Seneste nyt

Dronningen har indledt sejlsæsonen ombord på Dannebrog

 • Dronningen har indledt sejlsæsonen ombord på Dannebrog
  Sommertogter med Kongeskibet er en tradition, der går over 100 år tilbage, skriver Kongehuset på sin hjemmeside. (Foto: Emil Helms © Scanpix)

  I øsende regn indledte dronning Margrethe i dag sejlsæsonen på Kongeskibet Dannebrog.

  Der blev affyret salut fra Batteriet Sixtus, da dronningen sejlede ud. (Foto: Camilla Faurholdt-Löfvall /DR © Scanpix)

  Årets sæson bliver med et sommertogt i kalenderen - det blev aflyst sidste år på grund af corona, men i år skal dronningen både sejle til udskudt genforeningsfest i Sønderjylland, til Grønland og Færøerne samt Thisted, Esbjerg og Fanø.

  Se videoen fra Holmen i dag her:

  Her går dronningen ombord på selve Kongeskibet:

  Seneste Nyt

 • Koncerterne er tilbage! For første gang i år kunne Vega i København invitere publikum inden for

  • Et begejstret publikum til Vega 's udvalgte. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)
  • Jeuru på scenen. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)
  • Der blev drukket fadøl og nydt musik blandt publikum i Vega. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)
  • Ydegirl på scenen i Vega, som kan åbne for koncerter med halv kapacitet, som er 500 Personer. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)
  • Et siddende publikum i Vega. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)
  • Angående Mig under Vegas Udvalgte. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)
  • Selvom man sidder ned, kan begejstringen sagtens være stor. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)
  • Barbro var blandt Vegas Udvalgte. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)
  1 / 8

  Det føles næsten lidt eksotisk at se billeder af koncertgængere på et spillested. Koncerter i Danmark har nemlig været ikkeeksisterende siden før jul.

  Men fra i torsdags blev der atter åbnet for blandt andet koncerter i Danmark, og i går fandt de første musikalske indslag sted på det kendte spillested Vega på Vesterbro i København.

  Der var tale om "Vegas udvalgte", som bød på en række upcoming kunstnere fra den danske musikscene. Deriblandt Ydegirl, Jeuru, Angående Mig og Barbro.

  Publikum i Vega sad ned under koncerterne, som desuden krævede et coronapas for at få adgang.

 • Indien registrerer for første gang 4.000 coronadøde på et enkelt døgn

  Sundhedspersonale behandler en coronasmittet patient på intensivafdelingen på et hospital i Moradabad. (Foto: Prakash SINGH © Scanpix)

  For første gang har Indien registreret flere end 4.000 corona-relaterede dødsfald på et enkelt døgn.

  Det oplyser regeringen ifølge AFP.

  De seneste døgn har Indiens daglige coronarelaterede dødstal været på knap 4.000. Samtidig er de daglige smittetal på over 400.000 for tredje dag i træk ifølge AFP.

  Eksperter er dog skeptiske i forhold til, om de officielle indiske tal er retvisende.

  Flere mener, at tallene kan være markant højere, og det ventes, at den seneste virusbølge først topper i slutningen af maj.

 • Der vil ikke være corona i omløb i Storbritannien til august, spår chef for vaccineprogram

  Til august vil der ikke længere være coronavirus i cirkulation i det britiske samfund.

  Sådan lyder den gode nyhed fra Clixe Dix, som er afgående chef for Storbritanniens vaccineprogram.

  - På et tidspunkt i løbet af august vil der ikke være coronavirus i omløb i Storbritannien, siger han til The Daily Telegraph ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Ifølge Dix er forventningen, at alle i Storbritannien har fået mindst ét stik inden udgangen af juli.

  - På det tidspunkt vil vi sandsynligvis have beskyttet befolkningen mod alle de varianter, vi kender til, siger han.

 • 59 såret i sammenstød ved stor moské i Jerusalem

  Det er kommet til sammenstød mellem israelsk politi og palæstinensere ved al-Aqsa-moskéen i Jerusalem. (Foto: Ahmad gharabli © Scanpix)

  Mindst 53 palæstinensere og seks israelske politibetjente er blevet såret ved al-Aqsa-moskéen i Jerusalem efter sammenstød mellem unge palæstinensere og det israelske politi.

  Politiet var iført kampuniformen, da palæstinensiske unge begyndte at kaste med sten mod politiet.

  Betjentene svarede igen med gummikugler og såkaldte "stun grenades", der afgiver et stærkt lysskær, der bruges til at blænde og forvirre mål.

  Palæstinenserne havde deltaget i demonstrationer mod de løbende konfiskationer af palæstinensisk ejendom i Østjerusalem.

 • George Floyds drabsmand tiltales for yderligere forbrydelser

  Et føderalt nævningeting i USA har besluttet, at den tidligere politibetjent Derek Chauvin skal tiltales for yderligere forhold i sagen om drabet på den sorte amerikaner George Floyd.

