Seneste nyt
5. aug kl. 20:55

To døde og flere sårede efter lynnedslag ved Det Hvide Hus

Lynet slår ned i et træ i Lafayette Park foran præsidentboligen. (Foto: Reuters Tv © Ritzau Scanpix)

Et lynnedslag i en park foran Det Hvide Hus i Washington D.C. har kostet to mennesker livet og to andre i kritisk tilstand.

Det skriver Reuters.

CNN meddeler, at de omkomne er en mand på 76 år og en kvinde på 75 år. De var på besøg i hovedstaden, men boede til daglig i delstaten Wisconsin.

Hovedstaden var præget af uvejr i går, hvor lynnedslaget fandt sted. Ofrene havde søgt tilflugt fra vejret under et træ.

Secret Service-agenter og det amerikanske Park Police kom de tilskadekomne til undsætning.

- Vi vil takke dem, for at de overværede lynnedslaget og hjalp med det samme, lød det fra Vito Maggiolo, talsmand for de lokale brandvæsen.

Han understreger, det er uhensigtsmæssigt at placere sig under træer i tordenvejr.

Seneste nyt

 1. I dag kl. 19:53

  Skuespiller Anne Heche har fået slukket for sin respirator og er død

  Den 53-årige skuespillerinde har siden fredag været i koma, fordi hun forulykkede med sin bil. (Foto: VALERIE MACON © Ritzau Scanpix)

  Skuespilleren Anne Heche har fået slukket sin respirator og er død.

  Det skriver The Guardian, der har fået beskræftet dødsfaldet af nær familie.

  Den 53-årige skuespiller havde fået en slem hjerneskade og var i koma som følge af en bilulykke sidste fredag.

  Anne Heches familie sagde tidligere på dagen til det britiske medie BBC, at man ikke forventede, at hun ville overleve.

  - Efter ulykken har hun desværre fået en alvorlig anoksisk hjerneskade. Hun er fortsat i koma, i kritisk tilstand, og ventes ikke at overleve, forlød det.

  En anoksisk hjerneskade opstår, når hjernen ikke forsynes med ilt.

  53-årige Anne Heche nåede at spille med i en lang række film og tv-serier. Hun var blandt andet med i filmene "Donnie Brasco" og "6 dage, 7 nætter". Her spiller hun over for henholdsvis Johnny Depp og Harrison Ford.

 2. 11 min. siden

  Endnu et midtjysk mareridt: For anden uge i træk smider FC Midtjylland det hele

  FC Midtjylland smed det hele mod AC Horsens. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  For anden spillerunde i træk var FC Midtjylland foran 3-0 mod et oprykkerhold. Og for anden spillerunde i træk smed midtjyderne det hele på gulvet.

  Opgøret mellem AC Horsens og FC Midtjylland endte 3-3 efter et forrygende comeback af hjemmeholdet, der blev kickstartet, da Henrik Dalsgaard fik rødt kort for en voldsom tackling efter 70 minutter.

  På daværende tidspunkt var stillingen 3-1 til FC Midtjylland.

  I kampens sidste minutter scorede AC Horsens opgørets to sidste mål, efter FC Midtjyllands Juninho også havde fået rødt kort.

 3. 22 min. siden

  Hverken Messi eller Harder er nomineret til Ballon d'Or

  Når den prestigefyldte Ballon d'Or-pris skal uddeles, så bliver det uden et par velkendte navne på nomineringslisten.

  Hverken Lionel Messi eller Pernille Harder er nemlig blandt de nominerede til årets pris.

  Sidste år blev Pernille Harder ellers nummer syv i afstemningen, mens hun i 2019 blev nummer 14. Året forinden blev hun nummer to, mens prisen ikke blev uddelt i 2020 på grund af coronapandemien.

  Lionel Messi har vundet prisen syv gange tidligere. Det skete i 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 og sidste år.

  Blandt de nominerede hos kvinderne er til gengæld norske Ada Hegerberg og svenske Fridolina Rolfö, mens norske Erling Haaland og Cristiano Ronaldo er blandt de nominerede hos herrerne.

 4. 55 min. siden

  Dybvad Bek: Danmark skal ikke gå enegang - hele EU skal lukke for russiske turister

  Ruslands naboland Estland vil fra den 18. august udelukke de fleste russiske statsborgere fra at kunne rejse ind i landet med visa udstedt af de estiske myndigheder.

  Venstre og Konservative opfordrer til, at Danmark følger i esternes spor, men udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) vil hellere arbejde for, at hele EU lukker grænserne for de russiske besøgende. Ellers vil russerne alligevel nemt kunne komme ind i landet.

  - Forslaget er godt, og det er rigtigt, at vi skal stoppe med at give turistvisum til russiske statsborgere. Men jeg tror også, at det er vigtigt, at vi gør det som en europæisk løsning.

  - Hvis vi går enegang i Danmark, så vil man i princippet kunne tage flyet til Malmø, og så tage toget over til København, uanset om vi i Danmark er stoppet med at give visum, for man rejser frit indenfor Schengen-området, pointerer ministeren.

 5. I dag kl. 19:31

  11 patienter fra Ukraine-krigen er kommet til Danmark

  I dag er yderligere 11 patienter fra Ukraine eller et af de nabolande, der også er berørt af krigen, ankommet til Danmark for at blive behandlet på et dansk hospital. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

  Dermed er der i alt ankommet 34 patienter fra krigsområdet for at blive behandlet her i landet, siden den russiske invasion begyndte.

  Ukraine og de nabolande, der også er berørt af krigen, har siden invasionen sendt 1235 anmodninger til EU om hjælp til behandling af patienter med både krigsskader og patienter med andre sygedomme.

  Danmark har tilkendegivet at vi kan modtage op imod 200 patienter fra Ukraine og de berørte nabolande, og det gælder både soldater og civile.

 6. I dag kl. 19:26

  Som reaktion på uro vil FCK- og Brøndby-fans i aften blive hyldet: 'Vi kan se forbi klubskel og rivalisering'

  Superligakampen i Parken mellem FC København og Brøndby IF i sidste weekend endte 4-1 til hjemmeholdet. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Efter flere voldsomme episoder mellem fans af FC København og Brøndby IF i forbindelse med de to klubbers kamp i sidste weekend, vil fans af begge hold i aften blive hyldet i Parken som symbol på forståelse de to klubber imellem.

  Det skriver FCK på sin hjemmeside.

  Der opstod blandt andet uro på udebaneafsnittet i Parken, hvor Brøndbys fans befandt sig, ligesom der efter kampen kom videoer ud, hvori man kunne se FCK-fans blive truet til at tage deres holdtrøjer af i et S-tog.

