Seneste nyt
30. nov 2021

Bøder på 100 euro til uvaccinerede grækere over 60 år

Flere end 500.000 personer over 60 år er endnu ikke vaccinerede i Grækenland. (Foto: SAKIS MITROLIDIS © Ritzau Scanpix)

Grækenland vil gøre det obligatorisk for alle borgere over 60 år at blive vaccineret mod coronavirus. Nægter man at få stikket, vil man fra 16. januar få en bøde på 100 euro hver måned.

- Det er prisen for sundhed, siger den græske premierminister Kyriakos Mitsotakis ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Grækenland bliver dermed det første land i EU til at gøre coronavaccine obligatorisk for en bestemt aldersgruppe.

- Beslutningen gør ondt, men jeg føler et ansvar over for de mest sårbare, også selvom folk bliver utilfredse, forklarer Mitsotakis.

Omkring 63 procent af den græske befolkning er fuldt vaccinerede mod coronavirus, hvilket er under gennemsnittet i EU.

Seneste nyt

 1. 11 min. siden

  DF-gruppeformand Peter Skaarup vil gerne fortsætte på posten

  Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, håber, at han får lov at beholde sin post.

  Det siger han kort efter det første gruppemøde i partiet, efter at Morten Messerschmidt er blevet valgt til ny formand.

  - Det er op til folketingsgruppen, om jeg skal fortsætte, men ja, jeg vil gerne bidrage til, at Dansk Folkeparti kommer frem igen, siger Peter Skaarup.

  Skaarup er ikke en af de mange DF'ere, der har meldt ud, hvem de har støttet i formandsopgøret, men nu erklærer han sin støtte til Morten Messerschmidt.

  - Jeg vil bakke op om den formand, vi har nu.

  Hvem, der skal bestride posterne i den fremtidige ledelse i Dansk Folkeparti, er stadig uvist, men Morten Messerschmidt siger, at han nu vil tale med samtlige medlemmer af folketingsgruppen og høre deres mening.

 2. 39 min. siden

  Kontakttallet er 1,2: 'Epidemien vil toppe i nær fremtid'

  Selvom kontakttallet er beregnet til 1,2 og epidemien altså fortsat vokser, så er der grund til at holde humøret højt.

  For på mange områder går det godt, og vurderingen er, at epidemien topper i den nærmeste fremtid.

  Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

  - Vores nuværende vurdering er, at epidemien vil toppe i nær fremtid, skriver ministeren.

  - Vi har godt styr på indlæggelsestal, hvilket skyldes kombi af, at 3,5 mio danskere nu er revaccineret, og at omikron er mindre alvorlig.

  I sidste uge var kontakttallet også 1,2, og ugen før var det 0,9.

  (Foto: (Screendump))
 3. 43 min. siden

  46.590 er smittede med corona det seneste døgn

  Det sidste døgn er 46.590 personer registreret smittet med coronavirus. 14 personer er døde.

  Det viser tal fra Statens Serum Institut.

  Dagens smittetal er baseret på 213.616 pcr-test. Det svarer til en positivprocent på 21,8 procent.

  Samtidig stiger antallet af indlagte med covid-19 med 24 personer til 918. Heraf er 44 på intensiv og 28 får hjælp af en respirator.

  222 af dem er indlagt i psykiatrien - og er altså ikke indlagt på grund af corona.

  2.856 af de nye tilfælde har tidligere været smittet.

 4. I dag kl. 13:32

  Brentford-træner Thomas Frank sigtet for rødt kort

  Thomas Frank fik rødt kort efter slutfløjtet i opgøret mod Wolverhampton. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)

  Det Engelske Fodboldforbund (FA) sigter den danske Brentford-cheftræner, Thomas Frank, ovenpå det røde kort i weekendens kamp.

  Det sker på baggrund af Franks sprogbrug og opførsel over for dommer Peter Bankes efter slutfløjt af Brentfords nederlag til Wolverhampton, begrunder FA.

  Den danske træner, der netop har forlænget sin kontrakt i Brentford, kan forsvare sig indtil torsdag i sagen.

  Allerede efter kampen undskyldte Frank over for sine spillere.

  - Jeg sagde til spillerne, at de skulle passe på ikke at få gule kort, så jeg undskyldte til dem for ikke at kunne styre mine følelser, sagde Thomas Frank ifølge Sky Sports efter kampen.

 5. I dag kl. 13:00

  Rusland sætter oppositionsleder Navalnyj på terrorliste

  Den fængslede russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyj er blevet opført på de russiske myndigheders liste over terrorister og ekstremister.

  Ud over Navalnyj er yderligere ni af hans rådgivere og støtter blevet opført på listen.

  Det oplyser hans egen antikorruptionsbevægelse, FBK, skriver Ritzau.

  På terrorlisten er Navalnyj sidestillet med højreekstreme nationalister og udenlandske terrororganisationer som Islamisk Stat (IS).

  Navalnyj blev fængslet for et år siden. Han blev anholdt, da han vendte tilbage til Rusland efter et ophold i Berlin. Her var han blevet behandlet efter at have overlevet en forgiftning.

 6. I dag kl. 12:38

  Sjælden næbhval på besøg i Kolding Fjord

  En sjælden næbhval er spottet i Kolding Fjord, tirsdag den 25. januar 2022. Ifølge Dansk Pattedyratlas er døgling to gange registreret i indre danske farvande. Det vides ikke, hvorfor hvalen har forvildet sig til Kolding Fjord. (Foto: Presse-fotos.dk © Ritzau Scanpix)

  Bare svømme, bare svømme. Det mente fisken 'Dory' fra Disneys 'Find Nemo' i hvert fald.

  Og måske næbhvalen, der i øjeblikket huserer i Kolding Fjord, har tænkt det samme. Hvalen er i hvert fald lang væk fra de vante omgivelser i Nordatlanten.

  Ifølge Charlotte Bie Thøstesen, der er museumsinspektør ved Fiskeri- og Søfartsmuseet, er der tale om en døgling, der hører til familien af næbhvaler.

  - Det er ikke første gang, at en døgling bliver observeret i danske farvande. Men det er bestemt ikke hverdagskost, siger hun til Ritzau.

