Seneste Nyt

Danish Crown varsler fyringer i Danmark

Massiv efterspørgsel og historisk gode priser er afløst af tilbageholdende forbrugere og en lav eksport til de attraktive markeder uden for Europa.

Ifølge Danish Crown er det årsagen til, at slagterivirksomheden nu må ændre strategi, og det kan betyde fyringer, varsler Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Det er trist at skulle sige farvel til så mange dygtige medarbejdere, men vi har reelt ikke noget valg i den nuværende situation, lyder det blandt andet fra koncernchef Jais Valeur.

I alt forventes 150 funktionærstillinger nedlagt, heraf vil omkring 100 forventeligt være i Danmark, fremgår det af pressemeddelelsen.

Danish Crown har cirka 8.000 ansatte i Danmark og 23.000 medarbejdere globalt.

Nyheder

 1. Tottenham opsiger samarbejdet med cheftræneren

  Antonio Conte er nu fortid i Tottenham. (Foto: © David Klein, Ritzau Scanpix)

  Den danske fodboldstjerne Pierre Emile Højbjerg skal snart have ny træner.

  Sent søndag aften har fodboldklubben Tottenham, hvor danskeren spiller til daglig, opsagt samarbejdet med cheftræner Antonio Conte.

  Det oplyser den engelske Premier League-klub på sin hjemmeside.

  Ophævelsen af samarbejdet kommer efter, Antonio Conte efter 3-3-kampen mod bundproppen Southampton i sidste weekend kritiserede sine spillere.

  - Vi er ikke et hold. Vi er 11 spillere, som går på banen. Jeg ser selviske spillere, spillere, som ikke ønsker at hjælpe hinanden og ikke lægger hjertet i det, lød det fra Conte på et pressemøde, sagde han ifølge Ritzau i sidste weekend.

  Assistenttræner Cristian Stellini tager over for Antionio Conte som midlertidig cheftræner resten af sæsonen. Den tidligere spiller Ryan Mason bliver assistenttræner.

  Tottenham ligger i øjeblikket nummer fire i Premier League, og nu skal den nye trænerduo forsøge at forbedre den position i de sidste kampe i sæsonen.

  - Vi har 10 Premier League-kampe tilbage, og vi har en kamp på vores hænder om en Champions League-plads. Vi er alle nødt til at tage os sammen, siger Tottenhams bestyrelsesformand, Daniel Levy ifølge klubbens hjemmeside.

 2. Voldsomme protester i Israel efter fyring af kritisk forsvarsminister

  Flere tusinde demonstranter er stimlet sammen på Ayalon-motorvejen i den israelske by Tel Aviv efter fyringen af landets forsvarsminister. (Foto: © Nir Elias, Ritzau Scanpix)

  Tidligere i dag valgte den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, at fyre sin forsvarsminister, da han åbent havde udtalt sig kritisk om den omstridte retsreform, som Netanyahus regering forsøger at presse igennem.

  Med fyringen lader premierministeren til at have hældt yderligere benzin på et bål, som allerede stod i lys lue - de folkelige protester mod selvsamme reform.

  Tusinder af israelere er gået på gaderne landet over, og på Ayalon-motorvejen i Tel Aviv er en stor folkemængde stimlet sammen i massive protester i kølvandet på fyringen.

  • I Tel Aviv demonstrerer mange tusinde israelere efter fyringen af landets forsvarsminister, der har ytret sig kritisk om den retsreform, som Netanyahus regering ønsker at gennemføre. Foto: AP Photo/Ohad Zwigenberg) (Foto: © OHAD ZWIGENBERG, Associated Press)
  • De er blandt andet mødt talstærkt op på en motorvej i Tel Aviv, hvor der tændes bål og vejbanerne blokeres. Foto: REUTERS/Nir Elias (Foto: © Nir Elias, Ritzau Scanpix)
  • Foto: REUTERS/Nir Elias (Foto: © Nir Elias, Ritzau Scanpix)
  • Foto: AHMAD GHARABLI / AFP) (Foto: © Ahmad gharabli, Ritzau Scanpix)
  • Foto: REUTERS/Oren Alon/File Photo (Foto: © OREN ALON, Ritzau Scanpix)
  1 / 5

  En række israelske medier rapporterer også, at flere hundrede personer demonstrerer foran premierminister Benjamin Netanyahus hjem i Jerusalem.

