Seneste nyt
28. maj kl. 08:14

Disney+ advarer om indhold i serie efter skoleskyderi

Masseskyderiet på en skole i den amerikanske by Uvalde i Texas, hvor 19 elever og to lærere blev dræbt, får endnu en streamingstjeneste til at komme med en advarsel.

Nu er det Disney+, der har valgt at advare brugere, der går ind på siden, hvor miniserien "Obi-Wan Kenobi" ligger.

Det skriver mediet Variety.

- Der er visse scener i denne fiktive serie, som nogle kan finde oprørende, lyder advarslen.

Netflix valgte i går at starte første afsnit af den nye sæson "Stranger Things" med en advarsel til de amerikanske seere på grund af skoleskyderiet.

Seneste nyt

 1. 4 min. siden

  Venstre kræver strammere regler for p-bøder

  Når en p-bøde havner i din forrude, er der gode chancer for at få den annulleret.

  I flere end hver femte klagesag giver Parkeringsklagenævnet nemlig bilisten medhold, og vekommende slipper for at betale for parkeringsbøden.

  Men de mange vundne klagesager er et tegn på, at der er brug for nye og strammere regler for de private parkeringsselskaber, så de ikke udskriver så mange bøder, der alligevel bliver annulleret.

  Det mener Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen.

  - I virkeligheden er der mange flere klagesager, der ender til bilistens fordel, fordi selskaberne trækker dem tilbage, når de ender i klagenævnet. Det bærer præg af 'går den, så går den', og det er ikke rimeligt, siger han.

  Preben Bang Henriksen forventer, at transportminister Trine Bramsen (S) vil være med til at stramme reglerne.

 2. 15 min. siden

  To teenagere tiltalt for at slå og sparke 52-årig fodboldfan til døde

  To 17-årige mænd stod tidligt om morgenen den 5. marts bag et voldsomt overfald, der endte med at koste den 52-årige blikkenslager Kim Hansen livet.

  Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi har netop rejst tiltale mod de to teenagere for vold med døden til følge. Det skriver Ritzau.

  Overfaldet skete tidligt om morgen på A.C. Hansensvej i Frederikssund, hvor den 52-årige blev slået og sparket flere steder på kroppen og ansigtet.

  Ved grundlovsforhøret mod de to sigtede senere samme dag kom det frem, at de mange slag førte til, at manden faldt om på jorden. Det fik dog ikke de 17-årige til at stoppe, der i stedet var blevet ved med at sparke og trampe på ham, til han lå ubevægelig på jorden.

  De 17-årige har erkendt en mindre voldsudøvelse, men har i retten fortalt, at det skete i selvforsvar. Begge nægtede drab.

 3. 24 min. siden

  Justitsminister indkalder til møde om højere straf til vanvidsbilister

  Det er blot et halvandet år siden, at Folketinget skærpede straffen for vanvidsbilisme.

  Men en bestemt sag har fået blå bloks ordførere til igen at kræve højere straffe for vanvidsbilisme. Det sker, efter en 21-årig mand i sidste uge blev idømt fire års fængsel for at ramme en betjent med så høj fart, at betjenten blev hjerneskadet og invalideret.

  Det skriver Jyllands-Posten.

  I et brev til justitsminister Mattias Tesfaye (S) har Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige opfordret ham til igen at drøfte strafniveauerne for vanvidsbilisme. Og ministeren er ikke afvisende over for forslaget.

  - Derfor har jeg indkaldt partierne i aftalekredsen til et møde efter sommerferien. For vanvidsbilisme skal stoppes, siger han til avisen.

  Ifølge straffeloven kører en billist vanvidskørsel, hvis vedkommende for eksempel bevidst forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed eller kører med en hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent.

 4. 35 min. siden

  Mere end 24.000 fodboldglade børn og unge tager på fodboldskole

  Der har været rift om billetterne til årets DBU Fodboldskole, der starter i dag. Over 24.000 børn og unge er nemlig meldt til på fodboldskoler i hele landet.

  Det er mere, end der har været de seneste fire år, og det glæder formand i DBU Jylland, Bent Clausen, at der er så stor opbakning til fodboldskolen.

  Han tror, at det er kombinationen af at være aktiv og så muligheden for at få nye venner, der gør fodboldskole populært.

  DBU Fodboldskole har eksisteret siden 1993, og i løbet af årene er over 750.000 billetter blevet solgt til fodboldglade børn.

 5. 46 min. siden

  Varmt vand lukker for lystfiskeri i Danmarks næstlængste å

  Fra i dag er det ikke muligt at kaste snøren ud efter laks eller havørred i Danmarks næstlængste å, Storå.

  De seneste dages varme sommervejr har sendt temperaturen i Storåen over 18 grader, hvilket øger risikoen for, at fiskene dør, hvis de bliver fanget og genudsat, oplyser Sammenslutningen ved Storå, som er en kreds af sportsfiskerforeninger, lodsejere og konsortier, som har fiskeret langs Storå.

  Derfor lukkes der midlertidigt for lystfiskeri nedstrøms fra Vandkraftssøen i Holstebro og ud til Nissum Fjord for at beskytte fiskene.

  Skjern Å blev af samme grund varmelukket allerede i sidste uge, mens det stadig er muligt at fiske laks i Gudenåen.

 6. I dag kl. 09:09

  Ghislaine Maxwell observeres for selvmord - kan udskyde tirsdagens strafudmåling

  Ghislaine Maxwell forsøger lige nu at få udskudt sin strafudmåling. (Foto: JANE ROSENBERG © Ritzau Scanpix)

  Hun er dømt for at skaffe mindreårige piger til Jeffrey Epstein, og i morgen får hun sin straf.

  Eller det var i hvert fald den oprindelige plan. For lige nu er Ghislaine Maxwell under opsyn, så man ikke risikerer, at hun begår selvmord. Det skriver The Guardian.

  Fredag konfiskerede fængselsbetjentene Maxwells juridiske papirer sammen med tøj, tandpasta og sæbe – mens hun blev placeret i en isolationscelle.

  I kølvandet på dette har Ghislaine Maxwells forsvarsadvokat, Bobby Sternheim, skrevet til dommeren i sagen, at hans klient ønsker at udskyde sin strafudmåling, da hun nu ikke kan nå at forberede sig godt nok.

