Seneste nyt
14. maj kl. 08:20

Bygningsbrand i Indiens hovedstad koster mindst 27 livet

 • Ifølge politiet lykkedes det at redde 50 personer ud af bygningen i New Delhi. (Foto: Sajjad Hussain © Ritzau Scanpix)
 • Indiens premierminister, Narendra Modi, har kondoleret familierne til ofrene i fredagens brand. Ifølge Reuters har Modi tilbudt familiemedlemmer 200.000 rupees (cirka 18.500 kroner) i kompensation. (Foto: ANUSHREE FADNAVIS © Ritzau Scanpix)
 • Indbyggertallet i New Delhi er cirka 20 millioner. Byen har i længere tid været ramt af en hedebølge. Visse steder er der målt op til 46 grader. (Foto: Sajjad Hussain © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Mindst 27 personer er omkommet i en bygningsbrand i Indiens hovedstad, New Delhi, mens adskillige andre er kommet til skade.

Blandt de tilskadekomne er flere, som sprang ud fra bygningens vinduer for at undslippe flammerne. Nogle brugte også reb til at glide ned i sikkerhed, skriver avisen India Times.

Branden, der brød ud fredag eftermiddag lokal tid, er slukket. Det er ifølge politiet lykkedes at redde 50 personer ud fra bygningen, der ligger i den vestlige del af millionbyen.

Det vides endnu ikke, hvad der forårsagede branden. Politiet har ifølge Reuters anholdt to personer, der angiveligt skulle være ejere at det firma, der havde til huse på den etage, hvor branden brød ud.

Seneste nyt

 1. 8 min. siden

  VM-trofæ vises frem i Parken til efteråret

  VM-trofæet skal forud for VM i Qatar på en tur rundt til mere end 50 lande, heriblandt Danmark. (Foto: KARIM sahib © Ritzau Scanpix)

  For første gang nogensinde kommer det ikoniske VM-trofæ i herrefodbold til Danmark.

  Fra 29. september til 1. oktober bliver trofæet udstillet i Parken i København. Det oplyser læskedrikfirmaet Coca-Cola, der er sponsor af VM og sender trofæet på en rundrejse mellem alle 32 VM-deltagere samt 19 andre lande.

  VM-trofæet er lavet af massivt guld, vejer lidt over seks kilo og viser to menneskefigurer, der holder kloden højt.

  Halvanden måned efter trofæets besøg i Danmark indledes VM i Qatar.

 2. 13 min. siden

  Stort tidligere krigsskib fejrer tyve år som attraktion på havets bund

  Det gik ikke helt som planlagt, da skibet skulle sendes mod havets dyb i 2002. Det endte med bunden i vejret, men en senere storm har siden betydet, at det igen ligger som ønsket på havbunden. (Foto: missing © Scanpix Danmark)

  I maj 2002 blev et stort 150 meter langt amerikansk krigsskib ved navn Spiegel Grove sunket ud for Key Largo i den amerikanske delstat Florida.

  Skibets nye formål under bølgen blå var at blive til et hjem for hundredevis af arter som et menneskeskabt rev.

  Nu fejrer skibet sit jubilæum efter tyve år på havets bund. Det er blevet rygraden for et helt nyt økosystem, som årene er gået.

  Og det fejrer dykkere og undervandsentusiaster blandt andet ved at placere en mindeplade, som kan ses i videoen herunder:

 3. 28 min. siden

  Bødskov: Danmark må stå uden for, hvis EU vil træne ukrainske soldater

  Der er stor chance for, at Danmark må stå uden for, hvis EU-landene beslutter at oprette en træningsmission for ukrainske soldater.

  Det siger forsvarsminister Morten Bødskov (S) på vej ind til møde for EU-landenes forsvarsministre i Bruxelles.

  - Forventningen til mødet er, at det i høj grad vil stå i krigen i Ukraines tegn. Krigen er nu inde i en ny fase, og forventningen er, at der er EU-medlemslande, der vil bringe træningsaktiviteter af det ukrainske forsvar op.

  - Og hvis en sådan træningsaktivitet organiseres i EU, så er konsekvenserne af forbeholdet skåret helt ud i pap: Så kan Danmark ikke deltage, siger Morten Bødskov.

  Den danske forsvarsminister må desuden sidde uden for den første del af mødet, hvor EU-landene skal diskutere Det Europæiske Forsvarsagentur (EDA), som også er omfattet af forbeholdet.

 4. 44 min. siden

  Salling Group indfører prisloft på en række varer

  Danskernes økonomi er presset af de højere priser på alt fra energi til dagligvarer.

  Det er bevæggrunden for, at Salling Group - der står bag supermarkedskæder som Netto, Bilka og Føtex - nu sætter et prisloft på en række dagligvarer.

  Det gælder frem til oktober og kommer til at omfatte det, som Salling Group kalder "100-200 udvalgte basale daglig- og fødevarer". Det drejer sig primært om Salling Groups egne varemærker, men den eksakte liste fremgår ikke.

  Koncernen tror på, at inflationen vil fortsætte, men at dette tiltag vil give den enkelte forbruger en mulighed for at sammensætte en indkøbskurv, hvor prisen ikke kommer til at stige.

  Den første november vil Salling Group vurdere, om perioden skal forlænges.

 5. 48 min. siden

  Sverige har underskrevet Nato-ansøgning

  Den svenske udenrigsminister Ann Linde sætter her sin underskrift på den officielle ansøgning om svensk medlemskab af Nato. (Foto: 10060 Henrik Montgomery/TT © Ritzau Scanpix)

  Den svenske udenrigsminister Ann Linde (S) har nu officielt underskrevet Sveriges ansøgning om medlemskab af Nato. Det skriver svt.se.

  Det svenske medies fotograf var på plads i Udenrigsministeriet og sendte direkte fra det historiske øjeblik.

  - Ansøgningen vil nu blive indsendt sammen med en finsk Nato-ansøgning, sagde Ann Linde.

  Både Finland og Sverige er neutrale lande, og har derfor indtil nu holdt sig ude af den nordatlantiske forsvarsalliance, siden den blev oprettet i 1949.

  Ruslands invasion af Ukraine har imidlertidigt vendt op og ned på de globale spilleregler, har de to lande for nyligt meldt ud.

