Seneste Nyt

Mette F. roser Venstres plan: Danmark kan åbne, når alle over 50 år er vaccineret

Statsminister Mette Frederiksen og Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen er enige om, at Danmark i princippet kan åbne, når alle over 50 år er vaccineret.

Det blev slået fast under partilederrunde på TV2 i anledningen af et-årsdagen for nedlukningen, skriver Ritzau.

Enigheden kommer i forlængelse af den plan, som Venstre har fremlagt. Her lempes restriktionerne gradvist frem til, at alle over 50 år samt sårbare er vaccineret.

Og den plan roste Mette Frederiksen:

- Jeg vil gerne rose Venstres plan. Der er mange gode ting i den. Den ligger ikke langt fra, hvad de fleste partier efterspørger og selv har arbejdet med. Og det fixpunkt, der handler om, at når alle over 50 er vaccineret, så kan vi i princippet have et åbent Danmark, sagde Mette Frederiksen.

- Der er dog visse tilføjelser og usikkerheder, men det finder vi ud af hen ad vejen, tilføjede hun.

Nyheder

  1. Oppositionsleder stemte i Ankara: Tyrkiet skal af med sit autoritære regime

    Tyrkiets oppositionskandidat Kilicdaroglu afgav tidligere i dag sin stemme i Ankara. (Foto: © Ugur Yildirim, Associated Press)

    Den tyrkiske oppositionsleder, Kemal Kilicdaroglu, har tidligere i dag i Ankara afgivet sin stemme ved valget. Han opfordrer vælgerne til at komme af med Tyrkiets "autoritære regime".

    - For at komme af med det her autoritære regime beder jeg alle mine borgere om at afgive deres stemmer, siger Kilicdaroglu, siger han ifølge AFP.

    På samme tid stemte Erdogan i Istanbul. Her bad han vælgerne om at møde op "uden selvtilfredshed" i denne anden og afgørende valgrunde.

    Du kan følge valget i Tyrkiet aftenen igennem her på dr.dk.

  2. Kinas første store passagerfly har taget jomfrurejsen

    • Kinas første egenproducerede passagerfly har søndag været på vingerne for første gang. (Foto: © Str, Ritzau Scanpix)
    • Det er produceret af den statsejede kinesiske flyproducent Comac. (Foto: © Str, Ritzau Scanpix)
    1 / 2

    I dag har Kinas første egenproducerede passagerfly været på vingerne. Med 130 passagerer ombord gemnemførte flyet søndag dets jomfrutur. Rejsen gik fra Shanghai, og to timer efter landede flyet i Beijing.

    Det kalder kinesiske myndigheder for "en milepæl" i kinesisk luftfart, skriver Ritzau.

    Kinas præsident, Xi Jinping, har hyldet projektet som "en triumf for Kinas innovation".

    Flyet, som er af typen C919, er udviklet og bygget af den statsejede kinesiske flyproducent Comac.

    Den første prøveflyvning var i 2017. Siden da har Comac arbejdet på at få hjemlige så vel som internationale godkendelse på plads, inden flyet kunne sendes afsted.

    Selskabet China Eastern Airlines har bestilt fem fly fra Comac og modtog det første i december.

  3. Hollandsk politi anholder over 1.500 klimaaktivister på motorvej ved Haag

    • Klimaaktivisterne lod sig ikke slå ud af politiets vandkanoner. EPA/Sem van der Wal. (Foto: © SEM VAN DER WAL, Ritzau Scanpix)
    • Flere end 1.500 aktivister blev anholdt i forbindelse med demonstrationen. EPA/Sem van der Wal (Foto: © SEM VAN DER WAL, Ritzau Scanpix)
    • Politiet siger, at de ad flere omgange gave aktivisterne mulighed for at forlade motorvejen, inden de tændte for vandkanonerne. EPA/Sem van der Wal. (Foto: © SEM VAN DER WAL, Ritzau Scanpix)
    1 / 3

    Flere end 1.500 klimaaktivister blev i går anholdt af hollandsk politi i Haag.

