Seneste Nyt

Byretten: 47-årig journalist begik seksuelle overgreb mod børn over flere år

En 47-årig mand begik seksuelle overgreb på mindreårige børn og var i besiddelse af et stort antal filer med børnepornografisk materiale.

Det har Retten i Roskilde netop afgjort i en stor sag om seksuelle overgreb mod børn.

Byretten har ment, at manden er skyldig nogenlunde i overenstemmelse med anklageskriftet. De mest alvorlige anklager handler om voldtægt, og dem er han blevet kendt skyldig i.

Manden har været ansat som journalist på Ekstra Bladet. Der er ikke noget, der tyder på, at manden har udnyttet sit arbejde i forhold til de krænkelser, han er tiltalt for.

Sagen behandles som en nævningesag. Det betyder blandt andet, at straffen først udmåles på et senere tidspunkt. Det bliver ikke i dag.

Nyheder

 1. Nu går forhandlinger om mere løn til udvalgte faggrupper i gang.

 2. Mand sigtet for Emilie Meng-drab bliver frivilligt i fængsel

  Den 32-årige mand, der blandt andet er sigtet for drabet på Emilie Meng, accepterer igen at forblive varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

  Det oplyser mandens forsvarer, Karina Skou, til Ritzau.

  Han har siddet bag tremmer siden april.

  Der er intet usædvanligt i, at sigtede fra tid til anden frivilligt lader deres varetægtsfængsling forlænge.

  Manden nægter sig skyldig i forbindelse med Emilie Meng-sagen og sagen fra Sorø, hvor han er sigtet for at have forsøgt at bortføre og voldtage en 15-årig pige.

  Han erkender sig delvist skyldig i bortførelse og voldtægt af en 13-årig pige fra Vestsjælland.

  Den 32-årige er beskyttet af et navneforbud.

 3. Senator Robert Menendez' kollegaer vil have ham til at trække sig fra politik.

 4. Fra januar er der lagt op til gedigne prisstigninger de fleste steder.

 5. Clara Tauson fik revanche mod russisk tennisspiller

  Clara Tauson vandt sin første kamp i Ningbo Open i Kina med 6-4, 6-1 over russeren Elina Avanesyan. (Foto: © Mary Altaffer, Associated Press)

  I juni led Clara Tauson et smertefuldt nederlag til russiske Elina Avanesyan ved French Open. Tre måneder senere fik den danske tennisspiller revanche.

  Hun vandt således sin første kamp ved Ningbo Open i Kina med 6-4, 6-1. Det er Clara Tausons første kamp, siden hun i sidste uge måtte udgå af et opgør i en anden WTA-turnering som følge af et hedeslag.

  Clara Tauson var den første til at tilspille sig breakbold og vandt første sæt, som blev servet hjem. I andet sæt blev det danske spil blot bedre, og Clara Tauson slog blandt andet et par forrygende baghåndsvindere.

  Danskeren kender endnu ikke sin modstander i anden runde. I kvartfinalen kan hun møde den topseedede tuneser, Ons Jabeur, der har været i tre grand slam-finaler de seneste to sæsoner.

 6. Weekendens hollandske opgør mellem Ajax og Feyenoord blev afbrudt og senere aflyst på grund af ballade blandt tilskuerne.

 7. Tommy Ahlers: Landmænd bør betale klimaafgift - ikke forbrugere

  Hvem skal betale for en klimaafgift?

  I Venstre er debatten brudt ud i lys lue, og på forsiden af dagens Politiken melder den tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) sig ind i debatten - og går i rette med en række partifæller.

  Han mener, at Venstre bør gå fuldtonet ind for en klimaafgift på landbruget, så det bliver landmændene og ikke forbrugerne, som skal pålægges afgift.

  Dele af partiet ser ellers helst, at regningen skal ligge ved forbrugerne.

  - For mig at se er en CO2-afgift en helt central del af Venstres klimapolitik, og den bliver der så sat spørgsmålstegn ved nu, siger Tommy Ahlers til avisen.

  Blandt modstanderne er det mangeårige og indflydelsesrige Venstre-medlem Peter Gæmelke samt folketingsmedlem Erling Bonnesen (V) og medlem af EU-Parlamentet Asger Christensen (V).

  Ahlers er stadig medlem af Venstre, men forlod politik, da Venstre kom i opposition.