  Næbhvalen har været i fjorden siden i går eftermiddag, og det er uvist, hvorfor den har fundet vej til de danske breddegrader.

  - Det kan have meget med tilfældigheder at gøre, at den har forvildet sig hertil. Det kan også være, at den er syg og svækket og har lagt sig til at dø. Det ved vi på nuværende tidspunkt ikke, siger Charlotte Bie Thøstesen.

 7. I dag kl. 12:16

  Bent Bøgsted genopstiller ikke ved næste folketingsvalg

  Det nordjyske folketingsmedlem Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti forlader Folketinget, når der næste gang udskrives valg. Den 66-årige nordjyde meddeler tirsdag sine partifæller på Christiansborg, at han ikke genopstiller. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

  Det nordjyske folketingsmedlem Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti forlader Folketinget, når der udskrives valg næste gang.

  Bent Bøgsted pointerer over for avisen, at beslutningen om ikke at genopstille blev truffet sidste sommer, og at den ikke er udløst af weekendens formandsvalg i partiet. Her støttede Bent Bøgsted Martin Henriksen.

  - Kristian (Thulesen Dahl, red.) bad mig om at vente med at offentliggøre beslutningen til efter kommunalvalget. Da der så umiddelbart efter blev indkaldt til ekstraordinært årsmøde, valgte jeg at vente til nu for at holde tingene adskilt, siger Bent Bøgsted.

  - Jeg døjer lidt med helbredet. Jeg er lige blevet 66 og har været i Folketinget i 20 år, så jeg synes, jeg har aftjent min værnepligt, siger Bent Bøgsted til TV 2 Nord.

 8. I dag kl. 12:08

  DF'er Marie Krarup i skarp kritik af Pia Kjærsgaard

  Både tidligere formand Kristian Thulesen Dahl (DF) og Marie Krarup (DF) retter nu skarp kritik mod partistifter og ex-ex-formand Pia Kjærsgaard på vej til partiets første gruppemødet, efter Morten Messerschmidt er blevet valgt til formand.

  Folketingsmedlem Marie Krarup (DF) kalder hende en 'stor del af problemet' i Dansk Folkeparti - som Marie Krarup har meldt ud, at hun overvejer at forlade.

  - Jeg kan ikke leve med, at en tidligere formand, Pia Kjærsgaard, sidder i den danske verdenspresse og taler grimt om mig og andre, siger hun.

  - Hun er en meget, meget stor del af problemet.

  Er du bange for at partiet går i opløsning?

  - Ja, siger hun.

  Kristian Thulesen Dahl siger, at Pia Kjærsgaard har gjort det svært for ham i sin tid som formand.

  - Der er ingen tvivl om, at Pia har haft sine egen dagsordener og har ønsket at styre noget mere, end hun skulle som ex-formand, siger han og slår fast, at han ikke mener, hverken han selv eller Pia Kjærsgaard skal være en del af ledelsen fremover.

  Hvilken fremtid Pia Kjærsgaard skal have under Morten Messerschmidts formandsskab, vil Morten Messerschmidt ikke ind på endnu.

  - Jeg ser Pia Kjærsgaard som en central del af folketingsgruppen, siger han.

 9. I dag kl. 11:45

  Per Christensen stopper som formand for 3F

  Landets største fagforening, 3F, skal find en ny forbundsformand, efter at Per Christensen netop har meddelt, at han stopper efter mere end otte år på posten.

  Det skriver 3F i en pressemeddelelse.

  - 3F's ledelse og formand Per Christensen har i dag indgået en gensidig aftale, om at Per Christensen fratræder sin stilling som formand.

  Nyheden kommer, efter at BT har kunnet afsløre, hvordan 3F-formanden af to omgange har levet et dobbeltliv med flere kvinder, der ikke kendte til hinandens eksistens.

  3F's næstformand Tina Christensen siger i pressemeddelsen, at der i forbindelse med sagen er sået tvivl om Per Christensens evner som formand, og at man derfor er nået til en gensidig forståelse om at stoppe samarbejdet.

  - Måske var det engang sådan, at man kunne skille privatliv og arbejdsliv, når man var en fremtrædende figur. Det kan man ikke, når det vedrører forhold af en karakter som i den aktuelle situation. Det har både vi og Per Christensen erkendt - derfor stopper han nu som formand i en gensidig forståelse, siger hun.

 10. I dag kl. 11:34

  Londons politi efterforsker nu 'en række begivenheder' i Downing Street under sidste to års coronanedlukninger

  Britisk politi efterforsker nu brud på corona-restriktionerne under "flere begivenheder" i Downing Street 10, premierministerens kontor og embedsbolig i London, under de seneste års nedlukninger i England.

  Det oplyser chef for Londons Metropolitan Police, Cressida Dick, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  - Jeg kan bekræfte, at vi nu efterforsker en række begivenheder, der fandt sted i Downing Street og Whitehall i løbet af de sidste to år for brud på covid-19-restriktionerne, siger hun.

  Meldingen kommer efter nye festanklager igen i går så dagens lys - denne gang i forbindelse premierminister Boris Johnsons fødselsdag i juni sidste år.

 11. I dag kl. 11:27

  Jeppe Kofod undrer sig over, at danske soldater ikke er velkomne i Mali

  Det vækker undren hos den danske regering, at danske specialstyrker ikke er velkomne i Mali.

  De er nemlig indsat efter en klar invitation fra Mali, hvor en dobbelt kupmager sidder på magten.

  Det siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S), der i øjeblikket er i Bruxelles for blandt andet at diskutere sanktioner mod styret i det skrøbelige, vestafrikanske land.

  - Det er ikke nogen hemmelighed, at i øjeblikket er der en hård diplomatisk diskussion med overgangsregeringen. De har sat demokratiet ud af kraft, som vi lægger vægt på kommer tilbage så hurtigt som muligt, siger Kofod til Ritzau.

 12. I dag kl. 11:14

  Tidligere leder i børsnoteret selskab tiltalt for insiderhandel

  Hvis det står til anklagemyndigheden, så skal en tidligere ledende medarbejder i et børsnoteret dansk selskab i fængsel.

