Seneste Nyt

Britta Nielsens børn får hårdere domme for hæleri i landsretten

Britta Nielsens tre børn idømmes mellem to og fire års fængsel for groft hæleri.

Dermed idømmes 34-årige Samina Hayat fire års fængsel, 41-årige Jimmy Hayat idømmes tre års fængsel, mens 37-årige Jamilla Hayat får en fængselsdom på to års fængsel.

For alle tre er der tale om fængselsdomme, der er et halvt år hårdere, end hvad Retten i Glostrup kom frem til sidste år.

I landsrettens afgørelse har retten lagt vægt på grovheden, den lange gerningsperiode samt den personlige vinding, som de hver især har oplevet ved hæleriet.

Nyheder

 1. PET-chef undgår efterforskning om brud på tavshedspligt

  Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) afviser at undersøge, om chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Finn Borch Andersen, overtrådte loven, da han angiveligt videregav intime detaljer om den hjemsendte chef for Forsvarets Efterretningstjeneste.

  Det oplyser Hans Jørgen Bonnichsen, der torsdag har modtaget afgørelsen fra DUP, ifølge Ritzau.

  Tidligere på måneden anmeldte Hans Jørgen Bonnichsen PET-chefen, for muligt brud på tavshedspligt på baggrund af en artikel i Berlingske.

  Her kom det frem, at Finn Borch Andersen havde viderebragt oplysninger om den hjemsendte FE-chef Lars Findsens sexliv. Det skulle være sket under briefinger af partiledere.

 2. Jonas Vingegaard vinder 3. etape i Kroatien Rundt

  Jonas Vingegaard fik den første triumf siden Tour de France-sejren. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Ritzau Scanpix)

  Den danske Tour de France-vinder Jonas Vingegaard kørte fra alle konkurrenterne, da han torsdag vandt 3. etape af Kroatien Rundt.

  Etapen sluttede opad, da rytterne kørte i mål efter en stigning, der var 1,6 kilometer lang med en stigningsprocent på seks procent i gennemsnit.

  Med etapesejren er Jonas Vingegaard nu nummer to i det samlede klassement.

  Sejren er samtidig den første for danskeren, siden han i sommer vandt Tour de France.

 3. Demonstranter angriber Irans ambassade i Oslo

  En uanmeldt demonstration foran Irans ambassade i den norske hovedstad Oslo er her til eftermiddag endt i voldelige optøjer.

  Politiet i Oslo oplyser til avisen VG, at cirka 90 personer er anholdt, og indsatsleder Gjermund Stokkli fortæller til nyhedsbureauet NTB, at man har været nødsaget til at bruge tåregas mod de fremmødte.

  To personer er kommet lettere til skade, og der er kommet flere skader på ambassaden.

 4. Se de nye optagelser: Gaslæk svarer til 32 procent af den årlige danske CO2-udledning

  Sådan ser det ud, når millioner af kubikmeter naturgas vælter op til overfladen af Østersøen.

  Ifølge Energistyrelsen beregninger vil lækagerne fra de to rørledninger Nord Stream 1 og 2 i værste fald løbe op i cirka 778 millioner standardkubikmeter naturgas. Tallet er baseret på oplysninger fra selskaberne bag de to rørledninger.

  Det svarer til en udledning af drivhusgasser på cirka 14,6 millioner ton CO2- ækvivalent (CO2e).

  I 2020 var den samlede danske udledning på cirka 45 millioner ton CO2e, så derfor svarer udledningen fra lækagerne til cirka 32 procent af vores årlige CO2e-udledning.

  Energistyrelsen konstaterer, at der er tale om et overskøn, bland andet fordi det ikke er sikkert, at al naturgassen bliver frigivet til atmosfæren.

 5. Holger Rune er klar til kvartfinalen i Sofia

  Den danske tennisspiller Holger Rune er klar til kvartfinalen ved ATP-turneringen i Sofia.

  Det står klart, efter danskeren vandt med 6-7, 6-4, 6-3 over italienske Lorenzo Sonego.

  Italieneren er en smule dårligere placeret på verdensranglisten end Holger Rune, da han i skrivende stund er nummer 45 i verden, mens danskeren er nummer 31.

  Alligevel endte det med at blive et tæt opgør. Både takket være Sonegos gode server, men også fordi italieneren til tider spillede med stor selvtillid, efter han senest vandt en turnering i franske Metz.

  Holger Rune møder nu verdens nummer 71, Ilya Ivashka, i fredagens kvartfinale.

