Seneste nyt

Overblik

 1. I går kl. 14:15Sport
  Danmark skifter ud i EM-truppen
1. dec 2021

De praktiserende læger skal coronavaccinere i hele landet

Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har aftalt, at både børn og voksne kan blive coronavaccineret af egen læge i hele landet.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

- Målet er at skabe et værdifuldt supplement til vaccination i de regionale vaccinationscentre, så vi kan få ventetider på vaccination ned og skabe en ekstra indgang til vaccination for både børnefamilien og voksne, siger Sundhedsminister Magnus heunicke (S) i meddelelsen.

Aftaler med samtlige regioner ventes indgået inden udgangen af i dag, så de kan finde sted i løbet af næste uge.

Allerede i fredags blev der i Region Hovedstaden indgået en aftale med PLO om vaccination i almen praksis, og Region Nordjylland skrev tidligere i dag på Twitter, at deres borgere kunne se frem til det samme.

Seneste nyt

 1. I går kl. 23:25

  To personer er druknet i Peru, der har oplevet høje bølger efter undersøisk vulkan i Tonga

  To personer er i dag druknet ved en strand i det nordlige Peru, oplyser det lokale civilforsvar ifølge Reuters.

  De to personer druknede, efter der er blevet registreret usædvanligt høje bølger ud for flere kystområder i landet ovenpå lørdagens undersøiske vulkanudbrud i øriget Tonga i Stillehavet.

  De to personer druknede ved en strand i Lambayeque-regionen, oplyser Perus nationale institut for civilforsvar (Indeci) i en erklæring.

  Mere end 20 peruvianske havne er midlertidigt blevet lukket ud fra et forsigtighedsprincip efter advarsler om, at det undersøiske vulkanudbrud har resulteret i usædvanligt høje bølger.

 2. I går kl. 22:47

  Vindfølsomme køretøjer frarådes at køre over Vejlefjordbroen

  Det blæser i øjeblikket så voldsomt på E45 Vejlefjordbroen, at vindfølsomme køretøjer ikke bør køre over broen.

  Det skriver Vejdirektoratet på Twitter.

  Meldingen kommer, efter Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, tidligere på dagen varslede om vindstød af stormstyrke nogle steder i landet i løbet af natten.

  Restriktionerne forventes ophævet tidligt mandag morgen.

 3. I går kl. 22:05

  Frankrigs parlament godkender vaccinepas

  Frankrigs parlament har i dag givet den endelige godkendelse til at indføre vaccinepas i landet.

  215 parlamentsmedlemmer stemte for, mens 58 stemte imod. Dermed kan vaccinepasset indføres en af de kommende dage.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Den nye lov, som parlamentet har vedtaget, vil kræve, at folk skal have et vaccinepas for at komme ind på blandt andet restauranter, caféer, biografer og fjerntog.

  I øjeblikket kan uvaccinerede personer komme ind rmed resultatet af en nylig negativ coronatest.

 4. I går kl. 21:46

  Dansk landsholdsspiller fik debut for West Ham i dramatisk opgør

  Landsholdsspilleren Emma Snerle er denne vinter skiftet fra Fortuna Hjørring til West Ham. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Landsholdsspilleren Emma Snerle debuterede søndag aften for West Ham, som spillede 1-1 med Tottenham i Englands bedste fodboldrække for kvinder.

  West Ham fik udlignet til allersidst, da Kate Longhurst headede bolden i mål to minutter inde i dommerens tillægstid. På daværende tidspunkt var Emma Snerle blevet skiftet ud.

  Den tidligere Fortuna Hjørring-profil spillede de første 67 minutter af London-opgøret.

  Forinden var gået en chancefattig kamp, hvor kampens første mål kom i begyndelsen af anden halvleg, da Hawa Cissoko begik straffespark.

  Tottenhams Rosella Ayane scorede fra pletten, inden samme Cissoko kort efter blev vist ud for et klodset frispark midt på banen.

  Med en spiller mindre på banen blev opgaven ikke lettere for Snerle og West Ham, der gennem opgøret havde svært ved at spille sig frem til chancer.

  Først i dommerens tillægstid nåede West Ham frem til noget farligt, da en høj bold kom i feltet, som Kate Longhurst flot sendte i mål.

  Med det uafgjorte resultat er West Ham nu ubesejret i fem kampe, og de ligger fortsat placeret som nummer otte ud af 12 i kvindernes bedste række. Tottenham ligger nummer fire.

 5. I går kl. 21:34

  Real Madrid vinder den spanske Super Cup

  Real Madrid vandt søndag aften den spanske Super Cup i fodbold, da de slog det forsvarende mesterhold, Athletic Bilbao, i denne sæsons finale, som blev spillet i Riyadh i Saudi-Arabien.

  Luka Modric scorede kampens første mål kort før pausen, da han fik et fint oplæg fra Rodrygo, som han udnyttede til at sætte en velplaceret afslutning i nettet.

  I begyndelsen af anden halvleg lavede Karim Benzema kampens sidste mål, da han sikkert satte et straffespark i mål.

  Athletic Bilbao fik muligheden for at komme tilbage i kampen kort før tid, men Thibaut Courtois fik en fod på et straffespark fra Raul Garcia.

  Derfor endte kampen 2-0 og Real Madrid kunne juble over, at de for 12. gang i historien vandt den spanske Super Cup i fodbold.

 6. I går kl. 21:13

  Natten byder på hård vind og forhøjet vandstand i dele af landet

  Vi går en blæsende nat i møde, forudser Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, der varsler om vindstød af stormstyrke nogle steder i landet i løbet af natten.

