Seneste Nyt

Chefen freder Michael Dyrby - kan fortsætte som chefredaktør på B.T.

Michael Dyrby kan fortsætte som chefredaktør på B.T., efter han har erkendt at have haft "upassende forhold" på sin tid som chef på TV 2.

Det siger Dyrbys chef, Anders Krab-Johansen, der er koncernchef for Berlingske Media. Dyrby har i et interview med Berlingske og et interview med DR's nyhedspodcast Genstart, der udkommer i morgen, sagt, at han var en del af del af problemet med den kultur på TV 2, som blev portrætteret i dokumentaren 'Sexisme bag skærmen' på Discovery+.

- Når det gælder Michael Dyrbys ansættelse som chefredaktør på B.T., så er det en præmis, at man opfører sig ordentligt.

- Vi har haft en alvorlig samtale. Han kender mine synspunkter og mine forventninger. Og derfor fortsætter samarbejdet, siger Anders Krab-Johansen til Ritzau.

Dyrby siger til Berlingske, at han er klar til at vende tilbage til arbejdet i morgen. Han har holdt ferie i kølvandet på, at dokumentaren udkom mandag i sidste uge.

Hør hele interviewet med B.T.'s chefredaktør i Genstart fra 04.00 onsdag morgen her og læs mere senere på morgenen her på dr.dk.

Nyheder

  1. Juridisk faderløse og berørte af spiralsagen vil demonstrere imod Mette Frederiksen

    Statsminister Mette Frederiksen (S) trækker de to sager om henholdsvis juridisk faderløse og spiraloplægninger i langdrag.

    Det mener flere borgere i Grønland, som har arrangeret en fredelig demonstration, når Mette Frederiksen på tirsdag deltager i det årlige rigsmøde i den grønlandske hovedstad, Nuuk. Det skriver grønlandske KNR.

    - Vi har arrangeret en fredelig demonstration, da vi over for statsministeren, Mette Frederiksen, vil vise, at hun som den øverste leder i riget må handle og bringe de her sager til afslutning, siger Klaus Frederiksen, som er en af arrangørerne og en del af sagen om juridisk faderløse, til KNR.

    Ifølge ham har de to sager det til fælles, at de involverede er blevet uretfærdigt behandlet af den danske stat. Derfor har de slået sig sammen for at vise deres utilfredshed.

    Spiralsagen handler om tusindvis af spiraloplægninger i grønlandske kvinder i 1960'erne og -70'erne, hvoraf flere ikke gav samtykke. I sidste uge blev en længe ventet undersøgelse af sagen sat i gang.

    Sagen om de juridisk faderløse handler om, at grønlandske børn født uden for ægteskab ikke havde ret til at kende identiteten på deres far frem til 1974 i modsætning til danske børn, som blev givet den ret i 1930'erne.

    Den danske stat har nægtet at imødekomme et krav om godtgørelse fra 26 grønlændere, der har stævnet staten for brud på menneskerettighederne.

  2. Protester fortsætter i Beograd, men Serbiens præsident nægter at gå af

    • Det var studerende, der ledte an i protesterne med bannere, hvorpå der stod "Serbien mod vold". (Foto: © MARKO DJURICA, Ritzau Scanpix)
    • Nye protester er planlagt til næste uge. (Foto: © STAFF, Ritzau Scanpix)
    • Masseskyderierne, der demonstreres mod, fandt sted for cirka en måned siden. I det ene dræbte en teenagedreng otte elever og en sikkerhedsvagt på en skole. To dage efter dræbte en 21-årig otte personer uden for Beograd. (Foto: © Andrej Isakovic, Ritzau Scanpix)
    1 / 3

    For femte gang på en måned blev gaderne i Serbiens hovedstad Beograd i går indtaget af demonstranter.

    De er utilfredse med de masseskyderier, der har fundet sted i landet i foråret - og de er også utilfredse med landets præsident, Aleksandar Vucic, skriver nyhedsbureauet AP.

    Præsidenten nægter al ansvar for de dødelige hændelser og har ignoreret demonstranternes ønske om, at han træder tilbage.

    Demonstranterne forlanger ellers, at han og flere regeringsmedlemmer går af, ligesom de ønsker, at sendetilladelsen fratages flere tv-stationer, der ifølge demonstranterne promoverer vold og glorificerer kriminelle.