    Det skete i forbindelse med en stor demonstration planlagt af aktivistgruppen Extinction Rebellion, skriver The Guardian.

    Aktivisterne blokerede en motorvej, men blev efter flere opfordringer om at forlade den mødt af vandkanoner fra politiet. Det fik dem dog ikke til at smutte - flere havde tværtimod forberedt sig og taget paraplyer med eller badetøj på.

    I alt blev 1.579 personer anholdt. Af dem vil 30 blive stillet for en dommer, oplyser politiet.

    Blandt de mange anholdte demonstranter var blandt andet den hollandske skuespiller Carice van Houten, som er kendt fra serien "Game of Thrones".

    Det er syvende gang, at aktivistgruppen har afholdt demonstrationer på netop den sektion af motorvejen, der ligger nær Hollands parlament og flere ministerier, skriver The Guardian.

  4. Sydkoreansk mand, der åbnede nødudgang i fly under landing, risikerer ti års fængsel

    Den 33-årige sydkoreanske mand, der fredag åbnede nødudgangen på et fly, mens det var ved at gøre klar til landing, risikerer at blive fængslet i ti år.

    Brud på loven om luftfartssikkerhed kan nemlig give op til ti års fængsel i Sydkorea, skriver nyhedsbureauet AP.

    12 passagerer kom let til skade. Ni af dem blev sendt på hospitalet, de fleste på grund af åndedrætsproblemer.

    Politiet har op til 20 dage til at beslutte, om manden skal tiltales. Hvis han bliver det, og hvis han bliver dømt, kan han blive sendt i fængsel i op til ti år, fremgår det ifølge AP af en lov fra Sydkoreas Transportministerium.

    Den 33-årige mand forklarede ifølge nyhedsbureauet politiet, at han var stresset, fordi han for nyligt havde mistet sit job, og at han havde brug for at komme hurtigt ud af flyet, fordi han følte sig kvalt inden landing.

  5. Bilist støder sammen med stor gruppe cyklister i Sverige - to kommet alvorligt til skade

    En gruppe på omkring 20 motionscyklister er blevet påkørt af en bil i byen Nora, der ligger vest for Stockholm.

    To af dem er kommet alvorligt til skade og er sendt til hospitalet. Det oplyser politiet til Expressen. De blev i første omgang beskrevet som hårdt kvæstede, men har det efter omstændighederne godt, lyder meldingen nu.

    - De er kørt væk med ambulance, men var vågne og kontaktbare, siger Ola Olsson, som er vagthavende ved Bergslagens Politi.

    Derudover er fem kommet lettere til skade. Seks ambulancer og en lægehelikopter ankom ifølge SVT til ulykkesstedet.

    Hændelsen efterforskes som et færdselsuheld. Der er i første omgang ingen mistanke om, at der skulle være tale om en forbrydelse, skriver Expressen

    - Der kom omkring 20 motionscyklister i en klynge. Det ser ud til, at en af dem vaklede, kom for langt ud på vejen, mødte en bil og stødte sammen med den, siger beredskabsleder Greger Aronsson.

    Chaufføren blev efter ulykken på stedet efter ulykken og blev beskrevet som chokeret.

    Opdateret klokken 13.10 med nye oplysninger, heribladt at det efterforkes som en ulykke.

  6. Dansk racertalent triumferer i Formel 2-løb

    Frederik Vesti vandt søndag Formel 2-grandprix'et i Monaco. (Foto: © IMAGO/JULIEN DELFOSSE, Ritzau Scanpix)

    Den unge danske racerkører Frederik Vesti har sat sig et mål om, at han vil gennem nåleøjet og komme ind i Formel 1.

    Og i søndagens Formel 2-grandprix, der er niveauet under Formel 1, gjorde han da også sit for, at den mission lykkes.

    21-årige Frederik Vesti, der kører for Mercedes' akademihold, triumferede nemlig søndag formiddag på bybanen i Monaco efter også at have vundet kvalifikationen fredag.

