Seneste nyt

Dødstallet stiger, efter at båd med migranter kæntrede i Den Engelske Kanal

Overblik

 1. 24. nov kl. 21:40
  Dødstallet stiger, efter at båd med migranter kæntrede i Den Engelske Kanal

  Rettelse: Dødstallet er, siden denne artikel blev publiceret, nedjusteret af myndighederne til 27.

  31 personer har mistet livet i en bådulykke i Den Engelske Kanal, da de tidligere i dag prøvede at nå England.

  Det fortalte den franske indenrigsminister, Gérald Darmanin, på en pressekonference i kystbyen Calais.

  Hvilken nationalitet de omkomne har, kunne han ikke sige noget om, men han bekræftede, at to personer er blevet reddet, skriver The Guardian.

  Også den britiske premierminister, Boris Johnson, har kommenteret ulykken.

  - Det viser, hvor afgørende det er at skrue op for vores indsats for at få ram på den forretningsmodel, som de kriminelle, der sender folk til havs på denne måde, benytter, skriver han i en meddelelse.

 2. 4 min. siden

  Hollandske sundhedsmyndigheder: Omikron var i Europa, allerede inden Sydafrika registrerede den

  Den nyeste variant af coronavirusset, Omikron, var allerede til stede i Europa for over en uge siden. Det er tidligere end hidtil antaget.

  Det oplyser de hollandske sundhedsmyndigheder i dag ifølge BBC.

  Ifølge en talsperson for Hollands nationale institut for folkesundhed er varianten fundet i to test, der er taget mellem den 19. og 23. november.

  - Det er ikke klart, om de personer, der er blevet testet, har besøgt Sydafrika, lyder det fra talspersonen.

  Den nye variant blev identificeret af sydafrikanske forskere den 24. november - hvilket altså nu viser sig at være efter, at virusset var til stede i Holland.

 3. 9 min. siden

  Norges statsminister bebuder enkelte stramninger af coronarestriktionerne

  Norge har indtil videre klaret sig godt igennem coronakrisen, men flere steder i landet stiger smittetallene.

  Derfor er der enkelte nye stramninger af coronarestriktionerne på vej, siger statsminister Jonas Gahr Støre i en redegørelse i Stortinget.

  Det betyder blandt andet, at hvis man bor sammen med en person, som er smittet, skal man gå i karantæne, indtil man har fået negativt svar på en coronatest. Det er gældende, uanset om man er vaccineret eller ej.

  For at slippe ud af karantænen må vaccinerede lade sig teste inden for syv dage, mens uvaccinerede må lade sig teste dagligt i syv dage med hjemmetest eller hver anden dag med PCR-test.

 4. 17 min. siden

  Anklager kræver fængsel til topdirektør i Dan-Bunkering-sag

  Anklageren i Dan-Bunkering-sag kræver to års fængsel til topdirektør for at have medvirket til ulovlige leverancer af jetbrændstof til Syrien

  Opdateres...

 5. 29 min. siden

  DMI varsler snestorm for store dele af Jylland og Sjælland i morgen

  Det ser ud til, at vinteren for alvor melder sin ankomst i morgen.

  DMI har udvidet sit varsel om snestorm til at gælde for store dele af landet.

  Der kan falde 10 til 20 centimeter sne i den centrale del af Jylland og i Nordvest- og Nordsjælland.

  Temperaturen kommer til at ligge omkring frysepunktet og op til et par grader, så der bliver formentlig tale om en ordentlig omgang tøsne.

  - Samtidig bliver det blæsende med frisk vind til kuling fra øst, så det er en barsk dag, vi har i vente, skriver DMI på sin hjemmeside.

  (Foto: DMI © dmi)
 6. 40 min. siden

  De Konservative vil give sygeplejerskerne penge her og nu - men midlertidigt

  Som en protest mod pressede løn- og arbejdsvilkår har en gruppe sygeplejersker varslet opsigelser landet over i dag.

  Og det er en bekymrende udvikling, mener De Konservative, der vil motivere sygeplejerskerne ved at give flere penge. Men midlertidigt.

  - Hvis man kan lave en aftale med sygeplejerskerne om, at de får nogle mere lukrative ordninger i en periode, indtil vi har noget af det her pukkelafvikling på plads, siger sundhedsordfører Per Larsen (K) til Ritzau.

  - Man er nødt til at gå ind og købe sig noget mere kapacitet, så vi kan honorere ekstra- og merarbejde med en sats, som sygeplejerskerne kan se sig selv i. Sådan så vi får skabt noget mere kapacitet, siger han til TV 2.

  Også hos regeringens støtteparti SF er der et udtalt ønske om handling. Både De Konservative og SF sender en appel til regeringen om at frigive penge til regionerne, skriver TV 2.

 7. I dag kl. 11:20

  Demonstration anmeldt til Mette Frederiksens afhøring i Minkkommission

  Statsminister Mette Frederiksen (S) ser ud til at blive mødt af demonstranter, når hun torsdag i næste uge skal afhøres i Minkommissionen.

  I flere grupper på Facebook bliver der talt om at lave en demonstration den dag. Og Københavns Politi bekræfter over for DR Nyheder, at der er anmeldt en demonstration ved Retten på Frederiksberg den 9. december.

  Københavns Politi vil ikke oplyse nærmere om, hvem der har anmeldt demonstrationen.

  Efter den oprindelige plan skulle Mette Frederiksen være det sidste vidne i kommissionen. Men undervejs er der kommet nye vidner på afhøringslisten, og tidsplanen er skredet, så andre vidner er udsat.

  Derfor er der lige nu planlagt afhøringer frem til den 17. december, og der kan også komme nogle i januar.