    I går gik demonstranterne, der blev ledt af studerende, gennem Beograd med negative slagord rettet mod præsidenten, og de sendte en ballon i luften med ordene "Vucic, gå væk".

    Den aktuelle utilfredshed kan ende med at blive den største udfordring for Aleksandar Vucic i hans 11 år på magten, skriver AP.

    Ifølge analyseinstituttet Small Arms Survey Group er Serbien et af de lande i verden, der har den største andel af våbenejerskab i civilbefolkningen med 39 våben per 100 indbyggere. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  3. En drone er skudt ned over Krim, siger russisk embedsmand

    Adskillige vinduer i beboelseshuse på den russiskannekterede halvø Krim er blevet beskadiget, da en drone blev skudt ned her til morgen.

    Det skriver rådgiver for det russisk-udpegede styre på Krim, Oleg Kryuchkov, på beskedtjenesten Telegram ifølge det russiske nyhedsbureau Tass og Reuters.

    Han skriver, at officiel information fra myndighederne vil komme i løbet af morgenen.

    Dronen skal angiveligt have ramt byen Dzjankoj, som er et vigtigt knudepunkt på Krim, hvor Rusland blandt andet har etableret en militær luftforsvarsbase i nærheden.

    Reuters har ikke kunnet verificere meldingen.

  4. Politiet afgiver flere skud i forbindelse med biljagt i København

    Opdateret klokken 7.54 med citater fra Københavns Politi.

    Københavns Politi har her til morgen affyret flere skud i forbindelse med en jagt på to biler omkring Øresundsmotorvejen.

    Det oplyser politiet på Twitter.

    - Vi har her til morgen anholdt i alt fire personer, som forsøgte at flygte, da politiet ville standse dem. De fire var kørende i to biler, og begge førere forsøgte altså at slippe væk, skriver Københavns Politi.

    Ingen er kommet til skade i forbindelse med hændelsen.

    Eftersættelsen af de to biler endte i Henholdsvis Hvidovre og ved Sjællandsbroen, oplyser Københavns Politi.

    Ifølge TV 2, der har talt med Københavns Vestegns Politi, forulykkede den ene bil ved Kalvebodbroen i Hvidovre. Her forsøgte to personer at flygte fra stedet til fods, hvorefter de blev anholdt.

    Københavns Politi oplyser ikke, hvorfor de fire personer er blevet anholdt og vil nu tage stilling til, om de skal fremstilles i grundlovsforhør. Af hensyn til efterforskningen har de ikke flere oplysninger, lyder det.

  5. Australien vil etablere havpark på størrelse med Spanien

    Australien planlægger at etablere en gigantisk havpark ud for landets sydøstlige kyst, oplyser landets regering, skriver Ritzau.

    Regeringen foreslår at udvide den allerede eksisterende havpark Macquarie Island Marine Park til tredobbelt størrelse. I så fald vil et område på godt 475.000 kvadratkilometer være beskyttet, hvilket ifølge Ritzau svarer til et område på størrelse med Spanien.

    Som beskyttet havpark vil området være "fuldstændig lukket for fiskeri, minedrift og andre udvindingsaktiviteter", oplyser den australske miljøminister, Tanya Plibersek.

    Eksisterende fiskeri rettet mod den patagoniske isfisk vil ifølge ministeren få lov at fortsætte.

    - Macquarie Island er et enestående sted. Det er et fjerntliggende vidunderland for dyreliv - en afgørende yngleplads for millioner af havfugle, sæler og pingviner, siger Tanya Plibersek.

    Macquarie Island er optaget på Unescos verdensarvsliste.

  6. Skadede politifolk og brændende barrikader trods protestforbud i Leipzig

    • I Leipzigs Connewitz-distrikt blev adskillige barrikader bygget af skraldespande og paller sat i brand, som politiet måtte slukke med vandkanoner. (Foto: © SEBASTIAN WILLNOW, Sebastian Willnow/picture-alliance/dpa/AP Images)
    • En polititalskvinde oplyste sent lørdag aften, at der var blevet udstedt arrestordrer på fem mænd i alderen fra 20 til 32 år. De er mistænkt for at have brudt freden, skriver Ritzau. (Foto: © SEBASTIAN WILLNOW, Sebastian Willnow/picture-alliance/dpa/AP Images)
    • Lørdagens demonstration var til støtte for den 28-årige studerende Lina E. Derfor "Free Lina". Hun blev af en domstol i Dresden onsdag idømt fem år og tre måneders fængsel for at have dannet en kriminel forening, skriver Ritzau. (Foto: © SEBASTIAN WILLNOW, Sebastian Willnow/picture-alliance/dpa/AP Images)
    • Demonstranter kastede fyrværkeri, sten, flasker og brandbomber mod betjente, skriver Ritzau. (Foto: © Frank Rumpenhorst, Frank Rumpenhorst/picture-alliance/dpa/AP Images)
    1 / 4