  - Hvis Maxwell fortsat observeres for selvmord, er forhindret i at se sine juridiske papirer, får søvnmangel og er nægtet adgang til rådgivning, vil vi formelt søge om en udsættelse, skriver Bobby Sternheim i sit brev til dommeren.

 7. I dag kl. 08:31

  Afspærringer til Tour de France begynder i dag i København

  Københavnske bilister må væbne sig med en stor portion tålmodighed, når de fra i dag og ugen frem kommer til at møde vejafspærringer og omkørsler i forbindelse med forberedelsen til Tour de France.

  Afspærringerne er nemlig i fuld gang med at blive sat op, så ruterne til Touren kan etableres og tribuner kan bygges, så alt er klar, til når startskuddet lyder fredag, og jagten sættes i gang i kampen om den gule førertrøje.

  H.C. Andersens Boulevard bliver allerede afspærret fra klokken 20.00 i dag, men også på Kongens Nytorv og i Fælledparken bliver der arbejdet på højtryk for at stille klar til den danske Tour-start.

  Du kan læse mere om vejspærringerne i hovedstaden og de danske Tour-etaper lige her.

 8. I dag kl. 08:05

  FE-chef er sigtet for samtaler med journalister og familiemedlemmer

  Efterforskningen af Lars Findsen er foregået ved, at man har aflyttet hans hjem, telefon og sommerhus i adskillige måneder. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Ritzau Scanpix)

  Statshemmeligheder som blev delt med journalister, familiemedlemmer og en kollega, fik den hjemsendte chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, anholdt tilbage i december sidste år.

  Ifølge oplysninger fra Berlingske er Lars Findsen sigtet for ni forhold, hvoraf fire af dem handler om, at han skal have talt med forskellige journalister om statshemmeligheder.

  Fire andre forhold handler, at Findsen har delt oplysninger om lækagesagen med familiemedlemmer og en kollega.

  Det niende forhold handler om en artikel i Berlingske, hvor Østre Landsret dog siden har vurderet, at der ikke var begrundet mistanke. Det skriver Berlingske.

  Hvad Lars Findsen er sigtet for, har ellers været hemmeligholdt, og sagen er foregået bag dobbeltlukkede døre.

  Berlingske har talt med flere end 40 personer med indsigt i sagen, og avisens oplysninger stemmer overens med DR’s research.

  Efterforskningen af Lars Findsen er foregået ved, at man har aflyttet hans hjem, telefon og sommerhus i adskillige måneder.

 9. I dag kl. 07:53

  Nasa skrev historie med raket fra kommercielt australsk rumcenter

  Ifølge Nasa bærer raketten en "miniudgave af Hubbleteleskopet". (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  Området ser ikke ud af meget med sine golde omgivelser og næsten røde jord, men i dagens tidlige timer blev der skrevet rumhistorie.

  Fra det nybyggede Arnhem Rumcenter i det nordligste Australien sendte NASA nemlig for første gang en rumraket afsted fra et kommercielt center udenfor USA.

  Det tog ti sekunder og var samtidig første gang i mere end 25 år, at en raket blev sendt afsted fra Australien.

  Ombord på raketten er et teleskop, som blandt andet skal hjælpe forskerne med at undersøge, hvilken betydning stjernernes lys har for beboeligheden på nærliggende planeter. Det skriver BBC.

  Du kan se raketten flyve afsted nedenfor.

 10. I dag kl. 07:43

  Colorado Avalanche slutter 21 års tørke og vinder Stanley Cup

  Justus Annunen fra Colorado Avalanche løfter Stanley Cup-trofæet. (Foto: Julio Aguilar © Ritzau Scanpix)

  NHL-holdet Colorado Avalanche har sikret sig sit første mesterskab i 21 år.

  Det skete med en 2-1-sejr på udebane over Tampa Bay Lightning natten til mandag dansk tid.

  Kampen var den sjette i finaleserien Stanley Cup, som playoffspillet i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL, hedder.

  Her spilles bedst ud af syv, og Colorado Avalanche vandt det samlede regnskab 4-2.

  Colorado Avalanche har ikke vundet den prestigefyldte ishockeyturnering siden 2001. I samme periode har Tampa Bay Lightning vundet Stanley Cup tre gange - senest sidste år.

  Det er tredje gang i historien, at Colorado Avalanche vinder Stanley Cup. Første gang var i 1996.

  Forsvarsspilleren Cale Makar fra Colorado Avalanche blev kåret som slutspillets mest værdifulde spiller og løb dermed med Conn Smythe-trofæet.

  Trofæet er opkaldt efter den mangeårige ejer af Toronto Maple Leafs canadieren Conn Smythe, der døde i 1980.

  /ritzau/

 11. I dag kl. 07:34

  Ekspert efter forhandlinger: SAS og piloterne står med en pistol for panden

  Piloterne i SAS har varslet strejke fra d. 29. juni. (Foto: TT News Agency)

  Mange af dem, der har et SAS-logo på flybilletten til sommerferien, krydser fingre i disse dage.

  Piloterne i SAS har varslet, at de strejker fra på onsdag, hvis de ikke kan blive enige med SAS om en ny overenskomst. Samtidig har SAS varslet, at selskabet sender piloterne i lockout, hvis de nedlægger arbejdet.

  Det kan i værste fald betyde, at tusindvis af passagerer ikke kan komme afsted med det fly, de har billet til.

  SAS mødtes derfor med piloterne i går til endnu en omgang forhandlinger i Stockholm.

  Men om en færdig overenskomstforhandling lander inden onsdag, er svært at forudsige, vurderer Laust Høgedahl, der er arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet.

  Han understreger dog, at det er positivt, at parterne er stadig i gang med at forhandle.

  - Nu står man virkelig med pistolen for panden. Det kan gøre, at begge parter måske kan bøje sig ind mod midten, så man bedre kan finde en løsning inden onsdag, siger han.

 12. I dag kl. 07:07

  Regn og torden er på vej

  De fleste i landet vil nok opleve en del regn i dag. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix Denmark)

  Vi nåede nok alle sammen lige at vænne os til det gode og meget svedfremkaldende sommervejr, men nu ændrer det sig altså igen.

  For mandagens vejr giver jyderne et markant fald i temperaturen med dagtemperaturer på kun 15-20 grader.

  Et så markant temperaturfald kan give voldsomt vejr. Derfor har DMI udsendt et varsel om skybrud for store dele af Jylland.

