Seneste nyt
30. nov 2021

De Konservative vil give sygeplejerskerne penge her og nu - men midlertidigt

Som en protest mod pressede løn- og arbejdsvilkår har en gruppe sygeplejersker varslet opsigelser landet over i dag.

Og det er en bekymrende udvikling, mener De Konservative, der vil motivere sygeplejerskerne ved at give flere penge. Men midlertidigt.

- Hvis man kan lave en aftale med sygeplejerskerne om, at de får nogle mere lukrative ordninger i en periode, indtil vi har noget af det her pukkelafvikling på plads, siger sundhedsordfører Per Larsen (K) til Ritzau.

- Man er nødt til at gå ind og købe sig noget mere kapacitet, så vi kan honorere ekstra- og merarbejde med en sats, som sygeplejerskerne kan se sig selv i. Sådan så vi får skabt noget mere kapacitet, siger han til TV 2.

Også hos regeringens støtteparti SF er der et udtalt ønske om handling. Både De Konservative og SF sender en appel til regeringen om at frigive penge til regionerne, skriver TV 2.

Seneste nyt

 1. I dag kl. 13:47

  Der er registreret 38.759 smittetilfælde det seneste døgn

  38.759 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. Der er 16 nye dødsfald.

  Det oplyser Sundhedsstyrelsen.

  I går var tallet 33.493.

  2.285 af de nye tilfælde har tidligere været smittet.

  Dagens smittetal er baseret på 224.485 pcr-test. Det svarer til, at 17,2 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er samtidig foretaget 269.385 hurtigtest de sidste 24 timer. Positive prøvesvar herfra indgår dog ikke i smittetallene, fordi der er usikkerhed om svarene.

  Der er nu 821 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er 11 flere end i går.

  Af de indlagte er 50 på intensiv afdeling, og 30 af dem får hjælp af en respirator.

 2. 11 min. siden

  Sybaristisk og pudsenmager: Se listen over 3.581 ord, der er fjernet fra Retskrivningsordbogen

  Sybaristisk, pudsenmager og skændegæst. Det er blot nogle af de i alt 3.581 opslagsord, som er blevet slettet fra Retskrivningsordbogen fra 1986 til 2012.

  Det oplyser Dansk Sprognævn ifølge fagbladet Journalisten.

  Oplysningen kommer, efter at Søren Espersen fra Dansk Folkeparti har spurgt kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen om omfanget af sletninger.

  På listen er flere ord blevet erstattet af andre. Som for eksempel ‘accoucheur’, der nu er med i ordbogen med det mere mundrette ord ‘fødselslæge’.

  Søren Espersen har spurgt ind til de mange sletninger, da han ærgrer sig over, at så mange danske ord bliver fjernet fra ordbogen.

  I øvrigt betyder sybaristisk 'yppig' eller 'overdådig', pudsenmager er en komiker og skændegæst en, der taler dårligt om andre.

 3. 35 min. siden

  Folketinget: Indkaldelsen af forkert barselsvikar får ikke betydning for afstemninger

  Udvalgsformand Lennart Damsbo-Andersen (S) fra Udvalget til Valgs Prøvelse oplyser, at det ikke får konsekvenser, at man har udpeget det forkerte medlem. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Det kommer ikke til at få bagudrettede konsekvenser, at Folketinget ved en fejl er kommet til at indkalde det forkerte medlem som stedfortræder for socialdemokraten Tanja Larsson, der er på barsel.

  Det oplyser Lennart Damsbo-Andersen (S), der er formand for Udvalg til Valgs Prøvelse, til DR.

  - Den juridiske afdeling i Folketinget har oplyst, at det ikke har nogen konsekvens, fordi Folketinget har godkendt vedkommende (Alexander Grandt, red.), siger han.

  Det bliver nummer to på suppleantlisten i Sydjyllands Storkreds, der i stedet skal have mandatet. Det er Theis Kylling Hommeltoft, der får sin første periode i Folketinget.

  Han har netop fået det officielle opkald om, at han er blevet tilbudt posten som stedfortræder i Folketinget og har takket ja.

  - Et eller andet sted er det en drengedrøm, der går i opfyldelse. Det er det, siger han og tilføjer:

  - Hjemmefronten har også sagt god for det.

  Theis Kylling Hommeltoft er folketingskandidat i Aabenraa-kredsen i Sydjyllands Storkreds.

 4. 38 min. siden

  Danmarks første NHL-spiller stopper karrieren

  Frans Nielsen blev den første dansker på isen i NHL, da han debuterede 6. januar 2007. (Foto: Jerome Miron © Ritzau Scanpix)

  Frans Nielsen stopper karrieren. Det fortæller han til hockeytinget.dk.

  Helt præcist bliver karrierestoppet realiseret, når Frans Nielsens nuværende klub, Eisbären Berlin, er færdig med den indeværende sæson.

  37-årige Frans Nielsen blev den første dansker i verdens bedste ishockeyliga, NHL, da han i 2007 debuterede for New York Islanders. Siden har han også repræsenteret Detroit Red Wings i NHL.

  Frans Nielsen blev valgt allerede i 2002 af New York Islanders i draften, men han fik tid til at udvikle sig, inden han kom på isen i USA, som altså skete i 2007.

 5. I dag kl. 14:51

  Friske vandforsyninger sejles til Tonga efter vulkanudbrud og tsunami

  Vulkanudbruddet ses her fra luften. (Foto: TONGA METEOROLOGICAL SERVICES HA © Ritzau Scanpix)

  Tonga, der i weekenden blev ramt af et undersøisk vulkanudbrud, vil på fredag modtage friske vandforsyninger via to flådefartøjer fra New Zealand.

  Aske fra vulkanen og den efterfølgende tsunami har forurenet drikkevandet for titusinder i øriget i Stillehavet, hvor der bor omkring 105.000 personer.

  Det oplyser Røde Kors ifølge Reuters.

  Det kom samtidig frem i dag, at Tonga vil være afskåret fra omverdenen i mindst en måned.

  Vulkanudbruddet har ødelagt de undersøiske kabler, der forbinder øerne med resten af verden.

 6. I dag kl. 14:25

  Nikolaj Jacobsen er årets træner 2021

  VM-guld og OL-sølv. Det er facit på det danske herrelandshold i håndbolds medaljehøst i 2021.

  Manden i spidsen for landsholdet hedder Nikolaj Jacobsen, og onsdag er den 50-årige landstræner blevet kåret som Årets Træner 2021. Det oplyser Team Danmark i en pressemeddelelse.