 6. 56 min. siden

  Biden fjerner flere af Trumps restriktioner mod Cuba

  Beslutningen kommer, efter et langt forløb der blev udskudt yderligere efter flere uroligheder i landet sidste sommer. (Foto: ALEXANDRE MENEGHINI © Ritzau Scanpix)

  Under sin præsidentperiode mellem 2017-2021 slog den tidligere amerikanske præsident Donald Trump flere gange hårdt ned på Cuba og indførte hårde restriktioner mod landet.

  Flere af dem har den nuværende amerikanske præsident Joe Biden nu valgt at fjerne igen, skriver Washington Post.

  Det betyder blandt andet, at det bliver nemmere for amerikanere at rejse til den caribiske østat, ligesom det bliver lettere for familiemedlemmer at lave pengeoverførsler mellem landene.

  Tidligere måtte cubanske migranter nemlig ikke sende mere end 1.000 dollars – svarende til lidt over 7.100 kroner – hver tredje måned til hinanden.

  Samtidig kommer det til at gå hurtigere, når cubanere skal søge om visum til USA.

 7. I dag kl. 09:09

  En stor hvalros har slået sig ned på havnen på Læsø

  Hvalrossen ser ifølge en biolog lidt sløj ud her fra morgenstunden. (Foto: Lone Leth Larsen)

  Der ligger den jo meget godt.

  En stor hvalros med et par lange stødtænder har fundet vej til Kattegat.

  Den ligger stille i vandkanten lige nord for Østerby Havn på Læsø.

  Normalt har de hjemme omkring Grønland, men det er anden gang inden for ganske kort tid, en hvalros er blevet set i Danmark.

  Og det er usædvanligt, siger Annika-Corrina Toth, der er biolog hos Nordsøen Oceanarium.

  - Jeg troede, det var once in a lifetime, da jeg så en hvalros i Hirtshals for nogle uger siden, men nu er der en igen. Det er kæmpestort.

  Størrelsen på stødtænderne viser, at der ikke er tale om den samme hvalros, som besøgte Nordjylland tidligere.

  Anbefalingen er at holde god afstand til hvalrossen og give den ro.

  • Hvalrossen ligger stille på Læsøs kyst fra morgenstunden. (Foto: Lone Leth Larsen)
  • Stødtænderne er markant længere end hos den anden hvalros, som var på besøg i Danmark tidligere på måneden. (Foto: Lone Leth Larsen)
  • Den fandt vej til Læsø allerede i går aftes, hvor den også blev fotograferet. (Foto: Lone Leth Larsen)
  1 / 3
 8. I dag kl. 08:50

  Shanghai uden ny coronasmitte i tre dage

  Den kinesiske storby Shanghai har tirsdag opnået en længe ventet milepæl på coronamrådet.

  Byen med 25 millioner indbyggere har nemlig for tredje dag i træk ingen nye coronatilfælde uden for karantænezoner, skriver Reuters.

  For andre byer i Kina, som har været under coronanedlukning, har tre dage uden nye tilfælde som regel givet statussen "nul-covid". Og det har tidligere ført til, at restriktioner ophæves i landet, der har en nultolerancepolitik overfor corona.

  Men en almindelig hverdag er stadig langt væk for borgerne.

  Den første af tre genåbningsfaser blev sat i værk i går, og de fleste restriktioner på bevægelsesfriheden forbliver frem til lørdag. Derefter bliver der gradvist åbnet for blandt andet offentlig transport.

 9. I dag kl. 08:49

  Over 100.000 ventes at tage til fodboldfest i Sevilla

  Måske denne Rangers-fan får lige så meget at juble over onsdag aften, når der er finale i Europa League mellem Rangers FC og Eintracht Frankfurt. (Foto: Russell Cheyne © Ritzau Scanpix)

  Onsdag aften er der Europa League-finale i fodbold, når skotske Rangers FC og tyske Eintracht Frankfurt tørner sammen i Sevilla.

  Men allerede inden finalen starter, kommer der til at være gang i byen, som om der allerede er fundet en vinder.

  For selv om finalestadionet Ramón Sánchez Pizjuán kun kan huse cirka 42.000 tilskuere til finalen, og der derfor kun er reserveret cirka 10.000 billetter til hvert af de to finalehold, er mange flere af holdenes fans allerede rejst til den spanske by, skriver Ritzau.

  De lokale myndigheder forventer, at over 100.000 fodboldfans vil rejse til byen i dag eller i morgen, men ifølge det franske nyhedsbureau AFP er det tal formentlig lavt sat.

  Ifølge AFP vil op til cirka 100.000 skotske fans rejse til Sevilla, og her vil mindst 60.000 tyske fans gøre dem selskab.

  Danske Jesper Lindstrøm kan komme til at spille en nøglerolle for Eintracht Frankfurt i finalen. (Foto: David Klein © Ritzau Scanpix)
 10. I dag kl. 08:08

  Kø-problemer i Københavns Lufthavnen kan fortsætte i foråret

  Lange køer og passagerer, der missede deres fly.

  Det var situationen i bededagsferien i Københavns Lufthavn. Og det scenarie kan meget vel udspille sig igen i de forlængede weekender, som kommer i løbet af foråret.

  Her er der i hvert fald risiko for, at den lange ventetid gentager sig, fortæller kommerciel direktør i Kastrup Lufthavn, Peter Krogsgaard.

  Det gælder blandt andet i Kristi himmelfartsferien, hvor lufthavnen forventer, at 70.000 passagerer skal igennem sikkerhedskontrollen.

  - Vi regner med rigtigt stor travlhed, og derfor giver vi også det råd til alle passagerer, at hvis man rejser inden for Europa, så skal man komme 2 timer før, man skal flyve, og skal man uden for Europa, til USA eller Asien, så skal man komme 3 timer før, siger Peter Krogsgaard.

  Video: Søndag morgen 8 maj var der 40 minutters kø til sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn.

 11. I dag kl. 07:54

  Bil i brand giver massiv kø på Nordjyske Motorvej

  En røgsøjle har rejst sig fra en brændende bil på E45 Nordjyske Motorvej nær Hadsten omkring klokken 06.00 tirsdag morgen, skriver Randers Amtsavis.

  Ilden er slukket igen, men episoden har ført til massiv kø i morgentrafikken. Man kan forvente op mod en times forlænget rejsetid, skriver Vejdirektoratet.

  Det er i retning mod Aarhus, at der er opstået en lang kø.

