Seneste nyt
16. jul kl. 12:12

Datatilsynet: Danske skoleelever må ikke bruge Chromebooks

Hvis du har et barn, der bruger en Chromebook-computer udleveret af skolen, bliver tasken angiveligt lidt lettere i det nye skoleår.

Det skal nemlig være slut med at bruge dem i de danske folkeskoler, lyder det i en ny afgørelse fra Datatilsynet.

Tilsynet har igennem længere tid haft fokus på brugen af Chromebooks og Google Workspace i kommunerne, hvor mange elever bruger systemet hver dag.

Tilsynet har i første omgang haft fokus på Helsingør Kommune, som i september 2021 fik et påbud om at foretage en risikovurdering af behandlingen af personoplysninger. Datatilsynet har nu på baggrund heraf konkluderet, at elevernes data kan risikere at blive udleveret til Google eller andre tredjeparter til brug for markedsføring, og det er i strid med GDPR-reglerne på flere punkter.

Afgørelsen får formentlig også betydning for landets øvrige 97 kommuner, skriver Datatilsynet nederst i dette resumé.

Over for Ritzau siger Dorte Andreas, næstformand i Skolelederforeningen, at hun frygter konsekvenserne af det her, når det gælder kvaliteten af undervisningen.

- Meget af vores undervisning er baseret på digital brug og brugen af Chromebooks, så det her gør, at vi skal tænke undervisningen på en helt anden måde. Vi står i en kritisk situation for skolerne, siger hun.

Seneste nyt

 1. 5 min. siden

  Trump har kaldt det en 'heksejagt': Nu får kongreskomité adgang til hans skattedokumenter

  Donald Trump og hans advokater har kæmpet med næb og kløer for at sørge for, at den tidligere amerikanske præsidents skattepapirer ikke skulle udleveres.

  Men en føderal appeldomstol har i dag afgjort, at skatteoplysningerne skal udleveres til "Ways and Means Committee", der er en lovgivende komité i Repræsentanternes Hus, som håndterer monetære sager.

  Komiteen gik rettens vej tilbage i 2019 med krav om at få udleveret Trumps skattepapirer, Trump og hans advokater altså har modsat sig.

  - Jeg er glad for, at denne længe ventede afgørelse gør det klart, at loven er på vores side, skriver komiteens formand, Richard E. Niel, på dens hjemmeside.

  Donald Trump er den første amerikanske præsident i 40 år, der ikke frivilligt har udleveret sine skatteoplysninger til gennemsyn, og han har ved flere lejligheder kaldt det for "en heksejagt", når forskellige myndigheder har bedt om at få udleveret oplysningerne.

 2. 28 min. siden

  7-Eleven har 18 butikker åbne efter formodet hackerangreb

  Det går fremad for 7-Eleven, som her til aften har åbnet i 18 af kædens butikker, og kunder kan betale med MobilePay eller kontanter.

  Det oplyser 7-Eleven i et opslag på Instagram.

  7-Elevens i alt 176 butikker var alle lukkede i går efter et formodet hackerangreb. Fra morgenstunden var fem butikker åbne, og det er i løbet af dagen altså blevet øget til 18.

  Kunder kan som normalt hente GLS-pakker i butikkerne, oplyser 7-Eleven.

  Screendump fra Instagram.
 3. 58 min. siden

  Enhedslistens lokalafdeling erkender kulturproblem efter spidskandidat har trukket sig

  Tidligere i dag annoncerede Enhedslisten, at partiets spidskandidat ved det seneste kommunalvalg i Aarhus Kommune, Laura Bryhl, har valgt at trække sig fra byrådet grundet tilbagevendende stress.

  Laura Bryhl fortæller selv, at det har haft store personlige omkostninger at genoptage byrådsarbejdet. Og at det især skyldes arbejdsmiljøet i Enhedslisten.

  - Jeg har været rigtig glad for arbejdet, men når man kommer tilbage, kommer man også tilbage til den hårde tone, siger Laura Bryhl til TV2 Østjylland.

  Laura Bryhl var sygemeldt med stress mellem marts og august i år i kølvandet på en sexismesag, som førte til, at partifællen Viggo Jonasen blev ekskluderet.

  I et skriftligt svar til TV2 Østjylland erkender Enhedslistens talsperson i Aarhus, Lone Degn, at der et et problem med kulturen i partiet.

  - Laura har haft modet til at stå frem i en sag om sexisme og har desværre oplevet at blive mødt med mistænkeliggørelse. Dels af enkelte partifæller og dels af borgere, som har taget kontakt til både hende og hendes familie. Det er helt urimeligt, skriver hun og tilføjer, at Enhedslisten tager afstand fra den kultur og arbejder på at gøre op med den.

 4. I dag kl. 18:16

  Hollandsk cykellegende åbner Tour of Scandinavia med sejr

  Det blev til en favoritsejr, da kvinderne åbnede etapeløbet Tour of Scandinavia på dansk grund.

  Den levende hollandske cykellegende Marianne Vos var hurtigst i massespurten, og hun tog sin sejr nummer 243 i karrieren på landevej.

  En uhørt succesfuld karriere for den 35-årige rytter, der blandt andet tæller tre VM-titler, OL-guld, tre samlede sejre i Giro d'Italia Femminile og 32 etapesejre i løbet samt senest to etapesejre i Tour de France.

  Danske Amalie Dideriksen sad godt fremme i spurten, men måtte nøjes med sjettepladsen.

  Det skandinaviske etapeløb tog sin begyndelse på Kongens Nytorv i København, hvor rytterne drog mod nord for at slutte på en rundstrækning i Helsingør.

  Tour of Scandinavia slutter på søndag, hvor sidste etape køres i Norge. Tirsdag køres anden etape i Sverige.

  /ritzau/

 5. I dag kl. 17:51

  Leder af Krim-administration: Én person dræbt i eksplosion

  Der har de seneste timer været meldinger om eksplosioner i Krim-regionen.

  - Indtil videre kan jeg kun bekræfte, at der har været flere eksplosioner i Novofedorivka-området, skriver Oleg Kryuchkov, der er rådgiver for det russisk-udpegede styre på den annekterede Krim-halvø, på beskedtjenesten Telegram.

  Det russiske forsvarsministerium hævder, at eksplosionerne skyldes, at flyammunition på en militær luftbase detonerede.

  Den russiske leder af administrationen i Krim-regionen, Sergej Aksyonov, oplyser, at én person er dræbt af en eksplosion nær en militær luftbase ved Saky. Det skriver Reuters.

  Samtidig skulle fem være blevet såret af samme eksplosioner, oplyser lederen af sundhedsadministrationen i regionen.

 6. I dag kl. 17:21

  Den ene af to flygtede fanger fra Renbæk Fængsel er anholdt

  To mænd på henholdvis 26 og 27 år stak i sidste uge af fra Renbæk Fængsel, der ligger i Tønder Kommune.

  Siden har Syd- og Sønderjyllands Politi i samarbejde med andre politikredse eftersøgt personerne.

