Seneste nyt

Det Kongelige Teater er glad for de nye spilleregler fra Folketinget

 • Det Kongelige Teater er glad for de nye spilleregler fra Folketinget

  Der er fuld tilfredshed at spore hos Det Kongelige Teater over den nye aftale for rammerne for nationalscenen.

  Sådan lyder det fra teaterchef Kasper Holten.

  - Jeg er rigtig glad. Det er fantastisk vigtigt, at vi kan se fremad, for jeg tror, at der bliver en rigtig stor appetit på kunstoplevelelser, når vi igen kan samles for fuld kraft. Og så glæder jeg mig over, at det er en bred politisk ordning. Jeg er en meget glad mand, siger han.

  Aftalen om Det Kongelige Teater gælder fra 2012 til 2024.

  Seneste Nyt

 • Højesteret går imod domme i byret og landsret: Tre er frifundet for racisme - uddelte 'asylspray' på gaden

  Tre personer er i Højesteret blevet frifundet for racisme.

  Dermed går Højesteret imod både by- og landsretten.

  Højesteret mener ikke, det var en overtrædelse af straffelovens racismeparagraf, at tre mænd i 2016 uddelte flasker med "asylspray" på gågade i Haderslev, mens de fortalte, at migranter skaber sikkerhedsproblemer i landet, og at de bør udvises.

  Den såkaldte asylspray var en flaske hårlak, hvor de på spraydåsen havde skrevet "asylspray."

  Først byretten og derefter landsretten mente ellers, at paragraffen blev overtrådt.

 • Vindfølsomme køretøjer frarådes på Storebælt indtil klokken 14.00.

  På Storebælt frarådes kørsel med vindfølsomme køretøjer.

  Advarslen ventes ophævet klokken 14.00.

  Eksempler på vindfølsomme køretøjer er biler med campingvogn eller anhænger. Lastbiler med ingen eller meget let last, busser og varebiler.

 • Badmintondouble færdig i Thailand på grund af skade

  Damedoublen med Sara Thygesen og Maiken Fruergaard er ude i første runde i World Tour-turneringen Thailand Open.

  Sara Thygesen var uheldig med at blive ramt i sit venstre øje, da hun stod tæt oppe ved nettet, og hun var ikke i stand til at fortsætte.

  Sydkoreanerne Kim So Yeong og Kong Hee Yong, der er fjerdeseedede i badmintonturneringen, var foran 19-16 i første sæt, da Sara Thygesen kom til skade.

 • Tiltalt: Opsøgte læge nogle år før dødeligt overfald

  En 56-årig mand, der er tiltalt for drabet på den 58-årige læge Charlotte Asperud, fortæller, at han opsøgte hende nogle år forinden den skæbnesvangre nat i 2019.

  Det skete efter en trafikulykke tilbage i 2014, som endte med, at den nu 56-årige mand blev tvangsindlagt. Ifølge journalen var han voldelig og udadreagerende. Noget den tiltalte ikke selv husker, og han har senere klaget over forløbet.

  I retten forklarer han, at han efter forløbet fik det dårligt, og han havde svært ved at være derhjemme.

  - Jeg havde en forestilling om, at hvis jeg talte med de her mennesker, så kunne det hjælpe mig, forklarer han i retten.

  - Jeg opsøgte hende (Charlotte Asperud red.) i 2016 eller 2017, hvor jeg bankede på hendes dør. Hun smækkede bare døren i, fortæller den tiltalte.

  Den 56-årige fortæller i retten, at han slog hendes adresse op på Google. Anklageren oplyser dog, at hun havde hemmelig adresse.

 • Kofod om kritik af Trump: Tidligere foregik det i et lukket rum

  Om få timer fratræder Donald Trump som USA's præsident.

  Om det er det, der har fået udenrigsminister Jeppe Kofod (S) til at lempe på ordene i forhold til præsidentens handlinger er uvist. Men i går aftes forsøgte han at give et svar i Deadline:

  - Jeg har ligesom alle andre en holdning til præsident Trump og hans retorik. Samtidig er USA en tæt allieret til Danmark, og vi har en interesse i at arbejde sammen, sagde han.

  Tidligere er de uenigheder, der måtte have været mellem den danske udenrigsminister og den amerikanske præsident, blevet drøftet i et lukket rum. Men angrebet på kongressen 6. januar i år fik den danske udenrigsminister til at ændre linje.

  - Det er simpelthen helt uhørt af en tæt allieret, at vi ser sådan et stormløb, mennesker der bliver dræbt, ordensmagten der bliver angrebet. Og at en præsident ikke gør alt, hvad der er i sin magt for at stoppe det. Der skal vi som allierede reagere og reagere meget klart, siger Jeppe Kofod.