  Oprydningsarbejdet betyder, det højre spor er spærret fra Randers mod Aarhus mellem afkørsel 43, Sønder Borup, og afkørsel 44, Hadsten.

  Oprydningsarbejdet forventes tidligst overstået klokken 08.30, skriver Vejdirektoratet.

  Der er ingen meldinger om tilskadekomne, skriver lokalavisen.

  Hold dig opdateret via P4 Trafik eller Vejdirektoratets hjemmeside.

  Opdatering 08:24: Trafikken afvikles igen normalt på strækningen.

 12. I dag kl. 07:51

  Regeringen vil se på særlig hjælp til danske terrorofre

  Justitsminister Mattias Tesfaye (S) sætter nu gang i en undersøgelse, der skal fastslå, om danske ofre for terror modtager den nødvendige hjælp.

  Dermed bakker regeringen op om et beslutningsforslag fra SF, som Folketinget førstebehandler i dag.

  Her sættes der fokus på terrorofres rettigheder i Danmark, og bliver beslutningsforslaget vedtaget, vil det være første gang, at danske politikere officielt anerkender, at de har et særligt ansvar for at hjælp terrorofre.

  Justitsministeren forventer, at undersøgelsen kan være færdig inden årets udgang. En del af undersøgelsen skal forsøge at slå fast, hvordan finansieringen vil se ud, hvis beslutningsforslaget stemmes igennem af et politisk flertal.

 13. I dag kl. 07:42

  Hundredvis af landmænd er hoppet med på GPS'er, droner og satellitter

  Bo er en af de mange hundrede, der gør brug af den ny teknologi. Her overvåger han sin agerjord via satellit og kan derved se, hvor der er brug for mere eller mindre gødning. (Foto: Sophie Baltzer - DR)

  Knap 500 landmænd har erstattet en del af deres efterafgrøder med ny teknologi.

  Det oplyser Landbrugsstyrelsen.

  Det er landmænd, der nu kan dyrke deres marker meget præcist, hvilket betyder, at de kan undgå nogle af de efterafgrøder, som skal plantes i sensommeren for at optage den ekstra gødning, der ikke må ende i søer eller åer.

  - Vi er rigtig glade for, at så mange landmænd har tilmeldt sig det i år. De optimerer driften og leverer en miljøeffekt, siger Tobias Feld Snitkjær, fuldmægtig ved Landbrugsstyrelsen.

  En af dem, som dyrker præcisionslandbrug, er Bo Jensen. Han har markerne omkring Egeskov Slot og Ravnholt Gods. Han fortæller, at han har fået mere ro i maven, efter han er begyndt at bruge den moderne teknologi. (Foto: Sophie Baltzer - DR)
 14. I dag kl. 07:23

  Tirsdag giver mere sol, men også skyer og byger

  Det bliver tørt og solrigt i det meste af landet, men i morgen- og formiddagstimerne regner det i Sønderjylland.

  Der venter mange timer med blå himmel og sol til os i dag, men særligt i starten af dagen vil der i Jylland være regn, byger og skyer mange steder.

  Temperaturen ligger mellem 14 og 18 grader, på Bornholm dog 12-16 grader, mens man i Nordsjælland kan nå 20 grader lokalt.

  Vinden kommer fra øst i dag med en let til jævn vindstyrke.

 15. I dag kl. 07:07

  Finsk statsminister tror på Nato-medlemskab inden årets udgang

  Finlands statsminister, Sanna Marin, vurderer, at landet kan blive medlem af Nato allerede i år.

  Det siger hun mandag til den finske tv-station Yle.

  Søndag blev det meddelt, at Finland formelt vil søge om medlemskab i forsvarsalliancen.

  Adspurgt om, hvorvidt et fuldgyldigt medlemskab kan blive en realitet allerede til efteråret, svarer statsministeren:

  - Jeg håber, det bliver tidligere end det. Jeg gør mit yderste for at få denne proces til at gå meget hurtigt.

  Søndag blev det meddelt af Finlands statsminister, Sanna Marin, at landet formelt vil søge om medlemskab i forsvarsalliancen og dermed gøre op med årtiers politik om at være neutral. (Foto: ALESSANDRO RAMPAZZO © Ritzau Scanpix)

  Finland har besluttet at søge medlemskab i den vestlige forsvarsalliance som en direkte konsekvens af nabolandet Ruslands invasion af Ukraine.

  Det er på trods af, at russerne har sagt, at det kan få vidtrækkende konsekvenser for forholdet mellem de to lande. Det har også mødt modstand fra Tyrkiet.

 16. I dag kl. 06:46

  Lisbet Dahl aflyser sin sidste revysæson

  Lisbet Dahl må sygemelde sig kort før premieren på årets Cirkusrevy og er ude af den sæson, der skulle have været hendes sidste. Her er hun fotograferet tidligere på året ved præsentationen af årets revyhold - Merete Mærkedahl, Carsten Svendsen, Henrik Lykkegaard og Niels Olsen. (Foto: Martin Sylvest)

  Skuespiller og instruktør Lisbet Dahl kommer ikke til at deltage i sin ellers planlagte sidste sæson af Cirkusrevyen.

  Det sker som følge af en sygemelding kort før premieren 23. maj, skriver Cirkusrevyen i en pressemeddelelse.

  2022 skulle ellers have været Lisbet Dahls sidste gang på de skrå brædder på Dyrehavsbakken i Klampenborg.

  Pernille Schrøder overtager Lisbet Dahls roller i revyen.

 17. I dag kl. 06:36

  Mali hævder at have afværget kupforsøg

  Malis regering, der er ledet af kupmagere, hævder, at den har afværget et kupforsøg støttet af en unavngiven vestlig stat.

  Det oplyser militærjuntaen i en erklæring, der er blevet læst op på statsligt tv mandag aften.

  Ifølge udtalelsen forsøgte en lille gruppe af regeringskritiske maliske soldater at kuppe regeringen natten mellem den 11. og 12. maj. Det er uklart, hvilket vestligt land, der er beskyldt for at have deltaget i kupforsøget.

  Udmeldingen er den seneste udvikling i urolighederne i Mali, hvor oberst Assimi Goïta ledede kup i 2020 og 2021, inden han blev præsident for det vestafrikanske land.

 18. I dag kl. 06:27

  Japan vil åbne for turister efter coronanedlukning

  Japans turismeagentur vil med en prøveordning lukke et begrænset antal turister ind for første gang, siden coronapandemien tvang Japan til at lukke dets grænser i 2020.