  Og den ene af de to mænd skal tilbage i kachotten. Syd- og Sønderjyllands Politi anholdt den 27-årige mand i en lejlighed i Haderslev i aftes omkring klokken 18.30

  Anholdelsen foregik roligt, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

  Den 27-årige skal nu fortsætte afsoningen, ligesom han bliver sigtet for undvigelsen. Den 26-årige er stadig på fri fod og eftersøges.

 7. I dag kl. 16:44

  Abekopper er kommet til Grønland: To smittet på Thulebasen

  Abekopper er nu også nået til Grønland.

  To ansatte på Thule Air Base, også kaldet Thulebasen, der på grønlandsk heder Pituffik, er blevet smittet, meddeler selvtyret ifølge KNR.

  De er blevet isoleret på basen, hvor de skal blive, til de er raskemeldte og ikke længere udgør en smitterisiko.

  Der skulle ikke være nogen nære kontakter til de to tilfælde, skriver KNR.

  Det vurderes samtidig, at der ikke er nogen risiko for smitte andre steder i Grønland.

 8. I dag kl. 16:28

  Enhedslistens Laura Bryhl stopper i Aarhus Byråd

  Enhedslistens Laura Bryhl på Aarhus Rådhus på valgaftenen ved kommunalvalget sidste år. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  Enhedslistens spidskandidat ved det seneste kommunalvalg i Aarhus Kommune, Laura Bryhl, har valgt at trække sig fra byrådet.

  Det oplyser Enhedslisten i en pressemeddelelse.

  Af pressemeddelesen fremgår det, at Laura Bryhl trækker sig grundet stress. Laura Bryhl var sygemeldt med stress mellem marts og august i år, indtil hun for ni dage siden genoptog byrådsarbejdet.

  - Jeg vil være ærlig og sige, at det har været betydelig sværere at komme tilbage til byrådsarbejdet, end jeg havde forestillet mig. Det har simpelthen for store personlige omkostninger for mig. Derfor har jeg efter grundig overvejelse besluttet at stoppe i byrådet, skriver Laura Bryhl i pressemeddelelsen.

  Laura Bryhl udtræder formelt af byrådet efter det kommende byrådsmøde, som er næste onsdag.

 9. I dag kl. 16:19

  Meldinger om eksplosioner ved Krim

  Et billede fra Reuters viser røg stige op efter eksplosioner i nærheden af Novofedorivka. (Foto: OBTAINED BY REUTERS/REUTERS/RITZAU SCANPIX)

  Der har den seneste time været meldinger om eksplosioner i Krim-regionen.

  De meldinger er nu blevet bekræftet af det pro-russiske styre i området, skriver The Guardian.

  - Indtil videre kan jeg kun bekræfte, at der har været flere eksplosioner i Novofedorivka-området. Jeg opfordrer alle til at vente på flere officielle meldinger, skriver Oleg Kryuchkov, der er rådgiver for det russisk-udpegede styre på den annekterede Krim-halvø, på beskedtjenesten Telegram.

  Den russiske guvernør i Krim, Sergej Aksyonov, skriver også på Telegram, at han er taget til området for at "få klarlagt omstændighederne", skriver The Guardian.

  BBC rapporterer, at en pro-russisk militærkommandør ved navn Yuri Kotenok på Telegram skriver, at "vinduer gik i stykker, og bilalarmer gik af 20 kilometer fra Novofedorivka".

  Ifølge det russiske forsvarsministerium skyldes eksplosionerne, at flyammunition på en militær luftbase detonerede. Det oplyser det statskontrollerede statsmedie RIA, ifølge Reuters.

  Der er ifølge forsvarsministeriet ingen dræbte eller sårede, og militærudstyret er heller ikke blevet beskadiget.

 10. I dag kl. 15:44

  Rådet for Sikker Trafik advarer mod svingende traktorer i høsttiden

  Der kan opstå farlige situationer på vejene, når høsten skal bjerges. (Foto: Anne Bæk © Ritzau Scanpix)

  Høsten er i fuld gang, og det kan give farlige situationer med mange traktorer på vejene.

  19 personer er de seneste fem år døde, og 128 er kommet til skade efter sammenstød med traktorer i Danmark, viser nye tal fra Vejdirektoratet.

  Det er især traktorernes fart og størrelse, der kan give problemer.

  I nogle situationer overvurderer bilister ganske enkelt traktorernes fart og kører op bagi.

  Andre gange bliver bilisterne snydt, fordi traktoren eller mejetærskeren foran skal dreje ind på en mark eller gårdsplads.

  Et godt råd kan derfor være, at man venter med at overhale, hvis man kan se, at der kommer en sidevej eller en gård lidt længere fremme, lyder det fra pressekonsulent i Rådet for Sikker Trafik Jeppe Gudmandsen.

 11. I dag kl. 15:24

  Briterne får 36 grader i weekenden, hvis prognosen holder stik

  I Storbritannien skal briterne finde malerullen og solcremen frem.

  Malerrullen skal ikke bruges til husfacader, men til at sørge for, at hele kroppen er dækket med et solidt lag solcreme med en høj solfaktor. For der er spået 36 grader i weekenden.

  Det britiske metrologiske institut, Met Office, har udsendt varmeprognosen, og advarer briterne om risiko for hedeslag.

  Det britiske nyhedskanal Sky News oplyser, at der kan opstå forsinkelser med offentlig transport, da mange med sandsynligvis vil strømme til kysten for at køle ned.

  19. juli blev der sat ny britisk varmerekord, da temperaturen steg til 40,3 grader i lufthavnen Heathrow uden for London. Den tidligere rekord på 38,7 grader blev sat i 2019.

 12. I dag kl. 15:02

  Brøndby-fan tvang trøje af FCK-fan: Københavns Politi efterforsker det som røveri

  Søndagens derby mellem ærkerivalerne Brøndby IF og FC København gik ikke stille for sig rundt på Parkens tribuner.

  Og det var heller ikke tilfældet udenfor.

  På Twitter florerer der en video fra et S-tog, hvor en mand iført en Brøndby-trøje truer en ung mand til at tage en FCK-trøje af og aflevere den.

  Københavns Politi oplyser i en pressemeddelelse, at de ud fra optagelsen vurderer, at der tale om et røveri.

  - Der kan desuden være flere forurettede, men vi har hverken identificeret den unge mand på optagelsen eller eventuelle andre, siger politikommissær Poul Hansen.

  Københavns Politi vil gerne i kontakt med både den forurettede og med vidner, der har overværet episoden.

  Politiet kan kontaktes på 1-1-4.

 13. I dag kl. 14:52

  Journalist benægter at ville krænke sine egne tre børn i stor overgrebssag

  Når hans børn havde besøg af andre børn i hjemmet på Sjælland, krænkede en nu pædofilitiltalt journalist børnenes blufærdighed i langt over 100 tilfælde.

  Det erkendte den tiltalte journalist over for dommere og nævninger i Retten i Roskilde, men han afviser, at han har krænket sine egne tre børn.