  - Det er vinden, man skal tage sig i agt for i nat – det er i særdeleshed i Nordjylland og på Nordøstsjælland og Bornholm, at det bliver mest blæsende. Jeg forventer hård vind og kraftige vindstød, siger vagthavende meteorolog Anja Bodholdt.

  I Nordjylland, på Sjællands nordkyst og på Bornholm, kan vindstødene nå stormstyrke i løbet af natten, forklarer hun.

  Vindstyrken aftager midt på natten i Nordjylland og i morgen tidlig i resten af landet.

  DMI varsler samtidig forhøjet vandstand flere steder på Nordfyn og nordkysten af Sjælland samt i Isefjorden og Roskilde Fjord. Vandstanden ventes at toppe i morgen tidlig.

 7. I går kl. 20:19

  Tysk domstol stopper arbejde på Femern-tunnelen

  En tysk domstol har sat en midlertidig stopper for dele af gravearbejdet i den tyske ende af Femern-forbindelsen.

  Det skriver Flensborg Avis.

  Det er Tysklands øverste domstol i administrative spørgsmål, Bundesverwaltungsgericht i Leipzig, som har truffet afgørelsen.

  Domstolen har ifølge avisen Schleswig-Holsteinische Zeitungsverlag (SHZ) fulgt en klage fra en borgergruppe over forbindelsen.

  Borgergruppen søgte torsdag om at få gravearbejdet ved en række fredede rev på linjeføringen midlertidigt stoppet, indtil en domstol vil have taget stilling til en begæring fra gruppen om cirka tre måneder.

  Det er denne ansøgning, som domstolen har godkendt.

  Afgørelsen betyder, at der indtil videre ikke må graves ved revene.

 8. I går kl. 19:46

  Ungarn holder sig inde i EM-varmen efter vildt drama

  Dominik Máthé scorede kampens sidste mål. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

  Det blev først afgjort til allersidst, da Ungarn vandt med 31-30 over Portugal ved EM i håndbold.

  Med få sekunder igen scorede Dominik Máthé det afgørende mål og fik de 20.000 tilskuere til at bryde ud i vild jubel på hjemmebanen i Ungarn.

  Med sejren har Ungarn fortsat fine muligheder for at gå videre til mellemrunden ved EM, selvom de tabte deres første kamp ved slutrunden til Holland.

 9. I går kl. 19:34

  Zoologiske haver: Besøgstal på første genåbningsdag har været over forventning

  I dag har landets zoologiske haver igen kunnet lukke dørene op for publikum, efter at have været lukket ned som en del af Folketingets forsøg på at bremse coronasmitten.

  Og både i Aalborg, Odense og København dukkede der flere op end forventet, skriver Ritzau, der har talt med de zoologiske haver.

  - Vi har haft 800 gæster, og det er meget godt, når man tænker på, hvor dårligt vejret har været, siger Henrik Vesterskov Johansen, administrerende direktør i Aalborg Zoo, til Ritzau.

  Bjarne Klausen, administrerende direktør i Odense Zoo, melder om "et pænt fremmøde".

  Hos Københavns Zoo har man heller ikke oplevet, at gæsterne er blevet skræmt af krav om mundbind, lyder det.

 10. I går kl. 18:43

  Joe Biden kalder gidseltagning i synagoge for 'terrorhandling'

  Gidseltagningen i en synagoge i Texas i går var en "terrorhandling".

  Det siger USA's præsident, Joe Biden, ifølge Reuters.

  Han tilføjer, at der endnu ikke er nok information om, hvorfor manden tog gidsler i synagogen i byen Colleyville, Texas.

  Præsidenten uddyber ikke, hvorfor han anser gidseltagningen som en terrorhandling, skriver Ritzau.

  FBI har nu identificeret manden bag terrorhandlingen som den 44-årige britiske statsborger Malik Faisal Akram, skriver BBC. Akram er afgået ved døden, mens det ikke umiddelbart står klart hvordan.

  Alle fire personer, der blev taget som gidsler, slap fri i live.

 11. I går kl. 18:32

  To mænd skal i fængsel for at hugge en andens lillefinger af

  Der er i dag ved Retten i Horsens blevet afsagt dom i en sag om grov vold, der endte med en afhugget lillefinger.

  I sagen har to mænd på henholdsvis 27 og 35 år været tiltalt.

  Mens den 27-årige er endt med at få fem års fængsel, så har den 35-årige fået to års fængsel. Det skriver Ritzau.

  Horsens Folkeblad har tidligere beskrevet den voldsomme sag, der altså endte med at koste en lillefinger. Sagen fandt sted i Horsens i sommeren 2020.

  I sagen havde de to tiltalte mænd udsat en dengang 41-årig mand for grov vold ved blandt andet at hugge hans lillefinger af med en økse.

 12. I går kl. 18:00

  Bombe fra den spanske borgerkrig fundet, efter mand husker angreb fra sin barndom

  • En bombe fra den spanske borgerkrig er blevet deaktiveret i det nordøstlige Spanien. Sådan så det ud, da den blev sprængt af bomberyddere. (Foto: CIVIL GUARD-SPANISH INTERIOR MIN © Ritzau Scanpix)
  • Et billede af bomben, inden den blev detoneret. Bomberyddere sprængte bomben den 10. januar, men operationen er først blevet offentliggjort i dag. (Foto: CIVIL GUARD-SPANISH INTERIOR MIN © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Spansk politi har deaktiveret en bombe fra den spanske borgerkrig i det nordøstlige Spanien, beretter Reuters.

