Seneste nyt

Donald Trump udtaler sig i video: Men ikke et ord om rigsretssagen

 • Donald Trump udtaler sig i video: Men ikke et ord om rigsretssagen

  Det Hvide Hus har lagt en video af præsidenten, der taler, ud på Twitter.

  Donald Trump kommenterer ikke rigsretssagen, men fordømmer volden mod Kongressen for en uge siden.

  - USA er en nation, der bygger på love. Alle, der tog del i sidste uges angreb mod Kongressen, bliver stillet til ansvar, siger Trump blandt andet.

  Trump henviser til, at der bliver planlagt demonstrationer de kommende dage:

  - Enhver amerikaner har ret til at blive hørt på en respektfuld og fredelig måde. Det er vores forfatningsret. Men jeg kan ikke understrege nok, at der ikke må være vold, lovbrud eller hærværk af nogen art.

  Seneste Nyt

 • Navalnyj er tilbage i Rusland efter giftangreb

  Den russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyj er netop landet i Moskvas Sjeremetjevo-lufthavn.

  Det er første gang, Navalnyj er tilbage i Rusland, efter han i august 2020 blev udsat for et giftangreb under et besøg i Sibirien.

  Oppositionslederen har opholdt sig i Tyskland, hvor man konstaterede, at han var blevet forgiftet med nervegiften novitjok.

  Flere blev anholdt i Vnukovo-lufthavnen. (Foto: Shamil Zhumatov © Scanpix)

  Flyet med Navalnyj skulle være landet i Vnukovo-lufthavnen i Moskva, men det blev omdirigeret kort før ankomst.

  Tidligere på eftermiddagen ryddede politiet en ankomsthal, hvor tilhængere af opppositionslederen havde forsamlet sig. Adskillige personer er blevet anholdt, skriver Reuters.

  Aleksej Navalnyj steg på et fly i Berlin tidligere i dag. (Foto: STAFF © Scanpix)
 • Politiet advarer, efter frost har fået folk til at gå ud på tynd og farlig is

  Nogle steder i landet har folk søndag vovet sig ud på tynd is, og det har fået politiet til at advare om risikoen, og i enkelte tilfælde er betjente rykket ud med en løftet pegefinger.

  I Lystrup har flere bevæget sig ud på søer og branddamme, og det har fået politiet til at advare børn og voksne, oplyser vagtchefen.

  I København er der en årelang tradition for, at frostens komme lokker folk ud på for eksempel Sortedamssøen.

  - Da det var på sit højeste, var der mellem 20 og 30 personer ude på søen, fortæller vagtchef Henrik Svejstrup i Københavns Politi om situationen søndag.

  Mens betjente på den ene side af søen var beskæftiget med at kalde folk ind på land, vandrede personer på den modsatte side ud på isen, beretter han.

  Søndag eftermiddag modtog Midt- og Vestsjællands Politi en bekymret anmeldelse om en person på isen på Roskilde Fjord, oplyser vagtchefen.

 • Den drabsdømte Beatles-producer Phil Spector er død

  Phil Spector døde som 81-årig. (Foto: Handout . © Scanpix)

  Den amerikanske musikproducer og sangskriver Phil Spector, der afsonede en 19 år lang fængselsstraf for drab, er død.

  Det oplyser en fængselsmyndighed ifølge nyhedsbureauet AFP. Phil Spector døde efter smitte med coronavirus. Han blev 81 år.

  Phil Spector sad i fængsel for drabet på Lana Clarkson, som blev fundet død i hans bolig i 2003. Først seks år senere blev han dog dømt.

  Inden da havde han produceret for blandt andet The Beatles og Tina Turner.

  Mellem 1961 og 1965 producerede Phil Spector 20 hits på top-40-listen.

 • Flere støtter til den russiske oppositionsleder anholdt i lufthavnen kort før hans ankomst til Moskva

  Den russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyj er søndag eftermiddag på vej i et fly fra Tyskland tilbage til Rusland.

  Kort efter Navalnyj lettede fra Berlin, foretog russisk politi anholdelser af adskillige Navalnyj-tilhængere i Moskvas Vnukovo-lufthavn, mens de stod og ventede på, at han skulle lande.

  Blandt de anholdte er oppositionspolitikeren Lubov Sobol, som blev ført væk af politifolk inde i terminalen.

  Det er første gang, at Navalnyj vender hjem, efter at han blev fløjet til Tyskland for at blive behandlet efter et giftangreb i august sidste år.

 • Japanerne brænder straffekast kort før tid og sender Qatar videre ved håndbold-VM

  Qatar er videre til mellemrunden ved VM i herrehåndbold i Egypten.

  Med en sejr på 31-29 mod et japansk hold, der hang på helt til kampens slutning, er Qatar videre fra gruppe C.

  Qatar var foran med fem i løbet af anden halvleg, men en stærk slutspurt fra japanerne bragte spænding i kampens døende minutter.

