Seneste nyt
8. dec 2021

Borgerlige partier kræver kompensation i forhandlinger om nye restriktioner

Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, er én af dem, der vil have kompensationsordninger på plads, før restriktionerne bliver til virkelighed. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

Når politikerne i Folketingets Epidemiudvalg netop nu diskuterer nye restriktioner, mangler der en vigtig ting på bordet.

Det mener flere borgerlige partier, som er forargede over, at der ikke er lagt op til at følge kompensationsordninger med de smittedæmpende tiltag.

- Man kan ikke være det bekendt overfor hverken for kulturlivet, restaurationslivet eller andre, at man indfører nogle meget vidtgående restriktioner, uden at vi ikke også giver dem sikkerheden for økonomisk kompensation, siger Sophie Løhde.

Problemet er ifølge politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti Mai Mercado, at regeringen lægger op til, det hun kalder "luftige anbefalinger". Den slags er svære at forholde sig til.

- Jeg ser hellere, at der kommer nogle helt klare retningslinjer, hvor man ved, præcist hvad man skal henholde sig til, og at det bliver fulgt op af kompensation til dem, der bliver ramt, siger hun.

Seneste nyt

 1. 46 min. siden

  Landsholdet havde sat næsen op efter finaleplads: 'Lige nu er vi meget skuffede'

  (Foto: Marton Monus © Ritzau Scanpix)

  Med et nederlag på 25-29 til Spanien misser Danmarks håndboldherrer EM-finalen.

  I stedet kan de nu se frem til at spille bronzekamp på søndag, men inden de retter fokus på den kamp, skal den værste skuffelse lige sænke sig først. Det fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen.

  - Det er svært. Lige nu er vi meget skuffede. Vi havde sat næsen op efter at skulle spille endnu en finale. Det kommer vi ikke til. Nu er det hjem og være skuffet i aften, og så kigger vi fremad i morgen på hvem, vi skal møde, siger Nikolaj Jacobsen.

  Danmark skal i bronzekampen møde taberen af semifinalen mellem Frankrig og Sverige.

 2. I dag kl. 20:44

  Regeringen vil sende emballage-regningen til virksomhederne

  Hvis det står til regeringen, så skal de danske virksomheder i fremtiden selv betale for, at den emballage, de sender ud til danskerne, bliver håndteret rigtigt, når det bliver til affald.

  Som det er nu, betaler danskerne nemlig selv et såkaldt affaldsgebyr, men i et forsøg på at skære ned på forbrug og emballage foreslår regeringen altså, at den regning skal sendes til landets virksomheder.

  - Det bliver en af de store, strukturelle forandringer i affaldssektoren, når vi går til at sige, at det er dem, der producerer varerne, som allerede inden de er på hylderne, skal tænke på, hvordan man kan genanvende, siger miljøminister Lea Wermelin (S).

 3. I dag kl. 20:02

  Banedanmark: Stormen Malik kommer til at påvirke togtraffiken

  Stormen Malik, der kommer bragende ind over landet i morgen, kan komme til at betyde væltede træer og forhøjet vandstand.

  Derfor har Banedanmark taget de fremsynede briller på og melder allerede nu ud, at det kan komme til at betyde forsinkelser og aflysninger i togtrafikken, og at man derfor vil køre efter en ændret køreplan.

  - Hele vores landsplan er reduceret, herunder også planen for s-togene på s-banen i Storkøbenhavn, siger Nicolai Smidt Sigsgaard, der er områdechef for trafikstyringen i Banedanmark.

  Der vil efter planen være færre togafgange fra lørdag eftermiddag til og med søndag morgen, men Banedanmark opfordrer til, at man holder sig orienteret løbende på Rejseplanen, hvis man skal med toget.

 4. I dag kl. 19:51

  Finalen glipper: Spanien sender håndboldherrerne ud af EM

  Danmarks håndboldherrer er ude af kampen om EM-guldet efter et nederlag til Spanien i semifinalen. (Foto: BERNADETT SZABO)

  Danmarks drømme om EM-guld er slukket.

  Det står klart efter et nederlag til Spanien på 25-29 i semifinalen.

  Første halvleg bar præg af flere tekniske fejl fra begge hold. Trods en usikker start var Danmark bedst anført af en stærk Niklas Landin i målet. Holdene gik til pause ved stillingen 14-13 til danskerne.

  Spanien kom anderledes bedst i gang efter pausen og bragte sig foran for første gang i opgøret. Mikkel Hansen og co. blev punkteret af modstandernes fælder i forsvaret og havde svært ved at passere den spanske målvogter, Gonzalo Pérez de Vargas.

  Danmark satte alt ind i slutminutterne, men det ændrede ikke på kampens udfald.

  Nederlaget betyder, at Danmark skal spille bronzekamp, mens Spanien er i finalen på søndag. De to holds modstandere bliver fundet i den anden semifinale mellem Sverige og Frankrig.

 5. I dag kl. 19:22

  Dansk landsholdsspiller skifter fra Bologna til belgisk topklub

  Den 22-årige Andreas Skov Olsen skifter til belgiske Club Brugge, bekræfter Bologna fredag aften. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Efter lang tids spekulationer er fodboldfremtiden på plads for den danske landsholdsspiller Andreas Skov Olsen.

  Han skifter fra italienske Bologna til belgiske Club Brugge, oplyser den italienske klub på sin hjemmeside. Aftalen gælder til 2026.

  Den 22-årige angriber og offensivspiller kom til Bologna i 2019, men har aldrig fået det helt store gennembrud i klubben.

  Han brød igennem i den danske Superliga, hvor han tørnede ud for FC Nordsjælland fra 2017 til 2019.

  Club Brugge indtager i øjeblikket en andenplads i den belgiske liga, Jupiler Pro League.

  /ritzau/

 6. I dag kl. 19:01

  Medlemslande kræver øget indsats fra WHO efter skandalesag om seksuelt misbrug

  Verdenssundhedsorganisation (WHO) skal afsætte flere ressourcer og blive meget bedre til at håndtere sager om seksuelt misbrug.

  Sådan lyder kravet ifølge Ritzau fra mere end 50 af organisationens medlemslande.