  Aktionen fandt sted, efter en mand fortalte at kunne huske, at et fascistisk bombefly havde kastet bomben i kommunen Maella i Zaragoza, hvor han boede som barn for mere end 80 år siden.

  Men bomben eksploderede aldrig, mindedes manden.

  Således blev et byggeprojekt på stedet sat på hold, så man med metaldetektorer kunne finde frem til den 50 kilo tunge bombe.

  Bomben blev i sin tid kastet af det italienske luftvåben, der støttede general Francisco Francos nationalistiske styrker under krigen i 1936-1939.

 13. I går kl. 17:20

  436 virksomheder er politianmeldt for svindel med coronastøtte

  Nye tal fra bagmandspolitiet viser, at 436 virksomheder lige nu efterforskes af politiet for svindel med coronastøttemidler efter at være blevet anmeldt af myndighederne.

  Tre ud af fire sager findes på Sjælland, fremgår det af tallene.

  Der er anmeldt sager for i alt 208 millioner kroner ud af de næsten 50 milliarder kroner, der er udbetalt til danske virksomheder i hjælpepakker.

 14. I går kl. 16:44

  Danmark sender millionstøtte til Ukraine

  Danmark afsætter 164 millioner kroner i støtte til Ukraine.

  Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

  Støtten har til hensigt at styrke landets modstandsdygtighed og evne til at håndtere de mange følgevirkninger af den vedvarende konflikt i det østlige Ukraine, skriver ministeriet.

  Af de 164 millioner kroner bidrager Udenrigsministeriet med 80 millioner kroner og Forsvarsministeriet, som tidligere annonceret, med 84 millioner kroner.

 15. I går kl. 16:06

  En tredje person er fængslet i drabssag i Silkeborg

  En 38-årig mand er i dag blevet varetægtsfængslet og sigtet for manddrab i sagen om et drab på en 54-årig mand på Langelinie i Silkeborg.

  Det oplyser anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

  Alle tre sigtede nægter sig skyldige.

  Offeret i sagen blev fundet død i sin lejlighed i Silkeborg i mandags. I første omgang lød det fra politiet, at der var tale om et mistænkeligt dødsfald.

  På baggrund af skaderne på liget oplyste politiet tirsdag, at den 54-årige var blevet dræbt.

 16. I går kl. 15:47

  Varslingscenter afblæser trussel om flere tsunamier i Stillehavet

  Det meddeler Stillehavets Tsunami Varslings Center, PTWC, ifølge BBC.

  Der er dog stadig risiko for stærke eller usædvanlige strømme i havet.

  Samtidig vokser bekymringen over, hvor hårdt østaten Tonga er blevet ramt.

  På en pressekonference i dag sagde den newzealandske premierminister Jacinda Ardern, at sejlbåde og store stenblokke var skyllet i land i Tongas hovedstad Nuku'alofa.

  Ifølge Ardern vil New Zealand sende et fly fra luftvåbnet til øriget for at vurdere skadernes omfang i morgen, hvis det kan gøres under forsvarlige forhold.

 17. I går kl. 15:25

  Frisk Green er tilbage i EM-lejren efter turbulente dage: 'Det har været.. anderledes'

  Målvogteren Jannick Green fik søndag for første gang under EM lov at træne med det danske herrelandshold i håndbold.

  Han har nemlig siddet ude med coronasmitte. Lørdag fik han en negativ test, men blev alligevel sendt tilbage i karantæne, da hans CT-værdi var for høj.

  Men søndag kunne en frisk Jannick Green så endelig træde ind på træningsbanen med holdkammeraterne efter nogle specielle dage.

  - Det har været en mystisk omgang. Informationerne er gået i alle retninger, så det har været.. anderledes, siger han til DR Sporten.

  Jannick Green er blevet skiftet ind i EM-truppen, så han er klar til at spille mandagens kamp mod Nordmakedonien.

 18. I går kl. 14:51

  Dansk stjerne sad over til træning ved EM, men 'ingen grund til bekymring', siger landstræneren

  Slovenerne var hårde ved Mathias Gidsel. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Mathias Gidsel trænede ikke med det danske landshold i håndbold søndag, fordi han havde brug for at hvile sig efter sejren over Slovenien lørdag.

  Det fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen til DR Sporten.

  - Han er lidt ramt efter en hård kamp lørdag. Han fik mange slag i mellemgulvet mod Slovenien, og han har lidt bøvl med maven, så han får lov at hvile sig i dag.

  Men igen grund til bekymring?

  - Ikke lige nu, nej, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

 19. I går kl. 14:15

  Danmark skifter ud i EM-truppen

  Danmark har foretaget den første udskiftning i EM-truppen.

  Fløjspilleren Johan Hansen er nemlig blevet skiftet ud med Jannick Green, der søndag trænede med landsholdet for første gang, efter han var kommet ud af coronakarantæne.

  Dermed har landstræner Nikolaj Jacobsen nu tre målmænd til rådighed resten af slutrunden.

  I alt må nationerne skifte ud seks gange i løbet af slutrunden. Der må bruges to udskiftninger i gruppespillet, to i mellemrunden og to i finalekampene.

 20. I går kl. 14:07

  DF-formandskandidater mødes i debat

  Det sker en uge inden kampvalget om formandsposten den 23. januar. Debatten er partiet selv vært for, og Hans Engell er ordstyrer.

  De fire kandidater er Morten Messerschmidt, Martin Henriksen, Merete Dea Larsen og Erik Høgh-Sørensen.