  Men så diskede Qatars målmand, Danijel Saric, op med en redning på straffekast i kampens slutfase, og så kunne Qatar sikre sig sejren.

  Gruppe C er i øvrigt den gruppe, som Danmark bliver parret med i mellemrunden, så Nikolaj Jacobsen kan allerede nu begynde at se frem til et møde med Qatar.

  Se Saric' straffekastredning i videoen her:

 • Politiet efterforsker mulig bilbombe som drabsforsøg: 'Det kan have været hensigten at slå vedkommende ihjel'

  Lørdag eftermiddag opdagede en mand, at der sad noget mærkeligt på hans bil, som stod parkeret i Gladsaxe.

  Straks efter rykkede Københavns Vestegns Politi ud, hvor betjente gik i gang med at evakuere hundredvis af beboere i området.

  Politiet har siden da undersøgt genstanden og kan ikke udelukke, at der er tale om sprængstof, der var tiltænkt at skade bilens ejer. Derfor efterforsker politiet det som et drabsforsøg.

  Det siger Peter Malmose, der er fungerende politiinspektør i Københavns Vestegns Politi.

  - Vi arbejder fortsat ud fra den antagelse, at der er tale om en genstand, der kunne have foretaget en eksplosion. Vi mistænker, at man vil gøre skade på vedkommende, der skal køre bilen. Det kan have været hensigten at slå vedkommende ihjel.

 • Balloner er landet ved igen efter jagt på stjernestøv

  To heliumballoner var søndag på en længere rejse i de højere luftlag over Sjælland.

  Studerende fra DTU Space sendte to rumsonder op i 20 kilometers højde for at foretage en række forsøg som en del af deres pensum.

  De to balloner bar blandt andet på udstyr, der i teorien kunne indsamle stjernestøv - det vil sige rester af små meteoritter, der er brændt op.

  - Stjernestøv daler egentlig ned på Jorden hele tiden, men det bliver bare forurenet i det, vi kalder den tykke del af atmosfæren.

  - Hvis man kan fange det i den tynde del af atmosfæren, så kan man måske lave noget forskning på det, siger underviser og projektleder René Fléron fra DTU Space.

 • Ældresagen: Lemp restriktionerne, når alle på et plejehjem er vaccineret

  Når alle ældre på et plejehjem er blevet færdigvaccineret, bør man lempe deres restriktioner.

  Sådan lyder det fra Ældresagen, der mener, at myndigheder og politikere snart bør se på anbefalinger og restriktioner for landets plejecentre, fortæller vicedirektør Michael Teit Nielsen.

  - Vores stærke håb er, at med stik nummer to og færdigvaccinering så kan de her svækkede plejehjemsbeboere langsomt nærme sig en tilværelse, som ligner den, de havde før marts 2020.

  Og det er ikke et usandsynligt ønske, siger professor ved Aarhus Universitetshospital Lars Østergaard.

  - Det er et realistisk håb, at der bliver åbnet mere op på plejehjem. Men præcis hvor effektfuld vaccinen er, det skal vi nok have studeret lidt nærmere.

 • Der bliver skruet op for sikkerheden i Washington D.C inden præsidentindsættelsen

  Washington D.C. forbereder sig lige nu på en præsidentindsættelse som ingen anden før den.

  Efter rasende Trumpfans i sidste uge angreb Kongressen, er der skruet højere op for sikkerheden end til nogen anden præsidentindsættelse, når Joe Biden bliver præsident og skal holde sin første tale som præsident.

  Der er sat hegn og gitre op udenfor, og Kongressen er stærkt bevogtet af Nationalgarden, der skal forhindre, at der opstår uroligheder igen.

  DR's udlandsreporter Lasse Engelbrecht er gået en tur i det store afspærrede område omkring Kongressen, hvor ceremonien skal foregå på onsdag.

 • Danmark skifter én spiller til aftenens VM-kamp mod DR Congo

  Emil Nielsen sad ude i det første opgør mod Bahrain. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

  Målmanden Emil Nielsen er gledet ind i aftenens kamptrup mod DR Congo. Det betyder, at Kevin Møller tager plads på tribunen.

  Derudover er stregspilleren Benjamin Jakobsen og bagspilleren Nikolaj Læsø også uden for truppen. Det samme gør sig gældende for Emil Jakobsen, der fortsat er i isolation.

  Du kan se Danmarks opgør mod DR Congo på TV2, mens du også kan høre kampen direkte i LIGA på P3.

  Der er kampstart klokken 20.30.

 • Russisk oppositionsleder på vej hjem til Rusland efter giftangreb

  Den russiske oppositionsleder Navalny er for første gang siden giftangrebet på vej til Rusland. (Foto: Shamil Zhumatov © Scanpix)

  Oppositionsleder og regeringskritiker Aleksej Navalnyj er søndag eftermiddag gået om bord på et fly i Tyskland for at flyve tilbage til Rusland.

