Seneste nyt

Coronasvindel i Tyskland: Apoteks-ansat solgte falske vaccinepas over nettet

Overblik

 1. 24. okt kl. 10:48
  Coronasvindel i Tyskland: Apoteks-ansat solgte falske vaccinepas over nettet

  En kvindelig apoteksansat sidder sammen med en formodet medskyldig nu i varetægtsarrest, fordi politiet i Bayern mener, at parret har solgt falske OR-koder til digitale coronapas i hundredevis.

  For 350 euro stykket (2.600 kroner) har man siden august over nettet kunnet købe et vaccinebevis af kvinden. Alene i oktober har hun solgt over 500 falske coronapas, skriver Der Spiegel.

  Under ransagninger på apoteket og i parrets lejligheder i fredags fandt politiets enhed til bekæmpelse af svindel i sundhedsvæsnet kryptovaluta og kontanter til en samlet værdi på omkring 100.000 euro (745.000 kroner). Svindlerne har brugt apotekets IT-system til at lave de falske beviser, uden at apotekeren har været involveret. Det er hverken sikkert, at man kan gøre de pågældende svindelpas ugyldige eller at man kan identificere køberne.

 2. 5 min. siden

  Akutafdelingen i Holstebro har fået påbud af Arbejdstilsynet

  Arbejdsmiljøet på akutafdelingen i Holstebro halter.

  Sådan lyder konstateringen fra Arbejdstilsynet, der netop har givet Hospitalsenheden Vest et påbud om at rette op på forholdene.

  I påbuddet bliver det beskrevet, hvordan sygeplejersker ofte må stå alene med stærkt smertepåvirkede patienter uden at kunne tilkalde hjælp.

  Arbejdstilsynet vurderer, at arbejdet med patienterne ikke er blevet udført sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt.

  DR har tidligere beskrevet, hvordan sygeplejerskerne på afdelingen i stor stil er blevet tvunget til at tage ekstravagter, for at få driften til at hænge sammen.

  Senest den 8. februar skal hospitalet orientere om, hvordan man vil efterkomme påbuddet. Og sygeplejefaglig direktør Ida Gøtke forsikrer, at de gør alt for at rette op på problemerne.

 3. 56 min. siden

  Modemagasin dropper alt indhold med pels

  Elle har som det første internationale modemagasin besluttet, at det fremover skal være slut med pels i alle afskygninger.

  Det gælder både på hjemmesiden og i magasinerne, hvor artikler og annoncer om pels bliver udfaset, fordi det 'ikke længere flugter med vores værdier', siger Elles internationale direktør, Valeria Bessolo ifølge dw.com.

  - Pels er blevet gammeldags, slår hun fast.

  Elle har allerede droppet pels i 13 af sine magasiner, der udgives i 45 udgaver verden over. 20 stopper fra årsskiftet, mens de sidste gør det et år senere.

  Flere af de store modehuse såsom Gucci, Versace og Prada er allerede stoppet med at bruge pels.

 4. I dag kl. 10:10

  Brasiliansk mesterskabseufori: Fodboldklub uddeler gratis tatoveringer

  Torsdag aften var tusindvis af fans samlet i gaderne i Belo Horizonte, hvor veje var afspærret, og fyrværkeri kunne ses over hele byen. (Foto: CRIS MATTOS © Ritzau Scanpix)

  De nykårne mestre fra Atletíco Mineiro vil fejre deres første brasilianske mesterskab i et halvt århundrede ved at give gratis tatoveringer til deres fans.

  Atletíco Mineiro vandt det brasilianske Serie A-trofæ torsdag aften ved at slå Bahia 3-2.

  Efterfølgende fortalte Atletíco Mineiros sponsor, at den vil betale for gratis tatoveringer til klubbens fans i næste uge.

  Det rapporterer radiostationen Rádio Itatiaia. Sponsoren, byggefirmaet MRV, vil afsløre flere detaljer fredag, lyder det. MRV er i øjeblikket ved at opføre et nyt stadion til Atletíco Mineiro.

  Det er endnu ikke blevet oplyst, hvilken størrelse tatovering eller hvilket design sponsoren vil betale for.

  - Aktionen, som starter i morgen klokken 09.00, vil foregå efter et først-til-mølle-princip, skriver Rádio Itatiaia på sin hjemmeside.

  Det er første gang siden 1971, at Atletíco Mineiro vinder det brasilianske mesterskab.

  /ritzau/Reuters

 5. I dag kl. 09:48

  Bramsen: Dansk forsvar har ikke observeret ufoer

  En amerikansk rapport om uidentificerbare flyvende objekter (ufoer) har ledt til, at De Konservatives Niels Flemming Hansen har spurgt forsvarsminister Trine Bramsen, om Forsvaret i Danmark har observeret fysiske flyvende objekter, som bevæger sig på uforklarlige måder, de seneste ti år.

  Det skriver Ritzau.

  Den amerikanske rapport handler om observationer af ufoer. I den hedder det, at 143 ud af 144 uforklarlige luftfænomener observeret mellem 2004 og 2021 er "fortsat uforklarlige".

  Men den danske forsvarskommando har altså ikke observeret nogle flyvende objekter, hvis adfærd og oprindelse var uforklarlig, skriver ministeren i et svar til Niels Flemming Hansen.

 6. I dag kl. 09:42

  To personer fremstilles i grundlovsforhør efter skuddrab på Nørrebro

  To personer fremstilles nu i grundlovsforhør efter et skuddrab på Nørrebro i går aftes.

  Det skriver Ritzau.

  Grundlovsforhøret starter klokken 10.45, og anklagemyndigheden vil begære lukkede døre. Det oplyser politiet, der ikke har yderligere oplysninger om sagen.

 7. I dag kl. 09:36

  Viktor Axelsen kåret som verdens bedste badmintonspiller

  Viktor Axelsen vandt i august OL-guld. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Viktor Axelsen er kåret som årets mandlige badmintonspiller for 2020-2021 af Det Internationale Badmintonforbund, BWF.

