Seneste nyt

Børnelæger er positive overfor at vaccinere børn ned til fem år mod corona

Overblik

 1. 25. nov kl. 21:14
  Børnelæger er positive overfor at vaccinere børn ned til fem år mod corona

  Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, har i dag godkendt brugen af coronavacciner fra Pfizer til børn i aldersgruppen 5-11 år.

  Hvis vaccinen godkendes endeligt i EU, skal de danske myndigheder tage stilling til, om den også skal indføres i Danmark.

  Og hvis det skulle ske, er det gode nyheder, mener Klaus Birkelund Johansen, der er formand for Dansk Pædiatrisk Selskab, som repræsenterer landets børnelæger.

  - Det giver os mulighed for at tilbyde en godkendt vaccine til børn, der er i særlig risiko, eller som har forælder eller bedsteforældre, der er i særlig risiko, så de undgår at tage smitten med hjem. Det, synes vi, er rigtig, rigtig positivt, siger han.

  I en ny rapport fra Statens Serum Institut fremgår det, at smitten blandt børn i alderen 6-11 år i øjeblikket er på det højeste niveau på noget tidspunkt i pandemien.

 2. 1 min. siden

  Sygeplejerskernes formand: Ny milliard kan fastholde sygeplejersker

  Det gør en forskel, at der nu er blevet afsat en milliard kroner ekstra til at fastholde og rekruttere personale i sundhedsvæsenet hen over denne vinter.

  Det mener formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

  - Det er simpelthen nødvendigt. Sygehusvæsenet er i knæ. Og det er rigtig vigtigt, at man nu kan fastholde medarbejdere og sikre aktivitet på hospitalerne, ved at regionerne går ind og laver særskilte aftaler for de forskellige medarbejdergrupper, siger hun.

  Den ekstra milliard blev aftalt som en delaftale om næste års finanslov i går.

 3. 9 min. siden

  Præsident vinder valget i Gambia - men hans modstander vil ikke acceptere resultatet

  I Gambia har den siddende præsident, Adama Barrow, vundet præsidentvalget med omkring 53 procent af stemmerne.

  Det oplyser valgkommissionen i Gambia ifølge Ritzau.

  Hans nærmeste rival, Ousainou Darboe, fik omkring 28 procent af stemmerne.

  Sammen med to andre kandidater nægter Darboe dog at acceptere resultatet. Det begrunder de med "problemer ved valgstederne" uden at uddybe det nærmere eller fremlægge beviser på eventuelle uregelmæssigheder i form af stemmefusk, skriver Ritzau.

  Valget i lørdags var det første i 27 år uden deltagelse af den tidligere præsident Yahya Jammeh, der blev tvunget i eksil i Ækvatorial Guinea, efter at han i 2016 nægtede at acceptere et nederlag til Adama Barrow.

 4. 49 min. siden

  Finansloven er på plads - aftalen præsenteres på et pressemøde klokken 11.30

  Finansminister Nicolai Wammen (S) er klar til at præsentere en ny finanslovsaftale. Det sker på et pressemøde klokken 11.30 i Finansministeriet, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

  Aftalen præsenteres af regeringen sammen med SF, De Radikale, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne, som man altså må gå ud fra er de partier, der er med i aftalen om finansloven for næste år.

  De første dele af finansloven er faldet på plads over de seneste dage. Først med en aftale om klima og miljø i lørdags og siden med en aftale på sundhedsområdet i går. I dag præsenteres den samlede aftale så.

 5. 50 min. siden

  Soldater og beredskabsfolk skal coronateste i Midtjylland

  Fra i dag skal redningsspecialister fra Beredskabsstyrelsen og soldater fra Forsvaret hjælpe med at vaccinere og coronateste borgere i Region Midtjylland, skriver regionen i en pressemeddelelse.

  Forsvaret og Beredskabsstyrelsen støtter indsatsen med 36 mænd og kvinder dagligt.

  - Podepinde bliver redningsspecialisternes primære værktøj. Det vil først og fremmest være sundhedsfagligt personale, samt personale der er er i gang med en sundhedsvidenskabelig uddannelse, som sørger før vaccinationer.

  - Personalet bliver fordelt, så kompetencerne bliver brugt bedst muligt og på en måde, som også opleves så trygt som muligt for borgerne, lyder det i pressemeddelelsen fra regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

 6. I dag kl. 07:52

  Vi har næsten halveret vores forbrug af plastikposer på fire år

  I 2017 brugte vi i Danmark 343 millioner plastikposer. Det er omkring 59 poser per person.

  Men det tal er faldet gevaldigt siden, og i år forventes det tal at lande på omkring 183 millioner poser, eller 32 poser hver.

  Dermed er Danmark også kommet under EU's målsætning om et forbrug på under 40 plastikbæreposer per person om året. Et mål, der skulle nås inden 2025.

 7. I dag kl. 07:24

  I Wales får alle husstande lov til at plante et gratis træ

  Der skal plantes flere træer i Wales for at bekæmpe klimaforandringer.

  Derfor vil den walisiske regering nu give alle husstande i hele landet mulighed for at plante et træ helt gratis. Det skriver Ritzau.

  Med den nye ordning kan man vælge et træ, man kan få med hjem og plante helt gratis. Man kan også vælge, at myndighederne planter træet på ens vegne.

  - Vi er nødt til at plante mange flere træer, hvis vi skal nå vores klimamål inden udgangen af dette årti. Vi er nødt til at plante 86 millioner nye træer i Wales, siger viceklimaminister Lee Waters.

 8. I dag kl. 07:08

  Nyhedsbureauer: Myanmars afsatte leder idømt fire års fængsel

  Aung San Suu Kyi blev afsat ved et militærkup i februar. (Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT © Ritzau Scanpix)

  Den afsatte leder i Myanmar, Aung San Suu Kyi, er blevet idømt fire års fængsel. Det oplyser unavngivne kilder i regeringen ifølge nyhedsbureauerne AFP, AP og Reuters.