  Det er første gang, at Navalnyj vender hjem, efter at han blev fløjet til Tyskland for at blive behandlet efter et giftangreb i august sidste år, som han anklager den russiske sikkerhedstjeneste FBS for at stå bag.

  Navalnyj vil formentlig blive anholdt allerede i lufthavnen. Ifølge nyhedsbureauet dpa har de russiske myndigheder på forhånd antydet, at han vil blive tilbageholdt.

  Hvis Navalnyj anholdes og fængsles, ventes det at blive mødt med international kritik.

 • Dagens smittetal giver grund til forsigtig optimisme - men restriktioner bør ikke ændres

  889 personer er det seneste døgn registreret smittet med coronavirus.

  Og det tal giver grobund for en forsigtig optimisme. Men derfor bør vi alligevel ikke ændre på restriktionerne før tidligst 7. februar, mener Eskild Petersen, der er professor ved Klinisk Institut på Aarhus.

  - Der har vi data for, hvordan den britiske variant spreder sig i samfundet.

  - I løbet af næste uge vil vi med SSI’s nye pcr-test få daglige tal for, hvor mange der er smittet med B117. Det er enormt vigtigt at være sikker på, før træffer nogle beslutninger de kommende uger, siger hann.

 • Nu er knap 167.000 vaccineret første gang

  De seneste tal for antal vaccinerede mod corona i Danmark viser, at der nu er 12 personer, som er færdigvaccineret.

  I alt 166.999 personer har påbegyndt vaccination med enten vaccinen fra Pfizer og BioNTech eller Moderna.

  Det betyder, at 2,86 procent af danskerne har påbegyndt vaccinationen mod coronavirus, oplyser Statens Serum Institut.

 • 27 nye tilfælde af den britiske variant er registreret siden i går

  Det seneste døgn er der fundet 27 nye smittede med den særlige smitsomme variant, kaldet B117, oplyser Statens Serum Institut (SSI)

  Dermed er der nu fundet i alt 283 smittede med B117.

  Det tager længere tid at analysere prøverne for den britiske variant, og derfor er der et efterslæb på tallene.

  Desuden er det første tilfælde af smitte med en sydafrikansk mutation af coronavirus bekræftet af SSI.

  Den smittede er fra Sjælland, og smitten forbindes med en rejse til Dubai i De Forenede Arabiske Emirater.

 • 889 personer er det seneste døgn registreret smittet med coronavirus

  889 personer er det seneste døgn registreret smittet med coronavirus blandt 103.825 test, viser tal fra Statens Serum Institut.

  Det giver en positivprocent på 0,86.

  28 personer er døde, og 799 er indlagt, det er 20 flere end i går.

  Af de indlagte ligger 131 patienter på intensiv, mens 84 er i respirator.

 • Prins William: Følg min families eksempel og få vaccinen

  Prins William deltog i et digitalt møde med sundhedsansatte - det her billede er derfor fra december sidste år. Det er i øvrigt frivilligt både i UK og DK, om man vil coronavaccineres. (Foto: pool © Scanpix)

  Den britiske prins William opfordrer alle i Storbritannien til at lade sig coronavaccinere, ligesom hans bedsteforældre, dronning Elizabeth på 94 år og prins Philip på 99 år, gjorde i forrige uge.

  Det siger han i et videomøde med personale fra det britiske sundhedsvæsen, skriver The Independent.

  - Mine bedsteforældre har fået vaccinen, og det er jeg stolt over, at de har. Det er meget vigtigt, at alle får vaccinen, når de får besked om det, siger William.

  I en pressemeddelelse fra de britiske sundhedsmyndigheder bliver det oplyst, at 45 procent af befolkningen over 80 år er blevet vaccineret mod corona.

 • Putin-kritiker vender hjem til Rusland

  ''Held og lykke, Aleksej" står der på et banner ud fra lufthavnen i Berlin, hvor Navalnyj forventes at flyve fra om kort tid. (Foto: ALEXANDER BECHER © Scanpix)

  Om få timer forventes Ruslands ledende oppositionsfigur, Aleksej Navalnyj, at lande i Moskva for første gang, siden han i sommer blev forgiftet med nervegiften Novitjok.

  Navalnyj blev umiddelbart efter attentatet fløjet til Berlin for at blive behandlet. Han lå i koma i flere ugen, og har siden opholdt sig i Tyskland.

  Ifølge Navalnyj skete attentatet på ordre fra den russiske præsident, men Vladimir Putin har afvist at have kendskab til det.

  Flere tusinde har tilkendegivet, at de vil møde op for at støtte Navalnyj. Ved lufthavnen Vnukovo er der massivt politiopbud, og passagerer stoppes ved indgangen for at få tjekket billetter.