 • Færre unge smittes med corona - nu er der mest smitte blandt 50-årige

  Nu er der ikke længere mest smitte blandt de unge i 20'erne men blandt personer i 50'erne, viser en opgørelse fra Statens Serum Institut.

  Tallene dækker udelukkende tal for pcr-test, og omfatter derfor ikke lyntest. Her bliver alderfordelingen på de smittede ikke oplyst. så det kan ikke udelukkes, at de unge i højere grad vælger lyntest, er meldingen fra SSI.

  Den seneste uge har der været 7.300 smittetilfælde, og her tegner de 50-59-årige sig for 1.140 smittetilfælde. Det svarer til knap 16 procent af alle tilfælde.

  Siden pandemiens start har der været flest smittetilfælde i aldersgruppen 20-29 år som står for hvert femte tilfælde.

 • Dansk back er tvivlsom mod Qatar ved VM i håndbold

  Herrelandsholdet i håndbold må sandsynligvis undvære backen Jacob Holm i den første mellemrundekamp ved VM i morgen mod Qatar.

  Han forstuvede sin fod i mandags og var ikke med i gårsdagens sejr over Argentina, og er sandsynligvis heller ikke med mod Qatar:

  - Det går fremad, men han er nok ikke aktuel til i morgen, men så håber vi derefter at have ham med, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

  Han har ingen planer om at ændre i den danske 20-mands trup forud for kampene i mellemrunden, hvor Danmark ud over Qatar også skal møde Japan og Kroatien.

 • Beijing lukker delvist ned efter smitteudbrud

  Kinas hovedstad, Beijing, lukker delvist ned, efter der i dag er fundet syv nye coronatilfælde i byen.

  1,6 millioner indbyggere i den sydlige bydel, Daxing, må ikke forlade byen, medmindre de har fået tilladelse af myndighederne og kan fremvise en negativ coronatest.

  Pandemiens første epicenter, Wuhan, blev endda kaldt 'det sikreste sted i verden'.

  Nu er der indført lockdown i flere regione. Ifølge myndighederne er der registreret 103 nye smittetilfælde i dag.

 • EU-chefer ser frem til at Joe Biden overtager præsidentposten

  - Efter fire lange år har Europa igen en ven i Det Hvide Hus, siger EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen ved en plenarsamling i Europa-Parlamentet.

  Det siger hun på dagen, hvor demokraten Joe Biden overtager præsidentposten i USA efter Donald Trump.

  Ursula von der Leyen glæder sig blandt andet over, at USA med Joe Biden ved roret vil genindtræde i klimaaftalen fra Paris.

  EU-præsident Charles Michel siger, at der er mulighed for at revitalisere det transatlantiske forhold, som har lidt stor skade de seneste fire år.

 • Rumænere skal i fængsel og får indrejseforbud i seks år for at vise falske corona-tests ved grænsen

  Det koster dyrt ikke at have papirerne i orden, når udlændinge forsøger at rejse ind i Danmark.

  Det har fire rumænske mænd måtte sande. De fire i alderen 20-30 år er blevet straffet med 80 dages fængsel, en udvisning af landet og et indrejseforbud i seks år ved retten i Sønderborg, fordi de fremviste falske corona-tests ved grænsen.

  Det skriver anklagemyndigheden i Syd- og Sønderjylland på Twitter.

  De danske myndigheder kræver, at alle udlændinge fremviser en negativ coronatest, før de må rejse ind i landet, og politiet laver løbende stikprøvekontroller.

  Der er oprettet lyntestcentre i Tyskland inden grænsen, så det er muligt at få lavet en test inden indrejse.

 • Sådan kan du se Danmarks næste VM-kampe i mellemrunden

  I går vandt de danske håndboldherrer sikkert 31-20 mod Argentina. Det var Danmarks tredje sejr på stribe i tre kampe.

  Indtil videre har Mikkel Hansen og co. gjort rent bord ved VM, og derfor kan det danske landshold nu tage maksimumpoint med videre til mellemrunden, hvor Japan, Qatar og Kroatien venter, som Danmarks næste modstandere.

  I morgen møder de danske herrer Qatar i første mellemrundekamp, som kan ses på TV2. Det samme gælder lørdagens kamp mod Japan.

  Danmarks sidste og potentielt afgørende mellemrundekamp mod Kroatien spilles på mandag kl. 20.30. Kampen kan ses direkte på DR1 og DRTV.

 • Alibaba-stifter viser sig offentligt efter flere måneders fravær

  Jack Ma,medstifter af Alibaba Group. (Foto: Charles platiau © Scanpix)

  Efter næsten fire måneders fravær - og et ton af spekulationer - har den kinesiske milliardær og Alibaba-stifter Jack Ma igen vist sig i offentligheden.

  Selvom det stadig er uvist præcis, hvor Kinas nok mest kendte forretningsmand befinder sig, dukkede han i går op i en livestream af et event, hvor han holdt tale for en række lærere, skriver finansmedierne Bloomberg og Financial Times.

