Seneste nyt

Brunstige pandaer i København Zoo prøver at finde melodien

 • Brunstige pandaer i København Zoo prøver at finde melodien
  De to pandaer i København Zoo blev sat sammen i går, hvorefter de har cirka tre dage til at finde melodien. (Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)

  Panderne i Zoologisk Have i København bliver lige nu - modsat resten af landet - opfordret til fysisk kontakt.

  Det er nemlig den tid på året, hvor hunpandaen Mao Sun nærmer sig sin brunst.

  Lige nu følger man pandaernes hormoner tæt for at spotte det helt rigtige tidspunkt, hvor de kan sættes sammen og forhåbentlig lave en nuttet babypanda.

  De to pandaer er en han ved navn Xing Er og hunnen Mao Sun. (Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)
  De to pandaer har cirka tre dage til at befrugte hunnen. (Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)
  Pandaerne bor i Zoologisk Have København i et panda-anlæg tegnet af arkitekten Bjarke Ingels. (Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)

  Seneste Nyt

 • Bjørn skudt og dræbt efter at have hærget japansk provinsby

  Jægere har skudt og dræbt en brun bjørn i den nordlige japanske by Sapporo, efter den har såret fire mennesker, mens den hærgede rundt i byen, skriver The Guardian.

  - Samlet set er fire personer, herunder én soldat, blevet angrebet og såret af den brune bjørn. Vi sender vores dybtfølte sympati deres vej, siger regeringstalsperson Katsunoby Kato ifølge The Guardian.

  • Her er bjørnen, mens den løb rundt inde i byen Sapporo. Byens indbyggere blev opfordret til at blive indendøre, før den blev skudt. Bjørnen nåede at skade fire personer. (Foto: Str © Ritzau Scanpix)
  • Både politi og en jægergruppe var på jagt efter brunbjørnen. (Foto: Str © Ritzau Scanpix)
  • Medlemmerne af jægergruppen skulle være årvågne i deres jagt på bjørnen, der ikke var bange for at gå til angreb på mennesker. (Foto: Str © Ritzau Scanpix)
  1 / 3
 • Danskernes rejselyst giver travlhed hos pas-producent

  Hvis nogen skulle være i tvivl om, at verden igen er ved at åbne, er der særligt ét sted, man kan rette blikket hen.

  Svaret er rødbedefarvet og passer perfekt i baglommen.

  Der er nemlig i dén grad kommet gang i produktionen af de danske, grønlandske og færøske nationalitetspas, oplyser Rigspolitiets færdselscenter til DR Nyheder, som har spurgt ind til produktionen.

  Fra 2015 til 2019 blev der hvert år i maj udstedt mellem 68.000-89.000 pas. I maj 2020 var tallet nede på 4.966. I år er vi så igen oppe på et normalt niveau med 73.717 udstedte pas.

  I april 2020, da coronaepidemien lukkede hele verden ned, blev der kun udstedt 1.379 nationalitetspas herhjemme, mens tallet for januar 2021 hed 7.396. januar plejer at ligge på cirka 55.000.

 • George Floyd-statue på knap 318 kilo indviet i New Jersey

  En statue af George Floyd på knap og nap 318 kilo sidder nu foran Newark City Hall.

  Og der kommer han til at sidde mindst ét år som en påmindelse om, hvor stor betydning George Floyds død har haft. Det håber embedsmænd i staten i hvert fald.

  Det skriver flere amerikanske medier, herunder New Jersey Local News.

  - George Floyd repræsenterer meget mere end sig selv på dette tidspunkt i historien, sagde Newark borgmester Ras J. Baraka under en ceremoni onsdag, hvor statuen blev afsløret for offentligheden

  - Forhåbentlig inspirerer det dem, der går forbi, til at blive aktive i de kampe, der sker lige her i Newark og lige her i New Jersey.

  Skuespiller Leon Pickney bestilte statuen, som blev doneret til byen som en del af et offentligt kunstprogram.

 • Eurovision var et stort coronaforsøg, men kun få blev smittet

  Kun 48 personer ud af omkring 30.000 gæster under årets Eurovision i Holland er blevet smittet med coronavirus.

  Det skriver Eurovision-nyhedssitet Wiwibloggs, som henviser til 'Fieldlab Events', der ført tilsyn med test under arrangementet for den hollandske regering.

  Under de ni planlagte shows havde den hollandske regering givet Eurovision-arrangørerne lov til at lukke 3.500 gæster ind. Inden showene skulle gæsterne kviktestes. Hvis man var positiv, måtte man ikke deltage og skulle gå i selvisolation hjemme.

  Testene viste også, at der var proportionelt var færre smittede blandt Eurovision-gæsterne end i den generelle befolkning i Holland.

 • Politisk aftale skyder 850 millioner kroner til brintprojekt

  Et bredt flertal i Folketinget har aftalt, at Danmark skal skyde 850 millioner kroner i et fælleseuropæisk projekt om teknologien 'Power-to-X'.

  Det oplyser Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

  Power-to-X er teknologi, der muliggør, at grøn strøm fra vindmøller og solceller bruges til blandt andet at producere brint og andre bæredygtige brændstoffer til skibe og fly.

  Derfor bliver det ofte fremhævet, når der tales om teknologiske muligheder for at nedbringe brugen af fossile brændstoffer.

  Af de 850 millioner kroner kommer 240 millioner fra allerede eksisterende midler, og dermed er der 610 millioner nye midler i aftalen.