    Forbud mod at demonstrere stoppede ikke en gruppe demonstranter i at protestere i den østtyske by Leipzig i aftes.

    Det førte til sammenstød med politiet, som ifølge Ritzau og det tyske nyhedsbureau DPA oplyser, at der var "massive optøjer", som blandt andet skadede et ukendt antal betjente.

    Demonstrationen var arrangeret af venstreorienterede aktivister, efter en domstol i Dresden havde idømt en studerende fra venstrefløjen en lang fængselsstraf. Hun er dømt for at stå i spidsen for en gruppe, der havde udført voldelige angreb på personer, som gruppen anså som højreorienterede aktivister, skriver Ritzau.

    Forbuddet mod demonstrationen blev givet ved en række domstole som følge af bekymringer for, at demonstrationen ville udvikle sig voldeligt.

  7. Solrig søndag i vente til langt de fleste

    Hvis du er stået op til sol, kan du godt forvente, at den ikke forsvinder igen. Det bliver nemlig solrigt i det meste af landet denne søndag, oplyser DMI.

    I den vestlige del af Danmark er der dog mange steder skyet her til morgen, men de forsvinder, så langt de fleste i landet får sol med temperaturer mellem 15 og 22 grader. Ved kyster med pålandsvind bliver det lidt køligere.

    Vinden bliver svag til jævn omkring vest eller fra skiftende retninger.

    I nat får vi tørt og klart vejr med temperaturer ned til mellem 5 og 10 grader med svag eller let vind fra forskellige retninger.

  8. Eksplosion nær Dnipro dræber en toårig pige og sårer 22

    Klokken 7.40 opdateret med information om, at en toårig pige er dræbt og et opjusteret tal for sårede.

    En toårig pige er dræbt og 22 mennesker såret, efter en toetagers beboelsesejendom nær den ukrainske by Dnipro i går blev ramt af en eksplosion.

    Det oplyser den regionale guvernør, Serhij Lysak, på beskedtjenesten Telegram.

    Pigen blev fundet under murbrokkerne i nat, lyder det fra Lysak.

    Her til morgen skriver Serhij Lysak også, at foruden etageejendommen blev ti huse, en bil, en butik og gasledninger også blev beskadiget i angrebet.

    I nat oplyste han, at der blandt de sårede er fem børn, heraf er tre alvorligt såret. Guvernøren fortalte ligeledes, at redningsfolk har trukket beboere ud fra murbrokkerne. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, skriver på Telegram, at eksplosionen fandt sted mellem to boliger.

    - Desværre er der mennesker under murbrokkerne. Igen beviser det, at Rusland er en terrorstat, lyder det.

    Rusland afviser, at landets militær går målrettet efter civile.

    Tidligere lørdag blev to personer ifølge den regionale russiske guvernør dræbt i et ukrainsk angreb i Belgorod-regionen, der grænser op til Ukraine.

  9. Amerikansk forsvarsanalytiker: Mette Frederiksen er en god kandidat til Nato-job

    Når snakken falder på, hvem der skal overtage jobbet som generalsekretær i Nato, når Jens Stoltenberg forlader posten, er statsminister Mette Frederiksen blevet et varmt navn.

    Og det er der flere grunde til, mener forsvarsanalytiker og programdirektør Mark Montgomery ved tænketanken Foundation for Defense of Democracies (FDD) i Washington D.C. ifølge Ritzau.

    Regeringens forsvarsudspil i denne uge bidrager sammen med milliardstøtten til Ukraine i høj grad til, at USA vil se Mette Frederiksen (S) som en god kandidat til posten som generalsekretær i Nato, mener Montgomery, der har en fortid i Nato.

