Seneste Nyt

Dronning Elizabeth genoptager officielle pligter

Dronning Elizabeth mødte onsdag general sir Nick Carter. (Foto: © Steve Parsons, Ritzau Scanpix)

Den britiske regent, dronning Elizabeth, er onsdag tilbage i sine officielle gerninger.

Den 95-årige monark missede en officiel opgave søndag på grund af en muskelskade i ryggen. Det betød, at hun gik glip af en mindehøjtidelighed for de britiske soldater.

Men onsdag blev hun fotograferet under et møde med den britiske general sir Nick Carter, hvilket er første gang i en måned, offentligheden ser et billede af dronning Elizabeth. Det skriver BBC.

Det er første gang, dronningen viser sig offentligt, efter hun i oktober var indlagt en nat på et hospital.

Nyheder

  1. Regeringen får eksperter til at gentænke beskæftigelsesystemet

    Regeringen har nedsat en ekspertgruppe, der i løbet af det næste år skal undersøge og komme med anbefalinger til fremtidens beskæftigelsesindsats. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

    Ekspertgruppen skal være i dialog med og få input fra kommuner, borgmestre, a-kasser, private aktører, borgere og andre interessenter, så en kommende reform står på et stærkt fagligt fundament, lyder det.

    - Der er behov for at lave en gennemgribende reform af hele beskæftigelsesindsatsen, hvor vi ser alt for mange eksempler på, at folk kommer i klemme, udtaler Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

    Professor i økonomi og leder af grundforskningscenteret CEBI ved Københavns Universitet, Claus Thustrup Kreiner, er formand for ekspertgruppen.

  2. Amerikansk senator havner på russisk liste over efterlyste

    Ifølge det statsejede russiske nyhedsbureau Tass, så har det russiske indenrigsministerium placeret den amerikanske senator, Lindsey Graham, på en liste over efterlyste personer.

    Det skriver Reuters.

    Det sker på baggrund af en redigeret video, der er udgivet af den ukrainske præsidents kontor, hvor Graham bliver citeret for at sige "russerne er døende"og kalde den amerikanske støtte til Ukrainerne for "de bedste penge, vi nogensinde har brugt" under et møde med Volodymyr Zelenskyj.

    Efter Rusland kritiserede de amerikanske udtalelser, udgav Ukraine en fuld video fra mødet, der viste, at udtalelserne ikke var forbundet.

    Men nu har russisk side meldt ud, at de har åbnet en efterforskning af senatorens udtalelse uden at specificere, hvilke forbrydelser han er mistænkt for.

    Graham selv afviser den russiske kritik og siger ifølge Reuters, at han i videoen havde rost ukrainernes modstand mod Rusland med hjælpen fra USA.

  3. Åbning af nødudgang på fly får nu selskab til at fjerne sæder

    Lige inden weekenden åbnede en sydkoreansk passager nødudgangen på et fly, der var ved at lande i byen Daegu i Sydkorea.

    Det får nu flyselskabet Asiana Airlines til at stoppe med at sælge sæder, der er i nærheden af nødudgangen, på sine Airbus A321-200-fly.

    Det oplyser flyselskabet i en udtalelse, skriver CNN.

    Helt konkret er der tale om sædenummer 26A på et fly med 174 sæder og 31A på fly med 195 sæder, hvilket er i midten af flyet ved siden af nødudgangen.

    - Denne foranstaltning er en sikkerhedsforanstaltning og gælder, selvom flyvningen er fyldt op, lyder det fra flyselskabet.

    Han har fortalt politiet, at han åbnede døren, fordi han var stresset over at have mistet sit job for nyligt, og at han havde brug for at komme hurtigt ud af flyet, fordi han følte, at han fik svært ved at trække vejret.

    En passager fangede øjeblikket, hvor nødudgangen blev åbnet. Se det herunder.

  4. Lukasjenko tilbyder atomvåben til lande, der vil tilslutte sig Belarus og Rusland

    Den belarusiske præsident, Alexandr Lukasjenko, er kommet med et tilbud om atomvåben til lande, der er villige til at tilslutte sig Rusland og Belarus' alliance.

