Seneste nyt

Dansk studie: Remdesivir reducerer ikke coronadødelighed

 • Dansk studie: Remdesivir reducerer ikke coronadødelighed

  To behandlinger mod coronavirus, som er blevet kaldt lovende af læger og bliver brugt på danske hospitaler, har ingen eller meget lille effekt i forhold til at redde patienternes liv.

  Lægemidlet Remdevisir har ingen effekt på dødelighed, og for binyrebarkhormon er effekten usikker - og hvis det har en effekt, er den meget lille. Det konkluderer forskningsenheden Copenhagen Trial Unit på Rigshospitalet, som under coronaudbruddet har kortlagt alle forsøg med behandlinger af coronapatienter på hospitaler verden over. - Det er desværre sådan, at vi nu kan konkludere, at der ikke er en evidensbaseret behandling af covid-19, siger Janus Christian Jakobsen, der leder projektet på Copenhagen Trial Unit.

  Seneste Nyt

 • Soundbokse med høj musik i nattetimerne kan måske blive fortid i København

  Det har været til stor gene for mange københavnere de sidste par år, og nu kan de højtspillende soundbokse i hovedstaden måske blive fortid i nattetimerne.

  I hvert skal skal Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune i næste uge beslutte, om forvaltningen må udarbejde ordensregler for, hvor og hvornår man må høre høj musik i byen. Det skriver Berlingske.

  En mulighed kan blive, at høj musik kan blive forbudt på kommunale områder fra mandag til fredag samt søn- og helligdage i tidsrummet fra klokken 22 til klokken 7. Lørdag kan det blive forbudt fra midnat og frem til klokken 9, fremgår det af forvaltningens indstilling.

 • Kina-kritikere blev advaret mod at rejse af PET

  Fire danske Kina-kritikere fortæller til Jyllands-Posten, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) har advaret dem mod at rejse til lande, hvor de kan risikere at blive udleveret til Kina.

  De fire - hvoraf to er folketingsmedlemmer - hjalp på forskellig vis med at få demokratiforkæmperen Ted Hui fra Hongkong til Danmark sidste år.

  Thomas Rohden, som er medlem af Radikale Venstre, er formand for det tværpolitiske Dansk Kina-Kritisk Selskab og fortæller, at PET kontaktede ham med advarslen i februar.

  Thomas Rohden har fået en advarsel fra PET. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

  Også Anders Storgaard, der er konservativ ungdomspolitiker, har fået et opkald fra PET. Det samme gælder folketingsmedlemmerne Uffe Elbæk fra Frie Grønne og Katarina Ammitzbøll (K).

 • Fodboldforbund ændrer reglen om hånd på bolden

  Fra næste sæson vil reglen om hånd på bolden i fodbold blive ændret.

  International Football Association Board (Ifab), der forvalter fodboldlovene, har vedtaget at ændre reglen, så et mål ikke vil blive annulleret, selv hvis en medspiller kort forinden ved et uheld har ramt bolden med hånden.

  - Som følge af at fortolkningen af hånd på bolden-situationer ikke altid har været ensrettet på grund af forkert brug af reglen, bekræfter medlemmerne, at ikke alle situationer, hvor en bold rammer en arm eller en hånd, er et regelbrud, lyder det fra Ifab i en udtalelse.

  Reglen om hånd på bolden har været meget omdiskuteret. Især i forhold til hvad der kan betegnes som en unaturlig placering af arme og hænder, når bolden rammer.

  Det forsøger Ifab også at afklare.

  - En spiller anses for at have gjort sin krop unaturligt stor, når placeringen af hænder eller arme ikke er en konsekvens af spillerens kropsbevægelser i den pågældende situation, lyder det.

 • Nasa frigiver nyt billede fra Mars

  Nasa har i dag frigivet et nyt billede fra Mars taget af Perseverance-køretøjet, der landede på den røde planet for nogle uger tilbage.

  Billedet blev taget i går efter Perseverance havde taget en lille køretur på Mars.

  (Foto: - © Scanpix)

  Perseverance landede på Mars den 19. februar efter at have tilbagelagt 471 millioner kilometer på 203 dage.

  Køretøjet har et danskudviklet kamera, som er lavet på DTU.

 • Brasiliens præsident Bolsonaro beder befolkningen om at 'stoppe klynkeriet' efter rekordmange corona-dødsfald

  Brasilien har gennem de sidste par dage haft det højeste antal corona-dødsfald på daglig basis. Men landets præsident Jair Bolsonaro beder befolkningen om at stoppe "klynkeriet":

  - Nok postyr og klynk. Hvor længe skal gråden fortsætte. Hvor meget længere vil I blive derhjemme og lukke alting. Ingen kan holde det ud mere. Vi er kede af dødsfaldene, men vi skal have en løsning, sagde Bolsonaro til en forsamling ifølge Reuters.

  Efter USA er Brasilien det land i verden med flest corona-relaterede dødsfald. Landet oplever i øjeblikket den værste fase af epidemien, og hospitalssystemet er ved at kollapse.