  - Det har aldrig været formålet at filme mine egne børns kønsdele. Jeg har ikke haft forsæt til at krænke deres blufærdighed, lød det fra journalisten, skriver Ritzau.

  Det 25 sider lange anklageskrift omfatter 30 forhold med over 40 ofre.

  Hovedsageligt blufærdighedskrænkelser, men anklagemyndigheden mener også, at der i flere tilfælde er foregået berøring af børnenes kønsdele i en grad, så det skal straffes som voldtægt.

  Journalisten erkender, at også disse overgreb har fundet sted, men ifølge hans advokat, Carsten Brix, har der alene været tale om blufærdighedskrænkelse, ikke voldtægt.

  Der er afsat 20 retsdage. Dette var den første.

 14. I dag kl. 14:35

  Ecco-butik i København udsat for hærværk med rød maling

  Resterne af den røde maling er så småt ved at blive opløst af vand fra spulerne.

  Men det var et overraskende syn, der mødte Eccos medarbejdere i butikken på Købmagergade i det indre København i morges.

  En eller flere gerningsmænd har ifølge Berlingske overhældt butikkens indgangsparti med rød maling.

  Hærværket blev opdaget lidt før klokken 09:00, da en medarbejder mødte ind. På det tidspunkt var malingen fortsat frisk.

  Politiet har modtaget en anmeldelse om hærværket, men havde ved middagstid ikke været forbi gerningsstedet endnu.

  Motivet for hærværket kendes ikke, men Ecco har været i vælten, siden skovirksomheden modsat andre danske virksomheder valgte ikke at indstille sine aktiviteter i Rusland i kølvandet på landets invasion af Ukraine.

 15. I dag kl. 14:26

  Verdens bedste kvindelige cykelryttere kører i Danmark, og det glæder dansk formand

  En række af verdens bedste cykelryttere tramper til i pedalerne på dansk jord fra i dag.

  Starten på første etape af løbet Tour of Scandinavia er nemlig gået i gang over middag i København, og herfra skal rytterne køre til Helsingør, hvor etapens målstreg ligger.

  Det er første gang, et kvindeligt World Tour-løb, der er det højeste niveau inden for cykelløb, kommer til Danmark. Og det er glædeligt, at så stort et løb på kvindesiden nu har start i Danmark, fortæller Henrik Jess Jensen, der er formand for Dansk Cykle Union.

  - Først og fremmest fejrer vi en stor cykelsommer, hvor vi nu viser verdens bedste kvindelige cykelryttere frem på en dansk arena.

  - Vi får en lang række rollemodeller, vi kan vise frem for vores unge kvinder og piger, der ønsker at cykle. Går man og drømmer om at blive Cecilie Uttrup Ludwig, er det i dag, det starter.

  Du kan se interviewet med formanden i videoen herunder.

 16. I dag kl. 14:20

  Kvinde finder stort vægmaleri gemt i sit hus

  Ruth Jensen er ved at renovere sit hus, så det kan blive sat til salg. Måske bliver det lidt mere værd nu. (Foto: Frederik Gatzwiller © DR Nórdjylland)

  Ruth Jensen fra nordjyske Hune fik sig lidt af en overraskelse, da hun med hjælp fra sin søn og bror var i færd med at fjerne en tilbygning til sit hus.

  Under vægbeklædningen gemte sig nemlig et vægmaleri på godt to gange fire meter med flere farverige motiver.

  Maleriet er endda ikke malet af hr. hvem som helst.

  Det er lavet af den afdøde aalborgensiske kunstner Knud Erik Færgemann, hvis værker ifølge Vendsyssel Kunstmuseum er udstillet i både ind- og udland.

  Ruth Jensen har dog ikke i sinde at beholde værket, da hun er ved at gøre huset klar til salg.

  Derfor er det usikkert, hvad der skal ske med maleriet, og om det vil blive bevaret.

  - Det må tiden vise. Jeg skal væk herfra i hvert fald, siger Ruth Jensen.

 17. I dag kl. 14:05

  Krydstogt aflyst for op imod 1.000 gæster: Der er hul i skibets skrog

  Danske Albatros er en af de helt store rejsearrangører i Grønland. (Foto: YURI CHOUFOUR © ©2019 Yuri Choufour/Albatros Expeditions)

  Passagerer, der skulle have været ude at sejle med krydstogtsskibet "Ocean Atlantic" i august og september, kommer ikke til at opleve de grønlandske isfjorde fra søsiden i denne omgang.

  Det 37 år gamle "Ocean Atlantic" er blevet tilbageholdt af de norske søfartsmyndigheder på Svalbard, skriver det grønlandske public service-medie KNR.

  Nordmændene mener ikke, at skibet er sikkert. I alt 23 fejl optræder på en liste.

  Det drejer sig blandt andet om fejl med brandalarmeringssystemet, hovedmotoren og nødudstyr, og så er der desuden konstateret et hul i skroget, som resulterede i, at skibet tog vand ind.

  Over for KNR kalder Søren Rasmussen, ejer og grundlægger af rejsebureauet Albatros Travel, som har solgt sejlturene til op imod 1.000 gæster, situationen for "trist".

  - Der er ikke noget, vi hellere vil, end at sende folk til Grønland, siger han, og afviser, at der skulle være andre problemer med skibet end et hul i skroget.

  - Havde der kun været tale om et hul i skroget, kunne det sandsynligvis været repareret hurtigt, og skibet kunne sejle igen, men der er mange andre problemer, siger Dag Inge Aarhus, der er kommunikationsrådgiver ved det norske Sjøfartsdirektorat.

  'Ocean Atlantic' er bygget i 1985, hvor det fungerede som en færge i Rusland og det øvrige Østeuropa. Der kan være 198 passagerer på skibet og 140 besætningsmedlemmer, skriver KNR. (Foto: YURI CHOUFOUR © ©2019 Yuri Choufour/Albatros Expeditions)
 18. I dag kl. 13:37

  FCK tager afstand fra tilskueres tilsvining af politiet

  Tifoen fra superligakampen mellem FC København og Brøndby IF i Parken søndag. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  FC Københavns fans fik i første omgang ros for en kreativ Olsen Banden-tifo i forbindelse med søndagens derby mod Brøndby.

  Men en detalje på det store banner sviner politiet til, og det vækker kritik fra FCK.

  På tifoen var Københavns Hovedbanegård afbildet med tidspunktet 13.12. De tal betyder i bogstaver ACAB - All Cops Are Bastards - (alle betjente er svin, red.).

  FCK-direktør Jacob Lauesen tager afstand fra budskabet.

  - For vores eget vedkommende meget kede af nogle af de budskaber, der kom fra enkelte af vores fans side. Det ene i en ellers stor og flot tifo, hvor man uden vores viden, tilsvinede politiet.

  - Det synes vi, er en helt misforstået og forkert tilgang at have til de mennesker, der er med til at gøre det muligt, at vi kan afvikle kampe som den søndag. Det tager vi, som vi også har sagt tidligere, afstand fra siger Jacob Lauesen til klubbens hjemmeside.