  - Dygtige trænere er helt afgørende for at lykkes på den internationale scene og i Nikolaj Jacobsen har Danmark en træner i verdensklasse, som formår at få herrernes håndboldlandshold til at præstere kæmpe resultater gang på gang, siger Team Danmarks administrerende direktør Peter Fabrin.

  Jakobsen vinder prisen foran parataekwondo-landstræner Bjarne Johansen og banelandstræner Casper Jørgensen. Trænerprisen uddeles af Team Danmark og Salling Group.

  Nikolaj Jacobsen modtager prisen i forbindelse med showet 'SPORT 2021', der sendes fredag d. 21 januar på DR 1.

 7. I dag kl. 14:10

  Storbritannien ophæver restriktioner: Krav om mundbind og coronapas forsvinder

  Boris Johnson taler om coronarestriktioner under ugens spørgetime i parlamentet. (Foto: Reuters Tv © Ritzau Scanpix)

  Som forventet vil flere coronarestriktioner blive ophævet i næste uge i Storbritannien.

  Det har den britiske premierminister, Boris Johnson, meddelt.

  Fra den 26. januar vil blandt andet kravet om selvisolation, mundbind og coronapas ophøre, dog vil man anbefale til at bruge mundbindet visse steder.

  Samtidig forsvarer han sig mod kritik af regeringens indsats mod coronapandemien.

  Boris Johnson siger, at man indførte restriktioner hurtigt, efter at man fik kendskab til omikronvarianten, og at landet var hurtigst i Europa til at give boostervaccine.

  Den britiske premierminister er kommet under heftig kritik, efter at det er kommet frem, at han deltog i flere fester, da landet var lukket ned i 2020.

 8. I dag kl. 14:01

  Boris Johnson afviser at gå af

  Boris Johnson nægter at gå af som britisk premierminister. (Foto: Andy rain © Ritzau Scanpix)

  Den britiske premierminister Boris Johnson har ikke tænkt sig at træde tilbage som landets leder.

  Det står klart efter en spørgetime i det britiske underhus i dag.

  Johnson er kommet under beskydning fra både opposition og egne medlemmer i det konservative parti efter en række fester i hans embedsbolig Downing Street 10, der angiveligt skulle have fundet sted under coronanedlukning.

  Direkte adspurgt om han ville gå, svarede Johnson klart ’nej’.

  - Jeg underskylder oprigtigt for enhver fejlbedømmelse, der er sket, siger Boris Johnson ifølge Reuters.

  Boris Johnson beder kritikere om at afvente resultatet af en undersøgelse, der er i gang vedrørende de påståede fester. Det vides ikke, hvornår undersøgelse er færdig.

  Allerede i dag risikerer Johnson dog en mistillidsafstemning. En gruppe af hans partifæller i det konservative parti lægger nemlig planer om at vippe ham af pinden.

 9. I dag kl. 13:43

  Parlamentsmedlem forlader Boris Johnson og skifter til Labour

  Det konservative medlem af det britiske underhus, Christian Wakeford, har i dag forladt regeringspartiet og er skiftet til oppositionspartiet Labour.

  - Min beslutning handler om meget mere end dit (Johnsons, red.) lederskab og den uværdige måde, du har opført dig på i de seneste uger, siger Christian Wakeford ifølge Reuters.

  Det skete kort før, at premierminister Boris Johnson stillede op til det ugentlige ’Prime Minister Questions’.

  Her bliver Johnson presset til det yderste af oppositionen og stemmer i sit eget parti, der kræver Johnsons afgang efter en serie af fester under coronanedlukningen – ikke mindst i Downing Street 10.

 10. I dag kl. 13:28

  Folketinget har indkaldt det forkerte medlem som vikar

  Alexander Grandt Petersen (S) før statsministerens åbningstale til Folketingets åbning, i Rigsdagsgården foran Christiansborg i København tirsdag den 5. oktober 2021. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Folketinget har ved en fejl indkaldt den forkerte til at være stedfortræder for det socialdemokratiske medlem Tanja Larsson.

  Det fremgår af en skrivelse fra Indenrigs- og Boligministeriet og bekræftes af den nuværende stedfortræder, Alexander Grandt.

  Han har siden 1. januar været stedfortræder, da Tanja Larsson er på barsel. Hun er valgt i Sjællands Storkreds. Her er der ikke flere socialdemokrater på suppleantlisten, der har ønsket at tage en vikartjans i Folketinget.

  Derfor har Folketinget i stedet udpeget Alexander Grandt fra Fyns Storkreds som suppleant. Men det skulle slet ikke have været ham, oplyser ministeriet.

  - Det var (og er) derfor 1. stedfortræder i Sydjyllands Storkreds, Jens Jonatan Steen, der er den bedst berettigede stedfortræder for Tanja Larsson, fremgår det af skrivelsen fra ministeriet til Folketinget.

  Ifølge Alexander Grandt vil han derfor udtræde af Folketinget i morgen.

  DR har spurgt Jens Jonatan Steen, der er udviklingschef for Socialdemokratiet, hvorvidt han i stedet agter at indtræde i Folketinget. Han er indtil videre ikke vendt tilbage på DR's henvendelser.

  Alexander Grandt var også stedfortræder i Folketinget i efteråret. I den sammenhæng som vikar for socialdemokraten Bjørn Brandenborg, der var på barsel.

 11. I dag kl. 13:02

  Risikoen for ny vold fra Anders Breivik har ikke ændret sig, mener psykiater

  - Jeg mener, at Breivik har samme diagnose, som han har haft hele tiden.

  Det siger den norske psykiater Randi Rosenqvist.

  En domstol i Norge skal over de næste par dage tage stilling til, om massemorderen skal have mulighed for prøveløsladelse, eller om han fortsat er så farlig, at samfundet skal beskyttes mod ham ved at holde ham indespærret.

  Randi Rosenqvist har tidligere lavet risikovurdering af Breivik, og hun betragtes som et af nøglevidnerne i sagen om mulig prøveløsladelse.

  - Der er ingen ændret risiko for fremtidige voldshandlinger, i forhold til hvordan han var i 2012 og 2013, da jeg lavede første vurdering, siger hun.

  Breivik gennemførte i juli 2011 et angreb på øen Utøya og ved regeringskvarteret i Oslo, hvor 77 mennesker mistede livet.