  Danmark indstiller seks projekter til at få del i pengene og arbejdet med at udvikle Power-to-X-teknologien.

 • Synes du, det er varmt herhjemme? I Californien har de målt 54 grader - og det ses på vandstanden

  Får du hedeslag ved bare at tænke på, at termometeret kan snige sig op over 32 grader?

  I de sydvestlige stater i USA oplever de i øjeblikke temperaturer over 115 grader Fahrenheit, hvilket svarer til cirka 46 grader celsius.

  Det skriver Reuters.

  Hedebølgen har sit tag i Arizona, det sydlige Nevada, meget af Californien og det sydlige Utah.

  I Californien målte de onsdag temperaturer op til 54 grader, og det kan også ses på vandstanden, der i staten nu er på 35 procent af det normale.

  Lake Oroville i staten er især ramt. Se billeder fra søen hér.

  • Kan du mærke svedperlerne pible ned ad panden? I Californien har de ulidelig høje temperaturer i øjeblikket. (Foto: PATRICK T. FALLON © Ritzau Scanpix)
  • Husbådene i Lake Oroville, som er et næststørste vandreservoir i Californien, er tættere på bunden end normalt. Ifølge myndighederne er vandstanden 35 procent af, hvad den plejer. (Foto: Aude Guerrucci © Ritzau Scanpix)
  • Enterprise Bridge, som går på tværs af Lake Oroville. (Foto: Aude Guerrucci © Ritzau Scanpix)
  • Der er så tørt i Californien, at jorden slår revner. (Foto: Aude Guerrucci © Ritzau Scanpix)
  • Lake Oroville er langt fra så fyldt, som den plejer at være. (Foto: Aude Guerrucci © Ritzau Scanpix)
  • Sikkerhedsbarrerne her plejer at være under vandet. (Foto: Aude Guerrucci © Ritzau Scanpix)
  1 / 6
 • Salget af cigaretter er det laveste i 62 år

  Hvis du er kommet tilbage på arbejde efter genåbningen og føler, det er sværere at nasse en smøg fra en kollega, så kan det være fordi, der er færre i omløb.

  Sidste års afgiftsstigning har nemlig reduceret antallet af solgte cigaretter til lidt under 4,6 milliarder styk, skriver Danmarks Statistik.

  Det er det laveste solgte antal af cigaretter siden 1958. Samtidig er det et fald på 18 procent sammenlignet med 2019.

  Ifølge Danmarks Statistik skal sidste års store fald ses i lyset af den afgiftsstigning, der blev indfaset fra 1. april 2020.

  Efter afgiftsstigningen koster en pakke cigaretter i gennemsnit 55 kroner. Til sammenligning skulle der i gennemsnit betales 40 kroner før stigningen.

 • Som modsvar på brandballoner har Israel angrebet militære områder i Gaza-striben

  Natten mellem torsdag og fredag kunne der igen høres eksplosioner over Gaza.

  Det oplyser Israels hær ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

  Ritzau melder også, at flere journalister fra det franske nyhedsbureau Agence France-Presse (AFP) har hørt eksplosionerne.

  Israels militær oplyser i en pressemeddelelse, at de har svaret igen, efter der de seneste dage er blevet sendt brandballoner fra Gazastriben til israelsk territorium.

  - Som modsvar (...) har kampfly ramt militære områder og et raketaffyringssted, der tilhører terrororganisationen Hamas, skriver militæret i pressemeddelelsen, som Ritzau har læst.

  Brandballoner bruges ofte til at sætte ild til landbrugsjord og natur.

  I pressemeddelelsen fremgår det også, at Israels hærchef, Aviv Kohavi, i går har udstedt en ordre om at 'øge Israels hærs beredskab og forberedelser til en række scenarier, heriblandt en genoptagelse af fjendtlighederne'.

  • Røg og flammer kan ses over Gaza-striben efter israelske angreb. Ifølge israelske brandmyndigheder var i går den tredje dag i træk, at der blev sendt brandballoner mod Israel af militante palæstinensere. Israel svarede igen og sendte i nat sendt kampfly mod Gaza. (Foto: MOHAMMED SALEM © Ritzau Scanpix)
  • De seneste uroligheder ventes at lægge pres på den nyvalgte israelske regering. (Foto: MOHAMMED SALEM © Ritzau Scanpix)
  1 / 2
 • Flere end 80 elever er blevet bortført fra et gymnasium i Nigeria

  Bevæbnede mænd dræbte en politibetjent og kidnappede mindst 80 elever og fem lærere på et gymnasium i den nordvestlige delstat Kebbi i Nigeria.

  Det skriver Reuters, der har talt med en lærer på gymnasiet.

  - De (gerningsmændene, red.) dræbte en af betjentene, brød gennem porten og gik direkte mod klasselokalerne.

  Han beretter, at de fleste af de bortførte elever er piger.

  Angrebet er det tredje af sin slags på tre uger.

  For to en halv uge siden blev et stort antal elever bortført fra en anden skole i det nordlige Nigeria, og 30. maj blev adskillige elever bortført fra en skole i byen Tegina, der ligger cirka 375 kilometer sydøst for Kebbi.

 • Historisk varmt døgn: Det er over 50 år siden, at en højere temperatur er målt så tidligt

  Det seneste døgn har været usædvanlig varmt i forhold til, hvornår på året vi normalt kan forvente os de temperaturer, vi havde.

