Seneste nyt
6. jul kl. 08:04

Dansk søsterduo jubler efter flot 49erFX-udlæg ved EM

De aarhusianske søstre Johanne og Andrea Schmidt fik tirsdag en flyvende start på EM i sejlsport i Aarhus.

Duoen fra Kaløvig Bådelaug har således lagt sig i spidsen for 49erFX-konkurrencen efter de første tre sejladser.

- Det er en vildt fed følelse at ligge nummer et efter første dag, men vi ved også, at der er lang vej igen – det er kun én dag ud af seks. Vi er meget glade og stolte. Nu har vi tre gode sejladser i banken, lyder reaktionen fra søstrene i en pressemeddelelse.

Parret har snuppet førstepladsen i kraft af placeringer som nummer tre, to og tre i de første sejladser.

I 49er ligger Frederik Rask og Jakob Precht efter førstedagen på en samlet syvendeplads efter placeringer som nummer to, fem og otte.

/ritzau/

Seneste nyt

 1. 5 min. siden

  Kina vil afskrække amerikanerne med nye øvelser nær Taiwan

  Kinas militær har mandag udført nye militærøvelser nær Taiwan, mens en gruppe politikere fra USA er på besøg i landet.

  Det oplyser det kinesiske militær ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Det er ikke længe siden at den politiske profil Nancy Pelosi besøgte Taiwan.

  Pelosi er formand for Repræsentanternes Hus i USA, og hendes besøg skabte stor vrede hos kineserne, som mener, at Taiwan hører under Kina.

  Det var også efter det amerikanske visit, at Kina satte gang i de første militærøvelser - og nu igen i dag.

  - Øvelserne skal fungere som et kraftigt afskrækkende middel over for USA og Taiwan, der bliver ved med at lave politiske tricks og underminere fred og stabilitet ved Taiwan-strædet, siger Kinas militær mandag.

 2. 13 min. siden

  Trine Bramsen med ny LGBT+-handleplan: 'Vi skal anerkende, at familier kommer i mange former'

  Ligestillingsminister Trine Bramsen (S) , ligestillingsordfører Pernille Skipper (EL), ligestillingsordfører Astrid Carøe (SF) og ligestillingsordfører Samira Nawa (RV) præsenterede i dag LGBT+ handlingsplanen for 2022-2025 "Plads til forskellighed i fællesskabet". (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Det skal være muligt at dele forældreorlov i LGBT-familier. Det skal være muligt at tildele et nyt personnummer til mindreårige. Og politiet skal have mere viden om hadforbrydelser.

  Det er nogle af de i alt 39 initiativer, som en ny handlingsplan, der skal styrke LGBT-familiers rettigheder, indeholder.

  -LGBT+børn og -unge skal ikke mistrives i skolen, fordi de er dem selv. Vi skal anerkende, at familier kommer i mange former, og vi skal insistere på, at LGBT+ personer har de samme muligheder og trivsel som alle andre, siger ligestillingsminister Trine Bramsen (S).

  Handlingsplanen fokuserer på børn, unge og LGBT+familier. Blandt andet står der i handlingsplanen, at medfaderskab skal anerkendes i forbindelse med barnets fødsel.

  Det betyder, at familier med to fædre ligestilles med familier med to mødre eller med en far og en mor.

 3. 23 min. siden

  Messerschmidt venter med at pege på Pape eller Ellemann: 'Kommer til at sælge DF-mandater så dyrt som muligt'

  Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt melder sig ind i tvivler-koret. Ligesom de øvrige blå partier er han nemlig heller ikke klar til at pege på, hvem han synes skal være Danmarks næste statsminister. Om det skal være Søren Pape Poulsen (K), der i dag har meldt sit kandidatur eller Jakob Ellemann-Jensen (V).

  Selvom formanden vil se tiden an, så er han glad for, at Pape melder sig på banen.

  - Men jeg kommer ikke til at sige et navn. Det vil betyde, vi allerede havde solgt vores sjæl. Jeg kommer til at sælge Dansk Folkepartis mandater så dyrt som overhovedet muligt, siger han.

 4. 56 min. siden

  Kirkeminister kaldt i samråd om psykisk arbejdsmiljø i folkekirken

  Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er nu officielt blevet kaldt i samråd som følge af DR's dækning af det psykiske arbejdsmiljø i folkekirken.

  Det er kirkeordfører Louise Schack Elholm fra Venstre og kirkeordfører Birgitte Bergman fra Det Konservative Folkeparti, som har indkaldt til samrådet.

  Her stiller de to ordførere følgende spørgsmål til ministeren:

  - Mener ministeren, at det er tilfredsstillende, at 1 ud 3 af deltagerne i DR's undersøgelse om arbejdsmiljøet i folkekirken har oplevet at blive nedgjort på deres arbejde?

  - Vil ministeren kommentere på DR's undersøgelse om arbejdsmiljøet i folkekirken, som er landsdækkende og redegøre for, hvad ministeren agter at foretage sig for at sikre en markant forbedring af arbejdsmiljøet i vores folkekirke?

  - Mener ministeren på baggrund af DR's undersøgelse, at de initiativer, som ministeren på baggrund af tidligere spørgsmål fra samrådsspørgerne har sat i gang, er tilstrækkelige?

 5. I dag kl. 12:03

  To ud af tre bordtennisdanskere vinder ved EM

  Bordtennisspilleren Anders Lind vandt 3-0 over sin rumænske modstander. (Foto: Jens Dresling)

  Mandag skulle tre danskere i aktion ved EM i bordtennis i München.

  Martin Buch Andersen var første mand i aktion, og han slog sin grønlandske modstander Ivik Nielsen med 3-0 i sin anden gruppespilskamp. Buch Andersen tabte den første med 1-3 ti Deni Kozul.

  Ved bord to uddelte Anders Lind også æg i sin første gruppespilskamp, da han slog Darius Movileanu med de samme cifre som sin landsmand.