  Varmen fortsætter dog i den østlige del af Danmark, der kan glæde sig over varme og temperaturer op på mellem 25 og måske endda 30 grader. Men også her melder DMI om risiko for skybrud - dog ikke på Bornholm.

 13. I dag kl. 06:57

  Færre børn anbragt, selvom statsminister lovede flere anbringelser

  I sin første nytårstale som statsminister, lød det fra Mette Frederiksen, at flere børn i udsatte familier skulle fjernes fra deres forældre for at give dem en mere stabil barndom.

  - I dag får nogle forældre for mange chancer. Måske i den bedste mening. Men når en 12-årig bliver fjernet fra hjemmet, så ligger der ofte 11 dårlige år bag, sagde statsministeren tilbage i sin tale i 2020.

  Men faktisk er færre børn blevet fjernet fra hjemmet - stik modsat af nytårstalens budskab.

  Det skriver Ritzau på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

  Antallet faldt således sidste år til det laveste i et årti. Her er tallet faldet med 6,6 procent sammenlignet med 2020. Desuden blev der i aldersgruppen 0-5-årige i 2020 lavet 1595 anbringelser. I 2021 var det 1482.

 14. I dag kl. 06:46

  Dobbelt så mange behandles for kokainforgiftning

  Flere bliver behandlet for kokainforgiftning i Danmark, og en af årsagerne er formentlig, at det ulovlige stof er blevet renere.

  Fra 2014 til 2020 er antallet af personer, som blev behandlet for en kokain-forgiftning mere end fordoblet til 544. Det viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

  Sådan en forgiftning kan være rigtig farlig, siger Allan Bach, der er cheflæge for ambulancer og akutlægebiler på Præhospitalet i Region Midtjylland.

  En forgiftning kan blandt andet føre til hallucinationer, paranoia og psykose, forklarer han:

  - Værste tilfælde kan en forgiftning også føre til hjertestop, siger Allan Bach.

  Du kan læse mere om politiets udfordring med det rene kokain her.

 15. I dag kl. 06:34

  Ingen tog mellem Fredericia og Aarhus - togbusser indsat

  Et overgravet kabel, der styrer signalerne, er lige nu skyld i, at der ikke kører tog mellem Fredericia og Aarhus H. Det skriver DSB på Twitter.

  Derfor er der lige indsat togbusser på strækningen.

  Uheldet kan skabe tidsmæssige problemer for dem, der skal rejse videre i landet.

  DSB har på nuværende tidspunkt ingen prognose for, hvornår togtrafikken på strækningen kører normalt igen. Det fortæller de til DR.

 16. I dag kl. 06:17

  Verdensstjerne fordømmer omstridt abortbeslutning

  Billie Eilish er bestemt ikke enig i den amerikanske Højesterets beslutning om at tilbagetrække den føderale abortlovgivning. (Foto: Andrew Kelly © (arkivfoto) Scanpix)

  Billie Eilish brugte ikke kun sin optræden på at synge på scenen til den britiske musikfestival i Glastonbury. Her fik også USA’s Højesteret et par ord med på vejen.

  Det sker efter, amerikanske Højesteret fredag tilbagekaldte den føderale ret til abort i USA. Det betyder, at staterne nu selv må bestemme, om abort er lovligt i deres stat.

  Allerede omkring 26 stater er klar til at ulovliggøre aborten, som ellers har været en amerikansk ret at få siden 1973.

  - I dag er en virkelig sort dag for kvinder i USA, sagde den 20-årige Grammy-vinderen midtvejs i koncerten ifølge Reuters.

  Udover Billie Eilish har kunstnerne Olivia Rodrigo, Idles, Phoebe Bridgers og Lorde også kommenteret den omstridte abortbeslutning på festivalen.

 17. I dag kl. 05:46

  350.000 danskere har over en milliard kroner til gode i feriepenge

  Der er muligvis råd til en ekstra stor is eller en ny skjorte til sommerferien.

  350.000 danskere har 1,3 milliarder kroner til gode i feriepenge, som skal hæves senest 30. september.

  Det fortæller ATP til Ritzau.

  Og det er en god idé at logge ind på borger.dk. For hvis man slet ikke vælger at hæve feriepengene, overgår hele beløbet til statskassen, hvorefter det bliver delt ud til forskellige formål.

  Det er dog ikke alle, der kan overføre feriepengene til deres konto. Hvis man står i en situation, hvor man skylder det offentlige penge, vil feriepengene gå til at betale det beløb, man skylder.

 18. I går kl. 23:50

  Et hus er sprængt i luften nær Birmingham i England

  Et hus er blevet sprængt fuldstændigt i luften i Birmingham-forstaden Kingstanding i Midtengland. Det skriver The Birmingham Mail.

  Resterne af huset står i flammer, og de omkringliggende huse er også blevet beskadiget ved ulykken.

  Ifølge West Midlands Police er der tilskadekomne, men det vides endnu ikke hvor mange, og hvor svært sårede de er. Det er endnu ikke klart, hvad der har forårsaget eksplosionen, som fandt sted omkring klokken 21.40 dansk tid.

  Politi, brandvæsen og ambulancer er i et stort antal til stede på ulykkesstedet.

 19. I går kl. 23:18

  35-årig tysk kvinde havde omkring 90 slanger i sin lejlighed: I livsfare efter giftigt bid

  En 35-årig kvinde fra den lille by Sehlde i Niedersachsen, Tyskland, svæver i livsfare efter at være blevet bidt i fingeren af en af sine egne klapperslanger. Det meddeler det lokale politi ifølge NDR.

  Hun blev først behandlet på det lokale sygehus, men da hendes tilstand blev værre, blev hun overført til den medicinske højskole i Hannover, hvor hun fik en modgift.

  Da politiet undersøgte kvindens lejlighed, viste det sig, at hun havde omkring 90 slanger der. Man måtte tilkalde eksperter, som kunne konstatere, at mange af slangerne, der blev opbevaret i kasser stablet oven på hinanden, var underernærede og dehydrerede. Slangerne blev taget fra lejligheden, hvor kvinden også holdt katte.

  Myndighederne undersøger nu, om kvinden lovligt kunne holde de mange slanger i hjemmet - både i forhold til dyreværnslovgivning og i forhold til den fare, som slangerne udgjorde for de andre mennesker i den lille by med 900 indbyggere.