 • Coronanedlukning kan have ført til flere opfindelser

  I 2020 fik Opfinderrådgivningen cirka 1.000 henvendelser om nye opfindelser mod i gennemsnit 700 i de foregående år, og 25 ideer har ført til aftaler med virksomheder om produktion af opfindelserne.

  Det er cirka dobbelt så mange aftaler som andre år, fortæller Nikolaj Isted Bech, der er leder af Opfinderrådgivningen. Og meget tyder på, at det er coronakrisen, der har sat fut i opfindertrangen.

  - Det er kendt, at alle kriser virker som innovationsdrivere på mennesker, siger han.

  En af de ting, der er sat i produktion, er en berøringsfri osteskærer.

 • Tre beboere på plejecenter i Næstved smittet med britisk variant

  19 borgere og 18 medarbejdere er smittet med coronavirus på Kildemarkscenteret i Næstved, og tre af beboerne er med sikkerhed smittet med den britiske coronavariant, B117, oplyser TV2 Øst.

  Jakob Bigum Lundberg, direktør for Sundhed og Ældre i Næstved Kommune siger, at de smittede havde fået første vaccination, og at man nu er ved at give anden vaccine på plejecentret.

  - Det understreger vigtigheden af, at den anden vaccinationen kommer i gang, siger direktøren.

  Styrelsen for Patientsikkerhed fik mistanke om, at det kunne være den engelsk coronavariant, da den spredte sig hurtigt.

 • Sverige ramt af mangel på oksekød - tørken i 2018 og pandemien i 2020 er årsagen

  I flere supermarkeder i Sverige er det svært at få sig en omgang hakket oksekød eller en bøf af svensk kød.

  Årsagen er ikke syge dyr eller en utæt fryser, men derimod den voldsomme tørke, der hærgede Sverige i 2018 og var skyld i rekordmange skovbrande - og rekordfå kælvinger.

  Der er simpelthen færre dyr at slagte, skriver Sveriges Radio.

  Og så spiller coronapandemien også ind her.

  - Der har været større efterspørgsel under pandemien, fordi man spiser mere hjemme. Vores vurdering er, at der vil være udfordringer helt til maj, siger Mats Heljestrand, der er kategorichef for kød hos den store supermarkedskæde ICA.

 • Politiet advarer mod at bevæge sig ud på isen på søerne i København

  Natten har været kold, mellem én og ni graders frost, men det gør ikke isen på søer og vandløb sikker.

  Københavns Politi advarer mod at bevæge sig ud på isen på søerne, fordi den ikke er sikker.

 • Suveræn Axelsen stryger til tops i Thailand Open

  Viktor Axelsen vinder badmintonturneringen Thailand Open efter finalesejr over Angus Ng Ka Long fra Hong Kong.

  Den danske verdensstjerne behøvede bare to sæt og kunne efter cifrene 21-14, 21-14 løfte armene og lade sig hylde som vinder af turneringen.

  Thailand Open er en såkaldt Super 1000-turnering, der rangeres som de største på badmintonkalenderen.

  Det er første turnering Viktor Axelsen stiller op i, siden han vandt den prestigefyldte All England-turnering i marts 2020.

 • To balloner skal samle stjernestøv i 20 kilometers højde

  To heliumballoner bliver i dag alt efter vindforholdene sendt op fra enten Odsherred eller Kalundborg for at opsamle stjernestøv - det vil sige rester af små meteoritter, der er brændt op.

  Det er studerende fra DTU Space, der sender de to balloner op i 20 kilometers højde.

  Udstyr i ballonerne skal desuden måle spændinger i atmosfæren, der udløser lyn.

  Under et lignende forsøg sidste år forsvandt den ene ballon, og den blev først fundet ti måneder efter i et træ tæt på Næstved.

 • Håndboldherrerne fra Kap Verde taberdømmes ved VM - er for hårdt ramt af corona

  Håndboldherrerne fra Kap Verde er blevet taberdømt ved VM.

  Grundet coronasmitte i truppen kan holdet ikke mønstre de 10 spillere, som er kravet, på holdkortet til søndagens kamp mod Tyskland i gruppe A.

  Derfor bliver holdet taberdømt, oplyser Kap Verdes håndboldforbund på Facebook.

  En oplysning, som TV2 Sport har fået bekræftet.

 • Norsk kongepar må fejre regentjubilæum i stilhed

  Norges kong Harald og dronning Sonja må på grund af coronapandemien i dag fejre deres 30 års regentjubilæum i stilhed. (Foto: LISE ASERUD © Scanpix)

  Norske kong Harald og dronning Sonja kan i dag fejre, at det er 30 år siden, at de besteg tronen.

  Men dagen bliver ikke markeret med officielle begivenheder eller ceremonier på grund af coronanedlukning, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

  Kong Harald overtog tronen efter sin far kong Olav.

  Det norske regentpar er begge 83 år og er stadig optaget af deres royale forpligtelser.