  Jair Bolsonaro. (Foto: EVARISTO SA © Scanpix)
 • Rødovre booker sidste slutspilsplads i Metal Ligaen

  Rødovre Mighty Bulls sendte nok en venlig tanke mod Sønderjylland fredag aften.

  Her vandt Sønderjyske nemlig over Odense Bulldogs i Metal Ligaen, og det betyder, at Rødovre er klar til slutspillet i landets bedste ishockeyrække.

  Rødovre kunne selv have afgjort det med en sejr over Frederikshavn, men det skete ikke efter et nederlag på 4-6.

  I stedet kom slutspilsbilletten altså i hus via Vojens, hvor Odense tabte 0-3. Det betyder, at seks point skiller fynboerne på ligaens sidsteplads fra Rødovre på den slutspilsgivende næstsidsteplads inden de to sidste kampe i grundspillet.

  Selv hvis Odense kommer op på lige så mange point som Rødovre, vil sidstnævnte beholde pladsen i slutspillet på grund af en bedre indbyrdes statistik.

 • Demokrat sagsøger Trump og hans folk for at have opfordret til angrebet på Kongressen

  Angrebet på den amerikanske kongres den 6. januar var en direkte og forudsigelig konsekvens af tidligere præsident Donald Trumps handlinger.

  Sådan lyder anklagen i det civile søgsmål, som den demokratiske kongrespolitiker Eric Swalwell har anlagt mod Trump, hans søn Donald Trump Jr, advokaten Rudy Giuliani og en republikansk lovgiver. De talte alle sammen under Trump-rallyet foran Det Hvide Hus den 6. januar.

  Det skriver New York Times ifølge Ritzau.

  Ifølge søgsmålet drev Trump og hans folk en "kampagne af løgne med opflammende retorik", som førte til, at mange Trump-tilhængere angreb Kongressen.

  Angrebet kostede fem personer livet.

 • Norges statsminister vil tale til nationen i anledning af årsdag for nedlukning

  Norges statsminister Erna Solberg vil på søndag tale til den norske befolkning. Det skriver VG.

  Anledningen er, at det i den kommende uge er et år siden, Norge i første omgang lukkede samfundet ned grundet coronasmitte. Helt præcist skete nedlukningen i Norge den 12. marts - dagen efter Danmark.

  Norges statsminister Erna Solberg taler på søndag til befolkningen. (Foto: Heiko Junge © Scanpix)

  I går varslede Norges sundhedsminister Bent Høie, at der kan være nye, nationale restriktioner på vej, da smitten i landet er stigende. Kontakttallet i Norge ligger i øjeblikket på 1,3 og håbet er, at nye restriktioner vil kunne bringe tallet ned.

  Ligesom i Danmark har den britiske coronavariant også fået tag i smitten i Norge.

 • Skolerne forbliver lukkede i Ishøj

  Mens børn i Kolding på mandag kan vende tilbage til dagsinstitutioner og skoler efter et par ugers hjemsendelse, må eleverne i Ishøj vente lidt mere med et retur til skolebænken.

  Da smitten fortsat er stigende i Ishøj, bør eleverne derfor forblive derhjemme. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

  I Ishøj Kommune er antallet af coronasmittede steget med 19 procent den seneste uge, og derfor vurderer epidemikommissionen, at man bør forlænge nedlukningen af skoleeleverne for 0. til 4. klasse.

 • Fire danske semifinalepladser ved Swiss Open

  Når der lørdag spilles semifinaler ved badmintonturneringen Swiss Open, er det med danskere repræsenteret i fire kategorier.

  I herresingle møder Viktor Axelsen indiske Srikanth efter sejr i to sæt fredag over Rhustavito fra Indonesien.

  Mia Blichfeldt møder indiske Sindhu Pusarla efter sejr over Chaiwan fra Thailand, mens Kim Astrup og Anders Skaarup møder Rankireddy og Shetty.

  De sidste danske repræsentatner i semifinalerne er Mathias Christiansen og Alexandra Bøye, der i mixdouble møder briterne Marcus Ellis og Lauren Smith.

 • YouTube lukker kanaler styret af Myanmars militær

  YouTube har lukket fem kanaler styret af Myanmars militær på platformen.

  Det oplyser YouTube, efter at volden i Myanmar er taget til de seneste dage efter militærkuppet i begyndelsen af februar.

  - Vi har lukket en række kanaler og fjernet flere videoer fra YouTube for brud på vores regler og gældende love, siger en talsmand for YouTube ifølge BBC.

  Tidligere i dag blev endnu en demonstrant dræbt, så det samlede dødstal nu er mindst 55.

 • USA og EU vil suspendere toldstrid, der omhandler flyfabrikkerne Boeing og Airbus

  USA's præsident Joe Biden lober at "reparere og på ny sætte gang i" USA's forhold til EU, efter de to parter er blevet enige om at suspendere den en toldstrid, der involverer flyfabrikkerne Boeing og Airbus.

  Ifølge Biden vil USA sætte ny fart i samarbejdet med Europa under en samtale med chefen for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen.