  Breivik er idømt en forvaringsdom på 21 år, men kan efter norske regler anmode om prøveløsladelse.

  Psykiater Randi Rosenqvist, der tidligere har lavet risikovurderinger af Anders Breivik, har udtalt sig i retten. (Foto: NTB © Ritzau Scanpix)
 12. I dag kl. 12:44

  Kristendemokraternes midt- og vestjyske stemmesluger stiller ikke op ved næste folketingsvalg

  54-årige Kristian Andersen, der er en af Kristendemokraternes helt store stemmeslugere, stiller ikke op ved næste folketingsvalg.

  Ved folketingsvalget i 2019 var der ellers 10.890, der satte kryds ved ham, hvilket var medvirkende til, at KD var 191 stemmer fra at få et kredsmandat i Vestjylland.

  Men nu er det altså slut med at være folketingskandidat for Kristendemokraterne.

  - Det er en beslutning, jeg har truffet efter mange overvejelser og snakke med min kone hen over julen. Jeg ønsker at prioritere opgaven som børne- og familieudvalgsformand i kommunen, min familie og mit job, fortæller han til dagbladet.

  Ved kommunalvalget blev han 2. viceborgmester i Ringkøbing-Skjern, og det er her, han vil bruge sin energi fremover.

 13. I dag kl. 12:32

  Modeikonet André Leon Talley er død

  Han har været redaktør på amerikansk Vogue, skrevet sider op og ned om modetendenser og har også været et smut forbi dommerbordet på realityprogrammet 'America's Next Top Model'.

  Modeikon André Leon Talley sov i går ind i en alder af 73, beretter flere internationale medier herunder The Guardian.

  Den tidligere kreative redaktør på Vogue døde på et hospital i New York. Det fremgår dog ikke, hvad han døde af.

  Designer Diane von Furstenberg er blandt dem, der har hyldet Leon Talley:

  - Farvel, skat André … ingen så verden på en mere glamourøs måde, end du gjorde. Ingen var mere storslået og mere sjælfuld end dig, skriver hun i et opslag på Instagram.

  Andre Leon Talley arbejdede en stor del af sit liv på Vogue, hvor han ikke mindst i en årrække var den lige så legendariske chefredaktør Anna Wintours nærmest medarbejder. (Foto: Mike Segar © Ritzau Scanpix)
 14. I dag kl. 11:53

  Udenrigsministeriet ændrer rejsevejledning til flere regioner i Ukraine: Der er betydelig sikkerhedsrisiko

  Udenrigsministeriet (UM) vurderer, at der er en betydelig sikkerhedsrisiko ved at rejse til flere regioner i Ukraine i øjeblikket.

  Ministeriet anbefaler, at man søger professionel rådgivning, hvis turen går til en af de tre regioner.

  For resten af Ukraine gælder det, at man skal udvise 'ekstra forsigtighed'.

  Lige nu befinder der sig omkring 100.000 russiske soldater langs Ruslands grænse til Ukraine, hvilket har vakt alvorlige bekymringer i Kiev og de vestlige hovedstæder.

  Frygten er, at den russiske regering med præsident Vladimir Putin i spidsen er i gang med at forberede en militær invasion af nabolandet ligesom i 2014, hvor den Krim-halvøen ulovligt blev annekteret.

 15. I dag kl. 11:07

  USA's udenrigsminister besøger Ukraine og opfordrer Rusland til at holde sig på 'fredens og diplomatiets sti'

  Den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, håber, at Rusland vil holde sig på en "diplomatisk og fredelig sti", når han fredag mødes med den russiske udenrigsminister for at drøfte krisen mellem Rusland og Ukraine.

  Det siger Blinken i dag forud for sit møde med Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskij, i Kijev i dag.

  Her gentog han også den amerikanske bekymring om, at en russisk invasion kan finde sted "et hvert øjeblik".

  Mens diplomatiet bliver drøftet på de bonede gulve, så bliver der raslet med sabler bag facaden, fortæller DR's USA-korrespondent Steffen Kretz.

  - Den amerikanske forsvarsminister, Lloyd Austin, har for eksempel talt i telefon med sin russiske modpart, og det samme har den øverstbefalende for USA’s styrker, general Mark Milley. Og de to har ifølge kilder gjort klart overfor russerne, at Rusland vil betale en høj pris, hvis de invaderer Ukraine.

 16. I dag kl. 10:57

  Erik Høgh-Sørensen peger på Martin Henriksen som ny formand

  Erik Høgh-Sørensen peger på Martin Henriksen som ny formand for Dansk Folkeparti. Det siger han til Ekstra Bladet.

  Høgh-Sørensen var en af fire kandidater, der stillede op til formandsvalget. Men byrådsmedlemmet fra Hjørring trak sig tirsdag fra kapløbet.

  Han fortalte, at han trak sig for at samle modstanden mod Morten Messerschmidt.

  Og nu vælger han side blandt de to andre kandidater, Martin Henriksen og Merete Dea Larsen.

  - Jeg er efter samtaler i dag med Martin Henriksen og Merete Dea Larsen nået til den konklusion, at jeg vil stemme på Martin Henriksen ved formandsvalget. Jeg understreger samtidig det vigtige i, at gode DF’ere træffer deres egne valg, uanset hvem de stemmer på, siger Erik Høgh-Sørensen til Ekstra Bladet.

  57-årige Erik Høgh-Sørensen forklarer, at hans syn på Henriksen har udviklet sig over årene.

 17. I dag kl. 10:37

  Læger frygter konsekvenserne af genindført behandlingsgaranti

  Lægeforeningen er bekymret for, at udrednings- og behandlingsgarantien vender tilbage efter en coronapause på fredag.

  Dermed har patienter igen ret til at blive udredt og få behandling inden for 30 dage på enten et offentligt eller privat sygehus.

  - Det er unødvendigt lige nu, også fordi jeg har svært ved at se, at vi meget hurtigt kan levere. Derfor stiller vi befolkningen nogle behandlinger i udsigt, som der potentielt ikke kan leveres på, siger Camilla Rathcke, der er formand for Lægeforeningen.

  Udover den høje smitte blandt sundhedspersonalet frygter hun også, at det private vil trække endnu flere sygeplejersker over i det private sundhedsvæsen.

  Regeringen traf beslutningen i går efter en vurdering fra Sundhedsstyrelsen, der fandt det "forsvarligt" at genindføre garantien.

