Seneste nyt

Ellen Trane Nørby vil være borgmester

 • Ellen Trane Nørby vil være borgmester

  Venstre-folketingsmedlemmet og tidligere minister Ellen Trane Nørby vil gå efter at blive borgmester i Sønderborg.

  Det siger hun til JydskeVestkysten.

  - Jeg har fået virkelig mange opfordringer, og nu er tiden der, hvor jeg gerne vil lægge mit politiske engagement på at styrke den by og det område, jeg bor i og holder så meget af, siger Ellen Trane Nørby til JydskeVestkysten.

  Udmeldingen kommer, op til at Venstre skal vælge borgmesterkandidat på et møde på Hotel Sønderborg Strand mandag i næste uge.

 • Dansk studie: Remdesivir reducerer ikke coronadødelighed

  To behandlinger mod coronavirus, som er blevet kaldt lovende af læger og bliver brugt på danske hospitaler, har ingen eller meget lille effekt i forhold til at redde patienternes liv.

  Lægemidlet Remdevisir har ingen effekt på dødelighed, og for binyrebarkhormon er effekten usikker - og hvis det har en effekt, er den meget lille. Det konkluderer forskningsenheden Copenhagen Trial Unit på Rigshospitalet, som under coronaudbruddet har kortlagt alle forsøg med behandlinger af coronapatienter på hospitaler verden over. - Det er desværre sådan, at vi nu kan konkludere, at der ikke er en evidensbaseret behandling af covid-19, siger Janus Christian Jakobsen, der leder projektet på Copenhagen Trial Unit.

 • Trump fastholder: Valget var et fupnummer

  - Valget var et stort fupnummer.

  Sådan lød det blandt andet fra præsident Trump, da han for kort tid siden gav sit første personlige interview siden det amerikanske præsidentvalg d. 3. november.

  Det gjorde han på Fox News, hvor han var med på telefonen og gentog en række af sine udokumenterede påstande om massiv valgsvindel.

  - Joe Biden fik ikke 80 millioner stemmer, lød det fra Trump, som pegede på, at han ved dette valg fik over 10 millioner flere stemmer end ved valget i 2016, men alligevel tabte.

 • Over 760 kunstnere har underskrevet støtteerklæring til buste-aktion

  (Foto: Philip Davali © Philip Davali)

  En støtteerklæring til institutleder ved Kunstakademiet Katrine Dirckinck-Holmfeld og de anonyme kunstnere, der smed en gipsafstøbning af en buste af Frederik V i havnen, er indtil videre blevet underskrevet af over 760 kunstere.

  Blandt underskriverne er kendte navne som forfatterne Olga Ravn og Lona Aburas og billedkunsteren Jes Brinch.

  - Vi mener ikke, at Katrine Dirckinck-Holmfeld bør bortvises, og vi opfordrer til en rehabilitering af hendes stilling på Det Kgl. Danske Kunstakademi. Vi opfatter ikke aktionen som et forsøg på at udrydde dansk kulturarv, men som et forsøg på at aktualisere den, skriver de blandt andet i erklæring, der er offentliggjortsitet I Do Art.

  De skriver også, at happeningen var et forsøg på at sætte fokus på Danmarks problematiske fortid som kolonimagt, og at kunstakademiet ikke er fri af "kolonitidens aftryk":

  - Hvilket bl.a. kommer til udtryk i institutionens billedpolitik, der tilgodeser monumenter af den danske enevælde under kolonitiden.

  - Vi anerkender, at dette skaber andre, mere smertefulde og utrygge erfaringsrum for racegjorte/BIPOC/minoritets-elever, og vi kræver derfor en ændring i forbindelse med denne ulighed, skriver underskriverne.

 • Dødstal for massakre opjusteret

  Mindst 110 civile blev dræbt i et angreb, som den militante gruppe Boko Haram gennemførte i en landsby i det nordøstlige Nigeria lørdag. Det oplyser FN's humanitære koordinator i landet ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Det oprindelige dødstal lød på 43 og blev siden opjusteret til 70. Massakren fandt sted i landsbyen Koshobe nær byen Maiduguri lørdag formiddag.