  Biden og von der Leyen er enige om at suspendere toldsatserne og "arbejde mod at løse disse langvarige stridigheder i WTO", lyder det fra Det Hvide Hus ifølge Ritzau.

  WTO er Verdenshandelsorganisationen.

 • Flere partier kritiserer regeringen for festival-håndtering

  Det er for dårligt, at regeringen ikke fremlægger en plan for mulig kompensation af store begivenheder som festivaler, der endnu ikke ved, om de kan afholdes planmæssigt til sommer.

  Det mener kultur- og erhvervsordførere fra begge fløje, efter de i dag har været til møde om kompensationsmodeller i Erhvervsministeriet.

  - Der kom ikke så meget ud af det, andet end at vi har fået præsenteret tre tynde slides på en arrangørordning, som på ingen måde er konkret, siger Birgitte Bergman, som er de konservatives kulturordfører, til Ritzau.

  Også SF er skuffet over, at der ikke er fremlagt er plan for, hvad regeringen vil med festivalerne.

 • Jeppe Kofod svarer på kritik om Israel-tur: Der er ingen pligt til at rådføre sig - og vi orienterede altså om turen

  Støttepartierne Radikale Venstre og Enhedslisten udtrykte i morges en forbløffelse over, at statsministeren ikke havde orienteret Folketinget og Udenrigspolitisk Nævn om, at hun tog på vaccinemission til Israel.

  Men udenrigsminister Jeppe Kofod (S) giver ikke meget for den kritik.

  - Jeg kan fuldstændig afvise, at statsministeren skulle have haft nogen pligt til at rådføre sig med nævnet forud for en rejse af den her karakter, siger han.

  Han forklarer videre, at der var et møde i nævnet onsdag, før statsministeren rejste, hvor der blev orienteret om turen.

  Udenrigsministeriet oplyser på mail, at 'det er vurderingen, at der ikke efter grundloven er pligt til rådføring med nævnet, når statsministeren rejser til udlandet og drøfter et nærmere samarbejde.'

 • Skoler og institutioner genåbner i Kolding efter to ugers nedlukning

  For et par uger siden fik den høje coronasmitte i Kolding myndighederne til at lukke ned for skoler og dagsinstitutioner.

  Men fra på mandag kan børnene igen vende tilbage til vuggestuer, børnehaver og skoler. Det har myndighederne meddelt Kolding Kommune fredag eftermiddag, skriver Jydske Vestkysten.

  Nedlukningen skyldtes, at der var smitte - forårsaget af den meget smitsomme, britiske variant - blandt børn fordelt på 28 institutioner og 15 skoler i Kolding.

  Genåbningen kommer efter ni dage med faldende smittetal i Kolding, men den gælder - som i størstedelen af landet - kun for elever i 0. til 4. klasse.

 • Canada godkender vaccine fra Johnson & Johnson

  Canada har nu sagt god for den fjerde vaccine mod coronavirus, og der er tale om vaccinen fra Johnson & Johnson.

  Det oplyser landets myndigheder ifølge AP.

  Ligesom i Danmark er det også vaccinerne fra Pfizer, Moderna og AstraZeneca, som indtil videre har været i brug i Canada.

  Vaccinen fra Johnson & Johnson blev for få dage siden taget i brug i USA, og Det Europæiske Lægemiddelagentur regner med at godkende vaccinen til EU den 11. marts.

  I modsætning til de andre vacciner kræver vaccinen fra Johnson & Johnson kun et enkelt stik. Det er den vaccine, Danmark har bestilt flest af.

 • AstraZenecas vaccine kan formodentlig klare brasiliansk variant

  Der er godt nyt fra de foreløbige data, som er landet fra et studie om AstraZeneca-vaccinen.

  Resultaterne fra Oxfords universitets studie peger nemlig på, at vaccinen er effektiv mod P1 - også kendt som den brasilianske coronavariant.

  Det skriver Reuters.

  Det samlede studie skulle efter planen blive offentliggjort senere i marts.

  I onsdags kunne sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortælle, at det første tilfælde af P1 var fundet i Danmark og havde ramt en person i hovedstadsområdet.

  Der har været frygt for, at den brasilianske variant ikke vil reagere på de forskellige corona-vacciner, og derfor har den haft stor bevågenhed.

 • Københavns nye overborgmester undskylder nu for forgængers krænkelser

  Københavns Kommune og overborgmester Lars Weiss (S) undskylder i forlængelse af en advokatundersøgelse nu over for de kvinder, der har oplevet at blive krænket på rådhuset af daværende overborgmester Frank Jensen (S).

  - Jeg undskylder på vegne af Økonomiudvalget, der er ansvarlige for arbejdsforhold i Københavns Kommune, for, at der er nogle kvinder, der er kommet i en situation, hvor de er blevet udsat for uønsket verbal og fysisk opmærkosmhed, siger Lars Weiss.

  Der er to borgmestre, der har anmodet om en undskyldning, fordi en advokatundersøgelse har slået fast, at tidligere overborgmester Frank Jensen har krænket kvinder i flere sager.

  Undskyldningens udformning vil komme til at fremgå af udvalgets mødereferat på et senere tidspunkt.