  Det oplyser agenturet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Der er tale om turister, der har købt en pakkerejse, og det bliver i første omgang kun muligt for rejsende fra USA, Australien, Singapore og Thailand. De rejsende skal være færdigvaccinerede mod covid-19 og have fået et boosterstik.

  Prøveordningen skal hjælpe myndighederne med at "samle information" inden en fuldstændig genåbning af landets grænser.

 19. I dag kl. 06:20

  USA har gennemført en hypersonisk våbentest

  USA har med succes gennemført en test af et hypersonisk våben ud for Californiens sydlige kyst. Det melder det amerikanske luftvåben på sin hjemmeside.

  Det affyrede våben fløj med fem gange lydens hastighed.

  Ifølge CNN er det ikke første gang i år, at USA tester hypersoniske våben. I midten af marts udførte landet således også en test af et hypersonisk missil, men holdt det hemmeligt i to uger, skriver det amerikanske medie.

  Testen i marts kom, blot dage efter af Rusland havde testet et af sine egne hypersoniske missiler mod mål i Ukraine.

  Ifølge USA har Kina også testet hypersoniske missiler, skriver Reuters. Det har det kinesiske udenrigsministerium dog selv afvist i oktober.

 20. I dag kl. 06:00

  Norge fejrer nationaldag med 13 millioner pølser

  Nordmændene kan i dag fejre deres nationaldag, og det skal markeres med pølser. Og helst mange af dem.

  Det er nemlig den foretrukne menu, når vores naboer mod nord skal fejre, at medlemmerne af Rigsforsamlingen 17. maj 1814 skrev under på landets grundlov.

  Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

  I dagene omkring nationaldagen bliver der spist 20 millioner pølser i Norge. På selve dagen er det som regel omtrent 13 millioner.

  Det svarer til over to pølser per nordmand alene på nationaldagen.

 21. I dag kl. 05:33

  Mand anholdt og sigtet for drab på kvinde i Slagelse

  En mand i 50'erne er blevet anholdt og sigtet for drab, efter en kvinde mandag er blevet fundet død i et parcelhus i Slagelse.

  Det oplyser Syd- og Lollands-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

  De pårørende er blevet underrettet.

  Politiet blev tilkaldt mandag eftermiddag med den melding, at der muligvis var sket en forbrydelse i det omtalte parcelhus. I huset fandt politiet liget af en dræbt kvinde i 50’erne. Det oplyser Kim Kliver, politiinspektør i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, til avisen.

  Relationen mellem den anholdte og dræbte kendes ikke.

  Den anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør sigtet for drab i dag.

 22. I dag kl. 05:10

  264 ukrainske soldater evakueret fra belejret stålværk

  Flere ugers helvede er slut for over 260 ukrainske soldater, der har befundet sig på det belejrede Azovstal-stålværk i Mariupol. Det er lykkedes at evakuere dem til forskellige byer i Ukraine, oplyser Ukraines viceforsvarsminister Hanna Malyar.

  Sent mandag aften blev omkring 12 busser med soldater set forlade Mariupol, og nu er det altså bekræftet, at der er tale om i alt 264 soldater.

  Det er uvist, hvor mange soldater der er tilbage på Azovstal-stålværket. Men det har tidligere forlydt, at omkring 600 militærpersoner har søgt tilflugt på det enorme område.

  Ukraines væbnede styrker siger mandag aften i en udtalelse, at arbejdet med at redde de resterende soldater på værket fortsætter.

  Rusland bekræftede mandag, at landet var gået med til at evakuere sårede ukrainske soldater fra det belejrede stålværk.

  Tidligere mandag forlød det fra vidner, at omkring 12 busser med ukrainske soldater havde forladt det belejrede Azovstal-stålværk i Mariupol. (Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO © ALEXANDER ERMOCHENKO)
 23. I går kl. 23:56

  Politiet har anholdt en 68-årig mand for kirke-skyderi i Los Angeles

  Amerikansk politi har anholdt en 68-årig mand, som de mistænker for at stå bag det skyderi, der fandt sted søndag aften dansk tid ved en kirke i Los Angeles.

  Det skriver Reuters.

  En person blev dræbt, mens fire andre blev såret, da en person åbnede ild uden for kirken lige efter en gudstjeneste.

  Taiwans udenrigsministerium oplyser mandag, at ofrene, der alle er mellem 66 og 92 år, var kinesere af taiwansk oprindelse.

  Sheriffen i Orange County, Don Barnes, fortæller til Reuters, at politiet efterforsker hændelsen som en hadforbrydelse, idet man mener, at manden var motiveret af sit had til Taiwan og de seneste spændinger mellem østaten og Kina.

 24. I går kl. 23:23

  Ukrainske soldater er blevet evakueret fra Azovstal-stålværket

  Nogle af de ukrainske soldater, som indtil for kort tid siden har været fanget under stålværket Azovstal i Mariupol, er angiveligt blevet evakueret.

  Det skriver Reuters.

  Soldaterne er blevet fragtet i busser til den russisk-kontrollerede by Novoazovsk i Donetsk-regionen, hvor de ifølge tidligere russiske udmeldinger vil blive tilbudt lægehjælp.

  Det er uvist, hvor mange soldater der er tale om, men omkring 12 busser er angiveligt set forlade Mariupol. Et øjenvidne fortæller desuden til Reuters, at flere af de soldater, der er ankommet til byen, blev båret ud af busserne på båre.

  Tidligere i aftes meddelte det russiske forsvarsministerium, at der var indgået en aftale om, at sårede ukrainske soldater ville få lov at komme ud af det belejrede stålværk,

 25. I går kl. 22:42

  Dansk nobelprismodtager død

  Her ses Ben Roy Mottelson (th) sammen med sin kollega Åge Bohr, som han vandt Nobelprisen i fysik sammen med. (Foto: MOGENS LADEGAARD © Scanpix Nordfoto)

  Nobelprismodtager Ben Roy Mottelson er fredag afgået ved døden 95 år gammel.

  Det bekræfter et medlem af familien overfor Ritzau.

  Mottelsen blev født i Chicago i USA, men kom til Danmark da han fik muligheden for at forske ved Københavns Universitet under ledelse af Niels Bohr.