  Det fører nu til, at fans fra begge hold vil komme ud på plænen inden FCK's møde med Randers i Superligaen og modtage klapsalver.

  FCK oplyser, at man er lykkedes med at finde frem til dem, der fik taget deres trøjer, ligesom en Brøndby-fan, som startede en indsamling for at få trøjerne erstattet, vil være til stede.

  - Formålet er at vise, at vi godt kan se forbi klubskel og rivalisering, når det handler om at opføre sig ordentligt, når man tager til fodbold eller støtter sin klub i øvrigt, skriver FCK på sin hjemmeside.

  Kampen mellem FCK og Randers går i gang klokken 21.

  /ritzau/

 7. I dag kl. 19:03

  Frankrig har udleveret dansetyv og røver til Danmark

  En 22-årig mand er ifølge Ritzau blevet udleveret fra Frankrig, fordi han mistænkes for at have begået flere såkaldte dansetyverier og gaderøverier i København sidste vinter.

  Han er blevet pågrebet i Paris og er efter en international efterlysning blevet udleveret til retsforfølgelse i Danmark.

  Manden blev fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret i dag. Ifølge politiets sigtelser har den 22-årige begået tre såkaldte dansetyverier, hvor han har afledt ofrenes opmærksomhed ved at ville danse med dem, - og to røverier på gaden i det indre København. I alle tilfælde fik han fat i ofrene ure.

  En mand mistede 18. december sit armbåndsur til en værdi af 100.000 kroner, da han blev skubbet i ryggen, så han væltede. Aftenen inden blev en kvinde fastholdt, bøjet forover og frarøvet sit Rolex-ur til en værdi af 58.000 kroner nær ved Hotel D'Angleterre. På grund af volden var der her tale om røveri, som straffes hårdere.

  Foreløbigt er manden blev varetægtsfængslet i 24 dage.

 8. I dag kl. 18:37

  Danskere kommer ikke videre fra semifinalen i 100 meter brystsvømning

  Der kommer ingen danskere med i finalen i 100 meter brystsvømning for kvinder ved European Championships.

  Det står klart, efter der fredag blev svømmet semifinaler.

  Her blev Thea Blomsterberg nummer syv ud af ni i det første semifinaleheat, mens Clara Rybak-Andersen endte sidst i det andet semifinaleheat.

  De to danskere sluttede derfor sammenlagt som nummer 14 og 15.

  På 50 meter butterfly formåede Julie Kepp Jensen og Elisabeth Sabro Ebbesen heller ikke at avancere til finalen, da de sluttede uden for den finalegivende top-8 på henholdsvis 13.- og 15.-pladsen

 9. I dag kl. 18:08

  Dybvad Bek: Ja til 200 kvoteflygtninge fra Rwanda, som tager et kæmpe ansvar

  Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) har besluttet, at Danmark på dette års kvote igen skal tage imod 200 flygtninge, der i dag befinder sig i Rwanda.

  - Regeringen mener, at vi skal begrænse antallet af spontane asylansøgere, der kommer hertil, og at flygtninge i stedet skal komme til Danmark via ordnede og legale forhold.

  - Rwanda er et land, der tager et kæmpe ansvar, når det gælder flygtninge. Landet har derfor gentagne gange modtaget international ros fra bl.a. UNHCR. Det er også et land, som Danmark har et godt samarbejde med på flygtningeområdet, siger ministeren.

  Ifølge loven er det ministeren, der hvert år skal fastlægge antallet og fordelingen af kvoteflygtninge, der skal genbosættes i Danmark.

  Den danske regering vil gerne udvide samarbejdet om flygtninge med det afrikanske land. Således har man tidligere givet udtryk for, at man vil have lavet en modtagecenter for asylansøgere i Rwanda.

 10. I dag kl. 17:56

  Efter gigantisk fiskedød i floden Oder: Prøver afslører kviksølv i vandet

  • Massevis af døde fisk er fundet i floden Oder. (Foto: ODD Andersen © Ritzau Scanpix)
  • På den polske side er hæren sat ind til at hjælpe med at fjerne de mange døde fisk fra floden Oder. (Foto: Lisi Niesner © Ritzau Scanpix)
  • Der er fundet store mængder af kviksølv i floden Oder, og det kan være årsagen til den store fiskedød. (Foto: ODD Andersen © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Floden Oder, der danner en naturlig grænse mellem Tyskland og Polen, er ramt af miljøkatastrofe. De seneste uger er der blevet hevet mere end ti ton døde fisk op af floden.

  Man er stadig i gang med at opklare årsagen til den pludselig massedød i vandet, men man er tilsyneladende kommet et skridt nærmere.

  Ifølge Rundfunk Berlin-Brandenburg er der konstateret et højt niveau af kviksølv i prøver af flodvandet. Det har Brandenburger Landeslaboratorium analyseret sig frem til.

  Det er dog endnu ikke afklaret, om det forhøjede niveau af kviksølv også er den egentlige årsag til den massive fiskedød.

  Direktøren for den lokale Brandenburg-afdeling af Naturschutzbund Deutschland, en ngo, der kan sammenlignes med Danmarks Naturfredningsforening, Christiane Schröder, konstaterer over for Berliner Zeitung, at det vil have langvarige og katastrofale konsekvenser for natur- og dyreliv i området, hvis der er store mængder af kviksølv i floden.

 11. I dag kl. 17:27

  Forfatter Salman Rushdie er angrebet på en scene: Stukket i halsen

  Den britiske-indiske forfatter Salman Rushdie er blevet angrebet på en scene, da han skulle holde et foredrag i den vestlige del af delstaten New York, rapporterer nyhedsbureauet AP, der har en journalist på stedet.

  Ifølge journalisten stormede en mand scenen ved uddannelsescenteret Chautauqua Institution og angreb Rushdie, da han blev introduceret.

  Politiet i New York siger i en erklæring, at Rushdie blev stukket i halsen.

  Rushdie faldt angiveligt om på gulvet, og manden overmandet og fastholdt.

  Vi ved ikke mere om hans tilstand, men politiet oplyser, at han er blevet fløjet til et hospital, og at gerningsmanden er i politets varetægt.

  På et billede, der er taget kort efter, kan man se Rushdie ligge på scenen.

  Salman Rushdie ligger skærmet og bliver taget af, efter han blev angrebet på scenen, da han skulle til at holde et foredrag i delstaten New York. (Foto: Joshua Goodman © Associated Press)

  Rushie er tidligere blevet ramt af en fatwa, en islamistisk dødsdom, og "De sataniske vers" har været forbudt i Iran siden 1988, da mange muslimer anser den for at være blasfemisk.