  Tobias Kamph Rasmussen formåede ikke at fuldføre hattricket. Han tabte 0-3 til Cedric Nuytinck fra Belgien.

 6. I dag kl. 11:41

  Vermund: 'Vi må se på den anden side af valget, hvad de to kandidater vil'

  Det kommer ikke bag på Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, at blå blok nu har fået en ekstra statsministerkandidat - men hun kan endnu ikke svare på, hvem hun ser på tronen.

  - Jeg tror ikke der er nogen tvivl om, at når vi taler politisk indhold, så er vi lidt tættere på Konservative på udlændingepolitikken. Omvendt har jeg haft et rigtig godt samarbejde med Venstre de tre år, vi har siddet i Folketinget.

  - Lad os se på den anden side af valget, hvad de to kandidater vil, siger hun.

 7. I dag kl. 11:38

  Dansk kunstsvømningsduo sluttede som nummer 15 ved EM

  Den danske kunstsvømningsduo Mia Heide og Karoline Christensen repræsenterede mandag formiddag Danmark ved EM i kunstsvømning.

  Desværre for danskerne sluttede mesterskaberne ikke som håbet, da de endte på 15.-pladsen ud af 18 mulige med en score på 68,7978. De er dog tilfredse med præstationen, fortæller de til DR Sporten.

  - Vi sluttede foran både Malta og Tyrkiet, så vi er glade. Det var sjovt og er en dejlig forløsning, siger Mia Heide.

  Den danske duo takker for opbakningen hjemmefra og på de sociale medier.

  - Venner, familie og folk, vi ikke kender, har set med. Det har været fantastisk at få den dækning, for det plejer vores sport ikke at gøre. Vi håber, at der kommer flere medlemmer og svømmer med os, fortæller kunstsvømmeren.

  Der var langt op til podiepladserne, hvor der i dagens finale skulle scores over 90 point.

  Ukraine sikrede sig guldet på fornem facon med en samlet score på 92.8538.

 8. I dag kl. 11:04

  Hverken Støjberg eller LA er klar til at pege på en statsministerkandidat

  Danmarksdemokraterne og Liberal Alliance er ikke klar til at vælge, hvem af de to blå kandidater, der skal sidde på statsministertronen.

  Det siger de to partiledere Inger Støjberg og Alex Vanopslagh ifølge Ritzau.

  - Det er stadig for tidligt at sige for os. Primært fordi det faktisk er lidt uklart for mig, hvad deres visioner egentlig er, lyder det fra Vanopslagh.

  Også Støjberg vil have samtaler med både Jakob Ellemann-Jensen og Søren Pape, før hun peger på en af dem.

  - Danmarksdemokraterne kommer til at tage bestik af, hvilken politik de to statsministerkandidater vil føre og så, hvem man kan stole på, siger hun.

  Også Socialdemokratiet har været ude med deres første reaktion. Den kommer fra klima- og energiminister Dan Jørgensen, som skriver på Twitter:

  - Jeg kan godt forstå, hvis mange borgerlige har svært ved at se Ellemann lede landet og derfor vil støtte Pape. Men vil danskerne sætte deres kryds på et parti i en blok, hvor man ikke ved, hvem der skal være statsminister?

 9. I dag kl. 10:58

  Rørt dansk sprinter udgår og ender sidst på 100 meterdistancen

  Kojo Musah kom ikke i mål, da han udgik med en skade. (Foto: Lars Møller © Ritzau Scanpix)

  Kojo Musah kom fint fra start, men knap halvvejs i 100 metersprinten gik det helt galt for danskeren ved EM i München.

  Den 26-årige hurtigløber fra Aarhus 1900 tog sig til baglåret med, hvad der lignede en skade under herrenes indledende heat mandag formiddag og kom ikke i mål.

  - Jeg mærker noget i højre baglår, hvilket er story of my life. Jeg har ikke haft noget kontinuitet overhovedet, siger en tydeligt berørt Kojo Musah til DR Sporten.

  - Jeg havde ikke regnet med noget, som min sæson har været, og jeg løb kun, fordi min familie er her.

  Heat ét blev vundet af Jan Volko fra Slovakiet, som kom i mål i tiden 10,22 sekunder.

  I juni vandt Kojo Musah DM-guld på 100-meterdistancen for tredje gang i træk.

  Frederik Schou-Nielsen og Mathilde Kramer var også i aktion uden succes. Førstnævnte sluttede på en femteplads, mens Kramer kom i mål som nummer seks.

 10. I dag kl. 10:44

  Pape afviser regeringssamarbejde hen over midten

  Der er kommet sådan en mærkelig diskussion om, at der mangler samarbejde over midten. Altså undskyld mig, vi laver ikke andet end at samarbejde over midten. Men det behøver man ikke sidde i regering sammen for at gøre, siger Pape. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Men han ønsker ikke at danne regering hen over midten, siger Pape på et pressemøde.

  Det har både Moderaterne og De Radikale talt for, men det er ikke noget, Pape støtter.

  - Det kan jeg afvise fuldstændigt, siger Pape.

  - Jeg synes, at når vi har et borgerligt flertal, så håber jeg at det bruges til en borgerlig regering. Så skal vi selvfølgelig samarbejde over midten, siger Pape.

  Pape siger endvidere, at han stadig vil være statsminister, selvom Konservative bliver mindre end Venstre.

  - Står vi med et borgerligt flertal, vil jeg prøve at overbevise et flertal af de borgerlige partier om, at jeg skal være statsministerkandidat.

  - Jeg mener, at jeg vil være den bedste til det og har den rette erfaring.

 11. I dag kl. 10:31

  Søren Pape Poulsen vil være statsminister

  De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, holder pressemøde om sit statsministerkandidatur. 'Jeg tror godt, vælgerne kan gennemskue, at det er to, der har meldt sig. Så må vi se, hvad de andre borgerlige partier siger om, hvem der skal have stafetten', siger Pape. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, vil være statsminister. Det siger han på et pressemøde.

