Seneste nyt
1. sep kl. 09:50

Efter protester mod havneudvidelse: Nu skal alternative forslag undersøges

I et halvt år er planerne om en 100 hektar stor udvidelse af havnen i Aarhus blevet mødt med massive protester fra borgere og virksomheder.

Nu vil kommunen komme kritikerne i møde ved at undersøge nogle af de alternative forslag, der har været nævnt i debatten.

For eksempel om man i stedet kan samarbejde med havnen i Grenaa, lave et tørlager ved motorvejen eller bare rykke lidt mere sammen på den nuværende havn for at skaffe plads til virksomhederne.

- Det ville være ærgerligt at stå i en situation, hvor der er nogen, der synes, at der er ting, som ikke er blevet undersøgt, siger borgmester Jakob Bundsgaard (S).

Politikerne i Aarhus' byråd skal efter planen træffe beslutning om havneudvidelsen inden årets udgang.

Seneste nyt

 1. 43 min. siden

  Sverige når samme konklusion som Danmark: Gaslækage skyldes bevidst handling

  På et pressemøde fortæller Sveriges statsminister, Magdalena Andersson, at gaslækagen i Østersøen skyldes en bevidst handling på Nord Stream 1- og 2-gasrørledningerne.

  Hun siger også, at de svenske myndigheder har været i dialog med de danske, samt de norske, finske, tyske og amerikanske myndigheder.

  - Der er ikke tale om et angreb på svensk eller dansk territorium. Men når det er sagt, så tager regeringen det meget alvorligt, siger Magdalena Andersson.

  Sveriges udenrigsminister, Ann Linde, som også er til stede på pressemødet, siger, at den svenske regering ikke kommer til at spekulere i hverken motiver eller aktør bag sabotagen i dag. Men hun understreger, at der er tale om sabotage.

  Ann Linde fortæller, at hun har delt informationer med sin danske kollega, Jeppe Kofod (S), samt Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg.

  - Vi er enige om at dele information på alle niveauer om dette, siger Ann Linde.

 2. 34 min. siden

  Nyborg Slot: Kulturministeren vil genoplive dødt millionbyggeri

  Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) forsøger nu personligt at få et kuldsejlet byggeri til mere end 300 millioner kroner ved Nyborg Slot tilbage på sporet.

  Slotsprojektet har ligget helt stille i snart to år på grund af en klagesag.

  I mellemtiden er finansieringen begyndt at smuldre, men nu vil ministeren have sat skub i tingene.

  - For mig er det vigtigt, at vi igen begynder at se fremdrift i projektet, siger Ane Halsboe-Jørgensen, som ikke tidligere har blandet sig direkte i forhandlingerne om fremtiden for det fynske slotsrojekt.

  I eftermiddag havde hun inviteret de økonomiske parter til møde i Kulturministeriet.

  Her mødte Nyborg Kommune op, mens A.P. Møller Fonden og Realdania, som begge var med i projektet fra begyndelsen, valgte at blive væk.

  Realdania oplyser, at de savner en "konkret og realistisk plan " for projektets gennemførelse.

  - Jeg ville gerne have drøftet situationen med fondene, men jeg synes trods alt, vi havde et godt møde. Jeg vil i hvert fald gøre mit til, at vi kommer videre nu, siger kulturministeren.

 3. 53 min. siden

  Danmarks U21-talenter misser fodbold-EM efter straffegyser

  Det var meget tæt på for de unge U21-fodboldherrer i aftenens EM-playoff mod Kroatien, men i sidste ende var det de danske drenge, som måtte se sig slået 5-4 efter straffesparkskonkurrence.

  Godt nok vandt Danmark 2-1 tirsdag aften, men da Kroatien vandt 2-1 i det omvendte opgør, skulle der forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence til for at finde en vinder.

  I straffesparkskonkurrencen var det kroaterne, der sparkede flest bolde i netmaskerne, og de kunne til sidst lade jublen bryde løs efter en sejr på 5-4 efter straffespark.

  Dermed misser Danmark U-21 EM i fodbold, som spilles i Georgien og Rumænien i 2023.

 4. I dag kl. 20:44

  Ingen øget militær trussel mod Danmark, vurderer Forsvarets Efterretningstjeneste efter gaslækager

  Selvom myndighederne mener, at der ligger en bevidst handling bag gaslækagerne i Østersøen, så er der ikke en øget trussel mod Danmark.

  - Jeg vil gerne understrege, at Forsvarets Efterretningstjeneste ikke vurderer, at der er en øget militær trussel mod Danmark, siger forsvarsminister Morten Bødskov (S).

  Men forsvaret øger tilstedeværelsen i farvandet omkring Bornholm, hvor gaslækagerne er sket i rørledningerne Nord Stream 1 og 2.

  Morten Bødskov fortæller, at der er sendt et patruljeskib til området, ligesom man i dag også har sendt fregatten Absalon til farvandet. Samtidig er der også et miljøskib på vej.

  Forsvarsminister Morten Bødskov mødes i morgen med Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, om sagen.

 5. I dag kl. 20:16

  Bevidste handlinger ligger bag gaslækager, siger Mette Frederiksen

  Forsvarsminister Morten Bødskov, statsminister Mette Frederiksen, klimaminister Dan Jørgensen og udenrigsminister Jeppe Kofod holder pressemøde om situationen ved Nord Stream 1 og 2. (Foto: Emil Helms)

  Gaslækagerne i rørledningerne Nord Stream 1 og 2 i Østersøen skyldes efter myndighedernes vurdering ikke et uheld. Der ligger bevidste handlinger bag.

  Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde her til aften.

  Hun tilføjer, at regeringen ser med stor alvor på sagen.

  Klimaminister Dan Jørgensen (S) uddyber på pressemødet, at lækagerne må være sket ved sprængning.

  - Karakteren af lækagerne indikerer, at der er tale om så store huller, at det ikke kan være sket ved et uheld, siger han.