  Et år senere udstedte Irans afdøde leder Ayatollah Ruhollah Khomeini en fatwa, eller edikt, der opfordrede til Rushdies død.

  Artiklen er opdateret 18:18 med nye informationer.

 12. I dag kl. 17:13

  Region Sjælland skriver til alle patienter, der har fået amputationer siden 2016

  I første omgang havde Region Sjælland kun planer om at undersøge 80 patientjournaler ud af 1.311 amputationer for perioden 2016 til 2021.

  Region Sjælland oplyser i en pressemeddelelse, at man nu sender et brev til alle, som har fået foretaget en amputation fra 2016 til i dag.

  I brevet informerer regionen om, at de kan kontakte Region Sjællands uvildige patientvejledning for at få rådgivning og om deres mulighed for at søge erstatning hos Patienterstatningen, hvis de mener, de er blevet fejlbehandlet.

  Derudover oplyser Region Sjælland i pressemeddelelsen, at gennemgangen af patientjournaler udvides, så patientforløb fra 2019 til 2021 også kigges efter i sømmene.

 13. I dag kl. 17:11

  Russisk journalist, der protesterede under liveudsendelse, sat i husarrest

  Marina Ovsjannikova har tidligere fortalt CNN, at hun har modtaget tre bøder for sine udtalelser om krigen i Ukraine.  Efter sin optræden på den russisk tv-station blev hun fyret fra sit job. Hun blev dog kort efter ansat af det tyske mediehus Welt. (Foto: MARINA OVSYANNIKOVA)

  Den tidligere redaktør på russisk stats-tv Marina Ovsjannikova er blevet sat i husarrest.

  Det oplyser en russisk domstol ifølge CNN.

  Her lyder det, at hun er blevet sigtet for at sprede falske nyheder om det russiske militær, og at hun er sat under husarrest indtil 9. oktober. Hun risikerer op til 10 års fængsel, beretter CNN.

  Marina Ovsjannikova blev verdenskendt, da hun i marts protesterede mod krigen under en nyhedsudsendelse på den statsstøttede Kanal 1.

  Her dukkede hun pludselig op i baggrunden og opfordrede til ikke at tro på krigspropagandaen.

  - Nej til krig. Stop krigen. Tro ikke på propagandaen. De lyver for jer, stod der på et skilt, som hun holdt op bag nyhedsoplæseren.

 14. I dag kl. 17:01

  Danmarks banelandshold startede godt, men må nøjes med EM-sølvet

  Det danske banelandshold formåede ikke at forsvare titlen som europamester i holdforfølgelsesløb.

  Efter en overbevisende sejr over Italien i semifinalen ved European Championships i München, ventede Frankrig i finalen, og her kunne den unge danske kvartet med Rasmus Lund Pedersen, Carl-Frederik Bevort, Robin Skivild og Tobias Aagaard Hansen ikke følge med på de 4.000 meter.

  I tiden 3:50:507 slog de franske baneryttere danskerne med godt et sekund og sikrede dermed EM-guldet.

  - Det er selvfølgelig fedt at få sølv, men i momentet er det skuffende. Det er en fed placering, så vi kan være stolte.

  - Det er mit første EM, så det er stort at blive nummer to, selvom jeg havde sat næsen op efter guld. Det er en kæmpestor præstation, men vi skal lige sluge, at vi tabte guldet, men mon ikke vi er fint tilfredse med sølvet, når vi står oppe på podiet, sagde Robin Skivild umiddelbart efter finalen.

  Bronzemedaljen vandt det britiske banelandshold foran Tyskland.

  Det danske banelandshold vandt også sølv ved OL for et år siden i Tokyo og er siden gennemgået et generationsskifte, hvor 24-årige Rasmus Lund Pedersen er eneste genganger fra OL.

 15. I dag kl. 16:43

  Regioner gennemgår over tre års amputationer

  I kølvandet på amputationsskandalen fra Region Midtjylland - og en analyse af situationen i Region Syddanmark - har begge regioner nu efter et møde med Styrelsen for patientsikkerhed besluttet at gennemgå en række amputationssager tre år tilbage.

  Indtil 2016 fulgtes antallet af amputationer ad på tværs af regionerne, men efterfølgende har der vist sig stigende regionale forskelle.

  Region Syddanmark har således haft et stabilt niveau siden 2016, mens Region Hovedstaden og Region Nordjylland har formået at sænke antallet af amputationer.

  - Vi har ikke noget, der indikerer, at patienterne ikke har modtaget den korrekte behandling, men vi er enige om, at det giver god mening at dykke ned i den specifikke målgruppe for at være helt sikker, siger koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen.

  Region Syddanmark forventer, at det drejer sig om cirka 200-300 patienter, og forhåbningen er, at gennemgangen vil kunne være gennemført i løbet af nogle måneder.

 16. I dag kl. 16:25

  Justitsministeren mødes søndag med aktører i fodboldverdenen efter flere voldssager

  Både før, under og efter søndagens fodboldopgør mellem ærkerivalerne Brøndby IF og FC København gik det vildt for sig.

  Og som følge af flere sager om uro og vold under og efter fodboldkampe skal justitsminister Mattias Tesfaye (S) på søndag mødes med en række repræsentanter fra fodboldverdenen.

  - Vi skal sikre fodboldfesten for de 99 procent – den ene procent skal enten opføre sig ordentligt eller smides væk fra stadion, skriver justitsministeriet i en pressemeddelelse.

  Divisionsforeningen, DBU, politiet og danske fanklubber mødes med justitsministeren for at udveksle idéer, som skal sikre mere tryghed i forbindelse med fodboldkampe.

 17. I dag kl. 16:12

  Begge undslupne fanger fra Renbæk Fængsel er nu anholdt

  Den ene af de to mænd blev anholdt i tirsdags, og Sydjyllands Politi oplyser, at den anden mand på 26 år i dag er blevet fundet.

  Ligesom sin sammensvorne blev han fundet i en lejlighed i Haderslev. Det fremgår dog ikke, om der er tale om den samme, som den 27-årige mand blev anholdt i.

  Sydjyllands Politi skriver på Twitter, at han får endnu et par sigtelser, der senere skal forbi retten.

  - Herefter overdrages han til kriminalforsorgen for fortsat afsoning.

 18. I dag kl. 15:56

  Danmark køber yderligere 10.000 vacciner mod abekopper

  Udbruddet af abekopper i Danmark og i Europa rammer især mænd, der har sex med mænd, og som har flere forskellige partnere.

  Derfor har vi herhjemme også skiftet vaccinestrategi, så mænd, der har sex med mænd, og som har flere skiftende partnere, er blevet tilbudt en vaccine.

