Seneste nyt

Dronningen udpeger ny hofmarskal

Overblik

 1. Dronningen udpeger ny hofmarskal
  Ceremonimester Kim Kristensen under nytårskuren for diplomatiet i Riddersalen på Christiansborg i 2017. Fra april skal han være hofmarskal. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)

  Kim Kristensen er navnet på kongehusets nye hofmarskal. Han overtager efter Michael Ehrenreich, der går på pension.

  Han trækker sig nu, så den nye hofmarskal får god tid til at planlægge dronningens 50 års regeringsjubilæum i 2022, skriver kongehuset.

  Dronningen har samtidig dekoreret Michael Ehrenreich med Storkorset af Dannebrogordenen.

  Den nye hofmarskal har været ceremonimester i kongehuset siden 2012.

  Hofmarskallen holder tæt kontakt med regenten om hoffets daglige administration og planlægger blandt andet årets arrangementer ved hoffet.

 2. Salgstider på lejligheder rammer det laveste niveau nogensinde

  I andet kvartal i år tog det rekordfå dage at sælge en lejlighed, mens det for huse var det laveste niveau i 14 år.

  Det viser tal fra Finans Danmark, der er interesseorganisation for banker og realkreditselskaber, som låner penge ud til boligejere.

  I gennemsnit tog det 70 dage at sælge en lejlighed, mens det for huse var 134 dage. Kvartalet inden var tallene henholdsvis 92 og 156 dage.

 3. Se billederne: Vulkan på La Palma har dannet fem revner

  • Vulkanen gik i udbrud søndag klokken 15.15. Den var to gange i udbrud i forrige århundrede - i 1949 og i 1971. (Foto: DESIREE MARTIN © Ritzau Scanpix)
  • Ingen er foreløbig kommet til skade i forbindelse med udbruddet. (Foto: BORJA SUAREZ © Ritzau Scanpix)
  • Den lokale regering opfordrer på Twitter borgerne til at være "ekstremt forsigtige og til at holde sig væk fra udbrudszonen for at undgå unødig risiko". (Foto: FORTA © Ritzau Scanpix)
  • Sådan så det ud, da Cumbre Vieja søndag eftermiddag gik i udbrud. (Foto: DESIREE MARTIN © Ritzau Scanpix)
  • Vulkanudbruddet har fået Spaniens premierminister, Pedro Sanchez, til at udskyde sin deltagelse i FN's generalforsamling i New York. Han ventes nu at tage til La Palma. (Foto: BORJA SUAREZ © Ritzau Scanpix)
  1 / 5

  Efter fire dage med stigende seismisk aktivitet gik vulkanen Cumbre Vieja søndag eftermiddag i udbrud på øen La Palma, der er en del af Spaniens kanariske øer.

  De borgere, der bor tættest på vulkanen, er blevet evakueret, og i alt ventes mellem 5.000 og 10.000 mennesker at skulle finde alternative steder at opholde sig.

  En vulkanekspert fra Spaniens Geografiske Institut, Stavros Meletlidis, siger ifølge Reuters, at der er dannet fem revner på vulkanens bakkekant i nationalparken Cumbre Vieja på den sydlige del af øen.

  Det er usikkert, hvor længe udbruddet vil vare.

 4. Styrelse stopper salg af tandblegemidler efter undersøgelse

  Gør-det-selv-tandblegning kan være risiikabelt.

  Sådan lyder konklusionen i en ny undersøgelse af 25 tandblegeprodukter, som Miljøstyrelsen står bag.

  Undersøgelsen viser, at halvdelen af produkterne kan medføre skader på tænder eller tandkød i større eller mindre grad.

  Og det har ført til, at styrelsen har stoppet salget af de mest skadelige produkter, siger Elisabeth Paludan, der er funktionsleder hos Miljøstyrelsen.

  - Det er vores kemikalieinspektion, som har taget fat i flere virksomheder og bedt dem stoppe salget i Danmark.

  12 af produkterne er også blevet undersøgt for deres blegeeffekt, og her fandt styrelsen, at to tredjedele ikke havde en blegeeffekt overhovedet.

 5. Henrik døde af kødædende bakterier - nu efterlyser eksperter retningslinjer

  Da 44-årige Henrik Winther efter en knæoperation blev ramt af den sjældne lidelse kødædende bakterier, foreslog vagtlægen en kop varm kakao.

  Kort efter døde han af infektionen.

  Og det kan være et spørgsmål om dage eller timer, når en person bliver ramt af kødædende bakterier. For starter behandlingen ikke hurtigt, vil det i værste fald koste menneskeliv.

  I flere tilfælde har sundhedspersonale overset symptomerne på den alvorlige lidelse, viser DR-dokumentaren 'De kødædende bakterier'.

  - Det er et problem, at vi har en så alvorlig sygdom, hvor der igen og igen bliver handlet for sent med store sundhedsmæssige konsekvenser, og at vi tilsyneladende ikke lærer af det på et nationalt plan, siger læge og ph.d. Marco Bo Hansen.

 6. Ishøj-borgmester har været 53 gange i lokal-tv på ét år: 'Det er så udemokratisk'

  (ARKIV) Ole Bjørstorp har været borgmester i Ishøj Kommune i over 20 år. I efteråret 2020 blev han dog vraget som Socialdemokratiets borgmesterkandidat. I februar meldte han sig ud og stiftede Ishøjlisten. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Ritzau Scanpix)

  Alle partier i byrådet i Ishøj, på nær borgmester Ole Bjørstorps Ishøjlisten, er utilfredse med den dækning, som borgmesteren får i TV-Ishøj.

  53 gange har han ifølge en redegørelse fra kommunen medvirket på kanalen i perioden fra 28. februar 2020 til 2. marts 2021.

  Til sammenligning har tre andre politikere medvirket henholdsvis fire, to og en gang i samme periode.