    - Det ville være bedre, hvis de (Danmark, red.) var på to procent (andelen af BNP, der skal bruges på forsvar ifølge Nato-mål, red.) allerede i dag, men de arbejder hen imod det. Og de var omgående klar med støtte til Ukraine, helt fra begyndelsen. Så Danmark ses i USA som en konsistent og tæt allieret.

    - Derfor betragter USA Mette Frederiksen som en god kandidat, siger han ifølge Ritzau.

    Mette Frederiksen skal i morgen på besøg i Det Hvide Hus for at møde USA's præsident, Joe Biden.

    Mette Frederiksen har selv sagt, at hun ikke søger nyt job, og at hun er glad for at være statsminister i Danmark.

  10. Mæhle med opfordring til bitre AaB-fans: 'Hold jer væk fra spillernes indbakker'

    Den tidligere AaB-dreng Joakim Mæhle begræder klubbens nedrykning, (Foto: © Jonathan Moscrop, Associated Press)

    Der banker et AaB-hjerte indeni landsholdsspilleren Joakim Mæhle, som til dagligt spiller for den italienske klub Atalanta.

    Derfor er den tidligere AaB-spiller også er ked af det, efter klubben lørdag er rykket ud af Superligaen.

    - Hold kæft, hvor gør det ondt. Resultatet af mange års dårlig ledelse og dårlige beslutninger. Forhåbentligt bliver der ryddet godt og grundigt op i klubben. Hatten af for AaB's fans i denne sæson, skriver Joakim Mæhle på Twitter, inden han opfordrer nordjyske fodboldfans til at tænke sig om.

    - Hold jer væk fra spillernes indbakker, skriver Mæhle med budskabet om ikke at sende hadbeskeder til AaB-truppen.

    Landsholdsbacken er fra Østervrå i Nordjylland og spillede i sine ungdomsår for AaB, inden han i 2016/2017-sæsonen fik 24 kampe for superligaholdet. Herefter blev han solgt til belgiske Genk, som for to år siden sendte danskeren til Atalanta i Italien.

  11. Indiens premierminister besøger ofre for voldsom togulykke: 'Jeg er i dyb smerte'

    Premierminister Modi besøger ulykkesstedet. (Foto: © INDIA PRESS INFORMATION BUREAU)

    Indiens premierminister, Narendra Modi, siger, at han er i "dyb smerte", efter han i dag besøgte ofrene for landets værste togulykke i over to årtier.

    Mindst 288 omkom og omkring 1.000 blev såret, da tre tog kolliderede i delstaten Orissa i det nordøstlige Indien.

    Modi så ulykkesstedet og talte med flere af de sårede på et nærliggende hospital.

    - Vi kan ikke bringe dem tilbage, som vi har mistet, men regeringen er med dem, som nu sørger, sagde premierministeren ifølge CNN.

    Han sagde også, at regeringen vil "vende hver en sten", og at den, som bliver fundet skyldig i ulykken, vil blive straffet hårdt.

    Det er endnu uvidst, hvad der forårsagede ulykken.

  12. Flere anholdt i Hongkong forud for 34-årsdagen for massakren på Den Himmelske Freds Plads

    Politiet pågriber en person i handelsdistriktet Causeway Bay i Hongkong. (Foto: © Louise Delmotte, Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved)

    Politiet i Hongkong har anholdt mindst otte personer, dagen før 34-årsdagen for massakren på Den Himmelske Freds Plads i Beijing.

    Blandt de anholdte er flere kunstnere, skriver det norske nyhedsbureau NRK.

    Det er forbudt at mindes ofrene for massakren på det kinesiske fastland, og de seneste år har myndighederne også slået ned på markeringer af årsdagen i Hongkong.

    Sidste år blev adskillige demokratiforkæmpere anholdt, da de ville markere årsdagen i Victoria Park i Hongkong.

    Den 4. juni 1989 rykkede kinesiske soldater og kampvogne ind på den store plads i Beijing, også kaldet Tiananmen-pladsen.

    Her gik de til angreb på ubevæbnede demonstranter, som krævede demokratiske reformer. De fleste var unge studerende.

    Det vides ikke, hvor mange der blev dræbt - nogle siger flere tusinde, andre at det var flere hundrede.

  13. Russisk guvernør: To dræbt i angreb fra Ukraine

    Nye angreb i Rusland har i dag kostet to personer livet, siger guvernøren i regionen Belgorod.