  Han henviser til, at rystelserne af eksperter kaldes for eksplosionslignende.

 6. I dag kl. 19:31

  Det danske geologiske institut Geus bekræfter rystelser i Østersøen

  Geus, der laver nationale geologiske undersøgelser i Danmark, har også registreret to rystelser i Østersøen, der passer med tidspunkter for gaslækagerne nær Bornholm.

  Tidspunkterne for rystelserne er de samme som også svenske seismologer har målt - nemlig natten til mandag klokken 02.03 og mandag klokken 19.03.

  - Signalerne fra rystelserne ligner ikke jordskælv. Signalerne er i stedet sammenlignelige med de signaler, der ses ved sprængninger, skriver Geus på deres hjemmeside.

  De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) har ansvaret for overvågning og registrering af jordskælv og anden seismisk aktivitet i Danmark, Grønland og på Færøerne.

 7. I dag kl. 19:30

  Statsministeriet holder doorstep om gaslækager klokken 20

  Statsministeriet har for kort tid siden udsendt en indkaldelse til et såkaldt doorstep, om situationen ved de to gasledninger i Østersøen, Nord Stream 1 og 2.

  Doorsteppet finder sted klokken 20 og kan ses på DRTV.

  Der er konstateret lækager flere steder ved de to gasledninger i nærheden af Bornholm. Lækagerne har ikke nogen direkte betydning for den danske gasforsyning.

 8. I dag kl. 19:13

  Zelenskyj-rådgiver: Gaslækage er et terrorangreb planlagt af Rusland

  Spørger man den ukrainske præsidentrådgiver, Mykhailo Podolyak, er der ingen tvivl.

  Rusland er ansvarlig for lækagerne på Nord Stream-gasledningerne i dansk farvand.

  - Gaslækagen på NS-1 er intet andet end et terrorangreb planlagt af Rusland og et angreb på EU, skriver han.

  Lige nu bliver det undersøgt, hvad der er op og ned i lækagesagen.

  Statsminister Mette Frederiksen (S) vil ikke afvise, at lækagen skyldes sabotage.

 9. I dag kl. 19:12

  Politi fjerner børn og teenagere fra jødisk sekts junglebosættelse i Mexico

  Efter operationen har der været protester i Mexico fra nogle af de sektmedlemmer, som hverken er blevet fjernet eller anholdt. (Foto: JOSE TORRES © Ritzau Scanpix)

  En gruppe børn og teenagere er blevet fjernet fra en jødisk sekts bosættelse i den mexicanske jungle i Chiapas, mens medlemmer af sekten er blevet anholdt af politiet. Det skriver BBC.

  De fjernede børn og teenagere bliver nu fløjet til Israel, hvor de har slægtninge. De blev fjernet fra den såkaldte Lev Tahor-gruppe, som er kendt for sin ekstreme religiøse praksis.

  Gruppen går ind for børneægteskaber, straffer interne afvigere hårdt samt kræver, at kvinder og piger ned til tre år er totalt tildækkede. Det sidste har givet gruppen tilnavnet Jødisk Taliban.

  Lev Tahor-gruppen har været bosat flere steder rundt i verden, blandt andet USA, Canada, Guatemala og Mexico. Den har gentagne gange været undersøgt af de forskellige myndigheder for børnemishandling og trafficking af børn og teenagere til ægteskaber med ældre mænd.

  Operationen er kulminationen på et samarbejde mellem det mexicanske politi og en gruppe frivillige israelere, heriblandt tidligere agenter fra den israelske efterretningstjeneste, Mossad.

 10. I dag kl. 18:17

  To britiske byer slås om at blive vært for næste års Eurovision

  Det Internationale Melodi Grand Prix, også kendt som Eurovision, skal ifølge BBC enten afholdes i Liverpool eller Glasgow næste år.

  Selvom Ukraine vandt i år, har European Broadcasting Union, som står bag begivenheden, besluttet, at musikkonkurrencen af sikkerhedshensyn i 2023 ikke afholdes i det krigsramte land, men derimod i Storbritannien, som endte på andenpladsen i år.

  BBC har nu frasorteret Birmingham, Leeds, Newcastle, Sheffield og Manchester, som også var med i opløbet om at få værtskabet.

  Valget mellem de to tilbageværende byer, Liverpool og Glasgow, vil blive foretaget i løbet af de kommende uger. Ingen af de to byer har tidligere været vært for Det Internationale Melodi Grand Prix, selvom briterne tidligere har afholdt begivenheden otte gange.

 11. I dag kl. 17:24

  Nets sætter NemID og MitID til salg

  Det nordiske selskab Nets vil sælge MitID og NemID, oplyser selskabet på hjemmesiden.

  Årsagen er, at Nets fremover vil fokusere på betalingsløsninger og ikke på elektroniske log-on-systemer som NemID og MitID.

  Der er ikke fundet en køber endnu, og salget forventes først at blive en realitet, når NemID er udfaset, og MitID er implementeret.

  Det oplyser landechef i Nets Danmark Torsten Hagen Jørgensen i en pressemeddelelse.

  Han oplyser også, at det italienske selskab Nexi Group, som Nets er en del af, kun vil sælge til en køber, som kan leve op til de krav, den danske stat stiller omkring kvalitet og sikkerhed.

 12. I dag kl. 17:21

  Vingegaard gør udramatisk comeback efter to måneders pause

  Cykelstjernen Jonas Vingegaard gjorde comeback på landevejene med en 17.-plads i CRO Race, tidligere kaldt Kroatien Rundt, som er Vingegaards første professionelle løb efter to måneders pause.

  På en regnfuld første etape af CRO Race kunne Vingegaard se italienske Jonathan Milan (Bahrain Victorious) snuppe sejren på tirsdagens 223 kilometer lange etape.

  25-årige Vingegaard har ikke deltaget i et professionelt cykelløb siden den sidste Tour-etape til Paris i slutningen af juli.