  Messerschmidt har ellers tidligere afvist at stille op i en debat mod Henriksen. Men det sker altså i dag.

 21. I går kl. 14:02

  26.169 er smittede med corona det seneste døgn

  Det sidste døgn er 26.169 personer registreret smittet med coronavirus. 10 personer er døde.

  Det viser tal fra Statens Serum Institut.

  Dagens smittetal er baseret på 187.175 PCR-test. Det svarer til en positivprocent på 13,98 procent.

  Samtidig stiger antallet af indlagte med covid-19 med 23 personer til 734. Heraf er 59 på intensiv og 41 får hjælp af en respirator.

  154 af dem er indlagt i psykiatrien - og er altså ikke indlagt på grund af corona.

  1.614 af de nye tilfælde har tidligere været smittet.

  Artiklen er rettet klokken 14.12 med tal for bekræftede tilfælde i alt og antal PCR-test.

 22. I går kl. 13:40

  Microsoft advarer om ødelæggende cyberangreb på ukrainske computernetværk

  Microsoft advarer i en udmelding om, at de har opdaget en meget destruktiv form for malware i en lang række systemer, der tilhører ukrainske regeringsorganer og organisationer, der arbejder tæt sammen med den ukrainske regering.

  Det alvorlige angreb består blandt andet i, at gerningsmændene har plantet malware, der er forklædt som ransomware, som - hvis den aktiveres af den angribende part - kan gøre det inficerede computersystem fuldstændig ubrugeligt.

  Ransomware er normalt en type malware, som låser computeren og forhindrer dig i at tilgå den, indtil man betaler en afkrævet løsesum.

  Cyberangrebet fandt sted i fredags, og det er endnu uklart, hvem der står bag angrebet, selvom det i går kom frem, at Ukraine selv mistænker en belarusisk hackergruppe.

 23. I går kl. 13:25

  Blå blok vil have genindført behandlingsgarantien med det samme

  Suspensionen af behandlingsgarantien gælder foreløbigt frem til 30. januar, men hvis det står til en samlet blå blok, så bør den genindføres med det samme.

  - Vi synes, det er på tide, at patienterne igen kan få deres behandlingsgaranti tilbage, så vi kan sikre, at flest muligt patienter kan blive behandlet, siger Sophie Løhde, der er politisk ordfører for Venstre.

  Før jul besluttede et flertal i Folketinget efter indstilling fra Epidemikommissionen at suspendere det såkaldte "udvidet frit sygehusvalg" i fire uger, fordi man ville sikre, at sygehusene havde frihed til at udnytte kapaciteten i sundhedsvæsenet bedst muligt.

 24. I går kl. 13:20

  Her forlader Novak Djokovic Australien

  Den serbiske tennisspiller fik tidligere søndag beskeden om, at han ikke måtte spille Australian Open i år.

  Det skete, efter en domstol har stadfæstede inddragelsen af hans australske visum.

  Og allerede nu er Djokovic ved at forlade landet. Det kan du se på billederne herunder.

  Novak Djokovic har vundet Australian Open ni gange tidligere.

  • Novak Djokovic ses her i Melbournes lufthavn søndag. (Foto: Loren Elliott)
  • Novak Djokovic ses her i Melbournes lufthavn søndag. (Foto: Loren Elliott)
  • Novak Djokovic ses her i Melbournes lufthavn søndag. (Foto: Loren Elliott)
  1 / 3
 25. I går kl. 12:16

  Serbiens præsident raser over Djokovic-afgørelse: 'En heksejagt'

  Tennisspilleren Novak Djokovic er søndag blevet smidt ud af Australien forud for Australian Open, da der har været bøvl og ballade omkring serberens visum, fordi han ikke er vaccineret mod coronavirus.

  Forinden er gået ti dage, hvor Djokovic ikke har været klar over, om han fik lov at forsvare sin titel ved Grand Slam-turneringen.

  Derfor gør det Serbiens præsident rasende, at afgørelsen nu ikke er faldet ud til Djokovic' fordel.

  Til mediet Russia Today siger Aleksandar Vucic.

  - De har mishandlet ham i ti dage for tage en beslutning, som de kendte fra dag ét. Det har været chikane og heksejagt mod én enkelt person. De havde et ønske om at vise, hvordan verden fungerer, og hvilke beslutninger de er i stand til at tage. Men med afgørelsen har de ydmyget både Novak Djokovic og Australien.

  - Jeg har snakket med Djokovic og fortalt ham, at vi glæder os til, at han kommer hjem. Han er altid velkommen i Serbien, lyder det fra præsidenten.

 26. I går kl. 12:15

  En milliard vaccinedoser er fordelt globalt af Covax

  Der er nu leveret en milliard vaccinedoser gennem vaccineprogrammet Covax.

  Det skriver Ritzau.

  Covax er et internationalt vaccinesamarbejde, der skal sikre corona-vacciner til de lande, som ikke selv er i stand til at distribuere vacciner på samme måde, som vi for eksempel har været i stand til det i Danmark.

  De første modtagere af doser, der kom gennem covax-programmet, var Ghana. De modtog dem i februar sidste år. Modtagerlandet af de doser, der gjorde, at programmet rundede en milliard udleverede vacciner, var Rwanda.

  Covax blev dannet i 2020 af Verdenssundhedsorganisationen WHO, vaccinealliancen Gavi og Koalitionen for Epidemiske Beredte Fornyelser.

  Chefen for Gavi, Seth Berkley, oplyser i en video på Twitter, at 90 procent af de udleverede doser er leveret til lav- og mellemindkomstlande.