    - Det er meget simpelt. Tilslut jer den forenede stat af Belarus og Rusland. Det er alt. Der vil være atomvåben til alle, siger han i et tv-interview på den statsejede Russia 1-kanal ifølge CNN.

    Alexandr Lukasjenko er en tæt allieret med den russiske præsident, Vladimir Putin, og landene samarbejder blandt andet om økonomi, teknologi og grænsekontrol.

    Rusland og Belarus underskrev i sidste uge en aftale om, at Rusland kan placere taktiske atomvåben i Belarus.

  5. Verdensledere lykønsker Erdogan med valgsejr

    Efter præsident Recep Tayyip Erdogan nåede genvalg i går ved den afgørende runde i det tyrkiske valg, har flere af verdens ledere lykønsket ham.

    Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, er en af dem, der har kommenteret valgresultatet på Twitter.

    - Vi håber at kunne udvikle vores strategiske partnerskab til gavn for vores lande samt styrke samarbejdet om sikkerhed og stabilitet i Europa, skriver han.

    Også USA's Joe Biden og den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), har sendt et tillykke til den tyrkiske præsident.

    - Jeg ser frem til at fortsætte det stærke og konstruktive samarbejde mellem vores to lande, heriblandt som Nato-allierede, skriver Mette Frederiksen fra Statsministeriets Twitter-profil.

    I går var Ruslands præsident, Vladimir Putin, også ude og ønske sin "kære ven" Erdogan tillykke.

  6. Over 93.000 løber med til Royal Run i dag

    I dag løber flere tusinde mennesker med snørede kondisko gennem Aabenraa, Herning, København/Frederiksberg, Nyborg og Nykøbing Falster, når Royal Run skydes i gang for femte gang.

    Rekordmange har tilmeldt sig til løbet, der har slået deltagerrekord i år med over 93.000, skriver Ritzau. Sidste år havde 91.763 tilmeldt sig.

    Vanen tro vil der være royal deltagelse til løbene.

    55-årige kronprins Frederik løber med i Aabenraa, dernæst Herning og slutter af i København.

    Kronprinsesse Mary løber også med og vil deltage i løbene i Nyborg og Nykøbing Falster.

    Det er endnu uvist, om kronprinsparrets børn løber med.

  7. 2. pinsedag giver sol, tørvejr og op til 19 grader

    Det stabile højtryksvejr fortsætter i dag, og derfor venter der endnu en omgang med svag til jævn vind fra nordvest, tørvejr og udsigt til, at temperaturen bevæger sig op i et leje mellem 14 og 19 grader.

    Det vil dog være køligere ved Vestkysten med 11-13 grader, da vinden her vil være op til hård.

    Solen vil være mest fremme i de østlige egne, mens der i Jylland i perioder vil være tynde skyer på himlen, der slører den.

  8. Medlem af opposition knivdræbt under valgaften i Tyrkiet

    Et medlem af det nationalistiske IYI-parti i Tyrkiet blev i aftes angiveligt stukket ned foran en af partiets lokalafdelinger. Det oplyser partiet ifølge BBC.

    Det skete på valgaftenen, hvor præsident Recep Erdogan blev genvalgt til præsident, som IYI stod i opposition til.

    Den dræbte er Erhan Kurt, som også var valgtilforordnet i Gülyali-distriktet i Ordu.

    Han blev angiveligt dræbt, da han blev "stukket ned af unge, der fejrede valgresultatet, siger Seyit Tosun, der er vicepræsident i det andet oppositionsparti CHP.

    Præsident Erdogan er over længere tid blevet anklaget for hadtale mod sine modstandere og for at skabe splittelse i nationen, skriver BBC.

  9. Endnu en nat med missil- og droneangreb i Kyiv

    Der var eksplosioner i Kyiv i nat, da Rusland indledte sit 15. luftangreb på den ukrainske hovedstad i maj måned alene.

    Det skriver Reuters.

    - Endnu en svær aften for hovedstaden, skriver Kyivs borgmester, Vitalij Klytjko, på beskedtjenesten Telegram.

    Der er ikke meldinger om tilskadekomne eller større ødelæggelser.

    I forbindelse med angrebet hævder Kyivs militære administration at have skudt over 40 droner og missiler ned. Denne oplysning kan DR ikke verificere.