 6. Dansk instruktør vinder Emmy: 'Det er da godt gået at have vundet så stor en pris i min alder'

  Dokumentarfilmen 'Jeg var torturbøddel' har netop vundet en Emmy som årets bedste produktion om aktuelle begivenheder.

  Det er den prisbelønnede danske dokumentarist Poul-Erik Heilbuth, der én af de to instruktører bag den dansk-tyske film.

  - Jeg fyldte 70 år for en måned siden, og jeg synes sgu, det er meget godt gået at have vundet så stor en pris i min alder, siger Poul-Erik Heilbuth til Ritzau om at have vundet prisen.

  Dokumentaren handler om jagten på de soldater, der torturerede den tidligere fange, Mohamedou Ould Slahi, i det amerikanske militærfængsel i Guantanamo på Cuba.

  Han viste sig senere at være uskyldig.

  - Jeg har fået en passion og kærlighed for at lave det, der ikke kan lade sig gøre. At se nogle mennesker, hvor man tænker: Dem kan man godt opgive at få på skærmen. Det er vanvittigt udfordrende, siger instruktøren.

  Poul-Erik Heilbuths er uddannet journalist og har lavet flere dokumentarfilm for DR samt modtaget over 20 priser. Han står blandt andet bag filmen 'Snowdens Store Flugt' fra 2015 om den verdensberømte whistleblower Edward Snowden, der aldrig havde optrådt på tv før.

 7. Finland lukker grænsen for russiske turister ved midnat

  Finland har indtil nu været det eneste EU-naboland til Rusland, som fortsat har udstedt turistvisum til russere og tilladt russiske statsborgere indrejse trods krigen i Ukraine.

  Men fra midnat smækker finnerne også døren i for russiske turister.

  Det oplyser Finlands udenrigsminister, Pekka Haavisto, på et pressemøde torsdag.

  Udmeldingen skal ses i lyset af, at Finland den seneste tid har oplevet, at mange tusinde russiske statsborgere har ønsket at krydse grænsen til Finland som følge af den delvise mobilisering af soldater fra de russiske reservestyrker.

  Pekka Haavisto siger, at forbuddet indføres for at beskytte "Finlands internationale forhold". Han tilføjer, at "ulovlige folkeafstemninger i Ukraine" også har været medvirkende til beslutningen.

  Det finske forbud gælder for russere, der har visum til Schengen-lande.

  Den gælder dog ikke russere, der er i fare for at få menneskerettigheder krænket eller skal besøge familie, arbejde eller studere i Finland.

 8. Vindmøllegigant skal nedlægge 800 stillinger i Danmark

  Vindmøllegiganten Siemens Gamesa skal nedlægge 800 stillinger i Danmark over de næste tre år.

  I alt skal 2.900 stillinger nedlægges globalt som led i en større plan. Det betyder, at der skæres 475 stillinger i Spanien, 300 i Tyskland og 50 i Storbritannien.

  - Det er aldrig nemt at træffe sådan en beslutning. Men tiden er til vigtige og nødvendige tiltag for at sikre en bæredygtig fremtid for virksomheden, udtaler administrerende direktør Jochen Eickholt i pressemeddelelsen.

  I Danmark holder Siemens Gamesa til i Brande, Aalborg og Vejle.

  Af pressemeddelelsen fremgår det ikke nærmere, hvor i Danmark stillingerne skal nedlægges.

 9. Ejerforeningen har stemt: Nedbrændte Vanløse-lejligheder skal genopføres

  Dronefotografering af ruinerne af etagebyggeriet på Grøndals Parkvej i Vanløse i København, mandag den 28. marts 2022. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  I marts måned udbrød en stor brand på Grøndals Parkvej i Vanløse, som berørte mere end 16 opgange og gjorde omtrent 130 familier hjemløse.

  Siden da har ejerforeningen skullet tage stilling til, hvorvidt lejlighederne skal genopføres, eller om de i stedet vil have udbetalt erstatning. Foreningen har nu stemt om sagen. Over 90 procent har stemt, og der har været et stort flertal for genopførsel.

  Efter branden blev der udfærdiget en rapport om, hvordan branden, der er beskrevet som den værste i nyere tid, spredte sig så hurtigt.

  Det viste sig, at der var foretaget en tagrenovering i bebyggelsen, der ikke var i overenstemmelse med bygningens oprindelige byggetilladelse.