    Danskeren blev i front hele løbet igennem og kunne til sidst knytte næven og køre først og målstregen.

    - Sådan drenge! Tusind tak til alle, lød det blandt andet fra en glad Vesti i sin radio, efter at han havde krydset målstregen som den første.

    Søndagens sejr betyder, at Frederik Vesti klatrer op som nummer ét i løbsserien. Danskeren har 89 point, mens hans nærmeste konkurrent Theo Pourchaire har 84 point. Japaneren Ayumu Iwasa er nummer tre med 69 point.

    Foruden de 13 grandprix'er består Formel 2-sæsonen også af 13 sprintløb, som finder sted dagen før hvert grandprix. I lørdagens sprint blev Frederik Vesti nummer ni i sprintløbet i Monaco.

    I næste uge fortsætter løbsserien i Barcelona.

  7. Forbrugerne kan i dag tjene penge på deres elforbrug

    Det kan betale sig at fylde vaskemaskinen eller opvaskemaskinen og trykke på startknappen mellem klokken 13 og 15 i dag.

    I hvert fald for dem, der bor i den vestlige del af Danmark. Her vil elpriserne være så lave, at de rammer minus 97 øre per kilowatt-time. Det fremgår af tale fra elbørsen Nord Pool, skriver Ritzau.

    Det betyder i praksis, at forbrugere i princippet kan tjene penge på at bruge strøm. Det gælder, hvis man har en elaftale, hvor man bliver afregnet i elprisen time for time. Det fortæller Kristian Rune Poulsen, der er energianalytiker hos brancheorganisationen Green Power Denmark.

    - Så er der to - måske tre timer - her i eftermiddag, hvor man kan få penge for at bruge strøm. Det er ikke mange penge, men det er meget godt set i lyset af energikrisen, at man kan få penge tilbage, siger han.

    Ifølge analytikeren kan man få omkring 50 øre per kilowatt-time, man bruger i de timer. Elafgiften og transporttariffer skal nemlig trækkes fra.

    De fleste vil nok kun kunne nå at bruge et par kilowattimer, mener Kristian Rune Poulsen.

    - Så det er ikke mange penge, man tjener, og det vil hurtigt blive overgået af de penge, man bruger på strøm i resten af døgnet, siger han.

    Har man til gengæld en elbil, man kan nå at lade op, er det i omegnen af 15-20 kroner, der kan indkasseres, vurderer Kristian Rune Poulsen.

  8. Hvem skal overtage for Mai Villadsen? Det er der delte holdninger til i Enhedslistens bagland

    Det er ikke et punkt på Enhedlistens årsmøde, der disse dage finder sted i Valby, men et spørgsmål, der rumsterer i krogene blandt partiets medlemmer.

    Hvad skal der ske med rollen politisk ordfører?

    Mai Villadsen kan på grund af Enhedslistens rotationsprincip ikke genopstille ved næste folketingsvalg, og så afslørede hun for nylig, at hun venter en baby engang til efteråret.

    Martin Mørch fra Skive mener slet ikke, at partiet skal have en afløser, når Mai Villadsen går på barsel.

    - Før i tiden havde vi ikke en egentlig politisk ordfører, der havde vi et sagsområde. Det synes jeg var et godt princip, siger han.

    Han får opbakning fra sin partikammerat Hans Henrik Nielsen, som også gerne så, at medlemmerne repræsenterede forskellige områder.

    Blandt andre adspurgte bliver folketingsmedlemmer som Victoria Velásquez, Peder Hvelplund og Pelle Dragsted nævnt.

    Det er folketingsgruppen, der udpeger den politiske ordfører, og grundet partiets rotationsprincip kan hverken Søren Søndergaard eller Søren Egge Rasmussen stille op ved næste folketingsvalg.