  I en pressemeddelelse lyder det, at medarbejderen havde udnyttet sin viden om en mulig annullering af en produktlancering til at sælge aktier for 2,2 millioner kroner i maj 2019.

  Det er ulovligt og kaldes insiderhandel.

  Efterforskningen blev indledt i februar 2020, da Finanstilsynet anmeldte mistanken om mulig insiderhandel. Den ledende medarbejder stod nemlig på virksomhedens insiderliste på samme tidspunkt, som aktiesalget fandt sted.

  Ifølge nyhedsbureauet Ritzau tjente medarbejderen 388.854 kroner, som anklagemyndigheden kræver konfiskeret.

 13. I dag kl. 11:13

  EM-kampenes bedste spiller får hygiejnesæt i præmie

  Når kampens bedste spiller kåres under EM i håndbold, er præmien en pakke med 38 hygiejnesæt.

  Ikke til spilleren selv, men til familier i det afrikanske land Malawi, hvor lidt over 40 procent af befolkningen ikke har adgang til rent vand.

  Hygiejnesættene kan hjælpe 190 mennesker i Malawi med at få rent vand og sanitet i en måned.

  Det er en af slutrundens store sponsorer, pumpekoncernen Grundfos i Bjerringbro, der sammen med Røde Kors donerer hygiejnesættene.

  Der bliver kåret en 'kampens bedste spiller' i 65 kampe under EM-slutrunden.

 14. I dag kl. 11:02

  Flere forsikringsselskaber accepterer bøde for kønsdiskrimination

  I alt otte forsikringsselskaber har indtil videre accepteret at betale en bødestraf for at have kønsdiskrimineret gravide og nybagte mødre.

  I alt har bagmandspolitiet udstedt bøder på op til 1,4 millioner kroner til 14 selskaber.

  De resterende selskaber har frist indtil den 1. februar til at meddele, om de accepterer bøden. Hvis ikke vil sagerne blive indbragt for en domstol af bagmandspolitiet.

 15. I dag kl. 10:33

  Taliban mødes i dag med Norges viceudenrigsminister

  Ifølge Norges statsminister, Jonas Gahr Støre, er der tale om et nødvendigt onde at mødes med bevægelsen for at undgå en humanitær katastrofe i Afghanistan. Men besøget vækker stadig vrede - blandt andet fordi kritikere mener, at det kan være med til at legitimere Taliban-styret. (Foto: Stian Lysberg Solum © Ritzau Scanpix)

  I dag skal en delegation fra den militante islamistiske bevægelse Taliban mødes med Norges viceudenrigsminister.

  Det norske udenrigsministerium har inviteret Taliban i et forsøg på at afværge en humanitær katastrofe i Afghanistan, men der er ikke kommet meget konkret ud, fortæller DR's Europa-korrespondent Anna Gaarslev.

  - Det er en spæd begyndelse i en meget lang og kompliceret proces, der måske på et eller andet tidspunkt vil indebære en positiv forandring for de afghanere, som det hele handler om.

  Besøget har vakt stor forargelse i Norge.

  DR's korrespondent spurgte i går Talibans udenrigsminister, om han så det faktum, at møderne overhovedet finder sted, som sen sejr for Taliban.

  - Ja, vi har opnået meget, nu baner Norge vejen for os. Det er godt, at omverdenen har indledt en dialog med os, svarede Talibans udenrigsminister.

 16. I dag kl. 10:23

  AaB henter Viborg FF's Lars Friis som ny træner fra sommer

  Lars Friis overtager AaB fra august. (Foto: Frank Cilius © Ritzau Scanpix)

  Superliga-klubben AaB har skrevet kontrakt med Viborg FF's cheftræner Lars Friis fra 1. august.

  Dermed har den nordjyske klub fundet sin afløser, efter at spanske Marti Cifuentes valgte at stoppe i AaB i sidste uge og starte op i svenske Hammarby i stedet.

  Det er dog stadig ikke klart, hvem der skal stå for ansvaret for AaB-truppen i foråret. Klubben skriver på sin hjemmeside, at Rasmus Würtz og Oscar Hiljemark pt. står for holdet, men sportschef Inge Andre Olsen åbner op for en anden midlertidig løsning til cheftrænerrollen, indtil Lars Friis tiltræder til sommer.

  Lars Friis har skrevet under på en kontrakt frem til 2025 med AaB.

 17. I dag kl. 10:01

  3F-lokalformand før krisemøde: Per Christensen har vores fulde opbakning

  Det skal ikke koste 3F's forbundsformand, Per Christensen, posten, at han af to omgange har haft forhold til to kvinder, der ikke kendte til hinandens eksistens.

  Så klar i mælet er lokalformanden for 3F Storkøbenhavn, Jesper Holm, forud for et krisemøde. Mødet skulle have startet klokken 10, men er 10.30 endnu ikke begyndt.

  - Der er fuld opbakning til Per fra os i hele 3F Storkøbenhavn. I nogle dage vil det være besværligt, men på den lange bane er jeg ikke spor i tvivl om, at han er den rigtige forbundsformand, siger Jesper Holm.

  Noget mere fåmælt er lokalformanden i Aalborg, Allan Busk. Han fortæller, at han vil afvente Per Christensens redegørelse om forløbet.

  - Det er en træls sag, men nu er jeg simpelthen nødt til at gå inden for, siger han.

  Opdateret med, at mødestarten er udskudt.

 18. I dag kl. 09:53

  Blå partier i modsvar til rødt flertal: Vil sænke beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft yderligere

  Det fortæller Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige i dag.

  De mener, at grænsen bør ligge på 360.000 kroner om året, for at skaffe mere arbejdskraft i en tid, hvor der er stor mangel på hænderne. I alt foreslår partierne at sænke grænsen permanent for 12.000 personer om året.

  Til gengæld er det ikke arbejdskraft fra alle lande, der er velkommen.

  - Det er fra lande, vi har god erfaring med. Men den almindelige beløbsgrænse for andre lande, siger Nye Borgerliges formand Pernille Vermund.

  På Facebook har hun skrevet, at det særligt er muslimske lande i Nordafrika og Mellemøsten, der ikke er inkluderet i ordningen.

  Hverken regeringens forslag eller de blå partiers forslag har flertal i Folketinget.