    Angrebet er ikke blevet kommenteret fra russisk side endnu.

    Angrebet finder sted dagen efter, at Kyiv ifølge ukrainske myndigheder blev udsat for det største droneangreb, siden Rusland invaderede landet.

  10. Zelenskyj efter massivt russisk drone-angreb: Kyiv vil gøre en ende på Moskvas despoti

    Ifølge den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj er Ukraine i dag blevet ramt af et af de værste russiske drone-angreb, siden krigen brød ud.

    54 af de iranske Shahed-droner blev sendt ind over Ukraine fra russiske side, og de fleste af dem blev ifølge præsidenten skudt ned af ukrainerne.

    Men enkelte droner slap igennem og forrettede ødelæggelser i Zhytomyr-regionen, fortæller præsidenten i sin daglige videotale.

    Han konstaterer, at 36 droner blev skudt ned i og omkring Kyiv - et massivt angreb på hovedstaden og det netop den dag, hvor ukrainerne fejrer 'Kyiv-dag', årsdagen for byens grundlæggelse for 1541 år siden.

    - Det er sådan, at Rusland fejrer vores gamle Kyiv, konstaterer den ukrainske præsident.

    - Rusland står overfor et nederlag, og det kan selv hundredevis af Shahed-droner ikke redde dem fra - de vil kun forstørre Ruslands skam, lød det fra Volodymyr Zelenskyj her til aften.

  11. Jødiske grupper og tyske politikere demonstrerer ved Roger Waters-koncert

    Under sloganet 'Franfurt forenet mod antisemitisme' bliver der demonstreret mod Roger Waters-koncerten i den tyske finansmetropol. (Foto: © ANDREAS ARNOLD, Andreas Arnold/picture-alliance/dpa/AP Images)

    Flere jødiske grupper, tyske politikere og en alliance af borgerrettighedsgrupper har her til aften været samlet ved en demonstration mod en Roger Waters-koncert i Frankfurt.

    De beskylder musikeren for antisemitisme.

    Myndighederne i Frankfurt havde i første omgang forsøgt at forhindre koncerten, men den beslutning udfordrede Waters ved retten og fik medhold.

    Koncerten finder sted i Frankfurts Festhalle, hvor mere end 3.000 jøder i november 1938 blev samlet, tævet og mishandlet, inden de blev sendt i koncentrationslejre.

    - Hans ord og billeder spreder jødehad og er del af en tendens: At sprede had mod Israel under dække af ytringsfrihed, siger Elio Adler, leder af gruppen Wertelinitiative, som støtter demonstrationerne, ifølge The Guardian.

    Politiet i Berlin efterforsker Waters for at have glorificeret, retfærdiggjort eller bifaldet nazistyret. Det sker på baggrund af, at billeder på sociale medier, som viser Waters, der affyrer en attrap-maskinpistold, mens han er iklædt en langt sort frakke og et rødt armbind.

  12. Putin lykønsker 'sin kære ven' Erdogan med valgsejren

    Den russiske præsident Vladimir Putin har ifølge Reuters lykønsket 'sin kære ven' Recep Tayyip Erdogan med sejren ved det tyrkiske præsidentvalg.

    - Valgsejren var et naturligt resultat af dit uselviske arbejde som leder af den tyrkiske republik, et klart bevis for det tyrkiske folks opbakning til dine anstrengelser for at styrke statens selvstændighed og at gennemføre en uafhængig udenrigspolitik.

    - Vi sætter i høj grad pris på dit personlige bidrag til at styrke de russisk-tyrkiske foirbindelser og et gensidigt fordelagtigt samarbejde på visse områder, siger Putin ifølge Kreml.

  13. Indisk embedsmand suspenderet: Fik vandreservoir tømt for at få fat i tabt smartphone

    Det er aldrig sjovt at miste sin mobiltelefon, når man prøver at tage en selfie, men det er måske at gå til yderligheder, hvis man kræver at få tømt et vandreservoir for at få den igen.

    Det var ikke desto mindre, hvad fødevareinspektør Rajesh Wishwas gjorde, da han i sidste uge tabte sin Samsung smartphone ved Kherkatta-dæmningen i den nordøstlige delstat Chhattisgarh. Det skriver avisen The Times of India.

