Seneste nyt
12. jan kl. 16:17

Britisk prins får nej til at undgå retssag om overgreb i 2001

Prins Andrew fik ikke medhold i retten. (Foto: Steve Parsons © Ritzau Scanpix)

En domstol i USA vil ikke afvise et sagsanlæg mod den britiske prins Andrew om misbrug og overgreb.

Det viser en afgørelse fra retten ifølge flere medier.

Prins Andrew er ved et civilt søgsmål anklaget af kvinden Virginia Giuffre.

Hun beskylder prinsen for overgreb og misbrug af hende, da hun var 17 år. Det skulle være sket i 2001 i den nu afdøde rigmand Jeffrey Epsteins hus i New York.

Prinsens advokater har hævdet, at Giuffre frasagde sig rettigheden til at sagsøge ham, da hun i 2009 indgik et retligt forlig med Epstein, skriver Ritzau.

Men den fortolkning har dommeren altså ikke været enig i.

Seneste nyt

 1. 6 min. siden

  Torsdagens blæsevejr væltede træer i Nordjylland – ny storm på vej lørdag

  Vinden kunne også mærkes ved Nørre Vorupør i går. (Photo: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix) (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  Gårsdagens blæsevejr fik telefonerne til at ringe flere gange hos Nordjyllands Politi.

  - Vi har registreret 13 hændelser på væltede træer og andre genstande, som er væltet eller røget på kørebaner rundt omkring, siger vagtchef Thomas Ottesen.

  De væltede genstande gav dog ikke store gener for trafikken, og folk har været gode til at køre efter trafikken, lyder det fra politiet.

  Der er mere blæsevejr på vejr til blandt andet nordjyderne i weekenden. DMI har udsendt varsel om storm, der rammer landet lørdag. Stormen har fået navnet Malik og DMI’s varsel gælder for kommunerne Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Thisted, Læsø, Lemvig, Struer, Holstebro, Ringkøbing-Skjern og Norddjurs.

 2. 21 min. siden

  Milliardoverskud hos Falck på grund af lyntest

  Det er en god forretning at tilbyde lyntest.

  Det mærker de hos Falck, der i løbet af 2021 har haft stor økonomisk fremgang på grund af de lyntestcentre, som selskabet har drevet rundt i landet under coronapandemien.

  Lyntestene har helt præcist givet 3,46 milliarder kroner i kassen.

  Falcks samlede omsætning er i 2021 steget med 2,8 milliarder kroner til 15,2 milliarder kroner.

  Driftsoverskuddet er knap tredoblet til 1,8 milliarder kroner, og det skyldes også lyntest. Det viser Falcks årsregnskab, der er offentliggjort i dag, skriver Ritzau.

 3. 34 min. siden

  Hundreder af lastbilchauffører er kørt på tværs af Canada i vaccineprotest

  Støtter tiljubler en chauffør i en konvoj på vej mod Ottowa. (Foto: Cole Burston © Ritzau Scanpix)

  Canadiske lastbilchauffører er kørt på tværs af det nordamerikanske land til hovedstaden Ottawa i protest mod et vaccinationskrav til lastbilchauffører, der passerer internationale grænser.

  Det er et krav, som premierminister Justin Trudeaus regering har pålagt chaufførerne, skriver Reuters.

  Hundredevis af chauffører har taget del i det, og mange er også mødt op på gaden for at vise deres støtte til chaufførernes sag.

  Over 740.000 personer har samtidig meldt sig ind i en Facebook-gruppe, der handler om sagen.

  Ifølge embedsmænd i branchen er 90 procent af chaufførerne, der krydser den amerikanske grænse, vaccineret, men et mindretal har afvist og siger, at tiltaget strider mod personlig frihed, skriver Reuters.

  Se en video af nogle af lastbilerne med tiljublende støtter:

 4. 50 min. siden

  Nadal spiller sig i finalen: Nu er rekorden kun en sejr væk

  Spanske Rafael Nadal er i finalen ved Australian Open, og er nu kun en sejr fra at blive den spiller med flest grand slam-titler. (Foto: MARTIN KEEP © Ritzau Scanpix)

  Rafael Nadal er kun én sejr fra karrierens 21. grand slam-titel.

  Fredag morgen dansk tid spillede den spanske veteran sig i finalen i Australian Open med en sejr i fire sæt over syvendeseedede Matteo Berrettini fra Italien.

  Nadal vandt med cifrene 6-3, 6-2, 3-6, 6-3 og er dermed for sjette gang klar til slutkampen i Melbourne.

  Nadal har 20 slam titler, en rekord han deler med Roger Federer og Novak Djokovic.

  I finalen møder han enten grækeren Stefanos Tsitsipas eller Daniil Medvedev fra Rusland. Vinder spanieren den kamp, er han alene i spidsen i legendernes indbyrdes grand slam-ræs.

  Han har dog ikke de bedste erfaringer med finaler i Melbourne. Nadal har tabt fire af sine hidtidige fem finaler i Australian Open. Den eneste sejr kom helt tilbage i 2009, hvor han slog Roger Federer i fem sæt.

 5. 52 min. siden

  Venstre og Konservative vil skrotte indrejserestriktioner: Frygter for turismen

  Hvis indrejserestriktionerne bliver forlænget, frygter Venstre og Konservative, at turister vil droppe Danmark.

  Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har bedt partierne melde tilbage i dag, om de ønsker at forlænge de nuværende indrejserestriktioner. Og Venstre siger nej:

  - Vi mener fra Venstres side, at de sidste indrejsekrav skal fjernes. Og det gør vi ud fra, at det rammer turistbranchen rigtig hårdt, og det rammer vores lufthavne rigtig hårdt, siger Anni Matthiesen, Venstres turismeordfører, til Ritzau.

  Som det er nu, skal indrejsende kunne vise dokumentation for en negativ test foretaget inden rejsen til Danmark.

