Seneste nyt

Ekspertgruppe kommer med anbefalinger for sommerens festivaler i næste uge

 • Ekspertgruppe kommer med anbefalinger for sommerens festivaler i næste uge

  Arrangørerne af sommerens festivaler ved fortsat ikke, om arrangementerne kan blive til noget eller ikke.

  Men nu oplyser kulturminister Joy Mogensen (S), at anbefalingerne fra den nedsatte ekspertgruppe er klar i næste uge. Det skriver TV 2.

  Ministeren er optimistisk omkring afholdelsen af festivaler til sommer, men Roskilde og SmukFest bliver ikke, som vi kender dem, lyder det.

  - Jeg tror på, at det kommer til at være muligt at afholde en eller anden form for live udendørs koncerter også i en festivallignende setting. Men ikke ligesom vi kender det, siger Joy Mogensen.

  Seneste Nyt

 • USA affyrer varselsskud mod iranske skibe

  13 iranske både, udrustet med maskingevær, sejlede tæt på amerikanske militærskibe i går, mandag. De bevægede sig væk igen efter 30 varselsskud. (Foto: - © Scanpix)

  Et amerikansk militærskib har i går affyret varselsskud mod 13 iranske skib, som kom lidt for tæt på den amerikanske flåde, som var i gang med at transportere en missil-ubåd.

  Det skete i området omkring Hormuzstrædet, som forbinder Den Persiske Bugt og Omanbugten.

  De iranske både bevægede sig ind på en rækkevidde af 140 meter.

  Derefter sejlede de væk igen, efter at 30 varselsskud var affyret, oplyser Pentagon.

  John Kirby, talsperson for Pentagon, har omtalt de iranske bådes opførsel som "meget aggressiv".

  Iran har ikke officielt udtalt sig om episoden, der er den anden på to uger.

 • Britiske eksperter var bedre end almindelige briter til at gætte coronakrisens udvikling

  Er eksperter eller helt almindelige borgere bedst til at gætte, hvordan en epidemi udvikler sig?

  Det spørgsmål satte et hold britiske forskere sig for at undersøge sidste år, da covid-19 ramte Storbritannien, skriver videnskab.dk.

  140 eksperter og 2.086 borgere uden nogen faglig indsigt blev bedt svare på en række spørgsmål. Blandt andet hvor mange der ville være døde som følge af pandemien ved udgangen af 2020.

  Nu har forskerne gennemgået svarene, og 44 procent af eksperternes svar viste sig at være nogenlunde korrekte. Markant højere end de almindelige briter, der kun ramte plet med 12 procent.

  Du kan læse om 'gættekonkurrencen' i det videnskabelige tidsskrift Plos One her.

 • Ni personer meldes dræbt ved angreb på en russisk skole

  Mindst ni personer meldes døde efter et angreb mod en russisk skole i byen Kasan. Der er ifølge beredskabsmyndighederne tale om en lærer og flere elever. Antallet af døde er ikke officielt bekræftet.

  Det oplyser de russiske nyhedsbureauer Interfax og RIA Novosti ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Foruden de dræbte er mindst fire blevet bragt til hospitalet, siger beredskabsmyndighederne til RIA

  Kasan er Ruslands femtestørste by, og den ligger cirka 800 kilometer øst for Moskva.

 • Kommuner vil have naboer genhuset, når rådne mink graves op

  Derfor opfordrer både Viborg og Holstebro kommuner Fødevarestyrelsen til at tilbyde at genhuse de borgere, som bor tættest på minkgravene i Nr. Felding og Kølvrå.

  - Vi mener, man bør overveje at tilbyde genhusning til naboerne i en tre-ugers periode, fordi det ikke er muligt at leve op til de almindelige krav om udsugning, siger miljøchef Torben Mølgaard fra Holstebro Kommune til DR Midt Vest.

  På det virtuelle borgermøde i aftes sagde Fødevarestyrelsens direktør Nikolaj Veje, "at hvis det bliver helt ulideligt, må vi tage det og løse det. Men vi forestiller os ikke, at det er hele byområder, der skal genhuses. Men vi må finde løsninger der, hvor det bliver nødvendigt."

 • Flere hundrede luftangreb i nat mod både Israel og Gaza

  I nat har der været omkring 200 raketangreb fra Gaza mod Israel, mens Israel har angrebet Gaza med cirka 150 luftangreb, siger Allan Sørensen - Mellemøst-korrespondent for Kristeligt Dagblad.

  Han siger, at sundhedsmyndighederne i Gaza melder om 22 døde, mens der er syv sårede her til morgen i en israelsk by ved grænsen til Gaza.

  - De fleste i det sydlige Israel har beskyttelsesrum i deres hus, mens det ser anderledes ud i Gaza, hvor der ikke er beskyttelsesrum.

  Allan Sørensen tror ikke, at hverken Israel eller Hamas trækker sig i konflikten, så der skal en diplomatisk løsning til.