  Der manglede både brandmæssige adskillelser i spidsloftet og over lejlighedsskel mod tagdækningen, hvorfor ilden hurtigt kunne sprede sig mellem opgangene.

 10. Energistyrelsen bekræfter fjerde gaslækage i Østersøen

  Det ene rør på Nord Stream 2 har ikke én, men to lækager, bekræfter Energistyrelsen ifølge Ritzau.

  Udmeldingen kommer i kølvandet på, at den svenske kystvagt tidligere i dag fortalte, at de havde fundet en fjerde gaslækage i Østersøen.

  Energistyrelsen blev gjort opmærksom på lækket torsdag morgen af operatøren af Nord Stream 2.

  - Det betyder sådan set bare, at gassen i det rør, der var beskadiget, løber lidt hurtigere ud, siger Kristoffer Böttzauw, der samtidig ikke forventer, at der kan være flere lækager på rørene i dansk zone.

  - Vi har rimelig godt styr på, hvor de her læk var. Og det læk, der er på Nord Stream 2, er forholdsvis tæt på de læk, der er på Nord Stream 1.

  Dermed er der fortsat et gasrør på Nord Stream 2, der er intakt. Det skyldes, at hver Nord Stream-forbindelse har to gasrør.

  Forventningen er stadig, at rørene er tømt for gas søndag.

 11. Qatar har intet vaccinationskrav til VM-fans

  Fodboldfans, der til november og december besøger Qatar i forbindelse med VM i fodbold, behøver ikke været vaccineret mod coronavirus.

  Til gengæld skal alle tilrejsende over seks år kunne fremvise en negativ coronatest, før de kan sætte sig ombord på et fly, der har kurs mod ørkenstaten.

  Det oplyser landets myndigheder torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Omkring en million fans fra forskellige steder i verden forventes ifølge Ritzau at rejse til Qatar for at opleve VM-slutrunden.

  Indtil videre er dog blot solgt 2.000 billetter til danske fans til Danmarks tre gruppekampe.

  VM-slutrunden varer fra 20. november til 18. december.

 12. Taxachauffør dømt: Udnyttede mentalt retarderet teenager seksuelt i sin vogn

  I løbet af en periode på godt tre måneder udnyttede en 57-årig taxachauffør en 17-årig piges mentale retardering til at få samleje med hende i sin vogn gentagne gange.

  Det har retten i Herning netop slået fast, skriver TV Midtvest.

  Den 57-årige straffes med et års ubetinget fængsel og har desuden fået frakendt retten til at køre taxa.

  Han har under sagen nægtet sig skyldig og har ifølge TV Midtvest anket til landsretten.

 13. Mette Frederiksen fordømmer 'på det kraftigste' såkaldte folkeafstemninger i Ukraine

  Statsminister Mette Frederiksen tager afstand fra de såkaldte folkeafstemninger, som har fundet sted i fire primært russisk-kontrollerede regioner i Ukraine.

  - Jeg fordømmer på det kraftigste de såkaldte folkeafstemninger ulovligt orkestreret af Rusland på ukrainsk jord, skriver hun på Twitter og fortsætter:

  - De har intet med befolkningens vilje at gøre og er uden retlig virkning.

  En talsmand for den russiske præsident, Vladimir Putin, har tidligere i dag annonceret, at Putin i morgen vil erklære, at de fire ukrainske regioner Luhansk, Donetsk, Zaporizjzja og Kherson er en del af Rusland.

  Udmeldingen kommer på baggrund af resultaterne af de såkaldte folkeafstemninger, som Rusland har iværksat, om hvorvidt de fire ukrainske regioner skal være russiske.

  Ifølge russerne blev det et klart ja, men Ukraine og Vesten har nægtet at anerkende afstemningerne.

 14. Kulturminister om Qatar-deltagelse: Jeg søger at gøre en forskel

  Med under to måneder til verdensmesterskaberne i fodbold i Qatar er der endnu ikke truffet en beslutning om, hvorvidt kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen vil være til stede i Qatar under slutrunden.

  Ved dagens åbne samråd i kulturudvalget om netop slutrunden i Qatar, understregede kulturministeren, at der forsat er tvivl om, hvor stor effekten af en eventuel boykot vil være.

  Flere gange blev kulturministeren spurgt til, om det vil være en betingelse for repræsentationen i Qatar, at det kan lade sig gøre at vise, hvad Danmark og den danske regering mener om slutrunden.

  - Det er så klart min ambition, lød det fra Ane Halsboe-Jørgensen.