  /ritzau/

 19. I dag kl. 13:28

  Årets sidste hedebølge kan komme i weekenden

  Havet og blæsten og duft af kaprifol.

  Sommeren er fortsat over os, men slutningen af ugen kan byde på årets sidste lokale hedebølger, når varmen strømmer ind over den sydlige del af landet, hvor sandsynligheden er størst for at nyde den sidste bid sommervejr.

  - Sjælland, Lolland, Falster, Fyn og den sydlige del af Jylland kan få stedvis over 28 grader fra fredag, siger Martin Lindberg, der er vagthavende meteorolog ved DMI til Ritzau.

  Hvis man vil ud at nyde den sidste sommervarme, så er det altså nu, siger han.

  - Selvfølgelig kommer der flere højtryk senere på sensommeren og måske også i september, men de vil nok være kortere og nok heller ikke så varme.

 20. I dag kl. 13:08

  Ukrainsk mand tilstår cigaretsvindel og får bøde på 58 millioner kroner

  En 44-årig ukrainsk mand har ved Retten i Kolding tilstået sin rolle i en stor sag, der handler om fremstilling af mindst 27 millioner ulovlige cigaretter.

  Det oplyser politiets National Enhed for Særlig Kriminalitet.

  Den 44-årige straffes med 3,5 års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig for at have været med til at fremstille og videredistribuere den store mængde cigaretter, som har betydet, at statskassen er gået glip af op mod 65 millioner kroner i tobaksafgifter.

  Derudover fik han en såkaldt tillægsbøde på 58 millioner kroner.

  Sagen mod ham og en række andre bagmænd startede i marts 2021, da politiet sammen med Europol, Skattestyrelsen, Toldstyrelsen og flere udenlandske politimyndigheder slog til og anholdt 13 udenlandske mænd for at drive en illegal cigaretfabrik på en landejendom ved Vamdrup nær Kolding.

 21. I dag kl. 12:56

  57-årig mand fløjet til Rigshospitalet efter arbejdsulykke med halmballe

  En 57-årig mand fra Mørkøv på Sjælland blev mandag eftermiddag fløjet til behandling på Rigshospitalet, da han ved en ulykke blev ramt af en 4-500 kilo tung halmballe, der af ukendte årsager faldt af en traktorvogn.

  Det fremgår af døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi.

  Hændelsen fandt sted mandag klokken 13.37 på en mark ved Tornved Byvej nær Jyderup.

  Da politiet ankom, havde ambulancefolk fået manden fri, og en lægehelikopter fløj kort efter den 57-årige til Rigshospitalets traumecenter med flere knoglebrud. Hans nuværende tilstand er ukendt.

  Arbejdstilsynet blev underrettet for at undersøge omstændighederne ved ulykken, så man senere kan afgøre, om nogen kan drages til ansvar.

 22. I dag kl. 12:41

  Sundhedsstyrelsen opfordrer til øget opmærksomhed på symptomer for abekopper

  Sundhedsstyrelsens vicedirektør, Helene Probst, siger til DR Nyheder, at folk i risikogruppen for at blive smittet med abekoppevirus bør være ekstra opmærksomme på symptomer.

  - Vaccination er én del af en strategi med flere elementer, men det er også vigtigt at være opmærksom på symptomer, siger Helene Probst som følge af et stigende antal konstaterede tilfælde herhjemme.

  De typiske symptomer minder om dem, man får ved influenza. Andre symptomer er udslæt i skridtet, svie og smerte, blærer i munden eller på hænderne. Får man dem, skal man kontakte sin læge, blive testet og undgå seksuel kontakt med andre.

  Man smitter først videre, når man udviser symptomer.

  Tidligere i dag kom det frem, at Sundhedsstyrelsen nu vil tilbyde vaccination til alle mænd, der har sex med mænd, og som har flere og skiftende partnere.

  - Vi håber, at vi med de her forskellige tiltag får lagt en dæmper på smitten, lyder det fra Helene Probst.

 23. I dag kl. 12:29

  Store forskelle på antallet af benamputationer i regionerne

  Der er i løbet af de seneste år kommet en større variation i, hvor mange benamputationer der bliver foretaget i de forskellige danske regioner.

  Det viser en rapport, som Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram har lavet.

  I 2016 ligger antallet af amputationer i regionerne på nogenlunde samme niveau, men herfra og frem til 2021 ændrer billedet sig.

  I det meste af perioden er antallet af amputationer højest i Region Sjælland med 70 amputationer per 100.000 personer per år eller højere.

  I Region Syddanmark og Region Midtjylland ligger antallet af amputationer nogenlunde stabilt omkring 60-65 per 100.000 i det meste af perioden.

  Ifølge rapporten oplever Region Hovedstaden og Region Nordjylland i perioden, at antallet af amputationer faktisk falder.

 24. I dag kl. 11:58

  Københavns Lufthavne leverer kvartalsregnskab med overskud

  Efter en lang periode med coronarestriktioner begynder Københavns Lufthavne så småt at give overskud igen, skriver Ritzau.

  Covid-19 satte en alvorlig kæp i hjulet på lufttrafikken og dermed også Københavns Lufthavne, der i perioder har ligget helt underdrejet, men nu er selskabet på vej mod mere normale tilstande, viser regnskabet for andet kvartal i år, Her er der nemlig for første gang i lang tid overskud på driften.

  Københavns Lufthavne, som driver både Kastrup og Roskilde Lufthavn, præsterede i april, maj og juni et resultat før skat på 159 millioner kroner.

  Det er langt bedre end underskuddet på 171 millioner kroner i første kvartal og er med til at sørge for, at halvårsresultatet næsten går i nul.

 25. I dag kl. 11:19

  Den japanske modedesigner Issey Miyake er død

  Issey Miyake på en pressekonference i 2016. Han blev 84 år. (Foto: Toru YAMANAKA © Ritzau Scanpix)

  Den japanske modedesigner Issey Miyake er død.

  Det skriver det japanske nyhedsbureau Kyodo ifølge Ritzau, og hans kontor bekræfter dødsfaldet over for nyhedsbureauet AFP.

  Ifølge Kyodo døde han af en kræftsygdom i leveren. Han blev 84 år.

  Miyake blev født i Hiroshima og var syv, da atombomben blev kastet mod byen. Han blev uddannet i Tokyo og i Paris, hvor han arbejdede sammen med kendte navne som Guy Laroche og Hubert de Givenchy, skriver Reuters.

  Han har været aktiv som designer i over et halvt århundrede og var blandt andet manden bag den rullekrave, som var ikonisk for Apple-grundlægger Steve Jobs, når han gik på scenen.

  Han lægger også navn til en lang række parfumer. Mest kendt er yuzu-parfumen L'Eau d'Issey til mænd, som mangen en mand har brugt siden halvfemserne, hvor den kom på markedet.