 27. I går kl. 11:46

  Verdensranglistens nummer 150 får Djokovic' plads i Australien og undgår alle stjernerne

  Sådan ser Novak Djokovic' afløser ud. (Foto: JAIMI JOY © Ritzau Scanpix)

  Det bliver en forholdsvis ukendt italiener, der får lov at overtage Novak Djokovic' plads ved Australian Open.

  Salvatore Caruso er nemlig nummer 150 på verdensranglisten.

  Samtidig kan han glæde sig over, at han nok får karrierens letteste vej til at nå langt ved en Grand Slam-turnering.

  Djokovic var nemlig førsteseedet ved turneringen, og den placering i lodtrækningen overtager Caruso nu.

  I første runde skal italieneren møde serbiske Miomir Kecmanovic, som er nummer 78 på verdensranglisten.

 28. I går kl. 11:29

  Endnu et skud på stammen er med til landsholdets træning: Green er ude af isolation

  Håndboldmålvogteren Jannick Green træner søndag med det danske landshold for første gang under EM.

  Det oplyser Dansk Håndbold Forbund på Twitter.

  Green blev kort før turneringen smittet med coronavirus, men fik lørdag lov at rejse til Ungarn for at spille EM.

  Ved ankomsten blev han dog sendt tilbage i isolation, da hans CT-værdi var for høj.

  Men nu er Jannick Green altså ude af isolation for anden gang og derfor klar til at træde ind i EM-truppen.

 29. I går kl. 11:16

  Australske ministre glæder sig: Djokovic-afgørelse er i befolkningens interesse

  Den australske regering mener, at sagen omkring tennisstjernen Novak Djokovic har fået den korrekte afslutning.

  Det skriver Ritzau.

  Både premierministeren og immigrationsministeren bifalder rettens endelige afgørelse om at tage Novak Djokovic' australske visum fra ham, dagen før tennistuneringen Australian Open går i gang.

  - Beslutningen blev truffet af sundhedsmæssige og sikkerhedsmæssige årsager og for at opretholde ro og orden, hvilket var i befolkningens interesse, siger Scott Morrison ifølge The Age i en udtalelse.

 30. I går kl. 10:21

  Dronningen hyldes i musical med nedslag fra hendes liv

  En musical, der får premiere i sommeren 2023 og hedder "Margrethe", skal fortælle historien om dronning Margrethes liv.

  Musicalen kommer til at indeholde nedslag fra hele dronningens liv. Lige fra hun fødes i 1940 til nu - hvor hun kan fejre 50 år på tronen.

  Det skriver teaterselskabet Mikkel Rønnow Musicals i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

  - Dette er historien om et menneske og en dronning, hvor pligten altid vil komme i første række, lyder det i pressemeddelelsen.

  Dronning Margrethe skal spilles af fire forskellige skuespillere i forskellige aldre, og det vides endnu ikke, hvem de er.

 31. I går kl. 10:09

  Betjente rykkede ud til anmeldelse om livløs mand og blev overfaldet: 'Formentlig noget, der er sket i fuldskab'

  Fire personer bliver søndag stillet for en dommer ved Retten i Glostrup, hvor de sigtes for at have overfaldet to politifolk.

  - Ifølge sigtelsen rykker politiet ud til en anmeldelse om en livløs mand. Da man kommer derud, bliver betjentene overfaldet af manden og tre andre, fortæller anklager David Haahr fra Københavns Vestegns Politi.

  De fire anholdte kommer fra Polen, og der er umiddelbart ikke noget, der tyder på, at det var planlagt.

  - Det er formentlig noget, der er sket i fuldskab, siger han.

  Ifølge sigtelsen har gerningsmændene overfaldet politifolkene med blandt andet slag, og det lykkedes dem at fravriste den ene betjent hans peberspray, som de efterfølgende brugte.

  De bliver fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling her til formiddag.

 32. I går kl. 09:45

  Tusindvis af børn søgte råd om ensomhed og selvskade i 2021

  Hos Børnetelefonen har de frivillige rådgivere haft rekordmange samtaler i 2021.

  Det oplyser Børns Vilkår, der står bag Børnetelefonen, i en pressemeddelelse.

  Rekorden skyldes især, at tjenesten har været i stand til at besvare flere henvendelser. I november blev tjenesten døgnåben, og flere frivillige er kommet til, siden det i dag i højere grad er muligt at rådgive hjemmefra.

  Der ses særligt en stigning i andelen af samtaler om ensomhed og selvskade, viser tallene fra Børns Vilkår.

  I 2020 handlede 20,8 procent af samtalerne om psykisk mistrivsel, hvilket er steget til 22,8 procent i 2021.

  Har du problemer, du gerne vil tale med en voksen om, så kan du ringe på 116 111.

 33. I går kl. 09:33

  I dag udløber coronapasset for mange

  Måske er det en god idé at tjekke coronapasset en ekstra gang, inden du vælter dig i de genåbnede muligheder i dag.

  Samtidig med at kulturlivet åbner, så udløber mange coronapas nemlig.

  Det sker, fordi nye regler, der forkorter passets gyldighed, træder i kraft i dag.

  • Passet er nu kun gyldigt i fem måneder, hvis du er tidligere smittet, eller kun har fået to stik.

  • Et negativt testsvar fra en PCR-test gælder 72 timer fra prøvetagningstidspunktet. For en lyntest er det 48 timer.