    Først fik Wishwas lokale dykkere til at dykke for at at lede efter telefonen, men da det ikke gav gevinst, krævede han at få hele Paralkot-reservoiret tømt.

    Over de næste tre dage blev der pumpet mere end to millioner liter vand ud af reservoiret - vand, som ellers kunne være blevet brugt til kunstvanding af afgrøderne, når tørken rammer.

    Wishwas fik omsider sin telefon tilbage, men det viste sig, at den ikke kunne tænde igen efter turen i vandet. Han er siden blevet suspenderet fra sit job, efter at han blev kritiseret for sit voldsomme spild af de knappe ressourcer.

  14. Erdogans allierede er hurtigt ude med lykønskningerne efter valget

    Allerede inden Recep Tayyip Erdogan offentligt havde erklæret sig som vinder af præsidentvalget i Tyrkiet, begyndte lykønskningerne at tikke ind fra hans venner og allierede i udlandet.

    - Min kære bror Recep Tayyip Erdogan, hjerteligt tillykke med din sejr, lød det ifølge Der Spiegel fra Qatars emir Tamim bin Hamad Al Thani.

    Også fra Ungarns autoritære leder Viktor Orban var der en lykønskning til Erdogan 'med den ubestridelige sejr' - endnu inden at alle stemmerne var talt op.

    Taliban-styret i Afghanistan var også klar med et hurtigt tillykke til den tyrkiske præsident.

    Ifølge mediet Tolonews håber Mullah Mohammed Hassan Akhund på en fortsættelse af 'de venlige forbindelser' til Tyrkiet.

  15. 41-årig fængslet i fire uger for voldtægt ved karneval

    En 41-årig mand fra Aalborg-området blev ved et grundlovsforhør søndag varetægtsfængslet fire uger, sigtet for voldtægt og blufærdighedskrænkelser ved Aalborg Karneval.

    Han nægter sig skyldig og har kæret fængslingsafgørelsen til landsretten, oplyser anklager Majbrit Bak fra Nordjyllands Politi til Nordjyske.

    Den 41-årige er sigtet for at voldtage en kvinde, der var så beruset, at hun ikke kunne modsætte sig overgrebet, der ifølge sigtelsen er voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje.

    Ifølge sigtelsen har manden også videofilmet overgrebet på kvinden, og det er blufærdighedskrænkelse.

    Den 41-årige har ifølge sigtelsen også krænket to andre personer ved at filme dem, mens de havde samleje i forbindelse med karnevallet.

  16. Leicester og Leeds rykker ud af Premier League

    Tre fodboldklubber kæmpede søndag om en og samme plads i sidste spillerunde i den engelske Premier League.

    Kun et af holdene Leeds, Leicester og Everton ville overleve i den bedste engelske fodboldrække, og efter slutfløjtet står det klart, at det bliver sidstnævnte, der får endnu en sæson i det gode selskab, mens de andre klubber rykker ned.

    Også Southampton må en tur ned i den næstbedste række, Championship, efter en rodet sæson.

    Everton havde inden den afgørende spillerunde to point flere end både Leeds og Leicester, og med en sejr på 1-0 over Bournemouth er det altså de blå fra Liverpool, der sikrer overlevelse.

    Leicester, der havde den danske målmand Daniel Iversen med fra start, gjorde ellers sit for at blive i rækken, da West Ham blev besejret 2-1 på hjemmebane.

    Derfor skulle de håbe på, at Bournemouth kunne slå tilbage og udligne mod Everton, da det ville sende Leicester over stregen med en bedre målscore, men sådan gik det ikke.

    Leeds' chancer for overlevelse forduftede hurtigt på hjemmebane mod Tottenham, hvor gæsterne kom foran efter få minutter og vandt 4-1.

  17. Slovensk cykelstjerne vinder Giro d'Italia

    Der var selvfølgelig tid til et glas bobler på søndagens afsluttende etape. (Foto: © FABIO FERRARI, Associated Press)

    Det var ren paradekørsel på sidste etape af årets Giro d'Italia, hvor det smukke og antikke centrum af Rom dannede ramme om afslutningen.

    Slovenske Primoz Roglic skulle blot holde sig på cyklen og krydse målstregen for at tage den lyserøde førertrøje og dermed den samlede sejr i årets Giro.