 18. I dag kl. 10:25

  Kommunerne risikerer at mangle administrativt personale om få år

  Antallet af lærepladser til kontorelever i kommunerne er næsten halveret på ti år.

  Lige nu er der omkring 700 kontorelevpladser pr. år, vurderer HK Kommunal.

  Derfor risikerer vi, at der snart bliver mangel på folk, som kan hjælpe os med nyt kørekort, udbetale løn og planlægge.

  - Det er jo det, der er den store bekymring, for allerede nu kan vi mærke, at det er svært at rekruttere, siger Susan Hedegaard, leder for løn og personale i Ikast-Brande Kommune.

  Hos Fagforeningen HK Kommunal deler formand Lene Roed bekymringen. For mange kontoransatte nærmer sig pensionsalderen, og der bliver langt fra uddannet nok til at tage over.

 19. I dag kl. 10:14

  Peter, Anne, Henrik, Mette, Emma og Mikkel: Her er de mest almindelige navne lige nu

  Hvis du hedder Emma og er mellem 1 og 19 år gammel, er du nok vant til at blive kaldt for eksempel 'Emma J' i klassen eller andre steder.

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at du ikke er alene om det navn.

  Faktisk er det det mest almindelige pigenavn i den førnævnte aldersgruppe.

  For drenge er det William, der topper i aldersgruppen 1 til 9 år og Mikkel i aldersgruppen 10-19 år.

  Det allermest almindelige navn for mænd i det hele taget er Peter, og for kvinder er det Anne.

  Du kan få et overblik over, hvilke navne der på landsplan topper i de andre aldersgrupper i grafikken.

 20. I dag kl. 10:00

  Kommuner lokker med 15.000 kroner i ansættelsesbonus for nyuddannede pædagoger

  En ansættelsesbonus på 15.000 kroner er ikke helt ringe endda.

  Og det kan nyuddannede pædagoger se frem til i København og Lyngby-Taarbæk, hvis de inden for det næste år tager imod et job.

  I Fredensborg og Gentofte Kommune overvejer de også at lokke med samme tilbud, for at pædagogerne vælger at søge job hos dem.

  Ifølge kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole er bonusordningen dog ikke løsningen på den manglende arbejdskraft.

  - Vi har samlet set de pædagoger, vi har. Når kommunerne begynder at konkurrere om arbejdskraft, så er det eneste, der reelt set kommer ud af det, at vi bruger flere penge på at ansætte medarbejdere.

  Pædagogernes fagforening BUPL anslår, at der i de kommende år kommer til at mangle 14.000 pædagoger.

 21. I dag kl. 09:45

  Tredje mand er anholdt for skuddrab i frisørsalon i Rødovre

  Endnu en person er blevet anholdt i forbindelse med et skuddrab i en frisørsalon i Rødovre i december.

  Her blev en 17-årig bulgarsk statsborger dræbt, mens to personer blev såret heriblandt en 15-årig skoleelev.

  Københavns Vestegns Politi skriver i en pressemeddelelse, at den 28-årige mand blev anholdt, da han landede i Københavns Lufthavn.

  Han er den tredje, der er anholdt i sagen. To personer er allerede sigtet for drabet og varetægtsfængslet.

  - Efterforskningen fortsætter med uformindsket styrke, og vi kan ikke udelukke, at der kan komme flere anholdelser i sagen, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose, står der i pressemeddelelsen.

  Skyderiet var et blandt mange i december, hvor flere personer blev dræbt og såret.

  Ifølge DR’s oplysninger er der tale om et centralt medlem af NNV. Også de to andre sigtede har relation til samme bandegruppering.

  Den drabsmistænkte bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup i løbet af formiddagen.

 22. I dag kl. 09:15

  Over 6.000 personer fik nyt fornavn i 2021

  Føler jeg mig som en 'Ida', eller er det tid til forandring - måske ved et nyt fornavn?

  Flere danskere kan i løbet af 2021 have haft lignende tanker, for 6.281 personer skiftede sidste år fornavn.

  Det er det højeste antal siden navneloven blev ændret i 2006, hvor det blandt andet blev billigere at ændre sit navn.

  569 personer ændrede deres fornavn til et, der ikke eksisterede i forvejen.

  Andre fjernede blot stavelser. Hos kvinder var der flest ændringer fra Susanne til Sanne med 20. Hos mændene skiftede 18 fra Rene til René.

  To ud af tre af dem, der ændrede deres fornavn, var kvinder. Det mest almindelig fornavn blandt piger og kvinder var fortsat Anne, mens det hos drenge og mænd fortsat er Peter.

 23. I dag kl. 08:59

  Boris Johnson kan risikere mistillidsafstemning i dag

  I Storbritannien er der lagt op til en hård dag på kontoret for premierminister Boris Johnson.

  En gruppe af hans partifæller i det konservative parti lægger nemlig planer om en mistillidsafstemning, der kan blive udløst allerede i dag.

  Johnson har været i stormvejr, efter anklager om, at han har været med til fester i Downing Street, mens resten af landet var lukket ned på grund af covid-19.

  Det vides ikke, hvor mange af Johnsons partifæller, som melder sig under fanen, men 54 personer skal vende ham ryggen før mistillidsafstemningen udløses.

  - Boris Johnson har de seneste dage forsøgt at aflede opmærksomheden fra sagen ved at komme med nogle politiske meldinger, han ved, hans partifæller rigtig godt kan lide, fortæller DR's korrespondent i Storbritannien, Tinne Hjersing Knudsen.

  Angiveligt vil han for eksempel annoncere, at coronarestriktionerne skal have en udløbsdato, som han håber, kan få de konservative på andre tanker, forklarer hun.

 24. I dag kl. 08:47

  Tidligere indonesisk militærleder får 15 års fængsel for rolle under Bali-angreb

  En tidligere indonesisk militærleder er blevet idømt 15 års fængsel for sin rolle i forbindelse med et stort bombeangreb på Bali i 2002.

  Han er blevet kendt skyldig i at have udført en terrorhandling. Det har en domstol i Indonesiens hovedstad, Jakarta, afgjort.

  Det er den 58-årige Aris Sumarsono, bedre kendt som Zulkarnaen, der har fået sin dom.

  Han er tidligere militærleder i Jemaah Islamiah, som er en sydøstasiatisk gruppe med tilknytning til al-Qaeda.

  Bombeangrebet på Bali fandt sted 12. oktober 2002.