  Det blev afsløret ved en videostreamet prisoverrækkelse tidligt fredag dansk tid.

  Axelsen bliver dermed den første dansker siden 1999, der modtager prisen. Det år blev Camilla Martin hædret, efter at hun var blevet verdensmester.

  Prisen blev introduceret i 1998, hvor Peter Gade fik prisen. Frem til 2007 var prisen fælles på tværs af køn, men året efter gik man over til at kåre både årets mandlige og kvindelige spiller.

  Axelsen er nået frem til finalen i 9 ud af 11 individuelle turneringer i 2021 indtil videre. Seks af dem har han vundet, to blev tabt i tætte kampe, mens coronasmitte forhindrede ham i at stille op i EM-finalen.

  Han vandt suverænt OL-guld i Tokyo og har desuden vundet Super 1000-turneringerne Yonex Thailand Open, Toyota Thailand Open, Denmark Open og Indonesia Open.

  Fynboen kan endda nå at vinde endnu to store titler i 2021. Aktuelt spiller han World Tour Finals, hvor han er klar til lørdagens semifinaler, og senere i december er han favorit til at vinde VM.

 8. I dag kl. 09:30

  428 kilo ulovligt fyrværkeri er fanget i tolden

  Ulovligt fyrværkeri tilbageholdt i slutningen af november 2021. (Foto: Toldstyrelsen © Toldstyrelsen)

  Kanonslag, batterier, røggranater, romerlys og nødraketter.

  I Toldstyrelsen kan det godt mærkes, at nytårsaften nærmer sig, for der er blevet beslaglagt masser af ulovligt fyrværkeri den seneste tid.

  I alt er 428 kilo blevet konfiskeret siden årsskiftet. Sidste år var mængden 608 kilo, og det var ny rekord.

  Når tolderne beslaglægger ulovligt fyrværkeri, bliver sagerne overdraget til politiet, og de kan resultere i bødestraf.

  I Danmark starter fyrværkerisalget den 15. december og løber til og med 31. december. Men man må kun affyre det fra den 27. december til og med 1. januar.

 9. I dag kl. 08:34

  Ny Vollsmose-læge har fordoblet antallet af patienter på et halvt år

  540 patienter har tilmeldt sig ny praktiserende læge i Odense-bydelen Vollsmose. Det viser tal, DR Nyheder har fået fra Region Syddanmark.

  Ifølge sundhedsøkonom Jakob Kjellberg fra VIVE skal en lægeklinik have 1500-1600 patienter for at være bæredygtig. Læge Peder Ahnfeldt-Mollerup, som er stifter og medejer af klinikken, siger, at klinikken på rette vej, og han lover, at der er en læge i Vollsmose også om fem-ti år.

  - Det er der helt sikkert. Vi bliver her.

  Da klinikken åbnede for 15 måneder siden, havde Vollsmose, som huser knap 10.000 indbyggere, været uden læge i 16 år.

 10. I dag kl. 08:20

  Formel 1-verdensmester kritiserer Saudi-Arabiens 'skræmmende' lovgivning for homoseksuelle

  Lewis Hamilton har vundet syv verdensmesterskaber og en Formel 1-sportens allerstørste stjerner. (Foto: Andrej Isakovic © Ritzau Scanpix)

  Formel 1-køreren Lewis Hamilton er ikke imponeret over, at han i weekenden skal køre løb i Saudi-Arabien.

  Han kalder landets lovgivning, der blandt andet forbyder homoseksualitet, for 'skræmmende'.

  - Føler jeg mig tilpas her? Det vil jeg ikke sige, at jeg gør, men det er ikke min beslutning. Det er sporten, der har besluttet at være her, siger han ifølge The Guardian.

  Den syvdobbelte verdensmester har tidligere højlydt talt for ligestilling og tolerance, og i det forrige løb i Qatar bar han en regnbuefarvet hjelm.

  Samme hjelm vil han også køre med i Saudi-Arabien for at vise sin utilfredshed med landets diskrimination.

  - Hvis nogen vil læse op på lovgivningen for LGBT+-samfundet, er den ret skræmmende. Der skal forandringer til, siger Lewis Hamilton.

  Lewis Hamilton i sin regnbuefarvede hjelm i Qatar, og som han vil køre med i både Saudi-Arabien og Abu Dhabi de kommende uger også. (Foto: Noushad Thekkayil © Ritzau Scanpix)
 11. I dag kl. 07:55

  Nordjysk skole lukker ned, fordi lærer er formodet smittet med Omikron-varianten

  Aalestrup Skole i Vesthimmerlands Kommune er lukket til og med tirsdag i næste uge, fordi der er mistanke om, at en lærer på skolen er smittet med den nye coronavariant Omikron.

  Skolen bliver nu nedlukket til og med tirsdag i næste uge – altså i alt tre skoledage, oplyser Vesthimmerlands Kommune.

  Anbefalingen lyder, at alle lader sig teste to gange - søndag og mandag - fordi det er fjerde- og sjettedagen efter den sidste mulige kontakt med den smittede lærer.

  I starten af ugen lukkede en skole i Odense, fordi der var mistanke om et udbrud med Omikron-varianten, men det viste sig ikke at være tilfældet.

 12. I dag kl. 07:13

  Ny forskning afslører: Julefrokosten straffer din lever hårdt

  Julefrokosterne er over os, men du skal være varsom med såkaldt binge-drinking - altså alt for mange snaps og julebryg over kort tid.

  Ny forskning fra Syddansk Universitet viser nemlig, at din lever lider dobbelt så meget som resten af kroppen under akut druk.

  - Det kommer bag på os, at leveren tager så mange tæsk. At have en dobbelt så høj promille som resten af kroppen, det er virkelig meget, siger læge og lektor på SDU Maja Thiele.