  Ud over drabet vurderer nævningetinget nu også, at der er grundlag for at tiltale Derek Chauvin for at have forbrudt sig mod George Floyds rettigheder som borger.

  Mere specifikt rettigheden til ikke at blive udsat for unødig magtanvendelser fra politiet.

  Han bliver også tiltalt for ikke at have givet Floyd den fornødne lægehjælp.

  Chauvin tiltales også for et forhold under en helt anden episode, da han ifølge nævningetinget i 2017 også lagde tryk på halsen af en 14-årig dreng, han havde anholdt.

 • De danske curlingkvinder sikrer OL-billet

  Det danske kvindelandshold i curling skal repræsentere Danmark ved næste års vinter-OL i Beijing.

  Billetten blev sikret, da Danmark fredag aften vandt den næstsidste kamp i den indledende runde ved VM i Cananda med 9-5 over Skotland. Sejren sender de danske curlingkvinder på i top-6 inden den sidste kamp mod Tjekkiet, som spilles i nat klokken 03.00.

  Alle top-6 hold kvalificerer sig til OL.

  Umiddelbart efter sejren over Skotland fredag aften kunne Det Internationale Curlingforbund dog ikke bekræfte, at top-6-placeringen var i hus. Men efter at have regnet på det, kom man cirka halvanden time senere frem til, at Danmark ikke længere kan ryge ud af top-6 ved VM.

  Danskerne kan ikke nå at slutte i top-2, der giver direkte adgang til semifinalerne, men skal i kamp mod et af de andre top-6-hold om en semifinaleplads.

  Madeleine Dupont kan med de andre curlingkvinder glæde sig over en OL-billet til legene i Beijing i 2022. (Foto: Jeff McIntosh © Scanpix)
 • For første gang nogensinde: Befolkningstallet går tilbage i Californien

  For første gang i historien har den amerikanske delstat Californien oplevet et fald i indbyggertallet. Det sker efter en årrække med kun svag stigning i befolkningstallet.

  I 2020 gik den mest folkerige stat i USA så lidt tilbage, da befolkningstallet blev reduceret med 182.083. Der bor dog fortsat lige under 39,5 millioner mennesker i Californien.

  Det skriver nyhedsbureauet AP.

  Tilbagegangen forklares blandt andet med en lav fødselsrate, mindre immigration og coronavirus, der var skyld i 51.000 dødsfald i staten i 2020.

 • Flygtet tyr i Aarhus er aflivet af en jæger

  Den tyr, der i eftermiddag brød ud af en indhegning tilknyttet Moesgaard Museum er blevet aflivet af en jæger, fordi det ikke var muligt at komme i nærheden af den, skriver TV2.

  Den 14 måneder gamle ungtyr løb ud i et 600 hektar stort skovområde, så Moesgaard Museum havde først forventet at finde den i løbet af weekenden.

  Tyren blev fundet ude i Sydskoven, siger Sara Heil Jensen, medarbejder hos Moesgaard Museum.

  Tyren havde været bange og stresset, så hver gang den så et menneske eller et dyr flygtede den.

 • Kommission skal se på nedlukning af erhvervslivet i Hørsholm

  Efter behandlingen i Epidemikommissionen skal en eventuel nedlukning forelægges Folketingets Epidemiudvalg, før den kan træde i kraft.

  Nedlukningen vil i givet fald ikke omfatte dagligvarebutikker, takeaway og butikker, hvor der sælges medicinsk udstyr. Desuden kan udvalgsvarebutikker holde åbent for erhvervskunder og click & collect.

  Dagens incidenstal for kommunen ligger på 270 tilfælde pr. 100.000 indbygger, mens grænsen er 250 tilfælde.

  Nedlukningen ophæves, når kommunen syv dage i træk er under grænsen.

 • Misbrug i SOS Børnebyerne er også sket i lande, som danske faddere støtter

  Det er kommet frem i to eksterne undersøgelser hos SOS Børnebyerne, oplyser organisationen.

  Der er fundet flere problematiske forhold i 20 af de 136 lande, som SOS Børnebyerne arbejder i.

  Undersøgelserne afdækker, at organisationen i flere tilfælde ikke har levet op til løftet om at sikre børns beskyttelse.

  I flere tilfælde er whistleblowere ikke blevet taget seriøst, eller også er der lagt låg på kritisable hændelser.

 • Dansk basketkomet har modtaget fornem pris: Årets nye spiller i en af Europas stærkeste ligaer

  Det kører rigtig godt for den danske basketballstjerne Iffe Lundberg, der i februar skiftede fra sin polske klub til en af de største og stærkeste klubber i Europa, russiske CSKA Moskva. Klubben er den næstmest vindende klub i Europas stærkeste liga, Euroleagues, historie.

  Der har han gjort det så godt, at han nu har fået prisen Newcomer of the Year - årets nye spiller - i den hjemlige liga, VTB United League. Ligaen er en sammenslutning af russiske hold samt hold fra Belarus, Estland, Kazakhstan og Polen.