    Det lykkedes, og dermed er Jumbo-Vismas kaptajn vinder af Giroen for første gang.

    Mark Cavendish fra Astana snuppede etapesejren i en massespurt. Han er dermed aldrig stillet til start i en udgave af Giroen uden at komme derfra med en etapesejr.

    Briten meddelte tidligere på ugen, at denne sæson bliver hans sidste som professionel cykelrytter.

    Årets Giro har stået i sygdommens tegn.

    Flere af løbets helt store stjerner heriblandt danske Mads Pedersen, der udgik med sygdom, og Remco Evenepoel, der udgik med corona, forlod løbet i utide.

    Med positive danske briller lykkedes det Mads Pedersen fra Trek og Magnus Cort fra EF at skrive sig ind i den eksklusive klub over ryttere, der har vundet etaper i alle tre grand tours.

    Det skete på henholdsvis 6. og 10. etape af løbet. Før var Jesper Skibby eneste dansker i den klub.

    Giroens øvrige trøjer ud over den lyserøde førertrøje gik til Thibaut Pinot i bjergtrøjen, Jonathan Milan i den lilla pointtrøje og Joao Almeida, der tog ungdomstrøjen.

    /ritzau/

  18. Per Clausen vil kæmpe for PFAS-forbud som Enhedslistens spidskandidat til EP-valget

    Per Clausen er netop blevet valgt som Enhedslistens spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget, der skal afholdes i juni 2024.

    Valget af den erfarne nordjyske politiker var ikke uventet, da han vandt gårsdagens urafstemning med næsten dobbelt så mange stemmer som nummer to, Frederikke Hellemann.

    Den nye spidskandidat glæder sig over støtten fra de delegerede, og han vil især kæmpe for et forbud mod PFAS-stoffer i Bruxelles.

    - En af de allervigtigste ting bliver hele spørgsmålet om de farlige kemikalier, vi har i vores samfund, som jeg desværre har kæmpet imod i årevis, siger Per Clausen.

    Han har siden 2013 været medlem af byrådet i Aalborg Kommune, men Per Clausen har også erfaring fra Folketinget, hvor han fra 2005 til 2015 repræsenterede Enhedslisten.

    Per Clausen mener, at det er meget kritisabelt, at der endnu ikke er fundet en løsning på problemerne med de fluorholdige stoffer.

    - Kampen mod kemikalierne kommer til at foregå i EU de kommende år, hvor vi kommer til at kæmpe mod de kæmpestore kemikoncerner, der har haft alt for stor indflydelse.

    Han håber på, at partiet kan få et genvalg, så partiet igen kan sikre sig politisk indflydelse.

  19. Protest, happening eller uheld? Vandet i Venedigs kanaler er blevet selvlysende

    Der er grønt vand i Venedigs kanaler.

    Der ventede indbyggerne og turisterne i den italienske by Venedig et noget anderledes syn, da de stod op i morges. Vandet i Venedigs trafikale hovedåre, Canal Grande, var pludselig blevet selvlysende grønt.

    De lokale myndigheder har taget vandprøver, og politiet er nu i gang med efterforske årsagen til det grønne vand.

    Således er man i gang med at gennemgå optagelser fra de offentlige overvågningskameraer i byen.

    I de italienske medier er der spekulationer i, at det grønne vand er en en aktion foretaget af klima- og miljøaktivister.

    Ikke mindst fordi der i denne weekend bliver afholdt Vogalonga Regattaen, en 30 kilometer lang motionsroning, i Venedig, så der er i forvejen stort fokus på de venetianske vandveje.

    Der er dog ikke nogen, der har taget ansvaret for en eventuel grøn protest, så det kan også være et utilsigtet udslip.

    Tilbage i 1968 farvede den argentinske kunstner Nicolas Garcia Uriburu vandet selvlysende grønt for at gøre opmærksom på den tids miljøproblemer.

  20. McCarthy forventer bred republikansk opbakning til ny aftale om kæmpegæld

    Den republikanske leder af Repræsentanternes Hus i USA, Kevin McCarthy, forventer meget bred opbakning blandt sine partifæller til den foreløbige aftale om at hæve gældsloftet, som han har indgået med præsident Joe Bidens regering.