  - Vi skal give alle et frit valg. Vi skal passe på Danmark og på vores værdier og indentitet. Det går jeg til valg på, og det gør jeg som statsministerkandidat, siger Pape.

  Han er parat til at sætte sig for bordenden i blå blok og vælte Mette Frederiksen (S), siger han.

  - Jeg vil tage ansvar for helheden. Jeg mener, at jeg kan få enderne til at møde. Vi skal få det til at fungere, og det ved jeg, at vi kan, siger han om samarbejdet i blå blok.

  - Jeg mener, jeg har, hvad der skal til, og at jeg er den bedste til at varetage jobbet. De Konservative har ikke haft en statsministerkandidat i mange år, men tiden er inde nu, siger Pape.

  Pape bliver dermed den anden statsministerkandidat fra blå blok, som i forvejen har Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, som statsministerkandidat.

 12. I dag kl. 10:22

  Christine Cordsen: Pape er nødt til at gå efter posten

  - Det var svært nok i forvejen med mindst syv partier i blå blok til at kæmpe om vælgernes gunst.

  Sådan skriver DR's politiske analytiker i en lynanalyse.

  - Med to statsministerkandidater bliver det endnu sværere. Det vil give næring til endnu mere konflikt internt i blå blok, og det er en foræring til Socialdemokratiet, som uden tvivl vil bruge den splittelse benhårdt i valgkampen.

  - Der er masser af konflikt mellem partierne i rød blok. Men trods alt stadig kun én statsministerkandidat. Det har dog ikke været en mulighed for Søren Pape Poulsen at undlade at gå efter posten. De konservative meningsmålinger har næret partiets årtier lange og hede drøm om igen at indtage Statsministeriet.

  - Det ville udløse enorm og for Pape potentielt farlig skuffelse, hvis han ikke gik efter det nu, skriver Cordsen.

 13. I dag kl. 09:06

  Marshalløerne ramt af stort coronaudbrud

  Marshalløerne i Stillehavet holdt sig længe fri af coronasmitte, men nu er antallet af smittede steget voldsomt den seneste uge.

  - Vi forbereder os lige nu på den hårdeste periode under coronapandemien, siger Marshalløernes sundhedsminister Jack Niedenthal, ifølge Ritzau.

  - Det gode ved at alle de her andre lande er blevet ramt før os, er, at vi virkelig forstår, hvordan den her variant opfører sig rent epidemiologisk: Den spreder sig som en steppebrand, siger ministeren.

  Alene i hovedstaden Majuro er der registreret 2800 tilfælde. Det er over hver tiende borger i byen, hvor der er cirka 22.500 indbyggere.

  På landsplan er 3000 ud af 42.000 blevet bekræftet smittet.

 14. I dag kl. 08:31

  Holger Rune falder tilbage på tennissportens verdensrangliste

  Holger Rune ryger tre pladser tilbage på verdensranglisten før mandagens møde med verdens nummer 11. (Foto: Minas Panagiotakis © Ritzau Scanpix)

  Holger Rune er nu nummer 29 på verdensranglisten.

  Den 19-årige tennisdansker falder tre pladser tilbage på opgørelsen over de bedste herrespillere med ketsjer. Det sker blandt andet, efter han i sidste uge tabte sin anden kamp ved Masters 1000-turneringen i Montreal, Canada.

  Allerede denne mandag skal Rune i aktion igen, men han kommer på en svær opgave i Masters 1000-eventen i Cincinnati.

  Rune møder i første runde den niendeseedede brite, Cameron Norrie, der ligger nummer 11 i verden.

  På kvindernes verdensrangliste avancerede Clara Tauson to pladser, så hun ligger nummer 47.

  Hun nåede i sidste uge kvartfinalen i den amerikanske WTA 125-turnering Thoreau Tennis Open.

 15. I dag kl. 08:30

  Trods mørke skyer banker dansk økonomi og jobtal op

  Månederne april til juni i år har ikke ført til en afmatning af dansk økonomi.

  Tværtimod voksede Danmarks bruttonationalproduktet (BNP) i sæsonkorrigerede tal med 0,7 procent i forhold til kvartalet før.

  Det viser foreløbige tal fra Danmarks Statistik.

  - Fremgangen var specielt drevet af udviklingen i industrien samt hotel- og restaurationsbranchen. Væksten var dog bredt funderet med fremgang for de fleste brancher, inklusive det offentlige, skriver Danmarks Statistik.

  Den positive udvikling for især hoteller og restauranter skal dog ses i lyset af, at de i begyndelsen af året var påvirket af nedlukninger, hvor økonomien i første kvartal skrumpede med 0,5 procent.

  For at kunne melde teknisk recession skal økonomien gå i bakgear to kvartaler i træk. Men med Danmarks Statistiks tal ser det ikke ud til at være sket i første halvår af 2022.

  Også foreløbig jobtal peger på en stigning på 0,7 procent i den samlede beskæftigelse i andet kvartal, skriver statistikkontoret.

 16. I dag kl. 08:15

  Et år med Taliban: Akut fødevaremangel og indskrænkede rettigheder

  Det er i dag et år siden, at Taliban erobrede den afghanske hovedstad Kabul og tog magten tilbage, efter tyve år med krig og vestlig tilstedeværelse i landet.

  Taliban lovede afghanerne sikkerhed og stabilitet, og antallet af skudepisoder og angreb er også faldet til en femtedel sammenlignet med året før, men katastroferne og kriserne står i kø.

  Afghanerne oplever akut fødevaremangel, kappede diplomatiske bånd, kraftigt indskrænkede rettigheder og stor arbejdsløshed. Det kan du læse om her.

  Ifølge nødhjælpsorganisationen Unicef har mere end 24 millioner afghanere brug for humanitær hjælp - næsten 13 millioner af dem er børn, skriver Ritzau.

  Også FN mener, at Afghanistan er havnet i en dyb økonomisk, social, humanitær og menneskerettighedskrise, siden Taliban hejste sit flag i hovedstaden for et år siden.