  De to mødte hinanden i 1959, men blev først et par officielt ti år efter, fordi kong Olav og flere politikere i lang tid afviste, at kong Harald kunne gifte sig med en borgerlig kvinde.

 • Politiet efterlyser vidner til mulig bilbombe i Gladsaxe

  Københavns Vestegns Politi håber på at høre fra vidner, der har set noget mistænkeligt på parkeringsplads i Gladsaxe, hvor en mulig bilbombe blev fundet i går eftermiddag.

  - Vi er interesseret i at høre fra vidner, der kan have set noget mistænkeligt. Man skal ikke holde sig tilbage, siger Peter Malmose, fungerende politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi.

  Politiet efterforsker sagen som et drabsforsøg.

  En mand kontaktede politiet, fordi der sad noget mistænkeligt på hans bil, der holdt parkeret på Gyngemose Parkvej i Gladsaxe. Området blev spærret af og flere hundrede beboere evakueret.

 • Syv unge overtrådte forsamlingsforbud i p-kælder - koster dem hver en bøde på 2.500 kroner

  Fyns Politi har natten til søndag uddelt syv bøder for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, da syv unge mennesker var samlet i parkeringskælderen under en Rema 1000 i Odense, skriver TV2 Fyn.

  - Vi får en anmeldelse om, at der er nogen i kælderen, og da vi kommer derud, er der syv unge mennesker, der sidder i deres biler og gasser op, siger vagtchef ved Fyns Politi Ehm Christensen til TV2 Fyn.

  De unge er i alderen 20-22 år - og udover en bortvisning fra området koster det dem også hver en bøde på 2.500 kroner for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

 • To kvindelige højesteretsdommere skudt i Afghanistan

  To kvindelige højesteretsdommere er blevet dræbt af skud i Afghanistans hovedstad Kabul, oplyser nyhedsbureauet AP.

  Ahmad Fahim Qawim, talsmand for Højesteret, har ikke nævnt kvindernes navne.

  De var på vej til kontoret i bil, da de blev angrebet. Chaufføren blev såret.

  Ingen har sagt, at de stod bag drabene, og Taliban-talsmand Zabihullah Mujahid afviser, at Taliban stod bag.

  Det er det seneste angreb i Kabul, mens Taliban og regeringen forhandler om en fredsaftale i Qatar.

 • Leif var den første dansker, der fik vaccinen - nu har han fået stik to: Nu skal jeg ha' en kold øl og se i mit leksikon

  Leif blev berørt, da han fik sit andet stik af coronavaccinen - nu venter der en afslappende dag med øl og leksikonlæsning. (© dr)

  79-årige Leif Heiselberg fra plejehjemmet Ældrecenter Øst i Odense blev den første dansker, der blev vaccineret mod corona for cirka tre uger siden - og i dag fik han så det andet og sidste stik.

  - Det var lidt stort, at nu er det cementeret fast. Selv om jeg ser lidt kålhøgen på det, så var jeg nu alligevel lidt berørt - det var jeg, siger Leif Heiselberg efter stikket.

  Leif vil nu bruge resten af søndagen på at slappe af - og nok læse i Den Store Danske Encyklopædi, som han har købt.

  - Sidste gang sagde jeg, at jeg skulle have en kold øl - og jeg har et køleskab deroppe, der er fyldt med alkoholfrie øl, så er det meget rart at sidde og slappe af og få en kold øl.

  Er det for at fejre det andet stik?

  - Jeg ved ikke om det er for at fejre - det er bare behageligt. Og så kan det være jeg tager et bind af leksikonet også - og en kold øl. Sådan skal det være.

  Du kan se hele interviewet med Leif her:

 • Snart kan en robot måske pode dig for coronavirus

  Et nyt samarbejde mellem læger fra Odense Universitets Hospital og ingeniører fra Syddansk Universitet har skabt podningsrobotten Care-bot.

  Formålet med robotten er at lette presset på sundhedspersonalet.

  - En stor del af podningspersonalet vil gerne bruge tiden på noget andet. Podning er jo ensidigt arbejde, som en robot sagtens kan hjælpe med, fortæller Andreas Holmetoft, der er robotforsker og har ansvaret for selve robotten.

  Udover at lette arbejdstrykket, så kan robotterne også mindske smitterisikoen for sundhedspersonalet.

 • Dr. Dre er blevet udskrevet efter hjerneblødning

  Dr. Dre er blandt andet kendt for at medvirke på hits som No Diggity og California Love. Men der er mange hits med hans hånd på. (Foto: CHRIS DELMAS © Scanpix)

  Den kendte rapper Dr. dre blevet udskrevet fra hospitalet, efter at han den 5. januar blev indlagt med en hjerneblødning.

  Det bekræfter den 55-årige rappers advokat ifølge BBC.

  Hvordan hans tilstand er, vides ikke, men han kom angiveligt hjem fredag, for her skrev en anden rapperkollega, Ice T, på Twitter:

  - Har lige Facetimet med Dr. Dre. Han er lige kommet hjem. Tryg og ser godt ud.