 19. I dag kl. 09:23

  4.500 sygehusansatte i Region Syddanmark får lønforhøjelse

  4.500 medarbejdere på Region Syddanmarks sygehuse kan se frem til mere i løn.

  På et møde i går vedtog regionsrådet at sætte 70 millioner kroner af om året, der skal give et lønløft til særlige personalegrupper - for eksempel sygeplejersker på akut- og intensivafdelingerne.

  Regionen håber, at det kan være med til at rekruttere nye folk og holde på medarbejderne.

  Og det er der brug for, siger John Christiansen, der er formand for Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark.

  - Nogle steder har det været nødvendigt at lukke afsnit og skære ned på operationskapaciteten. Og det skyldes ikke corona eller overenskomstforhandlingen. Det er fordi, der er for få medarbejdere.

 20. I dag kl. 09:04

  Regeringen klar med 15 initiativer mod jødehad: Holocaust skal for eksempel på skoleskemaet

  Regeringen vil med 15 intitiativer sætte ind mod jødehad. Initiativerne er her til morgen blevet præsenteret på et pressemøde med justitsminister Nick Hækkerup (S) og kirke- og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

  Initiativerne skal sætte bredt ind mod antisemitisme. Antisemitisme kan beskrives som fordomme eller endda had mod jøder som en samlet gruppe.

  Regeringen afsætter blandt andet midler til obligatorisk undervisning i Holocaust i folkeskolen og gymnasier, til styrket undervisning af politifolk i forebyggelse af radikalisering og mere målrettet forskning i antisemitisme.

 21. I dag kl. 08:59

  Tennisspiller Frederik Løchte Nielsen stopper karrieren

  (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Den danske tennisspiller Frederik Løchte Nielsen stopper sin karriere i en alder af 38 år.

  Det bekræfter han i et interview over for TV2 Sporten.

  - Jeg har fået alt det ud min karriere, som jeg drømte om, da jeg begyndte mit professionelle tennisliv for 20 år siden - og mere til, siger han.

  Løchte Nielsen fik dermed spillet sin sidste kamp i sin professionelle karriere fredag nat dansk tid, da han røg ud i anden runde i doubleturneringen ved Australian Open.

  Danskerens største triumf i karrieren daterer tilbage til 2012, hvor han vandt doubleturneringen ved Wimbledon sammen med sin britiske makker Jonathan Marray.

 22. I dag kl. 08:16

  Boris Johnson blev fejret med kage og sang under coronanedlukning

  Som det er med 'surprise'-fester, så ved fødselsdagsbarnet sjældent, at der kommer gæster med kager og sang.

  Og det mener Downing Street 10 også var tilfældet, da premierminister Boris Johnsons kone og personale overraskede ham i juni 2020, skriver BBC.

  - Boris Johnson har angiveligt haft en fødselsdagsfest, hvor det var ulovligt at have sociale forsamlinger indendørs, fortæller DR's korrespondent i Storbritannien, Tinne Hjersing Knudsen.

  Johnson blev overrasket i 'The Cabinet Office', som er et centralt rum, hvor man taler om, hvad der skal vedtages af politik, fortæller Tinne Hjersing Knudsen.

  - Downing Street benægter ikke, at det er fundet sted, tværtimod forsvarer de sig med, at det var en lille forsamling, og Boris Johnson kun var til stede i ti minutter.

 23. I dag kl. 07:43

  Lempelser for selvisolation letter hos skoleleder

  Det bliver efter alt at dømme nemmere at få skoledagen til at fungere på landets skoler, efter at Sundhedsstyrelsen i går lempede anbefalingerne for selvisolation.

  Ifølge en skoleleder i Frederikshavn gør det kabalen markant lettere at få til at gå op.

  - De sidste to uger har vi i det nordjyske været meget udfordret på at få det til at hænge sammen, fordi vi har mange smittede, siger Mogens Brag, der er skoleleder på Strandby Skole, og er medlem af hovedbestyrelsen i Skolelederforeningen.

  Allerede fra i dag er skolelederen klar på at byde lærere velkommen tilbage, hvis de selvfølgelig er symptomfri, og der er gået fire dage siden en positiv test.

 24. I dag kl. 07:26

  Australsk krigsskib på vej til Tonga med nødhjælp: 23 besætningsmedlemmer har fået corona

  Et australsk krigsskib har vendt snuden mod Tonga med nødhjælp til østaten, der for ti dage siden blev ramt af et undersøisk vulkanudbrud.

  Det kan dog blive lidt af en udfordring at overlevere forsyningerne, da 23 af skibets 600 besætningsmedlemmer har fået corona. Det skriver Reuters.

  Ifølge den australske forsvarsminister, Peter Dutton, arbejder myndighederne på at finde en løsning, hvor skibet ikke behøver at lægge til kaj.

  - Selvfølgelig har de desperat brug for hjælpen, men de ønsker ikke risikoen for covid-19, sagde forsvarsministeren.

  Alle besætningsmedlemmer er vaccineret, og de 23 medlemmer samt allernærmeste kontakter er gået i isolation.

  Tonga har kun registreret ét smittetilfælde under pandemien - en turist fra New Zealand.

 25. I dag kl. 07:11

  Tirsdag byder på lidt af hvert: både sol, byger og gråvejr

  (Foto: Viggo Hjort Kohberg)

  De grå skyer holder godt ved os i de her dage, men der er dog en væsentlig lysere udsigt til en del af landet i dag.

  Bor man i de nordlige egne i Jylland, Fyn eller Sjælland, så er der nogen eller en del sol i vente senere i dag.

  Det får ikke temperaturen til at ændre sig, der nu og døgnet igennem ligger på omkring 5 til 6 grader.

  Der kommer enkelte byger, hovedsageligt i de sydlige egne.

  Vinden blæser fortsat fra vest med en let til frisk styrke, dog op til hård vind ved kysterne. Ved kysterne mod Kattegat op til kuling-styrke.

 26. I dag kl. 06:55

  Danmark opfattes som et af de mindst korrupte lande i verden

  Her til morgen har organisationen Transparency International offentliggjort sit årlige index over korruption i verden.

  Her deler Danmark førstepladsen som det land, der opfattes som mindst korrupt, sammen med New Zealand og Finland.