  Der resterer fem etaper af CRO Race.

 13. I dag kl. 16:37

  Partiledere har været til orientering i Statsministeriet om gaslækager

  Her til eftermiddag har partilederne for Folketingets partier været til orientering i Statsministeriet om gaslækagerne ved Bornholm.

  Partilederne kom ud fra mødet for få minutter siden, dog uden at sige meget om, hvad de havde fået at vide på mødet. Men på mødet blev de orienteret om, hvad myndighederne indtil videre har af oplysninger om lækagerne.

  Statsminister Mette Frederiksen (S) har tidligere i dag sagt, at det er svært at forestille sig, at tre gaslækager tilfældigt skulle være sket i samme område nogenlunde samtidig.

  Men om myndighederne lige nu har konkrete mistanker om, hvem der har gjort det, var ikke til at få svar på fra partilederne.

  - Jeg tror, vi alle sammen har idéer om, hvem der kan stå bag, men der er intet, der er bekræftet, og jeg synes, vi skal vente, til myndighederne melder ud om det, lød det fra SF-formand Pia Olsen Dyhr efter mødet.

 14. I dag kl. 16:27

  Ny tiårsplan: Psykiatrien skal løftes med 500 millioner om året

  Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om en tiårsplan for psykiatrien.

  - Behandlingen har i årevis haltet bagefter på trods af, at både patienter, pårørende og medarbejdere har råbt op, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

  - Det kommer til at tage tid at rette op på, og det kræver en vedholdende indsats over de kommende ti år.

  Aftalepartierne er enige om at løfte psykiatrien med knap 500 millioner kroner om året i de kommende ti år.

  Pengene skal blandt andet gå til at nedsætte de lange ventetider i psykiatrien.

  Indsatsen for børn og unge med psykiske lidelser skal styrkes, og derfor skal der oprettes et kommunalt tilbud, som er lettere tilgængeligt.

 15. I dag kl. 16:04

  Eksplosioner ramte området ved gaslækager i går, siger svensk seismolog

  Målestationer i både Danmark og Sverige registrerede i går kraftige eksplosioner under vandet i samme område som gaslækagerne fra Nord Stream 1 og 2.

  Det siger en seismolog til den svenske tv-station SVT.

  - Der er ingen tvivl om, at det er sprængninger, siger Björn Lund, der er lektor i seismologi og leder af den svenske nationale seismiske sammenslutning SNSN.

  Den første eksplosion blev registreret klokken 02.03 natten til mandag, og den anden omkring klokken 19.04 mandag aften, skriver Ritzau.

  Björn Lund siger til tv-stationen, at det område, hvor rystelserne er registreret, ikke normalt bruges af militæret til øvelser.

  - Vi plejer at få information om sprængninger, der sker under vandet, men det sker, at vi ikke får det. I dette tilfælde har vi ikke fået nogen information, siger han.

  DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra GEUS – De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland, men det har endnu ikke været muligt.

 16. I dag kl. 15:56

  'Holy Spider' er det danske bud på en Oscar næste år

  'Holy Spider' vandt en pris i Cannes tidligere på året. Zar Amir Ebrahimi fik prisen for bedste kvindelige skuespiller. (Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW)

  Den danske film 'Holy Spider' skal kæmpe om at blive nomineret til en Oscar næste år i kategorien Bedste Internationale Film.

  Det har den danske oscarkomité bestemt.

  'Holy Spider' er instrueret af Ali Abbasis. Filmen er baseret på en virkelig historie om en seriemorder i Iran.

  I filmen efterforsker en kvindelig journalist mordene på en række prostituerede begået af den såkaldte Edderkoppemorder, som mener, at han renser gaderne for syndere.

  Selvom dialogen i filmen er persisk, og den foregår i Iran, så er det i "høj grad en dansk film", siger Claus Ladegaard, der er direktør for Filminstituttet og formand for oscarkomitéen.

  - Filmen har en klar instruktørstemme, der med rod i en dansk branche trækker på sin iranske baggrund og leverer en skarp kritik af et lukket land – en kritik, som kun er blevet mere sørgeligt aktuel de senere uger, siger han.

 17. I dag kl. 14:57

  Video fra Forsvaret viser gaslækager i Østersøen

  Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm. (Foto: Forsvaret)

  Forsvaret har nu offentliggjort videoptagelser fra Østersøen, der viser, hvordan de tre gaslækager på gasledningerne Nord Stream 1 og 2 har skabt stor uro på havoverfladen.

  Det viser billedmateriale af gaslækagerne, som Forsvaret har lagt på sin hjemmeside.

  Her kan man se, hvordan den største af lækagerne danner uro på overfladen på godt en kilometer i diameter. Den mindste laver en cirkel på cirka 200 meter, oplyser Forsvaret.

  Efter de tre gaslækager på Nord Stream-gasledningerne er opstået i Østersøen, er der oprettet forbudszoner omkring lækagerne af hensyn til sikkerheden for skibs- og flytrafik, lyder det fra Forsvaret.

 18. I dag kl. 14:48

  Gaslækagerne er sabotage, siger Polens premierminister

  Polen er ikke i tvivl om, hvad der er årsag til gaslækagerne i rørledningerne ved Bornholm.

  - I dag står vi over for en sabotage. Vi kender ikke alle detaljerne, men vi ser klart og tydeligt, at det var en sabotagehandling, siger den polske premierminister, Mateusz Morawiecki, ifølge Reuters.

  Dermed går Polen et skridt videre end statsminister Mette Frederiksen (S), som tidligere i dag sagde, at man "ikke kan udelukke sabotage", og at det "er svært at tro, at det er tilfældigt" - dog uden at slå fast, at gaslækagerne i Nord Stream 1 og 2 var sabotage.

  Gasrørledningerne er bygget for at kunne bringe russisk gas til Europa, men ingen af dem var i drift.