  Det betyder også, der skal bruges flere vaccciner, og Folketinget har netop godkendt indkøbet af yderligere 10.000 vacciner fra Imvanex fra Bavarian Nordic, skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

  Sundhedsstyrelsen udvidede i tirsdags målgruppen, så det ikke kun er nære kontakter til smittede, som tilbydes vaccinen.

  Ifølge Statens Serum Institut (SSI) havde vi i forvejen omkring 2.700 vacciner på lager.

 19. I dag kl. 15:37

  Flere dele af England er officielt erklæret tørkeramt

  • Normalt er græsplænen helt grøn. Anderledes ser det dog ud i øjeblikket i Greenwich Park i London. Det er dele af det sydlige, centrale og østlige England, der er tørkeramt de her dage. (Foto: Neil hall © Ritzau Scanpix)
  • På grund af tørken må englænderne også afholde sig fra at grille flere steder, da brandfaren er for stor. (Foto: Andy rain © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Temperaturen har været ekstraordinær høj i England denne sommer.

  Samtidig er der ikke faldet meget regn, og det har medført, at der i dag officielt er erklæret tørke flere steder i England.

  Tørken har fået myndighederne til at varsle potentielle begrænsninger på vandforbruget. Blandt andet meddelte vandforsyningsfirmaet Yorkshire Water, at det fra 26. august indfører et forbud mod brug af vandslanger.

  Det betyder at, forbrugerne eksempelvis ikke må bruge vandslanger til at vaske bil, vande planter eller fylde svømmebassiner op, skriver BBC.

  Vi skal skrue tiden fire år tilbage for at finde den seneste tørke i England. I år har mængden af regn i England og Wales været på det laveste niveau siden 1976, oplyser Storbritanniens meteorologiske institut.

 20. I dag kl. 15:20

  Håndværkere får flere års fængsel for momssvindel

  En tømrer og en murer skal begge i fængsel i to år og seks måneder.

  De har snydt det offentlige for skat og moms ved blandt andet at have udarbejdet fiktive fakturaer, fastslår Københavns Byret.

  Nyhedsbureauet Ritzau oplyser, at de udover fængselsstraffen også skal betale tillægsbøder på henholdsvis 8,5 og 6,2 millioner kroner. Bøderne udmåles ved at se på det beløb, der er bedraget eller forsøgt bedraget for.

  Men håndværkerne var ikke alene om svindlen, tømrerens kone har blandt andet udstedt de fiktive fakturaer, og hun er blevet idømt halvandet års fængsel. Straffen er delvist betinget, så hun skal kun afsone et halvt år.

  Skattestyrelsen skal også have en erstatning, og så er der konfiskeret værdifulde genstande hos tømreren, hustruen og mureren som et Rolex-ur og et værk af Michael Kvium.

 21. I dag kl. 15:04

  Stort færdselsuheld på motorvejen ved Aarhus

  På motorvej E 45 ved Aarhus er der her til eftermiddag sket "et større færdselsuheld", oplyser politiet kort før klokken 15.

  Ødstjyllands Politi oplyser på Twitter, at der er sket i i både nord- som sydgående retning ved 4-kløveret i Aarhus.

  Klokken 15:43 oplyser politiet, at der igen er farbart i begge retninger. Skal du ud på motorvejen, er det en god idé at væbne sig med lidt tålmodighed, da der fortsat er kø.

  Opdateret klokken 15:44 med nye oplysninger.

 22. I dag kl. 14:59

  Minister vil sløjfe planlagte naturkrav til danske landmænd

  Landmand Morten Yde Kirk fra Thy slipper måske for krav om at braklægge fire procent af sin landbrugsjord næste år. (© DR Nyheder)

  Danske landmænd får måske lov til at dyrke mere korn end ventet næste år.

  Ifølge den seneste landbrugsreform fra EU, så skulle landmændene fra næste år tage yderligere fire procent af deres jord ud af brug af hensyn til natur og klima.

  Men på grund af krigen i Ukraine og usikkerhed om leverancen af korn fra landet, har EU-kommissionen lagt op til, at de enkelte lande kan udskyde kravet et år.

  Nu siger fødevareminister Rasmus Prehn (S), at han er klar til at udskyde braklægningen i Danmark.

  - Det er hele tiden en balance i forhold til, hvor meget kan vi bidrage med i forhold til mad, og hvor stor indvirkning det vil have i forhold til klima og miljø. Her mener vi, at det kunne være ansvarligt at vente lidt med braklægningen, siger han.

  Før ministerens plan kan blive en realitet, kræver det dog, at han får forligspartierne SF, Enhedslisten og Radikale med på idéen.

  En udskydelse af braklægningskravet af hensyn til fødevareproduktion er tidligere blevet kritiseret, fordi størstedelen af kornproduktionen i et land som Danmark går til dyrefoder.

 23. I dag kl. 14:45

  Den tyske økonomiminister vil skrue ned for varmen: Der må højest være 19 grader på kontorer

  Er man kuldeskær og arbejder syd for den danske grænse, hos vores venner i Tyskland, er det en god idé at pakke en ekstra sweater, inden man tager på arbejde.

  I hvert fald, hvis man som den tyske økonomiminister, Robert Habeck, mener, at der skal skrues ned for varmen.

  I et forslag i den tyske avis Süddeutche Zeitung, skriver økonomiministeren, at alle offentlige bygninger maksimalt må varmes op til 19 grader.

  Det skal nemlig være med til at spare på energien i hele Tyskland. Forslaget inkluderer dog ikke hospitaler og institutioner, præciserer ministeren.

  I den tyske storby Hannover har de allerede indført en række initiativer for at reducere energiforbruget. For eksempel må offentlige bygninger kun varmes op fra 1. oktober til 31. marts og maksimalt 20 grader.

 24. I dag kl. 14:26

  Politiet holder ekstra øje med ulovlig badning i Københavns Havn

  Termometeret nærmer sig 30 grader i weekenden, og derfor vil københavnere og turister formentlig hoppe i havnen for at blive kølet af.

  Men man risikerer at få en bøde, hvis man bader uden for de 14 steder, hvor man må hoppe i havnen.

  - Vi har en løbende havneindsats både på vandet og langs kajerne. Vi sætter dog ofte ekstra ressourcer ind, når vejret er godt. Derfor kan man opleve, at vi er mere synlige til stede her i sommervarmen, skriver Københavns Politi i en skriftlig kommentar til DR Nyheder.

  Temperaturen vil i weekenden snige sig op på kanten af de 30 grader i København. (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)

  Politiet oplyser, at deres indsats som udgangspunkt er dialogbaseret, men at man risikerer at få en bøde.

  Der er ikke i øvrigt ikke krav om skiltning om badeforbud uden for badezonerne.

