Seneste nyt

Dansk Melodi Grand Prix skal afholdes i Næstved

Når der 11. februar skal findes en dansk repræsentant til Eurovision Song Contest i Storbritannien til maj, så kommer det til at ske i Arena Næstved.

En nyhed, der bliver modtaget med glæde af den socialdemokratiske borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen.

- Vi er glade for, at DR har valgt Næstved som Grand Prix By 2023. Hvis vi selv skal sige det, er det helt oplagt, for Næstved er en by med masser af musikkultur.

- Vi har endda udklækket to grandprixvindere: Fra Næstved Musikskole sangerinde og skuespiller Flora Ofelia, som vandt børnenes melodi grandprix i 2015, og fra Næstved Ungdomsskole trommeslager Ihan Haydar, som har vundet Dansk Melodi Grandprix i 2012 og sørme også i 2022, siger han.

Otte forskellige sange skal dyste om at blive det danske bidrag til Eurovision Song Contest. Sangene bliver offentliggjort i det nye år.

Nyheder

  1. Med fredagens nederlag til Tyskland hænger Danmarks muligheder for at kvalificere sig til OL i en tynd tråd, vurderer Sanne Troelsgaard.

  2. FN: Omkring 400 rohingya-flygtninge meldt savnet på havet

    FN's flygtningeorgan, UNHCR, appellerer lørdag til det internationale samfund om at finde og redde hundredvis af rohingya-flygtninge, som er ombord på to fartøjer i Den Bengalske Bugt i Det Indiske Ocean.

    Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

    Bådene har omkring 400 personer om bord. De har motorproblemer, og flygtningene mangler muligvis både mad og vand, lyder det fra organisationen.

    Fra UNHCR er beskeden, at lande i regionen "hurtigt må iværksætte eftersøgningsoperationer, efter at der er udsendt nødopkald fra de to overfyldte fartøjer".

    Ifølge nyhedsbureauet tager tusindvis af primært muslimske rohingyaer ud på en farlig rejse over havet for at komme væk fra forfølgelse i Myanmar.

    En del af dem ønsker at komme til eksempelvis Malaysia eller Indonesien.

  3. Orange Scene er slidt op - festival måtte sige nej til Rammstein

    Et hav af verdenskendte musikere har optrådt på Orange Scene, men 2024 bliver den nuværende scenes sidste festival. (Foto: © TORBEN CHRISTENSEN, Ritzau Scanpix)

    Paul McCartney, Bruce Springsteen, Rihanna og Kendrick Lamar. Navnene over kunstnere, der har optrådt på den ikoniske Orange Scene på Roskilde Festival står i kø.

    Men den efterhånden legendariske scene lever ikke længere op til de krav, som verdens største artister har, når de optræder, og derfor skal der nye boller på suppen.

    2024 bliver den nuværende scenes sidste festival, før den pilles ned. Dens afløser skal være større, og så skal dele af den stå på dyrskuepladsen permanent.

    - For en del år siden ville vi gerne have haft Rammstein, men måtte takke nej, fordi vi ikke kunne håndtere deres show på den scene, siger Roskilde Festivals direktør, Signe Lopdrup, til mediet.

    Den nye scene vil koste arrangørene omkring 30 millioner kroner. Til gengæld regner de med, at den kan holde de næste 25 år.

  4. Bygningsstyrelsen har udvalgt seks virksomheder til at nedrive minkfarme. Alle seks har overtrådt reglerne for håndtering af asbest.

  5. S-borgmester er 'frygtelig irriteret' over ny liste over parallelsamfund

    Fredag præsenterede Social-, Bolig- og Ældreministeriet den årlige parallelsamfundsliste. Og et af de nye navne på listen er boligområdet Vejleåparken i Ishøj.

    Et af kriterierne for at komme på listen er, at mere end 2,05 procent af beboerne skal være dømt efter straffeloven. En procentsats, der sidste år blev sat ned fra 2,18 procent.

    I Vejleåparken er 2,1 procent af beboerne dømt efter straffeloven. Og det er utrolig ærgerligt, at de marginaler gør udfaldet, mener borgmester i Ishøj, Merete Amdisen (S).

    - Fordi det går en smule dårligere et sted, og man har skruet på kriterierne, ser man fuldstændig bort fra, at vi på tre andre parametre har forbedret beboersammensætningen, siger hun.