  Israels tidligere premierminister og nuværende oppositionsleder, Yair Lapid, har også benyttet lejligheden til at give sin mening om Benjamin Netanyahu og hans forsøg på at gennemtvinge reformen til kende.

  - Israels premierminister er en trussel mod sikkerheden i Staten Israel, skriver han på Twitter.

  • Politiet bruger en vandkanon mod demonstranter i Jerusalem, efter at premierminister Benjamin Netanyahu har fyret sin forsvarsminister. Foto: REUTERS/Ronen Zvulun (Foto: © Ronen Zvulun, Ritzau Scanpix)
  • Politiet tilbageholder en demonstrant i Jerusalem, hvor flere medier beretter om, at flere hundrede personer demonstrerer i nærheden af Benjamin Netanyahus hjem. Foto: REUTERS/Ronen Zvulun (Foto: © Ronen Zvulun, Ritzau Scanpix)
  • Foto: REUTERS/Ronen Zvulun (Foto: © Ronen Zvulun, Ritzau Scanpix)
  • Foto: REUTERS/Ronen Zvulun (Foto: © Ronen Zvulun, Ritzau Scanpix)
  1 / 4
 3. Folkeafstemning om klimaneutralt Berlin slår fejl grundet lav valgdeltagelse

  I dag har indbyggerne i den tyske hovedstad, Berlin, været ved urnerne for at stemme ved en folkeafstemning om, hvorvidt bystyret skal tvinges til drastisk at skrue op for byens klimamål og forpligte sig på et klimaneutralt Berlin i 2030.

  Men valgdeltagelsen ved søndagens folkeafstemning har været så tilpas lav, at den er slået fejl.

  Det oplyser Berlins borgmester, Franziska Giffey, der på Twitter giver sit bud på forklaringen bag den lave valgdeltagelse.

  - Resultatet viser, at størstedelen af berlinerne er klar over, at klimakravene fra folkeafstemningen ikke ville kunne føres ud i livet, selvom de blev vedtaget ved lov, skriver hun.

  Hvis klimakravene, som i dag har været på valg, skulle kunne gøres gældende ved lov, krævede det selvfølgelig først og fremmest et flertal for "ja".

  Men så skulle mindst 608.000 stemmeberretigede berlinere stemme for forslaget, og en optælling viser ifølge Reuters, at der, da valgstederne lukkede, kun var afgivet 441.000 stemmer for.

  Berlin har, ligesom det øvrige Tyskland, i forvejen et erklæret mål om klimaneutralitet i 2045.

 4. Netanyahu fyrer forsvarsminister efter kritiske udtalelser om omstridt retsreform

  I går blev den israelske forsvarsminister, Yoav Gallant, den første minister i Benjamin Netanyahus regering, der tog bladet fra munden og åbent kritiserede den omstridte retsreform.

  Og i dag har det kostet ham jobbet.

  Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har netop afskediget Yoav Gallant, skriver Reuters.

  Det israelske parlament ventes i løbet af den kommende uge at stemme om centrale dele af den nye lovgivning, som vil indskrænke den israelske højesterets gennemslagskraft samt give regeringen større indflydelse, når der skal udpeges nye højesteretsdommere.

  Kritikere frygter, at reformen vil føre til, at retsvæsnet i Israel mister sin politiske uafhængighed, og den folkelige utilfredshed med de udsigter har de seneste måneder ført til store demonstrationer flere steder i landet.

  Opdateres..

 5. Energiselskab suspenderer tre nøglemedarbejdere: Store millionbonusser var ulovlige

  Energi Danmark har valgt at suspendere tre nøglemedarbejdere, der hver især har optjent bonusser mellem 250 og 300 millioner kroner.