  Du kan se badezonerne her.

 25. I dag kl. 14:10

  Brøndby IF henter Daniel Wass hjem fra den bedste spanske række

  Daniel Wass får nummer 10 i Brøndby IF. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller Daniel Wass skifter til Brøndby IF fra Atletico Madrid.

  Det har den danske superligaklub fredag annonceret.

  Daniel Wass har underskrevet en kontrakt, som holder ham i Danmark til sommeren 2025. Præsentationen af den 33-årige offensive back lanceres med teksten 'kun en klub i Danmark'.

  - Min familie og jeg har denne sommer haft et stort ønske om at vende tilbage til Danmark, og for mig er der kun en klub i Danmark, siger Daniel Wass til Brøndbys hjemmeside.

  - Jeg har stadig meget at give af og føler, jeg kan bidrage på og uden for banen.

  Danies Wass får trøjenummer 10 og træner ifølge Brøndby IF med sine nye holdkammerater senere i eftermiddag.

  Danskeren spillede i Brøndby fra 2008 til 2011, inden han permanent skiftede til Benfica. Wass har også spillet i klubber som franske Evian samt Celta Vigo og Valencia i den bedste spanske række.

 26. I dag kl. 14:04

  Christianitter får deadline for statens tilbud om Christianhavns Vold

  Christian Rabjerg Madsen (S) har brug for at svar fra beboerne på fristaden Christiania.

  Køber I Christianshavns Vold eller ej?

  - Det er vigtigt for mig at sige, at der er tale om et 'take it or leave it'-tilbud, siger indenrigs- og boligministeren i en pressemeddelelse.

  Regeringen har givet Christiania mulighed for at købe Christianshavns Vold for 67 millioner kroner mod at der bliver åbnet op for området og bygget 15.000 kvadratmeter almene boliger.

  Christianitterne har til 29. august at beslutte sig, ifølge Indenrigs- og Boligministeriet vil ni huse blandt andet skulle flyttes, såfremt aftalen ikke gennemføres.

  Indenrigs- og Boligministeriet skriver, at christianitterne fik fremlagt den fulde aftaletekst 1. juni i år.

  Hulda Mader, der er talsperson for Christiania, var i aftes gæst i Deadline og fremlagde christianitternes syn på statens "såkaldte tilbud", som de kalder det.

 27. I dag kl. 13:49

  Dansk kvartet cykler sig i EM-finalen i holdforfølgelse

  Det danske banelandshold er i finalen i holdforfølgelse ved European Championsships i München.

  I den direkte duel mod Italien var Rasmus Lund Pedersen, Carl-Frederik Bevort, Robin Skivild og Tobias Aagaard Hansen klart bedst over de 4000 meter. Den danske landstræner Casper Jørgensen er godt tilfreds med indsatsen.

  - Det er superfedt. Vi er her med et meget ungt hold, og det er fedt, at vi kører finaler, hvor der er noget på spil. Det er vi meget glade for, siger Casper Jørgensen til DR Sporten.

  - Vi mødte et svækket italiensk hold, men vi manglede også nogle ryttere. Det er altid fedt at slå dem.

  De forsvarende, danske europamestre er dermed sikre på som minimum at vinde sølv, når der senere i eftermiddag skal cykles finale klokken 16.45.

  Danmark møder Frankrig, og du kan se opgøret på DR2 og DRTV.

 28. I dag kl. 13:46

  De danske roere sluttede sidst ved European Championships

  Der var flere danske både i aktion tidligere i dag ved EM i roning, som er en del af European Championships.

  Det var dog uden den store succes.

  Sofie Vikkelsøe og Nikoline Laidlaw i dametoeren sluttede på en femteplads, ligesom Alexander Modest og Oscar Petersen i letvægtsdobbeltsculleren samt den danske herrerfirer.

  Marie Mørch og Mathilde Persson i kvindernes letvægtsdobbeltsculler sluttede på fjerdepladsen.

  Dermed skal de allesammen ro i deres respektive b-finaler.

  Der er roning igen i morgen, hvor Rasmus Lind i sin letvægtssinglesculler og damefireren skal i aktion.

 29. I dag kl. 13:34

  I Nørresundby får elever lov at drikke tre øl til første gymnasiefest

  Øl eller ej?

  Alkoholpolitikken på de danske gymnasier er taget op til genovervejelse, efter Sundhedsstyrelsen har anbefalet et fuldt stop for alkohol ved skolestart.

  På Nørresundby Gymnasium havde man egentlig planer om at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer og droppe alkoholen til første gymnasiefest, men efter et møde med elevrådet har ledelsen vurderet, at det alligevel blev for skrapt.

  - Eleverne argumenterede godt for, at resultatet nemt kunne blive, at eleverne så ville drikke mere ved forfesterne, inden de kom til skolen, og det tror jeg faktisk, de har ret i, siger rektor Søren Hindsholm, der også er næstformand for Danske Gymnasiers bestyrelse.

  Derfor har han nu indgået et kompromis med eleverne, der betyder, at de må købe tre genstande i baren, og at der er spisning uden alkohol inden fest. Til gengæld dropper eleverne forfesten.

 30. I dag kl. 13:26

  Forbuddet mod Chromebooks fortsætter i Helsingør Kommune

  Når det på mandag ringer ind på folkeskolerne i Helsingør Kommune, får eleverne stadig ikke lov til at åbne Chromebook-computerne i undervisningen.

  Det siger den konservative borgmester, Benedikte Kiær, til DR Nyheder.

  Datatilsynet har forbudt Helsingør Kommunes folkeskoler at anvende Google Workspace i undervisningen, fordi kommunen ifølge Datatilsynet ikke kan garantere, at elevernes persondatasikkerhed ikke bliver overtrådt, når de bruger tjenesten.

  Men værktøjet er uundværligt for undervisningen, og det giver lige nu udfordringer for især de elever, der har behov for en ekstra hånd.

  - Det er allerede ret tydeligt, at når de ikke kan bruge deres chromebooks i undervisningen, så kan de ordblinde elever ikke følge undervisningen på samme måde som deres klassekammerater, fordi de har behov for de hjælpemidler, der er på computeren, siger borgmesteren.

  Kommunen sendt en flere tusinde siders lang konsekvensanalyse til Datatilsynet, som man forventer svar på senest torsdag.

 31. I dag kl. 13:14

  Dødt løb mellem blokkene i Sverige: Bandekriminaliteten er det centrale tema

  Svenskerne går til valg søndag den 11. september, og de seneste meningsmålinger viser meget tæt løb mellem rød og blå blok.