  Det omfattede tre bomber: En i rygsækken på en selvmordsbomber på baren Paddy's Bar, en bilbombe foran natklubben Sari Club - begge i turistområdet Kuta - og en mindre bombe uden for det amerikanske konsulat i Denpasar.

  202 personer omkom, herunder tre danskere. Der var i alt omkring 300 danskere til stede på Bali, der er en af Indonesiens mange øer.

 25. I dag kl. 08:29

  Trump og hans børn anklages for at have vildledt banker

  Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump er blevet anklaget for at have brugt 'falske eller vildledende' værdiansættelser til at få en række økonomiske fordele - herunder lån, forsikring og skattefradrag.

  Det oplyser New Yorks justitsminister, Letitia James, tidligt onsdag morgen dansk tid.

  Også Trumps børn Donald Trump Jr. og Ivanka Trump er under anklage, skriver New York Times.

  Alle tre er blevet indkaldt for at vidne under ed som en del af Letitia James' efterforskning af de økonomiske foretagender i Trump Organization.

  - I efterforskningen har vi indtil videre fundet betragtelige beviser, der indikerer, at Donald Trump og Trump Organization værdiansatte falsk eller vildledende og gav et misvisende billede over for finansinstitutioner for økonomiske fordele, siger Letitia James i en udtalelse.

 26. I dag kl. 08:13

  19 dage inde i 2022 er loftet nået: Psykologer kan ikke tage flere unge patienter, som har ret til gratis hjælp

  Det bliver svært for unge mellem 18 og 24 år at få gratis psykologhjælp - selvom de har ret til det.

  Ved årsskiftet blev der nemlig indført et loft over, hvor mange unge en psykolog må have i behandling på et år. Og nu fortæller flere psykologer til DR, at de ikke kan finde flere pladser i hele 2022.

  - Der er desværre ikke afsat nok penge fra Christiansborg, og derfor bliver der nødt til at være et loft på, hvor mange psykologerne må behandle. Det tyder alt i alt på, at der er behov for flere penge, lyder det fra fungerende formand i Dansk Psykolog Forening, Dea Seidenfaden.

  Det var regeringen, der sammen med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet indførte gratis psykologhjælp til unge med finanslovsaftalen for 2021.

  Loftet betyder, at hver psykolog i gennemsnit må have 12-13 patienter om året i aldersgruppen.

 27. I dag kl. 07:58

  Ny funktion i MinSundhed skal gøre det nemt at få fat i lægen på tværs af landet

  Hvis du for eksempel er rejst på forlænget weekend i Skagen, men du normalt bor i Odense og pludseligt får behov for lægefaglig hjælp, skal det nu være lettere for dig at gennemskue, hvem du skal ringe til.

  Det skal en ny funktion i app'en MinSundhed sikre. Det skriver Ritzau.

  Den nye funktion kan ved hjælp af en GPS-lokation og tidspunkt på døgnet henvise til, hvem man skal ringe til ved akut sygdom eller skader, uanset hvor i landet man befinder sig.

  Det er Danske Regioner, der står bag MinSundhed-app'en, som nu har fået en ny funktion.

 28. I dag kl. 07:38

  Knap 2.000 hamstere skal aflives, efter der er fundet spor af covid-19 i 11 af de små gnavere

  Det bliver ikke den sjoveste samtale at skulle tage og forklare, hvorfor det nyeste familiemedlem skal på et længere besøg på en bondegård.

  Men det kan være realiteten i flere familier i Hongkong.

  I hvert fald har myndighederne beordret, at knap 2.000 hamstere skal aflives, da der blandt 11 af de små gnavere i en kæledyrsbutik blev fundet spor af covid-19.

  Personer, der har købt en hamster i butikken Little Boss siden 22. december, er blevet bedt om at overdrage dyret til myndigheder for aflivning, skriver BBC.

  Embedsfolk mener, at dyrene har fået virussen overført fra en medarbejder, der blev testet positiv for deltavarianten.

  Det er dog ikke en forklaring, som bygger på forskningsresultater.

  Regeringen i Hongkong har under hele pandemien fulgt en nultolerance over for covid-19, og derfor bliver der ikke taget nogle chancer.

  • Myndighederne i Hongkong har nultolerance, når det gælder covid-19. Derfor skal knap 2.000 hamstre aflives, selvom der ikke er forskningsresultater, der underbygger overførsel af smitte fra dyr til mennesker. (Foto: JEROME FAVRE © Ritzau Scanpix)
  • Kæledyrsbutikken Little Boss i Hongkong er lukket, efter at der er opdaget et udbrud af covid-19 blandt hamstere. Myndigheder i byen meddelte tirsdag, at omkring 2.000 hamstere må lade livet som et forebyggende tiltag. Ifølge myndighederne vil aflivningen ske 'humant'. (Foto: JEROME FAVRE © Ritzau Scanpix)
  • Myndighederne offentliggjorde beslutningen om aflivning i går. Siden har tusindvis af personer ifølge BBC sat deres navn på en underskriftsindsamling mod tiltaget. Det er kun hamstere fra Little Boss, der ser ud til at være smittet. Hos andre af butikkens dyr som kaniner og chinchillas er der ikke fundet covid-19. (Foto: JEROME FAVRE © Ritzau Scanpix)
  1 / 3
 29. I dag kl. 07:19

  Flere og flere kvinder bestiller ikke tid til undersøgelse for livmoderhalskræft: Nu gør regioner klar til hjemmeprøver

  Et stigende antal kvinder undlader at bestille tid, når de indkaldes til celleskrab for livmoderhalskræft i deres e-boks.

  Det viser tal fra Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram, skriver Ritzau.

  Sundhedsstyrelsen har siden 2018 anbefalet, at alle regioner tilbyder hjemmeprøver til de kvinder, der ikke har fået prøven foretaget, efter de har fået den første påmindelse.

  Og nu er testkittet på vej.

  Det fortæller ledende overlæge på Regionshospitalet Randers Berit Andersen, der er formand for Danske Regioners styregruppe vedrørende screening for livmoderhalskræft til Ritzau.

  I Region Hovedstaden er det allerede et tilbud, og her ser man, at særligt kvinder mellem 40 og 50 år melder tilbage, at de ønsker en hjemmetest.

 30. I dag kl. 07:02

  Husk regntøjet, for det bliver en våd og blæsende omgang i dag

  Der har ikke været meget regn de seneste dage, men det bliver der ændret på i dag.