  • Hvis man har fået tredje vaccine mod corona, udløber passet ikke, da myndighederne endnu ikke har besluttet, om der skal være en udløbsdato for folk med booster-stikket.

  • Er du under 18 udløber passet ikke, hvis du har fået to stik. Det gør det til gengæld, hvis du fylder 18, og det er fem måneder siden, du fik andet stik.

 34. I går kl. 09:13

  I dag ophører en række restriktioner: Nu kan vi gå på museer og i biografen igen

  Rettelse: Det har tidligere fremgået, at forsamlingshuse genåbner. Det gør de ikke. De er - indtil videre - lukket til 31. januar.

  Fra i dag er det igen muligt at vende tilbage til eller starte sit højskoleophold, tage en tur i zoo eller tivoli og på museum.

  Og så kan vi igen - dog med et forsamlingsloft - komme i teatret og i biografen.

  I dag ophører nemlig en række af de restriktioner, der indtil nu har gjort, at ovennævnte steder har skulle holde lukket.

 35. I går kl. 08:54

  Influenzasæsonen tegner til at blive den mildeste i flere år

  En hård influenzasæson kombineret med corona ville kunne skabe "den perfekte storm" i sundhedsvæsenet.

  Sådan lød advarslen fra sundhedsminister Magnus Heunicke tilbage i september.

  Men det ser ud til, at der ikke er grund til bekymring.

  For influenzaen ligger fortsat på det laveste niveau, man har set i flere år.

  - Normalt begynder influenzaen at sprede sig i samfundet i løbet af december, og så ved årsskiftet begynder det at tage fart. Men stigningen er ikke kommet endnu. Vi ligger stadig meget lavt, siger Lasse Vestergaard, der er afdelingslæge hos Statens Serum Institut (SSI).

  Han peger på, at de fortsatte restriktioner, det øgede fokus på hygiejne og vaccinetilslutningen har haft indflydelse.

  SSI understreger dog, at det er for tidligt helt at afblæse influenzasæsonen, fordi vinteren ikke er forbi.

 36. I går kl. 08:53

  Djokovic er 'ekstremt skuffet over dommen'

  Djokovic får ikke mulighed for at vinde sin 10. titel ved Australian Open denne gang.

  En lokal domstol har stadfæstet inddragelsen af tennisspillerens australske visum søndag morgen. Den serbiske verdensetter er efterfølgende kommet med en skriftlig udtalelse.

  Det skriver The Guardian og ABC News.

  - Jeg vil nu tage mig noget tid til at slappe af og samle mig, før jeg kommer med yderligere kommentarer. Jeg er meget skuffet over dommen, skriver Djokovic.

  - Jeg respekterer domstolens afgørelse, og jeg vil samarbejde med de relevante autoriteter i forbindelse med min udrejse fra landet.

  Australian Open begynder natten til mandag og varer til og med den 30. januar.

 37. I går kl. 08:20

  Udenrigsminister Jeppe Kofod besøger fronten i Ukraine

  I denne weekend er udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i Ukraine for at vise sin støtte til landet, der synes tættere på en optrapning af konflikten med Rusland end nogensinde.

  Han skal besøge fronten og repræsentanter fra den ukrainske hær.

  - Det er den mest alvorlige situation i nyere tid. Europa er ikke sikker, hvis Ukraine ikke er sikker. Derfor er jeg taget til Ukraine for at vise min solidaritet og min støtte i den her helt vanvittige situation for dem, hvor der er en reel trussel om krig, siger Jeppe Kofod til Ritzau.

  Tidligere på weekenden var der amerikanske forlydender om, at russerne pønser på at udføre et såkaldt false flag-angreb, hvor russiske soldater udgiver sig for at være ukrainere og angriber russiske mål.

 38. I går kl. 07:59

  Novak Djokovic kan ikke deltage i Australian Open

  Novak Djokovic får inddraget sit visum og må rejse hjem, dagen før Australian Open går i gang. (Foto: PAUL CROCK © Ritzau Scanpix)

  Tennisspilleren Novak Djokovic kan ikke deltage i Australian Open, efter at en domstol har stadfæstet inddragelsen af hans australske visum.

  Det skriver Reuters og AP.

  Høringen begyndte sent lørdag aften dansk tid.

  Den enstemmige afgørelse betyder, at Djokovic mister sit visum og skal forlade Australien. En udvisning inkluderer som regel også en karantæne på tre år for indrejse til landet.

  Serberens visum blev oprindeligt annulleret den 6. januar ved ankomsten til Melbourne. Grænsekontrollen vurderede, at verdensetteren ikke havde styr på det nødvendige papirarbejde for at få lov til at rejse ind uden at være vaccineret.

 39. I går kl. 07:49

  Dagens vejr: Aftenen bringer vindstød af stormstyrke, men dagen bliver mere mild

  Drømmer man om en søndagsspadseretur med mulighed for at lufte sine nye solbriller i den lavthængende sol, så skal man tøve en kende.

  Dagen starter nemlig skyet med regn af og til, men når vi kommer til eftermiddagen, så klarer det op mod nordvest.

  Temperaturerne ligger mellem tre og syv grader. Vinden er de fleste steder ikke noget at berette om, men når vi når aftenen, tiltager vinden og sætter virkelighed bag ordene, som Erik Bertelsen skrev: Blæsten går frisk over Limfjordens vande.

  Den kommer til at sætte liv i både natur og mennesker med frisk vind til kuling fra vest og nordvest, stedvis med vindstød af stormstyrke.

  Den kraftige blæst varer ved hele natten og aftager først i løbet af mandag.