  Det oplyser selskabets ejere, energiselskaberne Andel og NRGi, i en pressemeddelelse.

  Ejerselskaberne har forhandlet med de tre medarbejdere, da man ikke har villet godkende udbetalingen af de store bonusser, som de har optjent i 2022.

  Både erhvervsmediet Finans og Berlingske har afdækket sagen og beskrevet, hvordan de voldsomme prisstigninger på energi har medført gyldne tider for dem, der handler på energimarkederne, og i dette tilfælde har ført til optjeningen af de exceptionelt store bonusser.

  Ifølge pressemeddelelsen har medarbejderne indtil videre nægtet at godtage en "normalisering" af disse bonusser, hvorfor de tre medarbejdere nu er suspenderet.

  - Vi havde håbet på, at vi kunne nå i mål med en aftale med de tre medarbejdere i god ro og orden. Desværre er dialogen stoppet. Det ændrer dog ikke på, at bonusaftalen uden loft for de tre medarbejdere er ugyldig, skriver de to direktører i Andel og NRGi, Jesper Hjulmand og Jacob Vittrup, der desuden også er formand og næstformand i Energi Danmark.

  At bonusaftalerne er blevet kendt ugyldige skyldes ifølge pressemeddelelsen, at de er indgået under den tidligere direktør uden at bestyrelsen har været gjort bevidst om dem.

 6. Nato om Putins atomvåben i Belarus: 'Det er farlig og uansvarlig retorik'

  Der er tale om "farlig og uansvarlig" retorik, når Ruslands præsident, Vladimir Putin, meddeler, at Rusland vil placere taktiske atomvåben i Belarus.

  Sådan lyder det i en skriftlig kommentar fra en talsperson for forsvarsalliancen Nato til nyhedsbureauet Reuters søndag.

  Udmeldingen får dog ikke Nato til at tro, at Rusland nu er tættere på at benytte atomvåben, end det var tilfældet før - hvorfor forsvarsalliancen heller ikke ændrer sin position.

  Også EU er søndag ude og kritisere planerne om at opstille taktiske atomvåben i Belarus.

  Det er endnu ikke for sent for Belarus' præsident, Alexander Lukashenko, at sige nej til at lade Rusland gennemføre sine planer.

  Sådan lyder udmeldingen fra EU's udenrigschef, Josep Borrell.

  - Hvis Belarus tager imod russiske atomvåben, vil det være en uansvarlig eskalering og en trussel mod den europæiske sikkerhed, skriver han på Twitter.

  Udenrigschefen meddeler i samme ombæring, at EU står klar med yderligere sanktioner, såfremt Belarus ikke stikker en kæp i hjulet for planerne.

 7. Ukraine ønsker krisemøde i FN's Sikkerhedsråd efter Putins udmelding

  Ukraine kritiserer i skarpe vendinger den russiske præsidents udmelding om, at Rusland vil opstille taktiske atomvåben i nabolandet Belarus.

  Udmeldingen har søndag fået den ukrainske regering til at efterspørge et krisemøde i FN's Sikkerhedsråd, hvor udmeldingen, som det ukrainske forsvarsministerium kalder "endnu et provokerende skridt", skal diskuteres.

  Det skriver Reuters.

  - Rusland bekræfter endnu engang, at det er komplet ude af stand til på forsvarlig vis at have atomvåben med henblik på afskrækkelse og at forhindre krig, og i stedet bruger dem til at fremsige trusler og til at undertrykke, skriver det ukrainske udenrigsministerium ifølge Reuters.

  Foruden krisemødet i sikkerhedsrådet efterspørger den ukrainske regering også, at G7 og EU advarer Belarus om konsekvenserne ved at acceptere, at Rusland opstiller atomvåben på dets territorum.

