Seneste nyt

Danmark sikrer historisk OL-billet

Overblik

 1. I går kl. 14:45Sport
  Tauson taber på Tenerife
 1. Danmark sikrer historisk OL-billet
  Nikolaj Ehlers efter at have scoret til 2-0. (Foto: Beate Oma Dahle © Beate Oma Dahle / NTB)

  Danmarks ishockeylandshold for mænd skal til OL.

  Det blev sikret med en 2-0-sejr i den afgørende gruppekamp i OL-kvalifikationen mod Norge.

  Første periode var en jævnbyrdig affære, hvor danskerne havde et lille overtag i første halvdel af perioden, mens nordmændene sad på anden halvdel. Ingen af holdene fik dog vekslet overtaget til scoring.

  Helt til slut i anden periode kom danskerne på sejrskurs. Først var Frans Nielsen tæt på at score føringsmålet, da han havde en friløber, som dog blev misbrugt. Kort efter var det Frederik Storm, der fik chancen på samme vis, og han svigtede ikke. 1-0 til Danmark.

  Tredje periode blev en aldeles uskøn affære, der blev præget af nerver fra begge hold, men helt til sidst sikrede Nikolaj Ehlers den danske sejr, da han scorede til 2-0. Dermed skal Danmark til vinter-OL.

  Vinter-OL afholdes i Beijing i februar i 2022, og for første gang er Danmark altså med i ishockey.

 2. Mindst 12 dræbte efter eksplosion på krudt- og kemikaliefabrik i Rusland

  Mens redningsarbejdet stadig er i gang nær den russiske by Ryazan i det vestlige Rusland, har man indtil videre fundet 12 døde efter en kraftig eksplosion.

  Ulykken skete på en fabrik, der producerer krudt og kemikalier, skriver AFP. Det russiske nyhedsbureau TASS skriver, at man stadig mangler at finde fire personer efter eksplosionen.

  - Ifølge vores seneste oplysninger er 16 personer døde i eksplosionen. Redningsarbejdere har fundet 12 lig, og fire andre er endnu ikke fundet, siger en kilde i beredskabet på stedet ifølge det russiske nyhedsbureau.

  Fabrikken producerer industriel sprængstof til civile samt ammunition til forsvarssektoren og gasgeneratorer til ubåde. Eksplosionen skete fredag morgen lokal tid.

  Se video fra redningsarbejdet her:

 3. Litauen ønsker hegn eller mur ved EU's ydre grænser

  Det er ikke kun den tidligere amerikanske præsident Donald Trump, der er fortaler for at bygge mure ved grænser. Flere i EU mener, at presset fra migranter kan blive et så stort problem, at man er nødt til at være på forkant og stoppe det.

  Det er blandt andre Litauens præsident, Gitanas Nauseda, der på dagens EU-topmøde ikke lægger skjul på sin idé til at løse problemet ved EU's ydre grænser.

  - Vi bør tale om fysiske barrierer, som der er ekstremt behov for som en kortvarig løsning for at håndtere denne krise.

  - For ingen ved, hvad der sker i morgen. Måske vil der være 4-5.000 migranter ved grænsen på samme tid eller som forsøger at krydse grænser på forskellige steder, siger han på vej ind til topmødet ifølge Ritzau.

  Statsminister Mette Frederiksen (S), der også er til stede ved topmødet, var torsdag heller ikke afvisende over for at bygge fysiske barrierer.

  - I dag kan EU ikke støtte fysisk opførelse af grænsehegn. Det mener vi, at EU skal gøre i fremtiden, sagde statsminister Mette Frederiksen.

  Rettelse: Det har tidligere fremgået af artiklen, at Kroatiens præsident stod for udtalelserne i artiklen. Det er ikke rigtigt. Det er derimod Litauens præsident, Gitanas Nauseda.

 4. EU-landenes ledere fik luftet deres frustrationer over retstilstanden i Polen

  Der er en overvældende del af EU-landene, der er stærkt bekymrede over retstilstanden i Polen, og det blev også klart tilkendegivet under gårsdagens debat på EU-topmødet i Bruxelles.

  Det fortæller Hollands premierminister, Mark Rutte, som er en af de skarpeste kritikere af den polske regerings omstridte syn på retsstaten.

  - Der skal altid være en dialog, og det var også det, vi havde i aftes. Men de fleste af os støtter fuldt og helt Europa-Kommissionen, når det kommer til at fremsætte de nødvendige foranstaltninger som reaktion på de ting, den polske regering gør, sagde han efterfølgende.

  Stats- og regeringscheferne skulle dog ikke træffe nogen beslutninger om specifikke modsvar under mødet, og debatten fik ikke lov til at overskygge de andre emner, der var på programmet, heriblandt de stigende energipriser.

  Lande som Tyskland og Frankrig havde forinden presset på for, at der skal findes en diplomatisk løsning på striden.

 5. Klimabevægelsen stævner staten på grund af det omstridte byggeprojekt Lynetteholmen

  Fra årsskiftet starter det store byggeprojekt af den kunstige ø Lynetteholmen i København. Men ingen kender de miljømæssige konsekvenser ved byggeriet, lyder det fra Klimabevægelsen. Derfor stævner de i dag staten, skriver Politiken.

  Bevægelsen peger på, at anlægsloven, der skal bane vejen for projektet, er problemet. Man har nemlig ikke undersøgt, hvilke konsekvenser det har for klima og miljø at bygge boliger til 35.000 borgere, anlægge veje og bygge metro på øen.

  - Vi kan ikke sidde her i 2021 og så have politikere, som siger, at de vil alt det grønne og skabe den gode fremtid for børnene og klimaet, og så når man skal lave danmarkshistoriens største byggeprojekt, så undersøger man ikke engang, hvordan det kommer til at påvirke klimaet og miljøet. Den går simpelthen ikke, siger Frederik Roland Sandby, der er sekretariatschef i Klimabevægelsen.