  Dr. Dre blev indlagt på Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles, og dagen efter skrev han i en opdatering på Instagram:

  - Jeg har det godt og får fremragende behandling fra lægerne. Jeg vil snart være ude af hospitalet og hjemme igen.

 • Lyntest finder 149 tilfælde af corona - positivprocent på 0,72

  Der blev i går fundet 149 tilfælde af coronasmitte blandt personer, der lod sig lynteste hos de fire private testudbydere.

  I alt blev der foretaget 20.594 lyntest, hvilket betyder, at 0,72 af de testede var smittet.

  Det oplyser udbyderne Falck, SOS International, Carelink og Copenhagen Medical til Ritzau.

  Det er tredje dag i træk, at positivprocenten er lavere end 1. Den foreløbig højeste positivprocent blev registreret 12. december, hvor 4,23 procent af de danskere, der fik en lyntest, viste sig at være smittet med coronavirus.

 • Trump har stadig ikke afgjort, hvem der skal repræsentere ham under rigsretssag

  Trump har stadig ikke afgjort, hvem der skal repræsentere ham rent juridisk til rigsretssagen.

  Det oplyser præsidentens pressechef, J. Hogan Gidley, på Twitter.

  - Præsident Trump har endnu ikke besluttet, hvilken advokat eller hvilket advokatfirma der skal repræsentere ham under dette skandaløse angreb på vores forfatning og demokrati, også kendt som fup-rigsretssagen. Vi holder jer opdateret, skriver han.

  Meldingen kommer, efter at Trumps ellers faste, private advokat Rudy Giuliani til ABC News har sagt, at han "lige nu er involveret" - og at han er blevet set ved Det Hvide Hus.

 • Mexicos dødstal runder 140.000

  I løbet af det seneste døgn er der registreret yderligere 1219 coronarelaterede dødsfald i Mexico, hvilket bringer det samlede antal døde under pandemien op på 140.241.

  Det oplyser landets sundhedsministerium, skriver Ritzau.

  Samtidig er der det seneste døgn registreret yderligere 20.523 smittetilfælde. Det bringer det samlede antal smittede under pandemien op på over 1,6 millioner.

  Sundhedsmyndighederne mener dog, at de reelle tal kan være langt højere.

 • Politi stopper fest med 15 unge i Horsens - nu vanker der bøder

  Politiet satte lørdag aften en stopper for en fest i et beboerhus i Horsens, hvor der trods forsamlingsforbud var 15 personer til stede. Det skriver TV Syd.

  Siden onsdag den 6. januar har forsamlingsforbuddet været på maks. fem, når man mødes uden for eget hjem.

  Politiet fik flere henvendelser om festen, og kort før klokken 23:30 fandt en patrulje så de 15 unge mennesker forsamlet.

  Festen bliver en dyr omgang for de, der hver står til en bøde på 2.500 kroner.

 • Pas på isglatte veje efter endnu iskold nat

  I går nat nåede temperaturen ved Horsens ned omkring minus 12 grader - det hidtil koldeste målt i denne vinter og i tre år. Nattens temperaturer har ikke været helt så lave, men flere steder på Sjælland har man haft ned til minus otte grader.

  Der advares igen til morgen om mulige isglatte veje mange steder i landet, så kør forsigtigt.

  Ifølge DMI vil dagens temperaturer ligge på omkring frysepunktet.

  - Dagen viser sig fra det skyet siden med lidt sne, især til Vestjylland og Bornholm. Temperaturen kommer op nær frysepunktet. Sjælland starter dog med 5 til 7 graders frost, skriver DMI på Twitter.

  Stederne med den turkise farve advares der mod isglatte veje. (Foto: Trafikken.dk)
 • Østrig forlænger nedlukning til 7. februar

  Østrig forlænger nedlukningen af landet som følge af coronaviruspandemien i yderligere to uger frem til 7. februar.

  Det rapporterer det østrigske nyhedsbureau APA ifølge dpa.

  Det betyder, at butikker og restauranter må forblive lukkede, mens skolerne må fortsætte fjernundervisningen.

 • Politiet efterforsker mulig bilbombe som drabsforsøg med mulige rocker- og bandeforbindelser

  I går eftermiddags kontaktede en mand politiet, fordi der sad noget mistænkeligt på hans bil, der holdt parkeret på Gyngemose Parkvej i Gladsaxe. Politiet tog ingen chancer og destruerede genstanden.

  I nat skriver Københavns Vestegns Politi, at sagen efterforskes som et drabsforsøg, og at der "sandsynligvis har været tale om en genstand, som kunne have forårsaget en eksplosion, men det skal yderligere tekniske undersøgelser klarlægge endeligt".

  Hvad motivet er, undersøges også fortsat, men det kan have forbindelse til rocker- og bandemiljøet.