 • Taktiske demonstrationer i Minsk

  Tusindvis af demonstranter har søndag indtaget gaderne i Hvideruslands hovedstad, Minsk, hvor de fortsætter deres demonstrationer mod landets præsident, Aleksandr Lukasjenko.

  Men nu har de valgt en ny taktik, efter at myndighederne i månedsvis har slået hårdt ned på dem.

  Demonstranterne holder søndag demonstrationer i hver enkelt bydel i Minsk. Ifølge lokale oppositionsmedier var der over 20 sådanne demonstrationer i alle byens kvarterer.

 • Messi hylder Maradona med flot gestus

  (Foto: ALBERT GEA © Scanpix)

  FC Barcelonas argentinske stjerne Lionel Messi har i kampen hjemme mod Osasuna sendt en helt særlig hilsen til landsmanden Diego Maradona, der for nylig døde 60 år gammel.

  Lionel Messi smed trøjen efter sin scoring til 4-0, hvorefter han afslørede en Newell's Old Boys-trøje indenunder med det ikoniske 10-tal på ryggen og sendte kys til himlen.

  Både Lionel Messi og Diego Maradona har spillet i Rosario-klubben Newell's Old Boys.

  FC Barcelona fører 4-0 med et kvarter tilbage af kampen mod Osasuna.

 • Golf-hattrick: Emily Pedersen vinder sin tredje turnering i træk

  (Foto: Daniel Perez © Scanpix)

  Emily Pedersen har vundet sin tredje turnering i træk på European Tour efter triumf i Spanish Open.

  Pedersen sluttede af med en birdie på hul 18, der bragte hende på 15 slag under par - fire slag foran Nuria Iturrios.

  Emily Pedersen gik finalerunden i kun 66 slag. Sejren er danskerens fjerde i sæsonen.

 • 'Verdens mest ensomme elefant' får nyt hjem

  I dag er den 35-årige hanelefant Kavaan blevet flyttet fra den nedslidte zoologiske have i Islamabad i Pakistan, hvor han har tilbragt det meste af sit liv.

  Det skriver blandt andre nyhedsbureauet AFP.

  Siden 2015 har aktivister forsøgt at redde elefanten, som i perioder har været lænket og det meste af tiden også været den eneste elefant. Den er overvægtig og har skader på fødderne på grund af dårligt underlag og har væet aggressiv.

  I maj slog Pakistans højesteret fast, at den zoologiske have skulle lukke, da forholdene var stærkt kritisable.

  Det kulminerede så med flytningen af Kavaan i dag. Han skal nu bo i et elefant-reservat i Cambodja.

  Hanelefanten Kavaan flyttes i dag fra en nedslidt zoologisk have til et elefantreservat. (Foto: SOHAIL SHAHZAD © Scanpix)
 • Maradonas læge efterforskes for uagtsomt manddrab

  Fodboldlegenden Diego Maradonas læge efterforskes for uagtsomt manddrab. Det skriver det argentinske avis Clarín.

  Anklageren i San Isidro -bydelen bekræfter, at lægen Leopoldo Luques hjem og praksis er blevet ransaget.

  Han behandlede 60-årige Maradona, der i starten af november blev opereret for en hjerneblødning. Han blev udskrevet og behandlet ambulant, men døde så i onsdag af et hjerteanfald.

  Rettelse: I en tidligere version af denne artikel stod der, at lægen var sigtet for uagtsomt manddrab. Det er rettet til, at sagen efterforskes som uagtsomt manddrab.

 • 998 nye coronasmittede - seks er døde

  998 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

  Seks personer er døde.

  Det er færre, end de 1.636, der blev registreret smittet i går, men en del af forklaringen ligger i, at gårsdagens tal dækkede over mere end et døgn, og dagens tal gælder for mindre end et døgn. Hvor mange timer, det afviger med, fremgår ikke.