  Klimabevægelsen kræver, at byggeprojektet bliver sat på pause, indtil der er en afklaring.

 6. Efter angreb i Kongsberg: Midlertidig bevæbning af norsk politi er ophørt igen

  Efter sidste uges angreb i den norske by Kongsberg, der kostede fem mennesker livet og efterlod to andre alvorligt såret, har det norske politi været bevæbnet i dets daglige tjeneste.

  Men fra og med i dag patruljerer de norske betjente igen uden tjenestevåben, oplyser det norske politi i en pressemeddelelse.

  - Norsk politi er som udgangspunkt ubevæbnet i daglig tjeneste, men har opbevarede våben låst væk i politiets køretøjer, og kan dermed bevæbnes i forbindelse med konkrete missioner, når der er behov for det.

  - I den forstand bevæger vi os nu over til en normal situation, siger beredskabsdirektør Tone Vangen.

  Det sker, fordi det norske politis efterretningstjeneste, PST, ikke længere finder grundlag for, at betjentene skal være bevæbnede.

 7. Politiet undersøger botilbud i Mariager efter vold mod beboer

  Nordjyllands Politi har indledt en efterforskning af forholdene på Region Nordjyllands botilbud Sødisbakke ved Mariager.

  En medarbejder på botilbuddet blev i februar idømt 40 dages betinget fængsel for vold mod en udviklingshæmmet beboer. Volden skete, da beboeren var indlagt på et hospital på Sjælland sammen med den ansatte.

  Dengang afviste Region Nordjylland at lave en uvildig undersøgelse af forholdene, mens deres egen interne undesøgelse endnu ikke er offentliggjort.

  Spørgsmålet er nu, om der også er foregået overgreb på botilbuddet ved Mariager.

  Til det siger beboerens advokat Hanne Ziebe fra advokaterne Bonnez & Ziebe i Århus:

  - Man efterforsker ikke bare sådan noget uden, at der er en mistanke eller en formodning om, at der er foregået noget, siger hun.

  Region Nordjylland ønsker ikke at kommentere sagen, når den handler om konkrete ansatte og beboere.

 8. Danske Bank gør det dyrere at have opsparinger stående

  Den seneste tid har flere banker gjort det dyrere at have opsparede midler stående, og nu følger Danske Bank trop.

  Fra på mandag sænker Danske Bank sin rente for indlån, skriver banken i en pressemeddelelse.

  For privatkunder vil det betyde, at den variable indlånsrente bliver sænket til minus 0,7 procent om året, hvor den før var minus 0,6 procent.

  Har man NemKonto i Danske Bank beregnes den negative rente af det samlede indlån, der overstiger 100.000 kroner. Har man ikke en NemKonto i banken beregnes den negative rente af hele det opsparede beløb.

  Har man 200.000 kroner stående på sin NemKonto, vil man fremover skulle betale 700 kroner årligt i stedet for 600 for at have pengene stående i banken.

  Tidligere har både Nordea og Jyske Bank sænket deres indlånsrenter på samme vis som Danske Bank.

 9. Der er kun to tilbage af dem: Nu tager de hun-næsehorn ud af avlsprogram

  Najin og hendes datter Fatu er de to sidste tilbageværende næsehorn af arten nordlige hvide næsehorn. (Foto: THOMAS MUKOYA © Ritzau Scanpix)

  32-årige Najin har gjort sit for, at næsehornsracen 'det nordlige hvide næsehorn' ikke skal forsvinde helt fra jorden. Hun er nemlig et af to næsehorn tilbage af sin race i hele verden.

  Man har de seneste år taget æg ud af hende i et forsøg på at holde arten i live. Men ud fra en etisk risikovurdering har man nu vurderet, at hendes alder og andre faktorer ikke længere gør det muligt at holde hende i avlsprogrammet. Det skriver BBC.

  Det er ellers kun hende og hendes datter, Fatu, der er tilbage. Altså ingen mandlige næsehorn af den race. Den sidste døde i 2018. Men man formåede dog at tage sæd ud inden hans død.

  BioRescue, der også står bag beslutningen om at tage Najin ud af programmet, vil nu placere de befrugtede æg hos hunner af racen 'det sydlige hvide næsehorn'. Forhåbningen er, at man undgår, at Najins race uddør.

  - At sætte et dyr på pension fra et bevaringsprogram på grund af dyrevelfærdshensyn er normalt ikke et spørgsmål, man overvejer særlig længe. Men når hun er 50 procent af bestanden, så overvejer du beslutningen flere gange, siger chefdyrlægerne Frank Göritz og Stephen Ngulu.

 10. Biden er klar til at forsvare Taiwan, hvis Kina angriber

  - Ja, vi har et ansvar for at gøre det.

  Det var beskeden fra Joe Biden, da præsidenten i USA blev spurgt til, hvorvidt USA var klar til at forsvare Taiwan, hvis der skulle komme et angreb fra Kina.

  Alligevel er der dog stadig tvivl om, i hvilken grad USA ville reagere, hvis angrebet skulle ske, skriver BBC. Som det er nu, leverer amerikanerne våben til Taiwan.

  De seneste uger er situationen mellem Kina og Taiwan blevet mere alvorlig, efter Kina fløj krigsfly ind i Taiwans forsvarszone.