  - Jeg er glad for at modtage denne pris. Du bør give al æren til mine holdkammerater og træner i Polen, selvom jeg spillede nogle kampe for CSKA, fortæller Iffe Lundberg til VTB United Leagues hjemmeside.

  - Jeg har ændret mit mindset til spillet i denne sæson og vist verden, hvad jeg kan. Jeg er glad og taknemmelig for muligheden.

 • Coronademonstranters brug af jødestjerne vækker oprør i Tyskland

  Ved flere demonstrationer mod coronarestriktionerne i Tyskland er deltagere blevet set med en stjerne, der i design ligner de gule jødestjerner, som nazisterne indførte i 1941. I stedet for 'jude' er teksten erstattet med 'ungeimpft', hvilket betyder uvaccineret.

  Felix Klein, der er den tyske forbundsregerings særlige rådgiver for det jødiske liv i Tyskland og for bekæmpelse af antisemitisme, er alt andet end begejstret. Det skriver BBC.

  - Hvis folk sætter den såkaldte jødestjerne på deres tøj ved disse demonstrationer og dermed relativiserer holocaust, så er der dækning lovmæssigt for at skride ind, siger Felix Klein til avisen Tagesspiegel.

 • Uefa uddeler bøde til ni udbryderklubber, mens Juventus, Barcelona og Real Madrid afventer straf

  Ni af de 12 klubber, der var medstiftere af udbryderligaen, European Super League, straffes med bøde af Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa.

  De ni klubber skal som straf betale fem procent af den indtjening, som klubberne ville få på en sæson med europæisk fodbold. Derudover skal klubberne overholde en række andre tiltag heriblandt at donere 15 millioner euro tilsammen til velgørende fodboldprojekter i Europa og Storbritannien.

  De tre resterende klubber, Juventus, Real Madrid og FC Barcelona, der stadig holder liv i drømmene om en udbryderliga, kan også forvente en straf. Uefa skriver på hjemmesiden, at sagerne omkring de tre klubber bliver sendt videre til Uefas 'disciplinære organer'.

 • Skal Champions League-finalen flyttes til Storbritannien? Briter forbydes indrejse til Tyrkiet

  Den 29. maj skal de to engelske fodboldklubber Manchester City og Chelsea spille Champions League-finale i den tyrkiske by Istanbul. Den største kamp i sæsonen, hvis man er til europæisk klubfodbold.

  Eller det skulle klubberne i hvert fald indtil torsdag, hvor Storbritannien har forbudt rejser til Tyrkiet. Myndighederne mener, at briterne kun bør rejse til Tyrkiet under 'de mest ekstreme omstændigheder'.

  Det skriver Reuters.

  Og selvom de to klubbers spillere har lov til at rejse til Tyrkiet, så betyder forbuddet, at klubbernes mange britiske fans må blive hjemme i stuerne og ikke på stadionet i Istanbul, hvis de vil se kampen.

  Den britiske transportminister, Grant Shapps, er dog åben for, at kampen kan flyttes til Storbritannien.

  - Det her betyder, at fodboldfans ikke bør rejse til Tyrkiet. Fodboldforbundet er i kontakt med Uefa (Det Europæiske Fodboldforbund, red.). Vi er åbne for at være vært for finalen, men i sidste ende er det en beslutning, Uefa skal tage, siger han.

  Uefa har tidligere afvist at flytte kampen.

 • Lyntest gav masser af falske positive svar

  2.170 personer blev i sidste uge testet positive for coronavirus ved hjælp af en lyntest.

  Efterfølgende lod 1.967 af de personer sig PCR-teste samme dag eller dagen efter for at be- eller afkræfte coronasmitten, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.

  Hele 811 havde fået et falskt positivt testsvar efter lyntesten. De var altså alligevel ikke smittede.

  Det viser nye tal fra Statens Serum Institut, der fremover vil offentliggøre den type tal hver fredag. Tallene kan studeres her.

 • Der er rift om de danske vacciner blandt de andre EU-lande

  Flere EU-lande har vist interesse for de covid-19-vacciner fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, som ikke længere er en del af det danske vaccinationsprogram.

  - Selvfølgelig er der det. Ligesom jeg i de seneste måneder har brugt utrolig lang tid på at se, om jeg kunne købe vacciner af andre, eller på anden vis sikre at der kom flere vacciner til Danmark, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) inden dagens EU-topmøde i Portugal.

  Både Polen og Tjekkiet har tilbudt at købe vaccinerne. Men statsministeren har ikke tænkt sig at sælge nogen, før hun har set, hvor populær den nye tilvalgsordning bliver.

  - Men de vacciner, vi ikke selv kan bruge i Danmark, skal ud at virke andre steder, siger hun.

 • Netværk afsløret i at blande urter og kemikalier i det topdyre krydderi safran

  Spanien har sammen med Europol afsløret et netværk, der har solgt, hvad de hævder var ægte safran, til millioner af euro. 17 personer er anholdt.