  Hun er blevet idømt henholdsvis to års fængsel for at opildne til oprør mod militæret og to års fængsel for at bryde landets coronaregler.

  Også den afsatte præsident, Win Myint, er blevet idømt en fængselsstraf på fire år, skriver Reuters.

  Domsafsigelsen bliver formentlig blot den første af mange, da den 76-årige Aung San Suu Kyi i alt er tiltalt for 11 lovovertrædelser. Hun nægter sig skyldig i alle anklager.

  Hun og den daværende regering blev afsat under et militærkup i Myanmar i februar. Kuppet skete efter anklager fra militæret om, at Aung San Suu Kyi og hendes parti havde begået valgsvindel, da de vandt valget i november 2020. Anklagerne er blevet afvist af både internationale observatører og Myanmars egen valgkommission.

  Siden har hun og flere fremtrædende medlemmer af regeringen siddet fængslet.

 9. I dag kl. 06:51

  Ugen starter med roligt vintervejr

  Snebygerne holder pause i dag, til gengæld kommer solen frem de fleste steder. Her er det udsigten over Aabenraa fjord. (Foto: Roland Olsen)

  Oven på sidste uges gevaldige velkomst til vinterårstiden, starter denne uge betydelig mere roligt.

  Temperaturen er stadig lav, og mange steder kan den holde sig på nul grader eller derunder i dag.

  Det bliver varmest i de sydlige egne med omkring tre grader. Det holder tørt i dag, og der er også pæne solchancer i hele landet. Kulden kommer fortsat fra en kølig østlig kant, i dag med let til frisk styrke, men op til hård vind ved de kyster, der vender mod øst. Stadig risiko for glatte veje i morgentimerne.

 10. I dag kl. 06:47

  Demonstranter kaster med stole under kaotisk vælgermøde for omstridt præsidentkandidat

  Det kom i går til voldsomme sammenstød mellem tilhængere og modstandere af den franske præsidentkandidat Éric Zemmour, da han holdt valgmøde nær Paris.

  Her var mange hundrede franskmænd mødt op - både for at støtte og for at demonstrere imod den højreorienterede kandidat, som i den grad deler vandene i Frankrig blandt andet på grund af hans islamkritiske holdninger.

  Under valgmødet kastede anti-racistiske demonstranter og Zemmour-støtter blandt andet stole efter hinanden.

  Urolighederne gik også ud over kandidaten selv, der fik en hård medfart, da en demonstrant greb fat om halsen på ham, mens han var på vej op på scenen under valgmødet.

  Den 63-årige Zemmour, der er kendt som politisk kommentator og har fået tilnavnet "Frankrigs Trump", fik en mindre skade i håndleddet under sammenstødet.

 11. I dag kl. 06:19

  SAS genindfører mundbind

  Fra i dag skal man igen finde mundbindet frem, hvis man vil flyve med et SAS-fly i Skandinavien, skriver Ritzau.

  Kravet blev ellers fjernet midt i oktober, da mange andre coronarestriktioner også var fjernet, men nu er det tilbage i takt med, at smittetallene er stigende over hele Europa.

  - Når de skandinaviske myndigheder nu begynder at genindføre krav og anbefalinger vedrørende brugen af mundbind, genindfører SAS også kravet for alle flyvninger som en sikkerhedsforanstaltning, skrev SAS til det svenske nyhedsbureau TT torsdag.

  Udenfor Skandinavien blev kravet aldrig fjernet, så der skal man altså også bære mundbind.

 12. I dag kl. 05:18

  Grønland strammer coronarestriktionerne

  I Grønland indfører man nu strammere restriktioner over hele landet, der gælder fra i dag. Det skriver Ritzau.

  Restriktionerne er allerede gældende i eksempelvis Nuuk, men bredes nu ud. Det betyder blandt andet krav om vaccination eller en negativ test for at få adgang til offentlige steder såsom restauranter, biografer og frisører.

  Der skal også bæres mundbind i alle byer og bygder, hvor der inden for de seneste 14 dage er blevet registreret et coronatilfælde med ukendte smittekilder. Og så strammes reglerne for indenrigsrejser, så man skal være vaccineret eller have en negativ test for at komme fra sted til sted. Er man ikke vaccineret, skal man i karantæne i 14 dage efter ankomst - eller indtil man kan fremvise en negativ test.

 13. I går kl. 23:18

  Sygeplejeformand: Delaftale er ikke løsningen på alle de strukturelle problemer

  Formanden i Dansk Sygeplejeråd, Grethe Christensen, kalder regeringens og aftalepartiernes delaftale på finansloven, der skal sikre en milliard kroner til sygehusene, for nødvendig.

  - Ingen er i tvivl om, hvordan sygeplejerskerne har det arbejdsmæssigt i øjeblikket. Og at de også har forventninger om, at de her penge kan bruges til, at de kan få nogle tillæg for at blive i deres stillinger, siger hun.

  Det er regionerne selv, der skal beslutte, hvordan pengene skal fordeles, men eftersom sygeplejerskerne er den største medarbejdergruppe, regner Grethe Christensen med, at de vil mærke noget til milliarden.

  - Det er ikke løsningen på alle de strukturelle problemer, der har været der rigtig længe, men nu kan man i hvert fald gøre noget for at holde fast på dem, man har.

  - Rigtig mange vil sige, at det var ikke det, vi bad om, men lige her og nu er det vigtigt at sige, at det ikke er hver dag man får en milliard i finansloven til et særskilt område, siger hun.

 14. I går kl. 22:58

  Belgisk politi affyrer tåregas ved ny coronademonstration

  Søndag var cirka 8000 mennesker på gaden i Bruxelles for at demonstrere mod coronarestriktioner. (Foto: OLIVIER HOSLET © Ritzau Scanpix)

  For anden gang på to uger, har der søndag været en stor demonstration mod coronatiltag i den belgiske hovedstad, Bruxelles.

