Seneste Nyt

DR fraråder medarbejdere at bruge TikTok på arbejdstelefoner

DR følger nu trop og fraråder som en lang række virksomheder og myndigheder også brugen af Tiktok.

Frarådet gælder arbejdstelefoner og kommer efter Center for Cybersikkerheds (CFCS) advarsel mod at bruge appen, oplyser DR.

- Vi har naturligvis fulgt debatten tæt og gennemført en grundig vurdering af sikkerhedsrisikoen, siger Niels Ammitzbøll, underdirektør for blandt andet HR.

- På den baggrund frarådes alle medarbejdere nu at bruge og installere TikTok på arbejdstelefoner. For at sikre, at man fortsat kan arbejde journalistisk med mediet, når det måtte være nødvendigt, indkøbes der nu særskilte mobiler til TikTok-brug.

DR stopper samtidig et igangværende pilotprojekt med en P3-profil på TikTok.

- Vi synes ikke, det hænger sammen, at vi selv udkommer gennem et pilotprojekt, når vi nu fraråder vores medarbejdere at bruge appen, siger Niels Ammitzbøll.

Nyheder

  1. EU giver 47 millioner i tørkehjælp til danske landmænd

    Danske landmænd får en økonomisk håndsrækning fra EU-Kommisionen, der har vedtaget at give 47 millioner kroner til danske landmænd.

    Pengene er en hjælp ovenpå sommerens tørke.

    - De danske landmænd har været igennem en hård sommer, først med ekstraordinær tørke og dernæst med en meget våd juli, hvilket har givet landmændene vanskelige arbejdsbetingelser, siger minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) i en pressemeddelelse.

    I alt har kommissionen givet næsten 2,5 milliarder kroner i ekstraordinær støtte til producenter i landbrugssektoren, som 22 medlemslande kan få del af.

    Pengene gives til landmænd, som har fået økonomiske tab på grund af ugunstige vejrforhold, eftervirkninger af coronapandemien og krigen i Ukraine.

  2. Sveriges centralbank hæver renten

    Sveriges Riksbanken hæver sin ledende rente med 0,25 procentpoint, så den nu ligger på fire procent.

    Det skriver Riksbanken i en pressemeddelelse.

    Det sker udfra et ønske om at få inflationen ned i Sverige, så den "inden for rimelig tid" kommer ned på målet på to procent.

    Højere renter kan give svensk økonomi yderligere modvind, fordi de svenske forbrugere får færre penge mellem hænderne.

    Sverige har i en længere periode haft en højere inflation og dermed højere prisstigninger end Danmark.

    - Den svækkede svenske krone er en stor bekymring for Riksbanken, fordi det øger priserne på de varer, som svenskerne importerer, skriver Kristian Skriver, seniorøkonom i Dansk Erhverv, i en kommentar til Ritzau.

  3. Ifølge den polske premierminister vil man fokusere på at modernisere den polske hær i stedet.

  4. En del af forløbet er foregået på AUH, der er omdrejningspunkt for kræftskandalen.

  5. Eksplosion på byggeplads i Rumænien koster fire mennesker livet

    Fire mennesker er døde, og fem er sårede ved en eksplosion i det østlige Rumænien.

    Det skete ved en gasrørledning på en byggeplads, hvor der blev bygget en motorvej, oplyser regeringens nødberedskab ifølge Reuters.

    Det bliver nu undersøgt, hvad årsagen til eksplosionen var.

    I sidste måned blev snesevis af mennesker såret efter eksplosioner på en flydende benzinstation i den rumænske by Crevedia nær hovedstaden Bukarest, skriver Reuters.

    Det er bare en af en række brande, der er brudt ud i Rumænien.

  6. Dom om forfatters dagbøger fra Den Kolde Krig bliver anket til Højesteret

    Derfor bliver dommen fra landsretten nu anket til Højesteret, skriver Ritzau.

    Landsretten dømte 6. september til PET's fordel, således at Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Rigsarkivet ikke skal udlevere dagbøgerne.