  9. Nattens droneangreb i Kyiv er 'det største siden Ruslands invasion'

    Natten til i dag svævede russiske droner over Kyiv og lancerede det største droneangreb i hovedstaden, siden Rusland invaderede landet.

    Sådan lyder det fra Ukrainske myndigheder ifølge Reuters.

    Ukraines luftforsvar lykkedes med at skyde 52 ud af 54 droner ned, fremgår det. Denne oplysning kan DR ikke verificere.

    Det ukrainske forsvar siger desuden, at det var det største samlede angreb med de såkaldte iranske Kamikaze-droner.

    En 41-årig mand døde i angrebet, oplyser Kyivs borgmester, Vitalij Klytjko.

    Angrebet skete natten til i dag, hvor Kyiv - som det sker hver sidste søndag i maj - fejrer byens grundlæggelse.

  10. Tusindvis af serbere igen på gaden i Beograd i protest efter masseskyderi

    • Tusinder af mennesker på gaden i Beograd. (Foto: © MARKO DJURICA, Ritzau Scanpix)
    • De protesterede mod den vold, de mener har fundet vej ind i det serbiske samfund. (Foto: © Marko Djurica, Ritzau Scanpix)
    • Tidligere har der i Serbien været store demonstrationer efter to masseskyderier, hvor 18 personer mistede livet tidligere i år. (Foto: © Darko Vojinovic, Associated Press)
    • Det er den fjerde demonstration i år. (Foto: © Pedja Milosavljevic, Ritzau Scanpix)
    • De mange demonstranter trodsede det våde vejr. (Foto: © Pedja Milosavljevic, Ritzau Scanpix)
    • De ønsker et forbud mod voldeligt indhold i fjernsynet. (Foto: © Pedja Milosavljevic, Ritzau Scanpix)
    • Med både råb og blæs i fløjter gav de udtryk for deres utilfredshed. (Foto: © MARKO DJURICA, Ritzau Scanpix)
    1 / 7

    Regn og vind i Beograd stoppede i går ikke flere tusinde serbere fra at gå på gaden for at protestere mod regeringen.

    Det skriver Reuters.

    Gårsdagens protester var ingen undtagelse.

    Her fortsatte utilfredsheden mod, at myndighederne har tilladt, at vold har trængt ind i det serbiske samfund gennem medierne.

  11. Mand anholdt efter at have påkørt flere mennesker i Sverige

    En mand i 20’erne er blevet anholdt, efter han kørte ind i flere personer med sin bil på en parkeringsplads i Härryda, der ligger øst for Göteborg.

    Det skriver de svenske medier Aftonbladet og SVT.

    Svensk politi modtog kort før midnat lørdag aften besked om, at en person forsøgte at køre ind i folk på parkeringspladsen, og at flere var blevet ramt.

    To personer måtte modtage behandling fra ambulancefolk, da de nåede frem til parkeringspladsen.

    Svensk politi anholdt føreren af bilen senere på natten og beslaglagde hans bil.

    Svenske medier skriver, at motivet til hændelsen er uklar, men at bilens ejer blev slået, inden han startede bilen og kørte ind i folk.

  12. Nyt gældsloft skal gennem Kongressen: 'USA er rykket et godt stykke fra den finansielle kilppeafsats'

    Efter måneders tovtrækkeri er Demokraterne og Republikanerne i USA blevet enige om en principaftale for et nyt gældsloft.

    Men det er vigtigt at understrege, at den enighed kun findes på papiret - nu skal den stå sin prøve i Kongressens to kamre, siger Mads Dalgaard Madsen, som er tidligere indenrigspolitisk rådgiver på den danske ambassade i Washington D.C.

    - Vi har ikke engang lovteksten endnu, og den skal igennem Kongressens to kamre. På onsdag er det Repræsentanternes Hus – der må vi se, om de kan få en bred midte til at stemme det igennem, siger han.

    Bagefter rykker afstemningen til Senatet.

    I månedsvis har ikke kun USA, men også verdenssamfundet holdt vejret, siger Mads Dalgaard Madsen.