 8. I dag kl. 11:16

  15.000 gratis mundbind skal lokke kunderne i butikkerne i Hirtshals

  Det er ikke alle butikker, som er trætte af igen at skulle bede kunderne iføre sig mundbind. I Hirtshals skal 15.000 gratis mundbind lokke kunderne i butikkerne. (Foto: Frederik Gatzwiller - DR)

  Det er ikke alle butikker, som er trætte af igen at skulle bede kunderne iføre sig mundbind.

  Værnemidlet kan nemlig også bruges aktivt til at lokke kunderne i butikkerne. Det forsøger man sig med i Hirtshals, hvor handelsstandsforeningen har købt 15.000 mundbind, der uddeles gratis i forretninger og restauranter.

  - Det er et servicetiltag. Ligesom at vi pakker julegaverne ind, så tilbyder vi selvfølgelig også gratis mundbind, siger Tommy Høj, der er medlem af bestyrelsen i handelsstandsforeningen og ejer af en dataforretning.

  - Det er selvfølgelig for at passe på kunderne. Men også for at vise, vi er en aktiv handelsby og gerne vil sælge noget til kunderne.

 9. I dag kl. 11:02

  Ingen stofmundbind lever op til krav for ny standard

  En ny, dansk standard for vaskbare mundbind blev lanceret i begyndelsen af året. Den skulle sikre, at stofmundbind leverer den rette filtrering af luften efter vask, og at de ikke indeholder skadelige kemikalier.

  Problemet er bare, at ikke et eneste mundbind er blevet godkendt efter standarden. Det skriver Ritzau.

  - Vi kan se, at der ikke er et eneste mundbind, der lever op til kravene. Så selv om vi har fået lavet de her rigtig fine krav, så er det ikke noget, forbrugerne har hjælp af lige nu, siger projektleder Christel Søgaard Kirkeby fra Forbrugerrådet Tænk.

  I Sundhedsstyrelsens anbefaling om brug af mundbind hedder det, at man enten skal bruge et CE-mærket engangsmundbind eller et stofmundbind, der er godkendt efter den danske standard, som er lavet i et samarbejde mellem danske myndigheder, organisationen Dansk Standard og Forbrugerrådet Tænk.

 10. I dag kl. 10:32

  Sveriges nye statsminister præsenterer sin regering

  Magdalena Andersson på vej ind i Rigsdagen for at præsentere sine ministre og læse regeringsgrundlaget op. (Foto: 12080 Duygu Getiren/TT © Ritzau Scanpix)

  Sveriges nyvalgte statsminister, Magdalena Andersson, har netop præsenteret sine ministre og regeringens politik.

  Regeringen vil blandt andet fokusere på at bekæmpe kriminalitet og grov, organiseret vold, fortalte Andersson fra talerstolen i Sveriges parlament, Rigsdagen.

  – Samarbejdet skal styrkes i Norden og EU, lød det også i regeringsgrundlaget.

  Senere forlader den nye regering Rigsdagen og bevæger sig mod Stockholms Slot.

  Her skal det formelle regeringsskifte foregå klokken 13 – med Sveriges konge, Carl Gustaf, som ordstyrer. Kronprinsesse Victoria og Rigsdagens formand, Andreas Norlén, deltager også.

 11. I dag kl. 10:49

  Menneskerettighedsdomstol blåstempler udvisningsdom fra Højesteret

  Rettelse: I overskriften stod der i første omgang, at der var tale om en EU-domstol. Menneskerettighedsdomstolen er en uafhængig institution i Europarådet, der ikke hører under EU. Det er derfor rettet.

  Højesterets dom om udvisning af en dansk mand med tyrkiske rødder sidste år var ikke i strid med konventionerne.

  Det har Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg fastslået, oplyser den tirsdag formiddag.

  Domstolens dommere var dog langtfra enige. Vurderingen lød således på tre mod fire, skriver Ritzau.

  Manden blev født i Danmark i 1993, og han mener, at udvisningen var et brud på artikel 8 i konventionerne om respekt for familielivet.

  Det var en narkodom, der 24. januar 2020 førte til, at han blev dømt til udvisning.

 12. I dag kl. 10:20

  Dværgflodhesteunge født i fransk zoologisk have

  • Quilla, den 18 dage gamle baby pygmæflodhest står tæt ved sin mor i Bioparc zoologiske have i Doue-La-Fontaine i Frankrig (Foto: Stephane Mahe © Ritzau Scanpix)
  • Quilla, den 18 dage gamle baby pygmæflodhest står tæt ved sin mor i Bioparc zoologiske have i Doue-La-Fontaine i Frankrig (Foto: Stephane Mahe © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  18 dage gammel er dværgflodhesteungen Quilla nu blevet præsenteret for offentligheden i den franske Bioparc zoologiske have.

  Det er moderens tredje unge, og selvom den ser lille ud nu, kan den som fuldvoksen blive op til 250 kilo.

  Arten er alvorligt truet i naturen, primært fordi dens levesteder bliver ødelagt. Den findes primært i lavlandsregnskovene i Vestafrika.

 13. I dag kl. 10:10

  Atypisk bødesag fra dansefest på nedlagt ålefarm kommer for Landsretten

  I dag behandles en principiel og ret atypisk sag i Landsretten i Viborg.

  Her skal det vurderes, om 44 personer overtrådte forsamlingsforbuddet i december sidste år, da de deltog i en dansefest på en nedlagt ålefarm i Mejrup ved Holstebro.

  I april blev gæsterne idømt bøder på 4.000 kroner hver og arrangørerne bøder på 5.000 kroner ved retten i Holstebro.

  Dengang lagde retten vægt på at lokalerne var lånt, og der derfor ikke var tale om en privat fest.

  19 af de dømte er uenige, og har derfor anket sagen til Landsretten.