 26. I dag kl. 10:44

  Ny vaccinestrategi for abekopper: Skal tilbydes dem, der er i særlig risiko

  Udbruddet af abekopper i Danmark og i Europa rammer især mænd, der har sex med mænd, og som har flere forskellige partnere.

  Og nu skal en ny vaccinestrategi forebygge abekopper hos dem, der hører under den kategori.

  - I det aktuelle udbrud er mænd, som har sex med mænd, og som har flere og skiftende partnere, i en særlig risiko for at blive smittet. Derfor bliver de tilbudt vaccination, lyder det fra Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

  Vaccination mod abekopper er indtil nu blevet tilbudt til personer, som er nær kontakt til en smittet. Det vil stadig være muligt at blive vaccineret, hvis man er nær kontakt til en person, som er smittet med abekopper.

  Styrelsen understreger, at risikoen for smitte er ikke knyttet til køn eller seksualitet, men til mønster med tæt kontakt.

 27. I dag kl. 10:38

  Ikke set før: Arktisk haj bed på krogen i Caribiens varme vand

  En grønlandshaj kan veje op til halvandet ton og blive over 400 år gammel. Det er dermed det dyr i verden, der kan leve i længst tid. (Foto: Franco Banfi)

  En gruppe marineforskere blev overraskede, da de pludselig stødte på en fisk, der angiveligt er en grønlandsk haj i det varme hav ved Caribien.

  Den arktiske haj dukkede op under en opgave, hvor forskerne skulle mærke tigerhajer, skriver National Geographic.

  Den bed simpelthen på deres krog.

  - Det var både overraskende og spændende, siger én af forskerne, Devanshi Kasana fra Florida International University, til tidsskriftet.

  Hun fik ikke taget en dna-prøve fra hajen, men ud fra billeder har eksperter konkluderet, at der højst sandsynligt er tale om en grønlandshaj, og det er første gang, sådan én er set på den lokation.

  Grønlandshajens latinske navn er Somniosus microcephalus, som direkte oversat betyder "søvngænger med en lillebitte hjerne", og fisken er da også kendt for at være meget langsom og endda virke en anelse dum.

 28. I dag kl. 10:17

  FC København henter australsk landsholdskeeper

  Mathew Ryan har tidligere spillet for det engelske storhold Arsenal. (Foto: CATHERINE IVILL © Ritzau Scanpix)

  FC København er allerede godt besat på målmandsposten, men nu intensiveres konkurrencen.

  De forsvarende mestre har hentet den australske målmand Mathew Ryan i spanske Real Sociedad.

  - Vi får en erfaren og stærk keeper i sin bedste alder, der kommer for at tage konkurrencen op med vores øvrige målmænd, siger sportsdirektør Peter Christiansen på FCKs hjemmeside.

  Transferen sker på baggrund af førstemålmand Kamil Grabaras skade, der holder ham ude på ubestemt tid.

  - Vi er meget tilfredse med den løsning, vi har fundet med Maty, som både på kort og længere sigt sikrer øget konkurrence og kvalitet på den position, siger Peter Christiansen.

  Mathew Ryan har spillet 73 landskampe for Australien.

 29. I dag kl. 10:14

  Taiwan indleder militærøvelser for at kunne forsvare sig mod 'en kinesisk invasion'

  Taiwansk artilleri under dagens øvelse i regionen Pingtung på den sydlige del af Taiwan. (Foto: RITCHIE B. TONGO © Ritzau Scanpix)

  Taiwans udenrigsministerium peger på, at Kinas militærøvelser nær landet bruges på at forberede en invasion af øen, der i praksis fungerer som en selvstændig republik.

  Kina betragter Taiwan som en del af Kina, og landet reagerede kraftigt på, at den amerikanske toppolitiker Nancy Pelosi besøgte Taiwan sidste uge. Besøget fik Kina til at indlede en stor militærøvelse.

  - Kina har brugt øvelserne i sin militære strategibog for at forberede en invasion af Taiwan, siger Joseph Wu, Taiwans udenrigsminister, ifølge Reuters.

  Taiwan har samtidig selv indledt en militærøvelse i dag, hvor øens styrker skal forsvare sig mod et simuleret angreb fra Kina, skriver nyhedsbureauet AFP, der henviser til udtalelser fra en talsmand for Taiwans militær.

 30. I dag kl. 10:12

  Brug af Google-computere i 20 kommuner bliver undersøgt

  Datatilsynet er i øjeblikket ved at undersøge sager omkring brud på persondatabeskyttelse i 19 kommuner foruden Helsingør, der har været i vælten på det seneste.

  Det viser en aktindsigt, som DR Nyheder har fået hos tilsynet.

  De potentielle brud på datasikkerheden handler om opsætningen og brugen af styresystemet i Googles bærbare computere, Chromebooks, som mange danske folkeskoler har indkøbt tusindvis af eksemplarer af og udlånt til elever og undervisere.

  Undersøgelserne sker af frygt for at personlige data kan være blevet givet videre til brug i eksempelvis markedsføring eller til at videreudvikle Googles produkter i strid med reglerne, hvilket er ulovligt.

  - Børnene har ikke andet valg end at bruge de værktøjer, skolerne stiller til rådighed. Derfor skal kommunerne også have styr på - og de skal kunne dokumentere - at deres data ikke bliver givet videre, siger Allan Frank, der er jurist og it-sikkerhedsspecialist i Datatilsynet.

 31. I dag kl. 09:09

  23 år uden lovpligtige bilsyn i Grønland - nu skal reglerne laves om

  Der er ikke blevet lavet bilsyn siden 1999 i Grønland, men det bliver formentlig ændret nu.

  Det skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.

  Ifølge mediet har blandt andre politimester Bjørn Tegner Bay kritiseret landets færdselslovgivning for at være forældet, og en del af kritikken går på det faktum, at der ikke er synet biler i 23 år.

  Transportminister Trine Bramsen (S) har for nylig været på besøg i Grønland, hvor hun mødtes med Erik Jensen (Siumut), der er minister for boliger og infrastruktur i Naalakkersuisut, den grønlandske regering.

  De to blev enige om at arbejde videre på en lovændring, så biler - ligesom i Danmark - skal synes med passende intervaller.

 32. I dag kl. 08:59

  Sundhedsminister rejser til Grønland for at drøfte spiralsag

  Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) rejser i dag til Grønland for at drøfte den såkaldte spiralsag med sin grønlandske ministerkollega, Mimi Karlsen, skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

  De skal blive enige om "det videre forløb for afdækningen af spiralsagen", der handler om en spiralkampagne i Grønland fra 1966 og mange år frem.

  Her blev opsat spiraler - et præventionsmiddel - på omkring 4.500 grønlandske kvinder og piger helt ned til 13 år - mange uden samtykke.

  - Jeg ser med stor alvor på spiralsagen, som er et ulykkeligt kapitel i vores fælles historie, siger Magnus Heunicke.

  I juni blev det annonceret, at en uvildig udredning af sagen blev iværksat.

  Ministeren skal på sit besøg også mødes med kvinder, der er personligt berørt af sagen.