  Dagens højeste temperatur blev målt i Store Jyndevad i Sønderjylland med 32,4 grader. Det er den højeste temperatur målt i Danmark så tidligt på året i mere end 50 år.

  Også natten har været historisk varm. Der var tropenat, og det er en af de tidligste tropenætter vi har haft siden 1874.

  Der er fortsat varslet hedebølge i den sydlige del af landet i dag og lørdag. Fredag kan vi nå 32 grader på Sjælland.

 • Politikredse skærper indsatsen mod støjende musikanlæg

  Det gælder både Københavns Politi, Østjyllands Politi og Fyns Politi.

  Hvis volumenknappen er skruet for højt op, så kan ejeren af anlægget få en bøde på 1.000 kroner uden advarsel inden.

  Reglerne siger ikke noget om, hvor høj musikken skal være. Men er den elektronisk forstærket, så kan der gives en bøde.

  - Vi har som udgangspunkt en dialogbaseret tilgang. Reagerer man ikke på det, kan vi blive nødt til at udskrive en bøde, og reagerer man slet ikke på det, kan vi komme i en situation, hvor vi tager soundboksen, siger Peter Dahl, der er chef for beredskabet i København.

  Opdatering: Fyns Politi er tilføjet listen af politikredse.

 • Snør løbeskoene: DHL-stafetten og Copenhagen Half Marathon vender tilbage

  Så er det med at snøre løbeskoene og iføre sig firma-t-shirten.

  For takket være den seneste udfasningsaftale vender to af Danmarks største løbe-events, nemlig DHL Stafetten København og Copenhagen Half Marathon, med sikkerhed tilbage i september.

  Det oplyser Sparta Atletik og Løb i en pressemeddelelse.

  DHL-Stafetten kommer til at strække sig over fem dage fra onsdag den 1. september til og med tirsdag den 7. september.

  Copenhagen Half Marathon vil blive afholdt den 19. september. Det vil samtidig være det første store motionsløb i verden, der vender tilbage på den internationale løbescene efter corona-pandemien.

  Indtil videre har 11.000 løbere tilmeldt sig CPH Half, hvor der er plads til 25.000 løbere

 • Husk solcremen i dag: Vi får temperaturer mellem 25 og 32 grader

  Der bliver stor forskel på vejret i dag, alt efter om man er mod øst eller vest.

  I øst bliver det solrigt og uden skyer på himlen, mens man i Jylland nogle steder får både skyer og et par byger på himlen. Senere dog også en del sol til Jylland.

  I dag passerer et hul i ozonlaget os, hvilket giver ekstra højt UV-indeks. Temperaturen er fortsat mellem 25 og 32 grader, ved kyster med pålandsvind bliver det 15 til 22 grader.

  Vinden kommer fra nordvest og blæser med svag til jævn styrke.

  Billede: Også i dag bliver der behov for køle sig ned, særligt i de sydlige egne, hvor temperaturen kan nå 32 grader. Her er det i Søndervig. Foto: Ole Sørensen
 • I morgen går sygeplejerskerne i strejke - og det kommer også til at ramme hjemmeplejen

  Når fredag bliver til lørdag, nedlægger omkring 5.350 sygeplejersker på tværs af landet arbejdet.

  Men sygeplejerskernes strejke rammer ikke kun sygehusene - i 12 kommuner landet over bliver hjemmesygeplejen også ramt.

  I Silkeborg Kommune strejker eksempelvis knap 100 sygeplejersker.

  Normalt er der 14 sygeplejersker til kommunens hjemmeplejegrupper, men under strejken vil der kun være 4.

  Og det får konsekvenser, siger Pia Medum Bennetsen, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne.

  - Jeg tror, at der er nogen, som vil få nogle vanskeligheder, og det har vi også snakket meget sammen om i min sygeplejerskegruppe, fordi vi har bekymringer for nogle af vores borgere.

  De færre hænder kan blandt andet gå ud over sårbehandling og medicindosering, og derfor beder flere kommuner de pårørende om at hjælpe til ved at være ekstra opmærksomme på de udsatte borgere.

 • Sydney genindfører mundbind efter fund af Delta-variant

  Borgere i Sydney, der ligger i den australske delstat New South Wales, skal fra i dag igen tage et mundbind eller visir på, når de skal med bussen eller andet offentlig transport.

  Det er blevet besluttet, efter at der inden for den seneste tid i alt er fundet fire personer med den særligt smitsomme Delta–variant i delstaten.

  Mundbindet bliver obligatorisk i tog, busser og færger fredag fra klokken 16 lokal tid og fem dage frem.

  Embedsmænd har opfordret Sydneys fem millioner indbyggere til at bære mundbind på alle indendørs spillesteder, supermarkeder og teatre.

 • Slavernes befrielsesdag bliver helligdag i USA

  Juneteenth skal markere befrielsen af millioner af slaver.

  USA's præsident Joe Biden har underskrevet en lov, der gør den 19. juni til en ny national helligdag for at markere ophævelsen af slaveriet.

  I 1865 var den 19. juni den dato, hvor slaveriet i USA endeligt blev ophævet, og de sidste slaver fik at vide, at de var frie.

  Loven træder i kraft med det samme, men da den 19. falder på en lørdag er det allerede i morgen fredag, at offentligt ansatte amerikanere får en fridag. Det skriver Reuters.

  Joe Biden kalder dagen en påmindelse om de 'forfærdelige omkostninger, som slaveriet havde og fortsætter med at have for landet'.