 19. I dag kl. 13:56

  Bornholms Politi: Ingen sundhedsmæssig risiko på Bornholm efter gaslækager

  Myndighederne vurderer, at der ikke er nogen sundhedsmæssig risiko for borgerneBornholm og Ertholmene som følge af gaslækagerne på Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

  Sådan lyder beskeden fra Bornholms Politi i en pressemeddelelse.

  Myndighederne følger situationen løbende, lyder det fra politiet. I den forbindelse har Beredskabsstyrelsen på østkysten af Bornholm opstillet udstyr, der måler koncentrationen af gas i luften.

  Borgerne anmodes om at følge myndighedernes anvisninger og i øvrigt orientere sig om situationen ved hjælp af medierne.

 20. I dag kl. 13:40

  Fund af massegrav i Afghanistan

  I provinsen Kandahar i det sydlige Afghanistan har man for få dage siden fundet en massegrav med 12 lig. Det skriver den norske nyhedstjeneste, NTB.

  Massegraven blev fundet under udgravningen til en brønd, fortæller Noor Ahmad Saeed, som er leder af Informations- og Kulturafdelingen i Kandahar.

 21. I dag kl. 13:32

  Statens krisestab er samlet for at drøfte gaslækager i Østersøen

  Politiet og flere andre relevante myndigheder er samlet i den nationale operative stab (NOST) for at drøfte håndteringen af de tre gaslækager på gasledningerne Nord Stream 1 og 2 i Østersøen.

  Det oplyser Rigspolitiet til DR.

  Ifølge DR's forsvarsanalytiker Mads Korsager er der med andre ord tale om "en større krise eller alvorlig hændelse."

  - Det siger noget om, at hændelsen er af en størrelse, så der er brug for at koordinere indsatsen fra centralt hold. Der er mange myndigheder, der hver især har en opgave, når sådan noget sker, og der kan NOST'en have det store overblik.

  Den nationale operative stab (NOST) træder sammen, når der opstår større kriser og hændelser i Danmark. Staben skal i den slags situationer sikre det tværgående samarbejde og mellem landets myndighedern.

 22. I dag kl. 13:29

  Forsvarsministeren: Forsvaret sender fregat og havmiljøskib til Bornholm efter gasudslip

  I forbindelse med de tre gasudslip på gasledninger i farvandet omkring Bornholm har Forsvaret siden i går haft et patruljeskib i området.

  Desuden skal både et havmiljøskib og en fregat sendes til området, oplyser forsvarsminister Morten Bødskov (S).

  - Det vigtigste lige nu er at få overblik over situationen og sikre, at den maritime sikkerhed og fremfærd kan foregå så godt og trygt som overhovedet muligt, siger han.

  Desuden er der et helikopterberedskab i forhøjet beredskab i området, og Beredskabsstyrelsen er på Bornholm med måleudstyr til den her slags situationer, siger han.

  - Det er vigtigt at understrege, at der ikke er gaspartikler i luften, og der er ingen fare for indbyggerne på Bornholm, siger Morten Bødskov.

  Da Danmark fik besked om lækagerne har der desuden været F16-fly på vingerne for at konstatere, at der var et udslip, oplyser han.

 23. I dag kl. 13:22

  Den russiske ambassade ønsker svar fra Danmark om gaslæk i Østersøen

  Statsminister Mette Frederiksen sagde, at det ikke kan afvises, at de tre læk på gasledningerne skyldes sabotage.

  - Det er for tidligt at konkludere endnu, men det er en ekstraordinær situation, og der er tale om tre læk, og derfor er det svært at forestille sig, at det skulle være tilfældigt, lyder det fra statsministeren.

  Men fra den russiske ambassade lyder meldingen, at man på nuværende tidspunkt ikke vil indgå i spekulationer.

  Ambassaden skriver således til DR:

  - Vi har anmodet de danske myndigheder om oplysninger gældende situationen. Vi anser det for unødvendigt at spekulere i årsagerne, før officielle data bliver oplyst.

 24. I dag kl. 13:10

  Byretten: 47-årig journalist begik seksuelle overgreb mod børn over flere år

  En 47-årig mand begik seksuelle overgreb på mindreårige børn og var i besiddelse af et stort antal filer med børnepornografisk materiale.

  Det har Retten i Roskilde netop afgjort i en stor sag om seksuelle overgreb mod børn.

  Byretten har ment, at manden er skyldig nogenlunde i overenstemmelse med anklageskriftet. De mest alvorlige anklager handler om voldtægt, og dem er han blevet kendt skyldig i.

  Manden har været ansat som journalist på Ekstra Bladet. Der er ikke noget, der tyder på, at manden har udnyttet sit arbejde i forhold til de krænkelser, han er tiltalt for.

  Sagen behandles som en nævningesag. Det betyder blandt andet, at straffen først udmåles på et senere tidspunkt. Det bliver ikke i dag.

 25. I dag kl. 13:03

  Lars Søndergaard udtager landsholdstrup til testkamp mod Australien

  Efter Danmarks fodboldlandshold for kvinder buldrede gennem VM-kvalifikationen med ni sejre i samme antal kampe, er forberedelserne mod netop VM-slutrunden i 2023 så småt begyndt for landsholdet.

  Første skridt på vejen mod VM i 2023 er en testkamp mod Australien, som spilles på hjemmebane i Viborg den 11. oktober.

  Landstræneren må se bort fra korsbåndsskadede Nadia Nadim, mens Sofie Junge Pedersen er tilbage i truppen efter en mindre skadespause.

  - Vi står et godt sted, men allerede nu begynder arbejdet frem mod at kunne byde verdens bedste landshold op til dans til slutrunden næste år.

  - Australien er en stærk modstander, som bliver en god første VM-test for os, udtaler Lars Søndergaard tli DBU's hjemmeside.

  Kampen mod Australien spilles 11. oktober klokken 18.00 og kan ses på DR.