  Selvom stort set alle coronarestriktioner stopper på tirsdag, er der altså fortsat ikke truffet nogen beslutning om indrejserestriktionerne.

 6. I dag kl. 07:10

  Fredag giver sol og blæst inden stormfuld weekend

  I dag fredag kommer der også godt gang i vinden, dog ikke på det niveau, vi havde torsdag eller når lørdag. Her er det ved Sejrø bugten. (Foto: Jacob Eriksen)

  De fleste får en overordentlig pæn fredag med tørvejr, blå himmel og masser af sol.

  De skyer, der skal forbi landet, ser ud til først at komme sidst på eftermiddagen, så mange steder vil det først blive skyet efter solnedgang.

  Temperaturen ligger omkring 1 til 6 grader, og blæsten vil i dag være jævn til hård fra nordlige retninger. Ved kysterne kan der være vind af kuling-styrke.

  Dermed ligger dagen også mellem to meget blæsende dage, og lørdag, hvor der kommer storm med vindstød af orkanstyrke flere steder i Jylland.

 7. I dag kl. 07:10

  Great Barrier Reef får ny økonomisk saltvandsindsprøjtning

  En ansat ved Great Barrier Reef fotograferer, mens han undersøger revets tilstand i et område kaldt 'Coral Gardens' i dag. De sidste tre årtier har revet dog mistet over halvdelen af sine koraller, hvor havtemperaturer blandt andet spiller ind. (Foto: DAVID GRAY © Ritzau Scanpix)

  Den australske regering vil de kommende år sætte yderligere en milliard dollar af til at hjælpe med at beskytte verdens største koralrev, Great Barrier Reef.

  Det oplyser landets premierminister, Scott Morrison, til Reuters.

  Beløbet i australske dollar svarer til cirka 4,7 milliarder danske kroner, og de er afsat over ni år.

  Udmeldingen kommer, få måneder efter at det lykkedes den australske regering at forhindre koralrevet i at komme på FN's liste over verdensarvområder, der er "i fare".

  Great Barrier Reef er en af Australiens mest kendte turistattraktioner og ligger ud for delstaten Queenslands kyst.

  Pengene er en tilføjelse til de to milliarder dollar, som regeringen allerede har afsat til at beskytte revet fra miljøtrusler de kommende tre årtier.

  Great Barrier Reef består af over 3000 individuelle koralrev. De sidste tre årtier har revet dog mistet over halvdelen af sine koraller. Stigende havtemperaturer har de sidste fem år også ført til massiv afblegning af revet. (Foto: Lucas Jackson © Ritzau Scanpix)
 8. I dag kl. 06:56

  Storebæltsbroen igen åben for vindfølsomme køretøjer

  Det er nu igen muligt at passere Storebæltsbroen i et vindfølsomt køretøj, hvis du skal fra Sjælland til Fyn eller omvendt.

  Det skriver Sund & Bælt, der står for den daglige drift af broen, på Twitter.

  Siden i går aftes klokken 18.40 har passage for vindfølsomme køretøjer ikke været muligt på grund af den kraftige vind.

  Også på Øresundsbroen kan de vindfølsomme køretøjer igen køre over, efter at det blev frarådet i går eftermiddags.

 9. I dag kl. 06:38

  Vindstød af orkanstyrke kan ramme i weekenden, når stormen Malik kommer til Danmark

  Det bliver mildt sagt en blæsende weekend, vi går i møde.

  For stormen Malik er nemlig på vej til Danmark, og vil ramme i løbet af lørdag eftermiddag. Det betyder, at der både er risiko for vindstød af orkanstyrke og forhøjet vandstand flere steder.

  Det siger Jesper Eriksen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til Ritzau.

  Især i det nordlige og vestlige Danmark kommer der gang i stormen, men også østpå vil der komme tryk på vinden lørdag og søndag.

  I perioden kan der i den nordvestlige del af landet komme vindstød af orkanstyrke med en hastighed på 33 til 35 meter i sekundet.

 10. I dag kl. 06:15

  Regeringen nedsætter 'Kommissionen for den glemte kvindekamp'

  Regeringen nedsætter nu en kommissionen, der skal se på, hvordan piger og kvinder fra indvandremiljøer bedre kan understøttes, og hvordan indsatsen mod æresrelateret social kontrol kan styrkes.

  Den kommer til at hedde 'Kommissionen for den glemte kvindekamp'.

  Den skal konkret komme med anbefalinger til, hvordan kvinder med minoritetsbaggrund kan nyde samme frihed som andre kvinder.

  Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

  - Regeringen har allerede gennemført lovgivning om social kontrol, og vi har mere på vej. Men vi er langt fra i mål, og derfor har vi brug for konkrete anbefalinger fra kommissionen, siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i meddelelsen.

  Kommissionen skal mødes regelmæssigt for at diskutere mulige tiltag og anbefalinger og danne grundlag for offentlig debat.

  Det fremgår desuden, at kommissionen "ikke lægger op til lempelser af regeringens brede udlændingepolitik".

 11. I dag kl. 05:44

  USA er i kapløb med tiden for at nå sunket kampfly før Kina

  Den amerikanske flåde kæmper i disse dage for at bjærge et af dens nedstyrtede jagerfly og forhindre Kina i at få fat i det.

  Det skriver BBC.

  F-35-kampflyet styrtede mandag ned i Det Sydkinesiske Hav i forbindelse med et uheld, da det skulle lande på hangarskibet USS Carl Vinson efter en militærøvelse.

  Jagerflyet er et af den amerikanske flådes nyeste og mest avancerede fly, og eftersom det styrtede ned i internationalt farvand, har alle lande teknisk set ret til at gå efter det, skriver BBC.