 17. I dag kl. 08:05

  New Zealand sender tropper til Storbritannien for at træne ukrainske rekrutter

  New Zealand slutter sig nu til kredsen af lande, der deltager i træningen af ukrainske soldater på britisk jord.

  Det oplyser den new zealandske premierminister, Jacinda Arden, ifølge Reuters.

  Den lille østat sender to infanteritræningshold, som skal træne de nye ukrainske soldater i blandt våbenhåndtering og førstehjælp.

  Også Danmark og Sverige medvirker i træningen af ukrainske soldater i Storbritannien.

  Danmark har i den forbindelse lovet at sende 130 militærfolk til de britiske øer.

 18. I dag kl. 07:58

  Politikere på Bornholm ønsker F16-fly permanent

  To F-16 fly er det seneste halve år fløjet frem og tilbage mellem flyvestation Skrydstrup i Sønderjylland og Bornholm for hurtigere at kunne afvise russiske fly tæt på dansk luftrum.

  Men to fly på deltid, der primært er i luften i dagtimerne, er ikke længere nok, lyder det fra et flertal af de bornholmske politikere.

  De mener, at flyene skal stå på øen permanent med døgnbemanding - både for at skabe tryghed for bornholmerne, men også for at sende et signal mod øst til Rusland.

  De to F16-fly har været aktiveret 20 gange mod russisk aktivitet i Østersøen siden de kom til øen 15. februar.

  Forsvarsminister Morten Bødskov vil ikke love mere tilstedeværelse af F16-fly på nuværende tidspunkt.

 19. I dag kl. 07:15

  Søren Pape indkalder til pressemøde: ' Jeg har noget, som jeg gerne vil fortælle til hele Danmark'

  Formand for Konservative, Søren Pape Poulsen, holder partiledertale på Hovedscenen på Folkemødet i Allinge, lørdag den 18. juni 2022. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

  Søren Pape Poulsen har indkaldt til et pressemøde i dag klokken 10.30.

  - Jeg har noget, som jeg gerne vil fortælle til hele Danmark, skriver han på Facebook.

  - Nogle vil nok gætte på, hvad det er, pressemødet handler om. Men jeg vil holde spændingen lidt endnu, lyder den kryptiske melding.

  Pape er i målinger kåret som en af de mest populære politikere, og han er flere gange blevet spurgt, om han stiller op som statsministerkandidat.

  - Jeg har ambitioner for Danmark. Vi har et vidunderligt land, som kan blive endnu bedre, lyder det fra Pape.

 20. I dag kl. 07:15

  Fra i dag kan skotterne få gratis bind og tamponer

  I dag træder en skotsk lovgivning om menstruationsprodukter i kraft.

  Loven gør Skotland til det første land i verden, der tilbyder fri adgang til sine borgere.

  Menstruationsprodukterne skal være tilgængelige på steder som eksempelvis offentlige toiletter, biblioteker, hospitaler og retsbygninger.

  I forvejen er skoler og andre uddannelsesinstitutioner pålagt at have menstruationsprodukter gratis tilgængeligt for elever.

 21. I dag kl. 06:47

  Plejepersonale i social-og ældrepleje skal igen coronatestes

  Nu bliver en vatpind i halsen eller næsen endnu engang en fast del af hverdagen for en del af os.

  Fra i dag opfordrer myndighederne nemlig til, at personalet på plejehjem og i hjemmeplejen bliver coronatestet fast hver 14. dag.

  I Københavns kommune sender man hold af podere ud til arbejdspladserne for at teste medarbejderne.

  I Roskilde er en række medarbejdere tidligere blevet lært op i at pode deres kolleger, og de skal nu stå for test på de enkelte plejehjem.

  Men det er ikke kun medarbejdere, der skal vænne sig til vatpindene igen. Også hvis du skal besøge en person på et plejehjem, som er over 85 år, bliver du opfordret til at lade dig teste inden.

 22. I dag kl. 06:41

  Varmen fortsætter, men der kan komme kraftige byger

  Hirtshals tidlig morgen i stille vej (Foto: Birger Josephsen - Hirtshals)

  Hedebølgen over det meste af landet holder ufortrødent ved ind i endnu en uge, og i dag når vi mellem 25 og 30 grader.

  Det er dog ikke alle, der vil få en helt tør dag, da der særligt sidst på dagen kan komme ret kraftige byger.

  De trækker op fra syd, og kan også være med torden. Vinden vil være svag til jævn, men er man et sted, hvor bygerne kommer, kan det også pludseligt give kraftige vindstød.

  Igen i nat ligger temperaturen højt, mellem 16 og 20 grader.

 23. I dag kl. 06:19

  Saudi-Arabiens oliegigant skovler penge ind som aldrig før

  Saudi-Arabiens olieselskab Aramco har aldrig tjent så mange penge som i andet kvartal i år.

  I de tre måneder har selskabet opnået et overskud på 48,4 milliarder dollar.

  Det skriver det britiske medie BBC.

  Beløbet svarer til intet mindre end 355 milliarder kroner. Næsten fire milliarder kroner i indtjening hver eneste dag i april, maj og juni.

  Ruslands invasion af Ukraine har sendt priserne på olie og gas til vejrs - og det har altså medført, at det statskontrollerede Aramco, der er verdens største eksportør af olie, har høstet milliarder.

 24. I dag kl. 05:57

  Russisk kunster bag ikonisk kys på Berlinmuren er død

  Du har stensikkert hørt om værket på Berlinmuren, der forestiller to kommunistiske statsledere, der kysser.

  Det er den russiske kunstner Dmitri Vrubel, der står bag et af Berlinmurens mest berømte motiver - og han er nu død.

  Det skriver Milena Orlova, der er chefredaktør for Art Newspaper Russia, på Facebook ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

  - Åh, hvor jeg ikke har lyst til at være budbringer af et dødsfald. Dima Vrubel er død. Mine kondolencer til hans kære og venner, skriver hun.

  Dødsårsagen er ikke oplyst, men Vrubel havde tilsyneladende problemer med sit hjerte, oplyste hans hustru i juli. Han blev 62 år.