    Derudover anerkender hun ikke, at det er et kriterie, at der ikke må bo mere end halvtreds procent med ikke-vestlig baggrund.

    - Jeg er helt grundlæggende frygtelig irriteret over parallelsamfundslisterne. Jeg synes ikke, det er befordrende for det gode samarbejde, der skal være mellem kommuner og boligafdelinger, siger hun.

  6. Europas højeste vulkan gik fredag morgen i udbrud

    Etna i udbrud tidligt fredag morgen.

    Den aktive vulkan Etna, der ligger i den italienske region Sicilien, gik fredag morgen i udbrud.

    Video fra stedet viser, hvordan røg og lava sprutter op fra Etna, der med sine cirka 3.300 meter er Europas højeste vulkan.

    Der er indtil videre ingen meldinger om ulykker eller skader, og det er heller ikke usædvanligt, at vulkanen går i udbrud.

    I august måtte man eksempelvis stoppe al flytrafik til og fra den ene lufthavn på Sicilien, fordi Etna viste tænder. Her var man bange for, at vulkanens aske ville volde problemer i luftrummet.

  7. Dårligt vejr aflyser fly og Bundesliga-kamp i Tyskland

    • En kvinde skovler sne foran en butik i München i den tyske delstat Bayern. (Foto: © Peter Kneffel, Peter Kneffel/picture-alliance/dpa/AP Images)
    • Det kraftige snefald har også påvirket den kollektive transport. (Foto: © Felix H'rhager, Felix Hrhager/picture-alliance/dpa/AP Images)
    • Den aflyste Bundesliga-kamp skulle være spillet lørdag klokken 15.30. (Foto: © Matthias Schrader, Associated Press)
    • Trafikmæssigt er det relativt let at krydse vejen i dag. (Foto: © Peter Kneffel, Peter Kneffel/picture-alliance/dpa/AP Images)
    1 / 4

    Dyner af sne har lagt sig over det sydlige Tyskland, og det har sat sine spor.

    I landets næststørste lufthavn i München har man indtillet flyvninger på grund af kraftigt snefald, skriver mediet DW.

    Omkring 320 ud af 760 fly, som var sat til at flyve lørdag, er blevet aflyst, ifølge tyske DPA.

    Fodboldfans må også se sig om efter noget andet at bruge lørdagen på, for kampen mellem Bayern München og Union Berlin er blevet aflyst som følge af det dårlige vejr. Det skriver Union Berlin på klubbens hjemmeside.

    Kampen er indtil videre den eneste i den tyske Bundesliga, der er blevet aflyst her i weekenden.

    Fredag aften blev de fleste lokale bus- og sporvognstjenester aflyst frem til lørdag.

  8. Millionbeløb fra Danmark skal hjælpe Afrika med grøn energi

    Afrika huser omkring 17 procent af verdens befolkning. Alligevel er kun to procent af de globale investeringer i vedvarende energi sket på kontinentet det sidste årti.

    Det skriver Ritzau.

    Derfor giver Danmark nu 128 millioner kroner i støttepakke til et nyt partnerskab for afrikanske lande. Apra er navnet på partnerskabet, der har som mål at få 100 procent vedvarende energi til Afrika.

    - Mange lande i Afrika er hårdt ramt af klimaforandringerne, men de udleder ikke ret meget. Det gør vi andre til gengæld, siger statsminister Mette Frederiksen (S) på klimatopmødet i Dubai.

    Apra blev lanceret i september under det første selvstændige afrikanske klimatopmøde.

    Sammen med Danmark er også Tyskland og den internationale organisation for vedvarende energi Irena med til at starte projektet.

  9. Pave Frans til COP28: Det er vigtigt med et gennembrud

    Selvom Pave Frans ikke deltager i COP28, forhindrer det ham ikke i at give sine ord med på vejen.

    Lørdag opfordrede han verdens ledere til at finde et gennembrud til at tackle de globale temperaturstigninger, og derudover kaldte han ødelæggelsen af miljøet for "en lovovertrædelse mod Gud", skriver Reuters.

    På grund af pavens helbred var det Vatikanets kardinalsekretær, Pietro Parolin, der talte:

    - Brødre og søstre, det er vigtigt, at der kommer et gennembrud, som ikke er en delvis kursændring, men snarere en ny måde at gøre fremskridt på sammen, lød det.