 26. I dag kl. 12:45

  Mette Frederiksen om gaslæk: Vi tager situationen 'meget alvorligt'

  Statsminister Mette Frederiksen (S) siger, at myndighederne og regeringen tager de tre lækager på gasledningerne Nord Stream 1 og 2 "meget alvorligt", og at det er svært at forestille sig, at det er et tilfælde.

  Det siger hun til flere medier på et kort pressemøde under et besøg i Polen, hvor hun deltager i åbningen af gasledningen Baltic Pipe.

  - Det er usædvanligt, og jeg vil gerne sige, at vi fra regeringens og myndighedernes side tager det meget alvorligt, siger Mette Frederiksen.

  Ifølge Mette Frederiksen kan man ikke udelukke, at der er tale om sabotage, men hun understreger, at det er "for tidligt at konkludere endnu."

 27. I dag kl. 12:16

  Ny og opdateret vaccine mod coronavirus er klar til danskere

  Hvis du er en af dem, der skal have endnu et stik mod corona, kan det snart blive med en ny og opdateret vaccine.

  Sundhedsstyrelsen oplyser, at Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har godkendt endnu en ny og opdateret version af vaccinerne.

  Vaccinen er tilpasset de varianter af virus, der er i omløb. I denne sæson er det omikron-varianter, der dominerer.

  Allerede fra midten af oktober vil det være den, man bliver tilbudt, når man skal have armen frem.

 28. I dag kl. 11:47

  Rusland kan ikke udelukke, at Nord Stream-lækagerne skyldes sabotage

  I en tidligere udgave stod der, at talsmanden hed Petrov til efternavn. Det er nu rettet til det rigtige navn, Peskov.

  Præsident Putins talsmand, Dmitrij Peskov, siger, at Rusland ikke vil udelukke, at det er sabotage, der er skyld i de tre læk på Nord Stream-gasledningerne.

  Det siger han ifølge Reuters.

  Han siger samtidig, at situationen er "bekymrende og uden fortilfælde" og at den kræver en øjeblikkelig undersøgelse.

  Du kan læse mere her.

 29. I dag kl. 11:42

  Flere ældre skal nyde godt af færre forskellige besøg fra hjemmeplejen

  Ældre skal møde færre forskellige ansigter i hjemmeplejen.

  Det mener et stigende antal kommuner, der derfor har ladet sig inspirere af den hollandske Buurtzorg-model, der kort fortalt går ud på, at små selvstændige grupper med faste medarbejdere skal tage sig af de gamle og plejekrævende.

  Den seneste kommune, der vil tage modellen til sig, er Lemvig.

  - Fordelene er jo helt indlysende for de ældre, for der er jo større genkendelighed for dem, siger formanden for Lemvig Kommunes social- og sundhedsudvalg, Gunnar Lisby Kjær (V).

  Ikast-Brande Kommune var den første til at afprøve modellen herhjemme, og en række kommuner er siden fulgt efter.

  Det gælder Rudersdal, Haderslev, Faxe, Ringsted, Hedensted og Københavns kommuner. Syddjurs Kommune arbejder også med selvstyrende borgerteams.

 30. I dag kl. 11:13

  Selskab bag Nord Stream: Der er sket skader uden fortilfælde

  Gasrørledningerne Nord Stream 1 og Nord Stream 2 er ramt af "skader uden fortilfælde", oplyser firmaet bag offshore-rørledningerne, Nord Stream AG, til nyhedsbureauet Reuters.

  - Ødelæggelserne, der skete samtidigt på samme dag på tre strenge af gasrørledningerne i Nord Stream-systemet, er uden fortilfælde, lyder det i en udtalelse fra firmaet.

  Firmaet oplyser også, at det på nuværende tidspunkt er umuligt at estimere, hvornår skaderne er udbedret, så rørledningerne igen er i stand til at transportere naturgas fra Rusland til Europa.

  Rørledningerne er ramt af i alt tre lækager - én 24 kilometer sydøst for Bornholm og to nordøst for øen, fortæller Kristoffer Böttzauw, direktør i Energistyrelsen.

  Ingen af de to gasledninger var i drift, men indeholder gas.

  Du kan læse mere her.

 31. I dag kl. 11:08

  Efter gaslækager: Forsvaret sender fregat til området

  Forsvaret har sendt fregatten Absalon afsted til området omkring Bornholm, hvor der har været flere gaslækager. Det erfarer DR Nyheder,

  Fregatten skal blandt andet overvåge området samt advare civil skibstrafik om, at de skal holde sig på afstand.

  DR har forsøgt at få kommentar fra Rigspolitiet, men det har ikke været muligt endnu.

 32. I dag kl. 10:32

  Blå partier går med i psykiatriaftale trods stor utilfredshed

  De blå partier i Folketinget har sagt ja til at være med i en psykiatriaftale sammen med regeringen og de røde partier.

  Det skriver ordførere for Venstre, De Konservative, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne i en pressemeddelelse.

  Det er dog ikke med armene over hovedet og store smil. Tværtimod. Ifølge de blå partier fik de søndag aften tilsendt en færdig udgave af aftalen mellem regeringen og de andre partier i rød blok, som de så kunne vælge at tilslutte sig eller lade være.

  - Man har givet indtryk af, at man ville lave en bred og langsigtet aftale, men har kun forhandlet med sit eget parlamentariske grundlag. Dermed når regeringens magtfuldkommenhed endnu et lavpunkt, lyder det i pressemeddelelsen.

  De mener ikke, at aftalen kommer i mål med at "forme fremtidens psykiatri".

  - De blå partier er derfor enige om efter et valg, hvor der er en blå regering, at indkalde til brede politiske forhandlinger, hvor opgaven bliver at skabe en reel ti-års-plan for psykiatrien, hvor der også kommer mere fokus på, hvordan vi sikrer en højere målbar kvalitet i psykiatrien.

  Indholdet af selve aftalen er endnu ikke præsenteret.