  I 1971 fik han dansk statsborgerskab, og fire år senere vandt han Nobelprisen i fysik sammen med Aage Niels Bohr, som var en af Niels Bohrs sønner.

  Prisen fik de for deres arbejde med at beskrive atomkernens struktur - en bedrift, som var med til at ændre forståelsen af kernefysikken.

 26. I går kl. 22:10

  Togfører død og 85 mennesker såret i stor togulykke i Barcelona

  En lokomotivfører er død, efter at et godstog og et passagertog mandag aften kørte ind i hinanden omkring klokken 18 lidt uden for Barcelona i Spanien.

  Det oplyser det regionale beredskab i Catalonien ifølge Reuters.

  Desuden er 85 personer kommet til skade i ulykken, og ud af dem er mindst to alvorligt sårede, lyder det.

  Ulykken skete, da godstoget kørte af skinnerne og ramte ind i passagertoget ved togstationen Sant Boi de Llobregat ca. 14 kilometer uden for Barcelona.

  Omkring 100 mennesker blev ved sammenstødet fanget inde i passagertoget, men er efterfølgende blevet evakueret.

 27. I går kl. 21:45

  Amerikansk politi: Gerningsmand bag supermarked-skyderi ville skyde endnu flere

  I lørdags gik en mand ind i et supermarked i Buffalo i delstaten New York og dræbte 10 personer med et skydevåben, inden han blev anholdt.

  Men havde han fået sin vilje, havde han fortsat sit masseskyderi andetsteds.

  Det siger politichefen i Buffalo, Joseph Gramaglia, ifølge CNN. Han siger, at man har fundet beviser for, at gerningsmanden ville "fortsætte sin hærgen og blive ved med at skyde folk".

  - Han havde endda talt om muligvis at tage over i en anden butik, siger han.

  Politiet har anholdt en 18-årig formodet gerningsmand for ugerningen, der menes at være et racemotiveret masseskyderi. Han nægter sig skyldig.

  Myndighederne mener, at manden står bag et 180 sider langt racistisk dokument, hvor han betegner sig selv som fascist og tilhænger af hvidt overherredømme.

  11 af de i alt 13 personer, der blev ramt af skud, var sorte, beretter BBC.

  De efterladte sørger over tabet af 86-årige Ruth Whitfield, der var blandt de dræbte i supermarkedet i Buffalo. (Foto: scott olson © Ritzau Scanpix)
 28. I går kl. 21:17

  Rusland: Sårede soldater må evakueres fra Azovstal-stålværket

  En såret ukrainsk soldat opholder sig på felthospital, der er blevet oprettet under Azovstal-stålværket. (Foto: AZOV REGIMENT PRESS SERVICE © Ritzau Scanpix)

  Rusland er gået med til, at Ukraine må evakuere de sårede ukrainske soldater, som befinder sig i det belejrede Azovstal-stålværk i Mariupol.

  Det er i hvert fald beskeden fra det russiske forsvarsministerium, skriver Reuters.

  - Der er nået en aftale om at flytte de sårede, lyder det ifølge nyhedsbureauet i en udtalelse fra ministeriet.

  Angiveligt skulle der allerede være åbnet en humanitær korridor ud af Mariupol.

  Ukraines viceforsvarsminister, Hanna Malyar, udtaler til ukrainsk tv, at hun ikke kan fortælle, hvad der sker lige nu, fordi det kan skade processen.

  Men et øjenvidne har ifølge Reuters angivelig set et dusin busser med ukrainske soldater forlade Azovstal.

  Området omkring stålværket har i mange uger været under massiv russisk beskydning, og derfor har både civile og soldater søgt tilflugt i stålværket.

  Flere tusinde mennesker menes at have opholdt sig i det massive værk, men en stor gruppe af de civile er blevet evakueret med hjælp fra FN.

 29. I går kl. 20:25

  Toprepublikaner: Bred amerikansk opbakning til at få Finland med i Nato

  Mindretalslederen i det amerikanske senat, republikaneren Mitch McConnell, siger, at der er "stor tværpolitisk støtte" i USA for at få Finland med i Nato.

  Det siger han under et besøg i den finske hovedstad, Helsinki, skriver CNN.

  Her siger republikaneren, at han forventer, at den amerikanske kongres "hurtigst muligt" vil stemme om det finske medlemskab.

  Mitch McConnell i selskab med præsident Niinisto i Helsinki i dag. (Foto: Lehtikuva © Ritzau Scanpix)

  I går oplyste den finske præsident, Sauli Niinistö, og statsminister, Sanna Marin, at man ønsker at blive en del af forsvarsalliancen.

  I dag besluttede Sverige formelt at søge om Nato-medlemskab, og en lignende melding forventes snart at komme fra Finland.

  I Tyrkiet er man dog langt fra lige så positivt stemt ved udsigten til at få de to nordiske lande i Nato. Her til aften siger præsident Erdogan, at Tyrkiet ikke vil sige 'ja' til, at Sverige og Finland bliver optaget i Nato.

  Erdogan begrunder det med, at Sverige og Finland er "rugekasser" for terrororganisationer, der bekæmper Tyrkiet.

 30. I går kl. 20:25

  Jeppe Kofod: Rusland kommer til at betale for genopbygningen af Ukraine

  Jeppe Kofod vil have Rusland til at betale for de ødelæggelser de er ansvarlige for i Ukraine. (Foto: OLIVIER HOSLET © Ritzau Scanpix)

  Når krigen i Ukraine engang er ovre, venter der et enormt og meget dyrt genopbygningsarbejde.

  Den regning skal sendes til Putin, fastslår udenrigsminister Jeppe Kofod (S) ifølge Ritzau i forbindelse med et møde for EU-landenes udenrigsministre i Bruxelles.

  - De konkrete ødelæggelser kommer Rusland til at betale en pris for.

  - Præcis hvordan vi gør det, skal vi drøfte. Men den danske holdning er klar: Det her kommer med de maksimale omkostninger for Rusland. Også i forhold til genopbygningen, siger han.

  En række andre EU-lande er enige med Kofod. Alternativet er nemlig, at regningen kan ende lande hos EU's skatteydere.

 31. I går kl. 20:19

  Tv-personligheden Sidney Lee er død

  Den kendte tv-personlighed og realitydeltager Sidney Hassel Hansen, kendt som Sidney Lee, er død.

  Det bekræfter familien over for Ekstra Bladet.