  I et forsøg drak forskerne 39 testpersoner fulde, og allerede dagen efter kunne de konstatere, at der var dannet arvæv i forsøgspersonernes lever. Arvæv i for store mænger er årsagen til skrumpelever.

 13. I dag kl. 06:59

  Weekenden byder formentlig på mere sne for nordjyderne, men det bliver ikke så voldsomt

  Sne på vejene omkring og på E45 Nordjyske Motorvej i Jylland torsdag i går. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  Nord for Limfjorden får de formentlig en omgang sne igen henover weekenden, mens resten af landet bliver spist af med regn, hvis der kommer nedbør.

  De kaotiske scener, der udspillede sig tidligere på ugen, skal man dog ikke forvente en gentagelse af i Nordjylland, siger Frank Nielsen, der er vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut.

  - Det her helt ragnaroks-agtige vejr, vi har set nogle steder på det seneste, får vi ikke at se i weekenden, men det er blevet vintervejr, og det har også sneet flere steder hen over natten.

  I dag kommer temperaturerne til at ligge mellem frysepunktet og fem graders varme.

 14. I dag kl. 06:07

  Gadaffis søn får lov til at stille op til præsidentvalget i Libyen

  En domstol i Libyen har givet grønt lys til, at Saif al-Islam Gadaffi kan stille op til det kommende præsidentvalg i landet.

  Som efternavnet afslører, er han søn af den tidligere mangeårige leder af landet Muammar Gadaffi, der blev myrdet af oprørere i 2011.

  Saif al-Islam Gadaffi, der i dag er 49 år, var en af sin fars nærmeste medarbejdere og betroede.

  Han var i første omgang blevet erklæret uegnet som præsident af en valgkommission, fordi han er tidligere dømt, men den beslutning er nu blevet omgjort, skriver Ritzau.

  I 2011 efter sin fars fald blev han taget til fange og dømt til døden, men han blev alligevel løsladt efter seks år.

  Første runde i det libyske valg afholdes den 24. december.

 15. I dag kl. 05:53

  Årsagen til strømafbrydelser i Nuuk er fundet - men fejlen kan tage uger at udbedre

  I Nuuk i Grønland har der de seneste dage været store problemer med strømafbrydelser, og nu er fejlen fundet.

  Ifølge Kasper Mondrup, der er direktør for energiselskabet, er det et bånd, der holder strømkablerne sammen, der er begyndt at trevle op.

  Det har resulteret i, at kablerne løsner sig og støder sammen og dermed forårsager flere strømafbrydelser.

  Kablerne skal nu skiftes, omend det er et omfattende arbejde, der skal i gang, siger Kaspar Mondrup til mediet Sermitsiaq.AG.

  - De kabler, der skal skiftes, ligger på landjorden og kan repareres lokalt. Men reparationen er omfattende, og det kan tage dage eller uger, før vi kan få stabil elforsyning fra vandkraftværket i Buksefjorden.

 16. I dag kl. 05:42

  Første tilfælde af Omikron i New York og Berlin

  Coronavarianten Omikron fortsætter med at sprede sig verden over.

  I USA er der nu konstateret fem tilfælde af smitten i delstaten New York.

  - Lad mig gøre det klart: Der er ingen grund til at gå i panik. Vi vidste, at denne variant var på vej, og vi har redskaberne til at stoppe spredningen, skriver Kathy Hochul, delstatens guvernør, på Twitter.

  I går kunne amerikanske medier fortælle om det første amerikanske tilfælde, der blev konstateret i Californien.

  Også i Berlin har sundhedsmyndighederne for første gang registreret et tilfælde med smitte af den nye variant, skriver Ritzau.

 17. I dag kl. 05:28

  Fransk brexit-forhandler bliver ikke præsidentkandidat

  Franskmanden Michel Barnier indtog en prominent rolle i brexit som chefforhandler for EU.

  I sommer meddelte han så, at han ville være præsidentkandidat for det republikanske parti.

  Men det bliver ved drømmen for Michel Barnier. Efter en elektronisk afstemning blandt partiets medlemmer står det klart, at der ikke var opbakning til ham, og han er derfor ude af kampen om at blive Frankrigs næste præsident.

  De to kandidater fra det republikanske parti bliver i stedet regionsrådsformand i Paris og tidligere minister Valerie Pecresse og EU-parlamentarikeren Eric Ciotti fra Nice.

  Franskmændene går til præsidentvalg den 10. april næste år.

 18. I dag kl. 05:20

  14-årig er fundet i god behold efter at have været meldt savnet i flere dage

  I nat kunne politiet sætte punktum for eftersøgningen af en pige på 14 år, der havde været meldt savnet siden den 27. november.

  Klokken 03.00 blev hun fundet hos en bekendt, og hun er nu tilbage hos sin familie i Præstø.

  I går blev hun efterlyst med navn og billede, og det gav politiet lidt at arbejde med, fortæller vagtchef Stefan Jensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

  - Hun har jo været efterlyst i medierne, så der er flere, som har henvendt sig, fordi de har set hende, siger han.

  Pigen har på ingen måde lidt overlast, oplyser politiet også.

 19. I dag kl. 05:13

  Mundbind bliver igen et krav på SAS' ruter i Skandinavien

  Alle rejsende på SAS' skandinaviske ruter skal fra mandag den 6. december bære mundbind, skriver SVT.

  - Når de skandinaviske myndigheder nu begynder at genindføre krav og anbefalinger vedrørende brugen af mundbind, genindfører SAS også kravet for alle flyvninger som en sikkerhedsforanstaltning, lyder forklaringen.

  Kravet blev ellers fjernet i midten af oktober, da de skandinaviske lande begyndte at ophæve restriktionerne.

  På de øvrige internationale ruter skal man i forvejen bære mundbind i SAS' fly.