 11. Kvinde død, efter at Hollywood-stjernen Alec Baldwin har affyret rekvisitpistol på filmset

  Alec Baldwin har ifølge politiet i delstaten New Mexico dræbt en kvinde og såret en anden under optagelserne til den kommende westernfilm "Rust". Det er sket, da skuespilleren affyrede et håndvåben, som blev brugt som rekvisit i filmen. (Foto: ANGELA WEISS © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske skuespiller og filmproducent Alec Baldwin har under indspilningen af en ny westernfilm affyret en rekvisitpistol og dræbt en kvinde og såret en anden.

  Det oplyser sheriffen i Santa Fe i den amerikanske delstat New Mexico, hvor filmen optages, ifølge AP og en række amerikanske medier.

  Kvinden blev bragt til et hospital, hvor hun efterfølgende døde af sine kvæstelser. Den anden implicerede er også bragt til hospitalet, hvor han modtager akutbehandling.

  Ifølge politiet er ingen sigtede i sagen, men de er i gang med at afhøre folk på filmsettet.

  Alec Baldwin arbejder som skuespiller og producer på filmen "Rust".

 12. Dronning Elizabeth hjemme efter en tur på hospitalet

  Storbritanniens dronning Elizabeth har tilbragt natten til torsdag på hospitalet, hvor hun har gennemgået en række undersøgelser. Den 95-årige regent var blevet rådet af sin lægestab til at søge hvile, da hun onsdag aften besøgte hospitalet.

  Det oplyser det britiske kongehus sent torsdag aften ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Dronningen er tilbage på Buckingham Palace og er ved godt mod.

 13. Tænketank vil omlægge SU til lån

  Tænketanken Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE-rådet) mener ikke, at studerende på kandidatuddannelser skal have SU på samme måde som i dag. I stedet skal de tilbydes lån.

  - Det kan være rentefrit lån, og så kan man bruge de penge, man sparer på at udbetale SU til at løfte kvaliteten af uddannelse andre steder i uddannelsessystemer herunder i forhold til at uddanne flere faglærte, siger Lars Andersen, der er direktør i AE-rådet til avisen.

 14. Brøndby lider europæisk nedtur, mens Randers tilkæmper sig uafgjort

  De danske fodboldherrer fra Brøndby og Randers var her til aften taget udenlands for at spille Europa League og Conference League.

  I de danske mestre fra Brøndbys Europa League-opgør mod skotske Rangers kom de blågule på en svær opgave fra kampens start. Allerede da der var gået en halv time, var spillerne fra den danske Vestegn nemlig bagud med 2-0, og selvom de forsøgte ihærdigt, lykkedes det dem ikke at indhente den skotske føring. Dermed måtte Brøndby tage fra kampen uden point.

  I Randers' opgør mod tjekkiske Jablonec var der lidt mere held i sprøjten.

  Mandskabet fra Kronjylland kæmpede sig til 2-2 ude mod tjekkerne, og dermed kan de tage hjem til Danmark med et enkelt point i bagagen.

 15. Kongresmedlemmer har stemt for at få tidligere Trump-rådgiver sigtet for foragt

  Steve Bannon har nægtet at svare på spørgsmål om stormløbet på Kongressen. (Foto: Andrew Kelly © Ritzau Scanpix)

  Repræsentanternes Hus i USA har stemt for at sigte Donald Trumps tidligere chefstrateg Steve Bannon for at udvise foragt for Kongressen.

  Det sker med stemmerne 229 mod 202. Heraf var ni af stemmerne republikanske.

  Steve Bannon har nægtet at reagere på en indkaldelse til en høring i et kongresudvalg, hvor han var indkaldt til at vidne om det voldelige angreb på Kongressen i januar.

  Med dagens afstemning er det nu op til justitsminister Merrick Garland, om der skal rejses formel tiltale.

 16. Store fejl koster FCK's ti mand dyrt i europæisk nedtur - FCM fik 1-1 mod Røde Stjerne

  Et tidligt rødt kort til målmand Kamil Grabara og masser af fejl betød, at FC København tabte 1-2 til græske Paok i Parken.

  FCK lavede utallige fejlafleveringer og boldtab i Conference League-kampen - især i første halvleg, hvor grækerne scorede to gange.

  Mod slutningen af kampen svarede FCK dog igen med et flot mål af Pep Biel og trykkede på for en udligning.

  Anderledes så det ud, da FC Midtjylland tog imod Røde Stjerne. Hjemmeholdet dominerede det meste af kampen. Især til sidst i kampen lagde hjemmeholdet et enormt pres på serberne, men det blev ved 1-1, skriver Ritzau.

  FCM har dermed stadig et spinkelt håb om Europa League-avancement.

 17. 'Verdens mest nedlukkede by' åbner igen, igen

  • Folk i Melbourne kan endnu en gang feste over en genåbning. (Foto: William WEST © AFP or licensors)
  • Selvom restauranter og barer åbner igen, så er det stadigvæk med restriktioner. Kapaciteten på serveringssteder vil være begrænset. (Foto: William WEST © AFP or licensors)
  • Kun fuldt vaccinerede kan nyde en fadøl på barer og restauranter. (Foto: William WEST © AFP or licensors)
  1 / 3

  Så fester de igen i Melbourne. For sjette gang under coronapandemien. Så mange gange har den australske millionby nemlig været lukket ned og åbnet op igen.

  Ved midnat australsk tid åbnede barer og restauranter igen efter endnu en hård nedlukning siden midten af august.

  "Verdens mest nedlukkede by" er Melbourne blevet kaldt, og der kan være noget om snakken - hovedstaden i delstaten Victoria har været under "lockdown" i 262 dage siden pandemiens start.

 18. Angriber scorer fem mål og sikrer stor dansk sejr over Bosnien-Hercegovina

  Det danske kvindelandshold i fodbold skulle her til aften forsøge at ride videre på sejrsbølgen i VM-kvalifikationen, da Bosnien-Hercegovina kom på besøg i Viborg.