  - Israel skal presses af USA, mens lande som Egypten og Qatar har indflydelse på Hamas, siger han.

 • For flot til at være sand? Folketinget diskuterer mærkning af retoucherede modelbilleder

  Glat hud, lange ben, skarpe kindben og sixpack.

  Det er typisk det syn, vi ser, når vi støder på reklamer med poserende modeller.

  Men som oftest er der snyd med i spillet, for billederne af de naturligt smukke kvinder og mænd har ofte været igennem en gang digital retouchering.

  Men kunne det være en idé at lave en mærkning, der kan sættes på de billeder, hvor der ikke er blevet snydt?

  Det skal Folketinget diskutere i dag.

  - Jeg blev inspireret af andre brancher, der har mærker, der hylder de sunde valg. For eksempel Ø-mærket og Svanemærket, siger Helene Baundgaard-Sørensen, der ophavskvinde til idéen.

  SF har stillet forslaget i Folketinget.

 • Venstre kalder Hærvejsmotorvej for vigtig - regeringen har skrottet den

  Regeringen har afvist den såkaldte Hærvejs-motorvej, der vil koste mellem 6,6 og 7,9 milliarder kroner, men ifølge Venstre vil pengene til motorvejen være givet godt ud.

  Regeringen og Folketingets partier forhandler i øjeblikket om en infrastrukturplan frem mod 2035.

 • 95 procent af de coronasmittede har ikke haft behov for at blive indlagt

  - Danskere, der får en mild omgang af coronasmitte og ikke bliver indlagt på hospitalet med corona, har en lav forekomst af alvorlige senfølger et halvt år efter smitten, siger Reimar W. Thomsen, overlæge på Aarhus Universitetshospital og medforfatter til studiet.

  Næsten 95 procent af de smittede har ikke haft behov for at blive indlagt.

  Over 250.000 danskere har ifølge Statens Serum Institut været smittet med corona, knap 15.000 har været indlagt med corona, og cirka 2.500 er døde.

  Rettelse: Ved en fejltagelse har det tidligere fremgået af overskriften, at det var 95 procent, der har haft behov for at blive indlagt. Vi beklager fejlen.

 • De opgravede mink skal gå op i røg på 13 kommunale forbrændingsanlæg

  Det bliver 13 kommunale forbrændingsanlæg, der skal sørge for at skaffe de mange millioner døde mink af vejen i den kommende tid.

  Fødevarestyrelsen har bedt Holstebro og Viborg kommuner, hvor minkgravene ligger, om at stå for opgaven.

  - Vi værdsætter vores kollegaers bistand, og vi glæder os over, at ti anlæg har budt ind for at være behjælpelige med at løse denne opgave og dermed medvirke til en hurtig bortskaffelse af de opgravede mink, siger Poul Kristensen, direktør i affaldsenergiselskabet Energnist.

  Forbrændingsanlæggene kommer til at modtage mellem et og fire læs dagligt fra slut maj til midt juli.

  Forbrændingsanlæggene ligger i Esbjerg, Kolding, Holstebro, Odense, Aarhus, Hjørring, Aalborg, Sønderborg, Glostrup, Amager, Roskilde, Næstved og Hørsholm.

 • Amerikansk delstat forbyder civile anholdelser efter drab på sort mand, der var ude at løbe

  I den amerikanske sydstat Georgia er det slut med civile anholdelser.

  Årsagen: I februar sidste år blev Ahmaud Arbery skudt og dræbt, da han var ude at løbe en tur i byen Brunswick. Han blev jagtet af tre mænd, der mente, at den sorte mand var en indbrudstyv, som de derfor ville foretage en civil anholdelse af.

  I første omgang blev ingen af dem derfor tiltalt for drabet, fordi anklageren i sagen vurderede, de var lovligt bevæbnet på grund af loven om civile anholdelser.

  I går satte guvernør Brian Kemp derfor sin underskrift på en beslutning, der fjerner lovgrundlaget for de civile anholdelser.

  Senere er de tre mænd blevet tiltalt for mord.

 • Lynnedslag giver togproblemer på Fyn

  Et lynnedslag er årsag til, at der kører færre tog på Svendborgbanen. Der er kun togforbindelse mellem Ringe og Svendborg, mens der er indsat busser mellem Odense og Ringe, oplyser P4 Trafik Syddanmark.

  Ifølge Arriva forventes der normal togdrift ved 8-tiden.

 • I dag kommer det kølige og våde forår retur

  Billedet er fra Børkop og taget af Flemming Holtoug

  Varmen fra gårsdagens sommerdag holder desværre ikke i dag, hvor natte- og morgentemperaturerne dog starter pænt på cirka 10 grader. Men i løbet af dagen skal vi ikke forvente mere end mellem 10 og 16 grader.

  Undtagelsen er Bornholm, hvor det igen i dag bliver omkring 22 grader.