 20. I dag kl. 00:00

  Repræsentanternes hus stemmer for lovforslag, der forhindrer økonomisk nedlukning

  I USA har et flertal i Repræsentanternes Hus for kort tid siden stemt for et lovforslag, der forhindrer en økonomisk nedlukning af den amerikanske regering, skriver Ritzau.

  Lovforslaget blev vedtaget med 221 stemmer for og 212 imod. Kun én republikaner stemte for. Loven holder regeringen kørende i 11 uger, og dermed undgår man en nedlukning, der ellers ville være trådt i kraft efter midnat fredag.

  Lovforslaget skal nu vedtages i senatet inden midnat fredag.

  Det sker en gang imellem, at statetsapperatet må lukke ned, fordi de to partier ikke kan blive enige. I 2018 betød det eksempelvis, at op mod 800.000 statsansatte måtte undvære løn.

 21. I går kl. 23:12

  USA og Iran har ikke meget tiltro til hinanden i atomforhandlinger

  USA og Iran er i gang med forhandlinger, der skal få en atomaftale fra 2015 tilbage på sporet.

  Men den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, er skeptisk og siger ifølge Ritzau, at USA inden for de næste dage "vil vide, om Iran faktisk har til hensigt at engagere sig i god tro".

  - Jeg må sige, at de seneste skridt og den seneste retorik ikke giver os meget grund til optimisme, siger han.

  Også Iran er mistroiske.

  - Vi tog til Wien (hvor forhandlingerne foregår, red.) med seriøs beslutsomhed, men vi er ikke optimistiske, siger udenrigsminister Hossein Amir-Abdollahian.

  Det var tidligere præsident Donald Trump, der trak USA ud af aftalen med Iran.

 22. I går kl. 22:22

  Danskerne er 'meget berørte' efter Mia Rejs skade i den første VM-kamp

  Danmark tog en stensikker sejr mod Tunesien ved VM i håndbold. Men det er skaden, som Mia Rej pådrog sig i begyndelsen af anden halvleg, der tager fokus efter kampen. Det fortæller Simone Petersen.

  - Spillemæssigt er vi ret tilfredse med den præstation, vi leverer i dag. Der var et par fejl her og der, men det kommer, når man fører så stort.

  - Men lige nu overskygger hele situationen med Rej. Vi er meget berørte, siger Simone Petersen.

  Heller ikke landstræner Jesper Jensen brød sig om situationen.

  - Jeg ser ikke situationen, men kun reaktionen. Det er megahårdt at se på. Det er aldrig rart, når spillere får så ondt i en kamp. Vi gider ikke gætte på, hvad det kan være, det har vi ikke nogen anelse om, men det gør selvfølgelig ondt at se på, siger Jesper Jensen.

  Danmark vandt 34-16 over Tunesien.

 23. I går kl. 22:18

  Tysklands militær hædrede Merkel med østtysk punk

  En tappenstreg er den fornemste militærceremoni i Tyskland. (Foto: FABRIZIO BENSCH © Ritzau Scanpix)

  Her til aften blev den afgående tyske forbundkansler, Angela Merkel, hædret af det tyske militær i Berlin.

  Det blev hun ifølge Ritzau ved en nøje koreograferet afskedsceremoni - en såkaldt tappenstreg - inden hun i næste uge forlader politik efter 16 år som forbundskansler. Til tonerne af blandt andre den østtyske punksangerinde Nina Hagen.

  En tappenstreg er en militærceremoni til musik og er den fornemste militærceremoni. Traditionen blev indført, da Helmut Kohl gik af som kansler i 1998. Musikken til ceremonien var valgt af Merkel selv.

  Merkel sagde, at de seneste 16 år på har været "begivenhedsrige og ofte udfordrende".

  - De har udfordret mig politisk og menneskeligt, lød det.

  Ankela Merkel går snart af som forbundskansler. (Foto: STEFANIE LOOS © Ritzau Scanpix)
 24. I går kl. 22:03

  Danmark vinder sikkert, men mister profil til grim skade

  Danmark havde ingen problemer med at vinde mod Tunesien i den første kamp ved VM.

  Men sejren havde en stor pris. Det offensive omdrejningspunkt Mia Rej måtte i anden halvlegs begyndelse bæres fra banen med det, der ligner en grim knæskade.

  Fra kampens første minut var danskerne hurtigere, stærkere og bedre end Tunesien, og gik til pause med en komfortabel føring på 16-8. Særligt Kathrine Heindahl var i hopla med fem scoringer i halvlegen.

  Anden halvleg var knap begyndt, da Mia Rej stødte sammen med en tunesisk forsvarsspiller og Mette Tranborg og straks faldt til gulvet og skreg i smerte.

  Danmark kørte dog sejren hjem, som endte med at lyde på 34-16.

 25. I går kl. 21:45

  Biden vil gennem vinteren uden nedlukning med rejserestriktioner og gratis test

  USA står ikke over for en ny nedlukning på grund af coronavirus, og en plan fra præsidenten skal få det til at fortsætte sådan hen over vinteren.

  Præsident Joe Biden har i dag fremlagt en plan for coronahåndteringen i vintermånederne, hvor eksperter virderer, at antallet af smittede vil stige.

  Som en del af planen indføres der rejserestriktioner, hvor alle passagerer fra udlandet nu skal lade sig teste inden ankomsten til USA.

  Samtidig er der afsat millioner af dollar til at sikre, at amerikanerne gratis kan teste sig selv der hjemme, skriver Ritzau.

  - Jeg ved, at covid-19 har været meget splittende. Her til lands er det blevet et politisk spørgsmål. Det bør det ikke være, men det har det været, sagde Joe Biden.

 26. I går kl. 20:47

  Politiet opfordrer til at spare på strømmen i Nuuk: 'Udsæt al den vask og madlavning, der kan vente til senere'

  Den grønlandske hovedstad, Nuuk, blev ramt af en total strømafbrydelse tidligere på ugen. Og selvom strømmen er tilbage i det meste af byen, er der stadig problemer.