  - Vi er i stor sorg, fortæller familien til Ekstra Bladet.

  Sidney Lee blev 43 år.

  Familien ønsker ifølge Ekstra Bladet ikke at oplyse yderligere om dødsfaldet.

  Ifølge DR’s oplysninger var politiet til stede, da Sidney Lee mistede livet, og sagen er derfor overdraget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

  Denne sammenhæng kan Københavns Politi dog ikke bekræfte.

  - Jeg kan bekræfte, at der i dag er viderebragt en sag til Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Vi har ikke yderligere detaljer at oplyse, fortæller Martin Kajberg, vagtchef ved Københavns Politi til DR.

  Sidney Lee var en af Danmarks første og mest kendte realitystjerner. (Foto: Jonas Olufson © Ritzau Scanpix)
 32. I går kl. 20:11

  Erdogan: Tyrkiet vil ikke sige 'ja' til, at Sverige og Finland bliver optaget i Nato

  Tyrkiet ikke vil sige 'ja' til, at Sverige og Finland bliver optaget i Nato.

  Den siger den tyrkiske præsident Erdogan på et pressemøde i dag.

  Udmeldingen kommer, efter at Sverige i dag officielt har meldt ud, at landet vil søge om at blive en del af forsvarsalliancen.

  Erdogan begrunder det med, at Sverige og Finland er "rugekasser" for terrororganisationer, der bekæmper Tyrkiet.

  På en pressekonference siger præsident Erdogan, at Sverige og Finland ikke behøver at sende diplomatiske delegationer til Ankara for at overbevise Tyrkiet om at ændre holdning.

  For at Sverige og Finland skal blive optaget kræver det enstemmighed hos Nato-landene. Tyrkiet kan derfor blokere for optagelsen ved at stemme nej.

 33. I går kl. 19:10

  Præsident Macron peger på kvindelig premierminister

  Élisabeth Borne beskrives af nyhedsbureauet Reuters som en afdæmpet bureaukrat, der blandt andet har været med til at nedbringe arbejdsløsheden i Frankrig. (Foto: LUDOVIC MARIN © Ritzau Scanpix)

  Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har udpeget på den 61-årige Élisabeth Borne som ny premierminister.

  Hun kommer til at afløse Jean Castex, der trådte tilbage i dag efter to år på posten.

  Élisabeth Borne har et indgående kendskab til det politiske system i Frankrig og ventes at kunne hjælpe Macron til at gennemføre reformer, skriver Ritzau.

  Hun bliver den kun anden kvindelige premierminister i Frankrigs historie.

 34. I går kl. 18:45

  Engelsk fodboldspiller åbner op om sin seksualitet

  - Væk fra banen har jeg gemt mit sande jeg, og hvem jeg er virkelig er.

  Det siger den engelske fodboldspiller Jake Daniels, der tørner ud for Blackpool FC i den næstbedste engelske række, til klubbens hjemmeside.

  - Jeg har i hele mit liv vidst, at jeg er homoseksuel, og nu føler jeg, at jeg er klar til at komme ud og være mig selv, siger den 17årige angriber.

  Listen af professionelle fodboldspillere, der har åbnet om at være homoseksuel, er ikke lang. Men i løbet af 2021 fortalte blandt andre Josh Cavallo fra Australien, at han har skjult sin seksualitet. Det har været med til at inspirere den unge Blackpool-spiller.

  - Jeg har hadet at lyve hele mit liv og følelsen af at skulle ændre mig for at passe ind. Nu vil jeg være en rollemodel ved at gøre det her, siger Jake Daniels.

  Den unge angriber er i løbet af sæsonen rykket op fra ungdomsrækkerne til førsteholdet i Blackpool og har underskrevet sin første kontrakt som professionel.

 35. I går kl. 18:24

  Kriseramt Sri Lanka løber snart tør for benzin: Har kun nok til én dag mere

  Demonstranter på gaden i hovedstaden Colombo i Sri Lanka for at vise deres utilfredshed med politikernes håndtering af den økonomiske krise. (Foto: Adnan Abidi © Ritzau Scanpix)

  Efter måneder med med uroligheder, undtagelsestilstand og den værste økonomiske krise siden landet fik sin selvstændighed, er Sri Lanka nu snart ved at være helt i knæ.

  Landet løber nemlig ifølge premierminister Ranil Wickremesinghe snart fuldstændig tør for benzin, skriver Reuters.

  - Lige nu har vi kun et lager af benzin til en enkelt dag. De næste par måneder bliver de sværeste i vores liv, siger Wickremesinghe, der næsten lige er tiltrådt på posten.

  Udover benzin er der også stor mangel på mad og medicin, hvilket i flere måneder har fået befolkningen til at gå på gaden i protest mod politikernes håndtering af krisen.

  Det førte til, at næsten hele Sri Lankas regering inklusiv den daværende premierminister i seneste måned måtte gå af.

  • Folk står i kø for at køre benzin ved en bezinstation. Foto: REUTERS/Adnan Abidi (Foto: Adnan Abidi © Ritzau Scanpix)
  • En chauffør tager sig en lur inde i sin ricksaw mens han venter på at kunne købe benzin ved en benzinstation. Foto: REUTERS/Adnan Abidi (Foto: Adnan Abidi © Ritzau Scanpix)
  • Der har i lang tid været mangel på benzin i Sri Lanka, men nu ser det ud til snart at være sluppet op. Folk står i køer over hele landet for at købe benzin. Foto: REUTERS/Adnan Abidi (Foto: Adnan Abidi © Ritzau Scanpix)
  1 / 3
 36. I går kl. 17:41

  Mand i kritisk tilstand efter togpåkørsel

  En mand befinder sig i kritisk tilstand, efter at han mandag eftermiddag er blevet ramt af et tog ved Dybbølsbro Station i København. Han er nu overført til Rigshospitalet.

  Det oplyser Martin Kajberg, der er vagtchef ved Københavns Politi, til Ritzau.

  - Omstændighederne har vi fastlagt som en ulykke. Det er sket med udgangspunkt i vidneafhøringer og overvågning.

  - Vi kan konstatere, at han krydser skinnerne og får ikke orienteret sig ordentligt. Derefter bliver han påkørt af et tog, siger han til Ritzau.

  Det var anden gang i dag at en person blev påkørt af et tog i København. Togtrafikken var kortvarigt sat i stå, men nu er de fleste tog begyndt at køre igen.