    Efterretningstjenesten beslaglagde i 1981 forfatterens dagbøger, da han blev sigtet for at være spion for Sovjetunionen.

    Han blev aldrig dømt og fik sine dagbøger igen. Men PET beholdt kopier, og de endte i Rigsarkivet på grund af deres historiske betydning.

    Forfatteren har tidligere til DR Nyheder sagt, at dagbogen indeholder detaljer, som hører privatlivet til.

    Se dagens nyheder i TVA Live.

  7. Russiske missil- og droneangreb giver strømsvigt flere steder i Ukraine

    Fem ukrainske områder i den centrale og vestlige del af landet er mere eller mindre uden elektricitet efter nattens missil- og droneangreb.

    Der er tale om Kyiv-området, Zjytomyr, Rivne, Kharkiv og Dnipro, skriver The Guardian.

    Rusland igangsatte i nat sit mest koordinerede angreb på Ukraine siden i august.

    Russiske missiler blev affyret i flere bølger fra 10 russiske krigsfly. Det ukrainske luftvåben skød 36 ud af 43 affyrede missiler ned, skriver det britiske medie.

    Få seneste nyt om krigen i Ukraine i vores liveblog.

  8. Folketingets Præsidium har flere gange drøftet en mulig tolkeordning, efter Siumuts folketingsmedlem talte grønlandsk fra talerstolen.

  9. Meldinger om brud på våbenhvile i Nagorno-Karabakh

    Våbenhvilen er blevet brudt i Nagorno-Karabakh. Sådan lyder meldingen fra de etniske armeniere i området, skriver nyhedsbureauet Reuters.

    De siger, at der er blevet hørt skud i regionens hovedstad, Stepanakert.

    Aserbajdsjans forsvarsministerium har afvist at stå bag.

    De etniske armeniere i Nagorno-Karabakh og Aserbajdsjan mødes i dag til samtaler om situationen, skriver Reuters.

    Området Nagorno-Karabakh ligger inde i Aserbajdsjan og er internationalt anerkendt som en del af Aserbajdsjan. Men beboerne er primært armeniere, og gennem flere årtier har det fungeret som en selvstændig region støttet af Armenien.

    I går blev der indgået våbenhvile efter omkring et døgns konflikt mellem den aserbajdsjanske hær og de etnisk armenske separatister. Du kan læse mere om konflikten her.

  10. Indien suspenderer visa til canadiere efter skænderi om drab på religiøs leder

    Den diplomatiske krise mellem Indien og Canada betyder nu, at canadiere fra i dag ikke kan få et visum til Indien.

    Det skriver BBC.

    Manden var sikh-leder og støttede idéen om en selvstændig stat for andre sikher i Indien kaldet Khalistan.

    Den canadiske premierminister, Justin Trudeau, har sagt, at der er "troværdige beskyldninger" om, at indiske agenter kan have været involveret i drabet i juni.

    Indien har afvist beskyldningerne.

  11. Dom for påkørsel af cyklist koster Ilvas topchef jobbet

    Det får nu arbejdsmæssige konsekvenser for møbelkæden Ilvas øverste chef, at han i går blev dømt for at have udsat en cyklist for fare.

    Martin Hallund skal ikke længere stå i spidsen for Ilva på grund af påkørslen af cyklisten, der skete sidste år og resulterede i, at vedkommende brækkede armen.

    Det skriver kommunikationsdirektør i Lars Larsen Group, Åse Andersson, i en mail til mediet Finans.

    - Vores værdier harmonerer ikke med den dom, der er blevet afsagt, og derfor er begge parter enige om, at vores veje må skilles, skriver hun.

    Martin Hallund fik i landsretten 60 dages betinget fængsel, har fået frakendt førerretten i et år, og firmabilen er blevet konfiskeret.

  12. Storbritannien annoncerede flere lempelser af klimatiltag i går og møder stor kritik.

  13. Der er fejl og mangler i opstaldningen af kalve i hver fjerde besætning

    Selvom lovgivningen stiller krav til, hvordan kalve skal fodres, passes og bo, så er der fejl og mangler hos hver fjerde af de mere end 300 kalvebesætninger, Fødevaretyrelsen har kontrolleret.

    Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

    73 besætninger - 24 procent af de 308 kontrollerede - har fået sanktioner for at overtræde reglerne.

    Der er givet flest sanktioner for manglende opfyldelse af suttebehov og for manglende adgang til hudpleje, mens den tredjehyppigste sanktion blev givet for opstaldning af kalve i enkeltbokse.

    - Vi går nu i dialog med brancheorganisationerne om, hvordan vi sammen kan øge kendskabet til reglerne, siger enhedschef i Fødevarestyrelsen Christian Strøyer.

  14. USA's udenrigsminister forsvarer fangeudveksling: Har fået 30 amerikanere hjem

    USA vil nu overvåge de frigivne milliarder til Iran, som var en del af aftalen om at få fem amerikanere hjem. Bruger Iran dem ikke på humanitære formål, bliver pengeoverførslerne stoppet, siger Blinken. (Foto: © pool, Ritzau Scanpix)

    USA's nylige fangeudveksling med Iran har fået flere republikanere til at kritisere, at USA nu opildner fjender til at tage amerikanere ude i verden til fange.

    Men ifølge USA's udenrigsminister, Antony Blinken, er det nødvendigt at indgå sådanne aftaler.

    - Det er svære beslutninger, svære beslutninger at træffe for præsidenten, siger han til CBS News.

    Men over 30 amerikanere, der uretmæssigt blev tilbageholdt over hele verden, er nu hjemme som følge af disse beslutninger, lyder det fra udenrigsministeren.

  15. Dykkere leder efter savnede i Libyen

    Redningsarbejdet i Libyen fortsætter, efter voldsomme oversvømmelser ramte byen Derna for ti dage siden.

    Der er blandt andet sat dykkere ind for at finde omkomne. I videoen herover er det dykkere udsendt fra den algeriske civilbeskyttelse. Holdet skal have fundet næsten 100 omkomne personer ved hjælp af dykkere.

    I går fortalte Læger uden Grænser, at det lige så stille går fremad i Libyen efter oversvømmelserne.

    Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO er mindst 4.000 fundet døde og identificeret. Men det samlede dødstal kan dog være langt højere.

  16. Polen sår tvivl om våbenleverancer til Ukraine

    Den polske premierminister Mateusz Morawiecki skabte i går aftes tvivl om Polens militære støtte til naboerne i Ukraine.

    I et tv-interview sagde Morawiecki, at Polen ikke længere overfører våben til Ukraine, fordi man selv vil opruste sin hær med moderne våben.

    Det er dog uklart, om den beslutning får indflydelse på de våbenleverancer til Ukraine, der allerede er i gang, og der er også tvivl om, hvor længe, det kommer til at forholde sig sådan.

    Udmeldingen kommer samtidig med, at der er under en måned til det polske valg og på et tidspunkt, hvor der er kold luft mellem Polen og Ukraine.

    Polen ønsker nemlig - sammen med Slovakiet, Bulgarien, Rumænien og Ungarn - at forlænge et forbud mod import og salg af hvede, majs, raps og solsikkekerner fra Ukraine.

    Læs mere om sagen i vores liveblog om krigen i Ukraine.

  17. Tre mænd fra bandemiljøet fremstilles i grundlovsforhør for våbenbesiddelse

    Tre mænd i 30'erne blev i går anholdt og sigtet for i 2020 at have været i besiddelse af 17 skydevåben.

    De tre er fra rocker- og bandemiljøet, skriver Københavns Politi på X, der tidligere hed Twitter.

    De fremstilles her til formiddag i grundlovsforhør.

    Den ene blev i går anholdt på en adresse på Amager, mens de to andre blev anholdt i Storstrømsfængsel, hvor den ene afsoner en dom, mens den anden er varetægtsfængslet i en anden sag om våbenbesiddelse.

  18. Danmark underskriver FN-aftale om at sikre bedre beskyttelse af det åbne hav

    En lang række FN-lande har skrevet under på en ny aftale, som skal sikre bedre beskyttelse af det åbne hav.