  Indekset er baseret på undersøgelser af eksperter og erhvervslederes opfattelse af, hvor korrupt et lands offentlige sektor er. Der er derfor ikke tale om et facit over graden af korruption i de enkelte lande.

 27. I dag kl. 06:37

  Martin Henriksen vil ikke stille op for DF ved næste folketingsvalg

  I søndags tabte Martin Henriksen (DF) kampen om at blive Dansk Folkepartis næste formand til Morten Messerschmidt.

  Til TV2 ØST fortæller Henriksen, at han ikke har planer om at stille op for partiet ved næste folketingsvalg.

  Beslutningen har det mangeårige medlem af partiet truffet som en direkte konsekvens af manglende tillid til Messerschmidt.

  - Som folketingskandidat og som folketingsmedlem skal man til enhver tid kunne forsvare formanden i stort og småt. Det kan jeg simpelthen ikke få mig selv til, og det bliver jeg nødt til at tage konsekvensen af, siger han.

  Henriksen sidder ikke i Folketinget i øjeblikket, da han ikke fik nok stemmer ved det sidste folketingsvalg.

  Ved kommunalvalget i november blev han valgt ind i byrådet i Stevns Kommune.

  DR Nyheder forsøger at få en kommentar fra Martin Henriksen.

 28. I dag kl. 06:07

  Jakob Ellemann vil afskaffe alle coronarestriktioner om senest 14 dage

  Står det til Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, så skal covid-19 ikke mere være en samfundskritisk sygdom, når kategoriseringen står til at udløbe 5. februar.

  - Da corona ramte for to år siden, vidste vi ikke, hvad det var. Og der var det en alvorligere sygdom end med de varianter, vi ser i dag. Nu har vi en anden situation, hvor rigtig mange danskere er vaccineret, siger Ellemann.

  Derfor bør det også være slut med mundbind, coronapas og andre coronarestriktioner i Danmark.

  Venstres formand understreger, at det ikke kun er den lægefaglige ekspertise hos sundhedsmyndighederne, politikerne skal tage hensyn til.

  - Det skal vi også gøre ud fra hensynet til resten af samfundet. Særligt de unge mennesker har været ramt af nedlukning. De har fået lukket deres uddannelser, ikke haft mulighed for at se hinanden. De lider under det her, og det må vi også tage hensyn til.

 29. I dag kl. 05:49

  Snestorm har skabt ravage flere steder i Grækenland

  • Selvom sneen har skabt trafikale vanskeligheder, har den blandt Athens borgere dog også været anledning til lidt sjov - som at bygge en snemand. (Foto: STELIOS MISINAS © Ritzau Scanpix)
  • Skoler, ikke-essentielle forretninger og banker i blandt andet Athen vil holde lukket tirsdag, da det usædvanligt kolde vejr først ventes at ophøre natten til onsdag. (Foto: GEORGE VITSARAS © Ritzau Scanpix)
  • Grækenlands hovedstad, Athen, er mandag blevet ramt af en kraftig snestorm, der skaber problemer flere steder. (Foto: Aris Messinis © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Grækerne skal huske vanter, en varm hue og en solid jakke, når de bevæger sig udenfor.

  Et tykt lag sne har lagt sig henover landet, og især den græske hovedstad, Athen, er blevet hvid.

  Sneen har dog skabt ravage flere steder og har forstyrret blandt andet flytrafikken og den kollektive trafik.

  Kraftigt snefald er et sjældent syn i Athen. Men det er andet år i træk, at byen bliver ramt af en kraftig snestorm. Årets storm har fået navnet Elpida.

  I Athen er alle tog- og busforbindelser blevet suspenderet. Samtidig er alle byens vaccinationscentre blevet lukket. Det samme er tilfældet på den nærliggende ø Evia, oplyser sundhedsmyndighederne.

 30. I dag kl. 05:32

  James Webb-teleskopet er fremme ved sin destination i rummet

  James Webb-teleskopet nåede mandag frem til det sted, hvor det skal gå i kredsløb i en afstand af 1,5 millioner kilometer fra Jorden. Foto viser teleskopet, lige efter at det blev adskilt fra den raket, det blev sendt op med 25. december. (Foto: Bill Ingalls © Ritzau Scanpix)

  1,5 millioner kilometer virker formodentlig som en fuldstændig uoverskuelig lang tur.

  Det er i hvert fald den lange tur som rumteleskopet James Webb har været ude på.

  Teleskopet er nemlig nået frem til sin destination, USA's rumadministration, Nasa.

  - Webb, velkommen hjem, lyder det fra Nasa.

  Teleskopet, som er det kraftigste, der nogensinde er bygget, skal gøre det muligt at opfange signaler og lys så tæt på Big Bang for 13,8 milliarder år siden som nogensinde før. Dermed kan videnskabsfolk få en bedre forståelse af, hvordan det tidlige univers så ud.

  Teleskopet, der blev opsendt 25. december med en Ariane 5-raket fra den europæiske rumbase i Fransk Guyana, skal afløse Hubble-teleskopet, der blev opsendt i 1990.

 31. I dag kl. 05:20

  Omikron får Tyskland til at forlænge coronarestriktioner

  Vores venner syd for den danske grænse har længe levet med restriktioner, og nu må tyskerne væbne sig med mere tålmodighed.

  Tyskland har nemlig forlænget landets coronarestriktioner som følge af den hurtige spredning af omikronvarianten, oplyser den tyske forbundskansler, Olaf Scholz. Det skriver Ritzau.

  Beslutningen er truffet i fællesskab med lederne fra de 16 delstater i Tyskland.

  - Nu er det tid til, at vi holder kursen, siger Scholz.

  Regeringen vil tage gårsdagens beslutning op til genovervejelse, hvis smittetallene stiger eller falder drastisk.

  Restriktionerne betyder blandt andet, at kun folk, som har fået et booster-stik eller tester negativt efter at være blevet fuldt vaccineret eller have været syge, har adgang til barer og restauranter.

  Forsamlingforbuddet er ti mennesker eller to husstande privat, hvis der er uvaccinerede personer til stede.

  Scholz og delstatslederne skal drøfte restriktionerne igen 16. februar.