 37. I går kl. 17:23

  Fransk premierminister går af forud for ventet rokade

  Frankrigs premierminister, Jean Castex, fik to år på posten. (Foto: LUDOVIC MARIN © Ritzau Scanpix)

  Frankrigs premierminister, Jean Castex, har som ventet afleveret sin opsigelse og forlader dermed posten efter godt to år.

  Opsigelsen kommer efter Emmanuel Macrons genvalg som præsident, og det baner vejen for, at han kan udpege en ny premierminister og gennemføre en ministerrokade.

  Den franske præsident sagde for godt en uge siden, at han allerede kender navnet på den, der skal være ny premierminister.

  I Frankrig er præsidenten statsoverhoved og den klart mest magtfulde.

  Premierministeren skal sikre, at landets love bliver implementeret og leder regeringen og dens daglige arbejde, skriver Ritzau.

 38. I går kl. 17:12

  Region Sjælland vil undersøge omfanget af amputationer

  Region Sjælland vil nu sætte gang i en undersøgelse, der skal kaste lys over, om der er sket unødvendige benamputationer i regionen.

  Det oplyser regionen til DR Nyheder.

  Det sker som en direkte konsekvens af, at det for nylig kom frem, at Region Midtjylland har foretaget op mod 47 unødvendige benamputationer om året i en længere årrække og som kunne have været undgået med forebyggende behandling.

  Også Region Hovedstaden har meldt ud, at den vil undersøge antallet af benamputationer.

  Sagen i Region Midtjylland har foreløbigt kostet koncerndirektør Ole Thomsen jobbet.

 39. I går kl. 16:49

  Partilederne får indblik i fortrolige oplysninger i Claus Hjort-sagen

  Justitsminister Mattias Tesfaye (S) har i dag inviteret alle partiledere til møde for at give dem indblik i de fortrolige oplysninger om, hvad tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) præcist er tiltalt for.

  Men selvom partilederne har fået lov at få indsigt i de hemmelig sagsakter, så må de ikke fortælle, hvad de får at vide, til resten af Folketingets medlemmer.

  Det har fået folketingsmedlemmer fra begge fløje til at rette skarp kritik af regeringen, fordi Folketinget snart skal stemme om, hvorvidt Claus Hjort Frederiksens immunitet skal ophæves.

  Kritikerne mener ikke, at de kan stemme om en sag, hvor de ikke kender detaljerne.

  Både Nye Borgerliges Pernille Vermund og Liberal Alliances Alex Vanopslagh afslog derfor Tesfayes invitation.

 40. I går kl. 16:47

  Fik 16 års fængsel for at indsmugle 70 kilo kokain - to andre også idømt lange straffe

  Tre mænd er blevet idømt henholdsvis 16, 10 og 8 års fængsel for medvirken til indsmugling, opblanding og videresalg af en større mængde kokain.

  Det har Københavns Byret afgjort, skriver Ritzau.

  En 33-årig mand fik den hårdeste straf på 16 års fængsel. Han var tiltalt for at have håndteret knap 70 kilo kokain og for at være lederen i indsmuglingen.

  Sagen er en del af et større sagskompleks, der er blevet døbt "Operation Hugin".

 41. I går kl. 16:28

  Togene holder stille ved Dybbølsbro efter to personpåkørsler

  Togtrafikken ved Dybbølsbro Station i København blev mandag eftermiddag indstillet, fordi hele to personer er blevet påkørt af et tog.

  Det oplyser DSB og Københavns Politi.

  Ifølge politiet fik man den første anmeldelse om en påkørsel mandag morgen og den anden klokken 15.30.

  Det er uvist hvilken tilstand de to personer er i, men ifølge B.T. er én af dem kørt til Rigshospitalet.

  Både politi og brandvæsen er på stedet, fortæller vagtchef ved Københavns Politi, Martin Kajberg til Ritzau.

  Næsten samtlige S-toge er berørt af ulykkerne, men nogle få af togene er begyndt at køre igen.

  DSB oplyser, at man skal være forberedt på at uregelmæssige afgange og forsinkelser.

 42. I går kl. 16:03

  Tidligere overlæge Svend Lings sigtet for hjælp til selvmord

  Den fynske, tidligere overlæge Svend Lings er igen blevet sigtet for at at bryde straffelovens § 240, der handler om hjælp til selvmord.

  Det bekræfter Svend Lings over for DR Fyn.

  Ifølge ham kommer anmeldelsen fra en pårørende til en person, som begik selvmord i 2020.

  Fyns Politi bekræfter også sigtelsen, men har ikke yderligere kommentarer.

  Svend Lings blev i 2019 idømt 60 dages betinget fængsel for medvirken til to selvmord og et selvmordsforsøg.

  Han blev samme år frataget sin autorisation som læge og blev ekskluderet af Lægeforeningen.

 43. I går kl. 15:28

  Mette Frederiksen: Danmark stiller en 'sikkerhedsforsikring' overfor Finland og Sverige, indtil de er optaget i Nato

  Det kan tage flere måneder, at behandle Sveriges og Finlands ansøgninger om medlemskab i Nato.

  Derfor har Danmark sammen med Norge og Island besluttet at stille en forsikring om sikkerhed overfor de to lande, indtil de er formelt optaget.

  Det fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde.

  Hun forklarer, at det betyder, at Danmark vil gøre "alt hvad vi kan for at hjælpe de to lande", hvis de skulle blive udsat for angreb.

  Hun siger desuden, at ligeså snart Nato er klar, så vil regeringen "så hurtigt som muligt" fremsætte et beslutningsforslag til Folketinget om de finske og svenske Nato-ansøgninger.

  Alle Natos medlemslande skal nemlig godkende nye medlemskaber.

  Regeringens melding kommer efter, at Sverige for kort tid siden annoncerede, at landet officielt er klar til at søge om at blive medlem af Nato. Tidligere på ugen kom Finland med samme melding.

 44. I går kl. 15:08

  Sverige har formelt besluttet at søge om Nato-medlemskab

  Den svenske regering har nu formelt besluttet, at Sverige vil søge om at blive medlem af Nato.

  Det siger landets statsminister, Magdalena Andersson, på et pressemøde.

  - Vi forlader en epoke og går ind i en anden. Vi vil informere Nato om, at vi ønsker at blive medlem af alliancen, siger hun blandt andet.