  - Det er så udemokratisk, som noget kan være, at det er sådan en envejskommunikation, der foregår, siger 2. viceborgmester Poul Rikardt Jørgensen fra Dansk Folkeparti.

  Tv-kanalen kostede i 2020 borgerne i Ishøj knap 1,6 millioner kroner.

 7. Ugen starter med sol og tørt vejr

  (Foto: Roland Olsen)

  Ugens vejr starter roligt med en tør dag de fleste steder. Der kan komme enkelte lokale byger.

  Selvom dagen starter under en grå dyne af skyer, klarer det op i løbet af formiddagen og giver op til en del sol til de fleste.

  Temperaturen ligger fortsat i lejet mellem 12 og 15 grader.

  Vinden kommer fra nordøstlige retning, hvor et højtryk omkring den russiske halvø Kola sender tør og relativ kold luft mod os.

  I dag kun med en svag til jævn styrke langs kysterne kan man dog opleve op til frisk vind.

 8. Boris Johnson vil presse Amazon-stifter til at betale mere i skat

  Det ømme spørgsmål om techgiganternes skattebetaling er på dagsordenen, når Storbritanniens premierminister Boris Johnson i dag mødes med Jeff Bezos.

  På vej til USA oplyser Johnson ifølge blandt andre Reuters, at han har tænkt sig at bede e-handelsvirksomhedens stifter og bestyrelsesformand om at betale en mere fair del af skattebyrden i Storbritannien.

  Samtidig ventes Boris Johnson at tale en alvorssnak med Jeff Bezos om arbejdsforholdene for Amazons medarbejderstab i Storbritannien, som ventes at runde 55.000 inden årets udgang.

  Jeff Bezos er ifølge Bloomberg verdens næstrigeste person med en formue på næsten 200 milliarder dollars - svarende til 1.262 milliarder kroner.

 9. Kansler-rivaler gik til angreb på kristendemokraten Armin Laschet under tv-debat

  De tyske vælgere skal til stemmeurnerne på søndag. (Foto: FILIP SINGER © Ritzau Scanpix)

  Det var sidste chance for at tage større stik hjem, da de tre tyske kanslerkandidater i aftes stod overfor hinanden i den store tv-debat inden valget på søndag.

  Men for kristendemokraten Armin Laschet, CDU, blev det en ulige kamp, da socialdemokraten Olaf Scholz og De Grønnes Annalena Baerbock sammen gik til angreb.

  Flere kommentatorer spekulerer således i, om de to allerede har indledt regeringsforhandlinger, før krydserne er sat.

  Armin Laschet står omvendt til at føre kristendemokraterne i søsterpartierne CDU/CSU til det absolut værste valgresultat nogensinde.

  Han har tabt et ellers komfortabelt forspring i målingerne til socialdemokraterne i SPD, der står til at blive Tysklands nye største parti.

 10. The Crown skovler priser ind ved Emmy-uddelingen

  Jessica Hobbs med sin Emmy-statuette for bedste instruktion. (Foto: Peter Nicholls © Ritzau Scanpix)

  Netflix' serie om det britiske kongehus, The Crown, har blandt andet vundet prisen for bedste dramaserie ved Emmy-prisuddelingen.

  Det skriver Reuters.

  Serien har ligeledes vundet prisen for bedste instruktion - den går til Jessica Hobbs.

  Derudover har Olivia Colman, der spiller dronning Elizabeth 2. i serien, vundet prisen for bedste kvindelige hovedrolle.

  Josh O'Connor, der spiller en ung prins Charles, har tilsvarende vundet prisen for bedste mandlige hovedrolle.

  Priserne for bedste biroller er ligeledes gået til serien.

  Tobias Menzies har modtaget prisen for sit portræt af Prins Philip, mens Gillian Anderson har vundet for sin rolle som premierminister Margaret Thatcher.

 11. Over halvdelen af stemmerne talt op i Rusland: Putins støtteparti står til valgsejr

  Partiet Forenet Rusland, der støtter præsident Vladimir Putin, står til at få lidt over 46 procent af stemmerne ved det russiske parlamentsvalg.

  Det oplyser Ruslands valgkommission natten til mandag dansk tid, efter at lidt over 50 procent af stemmerne er talt op.

  Det skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Ritzau.

  Vælgerne har peget på de 450 medlemmer af dumaen, som er underhuset i det russiske parlament. Her har Forenet Rusland 334 af sæderne, men står til tilbagegang. (Foto: ALEXANDER NEMENOV © Ritzau Scanpix)

  Forenet Rusland fik ved valget i 2016 lidt over 54 procent af stemmerne - og dermed står partiet nu til tilbagegang.

  Kommunistpartiet bliver ifølge det foreløbige resultat næststørst i parlamentet med lidt over 21 procent. Det er en fremgang fra 13,3 procent ved valget for fem år siden.

 12. Michael Mørkøv mindes Chris Anker: ’Det er en af mine allernærmeste venner, der ikke er her mere’

  Siden lørdagens tragiske begivenhed, hvor den tidligere cykelrytter og TV 2's cykelekspert Chris Anker Sørensen omkom efter at være blevet påkørt på sin cykel i Belgien, er han blevet mindet i og uden for cykelverdenen.

  Søndag aften delte den tidligere holdkammerat og ven Michael Mørkøv sine personlige minder om Chris Anker Sørensen.

  - Han er en af mine tætteste kammerater og har været det i rigtig mange år. Vi har kørt på hold sammen i syv år, og det var et venskab, jeg var heldig at få, sagde Michael Mørkøv i Sportsmagasinet på DR1.

  - Vi har begge nydt at mødes på en cykeltur og kørt ud for at få en kop kaffe, hvor vi har snakket cykling og familie. Det er en af mine allernærmeste venner, der ikke er her mere.