  Der er et større regnvejr over os i morgentimerne, der primært giver vand til Fyn, Vestsjælland og Østjylland. Også senere kan der kommer mere regn, primært i Jylland. Total giver det mellem 4 og 12 millimeter.

  Vinden er let til frisk fra nord og nordøst.

 • Tom Cruise sender Golden Globe-statuetter tilbage i protest

  Tom Cruise vil ikke længere kendes ved de tre Golden Globe-statuetter, han har vundet for 'Født den 4. juli', 'Jerry Maguire' og 'Magnolia'. (Foto: Lucas Jackson © Scanpix)

  HFPA, der står bag prisuddelingen Golden Globe, er havnet i en regulær shitstorm, fordi der ikke er et eneste sort medlem blandt organisationens 87 medlemmer.

  Det har fået en lang række skuespillere til at byde ind med en sønderlemmende kritik, og i går meddelte tv-stationen NBC, at den af samme grund ikke vil vise showet.

  Og bedst som de i HFPA nok sad og tænkte, at det ikke kunne blive værre, har Tom Cruise istemt sig koret af kritikere.

  Men han stopper ikke der, og han har sendt sine tre Golden Globe-statuetter tilbage i protest mod den manglende diversitet, skriver både Variety og Hollywood Reporter.

 • Befolkningstallet stagnerer i Kina, og i de kommende årtier bliver det måske halveret

  Intet land har flere indbyggere end Kina, men den rekord står muligvis for fald i de kommende årtier.

  Ifølge den seneste opgørelse over antallet af kinesere, der laves hvert tiende år, er befolkningstilvæksten nemlig ved at gå i stå.

  Det seneste årti steg den med 5,38 procent til 1,41 milliarder, og det er den laveste stigning siden 1950'erne.

  I 2016 droppede Kina et-barn-politikken og opfordrede i stedet par til at få to børn.

  Fortsætter udviklingen vil Kinas befolkning være halveret i 2100, skriver tidsskriftet The Lancet ifølge SVT.

 • Østeuropæiske ledere vil have Nato til at styrke indsatsen overfor Rusland

  Forsvarsalliancen Nato skal opruste østpå.

  Sådan lyder opråbet fra lederne af ni østeuropæiske lande, der alle ser med bekymring på Ruslands fremfærd.

  - Vi har alle for nylig været vidne til Ruslands bekymrende militære opbygning i vores naboområde, siger Rumæniens præsident, Klaus Iohannis, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  De fremlagde deres ønske på et digitalt møde, hvor også USA's præsident, Joe Biden, og Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg var til stede.

  Også lederne for Polen, Bulgarien, Tjekkiet, Ungarn, de baltiske lande og Slovakiet deltog i mødet.

 • Amerikansk selskab udskyder godkendelse af ny vaccine igen

  Den amerikanske vaccineudvikler Novavax forventer først at indsende en ansøgning om godkendelse af sin covid-19-vaccinekandidat i USA, Storbritannien og Europa i tredje kvartal i år.

  Tidligere har Novavax sagt, at det i bedste fald forventede en godkendelse af vaccinen i USA i maj.

  Forsinkelsen skyldes blandt andet vanskeligheder med at sikre sig de råmaterialer og det udstyr, der er nødvendigt for at lave vaccinen, lyder det.

  Novavax har indgået aftale om at levere 200 millioner doser til forskellige lande.

 • USA klar til at vaccinere 12-årige med Pfizer/BioNTech

  Sundhedsmyndigheden FDA har godkendt Pfizer/BioNTechs anmodning om at kunne give vaccinen til børn ned til 12-årsalden.

  - Det her er et skelsættende øjeblik for vores evne til at bekæmpe covid-19-pandemien, siger børnelæge og senior vicepræsident i Pfizer Bill Gruber til AP.

  Med godkendelsen kan man gå i gang med at sikre, at større børn er beskyttet mod coronavirusset, når de vender tilbage til skolerne i efteråret.

  FDA har på baggrund af forsøg med over 2.000 frivillige i alderen 12 til 15 år vurderet, at Pfizer/BioNTechs vaccine er sikker for teenagere.

  Vaccinen bliver i en række lande givet til unge ned til 16 års-alderen, mens Canada for nylig blev det første land, der godkendte vaccinen fra 12-årsalderen og op.

 • Høje forårstemperaturer har medført ekstrem tørke i Californien

  (ARKIV) Oroville i Californien. (Foto: Justin sullivan © Scanpix)

  Guvernør Gavin Newsom har i dag udvidet en erklæring om nødretstilstand som følge af udbredt tørke til at gælde en stor del af Californien.

  Det sker efter akut vandmangel i nordlige og centrale dele af USA's folkerigeste stat, skriver AP.

  Nødretstilstanden, som udløser hjælp til de ramte områder, omfattede i sidste måned to amter nord for San Francisco - Mendocino og Sonoma.