  Et af valgkampens hedeste emner er vold og bandekriminalitet, som i de seneste år for alvor har hærget på den anden side af Øresund. Det siger DR’s Europakorrespondent Anna Gaarslev i DR’s valgpodcast ”Stjerne og striber – Ta’r til Sverige

  - De er ved at falde over hinanden for at tilbyde løsninger, men der er en pessimisme, som jeg ikke har oplevet før, og en tvivl på, om det overhovedet er muligt at vende den her udvikling, lyder det.

  Sverige har gennem de seneste fire år haft et årligt gennemsnit på 325 skudepisoder og 44,25 drab. Otte ud af ti svenske skuddrab menes at være sket indenfor de kriminelle miljøer. Til sammenligning blev seks personer med forbindelse til bandemiljøet dræbt af skud i Danmark sidste år.

 32. I dag kl. 12:34

  Antallet af daglige PCR-tests bliver sænket til 10.000: Behovet for test er blevet mindre

  Fra 15. august bliver antallet af daglige PCR-tests sænket til 10.000.

  Det skyldes, at behovet for at teste flere ikke er der længere. Det skriver Styrelsen for Forsyningssikkerhed i en pressemeddelelse.

  Nedjusteringen sker i forlængelse af regeringens covid-19-teststrategi for resten af 2022 og de første tre måneder af 2023.

  I gennemsnit er kun 4.900 blevet testet om dagen den seneste uge.

  Det er dog muligt at skrue op for antallet af PCR-tests, hvis behovet skulle opstå.

  Den 15. august overtager Sundhedsstyrelsen samtidig alle opgaver i relation til covid-19-testindsatsen. Her forventer man, at at covid-19 bliver en sæsonbetonet smitte ligesom influenza.

 33. I dag kl. 12:16

  Gymnasier beder forældre om hjælp: Tal med jeres unge om alkoholindtag

  Gymnasierne har rakt ud til forældre for at få dem til at rådgive deres børn om alkoholindtag forud for den såkaldte puttefest i dag.

  Festen er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor mange gymnasieelever i hovedstadsområdet mødes i Dyrehaven i Nordsjælland for at byde de nye 1.g'ere - ofte omtalt som putter - velkommen.

  - Vi opfordrer til, at forældre tager en snak med deres børn om alkoholindtaget. Hvad man drikker, hvor meget, og hvordan man gør det.

  - Og så er der nogle gymnasier, der forsøger at holde nogle alkoholfri arrangementer, så man prøver at holde på eleverne på den måde, siger Henrik Nevers, formand for foreningen Danske Gymnasier, til Ritzau.

  DR har spurgt eksperter, hvordan de unge sørger for at få en god og sikker fest:

 34. I dag kl. 12:05

  Ekspert tvivler på, at FN får adgang til ukrainsk atomkraftværk

  FN's atomenergiagentur (IAEA) ønsker omgående adgang til at inspicere atomkraftværket Zaporizjzja i det østlige Ukraine.

  Atomkraftværket blev erobret af de russiske styrker kort efter invasionen i Ukraine 24. februar. Men værket drives fortsat af ukrainske ansatte. Begge parter beskylder hinanden for at stå bag angreb mod værket.

  Anders Puck Nielsen, der er militæranalytiker ved Forsvarsakademiet, tvivler på, at internationale observatører vil få adgang til Zaporizjzja.

  Meget tyder nemlig på, at Rusland har opstillet militært udstyr i området, og det vil de ikke have, at internationale observatører får kendskab til.

  - Det her atomkraftværk spiller ikke som sådan en militær rolle. Atomkraftværket har fået en rolle i en form for psykologisk spil, siger han.

 35. I dag kl. 11:52

  Fiskeriminister vil hæve bøder til hollandske bomtrawlere

  400.000 kroner.

  Det er det, bøden lyder på, hvis man bryder reglerne om fiskeri med bomtrawl, som det hedder, når fiskere trækker en trawlpose henover hav bunden for at fange fisk.

  Men det er åbenbart ikke nok til at stoppe hollandske bomtrawlere, der blandt andet er taget i at bruge ulovlige redskaber og fiske for tæt på kysten.

  Alene i år har Fiskeristyrelsen stoppet 24 hollandske bomtrawlere i Nordsøen og Skagerrak.

  Og det tyder på, at straffen ikke er hård, nok siger fiskeriminister Rasmus Prehn (S), som nu vil stramme reglerne.

  - Vi kan desværre konstatere, at de bøder, vi har kørt med, ikke har virket tilstrækkeligt afskrækkende, og derfor er vi nu parat til at sætte ind med højere bøder.

  Ud over højere bøder kan konfiskation af fangstredskaberne være en mulighed. Stramningerne kræver dog et tjek af juraen på området, inden det kan blive en realitet.

 36. I dag kl. 11:09

  Selvsikker Mads Pedersen er udtaget til cykelløbet Vuelta a España

  Mads Pedersen er udtaget til Trek-Segafredos hold til vueltaen. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

  Den danske cykelkanon Mads Pedersen stiller for første gang til start ved det store, spanske etapeløb Vuelta a España.

  Det annoncerer hans hold, Trek-Segafredo, i dag.

  Vueltaen varer fra 19. august til 11. september, og Mads Pedersen glæder sig til at prøve kræfter med de spanske etaper for første gang.

  - Jeg kørte et stærkt Tour de France og rejste hjem med en god fornemmelse, udtaler han på holdets hjemmeside.

  - Vi har et stærkt hold, og vi kan blande os i kampen om det meste på sprintafgørelser og klatreetaper. Det bør blive tre gode uger.

  Sportsdirektør Steven De Jongh understreger, at Trek og Mads Pedersen går efter en etapesejr.

  - Det er vores førsteprioritet. Jeg tror, at vi med Mads og gutterne, som skal køre lead-out, har et godt hold, som er i stand til at opnå en sejr, siger han.

 37. I dag kl. 10:50

  Indkøbsturen bliver ikke billigere lige foreløbigt

  Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at priserne på de globale råvaremarkeder har taget et ordentligt nyk opad siden i vinter. Det er nemlig blevet dyrt at fylde kurven i supermarkedet.

  Men selvom priserne på nogle varer er på vej retur igen, så skal du ikke regne med, at det nødvendigvis bliver billigere at handle lige foreløbigt. Det siger en række eksperter til DR.

  For det er stadig dyrt at køle mælken ned og fylde brændstof på bilerne, der transporterer den. Og det holder altså prisen på varerne i køledisken oppe, forklarer Ida Marie Moesby, forbrugerøkonom hos Nordea.

  - Man skal se på den samlede produktionsomkostning. Den ligger stadig højt, og det er det, der kan gøre, at de her prisstigninger varer ved, siger Ida Marie Moesby.