  F-35-kampflyet er tidligere blevet beskrevet som en form for playmaker på himlen, der via sin evne til hurtigt at indsamle, analysere og dele data kan gøre ældre fly mere effektive, skriver Ritzau.

 12. I dag kl. 05:32

  New Delhi passerer mere end 600 dage med skolenedlukning

  Mens en række restriktioner i Indiens hovedstad, New Delhi, bliver lempet i denne uge, foregår undervisningen for byens millioner af skoleelever stadig på en skærm.

  Den fortsatte skolenedlukning i New Delhi gør millionbyen til hjemsted for en af verdens længste skolenedlukninger med mere end 600 dage væk fra klasseværelset.

  I marts 2020 beordrede regeringen i New Delhi således skolerne lukket, da tilfælde med coronavirus begyndte at stige i Indien. De har været lukket siden.

  Det seneste døgn har Indien med over en milliard indbyggere registreret omkring 285.000 nye smittede. Det er betydeligt færre end det daglige gennemsnit sidste uge, skriver AFP ifølge Ritzau.

  En indisk underviser laver online-undervisning i lokaler, der nu har været foruden elever i over 600 dage. (Foto: Indranil MUKHERJEE © Ritzau Scanpix)
 13. I dag kl. 05:15

  Vindfølsomme køretøjer frarådes ikke længere at passere Øresundsbroen

  Havde du tænkt dig at tage weekendtur til Sverige med en campingvogn på slæb, så kan du ånde lettet op for nu.

  Siden i går til middag har Øresundsbroen frarådet, at vindfølsomme køretøjer passerer broen på grund af kraftig vind, men det har ændret sig nu.

  - Vinden er nu aftaget så meget, at der ikke længere frarådes at passere broen med vindfølsomme køretøjer, skriver Vejdirektoratet på Twitter.

  Vindfølsomme køretøjer dækker blandt andet biler med campingvogne eller anhængere, varevogne, tomme lastbiler eller lastbiler med meget let last.

  Danmarks Meteorologiske Institut melder dog, at der lørdag er risiko for storm i dele af landet.

  (Foto: (Screendump))
 14. I går kl. 23:49

  Apple sætter rekord med milliardsalg

  Der er mildest talt særdeles godt gang i forretningen hos techgiganten Apple.

  I tidligere kvartaler har manglen på mikrochips udfordret salget, men trods manglen har salget klaret sig historisk godt det seneste kvartal.

  I kvartalet, der sluttede 25. december 2021, løb salget op i 123,9 milliarder dollar - eller 826,3 milliarder kroner.

  Det er 11 procent mere end samme periode året før og rekordhøjt, oplyser Apple i en pressemeddelelse.

  - Kvartalets rekordresultater var mulige på grund af vores mest innovative udvalg af produkter og tjenester nogensinde, siger topchef Tim Cook i meddelelsen.

  Den største sællert for techgiganten er iPhones, som stod for over halvdelen af Apples omsætning i kvartalet.

  Salget løb op i 71,6 milliarder dollar. Nummer to på listen var Apples services, hvorfra omsætningen var 19,5 milliarder dollar.

 15. I går kl. 23:40

  Hvorfor ville den ukrainske udenrigsminister besøge dansk vikingeudstilling?: 'Vi har en fælles historie'

  Den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, har i dag besøgt Danmark, men han skulle faktisk have været her i forrige uge, men sygdom spændte ben for det.

  For Kuleba skulle have deltaget i åbningen af en ny udstilling om vikingernes togter på Moesgaard Museum.

  Men spørgsmålet er hvorfor? Hvorfor satte han tid af til at besøge en udstilling, mens hans land står på randen af krig? Det spørgsmål stillede Steen Nørskov udenrigsministeren, da han var med i aftenens udsendelse af Deadline.

  Udenrigsministeren mener, at deler Danmark og Ukraine historie, når det gælder middelalderen og vikingetiden.

  - Vi har en fælles historie.

  Derfor satte han tid af.

  - Barnebarnet til fyrsten i Kiev, Jarsolav den Vise, var gift med en dansk konge. Det besvarer vist spørgsmålet.

 16. I går kl. 23:26

  Uvildig rapport fastslår grænseoverskridende adfærd på Den Europæiske Filmhøjskole

  I årevis har der været grænseoverskridende adfærd, dårligt arbejdsmiljø og seksuelle overgreb mod elever og medarbejdere på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft.

  I juni sidste år krævede en gruppe tidligere elever, at bestyrelsen på filmskolen blev fjernet, fordi skolen – ifølge eleverne – ikke har gjort nok i forbindelse med flere sager om krænkende adfærd.

  En uvildig rapport, som skolens nye ledelse har fået lavet hos organisationen Sex og Samfund, bekræfter den grænseoverskridende adfærd.

  - Det dækker fra mobning, såsom at føle sig ekskluderet fra sociale sammenhænge, at være udsat for et konkurrencepres til grovere ting som at være udsat for seksuelle krænkelser, fortæller Jørgen Ramskov, der blev formand for filmhøjskolen sidste sommer.

  Han undskylder overfor tidligere elever og medarbejdere.

  - I blev svigtet - og det er skolens ansvar, siger han:

  Filmhøjskolen i Ebeltoft har nu sat en lang række initiativer i gang, der skal gøre op med den usunde kultur.

 17. I går kl. 23:10

  Øresundsbroen fraråder fortsat vindfølsomme køretøjer

  Siden middag har E20 Øresundsbroen frarådet, at vindfølsomme køretøjer passerer broen på grund af kraftig vind.

  Vejdirektoratet skriver på Twitter, at anbefalingen om at holde sig væk bliver forlænget frem til midt på natten.

  Øresundsbroen oplyser, at advarsel for vindfølsomme køretøjer vil sige, at køretøjer som enten på grund af eksempelvis lav vægt eller høj profil bør udvise særlig agtpågivenhed.