  Nu dækker erklæringen 41 af 58 amter i staten og befolkningsmæssigt omkring 30 procent af Californiens 40 millioner indbyggere.

  USA's tørkeovervågning, U.S. Drought Monitor, har klassificeret en stor del af staten som ramt af 'ekstrem tørke'.

  Tørken skyldes ikke mindst høje forårstemperaturer, der har fået snemasserne i Sierre Nevada-bjergkæden til at smelte og fordampe.

  Det betyder, at bjergerne afgiver mindre vand end normalt til de reservoirer, som forsyner californierne med vand.

 • Tv-station dropper Golden Globes efter konflikt om diversitet

  NBC har i dag meddelt, at tv-stationen ikke vil vise Golden Globes-prisuddelingen i 2022.

  Det skyldes den månedlange kritik, som arrangørerne Hollywood Foreign Press Association har været genstand for, fordi der ikke er et eneste sort medlem blandt organisationens 87 medlemmer.

  - Vi tror fortsat på, at HFPA er dedikeret til at indføre en meningsfuld reform. En omvæltning af denne størrelse tager dog tid og arbejde. Og vi føler stærkt, at HFPA har brug for tid for at gøre det på den rigtige måde, siger en talsperson for NBC i en erklæring.

  Torsdag den 6. maj vedtog omkring 75 af HFPA's 87 medlemmer ellers en storstilet reformplan, der tillader organisationens bestyrelse at hyre et rekrutteringsbureau.

  ( (Foto: Robyn BECK © Scanpix)
 • Tjekker tændte knap 30.000 lys for coronaofre

  Efter et minuts stilhed tændte Tjekkiets præsident Milos Zeman det første af knap 30.000 lys til ære for de døde med coronavirus i Tjekkiet.

  I sin korte tale takkede præsidenten sundhedspersonale og andre, der har været med til at bekæmpe coronavirusset.

  Samtidig erkendte han, at nogle borgere er døde, fordi man faldt for fristelsen til at lempe på restriktionerne for tidligt.

  Mindehøjtideligheden fandt sted på dagen, hvor Tjekkiet atter lempede på restriktionerne, efter at antallet af nye infektioner er faldet til niveauerne, som man så i august sidste år.

  Det var her, regeringen ikke reagerede hurtigt nok, hvilket senere resulterede i rekordhøje dødstal.

  A woman lights a candle to commemorate all Czech victims of the coronavirus disease (COVID-19) pandemic at Prague Castle in Prague, Czech Republic, May 10, 2021. REUTERS/David W Cerny (Foto: David W Cerny © Scanpix)
 • Over 40 lig skyllet op på flodbred i Indien

  Ligene af mindst 40 personer er fundet langs Gangesfloden i det nordlige Indien, oplyser lokale myndigheder ifølge BBC.

  Fundet blev gjort i et område nær grænsen mellem delstaterne Bihar og Uttar Pradesh.

  Det er uklart, hvordan ligene er endt der, men ifølge lokale medier kan der være tale om coronaofre.

  Ligene menes at have været i vandet i dagevis og var opsvulmede og delvis brændte. Det sidste kan tyde på, at de har indgået i de mange kremeringer langs Gangesfloden.

  Indien er i øjeblikket hårdt ramt af en anden bølge af coronavirus. Under pandemien er der registreret mere end 22,6 millioner smittetilfælde og 246.116 coronarelaterede dødsfald.

  Eksperter vurderer dog, at det reelle dødstal formentlig er langt højere.

 • Fødevarestyrelsen advarer naboer til minkgrave mod lugt og larm

  Når millioner af mink i maj og juni bliver gravet op og destrueret, så må de vestjyske naboer forberede sig på, at det kommer til at lugte og larme.

  Det var beskeden fra Fødevarestyrelsen på et digitalt møde med borgerne i Nørre Felding ved Holstebro her til aften. Helt konkret begynder arbejdet 13. maj med en prøveopgravning.

  Et politisk flertal blev i december enige om at fjerne de nedgravede mink, som man med folkesundheden som øverste hensyn var nødsaget til at grave ned i november.

  Ifølge en risikovurdering fra Dansk Veterinær Konsortium smitter minkene ikke med coronavirus efter seks måneder. Derfor kan opgravningen gå i gang nu.

 • Dødstallet stiger efter iraelsk luftangreb

  Mindst 20 palæstinensere - deriblandt ni børn - har mistet livet efter et israelsk luftangreb mod Gazastriben mandag aften.

  Yderligere 65 personer er såret.

  Det oplyser sundhedsministeriet i den palæstinensiske enklave ifølge den israelske avis Haaretz. Tidligere oplyste sundhedsministeriet, at der var mindst var ni døde.

  Det israelske luftangreb er en reaktion på et raketangreb mod Jerusalem, som Hamas har taget ansvaret for.