  Derfor opfordrer politiet i Grønland til, at man sparer mest muligt på strømmen i Nuuk for ikke at overbelaste nødkraftværket.

  - Vaskemaskiner, radiatorer og ovne bruger rigtig meget strøm – så udsæt al den vask og madlavning, der kan vente til senere og sluk for radiatorer i de rum, der ikke bruges, skriver Grønlands Politi på Facebook.

  Strømmen til Nuuk kommer normalt fra et vandkraftværk i Buksefjorden, men problemer på et kabel gav tidligere på ugen et strømnedbrud. Nu kommer strømmen i byen fra et dieseldrevet nødkraftværk.

 27. I går kl. 19:51

  Blinken: Op til Rusland at nedtrappe konflikt

  I forbindelse med OSCE-mødet i Stockholm i dag har den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, mødtes med sin russiske modpart Sergej Lavrov.

  Det skete, efter at USA og Nato-landene har udtrykt bekymring over den russiske troppeopmarchering ved grænsen til Ukraine. Mødet, som varede omkring en halv time, ses som et skridt på vejen til et egentligt topmøde mellem USA's præsident, Joe Biden, og Ruslands Vladimir Putin. I mellemtiden opfordrer Blinken russerne til at trække deres mange tropper tilbage fra området nær den ukrainske grænse.

  - Nu er det op til Rusland at nedtrappe de nuværende spændinger ved at sætte den nylige troppeopbygning i backgear, vende til normal fredstidspositioner og afstå fra yderligere intimidering og forsøg på at destabilisere Ukraine, sagde Antony Blinken ved et efterfølgende pressemøde.

 28. I går kl. 19:39

  Skuddræbt på Nørrebro var 'kendt af politiet i bandesammenhæng': To er anholdt

  Politiet har siden i eftermiddag været massivt til stede i området omkring Nørrebrogade. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

  I eftermiddag blev en person skudt i ryggen og dræbt på Nørrebro i København.

  Nu fortæller Københavns Politi, at den dræbte mand i forvejen var "kendt af politiet i bandesammenhæng" - altså en person med tilknytning til bandemiljøet.

  Samtidig oplyser politiet, at man har anholdt to personer, som muligvis kan sættes i forbindelse med skuddrabet. Det skriver Københavns Politi på Twitter.

 29. I går kl. 18:21

  Østrigs kansler vil træde tilbage, når hans parti har fundet ny leder

  Østrigs kansler, Alexander Schallenberg, har tænkt sig at træde tilbage, så snart hans parti - det konservative ÖVP - har fundet en ny partileder.

  Partiet skal have en ny formand, efter den tidligere kansler Sebastian Kurz trak sig fra formandsposten tidligere i dag. Kurz gik af som Østrigs kansler for mindre end to måneder siden, da han blev efterforsket i en korruptionssag.

  Partiet skal altså nu have valgt en ny formand.

  - Jeg er af den faste overbevisning, at begge poster – regeringschef og leder af det østrigske parti, der har fået flest stemmer – snart igen bør besættes af en og samme person, siger kansler Schallenberg ifølge Ritzau.

 30. I går kl. 17:42

  Kronprinsessens 50-årsfødselsdag fejres med taffel på Rosenborg

  Når kronprinsesse Mary den 5. februar næste år fylder 50, så vil det på aftenen blive markeret med et gallataffel på Rosenborg Slot i Kongens Have i København. Det oplyser kongehuset.

  Dronningen er vært for taflet, hvor blandt andet den kongelige familie og repræsentanter for det officielle Danmark deltager.

  Det seneste taffel på Rosenborg blev afholdt i 2006 i forbindelse med slottets 400-års jubilæum.

 31. I går kl. 17:36

  Skud på Nørrebro: En person er dræbt af skud i ryggen

  Politiet er talstærkt til stede på Nørrebro. (Foto: Emma Toft)

  En person er blevet ramt af et skud på Nørrebro i København. Københavns Politi oplyser til flere medier, at vedkommende er blevet dræbt af skud i ryggen.

  - Vi kommer derud, hvor vi kan konstatere, at én person er ramt af skud i ryggen. Personen bliver kørt på hospitalet. Kort efter får vi at vide, at personen er afgået ved døden, siger vagtchef i Københavns Politi Martin Kajberg til TV 2 Lorry.

  Tidligere på eftermiddagen meldte politiet ud, at man var rykket ud med mange styrker til en anmeldelse om et muligt skyderi, og nu bekræfter man altså, at en person er skudt og dræbt.

  Ifølge politiet er det sket i et område omkring Nørrebrogade, hvor der nu også er spærret af. Anmeldelsen kom klokken 16.28, oplyser politiet til TV 2 Lorry.

  Artiklen er opdateret klokken 17.53 med nye oplysninger.

 32. I går kl. 17:30

  Kun syv sygeplejersker har sagt op i Region Nordjylland

  Kampagnen blandt sygeplejerskerne med opfordring til en kollektiv opsigelse har tilsyneladende ikke båret frugt i Nordjylland.

  Region Nordjylland har modtaget syv opsigelser fra sygeplejerske den 30. november.

  - Til sammenligning modtog vi den 30. november 2020 i alt otte opsigelser fra sygeplejersker, lyder det fra Region Nordjyllands pressekonsulent Mathias Mosskov.

  Opfordringen til protestopsigelser kom fra en Facebookgruppe med navnet '#Kollektivopsigelse - Vi siger fra!' med sygeplejersken Luca Pristed som administrator.

 33. I går kl. 17:12

  Alle skal testes ved indrejse til Norge

  Som en del af de nye coronarestriktioner, som den norske regering indfører for at bremse smitten med Omikron-varianten, bliver det nu obligatorisk for alle indrejsende at blive testet for corona.