 8. Berygtet siciliansk mafiaboss er død efter kræftforløb

  Sicilianske Matteo Messina Denaro, der i årtier har været en af Italiens mest berygtede mafiabosser, er død.

  Det bekræfter borgmesteren i den italienske by, hvor Denaro var fængslet, skriver BBC. Borgmesteren, som hedder Pierluigi Biondi, siger, at Denaros død "afslutter en historie om vold og blod".

  Den 61-årige sicilianer havde kræft og søgte tidligere på året lægehjælp ved en klinik i Palermo, mens han var på flugt fra politiet. Den beslutning satte ham i myndighedernes søgelys og førte til hans anholdelse i januar efter tre årtier på flugt.

  Sidste måned blev han overflyttet til hospitalet. Borgmesteren siger, at mafialederen døde, efter hans "sygdom var forværret".

  Messina Denaro var en af de mest koldblodige gangsterledere i Cosa Nostra, der er den sicilianske mafia, som gav inspiration til de succesfulde 'Godfather'-film.

  Her er det mug shot - eller på dansk forbryderfoto - af Matteo Messina Denar, der blev taget efter anholdelsen i januar. (Foto: © handout, Ritzau Scanpix)
 9. Motorvejsuheld skaber lang kø på Sjælland

  09:20: Opdateret efter genåbning

  Har du skullet på tværs af Sjælland for at komme på arbejde her til morgen, så ender du nok med at møde ind til direktørtid.

  Som følge af et uheld ved afkørsel 37 ved Sorø er der mandag morgen en forlænget rejsetid på op mod 60 minutter for trafikanter i østgående retning, skriver Vejdirektoratet.

  P4 Trafik meddeler omkring 09.15, at der igen er farbart i sporene i retning mod København, men at der fortsat er kilometervis af kø, der skal afvikles.

  Der er ingen meldinger om personskade ved uheldet, der blandt andet involverede en slamsluger, som er blevet bugseret væk af en særvogn, oplyser P4 Trafik.

 10. For at sikre mere tid til pleje og omsorg skal robotter hjælpe sygeplejersker med praktiske ting.

 11. Kommunalt kaos på Langeland: Røde partier vil nedlægge udvalg med blå formænd

  Der er mildest talt dårlig stemning på rådhuset i Langeland Kommune.

  Under budgetforhandlingerne i weekenden foreslog SF og Socialdemokratiet at nedlægge to ud af syv udvalg i kommunen for at spare penge.

  Udvalg hvor Konservative og Radikale sidder som formænd, som samtidig mister deres plads i det magtfulde økonomiudvalg.

  Det har fået Venstre, Konservative og Radikale til at forlade forhandlingerne. De mener, der er tale om en udrensning af de blå partier.

  - Det handler rent og klart om at begrænse vores indflydelse mest muligt, siger Søren Ramsing (RV).

  SF og Socialdemokratiet afviser, at forslaget handler om at holde de blå partier udenfor indflydelse.

  - Det er en besparelse og vores tilgang er, at ingen er fredet, heller ikke politikere, siger gruppeformand for Socialdemokratiet, René Hansen.

 12. En amerikanske golfstjerne foreslår, at man i Solheim Cup bør indføre omspil i tilfælde af pointlighed.

 13. Bioanalytikere frygter for deres fremtid, hvis de ikke får del i de ekstra lønkroner til velfærdsmedarbejdere.

 14. Mandag giver skyer, sol og op til 20 grader

  Der vil være mest plads til sol i de østlige egne, mens det vil være overskyet længst mod vest. Foto: Henrik Fossum.

  Mens solen giver den østlige del af landet masser af ugeneret tid, vil vejret være mere præget af skyer i den vestlige del af landet.

  Her vil flere skyer trække ind i takt med eftermiddagen.

  Temperaturen er 17-20 grader, varmest på Sjælland. Vinden er let til frisk fra syd, og det vil holde tørt i det meste af landet i dag.

  I aftentimerne kan der dog være byger over Nordjylland.

 15. Mange folkeskoleelever bestod ikke dansk eller matematik i sommer

  Rettelse: Tidligere fremgik det, at eleverne både havde dumpet matematik og dansk. I statistikken fremgår dog elever, der har dumpet mindst ét af fagene. Fejlen er rettet.

  Ikke alle er flydende i brøker, ligninger og retskrivningsregler, når de skal afslutte folkeskolen.