  Fra omkring middag skal et større regnvejr passere landet, og det betyder, at der kan falde op til fem millimeter i regnmåleren i dag.

  Sidst på dagen skulle det klare op, men der ser ikke ud til at være solchancer i dag.

  Temperaturen ligger mellem 3 og 7 grader.

  Vinden er tiltagende i styrke, og kan komme op på frisk til kuling fra vestlige retninger.

  Der kan være kraftige vindstød. I nat fortsat meget blæsende med vindstød af stormstyrke ved kysterne og lokale snebyger.

  (Foto: Roland Olsen)
 31. I dag kl. 06:43

  USA vil have FN-rapport om kinesisk provins frigivet inden vinter-OL

  Kongressen i USA opfordrer FN til at offentliggøre en rapport om den kinesiske provins Xinjiang, inden vinter-OL i Beijing begynder 4. februar.

  Det skriver AFP ifølge Ritzau.

  - Udgivelse af rapporten før vinter-OL vil 'bekræfte det faktum, at intet land er uden for overvågning eller hævet over international lov', siger senator Jeff Merkley og James McGovern fra Repræsentanternes Hus.

  USA beskylder Kina for at overtræde menneskerettighederne i Xinijiang ved systematisk at forfølge og undertrykke et muslimsk mindretal i provinsen.

  Den amerikanske regering har tidligere meddelt, at den ikke vil sende officielle repræsentanter til vinter-OL i Kinas hovedstad netop som følge af de påståede brud på menneskerettighederne.

  Siden har Danmark, Australien, Storbritannien og Canada også besluttet et diplomatisk boykot.

 32. I dag kl. 06:08

  Tsunamiramte Tonga vil være afskåret fra omverdenen i en måned

  Tonga, der i weekenden blev ramt af et undersøisk vulkanudbrud og en efterfølgende tsunami, vil være afskåret fra omverdenen i mindst en måned.

  Det oplyser det newzealandske udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP. Det skriver Ritzau.

  Vulkanudbruddet har ødelagt de undersøiske kabler, der forbinder ø-riget i Stillehavet med resten af verden. Selskabet SubCom mener, at det vil tage mindst fire uger at få kablerne repareret.

  Den svære forbindelse til omverdenen gør også, at det endnu er svært at vide, hvad omfanget af ødelæggelserne rent faktisk er.

  I går kom en udtalelse fra Tongas regering efter katastrofen. Her fortalte de, at mindst fire er døde, og adskillige er såret. Satellitbilleder viser dog, at flere områder er hårdt ramt.

 33. I dag kl. 05:52

  Hongkong løslader fremtrædende aktivist efter næsten fire år

  Natten til onsdag lokal tid har Hongkong løsladt fremtrædende selvstyreaktivist, og en af de ledende personer i Hongkongs uafhængighedsbevægelse, Edward Leung.

  Han er efter næsten fire år i fængsel blevet 30 år gammel og var inden fængslingen en spirende stjerne på den politiske scene, da uafhængighedsbevægelsen tog fart i 2016. Det skriver Ritzau.

  Han modtog i juni 2018 sin fængselsstraf på seks år for at have opfordret til uroligheder. Men embedsmænd bekræfter ifølge Ritzau, at han blev løsladt tidligere af "hensyn til ønsket fra og sikkerheden for personen i varetægt", som Hongkongs fængselsmyndighed beskriver det.

 34. I dag kl. 05:34

  USA advarer om russisk angreb på Ukraine når som helst - Rusland beder dem stoppe 'hysteriet'

  Amerikanske embedsmænd slår nu alarm over et potentielt russisk angreb mod Ukraine, fordi de mener, at krisen er ved at nå et farligt stadie. Det skriver Ritzau natten til onsdag.

  - Vi mener, at vi nu er der, hvor Rusland på et hvilket som helst tidspunkt kan indlede et angreb på Ukraine, siger pressesekretær i Det Hvide Hus Jen Psaki tirsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Det er øvelser for russiske soldater i Hviderusland, der ifølge de amerikanske embedsmænd giver Rusland øgede muligheder for at angribe Ukraine.

  Men ifølge den russiske ambassade i USA kommer Rusland ikke til at angribe nogen. Det skriver ambassaden på Facebook ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

  - Øvelsen med at flytte tropper på vores egen jord er vores ret. Vi opfordrer til at stoppe hysteriet og ikke forværre spændingerne omkring Donbass-problemet.

 35. I går kl. 23:54

  Grammy-prisuddeling rykkes til april på grund af corona

  Sangerinden Adele ved prisuddelingen Grammy Awards i 2017. For andet år i træk bliver showet nu rykket på grund af coronapandemien. (Foto: Lucy Nicholson © Ritzau Scanpix)

  Prisuddelingen Grammy Awards, hvor der uddeles priser til musikbranchen, er blevet rykket til 3. april.

  Det oplyser Recording Academy og tv-stationen CBS i en erklæring, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Prisoverrækkelsen skulle efter planen have fundet sted den 31. januar i Los Angeles, men som følge af stigende coronasmitte med omikron har arrangørerne nu rykket showet.

  Også sidste år blev prisuddelingen rykket på grund af pandemien.

 36. I går kl. 23:26

  Enhedslisten frygter genindført behandlingsgaranti vil ramme ældre patienter

  Det er ikke alle Folketingets partier, der er begejstrede for, at behandlingsgarantien genindføres fredag.

  Hos Enhedslisten er frygten, at det ikke er de patienter, der har størst behov for behandling, der får behandling først, når garantien genindføres nu.

  - Vi risikerer, at dem, der bliver taberne, er de ældre medicinske patienter. Altså de patienter, som der ikke er et privat alternativ til, siger partiets sundhedsordfører, Peder Hvelplund, til Ritzau.

  I Venstre er man til gengæld tilfreds med, at garantien kommer tilbage.

  - Det var på tide. Vi er tilfredse med, at det pres, som de blå partier og patientorganisationer har lagt på regeringen, har virket, siger Martin Geertsen, der er partiets sundhedsordfører.

  Udrednings- og behandlingsgarantien har været suspenderet siden 3. januar i år.

 37. I går kl. 22:29

  Flere spillere med NHL-erfaring i den danske ishockeytrup til OL

  Ishockeylandstræner Heinz Ehlers har udtaget sin trup til OL i Beijing.