  Hvis der er et testcenter ved grænsen, hvor man kommer ind i Norge, skal testen tages der.

  Ellers skal testen tages senest 24 timer efter ankomsten.

  Kravet gælder også for færdigvaccinerede samt personer, som allerede har været smittet med corona, fastslår den norske sundhedsminister, Ingvild Kjerkol.

  Alle indrejsende over 12 år skal bære mundbind på offentlige steder, hvor det ikke er muligt at holde afstand, indtil de har fået en negativ test.

  Det nye krav om test gælder fra midnat.

 34. I går kl. 16:56

  I morgen starter politiets jule-spirituskontroller

  Hvis din julefrokost ikke er blevet aflyst, er der en stor sandsynlighed for, at en fredag eller lørdag i de kommende uger står på netop julefrokost.

  Det gør de nemlig for rigtig mange. Derfor sætter politiet fra i morgen gang i de årlige jule-spirituskontroller i trafikken, som har fokus på lidt for glade julefrokostgæster, der har sat sig i bilen med for høj promille.

  Der vil især være fokus på fredage og lørdage i december, men også på søndage, hvor promillen stadig kan være høj fra om lørdagen, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse. Desuden vil der være ekstra kontroller 1. og 2. juledag.

  I julekontrollerne i 2020 - hvor mange julefrokoster var aflyst på grund af corona - blev 432 personer sigtet for spirituskørsel og 784 for at være påvirket af narkotika eller medicin under kørslen.

 35. I går kl. 16:36

  Nye restriktioner i Norge efter mistanke om stort Omikron-udbrud

  Den norske regering skruer nu op for coronarestriktionerne for at forsinke udbredelsen af Omikron-varianten. Det har den norske statsminister Jonas Gahr Støre (Arbeiderpartiet) netop fortalt ved et pressemøde.

  Udmeldingen kommer, efter at man har konstateret, at mellem 50 og 60 mennesker er blevet smittet med corona i forbindelse med en julefrokost i Oslo, og man har fastslået, at en af dem er smittet med Omikron-varianten. Selvom det endnu ikke er fastslået, antager man, at de andre også er blevet smittet med den nye variant.

  Der bliver både regionale stramninger, som omfatter brug af mundbind, i Oslo og de omkringliggende kommuner, samt nationale tiltag og nye indrejserestriktioner. Derudover opfordrer regeringen til, at alle tager imod tilbuddet om booster-vaccinen.

 36. I går kl. 16:31

  Snevejret forhindrer svin i at nå frem: Danish Crown forventer 10.000 færre slagtninger i dag

  Snevejret i Nordjylland har også haft betydning for Danish Crown, som i dag forventer at slagte tusindvis færre svin end planlagt.

  - Vi er faktisk rimelig hårdt ramt af snevejret. Når vi går ud af dagen, vil vi have tabt omkring 10.000 slagtninger. Det svarer til 15-20 procent af det, vi slagter over hele Danmark på en dag, fortæller pressechef for Danish Crown Jens Hansen.

  Det er Danish Crowns jyske slagterier i Horsens, Herning og Sæby, som er ramt.

  Slagteriet i Sæby skulle have stået for cirka halvdelen af de 10.000 slagtninger.

  - Vi har sendt en del medarbejdere hjem i Sæby – det vil sige flere hundrede, siger Jens Hansen.

 37. I går kl. 15:58

  Tyskland strammer coronaskruen: Uvaccinerede udelukkes fra blandt andet butikker og barer

  Tyskland skruer nu bissen på og udelukker landets uvaccinerede borgere fra en lang række aktiviteter.

  Fremover vil kun tyskere, der er vaccinerede eller raskmeldt efter coronasmitte, få adgang til en række butikker og kultur- og fritidsbegivenheder.

  Det oplyser den afgående forbundskansler, Angela Merkel, her til eftermiddag efter et møde med ministre fra de tyske delstater, skriver Reuters.

  Dermed indfører hele landet den kurs, som en række tyske delstater i forvejen havde taget hul på, mens det tyske parlament, Forbundsdagen, skal stemme om en generel vaccinepligt for alle voksne tyskere, der ville gælde fra februar eller marts.

  De tyske smittetal er eksploderet i den seneste tid, og flere delstater har allerede været nødt til at flytte patienter til andre dele af landet på grund af overfyldte hospitaler. (© Ourworldindata.org)

  - Situationen i vores land er alvorlig, lød det fra Merkel ved dagens pressemøde, hvor hun kaldte stramningen "en solidaritetshandling", beretter Reuters.

  I øjeblikket er lidt over 68 procent af tyskerne færdigvaccinerede, hvilket er et stykke under regeringens minimumskrav om 75 procent.

 38. I går kl. 15:52

  Nye EU-sanktioner mod Belarus er på plads

  For godt to uger siden blev EU-landene enige om at indføre nye sanktioner mod Belarus - tidligere kendt som Hviderusland - som reaktion på den voldsomme migrantkrise, der i den seneste tid har udspillet sig langs grænsen mellem Polen og Belarus.

  Nu er de nye sanktioner blevet forhandlet endeligt på plads og godkendt, og det glæder udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

  - Det er helt afgørende for os, at vi står sammen og ikke accepterer, at sårbare og uskyldige personer bliver brugt som gidsler i det kyniske magtspil, som Lukasjenko (landets præsident, red.) og hans regime står for, siger ministeren til Ritzau.

  Det er femte gang på blot et år, at EU-landene indfører sanktioner mod Belarus, og ifølge udenrigsministeren er sanktionerne denne gang rettet mod omkring 30 enkeltpersoner og virksomheder eller organisationer, der har medvirket til den politiske krise ved EU's ydre grænse.

  Sanktionerne træder i kraft i det øjeblik, at listen bliver offentliggjort.

