Seneste nyt

BonBon-Land får underskud for 14. år i træk

Overblik

 1. BonBon-Land får underskud for 14. år i træk

  Forlystelsesparken BonBon-land kommer ud af 2020 med et underskud på 13,3 millioner kroner.

  Det viser deres årsregnskab ifølge Ritzau.

  Det er 14. år i træk med minus - man skal helt tilbage til 2006 for at finde et positivt resultat på bundlinjen.

  BonBon-Land skriver selv, at året har været præget af coronavirus, hvor parken nogle dage var tvunget til at holde lukket.

  For 2021 forventer BonBon-Land bedre resultater end i 2020, da mange danskere ventes at holde ferie herhjemme, skriver Ritzau.

  Samtidig er forventningen, at forlystelsesparken fra 2022 kan begynde at tjene penge.

 2. Bomberydder kaldt til Danmarks vestligste punkt

  Der er fundet en "granatlignende genstand" ved Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk Fyr.

  Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

  Derfor er der blevet sendt en patrulje til stranden, og bomberydder er tilkaldt, skriver politiet i opslaget.

  Blåvandshuk ligger sydvest for byen Oksbøl i Vestjylland.

 3. Halvdelen af de 12-15-årige har takket ja til coronavaccination

  Tre uger efter at de 12-15-årige modtog deres invitation til at blive vaccineret mod covid-19 har halvdelen af de unge i aldersgruppen nu takket ja til tilbuddet.

  Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

  Særligt set i lyset af, at vi er midt i sommerferien, er det meget tilfredsstillende, mener styrelsens direktør Søren Brostrøm.

  - Vi er meget tilfredse med, at halvdelen af de inviterede i alderen 12-15 år allerede er enten vaccineret eller har tid til vaccination, siger han i meddelelsen og gør det klart, at han selvfølgelig gerne ser, at flere tager imod tilbuddet.

  Over 83 procent af alle inviterede danskere har modtaget første stik med en coronavaccine, mens 63 procent er færdigvaccinerede.

 4. Agent afviser Eriksen-citat om at spille fodbold igen

  Den italienske avis Corriere dello Sport citerede tidligere torsdag Christian Eriksen for at sige til holdkammerater i Inter, at han har planer om at vende tilbage på banen om fire-fem måneder. Men det sagde danskeren ikke under onsdagens besøg i fodboldklubben, mener Christian Eriksens agent, Martin Schoots.

  - For at være helt ærlig har jeg ikke hørt ham sige det. Og jeg er sikker på, at han ikke sagde det. Der er intet pres og ingen tidshorisont, skriver Schoots i en besked til Ritzau.

  Avisen beskrev dagen, hvor han lagde vejen forbi klubbens træningsanlæg. Her krammede han sine holdkammerater, og der var både grin og alvorlige snakke, skrev Corriere dello Sport i sin reportage.

  - Om fire-fem måneder går jeg i gang med at spille igen, lød det præcise citat fra Christian Eriksen ifølge avisen, hvilket agenten afviser, at han har sagt.

  Eriksen faldt om og fik hjertestop i Parken i København 12. juni under EM-kampen mod Finland. Han fik førstehjælp, og det lykkedes at genoplive fynboen, som blev fragtet til Rigshospitalet til yderligere undersøgelser. Senere fik han indopereret en avanceret pacemaker i hjertet.

  Ritzau

 5. Lukasjenko vil lukke for grænsen til Litauen efter stigning i antallet af migranter

  Der skal sættes en stopper for, at migranter, der bliver afvist i Litauen, kan vende tilbage til Hviderusland - eller Belarus, som det også hedder.

  Det siger den hviderussiske præsident, Alexander Lukasjenko, der har beordret landets sikkerhedsstyrker til at lukke den over 650 kilometer lange grænse mellem de to lande.

  Det sker efter, Litauen er begyndt at afvise migranter, der i kraftigt stigende antal har forsøgt at komme ind i EU-landet over de seneste par måneder.

  I Litauen og EU anklager man de hviderussiske myndigheder for at guide migranter over grænsen, og Lukasjenko anklages for bevidst at have åbnet flyruter til Minsk fra Irak for at straffe EU, der har pålagt styret en række sanktioner for at have slået brutalt ned på demonstranter, journalister og oppositionsfigurer i landet.

 6. Danske Bank erkender risiko for fejl i op mod 16.000 konkurssager

  I op mod mellem 14.000 og 16.000 konkurssager kan Danske Bank have givet forkerte informationer til domstolene.

  Det skriver Finans og TV 2, og Danske Bank bekræfter tallet overfor DR.

  Fejlinformationerne kan betyde, at banken har fået for mange penge ud af konkursboer, og at andre kreditorer dermed har fået for lidt.

  Sagerne skal nu genoptages.

  - Efter de foreliggende oplysninger fra Danske Bank er der tale om et potentielt stort antal sager, der skal genoptages ved skifteretterne, skriver Domstolsstyrelsen i en mail til Finans.

  Til sammenligning behandlede de danske byretter 12.000 og 11.000 civile sager i 2019 og 2020, skriver Finans.

  Styrelsen oplyser til erhvervsmediet, at der er nedsat en arbejdsgruppe, som skal finde ud af, om byretterne kan få hjælp til sagsbehandlingen, fordi antallet af sager kan være så omfattende.

 7. Danmarks håndboldherrer er i OL-finalen: Slår Spanien i semifinalen

  Danmark er klar til OL-finalen på lørdag mod Frankrig.