  Jack Ma har ikke vist sig offentligt siden oktober, kort før selskabet Ant Group - ledet af Ma - efter planen skulle børsnoteres. Det blev dog blokeret af de kinesiske myndigheder, og siden er spekulationerne om Ma’s fravær taget til.

 • Opholdsforbud forlænges på Christiania til 27. januar

  Det midlertidige opholdsforbud i Pusher Street og Green Light District på Christiania forlænges til og med 27. januar 2021.

  Forbuddet gælder fra klokken 10 til midnat for at forhindre smittespredning med covid-19.

  Hvis opholdsforbuddet ophæves, vurderer Københavns Politi, at der er stor risiko for, at mange igen vil samles i området, så de gældende restriktioner og anbefalinger ikke kan overholdes.

  Gå- og løbeture samt hundeluftning, som betegnes som almindelig færden, er stadig tilladt i området.

 • Læge dræbt i Nordsjælland: 56-årig tiltalt erkender vold med døden til følge

  Den nu 56-årige mand, som i dag i Retten i Helsingør sidder tiltalt for drabet på lægen Charlotte Asperud, erkender vold med døden til følge.

  Det er netop kommet frem i retten. Han nægter dog drab, som han er tiltalt for.

  Derudover nægter han brandstiftelse på to sommerhuse i 2012 og 2019.

  Den 58-årige læge blev for knap to år siden overfaldet i sit hjem i Tisvildeleje, hvor hun modtog mellem 19 og 20 slag med et koben eller en lignende genstand.

  Hun døde senere af sine kvæstelser.

  Anklagemyndigheden mener, at den 56-årige er så farlig, at de har nedlagt påstand om, at han skal idømmes forvaring, der er en tidsubestemt straf.

 • Bestil og hent dine bøger på biblioteket er en succes på flere biblioteker under coronanedlukningen

  Hvis du er løbet tør for læsestof under coronanedlukningen, så afhænger din adresse af, om du kan tanke op med friske bøger fra biblioteket. Der er nemlig stor forskel fra kommune til kommune.

  Danmarks Biblioteksforening anslår, at omkring halvdelen af landets kommuner har en eller anden form for bestil og hent-ordning på bøger.

  Et af stederne er Stevns kommunes biblioteker, og det bliver benyttet så meget, at antallet af reserveringer er mere end fordoblet, fortæller biblioteksleder May-britt Dichmann.

  Det er blandt andet børnefamilierne, der benytter sig af bestil og hent-ordningen.

  - Vi har familier, der ringer ind og beder om hjælp til at finde forskelligt børnemateriale, og så pakker vi en pose til dem, siger May-britt Dichmann.

  I Holbæk kommune må læserne nøjes med de digitale tilbud, her er de lokale smittetal nemlig stadig for høje til at åbne op for afhentning.

 • Irans Rouhani opfordrer Joe Biden til at vende tilbage til atomaftale

  Irans præsident, Hassan Rouhani, opfordrer USA's kommende præsident, Joe Biden, til igen at forpligte sig over for atomaftalen, som USA sammen med en række andre stormagter indgik med Iran i 2015.

  Det har han sagt i en tv-transmitteret tale til sine ministre.

  Aftalen blev underskrevet af USA's daværende præsident, Barack Obama, samt Kina, Frankrig, Storbritannien og Tyskland - alle permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd.

  Aftalen skulle sikre, at Iran ikke ville udvikle atomvåben, og at atomprogrammet kun blev brugt til civile formål. Til gengæld ville en lang række internationale sanktioner mod Iran blive ophævet.

 • Statens Serum Institut finder det meget problematisk, at Danmark får færre vacciner end lovet

  Statens Serum Institut (SSI) kalder det stærkt problematisk, at Danmark ikke får så mange coronavacciner som lovet fra vaccineproducenten Pfizer/BioNTech.

  - Vi har med meget kort varsel fået at vide, at leveranceplanerne er ændret, siger vicedirektør Ole Jensen til Ritzau.

  - Vi har lidt svært ved at forstå, at omlægninger i produktionen påvirker leverancerne, da de vacciner, vi skulle modtage nu, er produceret på et tidligere tidspunkt. Vi har lidt svært ved at se, hvordan tingene hænger sammen, siger han.

  Meldingen fra Pfizer betyder, at cirka 50.000 færre danskere end planlagt bliver færdigvaccineret her i første kvartal.

 • Plejehjemsansat er smittet med britisk coronavariant

  Endnu et plejehjem er blevet ramt af smitte med coronavirus.

  Denne gang er en medarbejder på Fuglsangsø Centret i Herning blevet smittet med den britiske variant af virusset.

  Plejecentret har selv delt nyheden i håb om, at pårørende vælger at begrænse deres besøg i denne uge.