 • Pfizer leverer 20.000 flere doser om ugen end forventet i april

  Sundhedsministeriet måtte tidligere i dag måtte konstatere, at vaccineplanen er forsinket, og at alle danskere nu først forventes at være færdigvaccineret den 18. juli - tre uger senere end planen.

  Til gengæld er der godt nyt fra Pfizer, som i april vil levere cirka 20.000 flere doser om ugen end tidligere forventet.

  Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

  Samtidig vil de kommende uger byde på mange færdigvaccinerede danskere, da over to tredjedele af de Pfizer-vacciner, der kommer til Danmark, vil blive brugt til 2. stik til dem, der allerede har fået det 1. stik.

 • Niklas Landin forlænger med forsvarende Champions League-mester

  Landsholdskeeperen Niklas Landin har valgt at forlænge samarbejdet med tyske THW Kiel frem til 2025.

  Det skriver de tyske håndboldgiganter på klubbens hjemmeside.

  Hovedpersonen selv er yderst tilfreds med at have sat sin signatur på en ny kontrakt med den forsvarende Champions League-mester.

  - For mig var der ikke noget alternativ til at forlænge med Kiel. Jeg har det godt i Kiel, og min familie har det godt. I mine øjne er Kiel den bedste og fedeste klub i verden, siger danskeren på hjemmesiden.

  Niklas Landin blev kåret til verdens bedste håndboldspiller i 2019.

 • Hertuginde Meghan: 'Det er virkelig befriende at kunne tale frit'

  Selvom det endnu ikke er blevet vist, har et interview med hertuginde Meghan og prins Harry allerede skabt overskrifter.

  Først på søndag bliver parrets snak med talkshow-dronningen Oprah Winfrey vist på amerikansk tv, men flere opsigtsvækkende bidder er sluppet ud. I interviewet siger hertuginde Meghan blandt andet, at det er "meget befriende" nu at kunne "være i stand til at tale frit".

  "Vi er nu i stand til at træffe vores egne valg på en måde, vi ikke kunne have sagt ja til tidligere. Det var ikke mit valg at træffe," siger hertuginde Meghan blandt andet ifølge BBC.

 • Roskilde Festival: Forsinket vaccineplan ændrer ikke noget for os

  Vaccinationskalenderen er blevet skubbet tre uger, så vi nu skal frem til 18. juli, før alle danskere efter planen er færdigvaccinerede. Og det kunne man jo frygte ville ramme Roskilde Festival, der efter planen skal afholdes fra 26. juni.

  Men ifølge Signe Lopdrup, festivalens direktør, ændrer det ikke noget.

  - Vores forsigtige optimisme har aldrig været baseret alene på vacciner. Derfor har vi foreslået et corona-pas, som kombineret med test kan give en grøn status for, at man kan deltage forsvarligt i arrangementer. Vi har hele tiden været bevidste om, at tingene kan ændre hurtigt sig i denne tid. Vi håber selvfølgelig på en effektiv og hurtig udrulning af vaccinerne, skriver Roskilde Festival i et skriftligt svar.

  Et af festivalens hovednavne, Thom Yorke fra Radiohead, aflyste for nyligt sin Roskilde-koncert og resten af turnéen.

 • Antallet af kvinder, der bliver gravide ved kunstig befrugtning, er i stor stigning

  Fra 2013 til 2019 er antallet af kvinder, som er blevet gravide ved hjælp af kunstig befrugtning, firdoblet.

  Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

  I 2013 blev 526 kvinder gravide efter at have fået opsat befrugtede æg, som havde været opbevaret på frys. Det tal lå i 2019 på 2.260.

  Sundhedsminister Magnus Heunicke er glad for udviklingen:

  - Når det i dag lykkes for væsentligt flere i fertilitetsbehandling at blive forældre ved brug af nedfrosne befrugtede æg, end for bare seks år siden, så er der grund til at glæde sig, siger han.

 • DF efter vaccineforsinkelse: Måske skal vi udskyde skolernes sommerferie

  Dansk Folkepartis Liselott Blixt vil se på, om man udskyde skolernes sommerferie som konsekvens af forsinkede vacciner. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

  Landets folkeskoleelever bør måske vente med at holde sommerferie et par uger. Sådan lyder det nu fra Dansk Folkeparti og sundhedsordfører Liselott Blixt, efter det står klart, at vaccinationsprogrammet er blevet forsinket indtil den 18. juli.

  - Jeg synes, vi bliver nødt til at se på, om vi måske skal udskyde nogle af de aktiviteter, vi har planlagt. Lade eleverne være længere tid i skole, få den sommerferie ind over august, sådan at de rent faktisk kan være sammen, holde ferie og slappe af.

  Altså udskyde skolernes sommerferie?

  - Ja, altså det vil være noget af det, vi vil være nødt til at kigge på.

 • Læsø har én 9. klasse med 15 elever, men de skal stadig blive hjemme hver anden uge

  Skolerne er åbne for 9. klasserne i Nord- og Vestjylland igen, men eleverne må kun komme i skole hver anden uge.