  Det blev sikret med en 27-23-sejr mod Spanien i semifinalen.

  Særligt Mikkel Hansen spillede en stor kamp for Danmark, og han noterede sig 12 scoringer.

  Danskerne kom hurtigt foran, og takket være en scoring fra netop Hansen gik Danmark til pause med en føring på fire mål.

  I anden halvleg kom spanierne tættere på, og periodevis var føringen helt nede på et enkelt mål. Hver gang den var det, diskede Niklas Landin dog op med en verdensklasseredning.

  Til sidst løb danskerne fra Spanien og sikrede sejren.

  I finalen venter Frankrig. Kampen spilles lørdag klokken 14.00 og kan ses på DR.

 8. Advokater skal undersøge, hvordan grønlandsk borgmester kom foran i vaccinekøen

  Hvordan gik det til, at borgmester Charlotte Ludvigsen fra partiet IA i Sermersooq Kommune kom foran i køen til en coronavaccine i Nuuk 22. juli?

  Det skal en advokatundersøgelse nu finde ud af, skriver det grønlandske medie KNR.

  Ifølge en vaccinekoordinator på en skole i Nuuk kom en embedsmand ind på vaccinationsstedet og sagde, at borgmesteren og to embedsmænd ville vaccineres, inden dørene blev åbnet for andre i køen.

  Koordinatoren har forklaret, at hun følte sig presset til at vaccinere dem, fordi hun blev truet med, at kommunen ellers ville trække støtten til vaccinationsindsatsen.

 9. Hviderussisk OL-sprinter blev advaret af sin bedstemor: 'Du skal ikke komme hjem. De taler dårligt om dig i tv'

  Det var blandt andet et opkald fra Kristina Tsimanovskajas bedstemor, der fik OL-sprinteren til at tage beslutningen om ikke at vende tilbage til Hviderusland eller Belarus, som det også er kendt som.

  Den 24-årige sprinter har fået humanitært visum i Polen, efter hun ifølge hende selv blev trukket ud af OL i Tokyo efter at have kritiseret sine trænere og det belarusiske atletikforbund.

  Men da hun blev bedt om at pakke sine ting og vende hjem, ringede hendes bedstemor og fortalte hende, at hun ikke skulle vende hjem, fordi hun blev talt dårligt om på tv. Ifølge Tsimanovskaja frygtede hun, at hun kunne ende i fængsel eller på hospitalet.

  Ifølge Tsimanovskaja ankommer hendes mand i dag også til Polen, hvor hun gerne vil blive og fortsætte sin atletikkarriere. Hun siger dog samtidig, at hun er bekymret for sin familie, der stadig befinder sig i Belarus.

  - Men jeg vil gerne vende tilbage til et "frit" Belarus en dag, jeg har ikke forrådt landet, det er mit hjemland, siger hun.

 10. Jeanie Nørhave om falsk underskrift i Meld-sag: 'Hele min verden brød sammen'

  Det var en tydeligt berørt Jeanie Nørhave (DF), der gav forklaring i straffesagen mod Morten Messerschmidt.

  Sagen handler om svindel med EU-støttekroner og dokumentfalsk.

  I retten fortalt sekretariatschefen fra Dansk Folkeparti, hvad der skete, da hun i 2015 underskrev sig som hotelchef på Color Hotel i Skagen.

  Det skete ifølge Jeanie Nørhave, fordi en betroet medarbejder bad hende om det.

  - Jeg husker, at han kom ind på mit kontor og sagde, at det skulle være her og nu, forklarede hun.

  - Var du bekendt med, at du skrev under på vegne af hotellet?, spurgte anklageren.

  - Nej, det var jeg ikke.

  Jeanie Nørhave blev derefter tydeligt berørt, fordi anklageren spurgte ind til hendes reaktion, da hun fandt ud af, at hun havde sat en forkert underskrift.

  - Jeg har altid sørget for, at vi ikke har fået en eneste antegnelse i vores revisionsbog. Så at jeg blev foranlediget til at skrive under på noget, jeg ikke skulle skrive under på, så brød hele min verden sammen.

  Ifølge Jeanie Nørhave var det personer i DF's gruppebestyrelse, som sammen med Messerschmidt havde diskuteret muligheden for at afholde Meld-konference samtidig med sommergruppemøde.

  Følg sagen her.

 11. 932 nye coronasmittede det seneste døgn

  Det seneste døgn er der registreret 932 nye coronasmittede. Det viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut.

  De smittede er fundet blandt 53.634 test. Dermed har 1,73 procent af de testede har været smittet.

  Der er samtidig sket to dødsfald blandt coronasmittede. Dermed er det samlede antal dødsfald oppe på 2.552.

  Antallet af indlagte med coronavirus på hospitalerne er steget med 3 siden i går, så der nu er 62 indlagte. 9 af dem er indlagt på intensiv afdeling, mens 8 har behov for respirator.

 12. Rihanna er verdens rigeste sangerinde med en formue på knap 10,7 millarder kroner

  Ifølge Forbes ejer Rihanna 50 procent af Fenty Beauty, og hun tjener ligeledes kassen på lingeri-brandet Savage x Fenty. (Foto: ANGELA WEISS © Ritzau Scanpix)

  1,7 milliarder dollars eller hvad, der svarer til omkring 10,8 milliarder danske kroner, står der på Rihannas opsparing.