 20. I går kl. 22:50

  Tribune styrter sammen under tyrefægtning: Mindst fire er dræbt

  Mindst fire mennesker er døde, og flere hundrede er sårede, efter at en tribune styrtede sammen under en tyrefægtning i det centrale Colombia. Og det forventes, at dødstallet stiger. Det skriver BBC, som citerer lokale medier.

  Optagelser viser, hvordan en trætribune fyldt med tilskuere styrter sammen. Herefter ses folk løbe væk i panik. Ulykken er sket i El Espinal, som ligger i Tolima-departementet.

  Det lokale byrådsmedlem Iván Ferney Rojas siger, at byens hospital og ambulancetjeneste ikke kan følge med antallet af kvæstede.

  Ulykken skete i forbindelse med en såkaldt 'corraleja'-begivenhed, hvor tilskuerne opfordres til at komme ind i arenaen sammen med tyrene. En tyr er flygtet og har skabt panik i området.

 21. I går kl. 22:30

  Rute 21 er ryddet og åben igen efter frontalt sammenstød

  Oprydningen er færdig, og bilinspektøren har undersøgt ulykkesstedet, efter at to biler tidligere i dag stødte frontalt sammen på Rute 21 ved Højby i Odsherred. Det meddeler Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

  Det var nødvendigt at lukke vejen, som udgør en vigtig færdselsåre for bilister på vej til og fra Odden Færgehavn, i flere timer efter ulykken.

  To tilskadekomne personer blev ifølge politiet bragt til Rigshospitalet, mens to andre blev kørt til Holbæk Sygehus.

 22. I går kl. 22:02

  Presset letter på klinikker for coronasenfølger

  Presset forsvinder fra klinikkerne, der behandler coronasenfølger. Bispebjerg og Frederiksberg Hospital i Region Hovedstaden er et af de hospitaler, der oplever et fald. Her er antallet af månedlige henvisninger med coronasenfølger faldet fra cirka 200 til 30, fortæller lægefaglig vicedirektør Kirsten Wisborg.

  - Vi har i det her halvår set markant færre henvisninger til vores senfølgeklinikker end det, vi så, da vi åbnede klinikkerne i starten af 2021, siger hun.

  Generelt er erfaringen, at jo mildere et sygdomsforløb med covid-19 en patient har, des mindre er risikoen for at få alvorlige senfølger. Det kan være en del af forklaringen på, at man flere steder i landet oplever færre henvisninger med coronasenfølger.

 23. I går kl. 21:43

  SE BILLEDERNE: Amerikanske Pride-parader er igen en vigtig politisk markering

  • I New York fik Pride-paraden igen karakter af en politisk demonstration. (Foto: Brendan MCDermid © Ritzau Scanpix)
  • Glade mænd i bar kasse danser gennem New Yorks gader. (Foto: Brendan MCDermid © Ritzau Scanpix)
  • Selvom Pride-paraden er politisk, er der stadig fuld af fest og glæde. (Foto: Brendan MCDermid © Ritzau Scanpix)
  • Selvom LGBT+-miljøet stadig skal kæmpe for sine rettigheder, er der også plads til smil og glæde under Priden. (Foto: Brendan MCDermid © Ritzau Scanpix)
  • Regnbueflaget har fået et ekstra hjerte under Pride-optaget i New York City. (Foto: Brendan MCDermid © Ritzau Scanpix)
  • Masser fjer, dans og kulørte hovedprydelser i New York City. (Foto: Brendan MCDermid © Ritzau Scanpix)
  • Regnbueflag og åbne busser under Priden i New York City. (Foto: JEENAH MOON © Ritzau Scanpix)
  • Et gedekid er kommet med til Pride i Raleigh, North Carolina. (Foto: ALLISON JOYCE © Ritzau Scanpix)
  • En mand, som ikke er begejstret for LGBT+-miljøet, møder Pride-paraden i Raleigh, North Carolina. (Foto: ALLISON JOYCE © Ritzau Scanpix)
  • En drag queen viser bogen "Drag Queen Story Hour" frem under Pride-paraden i Raleigh, North Carolina. (Foto: ALLISON JOYCE © Ritzau Scanpix)
  1 / 10

  Konfetti, glitter, store regnbueflag og glade dansere. Sådan er vi vant til at se de store Pride-parader, der fejrer mangfoldighed og kærlighed på tværs af køn og seksualitet. Men i USA har årets Pride-parader igen fået karakter af en vigtig politisk manifestation i kølvandet på, at den konservative højesteretsdommer Clarene Thomas har signaleret, at man skal genoverveje rettigheden til ægteskab mellem mennesker af samme køn.

 24. I går kl. 20:48

  Polsk partileder afviser 'vestligt syn på LGBT-rettigheder'

  Lederen af Polens konservative regeringsparti, Jaroslaw Kaczynski, har i en tale afvist, at landet vil bøje sig for det, han kalder 'et vestligt syn på LGBT-rettigheder'.

  Ved et møde i den nordpolske by Grudziadz beskrev han en situation, hvor en person, der hedder Wladyslaw, kom på arbejde og insisterede på at blive kaldt et kvindenavn, Zosia.

  - Og i følge hvad Vesten anbefaler os, så skal alle bare rette sig efter det. Vi vil ikke kigge ind i nogens soveværelser, men samtidig vil vi opretholde normaliteten, sagde Kaczynski ifølge AP.

  Kaczynski var vicepremierminister, indtil han forlod posten for få dage siden for at forberede partiet på næste års parlamentsvalg, men som partileder styrer han reelt stadig Polen.

 25. I går kl. 20:12

  Manden bag det grønlandske flag er død

  Thue Christiansen, der skabte det grønlandske flag, Erfalasorput, er død. (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)

  Skaberen af det grønlandske flag, Thue Christiansen, er død. Han er sovet ind i sit hjem i Hals efter længere tids sygdom. Det oplyser familien ifølge det grønlandske medie Sermitsiaq.

  Thue Christiansen vil blive mindet i Hou Kirke onsdag den 29. juni, og han vil blive bisat på et senere tidspunkt i Nuuk.

  Det grønlandske flag blev indført på den grønlandske nationaldag den 21. juni 1985. Forinden var der både en konkurrence og en lang debat om, hvilket flag man skulle bruge.

  Flaget kaldes Erfalasorput, hvilket betyder 'Vores Flag'.