 • Delta-varianten får Lissabon til at lukke for rejser ind og ud

  Rejser ind og ud af Lissabon bliver forbudt denne weekend, efter at den særligt smitsomme Delta-variant er begyndt at brede sig. Det gælder til og med mandag morgen klokken 06.00.

  Lissabon oplevede i går en stigning på 928 smittetilfælde på 24 timer. Det er det højeste siden februar.

  Stigningen udgør 75 procent af de nationale smittetilfælde, selv om kun 27 procent af Portugals befolkning bor i hovedstadsområdet.

  Myndighedernes bekymringer skyldes blandt andet, at Delta-varianten spreder sig hurtigt i Lissabon, forklarer premierminister Mariana Vieira da Silva.

  Udenlandske turister, der besøger Lissabon, er undtaget fra weekendreglen og kan stadig rejse til og fra området.

  Opdateret klokken 09:20: Det er tilføjet til artiklen, at ind- og udrejseforbuddet ikke gælder for udenlandske turister.

 • Iranerne skal til stemmeurnerne i dag

  Iranerne skal i dag til stemmeurnerne for at afgøre, hvem der skal blive den næste præsident.

  En mand ventes af løbe med sejren, og det er den 60-årige Ebrahim Raisi, der er chef for Irans retsvæsen.

  Han har udtrykt støtte til Irans samtaler med seks store lande om at genoplive aftalen, der forpligter Iran til at begrænse sit atomprogram.

  Han er også en del af landets religiøse elite og nært knyttet til Irans åndelige leder, Ayatollah Ali Khamenei. Det skriver Ritzau.

  Selvom der er omkring 59 millioner stemmeberettigede i Iran, ventes det kun, at cirka 40 procent vil afgive en stemme ved dagens valg.

  De skyldes især landets dårlig økonomi, der ifølge det britiske medie BBC er blevet forværret som følge af årelange sanktioner fra især USA.

  Samtidig har Irans øverste valgorgan, Vogternes Råd, afvist 98 procent af kandidaterne. Kun syv kandidater er fundet gode nok, men tre er sprunget fra op til valgdagen.

  Den nuværende præsident, Hassan Rouhani, er udelukket fra at genopstille til en tredje periode på fire år.

 • Italiensk tv møder kritik efter at have vist overvågningsvideo af kabelvogn-styrt, der dræbte 14 mennesker

  Den italienske tv-kanal Rai møder voldsom kritik, efter at man har vist overvågningsbilleder af den katastrofale kabelvogn-ulykke, hvor 14 mennesker blev dræbt.

  Kabelvognen kan ses glide ned ad bjerget og styrte til jorden i Piemonte-regionen i det nordlige Italien.

  Anklageren i sagen siger, at det var "absolut upassende" at vise videoen.

  Direktøren for den statslige kanal, Marcello Foa, siger, at han er "dybt chokeret" og indrømmer, at det var en forkert beslutning.

  Fem familier var ombord i kabelvognen, da den forulykkede i sidste måned - den eneste overlevende var en to-årig dreng, der mistede sine forældre, bedsteforældre og en to år ældre bror.

 • Sygeplejerske-strejke aflyser operationer og undersøgelser for flere tusinder: 'Stor indgriben i vores patienters liv'

  Patienter, der skulle have været til undersøgelse, kontrol eller til operation i næste uge, får i stor stil aflyst deres tider.

  Sygeplejerskerne strejker fra på lørdag, og alene på Aarhus Universitetshospital rammer det 2.300 patienter de første to uger - 320 af dem er operationer.

  På ortopædkirurgisk afdeling var der planlagt over 100 operationer, siger oversygeplejerske Birgit Eg Andersen.

  - Nogle af dem har smerter, nogle har planlagt deres operation med hjælp både før og efter - så vi ved godt, at det er en stor indgriben i vores patienters liv det her, siger hun.

  Alle patienterne får nye tider, men nogle af dem må væbne sig med tålmodighed. Det kommer nemlig til at tage flere måneder, inden de nu kan komme på sygehuset.

 • Hedebølge rammer det sydvestlige USA - advarer om op til 47 grader

  En kvinde flyder og får kroppen kølet ned i saltsøen Great Salt Lake i Utah. (Foto: Rick Bowmer)

  Hvis du synes, varmen er lige i overkanten herhjemme for tiden, så skal du være taknemmelig over, at du ikke opholder dig i det sydvestlige USA i disse dage.

  En hedebølge har nemlig lagt sig tungt over flere delstater, blandt andet Arizona, Nevada, Californien og Utah.

  Vejrprognoser advarer torsdag om 47 grader i Phoenix i Arizona, 45 grader i Las Vegas i Nevada, mens Sacramento i Californien slipper nådigt med kun 42 grader.

 • Holland vinder mod søvndyssende østrigsk landshold

  Holland spillede sig torsdag aften til tops i Gruppe C ved EM i fodbold.

  Det skete, da hollænderne vandt uden at imponere mod et tamt østrigsk hold. 2-0 lød sejrscifrene for de orangeklædte hollændere.

  Memphis Depay scorede kampens første mål, da han omsatte et straffespark til hollandsk føring. Siden fordoblede Denzel Dumfries den føring, da han i anden halvleg satte sidste fod på et lynhurtigt hollandsk kontraangreb.