  Safran er verden dyreste krydderi, der udvindes af safrankrokus. Netværket er mistænkt for at have blandet urter og kemikalier i den ægte varer.

  Det er lykkes at identificere over 500 forsendelser af den falske safran til en værdi af knap 75 millioner kroner, oplyser det europæiske politiorgan Europol.

  De kriminelle hvidvaskede deres penge gennem pengeoverførsler. Det skete via et spansk selskab til andre selskaber i EU. De lod som om, de havde købt det dyre krydderi.

 • WHO giver nødgodkendelse til kinesisk vaccine

  Verdensundhedsorganisationen (WHO) har givet nødgodkendelse til den kinesiske coronavaccine fra Sinopharm.

  Dermed er der samtidigt givet grønt lys til, at FN kan købe og videredistribuere vaccinen ud i verden.

  Det oplyser WHO's leder, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

 • Briter under 40 år får nu tilbudt en anden vaccine end AstraZeneca

  Storbritannien vil tilbyde borgere under 40 år en anden coronavaccine end AstraZeneca, fordi den er forbundet med meget sjældne, men alvorlige blodpropper.

  Ifølge britiske sundhedsmyndigheder er risikoen for blodpropperne højere blandt de yngre befolkningsgrupper. Derfor vil de blive tilbudt andre vacciner, skriver BBC.

  Storbritanniens lægemiddelstyrelse har registreret 242 tilfælde af blodpropper og 49 dødsfald. De tal baserer sig på 28,5 millioner vaccinationer.

  Risikoen for en blodprop efter et stik med AstraZeneca-vaccinen er ifølge britiske myndigheder 1 ud af 100.000 for borgere i 40'erne. Men den risiko stiger til 1 af 60.000 for personer i 30'erne.

  Danmark har taget AstraZenecas vaccine helt ud af vaccinationsprogrammet.

 • Tidsplan klar for dem, der takker ja til stik med AstraZeneca og Johnson & Johnson

  Regeringen er klar med en tidsplan for en tilvalgsordning, der skal lade personer, der har lyst, blive vaccineret med enten AstraZeneca eller Johnson & Johnson, lyder det fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

  - Bekendtgørelsen kommer i høring i næste uge og over weekenden, og i ugen efter vil vi så have en færdig model, vi udsteder, og dér kan det træde i kraft, siger han.

  Det vil være omkring den 20. maj, siger ministeren. Hvilken dato man kan forvente et stik i armen, afhænger dog af de private virksomheder, der påtager sig opgaven med at vaccinere.

  - Så er det op til de private selskaber, hvornår de kan være klar. Vi vil allerede nu i dialog med dem, så de kan kende de konditioner, de skal arbejde under, siger Magnus Heunicke (S).

  I første omgang vil tilbuddet ikke blive landsdækkende, da det vil forsinke processen med ordningen yderligere, siger ministeren, der har overvejet at takke ja til en vaccine.

  - Jeg har selv overvejet det, men er nået frem til, at jeg er i en situation, hvor jeg godt kan vente. Det er et personligt valg, der er en tryg ramme omkring, og der er modeller for, at man skal tale med læger først, siger han.

 • Mette Frederiksen: EU skal ikke lave love, der ødelægger den danske model

  Det er kun positivt, at der fra EU's side bliver sat ekstra fokus på eksempelvis at styrke lønmodtagernes rettigheder og bekæmpe fattigdom rundt om i Europa.

  Men arbejdsmarkeds- og socialpolitik er og bliver noget, de enkelte lande selv kontrollerer og lovgiver om, og sådan skal det også blive ved med at være.

  Det er meldingen fra statsminister Mette Frederiksen (S), der i dag og i morgen deltager i det sociale EU-topmøde i Porto i Portugal.

  - Fra dansk side bliver jeg nødt til at gøre opmærksom på, at jeg ikke kan leve med, at der bliver vedtaget noget, som ødelægger eller underminerer den danske arbejdsmarkedsmodel, siger hun.

  Målet med topmødet er, at stats- og regeringscheferne skal vedtage en erklæring, som skal styrke 'det sociale Europa'.

 • Trusselsbreve sendt til Jyske Bank: Mistænkeligt pulver er ufarligt

  Jyske Banks filialer i Kolding og Fredericia har i dag modtaget breve med et mistænkeligt pulver. I går blev der også sendt trusselsbreve med pulver til Jyske Bank-filialer.

  Pulveret er nu blevet undersøgt og vurderes til ikke at være farligt.

  Det ændrer dog ikke på, at trusselsbrevene kan få alvorlige konsekvenser for afsenderen.

  Politiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi Hans Roost, der er leder af politikredsens centrale efterforskning, oplyser, at brevene er en overtrædelse af straffelovens paragraf 266.

  Den handler om at true med en strafbar handling for at frembringe alvorlig frygt. Straffen kan være på op til to års fængsel.