  Alle beboere og medarbejdere er blevet testet én gang – indtil videre er ingen testet positive.

 • Klager kan forsinke Vollsmose-nedrivninger i årevis

  Nedrivningen af 1.000 almene familieboliger i Odense-bydelen Vollsmose kan ende med at blive forsinket i årevis, hvis opsagte beboere nægter at flytte.

  Efter planen skal de første etageejendomme i Bøgeparken rives ned til november, men ifølge DR Fyns oplysninger vil flere lejere have deres opsigelse prøvet ved domstolene. Og det kan trække ud i årevis.

  - Det kan sagtens tage mindst to år, hvis en sag skal igennem både boligretten og landsretten. Og mens sagerne behandles, kan beboerne i ejendommen blive boende, siger advokat Morten Tarp.

  Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup har bedt boligminister Kaare Dybvad (S) om at gribe ind.

 • Line Barfod bliver Enhedslistens borgmesterkandidat i København

  Det tidligere mangeårige folketingsmedlem Line Barfod bliver Enhedslistens borgmesterkandidat ved kommunalvalget i november.

  Det skriver Enhedslisten København i en pressemeddelelse.

  Et stort flertal af Enhedslistens medlemmer i København har ved en vejledende urafstemning peget på Barfod, skriver partiet.

 • 157 coronasmittede er fundet ved lyntest

  I går blev der fundet 157 tilfælde af coronasmitte blandt 23.300 personer, der fik taget en lyntest. Det udløser en positivprocent på 0,67.

  Det oplyser de private testudbydere Falck, SOS International, Carelink og Copenhagen Medical.

  Det er sjette dag i træk, at positivprocenten er under 1,0.

  Langt de fleste positive er registreret hos Falck, der har fundet 105 smittede blandt 13.977 prøver.

  Fra 1. februar lukker Falck sine 49 lyntestcentre, fordi virksomheden har tabt en ny udbudsrunde.

 • Trump benåder sin tidligere rådgiver

  Stephen Bannon (tv.) ses her med Donald Trump. (Foto: Carlo Allegri © Scanpix)

  På vej ud af døren fra Det Hvide Hus har Donald Trump udstedt en række benådninger, herunder til sin tidligere rådgiver Steve Bannon, rapperen Lil Wayne og en fundraiser for Det Republikanske Parti.

  Udover de tre har præsidenten benådet 70 personer og har sløjfet straffen for yderligere 70 personer, meddeler Det Hvide Hus.

  Steve Bannon, der både fungerede som strateg for Trumps kampagne i 2016 og rådgiver, blev i sommer anholdt og sigtet for at have svindlet med midler fra en kampagne, der skaffede penge til at bygge muren på grænsen mellem USA og Mexico.

 • Vi får i første kvartal mindst 85.000 færre vacciner fra Pfizer

  Danmark vil i første kvartal få ti procent færre vacciner af Pfizer end planlagt.

  Det betyder mellem 85.000 og 100.000 færre vaccinationdoser og mellem 42.000 og 50.000 færre vaccinerede danskere, oplyser Statens Serum Institut.

  I sidste uge meldte Pfizer, at der ville komme færre vacciner i denne uge til Danmark på grund af en ombygning på firmaets fabrik i Belgien.

  I den forbindelse lød det dog samtidig fra Pfizer, at det lovede antal vacciner ville blive leveret i første kvartal, men det har altså ikke vist sig at være tilfældet for Danmark.

 • Biden tages i ed i Washington, mens Trump flyver til Florida - følg præsidentindsættelsen fra klokken 14.00

  Donald Trump forlader Washington, før Joe Biden indtager Det Hvide Hus. (Photos by JIM WATSON and Angela Weiss / AFP) (Foto: Jim WATSON © Scanpix)

  Når Joe Biden omkring klokken 18.00 dansk tid tages i ed som USA's 46. præsident ved indsættelsesceremonien i Washington, bliver det med deltagelse af tidligere præsidenter som George W. Bush, Bill Clinton og Barack Obama.

  Præsident Donald Trump har allerede meldt ud, at han ikke deltager. Det gør vicepræsident Mike Pence derimod.

  Trump har i stedet inviteret støtter og medarbejdere til en afskedsceremoni på flyvestationen Andrews Air Force Base nær Washington, nogle timer før Joe Biden tages i ed.

  Herefter stiger Trump om bord på Air Force One en sidste gang og flyver til Florida, hvor han fremover skal bo i sin ejendom Mar-a-Lago.

  Du kan følge præsidentindsættelsen fra klokken 14.00 på dr.dk og fra klokken 16.00 på DR1.

 • Onsdag bliver en lun regnvejrdag

  Vi får en dag med regn til hele landet i de første mange timer. I eftermiddag kan det dog holde tørt i den sydøstlige del af landet.

