentfords direktør, Phil Giles, til klubbens hjemmeside.

  - Det er ingen hemmelighed, at vi ville elske, hvis Christian blev flere sæsoner i Brentford. Vi vil fortsætte med at diskutere muligheden med ham, fortæller Phil Giles.

  I samme interview bekræfter fodbolddirektøren, at den danske forsvarspiller Mathias "Zanka" Jørgensen og målvogter Jonas Lössl ikke får forlænget deres ophold i London.

  Christian Eriksens spillede tidligere for Inter, indtil hans kontrakt blev ophævet i december, fordi man ikke må spille med en såkaldt ICD-enhed i Italien. En lille hjertestarter, som Eriksen fik indopereret efter sit hjertestop i EM-åbningskampen mod Finland i Parken i 2021.

 8. I dag kl. 14:25

  Radikales leder kritiserer regeringens Rwanda-planer

  Radikales politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, og Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, under Folketingets afslutningsdebat. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  De Radikales politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, kritiserer regeringens planer om et asylcenter i Rwanda ved afslutningsdebatten i Folketinget.

  - Er vi dem, der med symbolvold og magt insisterer på at køre solo udenfor fællesskabet og sende folk, der er flygtet til Danmark til en lejr i Rwanda – for afskrækkelsens skyld?, spørger Sofie Carsten Nielsen.

  Flere støttepartier mener, det er uansvarligt at sende flygtninge videre til Rwanda, der har set stort på menneskerettigheder.

  Blandt andre Rosa Lund (EL), der ville vide, om Jakob Ellemann-Jensen (V) bakker op om regeringens forslag.

  Venstres formand svarede, at han ”er sikker på, at regeringen vil gøre alt for at sikre, at retssikkerheden er intakt og menneskerettigheder overholdes”.

  - Jeg har ondt i maven over, at vi overhovedet indgår forhandlinger med et land, som behandler politiske modstandere på den måde, sagde Rosa Lund.

 9. I dag kl. 14:03

  Ny mand skal stå i spidsen for Kattegatkomitéen

  Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) afløses på pladsen som formand for Kattegatkomitéen, der arbejder for en forbindelse over Kattegat. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

  Det bliver tidligere branchedirektør i DI Transport Michael Svane, der overtager formandsposten.

  - Vi ønsker en bred og nuanceret debat om forbindelsen, hvor alle forhold omkring anlæg, miljø, natur og klima indgår, udtaler Michael Svane.

  Den længe ventede forundersøgelse af Kattegatforbindelsen er stadig undervejs efter at være blevet udskudt i flere omgange.

  Anders Kühnau bliver som en del af komitéens formandskab, der i forbindelse med formandsskiftet udvides med endnu en mand, nemlig nuværende branchedirektør i DI Transport, Karsten Lauritzen.

 10. I dag kl. 13:51

  Jan Lehrmann stopper i Løvens Hule

  Efter fire år og 16 investeringer har Jan Lehrmann lavet sin sidste investering i DR-programmet ’Løvens Hule’.

  Instagram skriver han, at travlhed med hans arbejde uden for programmet gør det svært at sidde i en af programmets stole.

  - Efter fire sjove, vilde og lærerige år sammen med Danmarks sejeste iværksættere og mine fantastiske løvekolleger er jeg klar til nye eventyr uden for Løvens hule, skriver han og sender en tak til sine tidligere med-løver.

  - Tusind tak til Mia Wagner, Christian Arnstedt, Jesper Buch, og Jacob Risgaard for masser af fis og ballade, godt selskab og kanon sparring.

  Jan Lehrmann. (Foto: Anthon Unger)
 11. I dag kl. 13:22

  Det er blevet dyrt i Danmark, men det er dyrere i resten af Europa

  Alt er steget i pris, siden Rusland angreb Ukraine, men ifølge Danmarks Statistik, så stiger de europæiske priser hurtigere end de danske.

  Her viser tallene, at priserne i Danmark i april lå 7,4 procent højere end samme måned året før, mens priserne i alle 27 EU-lande steg i samme periode med 8,1 procent.

  Det er særligt el, gas, brændsel og fødevarer, der stiger i pris.

  Det er i de østlige dele af EU, at priserne stiger mest.

  I Estland, Letland, Litauen, Slovakiet, Bulgarien, Polen, Rumænien, Tjekkiet og Holland er priserne alle steder steget med omkring ti procent på et år.

 12. I dag kl. 13:19

  Første tilfælde af abekopper i Danmark: Mand smittet efter rejse til Spanien

  Der er konstateret det første tilfælde af abekopper i Danmark.

  Det meddeler Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

  En mand er blevet testet positiv for virussen, som den seneste uge har spredt sig til flere lande i Europa samt USA, Canada og Australien.

  Manden er nu i isolation.

  - Manden udviste symptomer på smitte efter en rejse til Spanien og har derfor været i kontakt med Roskilde Sygehus og Rigshospitalet, skriver ministeriet.

  Nære kontakter til den smittede bliver desuden vejledt i, hvordan de skal forholde sig.

  - Sundhedsmyndighederne forventer ikke udbredt samfundssmitte i Danmark, men vi følger situationen tæt, udtaler sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.

 13. I dag kl. 12:50

  Milliard-satsning bringer Europas største grønne brint-fabrik til Herning

  Topsoe forventer at skulle ansætte 170 medarbejdere på fabrikken - alt lige fra akademikere til produktionsmedarbejdere. (© Topsoe)

  Omkring to milliarder kroner.

  Så meget forventes det at koste teknologikoncernen Topsoe at bygge en ny fabrik til produktion af grøn brint i Herning.