  10. Rikke og Sarah Iversen måtte tage alternative metoder i brug for at finde ud af, hvem der skulle på banen i gårsdagens kamp mod Serbien.

  11. Ifølge ekspert og organisationer betyder regeringens politik, at flere børn vil leve i fattigdom til næste år.

  12. DMI har her til morgen registreret årets koldeste temperatur i landsbyen Isenvad.

  13. Erhvervsminister Morten Bødskov rejser til Kina - skal besøge kinesisk ministerkollega

    Søndag rejser Danmarks erhvervsminister Morten Bødskov (S) til Kina, hvor han skal være medvært for en maritim messe i Shanghai og mødes med Jin Zhuanglong, der er minister for industri og IT i Kina.

    Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

    - Kina er et vigtigt marked for den danske maritime industri og en nødvendig samarbejdspartner for at nå i mål med den grønne omstilling af skibsfarten. De perspektiver ser jeg frem til at drøfte med min kinesiske kollega, siger Bødskov i meddelelsen.

    De to ministre skal mødes i Beijing og underskrive en opdatering af den dansk-kinesiske samarbejdsaftale om grønne maritime teknologier, grøn skibsbygning og offshore udstyr.

  14. Tonsvis af sukkerroer er på vej til Nakskov efter eksplosion på svensk fabrik

    Eksplosionen skete på den sydsvenske sukkerfabrik i Örtofta. (Foto: © 50090 Johan Nilsson/TT, Tt)

    På sukkerfabrikken Nordic Sugar i Nakskov har man fået nok at se til.

    I de her dage ankommer nemlig otte fragtskibe til fabrikken med sukkerroer, eftersom kollegaerne på den sydsvenske sukkerfabrik i Örtofta ved Lund er blevet lammet i deres sukkerproduktion, skriver TV 2 Øst.

    Fabrikken i Sverige kan ikke selv tage sig af roerne, fordi de i november blev ramt af en voldsom eksplosion, hvor der skete stor materiel skade på bygningen og sukkeranlægget. Derudover blev en køreledning revet ned på en toglinje i nærheden.

    Svenske myndigheder herunder politiet og Arbejdstilsynet er involveret i undersøgelsen af eksplosionen.

    Det ventes, at hvert skib har cirka 3.000 ton sukkerroer ombord.

  15. Mette Frederiksen: Krigen kan få betydning for klimatopmøde

    Mette Frederiksen (S) understreger, at klimatopmødet skal have fokus på klimaet. Hun bakker op om Israels deltagelse. (Foto: © Thaier Al-Sudani, Ritzau Scanpix)

    Geopolitisk ustabilitet kan sive ind i de globale klimaforhandlinger til COP28.

    Allerede i går gik bølgerne højt, da Iran udvandrede fra klimatopmødets område i Dubai, fordi Israel også var til stede.

    Fra Mette Frederiksen (S) lyder det, at både krigen i Mellemøsten og krigen i Ukraine kan spille en rolle i forhandlingsforløbet.

    - Selvfølgelig er klimatopmødet også påvirket af det, der sker i verden, siger Mette Frederiksen til Ritzau.

    Selv har hun ikke meget til overs for Irans protest og understreger, at Israel "selvfølgelig" skal være med til COP28.

    Hun pointerer, at fokus for de to ugers forhandling i Dubai skal ligge på klima.

    - Det er vigtigt, at det, vi bruger tid på her, er at tage de næste skridt på klimaspørgsmålet, og der er jeg relativt fortrøstningsfuld, siger hun.

  16. Flere gange har skader forhindret Helena Elver i at få slutrundedebut, men fredag aften lykkedes det endelig i 25-21 sejren over Serbien.

  17. VIVE har opstillet seks billeder på ensomhed, og måden den viser sig i de unges liv.

  18. Vær klar på spredte snebyger og isglatte veje i dag

    Lørdagens vejr bliver en kold fornøjelse, og skal du ud at køre, så kør forsigtigt.

    Der er nemlig risiko for sne- og isglatte veje i hele landet, skriver DMI.

    Temperaturerne vil være fra omkring frysepunktet til fire graders frost, og stedvis ned til 16 graders frost.

    Derudover vil der komme snebyger flere steder, mens vi får lidt eller nogen sol - dog skyet vejr over de sydlige egne som det første.

    I aften og i nat vil der være enkelte snebyger og temperaturer mellem fem og 10 graders frost, lokalt lidt koldere, og med svag til jævn vind fra nordlige eller skiftende retninger.