  Dermed er hun blevet dollar-milliardær og verdens rigeste sangerinde, skriver erhvervsmagasinet Forbes.

  Samtidig er hun den andenrigeste kvinde i underholdningsbranchen, kun overgået af talkshow-dronningen Oprah Winfrey.

  Det er især Rihannas kosmetik-brand Fenty Beauty, der har fået pengepungen til at vokse. Brandet blev stiftet i 2017 og udgør 1,4 millarder dollars (svarende til knap 8,8 milliarder kroner) af hendes formue.

 13. Regeringen og Folketingets partier skal diskutere afghanske tolkes sikkerhed på mandag

  På mandag mødes udenrigsminister Jeppe Kofod (S) med Folketingets partier for at diskutere, hvad der skal ske med de lokale ansatte, som har været ansat på den danske ambassade i Afghanistans hovedstad, Kabul, og som tolke for Forsvaret.

  Mødet er rykket to dage frem i forhold til først planlagt og kommer dagen efter, at en tidligere forsvarschef kom med et opråd om at hjælpe afghanerne, så de ikke ender i Talebans kløer.

  Udenrigsminister Kofod understreger, at regeringen 'ikke lader nogen i stikken'.

  - Hvis der viser sig behov for at tilpasse tolkeaftalen for at sikre den nødvendige hjælp, så er regeringen fortsat fuldt indstillet på at drøfte det, siger han.

 14. Messerschmidts EU-medarbejder: Falsk underskrift var ikke for at snyde

  En EU-medarbejder bedyrer sin uskyld i den såkaldte Meld-sag mod Morten Messerschmidt.

  Det kom frem i Retten i Lyngby i dag, hvor svindelsagen kører. Her er EU-medarbejderens forklaring blevet læst op.

  Det var EU-medarbejderen, der stod for dele af praktikken vedrørende udbetaling af EU-tilskud, der blev brugt til at betale for et arrangement på Color Hotel i Skagen i 2015.

  - Han havde opfattet Meld-sekretariatet som hans garant for alt. De gik meget op i reglerne. Han havde ingen grund til at tro, at noget var gjort forkert, lød det i forklaringen.

  EU-medarbejderen er selv tiltalt for dokumentfalsk i sagen.

  Han erkender også, at han beder Jeanie Nørhave underskrive sig som hotelchef på en kontrakt, selvom hun retteligt arbejder for Dansk Folkeparti.

  Det sker på dokumenter, der sendes videre til Meld.

  - Det var på grund af tidspres, og at alt skulle være originaler. Men der var ingen tvivl om, at det skulle have været hotellets underskrift, lød det i afhøringen.

  - Der var ingen intention om at være i ond tro eller for at snyde.

  I stedet kalder EU-medarbejderen det en 'kunstfejl'.

 15. Modernas coronavaccine viser stadig høj effektivitet efter seks måneder

  Coronavaccinen fra Moderna er også ganske effektiv efter et halvt år.

  For fire til seks måneder efter andet stik viser vaccinen en effektivitet på 93 procent, oplyser Moderna ifølge Ritzau. Det er stort set sammme effektivitet som de 94 procent, man fandt i de første kliniske studier af vaccinen.

  Danmark er et af de lande, der modtager vacciner fra Moderna.

 16. Nye rejsevejledning for Estland - går fra grøn til skraveret orange

  Rejsevejledningen for Estland er blevet ændret, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

  Det baltiske land går nu fra grøn til skraveret orange, der betyder, at alle ikke-nødvendige rejser til landet frarådet på grund af betydelige rejserestriktioner.

  Estland har indført nye krav om selvisolation i 10 dage, hvis man ikke er færdigvaccineret eller har haft corona. Der er flere undtagelser og muligheder for at komme hurtigere ud af isolationen, og dem kan du læse mere om her.

 17. Niklas Larsen misser medalje i omnium

  Niklas Larsen kørte et defensivt pointløb på de første 80 omgange, og det viste sig ikke at være nok til en medalje. Danskeren slutter samlet som nummer fem i omnium-konkurrencen ved OL.

  Pointløbet var den fjerde og sidste disciplin i omnium, og danskeren skulle indhente en del point, for at køre sig frem til medaljepladserne efter de første tre discipliner.

  Han hentede en omgang til sidst, men han var alligevel ni point fra bronzemedaljen.

  Briten Matthew Walls vandt guld foran newzealandske Campbell Stewart, mens italienske Elia Viviani får en bronzemedalje.

 18. Italiensk mafiaboss anholdt i Spanien

  Spansk politi har anholdt Domenico Paviglianiti, en af lederne i en af verdens største mafiaorganisationer 'Ndrangheta, skriver italienske medier.

  Paviglianiti, tidligere kendt som "bossernes boss", blev arresteret i Madrid med et falsk portugisisk pas, seks telefoner og 6.000 euro, svarende til 45.000 danske kroner.

  - Lederen af den calabriske 'Ndrangheta er arresteret i Madrid. Han betragtes som en af de mest eftersøgte flygtninge fra Italien, skriver det spanske politi på Twitter.

  Domenico Paviglianiti menes at være involveret i over 140 mord, samt en række andre mafiarelaterede forbrydelser. Han er tidligere idømt fængsel på livstid, men blev fejlagtigt løsladt i oktober 2019 efter en regnefejl begået af det italienske retssystem.