 39. I går kl. 15:36

  WHO: Tidligere smittede er ikke beskyttet mod Omikron-varianten

  En overstået corona-infektion er ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) ikke tilstrækkeligt til, at man er immun overfor at blive smittet med den nye Omikron-variant.

  - Vi mener, at en tidligere infektion ikke beskytter mod Omikron, siger den sydafrikanske professor i mikrobiologi Anne von Gottberg fra Sydafrikas Nationale Institut for Smitsomme Sygdomme (NICD) ved et pressemøde hos WHO's regionale Afrika-kontor ifølge The Guardian og Der Spiegel.

  Det er et område, som stadig bliver udforsket, så der er tale om en foreløbig observation. Det ser dog ud til, at hvis man har været smittet tidligere med andre varianter, får man ikke lige så slemme symptomer, hvis man får Omikron-varianten.

 40. I går kl. 14:54

  ECDC: Omikron kommer til at dominere i løbet af få måneder

  EU's sundhedsagentur, Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme (ECDC), forudser, at Omikron-varianten inden for få måneder vil være den dominerende corona-variant i Europa.

  - Matematiske modeller, som ECDC har udarbejdet, indikerer, at Omikron i løbet af få måneder vil være i skyld i mere end halvdelen af alle SARS-CoV-2 infektioner i EU/EEA (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, som også inkluderer Island, Liechtenstein og Norge, red.), lyder forudsigelsen fra ECDC i et offentliggjort notat om truslen fra den nye variant.

  Der tages dog forbehold for, at den nuværende viden om den nye variant er meget usikker, men de foreløbige data fra Sydafrika tyder på, at Omikron bliver spredt væsentlig hurtigere end delta-varianten.

 41. I går kl. 14:53

  Betjente straffes for at filme og posere med død mand

  To betjente på 35 år og 36 år er blevet idømt fængselsstraffe for at have misbrugt deres stillinger som politibetjente, da de blandt andet filmede en død mand.

  Det skriver Ritzau, som har fået det oplyst fra sagens anklager, Jette Malmberg.

  Den 36-årige er blevet straffet med tre måneders ubetinget fængsel, men den 35-årige har fået en betinget fængselsstraf på 20 dage.

  De har begge anket dommen til landsretten, hvor de vil frifindes.

  Her tog den ene betjent sin mobiltelefon og begyndte på Snapchat at filme sin kollega, som poserede grinende og lavede fremstrakte arme ved siden af den afdødes hoved, som var smurt ind i størknet blod.

  Ifølge Ritzau blev den 36-årige er også blevet kendt skyldig i flere andre forhold. Han skulle have filmet en nøgen mand, der sad i håndjern på bagsædet af en patruljevogn.

 42. I går kl. 14:05

  4.680 nye coronatilfælde det seneste døgn

  4.680 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn.

  Det er det næsthøjeste antal registrerede tilfælde på et døgn hidtil. I går var tallet 5.120, og det var det højeste registrerede nye tilfælde på et døgn herhjemme.

  Samtidig er der nu i alt fundet 14 tilfælde af Omikron-varianten. 11 af de 14 har forbindelse til rejseaktiviteter

  Der er nu 427 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er 12 færre end i går. Af de indlagte er 57 på intensivafdeling, og 35 af dem får hjælp af en respirator.

  Tre personer er døde med corona det seneste døgn.

  Dagens smittetal er baseret på 189.695 PCR-test. Det svarer til, at 2,47 procent af de testede været smittet med covid-19.

 43. I går kl. 13:55

  Sms fra Barbara Bertelsen under møde: "Efter det her er der ingen efterspørgsel efter dansk mink"

  Under mødet i regeringens koordinationsudvalg 3. november fik Per Okkels, der var departementschef i Sundhedsministeriet, en sms fra Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen.

  Klokken 22.16 tikker den ind.

  - Det VAR en værdifuld stamme....efter det her er sgu ingen efterspørgsel efter dansk mink.... lige så lidt som efter kinesisk flagermus, skriver Bertelsen til Okkels.

  Den tidligere departementschef i Sundhedsministeriet blev i dag spurgt i Minkkommissionen om, hvad der menes med beskeden.

  - Det er en efterrationalisering, men jeg tror, Mogens Jensen siger (på mødet, red.), at mink i Danmark udgør en værdifuld stamme. Men jeg kan ikke genkalde det én til én, siger Okkels.

  Beslutningen om at aflive alle mink var blevet truffet få minutter før, at Bertelsen sendte sms'en.

 44. I går kl. 13:21

  Efter opfordring til kollektive opsigelser: Fem har sagt op i Region Hovedstaden

  Region Hovedstaden har modtaget maksimalt fem opsigelser fra sygeplejersker, der er relateret til den kollektive opsigelse, der blev opfordret til i starten af ugen.

  - På den baggrund foretager Danske Regioner en vurdering af, hvorvidt omfanget er så stort, at det kan betragtes som kollektive opsigelser, som giver anledning til indberetning for Arbejdsretten, lyder det fra regionen i et skriftligt svar.

  Bliver sagen indberettet, skal der tages stilling til, om opsigelserne skal dømmes ugyldige.

  Opfordringen til protestopsigelser kom fra en Facebookgruppe med navnet '#Kollektivopsigelse - Vi siger fra!' med sygeplejersken Luca Pristed som administrator.

 45. I går kl. 13:06

  Terrorsagen fra Holbæk: Dropper sigtelsen mod flere personer

  Statsadvokaten har valgt at droppe sigtelserne mod flere personer i en sag, der omhandler terror fra Holbæk.

  Det bekræfter kommunikationsenheden over for DR Nyheder. De ønsker dog ikke at sige, hvor mange personer der er tale om.

  DR Nyheder har kontaktet forsvarsadvokaterne til de syv personer, som er løsladt i sagen. De bekræfter alle, at sagen er droppet mod deres klienter.