  Se interviewet med Michael Mørkøv i videoen herunder.

 13. USA lukker dele af grænsen mod Mexico for at stoppe haitianske migranter

  Den amerikanske regering har lukket visse strækninger af grænsen mellem Texas og Mexico i et forsøg på at få styr på den strøm af migranter fra Haiti, som i de seneste uger har krydset grænsen ind i USA.

  Det skriver AP.

  Samtidig påbegyndte USA den planlagte indsats med at flyve migranterne tilbage til Haiti, der for nylig blev ramt af et kraftigt jordskælv.

  3.300 migranter er ifølge den amerikanske grænsekontrol allerede blevet fjernet fra den lejr, som migranterne har slået op under en bro i den mexicanske grænseby Ciudad Acuña, og er enten blevet overflyttet til opholdscentre eller er blevet sendt på fly ud af USA.

  Der opholder sig fortsat omtrent 12.600 migranter ved grænsen. De forventes alle at være blevet sendt tilbage til Haiti i løbet af den kommende uge. Det siger chefen for den amerikanske grænsekontrol, Raul L. Ortiz, søndag ifølge AP.

 14. FCM's ti mand slår FCK og overtager Superligaens førsteplads

  FCM er nyt tophold i ligaen efter ni runder, mens FCK nu er nummer to. (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)

  FC Midtjylland vandt søndag Superliga-topbraget mod FC København med 1-0 i et udsolgt Parken.

  Opgørets eneste mål blev sparket ind af de midtjyske gæsters Júnor Brumado kort efter starten på anden halvleg. Det var på trods af, Midtjylland var reduceret til ti spillere, da Evander fik rødt kort for en stempling efter 26 minutters spil.

  Hjemmeholdet formåede dog ikke at konvertere overtallet til mål, og de måtte i stedet indkassere holdets første nederlag i denne sæson.

  Med 21 point på kontoen overtager FC Midtjylland Superligaens førsteplads – ét point foran rivalerne fra FCK på andenpladsen.

 15. Islamisk Stat tager skylden for dødelige angreb på Taliban i Afghanistan

  Islamisk Stat (IS) tager søndag skylden for en række dødelige bombeangreb i byen Jalalabad i det østligste Afghanistan.

  Det oplyser de militante islamisters nyhedsmedie Amaaq ifølge Reuters.

  Målet for bombeangrebene var Taliban-medlemmer. Det er endnu uvist, præcist hvor mange medlemmer af Taliban som blev ramt af angrebene.

  Øjenvidner og hospitalsansatte oplyser imidlertid til Reuters, at mindst tre mennesker mistede livet, mens cirka 20 blev såret ved angrebene.

  Der er ikke umiddelbart nogen reaktion fra Taliban, som midt i august sikrede sig magten i Afghanistan.

 16. Kommunistpartiet kommer godt fra start ved det russiske parlamentsvalg

  Det russiske parlamentsvalg, der strækker sig over tre dage, slutter søndag.

  De første valgsteder er lukket efter maratonvalget, og stemmeoptællingen er nu i fuld gang i det fjernøstlige Rusland.

  Og her har medlemmer af landets kommunistparti indtil videre sikret sig flest stemmer, skriver dpa.

  Partiet 'Forenet Rusland', der støtter den siddende præsident Vladimir Putin, er dog stadigvæk storfavoritter til at løbe med valgsejren. Reuters melder, at ni procent af stemmerne indtil videre er talt op. Ifølge Reuters peger de indledende exit-poles også på en klar valgsejr til Forenet Rusland.

  Rusland strækker sig over hele 11 tidszoner, hvorfor der flere andre steder i Rusland fortsat er tid til at nå at afgive sin stemme.

  Valget er ad flere omgange blevet kritiseret bredt for at være udemokratisk.

  Oppositionslederen Aleksej Navalnyj er fortsat fængslet sammen med andre oppositionsfolk, og hans organisation er erklæret ulovlig.

  Samtidig er der ingen valgobservatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) til stede for at bevidne, om valget går retfærdigt til, da den russiske regering og OSCE ikke har kunnet komme overens.

 17. Se videoen: For første gang i 50 år sprøjter lavaen op på La Palma

  Vulkanen Cumbre Vieja er gået i udbrud på den kanariske ø La Palma. (Foto: MIGUEL CALERO © Ritzau Scanpix)

  Det har været under optræk den seneste uges tid, og her til eftermiddag skete det så.

  Vulkanen Cumbre Vieja er gået i udbrud på den spanske kanarieø La Palma i Atlanterhavet.

  Cumbre Vieja spyr lava op i luften, og en sort røgsky kan ses fra alle dele af øen.

  De lokale myndigheder er i gang med at evakuere personer, der bor tæt på vulkanen. Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer danske rejsende til at passe på og følge myndighedernes anbefalinger.

  Det er første gang i 50 år, at en vulkan er gået i udbrud på La Palma.

 18. Hammerkaster slår dansk rekord for niende gang i år

  Katrine Koch Jacobsen (tv.) vandt tidligere på sommeren sølv ved U23-EM. (Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Tobias Lackner © imago images/Beautiful Sports)

  Den danske hammerkaster Katrine Koch Jacobsen fra Sparta Atletik understreger gang på gang, at hun er den absolut bedste danske kvindelige hammerkaster.

  Tilbage i marts satte hun sin første danske rekord, og siden har hun overgået sig selv hele otte gange. Senest gjorde hun det lørdag ved Kip Keino Classic i Kenya, hvor hun kastede 71,09 meter.

  Rekorden sikrede også Katrine Koch Jacobsen sejren, da hun kastede mere end halvanden meter længere end de nærmeste konkurrenter.

 19. Sønderjyske slår Brøndby med scoring i tillægstiden

  (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  Det så længe ud til at blive en målløs deler, da de danske mestre i fodbold, Brøndby IF, søndag gæstede Sønderjyske i Superligaen.