 33. I dag kl. 10:22

  Anklage om bestikkelse i Forsvaret: Ansat modtog næsten tre millioner

  To tidligere ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er blevet tiltalt for at have modtaget bestikkelse. Det oplyser anklagemyndigheden tirsdag i en pressemeddelelse, skriver Ritzau.

  Bestikkelsen løb op i værdier for næsten tre millioner kroner for den enes vedkommende og 125.000 kroner for den anden.

  De anklages desuden for mandatsvig ved at have ladet det offentlige betale for ydelser og genstande, som var til privat brug.

  I sagen er desuden to selskaber og tre personer tiltalt for at have ydet bestikkelse, oplyser NSK, National Enhed for Særlig Kriminalitet.

 34. I dag kl. 10:07

  Beboere ved Studstrupværket bliver tilbudt genhusning

  Siden torsdag har en brand i en silo på Studstrupværket nord for Aarhus sendt røg ud over lokalområdet.

  Og nu bliver flere naboer tilbudt at komme på hotel - eller få kompensation for at blive indkvarteret hos venner eller familie.

  Det er forsikringsselskabet LB Forsikring, der tilbyder deres kunder genhusning.

  Det oplyser skadeschef i LB Forsikring Anne Mette Kirkegaard i en pressemeddelelse.

  - Mange er meget påvirkede af at have været udsat for den massive røgudvikling fra branden i flere døgn. For nogen er det på et niveau nu, hvor de ikke kan være i det længere. Derfor arbejder vi lige nu benhårdt på at få genhuset dem andre steder, så de kan komme væk fra røgen, siger Anne Mette Kirkegaard.

 35. I dag kl. 09:52

  Minister efter gaslækager: 'Vil løbende holde offentligheden orienteret'

  Efter tre lækager på gasledningerne Nord Stream 1 og 2, der går fra Rusland til Tyskland, har Energistyrelsen hævet beredskabsniveauet for el- og gassektoren i Danmark til næsthøjeste niveau.

  Det betyder, at sektorens selskaber skal være opmærksomme på sikkerheden omkring deres anlæg.

  - Myndigheder og regeringen følger situationen nøje, og vil løbende holde offentligheden orienteret, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

  Der er tale om to lækager på Nord Stream 1 og én lækage på Nord Stream 2. Alle lækager er sket i områder omkring Bornholm.

 36. I dag kl. 09:40

  Florida forbereder sig på orkanen Ian - guvernør frygter 'kæmpe katastrofe'

  Et satellitbillede viser orkanen Ian på vej mod det vestlige Cuba i det Caribiske Hav. (Foto: handout © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske stat Florida forbereder sig på en voldsom orkan.

  Sådan lyder det fra guvernør Ron DeSantis, der ifølge BBC frygter "omfattende skader i hele staten" som følge af orkanen, der er blevet døbt Ian, og som har kurs mod staten.

  Det nationale orkancenter (NHC) forventer, orkanen vil gå i land over det vestlige Cuba snart, hvorefter den på et tidspunkt i løbet af dagen i morgen vil ramme Floridas vestkyst.

  Ian har netop udviklet sig til en kategori 3-orkan, rapporterer Reuters.

 37. I dag kl. 08:54

  Energistyrelsen vil hæve beredskab efter flere gaslæk

  Både Nord Stream 1 og Nord Stream 2-gasrørledningerne, der er bygget til at fragte naturgas fra Rusland til Tyskland gennem Østersøen, er ramt af lækager.

  Derfor har Energistyrelsen nu bedt Energinet, det statslige selskab, som ejer og driver dansk energiinfrastruktur, om at hæve beredskabsniveauet for el- og gassektoren i Danmark.

  Det oplyser Klima-, energi- og forsyningsministeriet til Ritzau.

  Beredskabsniveauet er hævet til orange, hvilket er det næsthøjeste niveau. Det betyder, at sektorens selskaber skal være opmærksomme på sikkerheden omkring deres anlæg.

  Ministeriet bekræfter samtidig, at der samlet er konstateret tre lækager gasledningerne Nord Stream 1 og Nord Stream 2. Der er tale om to lækager på Nord Stream 1 og én lækage på Nord Stream 2.

  Læs mere om lækagerne her.

 38. I dag kl. 08:38

  Nye gaslækager: Nord Stream 1-gasledning er lækket to steder

  Nord Stream 1-gasledning er lækket to steder. Begge læk er sket nordøst for Bornholm - det ene i dansk område og det andet i et svensk.

  Det oplyser den svenske søfartsstyrelse, Sjöfartsverket, til Reuters.

  I går blev der meldt om læk på Nord Stream 2-gasledningen, også tæt på Bornholm ud for Dueodde.

  Nord Stream er to parallelle naturgasledninger på mere end 1.000 kilometer, der går fra Rusland til Tyskland gennem fem landes territorialfarvand, nemlig russisk, finsk, svensk, dansk og tysk.

 39. I dag kl. 08:14

  Dansk astrofysiker jubler sammen med NASA: 'Fantastisk', at det lykkedes

  11 millioner kilometer væk fra Jorden blev en asteroide i nat ramt af et rumfartøj.

  Det er første gang nogensinde, at NASA har testet teknologi, der på sigt skal kunne beskytte os mod objekter med kurs mod jorden - eksempelvis asteroider.

  Astrofysikeren Michael Linden-Vørnle, som også er chefkonsulent ved DTU Space, fulgte med i nat, og han kalder det for "fantastisk", at det lykkedes.

  - Det er ikke spørgsmålet om "hvis", men spørgsmålet om "hvornår", en større asteroide kan være på kollisionskurs med Jorden, og så skal vi være klar, siger han.

  Men ingen grund til panik, for astrofysikeren forsikrer, at der ikke er nogen asteroider med kurs mod Jorden i kikkerten på nuværende tidspunkt.