    Belgorod grænser op til Ukraine, og det er anden dag i træk, at to personer ifølge guvernøren er omkommet.

    De seneste par uger er han jævnligt kommet med oplysninger om beskydninger i regionen, som han har anklaget ukrainske styrker for at stå bag.

    Ukraine afviser at være involveret i angrebene.

    Den ukrainske regering siger, at de militser, der angriber Belgorod-regionen fra Ukraine, er russere, som er modstandere af præsident Vladimir Putins styre.

  14. Biden underskriver og hæver gældsloftet i USA

    Den amerikanske stat stod til at løbe tør for penge den 5. juni.

    Men nu er det endeligt afværget, da præsident Biden har underskrevet lovgivning, der løfter gældsloftet, så staten igen kan låne penge til at betale de offentlige udgifter.

    Det oplyser Det Hvide Hus her til aften. Samtidig sender Biden en tak til de ledende politikere i Kongressen for samarbejdet omkring aftalen.

    Det var ventet, at Joe Biden i dag ville sætte sig ved bordet og underskrive aftalen, som er blevet vedtaget i begge kamre i Kongressen de seneste dage.

    Det amerikanske gældsloft er lige nu på svimlende 31.400 milliarder dollar, men det bliver suspenderet frem til 1. januar 2025.

    Ud over at suspendere gældsloftet indeholder aftalen også nedskæringer i det offentlige forbrug.

  15. Runes næste modstander ved French Open er fundet

    Mens Holger Rune på bagkant af sin komfortable sejr tidligere på dagen nok tilbragte aftenen med benene opad, skulle danskerens kommende modstander i fjerde runde ved French Open findes.

    Her stod duellen mellem den amerikanske favorit Taylor Fritz og argentineren Francisco Cerundolo. Det blev en intens omgang, men efter næsten tre timers spil kom overraskelsen, da undertippede Cerundolo slog top-ti-spilleren Fritz i fire sæt med cifrene 3-6, 6-3, 6-4 og 7-5.

    Den danske tenniskomet har aldrig tidligere mødt argentineren, som ligger nummer 23 på verdensranglisten.

    Kampen mellem Holger Rune og Francisco Cerundolo ved grand slam-turneringen i Paris spilles på mandag.

  16. Græsk politi finder 161 kilo kokain gemt blandt bananer

    Politiet i det nordlige Grækenland har beslaglagt omkring 100 pakker med kokain, som var skjult i containere med bananer i havnebyen Thesaloniki.

    Kokainen vejede 161 kilo og vurderes til at være næsten 24 millioner kroner værd.

    Stofferne var på vej til at blive solgt i Grækenland og andre europæiske lande, oplyser det græske politi.

    For en måned siden fandt politiet også en lignende mængde kokain, som også var skjult mellem bananer fra Sydamerika.

  17. Skoler i Utah forbyder Bibelen, fordi den er 'vulgær og voldelig'

    Et skoledistrikt i den amerikanske delstat Utah har fjernet Bibelen fra grund- og mellemskolen, fordi visse passager indeholder "vulgaritet og vold".

    Davis School District nord for Salt Lake city har fjernet de kopier af Bibelen, som skolerne havde stående på hylderne, skriver BBC.

    Bibel-forbudet kommer, efter en klage fra en forælder, der mener, at King James Bible indeholder materiale, som er upassende for børn.

    Sidste år vedtog den republikanske regering i Utah en lov, som forbyder "pornografiske eller uanstændige" bøger fra skoler.

    Skoledistriktet mener dog ikke, at Bibelen er i modstrid med loven fra 2022, men at den hellige skrift indeholder "vulgaritet og vold", som ikke er egnet for mindre børn.

    Det fremgår dog ikke, hvilke afsnit af Bibelen, som er vulgære eller voldelige, eller hvorfor det lige er King James-oversættelsen, der står for skud.

    King James Bible blev udgivet første gang i 1611.

  18. 15 dræbt i voldelige protester efter fængselsdom til oppositionspolitiker

    Antallet af dræbte efter to dages demonstrationer mod regeringen i Senegal er nu oppe på 15.

    Det oplyser politiet i Senegal, skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Demonstrationerne udviklede sig voldeligt i hovedstaden Dakar natten til lørdag, hvor et supermarked blev raseret og sat i brand, og mindst to tankstationer blev udsat for røveri. Biler blev også brændt af.