 • Viborg og Silkeborg rykker op i Superligaen

  Viborg og Silkeborg rykker op i Superligaen, efter Esbjerg her til aften tabte til Fredericia og ikke længere kan nå de to øverste pladser.

  Esbjergs håb om en retur til landets bedste fodboldrække var i forvejen sparsomt, og vestjyderne skulle have maksimumpoint i de resterende fire kampe for at bevare det spinkle håb.

  Men det punkterede altså allerede mandag aften mod Fredericia, der vandt i Esbjerg med 2-1.

  Silkeborg og Viborg erstatter Lyngby og Horsens i Superligaen i næste sæson.

 • 55.000 danske AstraZeneca-doser er ankommet til Tyskland

  - Nu er øjeblikket kommet. Overførslen sker lige nu, og det er en glædens dag for os i Slesvig-Holsten.

  Sådan lød det tidligere i dag fra Daniel Günther, ministerpræsident i den nordtyske delstat, da 55.000 doser af AstraZeneca-vaccinen havde krydset grænsen.

  For tre uger siden besluttede den danske regering af de overskydende doser af vaccinen til Slesvig-Holsten, der havde anmodet om det.

  Det skete, efter at Sundhedsstyrelsen havde valgt at droppe AstraZeneca i det danske vaccineprogram.

  I Tyskland tilbydes AstraZeneca til alle voksne - og kansler Angela Merkel er selv blev vaccineret med den.

  Ifølge aftalen med Slesvig-Holsten skal de 55.000 doser på et tidspunkt leveres tilbage til Danmark.

  FILE PHOTO: A medical worker prepares a dose of Oxford/AstraZeneca's COVID-19 vaccine at a vaccination centre in Antwerp, Belgium March 18, 2021. REUTERS/Yves Herman/File Photo (Foto: YVES HERMAN © Scanpix)
 • En af Frankrigs mest kendte seriemordere er død

  Michel Fourniret, en af Frankrigs mest berygtede seriemordere, er død i en alder af 79 år på en sikret afdeling af et hospital i Paris. Det skriver AP.

  Han blev anholdt i 2003 i Belgien og idømt fængsel på livstid i 2008 for mord, voldtægt og forsøg på voldtægt mod otte unge kvinder.

  Forbrydelserne havde han begået i Frankrig og Belgien i årene mellem 1987 og 2001.

  Ti år senere blev han endnu engang idømt fængsel på livstid for drabet på en tidligere cellekammerat, der forsvandt i 1988.

  Fourniret har desuden indrømmet to andre drab - det ene på den 20-årige brite Joanna Parrish i 1990.

  I 2019 skal han have indrømmet drabet på den kun niårige Estelle Mouzin i 2003.

  Founirets kone, Monique Olivier, er idømt fængsel på livstid som medsammensvorn i flere af sagerne.

 • 26 grader målt på Bornholm - dermed fik vi årets første meteorologiske sommerdag

  En meteorologisk sommerdag er ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) defineret ved at temperaturen når op på over 25 grader eller mere.

  Og en sådan dag har det været i dag, da temperaturen ved Hammerodde på det nordlige Bornholm kravlede op på 26 grader.

  - Det siger som sådan ikke noget om, hvordan dagen har været i hele Danmark, men det betyder altså, at i dag er årets første meteorologiske sommerdag, siger DR-vejrvært Søren Jacobsen.

  Dagen i dag har ellers været en blandet dag med gevaldige tordenvejr i dele af Østjylland i morgentimerne.

  Det højeste temperaturer er målt i de østlige egne af landet - og sådan bliver det også i morgen tirsdag.

 • WHO: Den indiske variant af coronavirus er bekymrende på et globalt plan

  Verdenssundhedsorganisationen (WHO) siger på et pressemøde, at den indiske variant af coronavirus bør vække bekymring på globalt plan.

  - Der er information, der antyder, at der er en øget smitterisiko, siger epidemiolog i WHO Maria Van Kerkhove om den indiske variant, der også er kendt som B1617.

  - Vi klassificerer den som en variant, der vækker bekymring på et globalt plan, siger Maria Van Kerkhov ifølge nyhedbureauet Reuters.

  Den indiske variant er ikke på listen over de coronavarianter, som myndighederne i Danmark er ekstra på vagt overfor.

 • Kinesisk dyrepark undskylder efter tavshed om undslupne leoparder

  Hangzhou Safari Park i kinesiske Fuyang underskylder nu offentligt efter at have undladt at oplyse om, at tre leoparder i ugevis har været væk fra parken.

  Det skriver NBC.

  Leoparderne forsvandt 19. april, men parken indrømmer nu at have holdt tæt af frygt for, at det ville få negativ indflydelse på den bølge af turister, der besøger parken i forbindelse med helligdagene i starten af maj.

  Politiet har anholdt fem personer med ledelsesansvar i parken, inklusive den administrerende direktør.