  Hvis du er interesseret i at blive klogere på den italienske mafiaorganisation 'Ndrangheta, kan du se denne explainer:

 19. Nu kan midtjyder også snart få et stik uden at bestille tid

  Fra næste uge vil midtjyder, som måtte ønske det, kunne gå ind i et hvilket som helst vaccinecenter i regionen og få det første stik med en coronavaccine uden at have bestilt tid til det.

  Det oplyser Region Midtjylland til DR.

  Tilbuddet om vaccine uden tidsbestilling kommer, fordi mange ikke har bestilt tid, selv om de har fået en invitation. Det betyder, at der er rigeligt med vaccinedoser på lager, som man derfor risikerer at måtte smide ud.

  - Vi har gjort alt, hvad vi kan, for at undgå at kassere vacciner, og det er gået godt indtil videre. Men det kan ikke udelukkes, at vi ender med at kassere nogle af dem på grund af holdbarheden, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

 20. Brand i hybridbil sætter fut i efteruddannelse hos brandfolk

  En brændt hybridbil i Sorø i sidste uge har nu sat skub i efteruddannelse af brandmænd i flere brandkorps i Region Sjælland.

  Brandslukningen skal nemlig håndteres på en helt anden måde, når batteriet i en el- og hybridbil står i flammer, end når det er diesel- og benzinbiler.

  Når en elbil går i brand, skal den brænde ud og afkøles, hvilket kan tage op til 24 timer. Ved brand i diesel- og benzinbiler tager brandslukningen op til en halv time.

  - Sådan en oplevelse som i Sorø giver stof til eftertanke, og det betyder, vi sætter ekstra turbo og fokus på undervisning i brand i elbiler, siger Lars Karlsen, der er beredskabsdirektør i Vestsjællands Brandvæsen.

 21. Københavnske boligpriser holder unge hjemme ved mor og far

  På ti år er andelen af københavnske unge mellem 18-24 år, der bor hjemme ved deres forældre, steget fra 16 procent til 22 procent. Det skriver Politiken.

  Forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen har forsket i unges boligforhold, og hun er ikke i tvivl om, at de stigende boligpriser er grunden til stigningen.

  - Det her med at bygge ungdomsboliger og billige boliger, det kan godt være, at der er blevet snakket om det, men det er jo ikke rigtig blevet til noget, siger hun.

  Ifølge Politiken bor 16.900 københavnske unge i aldersgruppen, der bor ved deres forældre.

 22. Positive toner om Christian Eriksen i italiensk medie

  Rettelse: I den første version af denne artikel fremgik det, at Christian Eriksen havde sagt direkte til Corriere dello Sport, at han vil spille igen om fire-fem måneder. Det er ikke tilfældet.

  Ifølge Ritzau med den italienske avis Corriere dello Sport som kilde skulle han have udtrykt sig positivt om muligheden for at vende tilbage om fire-fem måneder, da han mødte og fik kram af sine holdkammerater i Inter onsdag.

  Den danske midtbanespiller var onsdag forbi sin klub Inters træningsanlæg i Milano, og herfra var meldingen da også, at han har det godt og er i fin form.

  Det er knap to måneder siden, at Christian Eriksen faldt om med hjertestop og blev genoplivet under en EM-kamp mod Finland i Parken i København.

  Christian Eriksen følger i øjeblikket en plan, som er blevet lagt af danske læger i København. Inters lægestab orienteres løbende om hans tilstand.

  Det er endnu uklart, om Christian Eriksen kan spille videre i Italien, efter at han har fået indopereret en hjertestarter - en såkaldt ICD-enhed.

  DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra Inter Milan og Christian Eriksen, men indtil videre uden held.

  Ritzau har været i kontakt med Christian Eriksens agent, Martin Schoots. Han skriver i en besked til nyhedsbureauet, at der hverken er pres på Christian Eriksen eller nogen tidshorisont for danskeren.

  Opdatering klokken 16.58: Overfor Ritzau afviser Martin Schoots nu, at Christian Eriksen skulle have udtalt, at han vender tilbage om fire-fem måneder.

  - For at være helt ærlig har jeg ikke hørt ham sige det. Og jeg er sikker på, at han ikke sagde det. Der er intet pres og ingen tidshorisont, skriver Schoots i en besked til Ritzau. Læs mere her:

 23. Frankrig planlægger at give sårbare og ældre et tredje vaccinestik - på trods af anbefaling fra WHO om at vente

  Frankrig arbejder på, at sårbare og ældre borgere skal kunne få et tredje vaccinestik mod covid-19 fra september. Det fortæller den franske præsident, Emmanuel Macron, på sin Instagram-profil.

  I går bad generaldirektøren for WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ellers om, at de velstående lande skulle stoppe arbejdet med booster-vacciner, minimum indtil udgangen af september.

  Det skyldes, at mange udviklingslande stadig mangler at få vaccineret deres befolkninger.

 24. Tis og lort skal sikre, at coronasmitten ikke løber løbsk

  I takt med at flere bliver vaccineret, bliver vi testet langt sjældnere. Derfor skal 200 rensningsanlæg i hele landet kontrollere spildevandet for coronavirus.

  Tre gange om ugen vil Statens Serums Institut bruge vores efterladenskaber til at holde øje med smittespredningen.

  Testene er et godt supplement til de almindelige tests, påpeger seniorforsker på Statens Serum Institut Steen Ethelberg.