  Uanset hvad beslutningen bliver, bekræftede kulturministeren, at den bliver truffet ud fra, hvad der giver den største effekt.

  - Jeg søger at gøre en forskel. Det er der ikke nogen nemme veje til. Men jeg mener det, når jeg siger, at dilemmaet indebærer at finde en vej, hvor min stemme bliver brugt bedst, siger hun.

 15. Mand fængslet for besiddelse af ti kilo kokain

  Omtrent ti kilo kokain blev i går fundet i Brøndby, og en mand er derfor blevet anholdt og sigtet for besiddelse af narkoen med henblik på videresalg ifølge Ritzau.

  Tidligere i dag blev han varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Glostrup.

  Under retsmødet erkendte manden sig delvist skyldig i sigtelsen.

  Markedsværdien af kokainen er af anklagemyndigheden blevet estimeret til at være mellem tre og fem millioner kroner.

 16. Forsvarsminister: Ingen øget militærtrussel som følge af gaslækager

  Forsvaret vurderer ikke, at der er en øget militær trussel mod Danmark efter lækagerne på gasledningerne Nord Stream 1 og 2.

  Sådan lød meldingen for kort tiden fra forsvarsminister Morten Bødskov (S) på et doorstep på Bornholm.

  Forsvarsministeren er sammen med miljøminister Lea Wermelin (S) i dag på Bornholm i forbindelse med den sikkerhedspolitiske situation og de miljømæssige konsekvenser som følge af lækagen fra gasledningerne.

  Morten Bødskov lagde på mødet ud med at slå fast, at sprængningerne af gasledningerne ikke er tilfældige.

  - Det er på ingen måder nogen ulykke. Det er en bevidst handling. Det er meget alvorligt. Derfor gør myndighederne her i landet alt, hvad de kan også i samarbejde med landende omkring Østersøen for at komme tæt på årsagerne, sagde han.

  Derfor er der sat en efterforskning igang, som ledes af Københavns Politi "og internationale parter," siger han.

 17. Talsmand: Putin vil annektere ukrainske territorier i morgen

  Præsident Putin er klar til at erklære, at fire ukrainske territorier er en del af Rusland. Det siger hans talsmand, Dmitrij Peskov, ifølge Reuters.

  Det vil ske ved en ceremoni i morgen, og Putin vil også holde en tale i det russiske parlament og mødes med Ruslands udpegede ledere i områderne, siger Peskov.

  I de fire regioner Luhansk, Donetsk, Zaporizjzja og Kherson, der primært er kontrolleret af russerne, har der været en række såkaldte afstemninger om, at områderne skulle være russiske - iværksat af de russiske styrker.

  Ifølge russerne blev det et klart ja, men Ukraine og Vesten har nægtet at anerkende afstemningerne.

 18. Fjerde læk på gasledning er betydeligt mindre end de tidligere

  Der er opdaget endnu en lækage på en gasrørledning i Østersøen i den svenske økonomiske zone. Det bekræfter den svenske søfartsstyrelse til DR.

  Pressemedarbejder i den svenske søfartsstyrelse Sara Eriksson siger til DR, at omfanget af fjerde læk er betydeligt mindre end de tre tidligere. Derfor har den ikke været synlig på de svenske myndigheders radar.

  - Kystvagten opdagede det, fordi de sejlede forbi i båd.

  Det er også grunden til, at informationen om et fjerde læk først er kommet ud nu.

  - Det er et mindre læk mellem to eksisterende. Det er i omegnen af 150 meter i diameter. Det andet læk i den svenske økonomiske zone er 900 meter i diameter, siger Sara Eriksson.

  Ifølge Aftonbladet har den fjerde læk været kendt siden tirsdag.

 19. Afdragsordning for høje energiregninger er vedtaget i Folketinget

  Folketinget har nu vedtaget regeringens forslag om en afdragsordning på elregninger.

  Er prisen på el, gas eller fjernvarme højere end den pris, som der var i efteråret sidste år, så vil det være muligt at udskyde betalingen af ekstraregningen og afdrage den i de kommende år.

  Det var et bredt flertal i Folketinget, der blev enige om afdragsordningen for en uge siden.

  Forslaget kommer efter flere måneder med stigende energipriser.

  Afrdagsordningen forventes at træde i kraft til november, men det ligger ikke helt fast endnu.

  Udover afdragsordningen er et bredt flertal også enige om en forhøjet engangsudbetaling af børnechecken i januar og om at nedsætte elafgiften.