    Urolighederne kommer, efter at lederen af oppositionen, Ousmane Sonko, er blevet idømt to års fængsel for at have opført sig upassende over for personer under 21 år.

    Det sår tvivl om, hvorvidt han kan stille op som præsidentkandidat næste år.

    Ousmane Sonko har kaldt anklagerne for politisk motiverede.

    Et supermarked i Dakar blev brændt af under optøjerne i nat.

  19. Stort comeback af Barcelona sikrer Champions League-trofæet

    Lørdagens CL-finale i hollandske Eindhoven blev vundet af FC Barcelona. (Foto: © Daniela Porcelli, Represented by ZUMA Press)

    Efter et vanvittigt comeback sikrede fodboldklubben FC Barcelona sig lørdag trofæet i kvindernes Champions League med en sejr på 3-2 over tyske Wolfsburg i finalen.

    Spanierne kom ellers skrækkeligt fra land, da polske Ewa Pajor sendte tyskerne foran 1-0 allerede efter tre minutter. Lussingen blev fordoblet senere i første halvleg, hvor Wolfsburg tilmed bragte sig på 2-0.

    Herefter begyndte et comeback af de større.

    To gange på to minutter slog Patricia Guijarro til og udlignede finaleduellen, inden svenske Fridolina Rolfo blev matchvinder med 3-2 scoringen efter 70 minutter.

    Det er anden gang i historien, at spanierne løfter kvindefodboldens største klubtrofæ. Den første titel tog de for to år siden, da de vandt 4-0 over Chelsea med danske Pernille Harder på holdet.

  20. Dommer afviser forbud mod dragshows i amerikansk delstat: Det er i strid med forfatningen

    En føderal dommer i den amerikanske delstat Tennessee har afgjort, at en lov, som forbyder dragshows i offentligheden, eller hvor børn kunne se dem, er forfatningsstridig.

    I sin afgørelse, der blev afgivet i går, skriver dommeren Thomas Parker, at loven krænker ytringsfriheden og er "forfatningsmæssigt vag", skriver Washington Post.

    Loven ville have kriminaliseret "voksen kabaretunderholdning".

    En dommer blokerede i april måned midlertidigt for loven, men nu er den altså blevet afvist som grundlovsstridig.

    Lovforslaget i Tennessee står ikke alene.

    Mindst 26 andre lovforslag er blevet forsøgt indført i amerikanske stater i begyndelsen af 2023 med henblik på at begrænse offentlige dragshows, skriver Washington Post.

  21. Satte et bræt op på sin mors gravsted - nu må hun fjerne det igen

    Man kan ikke sætte et indgraveret bræt op i stedet for en gravsten på Slemminge Kirkegård ved Sakskøbing.

    Det slår det lokale menighedsrådet fast, og derfor er sognebarnet Lone Pedersen blevet bedt om at fjerne det bræt, hun satte op for et par måneder siden på sin mors gravsted.

    I Slemminge Fjelde Menighedsråd var formand Anette Eitz Watz ikke enig i flertallets afgørelse.

    - Vi har en paragraf, der henviser til, at det ikke må være "skæmmende". Og et flertal på fem mod to synes altså, at det var skæmmende, siger hun.

    Sagen er nu bragt videre til Lollands Østre Provsti, hvor provst Johannes Kristensen personligt ikke mener, at et bræt kan være skæmmende.

    - Men nu skal provstiudvalget mødes og træffe en afgørelse, siger han.

  22. Tre israelske soldater dræbt ved grænsen til Egypten

    Israelske soldater ved en militærbase ved grænsen til Egypten i den sydlige del af Israel. (Foto: © Menahem Kahana, AFP or licensors)

    Tre israelske soldater blev lørdag morgen dræbt af en egyptisk politibetjent ved en grænseovergang til Egypten.

    I første omgang skød og dræbte egypteren to israelske soldater.

    Han trængte da ind på israelsk territorium og dræbte nogle timer senere en tredje israelsk soldat. Egypteren blev også selv dræbt i en skudveksling, skriver Reuters.

    Israel og Egypten oplyser, at landene undersøger episoden sammen - i fuldt samarbejde.

    Drabene skete ved en grænseovergang, hvor der ellers har været fredeligt i mange år.

  23. Mette Frederiksen sender kondolencer til Indien efter alvorlig togulykke

    Den største togulykke i årtier ramte Indien i går, hvor mindst 261 personer mistede livet.