 33. I dag kl. 08:45

  Kulturen i Nyborg kommune blev kaldt 'syg' - nu fremlægges undersøgelse

  Her til morgen får politikerne i økonomiudvalget i Nyborg Kommune præsenteret en rapport fra det eksterne konsulentfirma Komponent, som har undersøgt ledelses- og organisationskulturen i kommunen.

  Senere i dag får også byrådet indblik i undersøgelsens konklusioner.

  Hele sagen begyndte med en julefrokost, hvor vicekommunaldirektør Søren Møllegaard opførte sig upassende og herefter blev fyret. Hans opførsel var blevet afsløret i en stribe mails fra en anonym whistleblower, der beskyldte kulturen i Nyborg for at være "syg". Det fik byrådet til at bestille den eksterne undersøgelse.

  Senere blev også sundheds- og ældrechef Mette Bill Ladegaard fyret.

  Efter flere måneder er rapporten nu klar, og SF's gruppeformand i Nyborg, Suzette Frovin, lægger ikke skjul på, at det har været et hårdt forløb for kommunens ansatte.

  Hun håber, at rapporten nu giver anledning til en ny start, siger hun til DR.

 34. I dag kl. 08:36

  Zelenskyj til Vesten: Forbyd indrejse for alle russere

  Ingen russiske statsborgere burde kunne få indrejsetilladelse i et vestligt land.

  Sådan lyder opfordringen fra den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, som i et interview med Washington Post beder vestlige lande om at skærpe sanktionerne over for Rusland ved at lukke grænserne for russiske statsborgere.

  - Den vigtigste sanktion er at lukke grænserne - fordi russerne tager nogen andres land.

  Russerne bør "leve i deres egen verden, indtil de ændrer deres filosofi", mener præsidenten.

  Han afviser samtidig, at sådanne sanktioner er uretfærdige, fordi de primært vil ramme netop de russere, der har forladt Rusland på grund af uenighed med landets styre.

  - Uanset hvilke russere, der er tale om - få dem til at tage tilbage til Rusland.

  - Så vil de forstå det. De vil sige "Denne krig har ikke noget med os at gøre. Hele befolkningen kan da ikke holdes ansvarlig?". Men det kan den. Befolkningen har valgt denne regering.

 35. I dag kl. 08:30

  Stor overgrebssag begynder i retten

  I dag starter en retssag mod en midaldrende mand, der er tiltalt i en stor sag om seksuelle overgreb og besiddelse af børneporno.

  Sagen kører ved Retten i Roskilde, hvor den tiltalte er beskyttet af et navneforbud.

  Derfor er medierne afskåret fra at beskrive den tiltaltes baggrund i detaljer, men det står klart, at der er tale om en mand, der har været ansat som journalist på et større dansk medie.

  Det 25 sider lange anklageskrift mod ham omfatter 30 forhold med over 40 ofre, som han menes at have krænket over en periode på ti år. Han erkender flere af forholdene, oplyser hans forsvarsadvokat, Carsten Brix.

  Der er afsat cirka 20 retsdage til behandling af sagen, som ventes afsluttet i løbet af efteråret.

 36. I dag kl. 08:08

  Enkelte 7-Eleven butikker åbner igen efter formodet hackerangreb

  Heller ikke i dag slår 7-Eleven dørene op. (Foto: Unknown © DR)

  Mange 7-Eleven butikker i Danmark er her til morgen fortsat lukket.

  Men fem ud af 176 genåbner efter at være ramt af et formodet hackerangreb. Det skriver butikskæden på sin facebookside. Der kan dog kun betales med Mobile Pay og kontanter.

  De genåbnede butikker ligger alle i hovedstadsområdet eller Nordsjælland. Flere forventes at blive åbnet i løbet af dagen.

  Alle butikkerne lukkede i går, fordi medarbejderne som følge af et systemnedbrud ikke kunne benytte kasserne eller tage imod betaling.

  DR Nyheder har her til morgen talt med Christian Spohr fra sikkerhedsfirmaet Eagle Shark Group, som fortæller, at der kan være tale om et såkaldt ransomware-angreb:

  08:30: Opdateret, fordi nogle butikker meldes at åbne.

 37. I dag kl. 08:04

  Valgstederne er åbne i Kenya: Valgdeltagelsen kan blive lav

  Et valgsted på en skole i Kibera. (Foto: GORDWIN ODHIAMBO © Ritzau Scanpix)

  I dag skal 22,1 millioner vælgere i Kenya stemme til parlaments- og præsidentvalg.

  Mange i det østafrikanske land har dog ringe tillid til, at en ny regering vil være i stand til at rette op på en situation med høje fødevarepriser og stigende ulighed i samfundet, skriver Reuters.

  - Der ser ud til at være voksende apati. Valgdeltagelsen bliver måske ikke så høj, som den burde være, på grund af desillusion, siger professor Macharia Munene fra United States International University Africa i Nairobi til Reuters.

  Nedenfor kan I se optagelser fra stemmestederne, der er åbnet her til morgen:

 38. I dag kl. 07:55

  Serena Williams tager første sejr i 14 måneder

  Veteranen spillede sin første kamp i år ved grand slam-turneringen Wimbledon, hvor det skuffende blev til nederlag i første runde. (Foto: Vaughn Ridley © Ritzau Scanpix)

  Serena Williams kunne ånde lettet op efter sin første sejr i 2022, da den tidligere verdensetter havde vundet i første runde i WTA-turneringen Toronto Open.

  Det blev mandag aften dansk tid til en sejr på 6-3, 6-4 over spanieren Nuria Parrizas Diaz efter to timers spil.

  Det var samtidig den første sejr for den 40-årige amerikaner i over 14 måneder. Seneste sejr kom tilbage ved French Open sidste år.

  - Der er lys for enden af tunnellen. Jeg er nået tættere på det lys. Jeg kan ikke vente med at nå det lys, siger Serena Williams ifølge AFP.

  Serena Williams har vundet 23 grand slam-titler i karrieren.

  /ritzau/

 39. I dag kl. 07:51

  Skal - skal ikke? Regeringen genovervejer planer om nedrivning af fem milliarder kroner dyr fabrik

  Billedet her er fra rejsegildet på tunnelfabrikken i Rødbyhavn på Lolland og taget den 8. juni i år. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  En tunnelfabrik til en pris på fem milliarder kroner får muligvis lov at blive stående.

  Fabrikken, der ligger på Lolland og er verdens største af sin slags, blev bygget for at kunne være stedet, hvor dele af tunnellen til den 18 kilometer lange Femern-forbindelse mellem Danmark og Tyskland skulle støbes.

  Det var planen, at dens tre store produktionshaller på samlet halvanden kvadratkilometer skulle rives ned, når arbejdet med at støbe tunnellen var færdigt, skriver Børsen.

  Nu overvejer regeringen at lade den stå, så den også kan bruges til andre projekter. Eventuelt af udenlandske virksomheder.