  • Maskinen, der automatisk tester spildevandet i løbet af dagen, ser sådan her ud. (Foto: Simon Hellberg © DR)
  • Den har succesfuldt testet vandet i Thisted i juli. (Foto: Simon Hellberg © DR)
  1 / 2

  For det er nem måde at holde øje med den generelle smitte, fordi man tester rigtig mange husstande ad gangen. Testene kan dog ikke vise, hvem der er smittet.

  20 rensningsanlæg har i juli med succes testet metoden, der nu bliver bredt endnu mere ud.

 25. Region Hovedstaden indfører vaccination uden tidsbestilling fra 16. august

  Fra 16. august kan man møde op og blive vaccineret helt uden tidsbestilling i alle vaccinationscentre i Region Hovedstaden mellem klokken 9 og 18.

  Samtidig laver regionen nogle 'teams' af vaccinationsfolk, der kan køre ud i forskellige områder og vaccinere op mod 1.000 mennesker om dagen, skriver regionen i en pressemeddelelse.

  Kommunerne i regionen vil selv kunne bede om at få en ekstra vaccinationsindsats i kommunen, men områder med lav tilslutning til vaccinerne vil blive prioriteret.

  Lige nu har omkring 280.000 borgere i region hovedstaden fået invitation til vaccination uden at have booket tid til et stik.

 26. 'Mistænkeligt forhold' i Herning er drab, oplyser politiet

  En 22-årig mand er død, efter at han i nat omkring klokken tre blev stukket i brystet i Herning, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

  - Alt tyder foreløbigt på, at der er tale om et internt opgør i en gruppe med relation til narkomiljøet i Herning, udtaler vicepolitiinspektør Kristian Larsen, der er stationsleder for lokalpolitiet i byen.

  Tidligere på formiddagen meldte politiet ud, at dele af byen var afspærret på grund af et 'mistænkeligt forhold', men der er altså tale om drab.

  Manden kunne selv ringe til alarmcentralen og få tilkaldt en ambulance, men hans liv stod ikke til at redde.

 27. Tokyo registrerer rekordmange coronatilfælde

  OL-værtsbyen Tokyo har det seneste døgn registreret 5.042 nye tilfælde af coronavirus, og det er en kedelig rekord i antal smittetilfælde på et enkelt døgn, skriver nyhedsbureauet AP.

  Byen oplever for tiden en stigende smitte, der kommer samtidig med afholdelsen af OL, der dog er uden udenlandske tilskuere. Japans premierminister, Yoshihide Suga, har afvist, at smittestigningen skyldes OL.

  I stedet, påpeger AP, skyldes det muligvis en stigende træthed i befolkningen over restriktioner.

 28. Al togdrift gennem Herning stoppes i mindst en time på grund af 'mistænkeligt forhold'

  Der kommer ikke til at køre tog gennem Herning i mindst en times tid.

  Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

  Politiet skal det næste stykke tid lave nogle undersøgelser i et område omkring togskinnerne.

  Et område i det centrale Herning er lige nu spærret helt af, og politiet er massivt til stede på grund af noget, som politiet kalder et "mistænkeligt forhold". De vil dog ikke sige, hvad det mistænkelige forhold drejer sig om.

  Tilføjelse klokken 10:45: Politiet oplyser nu, at der er tale om et knivstikkeri på en 22-årig mand, der siden døde af sine kvæstelser.

 29. 200 millioner har nu været registreret smittet med coronavirus

  Antallet af smittede med coronavirus på verdensplan har nu oversteget 200 millioner. Det viser en opgørelse fra amerikanske Johns Hopkins University.

  Der er tale om registrerede smittede, og der kan derfor godt have været flere smittede, der bare aldrig er blevet testet positive.

  Det er især udbredelsen af den smitsomme Delta-variant, der har fået tallet til at stige hurtigt, skriver amerikanske New York Times.

 30. Afhøringen af Morten Messerschmidt fortsætter lige nu i retten

  Her til formiddag bliver Morten Messerschmidt igen afhørt af anklagerne, men også af sin forsvarer, i sagen om svindel med EU-midler.

  Det er ikke kun hovedpersonen, der bliver afhørt i dag, men også de to første vidner i sagen.

  Afhøringen af Messerschmidt er allerede i gang, og du kan følge retssagen ved at klikke HER.

  Du kan se Messerschmidt ankomme til retten her:

 31. Britiske musikere får alligevel lov at turnere uden visum eller arbejdstilladelse i 19 EU-lande

  Nye regler efter brexit har betydet, at britiske musikere siden starten af i år ikke automatisk har kunnet optræde i EU-lande, hvis ikke de havde visum eller arbejdstilladelse i landet.

  Det ville de godt nok ikke have haft mulighed for alligevel på grund af covid-19, men den tid er jo ovre på et tidspunkt.

  Reglerne har mødt stor kritik fra blandt andre Elton John og Ed Sheeran.

  Men det bliver der lavet om på nu. Den britiske regering melder ifølge The Guardian, at man har forhandlet en aftale på plads med 19 EU-lande om, at musikerne kan tage på korte ture til de pågældende lande - blandt andre Danmark - helt uden visum.

 32. Australien: Delstaten Victoria lukker ned efter otte tilfælde af coronavirus

  Australiens næststørste delstat målt på befolkning, Victoria, indledte i nat en syvdages lockdown, efter at otte personer viste sig at være smittede med coronavirus i tirsdags.

  Det skriver 7news.