  Thue Christiansen har forklaret, at den hvide stribe symboliserer gletscherne og iskappen, som dækker omkring 80 procent af Grønland, den røde stribe symboliserer havet, den røde halvcirkel er solen, og den hvide halvcirkel er isbjergene og pakisen. Flaget er rødt og hvidt for at vise forbindelsen til Danmark.

 26. I går kl. 19:49

  Rute 21 i Odsherred spærret efter trafikuheld

  To biler er stødt frontalt sammen på Rute 21 ved Højby i Odsherred. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

  Rute 21 er vejen, som de fleste bilister bruger, når de skal til Odden Færgehavn.

  Politiet har været nødt til at afspærre hele vejen og opfordrer bilisterne til at finde en alternativ rute. En person er fløjet til behandling, og vejen vil fortsat være afspærret, indtil en bilinspektør har undersøgt ulykesstedet for at afklare årsagen til sammenstødet.

  (© MVSJPoliti@twitter.com)
 27. I går kl. 19:14

  De danske strandhåndboldherrer taber VM-finale

  Det blev ikke til VM-guld for det danske herrelandshold i strandhåndbold.

  I søndagens finale vandt Kroatien 2-0 med cifrene 24-22, 21-18.

  Derfor er det med sølv om halsen, de danske herrer kan rejse hjem fra verdensmesterskabet, der blev afholdt i Iraklio på den græske ø Kreta.

  Sølvmedaljen er den første medalje, Danmark har vundet ved et VM i strandhåndbold. Og derfor var det trods nederlaget en stolt landstræner, som DR Sporten talte med.

  - Når jeg får det lidt på afstand, vil jeg være glad og tilfreds for at have fået en sølvmedalje. Og så må vi tage guldet næste gang, siger landstræner Gorm Andersen.

  I 2019 og 2021 har de danske herrer vundet EM-guld.

 28. I går kl. 19:12

  Danske orienteringsløbere tæt på medaljer ved VM på hjemmebane

  Danmark fik en femteplads i sprint stafet, da VM i orienteringsløb søndag blev sat i gang i Koldings gader.

  Sverige, som førte hele løbet, tog fortjent guldet i tiden 58 minutter og 39 sekunder, mens Storbritannien kom i mål et minut efter og sikrede sølvet. Norge tog bronze foran Schweiz og otte sekunder før Danmark.

  Det danske stafethold bestod af Nicoline Friberg Klysner, Søren Thrane Ødum, Jakob Edsen og Miri Thrane Ødum.

  VM i orienteringsløb foregår frem til torsdag den 30. juni i Trekantsområdet.

 29. I går kl. 18:39

  Politiet stoppede Pride-parade i Istanbul

  • En deltager holder regnueflaget op foran politibetjente, som senere greb ind og anholdt adskillige deltagere. (Foto: DILARA SENKAYA © Ritzau Scanpix)
  • Det tyrkiske politi greb ind og arresterede nogle af deltagerne i Pride-paraden i Istanbul. (Foto: ERDEM SAHIN © Ritzau Scanpix)
  • De lokale myndigheder i Istanbul havde på forhånd forbudt Pride-paraden, men det stoppede ikke deltagerne. (Foto: DILARA SENKAYA © Ritzau Scanpix)
  • LGBT+-miljøet var talstærkt på gaden i Pride-parade, men kampklædt politi greb hårdt ind. (Foto: ERDEM SAHIN © Ritzau Scanpix)
  • Udover at opløse paraden, forsøge politibetjentene også at forhindre pressefotograferne i at tage billeder af anholdelserne. En fotograf fra nyhedsbureauet AFP blev anholdt. (Foto: Ümit Bektas © Ritzau Scanpix)
  • Sådan her vil de tyrkiske myndigheder tilsyneladende helst behandle LGBT+-miljøet - ned i skraldespandet med regnbueflaget. (Foto: Ümit Bektas © Ritzau Scanpix)
  • Politiet forsøgte at stoppe deltagerne ved at blokere Pride-paraden. (Foto: ERDEM SAHIN © Ritzau Scanpix)
  • Demonstranterne trodsede politiet og viste det regnbuefarvede flag frem i Istanbul. (Foto: ERDEM SAHIN © Ritzau Scanpix)
  1 / 8

  Politiet greb ind og anholdt flere af de deltagende, som forsøgte at gennemføre en Pride-parade i Istanbul i dag. En af de anholdte var en pressefotograf fra AFP, oplyser nyhedsbureauet selv.

  Istanbuls guvernør havde på forhånd nedlagt forbud mod at arrangere en Pride-parade i den tyrkiske storby.

  Tilbage i 2014 var der titusindvis af deltagere, da der blev arrangeret en Pride uden forbud i Istanbul.

 30. I går kl. 17:42

  Norsk fodboldformand blev stoppet på vej til Qatar

  Den kvindelige formand for Norges Fodbold Forbund (NFF) blev tidligere i dag stoppet, da hun var på vej til Qatar.

  Lise Klaveness, som tidligere har forholdt sig meget kritisk til VM-arrangøren Qatar, og hendes følge blev nægtet adgang på flyet på grund af manglende dokumentation for en negativ coronatest.

  – Det er helt sikkert en fejl, siger Klaveness til NRK.

  Det skyldes tilsyneladende en misforståelse om en app, som skulle bruges, og som UEFA ikke havde informeret den norske delegation om.

  Den norske fodboldformand skulle sammen med andre Uefa-repræsentanter mødes med VM-komitéen og myndighederne i Qatar. Hun ville blandt andet tage fat i problemerne med rettigheder til migrantarbejdere og homoseksuelle i det arabiske land. Nu vil hun i første omgang deltage i mødet med arrangørerne digitalt og så flyve til Qatar efterfølgende.

 31. I går kl. 17:22

  Alexander Kamp er dansk mester i cykling

  Efter et meget langt udbrud kan Alexander Kamp kalde sig dansk mester i linjeløb for anden gang i karrieren.

  Sejren kom i hus efter et dramatisk løb ved DM-Ugen, hvor Julius Johansen var ved at køre sig ind på Alexander Kamp med fire kilometer igen, da han punkterede.

  I stedet endte Johansen udenfor podiet.

  Et podie, som Alexander Kamp kunne træde op på for fjerde gang i karrieren. For anden gang som dansk mester.