    Danmark er et af dem, skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

    - Vi er dybt afhængige af, at verdenshavet har det godt. Det spiller en vigtig rolle ved at producere en stor del af vores ilt, det er vores vigtigste CO2-lager, og det regulerer klimaet. Jeg er glad for, at vi med denne aftale tager et fælles ansvar for det åbne hav, siger miljøminister Magnus Heunicke (S) i meddelelsen.

    I sidste uge kom Greenpeace med en kraftig opfordring til FN om at underskrive aftalen. I en rapport konkluderer miljøorganisationen, at havmiljøet i det åbne hav - også kaldet internationalt farvand - er stærkt presset.

    Du kan få flere nyheder i TVA Live.

  19. Fritidsklubber bør tage et større et ansvar for børnenes skærmforbrug, mener eksperter og minister.

  20. Fanger har natklub, pool og egen zoo: Nu skal 11.000 soldater få styr på fængsel i Venezuela

    Tocorón-fængslet i det nordlige Venezuela minder mere om et ferieresort end et sted at straffe kriminelle.

    Der er både pool, en zoologisk have og en natklub. Derudover bor nogle af fangerne med deres koner i fængslet.

    Nu vil myndighederne have skovlen under en magtfuld bande, der har overtaget styringen i fængslet, og derfor har myndighederne sat 11.000 soldater på opgaven med at genvinde kontrollen.

    Indenrigsministeriet skriver ifølge BBC på det sociale medie X, at man er lykkedes med at overtage styringen i fængslet og har afviklet, hvad man kalder for "et center for sammensværgelser og kriminalitet".

  21. Der har aldrig været flere lønmodtagere i Danmark

    Antallet af lønmodtagere stiger og stiger.

    I juli satte beskæftigelsen rekord med 2.997.300 lønmodtagere, som er det højeste antal, der nogensinde har været i Danmark, skriver Ritzau.

    Siden januar 2021 er antallet steget hver eneste måned. I juli kom 200 flere i arbejde. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

    Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen glæder sig over rekorden.

    - At så mange er i job, er et tegn på, at både virksomheder og dansk økonomi klarer sig godt. Men ikke mindst, så er det positivt for de mange mennesker, som bidrager til vores samfund, siger hun i en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet.

  22. Den franske regering forsvarer, at 14-årig blev lagt i håndjern og anholdt i sin klasse

    Forældre og elever i Paris-forstaden Alfortville blev vrede og chokerede, da politiet forleden troppede op midt i et klasselokale og lagde en 14-årig dreng i håndjern og anholdt ham for at chikanere en transkønnet elev.

    Selvom forældrene er imod mobningen, forstår de ikke, hvorfor anholdelsen skulle foregå i skoletiden, skriver The Guardian.

    Men den franske regering forsvarer hændelsen med, at den sender "et meget stærkt budskab" om nultolerance over for mobberi, siger regeringens talsmand Olivier Veran.

    - Det er sådan, vi kommer denne plage af chikane til livs, og det er også sådan, at vi vil beskytte vores børn.

  23. Højlund høster ros efter første United-scoring: 'Der kommer mange flere'

    Det var tydeligt at se, at scoringen mod Bayern München betød meget for Rasmus Højlund. (Foto: © Matthias Schrader, Associated Press)

    Den 20. september vil altid stå som en særlig dag for Rasmus Højlund.

    Det var nemlig på denne aften, at den danske angriber scorede sit første mål for Manchester United.

    Og selvom det endte skidt med et 3-4-nederlag mod FC Bayern München, så var der efterfølgende fokus på danskerens store aften.

    En aften, der kan blive vigtig for Manchester United fremadrettet, hvis man spørger klubbens manager.

    - Jeg er rigtig glad på hans vegne. Han var det rette sted, og vi ved, at han er i stand til at gøre det. Han kommer til at score mange mål for Manchester United - det er jeg meget overbevist om. Det var den første, og der kommer mange flere, siger Erik ten Hag til Viaplay.

  24. Oslos børnehaver og fritidsklubber bliver kødfrie

    Børnene i Oslos daginstitutioner skal ikke længere have serveret kød til frokost.