    McCarthy siger til Fox News, at over 95 procent af de republikanske medlemmer af Repræsentanternes Hus glæder sig over aftalen.

    - Måske er det ikke, hvad alle ville have, men det her er et skridt i den rigtige retning, som ingen havde troet på, at vi kunne opnå i dag, siger McCarthy.

    Han skal dog ikke forvente, at det republikanske medlem af Repræsentanternes Hus for Texas, Chip Roy, er klar til at bakke op om aftalen. Roy skriver på Twitter, at han vil forsøge af stoppe afftalen.

    McCarthy mødes senere i dag med Joe Biden for at få detaljerne i aftalen på plads. Den vil efter planen blive fremlagt til afstemning i Repræsentanternes Hus på onsdag.

    Det såkaldte gældsloft sætter en øvre grænse for, hvor mange penge den amerikanske stat må låne for at kunne betale sine regninger.

    Det nuværende amerikanske gældsloft er på 31.400 milliarder dollar, men gælden vokser konstant, fordi staten bruger flere penge, end den opkræver i skatter.

  21. Oppositionsleder stemte i Ankara: Tyrkiet skal af med sit autoritære regime

    Tyrkiets oppositionskandidat Kilicdaroglu afgav tidligere i dag sin stemme i Ankara. (Foto: © Ugur Yildirim, Associated Press)

    Den tyrkiske oppositionsleder, Kemal Kilicdaroglu, har tidligere i dag i Ankara afgivet sin stemme ved valget. Han opfordrer vælgerne til at komme af med Tyrkiets "autoritære regime".

    - For at komme af med det her autoritære regime beder jeg alle mine borgere om at afgive deres stemmer, siger Kilicdaroglu, siger han ifølge AFP.

    På samme tid stemte Erdogan i Istanbul. Her bad han vælgerne om at møde op "uden selvtilfredshed" i denne anden og afgørende valgrunde.

    Du kan følge valget i Tyrkiet aftenen igennem her på dr.dk.

  22. Kinas første store passagerfly har taget jomfrurejsen

    • Kinas første egenproducerede passagerfly har søndag været på vingerne for første gang. (Foto: © Str, Ritzau Scanpix)
    • Det er produceret af den statsejede kinesiske flyproducent Comac. (Foto: © Str, Ritzau Scanpix)
    1 / 2

    I dag har Kinas første egenproducerede passagerfly været på vingerne. Med 130 passagerer ombord gemnemførte flyet søndag dets jomfrutur. Rejsen gik fra Shanghai, og to timer efter landede flyet i Beijing.

    Det kalder kinesiske myndigheder for "en milepæl" i kinesisk luftfart, skriver Ritzau.

    Kinas præsident, Xi Jinping, har hyldet projektet som "en triumf for Kinas innovation".

    Flyet, som er af typen C919, er udviklet og bygget af den statsejede kinesiske flyproducent Comac.

    Den første prøveflyvning var i 2017. Siden da har Comac arbejdet på at få hjemlige så vel som internationale godkendelse på plads, inden flyet kunne sendes afsted.

    Selskabet China Eastern Airlines har bestilt fem fly fra Comac og modtog det første i december.

  23. Hollandsk politi anholder over 1.500 klimaaktivister på motorvej ved Haag

    • Klimaaktivisterne lod sig ikke slå ud af politiets vandkanoner. EPA/Sem van der Wal. (Foto: © SEM VAN DER WAL, Ritzau Scanpix)
    • Flere end 1.500 aktivister blev anholdt i forbindelse med demonstrationen. EPA/Sem van der Wal (Foto: © SEM VAN DER WAL, Ritzau Scanpix)
    • Politiet siger, at de ad flere omgange gave aktivisterne mulighed for at forlade motorvejen, inden de tændte for vandkanonerne. EPA/Sem van der Wal. (Foto: © SEM VAN DER WAL, Ritzau Scanpix)
    1 / 3

    Flere end 1.500 klimaaktivister blev i går anholdt af hollandsk politi i Haag.

    Det skete i forbindelse med en stor demonstration planlagt af aktivistgruppen Extinction Rebellion, skriver The Guardian.