  I sommer var der i gennemsnit to elever per klasse, der ikke bestod dansk eller matematik ved afgangseksamen, viser nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet ifølge Ritzau. Altså hver tiende elev.

  Skoleforsker Andreas Rasch-Christensen fra VIA University College kalder det et problem for samfundet og for den enkelte.

  - I dag har det en væsentlig større betydning, da man kan dumpe folkeskolen, fordi der er adgangskrav til ungdomsuddannelserne, siger han til Ritzau.

  Fjerner man de elever fra ligningen, som er prøvefritaget for dansk og matematik, vokser gruppen, så det drejer sig om hver ottende elev.

 16. 'Usædvanligt følsomme oplysninger' lækket i angreb på fem skoler i Sønderjylland, fortæller techkorrespondent.

 17. Siden 2. maj har manuskriptforfatterne skrejket, men en ny aftale kan gøre, at det snart er slut.

 18. Canadisk politiker undskylder for hyldest af naziveteran

  Anthony Rota, formanden for Underhuset i det canadiske parlament, undskylder søndag aften, for at han i sin rolle som formand officielt anerkendte 98-årige Jaroslavu Hunke som en "ukrainsk helt".

  Rota vidste ikke, siger han selv, at Hunke var nazist og kæmpede på tysk side i Anden Verdenskrig.

  Rotas anerkendelse af Hunke kom, efter at Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, havde været på besøg i Canada for at takke det nordamerikanske land for dets bistand i krigen mod Rusland.

  Efter besøget fra Zelenskyj lovpriste den canadiske parlamentsformand Hunkes kamp for ukrainsk selvstændighed mod russerne. Hunke kæmpede for et ukrainske frivilligkorps på tysk side under 2. verdenskrig mod Sovjetunionen. Korpset var en del af nazisternes Waffen-SS, og er sidenhen blevet forbundet til krigsforbrydelser mod blandt andre jøder.

  Han flygtede efterfølgende til Canada.

  Det var den jødiske menneskerettighedsorganisation Center for Simon Wiesenthals Venner (FSWC), der umiddelbart gjorde opmærksom på problematikken og krævede en undskyldning.

 19. 15-årig i kritisk tilstand efter knallertulykke

  Opdateret 5:52 med oplysninger om at pigens pårørende er underettede.

  En 15-årig pige er i kritisk tilstand efter en knallertulykke søndag aften ved Gudme på Fyn.

  Det fortæller Bjarne Tykgaard, vagtchef hos Fyns Politi, til Ritzau.

  Ulykken skete, da hun sammen med to andre personer kørte på samme knallert, oplyser vagtchefen.

  Pigens pårørende er blevet underrettet.

  Det tyder på, at en mekanisk fejl kan være skyld i ulykken.

  Der var ingen andre involveret i ulykken med de tre.

  Politiet modtog anmeldelsen om ulykken kl. 22.52. Udover den 15-årige pige var en af personerne på knallerten 17 år.

  Alderen på den tredje person kunne Fyns Politi ikke oplyse omkring kl. 01.00 mandag.

 20. Græsk venstrefløj vælger 35-årig iværksætter som ny leder

  Den 35-årige iværksætter Stefanos Kasselakis er søndag blevet valgt som ny leder af det græske venstrefløjsparti Syriza.

  Det skriver nyhedsbureauerne AP og Reuters.

  Stefanos Kasselakis har ikke nogen særlig erfaring med politik - slet ikke i Grækenland.

  Kasselakis blev født i Athen, men flyttede til USA som 14-årig.

  Her har han boet i over to årtier og arbejdede blandt andet som frivillig for Joe Bidens valgkamp forud for præsidentvalget i 2008.

  Syriza er Grækenlands største oppositionsparti.

  Partiet er dog svækket i forhold til tidligere. Ved det seneste valg i juni fik partiet under 18 procent af stemmerne. Det var det værste resultat i over et årti.

  Partiets mangeårige lader, Alexis Tsipras, trak sig umiddelbart efter.

  Valget af Kasselakis beskrives som usædvanligt i et land, hvor politiske ledere typisk har en lang politisk baggrund - eller en familierelation.

 21. Lego stopper forsøg på at skabe oliefrie klodser

  Opdateret 08:46: Afsnit er tilføjet, hvor Lego bekræfter, at de fortsat vil forsøge at finde mere bæredygtige materialer til selskabets klodser.

  Den danske legetøjsgigant Lego har stoppet deres forsøg på at skabe Lego-klodser, der ikke er lavet på oliebaseret plastik.