 40. I går kl. 07:26

  Tidligere senator er anholdt for drabet på Haitis præsident

  Efter seks måneder på flugt er en tidligere senator i Haiti blevet anholdt i forbindelse med drabet på landets præsident.

  Det oplyser jamaicansk politi lørdag lokal tid, skriver Reuters.

  Ekssenatoren, der blev anholdt på Jamaica, har været eftersøgt siden drabet på præsident Jovenel Moïse den 7. juli sidste år.

  Anholdelsen skete i samarbejde med internationalt politi og efter efterforskning på tværs af landegrænser.

  Moïse, der var en upopulær præsident i Haiti, blev dræbt, og hans kone blev alvorligt såret, da en gruppe på omkring mænd bragede ind i præsidentboligen og skød dem.

  Mere end 40 mennesker, herunder flere colombianere og nogle amerikanere af haitisk oprindelse er blevet anholdt i forbindelse med attentatet, skriver Ritzau.

  Drabet på præsidenten forværrede en i forvejen anspændt politisk situation i Haiti.

 41. I går kl. 07:00

  Løkke lancerer sit parti med ny hjemmeside

  Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne, har nu fået sig en hjemmeside, hvor man blandt andet kan læse om partiets grundtanker og se medlemmerne af partiets storkredse. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens nye parti, Moderaterne, er gået i luften med en hjemmeside.

  Af den fremgår det blandt andet, hvilke medlemmer de forskellige storkredse rundt om i landet har. Blandt dem er der ikke umiddelbart nogen kendte navne eller prominente politikere.

  Det var i forvejen kendt, at Jakob Engel-Schmidt er sekretariatschef og Jeppe Søe kommunikationschef i partiet.

  I en video fremgår det, at filmproducer Peter Aalbæk Jensen støtter partiet, hvor han blandt andet roser partiets vision om at "søge mod midten" og bryde med blokpolitikken.

  Den tidligere Venstre-statsminister annoncerede partiets navn grundlovsdag sidste år.

  Grundlovsdag i år vil Moderaterne holde stiftende landsmøde i Vejle og præsentere værdiprogram og kandidaterne til det næste folketingsvalg.

 42. I går kl. 06:46

  Tsunami fra vulkanudbrud i Tonga truer flere lande

  Bølger på omkring en meter nåede til den sydvestlige del af Japan tidligt søndag morgen. Som her i byen Muroto, hvor det indtil videre har sat byens både på prøve. (Foto: Kyodo © Ritzau Scanpix)

  En tsunami fra vulkanudbruddet i Tonga er nået til den nordlige spids af New Zealand og den sydvestlige del af Japan, hvor flere både indtil videre er blevet ødelagt.

  De newzealandske myndigheder opfordrer folk til at holde sig væk fra havet og kystområderne. Der er indtil videre ingen grund til at foretage evakueringer, skriver Ritzau.

  I Japan er omkring 230.000 mennesker blevet rådet til at evakuere på tværs af otte præfekturer på grund af risikoen for en tsunami, skriver Reuters.

  Bølger på omkring en meter nåede til den sydvestlige del af Japan tidligt søndag morgen.

  Det undersøiske vulkanudbrud udløste tsunamier i Tonga, der ud over New Zealand har ført til tsunamiadvarsler i en række lande.

  Udbruddet har afskåret Tonga fra omverdenen, idet at al kommunikationen er blevet afbrudt.

  Se videoen af udbruddet set fra rummet, her:

 43. I går kl. 06:27

  Fire personer frigivet efter ti timers gidseltagning i synagoge i USA

  Fire mennesker, der blev holdt som gidsler i en synagoge i Colleyville i den amerikanske delstat Texas, er blevet løsladt lørdag aften lokal tid.

  Det oplyser delstatens guvernør, Greg Abbott, på Twitter.

  De fire gidsler var fanget i mere end ti timer. Alle er sluppet fra gidselsituationen i live og er nu i sikkerhed.

  Myndigheder forhandlede gennem mange timer med manden, som de mente stod bag gidseltagningen. Ifølge en politichef er den mistænkte afgået ved døden, skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Ritzau.

  Der står ikke klart, hvordan manden døde.

  Gidseltagningen startede under en gudstjeneste, som blev livestreamet. En af gidslerne menes at være synagogens rabbiner.

  Det var forbundspolitiet FBI, der var til stede og forhandlede med manden, og det er uvist, om gidseltageren var bevæbnet.

  (Foto: (Screendump))
 44. 15. jan kl. 23:45

  Globalt vaccineprogram har leveret en milliard coronadoser

  En milliard corona-vaccinedoser.

  Så mange er nu blevet leveret via det internationale vaccinesamarbejde COVAX, der skal sikre vacciner til verdens lav- og mellemindkomstlande.

  Det oplyser organisationen Gavi, som er ansvarlig for vaccinationsprogrammet sammen med Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og Koalitionen for innovationer inden for beredskab mod epidemier (CEPI).

  Selvom milepælen på en milliard vaccinedoser er nået, er der stadig stor ulighed i adgangen til coronavaccinerne på verdensplan, skriver Reuters.

  De seneste data fra WHO viser således, at 67 procent af befolkningen i de rigere lande er blevet fuldt vaccineret, mens kun fem procent af befolkningen i de fattigere lande er fuldt vaccineret.

  Over 40 procent af verdens befolkning har endnu ikke modtaget den første dosis, skriver Reuters.