  Han fortæller dog, at det forventes, at der er omkring 25.000 asteroider som den, der blev ramt i nat, og lige nu kender man kun til cirka 39 procent af dem - og det skal der laves om på.

  - Vi skal blive bedre til at opdage og have styr på asteroider og kometer. Hvis vi først kigger ud af vinduet og ser dem på himlen, så er det for sent. De skal fanges hurtigst muligt.

 40. I dag kl. 08:06

  Statsbegravelse af Shinzo Abe udløser protester i Tokyo

  • Demonstranter holder et banner med påskriften "Imod statsbegravelse" under en demonstration mod statsbegravelsen af den tidligere premierminister Shinzo Abe i Tokyo. (Foto: Kimimasa Mayama © Ritzau Scanpix)
  • De fremmødte demonstranter mener, at de økonomiske midler, som er blevet brugt på den stort anlagte begravelse, kunne være blevet brugt bedre. (Foto: Issei kato © Ritzau Scanpix)
  • Politi holder vagt ved begravelsesceremonien, der finder sted i Nippon Budokan, et stort stadion i Tokyo, hvor mange internationale statsledere og andre udenlandske gæster deltager. (Foto: Issei kato © Ritzau Scanpix)
  • Sørgende lægger blomster foran et alter med et billede af Shinzo Abe. Han blev skudt og dræbt, mens han førte kampagne for sit parti 8. juli. i år (Foto: Issei kato © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  Japans tidligere premierminister Shinzo Abe, der blev skudt og dræbt, mens han førte kampagne for sit parti tilbage i juli, bliver i dag stedt til hvile.

  Det sker ved en stort opslået statsbegravelse i Japans hovedstad, Tokyo.

  Mens mange sørgende japanere er mødt op for at vise Abe den sidste respekt, er andre imidlertid mødt op for at udtrykke deres utilfredshed.

  Statsbegravelsen, som der ikke er tradition for at holde i Japan, koster den japanske stat alt for mange penge, der kunne være blevet brugt bedre, lyder det fra demonstranterne.

 41. I dag kl. 08:04

  Basketball-spillere fra Mali i håndgemæng efter VM-nederlag

  Malis Salimatou Kourouma (tv) ses i et tv-klip slå en holdkammerat efter et nederlag ved VM i Australien. (arkivfoto) (Foto: BRENDON THORNE © Ritzau Scanpix)

  Det er aldrig fedt at tabe, men et nederlag til Serbien ved VM i Basketball i Australien var lidt mere, end hvad to spillere fra Mali kunne tage.

  Da spillerne gik gennem mixedzone, hvor de skulle interviewes efter nederlaget på 68-81, endte Malis Salimatou Kourouma og en holdkammerat i håndgemæng, inden de andre malisiske spillere lagde sig i mellem.

  Det Internationale Basketforbund (FIBA) er tirsdag begyndt at undersøge hændelsen, og så snart det er overstået, vil eventuelle disciplinære sanktioner bliver besluttet.

 42. I dag kl. 06:51

  Tirsdag giver mere regn

  Vejret i dag bliver gråt i gråt. Foto: Birthe Elisabeth Albertsen.

  Igen i dag kan du regne dig selv som en af få heldige, hvis du spotter solen.

  De fleste steder vil den nemlig være gemt godt væk bag skyerne, der i en stor del af dagen vil give os regn.

  Det holder temperaturen nede, så vi i dag ligger på et niveau mellem 10 og 13 grader, dog lidt varmere på Bornholm.

  Vinden kommer i dag fortsat fra syd de fleste steder, men senere skifter den, så den kommer mest fra vest. Dog stadig med en let til frisk styrke. Sidst på dagen vil det holde tørt længst mod sydvest.

 43. I dag kl. 06:44

  Efter gaslækage: Trykket er faldet i Nord Stream 1

  I går blev der observeret en gaslækage sydøst for Bornholm på ruten, hvor den store gasledning Nord Stream 2 løber.

  Energistyrelsen bekræfter, at der var læk på gasledningen - og nu viser det sig, at begge ledninger i Nord Stream 1, som løber parallelt med Nord Stream 2, også er berørt.

  Det oplyser en operatør ifølge Ritzau.

  Meldingen kommer, efter man har observeret, at trykket også er faldet i gasrørledningen Nord Stream 1, som er den rørledning, der normalt transporterer gas fra Rusland til Tyskland.

  Tyske myndigheder oplyser til dpa, at de ikke ved, hvad der har forårsaget faldet i trykket.

 44. I dag kl. 06:03

  Kong Charles' nye monogram bliver taget i brug i dag

  (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  Buckingham Palace har afsløret Kong Charles' nye monogram, der fremover skal bruges på regeringsbygninger, statslige dokumenter og postkasser i Storbritannien.

  De første, der får lov til at bruge monogrammet, er postkontoret på Buckingham Palace, når der skal frankeres post fra i dag.

  Charles' monogram kommer til at være CIIIR, som står for Charles III Rex. Dronning Elizabeths monogram var EIIR, der står for Elizabeth II Regina.

  Bogstaverne C og R i Charles' monogram kommer til at være forbundet, og øverst på monogrammet vil der være en krone. Den skotske version af monogrammet kommer til at have en skotsk krone øverst.

  Også mønter og pengesedler vil blive ændret den kommende tid, så de prydes af Kong Charles' ansigt i stedet for Dronning Elizabeths.

 45. I dag kl. 05:42

  Storebæltsbroen fortsætter lukninger i denne uge

  Skal du en tur over Storebæltsbroen i ugens løb, skal du måske lige tjekke om broen er åben inden.

  På alle hverdage i denne uge vil broen nemlig været kortvarigt lukket for al biltrafik. Lukningerne forventes at vare omkring 30 minutter i tidsrummet mellem klokken 5.30 og 6.15 og så igen om aftenen mellem klokken 19.00 og 20.00.

  Det skriver Sund & Bælt på sin hjemmeside.