  Beskeden kommer efter, at det i efteråret kom frem i en rapport, at over 80 nødhjælpsarbejdere - heriblandt flere ansatte ved WHO - fra 2018 til 2020 var involveret i at misbruge kvinder og piger seksuelt under et ebolaudbrud i DR Congo.

  - Vi håber at se handling fra den øverste ledelse i forhold til det her. WHO's håndtering skal styrkes, og der skal sikres en nultolerancepolitik over for manglende handling, siger Storbritanniens FN-ambassadør, Simon Hanley, på vegne af medlemslandene.

  WHO's generaldirektør, Tedros Adhanom Ghebreyesus, kaldte dengang sagen for "rystende læsning", men har endnu ikke kommenteret kravet fra medlemslandene.

 7. I dag kl. 18:42

  Thomas Frank accepterer bøde efter Brentford-nederlag

  Thomas Frank indrømmede efter kampen, at det var dumt af ham at få det røde kort. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)

  Den danske Brentford-træner Thomas Frank har accepteret en bøde på 8000 pund, svarende til 71.500 kroner, som han er blevet idømt af Det Engelske Fodboldforbund (FA).

  Det oplyser Brentford på sin hjemmeside.

  Det sker tre dage efter, at FA åbnede en sag mod Frank, der fik rødt kort i minutterne efter Brentfords nederlag på 1-2 til Wolverhampton i lørdags.

  Frank blev straffet for sin sprogbrug og opførsel over for dommer Peter Bankes. Situationen opstod, mens spillerne sagde tak for kampen på banen.

  - Jeg var frustreret over, at vi ikke fik et point, men jeg var relativ rolig, da jeg gik hen til dommeren. Jeg fik så et gult kort efter en konfrontation med en Wolverhampton-spiller, siger Thomas Frank.

  Derefter fulgte en ordveksling mellem Thomas Frank og dommer Peter Bankes, der kvitterede med endnu et gult kort, der blev vekslet til et rødt.

  /ritzau/

 8. I dag kl. 18:32

  Alle afhøringer i Minkkommissionen er slut: Her er dagens vigtigste punkter

  Alle afhøringer i Minkkommissionen, der har til formål at kortlægge processen omkring beslutningen om at aflive alle mink, er i dag afsluttet.

  Og sidste-dagens vigtigste vidne var rigspolitichef Thorkild Fogde.

  I Retten på Frederiksberg har han i dag fortalt, at han ikke mener, at politiet har gjort noget, der ikke var hjemmel til. Men han erkendte, at det meget omtalte actioncard gik længere, end der var hjemmel til.

  Samtidig fortalte han, at han først en til to dage efter, han blev klar over, at der ikke var hjemmel til aflivning af alle mink, blev klar over, at der var brug for en hastelov.

  Det kom også frem, at planen for, hvordan aflivning af alle mink skulle foregå, var klar allerede inden ordren blev givet på et pressemøde.

 9. I dag kl. 18:15

  Dansker smittet med svineinfluenza

  En dansker er blevet konstateret smittet med svineinfluenza, oplyser Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse.

  Men der er umiddelbart ikke grund stil stor bekymring, for seruminstituttet mener, at der er tale om et enkeltstående tilfælde.

  - Der er ikke kendskab til yderligere relaterede tilfælde i Danmark. Og der er heller ikke ved laboratorieovervågningen blevet påvist andre tilfælde med dette virus, lyder det i meddelelsen.

  Selvom den smittede har haft et alvorligt sygdomsforløb og har været indlagt på hospitalet, er vedkommende nu rask igen. SSI mener, at smitten kommer fra det slageri, hvor personen arbejder til dagligt.

  Sidste år blev der fundet svineinfluenza, der minder meget om den, der nu er fundet, i tre svinebesætninger i Danmark.

 10. I dag kl. 18:10

  Bølgerne gik højt under bestikkelsessag i retten

  Den bestikkelsestiltalte tidligere afdelingschef i Rigspolitiet, Bettina Jensen, afbrød brat sin forklaring, da Københavns Byret i dag fortsatte retssagen mod hende.

  Her sidder hun anklaget for at have modtaget 790.000 kroner i bestikkelse fra en kvinde i et konsulentfirma, der ifølge anklagemyndigheden fik tildelt opgaver hos Rigspolitiet. Hun nægter sig skyldig.

  Bettina Jensens forsvarer, Anders Németh, var ikke tilfreds med de fysiske ekstrakter, som var blevet udleveret fra anklagemyndigheden. Németh mente ikke, at de fysiske eksemplarer stemte overens med de elektroniske eksemplarer.

  - Så kan jeg sige, at min klient ikke vil udtale sig, lød det fra Németh.

  Inden da havde der været en diskussion - nogen vil nok kalde det et skænderi - mellem Anders Németh og senioranklager Søren Harbo. Blandt andet mente forsvareren, at anklagemyndigheden skulle ”slappe af”.

  Det endte med, at dommeren overfor Németh måtte understrege, at der skal holdes en god tone i retten, og at det virkede til, at der kun er én i retssalen, der burde slappe af.

 11. I dag kl. 17:53

  Striden med Rusland får EU og USA til at styrke deres energisamarbejde

  EU og USA vil arbejde endnu tættere sammen for at sikre, at europæerne fortsat har strøm og varme, selv hvis energiforsyningen fra Rusland skulle standse som følge af striden langs grænsen til Ukraine.

  Det er meldingen fra EU's kommissionsformand, Ursula von der Leyen, og USA's præsident, Joe Biden.

  EU-landene importerer i dag godt 41 procent af deres naturgas fra Rusland, og derfor kan det gå hen og få alvorlige konsekvenser, hvis forsyningen eksempelvis bliver blokkeret som følge af krisen.

  - USA og EU vil i fællesskab arbejde for at sikre en fortsat, tilstrækkelig og rettidig levering af naturgas til EU fra forskellige kilder rundt om i verden. Det sker for at undgå forsyningschok, heriblandt dem, der kan opstå som følge af en yderligere russisk invasion af Ukraine, lyder det i en fællesudtalelse.

 12. I dag kl. 17:36

  Kronprins Frederiks Bro spærret i begge retninger

  Kronprins Frederiks Bro, der går over Roskilde Fjord, er spærret i begge retninger for al trafik. Det skriver Frederikssund Kommune.