  - Det er for tidligt at fastslå, hvad der ligger bag. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke afvise, at hændelsen kan have forbindelse til uoverensstemmelser i rocker- og bandemiljøet, men det skal efterforskningen afdække nærmere, siger fungerende politiinspektør Peter Malmose.

 • Dødstal efter jordskælv i Indonesien er steget til 62

  Strømforsyningen er tilbage i dele af det ramte område, og køretøjer kan nu køre på hovedvejen. (Foto: IQBAL LUBIS © Scanpix)

  Dødstallet efter et kraftigt jordskælv med en styrke på 6,2 på den indonesiske ø Sulawesi i fredags er steget til 62, oplyser landets katastrofemyndigheder.

  Det hidtidige dødstal lød på mindst 42.

  Talsmand Raditya Jati fortæller, at de fleste døde er fundet i den hårdtramte provinshovedstad Mamuju. Her er der bekræftet 47 omkomne efter skælvet. Ni andre ofre er fundet i det nærliggende distrikt Majene.

  Antallet af kvæstede er steget til 826 personer.

 • Virolog om ny coronamutation: 'Det er et meget dårligt tidspunkt rent epidemimæssigt'

  Det er et meget dårligt tidspunkt, at en sydafrikansk og mere smitsom coronavariant bliver konstateret i Danmark. Det siger Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi på Københavns Universitet.

  - Det er et meget dårligt tidspunkt rent epidemimæssigt, at vi får introduceret denne variant, for den har nogle af de samme egenskaber som den britiske mutation.

  - Den er mere smitsom. Det er klart, at det ønsker vi ikke at have lagt oveni den situation, vi i forvejen står med, siger Allan Randrup Thomsen.

  Det er på nuværende tidspunkt meget svært at vurdere, om smitten med den sydafrikanske variant kan holdes i skak, mener han.

 • USA's Nationalgarde er i alarmberedskab inden Joe Bidens indsættelse

  Nationalgarden i USA bliver sendt til Washington D.C i frygt for voldelige uroligheder i weekenden forude for Joe Bidens indsættelse som USA's næste præsident på onsdag. Det skriver BBC.

  Garden sættes ind for at forhindre en gentagelse af de dødelige optøjer den 6. januar, hvor demonstranter stormede Kongressen i USA, og flere mistede livet.

  Medlem af Repræsentanternes Hus Don Beyer skriver på Twitter, at der er en fare ved at være ved området omkring Kongressen, og opfordrer folk til holde sig væk.

 • Bomberyddere fjerner nu mulig bilbombe fra boligområde i Gladsaxe

  Der blev lørdag fundet en mistænkelig genstand på en bil i Gladsaxe, som politiet mistænker for at være en bilbombe. Det førte til en større evakuering af 313 beboere.

  Lørdag aften har et bomberydningshold fra Forsvaret beskudt genstanden. Det oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter.

  - Det sikres nu, at den er uskadeliggjort, så beboerne snart kan vende hjem, skriver politiet.

  Politiet kan lørdag klokken 22.30 ikke sige, hvorvidt der rent faktisk er tale om en bilbombe.

  Chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard oplyste tidligere lørdag, at politiet er i gang med at efterforske, hvem der har anbragt den mulige bombe på bilen.

 • Sponsorer truer med at trække sig fra VM i ishockey, hvis Hviderusland er medvært

  Skoda vil ikke være hovedsponsor ved dette års VM i ishockey, hvis det skal afholdes i Hviderusland.

  Det meddeler den tjekkiske bilfabrikant, der har været VM-sponsor siden 1993, lørdag på Twitter.

  - Vi har været en stolt partner til VM i ishockey i 28 år. Men vi respekterer og støtter også menneskerettighederne.

  - Derfor vil Skoda trække sig som sponsor for VM i 2021, hvis Hviderusland bekræftes som medvært for begivenheden, skriver Skoda.

  Skoda vil have fjernet Hviderusland som medarrangør, fordi regeringen fortsætter med at slå hårdt ned på fredelige demonstrationer i landet.

 • Franskmænd skal holde sig indenfor fra klokken 18 til 06

  Gaderne er tomme i Frankrig efter klokken 18. (Foto: Georges Gobet © Scanpix)

  Gaderne i både små og store franske byer stod lørdag aften tomme, efter et strammet udgangsforbud er trådt i kraft over hele landet.

  Fra lørdag skal franskmændene holde sig hjemme halvdelen af døgnet - fra klokken 18 til klokken 06. Dermed er udgangsforbuddet rykket to timer frem.

  Tiltaget skyldes spredningen af coronavirus i landet. Frankrig har rundet 70.000 coronadødsfald og er dermed det land i verden, der har registreret syvendeflest.

  Den franske regering er mest bekymret for en mutation, der først blev registreret i Storbritannien, som også har spredt sig i Frankrig.