  På Læsø er der kun én 9. klasse med 15 elever, men alligevel har Børne- og Undervisningsministeriet sagt nej til kommunens ønske om at lade dem komme i skole hver uge.

  Det undrer social- og sundhedsudvalgsformand Lone Broe Christiansen, der selv er lærer for 9. klassen.

  - Man er ikke villig til at være imødekommende overfor de kommuner, der har lidt særlige behov.

 • Blå partier får nej tak til ønsket om norsk skolemodel, hvor alle børn er tilbage i skole

  Der er ikke flertal for at begynde den såkaldte norske model for skoleåbninger. Det står klart efter det første møde i det nye epidemiudvalg i Folketinget.

  Det oplyser politisk ordfører for Venstre Sophie Løhde, der er næstformand i udvalget, til Ritzau.

  I Norge er skolerne som udgangspunkt åbne, og alle elever kan komme fysisk i skole. I øjeblikket er det ikke en mulighed for danske skoleelever, der går i 5-8. klasse.

  - Når det kan lade sig gøre i Norge, begriber jeg ikke, at det ikke kan lade sig gøre i Danmark, siger Løhde til Ritzau.

 • Alle danskere er nu færdigvaccinerede tre uger senere end planlagt

  Vaccineplanen udskydes med tre uger.

  Det fremgår af en ny vaccineplan, som Sundhedsministeriet i en mail har sendt til Folketingets sundhedsordførere. Den mail er DR i besiddelse af.

  Nu forventes alle danskere at være færdigvaccineret 18. juli 2021. Tidligere hed den dato 27. juni 2021.

  Ændringen skyldes blandt andet, at der er forsinkelser i leverancerne af flere vacciner, står der i mailen fra Sundhedsministeriet.

 • Stadigt flere unge dropper smøgerne - blandt andet på grund af prisen

  Der er færre rygere i Danmark nu end for et år siden.

  Det viser den årlige undersøgelse af danskernes rygevaner, som Sundhedsstyrelsen og tre organisationer har lavet blandt 13.785 personer.

  20 procent af befolkningen røg enten dagligt eller lejlighedsvist i 2019, mens tallet var 18 procent i 2020.

  Faldet ses særligt hos unge mellem 15 og 29 år. Her er andelen faldet fra 26 til 23 procent.

  Når der er færre unge rygere, kan det blandt andet skyldes, at prisen på cigaretter er steget i løbet af det seneste år, oplyser Sundhedsstyrelsen.

  En pakke cigaretter koster i gennemsnit 55 kroner.

  Faldet kan også hænge sammen med, at flere skoler og arbejdspladser har indført rygeforbud.

 • Domstol forbyder overvågning af Tysklands største oppositionsparti

  Den tyske forvaltningsdomstol i Köln har indtil videre forbudt efterretningstjenesten BFV at overvåge Partiet Alternativ for Tyskland (AfD).

  Det rapporterer Süddeutsche Zeitung ifølge Ritzau.

  BFV, der er Tysklands indenrigsefterretningstjeneste, mener at have informationer til en begrundet mistanke om, at AfD er højreekstremistisk og kategoriserer partiet som et 'mistænkeligt tilfælde', hvilket blandt andet giver mulighed for overvågning.

  Men partiet kalder BFV's ageren og beslutningen om at kategorisere dem som højreekstreme for en skandale og har derfor klaget til domstolene.

  Forbuddet mod at overvåge partiets aktiviteter gælder således, så længe klagen fra AfD bliver behandlet i det tyske retsvæsen.

  Siden AfD i 2017 kom i Forbundsdagen er partiets politik ifølge nyhedsbureauet dpa blevet mere indvandrerfjendtligt, skriver Ritzau.

  AfD fik 12,6 procent af stemmerne ved vaget i 2017.

 • Det danske tennistalent Clara Tauson er klar til sin første WTA-semifinale

  Det danske tennistalent Clara Tauson fortsætter det imponerende spil i den franske WTA-turnering i Lyon.

  Den 18-årige dansker har netop spillet sig i semifinalerne med en sejr på 6-3, 6-1 over Camila Giorgi fra Italien.

  Ligesom i de indledende runder mod den topseedede russer Ekaterina Alexandrova og Timea Babos fra Ungarn var Clara Tauson lavere rangeret end sin modstander.

  I semifinalen skal Clara Tauson møde vinderen af et opgør mellem franske Kristina Mladenovic og Paula Badosa Gibert fra Spanien.

 • Millionunderskud i Parken, FCK's moderselskab

  Parken Sport & Entertainment, der blandt andet driver fodboldklubben FCK, kommer ud af 2020 med et underskud på 289 millioner kroner før skat.

  Det oplyser Parken i sit årsregnskab ifølge Ritzau.

 • Rumænsk film vinder Guldbjørnen i Berlin

  (Foto: ODD Andersen © Scanpix)

  Den rumænske instruktør Radu Judes film "Bad Luck Banging or Loony Porn" har vundet Guldbjørnen ved filmfestivalen i Berlin.