  En eftersøgning med droner og hunde har ført til fundet af to af leoparderne, mens den tredje stadig er på fri pote.

 • Russisk spion i Danmark idømt tre års fængsel

  En herboende russisk statsborger er mandag idømt tre års fængsel ved Retten i Aalborg.

  Han er fundet skyldig i at have spioneret mod en nordjysk teknologivirksomhed og Danmarks Tekniske Universitet.

  Oplysningerne er efterfølgende blevet udleveret til en russisk efterretningstjeneste mod betaling.

  Sagen har været ført bag lukkede døre, og derfor har detaljerne om sagen været meget sparsomme.

  Manden har nægtet sig skyldig. Han er ikke til stede ved domsafsigelsen.

 • Raketter slår ned i Jerusalem-området

  Her til aften er der meldinger om flere eksplosioner efter raketangreb i et område omkring Jerusalem i Israel.

  Det oplyser den israelske tv-station Kanal 13 ifølge Reuters.

  Den palæstinensiske organisation Hamas har taget ansvaret for angrebet, som kaldes for et svar på Israels 'forbrydelser og agression'.

  Ifølge Reuters gik alarmerne om raketangreb blot få minutter efter, tidsfristen i et ultimatum fra Hamas var udløbet klokken 17 dansk tid.

  Hamas havde krævet, at israelske sikkerhedsstyrker trækker sig ud af to områder i Jerusalem.

 • 15 procent af den russiske befolkning er færdigvaccineret

  Ruslands præsident Vladimir Putin oplyser i dag, at 21,5 millioner russere er blevet coronavaccineret.

  Det skriver Reuters.

  På Kremls hjemmeside opfordrer Putin samtidig til, at borgerne fortsat lader sig teste og vaccinere, hvilket skal ses i sammenhæng med daglige smittetal, der fortsætter på samme niveau.

  I det seneste døgn er der registreret 8.465 nye smittetilfælde i Rusland, hvilket bringer det samlede antal smittede i Rusland under pandemien op på 4.888.727.

  Andelen af befolkningen, der nu er færdigvaccineret, ligger på 15 procent, hvilket er det samme som i Danmark.

 • Digterpræsten Johannes Møllehave er død

  Forfatteren Johannes Møllehave er død efter længere tids sygdom. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix) (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

  Den 84-årige forfatter, digter og præst Johannes Møllehave er død efter længere tids sygdom.

  Det bekræfter Johannes Mølleshaves søn Tomas Møllehave overfor DR.

  Den produktive kulturpersonlighed boede i sin sidste tid på plejehjemmet Ingeborggården på Frederiksberg.

  Johannes Møllehave efterlader sig børnene Tomas, Mikkel og Katrine.

 • Nye kameraer sat op: Politiet øger overvågningen i København

  Københavns Politi har nu mulighed for at følge med på kamera flere steder i hovedstaden, hvor der er sat 14 kameraer op rundt om i byen.

  Kameraerne er en del af regeringens udspil ”Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum”.

  Kameraerne er sat op på Rådhuspladsen, Nørreport Station, Kgs. Nytorv, Nyhavn og Den Røde Plads og Den Sorte Plads (de to sidstnævnte er legepladser/offentlige rum på Nørrebro).

  Stederne er udvalgt på baggrund af politifaglige vurderinger, og fordi det er steder, hvor Københavns Politi ofte modtager anmeldelser om forskellige hændelser eller kriminalitet.

  I løbet af 2021 forventer Københavns Politi at opsætte yderligere kameraer. Det bliver i Nørrebroparken og på Christianshavn.

 • Snart kan du se prins Harry og Oprahs dokumentar

  Jo, du læste rigtigt. Den britiske prins Harry og den amerikanske talkshow-dronning og mediemogul Oprah Winfrey har lavet en dokumentar sammen.

  Den handler om mental sundhed, og nu er det kommet frem, at dokumentaren får premiere på streamingtjenesten Apple TV+ senere i denne måned, skriver Vanity Fair. De har arbejdet på dokumentaren i to år sammen med psykiateren Bruce D. Perry.

 • 25 procent af befolkningen har nu fået mindst et skud vaccine

  Der er indtil videre vaccineret 1.505.134 personer, hvilket svarer til 25,7 procent af befolkningen. De 1.505.134 personer har som minimum fået ét stik med vaccine.

  867.037 personer er helt færdigvaccinerede og har altså fået to skud vaccine. Det gælder for 14,8 procent af befolkningen.

  Før hed prognosen 22. august, men nu er datoen 29. august.

  932 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. Ingen personer er døde. Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

  Dagens smittetal er baseret på 169.245 pcr-test. Det svarer til, at 0,55 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er nu 153 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er tre flere end i går. Af de indlagte er 27 på intensiv afdeling og 17 er i respirator.