 32. I går kl. 17:03

  Norsk politi håber på ny Pride-parade senere i år

  I går valgte arrangørerne at aflyse Oslo Pride på grund af terrorangrebet natten til lørdag, der kostede to mennesker livet og sårede 21. Beslutningen blev taget efter råd fra politiet.

  Nu siger Oslos vicepolitiborgmester Cecilie Lilaas-Skari, at hun håber, at det bliver muligt at arrangere en ny Pride-parade senere på året.

  - Vores intention er, at vi vil støtte op, hvis arrangøren finder mulighed for at arrangere Pride-parade så hurtigt som muligt, siger Lilaas-Skari til VG.

  Hun siger, at der er en dialog i gang med arrangøren, og at hun i øvrigt selv havde tænkt sig at deltage i lørdagens aflyste parade.

 33. I går kl. 16:57

  Messerschmidt savner udmelding fra Thulesen Dahl

  Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt opfordrer nu Kristian Thulesen Dahl til at melde klart ud og få sat en stopper for spekulationerne om sin DF-fremtid.

  Det sker efter et møde i partiets hovedbestyrelse, som kommer efter at en række højt profilerede medlemmer, heriblandt Søren Espersen og Peter Skaarup, har meldt sin afgang fra partiet de seneste dage.

  - Jeg forventer selvfølgelig - som af alle andre, der måtte have bragt usikkerhed om vedkommendes fremtid i Dansk Folkeparti - at man bringer den usikkerhed til side, sådan at vi ved, hvad vi har at arbejde med, siger Morten Messerschmidt til Ritzau.

 34. I går kl. 16:41

  Myanmars militærjunta brænder narkotika af for milliarder

  Militærjuntaen i Myanmar hævder at have brændt beslaglagt narkotika af til en værdi af 4,5 milliarder kroner. (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  Militærjuntaen i Myanmar har i dag brændt beslaglagt narkotika af til en værdi af 642 millioner dollars svarende til 4,5 milliarder kroner. Ifølge juntaens egen udmelding var der tale om næsten to tons heroin og 630 millioner metamfetaminpiller.

  Det skete for at markere FN's internationale dag mod narkotikamisbrug og ulovlig handel.

  Men ifølge den uafhængige analytiker og tidligere landeekspert for Human Rights Watch, David Scott Mathieson, der i 27 år har beskæftiget sig med Myanmar, er der ingen grund til at lade sig imponere. Han mener ifølge nyhedsbureauet AFP, at militærjuntaen i virkeligheden selv er dybt involveret i den omfattende narkohandel.

  - Militæret lader som om, at de virkelig forsøger at stoppe narkohandlen, og de vestlige lande lader som om, at de tror på dem, siger Mathieson.

  Han mener, at militærjuntaen i virkeligheden er med til at beskytte narkotikaproduktionen i landet for at opretholde en stabilitet i konfliktområder.

 35. I går kl. 16:35

  Så du det? Formanden i Danmarks Idrætsforbund og borgmesteren springer i Limfjorden ved DM-Ugen

  Formanden i Danmarks Idrætsforbund står ikke tilbage for atleterne ved DM-Ugen i Aalborg.

  Søndag sprang Hans Natorp nemlig i Limfjorden sammen med Aalborgs socialdemokratiske borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

  Det krævede lidt af en overvindelse, sagde Natorp, lige inden han sprang.

  - Jeg har ikke kigget ned. Og det kommer jeg heller ikke til, lød det, inden han fløj mod vandet i elegant stil.

  DR sender direkte fra DM-Ugen på både DR1 og DRTV søndag.

 36. I går kl. 16:24

  Amatør overhaler dansk golfspiller og vinder i Tjekkiet

  (Foto: Katerina Sulova © Associated Press)

  Den danske golfspiller Nicole Broch Estrup jagtede søndag den første danske sejr på Ladies European Tour siden november 2020.

  Men den 29-årige dansker måtte give fortabt over for den tjekkiske amatørspiller Jana Melichova, der snuppede sejren ved Czech Ladies Open med en samlet score på 14 slag under par efter tre runder.

  Broch Estrup sluttede i stedet på en delt andenpladsen med tjekken Klára Spilková. Begge sluttede med en samlet score på 13 slag under par.

  På herrernes DP World Tour, der tidligere hed European Tour, sluttede Rasmus Højgaard og Nicklas Nørgaard Møller som henholdsvis nummer 36 og 53 i BMW International i München.

  Li Haotong vandt turneringen efter et omspilsdrama med belgiske Thomas Pieters. Det indbragte kineseren et beløb svarende til cirka 2,5 millioner kroner.

  /ritzau/

 37. I går kl. 16:17

  It's showtime! Ibler Lillesø giver den hele armen efter suveræn sejr på 5.000 meter

  Joel Ibler Lillesø forsvarede det danske mesterskab på 5.000 meter i suveræn stil ved DM-Ugen i Aalborg.

  Undervejs overhalede han flere af konkurrenterne med en omgang, og derfor var der naturligvis tid til at give publikum lidt af en opvisning, da han løb alene i mål.

  Lad os bare konstatere, at der var fuld fart på både Ibler Lillesø og jubelscenen.

 38. I går kl. 16:06

  Dansk tennisspiller vinder DM i damesingle for fjerde gang

  Den 20-årige tennisspiller Hannah Viller Møller kan gøre status på et yderst godkendt DM. I løbet af weekenden har hun formået at vinde to guldmedaljer og en sølvmedalje ved DM-ugen i Aalborg.

  I går sikrede hun guldet i mixed double sammen med Davis Cup-spilleren Christian Sigsgaard.

  I dag startede hun så med sit fjerde DM-guld i damesingle, da hun slog Mille Mørk i to sæt (6-3, 6-2).

  Senere på dagen kunne hun så få fuldt hus, da hun var i finalen i damedouble med makkeren Emma Vesten Håkansson. I den tætte finale måtte duoen dog se sig slået af Vilma Krebs Hyllested og Karoline Laursen efter et afgørende sæt, der endte 10-8.

  I finalen i herresingle vandt Elmer Møller overbevisende over Philip Hjorth i to sæt (6-3, 6-1). I herredouble vandt Christian Sigsgaard weekendens anden guldmedalje, da han med Johannes Ingildsen vandt i to sæt (6-2, 6-2) over Carl Emil Overbeck og Oskar Brostrøm Poulsen.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 39. I går kl. 15:16

  Kronprinsparret tager ny beslutning om børnenes skolegang: Slut med Herlufsholm

  Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke i 9. klasse på skolen efter omfattende kritik, fremgår det af Kongehusets hjemmeside:

  - Det har været en svær proces for os som familie, men på baggrund af det samlede billede og vores særlige position som Kronprinspar har vi valgt, at Prins Christian stopper på Herlufsholm, og at Prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse på skolen efter sommerferien.