 8. Franskmand vinder forårsklassiker i ny Jumbo-opvisning

  Wout van Aert og Christophe Laporte kørte sammen ind på opløbsstrækningen, inden van Aert lod Laporte køre først over målstregen. (Foto: © Geert Vanden Wijngaert, Associated Press)

  Cykelrytteren Christophe Laporte (Jumbo-Visma) har søndag vundet den belgiske brostensklassiker Gent-Wevelgem efter et længere udbrud med sin holdkammerat Wout van Aert.

  Hånd i hånd kørte de to ryttere ind på opløbsstrækningen, inden van Aert forærede sejren til Laporte. Dermed har Jumbo-Visma fået en forrygende start på den flamske cykeluge, efter van Aert fredag triumferede i endagsløbet E3 Saxo Bank Classic.

  Mads Pedersen (Trek) og Mikkel Bjerg (UAE) blev henholdsvis nummer fem og seks på den 260,9 kilometer lange rute.

  Med 52 kilometer til mål af søndagens løb lykkedes det van Aert og holdkammeraten Christophe Laporte at lave et hul til feltet.

  Feltet kunne ikke hente ind på tomandsudbruddet, der lidt efter lidt nåede op på omkring to minutter, som de formåede at holde helt til mål.

  Den flamske cykeluge kulminerer næste søndag med årets andet monument, Flandern Rundt.

 9. Ældre kvinde påkørt af tog: Togbusser indsat mellem Esbjerg og Bramming

  En ældre kvinde er død, efter at hun søndag blev påkørt af et tog ved Tjæreborg.

  Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

  Personpåkørslen skete, da kvinden var ved at krydse en personovergang over skinnerne på stationen.

  Togtrafikken blev indstillet som følge af ulykken, og DSB meddeler ifølger Ritzau, at der er indsat busser på strækningen mellem Bramming og Esbjerg.

  Kvindens pårørende er underettet.

 10. 2.000 mumie-vædderhoveder fundet ved Egyptisk tempel

  • Mindst 2.000 mumificerede vædderhoveder er fundet ved et gammelt egyptisk tempel. (Foto: © -, Ritzau Scanpix)
  • Udgravningerne blev udført af et hold fra New York University's Institute for the Study of the Ancient World. (Foto: © -, Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Mindst 2.000 mumificerede vædderhoveder er blevet fundet i et gammelt egyptisk tempel, skriver Reuters.

  Hovederne, som vurderes at stamme fra perioden 336 til 31 før Kristus, er fundet ved Ramses 2.'s tempel, som ligger i den antikke by Abydos i den sydlige del af landet.

  De blev fundet sammen med andre mumificerede dyr - heriblandt hunfår, hunde og geder.

  Dyrehovederne menes at være ofringer til ære for Ramses omkring 1.000 år efter hans død, lyder det ifølge Reuters i en erklæring fra Egyptens ministerium for turisme og antikviteter.

  Ramses 2. er en af de mest kendte faraoner fra det gamle Egypten.

 11. Japaner slår Clara Tauson i finalen i Slovenien

  Den danske tennisspiller Clara Tauson tabte søndag finalen i ITF-turneringen i slovenske Maribor.

  I finalen stod danskeren, der er nummer 139 i verden, over for japaneren Mai Hontama, der vandt finalen i tre sæt, 6-4, 3-6, 6-4. Hontama er nummer 213 på verdensranglisten.

  Turneringen i Slovenien er en såkaldt ITF 40-turnering, hvor der er 40.000 dollar i præmiepuljen. Den er ikke en del af WTA Tour, hvor de største turneringer spilles.

  Clara Tauson forsøger for tiden at finde det niveau, der tidligere har bragt hende op som nummer 33 i verden.

  Det gør hun i de små turneringer, fordi hun på grund af sin nuværende placering som nummer 139 ikke automatisk deltager i de store turneringer.

 12. Dykkere samler affald op af vandet i Bjerringbro

  Op mod en kvart million mennesker - herunder 180.000 børn fra skoler og dagtilbud - har i løbet af ugen samlet skrald som led i en årlig affaldsindsamling fra Danmarks Naturfredningsforening.