    Det har byrådet besluttet, og det handler både om at tage hensyn til klimaet og få børnene til at spise mere frugt og grønt, siger politikeren bag tiltaget, byrådsmedlem Einar Wilhelmsen til NRK.

    - Det er sjældent, man hører, at børn spiser for lidt pølse, siger han.

    Dog må børnene gerne selv medbringe en skive brød med pålæg hjemmefra, og der kan også gives tilladelse til at servere kød ved særlige lejligheder, skriver NRK.

    Tiltaget skal være med til at halvere Oslos kødforbrug.

  25. Samtaler med kritikere af mere amerikansk Ukraine-støtte bliver vigtigt punkt i programmet, vurderer USA-korrespondent Jakob Krogh.

  26. Coronanedlukninger har sendt kinesiske byer ud i økonomisk krise

    Det har kostet Kinas byer og provinser milliarder og atter milliarder af dollar at masseteste, lave nedlukninger og generelt håndhæve regeringens stramme corona-politik.

    Det mærker de kinesiske by- og provinsregeringer nu konsekvenserne af, og flere står i så store økonomiske problemer, at de er nødt til at skære ned på de offentlige budgetter og give borgerne vilkårlige bøder i et forsøg på at kradse penge ind.

    Restauranter har for eksempel fået bøder for at servere agurkestrimler uden den rette tilladelse, og lastbilchauffører har fået bøder for at have for meget læs på.

    I juli sagde den kinesiske premierminister Li Qiang, at han ville slå ned på "vilkårlige anklager, vilkårlige bøder" på private virksomheder.

  27. En gammel tropisk orkan ved navn Lee sender sommervarme op over Danmark.

  28. Syriens Assad er ankommet til Kina

    Den syriske præsident, Bashar al-Assad, er ankommet til Hangzhou i det østlige Kina. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Det er første gang i næsten 20 år, at Assad aflægger Kina et visit.

    Assad skal deltage i åbningsceremonien af De Asiatiske Lege.

    I en erklæring tirsdag skrev Assads præsidentkontor ifølge Reuters, at han ville lede en delegation til en række møder i flere kinesiske byer, herunder et topmøde med præsident Xi Jinping.

    Siden 2011 har Syrien været hærget af en borgerkrig mellem Assads regime og oprørsgrupper i landet.

  29. Google sagsøges for ikke at opdatere Maps, før mand kørte i døden

    Da en amerikansk mand sidste år forsøgte at krydse en bro, endte det med, at bilen kørte i vandet, og manden druknede.

    For broen i North Carolina har været kollapset siden 2013.

    Men dét fremgår ikke af Googles gps-tjeneste, Maps, som manden angiveligt navigerede efter, og derfor har mandens familie ifølge nyhedsbureauet AP sagsøgt Google.

    De påstår, at manden døde, fordi Google ikke havde opdateret Maps med informationen om, at broen ikke kunne krydses. Han var ikke kendt i området, lyder det.

    Lokale i byen har gentagne gange siden broens kollaps i 2013 kontaktet Google for at få dem til at opdatere appen med informationen.

  30. FC Københavns cheftræner Jacob Neestrup og midtbanespiller Lukas Lerager er utilfredse med, at Elias Jelert tiltrak sig et rødt kort i Champions League-opgøret mod Galatasaray.

  31. Borgere stadig frustrerede efter to timers protestmøde om besparelser på sygehus i Silkeborg

    Efter to timers protestmøde i Silkeborg om besparelserne på byens sygehus var frustrationerne stadig store blandt byens borgere.

    En af deltagerne var Susanne Johansen.

    - Vi fik ikke nogen ordentlige forklaringer på, hvorfor de vil spare på et produktivt sygehus, siger hun.

    Silkeborgenserne er uforstående overfor, at der ikke fremover skal være medicinske patienter indlagt på sygehuset om natten, og at de mister deres akutbil.

    Besparelserne er en del af budgetaftalen i Region Midtjylland, som alle partier undtagen Enhedslisten står bag. Det forklarer formand for Region Midtjylland Anders Kühnau (S).