  - Vi vil i løbet af sommeren sammen med vores børn tage en beslutning om deres fremtidige skolevalg. Med tanke på de mange elever, der fortsætter på Herlufsholm, er det vores håb, at skolen nu får mere ro til at sikre de nødvendige ændringer og lykkes med at skabe en kultur, hvor alle kan trives og føle sig trygge, lyder det i udtalelsen, som kommer efter den kritik som Styrelsen for Undervisning og Kvalitet offentliggjort i en foreløbig afgørelse.

 40. I går kl. 14:30

  For 30 år siden ramte John Faxe Jensen 'den lige i røven' til EM: Nu kan du se støvlen på Nationalmuseet

  • Tidligere landsholdsspiller John Faxe Jensen var i dag på Nationalmuseet i København, hvor hans støvle fra EM-finalen 1992 bliver udstillet. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
  • John Faxe Jensen mødte fans og skrev autografer på museet. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  John Faxe Jensens gamle støvle fra EM i 1992 er i disse dage kommet i selskab med stenalderfund og andre nationalklenodier på Nationalmuseet i København.

  Støvlen er blevet udstillet på museet i anledningen af, at det i dag er 30 år siden, at det danske herrelandshold vandt EM i fodbold.

  I dag besøgte Faxe museet for at hilse på fans og tale om sin nye bog, skriver Ritzau.

  Dengang efter EM-sejren udtalte Faxe en sætning, der sidenhen er blevet temmelig legendarisk.

  Om sin scoring i finalekampens 18. minut sagde han 'Den ramte jeg sgu lige i røven du'. (se klippet på YouTube her).

  Efter EM i 1998 forgyldte Nationalmuseet støvlen og udstillede den, og nu kan den således ses igen for en kort periode.

 41. I går kl. 14:29

  Se video: Dansk padelspiller leverer vanvittigt slag i finaleduel

  Der har været spænding, underholdende dueller og ikke mindst flotte detaljer ved finalerne i padel søndag ved DM-ugen i Aalborg.

  Især ét slag er værd at gense fra herrernes finale, da Nikolaj Johan Thomsen formåede at vinde en duel, der ellers så ud til at være så godt som ovre. Thomsen måtte nemlig løbe ud af banen for at sende bolden over på modstanderens banehalvdel igen – og det lykkedes minsandten.

  Herunder kan du se den flotte detalje.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 42. I går kl. 14:26

  Baby-mammut fundet i Canada

  Mammutten Nun cho ga, som blev fundet i minebyen Klondike. (Foto: - © (arkivfoto) Scanpix)

  Minearbejdere gjorde forleden et opsigtsvækkende fund, da de var på arbejde i byen Klondike i det nordlige Canada, som er historisk kendt for sine guldminer.

  Men det var en helt anden type guld, som arbejderne gravede op af jorden.

  Her fandt de nemlig en meget velbevaret, ulden mammutunge.

  Mammutungen er nu i de canadiske myndigheders varetægt og har fået navnet ’Nun cho ga’, som betyder ’stor baby-dyr’.

  Man mener, at de sidste mammutter i Canada levede for omkring 10.000 år siden.

 43. I går kl. 13:59

  Cecilie Uttrup Ludwig vinder DM

  Cecilie Uttrup Ludwig rejste sig søndag fra et maveonde og vandt DM-guld i kvindernes landevejsløb.

  Den 26-årige dansker grundlagde triumfen i Aalborg, da hun med 28 kilometer tilbage satte jagten ind på fem udbrydere, der på det tidspunkt havde et forspring på tre minutter.

  Uttrup Ludwig kørte væk fra feltet, hvor to af de hårdeste konkurrenter, Amalie Dideriksen og Emma Norsgaard, var placeret.

  /ritzau/

 44. I går kl. 13:44

  Norges statsminister til DR: ’Vi får svært ved at beskytte os helt’

  Statsminister, Jonas Gahr Støre, holdt tale ved mindehøjtideligheden i Oslo Domkirke. (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)

  Natten til i går skød og dræbte en 42-årig mand to personer i det centrale Oslo, mens yderligere 21 blev såret. Det blev i dag markeret ved en mindehøjtidelighed i Oslo Domkirke.

  Frie samfund som det norske og det danske er sårbare overfor angreb som det i går. Sådan lyder det fra Norges statsminister, Jonas Gahr Støre, overfor DR umiddelbart efter mindehøjtideligheden.

  - Åbne samfund er sårbare. I Danmark og Norge lever vi åbent og frit. Vi elsker dem vi vil. Vi er dem, vi vil være. Vi nyder godt af de vigtige friheder, som er kæmpet frem med demokratiet. Og det er sårbart, for der er modkræfter, siger Jonas Gahr Støre til DR.

  - Jeg tror, vi får svært ved at beskytte os helt mod alle dem. Det kan vi aldrig få en fuld garanti for. Men vi må bare aldrig lade os knække, når det sker. Så må vi komme videre, siger han.

  Det ventes, at den 42-årige gerningsmand mandag blive stillet for en dommer, der skal afgøre, om han skal varetægtsfængsles.

 45. I går kl. 13:38

  Nægter at lade politiet optage samtalen: Norsk politi må afbryde afhøring af mistænkt for anden dag i træk

  Lys, blomster og regnbueflag på gaden i Oslo, efter to blev dræbt, mens 21 blev såret ved angrebet, som var rettet mod det homoseksuelle miljø. (Foto: HAKON MOSVOLD LARSEN © Ritzau Scanpix)

  Den 42-årige mand, der er sigtet for terror efter skudangrebet i Oslo natten til lørdag, blev kort afhørt af politiet igen i dag.

  Afhøringen blev indledt ved 12-tiden, men det stoppede igen efter en halv time. Det oplyser mandens advokat til norske VG.

  - Det har været et meget kort ikkeforhør igen i dag, siger forsvarsadvokat Jon Christian Elden.