  Med maksimumpoint og en målscore på svimlende 15-0 havde Danmark nemlig fået en perfekt start på kvalifikationen, og favoritrollen i opgøret var derfor lagt over på Pernille Harder og kompagni.

  Og den rolle levede de i dén grad op til.

  Med hele fem scoringer af angriberen Signe Bruun vinder landsholdet 8-0 over Bosnien-Hercegovina i VM-kvalifikationen på hjemmebanen i Viborg. Dermed er Signe Bruun ny indehaver af rekorden for flest scoringer i en enkelt kamp for det danske kvindelandshold.

  Sejren betyder, at Danmark med ni point efter tre kampe topper VM-kvalifikationens gruppe E. Næste opgave for det danske kvindelandshold i fodbold er på tirsdag, hvor Montenegro venter på udebane.

 19. Banelandsholdet i cykling misser VM-bronze

  Det danske banelandshold i cykling missede her til aften bronzemedaljen i 4000 meter-holdforfølgelsesløb ved VM i Frankrig.

  Da danskerne onsdag tabte semifinalen til Frankrig stod det klart, at man i aften skulle dyste mod Storbritannien om bronzemedaljerne. Og selvom danskerne vandt EM-guld tidligere på måneden, gik de ind til en svær opgave mod det britiske landshold.

  Med en gennemsnitsalder på 19,75 år var målet for danskerne nemlig at teste forskellige roller og elementer af, snarere end at skabe resultater ved verdensmesterskaberne.

  Kvarteten bestående af Carl-Frederik Bevort, Tobias Aagaard, Robin Skibild og Rasmus Lund kunne da heller ikke følge med de hurtige herrer fra Storbritannien i dagens bronzeduel.

  Med en kilometer tilbage var briterne foran med et kvart sekund, og med 500 meter tilbage gik det så galt for Danmark. Rasmus Lund førte an, men kørte simpelthen for hurtigt. Lund kørte fra holdkammeraterne, og så røg muligheden for en bronze endegyldigt.

 20. Mail og sms-beskeder afslører intern krig i regeringen under minksag

  Bølgerne gik højt i regeringen, da minksagen rullede i november sidste år. Det kom frem under dagens afhøringer i minkkommissionen.

  Her blev der fremlagt en lang række sms-beskeder mellem Henrik Studsgaard, departementschef i Fødevareministeriet, og Barbara Bertelsen, departementschef i Statsministeriet.

  De stammer fra den 9. november 2020, hvor Bertelsen ville have fødevareminister Mogens Jensen til at tage ansvar for sagen, da den begyndte at udvikle sig til en skandale i offentligheden.

  "Hvornår kommunikerer I (og lægger jer ned og ruller jer, som vi vendte ;)" skrev Bertelsen til Studsgaard først på aftenen.

  En melding fra Mogens Jensen tilfredsstillede ikke Bertelsen.

  "Det er meget, meget skidt det her. Ægte tillidsbrud," skrev hun.

  Bertelsen skrev også en mail til kolleger i Statsministeriet, hvor hun luftede sin utilfredshed med Mogens Jensen.

  "Øvelsen bliver at holde Mogens Jensen i udstrakt arm."

  ”Lige nu har han skubbet hende foran sig. Nu må hun skubbe ham tilbage, hvor han hører til - som ansvarlig for sit område og sine egne og sit systems dispositioner," står der i mailen.

  Mogens Jensen trak sig som fødevareminister den 18. november 2020.

 21. Region Syddanmark genindkalder forskergruppe efter flere mulige ALS-tilfælde

  Det er et år siden, at en større forskergruppe rådgav Region Syddanmark på baggrund af en stor sundhedsundersøgelse, der kortlagde grindstedborgernes sundhed.

  Dengang konkluderede Region Syddanmark, at borgerne ikke er mere syge end andre. Men nu skal forskergruppen på arbejde igen.

  Det sker efter, at Region Syddanmark er blevet gjort bekendt med yderligere tre mulige tilfælde af den alvorlige og dødelige nervesygdom ALS. Det bekræfter koncerndirektør Kurt Espersen overfor DR.

  Det var blandt andet ALS, der var med til at sætte sundhedsundersøgelsen i gang, da flere borgere frygtede, at den store generationsforurening i Grindsted gjorde dem syge.

 22. Thailand dropper karantænekrav og åbner for danske turister fra 1. november

  Nu bliver det nemmere for danske turister at rejse til Thailand.

  Fra 1. november dropper Thailand karantænekravet til vaccinerede fra Danmark og 47 andre lande.

  På listen fra det thailandske udenrigsministerium er også de andre skandinaviske lande, Australien, Storbritannien, USA og Tyskland.

  For at rejse ind i Thailand skal man stadigvæk være vaccineret og have en negativ coronatest - men man slipper altså for at sidde i isolation ved ankomst.

  Rejseselskabet TUI tager godt imod nyheden og sender første fly til Phuket 28. november, skriver Ritzau.

 23. Smittetallene igen høje i Storbritannien

  Det går den gale vej med smittetallene i Storbritannien, hvor man senest har registreret over 52.000 nye tilfælde af covid-19 på ét døgn.

  Det er det højeste smittetal siden midten af juli.

  Sundhedsminister Sajid Javid har afvist at indføre nye restriktioner trods stigningen i antallet af smittede.

 24. Breivik vil løslades: Sagen skal behandles til januar

  Den terrordømte nordmand Anders Behring Breivik ønsker at blive prøveløsladt. Hvor Breiviks begæring om prøveløsladelse skal finde sted er ikke fastlagt, men det vil ske fra den 17. januar 2022.

  Det oplyser Breiviks advokat, Øystein Storrvik, til norsk TV 2. Der er sat fire dage af til sagen.