  Det skriver Ritzau. Filmen handler om en kvinde, der kæmper for at begrænse skaderne, efter at et sexbånd af hendes bliver lagt ud på internettet.

  Årets Berlinale var præget af pandemien og blev afviklet virtuelt.

  Tyskeren Maren Eggert vandt festivalens skuespillerpris, som for første gang var kønsneutral.

 • 614 yderligere coronatilfælde blandt rekordmange tests

  614 personer er blevet konstateret smittet med coronavirus det seneste døgn, mens yderligere tre har mistet livet.

  Det fremgår af seneste opgørelse fra Statens Serum Institut.

  Antallet af indlagte falder med to, så der nu er 215 personer indlagt med covid-19 på danske hospitaler. Af de indlagte er 31 på intensiv afdeling og 21 i respirator.

  Dagens smittetal er baseret på rekordhøje 179.109 prøver. Det svarer til, at 0,34 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  495.666 personer har indtil videre fået det første vaccinestik. Det svarer til 8,5 procent af befolkningen. 189.971 personer har fået begge stik og er færdigvaccinerede.

 • Danske Skoleelever med klar melding til dem, som ikke vil testes: 'Så kan man blive hjemme'

  Esther Vyff Petersen, formand for Danske Skoleelever. (Foto: Danske Skoleelever)

  - Hvis ikke, man vil lade sig teste, kan man ikke komme i skole. Så kan man blive hjemme. Jeg ved ikke engang, om man ville skulle tilbyde hjemmeundervisning.

  Sådan svarer formanden for Danske Skoleelever, Esther Vyff Petersen, når man spørger hende, om man kan tvinge de ældre folkeskoleelever til at lade sig teste regelmæssigt for corona ved en genåbning af skolerne.

  - Hvis det hjælper til at komme tilbage til den hverdag, vi kender, så er jeg ligeglad med, om det er tvang. Så må man som forældre vurdere, om man vil ekskludere sit barn fra klassens fællesskab.

 • Vaccinen fra AstraZeneca anbefales nu til alle aldersgrupper - men folk i øget risiko skal have en af de andre vacciner

  Før denne melding var den ikke anbefalet til folk over 65 år, men et skotsk studie har overbevist styrelsen om det modsatte.

  Nu oplyser Sundhedsstyrelsen dog, at personer i særligt øget risiko ikke anbefales at få vaccinen fra AstraZeneca.

  De anbefales i stedet enten vaccinen fra Pfizer/BioNTech eller Moderna.

  Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en mail til Ritzau.

 • Efterlyser kvindelig fører af nyere sort Audi efter påkørsel af toårig

  En toårig pige på tur med sin institution er blevet ramt af en flugtbillist. Ulykken skete klokken cirka 10 i formiddag på Nordkajen i Vejle.

  Det skriver Sydøstjyllands Politi på Twitter.

  Pigen er blevet behandlet på hospitalet og er sammen med sin familie.

  Men politiet efterlyser nu føreren af bilen.

  Der er tal om en cirka 60-årig slank dame i en rødbrun pelsjakke, der kørte i en nyere sort Audi. Har man oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på 114.

 • Nu er danske Betalingsservice kommet på amerikanske hænder

  Den del af den danske virksomhed Nets, der styrer Betalingsservice, har fået ny, amerikansk ejer.

  Det er Mastercard, som har overtaget selskabet for 21,3 milliarder kroner, skriver Ritzau.

  Egentlig blev de to parter enige om handlen i 2019, men købet skulle først godkendes af en række myndigheder, herunder EU-Kommissionen, der først har blåstemplet handlen nu.

  EU-Kommissionen godkendte i august handlen på betingelse af, at den teknologi, der ligger bag betalingssystemerne, kom på licens til en anden virksomhed. Det er nu faldet på plads.

  Kommissionens betingelse var grundet en bekymring for, at handlen ville svække konkurrence på markedet for betalinger.

  Med købet overtager Mastercard 300 ansatte.

 • Regioner begynder hjemmevaccination af svage ældre

  I dag gennemfører Region Sjælland de første af over 800 hjemmevaccinationer mod corona, hvor sundhedsteams kører ud og giver de beskyttende stik til sårbare borgere - hjemme hos dem selv.

  - Kommunerne tilrettelægger køreplanerne, og så kommer vi med en ambulance, en læge og en sygeplejerske. Så trækker vi vaccinen op ude ved ambulance, og så går lægen ind og giver borgeren vaccinationen, fortæller Trine Holgersen, direktør i det nære sundhedsvæsen i Region Sjælland.

  Også i Region Midtjylland og Region Nordjylland kører man i dag for første gang ud til svage ældre over 65 år med behov for hjælp i eget hjem og mennesker over 85 år, der ikke kan blive transporteret til et vaccinationscenter.

 • Pave Frans har indledt historisk besøg i Irak

  Iraks premierminister, Mustafa Al-Kadhimi, tager imod paven, der lander i hovedstaden Bagdad. (Foto: YARA NARDI © Scanpix)

  For første gang har en pave sat sine fødder på irakisk jord.