 45. 15. jan kl. 22:58

  Spanien slår Sverige, mens Rusland laver stor overraskelse mod Norge ved EM i håndbold

  Det er ikke kun i Danmarks gruppe ved EM i håndbold, der har været gang i håndbolden lørdag aften.

  I EM's gruppe E mødtes de to håndboldstormagter Spanien og Sverige, og her blev det førstnævnte, det trak det længste strå, da de vandt med 32-28. Dermed topper Spanien pulje E med fire point, mens Sverige ligger nummer to.

  Andetsteds slog Kroatien Serbien med 23-20, mens Norge på overraskende vis tabte med 22-23 til Rusland i pulje F. Dermed er det Rusland, der indtager puljens førsteplads med fire point forud for sidste spillerunde af gruppespillet.

 46. 15. jan kl. 22:36

  Specialstyrker er til stede ved gidseltagning i synagoge i Texas

  Myndigheder forhandler med en mand, som angiveligt har taget mennesker som gidsler i en synagoge i Colleyville, Texas, under en gudstjeneste.

  Det rapporterer det lokale medie Fort Worth Star-Telegram lørdag aften dansk tid.

  Ifølge CNN er forbundspolitiet FBI til stede og forhandler med manden. CNN citerer en kilde i politiet for at oplyse, at mindst fire personer bliver holdt som gidsler. En rabbiner menes at være blandt de tilbageholdne.

  Politiet i Colleyville har oplyst på Twitter, at specialstyrker er til stede ved synagogen. Borgere i området er blevet evakueret, forlyder det.

  Der er ingen meldinger om tilskadekomne ifølge avisen Dallas Morning News.

 47. 15. jan kl. 22:03

  Storspillende Danmark besejrer Slovenien og er videre fra gruppen

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  På forhånd var der lagt op til en lille gruppefinale ved EM mellem Danmark og Slovenien.

  Danskerne kunne med en sejr sikre førstepladsen i puljen og de maksimale to point med i bagagen til mellemrunden. Men Slovenien viste sig lige så stærke, som den danske trup på forhånd frygtede.

  Efter en lige indledning, hvor Danmark ikke rigtigt kunne trække fra slovenerne, lykkedes det at gå til pause foran med 16-14.

  I løbet af anden halvleg viste Danmark en god bredde, hvor blandt andre Niclas Kirkeløkke og Hans Lindberg var tilbage i den rødhvide trøje.

  Målvogter Niklas Landin spillede sig op i løbet af de sidste 30 minutter, hvor Danmark hurtigt fik øget føringen og holdt kadencen. Hullet blev større og større i anden halvleg, hvor særligt Mathias Gidsel brillerede. Han stor for syv scoringer, mens Mikkel Hansen igen blev topscorer med otte.

  Danmarks sejr på 34-23 giver en plads i mellemrunden og sikrer ligeledes førstepladsen i puljen.

  På mandag gælder det Nordmakedonien i den sidste gruppekamp for Danmark klokken 20:30.

 48. 15. jan kl. 21:15

  Ukraine mistænker hviderussisk gruppe for stort cyberangreb

  Det omfattende cyberangreb, der ramte flere statslige hjemmesider i Ukraine i går, var orkestreret af en hackergruppe med forbindelse til Hvideruslands efterretningstjeneste.

  Det er Ukraines vurdering ifølge Serhij Demedjuk, afdelingschef ved landets nationale sikkerheds- og forsvarsråd.

  Det skriver Ritzau.

  Ifølge Demedjuk er der tale om gruppen UNC1151. Han mener, at angrebet var et dække for mere destruktive handlinger bag ved scenerne.

  Cyberangrebet ramte den ukrainske regerings hjemmesider med malware. Det er skadelig software. På hjemmesiderne dukkede advarslen "vær bange og forvent det værste" op.

 49. 15. jan kl. 20:40

  Vindstød af stormstyrke og forhøjet vandstand kan være på vej

  I morgen kan vi forvente kraftigt blæsevejr og nogle steder også forhøjet vandstand.

  Det skriver Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

  I løbet af i morgen aften vil der således komme kraftige vindstød, som nogle steder når stormstyrke. Den kraftige blæst varer ved hele natten og aftager først i løbet af mandag.

  Blæsevejret sender en masse vand ind i Skagerrak og videre ned i Kattegat, hvor det her kan give anledning til forhøjet vandstand mandag morgen og formiddag.

  Det er især områderne omkring Nordfyn, Storebælt, den nordlige del af Sjælland samt den nordlige del af Øresund, som kan blive berørte af forhøjet vandstand.

 50. 15. jan kl. 20:21

  For første gang nogensinde skal en dansk dartspiller med på Pro Touren

  For første gang nogensinde får vi en dansk dartspiller at se på den største internationale dartscene.

  Den danske dartspiller, Vladimir Andersen, har nemlig lørdag aften vundet et tour-kort, der giver adgang til den bedste internationale turneringsserie, Pro Touren. Det skriver mediet dartnyheder.dk.

  Lige nu spiller danskeren finalerunden af PDC's Q-school, men selvom turneringen ikke er færdigspillet, er den danske dartspiller allerede sikret en plads blandt de 11 bedste i finalerunden. Det er nok til at sikre ham kvalifikation til Pro Touren.

  Ved indledningen af turneringen leverede Vladimir Andersen det højeste dokumenterede gennemsnit nogensinde i dansk darthistorie.

  I 2022 bliver der afholdt 28 turneringer på Pro Touren, som Vladimir Andersen altså nu har vundet adgang til at deltage i. Desuden giver det også mulighed for at kvalificere sig til en række andre store turneringer.

Mere fra dr.dk