  Cirka 8000 mennesker deltog, og fra mængderne blev der blandt andet affyret fyrværkeri.

  Det skriver Ritzau.

  Demonstranterne er imod obligatoriske coronatiltag som eksempelvis brug af mundbind, nedlukninger og coronapas.

  Selvom søndagens demonstration var knap så stor som demonstrationen for to uger siden, havde politiet alligevel behov for at tage tåregas og vandkanoner i brug for at holde styr på folk.

  Derudover blev demonstranterne blokeret af pigtråd og kampklædte betjente, da de nærmede sig en rundkørsel ved EU's hovedkontor.

 15. I går kl. 22:11

  Suveræne Norge kører Iran over ved VM i håndbold

  Rollen som favoritter lå godt nok ikke på Irans landshold inden VM-opgøret mod Norge.

  Selvom iranerne forsøgte ihærdigt, og endda også kom foran 2-1 efter få minutters spil, endte de med blot at at score ni mål hen over hele kampen.

  Ja, det norske landshold var ganske enkelt flere niveauer bedre, og nordmændene sikrede sig dermed en overbevisende sejr på hele 41-9 over Iran.

  Du kan se et udpluk af de norske mål i videoen herunder.

  Norge har vundet begge af sine to første opgør ved VM i Spanien, men det gælder også Rumænien, der er i samme pulje som nordmændene. De to hold mødes tirsdag.

  I de øvrige af dagens sene kampe vandt Montenegro med 30-20 over Angola, mens Serbien slog Cameroun med 43-18.

 16. I går kl. 22:00

  Mere sundhedspersonale fra tredjelande skal ind på de danske sygehuse

  Det skal ikke længere tage så lang tid at finde ud af, om man som læge, sygeplejerske eller tandlæge fra et tredjeland, må arbejde i Danmark. Særligt ikke, når vores sundhedsvæsen er så presset.

  Det fortæller regeringen og aftalepartierne i forbindelse med præsentationen af den delaftale på finansloven.

  - Der er årelange køer i Danmark for mennesker med lægelig uddannelse, der bare står og venter. Det er ikke særlig meningsfuldt, når vi netop akut mangler læger og meget andet sundhedspersonale, siger Sofie Carsten Nielsen, der er politisk leder af De Radikale.

  I delaftalen afsættes der 11,3 millioner kroner i 2022 og 11,8 millioner kroner i 2023 til at nedbringe puklerne, der er i ansøgninger fra sundhedspersonale, fra tredjelande.

 17. I går kl. 22:00

  FOA efter delaftale: Glad for andet end honninghjerter

  Hos FOA, der blandt andet organiserer sosu-medarbejdere på sygehusene, er man yderst positive over for den delaftale om en milliard ekstra til sygehusene, som regeringen og aftalepartierne har præsenteret her til aften.

  Det siger forbundsformand Mona Striib.

  - Det er en pakke, der er yderst velkommen. Det er en yderst kritisk situation, vi har på sygehusene, og derfor skulle der ske noget nu, siger hun.

  Ifølge Mona Striib har det stor betydning for medarbejderne i sygehusvæsenet, at der nu er flere penge på vej, der kan fastholde medarbejderne.

  - At man oplever, at det anerkendes at arbejdsmiljøet er voldsomt presset, og at det er meget svært at få øje på, hvis ikke man gør noget ganske særligt, hvordan man så overhovedet kommer gennem de næste mange måneder, siger hun.

  - Det at blive set, hørt og anerkendt med andet og mere end et honningkagehjerte, tror jeg betyder rigtig meget.

 18. I går kl. 21:45

  Pensionerede sygeplejersker kan hjælpe til uden modregning et år endnu

  Ordningen, der gør, at pensioneret sygehuspersonale, der kommer ind for at tage en ekstra tørn under corona, ikke modregnes i deres pension for at hjælpe til, skal forlænges.

  Det fortæller regeringen og aftalepartierne i forbindelse med præsentationen af den delaftale på finansloven, som de har præsenteret her til aften.

  Man undtages dog kun for modregningen i pensionen, hvis pengene er tjent i forbindelse med håndteringen af covid-19.

  Ordningen blev aftalt i februar i år, og nu skal den altså forlænges, så den varer til udgangen af 2022.

 19. I går kl. 21:03

  Én milliard kroner sættes af til sygehusene

  1.000.000.000 eller én milliard kroner.

  Så meget sætter regeringen og et flertal i Folketinget ekstraordinært af til at fastholde sundhedspersonale og styrke aktiviteten på sygehusene i en delaftale på finansloven.

  Der er tale om penge til midlertidige initiativer, og anvendelserne af midlerne kan tilgodese alle personalegrupper i sundhedsvæsenet.

  - Der er sikkert nogle, der vil spørge, om det her er et permanent lønløft til nogle. Der er svaret nej. Det her er midlertidigt, siger finansminister Nicolai Wammen (S).

  - Der er ingen tvivl om, at det her ikke løser alle problemer. Det er der ingen, der påstår. Men det er en saltvandsindsprøjtning, siger han også.

  Midlerne skal fordeles lokalt af regionerne, som selv skal aftale udmøntningen med alle de relevante organisationer.

  Flertallet består af regeringen, Socialistisk Folkeparti, De Radikale, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne.

 20. I går kl. 20:50

  Dramatisk grandprix sørger for dødt løb mellem Hamilton og Verstappen inden sidste løb

  (Foto: Andrej Isakovic © Ritzau Scanpix)

  Det var dramatisk, da Mercedes' Lewis Hamilton lukkede hullet til Max Verstappen i mesterskabsduellen i Formel 1.

  Briten tog sin tredje løbssejr i træk, da kørerne søndag aften konkurrerede på den nye Jeddah Corniche Curcuit i Saudi-Arabien.

  Flere gange krydsede de to kamphaner klinger i det betydningsfulde grandprix. Mest dramatisk blev det, da Hamilton ramte Red Bull-kørerens bagdæk i et forsøg på at overhale.