  Der er nu 256 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er syv mere end i går. 43 af de indlagte er på intensive afdelinger, og af dem er 28 i respirator.

  Der er foretaget 54.691 coronaprøver siden sidste opgørelse, hvor der var taget 100.197 tests.

 • Politimænds coronasang deles af tusinder på Facebook

  Københavns Politis Sangkor har taget de sociale medier med storm med deres coronasang. (Foto: Skærmbillede © Skærmbillede)

  - Åh, corona du må gå din vej!

  Sådan starter omkvædet i den sang, som Københans Politis Sangkor har delt med danskerne på sociale medier. Og den er blevet varmt modtaget.

  Kormedlem Jens Jørgen Hedegards deling af videoen på Facebook er delt over 22.000 gange det seneste døgn, og opslaget har over 900 kommentarer og over 800 reaktioner. Siden har Københavns Politi og flere andre kormedlemmer delt videoen, og her kviteres der også med tusindvis af interaktioner.

  De syv uniformerede herrer synger til melodien af Four Jacks-klassikeren O Marie, jeg vil hjem til dig. Du kan høre sangen her:

 • Atom-forsker begraves i Iran

  Kisten med den dræbte forsker og leder af det iranske atomprogram, Mohsen Fakhrizadeh, er sat frem ved en mindehøjtidelighed i Imam Reza-helligdommen i byen Mashhad. Kisten med Fakrhizadeh, der fredag blev dræbt i et attentat af ukendte gerningsmænd, skal omkring flere helligdomme, inden han skal begraves mandag. Iran giver Israel skylden for drabet. (© AFP/Ritzau Scanpix)
 • Enhedslisten vil give gavekort på 1.000 kroner til millioner af danskere

  Alle udeboende personer over 18 år med en månedlig indkomst før skat på op til cirka 32.000 kroner skal have et oplevelsesgavekort på 1.000 kroner.

  Det mener Enhedslisten, skriver Ritzau.

  - Med et oplevelsesgavekort kan vi give folk en på opleveren og lidt lys i vintermånederne. Det synes jeg ærlig talt, de har fortjent, siger Victoria Velasquez, partiets erhvervs- og beskæftigelsesordfører, i en skriftlig kommentar.

  Forslaget vil gavne cirka 3,3 millioner danskere. Det skal desuden sætte gang i oplevelsesøkonomien.

  Forslaget er en del af de igangværende finanslovsforhandlinger. Her forhandler regeringen intenst i disse dage med især støttepartierne De Radikale, Enhedslisten og SF.

 • Britisk udenrigsminister: Næste uge bliver meget afgørende for brexit-forhandlinger

  Med en endelig udtræden af EU den 1. januar 2021 strammer det stadig mere til, hvis Storbritannien og de resterende EU-lande skal nå at blive enige om et kompromis og opnå en aftale for den fremtidige samhandel.

  Ifølge den britiske udenrigsminister Dominic Raab bliver den kommende uge meget vigtig for, hvad der kommer til at ske.

  - Det er en meget afgørende, den sidste virkeligt store uge, medmindre der sker yderligere udsættelser, siger Raab til BBC ifølge Reuters.

  Raab siger, at forhandlingerne nu drejer sig om de to sidste afgørende områder, og at en aftale er mulig, hvis EU er pragmatiske. EUs chefforhandler Michel Barnier er i London for at fortsætte forhandlingerne i dag.

  I Danmark, hvor vi især er afhængige af at opnå en aftale om fiskeri i Nordsøen og i forhold til vores eksport af fødevarer. Storbritannien er Danmarks fjerdestørste eksportmarked, og omkring 70.000 danske arbejdspladser er enten direkte eller indirekte afhængige af eksporten.

 • Motorvej genåbnet efter ulykke ved Lyngby

  En person er bragt på hospitalet i kritisk tilstand efter en ulykke på Helsingørmotorvejen. Det oplyser vagtchef ved Nordsjællands Politi Camilla Priegel til Ritzau.