  Øresundsbron forbyder ikke denne type køretøjer, da det er op til chaufføren selv at vurdere, om der er tale om et vindfølsomt køretøj.

 18. I går kl. 22:51

  Sverige anbefaler ikke vaccination til børn mellem 5 og 11 år

  Vores svenske naboer har besluttet ikke at anbefale, at børn mellem 5 og 11 år får et skud med en coronavaccine.

  Ifølge Sundhedsstyrelsen opvejer fordelene ikke risiciene.

  - Med den viden, vi har i dag, med en lav risiko for alvorlig sygdom for børn, ser vi ikke nogen klar fordel ved at vaccinere dem, sagde sundhedsstyrelsens embedsmand, Britta Björkholm, på et pressemøde tidligere i dag, ifølge SVT.

  Hvis forskningen ændrer sig, eller hvis en ny variant truer, kan beslutningen tages til revision.

  Herhjemme anbefalede Sundhedsstyrelsen i slutningen af november 2021, at børn i samme aldersgruppe skulle vaccineres.

 19. I går kl. 22:30

  Finland lemper gradvist restriktioner fra februar: Restauranter kan holde åbent til klokken 21

  Finland vil gradvist begynde at lempe coronarestriktioner fra 1. februar i stedet for midten af februar som oprindeligt planlagt.

  Det oplyser Reuters.

  Den finske regering vil for eksempel give restauranter lov til at holde åbne til klokken 21. Restauranterne skal dog stoppe med at udskænke alkohol klokken 20.

  Åbningstiderne for barer og værtshuse ændres ikke, de skal stadig stoppe med at udskænke alkohol klokken 17 og lukke dørene klokken 18.

  Regeringen anbefaler også, at der kan lempesrestriktioner i idræts- og kulturlivet, men påpeger, at det er op til de regionale myndigheder.

  Årsagen er, at belastningen på sundhedsvæsenet er faldet. Belastningen er stadig høj, men antallet af alvorligt syge, der bliver passet på sygehusene, er faldet markant.

  - Byrden på intensivafdelinger har taget en drejning i en bedre retning, sagde den finske sundhedsminister Hanna Sarkkinen.

 20. I går kl. 22:11

  Signe Bruun skifter til Manchester United på en lejeaftale

  (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller Signe Bruun skal spille resten af sæsonen i Manchester United i den bedste engelske fodboldrække. Angriberen er nemlig blevet lejet ud af sin franske klub Olympique Lyon.

  Det oplyser Manchester United på sin hjemmeside.

  - Det er fedt at være her, og jeg er rigtig glad for at blive en del af Manchester United. Det er en klub med en stor historie, og jeg har fulgt deres hold i et stykke tid, siger Signe Bruun ifølge Manchester Uniteds hjemmeside.

  Signe Bruun blev i sidste uge kåret som årets kvindelige fodboldspiller ved det årlige sportsshow, Sport 2021. Hun har optrådt 19 gange og scoret 14 mål for det danske landshold.

 21. I går kl. 22:08

  Honduras har fået sin første kvindelige præsident

  • 62-årige Xiomara Castro bliver den første kvindelige præsident i Honduras. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)
  • Den amerikanske vicepræsident, Kamala Harris, deltog ved festlighederne, da Castro blev taget i ed. (Foto: ERIN SCHAFF © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Beyoncé spørger 'Who run the world?' - svaret er 'girls'.

  Det er måske lige at strække den en anelse, men i det mellemamerikanske land Honduras, har de i hvert fald fået deres første kvindelige præsident.

  Der er tale om den venstreorientede Xiomara Castro, som i dag blev taget i ed på et fyldt fodboldstadion, hvor hendes tilhængere fejrede hende. Det skriver Reuters.

  En række kendte politikere deltog i ceremonien, heriblandt den amerikanske vicepræsident Kamala Harris.

  Ifølge Reuters ønsker amerikanske embedsmænd at samarbejde med Castro for at bremse illegal immigration fra Mellemamerika.

  Castro, der beskriver sig selv som en demokratisk socialist, har lovet at tackle korruption, fattigdom og vold.

 22. I går kl. 21:51

  39 personer ventes at være døde efter bådulykke ved Floridas kyst

  Den amerikanske kystvagt har det seneste døgn fundet fem omkomne fra en ulykke, hvor en båd med 40 personer ombord kænterede.

  Én person er blevet reddet, men eftersøgning på de resterende 39 har været i gang de seneste dage.

  En talsmand for kystvagten erkendte i går, at chancerne for at finde andre i live var ved at svinde ind, skriver Reuters.

  Ifølge Ritzau indstiller kystvagten efterforskningen ved solnedgang, hvis der ikke kommer nye informationer.

  - Hvis vi ikke får yderligere oplysninger, der hjælper os i eftersøgningen, så indstiller vi den aktive eftersøgning, siger Jo-Ann Burdian fra den amerikanske kystvagt ved en pressebriefing i Miami.

  Båden, der kæntrede, mistænkes at være blevet brugt til menneskesmugling.

  I en anden hændelse ved Floridas kyst opsnappede kystvagten tirsdag 191 haitianske migranter, der var på vej mod USA i en overfyldt båd.

 23. I går kl. 21:33

  Tilbageholdt palæstinenser døde som følge af vold viser obduktion

  En 78-årig palæstinenser, som blev fundet død efter en anholdelse på Vestbredden, mistede livet som følge af vold.

  Sådan lyder det i en ny obduktionsrapport, beretter nyhedsbureauet AP.

  Den konkluderer, at manden døde af et hjertetilfælde, der skyldtes vold.

  Den 78-årige blev stoppet af israelske soldater natten til den 12. januar i landsbyen Jiljiliya på Vestbredden på vej hjem fra en sammenkomst. Her blev han tilbageholdt af soldaterne, som siger, at han nægtede at lade sig kontrollere, men efterfølgende blev løsladt igen.