  En ottende person, der blev løsladt i september, er efterfølgende afgået ved døden. Hans sag er ligeledes afsluttet.

  I begyndelsen af februar blev i alt 13 personer anholdt på baggrund af en sigtelse om forsøg og medvirken til forsøg på terrorisme, som ifølge politiet skulle være foregået i enten Danmark eller Tyskland.

  DR Nyheder har tidligere talt med A, som var sigtet i sagen, og som i over ti uger sad varetægtsfængslet.

  Han er en af de personer, hvor sigtelsen er droppet, oplyser hans forsvarsadvokat, Peter Secher.

  Der er stadig fem sigtede i sagen, og de sidder fortsat varetægtsfængslet.

 46. I går kl. 16:56

  Sag om 25 timers bæltefiksering får regeringen til at fremsætte nyt lovforslag

  Det var ikke en korrekt handling, da den lukkede psykiatriske afdeling i Glostrup bæltefikserede 23-årige Silas Dam i over 25 timer tilbage i 2018.

  Det medgiver sundhedsminister Magnus Heunicke i en skriftlig kommentar til DR, efter at Silas Dams sag netop har været for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

  Silas Dam, der er autist, blev bæltefikseret efter en episode, hvor han reagerede voldsomt.

  Efterfølgende førte han en sag i både byretten, i landsretten og hos menneskerettighedsdomstolen.

  Nu har staten og Silas Dam indgået et forlig, der ikke alene giver ham en erstatning på 90.000 kroner, men også kræver, at regeringen fremsætter et lovforslag om indførelsen af en notatpligt minimum en gang i timen under en bæltefiksering.

  - Det er en sejr for alle psykiatriske patienter. For min sag vil jo forhåbentlig bane vejen for en bedre psykiatri, siger Silas Dam om afgørelsen.

 47. I går kl. 12:51

  Axelsen spiller sig semifinalen ved World Tour Finals

  Viktor Axelsen er klar til semifinalerne ved World Tour Finals som gruppevinder. Det blev en kendsgerning, da han torsdag slog inderen Lakshya Sen med cifrene 21-15, 21-14.

  Den danske verdensetter er dermed sikker på gruppesejren efter bare to spillede kampe, da de to resterende deltagere i gruppen begge trak sig med skader i deres første kamp onsdag.

  Rasmus Gemke trak sig med en knæskade mod Axelsen, mens den tidligere japanske verdensetter Kento Momota opgav at spille mod Lakshya Sen, som dermed også avancerer til turneringens næste fase.

 48. I går kl. 12:34

  Brand påvirkede togtrafikken i Holstebro

  Foto: Steen Færgemand

  En større brand i centrum af Holstebro påvirkede torsdag formiddag togdriften mellem Holstebro og Herning.

  Branden gav meterhøje flammer og sort røg, og man skulle holde sig ude fra røgfanen, da det kan være sundhedsskadeligt at indånde den kraftige røg, fortæller Midt- og Vestjyllands Politis indsatsleder Claus Ejlersen.

  - Der har været personer inde i bygningen, de er alle reddet ud.

  I alt ti personer er kørt til forskellige hospitaler med henblik på observation for røgskader.

  Brandårsagen er endnu ukendt.

 49. I går kl. 12:26

  Christian Eriksen er igen på træningsbanen

  Christian Eriksen var senest i kamp mod Finland ved EM. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Christian Eriksen, der blev ramt af hjertestop under sommerens EM, genoptræner på OB's træningsanlæg i Ådalen i Odense.

  Det bekræfter sportschef Michael Hemmingsen over for B.T.

  - Vi er rigtig glade for, at Christian Eriksen i disse dage holder formen ved lige på vores baner.

  - Vi har holdt forbindelsen med Christian, siden han skiftede fra OB, og derfor er vi glade for, at han spurgte os, om han kunne genoptræne i Ådalen, siger Michael Hemmingsen.

  Ifølge avisen træner Eriksen alene i selskab med en personlig træner.

  Den italienske sportsvis La Gazzetta dello Sport skrev i november, at Eriksen har besluttet at fortsætte karrieren, men det er ikke blevet bekræftet fra Eriksen.

  Han kan dog blive tvunget til at skifte fra sin klub, Inter, hvis han vil fortsætte karrieren, da han har fået indopereret en hjertedefibrillator, som man ikke må spille med i Italien.

 50. I går kl. 12:25

  Sundhedsstyrelsen vil sætte fødsler tidligere i gang

  Artiklen er blevet rettet, efter at Sundhedsstyrelsen har oplyst, at man ikke har formuleret tydeligt nok, at der var tale om anbefaling, der er sendt i høring. Det er også blevet præciseret, at det ikke er en anbefaling om senest at sætte fødslen i gang en uge efter termin, men blot at det er der, man i dialog med den gravide skal overveje en igangsættelse.

  Sundhedsstyrelsen har sendt en ny national klinisk anbefaling i høring, der ser på, hvornår en fødsel bør sættes i gang.

  Sundhedsstyrelsen anbefaler nu, at man overvejer en igangsættelse en uge efter termin, hvilket er tre-fem dage tidligere end i dag.

  Anbefalingen kommer på baggrund af en anbefaling fra en række faglige eksperter.

  Resultaterne viser, at igangsættelse en uge over terminen reducerer risiko for fosterdød med cirka 80 procent, og at der samlet set ikke er negative påvirkninger af barnet ved igangsættelse.

  Anbefalingen gælder kun for raske gravide.

 51. I går kl. 12:23

  Forsvaret: Der var ni og ikke otte på piratfartøj

  Efter nærmere gennemgang vurderer Forsvaret, at der var ni og ikke otte formodede pirater om bord på det fartøj, Esbern Snare standsede.

  Ændringen sker på baggrund af yderligere gennemgang af videomateriale fra fregattens Seahawk-helikopter samt informationer fra de tilfangetagne pirater.

Mere fra dr.dk