  Mange steder vil der falde omkring 15 millimeter regn i løbet af dagen, og temperaturen vil ligger mellem 5 og 8 grader i dag. Vinden tager til i styrke, så den vil være jævn til hård fra syd og sydvestlig retning.

  Langs Vestkysten er der varslet op til kuling. I aften og nat holder temperaturen sig mellem 4 og 7 grader.

 • Britisk coronavariant er nu fundet i mindst 60 lande

  Den britiske coronavariant, kendt som B117, har spredt sig til mindst 60 lande over hele verden, siden den blev opdaget i efteråret, oplyser Verdenssundhedsorganisationen WHO.

  Det er ti flere lande end for en uge siden.

  Samtidig er den sydafrikanske coronavariant nu blevet opdaget i 23 lande, oplyser organisationen.

  Begge varianter vurderes at være markant mere smitsomme end de hidtil kendte typer af coronavirus.

  Den britiske variant blev første gang påvist i Storbritannien i september, hvor den mistænkes for at stå bag en eksplosiv smittestigning de seneste måneder.

 • Joe Biden og Kamala Harris mindes dem, der er døde under coronapandemien

  USA's kommende præsidentpar og vicepræsidentpar ved Lincoln Memorial. Fra venstre Douglas Emhoff, kommende vicepræsident Kamala Harris, Jill BIden og kommende præsident Joe Biden. (Foto: Chip SOmodevilla © Scanpix)

  USA's kommende præsident, Joe Biden, og hans vicepræsident, Kamala Harris, førte an i en mindehøjtidelighed i hovedstaden Washington D.C. til ære for de mere end 400.000 amerikanere, der har mistet livet under coronapandemien.

  I sin tale ved Lincolm Memorial sagde Biden, at "vi må mindes de døde. Det er nogle gange svært at gøre, men det er sådan vi heles. Det er vigtigt at gøre det som én nation".

  Bidens tale indledte adskillige mindehøjtideligheder i byer over hele USA.

  I New York City blev Empire State Building lyst op til ære for de døde. Det samme gjorde den ikoniske Space Needle i Seattle.

 • 25.000 soldater skal forhindre uro ved Joe Bidens indsættelse

  USA's forbundspoliti, FBI, har sat alt ind for at forsvare sig mod planlagte demonstrationer i aften dansk tid, når Joe Biden bliver indsat som USA´s 46. præsident, skriver BBC.

  FBI har det overordnede ansvar for sikkerheden på dagen, men bliver styrket af Nationalgarden og politiet i Washington D.C.

  I alt er 25.000 soldater fra Nationalgarden blevet indkaldt op til indsættelsen. Til sammenligning var der 8.000 soldater fra Nationalgarden til Donald Trumps indsættelsesceremoni, skriver BBC.

  USA's forsvarsministerium, Pentagon, har givet tilladelse til, at flere af soldaterne foran kongresbygningen er bevæbnet.

 • Schmeichel og Leicester overtager førstepladsen i Premier League

  Leicester fortsætter med at drille mastodonterne i England, og i det næste døgn kan Kasper Schmeichel og holdkammeraterne endda sole sig på Premier Leagues førsteplads.

  Det blev en kendsgerning med tirsdagens hjemmesejr på 2-0 over Chelsea. Den sendte Leicester på førstepladsen med 38 point for 19 kampe foran Manchester United med 37 point for 18 kampe.

  Det var allerede efter fem minutter, at Leicester grundlagde sejren med en scoring af Wilfred Ndidi. James Maddison stod for Leicesters 2-0-mål.

  Chelseas danske forsvarsspiller Andreas Christensen sad på bænken hele kampen.

  Kasper Schmeichel og Leicester kan minimum et døgn nyde førstepladsen i Premier League. (Foto: Rui Vieira / POOL © Scanpix)
 • Coronasmitte forlænger restriktioner i Tyskland

  Tyskland forlænger coronatiltag frem til midten af februar. Der vil komme strengere krav om at bære mundbind i butikker og i offentlig transport, og skolerne holder lukket til 14. februar.

  Det meddelte Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, efter et møde med de tyske delstaters politiske ledere her til aften.

  Det skriver nyhedsbureauerne dpa og Reuters ifølge Ritzau.

 • Partiledere indkaldt til møde for status på vaccinationer

  Lederne af Folketingets partier er blevet indkaldt til et møde i morgen.

  På dagsordenen er der så vidt vides kun et enkelt emne: status på vaccinationer.

  Det oplyser Kristian Thulesen Dahl, der er formand for Dansk Folkeparti, i en sms til Ritzau.

  Mødet bliver virtuelt, og det begynder efter planen klokken 16.15.