  Truppen er uden nuværende danske NHL-spillere, da de ikke kan deltage ved legene på grund af et presset kampprogram i den nordamerikanske hockeyliga, men seks i truppen har erfaring fra NHL.

  Truppen lyder som følger:

  Målmænd: Patrick Galbraith, Frederik Dichow og Sebastian Dahm.

  1. kæde: Mikkel Bødker, Frans Nielsen, Nicklas Jensen, Jesper Aabo og Oliver Lauridsen.

  2. kæde: Frederik Storm, Peter Regin, Patrick Russell, Markus Lauridsen og Matias Lassen.

  3. kæde: Mathias Bau, Jesper Jensen, Nicolai Meyer, Nicholas B. Jensen og Oliver Larsen.

  4. kæde: Morten Poulsen, Julian Jakobsen, Nick Olesen, Emil Kristensen og Phillip Bruggisser.

  Danmark spiller første kamp ved OL den 9. februar mod Tjekkiet.

 38. I går kl. 22:03

  Danmarks modstandere i mellemrunden ved EM er på plads

  Efter tre sejre i gruppespillet tager de danske håndboldherrer torsdag hul på mellemrunden ved EM.

  I det første opgør venter Island, som gjorde rent bord i gruppe B og derfor har taget to point med over i mellemrunden.

  I andet mellemrundeopgør, der spilles lørdag, skal Danmark møde Kroatien, der ikke har nogle point, når mellemrunden fløjtes i gang.

  Det samme gør sig gældende for Danmarks tredje modstander i mellemrunden, Holland, der sikrede sig andenpladsen bag Island.

  I fjerde og sidste kamp i mellemrunden venter et håndboldbrag mod Frankrig, der snuppede OL-guldet for næsen af danskerne sidste år.

  Franskmændene toppede gruppe C foran Kroatien og har som danskerne også to point på kontoen fra mellemrundens start.

  De endelige kamptidspunkter fastlægges onsdag.

 39. I går kl. 21:49

  Ukendte droner set flere steder omkring Stockholm generer svensk flytrafik

  Flytrafikken ved Bromma-lufthavnen nordvest for Stockholm er blevet omdirigeret, efter at der er observeret droner i området. Det skriver avisen Aftonbladet.

  Svensk politi har ifølge avisen også fået meldinger om observationer af fire store droner i Nacka-området øst for Stockholm her til aften. Politiet leder også efter droner ved atomkraftværket Forsmark, som ligger omkring 140 kilometer nord for Stockholm.

  - Der er flere rapporter, jeg kan ikke sige præcis hvor mange, siger Anders Bryngelsson, politiets talsmand i Stockholm-regionen ifølge avisen.

  I går blev en drone set cirkulere i området omkring atomkraftværket. Desuden var politiet og kystvagten på udkig efter droner i Stockholms skærgård.

  Der er de seneste dage desuden blevet observeret flere droner over tre af landets atomkraftværker.

 40. I går kl. 21:34

  5G-udrulning får flere store flyselskaber til at aflyse afgange til USA

  Indtil videre har fire store flyselskaber valgt at aflyse afgange til USA fra i morgen på baggrund den planlagte 5G-udrulning, der ligeledes står til at blive igangsat i morgen i USA.

  Det drejer sig om Emirates, Japan Airlines, All Nippon Airways samt Air India. Emirates oplyser eksempelvis, at de har suspenderet afgange til ni amerikanske storbyer.

  Bekymringen fra flyselskaberne er, at nye netværkssystem kan ramme og forstyrre cockpit-systemer.

  Flyselskaberne begyndte i december at planlægge mulige flyaflysninger, efter at et direktiv fra de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, skitserede mulige restriktioner for landing i dårligt vejr på grund af frygt for potentiel 5G-interferens.

 41. I går kl. 21:31

  Bilbombe i Mogadishu dræber fire og sårer ni

  Mindst fire mennesker blev dræbt og ni andre blev såret, da en selvmordsbomber i dag sprængte sig selv i luften på en restaurant nær en af militærets kaserner i Somalias hovedstad, Mogadishu. Det skriver Ritzau.

  Selvmordsbomberen gik ind i en café og detonerede en selvmordsvest, som han havde på, lyder det politiets talsmand, Abdirahman Adan.

  - Vi har fået bekræftet fire dødsfald, mens ni andre er såret og bragt til et hospital, siger han.

  Den militante gruppe al-Shabaab har taget skylden for angrebet, som ifølge gruppen var rettet mod somaliske soldater. De trænes på et tyrkisk-drevet militærakademi i nærheden.

 42. I går kl. 20:36

  Lægeforeningen kalder genindførslen af behandlingsgarantien for 'paradoksal'

  Det er ikke alle, der er lige tilfredse med regeringens beslutning i dag om at genindføre udrednings- og behandlingsgarantien fra 21. januar.

  Hos Lægeforeningen kalder man det "paradoksalt", det bliver genindført lige nu, hvor smittetallene slår alle rekorder.

  - Vi har rekordmange dagligt smittede og ser også udtalt coronasmitte blandt personalet i et sådant omfang, at vi dagligt må tage stilling til, om vi kan nå rundt om alle opgaver, siger Camilla Rathcke, der er formand i Lægeforeningen, til Ritzau.

  Hun mener, at hospitalerne bliver udfordret, når det kommer til at leve op til garantien.

  Udrednings- og behandlingsgarantien betyder, at patienter, der henvises fra deres praktiserende læge, inden for 30 dage enten skal have stillet en diagnose eller have en plan for det videre udredningsforløb. Fra man er blevet udredt, har man krav på behandling inden for 30 dage.

 43. I går kl. 20:20

  Europæisk lægemiddelagentur: Trygt for gravide at tage imod coronavaccine

  I Danmark anbefaler Statens Serum Institut gravide og ammende at blive vaccineret mod corona. Og nu viser en stor undersøgelse fra Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, at de to mest brugte vacciner fra Moderna og Pfizer/Biontech ikke udgør en særlig risiko for gravide.

  Flere studier, hvor man har fulgt omkring 65.000 graviditeter på forskellige stadier, viser, at de to vacciner ikke fører til øgede komplikationer for mor eller barn.

  - Gennemgangen viser ingen tegn på en øget risiko for graviditetskomplikationer, aborter, for tidlige fødsler eller bivirkninger hos de ufødte børn efter vaccinationen, skriver EMA i en udtalelse.