  Virksomheden har netop fået tilladelse til at bygge fabrikken, som skal lave elektrolyseenheder til produktion af grøn brint.

  Grøn brint kan blandt andet bruges som alternativ til fossile brændstoffer i industrien eller ved tung vejtransport og fremstilles ved elektrolyse. Her spalter man vand i ilt og brint ved hjælp af vedvarende energi fra sol og vind.

  Når fabrikken står færdig i 2024, vil den være Europas største af sin slags.

  Satsningen vil give 170 arbejdspladser, og det glæder borgmesteren i Herning Kommune, Dorte West (V).

  - Det kan jo netop være med til at gøre Herning til et nyt knudepunkt i forhold til omstillingen til grøn energi.

  Rettelse: Tidligere fremgik det, at den nye fabrik skulle omdanne grøn energi fra eksempelvis solceller og havvindmøller til brint. Den korrekte formulering er, at den nye fabrik skal lave elektrolyseenheder til produktion af grøn brint.

 14. I dag kl. 12:47

  Brian Priske fyret af belgisk topklub

  Brian Priske skiftede fra FC Midtjylland til Antwerp i sommeren 2021. (Foto: Ümit Bektas © Ritzau Scanpix)

  Den tidligere FC Midtjylland-træner Brian Priske er blevet fyret i Royal Antwerp.

  Det skriver den belgiske klub på sin hjemmeside, der også siger farvel til Priskes danske assistenter Anders Nielsen og Peder Hansen.

  - Antwerp FC har i dag besluttet ikke at fortsætte med Brian Priske som cheftræner. Klubben takker Brian, Anders og Peder for deres engagement i klubben og ønsker al mulig held og lykke, skriver fodboldklubben.

  Royal Antwerp endte som nummer fire i det belgiske mesterskabsspil og var 14 point efter Club Brügge.

  Brian Priske var cheftræner for FC Midtjylland fra 2019 til 2021, inden han skiftede til Antwerp.

 15. I dag kl. 12:30

  Jakob Ellemann-Jensen på talerstolen i Folketinget: Vi skal til afstemning, fordi vores fjende har angrebet et frit land i Europa

  Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen er på Folketingets talerstol ved afslutningsdebatten.

  Venstres formand har været på talerstolen ved Folketingets afslutningsdebat og blandt andet talt om, hvorfor han mener, det er vigtigt, at danskerne stemmer ’ja’ til at afskaffe forsvarsforbeholdet d. juni.

  - Verden har forandret sig, sagde han.

  Peter Skaarup (DF) stillede spørgsmål ved, hvorfor ’ja’-partierne mener, at det er det rigtige tidspunkt at afholde folkeafstemning om forsvarsforbeholdet.

  Jakob Ellemann-Jensen (V) svarede, at efter Ruslands invasion af Ukraine, så er det nødvendigt, at EU-landene står sammen overfor Putin. Men at Ellemann selv har været imod forbeholdet, siden det blev indført.

  - Vi skal til afstemning, fordi vores fjende har angrebet et frit land i Europa. Jeg har vanskeligt ved at få øje på et bedre tidspunkt for europæisk sammenhold i historien end nu, sagde Jakob Ellemann-Jensen.

  Du kan blive klogere på forsvarsforbeholdet her, hvor du kan tage DR’s valgtest.

 16. I dag kl. 12:18

  Mette Frederiksen varsler kommende strategi for stigende coronasmitte i efteråret

  - Netop nu kæmper flere lande rundt om i verden med at holde smitten under kontrol. Også herhjemme skal vi forberede os på, at smitten kan stige igen til efteråret, sagde statsministeren fra Folketingets talerstol. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Herhjemme er vi for længst vendt tilbage til hverdagen uden coronarestriktioner, men det varer måske ikke ved.

  For restriktioner og høje smittetal lurer stadig andre steder i Europa, og derfor skal Danmark også forberede sig, hvis coronasmitten stiger herhjemme til efteråret.

  Derfor varslede statsminister Mette Frederiksen (S) i dag i sin tale før afslutningsdebatten i Folketinget, at regeringen skal kigge på en strategi for stigende coronasmitte.

  - Derfor vil regeringen inden sommer præsentere en strategi for den fortsatte coronahåndtering. Den vil vi drøfte med Folketingets partier, sagde hun.

 17. I dag kl. 12:09

  Statsministeriet får løftet pegefinger af Folketingets Ombudsmand

  Et af journalisternes værktøjer til at lave historier er ved at søge aktindsigt.

  Ifølge offentlighedsloven må enhver søge aktindsigt hos offentlige myndigheder og have den færdigbehandlet tilbage i hånden senest syv arbejdsdage senere.

  Men det har statsministeriet haft store udfordringer med, og derfor har Folketingets Ombudsmanden været ude med en løftet pegefinger mod ministeriet.

  I en pressemeddelelse skriver Ombudsmanden, at der over de seneste år har været "et væsentligt fald" i andelen af sager, der er blevet færdigbehandlet inden for de syv dage.

  I stedet er der en stigning af færdigbehandlede sager, der har taget over 40 arbejdsdage at udarbejde.

  Ifølge Ombudsmanden har Statsministeriet har iværksat personalemæssige tiltag, der skal forbedre ventetiden på sagsbehandlingerne.

 18. I dag kl. 11:59

  Russisk soldat får livstidsdom for drab på civil ukrainer

  Dommerne, der har dømt i sagen mod den 21-årige russiske soldat. (Foto: Yasuyoshi CHIBA © Ritzau Scanpix)

  En russisk soldat er i dag blevet kendt skyldig i at dræbe en 62-årig ubevæbnet ukrainsk mand.