  Indbyggerne i Victoria, herunder Melbourne, må kun forlade hjemmet under følgende fem omstændigheder:

  1. Indkøb - indenfor en radius af fem kilometer. 2. Motion i op til to timer - indenfor en radius af fem kilometer. 3. Pleje og omsorg. 4. Arbejde og uddannelse, hvis det ikke kan gøres hjemmefra. 5. Vaccination ved nærmeste vaccinationssted.

 33. Brande hærger områder nær OL's fødested, Olympia

  Her ses det antikke Olympia og det olympiske akademi omringet af brande. Billedet er fra i går. (Foto: Eurokinissi / AFP © Ritzau Scanpix)

  Mens den olympiske fakkel brænder i Japan, kæmper de græske myndigheder for anden dag i træk mod flammerne omkring Olympia, hvor legene første gang blev afholdt omkring 776 år før vor tidsregning.

  Det græske brandvæsen har natten over forsøgt at inddæmme branden for at skåne det antikke Olympia fra skovbrandene, der i øjeblikket hærger flere steder i Grækenland.

  Det skriver den græske avis Kathimerini.

  174 brandfolk deltager i redningsarbejdet med hjælp fra både brandslukningsfly og helikoptere. Det olympiske område samt syv landsbyer i nærheden er blevet evakueret som følge af brandene.

 34. Rolling Stones-legenden Charlie Watts melder fra til stor turné

  Charlie Watts er blevet opereret, oplyser bandet i en pressemeddelelse, hvor det dog ikke fremgår for hvad. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix Denmark)

  Rolling Stones' kommende USA-turné bliver uden bandets legendariske trommeslager, Charlie Watts.

  Det skriver Deadline.

  80-årige Watts melder fra af helbredsmæssige årsager.

  Watts afløses af Steve Jordan, der tidligere har spillet med på Keith Richards soloplader.

  - For en gangs skyld har min timing været lidt dårlig. Jeg arbejder hårdt på at blive fuldstændig rask, men jeg har i dag accepteret, efter råd fra eksperterne, at det vil tage et stykke tid. Efter alle fansens lidelser forårsaget af corona, ønsker jeg virkelig ikke, at de mange RS -fans, der har billetter til denne turné, skal blive skuffede over endnu en udsættelse eller aflysning. Jeg har derfor bedt min gode ven Steve Jordan om at afløse mig, siger Watts i en udtalelse.

 35. Nasa skaber 3D-billede af overfladen på Mars med billeder fra rumhelikopter

  3D-billede af Mars' overflade. Ifølge Nasa opleves 3D-effekten bedst med rød-blå 3D-briller. (Foto: NASA/JPL-Caltech/Free)

  Det er lykkedes Nasa at skabe et tredimensionelt billede af Mars' overflade med billeder taget af rumhelikopteren Ingenuity.

  Det skriver Nasa i en pressemeddelelse.

  Ingenuity landede på den røde planet tidligere på året sammen med køretøjet Perseverance. Rumhelikopteren hjælper Nasa-teamet med billeder fra oven, som Perseverance senere kan undersøge på nært hold.

  Det er med to af disse billeder, at Nasa har skabt 3D-billedet af overfladen, som udover at være flotte at kigge på, også vækker nysgerrigheden hos forskerne.

  - Ved nærmere eftersyn kan man se spøjse linjer hen over overfladen af flere sten. Er det vinden og støvet, der har trukket disse streger, eller er det dele af fortællingen om vand på Mars? Vi ved det ikke endnu, siger Nasa-forsker Kevin Hand.

  Billede af Mars' overflade taget den 24. juli. (Foto: NASA/JPL-Caltech/Free)
 36. Australien tilbyder erstatning til tvangsfjernet oprindeligt folk

  Australien tilbyder nu en erstatning på 75.000 australske dollar svarende til knap 350.000 kroner til omkring 3.600 personer fra landets oprindelige befolkning, aboriginals, som blev tvangsfjernet fra deres familier som børn.

  Det skriver ABC News.

  For at kunne modtage erstatningen er kravet, at man var under 18 år, da tvangsfjernelsen fandt sted. Mange af dem er i dag over 80 år gamle.

  Tilbage i april sagsøgte flere af de tidligere tvangsfjernede børn Commonwealth, som styrede området, hvor tvangsfjernelserne fandt sted.

 37. Andelen af skoler med over 30 procent ikke-vestlige elever er uændret trods S-løfte

  - Ingen skoler i Danmark bør i fremtiden have mere end 30 procent ikke-vestlige indvandrere og efterkommere.

  Sådan lød det fra Socialdemokratiet i et storstilet udlændingeudspil i 2018.

  Men her to år efter Mette Frederiksen (S) blev statsminister, er antallet af folkeskoler med over 30 procent elever med ikke-vestlig herkomst på samme niveau, som da Socialdemokratiet lancerede sin ambition.

  Dengang, var det godt fem procent af landets folkeskoler, der havde en elevfordeling, hvor over 30 procent af eleverne var af ikke-vestlig herkomst, og sådan er det stadig, viser en ny opgørelse fra Børne- og Undervisningsministeriet.

 38. I nat blev der koldt med ned til seks grader

  Det har været en kølig nat flere steder med ned til seks grader i det jyske, oplyser DMI.

  Heldigvis er vi jo i august, så temperaturen stiger i løbet af dagen til op mellem 18 og 23 grader. Der kan dog komme enkelte byger, især i det vestjyske.