  Årsagen er, at det genbrugsmateriale, som LEGO har eksperimenteret med, viser sig at have højere CO2-udledninger end deres nuværende klodser, forklarer administrerende direktør Niels Christiansen til Financial Times.

  - Vi har testet hundredvis af materialer. Det er bare ikke muligt at skabe et materiale, siger Niels Christiansen.

  Ifølge Financial Times har Lego forsøgt med genbrugt polyethylenterephthalat (rPET).

  Lego begyndte tilbage i 2020 arbejdet med at erstatte deres oliebaserede plastikklodser.

  Lego bekræfter derfor også overfor Ritzau, at de fortsat vil forsøge at finde et mere bæredygtige plastikmaterialer til deres klodser.

 22. Svensk motorvej kollapsede i jordskred - genopbygningen kan koste milliarder

  - Åbenlyse omkostninger handler om bygninger, huse og veje, der er blevet beskadiget. Andre mindre åbenlyse omkostninger, som dog kan blive store i dette tilfælde, er omkostninger ved at omlægge trafikken og følgeeffekter for industrien, siger Johan Nimmermark, som er specialist i risikohåndtering og cost-benefit-analyser ved konsulentfirmaet Sweco ifølge det svenske nyhedsbureau TT og Ritzau. (Foto: © Hanna Brunlof Windell, Associated Press)

  Der er et stort genopbygningsarbejde forude i Sverige, hvor et jordskred natten til lørdag forandrede landskabet og forrykkede motorvejen E6 nord for Göteborg.

  Og det kan komme til at koste milliarder af svenske kroner at genoprette området, vurderer Johan Nimmermark, som er specialist i risikohåndtering og cost-benefit-analyser ved konsulentfirmaet Sweco ifølge det svenske nyhedsbureau TT og Ritzau.

  - Min vurdering er, at genopbygningsarbejdet og konsekvenserne af skreddet i Stenungsund kan koste mellem et antal hundrede millioner og op til nogle milliarder i betragtning af alle eventuelle følgeeffekter, siger han.

 23. Tidligere Wagner-fører er blevet løsladt i Norge

  Den tidligere hærfører for den russiske Wagner-gruppe Andrej Medvedev blev i går løsladt af det norske politi.

  Han blev fredag anholdt ud fra mistanke om, at han på ulovlig vis havde forsøgt at krydse grænsen til Rusland. Det skriver NRK.

  Operationsleder i Finnmark Bjørn Tormod sætter ikke navn på den løsladte person, men ifølge NRK er der tale om Andrej Medvedev, skriver Ritzau.

  Hans advokat Brynjulf Risnes fortæller til Reuters, at den tidligere Wagner-hærfører var i Sør-Varanger for at se, om han kunne finde det sted, hvor han krydsede grænsen til Norge i januar, skriver Ritzau.

  - Han var aldrig nær grænsen. Det var aldrig hans intention at rejse over grænsen til Rusland, lyder det fra advokaten.

  Andrej Medvedev flygtede til Norge fra Rusland i januar, hvor han søgte asyl, fordi han frygtede for sit liv. I maj udtalte han i en video, at han ønskede at komme tilbage til Rusland.

 24. Frankrig trækker sine styrker og ambassadør hjem fra Niger

  Frankrig har besluttet at trække sin ambassadør og styrker ud af Niger og afslutte det militære samarbejde med det afrikanske land.

  Det siger den franske præsident, Emmanuel Macron, i et interview på fransk TV ifølge Reuters.

  Ambassadøren og flere diplomater vil rejse hjem i løbet af de kommende timer, mens de 1.500 franske tropper forlader Niger inden udgangen af året, lyder det.

  Macron forklarer, at Frankrig "ikke vil holdes som gidsel af kupmagerne".

  I sidste uge sagde Macron, at ambassadøren og diplomatisk personale "bogstaveligt talt holdes som gidsler på den franske ambassade".

  Militære kupmagere i Niger afsatte den demokratisk valgte præsident i Niger, Mohamed Bazoum, i slutningen af juli.

  I august beordrede juntaen franske embedsmænd til at forlade det afrikanske land, hvilket Frankrig på det tidspunkt nægtede at imødekomme.

  Niger var tidligere en fransk koloni.