  Det har en domstol i den ukrainske hovedstad, Kyiv, netop afgjort, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Det er den første sag om krigsforbrydelser begået i Ukraine siden Rusland angreb landet 24. februar.

  Den 21-årige soldat skød og dræbte den 62-årig civile mand i en landsby i det nordøstlige Ukraine fire dage efter Ruslands invasion. Ifølge soldaten blev han beordret til at skyde manden af sin overordnede. Soldaten har forklaret, at manden talte i telefon, og dermed kunne advare ukrainske soldater om russernes position.

  Soldaten har allerede erkendt sig skyldig i alle anklagepunkter.

  Ifølge de ukrainske myndigheder er der 10.000 sager om mulige krigsforbrydelser, skriver BBC.

 19. I dag kl. 11:41

  FCK vil uddele bøder og karantæne til baneløbere

  De nykårede mestre er gået i gang med at identificere tilskuere, der invaderede banen under guldfesten. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  En forrygende dag blev forstyrret af nogle få.

  Sådan indleder Superliga-klubben FC København et opslag på Twitter, hvor de nyslåede københavnske mestre fordømmer de fans, der løb på banen under pokaloverrækkelsen søndag eftermiddag.

  FCK arbejder nu på at identificere dem, der 'satte sig selv over de tusindvis, som festede i Parken' efter 3-0-sejren over AaB.

  - Vi arbejder nu med at identificere dem, der løb på banen, som kan se frem til karantæne og en afgift på 10.000 kroner i henhold til vores stadionreglement, skriver FCK på Twitter.

  Baneinvasionen i Parken var dog ikke den eneste søndag eftermiddag. Fans af Premier League-klubben Manchester City strømmede ligeledes på banen, da de lyseblå vandt mesterskabet.

  Du kan læse mere om baneinvasionerne i denne artikel.

 20. I dag kl. 11:38

  På grund af krigen i Ukraine vil EU-Kommissionen sige ok til underskud og gæld i medlemslandene

  Der skal være plads til offentlig statsgæld og underskud i endnu et år i EU's medlemslande.

  Det mener EU-Kommissionen, som foreslår at give EU-landene en pause fra EU's krav til, hvor meget offentlig gæld og underskud de må have for at være med i den europæiske union.

  Det sker på grund af krigen i Ukraine og de stigende priser på mad.

  Forslaget skal give EU-landene mere råderum, så de også kan imødekomme EU's planer om et farvel til russisk gas og olie.

  - Ruslands invasion af Ukraine har sat Europa i en ekstraordinær økonomisk usikkerhed. Det har resulteret i markant højere priser for energi, råvarer og mad. Og det rammer både forbrugere og virksomheder, siger Valdis Dombrovskis, der er EU's handelskommissær, på et pressemøde.

  Det er nu op til medlemslandene at sige ja eller nej til kommisionens forslag.

 21. I dag kl. 11:36

  Joe Biden: USA vil forsvare Taiwan med magt

  USA er parat til at bruge magt for at forsvare Taiwan mod en eventuel kinesisk invasion. Sådan siger USA's præsident, Joe Biden, på et pressemøde med den japanske premierminister i den japanske hovedstad Tokyo.

  - Er I villige til at involvere jer militært for at forsvare Taiwan, hvis det kommer dertil? lød et spørgsmål fra en af de fremmødte journalister.

  - Ja, det har vi forpligtet os til, svarede Biden.

  Kina og Taiwan har været styret af hver sin regering siden afslutningen på den kinesiske borgerkrig i 1949. Ifølge den kinesiske regering er Taiwan en del af Kina, mens Taiwan betragter sig selv som en suveræn stat.

  Biden har tidligere ytret, at USA står klar til at forsvare Taiwan ved en eventuel invasion. Ifølge en udtalelse fra Det Hvide Hus i dag har USA's Taiwan-politik ikke ændret sig.

 22. I dag kl. 10:48

  15-årig terrorsigtet teenager skal fortsat sidde varetægtsfængslet

  Varetægtsfængslingen af en 15-årig dreng, som er sigtet i sag om mulig terror, er blevet forlænget med fire uger.

  Det oplyser Rune Rydik, der er anklager i sagen, til Ritzau.

  Drengens advokat er gået med til en frivillig forlængelse indtil 21. juni.

  Han er fængslet i surrogat på en institution.

  Drengen blev anholdt i april og er sigtet for at have tilsluttet sig organisationen Feuerkrieg Division, der ifølge anklagemyndigheden er en nynazistisk og højreekstrem gruppe.

  Han er sigtet efter straffelovens paragraf 114c, der handler om at lade sig hverve eller at hverve en eller flere personer til at begå eller fremme terrorhandlinger.

 23. I dag kl. 10:27

  Flere skærme og sensorer er på vej til ældreplejen

  Mangel på arbejdskraft i ældreplejen skal løses med teknologi, så flere hænder kan frigives til, når der skal tages hånd om de ældre.

  Derfor vil Kommunernes Landsforening (KL) have flere møder gennem skærme mellem den ældre og hjemmeplejen, og sensorer, der alarmerer ved ulykker i hjemmet.

  Det siger Peter Rahbæk Juel, der er formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg.

  - Det er vigtigt særligt på de menneskenære områder, at de medarbejdere, vi har, kan bruge deres tid og energi på at være der for borgerne, siger han.

  Det forventes, at antallet af ældre vil vokse kraftigt i de kommende år.