 14. I dag kl. 10:06

  'Må du fortsætte med at skinne som en diamant' - se videoen, hvor Rihanna udråbes som nationalhelt

  Premierministeren på Barbados Mia Mottley og præsident Sandra Mason udråber sangerinden Rihanna til national helt som et led i markeringen af landets nye status som republik. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)

  Én dronning måtte sige farvel til rollen som statsoverhoved i verdens nyeste republik, Barbados. Til gengæld blev en anden, den verdensberømte sangerinde Rihanna, udråbt til national helt som en del af fejringen.

  Det var med slet skjult stolthed i stemmen, at landets premierminister May Mottley kunne præsentere udnævnelsen.

  - På vegne af en taknemmelig nation og et endnu mere stolt folk præsenterer vi hermed den udpegede nationalhelt for Barbados, ambassadør Robyn "Rihanna" Fenty. Må du fortsætte med at skinne som en diamant, siger premierminister Mia Mottley.

  Se videoen herunder.

 15. I dag kl. 09:55

  Britisk sundhedsminister overtaler ældre journalist til at få sit tredje vaccinestik, mens kameraerne ruller

  Den konservative britiske regering har fået masser af kritik for sin håndtering coronakrisen.

  I går viste sundhedsminister Sajid Javid dog, at han vil gå langt for på insisterende vis at få så mange som muligt til at tage det tredje boosterstik med coronavaccine.

  - Lov mig, at du gør det. Bare gå ind og få det gjort nu, sagde han til Sky News-journalisten Jon Craig før et interview ved et vaccinationscenter, da han hørte, at den 64-årige Jon Craig kun havde fået to stik.

  Tidligere samme dag havde de britiske myndigheder ændret anbefalingerne, så der nu bare skal gå tre måneder mellem andet og tredje vaccinestik.

  - Kom så, jeg følger dig ind. Lad os gøre det, sagde Sajid Javid til journalisten, inden de for rullende kameraer sammen gik ind i vaccinationscentret.

  Sajid David i samtale med personalet på St. Thomas Hospitals vaccinationscenter, hvor journalisten Jon Craig på hans kraftige opfordring modtog sit tredje stik. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)
 16. I dag kl. 09:30

  Fire mænd er blevet tiltalt for drab på uskyldig i Vollsmose

  I juni sidste år mistede Abdinur Mohamed Ismail livet, da han blev ramt af skud i Vollsmose i Odense.

  Dermed blev han et uskyldigt offer i en strid mellem to lokale grupperinger.

  Nu har politiet tiltalt fire mænd for drabet på Abdinur Mohamed Ismail, mens en femte er tiltalt for blandt andet ulovlig våbenbesiddelse. Han blev ramt af skud, men overlevede.

  De fire mænd er også tiltalt for drabsforsøg på to andre personer.

  Ifølge politiet var Abdinur Mohamed Ismail netop kommet hjem til sin bopæl i Egeparken i Vollsmose, da han blev ramt af et skud, der var ikke var møntet på ham.

 17. I dag kl. 09:00

  Et hårdt år for luftfarten giver SAS et tab på 4,8 milliarder kroner

  Coronapandemien lægger stadig et tungt pres på luftfartsselskabet SAS, der i seneste regnskabsår har tabt milliarder.

  I det seneste regnskabsår lyder underskuddet på cirka 4,8 milliarder kroner.

  Skal der findes et lyspunkt, så er det, at der er tale om en stor fremgang i forhold til året før, hvor underskuddet lød på 6,8 milliarder kroner.

  En udvikling, der glæder SAS-direktør Anko van der Werff, der dog ikke er jubeloptimist.

  - 2021 var et af de mest udfordrende år i historien for luftfartsindustrien, og fremtiden er fortsat svær at forudsige, først og fremmest på grund af problemer forbundet til den igangværende pandemi, siger han.

 18. I dag kl. 09:00

  Martin Henriksen dumper Messerschmidts formandsplaner

  Messerschmidt (DF) kan godt droppe formandsplanerne, hvis det står til partifællen Martin Henriksen.

  I sidste uge meldte Morten Messerschmidt sig som kandidat til formandsposten i Dansk Folkeparti, flankeret af europaparlamentarikeren for partiet, Peter Kofod.

  Han skal nemlig være næstformand og eventuelt overtage formandsposten fra Messerschmidt, hvis Messerschmidt dømmes for misbrug af EU-midler og dokumentfalsk i landsretten og dermed ikke kan være DF-formand. Det skriver Ritzau.

  Men det vil kræve en ændring af partiets vedtægter, for som det er nu, kan Kofod ikke blive formand, da han ikke er medlem af Folketinget.

  - Jeg synes, at man, hvis man ønsker at stille op, og det gør man så, i respekt for partiet og medlemmerne skal indrette det på en sådan måde, at det, man beder dem om at støtte, rent faktisk i praksis kan gennemføres. Og det kan det ikke, som det ser ud nu, siger Henriksen til Ritzau.

 19. I dag kl. 08:48

  Anklagere vil have Bill Cosbys sag for højesteret

  Et billede af Bill Cosby taget mens han var fængslet. Hans dom blev omstødt i 2019, men anklagerne i Pennsylvania vil nu have USA's højesteret til at tage sagen op igen. (Foto: handout © Ritzau Scanpix)

  Egentlig blev den tidligere så folkekære skuespiller Bill Cosby i 2018 idømt mellem tre og ti års fængsel for at have begået seksuelle overgreb mod Andrea Constand ved at bedøve hende med piller for så at misbruge hende seksuelt. Anklagerne mod ham kom desuden fra en lang række kvinder, der kunne fortælle lignende historier om Cosbys krænkende adfærd gennem årtier.

  Men i juni 2019 kunne Bill Cosby forlade fængslet som en fri mand, efter Pennsylvanias domstol omstødte dommen, idet hans rettigheder skulle være blevet krænket.