 • Tingbjerg Sogn ved København lukkes ned på grund af mange coronasmittede

  Tingbjerg Sogn i København med cirka 6.700 indbyggere bliver lukket ned, fordi smitten i sognet har overskredet myndighedernes grænseniveauer, viser en opgørelse fra Statens Serum Institut.

  Det betyder blandt andet, at skoler og fritidsinstitutioner samt kultur- og fritidsliv bliver lukket ned.

  Samtidig er den generelle smitte i Københavns Kommune steget til 153 smittede per 100.000 indbyggere den seneste. Hvis tallet overskrider 250, vil hele kommunen blive lukket ned.

  Også Holstebro Kommune og Brøndby Kommune er tæt på en nedlukning med henholdsvis 166 og 168 smittede pr. 100.000 indbyggere.

 • Satirisk serie om den britiske royale familie er udskudt

  I starten af april meldte streamingtjenesten HBO Max ud, at en ny animeret serie om den britiske kongefamilie var lige på trapperne.

  Men få dage senere døde prins Philip – 99 år gammel – og det har nu fået skaberne af ’The Prince’ til at udskyde premieren, skriver The Hollywood Reporter.

  Serien følger den royale familie, hvor prins William, hertuginde Kate og deres søn George er de mest fremtrædende. Men også dronningen og prins Philip bliver portrætteret, og her bliver især prins Philip fremstillet som en slidt, ældre mand.

  Det er endnu uvist, hvornår ’The Prince’ får premiere på HBO Max.

 • 55.000 doser af AstraZeneca-vaccinen er på vej fra Danmark til Slesvig-Holsten

  - De 55.000 doser med AstraZeneca-vaccine, som vi har besluttet at udlåne til Slesvig-Holsten, ankommer netop nu til Lübeck. De bliver overdraget af de danske myndigheder til de tyske præcis nu her. De indgår i den tyske delstats vaccinationsindsats, lød det fra sundhedsminister Magnus Heunicke til dagens pressemøde om coronasituationen.

  Doserne fra AstraZeneca blev for tre uger siden stillet til rådighed for regionen, efter at delstatens ministerpræsident havde sendt en anmodning til Danmark.

  Det skete efter, at man i Danmark besluttede sig for at pille vaccinen ud af det danske vaccinationsprogram.

 • SSI gør status: Smitteudviklingen er gået godt

  Henrik Ullum, direktør for Statens Serum Institut, sagde på dagens pressemøde, at smitteudviklingen siden oktober er gået godt, og at sundhedsvæsenet ikke har været belaset.

  - På trods af en moderat stigning i antallet af smittetilfælde så ser vi ikke en stigning i antallet af indlæggelser. Det skyldes ene og alene vaccinerne, sagde han.

  Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke er der nu flere i gruppen 30- til 39-årige, der bliver indlagt, end borgere over 80 år.

  Henrik Ullum siger også, at det har været muligt at håndtere de mange varianter, og at kendskabet til den mere smitsomme coronavariant B117 efterhånden er stort.

 • Det er stadig uvist, hvornår første borger kan få en af de skrottede vacciner

  Det skal være muligt for alle, der ønsker det, at få en af de vacciner, som er taget ud af det nationale vaccinationsprogram.

  Men hvornår den første person får prikket nålen i skulderen, ved sundhedsminister Magnus Heunicke stadig ikke.

  Det fortalte han på et pressemøde i dag om coronasituationen.

  - Vi vil helst have en landsdækkende ordning, men det kan være, at vi skal starte med lokale ordninger, siger Magnus Heunicke.

  Han mener ikke, at tilvalgsordningen er en succes, hvis der går mange uger, før det hele er på plads.

  Et høringssvar om ordningen bliver i øjeblikket behandlet.

 • Vaccinationskalenderen rykkes en uge, så alle er vaccineret 29. august

  Før hed prognosen 22. august, men nu er datoen 29. august.

  Årsagen til justeringen er blandt andet nye prognoser om levering af den tyske vaccine Curevac, der endnu ikke er godkendt til brug i Danmark.

  Forventningen har hidtil været, at vaccinen kunne tages i brug i juni, men nu ventes det først at blive i løbet af sommeren.

  De 60-64-årige er ved at blive vaccineret, og nu inviteres de 55-59-årige også til at booke tid til en vaccination, oplyser Sundhedsstyrelsen.

 • 932 nye smittetilfælde er registreret i Danmark, oplyser sundhedsministeren

  Sundhedsminister Magnus Heunicke holder i øjeblikket pressemøde, hvor han giver en status på coronasituationen i Danmark.

  Han oplyste, at der er registreret 932 nye smittede i Danmark. 153 er indlagt. Det er tre flere end i går. Af de indlagte er 27 på intensive sengeafsnit.

  Der er nu konstateret 259.056 smittetilfælde og 2.497 coronarelaterede dødsfald i Danmark, siden covid-19 kom indenfor landets grænser.