  I denne weekend er 850 lokale indsamlinger arrangeret af lokale foreninger, virksomheder og private.

  Særligt i dag søndag holder mange virksomheder og foreninger indsamlings-events.

  Heriblandt er Bjerringbro Dykkerklub, der samler affald op af vandet.

  Det kan du høre mere om i indslaget her, hvor reporter Trine Dam taler med formand for dykkerklubben Tommy Schøler-Troelsen:

 13. Wind og Nelsson er med fra start mod Kasakhstan

  Når det danske landshold senere i dag spiller EM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan, bliver det med to nye hoveder i startopstilligen i forhold til sejren over Finland i torsdags.

  Jonas Wind glider ind i det danske angreb og erstatter Martin Braithwaite, mens Victor Nelsson får pladsen i den centrale forsvar, som Andreas Christensen har efterladt efter sin skade i Finland-kampen.

  (Foto: © Morten Mølby DR)

  Danmarks startopstilling ser ud som følger (4-3-3):

  Kasper Schmeichel - Alexander Bah, Simon Kjær, Victor Nelsson, Joakim Mæhle - Christian Nørgaard, Pierre-Emile Højbjerg, Mathias Jensen - Jonas Wind, Rasmus Højlund, Mikkel Damsgaard.

  Kampen begynder klokken 15 dansk tid, og du kan følge den i DR LYD, LIGA på P4 og på dr.dk.

 14. Mia Blichfeldt taber finale ved Swiss Open

  Mia Blichfeldt taber finalen i Swiss Open til thailandske Pornpawee Chochuwong med 16-21, 18-21. (Foto: © TIM KEETON, Ritzau Scanpix)

  Badmintonspilleren Mia Blichfeldt tabte søndag finalen i Super 300-turneringen Swiss Open, efter thailandske Pornpawee Chochuwong slog danskeren i to sæt, 21-16, 21-18.

  I første sæt fulgtes de to spillere ad til stillingen 16-16, men herfra tog thailænderen fem point i træk og vandt sættet 21-16.

  Blichfeldt kom foran i flere omgange i andet sæt, men gang på gang svarede Chochuwong tilbage.

  Den 25-årige dansker var foran 17-13, men thailænderen vandt hele syv point i træk og tilkæmpede sig matchbold. Danskeren sikrede et point, inden nederlaget blev en realitet.

  Mia Blichfeldt, der er nummer 23 i verden, stod i sin første finale siden 2019, hvor hun vandt både Spain Masters og European Games. Siden har blandt andet knæskader holdt hende fra den absolutte verdenstop.

  I herrernes singlefinale senere søndag mødes Koki Watanabe og Tien Chen Chou, der slog den danske verdensetter, Viktor Axelsen, ud i lørdagens semifinale.

 15. Flere anholdte i sager om stoffer i København

  Københavns Politi har i går anholdt en række personer i forbindelse med flere sager om salg af stoffer.

  En 21-årig og en 29-årig blev i aftes anholdt på Vesterbro under en aktion mod såkaldte "hvide bude", som er betegnelsen for pushere, der leverer narkotika direkte til døren hos kunder.

  Også på Christiania anholdt politiet i går flere personer, skriver politiet på Twitter.

  - I forbindelse med indsatsen mod den organiserede hashhandel i Pusher Street på Christiania anholdt vi i går tre mænd for salg. Der er tale om en 21-årig, en 25-årig og en 26-årig. De fremstilles alle i grundlovsforhør i dag, skriver politiet.

 16. Berlinerne går til afstemning om klimaneutralitet

  Berlinerne skal i dag afgøre, om fristen for klimaneutralitet skal sættes til 2030 i stedet for 2045. (Foto: © ANNEGRET HILSE)

  Vælgerne i den tyske hovedstad, Berlin, går i dag til urnerne for at stemme om et forslag, der vil tvinge bystyret til drastisk at skrue op for byens klimamål.

  Søndagens folkeafstemning skal afgøre, om Berlin skal blive klimaneutrale i 2030. Det vil betyde, at byen om mindre end otte år ikke længere skal bidrage yderligere til den globale opvarming.