  Usikkerhed på markedet og flere års lav inflation er ifølge hende også faktorer, der holder prisen oppe.

 38. I dag kl. 10:20

  Ekspert hegler undersøgelse om krænkelser ned: Ringeste nogensinde

  Tage Søndergaard Kristensen, tidligere professor ved Institut for arbejdsmiljø og forsker i psykisk arbejdsmiljø, er ikke imponeret over den undersøgelse af en eventuel krænkelseskultur i Nyborg Kommune, som firmaet Komponent har foretaget for den østfynske kommune.

  - Det er noget af det ringeste, jeg har set, siger Tage Søndergaard Kristensen, der er forundret over, at konklusionerne af den 1,5 millioner kroner dyre undersøgelse blot har udmøntet sig i en powerpoint-præsentation for byrådet, men ikke har kastet en egentlig rapport af sig.

  - Hvor mange har været udsat for sexchikane? Hvor mange har været udsat for trusler? Det havde været let at sammenligne med, hvad man generelt finder i kommunerne, men det kan man ikke her, for der er ingen resultater overhovedet.

  Direktør i Nyborg Kommune, Marianne Stentebjerg, afviser kritikken.

  - Undersøgelse er meget solid. Det er ikke korrekt, at der ikke er noget dokumentation, men det er jo ikke en advokatundersøgelse, hvor vi har tal ned til decimaler og det er heller ikke det, som vi har bedt om.

 39. I dag kl. 10:01

  Lektor om situationen på ukrainsk atomkraftværk: Ikke risiko for et nyt Tjernobyl

  Atomkraftværket i Zaporizjzja har været det helt store emne i krigen i Ukraine de seneste dage - ikke mindst på grund af bekymring for, at de kampe, der foregår omkring værket kan udløse en atomkatastrofe.

  Men det er der ingen alvorlig fare for, vurderer Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Forsvarsakademiet.

  - Der er ikke risiko for, at det her værk sprænger i luften i morgen, og der opstår et nyt Tjernobyl. Det er der ingen grund til at være bange for. Det her er mere et spil om at presse den anden part, siger han.

  - Der er ingen af parterne, der er interesseret i, at det her værk sprænger i luften, for så kan man jo ikke bruge strømmen bagefter. Så jeg ser det mere som en slags psykologisk spil, som kører frem og tilbage, siger han

 40. I dag kl. 09:55

  Flere skibe forlader havnen i Ukraine med korn

  Det første fragtskib, der forlod Ukraine, var skibet Razoni, der sejlede afsted fra havnen i Odesa den 1. august og ankom til Tyrkiet i går. (Foto: MEHMET CALISKAN © Ritzau Scanpix)

  I dag sejler yderligere to skibe afsted fra en ukrainsk havn, og ombord på det ene er den første last med ukrainsk korn.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Skibet med korn er formentlig på vej mod Etiopien. Det oplyser den ukrainske infrastrukturminister, Oleksandr Kubrakov, på Twitter.

  - Takket være Sortehavs-initiativet er vi klar til at læsse mere end 23.000 ton korn og eksportere det til Etiopien, skriver han blandt andet.

  Siden krigen startede i Ukraine, har fragten gennem Sortehavet været blokeret af Rusland. I sidste måned hjalp FN og Tyrkiet dog Rusland og Ukraine med at forhandle en aftale på plads, der går under navnet Sortehavs-initiativet.

  Det er den, der igen har åbnet for skibsfragten, og som sikrede, at det første skib fra Ukraine i går kunne lægge til i Tyrkiet med 26.000 ton majs.

 41. I dag kl. 09:40

  Beredskab advarer landmænd om større brandfare under høsten

  Mange landmænd er lige nu i fuld sving med at høste, men de skal passe på, hvis ikke høsten skal gå op i røg.

  Det siger Bjarne Nigaard, sekretariatschef i Danske Beredskaber, til Ritzau.

  - I og med at der er så tørt både på marken og rundt om marken, som der er nu, skal der ikke meget til at antænde en brand. En enkelt sten, der rammer forkert på et maskineri i marken, hvor der er tør vegetation, kan være med til at antænde en brand.

  Weekendens udsigt til hedebølge får brandfaren til at stige over det meste landet.

  Bjarne Nigaard opfordrer derfor landmændene til at tage ekstra forholdsregler og gøre maskineriet rent for støv, fordi det lettere kan antændes, hvis der kommer en gnist.

  Derudover bør de have vand med ud i marken, så det er klart, hvis der bliver brug for det.

 42. I dag kl. 08:34

  Kvindelige læger klagede over lavere pension – nu bliver de henvist til EU-domstolen

  Brancheforeningen Forsikring og Pension anslår, at omkring 356.230 kvinder i dag er på en kønsopdelt pensionsordning. Argumentet for opdelingen er ifølge brancheforeningen, at kvinder i gennemsnit lever længere end mænd.

  De kønsopdelte pensionsordninger blev ellers afskaffet ved EU-lov i 1998, og det er derfor kun kvinder, der har startet deres indbetaling før 1. juli 1998, der kan være på ordningen.

  De kvindelige læger klagede til Ligebehandlingsnævnet, som nu er kommet med en afgørelse.

  Nævnet er nået frem til, at der er behov for, at sagen afgøres ved EU-domstolen. Det er op til de kvindelige læger og eventuelt deres fagforening at tage sagen videre.

  - Vi håber meget på, at fagforeningen vil støtte os i at få en principiel afgørelse ved EU-domstolen, siger en af de kvindelige læger Anne Poulsen og tilføjer, at kvindernes fagforeningen indtil nu ikke har villet gå ind i sagen.

 43. I dag kl. 08:22

  Skuespiller Anne Heche ligger i koma: Hun overlever ikke bilulykke, siger familien

  Anne Heche har medvirket i blandt andet filmene 'I Know What You Did Last Summer' og 'Seks dage, syv nætter'. (Foto: Mario Anzuoni © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske skuespiller Anne Heche ligger i koma efter en voldsom bilulykke for en uge siden i Los Angeles.

  Hun forventes ikke at overleve ulykken.

  Det udtaler hendes familie i en meddelelse, hvor den oplyser, at skuespilleren har fået så alvorlige skader på hjernen, at hun nu kun holdes kunstigt i live.

  Hendes respirator bliver slukket, når familien har taget stilling til eventuel organdonation.

  - Vi vil gerne takke alle for deres venlige tanker og bønner for, at Anne kom sig, udtaler familien ifølge The Guardian.

  Anne Heche, der er 53 år, forulykkede med sin bil, da hun i høj fart bragede ind i et hus. Der opstod brand i bil og hus, og det tog 59 brandfolk en time at få hende ud af bilvraget.