 24. I dag kl. 10:10

  Enhedslistens Rune Lund træder ud af Folketinget - rykker med familien til Kenya

  Rune Lund (Ø) træder ud af Folketinget, fordi hustruen har fået job i Kenya. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix) (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)

  På dagen hvor folketinget mødes til afslutningsdebat, melder Enhedslistens finansordfører, Rune Lund (EL) ud, at han træder ud af Folketinget.

  Han og hans familie flytter nemlig til Kenya. Det skriver Rune Lund på sin Facebook-profil.

  - Med kort varsel har min dygtige hustru Marianne fået tilbudt et meget spændende job i Kenya de næste to år, og vi har besluttet at takke ja til dette som familie, skriver han.

  Dermed stiller Rune Lund ikke op til næste folketingsvalg, der skal afholdes inden for det næste års tid. Han skriver videre, at det ikke et helt afklaret, hvornår han præcist træder ud af Folketinget.

  - Jeg er derfor på ingen måde træt af at sidde i Folketinget. Tværtimod! Ingen kan jo vide, hvad fremtiden bringer, men jeg håber, jeg kan vende tilbage til Folketinget igen, hvis medlemmerne af Enhedslisten og vælgerne vil det – og kæmpe videre for den rødgrønne sag.

  Rune Lund har siddet i Folketinget af flere omgange, senest siden 2019.

 25. I dag kl. 09:50

  Mette Frederiksentalerstolen til afslutningsdebat: Et 'ja' den 1. juni vil styrke vores tryghed

  Statsminister Mette Frederiksen under Folketingets afslutningsdebat på Christiansborg. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  - Det vil gavne Danmark med et 'ja'. Det vil styrke vores tryghed.

  Sådan lyder det fra statsministeren, efter Mette Frederiksen (S) har indtaget Folketingets talerstol til afslutningsdebat i Folketingssalen.

  Hun lagde ud med at nævne forsvarsforbeholdet, hvor regeringen anbefaler, at danskerne stemmer ’ja’ til at afskaffe det.

  Mette Frederiksen nævner, at der ikke er en EU-hær, og at den heller ikke kommer. Hun understreger, at det kun er Danmark, der bestemmer, om Danmark vil bidrage med soldater til EU.

  Vi skal til folkeafstemning om forsvarsforbeholdet 1. juni. Hvis du fortsat er i tvivl om, hvad du skal stemme, kan du tage DR's valgtest og finde ud af, hvor enig du er med Folketingets partiledere.

 26. I dag kl. 09:41

  Der var store smil og småsnak på tværs af partierne før den timelange afslutningsdebat i Folketingssalen

  Folketingets partier har taget hul på årets afslutningsdebat, der betyder, at sommerferien i Folketingssalen er lige om lidt.

  Statsministeren var den første på talerstolen, hvorefter samtlige partier får mulighed for at komme til orde.

  Traditionen tro bliver det en maratondebat, som kommer til at vare ud på aftenen.

  Her til morgen var stemningen munter og humøret højt hos politkerne, der hilste på hinanden og smilede stort på tværs af partifarver.

  DR Nyheder dækker debatten live. Du kan følge med her.

  • Statsminister Mette Frederiksen (S) ankom til afslutningsdebat på Christiansborg. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen sammen med kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) (tv.) og SF's formand, Pia Olsen Dyhr. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Jakob Ellemann-Jensen og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S). (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, sammen med kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) (tv.) og SF's formand, Pia Olsen Dyhr. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Konservatives formand, Søren Pape Poulsen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Nye Borgerliges Pernille Vermund i samtale med Enhedslistens Rosa Lund. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • SF's Pia Olsen Dyhr og Konservatives Mette Abildgaard (th.) (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og Pia Olsen Dyhr (SF). (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Leder af Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti tager et billede, som måske skal bruges til et opslag på de sociale medier. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  1 / 10
 27. I dag kl. 09:08

  Partier justerer i gymnasieaftale: Nu er der større chance for at blive optaget på sit lokale gymnasium

  Partier bag en gymnasieaftale om fordelingen af elever indgået i 2021 justerer nu i aftalen.

  Det betyder, at transporttiden og ikke lodtrækning bliver afgørende for, hvilket gymnasium omkring de større byer de unge bliver optaget.

  Det oplyser Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

  Ifølge ministeriet vil ændringen medføre, at de unge får en større chance for at få en plads på deres lokale gymnasium.

  Samtidig sænker partierne med aftalen den maksimale transporttid for ansøgere, som ikke får plads på en af deres fire prioriteter. Den sættes ned fra 60 til højst 45 minutter.

  - Derfor er der med den nye aftale flere, der får kort vej til deres uddannelse, skriver ministeriet i pressemeddelelsen.

  Det er regeringen, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne, som står bag ændringen af aftalen.

  I 2021 besluttede partierne, at gymnasieeleverne fremover skal fordeles efter deres forældres indkomst for at undgå en skæv elevsammensætning, og den del har man valgt at holde fast i, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til Ritzau.

 28. I dag kl. 08:55

  For første gang nogensinde overstiger antallet af fordrevne personer 100 millioner

  - 100 millioner er et voldsomt tal - slående og alarmerende. Det er en rekord, der aldrig burde være sat.

  Sådan lyder Filippo Grandis kommentar til antallet af fordrevne på verdensplan. Han er FN's højkommissær for flygtninge.

  - Dette bør være en brat påmindelse om, at man skal løse og forhindre destruktive konflikter, stoppe forfølgelse og adressere de underliggende årsager til, at uskyldige mennesker flygter fra deres hjem, siger han.