  Det skriver nyhedsbureauet AP.

  En allerede eksisterende lov sætter fristen til at nå målet om klimaneutralitet i 2045.

  Afstemningen kræver støtte fra mindst 25 procent af byens omkring 2,4 millioner stemmeberettigede vælgere.

 17. Bøvl med sommertid Libanon: Borgere vågner i to forskellige tidszoner

  Mens Danmark i dag er gået over til sommertid, helt som vi plejer, foregår overgangen på en lidt mere indviklet måde i Libanon.

  Her lever borgerne lige nu i to forskellige tidszoner. Det er, fordi landets premierminister, Najib Mikati, med kort varsel har annonceret at udsætte skiftet til sommertid til midnat den 20. april, skriver BBC.

  Dermed kommer skiftet først efter den muslimske højtid ramadan.

  Men landets kristne myndigheder har holdt fast i den normale praksis - at skifte til sommertid i dag, den sidste søndag i marts.

  Det har skabt kaos i landet, hvor nogle - heriblandt også virksomheder og offentlige institutioner - har valgt at gå med Najib Mikati's klokkeslæt, mens andre har holdt fast i det traditionelle tidsskifte.

  Premierministeren annoncerede sine planer i torsdags. Han har ikke givet nogen officiel begrundelse, skriver BBC.

  Men hvis tiden forbliver forandret indtil april, passer det med, at personer, der praktiserer ramadan, kan stoppe deres faste en time tidligere - nemlig klokken 18 i stedet for klokken 19, hvor solen går ned i sommertid.

 18. Massiv strejke ventes at ramme Tyskland i morgen

  Meget tyder på, at der i morgen mandag vil opstå trafikkaos flere steder i Tyskland. Tusindvis af transportarbejdere ventes nemlig at gå i strejke, efter to fagforeninger har krævet lønstigninger.

  Det skriver nyhedsbureauet AP.

  - Vi forudser, at landet vil være lammet på mandag, siger togselskabet Deutsche Bahns personalechef, Martin Seiler.

  Det er de to fagforeninger EVG og Verdi, der begge repræsenterer ansatte i transportbranchen. Ifølge fagforeningerne bliver omkring 350.000 medlemmer kaldt til endagsstrejke mandag.

  - Strejken får en massiv effekt. Det er vi klar over, og det er nødvendigt, sagde Verdi-formand Frank Werneke, da initiativet blev præsenteret torsdag.

  For at matche den høje inflation kræver Verdi en lønstigning på 10,5 procent til sine medlemmer, mens EVG kræver 12 procent. Arbejdsgivernes bud er på 5 procent plus et engangsbeløb.

  - Vi er en gruppe, der bogstaveligt talt rykker det her land frem og bliver alt for dårligt betalt for at gøre det, siger Werneke til tyske Deutsche Welle.

 19. Forbrugerråd vil have elregninger, der er til at forstå

  Det er for svært at afkode sin elregning, og defor bør elbranchen standardisere og forsimple forbrugernes regninger.

  Det mener Forbrugerrådet Tænk, der har set en stigning i klagesager, og som nu giver 20 forslag til bedre vilkår for el- gas- og fjernvarmekunder.

  - Regningerne skal indeholde de vigtigste nøgleoplysninger, herunder spottillæg per kWh, der muliggør reel sammenligning på tværs af elselskaberne.

  - Derudover skal detaljerede forbrugs- og prisoplysninger være lettilgængelige for den gruppe af forbrugere, der gerne vil dykke ned i deres forbrug, for eksempel via elselskabernes selvbetjeningsløsninger, lyder det i et af forslagene.

  Produktnavne som "flex-el", "variabel el" og "grøn el" kan forvirre forbrugerne. Det gør det eksempelvis svært at gennemskue produktets klimaaftryk, lyder det fra forbrugerrådet.

  Baggrunden for udspillet er tal fra Ankenævnet på Energiområdet og fra forbrugerrådet. De viser en stigning i klagesager over energiselskaber.