 20. Britisk organisation: Over 1.700 miljøaktivister er blevet myrdet siden 2012

  Cirka hver anden dag de sidste 10 år er en landområde- eller miljøaktivist blevet myrdet af en lejemorder, en kriminel bande eller sin egen regering.

  Det viser en rapport fra den britiske interesseorganisation Global Witness, der undersøger korruption og brud på menneskerettigheder i forbindelse med udnyttelse af naturressourcer.

  Organisationen har undersøgt mindst 1.733 drab på miljøaktivister siden 2012 og siger, at det egentlige antal dræbte sandsynligvis er højere.

  Ifølge rapporten er de mest dødlige lande Brasilien, Colombia, Mexico, Honduras og Filippinerne

  Hvert år er organisationen kommet med en rapport over drab på miljøaktivister.

  Det højeste antal var i 2020, hvor mindst 227 blev dræbt.

  Rettelse: I en tidligere udgave fremgik det, at rapporten omhandler 'klimaaktivister'. Der er retteligt tale om 'landområde- og miljøaktivister', og det er derfor rettet.

 21. Brøndby-fans skal vise ID for at komme til udekampe

  Når fans af Superliga-klubben Brøndby rejser til udebaner for at se fodbold, vil de fremover blive bedt om at vise ID for at komme ind på udebaneafsnittet.

  Det oplyser Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

  Beslutningen er truffet efter en række kedelige episoder i forbindelse med Brøndbys udebanekampe. Blandt andet havde klubbens fans et sammenstød med FC København-fans tidligere i september.

  Virkningerne af tiltaget skal afgøre, om Brøndby fremover kan have fans med på udebane, eller om vestegnsklubben må undvære sine tilhængere på fremmed grund.

  Derudover har Divisionsforeningen besluttet at påsætte en sikkerhedsobservatør til Brøndbys udekampe - foreløbig frem til vinterpausen.

  Et andet tiltag fra Divisionsforeningen kommer til at ramme FCK-fans.

  Til holdets næste udekamp på Brøndby Stadion må de hvidklædte ikke have fans på udebaneafsnittet af sikkerhedsmæssige årsager. Derfor skal udebaneafsnittet i Brøndby stå tomt 16. oktober.

 22. To mænd fra bandemiljøet sigtet for drabsforsøg

  To mænd er anholdt og sigtet for et drabsforsøg, som fandt sted på Frederiksberg tilbage i juli i år.

  Det skriver Københavns Politi på Twitter.

  De to mænd er 30 og 36 år og er i dag blevet anholdt forskellige steder på Sjælland.

  - Begge er rocker-/bandemedlemmer og fremstilles senere i dag i grundlovsforhør med begæring om lukkede døre, skriver Københavns politi på Twitter.

  Drabsforsøget fandt ifølge politiet sted 26. juli.

 23. Prins Joachim om fratagelse af titler: Jeg fik fem dages varsel

  Beslutningen betyder, at Nikolai, Felix, Henrik og Athena fremover vil skulle tiltales med titlen excellencer. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  I går kom det frem, at prins Joachims fire børns titler som prinser og prinsesse vil bortfalde fra 1. januar næste år.

  Og i et interview i dag med B.T. fortæller prins Joachim, at hans børn er meget kede af det over situationen.

  - Jeg fik fem dages varsel på det her. Til at fortælle mine børn, at til nytår, der bliver deres identitet taget fra dem. Jeg er meget, meget ked af det over at se dem kede og uforstående over for det, der sker over hovedet på dem, siger han til B.T.

  I går var meldingen fra kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, til B.T ellers, at prins Joachim havde kendt til beslutningen om bortfaldelsen af titlerne siden maj i år.

  Men ifølge prins Joachim er det en sandhed med modifikationer.

  - Den 5. maj fik jeg forelagt en plan. At hele den her tanke om mine børns identitet, den skulle tages fra dem, når hver især fyldte 25 år. Athena fylder 11 til januar.

  - Og så fik jeg fem dages varsel, da beslutningen var fremskyndet, siger han.

  Foran den danske ambassade i Paris spurgte Ekstra Bladet en tydeligt rystet prins Joachim, hvordan beslutningen har påvirket hans forhold til sin mor, dronning Margrethe.

  - Det tror jeg ikke, at jeg behøver at uddybe her, siger prins Joachim til Ekstra Bladet.