  Med sejren har Holland seks point i toppen af Gruppe C, mens Ukraine og Østrig følger efter med tre hver. Gruppens sidste hold, Nordmakedonien, har endnu ikke fået point på kontoen.

 • Amerikanerne har fået sig en ny fridag: Biden gør ophøret af slaveriet til national helligdag

  Menneskerettighedsforkæmpere har længe arbejdet for at gøre mindedagen til en national helligdag. (Foto: Oliver Contreras © Ritzau Scanpix)

  Den 19. juni kan amerikanerne fremover droppe den tidlige alarm.

  Dagen er nemlig blevet en officiel national helligdag, efter USA's præsident, Joe Biden, torsdag aften dansk tid har underskrevet loven.

  Det skriver AP.

  Dagen er kendt som Juneteenth i USA og var oprindeligt en fejring af frigivelsen af de sidste slaver i Texas den 19. juni 1865, men er senere blevet til en mindedag for ophøret af slaveriet i hele USA.

 • Podere må klare den i plastikovertræk i 30 graders varme: 'Det føles som Sahara'

  Hvis du synes, du sveder i varmen, så husk lige at sende en kærlig tanke til poderne, der stadig render rundt i plastik-beskyttelsestøj.

  Det har i hvert fald gjort dagens høje temperaturer næsten ulidelige for Anne Dorthe Hjorth, der er poder i et testcenter i Tønder.

  For med plastikovertrækstøjet og grader oppe omkring de 30 er det altså svært at slippe af med varmen.

  - Det er rigtig, rigtig varmt. Det føles som Sahara, siger hun.

  Derfor har poderne i teltet i Tønder lagt en strategi for at holde det ud. Den hedder: Skift t-shirts engang i mellem og drik masser af iskold væske.

 • Billedkunstneren Mogens Møller er død 86 år gammel

  Billedkunstneren Mogens Møller døde onsdag, 86 år gammel. Det fortæller familien.

  Hans værker står i Randers, København, Aalborg og mange andre danske byer.

  Et af dem kan findes ved Søerne i København. Det er en 15 meter høj og to meter bred skulptur af beton, som hedder "Fredens port". Et stykke oppe på betonfladen er et skævt nøglehul.

  Møller fik i løbet af sin karriere Thorvaldsen Medaillen, Eckersberg Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

  Fredens Port, der blandt andet er lavet af Mogens Møller, bliver gjort rent. (Foto: BJARKE ØRSTED © Scanpix Danmark)
 • Zambias første præsident er død, og det udløser tre ugers landesorg

  Den tidligere præsident i Zambia, Kenneth Kaunda. Fotoet er fra 2004. (Foto: Str © Ritzau Scanpix)

  Zambias første præsident, Kenneth Kaunda, er død, 97 år.

  Kaunda var landets første præsident efter uafhængigheden fra Storbritannien og regerede fra 1964 til 1991. Han var en af Afrikas frihedshelte i kampen mod kolonialismen.

  Der er varslet 21 dage med landesorg. Al underholdning i landet skal udsættes til efter sørgeperioden, skriver Ritzau.

 • Tennisstjerne melder afbud til Wimbledon

  Tennisstjernen Naomi Osaka fortsætter pausen fra tennis lidt endnu. Hun stiller ikke op til Wimbledon, der begynder 28. juni. Men OL kommer hun til at deltage i.

  Det siger hendes agent, Stuart Duguid, i en mail til nyhedsbureauet AFP.

  - Hun vil tilbringe tid med venner og familie. Hun bliver klar til OL og glæder sig til at spille foran hjemmepublikum, skriver han.

  Naomi Osaka, der er nummer to på verdensranglisten, trak sig fra French Open i maj, da hun ikke ville stille op til presseaktiviteter for at beskytte sit eget mentale helbred.

  Det blev hun straffet for med en bøde, da hun udeblev fra pressekonferencen efter første runde, og arrangøren truede med at udelukke hende. Derfor trak hun sig fra turneringen.

  Siden har hun ikke spillet en kamp.

 • Eriksen sendte besked til landsholdet efter Belgien-kampen

  Efter kampen mod Belgien, som Danmark tabte 1-2, sendte Christian Eriksen en besked i landsholdets fælles gruppe via beskedtjenesten WhatsApp.

  Det fortæller Martin Braithwaite på pressemødet efter kampen.

  - Han har en sendt en besked til os inde i WhatsApp-gruppen. Jeg tror, han skrev, at vi er så seje, men jeg har ikke set den, for jeg skulle ud og lave interview, men jeg kunne se, at der var en besked fra ham, allerede da vi kom ind i omklædningsrummet, siger Martin Braithwaite.

  Til trods for nederlaget kan Danmark stadig nå ottendedelsfinalen. Det kræver en sejr mod Rusland i kampen, der spilles på mandag.

 • Fejring i Bruxelles: Jublende fans afbryder interview med DR-korrespondent efter sejr over Danmark

  Belgien trak det længste strå i dagens EM-kamp mod Danmark, og det vakte stor glæde i Bruxelles, hvor DR's korrespondent OIe Ryborg befinder sig.

  Jublen var endda så stor i den belgiske hovedstad, at en række af landets fans fuldstændig overdøvede korrespondenten, der på live-tv forsøgte at beskrive stemningen.

  Du kan se seancen, hvor Ole Ryborg bliver afbrudt af glade belgiere i videoen herunder.

  Danmark endte med at tabe 2-1 til Belgien, og du kan se højdepunkterne fra kampen lige her.