  19. Nye oplysninger kaster lys over Mærsks medansvar for den globale opvarmning.

  20. Politiet i Los Angeles: Hjælp os med af finde seriemorder, der dræber hjemløse

    Politiet i den amerikanske millionby Los Angeles er lige nu på stikkerne og beder byens borgere om hjælp til at finde en formodet seriemorder.

    Politiet leder efter en person, de mener står bag tre mord den seneste uge, hvor ofrene alle har været hjemløse personer, der har ligget og sovet alene udenfor.

    Byens borgmester, Karen Bass, opfordrer derfor nu byens hjemløse til at sove flere sammen eller søge indendørs, ligesom byen også forsøger at åbne flere herberger, som normalt kun bruges, når byen rammes af ekstremt vejr.

    Se Karen Bass komme med en klar opfordring til de hjemløse i Los Angeles.

  21. Indsat anklaget for drabsforsøg mod Georg Floyds drabsmand

    Den tidligere politibetjent Derek Chauvin, der sidder fængslet for drabet på George Floyd under en politiforretning i 2021, har nu selv været udsat for et drabsforsøg, som gerningsmanden er nu anklaget for. Det skriver NBC News.

    Drabsforsøget skete den 24. november i det fængsel Chauvin sidder i. Her blev han stukket 22 gange af en anden indsat, der havde lavet en hjemmelavet kniv.

    Gerningsmanden har ifølge NBC fortalt anklageren, at han valgte at angribe Chauvin fredag den 24. november, fordi det var 'Black Friday'.

    Georgs Floyds død fik gang i en stor debat om sorte personers rettigheder i USA, fordi Floyd var sort og Chauvin er hvid.

  22. 38-årig mand død i motorvejsulykke ved Hadsten

    En 38-årig mand er død efter en ulykke på motorvej E45 ved Hadsten.

    Det oplyser vagtchef ved Østjyllands Politi Jens Rønberg til Ritzau.

    Den omkomnes pårørende er underrettet.

    To personbiler var involveret i ulykken, fortæller vagtchefen. En med den 38-årige og en med en 61-årig mand, som har pådraget sig lettere skader.

    - Det, der umiddelbart sker, er, at de her biler kommer i slinger, og den ene part rammer autoværnet, siger Jens Rønberg til Ritzau.

    Ifølge vagtchefen står forløbets rækkefølge ikke helt klart. Det skal en bilinspektør fastlægge. Ulykken skete omkring 17.10 fredag, og motorvejen var herefter spærret i nordgående retning kort efter afkørsel 44 i næsten tre timer.

  23. Embedsmand: Kyivs internationale lufthavn kan snart åbne igen

    24. februar sidste år tjekkede den sidste passager ind i Kyivs internationale lufthavn, Boryspil, og siden har afgangs- og ankomsthallen stået tomme.

    Men snart kan der igen komme liv i check-in-skranerne. Det siger Andrey Yermak, der er chef for Zelenskyjs præsidentkontor.

    Yermak mødtes med en række udenlandske ambassadører i lufthavnen for at drøfte situationen i det krigsramte land.

    - Denne tilbagevenden til fredens elementer er mulig, fordi Ukraine er blevet stærkere. Nu kan vi sikre sikkerheden af denne facilitet. Takket være vores forsvarsstyrker og vores venner – jeres lande. Og jeg er overbevist om, at de symbolske boardingkort, som I har modtaget ved indgangen, snart vil blive gyldige, sagde han ifølge præsidentkontorets hjemmeside.

    Før krigens udbrud var Boryspil den største lufthavn i Ukraine.

  24. Mand sætter ild til sig selv foran israelsk konsulat i Atlanta

    En mand valgte fredag at sætte ild til sig selv foran det israelske konsulat i den amerikanske storby Atlanta.

    Manden fik svære forbrændinger på kroppen, og en sikkerhedsvagt forsøgte at stoppe mandens handling, men fik også forbrændinger. De blev begge efterfølgende kørt på sygehuset.

    Det fortæller politiet i Atlanta.

    - På nuværende tidspunkt mener vi ikke, at der er nogen forbindelse til terrorisme. Vi tror, baseret på de beviser, vi har, at dette sandsynligvis var en ekstrem politisk protesthandling, der fandt sted her i dag, sagde Darin Schierbaum fra politiet i Atlanta på et efterfølgende pressemøde.