    - Jeg siger ikke, at der ikke bliver rokket et komma, men vi har et budgetforlig med nogle hovedelementer, som vi står ved. Men der er nogle punkter, vi er opmærksomme på, og nogle af dem bliver også nævnt i salen i dag, og dem kigger vi videre på, siger han.

    Han understreger, at der bliver masser af andre funktioner på hospitalet i Silkeborg i fremtiden.

    Debatten bølgede mellem 600 borgere mod tre politikere fra region Midtjylland. (Foto: © Foto: Skærmdump fra TV Avisen.)
  32. Børns Vilkår lancerer i dag en stribe anbefalinger om skærmforbrug til forældre med børn i alderen 0-18 år.

  33. Meldinger om missiler over Kyiv

    Her til morgen skriver flere journalister i den ukrainske hovedstad, Kyiv, at de er vågnet til lyden af luftalarmer og missiler. Det skriver de på X, tidligere kendt som Twitter.

    Ifølge byens borgmester er redningsfolk rykket ud til to steder i byen, der angiveligt er blevet ramt af missiler.

    Angiveligt er der også problemer med forsyningen af elektricitet og vand i byen.

    Det vides endnu ikke, om der er ofre.

    Vi opdaterer løbende vores liveblog med de seneste meldinger fra og om krigen i Ukraine, som du kan læse her.

  34. 388 kunstnere, forfattere og debattører i fælles protest mod regeringens koranlov

    388 personer har indtil videre sat deres underskrift på en erklæring i protest mod regeringens forslag om at forbyde "utilbørlig behandling af genstande med religiøs betydning for et trossamfund", eksempelvis koranafbrændinger.

    Underskriverne, som blandt andet tæller kunstnere, forfattere og meningsdannere, mener, at forslaget "ikke kun et angreb mod kunsten, de politiske ytringer og den frie presse, men et angreb mod vores frie, demokratiske samfund", lyder det i et indlæg i Berlingske.

    - Forslaget er IKKE en kirurgisk præcis nålestiksoperation. Forbuddet er et øksehug i ytringsfriheden, står der.

  35. Glem passet: Singapore vil have dig igennem lufthavnen med ansigtsgenkendelse

    Hvis du fra næste år skal rejse via Singapores største lufthavn, Changi Lufthavn, kan du formentlig lade passet ligge i tasken.

    Fra 2024 vil lufthavnen nemlig indføre ny biometrisk teknologi og software baseret på ansigtsgenkendelse til at identificere personer i lufthavnen og erstatte de rejsendes fremvisning af pas, skriver CNN.

    - Singapore vil være et af de første få lande i verden, som introducerer automatiseret pasfri immigrationsgodkendelse, udtaler minister for kommunikation Josephine Teo.

    Det skal gælde lige fra indtjekning af bagage til boarding af flyet.

    Changi Lufthavn benytter sig allerede af teknologierne nogle steder i lufthavnen, men de nye tiltag skal reducere behovet for, at rejsende igen og igen skal vise deres rejsedokumenter igennem lufthavnen, siger ministeren.

    Hun understreger, at det stadig vil være påkrævet at fremvise pas i de fleste lande, man rejser videre til.

  36. Stor frustration i flere kommuner over processen med de nye vurderinger.

  37. Kommunale bygninger i Odense får en vinter mere med 19 grader

    Termostaten i de kommunale radiatorer i Odense Kommune bliver stående på 19 grader en vinter mere.

    Beslutningen er en del af budgetaftalen for 2024, som alle i Odense Byråd har skrevet under på.

    - Det er nok en god idé, at man vænner sig til at tage en sweater på og måske bevæger sig en lille smule mere i løbet af sin arbejdsdag, siger klimarådmand Tim Vermund Andersen (S).

    Sidste vinter sparede Odense Kommune 7,7 millioner kroner ved at sænke temperaturen. Denne vinter forventer kommunen en besparelse på to millioner kroner.

    De yngste, de ældre og sårbare borgere er undtaget for temperaturkravet.