 39. To danskere med helt fremme i golfturneringen

  De danske golfspillere Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen har haft en strålende runde to på Kasumigaseki Country Club i dag.

  Emily Kristine Pedersen gik hele otte slag under par på dagens runde, avancerede 14 pladser og ligger i skrivende stund på en delt andenplads.

  Den deler hun med indiske Aditi Ashok og så sin landskvinde Nanna Koerstz Madsen, der gik en næsten lige så forrygende runde i dag med syv slag under par.

  De to danskere og indiske Ashok er samlet ni slag under par.

  Golfturneringen føres lige nu af amerikanske Nelly Korda, der er 10 slag under par samlet. Hun er dog ikke færdig med anden runde endnu.

 40. Emma Aastrand Jørgensen tager endnu en bronzemedalje

  Den danske kajakroer Emma Aastrand Jørgensen har vundet endnu en bronzemedalje. Denne gang i 500 meter enerkajak.

  Jørgensen fik en fornuftig start og var med helt fremme, men ved 250 meter-mærket var hun nede på en sjetteplads.

  25-årige Aastrand Jørgensen satte dog tryk på i den sidste del af løbet og kæmpede sig op på en bronzeplads

  Det er danskerens anden finale ved OL i Tokyo. Tidligere på ugen vandt hun bronze i 200 meter enerkajak.

 41. Danske 100 meter-raketter sætter rekord

  De danske stafetmænd ville ikke stå tilbage for de danske stafetkvinder, der tidligere på dagen satte dansk rekord på 4 x 100 meter.

  Mændene gjorde således præcis det samme i deres indledende heat, hvor det danske hold bestående af Simon Hansen, Tazana Mikkel Kamanga–Dyrbak, Kojo Musah og Frederik Schou–Nielsen kom ind på en syvendeplads, der dog ikke rækker til en finaleplads.

  Den nye danske rekord hedder nu 38,16 sekunder. Den tidligere rekord var på 39,06 sekunder.

 42. Danske stafetkvinder sætter rekord

  For første gang i 73 år var der danske løbere med i kvindernes 4 x 100 meter.

  Danskerne kunne dog ikke gøre sig gældende i forhold til de forreste placeringer, men kom ind som nummer syv.

  Til gengæld kan de danske kvinder glæde sig over, at de satte dansk rekord med tiden 43,51 sekunder.

 43. Emma Aastrand Jørgensen er klar til endnu en finale

  Den danske kajakroer Emma Aastrand Jørgensen har kvalificeret sig til endnu en finale ved OL i Tokyo.

  25-årige Jørgensen kom ind som nummer to i semifinalen i 500 meter enerkajak.

  Finalen afvikles 05.29.

  Emma Aastrand Jørgensen har allerede vundet en medalje ved dette OL, da hun i 200 meter-finalen blev nummer tre.

  Du kan se danskerens semifinale i videoen herunder:

 44. Dansk skateboardveteran hurtigt ude af OL

  Den 46-årige danske skateboardveteran Rune Glifberg er færdig ved OL i Tokyo næsten uden rigtigt at komme i gang.

  Glifberg var første mand i vælten i den olympiske skateboardkonkurrence park, men virkede præget af nerver og fik ikke sat noget stort aftryk.

  Danskeren scorede blot 6,24 point efter første run, der blev meget kort efter en tidlig fejl.

  I andet run gik det lidt bedre, omend det også her gik galt og scoren blot lød på 37,61.

  Så havde Glifberg kniven for struben inden tredje run, hvis det skulle blive til kvalifikation til finalerunden. Det kom Rune Glifberg dog aldrig i nærheden af, da han endnu en gang lavede en tidlig fejl og kun scorede 6,11 point.

  De otte bedste af de i alt 20 skatere går videre til finalen, som altså bliver uden danske Rune Glifberg.

  Du kan se danskerens 2. gennemløb i videoen herunder:

 45. Tyske triumferer i maratonsvømning

  Det var næsten til at få mælkesyre i hele kroppen af alene at se på, da tyske Florian Wellbrock led sig til en guldmedalje i svømmemaraton.

  Efter 10 kilometers svømning kom tyskeren alene i mål i sikker stil efter 1 time 48 minutter og 33,7 sekunders svømning.

  Så var der anderledes kamp om sølvmedaljen, hvor ungarske Kristof Rasovszky og italienske Gregorio Paltrinieri kom ind på det sidste stykke næsten side om side.

  Trods sidstnævntes gode evner i afslutningen, så kunne han dog ikke nå op, hvorfor Kristof Rasovzky kunne sikre sig sølvet i tiden 1 time 48 minutter og 59 sekunder.

  Paltrinieiri kom ind i tiden 1 time 49 minutter og 1,1 sekund.

 46. Mexico lægger sag an mod amerikanske våbenproducenter for at stoppe våbenimport til kriminelle

  I et forsøg på at dæmme op for voldsomme bandekampe mellem narkokarteller og angreb mod civilie lægger den mexicanske stat sag an mod seks amerikanske våbenproducenter.

  Det skriver The Guardian, efter at den mexicanske udenrigsminister, Marcelo Ebrard, annoncerede søgsmålet onsdag.

  Den mexicanske stat vil have producenterne dømt for ikke at have tilstrækkelig kontrol med, hvor deres våben ender, og staten mener, at de amerikanske virksomheder skal straffes for at have markedsført deres produkter specifikt til de kriminelle bander.