  Udmeldingen kommer dagen efter, at det svenske regeringsparti, Socialdemokraterna, meddelte, at den var klar til at søge om optag i forsvarsalliancen.

  Ved samme lejlighed udtalte Andersson, at ansøgningen dog vil indeholde de forbehold, at der ikke må opstilles kernevåben og permanente baser på svensk terrirorium.

  Tidligere på ugen meddelte Finland også, at landet officielt er klar til at sende en ansøgning om medlemskab afsted mod Nato.

 45. I går kl. 15:07

  Universitetsstuderende søger igen mod udlandet

  Københavns Universitet sender igen sine studerende til udlandet i stor stil.

  På forårssemesteret har universitetet sendt knap 500 studerende til udlandet. Til efteråret er omkring 1.100 skrevet op til at skulle afsted, og det er tæt på det normale før coronaen, skriver Ritzau.

  De studerende søger særligt mod store europæiske lande som Tyskland og Frankrig. Men også andre verdensdele kan være med, viser trenden de seneste fem år.

  - Kina, New Zealand, Australien og Canada er blevet populære destinationer, mens det er gået ned ad bakke for USA, siger skolens sektionschef i International Uddannelse, Anne Bruun.

 46. I går kl. 14:30

  Indien ramt af ny voldsom hedebølge: 49 grader i hovedstaden

  En mand beskytter sit ansigt for solen i den indiske hovedstad i dag. (Foto: Sajjad Hussain © Ritzau Scanpix)

  En voldsom hedebølge har hårdt fat i den indiske hovedstad, New Delhi. Her viser termometret over 49 grader i dele af byen, beretter BBC.

  Dermed er hovedstaden ramt af sin femte hedebølge siden marts.

  Det er ikke kun i Delhi, at befolkningen lider under ulidelig varme. Også delstaterne Himachal Pradesh, Haryana, Uttarakhand, Punjab og Bihar oplever voldsomme temperaturer i øjeblikket, rapporterer BBC.

  Mediet påpeger, at mens hedebølger langt fra er et ukendt fænomen i Indien, så ankom varmen ganske tidligt i år med en hedebølge allerede i marts måned.

  En dreng køler ned i New Delhi. (Foto: Sajjad Hussain © Ritzau Scanpix)
 47. I går kl. 14:02

  Byret fængsler 29-årig i sag om drab til markedsfest

  En 29-årig mand er ved Retten i Nykøbing Falster blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for et knivdrab fredag på Døllefjelde Musse Marked på Lolland. Det oplyser senioranklager Susanne Bluhm til Ritzau.

  Den 29-årige blev søndag anholdt efter at have meldt sig selv til politiet.

  Ved retsmødet nægtede han sig skyldig. Han tog også forbehold for, om han vil kære kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

  Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, så det er uvist, om den afdøde og den formodede gerningsmand kendte hinanden, eller hvad motivet til det dødelige overfald skulle være.

  Offeret for drabet var en 32-årig mand, der efter knivstikkeriet blev fløjet til Rigshospitalet for at blive behandlet for sine skader. Men lørdag afgik manden ved døden.

 48. I går kl. 13:40

  Fødevarestyrelsen advarer mod 57 farlige kosttilskud

  Fødevarestyrelsen advarer forbrugere mod 57 kosttilskud, der kan medføre hjertestop, hjerneblødning og skader på skjoldbruskkirtlen.

  Det skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

  Der er tale om kosttilskud, som forhandles via hjemmesiden ironyou.dk.

  Virksomheden sælger blandt andet kosttilskuddet Angel Dust, som indeholder det farlige kemiske stof 1,3-dimethylamylamin (DMAA), der kan give både hjertestop og hjerneblødninger.

  Andre sundhedsskadelige kosttilskud på listen er Trec Nutrition - Asgwagandha, AllNutrition - Ashwagandha og Health Tru Nutrition - Ashwagandha.

  Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt kosttilskud via hjemmesiden, til at kassere dem, hvis de indeholder nogle af de nævnte stoffer og ingredienser.

 49. I går kl. 13:30

  Statsrevisorer kritiserer lange sagstider ved byretter

  Justitsministeriet og domstolene får kritik af Statsrevisorerne for ikke at nedbringe sagsbehandlingstiderne ved de danske byretter.

  De lange behandlingstider har i nogle tilfælde ført til, at dømte har fået strafrabat. Det har negative konsekvenser for borgernes retsfølelse, skriver Statsrevisorerne i deres beretning.

  Statsrevisorerne kalder det også "utilfredsstillende", at sagsbehandlingstiderne fortsat stiger, selv om Folketinget de senere år har vedtaget flere ændringer af retsplejeloven og bevilget flere penge til området.

  Justitsminister Mattias Tesfaye (S) erkender blankt, at der går for lang tid ved byretterne. Han siger til Ritzau, at han nu vil drøfte med Folketingets partier, om der skal tilføres yderligere penge for at nedbringe sagstiderne.

  I 2021 tog den gennemsnitlige almindelige straffesag 196,5 dage om at blive behandlet. Retterne skal så vidt muligt beramme straffesagerne inden for 2 uger.

 50. I går kl. 13:25

  Guvernør: Ukrainske soldater har nået Ruslands grænse

  De ukrainske soldater rykker efter eget udsagn tættere på grænsen mellem Rusland og Ukraine. (Foto: UKRAINIAN MINISTRY OF DEFENCE © Ritzau Scanpix)

  Guvernøren i regionen Kharkiv Oblast, Oleh Sinegubov, har delt en video på mediet Telegram, hvor man efter sigende kan se en gruppe ukrainske soldater ved den ukrainsk-russiske grænse tæt på Kharkiv.

  - Vi er her. Vi er ved grænsen, kan man høre soldaterne sige på videoen, ifølge BBC.

  Det er uvist, helt præcist hvor soldaterne befinder sig, og det har heller ikke været muligt at bekræfte udmeldingen fra guvernøren.

  - Vi er stolte af soldaterne fra den 227. bataljon, som har genrejst grænseskiltet. Vi takker alle, der risikerer deres liv, skriver Sinegubov på Telegram.

  Ukraines hær har de seneste dage haft held til at fortrænge russiske styrker fra området omkring storbyen Kharkiv, Ukraines andenstørste by. Ifølge Sinegubov betyder det, at beskydningen mod byen er aftaget.

Mere fra dr.dk