    Aktivisterne blokerede en motorvej, men blev efter flere opfordringer om at forlade den mødt af vandkanoner fra politiet. Det fik dem dog ikke til at smutte - flere havde tværtimod forberedt sig og taget paraplyer med eller badetøj på.

    I alt blev 1.579 personer anholdt. Af dem vil 30 blive stillet for en dommer, oplyser politiet.

    Blandt de mange anholdte demonstranter var blandt andet den hollandske skuespiller Carice van Houten, som er kendt fra serien "Game of Thrones".

    Det er syvende gang, at aktivistgruppen har afholdt demonstrationer på netop den sektion af motorvejen, der ligger nær Hollands parlament og flere ministerier, skriver The Guardian.

  24. Sydkoreansk mand, der åbnede nødudgang i fly under landing, risikerer ti års fængsel

    Den 33-årige sydkoreanske mand, der fredag åbnede nødudgangen på et fly, mens det var ved at gøre klar til landing, risikerer at blive fængslet i ti år.

    Brud på loven om luftfartssikkerhed kan nemlig give op til ti års fængsel i Sydkorea, skriver nyhedsbureauet AP.

    12 passagerer kom let til skade. Ni af dem blev sendt på hospitalet, de fleste på grund af åndedrætsproblemer.

    Politiet har op til 20 dage til at beslutte, om manden skal tiltales. Hvis han bliver det, og hvis han bliver dømt, kan han blive sendt i fængsel i op til ti år, fremgår det ifølge AP af en lov fra Sydkoreas Transportministerium.

    Den 33-årige mand forklarede ifølge nyhedsbureauet politiet, at han var stresset, fordi han for nyligt havde mistet sit job, og at han havde brug for at komme hurtigt ud af flyet, fordi han følte sig kvalt inden landing.

  25. Bilist støder sammen med stor gruppe cyklister i Sverige - to kommet alvorligt til skade

    En gruppe på omkring 20 motionscyklister er blevet påkørt af en bil i byen Nora, der ligger vest for Stockholm.

    To af dem er kommet alvorligt til skade og er sendt til hospitalet. Det oplyser politiet til Expressen. De blev i første omgang beskrevet som hårdt kvæstede, men har det efter omstændighederne godt, lyder meldingen nu.

    - De er kørt væk med ambulance, men var vågne og kontaktbare, siger Ola Olsson, som er vagthavende ved Bergslagens Politi.

    Derudover er fem kommet lettere til skade. Seks ambulancer og en lægehelikopter ankom ifølge SVT til ulykkesstedet.

    Hændelsen efterforskes som et færdselsuheld. Der er i første omgang ingen mistanke om, at der skulle være tale om en forbrydelse, skriver Expressen

    - Der kom omkring 20 motionscyklister i en klynge. Det ser ud til, at en af dem vaklede, kom for langt ud på vejen, mødte en bil og stødte sammen med den, siger beredskabsleder Greger Aronsson.

    Chaufføren blev efter ulykken på stedet efter ulykken og blev beskrevet som chokeret.

    Opdateret klokken 13.10 med nye oplysninger, heribladt at det efterforkes som en ulykke.

  26. Dansk racertalent triumferer i Formel 2-løb

    Frederik Vesti vandt søndag Formel 2-grandprix'et i Monaco. (Foto: © IMAGO/JULIEN DELFOSSE, Ritzau Scanpix)

    Den unge danske racerkører Frederik Vesti har sat sig et mål om, at han vil gennem nåleøjet og komme ind i Formel 1.

    Og i søndagens Formel 2-grandprix, der er niveauet under Formel 1, gjorde han da også sit for, at den mission lykkes.

    21-årige Frederik Vesti, der kører for Mercedes' akademihold, triumferede nemlig søndag formiddag på bybanen i Monaco efter også at have vundet kvalifikationen fredag.

    Danskeren blev i front hele løbet igennem og kunne til sidst knytte næven og køre først og målstregen.

    - Sådan drenge! Tusind tak til alle, lød det blandt andet fra en glad Vesti i sin radio, efter at han havde krydset målstregen som den første.

    Søndagens sejr betyder, at Frederik Vesti klatrer op som nummer ét i løbsserien. Danskeren har 89 point, mens hans nærmeste konkurrent Theo Pourchaire har 84 point. Japaneren Ayumu Iwasa er nummer tre med 69 point.