  Da 42-årige Breivik har afsonet minimumstiden af den forvaringsdom, som han blev idømt for terrorangrebene i Oslo og på øen Utøya den 22. juli 2011, har han ret til at få sin begæring om løsladelse behandlet i retten.

 25. Amerikansk samler giver 50 millioner for otte meter langt skelet af dinosaur

  Triceratops, der var planteædende, er blandt de mest genkendelige typer af dinosaurer. (Foto: IAN LANGSDON © Ritzau Scanpix)

  En amerikansk samler er nu den lykkelige ejer af et otte meter langt skelet af en dinosaur, som han kan stille op et passende sted i sin bolig.

  6,65 millioner euro (tæt ved 50 millioner kroner) måtte den anonyme samler betale for det hidtil største kendte eksemplar af et skelet fra dinosaurslægten triceratops.

  - Køberen er absolut overvældet ved tanken om, at han bringe dette skelet hjem til sin personlige samling, siger Djuan Rivers, en repræsentant for samleren.

  Skelettet menes at være omkring 66 millioner år gammelt.

  Det var før auktionen i Paris vurderet til en pris på omkring 1,5 millioner euro - svarende til knap 10 millioner kroner, skriver Ritzau.

 26. EU-Parlamentet vil have stoppet pengestrøm fra EU til Polen

  EU-Kommissionen bør standse udbetalingen af EU-midler til Polen.

  Sådan lyder opfordringen fra et stort flertal i EU-Parlamentet, skriver Ritzau.

  Opfordringen kommer, samtidig med at EU's stats- og regeringschefer er til topmøde i Bruxelles.

  I en afgørelse for nylig fastslog den øverste domstol i Polen, forfatningsdomstolen, at EU-lov ikke altid har forrang over national lov. Og det er i modstrid med EU's traktater.

  - Parlamentet kræver, at der ikke gives penge fra EU's skatteydere til regeringer, der åbenlyst, målrettet og systematisk undergraver de europæiske værdier, hedder det i en pressemeddelelse.

 27. Togtrafik mellem Danmark og Sverige genoprettet

  Tidligere i dag blev togtrafikken mellem Danmark og Sverige indstillet på grund af en nedfalden køreledning ved Hyllie.

  Derfor blev der indsat togbusser mellem Københavns Lufthavn og Malmö C.

  Nu er der dog åbnet for togtrafikken igen.

  Det skriver DR P4 Trafik København & Sjælland på Twitter.

 28. Radio Loud vil skifte navn til 24syv

  Radio Loud skifter navn til 24syv fra 3. januar næste år. Det bekræfter Berlingske Media over for Weekendavisen.

  Hvis Radio- og tv-nævnet godkender det, køber Berlingske Media desuden 91 procent af aktierne i selskabet bag stationen, så de får fuld kontrol med kanalen. De ejer lige nu 40 procent.

  Med navneskiftet lægger man sig tæt op ad det tidligere Radio24syv, der sendte for sidste gang den 31. oktober 2019, efter at Radio Loud vandt et udbud om en dab-kanal foran Radio24syv.

  Og det er da også ambitionen at genskabe en lige så populær radiokanal som Radio24Syv, siger Berlingske Medias koncernchef og udgiver, Anders Krab-Johansen.

  - Radio24syv var den eneste gang i nyere historie, hvor nogen med succes skabte en anden virkelighed på lyd end DR's, og jeg begræder virkelig, at det blev henrettet af politikerne ved højlys dag. Nu sætter vi alt ind på at finde ud af, om vi med afsæt i et nyt 24syv kan fastholde det alternativ, siger han til Weekendavisen.

 29. Kaptajn er sigtet for spritsejlads efter grundstødning

  Politiet på Bornholm har sigtet kaptajnen på et grundstødt fragtskib for spritsejlads.

  Det hollandsk indregistrerede skib kom natten til mandag helt ud af kurs, da det var på vej mod Estland med en last gødning.

  Det 88 meter lange skib gik på grund ud for Sorthat Muleby på Bornholm.

  I dag er politiet færdig med afhøringerne af de syv søfolk på skibet, og der er fortsat kun én, der er sigtet, oplyser politiet på Twitter.

  Ifølge en blodprøve var kaptajnens promille 0,8.

  I går kom skibet fri af grunden, hvorefter det blev bragt ind i Rønne Havn til nærmere undersøgelser.

 30. Tyske partier sætter deadline for sig selv: Vil danne regering i begyndelsen af december

  25 dage efter tyskerne gik til valg, har socialdemokraterne i SPD, de liberale i FDP og miljøpartiet De Grønne i dag indledt målrettede regeringsforhandlinger med hinanden.

  De tre partier har en klar plan: Inden udgangen af november vil de fremlægge en koalitionsaftale, og så vil de i begyndelsen af december danne en regering med socialdemokraten Olaf Scholz som kansler.

  Det fortæller de tre partiers generalsekretærer på et pressemøde i Berlin. Den stramme tidsplan er "mere produktiv", siger FDP-generalsekretær Volker Wissing:

  - Hvis man taler for længe om tingene, bliver problemerne ikke mindre.

  Partierne er blandt andet enige om at sætte turbo på omstillingen til vedvarende energi og digitaliseringen i Tyskland.

 31. Lang ventetid: Apple lancerer pudseklud til 179 kroner

  Den amerikanske techgigant har sendt et nyt, men på ingen måde revolutionerende produkt på markedet i form af en pudseklud.

  Apple lover, at pudsekluden er lavet af et blødt materiale, der ikke ridser. Til gengæld kradser prisen lidt.

  179 kroner tager Apple for pudsekluden, der dog er så populær, at man lige nu først kan forvente at få den eftertragtede pudseklud i hænderne om ti til tolv uger.