  Det var da lige indtil, hjemmeholdets Abdulrahman Taiwo scorede til 1-0 efter 91 minutters spil og sikrede Sønderjyske sæsonens anden sejr.

  Mens sønderjyderne var storspillende i første halvleg, kom Brøndby igen og sad på meget af spillet i anden halvleg.

  Superliga-sejren var Sønderjyskes første siden 26. juli, og derfor var den også tiltrængt i tabellen.

  Sejren sender Sønderjyske op på tiendepladsen med otte point, hvilket er a point med netop Brøndby på niendepladsen. Det betyder, at AGF nu indtager på tabellens næstsidste plads.

 20. Vulkanudbrud på kanarieøen La Palma for første gang i 50 år

  Røg og lava stiger op fra vulkanudbrud på La Palma. (Foto: MIGUEL CALERO © Ritzau Scanpix)

  Det har rumlet i en uge, og i dag skete det. For første gang i 50 år er en vulkan gået i udbrud på den spanske kanarieø La Palma i Atlanterhavet.

  Tv-stationer viser billeder af spruttende lava og en søjle af sort og hvid røg, der vælder op fra vulkanområdet Cumbre Vieja.

  Der har været en stigende seismisk aktivitet i området i en uge, skriver Reuters.

  Myndighederne var derfor gået i gang med at evakuere svagelige personer og husdyr fra de omkringliggende landbyer, da udbruddet begyndte klokken 16:15 dansk tid.

  Der skete ingen materiel skade ved det seneste vulkanudbrud på La Palma i 1971.

 21. Clara Tauson vinder WTA-turneringen Luxembourg Open

  Det er anden gang i karrieren, Clara Tauson vinder en WTA-turnering. (Foto: Gerry Schmit via www.imago-image © Ritzau Scanpix)

  Den danske tennisspiller Clara Tauson vinder WTA-turneringen Luxembourg Open.

  I finalen besejrede Tauson den forsvarende vinder, Jelena Ostapenko, i tre sæt, 6-3, 4-6, 6-4.

  Det er anden gang, den 18-årige dansker vinder en WTA-turnering, efter hun i marts vandt Lyon Open. WTA-touren er, undtaget de fire grand slam-turneringer, det højeste niveau.

  Den useedede dansker gik ind til turneringen som nummer 70 på verdensranglisten, mens Ostapenko er nummer 30.

  Når ranglisten opdateres mandag avancerer danskeren knap 20 pladser, så hun placerer sig som nummer 52.

  I 2013 vandt Caroline Wozniacki turneringen, der rangerer på laveste niveau inden for WTA-turneringer.

 22. Etiopiere dominerer halvmaraton i København

  Der blev løbet rigtig hurtigt ved Copenhagen Half Marathon søndag.

  Hos kvinderne satte den 22-årige etiopier Tsehay Gemechu løbsrekord i tiden en time, fem minutter og otte sekunder. Det er syv sekunder hurtigere end den rekord, den dobbelte OL-guldvinder Sifan Hassen satte tilbage i 2018.

  Også hos mændene blev der vist høj klasse. De fire første løbere løb over målstregen på under en time. Det var dog etiopieren Amdework Walalegn, der vandt løbet efter en spændende spurt. Han løb distancen i tiden 59 minutter og 10 sekunder.

  Ved konkurrencen blev der også løbet DM. Her vandt OL-deltageren Abdi Ulad efter at have løbet distancen på en time, tre minutter og 30 sekunder. Egentlig var AGF-løberen Omar Hassan 13 sekunder hurtigere end Ulad, men Hassan venter fortsat på dansk statsborgerskab.

 23. Kabuls Taliban-borgmester beordrer kvindelige kommunalt ansatte at blive hjemme

  En gruppe kvinder demonstrerer i Afghanistans hovedstad, Kabul, for deres ret til at tage del i det offentlige liv.

  Protesterne kommer på baggrund af, at Kabuls midlertidige borgmester, Hamdullah Namony, ifølge AP tidligere i dag har beordret kvindelige kommunalt ansatte ikke at møde ind på arbejde fremover og i stedet blive hjemme.

  Kvinder, hvis arbejdsopgaver ikke kan varetages af mænd, vil fortsat skulle møde på arbejde, oplyser borgmesteren.

  Hamdullah Namony siger, at omtrent en tredjedel af Kabuls 3.000 kommunalt ansatte var kvinder, da Taliban overtog magten.

  - I starten fortalte vi dem (kvindelige ansatte, red.), at de skulle møde op på deres arbejde. Men så besluttede det islamiske emirat, at kvindelige ansatte skulle indstille arbejdet et stykke tid, siger han til AP.

 24. Sejrsløse Vejle deler med Viborg

  Vejle har stadig sin første Superliga-sejr til gode i denne sæson. (Foto: Frank Cilius © Ritzau Scanpix)

  Vejle Boldklub jagtede sæsonens første sejr i Superligaen, da holdet søndag hjemme tog imod oprykkerne fra Viborg.

  Men selv om holdet fra Nørreskoven kæmpede hårdt for sejren, så blev det til en pointdeling, da opgøret endte 1-1.

  Det var tydeligt, at begge mandskaber havde brug for en sejr. Holdene spillede i højt tempo, men havde svært ved at gøre sig farlige i store dele af kampen.

  Det blev kun til en enkelt scoring fra de respektive hold, der måtte tage til takke med 1-1. Vejle er dermed fortsat uden sejr i denne superligasæson.

  Vejle forbliver dermed på Superligaens sidsteplads, mens Vejle indtager ottendepladsen, inden søndagens sidste kampe.