    - Nu træder USA et godt stykke væk fra den finansielle klippeafsats, som de har stået over for i mange måneder, siger han.

    - Der er rigtigt mange investorer og centralbanker rundt omkring i verden, der har kunnet ånde lettet op, da de så, at der var en form for kompromis. Det vil betyde, at vi undgår de meget store økonomiske konsekvenser, der ville være, hvis USA ramte det her gældsloft, siger Mads Dalgaard Madsen.

  13. Lægemiddelindustrien og kosmetikbranchen skal betale for den forurening, deres produkter forvolder

    Står det til EU-Kommissionen skal kosmetikbranchen og lægemiddelindustrien betale for den sæbe og medicin, der havner i vandmiljøet.

    Forslaget behandles i øjeblikket, og det falder ikke i god jord i flere dele af brancherne i Danmark, fordi de er utilfredse med at skulle stå med ansvaret alene, skriver Ritzau.

    - De stoffer, der tales om, kan komme mange andre steder fra. Koffein er et godt eksempel på et såkaldt mikroforurenende stof, som EU-Kommissionen gerne vil rense ud af spildevandet. Men alle ved jo, at koffein ikke kun kommer fra kosmetik, siger Helle Fabiansen, der er administrerende direktør i Kosmetik- og Hygiejneindustrien.

    Hos vandselskabernes brancheforening, Danva, er de positive over for EU-Kommissionens udspil.

    - Det her handler om at finde penge til bedre rensning af spildevandet. Og at det bliver producenterne, som reelt forurener, der skal betale i stedet for staten eller vandforbrugerne, siger chefkonsulent Susanne Vanggård.

    Ifølge EU-Kommissionen stammer 92 procent af de miljøfarlige stoffer i Europas byspildevand fra medicin- og kosmetikprodukter.

  14. Flere alvorlige anmeldelser ved karnevalsfest i Aalborg

    Selvom karnevallet og de efterfølgende festligheder i Aalborg overordnet er forløbet roligt, har der været en række alvorlige anmeldelser.

    Inden midnat blev en voldtægt anmeldt. Politiet fik desuden en anmeldelse om anden seksuel omgang end samleje. I den sidste sag har politiet anholdt en person, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Fastergaard.

    - Det er rigtigt ærgerligt, at en god dag skal beskæmmes af sådan nogle grove sager. Men samlet set har det været et rigtigt godt karneval, som er afholdt i god ro og orden, siger han.

    Derudover har der været en anmeldelse om drugging. Og mange er blevet sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, mens ni personer er anholdt for overtrædelser af ordensbekendtgørelsen - herunder vold mod tjenestemand, skrev politiet i en pressemeddelelse kort før midnat.

    Til morgen understreger vagtchef Poul Fastergaard, at natten er forløbet forholdsvist roligt.

  15. Regeringen søsætter ny magtudredning: Erfaren forskningsleder skal stå i spidsen

    Professor i statskundskab ved Aarhus Universitet Michael Bang Petersen kommer til at stå i spidsen for den nye magtudredning, som et enigt Folketing sidste år besluttede sig for at få udført.

    Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

    Michael Bang Petersen er nok bredest kendt som leder af Hope-projektet, der havde til formål at kortlægge befolkningens adfærd under coronaepidemien.

    Sidste gang, der blev lavet en udredning af magtrelationerne i det danske folkestyre, var i 2003.

    Siden da har den teknologiske udvikling på mange måder ændret rammerne for demokratiet og den demokratiske samtale, hvorfor der nu skal foretages en ny magtudredning, som er mere tidssvarende.

    - Der er sket meget med den demokratiske samtale siden de sociale mediers ankomst. De vestlige demokratiers styreform er under angreb af kræfter, der spreder propaganda og misinformation.

    - De problemer gør det vigtigt, at vi tør se fordomsfrit på magten og demokratiets tilstand, så det danske demokrati også kan stå stærkt i fremtiden, siger uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund.