  Apple oplyser på sin hjemmeside, at pudsekluden blandt andet er kompatibel med alle iPhone-, iPad- og Mac-modeller.

  Kan man klare sig med en lidt mindre eksklusiv pudseklud, så sælges de for alt mellem 5 og 20 kroner i diverse supermarkeder.

 32. Påsatte naturbrande: 24 personer henrettet i Syrien

  Den syriske regering har slået særdeles hårdt ned på 24 personer, der er blevet dømt for med fuldt overlæg at have påsat flere naturbrande i sommer.

  De dømte er blevet henrettet.

  Det skriver statslige medier i Damaskus ifølge nyhedsbureauet AFP.

  De henrettede er dømt for med 'terrorhandlinger at forårsage død, ødelæggelse af statslig infrastruktur og ødelæggelse af privat og offentlig ejendom ved hjælp af brandfarligt materiale'.

 33. Ingen togtrafik mellem Danmark og Sverige

  Der er i øjeblikket fuldt stop for al togtrafik mellem Danmark og Sverige.

  Det skyldes en nedfalden køreledning ved Hyllie.

  Det vides ikke, hvornår der igen kan åbnes op for tog på strækningen.

 34. Første nye ejendomsvurderinger er sendt til boligejere

  De første nye ejendomsvurderinger er torsdag sendt ud, oplyser Vurderingsstyrelsen i en pressemeddelelse.

  De har været længe ventet, da de seneste ejendomsvurderinger kom i 2011.

  I alt vil omkring 50.000 boligejere de kommende måneder modtage nye ejendomsvurderinger.

  Efter at boligejerne får vurderingen, følger en besked om, hvorvidt de skal have penge retur eller ej for ejendomsskatter betalt i perioden 2011-2020.

  Er du én af dem, der har fået en ny ejendomsvurdering, så vil vi gerne tale med dig. Send en mail til journalist Emil Ingvorsen på emii@dr.dk, så kontakter vi dig.

 35. Mette Frederiksen: Polen udfordrer EU på grundlæggende værdier

  Statsminister Mette Frederiksen (S) er i dag til EU-topmøde i Bruxelles, og listen med emner, der skal diskuteres, er rigtig lang. Det helt store fokuspunkt er dog retsstatsprincipper, og Polens udfordring af disse.

  - Det her er jo endnu et element i Polen, som på nogle ret grundlæggende værdier udfordrer vores europæiske fællesskab og samarbejde. Derfor kommer vi selvfølgelig til at have en diskussion om det her spørgsmål, siger Mette Frederiksen kort efter ankomsten til Belgien.

  Debatten er startet, efter en afgørelse hos den øverste domstol i Polen sår tvivl om, hvorvidt EU-lov altid har forrang over national lov. Som der ellers står i EU's traktater, at den skal have.

  Mette Frederiksen er endnu ikke klar til at sige, at udbetalingen af EU-midler til Polen skal stoppes. Hun mener dog, at man skal følge reglerne.

  - Helt grundlæggende mener vi fra dansk side, at der skal være en sammenhæng mellem udbetaling af midler og så det, at man overholder de grundlæggende værdier, siger statsministeren.

 36. Sundhedsklinikudrejsecenter skal indstille al håndtering af medicin

  Styrelsen for Patientsikkerhed har mundtligt påbudt sundhedsklinikken Kærshovedgård, Røde Kors Asylafdeling, at indstille al medicinhåndtering på stedet.

  Styrelsen kunne under et tilsyn på behandlingsstedet konstatere, at der var fejl og mangler i medicinhåndteringen.

  Det skriver styrelsen selv i en afgørelse.

  - I alle fem stikprøver konstaterede styrelsen, at der var fejl i medicinbeholdningerne og de dertilhørende medicinlister, og i flere tilfælde var fejlene gennemgående i alle fem stikprøver.

  - Styrelsen har i sin vurdering lagt vægt på, at fejl og mangler i medicinhåndteringen generelt rummer en alvorlig fare for patientsikkerheden, herunder risiko for fejlmedicinering eller manglende medicinering.

  Sundhedsklinikken Kærshovedgård ligger på Udrejsecenter Kærshovedgård og drives af Røde Kors.

  Klinikken tilbyder normalt sundhedsydelser til patienter på stedet. Der blev på tidspunktet for tilsynet håndteret medicin for mindst 65 patienter, skriver Styrelsen for Patientsikkerhed.

 37. Tauson taber på Tenerife

  Clara Tauson leverede torsdag et meget langt drama i tre sæt, da hun som favorit tabte til Saisai Zheng fra Kina med 6-7, 6-2, 4-6.

  Det skete i WTA-turneringen på Tenerife, hvor Tauson tirsdag i første runde slog den rutinerede brite Heather Watson i tre sæt i løbet af 2 timer og 38 minutter.

  Torsdag var 18-årige Tauson ude i varmen i 2 timer og 49 minutter, inden Zheng, der er nummer 86 i verden, snuppede sejren efter en omskiftelig og opslidende kamp.

  /ritzau/

 38. Jyske Bank følger efter Nordea: Dyrere at have opsparinger over 100.000 kroner

  Tirsdag gjorde Nordea det dyrere for kunder at have opsparing over 100.000 kroner stående.

  I dag følger Jyske Bank efter med den samme nedsættelse af renten for indlån til minus 0,7 procent fra før minus 0,6 procent.

  Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

  Har man 250.000 kroner stående, koster det nu 1.050 kroner om året. Tidligere ville det have kostet 900 kroner.

  Ændringen træder i kraft 25. oktober.