 25. I dag kl. 05:20

  Bog der udløste fatwa mod Rushdie topper dansk bestsellerliste

  Efter forfatteren Salman Rushdies blev angrebet i fredags, er interessen for hans bog 'De sataniske vers' banket i vejret flere steder i verden - også i Danmark.

  Bogen er lige nu den mest solgte hos den største danske onlinebogforhandler, Saxo.com. Det fremgår af hjemmesidens bestsellerliste.

  75-årige Salman Rushdie blev fredag angrebet, da han skulle til at tale ved en litterær begivenhed i den amerikanske delstat New York. Meldingen var søndag, at hans tilstand endnu var kritisk, men at han ikke længere får hjælp af en respirator til at trække vejret.

  'De sataniske vers' satte kort efter sin udgivelse i 1988 gang i demonstrationer verden over. Særligt islamiske miljøer reagerede med vrede, og bogen fik det iranske præstestyre til at udstede en dødsdom over Salman Rushdie i form af en fatwa.

 26. I går kl. 22:54

  Mindst 1.500 personer er evakueret fra stor skovbrand i Spanien

  Mindst 1.500 mennesker er evakueret fra Zaragoza-provinsen i det nordøstlige Spanien, hvor en stor skovbrand breder sig.

  Flere helikoptere og omkring 300 brandfolk er sat ind for at hjælpe lokale indbyggere med at forsøge at få kontrol med branden, skriver Ritzau.

  Branden raser omkring byen Añón de Moncayo, der ligger cirka 70 kilometer fra Zaragoza.

  Spanien har været hårdere plaget af skovbrande i 2022 end nogensinde før.

  Siden nytår er et område på over 2.600 kvadratkilometer blevet ødelagt af i alt 388 brande, viser en oversigt fra EU's observationssystem Copernicus.

 27. I går kl. 21:38

  Politiet efterforsker trussel mod forfatteren J.K. Rowling

  Britisk politi efterforsker en trussel mod den verdenskendte forfatter J.K. Rowling.

  Det skriver The Guardian.

  Harry Potter-skaberen delte sin sympati med forfatterkollegaen Salman Rushdie, efter at han fredag blev angrebet med kniv under en forelæsning.

  - Forfærdelige nyheder. Føler et enormt ubehag lige nu. Lad ham være okay, skrev J.K. Rowling på Twitter.

  Det affødte en reaktion fra en Twitter-bruger, som flere gange har skrevet rosende om angrebet på Rushdie, og som altså nu efterforskes af politiet.

  - Det behøver du ikke bekymre dig om. Du er den næste, skrev brugeren.

 28. I går kl. 20:04

  To mænd varetægtsfængslet i fire uger efter brande på Als

  To mænd er ved Retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet i fire uger, da de mistænkes at stå bag to brande på Als.

  Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

  De to mænd er ifølge avisen JydskeVestkysten sigtet efter straffelovens paragraf 180, der er en alvorlig bestemmelse vedrørende brandsstiftelse. Paragraffen drejer sig om, at brandstifteren er klar over, at andres liv kommer i overhængende fare.

  Mændene mistænkes for at stå bag to brande i Storegade i Nordborg, hvoraf den første brand blev anmeldt lørdag eftermiddag. Under slukningsarbejdet kunne brandfolkene konstatere, at der var udbrudt endnu en brand i endnu en etageejendom i gaden.

  I forbindelse med den ene brand blev en beboer indlagt til observation for røgforgiftning. En brandmand er desuden kommet lettere til skade under slukningsarbejdet, skriver Ritzau.

  De to sigtede nægter sig begge skyldige i brandstiftelse, og den ene har kæret kendelsen om varetægtsfængsling.

 29. I går kl. 18:50

  Blomsterberg er klar til EM-finalen i 200m brystsvømning

  Med femtebedste tid i semifinalen er den 19-årige svømmer Thea Blomsterberg klar til EM-finalen i disciplinen 200 meter brystsvøming ved europamesterskabet i Rom.

  Foran italienske Francesca Fangio vandt den dansker mester sit heat i tiden 2.25.44 minutter.

  Det betyder, at den 19-årige svømmer skal i vandet for at svømme om EM-medaljer i Rom mandag aften klokken 18.13.

 30. I går kl. 18:19

  Danmark vinder verdensmesterskabet i powerchair floorball efter golden goal

  Danmark er verdensmester i parasporten powerchair floorball.

  Det er en kendsgerning efter et sandt drama i VM-finalen mod Holland, der måtte ud i ekstratid, før Danmark tog VM-titlen i den nervepirrende gyser med en 4-3-sejr efter golden goal

  Vejen til VM-titlen startede med en 32-0-sejr over Australien i holdets første gruppekamp, inden Tyskland blev besejret med 8-2.

  Danmark rundede gruppespillet af mod Spanien, og her blev det til en suveræn 11-1-sejr over Spanien.

  I semifinalen blev det til en 3-1-sejr over værterne fra Schweiz, inden VM-titlen altså blev sikret mod Holland søndag eftermiddag.

 31. I går kl. 17:28

  Svenske socialdemokrater lancerer offensiv mod bander før valg

  Den svenske statsminister Magdalena Andersson under sin sommertale i Göteborg. (Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall/TT © Ritzau Scanpix)

  Med godt og vel en måned til det svenske valg har de svenske Socialdemokrater nu lanceret en national offensiv mod bandekriminalitet.

  Handleplanen skal blandt andet sætte hårdt ind mod våben og banderne, lød det fra statsminister Magdalena Andersson på et pressemøde i Göteborg.

  - Politiet skal, uden at der er en konkret mistanke om en forbrydelse, have mulighed for at gennemsøge hvert et kælderlager, hver en lejlighed eller bil, hvor bandekriminelle kan gemme deres våben, siger Magdalene Andersson.

  Handleplanen lægger blandt andet op til at øge minimumstraffen for grove overtrædelser af våbenlovgivningen fra to til fire år.