  38. USA vil give en halv million venezuelanere arbejdstilladelse

    USA vil midlertidigt skåne knap en halv million venezuelanere, der allerede opholder sig i landet, fra udvisning.

    Samtidig skal de have lov til at komme i arbejde.

    Det meddeler amerikanske myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

    Venezuelanere, der er kommet til USA på eller før 31. juli i år, vil derfor være berettiget til en midlertidig opholdstilladelse i en periode på 18 måneder.

    Præsident Joe Biden har i sin tid som præsident stået over for et rekordhøjt antal migranter, der til landet ulovligt.

    Den udvikling er blandt andet drevet af, at der de seneste år har været en kraftig stigning i antallet af migranter, der flygter fra politisk og økonomisk uro i Venezuela.

  39. Rusland hævder at have skudt 22 ukrainske droner ned

    Rusland melder, at det russiske luftværn har skudt 19 ukrainske droner ned over Sortehavet og Krim-halvøen.

    Meldingen lyder desuden på, at tre yderligere droner samtidig er blevet skudt ned andre steder i Rusland, skriver det russiske forsvarsministerie på beskedtjenesten Telegram.

    - Natten fra 20. til 21. september er der blevet opsnappet et forsøg fra Kyiv-regimet på at begå et angreb med dødelige droner mod Rusland, udtaler forsvarsministeriet på beskedtjenesten Telegram.

    De tre andre droner er ifølge Rusland blevet skudt ned over regionerne Kursk, Belgorod og Orlov, som ligger i det centrale og sydlige Rusland.

    Om dette har medført skader på personer eller bygninger oplyses ikke.

  40. Trump fejlagtigt meldt død efter hacking

    Donald Trump Jrs profil på det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter, er onsdag blevet udsat for hacking.

    Det oplyser en talsperson for Donald Trump Jr., som er Donald Trumps søn, ifølge det amerikanske medie CNN.

    - Dons (Donald Trump Jr., red.) konto er blevet hacket, skriver talspersonen, Andrew Surabian, på X.

    Ifølge CNN blev der fra profilen delt et opslag, hvor det fremgik, at ekspræsident Donald Trump var død.

    Dette er "naturligvis ikke sandt," skriver Surabian.

    X har ifølge CNN ikke kommenteret sagen.

  41. Game of Thrones-forfatter og andre sagsøger selskab bag ChatGPT

    Forfatternes fagforening i USA, Authors Guild, sagsøger sammen med 18 forfattere selskabet OpenAI, der står bag chatbotten ChatGPT. Det skriver fagforeningen i en pressemeddelelse.

    Blandt forfatterne i søgsmålet er blandt andre Game of Thrones-forfatteren George R.R. Martin og forfatterne John Grisham og Jonathan Franzen.

    Mary Rasenberger, der er administrerende direktør for Authors Guild, siger i pressemeddelelsen, at forfatterne skal have mulighed for at kontrollere, om og når deres værker bliver brugt af generativ kunstig intelligens.

    Virksomheder med andre kunstig intelligens som Meta, der står bag Facebook, er blevet ramt af lignende søgsmål.

  42. FN-chef om klimakrise: Vi har åbnet porten til helvede

    Menneskeheden har "åbnet porten til helvede" ved at lade klimakrisen løbe løbsk.

    Det siger FN's generalsekretær, António Guterres, onsdag ved FN's Generalforsamling i New York ifølge mediet The Guardian.

    - Vi er nødt til at indhente den tid, vi har tabt til tøven, armvridning og grådighed fra indgroede interesser, der tjener milliarder på fossile brændstoffer, siger han.

    Udtalelserne faldt på, hvad Guterres har kaldt et klimamøde "uden sludder".

    Hverken USA eller Kina, de to lande med den største CO2-udledning, var inviteret til at tale på mødet, da de ifølge FN-chefen ikke er ambitiøse nok.

    Men netop rige lande har pligt til at komme så tæt som muligt på nuludledning i 2040. Guterres bed på mødet mærke i, at en nylig analyse fra FN peger på, at det for nuværende ser næsten umuligt ud at nå.