 • Ung tyr er stukket af fra indhegning ved Moesgaard Museum

  En 200 kilo tung tyr er stukket af fra en indhegning tilknyttet Moesgaard Museum, og den løber derfor nu rundt i Marselisborgskoven, skriver TV2 Østjylland.

  Tyren stak af, da medarbejderne på Moesgaard Museum lukkede nye dyr ind i folden.

  Det er en 14 måneder gammel ungtyr. Den er sort, uden horn og med et hvidt bælte på maven.

  - Alle dyr i denne størrelsesorden er som hovedregel farlige. Det er ikke et tamt dyr, så lad være med at forsøge at fange den men ring til Østjyllands Politi, siger Sara Heil Jensen fra museet.

  Tyren forventes først indfanget om et par dage, fordi området er relativt stort.

 • Rekordmange smittet med legionærsygdom i Danmark

  Der blev påvist 278 tilfælde med legionærsygdom i Danmark i 2020.

  Heraf blev 263 smittet i Danmark. Det er det højeste antal, der er blevet smittet herhjemme, nogensinde, oplyser Statens Serum Institut (SSI) på sin hjemmeside.

  - Stigningen i antal smittede i Danmark kan hænge sammen med en højere testaktivitet i 2020.

  - Den kan skyldes, at mange indlagte patienter med mistænkt covid-19 også er blevet undersøgt for legionellainfektion, siger fagchef Søren Anker Uldum fra SSI.

 • Vestager: Vi skal være 'en lille smule varsom' med at ophæve corona-patentet

  Det har vakt opsigt, at den amerikanske regering har foreslået at ophæve patentet på corona-vacciner, så man hurtigere kan få produceret tilstrækkeligt med doser.

  Men ifølge EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager (R), er det slet ikke sikkert, at et sådant tiltag vil få den effekt.

  - Patenter giver en tilskyndelse til at investere massivt i at udvikle ny medicin eller andre ting, som vi har brug for. Derfor skal man være en lille smule varsom, siger hun inden det sociale EU-topmøde i Porto i Portugal.

  Den danske EU-kommissær understreger dog, at man bør "tage diskussionen uden nogen former for fordomme".

  - Vi står i en ekstraordinær situation, for det er ikke kun Europa, der skal vaccineres.

 • Årets Pressefoto er taget under de store demonstrationer i Hviderusland

  Vinder af Årets Pressefoto er Asger Ladefoged fra Berlingske med et billede fra opstanden i Hviderusland. (Foto: Asger Ladefoged/Berlingske/Årets © Scanpix)

  Prisen for "Årets Pressefoto" går i år til Berlingske-fotografen Asger Ladefoged for et af sine billleder fra de store demonstrationer i Hviderusland i august sidste år. Tusindvis gik på gaden i protest mod, at Lukasjenko har udråbt sig som vinder af valget.

  Billedet viser to kvindelige demonstranter med følelserne uden på tøjet, mens kampklædte betjente og salatfade blokerer vejene tæt på Lukasjenkos præsidentpalads, oplyser Pressefotografforbundet.

  Asger Ladefoged selv blev under demonstrationerne overfaldet af politiet med et slag i ansigtet og et spark i ryggen.

  Det er anden gang, at Asger Ladefoged bliver tildelt prisen for "Årets Pressefoto".

  Prisen for "Årets Pressefotograf" gik for fjerde gang til Mads Nissen fra Politiken, der tidligere i år fik prisen for verdens bedste pressefoto.

 • For mange glemmer coronapas til køreprøven: Aflysninger på stribe skaber store problemer

  Tankerne er nok mest på vigepligt og parallelparkering, når folk skal op til køreprøve.

  Alt for mange glemmer nemlig at tage coronapasset med til køre- eller teoriprøven.

  I politikredsene Midt- og Vestsjælland og Sydsjælland og Lolland-Falster har der i den seneste måned været 70 aflysninger, fordi coronapasset manglede.

  Der er i forvejen en stor pukkel af folk, der venter på en køreprøve, så de mange aflysninger er et stort problem, siger Bent Grue, der er formand for Dansk Køreskole-Union

  - Problemet er stort, fordi vi ikke kan få nogen prøver. Jeg kan ikke give dem en ny tid på hverken Sjælland eller Fyn lige nu.

 • Amerikanske jobtal skuffer fælt - forventede en million nye job, men skabte kun 266.000

  Der blev skabt 266.000 job uden for landbruget i USA i april, og det var markant færre end ventet.

  Økonomerne havde forudset en stigning på lidt under en million ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

  Til sammenligning blev der i marts skabt 800.000 job.

  Ledigheden stiger i perioden til 6,1 procent.

  Jobtallene i USA er en vigtig indikator for, hvordan det går med verdensøkonomien.

 • Sogn i Horsens med over 7.000 indbyggere lukker ned

  Sønderbro Sogn i Horsens Kommune lukker nu ned, efter at smittetallene er for høje.

  Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

  Sognet har over 7.000 indbyggere.

  Antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere er på 531, der er 39 nye smittede i sognet, mens positivprocenten er på 3,6 procent.

  Sønderbro Sogn opfylder dermed de nye regler om lokal nedlukning.

  I forvejen er Jerne Sogn i Esbjerg lukket ned.

  Hørsholm Kommune oplyste også i dag, at man lukker institutioner, skoler, gymnasium og kulturinstitutioner, efter at smittetallene er blevet for høje.

 • 1.023 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går

  Det seneste døgn er 1.023 personer konstateret smittet med coronavirus, oplyser Sundhedsstyrelsen på baggrund af tal fra Statens Serum Institut. To personer er døde.

  Dagens smittetal er baseret på 202.279 pcr-test. Det svarer til, at 0,51 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er nu 157 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er en mere end i går. Af de indlagte er 31 på intensiv afdeling og 16 er i respirator.

 • Hver fjerde dansker har fået det første stik mod coronavirus

  Nu har hver fjerde dansker fået det første stik mod coronavirus.

  Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke på Twitter.

  Heunicke takker samtidig det sundhedspersonale, der arbejder for at få vaccinerne ud.

  I Danmark bliver der i øjeblikket brugt vaccine fra de to medicinalselskaber Pfizer/BioNTech og Moderna.

 • For høj coronasmitte udløser nedlukning i Hørsholm

  For høj coronasmitte betyder, at Hørsholm Kommune må lukke institutioner, skoler og kulturfaciliteter.

  Det oplyser borgmester Morten Slotved (K), efter at kommunen har modtaget nye tal fra sundhedsmyndighederne.

  - Vi går nu i gang med at nedlukke vores institutioner, vores skoler, vores gymnasium og kulturinstitutioner. Det er nu, at vi skal vise, at vi i Hørsholm kan stå sammen om det her, siger han.

  Nedlukningen sker, fordi kommunen har over 250 smittede per 100.000 indbyggere, og dermed skal visse dele af kommunen lukke.

 • Mange kontakter Sundhedsministeret om mundbind, men meldingen er klar: Det er fortsat et krav

  Kravet gælder stadig. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Scanpix)

  Der er stadig krav om at gå med mundbind.

  Sådan lyder det fra Sundhedsministeriet, som har modtaget mange henvendelser om, hvorvidt mundbindskrav er blevet ophævet.

  - Sundhedsministeriet modtager i øjeblikket mange henvendelser med spørgsmål om, om mundbindskravene generelt er ophævet. Det er ikke tilfældet, lyder det i en pressemeddelelse.

 • Ny aftale om klimadelmål: I 2025 skal Danmark reducere CO2-udledning med 50-54 procent

  Når vi når år 2025, skal Danmark have reduceret sin CO2-udledning med 50 til 54 procent.

  Det er regeringen og støttepartierne Enhedslisten, SF og Radikale Venstre netop blevet enige om.

  Regeringen har måtte bøje sig for støttepartierne, der har krævet et delmål for CO2-udledningen i år 2025 på 50-54 procent.

  Regeringen har ellers hidtil stået fast på deres beslutning om, at 46 til 50 procents reduktion er "ambitiøst, men realistisk". Sådan lød det fra klimaminister Dan Jørgensen (S) forud for forhandlingerne med støttepartierne.

  Et flertal i Folketinget indgik i december 2019 en aftale om en klimalov, som indebærer, at Danmark skal reducere sin CO2-udledning med 70 procent i 2030.

 • Venner af heksen Dannie Druehyld har samlet ind til et stykke fredet skov i hendes navn

  Siden Heksen fra Rold, Dannie Druehyld, døde tidligere på ugen, har venner samlet ind til et stykke fredet skov i hendes navn.

  Og indsamlingen går over al forventning med indtil videre 66.000 kroner i puljen.

  - Det er fuldstændig vildt. Vi startede med at være en 60-100 mennesker, der snakkede om at betale 50 kroner hver, men det er jo blevet meget større end det, siger initiativtager Tina Syssel Weiss.

  Hun delte et facebookopslag i forskellige heksegrupper og så gik det stærkt med henvendelser fra både ind- og udland.

  - Dannie har simpelthen sat et fodaftryk i så mange menneskers hjerter, at det er helt utroligt.

  Dannie Druehyld gæster Skovgaard Museet i 2019. (Foto: Morten Dueholm © Morten Dueholm)
 • E-Boks har tekniske problemer og er nede

  Det er i øjeblikket ikke muligt at logge ind på e-Boks.

  På hjemmesiden står der, at e-Boks "midlertidig er ude af drift pga. tekniske problemer".

  - Vi beklager eventuelle gener dette måtte medføre, lyder det.

 • Togene kører igen over Storebælt

  Togene kører igen over Storebælt, efter at en signalfejl tidligere på formiddagen betød, at togene holdt stille.

  Det oplyser DSBTwitter.