 • SSI opruster: Kan undersøge alle positive coronaprøver for særlige mutationer

  Nu er ikke kun den britiske virusmutation, men også den sydafrikanske er ankommet til Danmark. Det kunne Statens Serum Institut (SSI) oplyse lørdag.

  Derfor har SSI oprustet deres fuldgenomsekventering, så man nu kan analysere alle positive PCR-prøver fra Testcenter Danmark og fra hospitalerne, siger Anders Fomsgaard, der er overlæge og virusforsker hos Statens Serum Institut.

  De to virusvarianter ligner hinanden på den måde, at de begge er ekstra smitsomme.

  Men de adskiller sig ved, at den sydafrikanske mutation er mindre følsomme over for antistoffer, forklarer han.

  - Det er en lidt kedelig kombination, at den både er god til at sprede sig og har en anden biologisk effekt også.

 • Det er en mulig bilbombe, der har ført til evakuering i Gladsaxe

  Forsvarets sprængningseksperter kan ikke udelukke, at det kan være sprængstof, der er blevet monteret på en bil i Gladsaxe. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

  Lørdag eftermiddag modtog de en anmeldelse om, at der sad en genstand på en bil, som kunne være en bilbombe. Med det samme blev politi og forsvarets sprængningseksperter sendt til området.

  Politiet valgte at evakuere flere borgere, der bor tæt på bilen.

  - Vi har sikret området og har situationen under kontrol, siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard.

  - Det er en alvorlig situation. Derfor har vi udkommanderet et stor antal politifolk, og har evakueret borgere, der bor i nærheden af det sted, hvor den mulige bilbombe er fundet.

  Samtidig har Københavns Vestegns Politi indledt en massiv efterforskning for at finde ud af, hvem der har placeret det mulige sprængstof.

 • Indien vil vaccinere 300 millioner inden juli

  Indiens premierminister, Narendra Modi, har lørdag skudt et af verdens største vaccinationsprogrammer i gang.

  Regeringen stiler mod at vaccinere omkring 300 millioner mennesker inden juli. Det sker som en del af det folkerige lands bestræbelser på at få kontrol med coronavirusset.

  Modi vil ikke selv tage vaccinen med det samme, fordi Indien i første omgang prioriterer sygeplejersker og læger og andre i frontlinjen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Indien, der har 1,3 milliarder indbyggere, har verdens næsthøjeste antal smittetilfælde efter USA, og regeringen har hidtil godkendt to vacciner - den ene mangler dog stadig at gennemføre kliniske forsøg.

 • Brite håber at finde 1,6 milliarder i bitcoins på losseplads

  En britisk mand har tilbudt de lokale myndigheder i Newport City Council i Wales 52,5 millioner pund- omkring 431 millioner kroner - for at få lov til at gå på skattejagt på en lokal losseplads. Det skriver CNN.

  Her håber manden - James Howells - at finde en harddisk fyldt med den digitale valuta bitcoin, som han for flere år siden ved et uheld kom til at smide i skraldespanden.

  Harddisken indeholdt 7500 bitcoins, som James Howells havde købt i 2009. På det tidspunkt var bitcoins næsten intet værd.

  Da kryptovalutaens værdi begyndte at skyde i vejret, begyndte han at lede efter sin harddisk. I den forbindelse gik det op for ham, at han ved et uheld var kommet til at smide den ud i 2013.

  Den seneste tid er værdien på bitcoins steget voldsomt, og James Howells' 7500 bitcoins er dermed i dag en kæmpe formue værd.

 • Rullemarie er sendt ind i Gladsaxe: Politiet undersøger mystisk pose

  Politi, brandvæsen, ambulancer og kriminalteknikere er talstærkt til stede i Gladsaxe, hvor der er blevet fundet en mistænkelig sort plastikpose.

  Plastikposen ligger i området ved Gyngemose Parkvej i byen.

  Betjentene har taget Rullemarie i brug, som er to robotter, der undersøger den sorte pose og dens indhold.

  Ifølge B.T. og Ekstra Bladet er beboere i nærheden af området blevet evakueret. Det drejer sig ifølge aviserne om beboere i tre boligblokke. Desuden er der bombehunde til stede, skriver B.T.

 • SSI: Usandsynligt, at den sydafrikanske variant vil sprede sig i Danmark som den britiske

  Den sydafrikanske virusmutation har officelt gjort sit indtog i Danmark. Det kunne Statens Serum Institut fortælle i dag.

  Men det er usandsynligt, at den sydafrikansk coronavariant vil sprede sig i Danmark, som man har set med den britiske. Sådan lyder det fra Tyra Grove Krause, der er konstitueret faglig direktør i Statens Serum Institut (SSI).

  - Man kan ikke udelukke, at den begynder at sprede sig mere bredt i Danmark, men nu har vi kun et tilfælde indtil videre.

  - Den vil have svært ved at udkonkurrere B117, som allerede nu har et godt tag i Danmark, siger hun.

Mere fra dr.dk