  Ifølge palæstinensiske vidner blev den 78-årige banket, inden han fik bind for øjnene og blev kørt til en forladt boligblok. Vidner, som blev tilbageholdt samme sted, siger ifølge AP, at manden var bevidstløs, da de fandt ham.

  Ifølge en talsmand for den israelske hær efterforskes episoden, "og der vil være konsekvenser, hvis der bliver opdaget ulovligheder".

  Den israelske menneskerettighedsgruppe B'Tselem kalder tilbageholdelsen af den 78-årige palæstinenser for "bizar".

 24. I går kl. 21:08

  Daniel Wass skifter til Atlético Madrid

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller Daniel Wass skifter fra Valencia til Atlético Madrid i den bedste spanske fodboldrække.

  Det oplyser Atlético Madrid på sin Twitter-profil.

  Danskeren har skrevet under på en kontrakt med den spanske storklub, der løbet indtil 2023.

  Wass skiftede til Valencia i 2018, og her han begået sig som både højreback og central midtbanespiller.

 25. I går kl. 20:54

  Blæsten vælter træer i Midt- og Vestjylland

  Man skal være forsigtig, hvis man har planer om at bevæge sig udenfor i blæsten her til aften. Særligt, hvis man er i Midt- og Vestjylland.

  Her opfordrer politiet til, at man kører forsigtigt, samtidig med at de beretter om væltede træer rundt omkring i politikredsen. Det gør de på Twitter.

  - Blæsten begynder at give flere væltede træer i den vestlige del af politikredsen, fra Ringkøbing i syd til Thisted i nord og ind i landet på højde med Nr. Snede og Karup. Kør forsigtigt, skriver de.

  Screendump fra Midt-og Vestjyllands opslag på Twitter.
 26. I går kl. 20:40

  Kanye West offentliggør dato for nyt album

  Det sidste album 'Donda' skrev historie på blot to dage, da albummet kunne bryste sig af titlen som det mest streamede album på ét døgnSpotify i hele 2021.

  22. februar udkommer 'Donda 2', skriver Kanye West, der har ændret navn til Ye, på sin Instagram.

  Han offentliggjorde meddelelsen med et billede af sit barndomshjem i Chicago i brand, sammen med nyheden om, at rapperen Future vil producere 'Donda 2'.

  Om Ye's 11. studiealbum, når samme højder, må vi vente og se.

  Både 'Donda' og 'Donda 2' er i øvrigt opkaldt efter rapperens afdøde mor, Donda West.

  Screendump af Ye's opslag på Instagram.
 27. I går kl. 20:11

  Joe Biden vil pege på en sort kvinde som ny højesteretsdommer inden for en måned

  Står det til Joe Biden, så skal der inden for den nærmeste fremtid sidde en sort kvinde i den amerikanske højesteret.

  Det har den amerikanske netop slået fast ved en pressekonference. Dermed holder Biden fast i et tidligere løfte om, at han som den første amerikanske præsident nogensinde vil pege på en sort kvinde.

  Den liberale højesteretsdommer Stephen Breyer har rundet de 83 år og har besluttet at indlevere sin sorte kåbe og gå på pension.

  Da de amerikanske højesteretsdommere udpeges for livet, betyder det, at der en stol ledig, når Breyer har haft sin sidste arbejdsdag i udgangen af februar.

  Ifølge Biden er det på tide, at en sort kvinde får en plads i højesteretten. The New York Times skriver, at præsidenten har potentielle kandidater i kikkerten.

  Det er den siddende præsident, der har retten til at udnævne en højesteretsdommer, mens det er Senatet, der godkender eller afviser.

 28. I går kl. 19:47

  Ny Ellebjerg Station i København får nyt navn

  Ny Ellebjerg er åbenbart ikke et godt nok navn til den station, som Transportministeriet i fremtiden spår til at være en af Danmarks største stationer med 37.000 daglige rejsende, der lægger vejen forbi.

  Derfor skal stationen i Valby ved København have et nyt navn.

  Og det skal være intet mindre end... København Syd.

  - Med den nye rolle som et centralt knudepunkt for København, hvor passagerer kan skifte mellem metro, landsdels- og regionaltrafik, S-tog og potentielt international trafik, er der behov for et nyt navn, som i højere grad symboliserer dette, skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

  Metroen begynder at køre til og fra Ny Ellebjerg i 2024, og det er fra alt mellem december i år til dér, at det kan ske, at stationen vil fremgå med et andet navn, oplyser ministeriet til DR Nyheder.

 29. I går kl. 19:35

  Hollandsk verdensmester er fortsat i koma efter styrt

  For lidt mere end en måned siden var den hollandske cykelrytter Amy Pieters i et voldsomt styrt. Siden har hun ligget i koma, og det er fortsat status, oplyser hendes hold, SD Worx, torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Håbet var ellers, at hun kunne blive vækket fra koma kort efter jul, men lige omkring en måned senere er baneverdensmesteren altså fortsat ikke ved bevidsthed.

  Den 30-årige banecykelrytter er dog i stand til at trække vejret uden hjælp, oplyses det.

  - Hun har klaret sig gennem en meget alvorlig hjerneskade med en livreddende operation. Og er kommet relativt godt igennem det.

  - Der kan ses en vis forbedring i hendes bevidsthed. Amy Pieters er dog ikke vågen. Det er ikke til forudsige, hvad der kommer til at ske. Det er en følelsesmæssig svær og usikker periode for hendes familie, lyder det fra holdet.

  Pieters, der er hollandsk mester i landevejscykling og tredobbelt verdensmester i banecykling, styrtede den 23. december på en træningstur.