 24. Politisk flertal forbyder børnetolke: 'Børn skal have lov til at være børn'

  Det skal ikke længere være lovligt for børn og unge under 18 år at fungere som tolke, hvis deres forældre og andre familiemedlemmer er i kontakt med det offentlige.

  Det har et bredt politisk flertal bestående af regeringen og Folketingets øvrige partier undtagen Enhedslisten i dag indgået en aftale om.

  Det skriver Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

  Forbuddet skal gælde blandt andet på børne-, undervisnings-, social-, ældre- og beskæftigelsesområdet.

  - Børn skal have lov til at være børn. Derfor er jeg glad for, at vi i regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget nu sørger for, at børn ikke ender i svære situationer, hvor de for eksempel får ansvaret for at tolke til skole-hjem-samtaler. Det er et alt for stort ansvar at lægge over på dem, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

 25. FCK får bøde for fanuro ved CL-kamp i Dortmund

  FC København skal hoste op med omtrent 300.000 kroner efter en række fanuroligheder, der skete i forbindelse med holdets Champions League-kamp mod Dortmund.

  Det meddeler Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) ifølge Ritzau.

  Før og under kampen i Tyskland blev der kastet med fyrværkeri i både FC København og hjemmeholdets afsnit, og det har fået det lokale politi til at efterforske 27 separate sager.

  12 voldssager i forbindelse med kampen bliver også efterforsket.

  Ud over bøden får FC København også en betinget dom, der forhindrer klubben i at sælge billetter til udebaneafsnittet i en europæisk kamp, hvis der inden for det næste år igen skulle opstå fanuroligheder i forbindelse med en af klubbens europæiske kampe.

  FCK fans før Champions League gruppe G-kampen mellem Borussia Dortmund og FC København i Dortmund tirsdag den 6. september 2022.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
 26. Kulturminister om sin deltagelse i VM i Qatar: 'Jeg er i et dilemma'

  Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) skal i dag i et åbent samråd svare på, om regeringen vil boykotte VM i fodbold i Qatar, da værtslandet har fået hård kritik for brud på menneskerettigheder.

  Men ministeren siger forud for samrådet til P1 Morgen, at regeringen endnu ikke har besluttet sig for, om man helt vil blive væk fra VM, eller om man skal tage af sted og markere sin holdning over for Qatar og omverdenen.

  Ministeren er i et "dilemma", siger hun.

  - Det kommer an på, hvad andre lande gør, og hvad der er af muligheder for at bruge et eventuelt besøg i Qatar. Jeg kan sagtens se for mig, at vi ender med dansk deltagelse, men hvor jeg forsøger at supplere det at bakke op om landsholdet med at bruge min stemme.

  - Det er helt normalt, at regeringer i den her slags situationer afventer situationen helt op til slutrunden, og det kan jeg også se, at mange af de andre europæiske lande gør, siger kulturministeren.

  Samrådet begynder klokken 10.30.

 27. Ukrainere på flugt i Danmark får millioner til kulturhus

  Ukrainere på flugt fra krigen vil snart få bedre muligheder for at dyrke deres kultur, mens de opholder sig i Danmark.

  Et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, De Radikale og Enhedslisten har nemlig besluttet at give tilskud til, at der bliver etableret et ukrainsk kulturhus i København.

  Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

  - Næsten dagligt hører vi om forfærdelige og skræmmende forbrydelser i Ukraine. Den frygtelige krig i Ukraine rammer også landets kultur, udtaler kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse.

  - En stor del af landets befolkning er på flugt og har behov for støtte til at holde fast i deres kultur. Det gælder også ukrainere her i landet, hvor kulturhuset har været et stort ønske fra ukrainsk side.

  Kulturhuset skal blandt andet huse koncerter, udstillinger, bogklubber, undervisning og sprogkurser.

  I første omgang er der tale om et tilskud på to millioner kroner, der skal dække udgifter til at starte og drive kulturhuset i år og starten af næste år.

  Derudover lægger partierne op til, at der de kommende år bliver afsat et årligt beløb, så det ukrainske kulturhus i løbet af de næste tre år vil få tilført et tilskud på i alt 7,6 millioner kroner.

 28. MINUT FOR MINUT: Partiledere tørnede sammen i debat om ældrepolitik

  Valgkampen er formentlig lige om hjørnet.

  I dag varmer partilederne for Folketingets partier op med debat om ældrepolitik hos Ældre Sagen.

  Følg det hele her, på DR1 og DRTV.