 32. I dag kl. 05:10

  Dansk Oscar-kandidat modtager fornem filmpris i Sverige

  Prisregnen fortsætter for den danske film 'Flugt'.

  Jonas Poher Rasmussens animerede dokumentar har modtaget prisen for 'Bedste Internationale Film' ved Guldbagge-uddelingen i Sverige i går aftes.

  Det oplyser Det Svenske Filminstitut, der står for at uddele prisen, som svarer til den danske Bodilpris i Danmark.

  Den regnes for at være den fineste svenske filmpris.

  'Flugt' er også det danske bud på en af de eftertragtede oscarstatuetter.

  Således er filmen i spil til at blive oscarnomineret i kategorierne Bedste Internationale Film og Bedste Dokumentar.

  Filmen kan også blive nomineret som Bedste Animationsfilm.

  De endelige nomineringer bliver offentliggjort 8. februar, inden oscaruddelingen løber af stablen 27. marts.

 33. I går kl. 23:45

  Tragedie ved det afrikanske mesterskab: Mindst otte er omkommet i forsøg på at komme ind på stadion

  Camerouns landshold vandt ottendedelsfinalen over Comorerne 2-1, mens de var uvidende om, hvad der var sket ude foran stadion. (Foto: Mohamed Abd El Ghany © Ritzau Scanpix)

  Opdateret 05:20: Dødstallet er opjusteret fra mindst seks til mindst otte.

  Ottendedelsfinalen ved African Cup of Nations i fodbold mellem værtsnationen Cameroun og miniputnationen Comorerne har fået tragiske følger.

  Mindst otte personer har mistet livet i forbindelse med et stormløb for at komme ind på stadion til kampen. Det skriver AP.

  Talspersoner fra det nærliggende Messassi Hospital har ifølge AP meddelt, at minimum 40 personer er kommet til skade i kaosset, og for flere af dem er det alvorligt. Og guvenøren i den centrale region, Naseri Paul Biya, udtaler, at dødstallet kan stige.

  Kampen blev spillet på Olembe Stadium i Camerouns hovedstad, Yaounde, hvor der er plads til 60.000 tilskudere. På grund af coronasmitten må stadion kun huse 80 procent af det maksimale.

  Angiveligt forsøgte mange uden billet at skaffe sig adgang til stadion.

 34. I går kl. 23:31

  Malis regering beder Danmark om at trække soldater hjem: Udenrigsministeriet vil have klarhed over situationen

  Malis regering har mandag bedt Danmark om straks at trække de danske soldater, som bidrager til en franskledet mission i landet, hjem.

  Det står i en udtalelse fra regeringen ifølge Reuters.

  Udenrigsministeriet kan ikke bekræfte, at det er tilfældet. Man ønsker klarhed over situationen. Det oplyses i et skriftligt svar til DR Nyheder.

  - Vi er fra dansk side i kontakt med det maliske overgangsstyre. Der er på nuværende tidspunkt betydelig usikkerhed om overgangsstyrets udmelding. Det danske bidrag er en del af den fransk-ledede indsats i Mali, og vi koordinerer derfor også løbende og tæt med vores partnere, ikke mindst Frankrig. Vi arbejder på højtryk for at skabe større klarhed over situationen.

  Det er blot en uge siden, at Danmark sendte et hold af jægersoldater og et kirurghold til landet for at være en del af missionen 'Takuba Task Force'.

  Ifølge Malis regering har Danmark ikke konsulteret tilstrækkeligt med regeringen omkring udsendelsen af de danske soldater. Danmark har angiveligt heller ikke overholdt de nødvendige protokoller.

  Soldaterne er i landet med det formål at bekæmpe terrorisme i Sahel-regionen og hjælpe lokale styrkers evne til at bekæmpe terrorgrupper.

 35. I går kl. 22:27

  AaB sender cheftræneren til svensk fodbold med omgående virkning

  Marti Cifuentes har stået i spidsen for AaB i Superligaen for sidste gang.

  Den spanske cheftræner skifter til Hammarby IF med omgående virkning, oplyser AaB i en pressemeddelelse.

  AaB var i forvejen enige med Hammarby om, at Cifuentes skulle skifte til den svenske klub, men den aftale ville først træde i kraft pr. 1. marts. I stedet bliver det fra dags dato.

  - Vi er tilfredse med, at der er fundet en løsning mellem alle tre parter, og vi ønsker Martí alt det bedste i sit nye job, lyder det fra AaB's sportschef Inge André Olsen.

  AaB har endnu ikke en erstatning på plads på cheftrænerposten.

 36. I går kl. 22:01

  SSI: Danmark kan opnå befolkningsimmunitet inden for de næste uger

  Det er forventningen hos Statens Serum Institut (SSI), at Danmark kan opnå befolkningsimmunitet over for coronavirus inden for de næste uger.

  Det oplyser Tyra Grove Krause, faglig direktør hos SSI, i en skriftlig kommentar til TV2.

  Det vil betyde, at smittetallene falder, fordi det bliver sværere for virusset at finde personer, det kan inficere, skriver hun.

  Grunden til befolkningsimmuniteten er, at der i øjeblikket er udbredt coronasmitte i samfundet, men at der også er en høj vaccinationstilslutning.

 37. I går kl. 21:58

  Cameroun slår målmandsløse Comorerne ud af det afrikanske fodboldmesterskab

  Allerede inden kampstart var det en særdeles svær opgave i ottendedelsfinalen ved det afrikanske fodboldmesterskab, Afcon, for Comorerne.

  Ønationen var uden en eneste målmand til ottendedelsfinalen mod Cameroun, og derfor måtte Comorerne stille med en markspiller i mål.

  Kampen sluttede 2-1 i Camerouns favør.

  Allerede efter seks minutter af kampen blev opgaven dog endnu sværere for Comorerne, der fik Nadjim Abdou udvist. Næsten en hel kamp i undertal kom de bagud 2-0 ved først Karl Toko Ekambi og siden Vincent Aboubakar, inden Youssouf M'Changama reducerede på et drøn af et frispark med små 10 minutter igen.

  Comorerne kom dog ikke i nærheden af en udligning, og så går Cameroun videre til kvartfinalen. Her bliver værtsnationen Camerouns modstander Gambia, der tidligere mandag slog Guinea med 1-0 i ottendedelsfinalen.