 • Trump i afskedstale: 'Jeg vil gøre det klart, at den bevægelse, vi har startet, kun lige er begyndt. Der er aldrig set noget magen til'

  - I den her uge indsætter vi en ny regering og beder for dens succes, siger Trump også. (Foto: Carlos Barria © Scanpix)

  Den afgående amerikanske præsident, Donald Trump, siger i en afskedstale på Det Hvide Hus' officielle YouTube-profil, at han gennem sin præsidentperiode har kæmpet for USA på den måde, han fandt bedst.

  - Jeg har kæmpet for USA, og hvad USA står for. Det er tryghed, stolthed og frihed. Nu giver jeg magten videre til en ny regering, men jeg vil gøre det klart, at den bevægelse, vi har startet, kun lige er begyndt. Der er aldrig set noget magen til.

  Der er i øjeblikket lagt begrænsninger på Trumps egen YouTube-profil, som betyder, at der ikke kan lægges nyt materiale op.

  Hele afskedsvideoen, der er knap 20 minutter lang, kan ses her.

 • Tredje danske VM-sejr på stribe

  De danske håndboldherrer besejrer Argentina 31-20 ved VM.

  Det er den tredje danske sejr af tre mulige, og dermed vinder Danmark sin indledende gruppe.

 • FBI og Pentagon fjerner 12 soldater inden indsættelsesceremoni: Havde forbindelse til højreekstremistiske miljøer

  12 soldater, som skulle have arbejdet ved indsættelsesceremonien af Joe Biden i morgen, er blevet fjernet fra opgaven efter anmodning fra FBI.

  Det oplyser Pentagon ifølge nyhedsbureauet AP.

  Ifølge AP er det blevet påvist, at samtlige 12 soldater enten har forbindelser til højreekstremistiske militiagrupper eller har postet ekstreme holdninger på nettet.

  Det er uvist, om de 12 er blevet fyret, eller om de blot er blevet undtaget fra netop denne opgave.

 • Bidens sikkerhedsminister vil slå ned på hjemlig ekstremisme

  USA's ministerium for indenlandsk sikkerhed vil fremover kunne indsamle oplysninger om trusler fra yderliggående personer og grupper "på en upolitisk og upartisk måde".

  Sådan lyder det fra Alejandro Mayorkas, der er nomineret som minister for indenlandsk sikkerhed af den kommende præsident, Joe Biden.

  - Truslen fra hjemlig ekstremisme er en af de største udfordringer, som ministeriet for indenlandsk sikkerhed står overfor, siger Mayorkas ifølge Ritzau.

 • Over 400.000 døde med coronavirus i USA

  På St. Mary Medical Center i Apple Valley i Californien har man taget telte i brug på sygehusets parkeringsplads for at tage sig af det stigende antal coronapatienter. (Foto: Mike Blake)

  Nu er over 400.000 mennesker døde med coronavirus i USA siden coronaudbruddets begyndelse.

  Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University.

  Det amerikanske sundhedsministerium bekræftede den 29. februar 2020, at landet havde registreret sit første bekræftede coronadødsfald, skriver Ritzau.

 • Kontakttal for britisk mutation er 0,82 - og ikke 1,16, som det blev meldt ud i eftermiddags

  Kontakttallet for den britiske variant, B117, er tirsdag 0,82 - og ikke 1,16, som det tidligere blev meldt ud i dag.

  Det oplyser Camilla Holten Møller, der er læge ved Staten Serum Institut (SSI) og medforfatter til en rapport om mutationen, til både Ritzau og TV2.

  Til Ritzau skriver Camilla Holten Møller i en mail til Ritzau, at tallet er behæftet med "fortsatte usikkerheder".

  DR har været i kontakt med Statens Serum Institut.

  Her oplyser afdelingschef Tyra Grove Krause, at tallet er 0,82.

  - Men der er stadig usikkerhed omkring det tal, skriver hun.

  Opdateret klokken 22.12, efter at DR Nyheder har fået svar fra SSI.

 • Falck tabte udbud og lukker sine 49 lyntestcentre fra februar

  Falck lukker sine 49 lyntestcentre i hele landet fra 1. februar.

  Det sker, efter at Falck tabte den nye udbudsrunde til Carelink og SOS International.

  De to virksomheder bliver de eneste, der skal levere lyntest på det offentliges regning.

  - Det er vi kede af, men vi har kunne se på de priser, der er budt ind, at vi slet ikke kunne være med, siger ambulancedirektør hos Falck, Jørgen Mieritz.

 • Danmark får kun halvdelen af de lovede vacciner i denne uge - styrelse ændrer på vaccineplan

  BioNTech-Pfizer kan kun levere halvt så mange vacciner til Danmark, som de havde lovet i denne uge.

  Også de kommende uger vil leverancen af vacciner være 'ujævn', så Danmark modtager færre vacciner.

  Det betyder, at Sundhedsstyrelsenjustere på den planlagte udrulning af vaccinationsprogrammet.

  Der bliver holdt fast i den prioriterede rækkefølge. Plejehjemsbeboere, der blev vaccineret i uge 52 og 53, vil få andet stik.