  /Ritzau/

 25. Randers FC vinder målrig duel om fjerdepladsen

  Stephen Odey scorede til 3-1 efter 34 minutters spil og blev dermed dobbelt målscorer. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  Fodboldholdet Randers FC vandt søndag 3-2 over FC Nordsjælland i Superligaen.

  Målfesten blev sparket i gang efter otte minutter, da Randers' Stephen Odey sendte hjemmeholdet foran 1-0. Herefter blev målene ved med at komme gennem hele første halvleg, som bød på alle kampens fem mål.

  De mange mål og chancer opstod som følge af modstanderens grove forsvarsfejl.

  De to hold duellerede om, hvilket hold, der skulle indtage Superligaens fjerdeplads.

  Det gør Randers FC dermed fortsat med 17 point, mens gæsterne fra Nordsjælland forbliver på femtepladsen med 13 point. De har samtidig tabt de tre seneste opgør.

 26. Interview med nær ven til Chris Anker Sørensen: 'Chris efterlader et tomrum, som er utrolig svært at acceptere'

  DR Sportens cykelekspert, Brian Nygaard, har i mange år været nær ven med Chris Anker Sørensen, der fredag mistede livet i en ulykke i Belgien.

  Brian Nygaard kommer til at savne sin gode ven og kollega af mange årsager, men især én ting fylder.

  - Jeg kommer virkelig til at savne hans humør og evne til at vise os andre den værdi, der er i at bruge ekstra energi på at være der for andre mennesker, siger Brian Nygaard.

  Du kan læse hele artiklen her.

 27. Chris Anker bliver mindet ved VM i landevejscykling

  Ekscykelrytteren Chris Anker Sørensens tragiske død lørdag vil blive mindet med et minuts stilhed forud for søndagens enkeltstart ved VM i landevejscykling i Flandern.

  Det skriver Den Internationale Cykelunion (UCI) på Twitter.

  Kasper Asgreen og Mikkel Bjerg stiller til start for Danmark ved søndagens enkeltstart.

 28. Se videoen: Vovehals gik på line mellem Eiffeltårnet og Chaillot-teatret

  Nathan Paulin på vej over Seinen i 70 meters højde. (Foto: Sameer al-Doumy © Ritzau Scanpix)

  En fransk vovehals har krydset Seinen i Paris på en line i 70 meters højde ved en opsigtsvækkende bedrift, der blev fulgt af en folkemængde ved Eiffelttårnet og på flodbredderne.

  Linen gik fra Eiffeltårnet på den ene side og Chaillot-teatret på den anden.

  Det var den 27-årige franskmand Nathan Paulin, der gjorde det med en lille sikkerhedsstrop om livet, da han barfodet gik ud på den 670 meter lange færd.

  På turen stoppede han op et par gange og sad eller lagde sig ned eller det, der var værre, som du kan se i videoen herunder:

 29. Firedobbelt verdensmester indstiller cykelkarrieren

  Tony Martin nåede 13 deltagelser i Tour de France, hvor han har været fast inventar siden 2009. Derudover kørte han Giro d'Italia tre gange og Vuelta a España fem gange. (Foto: BENOIT TESSIER © Ritzau Scanpix)

  Den firedobbelte verdensmester i enkeltstart Tony Martin stiller cyklen i garagen efter den kommende uges landevejs-VM.

  - Sådan en vidtrækkende beslutning er ikke let at træffe. Cykling har været en stor del af mit liv i lang tid - med højdepunkter og nedture, store succeser og store nederlag, styrt og comebacks.

  - Hvad man unge ryttere drømmer om, har jeg opnået, siger 36-årige Tony Martin til hjemmesiden.

  Martin blev verdensmester i enkeltstart i 2011, 2012, 2013 og 2016, mens han også nåede at hente fem individuelle etapesejre i Tour de France mellem 2011 og 2015.

 30. 252 nye coronasmittede det seneste døgn

  252 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. Tre personer er døde.

  Der er nu 98 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er én mere end i går.

  Dagens smittetal fra Statens Serum Institut er baseret på 29.459 PCR-test.

  Det svarer til, at 0,85 procent af de testede har været smittet med covid-19.

 31. Pia Kjærsgaard: Formandsposten er bestemt ikke på min ønskeseddel

  Det har skabt uro, at Pia Kjærsgaard ikke afviste muligheden for et comeback på formandsposten i Dansk Folkeparti efter interne stridigheder i partiet.

  Men efter den tidligere partiformands tale på DF's årsmøde i Herning, gav hun pressen sit besyv.

  Til spørgsmålet om, hvorvidt hun selv havde skabt interne stridigheder ved ikke at udelukke en fremtid på partiets øverste post, sagde hun:

  - Nej, fordi jeg har fået så meget opbakning og så meget tillid, og det (formandsposten, red.) er bestemt ikke noget, der står på min ønmskeseddel, og jeg håber inderligt, at Kristian Thulesen Dahl kan klare den tid, der kommer.

  - Jeg håber, at snakken forstummer, men jeg tror også, det har været tiltrængt med et venligt spark bagi, sagde Pia Kjærsgaard.

 32. FCM vil bære sørgebind efter Chris Ankers død

  Chris Anker Sørensens tragiske død lørdag har ikke kun vakt opsigt i cykelsporten.

  Søndag aften i Parken vil ekscykelrytteren blive mindet, når FC Midtjylland-spillerne vil bære sørgebind i Superliga-kampen mod FC København.

  Chris Anker Sørensen, som voksede op i Hammel, var nemlig fan af det midtjyske fodboldhold.

  - Chris var en fantastisk atlet og en fagligt dygtig cykelkommentator, men vigtigst af alt et varmt om favnende menneske til stor inspiration for mange andre.

  - Ud over sin rolle i cykelsporten gik den vellidte Chris Anker også op i fodbold, hvor han flere gange besøgte MCH Arena som FCM-tilhænger, skriver FCM på sin hjemmeside.