 25. Rester fra asteroiden Bennu kan være med til at gøre os klogere på, hvordan Solsystemet og Jorden er skabt.

 26. Peter Hummelgaard (S) siger, at regeringen vil "være mere præcis" i koranlovtekst efter kritik om uklarhed.

 27. Fodboldspilleren Roony Bardghji scorede to mål på fem minutter i afslutningen af søndagens 3F Superliga-brag mellem FC København og Brøndby.

 28. Regeringen indkalder til pressemøde om lønløft til velfærdsmedarbejdere

  Finansminister Nicolai Wammen (S), indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) og kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) vil i morgen orientere om trepartsforhandlingerne og lønløftet til fire faggrupper, som statsminister Mette Frederiksen (S) i sidste uge annoncerede.

  Her sagde hun, at lønløftet skulle gå til sygeplejersker, sosu-assistenter, pædagoger og fængselsbetjente.

  Pressemødet i morgen skal handle om "styrkelse af rekruttering og fastholdelse af velfærdsmedarbejdere", skriver Finansministeriet i en pressemeddelelse.

  Pressemødet vil foregå klokken 12.30 i Finansministeriet.

  Du kan følge med på DR's platforme.

 29. Turismen er vendt tilbage ved Odesa, men kun i korte afbræk kan ukrainerne glemme krigen og have en normal hverdag.

 30. Færdselspolitiet går i kødet på ulydige cyklister og knallertkørere

  23 cyklister, ni knallertførere og 28 fodgængere omkom i trafikken i 2022.

  Knap 40 procent af de dræbte i trafikken i 2022 var såkaldte bløde trafikanter, som politiet sætter ekstra fokus på i den kommende uge. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

  Den målrettede indsats vil primært fokusere på cyklister og knallertkørere.

  I en del ulykker er risikobetonet adfærd hos bløde trafikanter en medvirkende årsag til ulykken, påpeger politiet.

  - Kontroller er nødvendige, når vi eksempelvis ser cyklister cykle i fodgængerfelter, mod færdselsretningen eller over for rødt, og knallertkørere komme med meget høj hastighed på knallerter, som ikke er lovlige, og med en høj grad af hensynsløshed, samt fodgængere, som ikke respekterer det røde lys, siger politiassistent Christian Berthelsen ved Rigspolitiets Koncernkommunikation i pressemeddelelsen.

 31. Det skaber trivsel, når musikere giver koncert hjemme hos udsatte mennesker. Nu udvides turneen, så også unge kan få armene i vejret.

 32. Etniske armeniere begynder at forlade Nagorno-Karabakh efter uro

  Den første gruppe af etniske armeniere fra Nagorno-Karabakh er ankommet til Armenien efter uroligheder med Aserbajdsjan.

  Omkring 40 mennesker er nået til Armenien, skriver BBC.

  Landet siger, at de vil hjælpe alle, der forlader området Nagorno-Karabakh, som ligger inde i Aserbajdsjan, men primært er beboet af armeniere og gennem årtier har fungeret som en selvstændig region.

  Armenien har dog også understreget, at en masseudvandring ville være de aserbajdsjanske myndigheders skyld.

  Indbyggerne i regionen frygter, hvad der skal ske, efter Aserbajdsjan i begyndelsen af ugen indledte en ny offensiv i området.

  Siden har der været indgået våbenhvile og været rapporteret om brud på selvsamme.

 33. De to danske håndboldhold vandt begge deres respektive kampe i søndagens Champions League-runde.

 34. Kapsel med 250 gram asteroidestøv er landet på Jorden og er intakt

  Her ses kapslen blive undersøgt af folk fra NASA. (© Nasa)

  Rumkapslen med materiale fra asteroiden Bennu er landet på Jorden og er intakt. Det oplyser Nasa.

  Kapslen er landet i Utahs ørken med faldskærm efter at have fløjet med en fart på op til 44.500 kilometer i timen. Indtil videre går alt som planlagt.

  I øjeblikket er folk fra Nasa ved kapslen for at undersøge den.

  De måler blandt andet temperaturer, mængden af gasarter samt tilstanden på kapslen og har gjort det med gasmasker. Personalet har nu taget gasmaskerne af.

  Kapslen skal derefter hentes i helikopter og undersøges.

  Flyvningen har taget syv år og er den største prøve fra asteroider, der er ankommet til Jorden. Materialet kan være med til at give os svar på, hvordan Solsystemet og livet på Jorden opstod.