  Anklagerne har appelleret sagen og anmoder nu om at få den bragt for USA's højesteret.

  - Den amerikanske højesteret kan rette det, vi mener er en frygtelig fejl, lyder det fra Kevin Steele, Montgomery countys distriksadvokat, i anmodningen til højesteret. Det skriver The Guardian.

 20. I dag kl. 08:38

  Næsten 1.400 virksomheder, der har modtaget corona-kompensation, er gået konkurs

  Cirka 1,4 procent af alle de virksomheder, der har modtaget kompensation relateret til corona, er gået konkurs under epidemien.

  I alt gælder det tæt på 1.400 virksomheder i perioden fra 1. april 2020 til den 30. september i år, skriver Danmarks Statistik.

  Til sammenligning var der i samme periode 2.400 konkurser blandt virksomheder, der ikke har modtaget kompensation, og det svarer til én procent.

  Analysen fra Danmarks Statistik viser desuden, at der er udbetalt 618 millioner kroner i kompensation til de konkursramte virksomheder. Det svarer til 1,3 procent af det samlede udbetalte kompensationsbeløb til løn, tabt omsætning og faste omkostninger på i alt 46,5 milliarder kroner.

 21. I dag kl. 08:21

  Ledigheden fortsætter med at falde og er på det laveste niveau siden 2008

  87.900 personer er i øjeblikket at regne som ledige, og det er det laveste niveau siden december 2008, oplyser Danmarks Statistik.

  Der er sket et fald på 6.300 fra september til oktober.

  Ledigheden var i oktober fortsat lavest i Vestjylland med 2,1 procent og højest i København med 4,1 procent.

  Tallene fra Danmarks Statistik er omregnet til fuldtidspersoner.

 22. I dag kl. 08:13

  Malaysia ville ikke lukke israelske squash-spillere ind, så nu er international turnering aflyst

  I Malaysia er der ikke mange varme følelser for Israel, og det har kostet en stor squash-turnering livet.

  Det asiatiske land nægtede at uddele visum til de israelske spillere, og det har fået den internationale squash-forbund (WSF) til helt at aflyse turneringen World Team Championships.

  - Det er vigtigt for WSF, at intet land, der ønsker at deltage, bliver forhindret i at stille op, siger forbundets præsident ifølge France24.

  I 2019 blev Malaysia ligeledes frataget et sportsstævne, da landet ikke ville lade svømmere fra det israelske para-landshold komme ind.

  Malaysia har heller ikke nogen diplomatiske forbindelser med Israel, og det er som udgangspunkt ikke muligt at komme ind i landet på et israelsk pas.

 23. I dag kl. 08:00

  Talsperson for sygeplejerskers protestbevægelse siger op

  Luca Pristed, der er talsperson for styregruppen for den nationale arbejdsnedlæggelse og sygeplejerske på Rigshospitalet, har sagt i sit job op i protest mod løn- og arbejdsvilkår. Han håber, at andre sygeplejesker vil følge trop.

  Efter måneder med ulovlige strejker er det blevet nok for Luca Pristed, der er talsperson for styregruppen for den nationale arbejdsnedlæggelse og sygeplejerske på Rigshospitalet – i hvert fald lidt endnu.

  - Jeg har valgt at sige op, fordi jeg ikke længere kan arbejde i et sundhedsvæsen, hvor vi er blevet sparet på helt indtil benet, siger han.

  Da statsminister Mette Frederiksen (S) tidligere på måneden bad sygeplejerskerne tage en ekstra tørn for at hjælpe med at holde sundhedssektoren i gang under stigende covid-indlæggelser, var det det sidste skub til at forlade branchen for Luca Pristed.

  Det har ikke været muligt at få sat tal på antallet af opsigelser for november fra de fem regioner, men de arbejder på sagen.

  Kan du forsikre mig, at hvis jeg ringer om en måned, så står din opsigelse stadig ved magt?

  - Det gør den. Jeg lægger den i dag, og så er jeg allerede nu i gang med at finde et andet arbejde. Og jeg kommer ikke tilbage til det offentlige, før forholdene er bedre, understreger Luca Pristed.

 24. I dag kl. 07:53

  Hver tredje i Australiens parlament oplever sexchikane: 'Jeg ville ønske, jeg var mere overrasket'

  Sexchikane er tilsyneladende et stort problem i Australiens parlament.

  Det viser en stor undersøgelse af arbejdsforholdene i landets magtcentrum, der har været syv måneder undervejs og er sat i søen af regeringen.

  En ud af tre, der arbejder der i øjeblikket, fortæller, at de 'har oplevet en form for seksuel chikane' på arbejdspladsen. Blandt de kvindelige parlamentarikere gælder det for næsten to ud af tre.

  Det var premierminister Scott Morrison, der offentliggjorde rapporten.

  - Jeg ville ønske, at jeg var mere overrasket, sagde han ifølge abc.au.

  Der kom fokus på forholdene i det australske parlament, da kvinden Brittany Higgins anklagede en kollega for voldtægt. En sag, der satte gang i en heftig MeToo-debat i Australien.

 25. I dag kl. 06:45

  Både EM-holdet, en OL-guldvinder og en Tour-toer kan blive Årets Sportsnavn 2021

  2021 har budt på en lang række store, danske sportspræstationer, og det kan ses på listen over nominerede til Årets Sportsnavn 2021.

  Over de seneste uger har DIF og Team Danmark løftet sløret for, hvem der kommer i betragtning til at vinde den prestigefyldte idrætspris, og nu er alle 15 navne offentliggjort.

  Blandt dem der kan vinde prisen er herrernes fodboldlandshold, der skabte EM-eufori i sommer, Viktor Axelsen, der vandt OL-guld, og Jonas Vingegaard, der blev nummer to i Tour de France.