 39. Bramsen efter møde med USA's forsvarsminister: Vil styrke militært samarbejde

  Den danske forsvarsminister og den amerikanske forsvarsminister har i dag holdt et bilateralt møde forud for et Nato-møde i Bruxelles. Trine Bramsen kunne fortælle, at hun har snakket med Lloyd Austin om det militære samarbejde.

  De har blandt andet snakket om en stadig mere "aggressiv opførsel fra Rusland og Kina" samt håndteringen af evakueringen i Afghanstan. Det skriver Ritzau.

  Omkring Rusland og Kina blev hun ikke konkret om, hvad man har tænkt sig at gøre.

  - Det vedrører jo også det danske nærområde og det amerikanske nærområde. Derfor er der både fra dansk og amerikansk side et ønske om at styrke vores militære og forsvarspolitiske samarbejde, siger Trine Bramsen.

  Hun oplyste også, at hun har en stående invitation til at besøge den amerikanske forsvarsminister i USA, som hun har tænkt sig at benytte.

 40. Video: Se Sydkorea affyre landets første rumraket med blandet succes

  Der er både store smil og trise miner i Sydkorea i dag, efter landet har affyret deres første rumraket nogensinde.

  Affyringen gik nemlig planmæssigt, men raketten formåede ikke at sende en testsatellit i kredsløb.

  Rumraketten, der kaldes for 'Nuri' - eller 'Verden' på dansk - blev sendt afsted fra Sydkoreas sydkyst. Et af vidnerne var landets præsident med det passende navn Moon Jae-in.

  - Lande, der går forrest inden for rumteknologi, vil føre an i fremtiden. Det er ikke for sent, at vi også gør det, siger Moon Jae-in ifølge AFP.

  Raketten blev sendt op i 700 kilometers højde. Der er planer om et forsøg igen i maj næste år.

 41. 1.247 nye coronasmittede det seneste døgn

  1.247 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. To personer er døde.

  Der er nu 132 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er seks flere end i går.

  Dagens smittetal fra Statens Serum Institut er baseret på 66.275 PCR-test.

  Det svarer til, at 1,88 procent af de testede har været smittet med covid-19.

 42. Læk af dokumenter afslører, at store lande presser FN's klimapanel

  Australien, Japan og Saudi-Arabien er blandt en række lande, som har forsøgt at påvirke FN’s klimapanel, IPCC, til at nedtone sine budskaber i forbindelse med de store klimarapporter, som panelet udgiver hvert 6.-7. år.

  Det viser et læk af dokumenter til Greenpeace-mediet 'Unearthed', som også BBC har fået indblik i.

  Blandt andet har Australien og Saudi-Arabien - ligesom de olieeksporterende landes organisation, Opec, - forsøgt at få IPCC til at nedtone eller helt fjerne en af sine hovedkonklusioner om, at verden hurtigt er nødt til at udfase olie, kul og gas, hvis ikke klimaforandringerne skal løbe løbsk.

  Forbrænding af olie, kul og gas er ubetinget den største årsag til menneskeskabte klimaforandringer.

  Lækket kommer op til FN's store klimakonference, COP26, som starter 31. oktober.

 43. Hotelgæsterne er tilbage i hovedstaden: Oktober tegner til at være bedste måned i halvandet år

  Der bliver redt senge og fyldt morgenmadsbuffeter op på hovedstadens hoteller i disse dage.

  For en stor del af gæsterne er tilbage. I oktober er der checket gæster ind på 6 ud af 10 værelser på hoteller i hovedstadsområdet. Det viser månedens foreløbige tal fra Dansk Erhverv.

  Det er på vej mod det højest registrerede tal i år, men er stadig langt fra niveauet fra før corona.

  - Nu er vi stort set alle vaccinerede, og landende omkring os er også langt med vaccinationer, så det var det, vi havde håbet på, siger Karen Nedergaard, der er formand for Horesta Hovedstaden om tallene.

  Et af de hoteller der har mærket stigningen, er Hotel Mayfair på Vesterbro i København.

  - Det betyder alt. Vi står overfor en stor renovering af vores hotel, som vi nu kan budgettere med, siger Joachim Nordby, der er hotellets salgsdirektør.

 44. Yderligere 500 personer er blevet evakueret, mens lavaen sprutter videre på La Palma

  Indbyggere i Tazacorte rømmer deres hjem for ejendele, som bliver opmagasineret i en sportshal, inden de lader sig evakuere. (Foto: Susana Vera © Ritzau Scanpix)

  Over en måned efter at vulkanen Cumbre Vieja gik i udbrud på den spanske ø La Palma, strømmer lavaen stadigvæk ned ad bjergsiderne.

  Mere end 500 personer er i løbet af natten blevet evakueret fra deres hjem i kystbyen Tazacorte, oplyser byens borgmester ifølge AP.

  Siden vulkanen gik i udbrud er over 7.500 personer blevet evakueret.

  Ifølge AP spår en række forskere, at udbruddet kan vare i tre måneder.

 45. Danmarks bedste damesingle taber stort til verdens nummer 56 i Denmark Open

  Danmarks bedste rangerede singlespiller, Mia Blichfeldt, er ude af badmintonturneringen Denmark Open i Odense.

  Det står klart, efter at hun allerede i anden runde torsdag tabte til spanske Clara Azurmendi, der er nummer 56 i verden.

  Mia Blichfeldt er selv nummer 12 i verden, så der var tale om en overraskelse, da den spanske modstander efter bare en halv time havde nedlagt danskeren med 21-12, 21-18.

  /ritzau/

 46. Bedrageri på sygehus udløser tre domme

  To mænd er blevet dømt i en sag fra Sygehus Lillebælt, hvor der er blevet svindlet for omkring to millioner kroner.

  Begge er blevet idømt fængsel i et år og ni måneder. Men de kan nøjes med at afsone tre måneder af straffen, hvis de udfører samfundstjeneste i 250 timer.