  Det skyldes forhøjet vandstand på grund af det kraftige blæsevejr, og broen forventes tidligst at blive genåbnet til midnat.

  Kommunen opfordrer til, at man i stedet for benytter Kronprinsesse Marys Bro i mellemtiden. Du kan holde dig opdateret på Frederikssunds Kommunes hjemmeside.

  Foto: Screenshot fra Vejdirektoratets twitterprofil
 13. I dag kl. 17:36

  Danmarks semifinale mod Spanien rykkes med et kvarter

  Danmark skulle oprindeligt spille semifinale ved EM i håndbold mod Spanien fredag klokken 18.

  Men den kamp er nu blevet rykket med et kvarter, så den nu starter klokken 18.15.

  Det oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF red.) til TV 2 Sport.

  - Det er rigtig ærgerligt, at sådan en beslutning skal træffes med så kort varsel. Vi har spillere, der har løbet ud i gangen og startet deres opvarmning, siger Morten Henriksen, der er sportschef i DHF, til TV 2 Sport.

  Udsættelsen skyldes, at kampen om femte- og sjettepladsen mellem Island og Norge gik i forlænget spilletid og derfor rykkede kampprogrammet.

  Kampen mellem Danmark og Spanien kan følges på dr.dk, høres direkte i LIGA på P3 og ses på TV2.

 14. I dag kl. 17:35

  Putin og Macron er enige om at nedtrappe Ukraine-konflikt

  Vladimir Putin og Emmanuel Macron er fredag blevet enige om, at der er behov for en nedtrapning af Ruslands igangværende konflikt med Ukraine. Det oplyser Frankrigs præsidentkontor efter et videoopkald mellem de to.

  Den franske præsident Macron sagde i opkaldet samtidig, at Rusland og præsident Putin skal respektere Ukraines suverænitet.

  Rusland har opmarcheret flere end 100.000 soldater ved den ukrainske grænse. Det har fået Vesten til at frygte en russisk invasion af Ukraine.

  - Præsident Putin gav ikke udtryk for planer om en offensiv, og han vil gerne fortsætte samtalerne med Frankrig og vores allierede, siger en embedsmand fra det franske præsidentkontor.

  Ifølge Kreml gav Putin udtryk for, at Nato og Vesten ignorerer Ruslands bekymringer vedrørende Ukraine, men at Rusland vil afholde sig fra at gøre noget lige nu.

  /ritzau/AFP

 15. I dag kl. 17:14

  Minister får kritik for at sige, at EU-Domstolen er på forbryderens side

  EU-Domstolen er "aktivistisk" og "politisk", og i spørgsmålet om overvågning af borgernes teledata står den på forbrydernes side.

  Nogenlunde sådan lød det fra justitsminister Nick Hækkerup (S) torsdag på et samråd på Christiansborg, og den udtalelse får nu to juraprofessorer til at rette heftig kritik af ministeren.

  - Jeg er fundamentalt uenig i, at EU-Domstolen står på forbrydernes side. Frie og uafhængige domstole er hjørnestenen i et retssamfund, og dem bør vi værne om, siger direktør Louise Holck fra Institut for Menneskerettigheder i en skriftlig kommentar til Ritzau.

  Samrådet handlede om den ulovlige praksis, som skiftende regeringer har haft, hvor informationer om danskernes mobiltelefoner registreres og gemmes af teleselskaber. Hækkerup ønsker i vid udstrækning at videreføre praksissen.

 16. I dag kl. 16:56

  Demonstranter anholdt: Nægtede at forlade Københavns Rådhus

  Fredag eftermiddag er otte demonstranter blevet anholdt på Københavns Rådhus, efter de nægtede at forlade stedet.

  Det oplyser Københavns Politi til Ritzau.

  Demonstranterne var ifølge TV2 Lorry blevet inviteret til møde med miljø- og teknikborgmester Line Barfod (EL), efter de havde demonstreret på Rådhuspladsen for at bevare naturområdet Amager Fælled i København.

  Efter mødet forlod de fleste demonstranter Rådhuset. Men otte blev tilbage.

  De blev løsladt igen klokken 16. Med sig fik de dog en sigtelse for husfredskrænkelse.

 17. I dag kl. 16:37

  Bro kollapset i Pittsburgh: 10 er såret

  This image courtesy of Pittsburgh Public Safety shows a collapsed bridge in Pittsburgh, Pennsylvania, on January 28, 2022. - The snow-covered bridge collapsed Friday morning, Pittsburgh Public Safety said in a tweet.No fatalities have been reported, Pittsburgh Mayor Ed Gainey said in a news conference at the scene. The collapse comes hours before US President Joe Biden was expected to visit the city to discuss infrastructure, jobs, and the suply chain. (Photo by Pittsburgh Public Safety / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Pittsburgh Public Safety" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  En bro i den amerikanske by Pittsburgh i staten Pennsylvania er i dag kollapset. Ifølge lokale myndigheder er 10 personer kommet til skade, men der meldes ikke om nogen døde.

  - Den gode nyhed er, at der i øjeblikket ikke er nogen dødsfald, og vi vil bede for, at det forbliver sådan. Vi var heldige, siger Pittsburghs borgmester Ed Gainey ifølge Washington Post.

  Kollapset af broen sker bare få timer før, at USA’s præsident skulle have besøgt Pittsburgh for at tale om netop infrastruktur som broer og veje.

  Årsagen til kollapset er endnu ukendt, men en undersøgelse er iværksat. Ifølge borgmesteren blev broen seneste inspiceret i september sidste år.

 18. I dag kl. 16:18

  Indrejserestriktionerne forlænges i fire uger - dog med lempelser

  Indrejsekravene til Danmark forlænges frem til den 28. februar, samtidig med at en del af restriktionerne lempes.

  Det har Epidemiudvalget i dag besluttet, skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

  Lempelserne består i, at det fra på tirsdag ikke længere er alle, der skal testes, inden de rejser ind i Danmark. Personer med vaccinebevis eller tidligere smittede kan indrejse uden krav, oplyser ministeriet.

  Personer, som ikke er vaccineret eller tidligere smittet, skal tage en test senest et døgn efter indrejse, hvis de kommer fra EU eller Schengen-lande. Medmindre de har en negativ test taget før indrejse.