  Omvendt peger studiet på, at graviditet i sig selv kan betyde, at man kan blive mere syg med corona, og anbefaler derfor, at man tager vaccinen, hvis man er gravid eller planlægger at blive det.

 44. I går kl. 20:02

  Spansk politi afslører menneskesmuglere, der holdt kinesiske kvinder fanget og tvang dem til prostitution

  Spansk politi har optrevlet en menneskesmuglerring, der har tvunget kinesiske kvinder til prostitution i Spanien.

  Banden henvendte sig til kvinderne i Kina og lovede dem vellønnede job i Europa. Sådan sagde politichef Carlos Rio-Miranda Iglesias i dag på en pressekonference ifølge nyhedsbureauet AP.

  Hver kvinde betalte mellem 8.000 og 10.000 euro til banden, men efter at være blevet fløjet til Spanien, fik de at vide, at de nu stod i gæld til banden. De fik frataget deres pas og blev holdt indespærret under uhygiejniske forhold og tvunget til at arbejde som prostituerede 24 timer i døgnet, fortalte politichefen.

  Politiet reagerede på et tip og arresterede 63 personer, men politiet formoder, at netværkets bagmand er i Kina.

 45. I går kl. 19:49

  Sverige åbner for indrejse - nu vil blå partier gøre det samme i Danmark

  Som situationen er nu, så er der et testkrav ved indrejse til Danmark for EU-borgere, selvom man er færdigvaccineret, men det ønsker de Venstre og De Konservative nu at få fjernet.

  Ønsket kommer i kølvandet på, at den svenske regering i dag besluttede at fjerne testkravet.

  - Det er til besvær for vores virksomheder. Og når der ikke er nogle reelle årsager til det længere, så bør man få de her restriktioner væk, siger Kim Valentin, der er EU-ordfører i Venstre, til Ritzau.

  Ønsket bliver støttet af Per Larsen, der er sundhedsordfører i De Konservative. Han mener, at tallene viser, at omikron-varianten giver et mildere forløb, og at testkravet derfor ikke er nødvendigt.

  Kravet gjaldt oprindeligt til 17. januar, men er blevet forlænget til og med 31. januar.

 46. I går kl. 19:48

  Dansk EM-konkurrent sendt ud efter vildt drama

  Ungarn har inviteret til håndboldfest, men værterne er selv ude af turneringen, inden festen rigtig er kommet i gang.

  I et drabeligt opgør tabte ungarerne 30-31 til Island og må højst overraskende forlade turneringen, inden den rigtigt er kommet i gang.

  Island vinder gruppen og tager to point med videre, mens Holland og Portugal senere tirsdag kæmper om den sidste plads i mellemrunden, hvor blandt andre Danmark venter.

  Danmarks skal foruden Island og enten Portugal eller Holland møde Kroatien og Frankrig i mellemrunden.

  /ritzau/

  Der var både jubel og røde øjne i hallen i Budapest, hvor 20.000 tilskuere så værterne ryge tidligt ud af EM. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)
 47. I går kl. 19:09

  Spaniens regering vil betale unge for at flytte fra mor og far

  Godt 1.800 kroner om måneden kan fra februar ryge ind på kontoen hos lavindkomst-unge i Spanien. Pengene skal hjælpe dem med at betale leje for en lejlighed. Det skriver Reuters.

  I Spanien lever 55 procent af 25-29-årige stadig hos deres forældre. Tallet er vokset med 6,5 procent siden 2013. Det hænger sammen med de mange jobløse unge i landet. 29 procent af personer under 25 år er registreret som jobløs.

  - Tilskuddet er et vigtigt element, så huspriser stopper med at være en hindring i de unges frigørelse, siger boligminister Raquel Sanchez.

  Alle spaniere under 35 år, der har en årlig indkomst på mindre end 24.328 euro, godt 180.000 kroner, kan søge om at få den ekstra støtte.

 48. I går kl. 18:55

  Behandlingsgarantien genindføres på fredag

  Udrednings- og behandlingsgarantien genindføres fra fredag den 21. januar. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

  Det sker på baggrund af en vurdering fra Sundhedsstyrelsen.

  Den blev fra den 3. januar suspenderet i landet på grund af den stigende smittespredning af omikron-varianten i Danmark, men vurderingen er nu, at det nu vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genindføre udrednings- og behandlingsretten.

  - Selvom vi har høje smittetal, så er antallet af indlagte ikke steget i samme grad, og på intensiv har vi set et fald. Derfor er det positivt, at vi kan genindføre patientrettighederne nu, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.

  Det bliver ligeledes oplyst, at det ikke bliver nødvendigt at aktivere aftalen om de 300 kommunale pladser, som var indgået for at kunne afhjælpe sygehuskapaciteten.

 49. I går kl. 17:48

  DMI varsler vindstød op til orkanstyrke i Grønland

  Det bliver ikke bare koldt i Grønland i aften og i nat. Det kommer også til at blæse meget kraftigt. Det skriver DMI i en varsling.

  På strækningen mellem hovedstaden, Nuuk, og Paamiut vil der i nat udover sne og snefygning være meget blæsende med kuling til storm fra mellem syd og øst og med vindstød op til stærk storm eller orkan.

  Temperaturerne vil være omkring frysepunktet til fem graders frost, skriver DMI.

  Også resten af Vestgrønland vil have kraftig vind med hård eller stormende kuling med vindstød op til stormstyrke.

 50. I går kl. 17:30

  Dario Campeotto har fået kræft og sætter karrieren på pause

  Dario Campeotto fotograferet i sit hjem i forbindelse med sit 60 års jubilæum. (Foto: Celina Dahl © Ritzau Scanpix)

  Den 82-årige sanger Dario Campeotto har fået kræft og sætter derfor karrieren på pause. Det oplyser familien i en e-mail ifølge Ritzau.

  I stedet vil sangeren nu bruge den kommende tid på at fokusere på helbredet.

  - Jeg havde håbet at kunne opfylde de job, der er i kalenderen, men de må foreløbig udsættes. Nu må jeg bruge alle kræfter på at blive rask. Det vigtigste er nu at kæmpe for mit helbred, lyder det i en skriftlig kommentar til Ritzau.

  Dario Campeotto brød for alvor igennem, da han med sangen 'Angelique' i 1961 sikrede en femteplads som det danske bidrag ved Eurovision Song Contest i Nice. Han og hustruen gennem 45 år, Gertrud Campeotto, ønsker ro, mens der bliver kæmpet med sygdommen.

Mere fra dr.dk