  Ifølge transportminister Trine Bramsen (S) vil den blandt andet kunne bruges til at skabe elementer til en tredje Limfjordsforbindelse eller til en ny københavnsk tunnel.

 40. I dag kl. 07:26

  Modeugen skydes i gang med en forventning om mindre tøjsalg

  Indkøbere fra ind- og udland flokkes i København for at se de nyeste kreationer fra den danske modebranche.

  Modeugen i København løber nemlig af stablen fra i dag og frem til og med fredag.

  Men branchen holder vejret for tiden.

  - Branchen er nervøs for den nuværende, økonomiske situation, forklarer international chef Michael Hillmose fra brancheorganisationen Dansk Mode & Textil til Ritzau.

  Krigen i Ukraine har sendt forbrugerpriserne på himmelflugt, og samtidig er forbrugertilliden styrtdykket.

  Det vil præge tøjsalget herhjemme, som ellers har haft flere år med markant vækst.

  Danske modevirksomheder nåede sidste år en rekordhøj omsætning på 45,1 milliarder kroner, mens også eksporten satte rekord, skriver Ritzau.

  - Vi regner med en opbremsning i salget, og at væksten går i nul, når året er omme, siger Michael Hillmose.

 41. I dag kl. 06:41

  Tirsdagens vejr: Først skyer, senere sol

  - Så står lyngen med et pragtfuld tæppe i Marbæk, virkeligt en syn der er værd at køre efter, skriver fotografen bag dagens billede. (Foto: Poul Helt © Poul Helt)

  Igen i dag starter landet under tætte skyer, der holder solen fra landjorden en del af de lyse timer.

  I løbet af dagen begynder det at klare op, og vi får lidt eller nogen sol, som senere bliver afløst af ret pæne chancer for blå himmel til de fleste.

  Det holder tørt for langt de fleste, men der vil være enkelte lette byger. Temperaturen ligger i dag mellem 19 og 24 grader - lokalt måske 25.

  Vinden er svag til jævn og kommer hovedsageligt fra syd og sydvest. I de nordøstlige egne dog fra skiftende retninger.

 42. I dag kl. 06:06

  Mindst syv er døde efter voldsomt regnvejr i Seoul

  • Folk i oversvømmede gader i det sydlige Seoul. (Foto: Kwang-mo HWANG © Ritzau Scanpix)
  • Fortovet kunne ikke stå imod de store mængder vand ovenfra, som skulle være det største regnskyl i 80 år. (Foto: Yonhap © Ritzau Scanpix)
  • Her har asfalten givet efter, da jorden under den er skyllet væk. (Foto: Yonhap © Ritzau Scanpix)
  • Ét af mange steder, der er ramt af jordskred. (Foto: Yonhap © Ritzau Scanpix)
  • Strandede biler i gaderne, der på kort tid blev oversvømmet. (Foto: Yonhap © Ritzau Scanpix)
  • Folk går forsigtigt på en beskadiget vej nær en metrostation. (Foto: (??=?? © Ritzau Scanpix)
  • Fra en gade, hvor der plejer at være et marked. (Foto: Kim Hong-Ji © Ritzau Scanpix)
  • (Foto: Kim Hong-Ji © Ritzau Scanpix)
  • (Foto: Kim Hong-Ji © Ritzau Scanpix)
  1 / 9

  Mindst syv personer er døde efter massive mængder nedbør i den sydkoreanske hovedstad, Seoul.

  Sent mandag lokal tid blev der registreret 100 millimeter regn i timen - og i nogle områder mere end 140 millimeter, skriver nyhedsbureauet Reuters. Regnen fortsætter angiveligt i hvert fald til onsdag ifølge landets meteorologiske institut.

  Regnen har forårsaget strømafbrud og efterladt veje og undergrundsstationer under vand.

  En 27-årig mand ved navn Lee Dongha fortæller, at han var i nærheden af Gangnam-stationen, da nedbøren tog til med torden og lyn, der slog ned hvert 30. sekund.

  - Pludselig stod busser, metrostationer og gader under vand, siger han.

  Mindst fem mistede livet i Seoul, mens to døde i naboprovinsen Gyeonggi, oplyser lokale katastrofemyndigheder.

  Fire døde, da de blev fanget i oversvømmede bygninger, én menes at være blevet dræbt ved elektrisk stød, én blev fundet under et sammenstyrtet busstoppested og én døde i et jordskred. Derudover er ni kvæstet, mens seks savnes.

 43. I dag kl. 05:31

  Donald Trumps bolig 'belejret og ransaget af FBI-agenter'

  Billedet her viser politiet uden for Mar-A-Lago i Palm Beach, Florida, mandag aften lokal tid. (Foto: GIORGIO VIERA © Ritzau Scanpix)

  Agenter fra FBI har ransaget en bolig tilhørende USA's tidligere præsident, Donald Trump.

  Det oplyser han i en erklæring på sit eget sociale medie, Truth Social, skriver Ritzau.

  - Det er mørke tider for vores land, hvor mit smukke hjem, Mar-a-Lago i Palm Beach, Florida, lige nu belejres, ransages og besættes af en stor gruppe FBI-agenter. Dette er aldrig før sket for en præsident i USA, skriver Trump i udtalelsen natten til tirsdag dansk tid

  Boligen Mar-a-Lago ligger i Palm Beach, Florida, og ifølge Trump var han ikke varslet om agenternes planer om at foretage ransagningen.

  Han skriver ikke, hvad der ligger til grund for den, men han gør det klart, at han har samarbejdet med alle relevante myndigheder, hvorefter han kalder aktionen for "unødvendig og upassende" og for "et angreb fra de radikale, venstreorienterede demokrater, som for alt i verden ikke vil have, at jeg stiller op til præsidentvalget i 2024".

  Ifølge mediet CNN har det amerikanske justitsministerium for tiden gang i to efterforskninger med forbindelse til 76-årige Donald Trump. Den ene drejer sig om angrebet på Kongressen i januar sidste år, mens den anden drejer sig om Trumps håndtering af nogle tophemmelige dokumenter.

  FBI's hovedkontor i Washington D.C. samt dets lokalkontor i Miami har begge afvist at kommentere oplysningerne om ransagningen, skriver Reuters.

 44. I går kl. 23:49

  John Travolta om Olivia Newton-Johns død: 'Din indvirkning var utrolig. Jeg elsker dig så meget'

  Olivia Newton-John og John Travolta på den røde løber i 2018 til 40-årsjubilæet for filmen "Grease". (Foto: mark Ralston © Ritzau Scanpix)

  Venner, kollegaer og bekendte mindes i stor stil den nu afdøde sanger og skuespillerinde Olivia Newton-John på sociale medier, hvor de deler deres kærlighed og respekt for hende.

  Blandt de sørgende er skuespiller John Travolta, som Olivia Newton-John blandt andet spillede over for i filmen 'Grease', hvor de to hovedrolleindehavere spillede henholdsvist "Danny" og "Sandy".