  - Politiet har brugt omkring en halv time på at prøve at overbevise sigtede om, at de ikke ønsker at manipulere hans forklaring. Han har ikke godtaget svaret og har benyttet sig af sin ret til ikke at afgive forklaring, siger mandens advokat.

  Afhøringen af den mistænkte, som er norsk statsborger med iransk baggrund, blev også afbrudt i går, fordi han ligeledes nægtede, at politiet optog samtalen.

  - Sigtedes baggrund og bekendtskaber er en vigtig del af efterforskningen. en anden vigtig del er at afklare, om sigtede kan have samarbejdet med andre om skyderiet i Oslo, skriver politiet i Oslo i dag i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

  I morgen bliver han fremstillet i grundlovsforhør, hvor en dommer vil afgøre, om han skal varetægtsfængsles for angrebet, som politiet mener er et islamistisk motiveret terrorangreb.

  Artiklen er opdateret, da forhøret af den mistænkte blev afbrudt igen. I første version stod der, at politiet havde indledt afhøringen af manden.

 46. I går kl. 13:36

  Ahrendtsen tror stadig på DF og Messerschmidt som formand

  Morten Messerschmidt (DF) og Alex Ahrendtsen (DF) under møde i Folketingssalen. (Foto: Philip Davali © Philip Davali)

  Ikke mindre end ti medlemmer har trukket sig fra Dansk Folkepartis siden nytår. Det betyder også, at folketingsgruppen er skrumpet fra 16 til seks siden valget i 2019.

  Alligevel tror Alex Ahrendtsen (DF) på, at Morten Messerschmidt er den rigtige formand for partiet, der i disse dage befinder sig i en historisk krise.

  - De (medlemmerne, der har forladt DF, red.) har haft svært ved at acceptere, at et overvældende flertal af medlemmerne har valgt Morten (Messerschmidt, red.) som formand på demokratisk vis. Det er ærgerligt, men jeg er faktisk glad for at være i Dansk Folkeparti, siger Ahrendtsen i et interview til Ritzau.

  Ahrendtsen mener også, at stemningen er bedre i DF’s bagland, end den er på Christiansborg.

  - Når jeg møder folk, er de fulde af fortrøstning. De tror på Morten, og det gør jeg også, for ellers var jeg her ikke.

 47. I går kl. 13:24

  Dansk styrkeløfter slår rekorder på sin vej til DM-guldet

  265 kilo i squat og 190 kilo i bænkpres.

  Så meget løftede danske Mikkel Sørensen søndag, inden han vandt guld ved DM-ugen i Aalborg. De to løft er samtidig dansk rekord i vægtklassen under 83 kilo. Før han fik guldmedaljen hængt om halsen, løftede han også 285 kilo i dødløft. Dermed løftede den danske mester i alt 740,5 kilo, som også er dansk rekord.

  Mads Pedersen kom på andenpladsen, mens Jonas K. Larsen tog bronze.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 48. I går kl. 12:57

  Messerschmidt kalder DF-flugt for 'koordineret angreb'

  Morten Messerschmidt afviser, at han har ansvaret for de mange udmeldelser af Dansk Folkeparti. (Foto: Philip Davali © Philip Davali)

  Peter Skaarup, Jens Henrik Thulesen Dahl, Dennis Flydtkjær, og Søren Espersen.

  Fire personer i Dansk Folkeparti har forladt partiet i løbet af de seneste to døgn.

  Et træk, som ikke huer DF's formand, Morten Messerschmidt.

  - Jeg er fuldstændig afklaret med, at vi har været udsat for, og måske stadig er udsat for, et koordineret angreb. Det har været planlagt i måneder, siger formanden til TV 2, da han var på vej ind til Dansk Folkepartis hovedbestyrelsesmøde, som startede i formiddags.

  Formanden afviser dog, at mødet i dag vil have tidligere formand Kristian Thulesen Dahls medlemskab af partiet på dagsordenen.

  Du kan læse mere om medlemmernes udmeldelse af DF lige her.

 49. I går kl. 12:43

  Fem er kvæstet efter missilangreblejligheder i Kyiv

  • I horisonten kan man se røgen stige op fra de steder, hvor missilerne har ramt byen. (Foto: STRINGER)
  • Et stort krater er blevet lavet tæt på en børnehave i Kyiv, efter meldinger om flere missiler ramte byen i morges. (Foto: VALENTYN OGIRENKO)
  • Et lejlighedskompleks som et af missilerne ramte. Her meldes om fem kvæstede. (Foto: VALENTYN OGIRENKO)
  1 / 3

  Tidligt i morges lød fire store eksplosioner i Sjevsjenkivskyj-distriktet i det centrale Kyiv.

  Eksplosionerne kunne høres flere kilometer væk af DR’s reporter i Kyiv, Louise Brodthagen.

  - Jeg vågnede af flere kæmpestore brag ved 5.30-tiden, og det har været netop de eksplosioner. Det var nok til at få hevet mig ud af sengen ret tidligt. Eksplosionerne skete i et kvarter små fire kilometer fra, hvor jeg befinder mig, så de har været voldsomme, siger Louise Brodthagen.

  Mindst fem personer er blevet kvæstet, efter et missil har ramt et lejlighedskompleks i det indre Kyiv. Det skriver Reuters.

  Kyiv har ellers i længere tid været fredet for bombardementer. Derfor er mange civile ukrainere vendt tilbage til hovedstaden igen efter at være flygtet fra byen på grund af den russiske invasion i februar.

 50. I går kl. 12:28

  20 unge er døde på natklub under mystiske omstændigheder i Sydafrika

  En tur i byen forvandlede sig til en tragedie for flere unge, der var på en natklub i et township i byen East London i Sydafrika.

  I alt er 20 unge i alderen mellem 18 til 20 år fundet døde på natklubben her til morgen.

  Men myndighederne ved ikke, hvad der er sket. Der er nemlig ingen tegn på skud eller vold på kroppen hos de døde.

  En politichef i provinsen, Thembinkosi Kinana, siger til det franske nyhedsbureau AFP, at politiet modtog anmeldelse om, at omkring 17 personer er fundet døde på et værtshus i Scenery Park. Få timer efter er yderligere tre unge døde på hospitalet, efter de var blevet indlagt.

  - Vi er fortsat i gang med at efterforske omstændighederne ved hændelsen, siger han.

  Hvad de mange unge er døde af, er stadig uvist.

Mere fra dr.dk