  Alpines' Esteban Ocon var på vej mod en tredjeplads, men Valtteri Bottas fra Mercedes overhalede ham lige før målstregen.

  Lewis Hamilton og Max Verstappen ligger helt lige i toppen af mesterskabet. Derfor skal det hele afgøres, når kørerne drager mod Abu Dhabi til sæsonens sidste og afgørende grandprix i næste weekend.

  Vinder Verstappen mesterskabet, vil det være hans første i karrieren. Hamilton har vundet i alt syv mesterskaber.

  /ritzau/

 21. I går kl. 19:37

  USA strammer indrejsekrav til flyrejsende - gælder fra i morgen tidlig

  Det er om planlægge din tur til USA fornuftigt - og med skarpt øje på tiden, for det må ikke tage dig for længe om at nå frem.

  Fra midnat - eller tidlig morgen dansk tid - træder nye indrejsekrav i kraft, og det betyder, at alle flyrejsende - vaccinerede som uvaccinerede - skal fremvise en negativ test, der er ikke er mere end en dag gammel fra afrejsetidspunktet.

  Kravet blev præsenteret tidligere på ugen og ifølge det amerikanske Center for sygdomskontrol- og forebyggelse (CDC) er det særligt den nye variant af coronavirus, omikron, som er årsag.

  Samtidig skal man være fuldt vaccineret eller kunne dokumentere, at man har været syg med covid-19, hvis man som udenlandsk statsborger flyver til USA. Der er dog visse undtagelser.

 22. I går kl. 19:02

  Pressemøde om 'corona-vinterpakke' til sundhedsvæsenet klokken 21

  Finansminister Nicolai Wammen (S) inviterer til pressemøde klokken 21 i aften, skriver Finansministeriet i en pressemeddelelse.

  Her vil han fortælle om om en såkaldt corona-vinterpakke til sygehusvæsnet, der er en delaftale til finansloven.

  Til pressemødet vil også sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S) og repræsentanter fra SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne også deltage.

  Vi sender pressemødet live her på DR.dk.

  Aftalen kommer blot en dag efter, at selvsamme partier præsenterede en anden delaftale af finansloven.

  Den betyder, at der skal produceres to gigawatt mere strøm fra havvindmøller i Danmark frem mod 2030. Det er næsten dobbelt så meget som i dag.

 23. I går kl. 18:48

  Nu kan du få tredje stik mod corona allerede efter fem en halv måned

  Nu fremrykkes invitationer til tredje strik med coronavaccinen, så man fremover modtager invitationen 165 til 167 dage efter andet stik. Det svarer til fem en halv måned.

  Det oplyser Sundhedsministeriet.

  I en pressemeddelelse skriver ministeriet, at 100.000 personer i går modtog indkaldelse til det trejde stik - også kaldet booster-stikket. Og i næste uge vil yderligere cirka 375.000 blive indkaldt til det tredje stik.

  På fredag har alle børn i 5 til 11-årsalderen modtaget en invitation til vaccination mod covid-19.

  Det sker for at intensivere vaccinationsindsatsen, skriver ministeriet.

  Derudover er det planen, at man fremover kan komme hurtigere til, efter man har modtaget sin invitation, uanset om man skal have første, andet eller tredje stik.

 24. I går kl. 17:02

  Chelsea og Pernille Harder vinder FA Cup-finale foran 41.000 tilskuere

  (Foto: Ben Stansall © Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller Pernille Harder har med sin engelske fodboldklub, Chelsea, sikret sig FA Cup-trofæet med en 3-0-sejr på udebane over Arsenal og landsholdskollegaen Simone Boye.

  Finalen i den engelske pokalturnering blev udsat i 2020/21-sæsonen og blev altså først spillet søndag foran knap 41.000 tilskuere på Wembley i London

  Med sejren har Chelsea vundet både den engelske liga, Liga Cuppen og FA Cuppen. Chelsea vandt seneste FA Cuppen i 2018, hvor også Arsenal blev henvist til andenpladsen.

  Francesca Kirby skulle kun bruge tre minutter af søndagens finale, før hun sendte Chelsea på sejrskurs. Australske Samantha Kerr, der assisterede 1-0-målet, fordoblede føringen i starten af anden halvleg. Kerr var dog ikke færdig og scorede kampens sidste mål til 3-0 i det 78. minut.

  Pernille Harder blev sendt på banen efter 74 minutter og havde kort efter en god mulighed for at score. Simone Boye blev først skiftet ind i det 86. minut.

 25. I går kl. 17:00

  Endnu et ja til tysk regeringskoalition

  Den såkaldte trafiklys-regering i Tyskland er kommet et skridt nærmere, efter landets liberale parti (FDP) netop har godkendt den.

  Regeringskoalitionen består af FDP, Miljøpartiet og de tyske socialdemokrater fra SPD, der i går også sagde ja til det fremtidige samarbejde.

  På det liberale partis kongres stemte 535 delegerede for koalitionen, 37 stemte imod og otte undlod at stemme.

  Miljøpartiet sender i modstætning til de andre to partier regeringsplanen ud til alle partiets medlemmer, men hvis der også her bliver sagt ja, er den kommende tyske regering med socialdemokraten Olaf Scholz i spidsen en realitet.

  Det forventes, at Scholz allerede på onsdag bliver godkendt af den tyske Bundestag som afløser til Tysklands konservative kansler, Angela Merkel.

 26. I går kl. 16:46

  Ti tilfælde af smitte med Omikron til Martin Jensen-koncert

  Det er nok en god idé at blive testet for corona, hvis du var til Martin Jensen-koncert 27. november i Aalborg Kongres og Kultur Center, hvis ikke du er blevet det endnu.

  Styrelsen for Patientsikkerhed bekræfter nemlig over for TV2 Nord, at der er registreret ti tilfælde af smitte med coronavarianten Omikron efter koncerten.

  Mistanken om smitte opstod ifølge TV2 Nord 30. november. Dagen efter blev alle koncertgæster efterfølgende opfordret til at lade sig teste.