  Det er især konflikter i Etiopien, Myanmar, Burkina Faso, Nigeria, Afghanistan og Den Demokratiske Republik Congo, som har sendt folk på flugt. Og så har krigen i Ukraine fået tallet endnu mere i vejret.

  De 100 millioner fordrevne tæller flygtninge, asylansøgere og de mere end 50 millioner mennesker, der er internt fordrevne, skriver Ritzau.

 29. I dag kl. 08:53

  Belgien indfører karantæne for smittede efter endnu et tilfælde med abekopper

  Flere lande melder om smitte med abekopper, og nu har Belgien som det første land valgt at indføre karantæne for smittede.

  Ifølge mediet Politico skriver belgiske La Libre, at de belgiske sundhedsmyndigheder fredag besluttede at indføre en obligatorisk 21 dages karantæne for abekoppepatienter, efter at have rapporteret fire tilfælde af sygdommen i løbet af sidste uge.

  Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO er der optalt 92 bekræftede tilfælde og 28 mistænkte tilfælde af abekopper i lande, hvor sygdommen normalt ikke findes.

  Abekopper er en sygdom i samme familie som kopper, og symptomerne omfatter et tydeligt udslæt, feber, ømme muskler og hovedpine. Sygdommen er ikke farlig for mennesker og går som regel over af sig selv.

 30. I dag kl. 08:31

  Poul Nyrup Rasmussen står i spidsen for ny fond i sin afdøde hustrus navn

  Lone Dybkjær døde i 2020. Hun blev 80 år gammel. I dag, hvor hun ville være fyldt 82 år, lanceres fonden på Christiansborg. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  En ny fond til minde om politikeren Lone Dybkjær ser nu dagens lys.

  Tidligere statsminister og ægtemand til Lone Dybkjær, Poul Nyrup Rasmussen, står i spidsen for fonden, hvor danske virksomheder kan finansiere en uddannelse til talentfulde kvinder fra fattige lande.

  Det koster cirka 250-300.000 kroner at finansiere en treårig uddannelse.

  - Vi vil gerne tilbyde virksomheder en direkte finansiering af legater, der skal sikre underprivilegerede kvinder en treårig uddannelse, siger Poul Nyrup Rasmussen til Ritzau.

  I 2008 var Lone Dybkjær med til at stifte kvindeuniversitet Asian University for Women, der ligger i Bangladesh i det sydlige Asien. Et legat vil være en indgangsbillet til universitetet.

  Fonden har en målsætning om, at man i løbet af de næste år kan nå en fondsstørrelse på 25 millioner kroner, siger Poul Nyrup Rasmussen.

 31. I dag kl. 08:26

  Et nyt netværk med USA og 12 lande skal bekæmpe Kinas handelsdominans

  USAs præsident Joe Biden sammen med den japanske premierminister har i dag holdt pressemøde om et nyt bhandelsnetværk. (Photo by SAUL LOEB / AFP) (Foto: Saul LOEB © Ritzau Scanpix)

  13 lande inklusiv USA, Indien og Japan er gået sammen om et nyoprettet handelsnetværk i Asiens stillehavsregion, hvor USA ønsker at bevare og styrke sin position i et område, der i stigende grad er domineret af Kina.

  Det siger den amerikanske præsident Joe Biden her til morgen under et besøg i Tokyo, skriver nyhedsbureauet AP.

  De sidste detaljer mangler stadig at falde på plads mellem medlemslandene, men netværket skal hjælpe den amerikanske og asiatiske økonomi med forsyningskæder, digital handel, ren energi, beskyttelse af arbejdere og bekæmpelse af korruption, lyder det.

 32. I dag kl. 08:15

  Brystkræftpatienter i Region Hovedstaden og Region Sjælland bliver ikke opereret til tiden

  Patienter i Region Hovedstaden venter for længe på at få tilbudt den kræftpakke, de bør modtage. Det viser en ny rapport fra Sundhedsdatastyrelsen, skriver TV 2 Lorry.

  Helt nøjagtigt blev 54 procent af brystkræftpatienterne opereret til tiden i Region Hovedstaden sidste år. Sammenligner man med tallet på landsplan, var det 63 procent.

  I Region Sjælland står det også skidt til. Her blev 36 procent af brystkræftpatienterne opereret til tiden.

  Brystkræft er den hyppigste kræftform for kvinder. Hvert år er der cirka 4700 kvinder, der får kræftsygdommen herhjemme.

 33. I dag kl. 06:45

  Zelenskyj: Mellem 50 og 100 ukrainske soldater dør hver dag

  Kampdygtige mænd i alderen 18-60 år skal ikke kunne forlade Ukraine, mens deres landsmænd dør i Donbas, siger landets præsident, Volodymyr Zelenskyj. - Foto: -/Ritzau Scanpix

  Kampdygtige ukrainske mænd skal trække i trøjen og ikke forlade Ukraine, når der dagligt dør op mod 100 hver dag i Donbas-regionen.

  Sådan lyder det fra landets præsident, Volodymyr Zelenskyj, skriver Ritzau.

  - For tiden dør mellem 50 og 100 mennesker hver dag i den hårdeste ende af landet, siger han til den ukrainske netavis Ukraynskaja Pravda.

  - De forsvarer vores nation og vores uafhængighed, som er det, hele verden snakker om.

  Præsidenten var blevet bedt om en kommentar til en underskriftindsamling, der kræver, at mænd i alderen 18-60 år skal have lov at forlade landet.

 34. I dag kl. 06:41

  Ny måling viser dødt løb mellem rød og blå blok

  I dag vil Folketingets afslutningsdebat løbe i timevis i Folketingssalen.