  Det skyldes, at der lægges ny asfalt i nødsporet og i højre spor i begge retninger på højbroen.

  Arbejdet foregår primært om aftenen og natten, hvor trafikken på broen også bliver påvirket.

  Blandt andet vil der være en hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen, og det vil ikke være tilladt at overhale på broen, mens arbejdet er i gang.

 46. I dag kl. 05:33

  Kamala Harris besøger den demilitariserede zone ved Nordkorea

  USA's vicepræsident, Kamala Harris, skal på torsdag besøge den demilitariserede zone - som kaldes DMZ - mellem Nordkorea og Sydkorea.

  Det bekræfter en amerikansk embedsmand, skriver Ritzau.

  DMZ er et fire kilometer bredt bælte mellem Nord- og Sydkorea - to kilometer på hver side af den formelle grænse.

  Den amerikanske embedsmand siger, at besøget understreger styrken af alliancen mellem Sydkorea og USA over for "enhver trussel, der måtte blive fremsat" af Nordkorea.

  Den sydkoreanske premierminister, Han Duck-soo, har også været ude at reagere på besøget fra den amerikanske vicepræsident.

  - Dit besøg til DMZ og Seoul kommer til at være meget symbolske demonstrationer af dit stærke engagement i sikkerhed og fred på den koreanske halvø, lyder det fra ham.

 47. I dag kl. 02:40

  Rumsonde smadrede ind i asteroide i test af forsvar af Jorden

  Det sidste billede rumsonden tog af asteroiden, før sammenstødet. (Photo by Jim WATSON / AFP) (Foto: Jim WATSON © Ritzau Scanpix)

  11 millioner kilometer fra Jorden har den amerikanske rumfartsorganisation Nasa haft held til at smadre en rumsonde ind i en asteroide.

  Kollisionen er kulminationen på mange års arbejde og en ti måneder lang mission i rummet.

  Rumsonden ramte ind i asteroiden klokken 01.16 dansk tid med 22.530 kilometer i timen.

  Missionen er en test af verdens første planetariske forsvarssystem.

  Blandt Nasas ansatte i kontrolcentret var der da også stor jubel og masser af highfives og knus, da rumsonden ramte sit mål. Det fremgår af en livestream fra stedet.

  Hensigten er at undersøge, om man på den måde kan skubbe til en asteroide, så dens bane bliver ændret en smule. Håbet er, at metoden kan bruges, hvis en asteroide har kurs mod jorden.

  Om forsøget lykkedes, og sondekollisionen fik asteroiden til at ændre bane, ved Nasa først om nogle uger.

  /ritzau/

 48. I går kl. 23:38

  23 personer kan være døde af Ebola i Uganda

  Uganda er ramt af et udbrud af ebolavirus, og det har efter alt at dømme kostet 23 mennesker livet. Det skriver Verdenssundhedsorganisationen WHO i en pressemeddelelse.

  5 af de 23 dødsfald er blandt personer, der var bekræftet smittet med ebola, mens resten sandsynligvis var smittet.

  Den 20. september erklærede ugandiske myndigheder, at der var et udbrud af ebola i landet, og siden er der fundet 18 bekræftede tilfælde og 18 sandsynlige tilfælde i tre forskellige regioner i det østafrikanske land.

  13 personer, der er bekræftet smittet med virusset, er indlagt på hospitalet.

  Ebolatilfældene er forårsaget af den type af ebolavirus, der kaldes Sudan.

 49. I går kl. 23:29

  Tusindvis af colombianere demonstrerer mod præsidentens nye skattereform

  • Fingeren siger vist det hele. (Foto: Ernesto Guzmán Jr © Ritzau Scanpix)
  • Utilfredsheden er til at spore blandt demonstranterne. (Foto: LUISA GONZALEZ © Ritzau Scanpix)
  • Flere tusinde mennesker er på gaden lige nu. (Foto: JOAQUIN SARMIENTO © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Flere tusinde demonstranter er lige nu på gaden i Bogota i Colombia for at vise deres utilfredshed med den skatte-og velfærdsreform, som præsident Gustavo Petro har fremlagt.

  Demonstrationerne finder sted kun 50 dage efter, han er trådt ind i embedet som landets leder, og reformen har skabt harme, da den blandt andet medfører højere skatter for alle dem, som tjener mere end 17.500 kroner om måneden.

  Det skriver Reuters.

  Med den nye reform vil Gustavo Petros sørge for, at staten tjener lidt over 43 milliarder kroner. Penge, der skal bruges til velfærd.

 50. I går kl. 22:55

  Italien vandt og knuste ungarernes drøm om gruppesejr

  Federico Dimarco scorede kampens andet mål. (Foto: Zsolt Szigetvary © Ritzau Scanpix)

  Det flød med følelser, da Ungarn mandag aften måtte se sig slået 2-0 af Italien i den afgørende kamp om førstepladsen i Nations Leagues gruppe 3.

  Italien sværmede om Ungarns felt i begyndelsen af kampen, og efter 28 minutter kom målet.

  Adam Nagy lagde bolden tilbage til Gulácsi, men afleveringen var for blød. Wilfried Gnonto overrumplede Gulácsi, og så dukkede Raspadori op, snuppede bolden og sendte den i mål.

  Anden halvleg fik en hæsblæsende indledning.

  Efter fem minutter opstod der paniske tilstande i den italienske defensiv, da ungarerne tre gange i én sekvens var tæt på at score. Gianluigi Donnarumma i målet reddede Italien.

  Få øjeblikke senere viste italienerne, at deres kvalitet foran målet bare er større end værternes.

  Bryan Cristante viste overblik og fandt Federico Dimarco ved bageste stolpe.

  Efter gruppesejr over Ungarn, Tyskland og England er Italien nu klar til Final 4-stævnet, som bliver afviklet næste sommer.

  /ritzau/

Mere fra dr.dk