  Hvis man ikke er vaccineret eller tidligere smittet og rejser fra lande uden for EU eller Schengen, skal man være opmærksom på status på det land, man rejser fra.

 19. I dag kl. 16:00

  21-årig mand dømt for at kvæle kvinde ihjel på psykiatrisk hospital

  En 21-årig mand blev torsdag dømt i Retten i Nykøbing Falster for at have kvalt en kvinde ihjel, da han var indlagt på Oringe Psykiatriske Hospitals afdeling S1 i Vordingborg.

  39-årige Stine Kitt Jørgensen, der er offer for forbrydelsen, var også patient på Oringe.

  Den 21-årige mand er idømt anbringelse på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid efter bare én dag i retten. Den korte procedure skyldes, at han erkendte drabet.

  Kvælningen foregik både med halsgreb, ved hjælp af en cykellås om halsen og med mandens knæ på offerets hals.

  Efter drabet tog manden en selfie og et billede af den dræbte kvinde, som han sendte til sin ven over Snapchat. Herefter ringede vennen til afdelingen, som efterfølgende fandt Stine død.

 20. I dag kl. 15:50

  Statsanklager tager kritisk kig på Barcelonas tidligere ledelse

  Den nuværende Barcelona-ledelse har indgivet en klage mod Josep Maria Bartomeus tidligere styre. (Foto: ALBERT GEA © Scanpix Denmark)

  Den tidligere ledelse i FC Barcelona med præsident Josep Maria Bartomeu i spidsen bliver undersøgt af den spanske statsanklager.

  Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  Det sker, efter at den nuværende ledelse med præsident Joan Laporta ved roret onsdag har indgivet en klage.

  Det er umiddelbart uklart, hvad Laporta og den nuværende ledelse har gjort statsanklageren opmærksom på.

  Joan Laporta har dog tidligere kritiseret Bartomeu for at bringe fodboldklubben i økonomisk uføre og tæt på konkurs under sin ledelse fra 2014 til 2020.

  Beskyldningerne er gået på, at fodboldklubben i perioden betalte for høje lønninger og transfersummer.

  Josep Maria Bartomeu har dog afvist påstandene og blandt andet hævdet, at lønningerne har fulgt indtægtsniveauet.

  /ritzau/AFP

 21. I dag kl. 15:32

  Omikron står for mere end 70 procent af alle smittetilfælde siden coronaens begyndelse

  Smitten er gået amok, siden omikron gjorde sit indtog, og nu viser nye tal fra Statens Serum Institut (SSI) præcis hvor meget amok.

  Siden den nye smittevariant ramte landet den 28. november sidste år, er i alt 1,16 millioner danskere nemlig blevet testet positiv for corona.

  Det betyder, at de seneste to måneders positive prøver udgør mere end 70 procent af alle smittetilfælde, der er registreret i Danmark under hele coronaepidemien.

  Omikron har dog ikke har udgjort alle smittetilfælde siden november, da deltavarianten var dominerende indtil midten af december. Men i 2022 har omikron udgjort stort set alle de prøver, man har undersøgt.

  I alt er mere end hver fjerde dansker testet positiv under epidemien.

 22. I dag kl. 14:58

  Advokat om 32-årige kvindes krav om at få statsborgerskab igen: 'Det privilegium gør hun sig ikke fortjent til'

  Der er ingen tvivl om, at en 32-årig dansk-marrokansk kvinde ikke bør få sit danske statsborgerskab tilbage.

  Sådan lyder det fra advokat Søren Horsbøl Jensen i Østre Landsret.

  Her repræsenterer han Udlændinge- og Integrationsministeriet, fordi kvinden har sagsøgt staten for at få sit statsborgerskab retur.

  Det fik hun frataget administrativt i 2019, fordi hun har opholdt sig i Syrien hos terrorgruppen Islamisk Stat.

  - Det væsentligste grundlag for fratagelsen er oplysninger fra kvinden selv. Nemlig hvad hun har fortalt i en artikel til Weekendavisen, siger Søren Horsbøl Jensen.

  I artiklen fortæller kvinden blandt andet, at hun er 'en stolt husmor i Islamisk Stats hjertekammer'.

  Derfor mener Søren Horsbøl Jensen, at det er helt efter bogen, at hun ikke længere er dansk.

  - Det privilegium gør hun sig ikke fortjent til på grund af den handlemåde, hun har udvist.

  Sagen er den første af sin art og bliver afgjort den 28. marts.

 23. I dag kl. 14:55

  Bramsen efter møde: Flere lande bliver måske nødt til at følge Danmark ud af Mali

  Det er måske ikke kun Danmark, der bliver nødt til at trække sine specialstyrker ud af Mali.

  Alle de øvrige lande, som bidrager til at bekæmpe terrorisme i en række vestafrikanske lande vil i løbet af de næste 14 dage beslutte, om de vil gøre det samme.

  Det siger forsvarsminister Trine Bramsen (S) efter et møde med 16 europæiske forsvarsministerkollegaer.

  - Der er selvfølgelig en bekymring fra vores partnerlande, i forhold til, hvordan de kommer til at agere fremadrettet. Allerede i dag er der lagt store hindringer i vejen for, at vores partnerlande rent faktisk kan udføre deres arbejde i Mali, siger Bramsen.

  Regeringen meddelte torsdag, at de danske soldater skal trækkes hjem fra Mali, fordi overgangsstyret i landet ikke mener, at de har tilladelse til at være der.

 24. I dag kl. 14:45

  Weekendens storm vil påvirke færgetrafikken i store dele af landet

  Har du planlagt en færgetur i løbet af weekenden, er der stor sandsynlighed for, at stormen Malik kommer til at påvirke dine planer.

  Store dele af Molslinjens færger vil nemlig være generet af stormen, som kan have vindstød op til orkanstyrke, der rammer Danmark lørdag og søndag. Det oplyser Molslinjen til DR Nyheder.

  På turene til og fra Bornholm bliver afgangene med Express 2 aflyst, og i stedet er det færgen Povl Anker, der bliver sat ind.

  Hvorvidt stormen kommer til at påvirke hurtigfærgerne på Kattegat, vil vejrprognoserne afgøre i morgen.

  Det er også forventet, at færgerne på Samsølinjen og Alslinjen vil blive påvirket af aflysninger.