  - Derudover er der nogle borgere, som allerede har bestilt vaccinationstid i næste uge, som så vidt muligt også vil blive vaccineret. Vi vurderer herudover i starten af næste uge, om der vil være overskydende doser til andre målgrupper.

  Det skriver styrelsen i pressemeddelelsen.

  I alt bliver der leveret 35.100 doser, som er cirka halvdelen af den lovede leverance.

 • Kroatien slår Qatar og åbner for dansk dukseplads

  Hvis Danmarks håndboldherrer i aften lever op til favoritværdigheden og besejrer Argentina i sidste gruppekamp, sikres førstepladsen i den indledende gruppe ved VM.

  Men en sejr vil samtidig sende Danmark til tops fra start i mellemrunden. Det kan danskerne delvist takke Kroatien for.

  Kort før Danmarks kamp vandt kroaterne med 26-24 over Qatar og tog dermed førstepladsen i gruppe C - gruppen, der parres med Danmarks gruppe i mellemrunden.

  I mellemrunden er de tre bedste mandskaber fra hver gruppe med, og med en sejr over Argentina vil Danmark ligge øverst med fire point.

  Kroatien tager tre point med fra den indledende gruppe, mens Qatar må nøjes med to.

 • ’Raus!’ Her bliver spanier sendt på bænken af dansk dommer

  Den danske VM-dommer Mads Hansen havde ingen problemer med det tyske, da han kort før pausen gav spanske Alex Dujshebaev en udvisning i Spaniens sejr på 36-30 over Tunesien. Du kan se episoden nederst.

  Spanien sikrer sig med sejren førstepladsen i gruppe B og er dermed klar til mellemrunden med tre point.

  I Danmarks gruppe sikrede Bahrain en plads i mellemrunden med en 34-27-sejr over Congo.

  Kroatien vandt 26-24 over Qatar i gruppe C, og dermed tager kroaterne tre point med videre til gruppen i mellemrunden, som udover Kroatien kommer til at bestå af Danmark, Argentina, Bahrain, Qatar og Japan.

 • Thailandsk kvinde får 43 års fængsel for at fornærme kongen

  Anchan Preelert forlader retten efter at have fået 43 års fængsel for majestætsfornærmelse. (Foto: STRINGER © Scanpix)

  En thailandsk kvinde er blevet idømt 43 års fængsel for at kritisere landets kongelige familie.

  Det er den hidtil strengeste straf for at fornærme kongehuset i Thailand, skriver BBC.

  Den 63-årige kvinde lagde links op på sociale medier til lydfiler fra en podcast. der kritiserede kongen.

  Thailand genindførte sidste år en stram lov, der kan udløse lange fængselsstraffe for majestætsfornærmelse.

  Det skete for at få bugt med demonstrationer, der kræver ændringer af monarkiet.

 • Republikansk Senats-leder mener, at gerningsmænd bag stormløbet på Kongressen blev 'provokeret' og 'fodret med løgne' af Trump

  Mitch McConnell understreger, at indsættelsen af Joe Biden skal foregå fredeligt. (Foto: Brendan SMIALOWSKI © Scanpix)

  Gerningsmændene bag stormløbet på Kongressen blev "fodret med løgne" af præsident Donald Trump.

  Det mener den republikanske leder i Senatet, Mitch McConnell.

  - De blev provokeret af præsidenten og andre magtfulde personer, og de forsøgte at bruge frygt og vold til at stoppe en procedure i den føderale regering, siger han ifølge nyhedsbureauet AP.

  Det er ifølge AP første gang, at den tidligere Trump-støtte så åbenlyst tager afstand fra præsidentens ageren i sagen.

 • Callcenter med 700 medarbejdere skal styrke smitteopsporing

  Et nyt callcenter med 700 medarbejdere fra ATP skal hjælpe med smitteopsporing.

  Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

  Det sker i en erkendelse af, at smitteopsporingen har været for svag.

  - Smitteopsporingen har ikke fungeret godt nok og kunne i december ikke følge med smitteudviklingen, lyder det fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

  - Vi rykker nu med en markant skærpelse af smitteopsporingen, så den reelt vil være parat til at løfte denne vigtige del af epidemikontrollen fremover.

  Medarbejderne bliver ansat i nyoprettede, midlertidige stillinger, der efter planen skal placereres i Udbetaling Danmark under ATP.

  Det oplyses ikke, hvor i landet callcenteret skal ligge.

 • Ellemann er lun på idé om gradvist at åbne for udeliv for vaccinerede og folk med antistoffer

  Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, støtter idéen om at åbne for dele af samfundet, eksempelvis restauranter, for personer, der er blevet coronavaccineret eller har påvist antistoffer.