 29. Fly må lande i Island efter bombetrussel

  I aftes måtte et fragtfly lande i Keflavik International Airport i Island efter, at det havde modtaget en bombetrussel.

  Det skriver det islandske medie Morgunbladid.

  Det betød samtidig også, at al trafik til og fra lufthavnen blev aflyst.

  Flyet var ifølge Morgunblaðið på vej fra Köln i Tyskland til Kentucky i USA, da det modtog bombetruslen. Flyet vendte derfor rundt og landede i Keflavík Lufthavn.

 30. FN kårer Danmark som verdensmester i digital infrastruktur

  Næste gang du brokker dig over MitID, e-Boks, ventetid på Borger.dk eller andre offentlige, digitale løsninger, så kan du måske finde trøst ved, at det kunne være værre. Langt værre.

  I hvert fald har FN i en ny rapport kåret Danmark til at have verdens bedste digitale infrastruktur, skriver Ritzau.

  Rapporten er udarbejdet af FN's afdeling for offentlige institutioner og digital regering, DPIDG, og ser på en række digitale ydelser, som lande tilbyder borgere.

  Det gælder blandt andet onlineundervisning, muligheder for at ordne sine skatteforhold på nettet og muligheder for at søge om økonomisk understøttelse digitalt.

  Der er dog tæt løb i toppen af tabellen, og også Finland og Sydkorea rangerer pænt med henholdsvis en anden- og en tredjeplads.

 31. Regeringen vil gøre det strafbart at køre bil med lattergas i blodet

  Det skal være ulovligt for bilister at sætte sig bag rattet, hvis de har inhaleret lattergas, mener regeringen.

  Som reglerne er i dag, kan en bilist kun straffes, hvis der er bevis for, at bilisten var ude af stand til at "føre køretøjet på fuldt betryggende måde" på grund af indtagelsen af lattergas.

  Men det kan være svært for myndighederne at bevise, fordi mængden af lattergas i blodet aftager meget hurtigt, efter at det er indtaget.

  Regeringen foreslår derfor, at det bliver muligt at straffe bilisten, uanset at mængden i blodet er lav på det tidspunkt, hvor blodprøven bliver taget efter kørslen.

  Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

  For ifølge transportminister Trine Bramsen er det vigtigt, at reglerne strammes:

  - Vi har desværre set flere eksempler på, at uskyldige er blevet dræbt som følge af uansvarlige bilisters egoistiske opførsel på vejene. Nu strammer vi igen grebet om dem. For det skal have konsekvenser at bringe andres liv i fare, siger hun.

 32. Torsdag starter med regn men slutter mest tørt

  I dag vil himlen have samme farve som resten af ugen, men der er dog sandsynlighed for lidt solglimt i løbet af dagen. Her er det klitterne ved Aalbæk.

  Bor man i den sydlige del af landet, står man i dag op til regnvejr, mens resten af landet klarer sig igennem med enkelte byger og ellers tørvejr.

  Fronten med regn flytter sig dog mod syd, og det giver plads til perioder med tørvejr til de fleste, og i Jylland er der solchancer dagen igennem.

  Ellers vil det fortrinsvist være overskyet og med mulighed for byger dagen igennem.

  Temperaturen ligger mellem 10 og 14 grader, og mod øst kommer der en svag til frisk vind fra vest, mens resten af landet henter vinden fra nordøst.

 33. Skønhedsklinik for retten: Brød coronaforbud flere gange

  En skønhedssalon i Roskilde blev ved med at holde åbent for kunder i begyndelsen af 2021, selvom det var forbudt for liberale serviceerhverv at holde åbent på grund af coronarestriktioner.

  Hele 19 gange noterede politiet sig, at skønhedsklinikken Cliuniq på Ringstedgade i Roskilde holdt åbent i perioden 9. januar til 1. april, og derfor udstedte politiet bøder gentagende gange ifølge Ritzau.

  Samlet set løber bøderne op i omkring 740.000 kroner, har ejer Osman Al Chami tidligere oplyst til det regionale medie sn.dk.

  Hans advokat, Erbil Kaya, oplyser til Ritzau, at hans klient nægter sig skyldig, og derfor skal sagen nu for Retten i Roskilde i dag.

 34. Svensk kystvagt melder nu om fjerde læk

  Den svenske kystvagt melder ifølge Svenska Dagbladet om fjerde læk på Nord Stream 1 og 2.

  Den fjerde læk har været kendt siden tirsdag, oplyser det svenske søfartsvæsen ifølge Aftonbladet.