  25. Blinken beder Irak beskytte amerikanske soldater

    Den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, har haft fat i telefonen for at tale med irakiske premierminister Mohammed Shiaa al-Sudani.

    Blinken opfordrede den irakiske regering til at beskytte de amerikanske soldater og baser, der er i Irak. Det skriver det amerikanske udenrigsministerium på deres hjemmeside.

    Amerikanske soldater er flere gange blevet angrebet i Irak de seneste måneder.

    Udover forholdene i Irak så talte de to politikere også om situationen i Gaza.

  26. Mange af de danske landsholdskvinder faldt igennem mod Tyskland, der vandt 3-0. Se karaktererne her.

  27. Drømmen om OL er ikke længere i egne hænder for det danske kvindelandshold i fodbold.

  28. Tyskland var klart bedst og slog Danmark 3-0 i Rostock, hvorfor OL nu er langt væk for danskerne.

  29. Dyk ned i karaktererne til de danske spillere efter sejre over Serbien i den første kamp ved VM.

  30. Sommeroffensiven mod Rusland gik ikke som forventet, og vinterkulden skaber en ny fase i krigen.

  31. Det danske landshold vandt fredag 25-21 over Serbien i holdets første kamp ved VM.

  32. DR har talt med den 27-årige fotograf Hamza Chalan, der har befundet sig i Gazastriben siden 7. oktober.

  33. Rusland øger de væbnede styrker med 170.000 mand

    Rusland øger rekrutteringen af nye soldater til hæren med omkring 170.000 mand.

    Det sker, efter at præsident Putin i dag underskrev et dekret om, at antallet af soldater i hæren skal stige med 15 procent.

    Det skriver Reuters og det russiske statsmedie Tass.

    Ifølge dokumentet vil de samlede væbnede styrker dermed komme op på 1.320.000 soldater.

    Oprustningen skyldes "øgede trusler" i forbindelse med Ukraine-krigen og "Natos fortsatte udvidelse", oplyser det russiske forsvarsministerium.

  34. 23-årig mand i Grønland idømt forvaring for to voldtægter

    En 23-årig mand i Grønland er blev idømt forvaring på ubestemt tid for to voldtægter af en 11-årig pige og en 61-årig mand.

    Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

    I maj sidste år trængte den 23-årige ind i et børnehjem i Nuuk, hvor han tvang sig til oralt samleje med den 11-årige pige og forsøgte også fuldbyrdet samleje.

    Pigen alarmerede personalet på børnehjemmet, som overmandede ham.

    Under politiets tilbageholdelse tvang han sig til oralt samleje med en 61-årig mand, som han delte celle med.

  35. Prinsesse Marie var med til at tænde 2.000 lys for hiv- og aidsofre

    • Mindearrangementet foregår som en fast årlig ting i København. (Foto: © Sebastian Uth, Ritzau Scanpix)
    • Prinsesse Marie deltog som protektor for Aids-Fondet i lystænding på Kultorvet i København på World Aids Day. (Foto: © Sebastian Uth, Ritzau Scanpix)
    • Prinsesse Marie bor til daglig i Washington med prins Joachim og parrets børn. (Foto: © Sebastian Uth, Ritzau Scanpix)
    1 / 3

    På Kultorvet i København blev der her til aften tændt 2.000 lys til minde om de danskere, der er døde af hiv og aids.

    Det skete på World Aids Day, som markeres hvert år.

    Prinsesse Marie er protektor for Aids-Fondet og var også med i dag ved Aids-Fondets julekoncert i Trinitatis Kirke.

    Aids-Fondet har i dag efterspurgt koordineret indsats for at finde dem, som går rundt med en hiv-diagnose uden at vide det, fordi der findes et mørketal på omkring 500 personer.

    Den seneste opgørelse fra 2022 viste, at 6.300 personer, havde fået diagnosen hiv i Danmark.

  36. De danske fodboldkvinder møder Tyskland i en gruppefinale i Nations League. En sejr kan sende dem tættere på OL.

  37. Danmark åbner VM med et opgør mod Serbien i Boxen i Herning.

  38. Ekspert tvivler på, at israelsk evakueringskort med QR-koder vil virke.

  39. Mange unge valgte at mindes den afdøde 15-årige i Grenaa Kirke

    Mange valgte at tænde et lys for at mindes den afdøde 15-årige i Grenaa Kirke.