  Der var omkring 1500 deltagere til koncerten.

 27. I går kl. 16:42

  FC Midtjylland slår Brøndby og tager første stik i kvartfinalen

  (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

  Et velspillende og veloplagt FC Midtjylland-hold dominerede søndag Brøndby på vestegnen og tog en sikker 2-0-sejr i det første af to kvartfinaleopgør i Sydbank Pokalen.

  Der var klasseforskel på holdene, og ellers formstærke Brøndby leverede en frygtelig indsats i første halvleg.

  Brøndby kunne slet ikke sætte noget sammen på grund af mange tekniske fejl og tabte bolde, og det blev afgørende mod FCM, der spillede en stærk defensiv kamp.

  Brøndby blev gennem det meste af kampen holdt fra de store chancer med undtagelse af en gigantisk chance til superligatopscorer Mikael Uhre ved 0-0.

  Han brændte dog på overraskende vis, og så kunne Charles og Junior Brumado kalde sig matchvindere med et mål hver.

  Returopgøret spilles i næste weekend.

  /ritzau/

 28. I går kl. 16:31

  Speedskater booker dansk billet til vinter-OL

  (Foto: Jeffrey Swinger © Ritzau Scanpix)

  Det danske hold til vinter-OL fortsætter med at blive større og større, selvom det allerede er rekordstort. Danmark har nemlig sikret en OL-billet i speedskating.

  Kvalifikationen kom i hus, efter Viktor Hald Thorup lørdag aften skøjtede over stregen som nummer to i disciplinen fællesstart i sæsonens tredje World Cup-stævne, der bliver afholdt i Utah i USA.

  Dermed sikrede han Danmarks første World Cup-medalje nogensinde.

  Danmark har god mulighed for at få endnu en speedskater med til vinter-OL, da Stefan Due Schmidt ligger nummer 15 forud for det sidste kvalifikationsstævne. Kun de 24 bedste får en billet.

 29. I går kl. 16:04

  Kampklædt politi var klar til at anholde mand med kniv - men det var bare en tryllestav

  Lørdag aften anholdt kampklædt politi en mand i Odense, efter de havde modtaget en anmeldelse fra en bekymret borger, om en mand der gik og viftede med en stor kniv.

  Men hvis ellers man ikke tror på trolddom, var der ikke så meget at være bekymret for. Manden gik nemlig rundt med en tryllestav.

  - Da man får kontakt til ham, udviser han lidt mistænkelig adfærd, som gør, at man vælger at anholde ham, forklarer Milan Holck Nielsen.

  Men en tryllestav udløser altså ikke en sigtelse. Derfor blev manden løsladt igen.

  Ifølge fyens.dk melder historien ikke noget om, hvorfor manden gik rundt med en tryllestav lørdag aften.

 30. I går kl. 14:33

  Drømmekasse sikrer Sønderjyske sejren i pokalkvartfinale

  Mads Albæk rundede rutinerede Kim Aabech og trykkede bolden op i målhjørnet fra distancen i kampens sidste minutter. (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  Sønderjyske var presset i store dele af pokalkvartfinalen mod Hvidovre, men et drømmehug fra Mads Albæk i det 86. minut sikrede alligevel hjemmeholdet 1-0-sejren i det første af to opgør.

  Hvidovre havde ellers flere store muligheder mod de seneste to sæsoners pokalfinalister, heriblandt to skud på stolpen i løbet af anden halvleg, men gæsterne manglede den sidste skarphed.

  Kort for tillægstiden tog indskiftede Mads Albæk dog sagen i egen hånd langt uden for feltet, hvor han sparkede bolden på undersiden af overliggeren og ind i målet.

  Dermed har Sønderjyske sikret et godt udgangspunkt, inden de to hold mødes til returopgør på fredag den 10. december.

  I søndagens øvrige pokalkvartfinaler mødes Brøndby IF og FC Midtjylland klokken 14.30, mens Randers FC og OB mødes klokken 18. Du kan følge opgørene i LIGA på P3 og se Randers mod OB på DR2.

  Herunder kan du se Mads Albæks drømmehug.

 31. I går kl. 14:25

  Politiet efterforsker skyderier på højtryk: 'Det, der foregår, er fuldstændig uacceptabelt'

  Den 39-årige mand, der i går blev skudt på Frederiksberg er stadig i en kritisk tilstand.

  Det fortalte politiinspektør Rasmus Bernt Skovsgaard i dag på et pressemøde om opklaringsarbejdet.

  Der har været tre skudepisoder inden for kort i København og omegn.

  En af teserne er, at der kan være en sammenhæng mellem de tre skyderier, hvor to er dræbt og flere er blevet såret.

  - Det er en teori, der fylder mere og mere for os, siger politiinspektør Rasmus Bernt Skovsgaard.

  Han finder hændelserne, der har kostet to personer livet og såret adskillige, rystende.

  - Det, der foregår, er fuldstændig uacceptabelt. Der efterforskes på højtryk, siger Rasmus Bernt Skovsgaard.

  Om offeret oplyste politiinspektøren følgende:

  - Det vi ved, det er, at han ikke har en direkte relation til en bande, men han har færdedes i miljøet omkring bander.

 32. I går kl. 14:12

  183 er smittet med Omikron-varianten i Danmark

  Der er i alt fundet 183 tilfælde af den nye Omikron-variant i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut på sin hjemmeside.

  32 af tilfældene er konstateret ved helgenomsekventering, mens de resterende er fundet ved PCR-test.

  I forhold til i går, hvor der i alt var konstateret 135 tilfælde, er det en stigning på 48 tilfælde.

  - Vi ser en bekymrende stigning i antal omikron-smittede i Danmark. Der er nu igangværende smittekæder, hvor smitten ses blandt folk, der ikke har været ude at rejse eller har forbindelse til rejsende, siger Henrik Ullum, der er administrerende direktør i Statens Serum Institut.