    - Mange af de fattigste lande har ret til at være vrede over, at de lider under en klimakrise, som de ikke har skabt, vrede over lovet finansiering, som ikke har materialiseret sig, og vrede over at deres låneomkostninger er skyhøje, siger Guterres.

  43. Dele af S-bagland kommer statsminister i møde før partikongres

    Mette Frederiksen har mødt meget kritik fra sit bagland og de socialdemokratiske borgmestre for at lægge op til skattelettelser, i en tid hvor mange kommuner skære i de kommunale budgetter.

    Men det hjælper ikke at pege fingre - istedet bør man hæve sig op og kigge udover egen budgetramme.

    Det er budskabet i en kronik i dagens udgave af Jyllands-Posten.

    Bag kronikket står Mette Frederiksen og de socialdemokratiske borgmestre i Aarhus, Middelfart, Lolland, Egedal og Køge samt regionrådsformand i Sjælland Heino Knudsen.

    Kroniken kommer forud for socialdemokratiets landsmøde, der finder sted fra den 23. til og med 24 september.

  44. Lars Løkke Rasmussen langer ud efter Rusland i FN

    Den danske udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) holdt i dag en tale for FN's sikkerhedsråd.

    Her brugte han sin taletid på at fordømme den russiske krig i Ukraine og sagde, at veto-retten ikke kunne bruges som frikort til at angribe andre lande.

    - Veto-retten var aldrig beregnet til at være en carte blanche for at invadere andre stater med henblik på at erobre deres territorium.

    Lars Løkke Rasmussen repræsenterede de nordiske lande, og opfordrede igen Rusland til at stoppe krigen.

    - Husk det er meget simpelt. Hvis Rusland stopper med at kæmpe, så har vi ikke nogen krig. Hvis Ukraine stopper med at kæmpe, så har vi ikke noget Ukraine.

  45. Manchester United tabte onsdag aften 4-3 mod Bayern München i Champions League.

  46. Streamingtjeneste fjerner program med Russell Brand

    Russell Brand fik sit gennembrud i den amerikanske komediefilm "Forgetting Sarah Marshall" i 2008. (Foto: © Mark RALSTON, AFP or licensors)

    Det er ikke længere muligt at se et standup-show med den engelske komiker og skuespiller Russell Brand på streamingtjenesten Paramount+.

    Det skriver mediet Deadline.

    Det sker, efter at komikeren har fået en række voldtægtsanklager mod sig.

    Både BBC og Channel 4 har fjernet programmer med Russell Brand fra deres platforme.

    I mandags modtog Londons politi en anmeldelse fra en kvinde om et seksuelt overgreb.

    Det kom i kølvandet på en undersøgelse, som de britiske aviser Sunday Times og The Times samt tv-stationen Channel 4, har lavet. Her står fire kvinder frem og fortæller, at de blev udsat for seksuelle overgreb på forskellige tidspunkter mellem 2006 og 2013.

  47. Aalborg Håndbold slog onsdag aften nordmakedonske Eurofarm Pelister i Champions Leauge.

  48. Biden og Zelenskyj mødes for at tale om modoffensiven

    Den amerikanske præsident, Joe Biden, ser frem til at mødes med sin ukrainske kollega, Volodymyr Zelenskyj, i Det Hvide Hus i morgen.

    Det siger John Kirby, der er talsmand for Det Hvide Hus, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

    Ifølge talsmanden ser Joe Biden frem til at få Zelenskyjs perspektiv på, hvordan det går på slagmarken i den ukrainske modoffensiv.

    John Kirby fortalte til de fremmødte journalister, at Det Hvide Hus havde opfordret Volodymyr Zelenskyj til at mødes med amerikanske lovgivere, for at diskutere Ukraines militære behov.

    Blandt andet er Det Hvide Hus stadig åbne for at se på muligheden for at donere de langtrækkende Atacms-missiler til Ukraine, men der er ikke taget en endelig beslutning endnu.

  49. En stormflod ødelagde alle værker på nær én i kunstudstillingen "Wadden Tide".

Mere fra dr.dk