  De sagsøgte våbenproducenter er Smith & Wesson, Barrett Firearms, Colt’s Manufacturing Company, Glock and Sturm, Ruger.

 47. Sundhedsstyrelsen barsler med coronalempelser for skolerne

  Inden skolestart skulle der meget gerne være et sæt nye og mere lempelige coronaretningslinjer klar til skoler, lærere og elever.

  Det fortæller Andreas Rudkjøbing, som arbejder i Sundhedsstyrelsens enhed for beredskab og smitsomme sygdomme til Politiken.

  - Vi håber på at præsentere lempelser på skoleområdet i næste uge, hvor målsætningen er, at børnene får en skolegang med så få afbrydelser som muligt på grund af corona, siger han til Politiken.

  Lige nu er reglerne sådan, at hvis et barn i en klasse er testet positiv med coronavirus, så skal alle børnene i klassen sendes i isolation.

 48. Norges sundhedsstyrelse: Vi er nok i starten af en fjerde bølge

  Smitten i Norge er øget med 45 procent den seneste uge, og det får Norges svar på Sundhedsstyrelsen til at konstatere, at landet med al sandsynlighed befinder sig i starten af en fjerde bølge af coronavirus.

  Det skriver NRK, som har talt med assisterende direktør i Helsedirektoratet, som er Norges svar på Sundhedsstyrelsen, Espen Rostrup Nakstad.

  - Vi ser nok nu, at vi er i starten af en fjerde smittebølge, siger han til mediet.

  Smitten er lige nu størst blandt unge og særligt i fylket (regionen, red.) Møre og Romsdal er der lige nu mange smittede.

  Her har der de seneste to uger været 116 registrerede smittetilfælde med covid-19 per 100.000 indbyggere, skriver NRK.

  Rettelse: Tidligere stod der, at Møre og Romsdal var to fylker, men det er én samlet region, så det er nu rettet.

 49. Brostrøm forudser debat om vaccination af børn under 12 år

  Vi kommer til at diskutere om børn under 12 år også skal vaccineres mod coronavirus.

  Det forventer Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm.

  I et interview med Børsen fortæller Brostrøm, at han forventer at få resultater fra forskning om coronavacciner til børn ved udgangen af 2021 eller i starten af næste år.

  På den baggrund bliver det relevant at diskutere, om vaccinen også skal tilbydes til børn, lyder det fra Sundhedsstyrelsens direktør.

  - Så opstår selvfølgelig overvejelsen, om vi skal udvide målgruppen til under 12 år. Det vil afhænge af dokumentation, godkendelse, og hvordan epidemien ser ud, siger Søren Brostrøm til Børsen.

 50. Se billederne: Beirut mindes ofrene på etårsdagen for eksplosion

  I dag er det et år siden, at 2.750 ton ammoniumnitrat eksploderede på industrihavnen i Libanons hovedstad Beirut.

  Store dele af byen blev lagt i ruiner og mere end 200 personer mistede livet.

  På etårsdagen for eksplosionen har libaneserne i dag mindes de dræbte ved mindehøjtideligheder i byen. Samtidig har vrede borgere været på gaden og kræve retfærdighed.

  Ingen højtstående embedsmænd eller regeringsfolk er blevet holdt direkte ansvarlige for eksplosionen - blandt andet fordi en undersøgelse af sagen er gået i stå, da flere ledende embedsfolk har nægtet at svare på spørgsmål.

  • Pårørende til nogle af de 200, der mistede livet ved eksplosionen for et år siden, var samlet til mindehøjtidelighed på havnen i Beirut i dag. (Foto: ANWAR AMRO © Ritzau Scanpix)
  • Libanesere var på gaden i dag for at kræve, at de skyldige bliver holdt ansvarlige for, at eksplosionen kunne ske. (Foto: Aziz Taher © Ritzau Scanpix)
  • 2.750 ton ammoniumnitrat eksploderede på industrihavnen sidste år. I dag ser havnen stadig sådan ud. (Foto: - © Ritzau Scanpix)
  • 200 mennesker mistede livet og 6.500 blev sårede, da eksplosionen smadrede store dele af Beirut sidste år. (Foto: WAEL HAMZEH © Ritzau Scanpix)
  • 300.000 libanesere blev hjemløse efter eksplosionens ødelæggelser sidste år, og landet er i en dyb økonomisk krise. (Foto: Nabil Mounzer © Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 51. Belarusisk OL-atlet er landet i Polen

  Den belarusiske sprinter Kristina Tsimanovskaja er for kort tid siden landet i Polens hovedstad, Warszawa.

  Det bekræfter Polens viceudenrigsminister, Marcin Przydacz på Twitter.

  Den 24-årige sprinter har fået tilbudt humanitært visum, efter at hun er endt i konflikt med det belarusiske atletikforbund, som ifølge hende satte en brat stopper for hendes OL-deltagelse og forsøgte at tvinge hende ombord på et fly til Hviderusland, nu kendt som Belarus.

  Årsagen var angiveligt, at sprinteren har kritiseret sine trænere og atletikforbundet. Tsimanovskaja nægtede at rejse hjem og kontaktede i stedet den Internationale Olympiske Komité.

  Den olympiske komité i Belarus har tidligere udtalt, at Tsimanovskaja blev fjernet fra konkurrencen på grund af hendes "følelsesmæssige, psykologiske tilstand".

  Se video fra ankomsten her:

Mere fra dr.dk