 25. I dag kl. 14:24

  To mænd udvises for grov afpresning og brandstiftelse

  I alt tre mænd er blevet dømt ved retten i Herning for i 2020 at have afpresset en virksomhedsejer og ejerne af en kiosk i Ikast. Det skriver Ritzau.

  De tre mænd er desuden blevet dømt for at have brændt en bygning ned til 25 millioner kroner, og det var angiveligt en del af afpresningen, ligesom det fremgår af anklageskriftet, at de truede med, at de var en del af banden Loyal to Familia.

  Den ene af mændene har fået fængsel i syv år og seks måneder. De to andre straffes med fem et halvt år. Derudover bliver to af mændene udvist af Danmark.

  Alle tre mænd har anket deres dom til landsretten.

 26. I dag kl. 14:22

  To coronaramte spaniere ude mod Danmark

  Spanien må undvære højrefløjen Ferrán Solé og målmandsreserven Sergey Hernández i semifinalen mod Danmark.

  Det Spanske Håndboldforbund oplyser, at de to spillere er testet positive for coronavirus.

  Solé og Hernández har det begge godt, men de er nu isoleret fra resten af det spanske hold.

  Ferrán Solé har været involveret i Spaniens syv første kampe under slutrunden og bidraget med 19 scoringer.

  Målmanden Sergey Hernández har blot været i aktion i en enkelt kamp for Spanien.

  Danmark og Spanien står over for hinanden i Budapest klokken 18.00.

 27. I dag kl. 14:20

  To millioner ramt af hungersnød i Etiopien, konkluderer FN-rapport

  Tigray-provinsen i Etiopien er ramt af en omfattende hungersnød (Foto: WFP/Claire Nevill)

  To millioner mennesker i Etiopien lider under en ekstrem mangel på mad. Det er til næsten 40 procent af befolkningen i landets Tigray-provins. Sådan lyder det i en ny rapport fra FN’s World Food Program, der udkommer i dag.

  15 måneders konflikt i området betyder, at mere end ni millioner mennesker i de konfliktramte regioner nu har brug for humanitær støtte, står der i rapporten.

  - Denne dystre vurdering understreger igen, at folk i det nordlige Etiopien har brug for mere humanitær assistance, og de har brug for det nu, siger Michael Dunford, der er regionsdirektør i Østafrika for World Food Program.

  Ifølge rapporten mangler World Food Programs indsats i det nordlige Etiopien 2,2 milliarder kroner for at kunne levere hjælp det næste halve år. Den nuværende kapacitet vil begynde at løbe tør i februar.

 28. I dag kl. 14:20

  Regeringen vil kræve ordentlige arbejdsforhold i mediebranchen

  Som en del af det kommende medieforlig vil regeringen kræve, at at der er ordentlige arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Det skriver Ritzau.

  - Jeg mener principielt, at hvis vi støtter med vores fælles skattekroner, så skal det grundlæggende foregå efter de overenskomstregler, der er gælder på det danske arbejdsmarked, siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og fortsætter:

  - Vi forventer alle sammen, at når vi møder på arbejde, så har vi ordentlige vilkår og en løn, man kan leve af.

  Men forslaget møder kritik fra brancheorganisationen Danske Medier, der ikke mener, man bør kæde medieforhandlingerne sammen med arbejdsmarkedspolitik.

 29. I dag kl. 14:00

  53.655 personer er smittet med corona det seneste døgn

  Det seneste døgn er der konstateret 53.655 smittetilfælde med corona, oplyser Statens Serum Institut.

  Endnu engang er der sat smitterekord.

  De smittede er fundet blandt 245.522 pcr-test. Det giver en positivprocent på 21,7. Det vil sige, at over hver femte test har været positiv.

  Der er 3.263 reinfektioner.

  Antallet af indlagte stiger med 12 til 967. Af dem er 230 personer indlagt på psykiatrien.

  Yderligere 26 er døde med corona.

  33 personer er på intensiv, hvoraf 19 af dem har brug for en respirator.

 30. I dag kl. 13:49

  24-årig mand idømt knap fire års fængsel efter dødskørsel, som kostede 19-årig kvinde livet

  En 24-årig mand får tre år og ni måneders fængsel efter at have kørt en 19-årig kvinde ihjel en sommernat i 2021.

  Det har Københavns Byret netop besluttet, skriver Ritzau.

  Manden er blevet dømt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder - blandt andet flygtede han efter påkørslen fra stedet.

  Kvinden kom cyklende i krydset Englandsvej/Sundholmsvej på Amager, da manden kørte over for rødt og ramte hende.

  I bilen sad også tre andre - to mænd på 24 år og 25 år og en 18-årig kvinde.

  Den 25-årige er blevet idømt en betinget straf på 60 dage, mens den 24-årige får en ubetinget fængselsstraf. Den 18-årige kvinde skal mentalundersøges, og derfor får hun først en straf senere.

  De er skyldige i at have flygtet fra stedet og dermed ikke have kommet en nødstedt til undsætning.

 31. I dag kl. 13:44

  Regeringen vil kræve ordentlige arbejdsforhold i mediebranchen

  Som en del af det kommende medieforlig vil regingen kræve, at at der er ordentlige arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Det skriver Ritzau.

  - Jeg mener principielt, at hvis vi støtter med vores fælles skattekroner, så skal det grundlæggende foregå efter de overenskomstregler, der er gælder på det danske arbejdsmarked

  - Vi forventer alle sammen, at når vi møder på arbejde, så har vi ordentlige vilkår og en løn, man kan leve af, siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

  Men forslaget møder kritik fra brancheorganisationen Danske Medier, der ikke mener, man bør kæde medieforhandlingerne sammen med arbejdsmarkedspolitik.

 32. I dag kl. 13:38

  54-årig mand tiltalt for at have distribueret sæd skal betale en bøde

  En 54-årig mand, der er tiltalt for at have distribueret sæd uden tilladelse, går med til at betale en bøde.

  Politiet har tidligere oplyst, at manden risikerede en bøde på 100.000 kroner. Men hvilket beløb han ender med at skulle betale, kan specialanklageren ikke oplyse om.

  Bøden får den 54-årige mand for i en periode fra oktober 2017 til marts 2020 at have transporteret og leveret sæd til kvinder i Danmark.