  Politiet undersøger, om skuespilleren var påvirket af alkohol eller stoffer, da hun kørte galt.

 44. I dag kl. 08:10

  Du kan godt fylde fryseren med is til weekenden - den bliver varm

  Det varme vejr forsætter også i næste uge, hvor temperaturerne dog falder en smule. (Foto: Henning Bagger © Scanpix Danmark)

  Der er masser af god grund til at lægge vejen forbi det lokale supermarked på vejen hjem i dag, for der kan godt blive brug for mere end én is at køle sig på i weekenden.

  Den bliver nemlig varm. Rigtig varm. Det skriver DMI på Twitter.

  Allerede i dag vil termometeret mange steder vise mellem 27 og 30 grader, og de sommervarme temperaturer fortsætter altså i weekenden, hvor et højtryk har retning mod Danmark.

  Det giver tørt, solrigt og varmt vejr med svag vind, og derfor har DMI udsendt et varsel om hedebølge. DMI opfordrer til, at du holder øje med, om det nogle steder kan være ulovligt at tænde grillen på grund af tørke.

 45. I dag kl. 07:35

  Ukrainske børn skal undervises i, hvordan man undgår landminer

  Fra 1. september får skolebørn i Ukraine en ganske særlig tilføjelse til skoleskemaet. Børnene skal nemlig undervises i, hvordan man rent praktisk undgår landminer.

  Det annoncerede den ukrainske undervisningsminister, Andrij Vitrenko, i går ifølge Kyiv Independent.

  - Den national-patriotiske undervisning vil blive styrket, og der vil være en separat del, der vil lære dem om "anti-mine aktiviteter". Så børnene kan blive opmærksomme på, hvad der ikke må røres, og hvad der er farligt for dem, siger ministeren ifølge det ukrainske medie Army Inform.

 46. I dag kl. 07:20

  Tennisspilleren Clara Tauson klarer sig videre til kvartfinale i USA

  Clara Tauson vinder for anden gang i træk i WTA-turnering i Massachusetts. I kvartfinalen venter amerikaner. (Foto: Leslie Billman © Associated Press)

  Clara Tauson skal spille kvartfinale ved en tennisturnering i Concord i den amerikanske delstat Massachusetts.

  Det står klart efter den 19-årige danskers sejr i to sæt over Astra Sharma fra Australien. Tauson vandt 7-5, 6-2.

  I næste runde møder Clara Tauson amerikaneren Coco Vandeweghe.

  Tennisdanskeren vendte for nylig tilbage efter en pause på godt en måned som følge af en skade.

  Tirsdag i sidste uge tabte hun til den rutinerede tysker Andrea Petkovic ved WTA-turneringen Citi Open i Washington D.C.

  Men onsdag kom Tauson altså tilbage på vindersporet med en sejr over Katie Boulter fra Storbritannien ved turneringen i Concord.

 47. I dag kl. 06:52

  FN's atomvagthund vil have adgang til atomkraftværk i Ukraine

  FN's atomenergiagentur, IAEA, vil omgående have adgang til at inspicere atomkraftværket Zaporizjzja i det østlige Ukraine.

  Anmodningen blev fremsat af Rafael Grossi, der er chef for IAEA, på et møde i FN's Sikkerhedsråd i går. Det skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Ritzau.

  På mødet drøftede medlemslandene, hvordan man kan garantere for atomkraftværkets sikkerhed.

  Grossi kaldte det en "dyster tid" og tilføjede, at IAEA skal have lov til ved selvsyn at vurdere situationen på Zaporizjzja. Medlemmer af Sikkerhedsrådet var ifølge AFP enige om behovet for at lade IAEA besøge stedet.

  Atomkraftværket blev erobret af de russiske styrker kort efter invasionen i Ukraine den 24. februar, men det er stadig ukrainske ansatte, der driver værket.

  De to lande beskyldte i går hinanden for at stå bag nye affyringer af granater i nærheden af atomkraftværket.

 48. I dag kl. 06:26

  Prisen på benzin i USA falder forud for midtvejsvalg

  Ruslands invasion i Ukraine har sendt benzinpriserne i vejret over hele verden, men for første gang i mere end fem måneder kan amerikanerne tanke benzin til under fire dollar.

  Det oplyser American Automobile Association (AAA), der svarer til FDM i Danmark, ifølge nyhedsbureauet AP.

  Gennemsnitsprisen for en US-gallon benzin, der svarer til 3,8 liter, blev i går beregnet til 3,99 dollar. Det er dog stadig 80 cent højere end for et år siden.

  I midten af juni toppede benzinprisen i USA med 5,02 dollar for en gallon.

  Amerikanernes udgifter til at tanke er et stort tema forud for midtvejsvalget i november, hvor et antal medlemmer af Kongressens to kamre, Senatet og Repræsentanternes Hus, er på valg.

 49. I dag kl. 06:08

  For første gang i 27 år hopper danskere i vandet til EM i kunstsvømning

  Senere i dag dukker en dansk duet op i vandet, når der er EM i kunstsvømning i Rom.

  Det er 29-årige Mia Heide og 23-årige Karoline Christensen, der skal repræsentere Danmark i vandet - og for første gang i 27 år.

  Det danske par skal i vandet i både fri og teknisk duet, og selvom de er løbet med titlen som danmarksmestre i både 2020, 2021 og 2022, så er målsætningen i første omgang at repræsentere Danmark.

  - Vi vil bare gerne være tilfredse med os selv. Det er første gang i lang tid, Danmark er med, og det er en sport, hvor man bliver bedømt, så det er lidt subjektivt. Derfor ligger vi heller ikke så meget i karakteren, siger Mia Heide.

 50. I dag kl. 05:37

  Estland lukker for indrejse for de fleste russere

  Fra næste uge skal det ikke være muligt for de fleste russiske statsborgere at rejse ind i Estland. Sådan lød meldingen i går fra det russiske naboland, som vil udelukke rejsende med visa udstedt af de estiske myndigheder.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Ruten gennem Estland er populær for mange russere, der vil rejse ind i Schengen-området, og selvom der vil være undtagelser for nogle russiske statsborgere, så vil også studerende og russere på forretningsrejse få indskrænket mulighederne for at rejse ind i landet.

  Stramningen kommer efter en periode med ekstra pres på grænseovergangen mellem de to lande.

  - Vi har set en enorm stigning i antallet af russiske borgere, der rejser ind i eller gennem Estland, siger landets udenrigsminister Urmas Reinsalu i en udtalelse ifølge Reuters.

  Estland er en del af EU. Unionen har netop vedtaget den syvende runde af sanktioner rettet mod Rusland.

Mere fra dr.dk