  - Jeg synes, at når vi har fået ordentligt styr på den britiske variant og virus i det hele taget, og vaccinearbejdet er nået længere, må det være sådan, at vi ikke behøver at vente med at åbne samfundet, for de, der er vaccineret, de der har været syge, eller de der er dokumenteret raske.

  Statsminister Mette Frederiksen (S) afviser dog umiddelbart forslaget. Blandt andet fordi det ikke er dokumenteret, om man kan smitte, selvom man er vaccineret.

 • SSI-direktør: Kontakttallet skal være på 0,6 eller lavere, hvis britisk virusmutation skal slås ned

  Kontakttallet er på en uge faldet fra 0,9 til 0,6, hvilket tyder på, at coronasmitten er aftagende.

  Og det skal forblive på 0,6 eller helst være endnu lavere, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at bekæmpe væksten i den britiske virusmutation.

  Det siger direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum, til Ritzau.

 • Politisk aftale løser problematik om idrætssponsorater

  En bred politisk aftale justerer kviklånsaftalen og løser problematikken omkring sponsorater for dansk idrætsliv, så idrætten kan blive sponsoreret af forbrugslånsudbydere og spiludbydere samtidig.

  Det oplyser Erhversministeriet.

  Regeringen har tirsdag indgået aftalen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre, der justerer aftalen, som var et opgør mod kviklån i december 2019.

  Den nye aftale betyder, at forbrugslånsudbydere kan optræde i sammenhæng med spillereklamer i sponsorering af klubber, hold og foreninger.

  Eksempelvis kan trøjesponsorater, navnesponsorater, klubblade, bandereklamer, sponsorvægge og lignende, som forbrugslånsudbyderen betaler klubben eller foreningen for, optræde sammen med spillereklamer.

  Herrernes fodboldlandshold har været i klemme, fordi det både reklamerede for Arbejdernes Landsbank og Danske Spils Oddset. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)
 • Danmarks tre modstandere i mellemrunden er fundet

  Japan skulle minimum bruge en uafgjort i tirsdagens tidlige kamp i gruppe C mod Angola for at spille sig videre til mellemrunden ved VM i herrehåndbold, hvor blandt andet Danmark venter.

  Japanerne vandt kampen 30-29 og er dermed sammen med Kroatien og Qatar videre i mellemrunden, hvor Danmark, Argentina og enten Congo eller Bahrain venter.

  At det er Japan, der går videre til mellemrunden, betyder samtidig, at Danmarks på papirets sværeste modstander i mellemrunden, Kroatien, maksimalt får tre point med videre fra det indledende gruppespil.

  Kroatien og Qatar spiller om gruppe C’s førsteplads klokken 18.00.

  Japans Tatsuki Yoshino jubler efter en scoring i kampen mod Angola. (Foto: handout © Scanpix)
 • Statsminister om Dubai-rejser: 'Jeg tror, jeg skal pålægge mig selv lidt restriktioner, før jeg udtaler mig'

  Statsminister Mette Frederiksen vil ikke indføre forbud mod rejser til eksempelvis Dubai.

  Men hun tager en dyb indånding, før hun kommenterer på kendte og sportsstjerner som Mikkel Kessler og Nicklas Bendtner, der rejser på ferie i Dubai:

  - Jeg tror, jeg skal pålægge mig selv lidt restriktioner, inden jeg udtaler mig om det.

  - Der er en grund til, at verden er gået i rød. Der er en grund til, at vi over for alle inklusive dansk erhvervsliv, som vi lever af i dette land, virkelig anmoder om, at vi ikke rejser ud.

  Statsministeren understreger, at man risikerer at tage mutationer med til Danmark, og at det underminerer kontrollen med epidemien.

 • EU-Kommissionen sætter nyt corona-mål: Mindst 70 procent af de voksne bør være vaccineret senest til sommer

  Margaritis Schinas, der er EU-kommissær med ansvaret for 'fremme af den europæiske levevis', er overbevist om, at medlemslandene kan nå at vaccinere mindst 70 procent af deres voksne borgere inden sommerens udgang. (Foto: Kenzo Tribouillard © Scanpix)

  Inden marts er omme, bør mindst 80 procent af alle EU-borgere over 80 år - samt 80 procent af sundhedspersonalet - være blevet vaccineret mod covid-19.

  Og inden sommerens udgang i slutningen af august bør mindst 70 procent af den voksne befolkning i EU-landene have fået coronavaccinen.

  Det er meldingen fra Europa-Kommissionen, der står for at indkøbe coronavacciner på vegne af Danmark og de andre medlemslande.

  - Disse mål vil få folk til at fokusere og sikre, at der bliver sat skub på vaccinationsindsatserne, siger EU-kommissær Margaritis Schinas og understreger, at det er "fuldt ud realiserbart".

  Det Europæiske Lægemiddelagentur har indtil videre godkendt to coronavacciner.

Mere fra dr.dk