 • EU har givet sit OK til, hvordan Danmark vil bruge sine 11 milliarder corona-kroner

  Danmark har fået det afgørende nik fra EU til vores plan for, hvordan vi vil bruge 11 milliarder kroner fra EU.

  Pengene er en del af en gigantisk genopretningspulje på godt 5.000 milliarder kroner, som skal hjælpe medlemslandene tilbage på ret køl økonomisk efter coronakrisen.

  Samtidig er det en måde at skubbe i retningen af mere grøn omstilling i EU. Det er nemlig et krav, at både den grønne og digitale omstilling er tænkt ind i den måde, landene vil bruge pengene på.

  Planen er ikke endelig godkendt. Det skal EU-landene gøre på et møde i Bruxelles i juli. Men det regner man med mere er en formalitet.

  Den store gennemgang af, om planerne opfylder de fælles krav, sker i EU-Kommissionen. Derfor er torsdagens melding vigtig.

 • Belgien besejrer Danmark trods dansk drømmestart

  Danmark taber 2-1 mod Belgien ved EM i fodbold.

  Danmark fik ellers en decideret drømmestart på kampen.

  Inden uret havde rundet to minutter erobrede Pierre-Emile Højbjerg bolden højt på Belgiens banehalvdel, satte i løb fremad og fandt Yussuf Poulsen, der fra kanten af feltet sparkede bolden i nettet med uimodståelig kraft.

  Danmark var banens bedste hold i første halvleg, men fik ikke scoret yderligere, selvom der var optræk til flere gode danske chancer.

  I begyndelsen af anden halvleg skiftede Belgien kreatøren Kevin De Bruyne ind, og det gav pote nærmest med det samme. En hurtig, præcis belgisk omstilling gjorde, at De Bruyne fandt Thorgan Hazard tæt under det danske mål, og så var udligningen en realitet.

  Med tyve minutter tilbage af kampen kom belgierne så foran 2-1. Kevin De Bruyne sparkede fladt fra venstre side af straffesparksfeltet uden for Kasper Schmeichels rækkevidde.

  Danmarks næste kamp er på mandag mod Rusland.

 • Aftale om nemmere at kunne rejse i EU er nu endeligt på plads: Rejserestriktioner lempes fra 26. juni i hele EU

  Fjerde fase af genåbningen er nu endeligt på plads, hvilket gør det muligt for danskere at rejse til alle EU-lande uden at skulle i isolation eller have lavet en coronatest, inden man stiger på flyet eller krydser grænsen.

  De lempede regler gælder fra den 26. juni 2021. Det eneste, det kræver, er et gyldigt EU-coronapas.

  Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

  Som en del af aftalen skifter alle EU-lande fra orange til gul på kortet. De lande, der allerede er gule, skifter til at være grønne.

  De lempede indrejserestriktioner er en del af den aftale, som EU's medlemslande tidligere har indgået omkring fælles rejserestriktioner og et fælles EU-coronapas.

 • Viaplay med meddelelse under landskamp: 'Brugere kan opleve problemer'

  Mens mange nok jublede over den tidlige, danske scoring i parken under kampen mod Belgien, så har problemer hos tjenesten Viaplay, der viser kampen, nok hældt lidt malurt i bægeret.

  Når man besøger Viaplay.dk, bliver man nemlig mødt af beskeden:

  - Lige nu kan nogle brugere opleve problemer med tjenesten. Vi arbejder på en løsning.

  Også på Viaplays Facebookside melder flere brugere om forskellige problemer under landskampen.

 • Se scenerne: Danmark scorer til 1-0, og tilskuerne på Ofelia Beach går amok!

  Det var ikke kun i Parken, at jublen brød ud, da Danmark efter kun to minutter af EM-kampen mod Belgien scorede til 1-0.

  Også på Ofelia Beach gik tilskuerne amok, da det lykkedes Yussuf Poulsen at sparke bolden i mål.

  Du kan se jublen i videoen herunder:

 • Kærlige hilsner fra fodboldfans til landsholdet og opvarmning inden dagens kamp

  Startskuddet til kampen mellem Danmark og Belgien lyder klokken 18, men for mange fans har forberedelserne været i gang hele dagen.

  Især bliver der sendt mange varme hilsner til den danske spiller Christian Eriksen, der kollapsede under EM-kampen mod Finland og som skal have indopereret en hjertestarter.

  Se et par billede af hilsner og fodbold-opvarmning nedenfor.

  • På kollegiet Egmont tæt på nationalparken har beboerne dannet et flag med i vinduerne. I midten er der en hilsen til Christian Eriksen. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix). (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  • Fodboldfans varmer op i Nyhavn i København før Danmarks anden gruppekamp mod Belgien. (Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix). (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Ritzau Scanpix)
  • I Parken i København er de danske fans ved at være klar til kampstart klokken 18. Her med en særlig hilsen til Christian Eriksen, der kollapsede under den forrige kamp mod Finland. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)
  1 / 3
 • EMA vil ikke indføre en grænse for coronavaccinernes effektivitet

  Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) siger torsdag, at det ikke vil indføre et effektivitetsmål på 50 procent for coronavacciner.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Det sker, dagen efter at det blev offentliggjort, at den tyske CureVac-vaccine er 47 procent effektiv.

  EMA tilføjer, at der er behov for at indsamle mere data, så man kan vurdere fordele og ulemper ved vaccinen.