    Foruden de 13 grandprix'er består Formel 2-sæsonen også af 13 sprintløb, som finder sted dagen før hvert grandprix. I lørdagens sprint blev Frederik Vesti nummer ni i sprintløbet i Monaco.

    I næste uge fortsætter løbsserien i Barcelona.

  27. Forbrugerne kan i dag tjene penge på deres elforbrug

    Det kan betale sig at fylde vaskemaskinen eller opvaskemaskinen og trykke på startknappen mellem klokken 13 og 15 i dag.

    I hvert fald for dem, der bor i den vestlige del af Danmark. Her vil elpriserne være så lave, at de rammer minus 97 øre per kilowatt-time. Det fremgår af tale fra elbørsen Nord Pool, skriver Ritzau.

    Det betyder i praksis, at forbrugere i princippet kan tjene penge på at bruge strøm. Det gælder, hvis man har en elaftale, hvor man bliver afregnet i elprisen time for time. Det fortæller Kristian Rune Poulsen, der er energianalytiker hos brancheorganisationen Green Power Denmark.

    - Så er der to - måske tre timer - her i eftermiddag, hvor man kan få penge for at bruge strøm. Det er ikke mange penge, men det er meget godt set i lyset af energikrisen, at man kan få penge tilbage, siger han.

    Ifølge analytikeren kan man få omkring 50 øre per kilowatt-time, man bruger i de timer. Elafgiften og transporttariffer skal nemlig trækkes fra.

    De fleste vil nok kun kunne nå at bruge et par kilowattimer, mener Kristian Rune Poulsen.

    - Så det er ikke mange penge, man tjener, og det vil hurtigt blive overgået af de penge, man bruger på strøm i resten af døgnet, siger han.

    Har man til gengæld en elbil, man kan nå at lade op, er det i omegnen af 15-20 kroner, der kan indkasseres, vurderer Kristian Rune Poulsen.

  28. Hvem skal overtage for Mai Villadsen? Det er der delte holdninger til i Enhedslistens bagland

    Det er ikke et punkt på Enhedlistens årsmøde, der disse dage finder sted i Valby, men et spørgsmål, der rumsterer i krogene blandt partiets medlemmer.

    Hvad skal der ske med rollen politisk ordfører?

    Mai Villadsen kan på grund af Enhedslistens rotationsprincip ikke genopstille ved næste folketingsvalg, og så afslørede hun for nylig, at hun venter en baby engang til efteråret.

    Martin Mørch fra Skive mener slet ikke, at partiet skal have en afløser, når Mai Villadsen går på barsel.

    - Før i tiden havde vi ikke en egentlig politisk ordfører, der havde vi et sagsområde. Det synes jeg var et godt princip, siger han.

    Han får opbakning fra sin partikammerat Hans Henrik Nielsen, som også gerne så, at medlemmerne repræsenterede forskellige områder.

    Blandt andre adspurgte bliver folketingsmedlemmer som Victoria Velásquez, Peder Hvelplund og Pelle Dragsted nævnt.

    Det er folketingsgruppen, der udpeger den politiske ordfører, og grundet partiets rotationsprincip kan hverken Søren Søndergaard eller Søren Egge Rasmussen stille op ved næste folketingsvalg.

  29. Nattens droneangreb i Kyiv er 'det største siden Ruslands invasion'

    Natten til i dag svævede russiske droner over Kyiv og lancerede det største droneangreb i hovedstaden, siden Rusland invaderede landet.

    Sådan lyder det fra Ukrainske myndigheder ifølge Reuters.

    Ukraines luftforsvar lykkedes med at skyde 52 ud af 54 droner ned, fremgår det. Denne oplysning kan DR ikke verificere.

    Det ukrainske forsvar siger desuden, at det var det største samlede angreb med de såkaldte iranske Kamikaze-droner.

    En 41-årig mand døde i angrebet, oplyser Kyivs borgmester, Vitalij Klytjko.

    Angrebet skete natten til i dag, hvor Kyiv - som det sker hver sidste søndag i maj - fejrer byens grundlæggelse.

Mere fra dr.dk