  De to personer, der er leverandør og privatansat, har mulighed for at anke til Vestre Landsret.

  Den tredje person, der er tale om, er tidligere indkøbschef ved Sygehus Lillebælt.

  Han blev allerede dømt i maj i år, og hans straf lyder på det samme som de to, der nu er blevet dømt.

  Bedrageriet er foregået fra november 2015 til september 2019.

 47. Herrelandsholdet er fortsat i verdens top ti

  Joakim Mæhle efter VM-kvalifikationskampen mellem Danmark-Østrig i Parken, tirsdag den 12. oktober 2021.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Det danske fodboldlandshold for herrer er med deroppe, hvor det er rigtig sjovt på Fifas verdensrangliste. Efter de seneste to runder i VM-kvalifikationen, hvor VM-billetten også kom i hus, holder Danmark fast i 10. pladsen på listen.

  Danskerne henter dog ind på både Mexico og Portugal, som ligger lige foran på 9. og 8. pladsen. Målet er at komme op blandt de syv bedste før VM-lodtrækningen. Det vil nemlig give en plads i det øverste seedningslag, når grupper skal fordeles.

  Først og fremmest kræver det, at Danmark vinder mod både Færøerne og Skotland i november, og så skal lande som Mexico, Portugal og specielt Spanien også dumme sig med nederlag eller eventuelt en misset kvalifikation.

  Belgien ligger atter nummer et på verdensranglisten foran Brasilien og Frankrig.

 48. Biltræf overtrådte forsamlingsforbud: Dom får nu betydning for lignende sager

  Forsamlingsforbuddet blev overtrådt, da mange var samlet til biltræf i Holsted i juni sidste år under corona, hvor kun 50 måtte være forsamlet.

  Det har Vestre Landsret netop afsagt dom om.

  Landsretten stadfæstede byrettens dom i to af sagerne, mens to andres domme blev skærpet.

  Kvinden fik ingen bøde i byretten, men i landsretten blev hun idømt en bøde på 2.500 kroner, og den straf blev også stadfæstet for de to af mændene.

  Den tredje mand fik forhøjet sin bøde til 5.000 kroner, oplyser forsvareren Allan Nejbjerg til DR Nyheder.

  Sagen i landsretten får betydning for bedømmelsen af et stort antal andre sager fra samme begivenhed, hvor 206 andre også blev sigtet.

 49. Nej til kæmpesommerhuse: ’Katastrofe, hvis området bliver til et stort party-land’

  Ikke flere kæmpesommerhuse, tak!

  Sådan lyder opråbet fra syv lokale grundejerforeninger i sommerhusområdet Mommark på Sydals.

  Her er 15 store sommerhuse opført i strid med den gældende lokalplan. Alligevel har Sønderborg Kommune besluttet at lade sommerhusene stå, mens en ny lokalplan er på trapperne for, at sommerhusene bliver lovlige.

  Vedtagelsen af en ny lokalplan kan måske også betyde, at der bliver givet tilladelse til at bygge yderligere otte kæmpesommerhuse i området.

  Nu frygter grundejerne for larm og masser af trafik, lyder det fra Poul Fedders, der er talsmand for alle syv grundejerforeninger i sommerhusområdet.

  - Vi kan se, at husene benyttes til fester. Vi har oplevet at kunne høre kæmpe bas klokken 22 om aftenen, når vi står på vores terrasse. Det vil være en katastrofe, hvis hele området bliver til et stort party-land, siger han.

  Se mere på DR1 i aften kl. 21:25, når programmet Frisk og Pind: Sommerhusstriden tager fat på konflikten med kæmpesommerhuse.

 50. Politiet advarer om store mængder regnvand på motorveje

  (Arkivbillede) Regnvejr påvirker torsdag trafikken over hele landet. Specielt på motorvejene. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Det er vigtigt at være ekstra opmærksom, hvis du sætter dig ind i bilen i dag. Den store mængde nedbør over hele landet giver nemlig udfordringer.

  Fyns Politi advarer om masser af vand på den Fynske Motorvej, og derfor har man i en periode nedsat hastigheden til 60 km/t i østgående retning fra afkørsel 53 Blommenslyst.

  Vestegnens Politi kommer med en lignende opfordring om at køre roligt.

  - Vores indsatsleder melder om store mængder regnvand. Særligt på motorvejene giver det, formentlig på grund af hastigheden, problemer. Så kør efter forholdene, og pas på hinanden, skriver vagtchefen på Twitter.

  DMI har meldt, at der kan komme lokale skybrud i løbet af dagen.

 51. Verdens største kendte skelet af en triceratops skal på auktion i dag

  Dinosaurskeletten "Big John* skal senere i dag under hammeren i Paris. (Foto: SARAH MEYSSONNIER © Ritzau Scanpix)

  Har du en solid mængde uudnyttet plads og en velpolstret pengepung? Og vil du gerne imponere dine palæontolog-venner, eller står du bare og mangler en god samtalestarter?

  Så er det nu, du skal slå til.

  Det største kendte skelet af en triceratops skal nemlig under hammeren i dag på auktionshuset Giquello i Paris.

  Dinosaurskelettet, der grundet sin størrelse har fået navnet "Big John", er omtrent otte meter langt samt to meter bredt omkring kraniet - og 66 millioner år gammelt.

  Ifølge auktionshuset er det vurderet til omkring 1,5 millioner euro eller knap 10 millioner kroner.

  • Kraniet på "Big John" måler omtrent to meter. (Foto: SARAH MEYSSONNIER © Ritzau Scanpix)
  • Triceratops-skelettet er det største kendte af sin slags. (Foto: SARAH MEYSSONNIER © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

Mere fra dr.dk