 38. I går kl. 21:50

  USA sætter 8.500 soldater i øget beredskab på grund af Rusland

  Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, har oplyst, at USA's forsvarsminister, Lloyd Austin, har sat 8.500 soldater i øget beredskab.

  Det er gjort, så de er parate til at blive udsendt, hvis det bliver nødvendigt overfor Rusland, der lige nu har omkring 100.000 soldater opmarcheret langs Ruslands grænse til Ukraine.

  Det skriver AP.

  Pentagon pressesekretær, John Kirby, siger, at der ikke er truffet nogen endelige beslutninger om udsendelser.

  - Det her handler om tryghed for vores allierede i Nato, sagde Kirby.

  Rusland har i dag beskyldt USA og Nato for at optrappe spændinger, efter at den vestlige alliance har meldt ud, at den er ved at sende flere kampfly og krigsskibe til det østlige Europa.

 39. I går kl. 21:11

  Kunstner tog pengene og vil måske kræve erstatning fra kunstmuseet

  Jens Haaning skulle i forbindelse med en udstilling genskabe to værker, der viste en dansk og en østrigsk årsløn i kontanter. Men da museets medarbejdere åbnede pakkerne med billedrammer, var der kun to tomme lærreder og en besked om, at pengene i stedet var indgået i et nyt kunstværk: "Take the Money and Run". (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Kunstneren Jens Haaning tog pengene, løb og overvejer nu at sagsøge kunstmuseet Kunsten i Aalborg, der udstiller hans værk.

  Der er den nye udvikling i en spektakulær sag med kunstævrket "Take the Money and Run" i centrum. Et kunstværk, der blev til, da kunstneren uden aftale med kunstmuseet løb med de 532.549 kroner, som han havde fået til at genskabe to værker.

  Men nu overvejer han at rejse erstatningskrav, siger han til Politiken.

  - Kunsten i Aalborg har ikke skrevet under på en indlånskontrakt af værket "Take the Money and Run". Derfor må de ikke fotografere det eller videredistribuere fotografier af det. De har ikke rettighederne til det, siger han.

  - På internettet og i fotodatabaser kan jeg se, at der ligger flere forskellige fotografier af værket.

 40. I går kl. 20:55

  Den norske regering møder Taliban tirsdag - med konkrete krav

  En delegation fra Taliban, ledet af den afghanske udenrigsminister, Amir Khan Muttaqi, er lige nu i Norge, hvor de skal mødes med vestlige diplomater.

  Tirsdag skal bevægelsen mødes med den norske regering anført af statsekretær Henrik Thune, og han kommer med konkrete krav. Det bekræfter han til det norske nyhedsbureau NTB.

  Han har nemlig haft møder med repræsentanter fra det afghanske civilsamfund, hvor han fik forslag til krav, som de mener, han bør give til de afghanske magthavere. Det er uvist, hvad kravene er.

  Taliban overtog magten i Afghanistan efter et fremryk i august sidste år, samtidig med at de vestlige lande rykkede ud af landet.

 41. I går kl. 20:36

  Nye medlemmer vælter ind i Dansk Folkeparti: 'Det var lige ved, at jeg troede, der var noget galt'

  Siden Morten Messerschmidt i går blev valgt som ny formand i Dansk Foilkeparti, har 1.370 meldt sig ind i partiet.

  Det er et ordentligt hop - også fra vi i eftermiddags kunne melde, at tallet var 505.

  Det oplyser Dansk Folkepartis partisekretær Steen Thomsen til DR Nyheder. Antallet er opgjort siden klokken 15.30 søndag, siger han.

  - Der kommer en 4-5 stykker i minutter lige nu, lyder det fra Steen Thomsen

  - Det var lige ved, at jeg troede, der var noget galt, men jeg har tjekket, og alle, jeg har ringet til, var helt reelle medlemmer.

  51 har desuden meldt sig ud af partiet i perioden.

  Der var 9.783 medlemmer i partiet ved årsskiftet.

 42. I går kl. 20:28

  Bevæbnet mand dræber en kvinde under forelæsning på tysk universitet

  En kvinde er mandag blevet dræbt af skud, efter at en bevæbnet mand åbnede ild på universitetet i den tyske by Heidelberg.

  Det fortæller Thomas Strobl, der er indenrigsminister i delstaten Baden-Württemberg, hvor skyderiet foregik. Gerningsmanden er også død.

  Skyderiet skete med gevær i et auditorium på universitet, og fire personer blev såret i forbindelse med skyderiet.

  Der er angiveligt tale om en 18-årig mand, som selv gik på universitet. Det siger politichefen i byen Mannheim.

  Et stort opbud af politi er udkommanderet til universitetsområdet.

  Rettelse: Vi skrev tidligere, at to personer var blevet dræbt af gerningsmanden. Det er senere blevet rettet til, at en kvinde og gerningsmanden selv døde i forbindelse med skyderiet.

 43. I går kl. 20:22

  Militæret bekræfter kup i Burkina Faso

  Dagen igennem har der lydt meldinger om et muligt militærkup i Burkina Faso.

  Nu lyder meldingen fra militæret i det vestafrikanske land, at de har taget magten og væltet landets præsident, Roch Kaboré, beretter BBC.

  TV-billeder fra Burkina Faso viser ifølge Reuters en række højtstående medlemmer af militæret, der erklærer Kaborés tid for ovre.

  Kuppet kommer dagen efter, soldater overtog flere kaserner, og der lød skud i hovedstaden, Ouagadougou.

  Præsident Kaboré meldes tilbageholdt af soldater, og det vides endnu ikke, hvor han befinder sig. Tidligere i dag oplyste Burkina Fasos regeringsparti, at præsidenten havde overlevet et attentatforsøg.

 44. I går kl. 20:15

  Se videoen: Grækenland ramt af kraftigt snevejr

  Fodgængere bevæger sig ud i den knitrende sne i det centrale Athen. (Foto: LOUISA GOULIAMAKI © Ritzau Scanpix)

  Når man læser Odyseen eller Symposion, så er det som oftest ikke et tungt tæppe af sne, der danner rammen for ens indre øje.