 • Smukfest aflyser 180 artister: Vi må tage ja-hatten på

  I dag går Smukfest i gang med at kontakte alle de kunstnere, som ikke får lov til at troppe op på Bøgescenerne i år.

  Hele 180 artister skal kontaktes og aflyses.

  Det gør især ondt på de nye up-coming kunstnere, fordi mange af dem ikke har været ude og spille før, fortæller festivalens booker Mikkel Xavier.

  Selvom det er svært at holde modet oppe, så kigger han alligevel fremad.

  -Nu må vi tage nej-hatten af og ja-hatten på og glæde os over, at vi faktisk kan lave en festival til næste år, for der står en branche og råber og skriger på at komme ud og spille, siger han.

 • Transportdirektør nægter sig skyldig i sag om 'slumlejr'

  Karsten Beier, der er direktør for transportvirksomheden Kurt Beier Transport, er tiltalt for, sammen med tre andre, at have tjent knap 4,2 millioner kroner på at have en række filippinske og srilankanske chauffører ansat til usle lønninger og boende i, hvad der tidligere er blevet beskrevet som en slumlejr.

  Forholdene blev afsløret af Fagbladet 3F i 2018, og i dag starter straffesagen ved byretten i Sønderborg. Her nægter de fire ledende medarbejdere sig skyldige.

  - Jeg mener ikke, der har været tale om uhumske, men trange og midlertidige forhold, siger forsvarsadvokat Anders Nemeth.

  Sagen forventes afsluttet til august.

 • Grøn 2021 aflyser på grund af coronarestriktioner

  En maksimal kapacitet på 2.000 tilskuere frem til afslutningen af juli gør det umuligt at afvikle koncertrækken Grøn til sommer. Derfor bliver den aflyst, oplyser arrangøren.

  - Det er enormt ærgerligt at trække stikket på en helt utroligt gennemarbejdet idé og model, som jeg til enhver tid vil stå på mål for, siger Theis Petersen, der er indsamlingschef i Muskelsvindfonden, i en pressemeddelelse.

  Arrangørerne lover dog, at Grøn-koncerterne vender tilbage i 2022.

 • Taylor Swift modtager fornem pris som første kvinde

  Taylor Swift bliver hyldet til Brit Awards i morgen. (Foto: Danny Moloshok © Scanpix)

  Den amerikanske popstjerne Taylor Swift ved allerede nu, at hun vil modtage en pris til Brit Awards, der finder sted i morgen, tirsdag.

  Her vil hun modtage global icon-prisen, og dermed er hun både den første ikke-brite og første kvindelige artist til at modtage den prestigefyldte pris, som tidligere kun er blevet uddelt til Elton John (2014), David Bowie (2016) og Robbie Williams (2017).

  ’Folklore’-stjernen bliver anerkendt med prisen ”for sin store indflydelse på musik over hele verden, for hendes store repertoire og bedrifter indtil nu”, skriver Billboard.

  Taylor Swift kan få endnu en pris, da hun også er nomineret i kategorien ’Bedste kvindelige soloartist’, hvor hun skal kæmpe mod Ariana Grande, Billie Eilish, Cardi B og Miley Cyrus.

 • DHF byder på fire EM-værtskaber med Norge og Sverige

  DHF har sammen med Norge og Sverige budt på værtskabet for både mændenes og kvindernes EM-slutrunder i såvel 2026 som 2028. Det fremgår af Det Europæiske Håndboldforbunds (EHF) hjemmeside.

  Der er altså tale om bud på fire forskellige EM-slutrunder - mændenes i januar og kvindernes i december i henholdsvis 2026 og 2028.

  Det er første gang nogensinde, at de tre skandinaviske lande byder sammen på værtskabet.

  I buddet på slutrunderne i 2026 og 2028 fremgår det, at Herning, København, Aarhus og Kolding er i spil som mulige værtsbyer.

  /ritzau/

 • Ekspertgruppe i Norge anbefaler, at AstraZeneca- og Johnson & Johnsonvaccine tages ud af programmet

  Norges regering har modtaget anbefalingen fra en nedsat ekspertgruppe, og den skal nu beslutte, om Johnson & Johnson- og AstraZeneca-vaccinen skal tages ud af vaccinationsprogrammet.

  Ekspertudvalgets anbefaling er at tage vaccinen ud af vaccinationsprogrammet på grund af sjældne men alvorlige blodpropper og et faldende antal blodplader., skriver nrk.no.

  Udvalget er delt, når det gælder muligheden for at give vaccinen til personer frivilligt.

  Folkhelseinstitttet anbefalede i april, at AstraZeneca-vaccinen blev taget ud af Norges vaccinationsprogram, men regeringen ønskede en bredere undersøgelse af komplikationerne.

  AstraZeneca-vaccinen er taget ud af det danske program, men det undersøges i øjeblikket, om det skal være muligt at tilvælge den frivilligt.

Mere fra dr.dk