 35. 00'er-stjernen Usher booket til Super Bowls ikoniske pauseshow

  Usher var særligt populær i 00'erne og begyndelsen af 10'erne. Han har vundet fem Grammy-priser og har sit eget pladeselskab. Her ses han i 2020. (Foto: © Ringo H.W. Chiu, Associated Press)

  R'n'B-fans og 00'er-nostalgikere kan se frem til at vrikke med, når den amerikanske sanger Usher skal på scenen ved næste års Super Bowl.

  Han er blevet booket til det famøse pauseshow, hvor verdensstjerner år efter år indtager scenen, skriver NFL på X ifølge Ritzau.

  Super Bowl, der er finalen i den nationale liga for amerikansk fodbold, NFL, afholdes 11. februar i Las Vegas.

  Og mens fans måske kan glæde sig til at skråle med på hits som 'Yeah' og 'My Boo', så glæder hovedpersonen selv sig til at krydse Super Bowl-drømmen af sin bucketliste.

  - Jeg kan ikke vente med at give verden et show ulig noget, de nogensinde har set fra mig før, siger han ifølge kulturmediet Variety.

  Usher følger i fodsporene på stjerner som Kendrick Lamar, Mary H. Blige og Eminem. Sidste år var det Rihanna, der gjorde live-comeback ved Super Bowl efter fem års pause.

 36. Franske Christophe Laporte vandt søndag EM i landevejscykling, der blev afholdt i Holland.

 37. Over 500 kunstnere har nu skrevet under på kritik af lov mod koranafbrændinger

  Rettelse: Tidligere fremgik det, at Nina Palesa Bonde oplyser om antallet af underskrifter som formand for Dommerfuldmægtigforeningen. Det gør hun dog som medstifter af gruppen Paty, der arbejder for læreres ytringsfrihed.

  Der er indtil videre sat 525 underskrifter på en erklæring mod regeringens forslag om at forbyde "utilbørlig behandling af genstande med religiøs betydning for et trossamfund", eksempelvis koranafbrændinger.

  Blandt underskriverne er blandt andet kunstnere, forfattere og samfundsdebattører samt diverse forbund og organisationer.

  Det oplyser Nina Palesa Bonde, der er medstifter af gruppen Paty, der arbejder for læreres ytringsfrihed.

  Underskriverne mener, at forslaget "ikke kun er et angreb mod kunsten, de politiske ytringer og den frie presse, men et angreb mod vores frie, demokratiske samfund", lød det i et indlæg i Berlingske tidligere på ugen.

  Det er foreningen Fri Debat, som har indsamlet stemmerne.

  I fredags var der frist for, at organisationer og myndigheder kunne give deres besyv med om lovforslaget via et høringssvar.

 38. Bilist død efter alvorligt færdselsuheld ved rasteplads på Holbækmotorvejen: Giv plads

  Opdateret klokken 16.38 med nye oplysninger fra politiet og om, at føreren af bilen er afgået ved døden.

  Føreren af en bil er død efter et alvorligt færdselsuheld i eftermiddag ved Holbækmotorvejen. Det er sket mod vest på rastepladsen Torkildstrup Nord.

  Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på X.

  - Vi kan konstatere, at der er en, som har påkørt en lastbil med stor hastighed, oplyser Lars Gallas, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

  Politiet skriver på X klokken 16.27, at første vognbane i vestgående retning lukkes, mens der pågår undersøgelser. Tidshorisonten er ukendt.

  Politiet fik anmeldelsen klokken 15.48, skriver Ritzau. Her var meldingen, at en person sad fastklemt.

  Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer til at vise hensyn og give plads til redningsindsatsen.

 39. Tidspunktet for comebacket kunne ikke være bedre. Det rammer en tidsånd, hvor vi længes efter bekymringsløse popfester uden tegn på krise, mener kultur- og modeekspert.

 40. Se alle mål fra alle weekendens Superligakampe her i artiklen.

 41. FCK leverer vildt comeback og forsvarer førstepladsen

  Roony Bardghji. (Foto: © MARTIN DIVISEK, Ritzau Scanpix)

  Roony Bardghji blev den store helt for FC København i lokalopgøret mod Brøndby IF søndag eftermiddag.

  Den 17-årige svensker blev skiftet ind med ti minutter igen af opgøret ved stillingen 2-1 til Brøndby, der dermed stod til at overtage Superligaens førsteplads.