    Der afsættes 41 millioner kroner til forskningsprojektet, som forventes at strække sig over de næste fem år.

  16. Danmark køber droner fra kinesisk firma trods advarsler fra USA og PET

    I Danmark flyver der droner rundt fra det kinesiske firma DJI, der er blevet anklaget for at dele data med Kinas regering og er sortlistet af USA.

    Flere danske styrelser har nemlig indkøbt og bruger stadig droner fra firmaet. Nogle er indkøbt i år, skriver Jyllands-Posten.

    Avisen har talt med Landbrugsstyrelsen, som oplyser, at den har købt i alt 17 DJI-producerede droner. Søfartsstyrelsen har fire, Miljøstyrelsen har mindst én, og Fiskeristyrelsen købte sidste år tre af dronerne.

    Det sker, selvom Politiets Efterretningstjeneste (PET) i en sikkerhedsvurdering for Rigspolitiet har advaret danske myndigheder om at tage kinesiske overvågningsteknologi i brug.

    PET skriver desuden til Jyllands-Posten, at der generelt er "en risiko for spionage forbundet med brugen af visse former for teknologi med kinesiske komponenter".

    Kun Fiskeristyrelsen har villet kommentere sagen. Her lyder det, at dronerne er købt i henhold til en generel indkøbspolitik.

  17. Søndag med skyer og tørt vejr

    Fra morgenstunden kommer pinsesolen ikke til at danse fuldkomment hen over den danske himmel, da dagen mange steder vil begynde med ret skyet vejr.

    Dog vil det holde tørt også resten af dagen, hvor vi for alvor kan få pinsesolen at se, og temperaturerne vil lægge på mellem 13 og 18 grader.

    Det skriver DMI.

    I nat bliver det tørt og klart vejr med temperaturer mellem 5 og 10 grader.

    I løbet af dagen vil der være en svag til jævn vind. Ved kysterne vil det dog blæse en lidt mere frisk eller hård vind.

  18. Mindst én person har mistet livet efter russisk droneangreb mod Kyiv

    Et russisk droneangreb har i nat dræbt en person og såret tre i Ukraines hovedstad, Kyiv.

    Det oplyser myndigheder i byen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

    De første meldinger om angrebet kom fra Kyivs egen borgmester, Vitalij Klytjko, lidt over midnat via telegram, hvor han skrev, at byen blev ramt af eksplosioner.

    Ifølge borgmesteren lykkedes det ukrainske antiluftskytssystemer at skyde mere end 40 russiske droner ned.

    Angrebet satte brand i bygninger i Kyivs Solomjanskyj-distrikt samt byens Petjerskyj-distrikt.

    Blandt andet en ni etagers bygning i sidstnævnte, efter at nedskudte droner faldt ned i området, oplyser Kyivs militæradministration på Telegram.

    • Et russisk droneangreb har dræbt en person og såret tre i Ukraines hovedstad, Kyiv. (Foto: © GLEB GARANICH, Ritzau Scanpix)
    • Angrebet ramte flere distrikter i hovedstaden. (Foto: © VALENTYN OGIRENKO, Ritzau Scanpix)
    • Lokale beboere står op, efter at have sovet i et sikkerhedsrum. (Foto: © Valentyn Ogirenko, Ritzau Scanpix)
    • De første meldinger om angrebet kom fra Kyivs egen borgmester, Vitalij Klytjko, via telegram, hvor han skrev, at byen blev ramt af eksplosioner. (Foto: © Valentyn Ogirenko, Ritzau Scanpix)
    • Ifølge borgmesteren lykkedes det ukrainske antiluftskytssystemer at skyde 20 russiske droner ned. (Foto: © Valentyn Ogirenko, Ritzau Scanpix)
    1 / 5
  19. Biden og republikanere når principaftale om gældsloftet

    Flere måneders kamp om USA's statsgæld ser ud til at lakke mod enden, efter at præsident Joe Biden ser ud til at have indgået en principaftale med republikanerne om at hæve det amerikanske gældsloft.