  Vinderen findes den 8. januar ved det store show 'Sport 2021' i Herning, der vises på DR1.

 26. I dag kl. 06:40

  Sidste efterårsdag slutter roligt

  Der er solchancer i løbet af tirsdagen, men der vil også være skyer og enkelte byger. Mod nord, som her ved Aalbækbugten, kan nedbøren senere i dag falde som sne. (Foto: Inger Nielsen © Inger Nielsen)

  Dagen inden 1. december vil vejret enkelte steder i landet træde i karakter.

  I morgentimerne er der fortsat hård til stormende kuling langs dele af Vestkysten, men det aftager i løbet af formiddagen.

  Der vil stadig være enkelte byger i Jylland i morgentimerne, men det meste af Sjælland må vente til formiddagen, inden det klarer op og holder tørt. Derfra vil der resten af dagen kun være enkelte byger.

  Temperaturen ligger mellem to og seks grader. Nogle steder køligere. I nat kan temperaturen igen kommer under frysepunktet, så du kan opleve glatte vej onsdag morgen.

 27. I dag kl. 06:28

  Efter flere uheld advarer politiet om glatte veje i Nordjylland

  I det nordjyske har nattens politipatruljer haft travlt.

  Fire uheld er det blevet til i de sene nattetimer og tidlige morgentimer, og de var alle forårsaget af glatte veje, oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi Jesper Sørensen til Ritzau.

  Han fortæller videre, at der saltes på vejene, men at politiet opfordrer bilister til at køre forsigtigt i morgentrafikken og køre efter forholdene.

  Der er ingen meldinger om tilskadekomne i nogen af uheldene.

 28. I dag kl. 06:09

  Børns Vilkår forventer stigende antal samtaler med børn om svigt i julen

  Med mere end 1.200 samtaler i juletiden med børn sidste år, steg antallet af henvendelser fra ulykkelige børn betragteligt. I hvert fald var der 16 procent flere henvendelser i 2020 sammenlignet med året før, skriver Ritzau.

  Og Børns Vilkår forventer da også en stor stigning i antallet af børn og unge, som har brug for at snakke med en voksen om forskellige udfordringer med især forældrene.

  Det fortæller direktør Rasmus Kjeldahl til Ritzau.

  - Vi kan se, at den mistrivsel, der er blandt børn og unge, har været stigende gennem det sidste år. Coronanedlukningerne ser ud til at gøre det værre.

  Belært af tidligere års erfaringer vil Børnetelefonen som noget nyt have åbent hele julenat, og Rasmus Kjeldahl håber, det kan være med til at imødekomme det forventede store behov.

 29. I dag kl. 05:46

  Barbados vinker farvel til den britiske dronning og er fra i dag en republik

  Fra i dag er Barbados en republik. Som en del af den officielle ceremoni var der optrædender og fejring i Barbados Hovedstad, Bridgetown. (Foto: Toby Melville © Ritzau Scanpix)

  Næsten 400 år efter de første skibe fra Storbritannien ankom til Barbados, vil landets første præsident Sandra Mason i dag overtage magten i landet som statsoverhoved.

  Officielt skete skiftet ved midnat, og hundredvis var samlet til fejring i hovedstaden Bridgetown. Det skriver BBC.

  Den britiske tronfølger prins Charles deltog i overdragelsesceremonien på National Heroes Square som repræsentant for dronningen. Indtil nu har det været dronning Elizabeth, som har været statsoverhoved i landet, men altså ikke længere.

  Barbados har været uafhængig fra Storbritannien siden 1966, og landet forbliver i Commonwealth.

 30. I dag kl. 05:22

  Udvalg i Region Sjælland vil give sygeplejesker lønløft for millioner

  Der kan være flere penge på vej til sygeplejerskerne i Region Sjælland.

  Forretningsudvalget i regionen er blevet enige om at afsætte 30 millioner kroner til lønforbedringer til plejepersonale på sygehusene i håb om, at det kan være med til at fastholde personalet.

  Det fremgår af en pressemeddelelse fra regionen.

  Halvdelen skal gå til varige lønløft, den anden halvdel til engangstillæg i 2022.

  Regionsrådet skal vurdere forslaget, før det kan endeligt vedtages, og det sker efter planen på et møde den 6. december. Hvis regionsrådet nikker ja til forslaget, skal millionerne fordeles efter forhandlinger med de relevante faglige organisationer.

  Regionsrådet har tidligere besluttet at reservere 25 millioner kroner til de medicinske sengeafsnit og akutafdelinger. Udvalget ønsker at få hævet beløbet til 40 millioner, skriver Ritzau.

 31. I går kl. 23:31

  115.000 russiske soldater ved grænsen: Ukraine frygter invasion

  Den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, er alt andet end tryg ved Ruslands udstationering af soldater tæt på grænsen mellem de to lande.

  Det siger han forud for et Nato-møde tirsdag.

  - I værste fald vil Rusland ved brug af magt forsøge at flytte grænserne i Europa, som det gjorde i Georgien i 2008 og i Ukraine i 2014, siger Dmytro Kuleba, der anslår, at i omegnen af 115.000 russiske soldater befinder sig tæt på grænsen.

  - Det, vi ser lige nu, er meget alvorligt, siger udenrigsministeren.

 32. I går kl. 23:21

  USA vil ikke indføre rejserestriktioner

  Mange lande i verden har indført diverse rejsestriktioner for at dæmme op for coronavarianten Omikron, mens andre helt har valgt at lukke grænserne.

  I USA afventer man dog i første omgang situationen.

  Det er meldingen fra både præsident Joe Biden og USA's ledende statsepidemiolog, Anthony Fauci, der til CNN siger, at man ikke regner med at indføre rejsestriktioner.