  - Jeg synes, at det er for tidligt at komme ind på, hvad det betyder. Vi har altid følt, at det var svært at definere et klart mål, siger Marco Cavaleri, der er EMA's direktør for vacciner.

  I sidste uge sagde direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, at den nye vaccine fra CureVac næppe kommer til at spille en rolle i det danske vaccinationsprogram i første omgang.

 • Nu kan endnu flere samles til sommerens festivaler og koncerter: Grænsen hæves fra 2.000 til 5.000

  Nu har vi udsigt til at gnubbe skuldre med flere mennesker. Fra 1. juli giver regeringen nemlig grønt lys til, at man må være 5.000 stående personer samlet udendørs.

  Lige nu hedder grænsen 2.000 personer.

  Men efter dialog med brancheorganisationerne Dansk Live, Dansk Erhverv og Dansk Industri er det blevet besluttet, at det samlede antal deltagere kan hæves.

  - Det er dejligt, at det nu bliver muligt at samles flere til sommerens festivaler, koncerter og andre udendørs arrangementer. Jeg håber, at det lykkes branchen at give publikum nogle gode oplevelser, siger kulturminister Joy Mogensen (S) i pressemeddelelsen.

 • To nye ansigter: Hjulmand har startopstillingen til kampen mod Belgien klar

  Når Danmark om lidt over en time tager imod Belgien i Parken, er det med to nye ansigter fra start i den danske startopstilling.

  Både Mikkel Damsgaard og Jannik Vestergaard var ikke med fra start i Danmarks første EM-kamp, men til dagens opgør mod Belgien er de begge blandt de startende elleve. Landsholdets fulde opstilling, som er en 3-5-2-formation, ser ud som følger:

  Kasper Schmeichel - Simon Kjær, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard - Daniel Wass, Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney, Mikkel Damsgaard, Joakim Mæhle - Martin Braithwaite, Yussuf Poulsen.

  Kampen mellem Danmark og Belgien kan følges i Liga på P3 og lige her.

 • TV2-chef fratræder sin stilling efter kritik af artikel op til det grønlandske valg

  TV2-redaktionschef Ulla Østergaard fratræder sin stilling på TV2.

  Det sker efter kritik af en falsk historie op til det grønlandske valg.

  Hun skriver på Facebook, at TV2 har dygtige medarbejdere, og at man skal passe på dem.

  - Det har jeg ikke gjort godt nok, og jeg har intet ønske om at medvirke til at tynge TV2 og især TV2s medarbejdere i deres arbejde, skriver Ulla Østergaard.

  I en TV2-artikel blev formand for partiet Inuit Ataqatigiit (IA) Múte B. Egede anklaget for magtmisbrug.

  Anklagerne viste sig at være falske, og TV 2 beklagede efterfølgende fejlen efter en række artikler i Ekstra Bladet.

 • Ukraine sejrer mod Nordmakedonien i underholdende opgør

  Ukraine kom torsdag tilbage på sejrskurs efter åbningsnederlaget mod Holland ved EM.

  I Bukarest blev Nordmakedonien besejret 2-1.

  Ukraine var sprudlende i første halvleg, og de kastede to scoringer af sig. Først ved Andriy Yarmolenko, og kort efter indtog han så oplæggerens rolle, da han lagde op til Roman Yaremchuks scoring.

  I anden halvleg tilkæmpede Nordmakedonien sig et straffespark. Ezgjan Alioski misbrugte straffesparket, men han var over riposten, som han sparkede i mål og reducerede til 2-1.

  Det gav Nordmakedonien fornyet energi, men de fik ikke udlignet i kampen, som sluttede 2-1.

 • Seks kvinder er sigtet for at svindle med Coops indkøbs-app

  Seks kvinder i alderen 25 til 36 år er blevet sigtet for at svindle med Coops indkøbs-app.

  Fyns Politi mener, at de har begået omkring 200 butikstyverier. Tre af kvinderne blev anholdt torsdag formiddag.

  Af hensyn til betalingssystemets sikkerhed vil politiet ikke gå i detaljer om, hvordan svindel med app'en kunne lade sig gøre.

 • Asgreen tager DM i enkeltstart tredje gang på stribe

  For tredje år i træk kunne Kasper Asgreen torsdag lade sig hylde som Danmarks bedste enkeltstartsrytter.

  Quick-Step-rytteren levede op til favoritværdigheden og tog DM-guldet og dannebrogstrikoten med en tid på 57 minutter og 34 sekunder efter 47,8 kilometer omkring Give.

  Sølvmedaljen gik til Mikkel Bjerg (UAE), mens kontinentalrytteren Martin Toft Madsen (BHS-Beton Bornholm) fik bronze.

  De var henholdsvis 21 og 30 sekunder efter den nu tredobbelte danmarksmester.

  Det er fjerde sejr i år for 26-årige Kasper Asgreen.

 • Statsminister: At kaste Sverige ud i en politisk krise midt i en pandemi er ikke ansvarligt

  Sveriges statsminister, Stefan Löfven (S), synes ikke, det er ansvarligt at kaste landet ud i en politisk krise midt i en pandemi, siger han i dag (Foto: 10060 Henrik Montgomery/TT/Ritzau Scanpix). (Foto: 10060 Henrik Montgomery/TT © Ritzau Scanpix)

  At kaste Sverige ud i en politisk krise midt i den her "svære tid for Sverige" er ikke ansvarligt.