    Derfor har statsminister Mette Frederiksen (S) sendt sine kondolencer. Det gør hun via Statsministeriets Twitter-profil.

    - De dybeste kondolencer til familierne og vennerne til ofrene for den tragiske togulykke i Balasore, Indien.

    - Danmark står sammen med Indien og befolkningen i Indien i denne svære tid. Vi håber på en hurtig bedring for de sårede.

    Ved togulykken var to passagertog og et godstog involveret, og dødstallet ventes at stige.

  24. Radikales Morten Helveg stopper i politik

    Morten Helveg Petersen har siddet i Europa-Parlamentet siden 2014. Ved det seneste valg i 2019 fik han 97.667 personlige stemmer, skriver Ritzau. Billedet her er fra 2019. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

    Når vi i 2024 skal sætte kryds til EU-valget, bliver det uden Morten Helveg Petersens navn på stemmesedlen.

    Politikeren siger til Politiken, at han ikke vil genopstille til Europa-Parlamentet i Bruxelles, som han har siddet i for De Radikale siden 2014.

    Det bliver ikke bare et farvel til Bruxelles, men også til politik generelt, lyder det.

    - Jeg har haft ti fantastiske år hernede, men der er meget rejseri, og der er morgener, hvor det tager mig ti sekunder at finde ud af, hvor på kloden jeg egentlig er.

    - Jeg savner min kone, mine børn, familien og vennerne, og jeg er 56, så skal jeg noget andet, er det nu. Jeg bliver selvfølgelig siddende perioden ud, siger Morten Helveg Petersen til Politiken.

    Morten Helveg Petersen var fra 1998 til 2009 medlem af Folketinget.

  25. Brand på Thisted sygehus: Gerningsmand anholdt for ildpåsættelse

    Opdateret klokken 13.40 med nye oplysninger om den anholdte, branden og evakuerede.

    En brand på sygehuset i Thisted førte til formiddag til, at en afdeling med patienter blev evakueret til en anden afdeling.

    Branden, der ifølge Ritzau opstod på et værelse eller et toilet, er nu slukket, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

    Politiet har anholdt en gerningsmand for ildpåsættelse. Der er tale om en mandlig patient på hospitalet, som også inden anholdelsen truede både en brandleder og sygehusansatte med en kniv, oplyser vagtchefen ved politiet til Ritzau.

    Flere ansatte på sygehuset har som følge af branden og evakueringen været udsat for kraftig røg og bliver nu tjekket herfor, lyder det. I alt otte modtager behandling for mulige røgskader.

    19 patienter og flere ansatte blev evakueret.

    Politiet har ifølge Ritzau ikke nærmere klarhed over motivet for handlingen eller klarhed over, hvorvidt manden skal fremstilles for en dommer med krav om varetægtsfængsling.

  26. Politiet rykkede ud til to knivoverfald i Aarhus i aftes og nat

    Østjyllands Politi rykkede i aftes og i nat ud til meldinger om knivoverfald.

    Vagtcentralen fik en melding kort efter klokken 23 om, at en mand var stukket med kniv på Rosenhøj Bakke i Viby, skriver politiet i sin døgnrapport.

    Ifølge politiet viser den foreløbige efterforskning, at en mand muligvis blev såret i forbindelse med et slagsmål på stedet.

    Godt en time senere måtte de østjyske betjente igen rykke ud, da to mænd havde været involveret i et færdselsuheld, hvorefter de var blevet overfaldet og stukket med kniv på Langenæs Allé i Aarhus. Efterforskningen foregår stadig.

    Politiet skriver, at der ikke er noget, som indikerer en sammenhæng mellem de to sager.

  27. USA, Japan og Sydkorea vil dele data om nordkoreanske missiler

    Når Nordkorea fremover sender missiler afsted, skal dataudvekslingen om affyringer foregå i realtid mellem USA, Japan og Sydkorea.

    Sådan lyder en ny aftale mellem de tre lande ifølge AFP, skriver Ritzau.

    De tre lande har et mål om at dele varslingsdata om nordkoreanske missiler i realtid inden slutningen af året. Det skal gøre de enkelte landes varslingssystemer bedre, lyder målet ifølge Ritzau.