  Ifølge det svenske søfartsvæsen ligger den fjerde læk mellem de to utætheder på Nord Stream 1, men stammer fra Nord Stream 2, der løber parallelt.

  Søfartsstyrelsen har ikke udsendt en ny navigationsadvarsel efter fundet af den fjerde læk, fortæller Maria Boman, der er søredningsleder ved den svenske sø- og flyredningscentral.

  - Det er ikke nødvendigt, fordi det (lækket, red.) ligger mellem de to læk, der er omfattet af den eksisterende advarsel i samme område, siger Maria Boman til Aftonbladet.

  Og fortsætter:

  - Det var ikke kendt fra begyndelsen og kunne ikke ses på radar, fordi det er mindre. Kystvagten så den, da de var med fly og båd i området.

  Aftonbladet har uden held forsøgt at stille Sveriges statsminister Magdalena Andersson (S) spørgsmål til de nye oplysninger.

 35. Den amerikanske rapper Coolio er død

  Coolios hit "Gangsta's Paradise" strøg også til tops på pophitlister i 16 europæiske lande og blev årets største sang på den amerikanske hitliste Billboard. (Foto: FRED PROUSER © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske rapper bag hittet "Gangsta's Paradise", Coolio, er død i Los Angeles i en alder af 59 år.

  Det bekræfter hans manager, Jarez Posey, over for New York Times og flere andre nyhedsmedier.

  Årsagen til Coolios død er endnu ikke blevet offentliggjort.

  Rapperen med det borgerlige navn Artis Leon Ivy Junior brød igennem med megahittet "Gangsta's Paradise" fra 1995, og nummeret var soundtrack til filmen "Dangerous Minds".

  Flere af Coolios rapkolleger har udtrykt deres sorg over hans død på sociale medier.

  - Jeg er ude af den. Jeg har lige hørt, at min gode ven Coolio er død, skriver rapperen Vanilla Ice på Twitter.

 36. Iransk droneangreb dræber 9 og sårer 32 i det kurdiske Irak

  I et iransk droneangreb har 9 personer mistet livet i det nordlige Irak, mens 32 er blevet efterladt såret.

  Det skriver det statslige irakiske nyhedsbureau INA ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

  En række kurdiske partier var tilsyneladende mål for droneangrebet, blandt andet KDPI, som er et parti for iranske kurdere. KDPI, som er en venstreorienteret gruppe, er forbudt i Iran.

  Oplysningen om angrebet kom igennem INA fra den kurdiske regions sundhedsminister Saman Barzinji.

  Det irakiske udenrigsministerium oplyser, at den iranske ambassadør vil blive indkaldt til et møde, hvor han vil få overleveret en skriftlig besked med "hårde ord".

  Den kurdiske regionale regering fordømmer angrebene.

  - Vi fordømmer på det kraftigste disse fortsatte angreb, som har ledt til dødsfald blandt civile, og vi opfordrer til en standsning af disse overtrædelser, lyder det i en udtalelse fra regeringen ifølge nyhedsbureauet.

 37. Irans præsident: Ung kvindes død har gjort alle kede af det - men kaos er uacceptabelt

  Protesterne rundt om i Iran fortsætter ovenpå den unge kvinde Mahsa Aminis død for to uger siden i det iranske moralpolitis varetægt.

  Den iranske præsident, Ebrahim Raisi, forsøger nu igen at overbevise befolkningen om, at man skal stoppe de mange demonstrationer, hvor der er både er blevet krævet bedre vilkår for kvinderne i landet og et opgør med det islamiske præstestyre.

  - Vi er alle kede af denne tragiske hændelse. Men kaos er uacceptabelt, sagde Raisi i et interview på iransk stats-tv ifølge Reuters.

  - Regeringens røde linje går ved vort folks sikkerhed. Man kan ikke tillade, at nogen forstyrrer samfundsfreden gennem oprør.

  - Enhver, der har deltaget eller antændt det her kaos og oprør, vil blive holdt ansvarlige, sagde præsidenten.

  Ifølge de statslige medier er der foreløbigt 41 døde, heriblandt politifolk og medlemmer af regeringstro militser, i forbindelse med demonstrationerne, som har spredt sig rundt i hele landet. Derudover har den iranske revolutionsgarde fyret missiler ind over grænsen til den kurdiske del af Irak, hvor mindst ni mennesker blev dræbt.

Mere fra dr.dk