 33. I går kl. 14:11

  Fransk bjergbestiger belønnet for at have fundet ædelstene efter flystyrt i 1966

  En tragedie i form af et flystyrt i 1966 blev 48 år senere en fransk bjergbestigers held.

  I 2013 fandt han på bjerget Mont Blanc et skrin fyldt med ædelstene som safirer og rubiner.

  Den retskafne bjergbestiger indleverede dem til myndighederne, og nu har han så fået udleveret halvdelen, fordi det ikke lykkedes at finde frem til ejerens slægtninge.

  De tilbageværende ædelstene har en værdi på 150.000 euro (1,15 mio. kr.), skriver BBC.

  Den anden halvdel af skrinets indhold har de lokale myndigheder beholdt.

  Myndighederne mener, at skrinet i sin tid havnede på bjerget som resultat af et flystyrt i 1966. Alle 117 om bord på Air India-flyet omkom.

  Ligdele og bagage er efterfølgende blevet fundet på Mont Blanc.

 34. I går kl. 14:05

  Lidt over 3.000 coronatilfælde er konstateret det seneste døgn

  Der er det seneste døgn konstateret 3.026 nye tilfælde med corona, skriver SSI.

  Antallet af indlagte stiger med 13 til 447. Yderligere 7 er døde.

  Det er første gang siden 27. november, at antallet af daglige smittetilfælde falder til under 4.000.

  Det skal dog ses i sammenhæng med et lav antal PCR-test, som er dem, der podes i halsen.

  Der indgår svar fra 121.604 PCR-prøver i opgørelsen, hvilket er en del lavere end de op mod 200.000 PCR-test, som er blevet foretaget dagligt de foregående dage.

 35. I går kl. 13:16

  Video: Paven besøger lejr på Lesbos efter fordømmelse af migranternes forhold

  Det er anden gang, at paven er på besøg på Lesbos i Grækenland. (Foto: LOUISA GOULIAMAKI POOL © Ritzau Scanpix)

  Pave Frans har søndag formiddag været på besøg i en flygtninge- og migrantlejr på den græske ø Lesbos, og det kommer i kølvandet af, at han fredag var ude med skarp kritik af verdens håndtering af flygtninge og migranter.

  - De er havnet i koncentrationslejre, hvor kvinderne bliver solgt, og mænd tortureret, sagde han.

  I lejren Mavrovouni var der både tid til håndtryk, selfies og snakke med migranterne for Paven.

  Paven er på en tur i Cypern og Grækenland, der startede torsdag, hvor hovedtemaet har været migranters forhold og broderskab.

  Paven var også på Lesbos for fem år siden. Se video fra dagens besøg her:

 36. I går kl. 12:11

  Over 100 anholdt efter voldsomt drab i Pakistan

  Over 100 mennesker er blevet anholdt i Pakistan, efter at en fabriksdirektør fra Sri Lanka blev pryglet ihjel for påstået blasfemi. Det oplyser Pakistans premierminister, Imran Khan, ifølge Ritzau til AFP.

  Drabet på fabriksejeren, der skete fredag, har vakt harme. Khan siger, at det var "en skammens dag for Pakistan". Den pakistanske regeringschef siger, at han har talt med Sri Lankas præsident om drabet.

  I et tweet skriver Khan: "Jeg har talt med Sri Lankas præsident, Gotabaya Rajapaksa, i dag i De Forende Arabiske Emirater og givet udtryk for vores nationale vrede og skam over lynchingen af Priyantha Diyawadana i Sialkot".

  Khan garanterer, at de anholdte vil blive retsforfulgt.

 37. I går kl. 12:06

  Norsk superspreder-julefrokost udvikler sig stadig: Nu er over 120 smittet

  Antallet af smittede efter en meget omtalt julefrokost i Oslo sidste weekend fortsætter med at stige.

  Nu er det konstateret, at flere end 120 har pådraget sig smitten efter festlighederne på Louise Restaurant & Bar, skriver NRK.

  Når lige det smitteudbrud får særlig opmærksomhed, skyldes det, at flere af deltagerne er smittet med Omikron-varianten.

  Indtil videre viser over halvdelen af prøverne, at der sandsynligvis er tale om den særlige Omikron-variant, der vurderes at være særlig smitsom. I går var 13 tilfælde bekræftet.

  70 af de smittede er fra samme julefrokostselskab. En af de ansatte havde netop været i Sydafrika. Selskabet sad i eget lokale, indtil stedet blev omdannet til en natklub med flere gæster.

  Af dem er mellem 45 og 50 nu konstateret smittet. Hvilken variant, der er tale om, er stadig uvist.

 38. I går kl. 11:03

  Viktor Axelsen vinder sæsonfinalen i suveræn stil

  Viktor Axelsen vandt også sæsonfinalen i 2016 og 2017. (Foto: INDONESIAN BADMINTON ASSOCIATION © Ritzau Scanpix)

  Danske Viktor Axelsen vinder sæsonfinalen i badminton med en sejr på 21-12, 21-8 over Kunlavut Vitidsarn fra Thailand.

  Der var aldrig for alvor tvivl om udfaldet af søndagens finale, hvor Viktor Axelsen særligt i begyndelsen af andet sæt viste, at han var klasser bedre end sin modstander.

  Det er tredje gang, at Viktor Axelsen vinder sæsonfinalen. Han vandt også i 2016 og 2017.

  Axelsen blev for to dage siden kåret til årets mandlige badmintonspiller i verden af det internationale forbund.

  En hæder, der senest blev givet til en dansker i 1999, da Camilla Martin vandt prisen. Dengang blev prisen givet på tværs af køn.

 39. I går kl. 10:50

  Politiet har fået brugbare tips i sag om skyderi, men holder kortene tæt til kroppen

  Flere borgere har henvendt sig til politiet med oplysninger om gårsdagens skudepisode på Frederiksberg, hvor en 39-årig mand blev hårdt såret.