  Sådan lyder det fra Sveriges statsminister, Stefan Löfven, efter det i dag stod klart, at et flertal i den svenske rigsdag er klar til at stemme for at afsætte statsministeren ved en mistillidsafstemning på mandag.

  Det sker efter politiske drøftelser om at fjerne loftet for huslejestigninger i nybyggerier, som partiet Venstre har modsat sig. Men statsministeren afviserpressemødet den begrundelse.

  - At hive landet igennem en mistillidsafstemning med henvisning til et forslag, som ikke eksisterer, uden plan for fremtiden, det er ikke ansvarligt, lyder det fra Löfven som tilføjer, at Socialdemokratiet aldrig vil støtte op om fri huslejesætning.

  Löfven ved endnu ikke, om han vil trække sig eller udskrive nyvalg, hvis han taber afstemningen.

 • Beredskabsstyrelsen advarer: Grillaftener i varmen giver risiko for brand

  Der er skruet godt op for varmen i dag.

  Flere steder kommer temperaturerne til at ramme 30 grader eller mere, og sådan ser det ud til at blive ved de næste par dage.

  Og de meget høje sommertemperaturer og dansk fodboldfest nærmest skriger på grillaftener.

  Men den kombination kan gå hen og give problemer.

  Der er nemlig større risiko for brand, når mange danskere formentlig trækker ud i det gode vejr og tænder op for grillen.

  Det fortæller Mads Dalgaard, der er forebyggelsesekspert i Beredskabsstyrelsen.

  - Det allervigtigste er, at der ikke er nogen, der kommer til skade. Så lad vær med at tænde op i grillen med brandfarlige væsker.

 • 298 svenskere skal vaccineres igen - syv fik en saltopløsning i stedet for vaccinen

  298 personer i Lund i Sverige, der blev vaccineret i lørdags, skal nu vaccineres om igen.

  Syv af sprøjterne indeholdt nemlig en saltopløsning i stedet for vaccine, men ingen ved, hvem der fik den fejlagtige indsprøjtning, skriver Sydsvenskan.

  Pfizer/BioNTechs vaccine skal blandes med en saltopløsning, men en ansat fik ved en fejl fyldt en ampul to gange, så der kom syv doser kun med saltopløsning.

 • Norge anklager Kina for at stå bag stort hackerangreb

  Det var Kina, som for to et halvt år siden stod bag et omfattende hackerangreb på den statslige forvaltning i Norge.

  Det siger Politiets Efterretningstjeneste i Norge.

  Hackerangrebet skulle være gennemført af APT31, der ifølge Norge er en kinesisk spiontjeneste.

  APT31 mistænkes for at bag hackerangreb i Norge, Finland, USA og andre steder i verden, skriver NRK.

 • De danske OL-svømmere er udtaget: Jeanette Ottesen er med for femte gang

  De ni danske svømmere, der skal repræsentere Danmark ved OL i Tokyo, er udtaget.

  Blandt dem er den ukronede OL-dronning Jeanette Ottesen, der skal med til legene for femte gang. Første gang var i Athen i 2004.

  Ottesen er en del af det hold, der skal svømme 4x100 meter fri.

  Pernille Blume, der vandt guld ved OL i Rio, er også med.

  Ud over Blume og Ottesen er Signe Bro, Julie Kepp Jensen, Emilie Beckmann og Helena Rosendahl Bach udtaget til OL.

  Hos herrerne er Anton Ørskov Ipsen, Tobias Bjerg og Alexander Aslak Nørgaard de danske repræsentanter.

  Jeanette Ottesen er med ved OL for femte gang. (Foto: ALBERT GEA © Scanpix Denmark)
 • Herning bliver vært for 30 kampe ved VM i ishockey i 2025 - Danmark deler værtskabet med Sverige

  Herning bliver vært for VM i ishockey sammen med Sverige i 2025.

  30 VM-kampe skal spilles i Herning, oplyser Danmarks Ishockey Union (DIU).

  En af de to indledende grupper samt to kvartfinaler blive afviklet i Herning.

  Den anden indledende runde, to kvartfinaler, semifinaler og finalen spilles i Sverige.

  Allerede i 2019 blev Sverige og Danmark tildelt værtskabet for VM, og Jyske Bank Boxen i Herning er nu blevet bekræftet som det eneste danske spillested.

 • Drama i den svenske rigsdag: Nu vil et flertal af partier afsætte statsministeren

  Den svenske statsminister, Stefan Löfven, har indkaldt til pressemøde senere i dag, efter det står klart, at der er et flertal i den svenske rigsdag for en mistillidserklæring mod den socialdemokratiske leder og hans regering.

  Det skriver blandt andre nyhedsbureauet Omni.

  Fire partier, Moderaterne, Sverigedemokraterne, Kristendemokraterne og Venstre, har alle meddelt, at de har i sinde at stemme for at afsætte Löfven som statsminister. Det sker ovenpå et forslag fra regeringen om at fjerne huslejeloftet på nybyggede lejeboliger.

  En afstemning forventes at finde sted på mandag. Bliver Löfven afsat, vil der finde et ekstravalg sted i Sverige.

 • Tre sigtet for at smugle øl ind fra Tyskland for flere millioner

  Tre personer er blevet anholdt og sigtet for indsmugling af øl for millioner af kroner.

  De tre personer har indført så mange øl fra Tyskland til Danmark, at politiet og Skatteforvaltningen vurderer, at der er sket en grov afgiftsunddragelse.

  Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Mere fra dr.dk