 • Signalfejl stopper togtrafikken over Storebælt

  Togene kan lige nu ikke passere Storebælt på grund af en signalfejl mellem Korsør og Nyborg.

  Det oplyser Banedanmark på Twitter.

  - Vi arbejder på højtryk for at få løst problemet, lyder det.

  DSB skriver på Twitter, at der er tale om en "omfattende" fejl.

 • Eriksen på forsiden af Italiens største sports-avis: 'Inter er kun begyndelsen'

  (Foto: Giovanni Isolino © Scanpix)

  Med overskriften 'Inter er kun begyndelsen' har Christian Eriksen landet forsiden på Italiens største sports-avis, La Gezetta dello Sport. Det sker på baggrund af et personligt interview, som Eriksen gav til avisen på bagkant af Inters mesterskab, som de vandt søndag.

  'Inden jeg kom til Inter, var det svært at vinde noget. Nu nyder jeg den bedste tid i min karriere. For seks måneder siden havde jeg chancen for at forlade klubben, men nu har alt ændret sig', siger Eriksen til avisen.

  Fynboen referer til, at han var på klubbens transferliste i vinter, men klubben valgte at beholde ham.

 • To nye bankfilialer har modtaget mistænkelige breve

  Politi og brandvæsen er fredag formiddag til stede ved Jyske Banks filialer i Kolding og Fredericia og har sat afspærringer op, efter at banken har modtaget et mistænkeligt brev.

  Det siger vagthavende operationschef ved TrekantBrand Bo Gøgsig til JydskeVestkysten.

  - Vi tager hånd om brevet og sørger for, at de bliver sikrede, og så bliver de overdraget til politiet efterfølgende og til efterforskningen, siger operationschefen og tilføjer, at der ikke er nogen fare.

  Brevet kommer, dagen efter at to andre Jyske Bank filialer modtog breve med pulver i. Pulveret i de andre breve har vist sig at være ufarligt.

 • Bookingsystem til vacciner er oppe at køre igen efter systemfejl

  Hjemmesiden vacciner.dk, hvor man skal booke sin vaccinationstid, er oppe at køre igen.

  Det oplyser Sundhedsministeriet.

  Det var en systemfejl, der gjorde, at køsystemet hele morgenen ikke har fungeret. Når man gik ind på hjemmesiden, var der lang kø, og der stod, at "køen er på pause".

  Det er den ikke længere, men der er dog fortsat en ventetid på omkring 25 minutter her klokken 10.30.

 • Coronarestriktioner får bornholmsk musikfestival til at aflyse

  Dette års udgave af den bornholmske musikfestival Wonderfestiwall bliver ikke til noget.

  For festivalen har valgt at aflyse dette års udgave af musikfesten, som ellers skulle løbe af stablen fra i august ved Hammershus.

  Arrangørerne bag kan ikke få festivalen til at hænge sammen med coronarestriktionerne.

  - Restriktionerne er desværre så stramme, at det ville være umuligt at arrangere en Wonderfestiwall, der ligner sig selv. Vi ville skulle gå på kompromis, og oplevelsen for alle vores gæster ville blive ødelagt, lyder det fra arrangørerne bag i en pressemeddelelse.

  I 2019 besøgte over 6.000 gæster festivalen.

 • Valgresultater fra Skotland ventes først at komme i morgen

  SNP ledes af Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon (venstre). Hendes parti har siddet på magten i Skotland i 14 år og har bundet hele sin kampagne op på spørgsmålet om en mulig afstemning om løsrivelse. (Foto: pool © Scanpix)

  Resultaterne ved det britiske regionalvalg ventes først at blive offentliggjort senere i dag, og de skotske resultater forventes i morgen.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters ifølge Ritzau.

  Ved valget blev der også valgt nye lokalråd og regionale borgmestre - deriblandt i London. Desuden blev der valgt nye regionale parlamenter i Wales og Skotland.

  Britiske vælgere gik til stemmeurnerne "Super-torsdag", hvor det politiske landskab i landet navnlig kan blive forandret ved en styrkelse af løsrivelsespartierne i Skotland.

 • Sidste danskere på vej mod Danmark efter Badminton EM i Kiev

  De sidste danskere fra EM 2021-truppen har forladt Ukraines hovedstad, Kiev. Det oplyser Badminton Danmark på deres Facebook-side. EM sluttede allerede den 2. maj, men på grund af flere positive corona-prøver skulle danskerne forblive i isolation i Ukarine. Viktor Axelsen fløj hjem tidligere på ugen i et privatfly, han selv betalte for.

 • Penge til overs? Nu kan du købe afdød rocklegendes gyldne lokker

  Udover sine musikalske talenter, var Nirvana-frontmanden Kurt Cobain også kendt for sin ikoniske blonde "mandepage"-frisure.

  Og nu kan en heldig fan med lidt ekstra penge på lommen få fingrene i de legendariske lokker.

  En gammel ven af sangeren, der døde i 1994, har nemlig sat seks af musikerens hårstrå til salg hos auktionshuset Iconic Auctions.