  Det skete uden tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed, hvilket er en overtrædelse af vævsloven.

  I mindst fem tilfælde har manden transporteret og leveret sin egen sæd til kvinder i Danmark.

 33. I dag kl. 13:17

  Barer og værtshuse kan droppe nogle restriktioner allerede mandag aften

  Regeringen har besluttet, at barer og værtshuse kan holde åbent hele mandag aften og dermed kan slippe restriktionerne lidt tidligere, end der ellers var lagt op til.

  Det skriver erhvervsminister Simon Kollerup (S) på Facebook.

  Derfor undgår man en situation, hvor værtshusene i praksis skulle lukke ned klokken 23 for så at have lov til at åbne igen fra midnat. Der må også serveres alkohol efter klokken 22.

  - Vi kan ikke lade firkantede skrivebordsregler spænde ben for en god genåbning ude i restauranternes virkelighed, skriver ministeren på Facebook.

  Erhvervsministeriet oplyser overfor DR Nyheder, at det også gælder salg af alkohol i detailhandlen.

  (Foto: (screendump Facebook))
 34. I dag kl. 13:01

  Nu bliver den strandede næbhval obduceret i Kolding

  Obduktionen i gang på havnen i Kolding. (Foto: Hanne Høier © DR)

  En sjælden næbhval, som for få dage siden blev konstateret død i Kolding Fjord, røg tidligere i dag på land, og nu er obduktionen i gang.

  Det sker på havnen i Kolding, hvor mange er mødt op for at følge med. Alt fra nysgerige borgere, til forskere og eksperter fra Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg.

  - Vi vil gerne lære mere om arten, så derfor er sådan en strandet hval jo rigtig værdigfuld i forbindelse med forskning i havpattedyr, siger Charlotte Bie Thøstesen, museumsinspektør ved Fiskeri- og Søfartsmuseet.

  Hvalen er lige over syv meter og vejer tre ton.

 35. I dag kl. 12:55

  Universitet sætter advarselsmærkat på Harry Potter-bog: "Kan medføre svære samtaler om køn, seksualitet og identitet"

  Engelskstuderende på University of Chester i England vil støde på en advarsel, når de kaster sig over 'Harry Potter og De Vises Sten', som er en del af pensum.

  Bogens indhold kan nemlig medføre "nogle svære samtaler omkring om køn, race, seksualitet, klasse og identitet", lyder det i en tekst, der skal beskrive et kursus i såkaldt Young Adult-litteratur, hvor også de populære 'Hunger Games'-bøger er inkluderet.

  Det skriver flere medier, heriblandt The Times.

  Kursets underviser, doktor Richard Leahy, har tidligere kritiseret Potter-forfatteren J.K. Rowling. Hun er de seneste år blevet beskyldt for at være transfobisk i flere udtalelser, blandt andet på sin Twitter-profil.

 36. I dag kl. 12:37

  Nordjyderne venter længere på ambulancer end aftalt

  Selvom det er aftalt, at den maksimale responstid på en ambulance i Region Nordjylland maksimalt må være 9 minutter og 12 sekunder, så gik der i december 11 minutter og 34 sekunder. Og de foreløbige tal for januar viser ingen bedring.

  Også i de næste måneder bliver det svært at overholde den aftalte responstid, erkender Falck Ambulances nordjyske regionsdirektør, Kjeld Brogaard.

  - Jeg tør ikke sige hundrede procent at vi kommer i mål. Det gør vi nok ikke i forhold til det kontraktlige, men vi gør alt hvad vi kan for at sikre et stabilt og robust beredskab.

  Den 1. april overtager regionen og det finske selskab PreMed ambulancekørslen i Nordjylland fra Falck.

 37. I dag kl. 12:30

  Kina vil lade FN's menneskeretschef besøge omstridt provins - men kun hvis hun ikke 'foretager undersøgelser'

  FN's menneskeretschef, Michelle Bachelet, er velkommen til at besøge Xinjiang-provinsen i Kina, hvor styret beskyldes for at begå overgreb mod det etniske mindretal uighurerne. Men ikke hvis formålet er at fortage undersøgelser.

  Sådan lød det tidligere i dag fra en talsperson for Kinas udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Meldingen kommer, efter at det kinesiske medie South China Morning Post skrev, at regeringen ifølge anonyme kilder havde givet grønt lys til at menneskerettighedskommissæren kunne besøge provinsen efter vinter-OL i Beijing.

  Men det kommer ikke til at ske uden "garantier for fuld adgang til Xinjiang-provinsen", lyder det nu fra FN.

  - Det er vigtigt, at et eventuelt besøg bliver meningsfyldt, med fuld, uovervåget adgang til en lang række repræsentanter fra civilsamfundet og steder, lige så vel som møder på højt niveau med repræsentanter for regeringen, lyder det fra kommissærens talsperson.

 38. I dag kl. 12:10

  Rigspolitiet var 'teknisk hjælper' i IS-kvindes retssag: 'Det er helt urimeligt'

  Østre Landsret behandler i dag en sag, hvor en 32-årig dansk-marrokansk kvinde har sagsøgt staten for at få sit danske statsborgerskab tilbage.

  Det blev taget, fordi kvinden ifølge myndighederne tilsluttede sig Islamisk Stat.

  I retten er det kommet frem, at en politiansat var til stede, da kvinden gav forklaring i sagen via iPad fra en fangelejr i Syrien. Her skrev han i hemmelighed en rapport om kvinden.

  Han må ikke identificeres, men kalder sig 'KF15115'. Han beskriver kvindens påklædning indgående, og at stemningen i lokalet skiftede, da kvindens bisidder fandt ud af, hvem han var.

  - Imødekommenheden blev kortvarigt kompromitteret, da KF15115 blev bedt om at identificere sig, skriver han.

  Kvindens advokat Knud Foldschack kritiserer i retten politiet.

  - Det er helt urimeligt. Jeg troede, at vi var enige om, at der blev sendt en person fra en ambassade, siger Knud Foldschack.

  - Vi må ikke vide, om det var en PET-agent eller en efterforsker. Vi må ikke vide, om han havde aflytningsudstyr med.

  Sagen forventes afgjort den 28. marts.