 30. I går kl. 19:26

  Frankrig forsvarer Danmark i Mali-strid: 'Militærstyret er ikke legitimt'

  Militærstyret i Mali har truffet en "uansvarlig" beslutning ved at bede de danske soldater om at forlade det vestafrikanske land.

  Det siger Frankrigs udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, ifølge Ritzau.

  - Militærstyret er ikke legitimt og tager uansvarlige beslutninger. Det bærer alt ansvar for, at de danske styrker har trukket sig, og det isolerer sig endnu mere fra sine internationale partnere, siger han.

  Den danske forsvarsminister, Trine Bramsen (S), bekræftede i dag, at de danske tropper i det vestafrikanske land snart vender tilbage til Danmark, selv om de kun har været udstationeret i lidt over en uge.

  Militærstyret i Mali hævder, at Danmark har sendt soldater til landet uden en forudgående aftale, hvilket Danmark og dets partnere afviser blankt.

 31. I går kl. 18:46

  Håndboldlandsholdets anfører opfordrer folk til at holde den gode tone efter ubehagelige beskeder

  Efter gårsdagens nederlag mod Frankrig modtog flere af spillerne fra det danske håndboldlandshold for herrer ubehagelige beskeder på sociale medier.

  Flere af beskederne, landsholdsspillerne modtog, var truende eller beskyldte spillerne for matchfixing. Sådanne anklager og beskeder hører ingen steder hjemme, mener landsholdets anfører, Niklas Landin.

  - Jeg synes ikke, nogen skal have læsset lort i hovedet, efter man faktisk har forsøgt sit bedste på at vinde en håndboldkamp. Så det er en opfordring til at holde den gode tone både på sociale medier og i den virkelige verden, siger Niklas Landin.

  Du kan se interviewet med Niklas Landin i videoen herunder.

  Du kan læse mere om sagen her.

 32. I går kl. 18:46

  Storebæltsbroen forbyder kørsel med vindfølsomme køretøjer til i morgen tidlig

  Storebæltsbroen har forbudt kørsel med vindfølsomme køretøjer på grund af kraftig blæst.

  Det oplyser Sund & Bælt på Twitter.

  De forventer, at forbuddet ophæves i morgen tidlig klokken 6.

 33. I går kl. 18:38

  Den svenske regering godkender plan for opbevaring af atomaffald

  Ifølge den svenske miljøminister, Anikka Strandäll, har den svenske regering i dag truffet en historisk beslutning.

  På et pressemøde fortalte hun, at regeringen har godkendt en plan om at opbevare kernebrændsel i et stort underjordisk lager nord for Stockholm.

  Det bliver en af de første i verden, ifølge miljøministeren. Det skriver SVT.

  Planen betyder, at der skal bygges et enormt anlæg 500 meter ned i grundfjeldet ved Forsmark nord for Stockholm. Her er der plads til, at 12.000 tons radioaktivt atomaffald sænkes ned i tunneller, hvor der der er plads til 6.000 kobberkapsler.

  Sverige har tre tilbageværende atomkraftværker. Ringhals, der ligger et stykke udenfor Gøteborg, Forsmark i Uppland med tre reaktorer, mens Oskarshamn i Småland har én reaktor.

 34. I går kl. 17:48

  Prisvindende tegneserie om Holocaust er blevet forbudt i skoledistrikt i Tennessee

  I sin prisvindende tegneserie fra 1980 'Maus: A Survivor's Tale' skildrer Art Spiegelman, hvordan hans forældre overlevede deres ophold i Auschwitz under Anden Verdenskrig og Holocaust som polske jøder.

  Men fremover skal elever i et skoledistrikt i den amerikanske delstat Tennessee ikke regne med at blive præsenteret for Maus. For den er blevet forbudt på skoleskemaet.

  Årsagen er, at den prisvindende tegneserie indeholder bandeord og nøgenhed, skriver blandt andet The Washington Post.

  Alle ti bestyrelsesmedlemmer i skoledistriktet stemte for forbuddet, som gælder elever i sjette til niende klasse - hvilket svarer til den amerikanske 'middle school'.

  Den danske regering præsenterede onsdag en handlingsplan med 15 initiativer, der skal være med til at forhindre jødehad. Blandt andet skal holocaust på skoleskemaet.

 35. I går kl. 16:58

  Tintins rumraket pryder nye belgiske pas

  Den belgiske tegneserieforfatter, Hergés, rumraket pryder fra 7. februar nye pas udstedt i Belgien. Billedet her er et eksempel med det nye design. Det er ikke et pas, der er i brug. (Foto: Benoit Doppagne © Ritzau Scanpix)

  Hergé sendte Tintin, hunden Terry, Kaptajn Haddock og Tournesol af sted mod månen i den ikoniske rød og hvidternede rumraket.

  Om de belgiske statsborgere, når helt til månen, når de viser deres pas i lufthavnsgaten, håber jeg ikke, men de får lidt af Tintin-eventyret med sig ombord.

  Fra 7. februar lancerer Belgien et nyt pasdesign med illustrationer fra Tintin og Smølferne. Det fortalte den belgiske udenrigsminister, Sophie Wilmés, tidligere i dag, skriver The Brussels Times.

  Opdateringen skal ikke kun hylde belgisk kultur, men også for at gøre passet mere sikkert end det forrige på grund af nye sikkerheds- og personaliseringsteknikker.

  - Det belgiske pas er et af de bedste i verden, og noget vi er stolte af, men det er også genstand for stor interesse fra forfalskere, siger Wilmés ifølge avisen.

 36. I går kl. 16:32

  Hans Lindberg tilbage i landsholdslejren efter coronaisolation

  Hans Lindberg kan igen træne med landsholdet efter sin overståede isolationsperiode. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  For en uge siden testede håndboldspilleren Hans Lindberg positiv for corona efter Danmarks EM-kamp mod Island.