    I eftermiddags var dørene i Grenaa Kirke åbne for de berørte af den ulykkelige hændelse i søndags ved Grenaa Station.

    Der blev en 15-årig dreng på tragisk vis stukket med en kniv og døde efterfølgende.

    Hændelsen har påvirket byens borgere meget, og mange mødte også op i kirken.

    Der havde de mulighed for at møde op mellem klokken 15 og 17 for at tænde et lys, lægge en blomst og for at tale med kirkens to sognepræster.

    En af dem, der valgte at møde op, var 16-årige Marius Johannes Andersen, der kendte den 15-årige.

    - Jeg er glad for muligheden. Han var en af mine tætte kammerater, så jeg sætter pris på, at jeg kunne komme ind og sige farvel.

  40. Danmark må blandt andet ikke blive bange for tyskernes voldsomme pres på og uden for banen, vurderer DR Sportens fodboldekspert Arnela Muminović.

  41. Appeldomstol: Trump kan holdes ansvarlig i civile søgsmål omkring stormen på Kongressen

    En appeldomstol i USA har afgjort, at den tidligere præsident Donald Trump ikke kan påberåbe sig immunitet i civile søgsmål omkring stormen på Kongressen den 6. januar 2021.

    Afgørelsen vil få betydelige konsekvenser for flere søgsmål mod Trump i forbindelse med valget i 2020, skriver CNN.

    Det gælder blandt andet en retssag anlagt af politibetjente på Capitol Hill i Washington, som forsvarede Kongressen mod stormløbet.

    I alt mistede fem mennesker livet og mange blev såret, da tusindvis af Trumps tilhængere trængte ind i Kongressen. En af de dræbte var en betjent.

  42. Motorvej E45 åbnet igen ved Hadsten efter uheld

    Motorvej E45 er genåbnet i nordgående retning ved Hadsten efter et færdselsuheld.

    Vejdirektoratet skriver på X, at trafikanter skal være opmærksom på, at der fortsat kan være kø på strækningen.

    Opdateret klokken 19.47: Motorvej åben igen.

  43. Overborgmester tilfreds med, at København ikke er med på liste over parallelsamfund

    København har ikke længere et område på listen over parallelsamfund - den liste, der tidligere blev kaldt ghettolisten.

    I den årlige liste, der er udkommet i dag, fremgår det nemlig, at Mjølnerparken på Nørrebro er røget af listen.

    Det er overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) godt tilfreds med.

    - Vi er jo lykkes sammen med beboerne og de almene boligorganisationer med at løfte byområder op til ikke længere at være steder, hvor man vender ryggen til byen, men til bydele, der er trygge, og hvor flere beboere enten har arbejde eller studerer, siger hun.

    Den konkrete årsag til, at området på Nørrebro ikke længere står på listen er, at Mjølnerparken nu har under 1.000 beboere.

    Det skyldes blandt andet en genhusning af flere borgere, og at man har frasolgt flere boligblokke til private investorer.

  44. Der skal en ombygning af Skovparken i Kolding til, før boligområdet kan komme af regeringens liste over parallelsamfund.

  45. Det er en "kæmpe gave", at de danske håndboldkvinder spiller VM på hjemmebane, mener DR's håndboldekspert og tidligere landsholdsspiller Lotte Grigel.

  46. Republikaneren George Santos er ekskluderet fra Repræsentanternes Hus

    Republikaneren George Santos er ekskluderet fra Repræsentanternes Hus. Det står klart efter en afstemning fredag, hvor 307 medlemmer stemte for eksklusionen.

    For nogle uger siden blev han sigtet for bedrageri, hvidvaskning af penge og tyveri af offentlige midler.

    Han blev valgt ind i Kongressen ved midtvejsvalget i november sidste år.

    Han har selv nægtet beskyldningerne, men har erkendt, at han har løjet om sit cv og om at være jøde.

  47. 'Hvor mange verdensledere føler sig faktisk forpligtet til at redde planeten?', spurgte Brasiliens præsident verdens ledere til COP28.

  48. Den nyudnævnte minister Mia Wagner er sygemeldt på ubestemt tid.

  49. Fredag aften og natten til lørdag er der mulighed for at se nordlys fra Danmark - hvis ellers vejret tillader det.

Mere fra dr.dk