  Når politikerne fra de forskellige partier går på talerstolen, er der dømt dødt løb mellem rød og blå blok. Det viser en ny måling, som Epinion har foretaget for DR Nyheder.

  Blå blok har nemlig oplevet en stigning til 49,5 procent siden seneste måling i maj, mens rød blok er faldet til 49,3 procent af stemmerne. Tilslutningen er behæftet med en statistisk usikkerhed på 1,2 procent, men reelt er der fuldstændig dødt løb i kampen mellem blokkene.

  En af årsagerne til, at blå blok står bedre nu end ved sidste måling, er, at Venstre er gået fra 13,4 til 15,9 procent.

 35. I dag kl. 06:35

  I dag får vi igen et pust varme

  Ovenpå et par dage med vestenvind, bliver mandag en enkelt afstikker i denne uge, med en svag til jævn vind fra sydøst.

  Det giver os temperaturer mellem 16 og 18 grader, langs den jyske vestkyst og i Sønderjylland dog op til 20-21 grader.

  Det holder tørt og der venter en del sol mod øst, mens der dagen igennem vil være lidt flere højtliggende skyer i resten af landet.

 36. I dag kl. 06:08

  I dag er der afslutningsdebat i Folketinget

  I dag er der afslutningsdebat i Folketinget, inden medlemmerne går på sommerferie.

  Alle partier deltager - inklusiv medlemmerne fra Rigsfællesskabet - i afslutningsdebatten, som begynder klokken 09.00. og normalt varer til ud på aftenen.

  Du kan følge med i debatten live på dr.dk og DRTV.

 37. I dag kl. 05:58

  Fælles grænsekontrol skal gøre det nemmere at krydse grænsen mellem Ukraine og Polen

  Ukraine og Polen har indgået en aftale om fælles grænsekontrol, der vil fremskynde procedurerne, når varer skal transporteres mellem landene.

  Ifølge Ritzau kalder Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, aftalen for revolutionerende. Både fordi aftalen forbedrer Ukraines eksportmuligheder til Europa og samtidig baner vejen for et fremtidigt medlemskab af EU.

  Millioner af ukrainere er flygtet fra krigen. Hovedparten er kommet ind i EU ved at krydse grænserne til Polen, Rumænien, Slovakiet og Ungarn.

  Polen har tildelt over tre millioner ukrainere ret til at bo, arbejde og få socialhjælp.

 38. I går kl. 23:29

  Video: Skandaleramt ekskonges hjemkomst til Spanien får demonstranter på gaden

  Demonstranter vil have afskaffet monarkiet i Spanien. (Foto: Mariscal © Ritzau Scanpix)

  Det er otte år siden, at Juan Carlos abdicerede som konge i Spanien, men mange borgere er stadig rasende på ham. Og i disse dage er han tilbage i hjemlandet efter at have været i eksil i to år Abu Dhabi, hvilket har fået spaniere på gaden for at demonstrere.

  Historien om Juan Carlos starter i 1975, hvor han tager tronen i Spanien, da diktator Francisco Franco dør. Han spiller dernæst en afgørende rolle i, at Spanien bliver et demokratisk land og er derfor en meget populær konge.

  Men populariteten stopper i 2012, hvor det kommer frem, at han har været på elefantjagt i Botswana samtidig med, at Spanien som nation er i store økonomiske vanskeligheder. Det er en af grundene til, at han vælger at abdicere i 2014 og overlade tronen til sin søn Felipe.

  Men monarkiet i Spanien har taget skade, og de efterfølgende år kommer der flere forskellige historier frem om skattesnyd samt en overførsel på 100 millioner dollar fra Saudi-Arabiens royale familie til Juan Carlos. Derfor ender han med at gå i et selvvalgt eksil i Abu Dhabi.

  Men i disse dage er han tilbage i Spanien for at deltage i et sejlerregatta. Det fik demonstranterne på gaden. De er sure over, at han ikke har været for retten, og at han ikke har betalt pengene tilbage, som han skylder staten.

 39. I går kl. 22:34

  Se billederne: FCK og tusindvis af fans fejrer mesterskabet

  Hovedstadsholdet sikrede mesterskabet med en sejr på 3-0 over AaB, og dermed kunne Parken bryde ud i guldfest med konfetti, litervis af øl og et pokalløft.

  Du kan genopleve guldfesten i billedserien herunder.

  • Superliga, playoff: FC København-AaB (Foto: Martin Sylvest)
  • Superliga, playoff: FC København-AaB (Foto: Martin Sylvest)
  • Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022 (Foto: liselotte sabroe © RITZAU/SCANPIX)
  • Carlos Zeca og holdet med pokalen efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © RITZAU/SCANPIX)
  • Carlos Zeca og holdet med pokalen efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © RITZAU/SCANPIX)
  • FCK spillere efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)
  • FC København bliver mestre og pokalen hæves. Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22. maj 2022 (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022) (Foto: Martin Sylvest)
  • FCKs Carlos Zeca og Kevin Diks efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)
  • Cheftræner Jess Thorup. FC København bliver mestre og pokalen hæves, og fans invaderer banen. Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22. maj 2022 (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022) (Foto: Martin Sylvest)
  • Nicolai Boilesen efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)
  • FC København bliver mestre. Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22. maj 2022 (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022) (Foto: Martin Sylvest)
  • FC København bliver mestre. Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22. maj 2022 (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022) (Foto: Martin Sylvest)
  • FCKs Carlos Zeca og Kevin Diks efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © RITZAU/SCANPIX)
  • Superliga, playoff: FC København-AaB (Foto: Martin Sylvest)
  • Superliga, playoff: FC København-AaB (Foto: Martin Sylvest)
  1 / 15
 40. I går kl. 21:27

  WHO: Coronapandemien er ikke slut

  - Jeg ved, at dette ikke er budskabet, I vil høre.