  Den 40-årige fløj blev derfor omgående isoleret på et hotelværelse. Fra i dag kan han dog atter tilslutte sig sine holdkammerater til træning, skriver Dansk Håndbold Forbund på Twitter.

  - Hans Lindberg er ude af isolation - og træner med i dag ved landsholdets træning i Budapest, lyder det.

  Hans Lindberg bliver dermed en del af truppen, som i morgen møder Spanien i semifinalen. Kampen begynder klokken 18 og kan følges i LIGA på P3 og her på dr.dk.

 37. I går kl. 16:18

  Brøndby sælger superligatopscorer til MLS-klub

  Superligatopscorer Mikael Uhre skifter den gule og blå trøje ud med blå og guld.

  Han skifter nemlig Brøndby IF ud med den amerikanske fodboldklub Philadelphia Union.

  - At sælge Uhre har ikke været en nem beslutning, men dog en ganske logisk beslutning. Det har været vigtigt for både os og Uhre, at når muligheden opstod, så skulle det være det helt rigtige for alle parter, oplyser den danske superligaklub på sin hjemmeside.

  - Den mulighed er nu kommet, siger fodbolddirektør Carsten V. Jensen til Brøndbys hjemmeside.

  Uhre er aktuelt topscorer i Superligaen med 11 sæsonmål.

  I seneste sæson endte han øverst på listen med sine 19 mål i Superligaen og havde en stor andel i Brøndbys mesterskab.

  Den 27-årige angriber kom til klubben i 2018 fra Sønderjyske og har siden spillet 123 kampe med 48 mål til følge.

  Mikael Uhre skifter til Philadelphia Union med øjeblikkelig virkning. Det bekræfter Brøndby IF. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
 38. I går kl. 15:41

  EU-tilsyn godkender coronapille fra Pfizer

  Pillen er tidligere blevet omtalt som 'lovende' og et godt supplement til coronavaccinerne.

  Og nu har det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) godkendt coronapillen fra Pfizer.

  Pillen er dog kun godkendt til behandling af særligt udsatte personer mod coronasmitte, oplyser agenturet i en pressemeddelelse.

  Det er den første coronapille, der får grønt lys af EU-tilsynet.

  I forsøg har pillebehandlingen fra Pfizer vist gode resultater.

  Et afsluttet forsøgsstudie tilbage fra november viste en reduceret risiko for indlæggelse og død med 89 procent.

  Patienterne i undersøgelsen var smittet med deltavarianten, men Pfizer mener, at pillen også kan benyttes mod omikron og andre coronavarianter, fremgår det i pressemeddelelsen.

 39. I går kl. 15:38

  Omfattende nedbrud hos TDC er ovre

  Problemerne er under udbedring, og det er igen muligt at ringe til for eksempel smitteopsporingen igen.

  Det bekræfter TDC Net overfor DR Nyheder.

  - Den landsdækkende netværksfejl hos TDC NET er under udbedring, hvilket betyder at de berørte brugere igen kan foretage både indgående og udgående opkald på både mobil og fastnet. TDC NET beklager de gener, som nedbruddet har måtte medføre, skriver de i en skriftlig kommentar.

  Nedbruddet lukkede blandt andet også telefonerne i Miljøministeriet, Sundhedsstyrelsen, i Folketinget og i Ankestyrelsen.

 40. I går kl. 15:29

  3F får ny formand efter afsløring af eksformands dobbeltliv

  Som ventet bliver det den hidtidige næstformand, Tina Christensen, der konstitueres som ny formand for landets største fagforening, 3F.

  - Jeg er taknemmelig for den tillid, jeg har mødt i hovedbestyrelsen i dag, hvor jeg er blevet konstitueret som ny formand, siger Tina Christensen i en pressemeddelelse.

  Det ventes, at der skal vælges en permanent formand for fagforeningen til september, hvor de afholder deres ordinære kongres.

  Konstitueringen kommer to dage, efter at Per Christensen efter gensidig aftale med 3F forlod posten som forbundsformand efter otte år.

  Det skete på baggrund af, at avisen BT kunne afsløre, at Per Christensen af to omgange havde levet et dobbeltliv, hvor han havde et forhold til to kvinder, der ikke kendte til hinandens eksistens.

 41. I går kl. 15:00

  Telefonlinjerne virker igen hos smitteopsporing og politiet

  Det er nu igen muligt at kontakte smitteopsporingen eller politiet, efter et nedbrud forhindrede det tidligere i dag.

  Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed, Københavns Politi og Nordsjællands Politi på Twitter.

  Nedbruddet hos TDC tidligere lukkede blandt andet også for linjerne til Miljøministeriet, som også melder på Twitter, at man igen kan kontakte dem.

 42. I går kl. 14:58

  Danmark trækker soldater hjem fra Mali

  De seneste dages beskyldninger fra overgangsregeringen i Mali rettet mod Danmark, får nu konsekvenser.

  Efter konsultation med Folketinget har regeringen besluttet at trække danske soldater ud af Mali, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

  - Kupgeneralerne sendte en offentlig erklæring ud, hvor de igen gentog, at Danmark ikke er velkomne i Mali.

  - Det finder vi os selvfølgelig ikke i. Derfor har vi også besluttet, at vi trækker vores soldater hjem, siger udenrigsministeren.

  Danmark har omkring 90 soldater og et hold kirurger i landet som en del af den særlige Takuba Task Force, der er ledet af Frankrig.

 43. I går kl. 14:24

  Mand varetægtsfængslet efter ny stalking-paragraf

  Bare 26 dage efter at en ny paragraf om stalking ved årsskiftet trådte i kraft i straffeloven blev en mand i går ved retten i Holbæk varetægtsfængslet.

  Manden er sigtet for flere gange af have henvendt sig til en tidligere samlever, som han har tilhold mod at kontakte.