  Samtidig vil partiet opsætte flere kameraer ved landets grænser og kriminalisere dem, der involverer mindreårige i kriminalitet.

  Ifølge Ritzau har Sverige oplevet 232 skyderier frem til august i år, hvoraf 60 har været i juni og juli alene. Foreløbig er 40 mennesker døde i skyderierne i år, hvilket er næsten lige så mange som hele sidste år.

 32. I går kl. 16:37

  En mand er kørt ind i en barrikade ved Kongressen og har efterfølgende begået selvmord

  Betjente på stedet, hvor en mand har kørt sin bil ind i en barrikade i nærheden af den amerikanske kongres. (Foto: Jim Lo Scalzo © Ritzau Scanpix)

  En mand har kørt sin bil ind i en barrikade nær Kongressen i Washington D.C.

  Da han efterfølgende steg ud af bilen, som kort tid efter brød i brand, begyndte han at skyde op i luften.

  Da politibetjente reagerede på hændelsen og nærmede sig manden, rettede han våbnet mod sig selv og begik selvmord. Ingen andre blev såret.

  Det oplyser U.S. Capitol Police ifølge Reuters.

  - På nuværende tidspunkt er der ikke noget, der tyder på, at han var ude efter nogle af kongressmedlemmerne, der er på pause. Det tyder heller ikke på, at nogle af betjentene på stedet har afgivet skud, lyder det fra en talsmand for politiet.

  Hændelsen bliver nu efterforsket af Politiet i Washington D.C., der på nuværende tidspunkt ikke har udtalt sig om motivet.

 33. I går kl. 16:34

  Vingegaard vinder gadeløb efter sviptur med privatfly

  Jonas Vingegaard var for første gang tilbage på cyklen søndag eftermiddag i Holland. Intet så ud til at have forandret sig. (Foto: Bas Czerwinski © Ritzau Scanpix)

  Han ligger ikke på den lade side, den danske Tour de France-vinder, Jonas Vingegaard.

  For første gang siden sin triumfen i Frankrig stillede Jonas Vingegaard søndag igen til start i et felt. En sviptur til Holland, ud på cyklen, sejre, og hjem igen.

  Vigtigheden var til at overse, da gadeløb af denne slags ofte har mere karakter af opvisning end reelt ræs, men Vingegaard vandt gadeløbet i Etten-Leur foran Jasper Philipsen og Vincenzo Nibali, der også var blevet lokket til den hollandske provins.

  Det var en sponsor af løbet, der havde lokket Vingegaard til Holland ved blandt andet at stille et privatfly til rådighed for den danske stjerne, kæresten Trine Marie Hansen og datteren Frida.

  Ifølge arrangøren blev Vingegaard hentet i Danmark søndag og vil også senere blive bragt tilbage søndag.

 34. I går kl. 15:53

  Ekspertudvalg skal finde løsning på fodboldvold: 'Der har været for mange eksempler på folk, der laver kriminalitet'

  Justitsminister Mattias Tesfaye (S) mødes med fodboldens aktører for at sætte ind over for vold og hærværk. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Et ekspertudvalg skal til oktober komme med bud på, hvordan der gøres op med vold og optøjer ved fodboldkampe på danske stadions.

  Det fortæller justitsminister Mattias Tesfaye (S) på et pressemøde, efter at han søndag har været til møde med repræsentanter fra en række fodboldklubber, Divisionsforeningen, DBU, politiet og danske fanklubber for at udveksle idéer, som skal sikre mere tryghed i forbindelse med fodboldkampe.

  Mødet sker i kølvandet på den seneste tids sager om uro og vold både under og efter fodboldkampe.

  - Vi er i en situation, hvor det generelt set er trygt at gå til fodbold, heldigvis.

  - Men der har været for mange eksempler på folk, der laver kriminalitet i forbindelse med afviklingen af Superliga-kampe, lyder det fra ministeren, der ønsker en målrettet indsats mod "ballademagerne", men som ikke skal være til gene for "ganske almindelige fans".

 35. I går kl. 15:31

  Tobias Thorning Jørgensen vinder guld med den højeste score nogensinde

  Dressurrytteren Tobias Thorning Jørgensen vinder VM-guld i freestylekonkurrencen i paraklassen grad tre.

  Det skete, da han på hesten Jolene Hill fik den højeste score, der nogensinde er givet i grad tre.

  I alt scorede ekvipagen 86,514 procent.

  Dermed var de markant bedre end hollandske Lotte Krijnsen, der scorede 76,674.

  Tobias Thorning Jørgensen har tidligere vundet en guldmedalje ved VM i ridesport, mens han lørdag var med på det danske hold, der vandt sølv i holdkonkurrencen.

  Du kan se danskerens ridt her:

 36. I går kl. 15:08

  Mads Pedersen bliver nummer ti ved EM: Fabio Jakobsen er ny europamester

  (Foto: Ina Fassbender © Ritzau Scanpix)

  Der var på forhånd lagt op til en massespurt, da landevejsløbet for herrerne skulle køres i München.

  Det danske landshold mødte op til det 208 kilometer lange endagsløb med et hold bygget op om Mads Pedersen som kaptajn og Michael Mørkøv, som hjælper for den danske sprinter.

  Inden feltet nåede her til kørte schweiziske Sylvain Dillier og østrigske Lukas Pöstleberger i udbrud, men det var i sandhed kun et spørgsmål om tid før de to ryttere blev hentet.

  Det skete med 28 kilometer til mål og derfor skulle europamesterskabet afgøres i en massespurt.

  Her viste hollandske Fabio Jakobsen sig hurtigst foran franske Arnaud Démare og belgiske Tim Merlier, mens danske Mads Pedersen bliver nummer ti.

 37. I går kl. 15:03

  Mindst én dræbt efter eksplosioner i Armeniens hovedstad

  Fra billeder og video kan man se tyk, sort røg, der stiger op fra området i Jerevan. (Foto: PHOTOLURE © Ritzau Scanpix)

  I dag kom der pludselig to store eksplosioner i et indkøbscenter i Jerevan, der er hovedstaden i Armenien. Det skriver Reuters.