    Aftalen kommer, efter Nordkorea forsøgte at sende sin første spionsatellit ud i rummet i onsdags, hvilket skabte panik i Japan og Sydkorea. Missionen slog dog fejl, men selve forsøget er ifølge USA i strid med flere FN-resolutioner.

    Ifølge Reuters har Sydkoreas forsvarsminister i dag sagt, at nogle lande "ignorerer Nordkoreas ulovlige opførsel", hvilket truer FN's sanktioner mod landets missil- og atomprogrammer.

    Kina og Rusland ignorerede i går en amerikansk opfordring til FN's sikkerhedsråd om at fordømme Nordkorea for satellitforsøget, men skød i stedet skylden for stigende spænding på den koreanske halvø på USA.

  28. Overfaldt ansat på institution, stak af gennem taget og blev anholdt i rapsmark

    En 17-årig mand fra Fyn er blevet anholdt efter en hændelse fredag aften, hvor han overfaldt en ansat på den sikrede døgninstitution Egely.

    Institutionen ligger i Nørre Aaby og er for anbragte personer i alderen 12 til 17 år.

    Ifølge Fyns Politi overfaldt den unge mand en ansat, hvorefter han stak af igennem et tag og forsøgte at gemme sig i en rapsmark.

    Her blev han fundet liggende efter en halv times tid, og han blev anholdt. I dag skal en dommer ved et grundlovsforhør afgøre, om den 17-årige skal varetægtsfængsles.

    Politiet vil ikke gå i detaljer omkring overfaldet på den ansatte, der blev "slået med en genstand".

  29. Vingegaard-rival starter måske Touren med skinne på hånden

    Det forventes, at Pogacar og Vingegaard igen skal duellere om tronen til Tour de France. (Foto: © ETIENNE GARNIER, Associated Press)

    Den slovenske cykelstjerne Tadej Pogacar må muligvis indlede Tour de France med en skinne omkring håndleddet.

    For seks uger siden brækkede den 24-årige rytter håndleddet under Liège-Bastogne-Liège, hvilket straks skabte bekymring omkring hans muligheder for at blive klar til Touren.

    I Touren forventer mange endnu en duel om den samlede sejr mellem Pogacar og den forsvarende Tour-vinder, Jonas Vingegaard. Pogacar fortæller lørdag, at han har været så utålmodig i sin genoptræning, at han undervejs har trodset holdlægernes råd.

    - Jeg pressede mit hold til at komme tilbage på cyklen, men jeg ved godt, at jeg ikke må presse håndrodsknoglen alt for meget, siger Tadej Pogacar.

    Sloveneren forklarer, at han for tiden træner med en skinne i plastik, og det går langsomt fremad. Skaden vil dog formentlig fortsat påvirke ham, når Touren begynder i spanske Bilbao om fire uger.

    - Vi må se, om jeg kan begynde at lægge lidt mere pres på hånden.

    /Ritzau

  30. March for biodiversitet forventer op mod 10.000 i Københavns gader i dag

    Sådan ser ruten ud for dagens klimamarch i København. Start og slut er på Christiansborg Slotsplads.

    Der er planlagt en større begivenhed i København i dag, hvor tusindvis af mennesker klokken 13 ventes at deltage i en march for biodiversitet.

    Forventeligt et sted mellem 8.000-10.000, oplyser arrangøren bag 'Folkets Biodiversitetsmarch', som arrangementet hedder, til DR Nyheder.

    Marchen starter og slutter på Christiansborgs Slotsplads, og ruten går således forbi blandt andet Det Kongelige Bibliotek, Langebro, Glyptoteket, Nationalmuseet og Gammel Strand.

    Demonstranterne vil kræve, at politikerne sætter skub i arbejdet med at leve op til en målsætning om at have 30 procent beskyttet natur i 2030, som blev vedtaget på en FN-konference om biodiversitet i 2022.

    - Det er vigtigt, at vi går på gaden for at vise politikerne, at der er folkelig opbakning til meget mere beskyttet natur, og for at vise, at vi vil have handling nu og her, udtaler medarrangør Johannes Sartou.

    Bag marchen står Den Grønne Ungdomsbevægelse, Klimabevægelsen Danmark, Danmarks Naturfredningsforening, Ungdommens Klimaoprør, GreenPeace, Extinction Rebellion, Nyt Europa, Global Aktion, De Unge Biodiversitetsambassadører og Arternes Ambassade.

Mere fra dr.dk