  Men Bardghji ville det anderledes. Først udlignede han til 2-2 med godt fem minutter igen, inden han i tillægstiden gjorde det til 3-2 og sikrede FCK sejren.

  Den virtuelle førsteplads bølgede ellers frem og tilbage i løbet af opgøret. Først bragte Josip Radošević Brøndby IF foran 1-0 i første halvleg, men FCK generobrede førstepladsen, da Diogo Gonçalves udlignede til 1-1 kort efter pausen.

  Med tyve minutter igen bragte Ohi Omoijuanfo Brøndby foran 2-1.

  Men det var altså lige indtil, at Roony Bardghji blev skiftet ind.

  Du kan se målene fra opgøret herunder:

 42. Italiensk cyklist fik 'et lift' af politiet over Storebæltsbroen

  Det er ikke en helt almindelig søndagstur, en italiensk turist er ude på i dag.

  Han har nemlig sat sig for at cykle hele vejen fra Italien til Sverige, og i dag cykler han igennem Danmark.

  Undervejs har han dog måttet se sig nødsaget til at tage en del af ruten i bil.

  For på Storebæltsbroen "karambolerede hans cykeltur med dansk færdselslov".

  Det skriver Fyns Politi på X, der tidligere hed Twitter.

  - Vi har formanet, rutevejledt og givet et lift til Sjælland. Alt endte godt, skriver politiet.

  Det er ikke lovligt at krydse broen, der ikke har nogen cykelsti, på cykel.

 43. Selv en stærk Mette Frederiksen kunne ikke fjerne baglandets skepsis.

 44. Andreas Mogensen har lavet chokolademousse i rummet

  Listen over menneskets bedrifter i rummet bliver længere og længere.

  Og nu kan den danske astronaut, Andreas Mogensen, sætte flueben ud for endnu "kraftpræstation".

  Han har rørt en chokolademousse sammen 400 kilometer over Jorden.

  - Nu skal jeg bare finde på en undskyldning for, hvorfor jeg kan lave mad til mine crewmates i rummet, men ikke til min kone derhjemme, skriver han i et opslag på X, der er efterfuldt af en storsmilende smiley.

  Han tilføjer, at chokolademoussen var en test af et eksperiment fra ESA og det franske rumagentur (CNES) kaldet Food Processor.

  De undersøger, hvad der er muligt at lave af mad i rummet.

  - I øjeblikket bliver al vores mad tilberedt på Jorden og pakket i forvejen. Alt, hvad vi skal gøre, er at tilføre vand til maden eller opvarme den, siger Andreas Mogensen og tilføjer:

  - Det at kunne lave mad i rummet kunne være en stor fordel for kommende besætninger.

  Screendump fra X.
 45. 30 personer er omringet i Kosovo: Premierminister fordømmer politidrab som en terrorhandling

  En politimand er blevet dræbt ved et angreb i det nordlige Kosovo, hvor situationen er temmelig spændt.

  Omkring 30 bevæbnede mænd er ifølge premierminister Albin Kurti omringet af politiet i området, der grænser op til Serbien.

  - Der er et angreb i gang mod politiet, sagde Kurti på en pressekonference, ifølge AFP.

  Tidligere søndag blev en politimand dræbt og en anden såret ved et væbnet angreb på en politipatrulje i samme område.

  Angrebet skete, da en politipatrulje nærmede sig en blokeret vej. Angriberne anvendte både skydevåben, håndgranater og missiler mod politiet.

  Premierministeren har fordømt angrebet som en terrorhandling.

  - De pågældende personer, som står bag angrebet, er professionelle. De bruger masker, og de er bevæbnet med tunge våben, siger han og hævder, at de serbiske myndigheder har spillet en rolle i angrebet.

  - Organiseret kriminalitet med politisk, økonomisk og logistisk støtte fra embedsmænd i den serbiske hovedstad, Beograd, belaster vort land meget hårdt, siger Kurti i en pressemeddelelse.

  Serbien har ikke kommenteret beskyldningerne fra Kosovos premierminister.

  Politifolk ved landsbyen Zvecane i Kosovo søndag efter en politimand blev dræbt ved angreb. Kosovos ledere fordømmer angrebet som en terrorhandling og beskylder Serbiens for at spille en rolle. (Foto: © Ognen Teofilovski, Ritzau Scanpix)
 46. Der er en stor stigning i antallet af socialt udsatte, der benytter socialtandplejen i København.

Mere fra dr.dk