  Ikke desto mindre, så er Grækenland i dag blevet ramt af et ganske voldsomt snevejr, der blandt andet har skabt trafikale problemer helt fra fra Akropolis-bakken over Athen og ud på øerne i syd, skriver Reuters.

  Det ekstreme vejr, der også har det forstyrret flytrafikken, er dog ikke slut endnu. Myndighederne har allerede varslet mere ekstremt vejr til i morgen.

  Kraftig snefald er er en sjældenhed i Athen, som nu alligevel er blevet ramt af en snestorm for andet år i træk.

 45. I går kl. 20:00

  Taliban til DR: Norge baner vejen for os

  I disse dage mødes en Taliban-delegation - bestående af 15 mand - med diplomatiske repræsentanter fra blandt andet Norge, USA og EU.

  Ifølge Norges statsminister, Jonas Gahr Støre, er der tale om et nødvendigt onde at mødes med bevægelsen for at undgå en humanitær katastrofe i Afghanistan.

  Men besøget vækker stadig vrede - blandt andet fordi kritikere mener, at det kan være med til at legitimere Taliban-styret.

  Og spørger man Taliban - hvilket DR Nyheder gjorde i dag - så lyder svaret, at de ser det som en sejr, at mødet overhovedet finder sted.

  - Ja, vi har opnået meget. Nu baner Norge vejen for os. Det er godt, at omverdenen har indledt dialog med os, siger udenrigsminister Amir Khan Muttaqi.

 46. I går kl. 19:45

  England dropper sidste testkrav for færdigvaccinerede

  Fra den 11. februar behøver du ikke længere at blive testet inden for de første 48 timer ved ankomst til England, hvis du er færdigvaccineret, bekræfter regeringen. Det skriver BBC.

  Dermed er det sidste testkrav droppet, efter kravet om test før ankomst til landet blev droppet tidligere på måneden.

  Hvis man ikke er vaccineret, skal man ikke længere testes på den ottende dag, men det er stadig et krav at blive testet før afrejse og på den anden dag i landet.

  Det er forventningen, at Skotland ligeledes vil ændre reglerne, mens hverken Wales eller Nordirland endnu har oplyst, om de vil gøre det samme.

 47. I går kl. 19:31

  Danskerne havde det sjovt mod Holland, siger Mathias Gidsel

  Danmark er i semifinalen ved EM i håndbold. Det blev sikret med en 12-målssejr på 35-23 over Holland.

  Mathias Gidsel var i sit vanlige ustoppelige spilhumør og kvitterede med ni scoringer i kampen.

  - Vi havde det sjovt. Det er altid skønt at spille håndbold, og lige nu er det ekstra skønt, når vi spillede for en semifinale, siger Mathias Gidsel til TV 2.

  Nu kan danskerne se frem til en kamp mod Frankrig på onsdag, hvor de ikke er pisket til at vinde.

  - Det er fedt at skulle spille semifinale. Det er det, vi har kæmpet for, og nu er vi der endda en kamp før tid, siger Gidsel til TV 2.

 48. I går kl. 19:23

  Danmark banker Holland og booker plads i EM-semifinalen

  Det danske herrelandshold i håndbold skal spille om medaljer ved EM-slutrunden.

  Det er sikkert og vist, efter Danmark mandag aften slog Holland med 35-23.

  Inden opgøret, havde Kroatien hjulpet danskerne godt på vej i semifinalen med en sejr over Island. Derfor kunne Danmark nøjes med et uafgjort resultat mod Holland for at være sikker på en semifinaleplads.

  Så tæt blev det dog ikke. Danmark dominerede i første halvleg og gik til pause foran med ni mål, 21-12.

  Efter pausen gik gassen lidt af ballonen for de danske spillere, der nu kan se frem til semifinalen, hvor enten Spanien, Norge eller Sverige venter.

  Mathias Gidsel blev dansk topscorer med ni mål på ni forsøg. (Foto: Tamas Kovacs © Ritzau Scanpix)
 49. I går kl. 19:03

  Regeringsparti: Burkina Fasos præsident har overlevet drabsforsøg

  Folk samles med Burkina Fasos flag på gaderne for at vise deres utilfredshed med regeringen. (Foto: OLYMPIA DE MAISMONT © Ritzau Scanpix)

  Burkina Fasos regeringsparti oplyser mandag, at landets præsident, Roch Kabore, har overlevet et attentatforsøg. Det skriver AFP.

  Det er sket, efter at et oprør blandt landets soldater tog til i styrke, da demonstranter blandt andet satte ild til regeringens partikontorer, og det har ifølge regeringen udviklet sig til et kupforsøg.

  De oplyser, at præsidentens bolig er blevet invaderet, og nationalt tv og radio er blevet overtaget.

  Præsidenten bliver tilbageholdt af soldater.

  Den Afrikanske Union, der består af 55 medlemslande, fordømmer mandag kupforsøget i Burkina Faso.

 50. I går kl. 18:58

  Nato-lande øger beredskab og sender forstærkninger til Østeuropa

  Nato-landene har sat styrker i øget beredskab og sender skibe og kampfly til Østeuropa for at styrke forsvaret af østlige grænser.

  Det skriver Ritzau.

  - Nato vil fortsætte med at gøre alle nødvendige foranstaltninger for at beskytte og forsvare alle allierede, deriblandt også den østlige del af alliancen. Vi vil altid reagere på enhver fare for en forringelse af vores sikkerhedsniveau, siger Nato's generalsekretær, Jens Stoltenberg, ifølge nyhedsbureauet.

  Meldingen kommer efter flere ugers stigende frygt for en russisk invasion af Ukraine.

  I de seneste dage har blandt andet Danmark, Spanien og Holland gjort flådeenheder klar til en hurtig indsatsstyrke.

  I tirsdags blev fregatten Peter Willemoes sendt afsted fra Korsør med kurs mod Østersøen som en del af Natos stående flådestyrke. Her skal den bidrage til at afskrække Rusland fra at optrappe konflikten med Ukraine. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Også Frankrig har taget skridt til at sende militær til Østeuropa, hvor medlemslande har bedt om forstærkning, skriver Ritzau.

Mere fra dr.dk