  Startbuddet for håret, som sælgeren selv klippede af Cobain tilbage i 1989, lyder på 2.500 dollar – cirka 15.000 danske kroner. Auktionen slutter den 15. maj.

  Kurt Cobain i 1992. (Foto: Richard A. Brooks © AFP or licensors)
 • Kinas udslip af drivhusgasser overgår det samlede udslip fra USA, EU, Australien, Canada og Japan

  Kinas udslip af drivhusgasser var i 2019 højere end de samlede udslip fra verdens rigeste lande, skriver Reuters.

  Det er første gang, at Kinas udslip overgår det samlede udslip fra lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD).

  OECD omfatter lande som USA, EU, Australien, Canada og Japan.

  Studiet er udarbejdet af den amerikanske tænketank Rhodium Group.

 • Bagmandspolitiet kræver fængsel til Morten Messerschmidt

  Morten Messerschmidt kræves idømt fængselsstraf. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

  Bagmandspolitiet kræver Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, idømt en fængselsstraf for svindel med EU-midler og dokumentfalsk.

  Det fremgår af anklageskriftet i sagen fra Bagmandspolitiet (Søik), som DR Nyheder har fået aktindsigt i. Morten Messerschmidt er nu officielt tiltalt i sagen, efter at Folketinget ophævede hans immunitet i sidste uge.

  Sagen handler om brug af EU-støttekroner fra det europæiske parti Meld. Ifølge anklagemyndigheden har Morten Messerschmidt givet vildledende oplysninger for at få 98.835 EU-støttekroner til en Meld-konference i Skagen, der aldrig fandt sted.

  Også en anden person er tiltalt i sagen.

  Morten Messerschmidt nægter sig skyldig.

 • Tekniske problemer med hjælpe-app til ordblinde: Forening kræver ny afgangseksamen

  Flere ordblinde 9. klasses-elever har haft store problemer med en oplæsnings-app til afgangseksamen i denne uge.

  Og det får nu Ordblindeforeningen til at kræve, at de skal have en ny eksamen.

  Det er hjælpe-app'en AppWriter, der ikke virkede, og det skal der tages ansvar for, siger Anette Rudbeck, der er formand for Ordblindeforeningen Vestsjælland.

  - Det er ikke nok at få forlænget tiden i den situation, det kræver en ny eksamen.

  Styrelsen for Undervisning og Kvalitet udtaler, at skolerne kan forlænge prøvetiden for elever, der har oplevet udfordringer med programmet, samt at en prøve kan sættes på pause, indtil programmet igen fungerer, hvorefter prøven genoptages.

 • SE FOTOS: Israelere og palæstinensere strides om samme boliger i Østjerusalem

  • Uforsonligheden er perfekt illustreret i dette foto. Stridighederne går tilbage til krigene i 1948 og 1967. Israelske familier siger, at de mistede deres boliger i 1948-krigen, mens palæstinenserne fastholder, at de købte ejendommene af de jordanske myndigheder, som styrede Østjerusalem fra 1948 til 1967. (Foto: AMMAR AWAD)
  • En bil, der tilhører en israeler, er sat i brand i kvarteret Sheikh Jarrah i Østjerusalem. (Foto: AMMAR AWAD)
  • En palæstinenser bliver anholdt under skænderierne mellem israelere og palæstinensere i Sheikh Jarrah. (Foto: AMMAR AWAD)
  • Der bliver peget fingre og hysset. Begge parter har skøder og papirer på de samme boliger. På mandag vil højesteret i Israel komme med en kendelse om, hvem der har ret til boligerne. Flere palæstinensere har allerede tabt i en lavere retsinstans. (Foto: AMMAR AWAD)
  • Israelsk politi har sat sig hårdt på en palæstinenser i kvarteret Sheikh Jarrah i Østjerusalem. (Foto: AMMAR AWAD)
  1 / 5

  For anden aften i træk kom det til sammenstød i Østjerusalem mellem palæstinensere og israelere, hvor flere blev anholdt.

  I det overvejende palæstinensiske kvarter Sheikh Jarrah strides de to parter om retten til hjem og boliger.

 • Fra vaccinationscenter til koncertsal: DAD skal spille for siddende publikum, der ikke må synge med

  Det bliver speciel aften, når Arena Næstved i lørdag skal trylle sig selv om fra et vaccinested til en koncertarena i røg og damp.

  Det er også spændende for rockbandet DAD, der skal spille for et siddende publikum, der ikke må synge med eller rejse sig.

  Men det er bare en ny kunstnerisk udfordring for bandet, siger forsanger Jesper Binzer:

  - Det der med at komme løbende ind, som jeg plejer - den energi ryger lige over hovedet på folk, når de sidder ned med deres plaider og Matador Mix.

  Coronarestriktionerne for koncerter betyder, at du skal fremvise gyldigt corona-pas, koncerter er siddende, og der må ikke synges med.

Mere fra dr.dk