 39. I dag kl. 11:55

  Rusland: USA udnytter Ukraine til at forværre sit forhold til Moskva

  USA udnytter "regimet i Ukraine" til at sætte fut under spændingerne mellem dem selv og Rusland.

  Sådan lyder anklagen i dag fra Ruslands udenrigsminister, Sergeij Lavrov, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Ifølge Lavrov bør Rusland overveje at tage forebyggende tiltag for at beskytte sine diplomater i Ukraine. USA og Canada har begge trukket ikke-essentielle medarbejdere og familier til ansatte på deres ambassader midlertidigt hjem på grund af den tiltagende troppeopbygning på den russiske side af grænsen til Ukraine.

  Ifølge Rusland skyldes opbygningen ikke planer om en invasion, men en øget trussel fra Nato-styrker i regionen.

 40. I dag kl. 11:35

  EU-chef får røffel for ikke at have fundet sms'er frem

  Det er ikke kun i Danmark, at der er debat om, hvorvidt toppolitikere skal offentliggøre deres sms'er eller ej.

  I Bruxelles har kommissionsformand Ursula von der Leyen været under hårdt pres, fordi hun ikke har offentliggjort de beskeder, hun sendte til Pfizers topchef, Albert Bourla, inden EU-landenes coronavaccine-aftale med medicinalgiganten blev indgået.

  Nu kritiserer EU's ombudsmand, Emily O'Reilly, kommissionsformanden for ikke at ville identificere beskederne, selvom en journalist havde søgt om at få aktindsigt i dem. Ifølge Europa-Kommissionen er sms'er og andre lignende beskeder blot "et kortvarigt dokument", som ikke indeholder vigtige politiske oplysninger. Derfor bliver de heller ikke registreret i systemet, som mails og breve eksempelvis gør.

  Men ifølge ombudsmanden burde man have forsøgt at finde beskederne, og derfor har Emily O'Reilly nu bedt kommissionsformandens kontor om endnu engang at lede efter dem.

 41. I dag kl. 11:31

  coronasmittede har fået coronapille

  Blot 390 coronasmittede danskere fik i løbet af tre uger i december udskrevet coronapillen Lagevrio, viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

  I uge 52 blev pillen kun udskrevet 177 gange og er dermed langt færre end de 1.300 patienter om ugen, som Sundhedsstyrelsen vurderede.

  I midten af december gav Sundhedsstyrelsen grønt lys til pillen, selv om den ikke var godkendt af det Europæiske Lægemiddel Agentur (EMA).

  De praktiserende læger, der skal udskrive pillen, har været skeptiske, og Anders Beich fra Dansk Selskab for Almen Medicin, har sagt, at dokumentationen for tablettens virkning var for dårlig.

  Pillerne er beregnet til primært ældre eller uvaccinerede coronasmittede, og behandlingen skal gå i gang senest fem dage efter, at den smitede har fået symptomer.

  Knap halvdelen af de patienter, der fik udskrevet pillen, var under 65 år gamle. Danmark har foreløbigt indkøbt 50.000 behandlinger med pillen.

 42. I dag kl. 11:20

  Brev afleveret 50 år for sent: 'Jeg troede, at nogen lavede sjov med mig'

  Et billede af brevet, som Genowefa Klonowska modtog over 50 år for sent. (Foto: JANIS LAIZANS © Ritzau Scanpix)

  Mange har nok prøvet, at noget post er blevet forsinket, og efter tre vrede opringniner er man blevet spist af med fire stykker chokolade og et beklagende kort.

  Men postvæsenet i Litauen havde nok i højere grad et forklaringsproblem, da de leverede et brev over 50 år for sent.

  - Jeg troede, at nogen lavede sjov med mig, lyder det Genowefa Klonowska, som fik stukket brevet i hånden.

  Brevet faldt sammen med 17 andre ud af en ventilationsskakt i sommer i et tidligere posthus i udkanten af hovedstaden Vilnius. Snavsede og selvfølgelig præget af tidens tand.

  Brevene er fra slutningen af 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne, og det har kun været muligt at finde fem af 17 modtagere.

  • Brevet, som Genowefa Klonowska modtog, var over 50 år gammelt, og det indkluderede blandt andet en håndlavet farvet rose. (Foto: JANIS LAIZANS © Ritzau Scanpix)
  • Genowefa Klonowska holder brevet, som er sendt af en Ewa, som hun dog ikke har mange minder om. Hun er nok en penneven fundet gennem en avis. Ewa er i brevet blandt andet træt af, at busserne ikke længere når hendes by, hvorfor hun skal gå i vinterkulden. (Foto: JANIS LAIZANS © Ritzau Scanpix)
  • Et billede af andre breve, der blev fundet i skakten. Gadenavne og deres nummerering har ændret sig i Vilnius, og postkontorarbejdere brugte måneder på at lede efter de rigtige huse og snakke med nuværende lejere og naboer for at spore, hvor modtagerne flyttede hen. (Foto: JANIS LAIZANS © Ritzau Scanpix)
  • Et billede af Lenin præger et brev, der stammer fra en tid, hvor Litauen fortsat var en del af Sovjetunionen. Afsenderne var udvandrede slægtninge eller pennevenner fra steder som Australien, Polen eller Rusland. (Foto: JANIS LAIZANS © Ritzau Scanpix)
  1 / 4
 43. I dag kl. 11:00

  Yderligere syv kolonihaver i Korsør forurenet med PFOS

  Antallet af kolonihaver i Korsør, der er forurenet med det giftige flourstof PFOS er nu mere end fordoblet, efter at Slagelse Kommune har målt for høje grænseværdier i jorden i syv nye haver.

  Kolonihaverne ligger ved indgangen til Haveforeningen Rundingen nedenfor Korsør Brandskole, som den massive PFOS-forurening tilsyneladende stammer fra.

  Med de nye fund venter der nu kommunen to klare opgaver, fortæller formand for Slagelse Kommunes Klima- og Miljøudvalg, Jørgen Grüner (SF):

  - Vi skal have renset jorden på de i alt 12 grunde, der er ramt. Og så skal vi undgå, at den her forurening breder sig til de lokale vandområder. Så vi skal have etableret nogle boringer, der trækker grundvandet op og have det renset.