  FC København tager imod FC Midtjylland klokken 18.

 33. Mette Frederiksen: Alt, alt for tidligt at sige farvel til Chris Anker Sørensen

  Det er strømmet ind med kondolencer på de sociale medier, efter nyheden om den tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensens død - både indenfor og udenfor cykelverdenen.

  Statsminister Mette Frederiksen skriver på Facebook, at hun sender sine "varmeste tanker til familien og hans kære":

  - Trist og hjerteskærende nyhed, Danmark vågner til. Alt, alt for tidligt har vi skulle sige farvel til Chris Anker Sørensen. Chris har løftet dansk cykelsport - både på cyklen og udenfor banen, skriver hun.

  Chris Anker Sørensen døde i går i en ulykke i Belgien, hvor han var for at dække VM i landevejscykling som kommentator for TV2. Han blev 37 år.

 34. Musikere spiller Vivaldi på flydende violin i Venedigs kanaler

  Jomfrurejse for 'Noahs Violin' på Venedigs Canal Grande. (Foto: MARCO BERTORELLO © AFP or licensors)

  Normalt er det gondoler, der præger Venedigs kanaler, men i går fik de selskab af en 12 meter lang flydende violin.

  Den italienske kunstner Livio De Marchi står bag 'Noahs Violin', som det kæmpe strengeinstrument er blevet døbt.

  Den flydende violin symboliserer ifølge kunstneren Venedigs genfødsel gennem kunst, kultur og musik.

  På 'violin-fartøjet' var der plads til musikere og sangere fra Benedetto Marcello Konservatoriet, der spillede Vivaldi til glæde for både venetianere og turister.

  • Et smukt syn i Venedig i går, da den flydende træviolin sejlede på Canal Grande. (Foto: MARCO BERTORELLO © AFP or licensors)
  • Der blev spillet stykker af den italienske komponist Vivaldi. (Foto: MARCO BERTORELLO © AFP or licensors)
  • Gondolerne på Venedigs kanaler får fornemt selskab. (Foto: MARCO BERTORELLO © AFP or licensors)
  1 / 3
 35. E45 genåbnet syd for Aalborg efter politiarbejde

  Artiklen opdateret efter genåbningen af strækningen:

  E45 Nordjyske Motorvej var spærret mellem frakørsel 29 Svenstrup og afkørsel 30 Støvring Nord i sydgående retning mod Aarhus, men meldes nu genåbnet.

  Man skal dog stadig forvente kø på strækningen.

  Det skriver Vejdirektoratet på Twitter.

  Årsagen til lukningen var politiarbejde, og Nordjyllands Politi oplyser, at en vognbane i nordgående retning blev afspærret kortvaringt, da de skulle "søge med hunde i midterrabatten".

 36. Ny radikal landsformand vil have partiets græsrødder frem i lyset: Baglandet bliver glemt

  Radikale Venstres nye landsformand, Mikkel Irminger Sarbo. (Foto: Radikale Venstre)

  På Radikale Venstres landsmøde i Nyborg har partiet i dag valgt den 45-årige iværksætter Mikkel Irminger Sarbo som ny landsformand.

  En post, hvor man har ansvaret for partiets organisation og bagland, modsat den politiske leder - Sofie Carsten Nielsen - der har ansvaret for det politiske.

  Den nyvalgte landsformand vil have styrket partiets bagland og have græsrødderne mere frem i lyset.

  - Medierne i dag er fokuseret på politikerne på Christiansborg, og derfor kan baglandet godt blive en lille smule glemt. Vi har mange i baglandet, der kæmper en brav kamp hver eneste dag for at skabe resultater.

  - Hvis vi investerer i at give dem bedre betingelser, så tror jeg, at Radikale Venstre kan blive kendt for de løsningsskabende politikere i hele landet – og ikke bare for politikerne på Christiansborg, siger han.

 37. Ustoppelige Aastrand henter endnu en VM-medalje på hjemmebane

  Emma Aastrand Jørgensen har sikret sig sin anden medalje ved VM i kano og kajak på Bagsværd Sø.

  Lørdag vandt danskeren guld i 200 meter enerkajak, og søndag formiddag fulgte danskeren nemlig op med en bronzemedalje på 500 meter-distancen.

  New Zealands Aimee Fisher vandt guld, mens ungarske Tamara Csipes sikrede sig sølv.

  Dermed viste den danske kajakroer endnu engang, at hun stadig er i storform ovenpå sommerens OL, hvor hun også vandt bronze på distancen.

  Det var da også en glad dansk kajakroer, DR's reporter Tobias Hansen interviewede efter søndagens konkurrence.

  - Det var fedt. Og ja, jeg er glad – meget glad.

  - Jeg kan se, jeg ikke er så langt fra andenpladsen, og så kan man blive lidt ærgerlig. Men jeg kunne ikke gøre det bedre og er meget tilfreds med min bronze, siger Emma Aastrand Jørgensen.

  Se Emma Aastrand Jørgensen tage VM-bronze på 500 meter-distancen her:

 38. Triumfbuen er pakket ind fra top til tå som en del af kunstværk

  De næste uger er dette synet, man bliver mødt med, hvis man tager turen op af Champs-Élysées mod Place Charles de Gaulle. (Foto: IAN LANGSDON © Ritzau Scanpix)

  Hvis du er turist i Paris i denne tid, så skal du ikke blive forbavset, hvis du bliver mødt af en lidt anderledes triumfbue på Place Charles de Gaulle i den franske hovedstad.

  Lige nu er buen nemlig pakket ind i 25.000 kvadratmeter sølvfarvet stof som en del af et midlertidigt kunstværk.

  Fra i går og frem til 3. oktober vil det parisiske vartegn være beklædt med stoffet, som er genanvendeligt.