  I Ankenævnet på Energiområdet oprettede man 428 sager i 2022. Det er mere end dobbelt så mange sager som året før, hvor der var 186, skriver Forbrugerrådet Tænk.

 20. To personer dræbt af skud i Hamborg

  To personer har mistet livet efter en skudepisode i Hamborg i aftes, oplyser tysk politi ifølge Reuters.

  Politiet er nu i gang med at efterforske episoden og kan endnu ikke sige noget om gerningsmanden.

  Politiet blev tilkaldt til gerningsstedet kort efter midnat, og 28 patruljevogne kørte til stedet.

  Det er anden gang i denne måned, at der har været en skudepisode i Hamborg.

  Den 9. marts kostede et skyderi otte mennesker livet i lokaler, der tilhører Jehovas Vidner i Hamborg, mens adskillige andre blev såret.

 21. Ukrainsk sikkerhedschef: Russiske atomvåben i Belarus vil destabilisere landet

  Det vil destabilisere Belarus, hvis Rusland som meddelt placerer taktiske atomvåben i landet.

  Sådan lyder det fra Oleksiy Danilov, som er formand for det nationale sikkerheds-og forsvarsråd i Ukraine og en af præsident Zelenskyjs top-sikkerhedsrådgivere.

  - Putins meddelelse om at placere taktiske atomvåben i Belarus - et skridt mod indre destabilisering i landet - vil maksimere niveauet af den negative opfattelse og offentlige afvisning af Rusland og Putin i det belarusiske samfund, skriver han på Twitter.

  - Kreml har taget Belarus som atom-gidsel, tilføjer han.

  I går sagde Ruslands præsident, at Rusland vil have etableret en opbevaringsfacilitet til taktiske atomvåben i Belarus inden 1. juli. Atomvåbnene vil fortsat være kontrolleret af Rusland, selvom de befinder sig i nabolandet, lød det.

 22. Sunak vil indføre nye love: Slut med at drikke alkohol ved busstoppesteder

  Det skal være slut med at få sig en bajer, mens man venter på bussen i England. Det samme gælder, hvis man besøger et krigsmindesmærke.

  Landets premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned på "asocial adfærd". Det skriver avisen The Independent.

  Udover et alkoholforbud ved busstoppesteder og krigsmindesmærker, slår lovene også ned på graffitimalere og personer, der kaster skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden.

  I stedet for at tage turen i retten får ballademagerne i stedet muligheden for at rydde op efter dem selv inden for 48 timer.

  - I alt for lang tid har folk fundet sig i asocial adfærd i deres boligområder. Det er ikke mindre forbrydelser. De forstyrrer folks dagligdag, holder virksomheder tilbage og udhuler følelsen af sikkerhed og fællesskab, siger Rishi Sunak ifølge The Guardian.

  - Det er derfor, jeg fremlægger en ny plan for at slå ned på denne adfærd én gang for alle.

 23. Næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores

  Forskere fra Københavns Universitet har kortlagt det samlede forbrug af træ i Danmark.

  I en ny rapport konkluderer de, at næsten halvdelen - 44 procent - af al det træ, der fældes, ikke kan spores tilbage til, hvor det er fældet, eller hvilken type træ det er.

  Og det er problematisk, lyder det fra Niclas Scott Bentsen, som er en af forskerne bag, i en pressemeddelelse.

  - Det store udokumenterede flow af træ er et problem, fordi vi som samfund har fokus på genanvendelse og cirkularitet, udtaler han.

  - Derfor er vi nødt til at vide, hvad det ret store mørketal er for noget træ, for måske kunne vi bruge det til noget mere end bare at brænde det af som energi.

 24. Mindst 19 migranter drukner ud for Tunesiens kyst

  Mindst 19 afrikanske migranter omkom, da deres båd sank ud for Tunesiens kyst.

  Det oplyser den tunesiske menneskerettighedsorganisation FTDES ifølge Reuters.