 33. I går kl. 22:05

  Kommuner hæver elevlønnen for at holde på sosu'er

  En række kommuner lokker unge med flere penge, hvis de vil uddanne sig til et job i ældreplejen.

  Man kan således få 12-13.000 kroner fra første skoledag, hvis man vil uddanne sig til sosu-assistent eller sosu-hjælper.

  Det skriver Jyllands-Posten.

  Når kommunerne giver en højere løn, slipper de kommende sosu'er for at skulle leve på SU, der er på 6300 kroner om måneden, under uddannelsen.

 34. I går kl. 22:00

  Lionel Messi vinder sin syvende Ballon d'Or

  Lionel Messi har vundet Ballon d'Or-prisen som årets mandlige fodboldspiller i 2021.

  Det blev afsløret ved en ceremoni i Paris mandag aften.

  Robert Lewandowski blev nummer to, mens midtbanespilleren Jorginho, der vandt Champions League med Chelsea og EM med Italien, blev nummer tre.

  Lewandowski kunne trøste sig med kåringen som årets angriber, der for første gang blev uddelt ved den prestigefyldte prisuddeling.

  Det er syvende gang, at Lionel Messi vinder prisen. Det er to gange mere end portugisiske Cristiano Ronaldo, der har vundet næstflest gange.

  Den argentinske troldmand vandt også Ballon d'Or i 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 og 2019.

  Lionel Messi har i løbet af 2021 indtil videre bidraget med i alt 32 mål og 12 assist i 40 klubkampe for FC Barcelona og Paris Saint-Germain.

  Han har i 2021 været med til at vinde den spanske pokalturnering med Barcelona og Copa America med Argentina. Han blev valgt til turneringens bedste spiller i sidstnævnte.

  Messis klubkammerat fra PSG Gianluigi Donnarumma blev kåret som årets målmand, mens Pedri fra argentinerens tidligere klub Barcelona blev årets spiller under 21 år.

  /ritzau/

 35. I går kl. 21:33

  Pernille Harder bliver nummer syv ved Ballon d'Or

  Den danske landsholdsanfører Pernille Harder ender nummer syv i kvindernes Ballon d'Or-kåring.

  Det fremgår af prisuddelingen mandag aften.

  Her blev Barcelonas 27-årige offensive midtbanespiller Alexia Putellas hyldet som vinder af prisen som årets bedste.

  Den spanske Champions League-vinder besatte hele tre pladser i top-5. Putellas' holdkammerater Jennifer Hermoso og Lieke Martens blev henholdsvis nummer to og fem.

  Harders holdkammerat Sam Kerr fra Chelsea tog tredjepladsen.

  29-årige Harder blev i 2018 nummer to i afstemningen om Ballon d'Or efter norske Ada Hegerberg. Det var første gang, at der blev uddelt en Ballon d'Or til kvinderne.

  I 2019 blev Harder nummer 14, hvor amerikaneren Megan Rapinoe vandt titlen. I 2020 blev den ikke uddelt på grund af covid-19-pandemien.

  Harder er også blandt 13 nominerede spiller til Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) pris som verdens bedste spiller i 2021. Den uddeles 17. januar.

  /ritzau/

 36. I går kl. 20:58

  EU's forhandler er positiv efter første forhandlingsdag om atomaftale siden sommer

  Enrique Mora, EU's forhandler, taler med pressen efter dagens møde. (Foto: Vladimir Simicek © Ritzau Scanpix)

  EU, Iran og Rusland mødtes i dag for første gang i fem måneder for at forhandle om at redde en kuldsejlet atomaftale fra 2015.

  Det skete i Østrigs hovedstad, Wien, og skal man tro EU's chefforhandler, så er der optimisme at spore.

  - Jeg er ekstremt positiv, i forhold til hvad jeg har set i dag, siger spanske Enrique Mora, der forhandler på EU's vegne.

  Mora tilføjer, at der ved forhandlingerne virkede til at være "en følelse af, at der er et akut behov for at genoplive atomaftalen".

  Atomaftalen fra 2015 blev indebar, at Iran skulle afvikle centrale dele af sit atomprogram - mod at omverdenen løftede en række omfattende økonomiske sanktioner mod landet.

  USA's tidligere præsident Donald Trump trak USA ud af aftalen i 2018, og i de efterfølgende år har iranerne forbrudt sig mod aftalen.

 37. I går kl. 19:02

  Nordjylland kan sparke julemåneden i gang med snestorm

  Onsdag går kalenderen fra november til december, og med sig bringer det også en række julekalendere, en overvældende koncentration af Mariah Carey og 'Wham!' i radioen og den første officielle vintermåned.

  Det afspejler vejrudsigten også - i hvert fald i Nordjylland.

  Her vil sneen højst sandsynligt dale, og lokalt kan man opleve snestorm med snefygning.

  - I Vendsyssel er der mulighed for, at en hård vind til kuling fra øst og nordøst kan give snefygning, siger Anders Brandt og fortæller, at der især i den indre del af Vendsyssel lokalt kan falde 15-20 centimeter sne eller mere i løbet af onsdagen.

  Definitionen på snestorm er, at der falder mindst 10 centimeter sne på seks timer og at det samtidig blæser mindst 10 meter i sekundet.

 38. I går kl. 18:08

  Simon Kjær slutter som nummer 18 i Ballon d'Or-kåring

  Herrelandsholdets anfører Simon Kjær slutter som nummer 18 i årets Ballon d'Or-kåring.

  Det meddeler France Football, der arrangerer afstemningen, på Twitter.

  Det franske magasin har valgt at tælle ned til kåringen af vinderen ved at afsløre listen af de 30 nominerede i omvendt rækkefølge i forhold til stemmeantallet.