  WHO's generaldirektør, Tedros Adhanom Ghebreyesus, måtte skuffe de fremmødte til sundhedsorganisationens årlige topmøde. Han påpeger nemlig, at coronapandemien ikke er slut. Det kan den ikke være, før den er i kontrol over hele verden.

  Han kunne fortælle, at antallet af positive coronatest er stigende i næsten 70 lande, og det sker samtidig med, at der generelt set bliver testet mindre.

  57 lande i verden har vaccineret mindst 70 procent af befolkningen, og det er også et ønske fra generaldirektøren, at flere lande når den procentsats.

  - Vi kan fortsat ikke forudse, hvilken vej pandemien vil tage, siger Tedros Adhanom Ghebreyesus ifølge NTB.

 41. I går kl. 21:01

  Teknologikoncernen Topsoe vil bygge kæmpefabrik til grøn brint for to milliarder kroner

  Herning skal huse en stor fabrik til produktion af grøn brint. Det oplyser teknologikoncernen Topsoes administrerende direktør Roeland Baan til erhvervsmediet Finans.

  Grøn brint kan blandt andet bruges som et alternativ til fossile brændsler i industrien eller ved tung vejtransport. Det er derfor et afgørende element for den grønne omstilling.

  - Det er den første fabrik af sin slags i verden og den største enkeltinvestering nogensinde for Topsoe, siger Roeland Baan til Finans.

  Grøn brint fremstilles ved elektrolyse. Her spalter man vand i ilt og brint ved hjælp af vedvarende energi fra sol og vind.

  I første omgang er målet for Topsoe en årlig elektrolysekapacitet svarende til 0,5 gigawatt. Det er planen, at fabrikken kan skrues helt op til fem gigawatt.

 42. I går kl. 20:48

  32 ton modermælkserstatning lander på et tørt sted i USA

  Der er akut mangel på modermælkserstatning i USA lige nu. Derfor var det en utrolig vigtig sending, der i dag landede i staten Indiana med militærfly fra Tyskland.

  32 ton modermælkserstatning var med sendingen, og det er nok til at dække omkring 15 procent af den akutte mangel. Men der er behov for meget mere. Det siger den amerikanske landbrugsminister, Tom Vilsack.

  - Det er et vigtigt skridt, men det er slet ikke det eneste skridt, der skal tages. Vi vil fortsætte med at arbejde, som præsidenten har bedt os om at gøre, og lede efter alle muligheder for at øge forsyningen, lyder det ifølge Reuters.

  Den akutte mangel på modermælkserstatning startede i slutningen af sidste år. Det er primært på grund af de manglende forsyninger som følge af coronakrisen.

  Det blev for alvor slemt i februar, da to spædbørn døde i USA. De var blevet madet med modermælkserstatning fra en Abbott-fabrik i byen Sturgis i Michigan. Der var mistanke om forurening af produkterne. Det medførte, at et kæmpe antal produkter blev trukket tilbage.

  Fabrikken blev desuden lukket.

 43. I går kl. 19:59

  Simon Kjær og AC Milan vinder første mesterskab i 11 år

  (Foto: SERENA CAMPANINI © Ritzau Scanpix)

  Fodboldklubben AC Milan har vundet den italienske liga Serie A, efter de søndag har slået Sassuolo med 3-0 på udebane.

  Dermed havde det ingen betydning, at forfølgerne fra Inter slog Sampdoria og en velspillende Mikkel Damsgaard med samme cifre i sidste spillerunde.

  Efter sejrene holdt AC Milan altså fast i forspringet på to point ned til ærkerivalerne.

  Det er den danske landsholdsspiller Simon Kjærs første professionelle titel i karrieren. Kjær var dog ikke med for Milano-holdet søndag, da han siden december har været ude med en korsbåndsskade.

  Det er første gang siden 2011, at AC Milan har vundet Scudettoen, som Serie A-titlen også bliver kaldt. Derudover er det 19. gang i klubbens historie, at de har vundet mesterskabet.

 44. I går kl. 19:43

  Fransk minister om Ukraine i EU: Der kan gå 15 til 20 år

  Efter krigen i Ukraine startede har det været et stort samtaleemne, om Ukraine kan komme ind i EU. Men det kommer ikke til at ske foreløbig. Det siger Frankrigs europaminister, Clément Beaune, i et interview.

  - Vi må være ærlige. Hvis man siger, at Ukraine tilslutter sig EU om et halvt år eller et år eller to, så lyver man. Det drejer sig formentlig om 15 til 20 år. Det tager lang tid, siger han til radiostationen Radio J ifølge AFP.

  Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har talt varmt for et bredt europæisk politisk samarbejde, hvor man kan indlemme Ukraine, selvom de ikke er medlem af EU.

  Men den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, har dog allerede afvist "den slags kompromiser". Præsidenten ønsker øjeblikkeligt at få sat gang i en proces, der kan føre til et fuldt ukrainsk EU-medlemskab.

 45. I går kl. 19:03

  Manchester City genvinder Premier League efter vildt comeback

  Det stak helt af på Etihad Stadium, da Manchester City sikrede guldet. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)

  Efter et sandt drama i sidste spillerunde har Manchester City vundet den bedste engelske fodboldrække.

  Inden sidste runde var der kun et enkelt point mellem City og Liverpool, og derfor kunne Manchester-holdet med en sejr over Aston Villa sikre mesterskabet.