  Migranterne forsøgte at krydse Middelhavet og nå Italien.

  Talsperson for FTDES Romdhane Ben Amor fortæller, at kystvagten var i stand til at redde fem personer fra båden.

  Ifølge nyhedsbureauet er fem både de sidste fire dage sunket tæt på byen Sfax i Tunesien, og mindst 67 personer er fortsat savnet.

  Tidligere på ugen oplyste den italienske kystvagt, at omkring 750 migranter var blevet reddet i to forskellige operationer.

  FN har registreret flere end 17.000 migranter, der siden 2014 er døde eller forsvundet under forsøget på at krydse Middelhavet.

 25. Honduras bryder diplomatiske forbindelser til Taiwan

  Taiwan har få venner i diplomatiets verden, og nu bliver kredsen endnu mindre.

  Honduras bryder nemlig efter årtier officielt de diplomatiske forbindelser til landet, skriver Ritzau.

  - Honduras' regering anerkender kun eksistensen af ét Kina, oplyser Honduras' udenrigsministerium i et opslag på Twitter.

  - Kinas regering er den eneste legitime regering, som repræsenterer hele Kina. Taiwan er en uadskillelig del af kinesisk territorie.

  Beslutningen har dog været undervejs - Honduras' udenrigsminister rejste i denne uge til Kina for at varme linjen op.

  Præsident Xiomara Castro havde forud for rejsen udtalt, at Honduras ville begynde diplomatiske relationer til Kina. Honduras var et af 14 lande, der formelt anerkender Taiwan.

 26. Kristendemokraterne vil have atomkraft i Danmark

  Kristendemokraterne ønsker, at atomkraft skal indgå på lige fod med øvrige energikilder i Danmark.

  Det oplyser partiet i en pressemeddelelse i aftes, skriver Ritzau.

  For hvis Danmark skal nå i mål med sine CO2-besparelser, er den omstridte energiform helt nødvendig, mener partiets formand, Jeppe Hedaa.

  - Når vind og sol udebliver, hvilket vil ske flere gange på et år, kommer vi i fremtiden til at opleve blackouts, siger han i pressemeddelelsen.

  - Hidtil har vi altid kunnet supplere med fossile brændstoffer, men det er nødt til at være fortid nu.

  Konkret foreslår Kristendemokraterne, at der laves en analyse af atomkraft som mulig energiform i Danmark.

  Det er ikke første gang, partiet foreslår at undersøge mulighederne for at bruge atomkraft som grøn energi.

  Forud for den daværende regerings finanslovsudspil foreslog Kristendemokraterne i august 2021, at der blev sat en halv milliard kroner af til at forske i kernekraft som alternativ energikilde.

 27. Trump til vælgermøde: De efterforsker mig for noget, der ikke var en kriminel handling

  Den tidligere præsident i USA Donald Trump ankom til vælgermøde, der blev afholdt på en flyveplads i Waco i delstaten Texas, i et fly. (Foto: © Brandon Bell, Ritzau Scanpix)

  Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump holdt lørdag amerikansk tid et vælgermøde på en flyveplads i Waco i Texas, hvor han blandt andet brugte tid på at tale om anklager, der er imod ham.

  - Distriktsadvokaten i New York har under varsel og ledelse fra "uretfærdighedsministeriet" i Washington D.C. efterforsket mig for noget, der ikke var en kriminel handling, ikke var en forseelse, ikke var en sag, sagde Trump ifølge Ritzau.

  Trump bliver af distriktsadvokaten i New York efterforsket for angiveligt at skulle have betalt pornoskuespilleren Stormy Daniels for at tie stille om en affære mellem de to.

  Trump insinuerede dog i Waco, at han aldrig har haft et forhold til hende.

  - Det ville ikke være hende. Der er ingen. Vi har en storslået førstedame, sagde han.

  I sidste uge skrev Trump på sit eget sociale medie, Truth Social, at han forventede at blive anholdt tidligere på ugen. Dette skete dog aldrig.

Mere fra dr.dk