  84-årige Pave Frans er landet i Irak, hvor han skal på besøg i tre dage og lægger blandt andet vejen forbi Bagdad, Erbil og Mosul.

  Pavens fly landede i Bagdad midt på dagen efter at have forladt Rom godt fire timer tidligere.

  Paven trodser sikkerhedstrusler og pandemi for at trøste et af verdens ældste og et af de mest forfulgte kristne samfund.

  Premierminister Mustafa Al-Kadhimi og paven i samtale under dagens besøg i Bagdad. (Foto: Reuters Tv © Scanpix)
 • Hoffets sikkerhedschef fik ingeniørtropper til at bygge platform ved Den lille havfrue under kinesisk statsbesøg

  Under statsbesøget i 2012 ønskede den daværende kinesiske præsident Hu Jintao og hans hustru at se Den lille havfrue.

  Den kinesiske ambassade ønskede en træplatform, så præsidentparret kunne komme tæt på uden at risikere ulykker på stenene.

  Det blev en opgave for hoffets daværende økonomi-, personale- og sikkerhedschef Søren Kruse, som fik Forsvarets ingeniørtropper til at udføre tømreropgaven, fortalte han i dag under afhøringen i Tibetkommissionen.

  Her afviste han ethvert kendskab til kinesernes krav om at undgå demonstranter i præsidentens synsfelt under udflugten.

  Søren Kruse kunne desuden ikke forklare, hvorfor han blev nævnt i forbindelse med en anmodning fra hoffets adjudantstab til Kastellet om at undgå “bannerførere” på voldene.

 • Dansk 400-meter løber færdig ved EM i atletik

  Det indledende heat blev både første og sidste for danske Gustav Lundholm Nielsen ved EM i atletik.

  Det 22-årige atletiktalent kæmpede bravt, men i sidste ende rakte kræfterne ikke, og han sluttede sidste i sit indledende heat. Dermed er EM slut for 400-meter løberen.

  Du kan følge EM i atletik direkte på DR2 i dag fra klokken 9.55 til 13.45 og igen fra klokken 18.55 til 21.50.

 • Undersøgelse viser, at nedgravede mink forurener jorden - men graver man dem op, bliver grundvandet ikke forurenet

  Minkene ligger i lange massegrave på militære områder i Karup og Holstebro, hvor de blev anbragt i november 2020. Planen er, at opgravningsarbejdet skal gå i gang i slutningen af maj og tage omkring halvanden måned. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

  Det vil tage flere år, før giftige stoffer fra nedgravede mink vil sive ud i jorden og potentielt skade grundvandet.

  Derfor kan en forurening af grundvandet afværges ved at grave millioner af døde mink op igen.

  Det konkluderer Miljøstyrelsens eksterne rådgivere, som har udført en forureningsundersøgelse efter, at omkring fire millioner døde mink blev gravet ned Karup og Nørre Felding.

  - Hvis man inden for ét til halvandet år sætter afværgeforanstaltninger i gang, vil forureningen blive bremset i god tid. Der er intet sted risiko for forurening af drikkevand. Ved Karup er drikkevandet beskyttet af tykke lerlag, og begge steder bevæger forureningen sig væk fra de områder, hvor der indvindes drikkevand, skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

  Desuden skal vand fra jorden under minkgravene pumpes op og renses.

 • Smitten er fortsat udbredt i Vollsmose, men smittetallet holder sig på samme niveau

  Coronasmitten er fortsat meget udbredt i Vollsmose i Odense.

  Incidenstallet er dog i dag opgjort til 973,4, hvilket er nogenlunde det samme som i går, hvor tallet var 974.

  Incidenstallet beskriver, hvor mange smittede der har været i løbet af de seneste syv dage per 100.000 indbyggere.

  Tallet for hele Odense Kommune er 113.

  I dag er der konstateret otte nye smittede siden i går, og 89 coronasmittede de seneste syv dage.

  Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), har kaldt situationen for 'alvorlig'. Derfor vil kommunen teste langt flere.

  - Vi vil gerne se, om vi kan lave massetest to-go, så borgerne skal kunne blive testet ved opgangen, på gaden eller i lejligheden, så vi hurtigt kan skrue massivt op for test, sagde han i forgårs.

 • 22-årig anholdt nægter at være gerningsmand bag knivstik i svensk by

  En 22-årig afghansk mand, der mistænkes for at have angrebet og såret syv tilfældige personer med et stik- eller slagvåben i den sydsvenske by Veltlanda onsdag, siger, at han 'ikke har gjort noget'.

  Ved et retsmøde fredag i byen Eksjö blev den sigtede sat på plads af dommeren, da han afbrød anklageren ved at råbe op og slå hånden i et bord, skriver det svenske medie SVT.

  Den 22-årige nægter sig skyldig blandt andet med den begrundelse, at han var hjemme, da episoden fandt sted.

  Vetlanda med godt 13.000 indbyggere ligger i Småland knap fire timers kørsel i bil fra den danske grænse.

 • Nordjyder mangler ledige vaccinetider på trods af invitation

  Der mangler ledige tider til vaccination.