  32-årige Simon Kjær slutter foran spillerne som Luka Modric, Harry Kane, Bruno Fernandes, Phil Foden, Pedri og europamesteren Nicolò Barella fra Italien.

  Det er første gang i 20 år, at en dansk herrespiller får stemmer i Ballon d'Or-kåringen.

  Ebbe Sand var den seneste dansker med stemmer. Han fik i 2001 to stemmer og sluttede på en delt 18.-plads.

  Vinderen af Ballon d'Or-prisen annonceres senere i aften, ligesom en række andre priser uddeles.

  Her blev både Pernille Harder og Kasper Schmeichel nummer syv i henholdsvis kvindernes Ballon d'Or-kåring og kåringen af årets målmand.

  /ritzau/

  Simon Kjær modtog tidligere på året Uefa's Presidents Award sammen med den danske lægestab for deres indsats i forbindelse med Christian Eriksens ulykke under EM. (Foto: Jonathan Nackstrand © Ritzau Scanpix)
 39. I går kl. 17:50

  Korrespondent: 'Svenskerne skal ikke regne med at se nogle store socialdemokratiske reformer'

  Sverige har fået sig en Socialdemokratisk etpartisregering med formand Magdalena Andersson i spidsen, men det bliver ikke en regering, vi kommer til at se folde sig ud i fuldt flor.

  Det vurderer DR's Europakorrespondent Anna Gaarslev.

  Regeringens flertal hviler nemlig på et spinkelt grundlag, hvorfor den nyslåede regering kan få det svært.

  - Svenskerne skal ikke regne med at se nogle store socialdemokratiske reformer, før de skal til valg i september næste år, siger Anna Gaarslev.

  - Når hun præsenterer sin regering i morgen, så vil man se en regering, der de næste ti måneder skal forsøge at holde skuden nogenlunde i vandet og styre udenom de allerstørste isbjerge.

  Allerede i sidste uge blev hun udnævnt som statsminister, men samme dag ønskede regeringspartiet Miljøpartiet ikke længere at være en del af regeringen.

 40. I går kl. 17:31

  Filippinerne vil vaccinere ni millioner borgere på tre dage

  Den asiatiske østat Filippinerne har søsat en ambitiøs plan om at vaccinere ni millioner borgere mod covid-19 på bare tre dage.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Sikkerhedsstyrker og tusindvis af frivillige skal løfte opgaven på 8.000 forskellige lokationer, hvor filippinere kan blive stukket i armen de kommende dage.

  Ifølge Carlito Galvez, der er chef for Filippinernes vaccinationsprogram, er vaccinationskampagnen endnu vigtigere, efter den nye coronavariant, Omikron, er begyndt at sprede sig.

  • Filippinerne halter efter de andre lande i regionen, når det kommer til at få vaccineret befolkningen, skriver Reuters. (Foto: PETER BLAZA © Ritzau Scanpix)
  • De næste dage kan Filippinerne blandt andet blive vaccineret i indkøbscentre. (Foto: Ted Aljibe © Ritzau Scanpix)
  1 / 2
 41. I går kl. 17:04

  Twitter-chef: Jeg har sagt op

  Twitters administrerende direktør, Jack Dorsey, siger stop. Han vil ikke længere stå i spidsen for det sociale medie. (Foto: Jim Bourg © Ritzau Scanpix)

  Twitters administrerende direktør, 45-årige Jack Dorsey, træder tilbage.

  Det skriver han til sine følgere på selvsamme sociale medie.

  'Jeg ved ikke, om nogen har hørt det, men jeg har sagt op hos Twitter,' skriver Jack Dorsey, efter der i løbet af dagen har været spekulationer og skriverier om hans mulige stop i adskillige amerikanske medier.

  Jack Dorsey blev sidste år opfordret til at træde tilbage af aktionæren Elliot Management, da Dorsey ifølge Elliot Management brugte mere energi på betalingsselskabet Square, som han også står i spidsen for.

  Twitters teknologichef Parag Agrawal overtager ifølge Jack Dorsey positionen som administrerende direktør.

 42. I går kl. 16:50

  Partier kritiserer minister for ikke at komme med forslag til lovændring efter storebæltsulykken

  Transportminister Benny Engelbrecht (S) bliver kritiseret fra flere partier på Christiansborg.

  Ingen blev straffet efter togulykken på Storebælt for snart tre år siden, hvor otte personer mistede livet, og nu bliver ministeren kritiseret for, at handlingen har haltet efter.

  - Jeg synes, der er gået for lang tid, og at regeringen burde have reageret noget før og kommet med forslag til lovændring, siger Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

  Ministeren forklarer, at han ikke tidligere været opmærksom på, at der skulle være problemer med lovgivningen, før en af de efterladte påpegede det i et brev til ministeren i oktober.

 43. I går kl. 16:29

  Forsøg på at brænde vaccinationscenter i Horsens ned

  En eller flere personer har forsøgt at brænde et vaccinationscenter i Horsens ned.

  Det oplyser Sydøstjyllands Politi, der har fundet tegn på ildspåsættelse på bygningen på Fuglevangsvej.

  Hændelsen har formentligt fundet sted natten til søndag.

  - Vi ser med alvor på hændelsen og efterforsker nu, hvad der ligger bag, siger politiinspektør Carit Andersen fra Sydøstjyllands Politi.

  - Vaccinationscentre og deres personale har i denne tid en meget vigtig samfundsopgave og det er ikke i orden at skabe bekymring hos hverken personalet, der arbejder der, eller hos borgere, der får udsat deres vigtige vaccination.

 44. I går kl. 16:12

  Borgerdrevne dagligvarebutikker vil fremover kunne modtage tilskud fra staten

  Seks millioner kroner om året fra 2022 til 2024 bliver der sat af til lokale dagligvarebutikker drevet af borgere.

  Bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad (S) fortæller, at initiativet, der er en del af en aftale, som regeringen har indgået med alle Folketingets partier, både vil understøtte butikkerne i de mindre byer, fordi de er vigtige for lokalsamfundet, og også skal understøtte borgernes initiativ.

  Tilskuddet ydes ikke til drift, man skal finansiere 50 procent selv og der er maksimalt tale om et tilskud på 600.000 kroner. Derudover må der ikke allerede ligge en anden dagligvarebutik i byen.

  - Det er ikke sådan, at staten skal ind og konkurrere med den lokale købmand nede på hjørnet. Det er ikke meningen med det inititiv, og det er ikke en mulighed, at det kommer til at ske, siger Kaare Dybvad.

 45. I går kl. 15:34

  Sundhedsstyrelsen skærper Omikron-smitteopsporing

  Er der blot mistanke om smitte med den nye coronavariant Omikron, så igangsættes der nu en mere omfattende smitteopsporing.

  Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

  Det betyder, at både nære kontakter og de nære kontakters egne nære kontakter skal gå i selvisolation og blive PCR-testet tre gange på henholdsvis dag 1, 4 og 6.

  Det gælder også, hvis man vaccineret eller tidligere smittet.

  Får man negativt svar på alle tre PCR-test, så kan man bryde selvisolationen.

 46. I går kl. 15:05

  Statens Serum Institut undersøger ni mistænkte coronatilfælde

  Selvom der blot er to bekræftede tilfælde af den nye Omikron-variant af coronavirus i Danmark, så undersøger Statens Serum Institut (SSI) lige nu ni mistænkte coronatilfælde.

  De nye tilfælde afventer yderligere undersøgelse, før noget kan slås fast.

  - Styrelsen for Patientsikkerhed foretager intensiveret smitteopsporing for disse tilfælde, ligesom at smitteforhold afdækkes, fastslår SSI i pressemeddelelsen.

  I Danmark er der fortsat kun to bekræftede tilfælde, og begge tilfælde er fundet ved folk, der har været på rejse i Sydafrika.

  Varianten frygtes at være mere smitsom end den dominerende deltavariant.

 47. I går kl. 15:00

  Aftale skal sikre hurtigere internet og mere liv i landsbyer

  Der skal mere liv i landdistrikterne og bymidterne.

  Det er samtlige partier i Folketinget enige om, og det har nu mundet ud i en aftale, der afsætter mere end 550 millioner kroner til blandt andet at forbedre torve og gågader og skabe flere tilbud til ældre.

  Aftalen skal også understøtte lokale dagligvarebutikker i små byer, sikre en god internetforbindelse og give et bedre overblik over naturstier.

  Samtidig forlængedes nedrivningspuljen. Der er en pulje på 200 millioner kroner til nedrivning og istandsættelse.

  - Det betyder, at der er rigtig mange kommuner, der kan være med til at sørge for, at man får ryddet op de steder, hvor der er nogle gamle huse, der ikke bliver brugt, siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) til Ritzau.

 48. I går kl. 14:37

  Kina vil sende én milliard vaccinedoser til Afrika, siger præsident Xi Jinping

  Den kinesiske præsident, Xi Jinping, har i dag annonceret, at Kina vil donere en milliard covid-19 vaccinedoser til Afrika.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  I september lovede præsidenten at donere 100 millioner vaccinedoser til udviklingslande inden udgangen af året. Et tal han nu ganger med ti.

  Xi Jinpings udmelding kommer i kølvandet på, at den nye coronavariant, Omikrom, blev opdaget i Sydafrika.

 49. I går kl. 14:21

  Domstol i Botswana slår fast, at homoseksuel sex er lovligt

  Det er ikke ulovligt for homoseksuelle at dyrke sex i Botswana, og sådan bliver det ved med at være.

  En appeldomstol har stadfæstet en dom fra 2019, hvor landets højesteret afkriminaliserede homoseksuel sex, skriver Reuters.

  Før den dom kunne det straffes med op til syv års fængsel.

  Der var enighed blandt de fem dommere i appeldomstolen om, at forbuddet mod homoseksuel sex udgjorde et brud på landets forfatning.

  Dommen kan ikke omstødes.

 50. I går kl. 14:04

  4.326 nye coronatilfælde det seneste døgn

  4.326 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn.

  I går var tallet 4.290.

  Der er nu 446 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er 11 flere end i går. Af de indlagte er 60 på intensiv afdeling, og 34 af dem får hjælp af en respirator.

  11 personer er døde med corona det seneste døgn.

  Dagens smittetal er baseret på 157.493 PCR-test. Det svarer til, at 2,74 procent af de testede har været smittet med covid-19.

 51. I går kl. 13:59

  Magdalena Andersson valgt som Sveriges statsminister - for anden gang på under en uge

  (Foto: 12080 Duygu Getiren / TT © Ritzau Scanpix)

  Socialdemokraten Magdalena Andersson bliver Sveriges næste statsminister efter en afstemning i det svenske parlament, Riksdagen. Dermed får Sverige en socialdemokratisk etpartiregering.

  173 parlamentsmedlemmer stemte imod Andersson, og 176 stemte for eller neutralt. I Sverige gælder det blot om ikke at have et flertal imod sig.

  Andersson blev ellers udnævnt til Sveriges første kvindelige statsminister allerede onsdag i sidste uge. Men efter at en blå finanspolitik blev stemt igennem samme dag, ønskede regeringspartiet Miljøpartiet ikke længere at være en del af regeringen.

  Derfor trak Magdalena Andersson sig som statsminister, blot syv timer efter hun havde fået sin titel. Men nu har dagens afstemning altså afgjort, at hun alligevel får lov at blive Sveriges næste statsminister.

Mere fra dr.dk