  - Kæreste Olivia, du gjorde vores alles liv så meget bedre. Din indvirkning var utrolig. Jeg elsker dig så meget, skriver John Travolta på Instagram og fortsætter:

  - Din fra det første øjeblik, jeg så dig, og for evigt. Din Danny, din John!

  Olivia Newton-John sov ifølge hendes mand, John Easterling, fredfuldt ind derhjemme omgivet af venner og familie. Det skete mandag morgen lokal tid på hendes ranch i det sydlige Californien.

 45. I går kl. 22:32

  Rusland vil ikke længere lukke USA's våbeninspektører ind grundet amerikanske sanktioner

  Rusland vil indtil videre ikke tillade amerikanske våbeninspektører adgang til sine militære anlæg, som START-aftalen om nuklear nedrustning mellem de tidligere koldkrigsrivaler ellers dikterer.

  Det meddeler det russiske udenrigsministerium mandag ifølge Reuters.

  Beslutningen er truffet, da sanktionerne, som USA har indført mod Rusland siden landets invasion af Ukraine, ifølge det russiske udenrigsministerium forhindrer russiske våbeninspektører i at foretage inspektioner i USA og dermed "skaber ensidige fordele for USA". USA har blandt andet lukket sit luftrum for russiske fly.

  Den nuværende START-aftale (Strategic Arms Reduction Treaty, red.) blev vedtaget af USA og Rusland i 2011 og sætter begrænsninger for antallet af nukleare sprænghoveder, som de to nationer må råde over. Den nuværende aftale er gældende frem til 2026.

 46. I går kl. 22:10

  Vingegaards første løb efter Tour-triumfen bliver i Holland

  Efter tre ugers pause stiller Jonas Vingegaard søndag til start i et hollandsk endagsløb. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

  Der har været stille om Tour de France-vinder Jonas Vingegaard, siden fejringerne i både København og Glyngøre var overstået.

  Modsat mange andre tidligere Tour-vindere er Vingegaard ikke stillet til start i de mange gadeløb efter Touren, hvor der er store penge at hente i startpenge for Tour-vinderen.

  Men nu meddeler arrangøren af det hollandske løb Etten-Leur, at Vingegaards hold Jumbo-Visma har givet tilsagn om, at danskeren stiller til start på søndag i løbet.

  Ifølge det hollandske medie Wielerflits bliver gadeløbet søndag i Holland det første og eneste, Vingegaard kører i kølvandet på sin Tour-triumf.

  Oprindeligt skulle den danske Tour-triumfator have kørt Clasica San Sebastian en uges tid efter sejren i Tour de France. Men hurtigt efter sejren blev det meddelt, at Vingegaard ikke skulle køre det alligevel.

  Han trængte til hvile efter de godt tre udmarvende uger på de franske landeveje, hvor han detroniserede det slovenske vidunder Tadej Pogacar.

  /ritzau/

 47. I går kl. 21:55

  Dronning Margrethe besøger for første gang Frederiksberg som del af sommertogtet

  For første gang lægger dronning Magrethe vejen forbi Frederiksberg som en del af det årlige sommertogt.

  Dronningen ankommer til Frederiksberg Rådhus 1. september klokken 10, hvor hun bliver modtaget af borgmester Michael Vindfeldt (S).

  Derefter går turen videre i karet gennem byen under eskorte af Gardehusarregimentets Hesteskadron, og tilskuerne kan glæde sig til et spektakulært syn med flere end 50 flotte heste i eskorten, fremgår det af en pressemeddelelse fra Frederiksberg Kommune.

  - Jeg håber, at rigtigt mange vil stå klar langs ruten og være med til at fejre dronningen i året for hendes 50-års regeringsjubilæum, siger Michael Vindfeldt.

  Dronning Margrethe kørte i karet gennem Tønders gader, da hun 6. august besøgte byen. Når hun 1. september er på Frederiksberg i forbindelse med sommertogtet, kører hun også i en åben karet. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix © Ritzau Scanpix)
 48. I går kl. 21:36

  Sanger og skuespiller Olivia Newton-John er død

  Olivia Newton-John under en optræden på Vina del Mar International Song Festival i 2017. (Foto: PAUL PLAZA © Ritzau Scanpix)

  Den britisk-australske sangerinde og skuespiller Olivia Newton-John er død i en alder af 73 år.

  Det oplyser hendes mand, John Easterling, i et opslag på hendes Facebook-side.

  Ifølge opslaget sov Olivia Newton-John fredfuldt ind derhjemme omgivet af venner og familie. Det skete mandag morgen lokal tid på hendes ranch i det sydlige Californien.

  Olivia Newton-John er nok især kendt for sin rolle i filmen "Grease" fra 1978, hvor hun spillede rollen som "Sandy" over for John Travolta i rollen som "Danny".

  Olivia Newton-John blev født i Cambridge i Storbritannien, men voksede op i Australien, inden hun senere i livet bosatte sig i USA.

 49. I går kl. 21:35

  USA vil give 33 milliarder kroner for at hjælpe Ukraines regering med kernefunktioner

  USA vil give den ukrainske regering 4,5 milliarder dollar, svarende til 32,8 milliarder danske kroner, for at hjælpe regeringen til fortsat at kunne udføre sine funktioner.

  Det oplyser USAID, der er et amerikansk agentur for international udvikling.

  - De ressourcer, der nu stilles til rådighed, bygger ovenpå en tidligere budgetstøtte, som gør det muligt for den ukrainske regering at udføre dens kernefunktioner.

  - Det er eksempelvis til at sikre strømmen til hospitaler, skoler og anden kritisk infrastruktur, til at sørge for leveringen af humanitære forsyninger til borgerne. Samtidig er det også for at sikre, at der stadig kan blive betalt løn til embedsmænd, sundhedspersonale og lærere, skriver USAID i en erklæring.

  Finansieringen, der er koordineret med det amerikanske forsvarsministerium via Verdensbanken, vil blive overført til Ukraines regering af flere omgange.

  I første omgang vil der i denne måned blive overført tre milliarder dollar.

 50. I går kl. 21:06

  Silkeborg slår tandløse AaB på hjemmebane

  Mandagens superligaopgør bød på en duel mellem top og bund, da Silkeborg på hjemmebane tog i mod AaB. Kampen sluttede 3-1 til hjemmeholdet.

  Silkeborg bragte sig foran 1-0 i første halvleg efter et selvmål af AaB's Mathias Ross. Den føring blev fordoblet efter en times spil af Nicolai Vallys.

  Spændingen opstod for en stund, da AaB's Kasper Kusk med et sjældent hovedstødsmål fik reduceret til 2-1 efter 85 minutter. Men den forsvandt endegyldigt, da nyindkøbte Tonni Adamsen lukkede opgøret til 3-1 via en friløber.

  AaB er dermed fortsat uden sejr i sæsonen og ligger efter runden på en 11.-plads med blot ét enkelt point.

  Silkeborg holder til gengæld snor i toppen, hvor de lige nu indtager rækkens andenplads med 10 point.

  Se målene i videoen ovenfor:

Mere fra dr.dk