  Stoffet er det samme, der bruges til svedtransporterende undertøj, men om stoffet skal bruges til netop dét efterfølgende, berettes der ikke om.

  • Mange flokkes for at se værket. (Foto: BENOIT TESSIER © Ritzau Scanpix)
  • Folk lader sig fotografere foran det sølvblå stof, der dækker samtlige kvadratmeter af vartegnet. (Foto: BENOIT TESSIER © Ritzau Scanpix)
  • 25.000 kvadratmeter stof og 3.000 meter reb er brugt til at pakke Triumfbuen ind. (Foto: BENOIT TESSIER © Ritzau Scanpix)
  • Når mørket falder på, oplyses buen af spotlys. Det syn er også værd at fotografere, ses det. (Foto: IAN LANGSDON © Ritzau Scanpix)
  1 / 4
 39. Halvmaraton lukker det indre København for trafik

  Hvis du skal ud på en søndagstur på cykel eller i bil i det indre København, så bliver det med trafikale udfordringer.

  Copenhagen Half Marathon løber nemlig af stablen, og ruten lukkes for trafik fra klokken 9 til 15.

  Det vil påvirke trafikken på Østerbro, Nørrebro, Vesterbro, Frederiksberg og Indre By.

 40. Radikale Venstre vælger Mikkel Irminger Sarbo som ny landsformand

  Mikkel Irminger Sarbo er ny landsformand hos De Radikale. (Foto: Radikale Venstre)

  Radikale Venstre har fået ny landsformand. På partiets landsmøde i Nyborg har medlemmerne netop valgt Mikkel Irminger Sarbo til posten.

  Han blev valgt foran partiets nuværende næstformand, Clara Halvorsen, og den tredje kandidat, Christian Holm Donatzky i et kampvalg.

  Hos Radikale Venstre er landsformanden ikke den samme som den politiske leder. Det er altså ikke Sofie Carsten Nielsens post i spidsen for partiet, der har været valg om. Hun er stadig partiets frontfigur i politiske sammenhænge.

  Landsformanden er i stedet den ansvarlige for hele partiets organisation.

  Der skulle vælges ny landsformand for partiet, da Svend Thorhauge - der har siddet på posten siden 2015 - har valgt at stoppe.

  På landsmødet blev Sanne Klietsch i samme omgang valgt som ny næstformand.

 41. Beredskabet har haft rekordtravlt med at rykke ud til mennesker i livsfare på vandet

  Redningsberedskabet har haft rekordtravlt med at rykke ud til mennesker, der var i livsfare på vandet.

  Det viser tal, som DR Nyheder har fået fra Redningsrådet, der registrerer og vurderer redningstjenestens indsats.

  I 2019 var beredskabet i spil til 431 redningsaktioner, mens det tal var steget til 642 i 2020.

  Og allerede til og med august i år er alarmberedskabet rykket ud 410 gange.

  Det vurderes at være på grund af de mange danskere, der har holdt ferie indenlands, at tallene har været så høje siden coronakrisens start.

 42. Fusk med brugte varer på nettet: Svindlere udgiver sig for at være fra kendte fragtfirmaer

  Politiet har modtaget et stigende antal anmeldelser på en type fusk, der angår brugte varer på nettet.

  Svindlerne melder, at de sender et kendt fragtfirma ud og henter en brugt vare, og at fragtfirmaet også leverer betalingen kontant.

  Sælgeren bliver herefter lokket til at klikke på et link, udfylde kontonummer og overføre penge enten for fragten af varen eller for at få varen forsikret.

  Og svindlerne lover, at sælgeren får pengene retur, når fragtmanden fra for eksempel UPS eller GLS kommer.

  Forbrugerrådet Tænk siger, at de genkender fupnummeret, der lige nu florerer på flere handelsportaler.

 43. Chris Anker Sørensens kommentator-kollegaer får fri

  På grund af den tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensens pludselige død har TV2 givet alle de medarbejdere, der er i Belgien for at dække VM i landevejscykling, fri.

  Chris Anker Sørensen var i Belgien for at dække cykelløbet som TV2s kommentator. Han døde i går i en cykelulykke.

  - Vi har sagt til alle vores folk i Belgien, at de ikke skal arbejde i morgen (søndag, red.). Vi klarer dækningen hjemme fra Odense, siger John Jäger, chefredaktør på Håndbold og Cykling hos TV 2 Sport, til tv2.dk.

 44. Grønlandsk minister: Drop ordet 'rigsfællesskabet'

  Grønlands minister for udenrigsanliggender, Pele Broberg, ser gerne ordet "rigsfællesskabet" afskaffet, fordi det ifølge ham er et skalkeskjul for et dansk overherredømme over Grønland.

  - Det er en vigtig distinktion. Ordet antyder ligesom, at det er vores allesammens. Men det er det jo ikke. Det er Danmarks, siger han.

  Han foretrækker betegnelsen "det danske rige", fordi det så står klart, hvem der har magten.

  - Danmark kan have et rigsfællesskab mellem Jylland og Fyn, hvis man har lyst, eller med Færøerne, hvis de er enige om det. Det har efter min mening ikke så meget med Grønland at gøre, siger han.

 45. Regeringen er på vej med udspil om billigere boliger: 'Det er alt for dyrt i dag'

  Regeringen vil nu gøre endnu et forsøg på at skaffe billige boliger, så folk med mere almindelige indkomster har råd til at bo i København og andre større danske byer.

  Det er et af målene i det boligudspil, regeringen er på vej med.

  - Udspillet skal grundlæggende sikre flere studieboliger, og flere billigere boliger, som også folk på overførselsindkomst har råd til at bo i, siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S).

  - Hvis vi gerne vil have en hovedstad, hvor man også har råd til at bo, hvis man er håndværker, pædagog eller laver noget andet, vi alle har brug for i vores samfund, så skal der bygges nogle flere billige boliger. Det er alt for dyrt i dag.