 44. I dag kl. 10:51

  DMI udvider stormvarsel: Nu rammer 'farligt vejr' store dele af landet

  Alle steder i Danmark skal forberede sig på en meget blæsende weekend.

  Stormen, som DMI har døbt Malik, rammer nemlig størstedelen af landet. DMI har således for kort tid siden udvidet stormvarslet, kan man læse på institutets hjemmeside.

  Det betyder, at der er farligt vejr i vente for det nordvestlige Jylland samt Nordfyn, Nordsjælland og Bornholm, mens man i de øvrige dele af landet kan forvente voldsomt vejr.

  DMI forventer, at stormen topper mellem lørdag eftermiddag og søndag morgen. Det bliver med vindstød af orkanstyrke i blandt andet Nordvestsjælland, Nordsjælland, Nordfyn og på Bornholm.

  Screendump fra DMI's Twitter-profil.
 45. I dag kl. 10:35

  Kontanthjælpsmodtagere skal spritte af i vuggestuer og børnehaver i Esbjerg

  Esbjerg Kommune vil ansætte 50 kontanthjælpsmodtagere, der skal spritte borde, legetøj og andet af i børnehaver og vuggestuer.

  Det har kommunens økonomiudvalg besluttet, skriver Jydske Vestkysten.

  Og det giver mening på flere måder, mener May Britt Andrea Andersen (K), der er formand for Esbjerg Kommunes sundheds- og omsorgsudvalg.

  - Det giver selvfølgelig mening sundhedsmæssigt. Men vi kunne også se, at en høj procentdel af de afsprittere, vi havde ansat sidste år, endte i job eller uddannelse.

  Hun påpeger også, at Esbjerg Kommune i flere år har ligget under sundhedsmyndighedernes anbefalinger, når det kommer til rengøring.

 46. I dag kl. 10:19

  Se videoen: Strandet næbhval løftet på land i Kolding forud for obduktion

  Alting har en ende.

  Og den strandede næbhval, der onsdag morgen døde i Kolding Fjord, skal i dag obduceres.

  Det finder sted foran byens borgere på havnen i Kolding, og forskere fra flere universiteter deltager, ligesom eksperter fra Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg har taget turen.

  Ifølge museumsinspektør ved Fiskeri- og Søfartsmuseet, Charlotte Bie Thøstesen, så mener man, at hvalen har været syg siden den strandede i fjorden.

  Se videoen, da hvalen kom på land på Nordkajen i Kolding forud for obduktionen, hér:

 47. I dag kl. 10:10

  Letland: Tysklands hykleriske forhold til Rusland gavner Moskva

  Midt i den højspændte konflikt mellem Rusland og Ukraine agerer Tyskland lige nu både "umoralsk og hyklerisk".

  Sådan lyder der fra Letlands forsvarsminister, Artis Pabriks, i Financial Times. Her kritiserer han, at Tyskland netop har blokeret for, at Nato-allierede Estland ville sende militærstøtte til Ukraine.

  Årsagen var, at våbnene stammede fra Tyskland - og dermed er omfattet af landets "historiske ansvar" for ikke at bidrage med våben til en konfliktzone, lød forklaringen fra Berlin, der i stedet støtter Ukraine med et felthospital.

  Men det giver den lettiske forsvarsminister ikke meget for:

  - Hvis en person går gennem en mørk gyde, og ser en person blive tæsket, og så bare siger "Når du er blevet gennempryglet, ringer jeg til en ambulance", er det ikke i orden, siger han.

  Han advarer om, at Rusland vil forsøge at udnytte tyskernes tilbageholdenhed til at handle.

  - Europæisk sikkerhed kan ikke klares uden Tyskland i en ledende rolle.

 48. I dag kl. 09:55

  Frankrig vil overveje operation i Mali efter dansk marchordre

  Frankrig vil rådføre sig med sine partnere om, hvordan landet kan omstille sine militære operationer i Mali. Det sker på grund af Malis militærstyres "indstilling over for sine allierede".

  Sådan lyder det i dag fra den franske udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, i et interview med radiostationen RTL. Det skriver Reuters.

  Udenrigsministeren udtalte i går, at Malis junta har taget en "uansvarlig" beslutning ved at kræve, at de danske soldater i landet trækker sig ud af Mali.

  Danmark har ad flere omgange bidraget til den franskledede Operation Barkhane, hvis formål er at bistå i kampen mod terrorgrupper i Mali og resten af Sahel-regionen. De danske tropper er udsendt til den europæiske specialstyrkeenhed, Takuba Task Force.

 49. I dag kl. 09:35

  Ungarns Orban rejser til Rusland for at bede Putin om mere gas

  Ungarns premierminister, Viktor Orban, vil i næste uge under et besøg i Moskva forsøge at få flere forsyninger af naturgas fra Rusland.

  Det vil han fremføre under et møde med Ruslands præsident, Vladimir Putin.

  Det oplyser Orban til ungarsk radio ifølge Reuters.

  - Jeg vil gerne have forøget mængden af den gas, der skal leveres til Ungarn, i forhold til det tidligere aftalte niveau i den russisk-ungarske kontrakt, siger Orban og henviser til den problematiske situation med høje energipriser.

  Ungarn er medlem af Nato, og besøget i Moskva kommer på et tidspunkt med store spændinger mellem Vesten og Rusland, der menes at have opmarcheret op mod 100.000 soldater ved grænsen til Ukraine. Flere lande er begyndt at frygte en egentligt invasion.

 50. I dag kl. 09:15

  Rigspolitichef bliver afhørt i Minkkommissionen

  I dag er rigspolitichef Thorkild Fogde kaldt ind for at vidne i Minkkommissionen.

  Det er Rigspolitiets rolle, der de sidste uger er blevet undersøgt, og hvordan politiet endte med at ringe rundt til minkavlere for at få understreget, at de skulle aflive deres mink, på trods af at en række chefer i Rigspolitiet var klar over, at der ikke var lovhjemmel til det.

  Fogde er øverste chef for politiet og den indsats, der foregik i forbindelse med aflivning og opfordring af aflivning af mink.

  Udover Fogde skal Morten Schiellerup Bager, som er chefkonsulent i Erhvervsministeriet, og Halit Sert, anklagefuldmægtig i Justitsministeriet, afhøres i dag.

Mere fra dr.dk