  Hvad der er kommet frem, vil politiet af gode grunde ikke oplyse.

  - De ting holder vi lidt ind til kroppen i øjeblikket, siger Rasmus Bernt Skovsgaard, der er politiinspektør i Københavns Politi.

  Københavns Politi arbejder ud fra en teori om, at det var én mand, som kom ind på vandpibecaféen og affyrede skuddet. Det kan dog ikke udelukkes, at der har været flere personer inde over eksempelvis planlægning af episoden.

  - Det er det, vidneforklaringer skal kortlægge, og det arbejdes der på højtryk på i øjeblikket, siger Rasmus Bernt Skovsgaard.

  Politiet vil fortsat gerne have henvendelser fra alle, der mener at have brugbar viden om hændelsen.

 40. I går kl. 10:38

  Vesten fordømmer Talibans henrettelser af tidligere modstandere

  I Afghanistan er 47 personer blevet henrettet eller forsvundet uden rettergang fra august til oktober.

  Det fremgår af en rapport, som menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch har lavet.

  Flere af de 47 personer var medlemmer af de sikkerhedsstyrker, som bekæmpede Taliban inden magtskiftet i landet.

  Både EU, Australien, Storbritannien, Japan og USA står bag fordømmelsen.

  Efter Talibans sejr i Afghanistan lovede bevægelsens ledere, at medlemmer af sikkerhedsstyrkerne ikke ville blive straffet. Det løfte bliver de nu bedt om at leve op til.

  - Vi gør opmærksom, at de formodede handlinger er alvorlige menneskerettighedskrænkelser og går imod det amnesti, som Taliban ellers har meddelt, lyder det fra de aktører, der står bag fordømmelsen.

 41. I går kl. 10:34

  Socialdemokratiet forlader konstitueringsaftale i Assens efter beskyldning om 'kammerateri'

  Kommunalvalget er for længst ovre, men det betyder ikke, at der er faldet ro på i alle kommuner.

  I Assens Kommune vælger Socialdemokratiet nu at hoppe fra en konstitueringsaftale med Venstre og Konservative. Det skriver TV2 Fyn.

  Beslutningen skyldes, at Venstre har valgt at afgive en plads i økonomiudvalget til Mogens Mulle Johansen, der har besluttet at forlade SF.

  - Socialdemokratiet vil ikke være en del af borgmesterens kammerateri med Mogens Mulle Johansen og har derfor d.d. meddelt borgmester Søren Steen Andersen, at Socialdemokratiet ikke kan indgå i nuværende konstitueringsaftale, lyder det i et Facebook-opslag.

  Tidligere er også SF hoppet ud af konstitueringsaftalen. Venstre og Konservative har dog stadig et flertal i byrådet med 16 mandater ud af 29.

 42. I går kl. 10:07

  Lille fly nødlandede på tysk motorvej og kolliderede med lastbil - men piloten overlevede

  Flyet efter den imponerende nødlanding, der dog kostede skrammer til både fly og pilot. (Foto: Polizei Rheinland-Pfalz © Polizei Rheinland-Pfalz)

  Da en 72-årig pilot på vej fra Frankrig til Holland i går fik motorproblemer, måtte han tænke hurtigt.

  Under ham var et stykke asfalt, han vurderede kunne gøre det ud for en landingsbane. Ulempen var bare, at der var tale om en 100 meter høj bro befærdet med trafik.

  Men med enmotorsmaskine og motorproblemer var der ikke mange mulige alternativer, og han landede derfor på Bundesautobahn A62 i delstaten Rheinland-Pfalz.

  På broen kom det til en kollision med en lastbil, men piloten slap med lette skader og chaufføren helt uden, skriver dw.com.

 43. I går kl. 09:56

  Dansk ønske om flere coronatest ved VM bliver opfyldt

  Spillerne ved det igangværende VM i håndbold for kvinder i Spanien skal fremover testes for corona på alle kampdage.

  Det har Det Internationale Håndboldforbund (IHF) meddelt den danske lejr.

  - Vi har fået at vide af IHF, at de indfører coronatest på kampdage fra i morgen (søndag, red.), sagde Morten Henriksen, der er sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), til TV2 Sport lørdag aften.

  /ritzau/

 44. I går kl. 08:49

  2. søndag i advent bliver kold og blæsende

  Det var en mørk og stormfuld aften. Den kendte sætning fra De Nattergales folkekendte 'The Julekalender' stemmer fint overens med, hvad man kan forvente af årets 2. søndag i advent.

  Det bliver nemlig en dag med temperaturer fra lige under frysepunktet i Nordjylland til 4-5 graders varme ved Østersøen samt blæsende med jævn til hård vind fra øst og nordøst. Ved kysterne er der op til kuling, skriver DMI.

  I aften og i nat bliver der temperaturer fra frysepunktet til fem graders frost.

  Der forventes ligeledes lidt regn eller slud hen mod aftenen omkring Østersøen og ellers stedvis klart vejr. Ved kyster ud til Kattegat kan der komme snebyger.

 45. I går kl. 08:39

  Der er stadig brand på skib lastet med træ nær Göteborg

  Hele natten har brandfolk kæmpet med at få styr på flammerne på et skib, der ligger ud for Göteborg.

  - Branden er ikke slukket, men vi har begrænset udviklingen og kan se, at vores indsats har en effekt, siger Markus Erik Green fra den svenske kystvagt ifølge SVT.

  Mellem 50 og 70 meter af det 177 meter lange skib menes at være påvirket af branden, men det er svært at danne sig et præcist overblik, lyder det.

  Det er lasten af træ, som ligger på den forreste del af dækket, der brænder, og selve skibet er altså ikke i brand, siger en talsmand for kystvagten til SVT.

  Kaptajnen har ikke villet evakuere sit mandskab, så de 17 besætningsmedlemmer er stadig om bord, men på den bagerste del af skibet.

  Der er helikoptere klar til at evakuere, hvis det skulle blive nødvendigt.

  Skibet var på vej til Göteborg.