  Det startede dog skidt for City, der kom bagud 0-2, men efter et vildt comeback og tre scoringer på knap seks minutter blev tingene vendt på hovedet og mesterskabet sikret med en 3-2-sejr.

  Liverpool formåede ellers at vinde deres kamp med 3-1 over Wolverhampton, men sølvvinderne kunne intet stille op, da Manchester City gjorde arbejdet færdigt.

  Dermed har Manchester City vundet fire af de sidste fem sæsoner i Premier League.

  Samtidigt sikrede Pierre-Emile Højbjerg og Tottenham ligaens fjerdeplads, der sikrer Champions League-fodbold i næste sæson, med en storsejr på 5-0 over Norwich.

 46. I går kl. 19:01

  Mindst 57 døde efter 'værste oversvømmelser i to årtier' i Bangladesh og Indien

  Mere end to millioner personer er påvirket af oversvømmelserne i Bangladesh og Indien. (Foto: MAMUN HOSSAIN © Ritzau Scanpix)

  Lige nu kæmper Bangladesh og østlige regioner i Indien med de værste oversvømmelser i næsten to årtier. Det skriver The Guardian.

  Det er en voldsom nedbør, som har skabt oversvømmelserne. Omkring to millioner personer er strandet som følge af naturkatastrofen.

  Oversvømmelserne har også skabt jordskred forskellige steder i både Bangladesh og i Indien.

  I det nordøstlige Indien var det et brud i en større dæmning i ved Barak-floden, som skabte oversvømmelserne. Mindst 100 landsbyer ved floden er blevet oversvømmet.

 47. I går kl. 18:58

  FC København vinder Superligaen for 14. gang

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Efter en pause på tre år er FC København igen øverst på den danske fodboldtrone.

  Et sprudlende FCK-mandskab vandt søndag 3F Superligaen med en 3-0-sejr på hjemmebane over AaB, og derfor forvandlede Parken sig til en stor guldfest.

  Alt skulle da også gå galt for københavnerne, hvis de skulle sætte mesterskabet over styr i sidste spillerunde. Forfølgerne fra FC Midtjylland var nemlig tre point bagud, og samtidig skulle de hale ni mål ind på de nykårede mestre.

  Derfor havde det ingen betydning i kampen om mesterskabet, at midtjyderne på samme tid slog Randers FC med 3-2.

  Brøndby IF formåede at snuppe fjerdepladsen, efter de slog bronzevinderne fra Silkeborg IF med 2-1. Dermed skal de spille en playoffkamp om en plads i næste sæsons Conference League mod Viborg, der vandt nedrykningsspillet.

  Du kan se højdepunkter fra kampen mellem FC København og AaB her:

 48. I går kl. 17:59

  Aalborg Håndbold sikrer godt udgangspunkt til kampen om DM-titlen

  Aalborg Håndbold vandt søndag 29-27 over Skjern i den direkte duel om førstepladsen i slutspilsgruppe 1 i herrernes liga. Dermed har de forsvarende danmarksmestre sikret en mere overkommelig modstander i den kommende DM-semifinale.

  De undgår med sejren at møde førstepladsen fra den anden gruppe, GOG, der søndag slog Skanderborg Aarhus med 32-28 på hjemmebane.

  Nordjyderne skal i stedet møde Bjerringbro-Silkeborg, der søndag slog Ribe-Esbjerg med 30-28. GOG, der vandt grundspillet, møder Skjern i semifinalen.

  Også Fredericia og Mors-Thy var i aktion søndag, men havde ikke noget at spille for. Her vandt Fredericia med 35-34.

 49. I går kl. 17:56

  Kirkeminister vil undersøge anklage om overgreb i Københavns domkirke

  Ifølge Berlingske har en ansat i Københavns domkirke krænket et barn, men beholdt sit job. Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) siger nu til mediet, at hun vil undersøge sagen nærmere.

  Til Berlingske har en mand fortalt, at da han var mellem 12 og 14 år, blev han krænket seksuelt af en ansat i kirken. Den formodede krænker har ifølge avisen ledelsesansvar for flere kolleger.

  Domkirken fik kendskab til sagen i 2014, hvor den blev politianmeldt. Den blev dog henlagt på grund af de daværende regler om forældelse.

  - Den adfærd, der er beskrevet i artiklen, er uforenelig med at arbejde i folkekirken eller andre steder. Det kan ikke siges tydeligt nok, siger Ane Halsboe-Jørgensen til Berlingske.

  Overgrebene skulle have fundet sted i 1990'erne.

  I en tidligere udgave af denne artikel fremgik det, at manden har fortalt, at han som barn blev krænket seksuelt i kirken. Det er ikke korrekt. Manden fortæller derimod, at han blev krænket af en ansat i kirken.

 50. I går kl. 17:11

  NRK fjerner nyhedsside med 520.000 følgere fra Facebook

  Den offentlige samtale på Facebook har begrænset værdi. Det mener det norske medie NRK i hvert fald.

  Derfor har mediet valgt, at man fra den 1. juni lukker Facebook-siden 'NRK Nyheter', der har over 520.000 følgere og er landets største inden for nyheder. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

  - Man kan stille sig spørgsmålet om, hvad kommentarfelterne tilfører det norske samfund af positive værdier. Publikumsdialog er for vigtig til, at vi kan overlade det til algoritmer i Palo Alto (hvor Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, bor, red.), forklarer nyhedsredaktør i NRK Espen Olsen Langfeld til NTB.

  Det er fortsat planen at dele nyheder på en anden af mediets Facebook-sider, men mængden vil blive reduceret.

Mere fra dr.dk