  Ifølge Armeniens ministerium for katastrofehåndtering er mindst én person dræbt og 20 såret efter eksplosionerne.

  Det skete ifølge Reuters i et fyrværkerilager i indkøbscenteret. Årsagen til eksplosionen er endnu ukendt. Ifølge Al Jazeera siger Levon Sardaryan, der er talsperson for Jerevans borgmester, at redningsarbejdere forsøger at redde folk ud af murbrokker ved centeret.

  En stor røgsky kom op som følge af eksplosionerne.

 38. I går kl. 14:30

  Cecilie Uttrup Ludwig vinder Tour of Scandinavia

  (Foto: TERJE PEDERSEN © Terje Pedersen / NTB)

  Den første udgave af Tour of Scandinavia har fået en dansk vinder.

  Det står klart efter hollandske Marianne Vos vinder 6. etape af cykelløbet, der startede på Kongens Nytorv i København tirsdag, kørte gennem Sverige onsdag og sluttede i Norge søndag.

  For selvom det ikke blev til en dansk etapesejr, kunne Cecilie Uttrup Ludwig lade sig hylde for den samlede sejr i Tour of Scandinavia.

  Sejren blev grundlagt på lørdagens dronningeetape, hvor Cecilie Uttrup Ludwig kørte alene over stregen på toppen af Norefjell og tog den gule trøje foran løbets nummer to, den tyske mester Liane Lippert.

  Den samlede sejr kroner seks flotte uger for den danske cykelrytter.

  I juni vandt Uttrup Ludwig sit første danske mesterskab, i juli vandt hun en etape i Tour de France. Lørdag vandt danskeren sin tredje etapesejr på cykelsportens højeste niveau, inden det søndag blev til danskerens første samlede sejr i et World Tour løb.

 39. I går kl. 14:16

  Flere amerikanske politikere besøger Taiwan

  Det skabte stor kinesisk vrede, da Nancy Pelosi, der er formand for Repræsentanternes Hus i USA, for små to uger siden valgte at besøge østaten Taiwan.

  I dag og i morgen kommer der atter politisk besøg fra amerikanske politikere i Taiwan. Det skriver nyhedsbureauet AP. Der er fem kongresmedlemmer med i delegationen, som den demokratiske senator Ed Markey fra Massachusetts står i spidsen for.

  Kina reagerede kraftigt på besøget fra Nancy Pelosi og har blandt andet holdt en række militære øvelser omkring Taiwan siden.

  Kina anerkender ikke Taiwan som en selvstændig nation. De mente i forbindelse med Pelosis besøg, at besøget "alvorligt krænker Kinas suverænitet og territoriale integritet".

 40. I går kl. 13:55

  Interessen for Salman Rushdies bøger skyder i vejret efter angreb

  Selvom Salman Rushdies omdiskuterede bog "De sataniske vers" blev til for mere end 30 år siden, ligger den efter fredagens angreb på forfatteren på en førsteplads på bestseller-listen hos Saxo.com.

  Og det er ikke det eneste sted, hvor der er en fornyet interesse for den britisk-indiske forfatter.

  Hos Amazon ligger "De sataniske vers" nummer 11 på listen med bedstsælgende bøger, og i den store og kendte boghandel Strand i New York City er meldingen ifølge Ritzau også, at angrebet har medført stor interesse for Rushdies værker.

  75-årige Salman Rushdie blev angrebet under en forelæsning fredag. Han blev efterfølgende lagt i respirator, men er nu ude igen.

  Rushdie har levet med trusler, siden bogen "De sataniske vers" fik det iranske præstestyre til at udsted en fatwa - en islamisk dødsdom - over ham i 1989, fordi den blev anset som blasfemisk.

 41. I går kl. 13:25

  Varmen giver høstbrande på Bornholm

  (Foto: Laura Barfoed Mikkelsen - DR Bornholm)

  Støv, motorer og høje temperaturer er en brandfarlig cocktail, når der skal høstes.

  I morges gik der ild i en mejetærsker på en mark tæt ved Aakirkeby på Bornholm. Det er øens tredje høstbrand på fire dage.

  Branden blev opdaget af to af naboerne til marken. Den ene kunne se røgen flere kilometer væk.

  - Jeg skyndte mig hjem, fordi jeg var da bekymret for, om det ville sprede sig til mit hus, siger nabo Stig Flemming Jensen.

  Bornholms Brandvæsen fik hurtigt kontrol over branden, som naboerne havde hjulpet til med at inddæmme på forhånd.

  - Landmændene skal huske at rengøre deres maskiner ordentligt, for bare en smule halm kan give gnister og brand, siger indsatsleder på stedet, Michael Grønbæk-Dam.

 42. I går kl. 13:21

  Mindst 41 meldes dræbt efter brand i kirke i Egypten

  Mindst 41 personer er døde, efter en kirke ved Egyptens hovedstad, Kairo, brød i brand. Det oplyser den koptiske kirke i Egypten til flere nyhedsbureauer.

  Flere medier skriver også, at et stort antal personer er blevet såret efter branden.

  Reuters skriver, at branden formentlig skyldtes en elektrisk kortslutning. Branden brød ud, da 5.000 personer var samlet til messe i Abu Sifin-kirken, hvilket skal have skabt et stormløb.

  Embedsmænd siger ifølge AP, at mindst 14 personer er blevet såret udover det store antal døde.

 43. I går kl. 12:41

  Hvalrossen Freya er blevet aflivet

  Hvalrossen Freya laver ikke længere ballade i Oslos havn. (Foto: NTB © Ritzau Scanpix)

  Sommerens mest omtalte hvalros, hvalrossen Freya, er blevet aflivet.

  Hvalrossen har i en længere periode huseret i Oslo Havn, hvor den er kendt for at lægge sig op på både og tage en slapper.