    Det skriver både nyhedsbureauet Reuters og den amerikanske avis The New York Times efter at have snakket med kilder tæt på forhandlingerne.

    Flere kilder siger til Reuters, at Kevin McCarthy klokken 03.30 dansk tid vil mødes med sine republikanske partifæller for at give en opdatering på forhandlingerne og præsentere, hvad han og Biden har drøftet.

    Ifølge CNN vil begge parter i løbet af de næste timer gennemgå aftalen.

  20. Messi-scoring sender det franske mesterskab til Paris

    Kylian Mbappé har indtil videre bidraget med 28 mål i mesterskabssæsonen. Lionel Messi har nu scoret 16 gange. (Foto: © Teresa Suarez, Ritzau Scanpix)

    Et point var nok, og et point blev det til.

    Paris Saint-Germain er franske mestre i fodbold, efter hovedstadsklubben lørdag aften spillede 1-1 på udebane mod Strasbourg.

    Det uafgjorte resultat betyder, at PSG nu har et forspring på fire point ned til Lens på andenpladsen, og med kun en spillerunde tilbage er det derfor vist og sikkert, at Lionel Messi og kompagni løber med guldet.

    Den lille argentiner bragte Paris-klubben foran i første halvleg, da han udnyttede et oplæg fra sin franske holdkammerat Kylian Mbappé.

    Ifølge statistiksiden Opta var scoringen historisk, da Lionel Messi nu har scoret 496 mål i de fem bedste fodboldligaer; Premier League, La Liga, Serie A, Bundesligaen og Ligue 1. Cristiano Ronaldo har ifølge Opta scoret næstflest mål i de fem ligaer med 495 scoringer.

    Med godt 10 minutter igen fik den tidligere PSG-spiller Kevin Gameiro udlignet for Strasbourg, men det ændrede ikke på, at PSG genvandt det franske mesterskab.

    Klubben har været en magtfaktor i den nationale liga, hvor det er blevet til ni mesterskaber i de seneste 11 sæsoner.

  21. Fransk forfatterthriller vinder årets Guldpalme i Cannes

    Justine Triet får overrakt Guldpalmen ved årets filmfestival i Cannes. (Foto: © GONZALO FUENTES, Ritzau Scanpix)

    Den franske film "Anatomy of a Fall", som er instrueret af Justine Triet, er årets vinder af hovedprisen "Guldpalmen" på Cannes Filmfestival.

    Filmen, som har den franske titel "Anatomie d'une chute" handler om en kvindelig forfatter, som forsøger at bevise sin uskyld i sin mands død.

    Justine Triet er ifølge filmmediet Variety den tredje kvinde til at vinde Guldpalmen, som regnes for at være en af de mest prestigefyldte filmpriser i verden.

  22. Omtrent 600 migranter reddet ud for Siciliens kyst

    Et skib fra nødhjælpsorganisationen Læger Uden Grænser har reddet 599 migranter ud for Siciliens kyst.

    Det skriver organisationen på Twitter, hvor den også oplyser, at de vil blive sat i land i havnebyen Bari og overladt til de italienske myndigheder.

    Redningsaktionen blev sat i gang, fordi migranterne var kommet i havsnød ombord på en overfyldt båd.

    Ifølge Reuters er mere end 47.000 migranter ankommet til Italien i år. Sidste år var antallet for samme periode 18.000.

  23. Karneval i Aalborg er kommet roligt fra start

    Feststemte mennesker i hobetal har i dag bevæget sig gennem Aalborgs gader til det årlige karneval.

    Først på aftenen er der igen åbnet for trafikken i byen, og karnevalet er rykket videre til Kildeparken, hvor festen fortsætter resten af aftenen.

    Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

    Ifølge Politiet er karnevallet indtil videre forløbet uden problemer.