  Udspillet ventes at blive præsenteret om et par uger.

 46. Svensk statsepidemiolog forventer flere år med vaccinepas

  Den svenske statsepidemiolog, Anders Tegnell, siger til det svenske medie Dagens Nyheter, at han tror, der kommer til at være indrejserestriktioner i flere år fremover.

  - Jeg tror, man kommer til at se vaccinebevis ved rejser i lang tid. Det krav kan vare i flere år, siger Anders Tegnell, der er det svenske ækvivalent til Søren Brostrøm.

  Sverige har fjernet langt de fleste coronarestriktioner, men når det gælder indrejseregler, er en række af dem stadig gældende.

  For eksempel kan udlændinge fra lande uden for EU, EØS og Schweiz ikke få lov til at rejse ind i landet - dog med visse undtagelser.

  74,1 procent af svenskere over 16 år er færdigvaccinerede mod covid-19.

 47. Se videoen: Rumturister er tilbage på Jorden efter historisk mission

  Kapslen landede i god behold i havet ud for Floridas kyst. (Foto: SpaceX © Ritzau Scanpix)

  En rumkapsel med fire civile personer om bord er efter tre dages kredsløb om Jorden landet i god behold i havet ud for den amerikanske delstat Florida.

  Kapslen landede ved 01-tiden natten til søndag.

  Det er første gang i rumfartens historie, at en besætning uden rumerfaring har været sendt i kredsløb.

  Det var det det private rumselskab SpaceX, der sendte de fire afsted.

 48. To sidste palæstinensere fra storstilet fangeflugt er anholdt

  Israelsk politi har pågrebet to palæstinensere, der i begyndelsen af måneden flygtede i en storstilet fangelugt.

  Det skete i den østlige del af byen Jenin i Israel, oplyser politiet til nyhedsbureauet Reuters.

  De to flugtfanger var blandt de seks, der om natten 6. september gjorde en nærmest filmisk flugt fra det topsikrede Gilboa-fængsel i det nordlige Israel.

  De seks fanger - som delte en celle - havde efter sigende gravet en tunnel, de flygtede igennem i ly af natten.

 49. Australsk minister: Frankrig kendte til bekymring om ubådsordre

  Den australske regering havde informeret den franske regering "åbent og ærligt" om bekymringer vedrørende en milliardordre på undervandsbåde, inden kontrakten blev sløjfet tidligere denne uge.

  Det siger den australske forsvarsminister, Peter Dutton, til Sky News.

  - Antydninger om, at den australske regering ikke har givet udtryk for bekymringerne, er helt ærligt i strid med, hvad der er sagt offentligt over en længere periode, siger Dutton om ordren, der blev underskrevet i 2016.

  Udtalelsen kommer, efter Frankrig fredag tog det helt usædvanlige skridt at hjemkalde sine ambassadører i USA og Australien i protest mod en ny forsvarsalliance mellem USA, Storbritannien og Australien.

  Aftalen skaber utilfredshed fra fransk side, fordi USA overtager milliardordren på ubåde fra franskmændene.

 50. Søndagen byder på sol til de fleste

  Efter en grå og kedelig lørdag byder søndagen på noget mere glæde, hvis man da er til sol.

  Søndagen byder nemlig på tørt vejr og i løbet af dagen sol til de fleste, skriver Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

  Instituttet har dog svært ved at sige, hvor man specifikt kan regne med solen, så det er om selv at holde øje.

  Temperaturen sniger sig i dagens løb op på mellem 12 og 16 grader.

  Skal du på havet eller på cyklen er der ligesom i går stedvis op til frisk vind fra øst, på Bornholm op til hård vind fra nordøst.

 51. Demonstration foran den amerikanske kongres blev mindre end ventet

  Et skilt tårner op i demonstrationen. "Skyldig i at elske Amerika", står der på skiltet. Demonstrationen skulle blandt andet markere støtte til de, der blev fængslet efter stormløbet mod Kongressen i januar. (Foto: JONATHAN ERNST © Ritzau Scanpix)

  Politi og soldater fra Nationalgarden har stået klar i stort antal lørdag ved USA's kongresbygning i Washington D.C.

  Her havde Trump-tilhængere bebudet nye protester efter det voldsomme angreb, der fandt sted mod Kongressen 6. januar.

  Ifølge nyhedsbureauet Reuters dukkede mellem 100 og 200 demonstranter op med bannere og flag for at demonstrere for de personer, der stormede kongresbygningen for at bremse påstået valgsvindel, der skulle være skyld i, at republikaneren Donald Trump måtte afgive præsidentposten til den nuværende præsident, demokraten Joe Biden.

  Arrangørerne havde forventet 700 deltagere.

  Et stykke derfra blev der samtidig holdt en mod-demonstration.

  • Nogle hundrede demonstranter var ifølge Reuters mødt op for at demonstrere i den amerikanske hovedstad for at støtte de personer, der stormede kongresbygningen den 6. januar i år. (Foto: Michael Reynolds © Ritzau Scanpix)
  • Demonstranter klapper under demonstrationen. (Foto: GAMAL DIAB © Ritzau Scanpix)
  • Sikkerhedsopbuddet var stort for at sikre, at begge demonstrationer ikke udvikler sig problematisk. (Foto: Michael Reynolds © Ritzau Scanpix)
  • En demonstrant føres væk af politiet efter et skænderi med en moddemonstrant. (Foto: Michael Reynolds © Ritzau Scanpix)
  • En demonstrant (venstre) og en moddemonstrant (højre) håber af hinanden tæt ved demonstrationen på Capitol Hill i Washington D.C. (Foto: Michael Reynolds © Ritzau Scanpix)
  1 / 5

Mere fra dr.dk