  Men opførslen hos den 600 kilo tunge hvalros har også givet anledning til bekymring, fordi flere gæster på havnen har trodset advarsler og er gået for tæt på hvalrossen.

  Af hensyn til sikkerheden har det norske fiskeridirektorat nu valgt at aflive Freya.

  - Beslutningen om aflivning blev taget efter en helhedsvurdering, hvor vi kom frem til, at menneskers liv og helbred kunne komme i fare, siger fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen til VG.

  Ifølge fiskeridirektoratet foregik aflivningen uden dramatik.

 44. I går kl. 11:55

  Landmænd sparer penge og energi på perfekt høstvejr

  Det tørre vejr giver landmændene flere fordele. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Det lune sommervejr er kommet på et perfekt tidspunkt for landmænd, der lige nu har travlt med at høste.

  Varmen betydelig nemlig, at mange slipper for at tørre deres korn, når det skal lagres.

  Normalt er man nødt til at tørre kornet for at reducere vandindholdet.

  På en våd sommer kan det koste landmand Peter Flyger fra Vrå i Nordjylland 10-15 kroner per tønde korn.

  Og da han normalt producerer 35.000 tønder korn, kan han i år spare mindst 350.000 kroner.

  - Tørringen kan nogle år være en rigtig, rigtig dyr proces, og jeg kan slet ikke forestille mig, hvad det ville have kostet med de energipriser, vi har nu, siger han.

  Der kan være ekstra travlhed på markerne i dag, da der er regn på vej i næste uge.

 45. I går kl. 11:54

  Københavns Politi efterlyser 12-årige Dalila

  Københavns Politi oplyser på Twitter, at man leder efter 12-årige Dalila, der har været savnet af sin familie siden i går aftes.

  Hun er 12 år gammel, cirka 165 centimeter høj, og hun var på tidspunktet, da hun forlod sit hjem, iført sort tøj og hvide sko.

  Opdatering: Politiet oplyser klokken 14.20, at Delila er blevet fundet.

 46. I går kl. 11:52

  Katrine Kristensen vinder VM-guld i freestyle

  Paradressurrytteren Katrine Kristensen og hesten Gørklintgaards Quarter vandt søndag sin tredje medalje ved årets VM i Herning, da de sikrede guldet i freestyle-konkurrencen i grad to.

  Det skete, da ekvipagen med et fremragende ridt nåede helt op på 80,354 i samlet score.

  Lee Pearson fra Storbritannien blev nummer to med en samlet score på 77,860.

  Du kan se danskerens ridt i videoen herunder.

 47. I går kl. 11:31

  450.000 ton korn har forladt ukrainske havne

  I løbet af august har 450.000 ton korn forladt ukrainske havne.

  Det siger Ukraines infrastrukturminister ifølge The Guardian.

  De mange ton afgrøder er dog kun en brøkdel af de omkring 20 millioner ton korn, der har været strandet i Ukraine siden Ruslands invasion af landet.

  I alt 16 skibe med afgrøder har forladt ukrainske havne, siden det i sidste måned lykkedes FN og Tyrkiet at lande en aftale med Ukraine og Rusland om korneksport gennem Sortehavet.

  Ukraine er normalt blandt verdens største eksportører af afgrøder som hvede, og den russiske invasion og blokade af Sortehavet har derfor sendt de globale fødevarepriser på himmelflugt.

  Det har kastet millioner af verdens mest udsatte ud i akut sult, og håbet er derfor, at en genoptagelse af den ukrainske eksport kan afhjælpe problemet.

 48. I går kl. 11:23

  Dansk Erhverv: Et problem at flere går på pension før tid

  Ifølge Dansk Erhverv vælger flere at gå på pension før pensionsalderen, og det er problematisk, lyder det.

  I alt er 311.000 personer nu i en tilbagetrækningsordning før folkepensionen.

  - Det betyder, at vi mangler den arbejdskraft ude i virksomhederne, og det koster velstand og velfærd i Danmark, siger Brian Mikkelsen, der er administrerende direktør i Dansk Erhverv.

  Brian Mikkelsen henviser til, at danske virksomheder har haft 80.000 ubesatte stillinger.

  Der er fem ordninger, man kan benytte sig af for at trække sig tidligere fra arbejdsmarkedet: efterløn, førtidspension, fleksydelse, seniorpension og ret til tidlig pension - også kendt som Arne-pension.

  Pensionsalderen er i dag 67 år.

 49. I går kl. 11:02

  Danske svømmere er klar til semifinalerne

  Både Clara Rybak-Andersen og Thea Blomsterberg er videre til semifinalen i 200 meter brystsvømning ved European Championships.

  Sidstnævnte blev nummer to i hendes heat i den fjerdehurtigste tid af alle.

  Også Helena Rosendahl-Bach er videre til semifinalen i 100 meter butterfly.

  Der er semifinaler i 200 meter brystsvømning klokken 18.37, mens der er semifinaler i 100 meter butterfly klokken 18.21.

  Du kan se med direkte på DR2 fra klokken 18.

 50. I går kl. 10:41

  Regeringen vil gøre seksualundervisning obligatoriskungdomsuddannelser

  Rettelse: Ministeren oplyste oprindeligt, at den obligatoriske seksualundervisning nu bliver indført, men ministeriet har efterfølgende oplyst, at det kræver en aftale med forligspartierne.

  Seksualundervisning er allerede obligatorisk på skemaet i folkeskoler, og hvis det står til regeringen skal det fremover også gælde på ungdomsuddannelser.

  Flere elevorganisationer påpegede tidligere på året, at seksualundervisningen i folkeskolen ikke er nok, og at man derfor også ønskede, at det blev obligatoriskungdomsuddannelser.

  - Det er supergodt kæmpet af de unge. Det virker, når man blander sig. Tak, fordi I er kommet med alle jeres input og kæmpet alt det, som I har, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

  Regeringen vil drøfte forslaget med gymnasieforligskredsen, hvor der skal findes et flertal, hvilket der ventes at være.

Mere fra dr.dk