    - I forhold til den massive menneskemængde, er dagen forløbet roligt. Vi håber på, at den gode stemning fortsætter resten af aftenen, siger vicepolitiinspektør Sune Myrup, som leder politiets indsats, i pressemeddelelsen.

    Fire personer er blevet anholdt i løbet af dagen, heraf er to blevet løsladt igen.

    I forbindelse med karnevallet er der oprettet en fremskudt skadestue.

    Der har man fået henvendelser fra 142 personer, hvoraf 14 er sendt videre til skadestuen for yderlige behandling.

  24. Slovensk cykelstjerne napper førertrøjen på næstsidste Giro-etape

    Efter enkeltstarten lykønskede Geraint Thomas sin overmand med sejren. (Foto: © Gian Mattia D'Alberto, LaPresse)

    Slovenske Primož Roglič fra Team Jumbo–Visma flår Giro d'Italias lyserøde førertrøje af Ineos Grenadiers walisiske Geraint Thomas på lørdagens bjergenkeltstart.

    Det betyder, at der er lagt op til, at Jonas Vingegaards slovenske holdkammerat tager den samlede Giro-sejr, da søndagen byder på paradekørsel til Rom.

    På enkeltstarten udfoldede der sig en duel mellem de to topryttere, hvor Primož Roglič slog Geraint Thomas med 40 sekunder.

    Dermed var det en kendsgerning, at den trefoldige grand tour-vinder overtog førertrøjen med et forspring på 14 sekunder inden den afsluttende etape.

    - Det er fantastisk. Det er disse øjeblikke, man lever for og vil huske, lød det efter etapesejren fra Primož Roglič i vinderinterviewet.

  25. Serbiens præsident trækker sig som formand for regeringspartiet

    Serbiens præsident, Aleksandar Vucic, træder tilbage som formand for regeringspartiet Serbiens Progressive Parti.

    Det oplyser han ifølge Reuters på en partikongres lørdag.

    Aleksandar Vucic begrunder beslutningen med, at der er behov for en mere samlende figur i spidsen af partiet.

    - Der er behov for en lidt anderledes tilgang, hvis vi skal kunne forene et større antal af de personer, som vil kæmpe for det patriotiske Serbiens sejr, siger han ifølge Reuters.

    Den figur er ifølge Aleksandar Vucic landets forsvarsminister Milos Vucevic, som også blev godkendt som arvtager af formandsposten på kongressen.

    Selvom Aleksandar Vucic trækker sig som formand for regeringspartiet slår han fast, at han fortsætter som præsident.

    Aleksandar Vucic og hans parti er den seneste tid blev mødt med massiv kritik for at bevæge sig i en mere autokratisk retning, begrænse pressefriheden, for at have forbindelser til organiseret kriminalitet samt beskyldninger om omfattende korruption i partiet.

  26. Kevin Magnussen starter som nummer 17 i søndagens Monaco-grandprix

    Den danske Formel 1-kører, Kevin Magnussen, røg ud i første runde af kvalifikationen til søndagens grandprix i Monaco, hvor han starter som nummer 17.

    Dermed er chancerne for danske point til VM-tabellen minimerede, da banen i Monte Carlo er smal, snørklet og ikke lægger op til overhalinger.

    - Monte Carlo er et vanvittigt sted at køre Formel 1. Når man tænker over det, er det helt skørt, sagde Kevin Magnussen forud for weekendens løb.

    Også makkeren fra Haas, Nico Hülkenberg, røg ud i første runde og starter søndagens løb som nummer 18.

    Red Bull-køreren Sergio Perez starter på sidstepladsen. Mexicaneren kørte ind i barrieren i kvalifikationsrunden og ødelagde racerens venstre side, hvilket afbrød løbet for en stund.

    Modsat bilen slap Sergio Perez uskadt fra hændelsen.

    Den hollandske verdensmester fra Red Bull, Max Verstappen, starter i poleposition søndag, da han var en my hurtigere end Fernando Alonso fra Aston Martin.

    Alpines Esteban Ocon starter som treer.

Mere fra dr.dk