  Billederne er fra i går. Branden blev anmeldt i går eftermiddag.

 46. I går kl. 08:23

  Dødstallet stiger til 13 efter voldsomt vulkanudbrud i Indonesien

  Mindst 13 personer har mistet livet som følge af vulkanudbruddet på Java i Indonesien. (Foto: ANTARA FOTO © Ritzau Scanpix)

  Redningsarbejdet er stadig i fuld gang på Java i Indonesien, efter vulkanen Semeru gik i udbrud tidligt på eftermiddagen lørdag dansk tid. Indtil videre er det officielle dødstal på 13 personer, men der er stadig syv personer, man ikke har fundet, skriver AP.

  Det er dog også lykkedes at redde ti personer ud af bygninger i området, der er dækket af aske fra vulkanen.

  Knap 1.000 mennesker er flygtet fra området til lejre, som staten har oprettet som følge af udbruddet.

  Semeru er det højeste bjerg på Java og har været i udbrud tidligere på året også. Der er knap 130 aktive vulkaner på øen.

  Se video fra området her:

 47. I går kl. 08:06

  Amerikansk tv-station fyrer vært, der hjalp sin guvernør-bror i sag om seksuelle krænkelser

  Chris Cuomo er blevet fyret fra tv-stationen CNN.

  Den højt profilerede nyhedsvært har tilsyneladende hjulpet sin bror, der var rodet ind i en sag om seksuelle krænkelser.

  En sag, der fyldte i medierne, fordi hans bror er Andrew Cuomo, der var guvernør i delstaten New York.

  Ifølge en undersøgelse kontaktede Chris Cuomo personer på andre medier for at finde ud af, om der var nye påstande på vej mod Andrew Cuomo. Noget han tidligere har nægtet at have gjort.

  Han har også rådgivet sin bror i sagen, som han også har omtalt på skærmen. Blandt andet har han til kameraet sagt, at broren havde 'dårlig dømmekraft'.

  Chris Cuomo blev suspenderet for nogle dage siden, og han er nu fyret med øjeblikkelig virkning.

  Chris Cuomo er blevet fyret fra sit job på CNN. (Foto: Mike Segar © Ritzau Scanpix)
 48. I går kl. 08:02

  Dansk speedskater henter historisk medalje

  Danmark har fået sin første herremedalje ved et World Cup-stævne i speedskating nogensinde.

  Lørdag aften kørte Viktor Hald Thorup over stregen som nummer to i disciplinen fællesstart i sæsonens tredje World Cup-stævne, der bliver afholdt i Utah i USA.

  Den belgiske stjerneskater Bart Swings vandt løbet, og danske Stefan Due Schmidt blev nummer ni.

  Landstræner Jesper Carlson erklærer sig pavestolt.

  - Drengene gennemførte præcis den taktik, som vi havde aftalt, siger han i en pressemeddelelse.

  Håbet er nu, at præstationerne er nok til en OL-kvalifikation i fællesstart.

  /ritzau/

 49. I går kl. 07:38

  Offer for skyderi på Frederiksberg blev ramt i hovedet

  Det var en 39-årig mand, der i går blev skudt på en vandpibecafé på grænsen mellem Frederiksberg og København.

  Han blev ramt i hovedet og er fortsat i kritisk tilstand, oplyser politiet søndag morgen.

  Der er stadig ingen anholdte, og politiet efterlyser derfor vidner i sagen. Nærpolitiet vil i dag være til stede på Nørrebro, hvor eventuelle vidner kan tage kontakt. Der kan også ringes på 1-1-4.

  Politiet beskriver den formodede gerningsmand som "en ung mand med fuldskæg" og mørkt hår, cirka 175 centimeter høj. Han bar ifølge politiet mørkt tøj, sort jakke, sorte eller blå bukser, sorte sko og handsker og et sort mundbind.

  Billede af den formodede gerningsmand, der efter skyderiet gik i Netto. (Foto: Københavns Politi © Københavns politi)
 50. I går kl. 06:47

  Indiske sikkerhedsstyrker dræber mindst 11 ved en fejl

  Mindst 11 indere er ved en fejl blevet skudt ned af sikkerhedsstyrker i den indiske delstat Nagaland, der ligger ved grænsen til Myanmar. Det skriver det indiske medie Times of India ifølge Reuters.

  Man har påbegyndt en undersøgelse for at fastslå, om hændelsen var et tilfælde af forkert identitet, oplyser politiet i området.

  Den indiske indenrigsminister, Amit Shah, fordømmer den uheldige hændelse.

  - Statens regering vil grundigt undersøge denne hændelse for at sikre retfærdighed til de efterladte familier, skriver han på Twitter.

  Ifølge Times of India var det meningen, at sikkerhedsstyrkerne skulle udføre en aktion imod oprørere i Nagaland, der blandt andet kæmper for, at delstaten skal være selvstændig.

 51. 4. dec kl. 23:56

  Ny skudepisode i københavnsområdet: Person i kritisk tilstand

  Politiet er massivt til stede i området omkring Åboulevard 39 efter en skudepisode, hvor en mand er blevet ramt. (Foto: Benjamin Ager Riis)

  Københavns Politi er massivt til stede omkring Åboulevard 39 på Frederiksberg, efter en person er blevet ramt af skud, og personens tilstand er meget kritisk.

  Skyderiet foregik på en vandpibecafé, hvor fire til seks personer var til stede, men politiet ved endnu ikke, hvem offeret er.

  Rasmus Bernt Skovsgaard, politiinspektør ved Københavns Politi, fortæller om den aktuelle situation nedenfor:

  Det er den tredje skudepisode i københavnsområdet på tre dage.

  Torsdag blev en mand dræbt af skud på Nørrebro. Fredag blev en 17-årig dreng ligeledes dræbt af skud i Rødovre.

  Politiet har et signalement på gerningsmanden, der fortsat er på fri fod, læs mere her.

  Opdateret 23:56

Mere fra dr.dk