  Senioranklager Astrid Scheibel fra Midt- og Vestsjællands Politi er tilfreds med varetægtsfængslingen:

  - Det sender et klart signal om, at chikane og uønskede henvendelser kan være en voldsom belastning for den person, det går ud over, og det er noget, som politiet og domstolene tager meget alvorligt, siger hun.

  Manden nægter sig skyldig.

 44. I går kl. 14:02

  51.033 er smittede med corona det seneste døgn

  Det sidste døgn er 51.033 personer registreret smittet med coronavirus. 18 personer er døde.

  Det viser tal fra Statens Serum Institut.

  Dagens smittetal er baseret på 233.419 pcr-test. Det svarer til en positivprocent på 21,86 procent.

  Samtidig stiger antallet af indlagte med covid-19 med 17 personer til 955. Heraf er 37 på intensiv, og 22 af dem får hjælp af en respirator.

  226 af dem er indlagt i psykiatrien - og er altså ikke indlagt på grund af corona.

  3.119 af de nye tilfælde har tidligere været smittet.

 45. I går kl. 13:34

  Omfattende nedbrud hos TDC: Flere statslige institutioner er ramt

  (Foto: Niels Christian Vilmann © Ritzau Scanpix)

  Et omfattende nedbrud hos virksomheden TDC Net har her til eftermiddag lammet telefonien i store dele af landet.

  Det bekræfter TDC Net i en skriftlig kommentar til DR.

  Her lyder det, at der er et "omfattende nedbrud på mobiltjenester via TDC NET’s mobilnet, hvilket blandt andet påvirker opkald til Styrelsen for Patientsikkerhed.

  Der arbejdes på højtryk på at finde en løsning på problemet".

  Nedbruddet har også lukket telefonerne i Miljøministeriet, Sundhedsstyrelsen, i Folketinget og i Ankestyrelsen.

  Region Hovedstaden oplyser, at det i øjeblikket ikke er muligt at ringe til akuttelefonen 1813 fra en mobiltelefon på TDC's netværk.

  Mobilselskaber, der benytter TDC's net, oplyser også om problemer for deres kunder. Det drejer sig blandt andet om Yousee og Telmore.

 46. I går kl. 13:27

  Heunicke: Nu har 60 procent af befolkningen fået 3. stik

  3,5 millioner danskere har smøget ærmet op en tredje gang for at få et skud coronavaccine. Det svarer til 60 procent af befolkningen, og det glæder sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

  - Tak til jer alle! DK ligger i top, når det kommer til udrulningen af boostervaccinen, skriver han på Twitter og fortsætter:

  - Den store opbakning og effektive udrulning er en af grundene til, at vi nu kan fjerne restriktionerne.

  Alle restriktioner bliver som bekendt fjernet fra 1. februar. Det meldte regeringen ud i går på et pressemøde.

 47. I går kl. 12:58

  De danske håndboldherrer fik dødstrusler efter nederlaget til Frankrig

  Henrik Møllgaard i duel med franske Melvyn Richardson. (Foto: Tibor Illyes)

  Efter seks sejre i træk tabte de danske håndboldherrer i går til Frankrig med 29-30 ved EM.

  Nederlaget har siden kastet beskyldninger om snyd og dødstrusler af sig. Det skriver Frederik Gelstoft Schmidt, presseansvarlig for det danske landshold, på sin Twitter-profil.

  - Jeg er slemt imponeret over nogle af de beskeder, der lander i spillernes og trænerteamets indbakker efter kampen mod Frankrig i aftes.

  - Nej, de har ikke tabt med vilje. Og nej, man fortjener ikke at dø, blot fordi man har tabt en håndboldkamp, skriver Frederik Gelstoft Schmidt.

  Det fremgår ikke i detaljer, hvem der modtog trusler, og hvad der stod i dem.

  Danmark møder Spanien i EM-semifinalen fredag aften klokken 18.

 48. I går kl. 12:45

  Partitop i Dansk Folkeparti får halveret honorar efter lokalformænds kritik

  Selv om det er strømmet ind med nye medlemmer til Dansk Folkeparti, efter at Morten Messerschmidt i weekenden overtog formandsposten i partiet efter Kristian Thulesen Dahl, så er det ikke noget, lokalforeningerne har fået gavn af.

  Dansk Folkeparti har nemlig besluttet at gøre det gratis at melde sig ind i partiet for resten af året.

  Og derfor har partiets hovedbestyrelse i stedet besluttet, at toppen i partiet skal aflevere halvdelen af deres honorar til baglandet. Det skriver B.T.

  Øvelsen vil ifølge avisen frigøre 390.000 kroner på et år.

  Beslutningen om at halvere honorarerne er ifølge B.T. truffet efter henvendelser fra flere utilfredse lokalformænd.

 49. I går kl. 12:31

  Kraftig vind udløser advarsel: Kør ikke på Øresundsbroen i vindfølsomme køretøjer

  På E20 Øresundsbroen frarådes det at passere broen med vindfølsomme køretøjer på grund af kraftig vind.

  Det oplyser Vejdirektoratet. Vinden forventes at lægge sig sidst på aftenen, forudser direktoratet.

 50. I går kl. 12:22

  Lastbil taber metalstænger på motorvej - havde nær ramt gravid kvinde

  Det kunne være endt helt fatalt, da en lastbil tabte fem metalstænger fra sit lad i søndags på den fynske motorvej E20.

  Stængerne fløj af ladet med høj hastighed og ramte en bagvedkørende trafikant.

  Heldigvis ramte stængerne først kofangeren på bilen, før de ramte forruden i højre side, hvor der sad en højgravid kvinde, der var passager i bilen.

  Fyns Politi efterlyser nu chaufføren til lastbilen, der tabte metalstængerne søndag eftermiddag omkring klokken 17.25.

  Kvinden og chaufføren i den bil, der blev ramt, er begge uskadte.

Mere fra dr.dk