  Det har været oplevelsen for mange nordjyder, som ellers har modtaget en invitation.

  Forklaringen er, at Region Nordjylland først lægger ledige vaccinationstider ud, når de har sikkerhed for, at vaccinerne er på vej.

  - Desværre er det sådan, at vi er nødt til at afvente leverancerne. Det giver ikke mening at lægge en masse ledige tider ud, hvis ikke vi har vaccinerne.

  - Derfor er det nødt til at være lidt bagvendt, og det giver forsinkelser i, hvornår man kan booke en tid. Det er selvfølgelig beklageligt, fortæller Jan Nybo, leder af regionens vaccineindsats.

 • Ti personer får tilsammen 108 års fængsel i omfattende narkosag

  Ti personer er fredag blevet idømt samlet 108 års fængsel i en sag om narkohandel og besiddelse af store mængder skydevåben med ammunition og lyddæmpere, oplyser politiet.

  Dommen blev afsagt ved Retten i Odense.

  De ti personer er mellem 24 og 60 år og ifølge politiet med 'differentierede roller og involvering' dømt for besiddelse af 60 pistoler på flere våbenlagre, salg af skarpladte skydevåben, handel med kokain og et stof, som de dømte troede var amfetamin.

  Sidstnævnte viste sig dog ved politiets tekniske undersøgelser at være lovligt koffein.

  Organisationens bagmand, en 42-årig mand fra Fyn, blev idømt 20 års fængsel.

  De dømte ankede for de flestes vedkommende på stedet til frifindelse. En 31-årig mand, der fik 16 års fængsel, udbad sig betænkningstid, mens en 60-årig kvinde modtog sin dom på ni måneder for at have hjulpet med handel med mindre mængder kokain.

 • Danske ishockey-kvinders VM-debut er udskudt til maj

  Verdens bedste kvindelige ishockeyspillere må lave justeringer i deres kalender.

  A-VM i Canada er blevet udskudt fra april til maj, oplyser det internationale ishockeyforbund, IIHF, på sin hjemmeside.

  Slutrunden, der har dansk deltagelse, finder nu sted fra den 6.-16. maj frem for fra den 7.-17. april i byerne Halifax og Truro.

  Udskydelsen øger sandsynligheden for, at der blandt andet via vaccinationer er større kontrol over coronapandemien, så muligheden for at få tilskuere på tribunerne øges.

  Sidste års VM blev aflyst, og derfor er det først i år, Danmark for første gang skal deltage ved et A-VM på kvindesiden.

 • Betjente afspadserer i stor stil under coronanedlukning

  Et 2020 med stort set ingen større sportsbegivenheder og kulturevents har givet betjentene hos Midt- og Vestjyllands Politi mulighed for at afspadsere 9.500 ud af i alt 29.000 overarbejdstimer.

  Det er glædeligt nyt, mener fællestillidsmand Henrik Skriver Jensen. Han er dog bekymret for, at banken med overarbejdstimer kommer til at vokse i takt med, at samfundet genåbnes.

  - Det vil i min optik betyde, at vi skal forøge vores aktivitetsniveau væsentligt i forhold til at deltage i de forskellige åbninger og aktiviteter, der må komme i samfundet, siger han.

  Chefpolitiinspektør Claus Hilborg vil gerne bringe overarbejdspuklen yderligere ned her i 2021, men erkender, at virkeligheden hurtigt kan blive en anden, når kulturbegivenheder igen skal afvikles.

 • Gammelt kornmagasin bliver jysk udgave af nationalgalleri

  (Foto: Joakim Züger)

  Om få år bliver det muligt at besøge SMK, Staten Museum for Kunst, i Thy.

  Nationalgalleriet har fået 37,5 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden til at ombygge et gammelt kornmagasin på Doverodde Købmandsgård i Thisted Kommune, som bliver den permanente ramme om en jysk udgave af museet.

  Mikkel Bogh, direktør for SMK, ser frem til at kunne præsentere en større del af sin samling så langt fra København, som man næsten kan komme.

  - Vi rykker en del af vores samling af kunstværker fra 1300-tallet og frem til i dag til Thy for at vise det, vi normalt viser i København, for en anden del af befolkningen, siger han.

 • Kina vil ændre valgsystemet i Hong Kong

  Den kinesiske regering vil ændre Hongkongs valgsystem for at sikre, at det er 'patrioter', der styrer byen.

  Det bekræfter en ledende kinesisk embedsmand op til Den Nationale Folkekongres i Kina, som er begyndt natten til fredag dansk tid.

  Talsmand Zhang Yesui siger, at valgsystemet skal 'forbedres for at holde trit med tiderne.'

  Kina vil blandt andet ændre sammensætningen og størrelsen på den valgkomité på 1.200 personer, der udpeger regeringschefen i Hongkong.

  Folkekongressen overvejer også at give valgkomiteen udvidede beføjelser til at nominere og vælge kandidater til parlamentet.

  Flere internationale medier mener, at ændringerne i valgsystemet kan blive et stort slag mod demokratiet i Hongkong, som i forvejen er under pres, skriver Reuters.

Mere fra dr.dk