  Ulykken skete ved Lundtofte, og motorvejen var i flere timer helt spærret mellem afkørsel 15 Lundtofte og 16 Lyngby C i retning mod København. Kort efter klokken 10 oplyser Vejdirektoratet på Twitter, at motorvejen er genåbnet. Der er dog fortsat lidt kø.

  Vagtchefen fortæller, at en varebil og en personbil var involveret i ulykken. Der sad en person i hver bil. De nærmere omstændigheder omkring ulykken kendes ikke.

 • Mand spyttede på butiksansat og slog betjente efter uenighed om mundbind

  En 40–årig mand nægtede søndag morgen at bære mundbind i en Rema 1000–butik i Sunds ved Herning.

  Og da en ansat bad ham bære mundbind, spyttede han vedkommende i ansigtet, fortæller vagtchef hos Midt– og Vestjyllands Politi, Allan Riis til DR.

  Politiet blev tilkaldt og fandt kort efter manden på hans adresse. Her lykkedes det manden at fravriste den ene af betjentene en politistav, som han slog begge betjente i hovedet med.

  Flere betjente blev tilkaldt, og manden blev anholdt.

  De to betjente er ved at blive undersøgt på skadestuen. Hvor slemt de er kommet til skade, ved Allan Riis endnu ikke.

  - Sådan en stav kan forårsage betydelige skader, siger han TV Midtvest.

 • 34 dræbt af selvmordsbomber i Afghanistan - militærbase ramt

  Mindst 34 personer har mistet livet i to selvmordsangreb i Afghanistan. Det skriver nyhedsbureauet AP.

  31 soldater blev dræbt og 24 såret, da et militærkøretøj kørte ind på en militærbase i den østlige provins Ghazni, hvorefter føreren detonerede en række sprængstoffer. Det fortæller chefen for de lokale sundhedsmyndigheder, Zahir Shah Nikmal.

  I Zubal i det sydlige Afghanistan angreb en selvmordsbomber lederen af det lokale styre, Attajan Haqbayat. Han overlevede med mindre skader, men mindst tre andre blev dræbt og 12 såret. Det fortæller en talsvinde for politiet i Zubal.

  Ingen har endnu taget ansvar for angrebene.

 • Australien frygter nye brande efter rekordvarm novemberweekend

  Dele af Australien – heriblandt millionbyen Sydney – har natten til søndag lokal tid svedt sig gennem den varmeste novembernat, der nogensinde er blevet registreret i byen.

  Myndighederne i delstaten New South Wales har udstedt et totalt afbrændingsforbud og varslet ”meget høj til ekstrem brandfare”, fordi varme og kraftige vinde forventes at forværre tørre forhold.

  Temperaturen i det centrale Sydney oversteg lørdag 40 grader, mens store dele af delstaterne New South Wales, South Australia og Victoria oplevede endnu højere temperaturer i nærheden af 45 grader. Landets meteorologiske institut forudser, at hedebølgen fortsætter de næste fem til seks dage.

 • Fem kræves fængslet efter knivstik og skud i Brønshøj: 'Det ligner noget tumult'

  To mænd blev bragt på hospitalet med henholdsvis knivstik og skudsår efter tumult i Brønshøj ved København lørdag aften.

  Seks personer er blevet anholdt efter knivstik og skud i Brønshøj sent lørdag aften. Det oplyser vagtchef ved Københavns Politi Henrik Svejstrup søndag morgen. Fem af de anholdte vil blive stillet for en dommer i et grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, mens den sidste blev løsladt igen.

  - Fem af dem fremstilles for forsøg på manddrab – subsidiært kvalificeret vold, siger vagtchefen.

  Ved episoden blev en person stukket med en kniv, mens en anden blev skudt. Personen, der blev stukket med kniv, bliver stadig behandlet, mens den skudsårede er færdigbehandlet og er nu i politiets varetægt. Politiet ved ikke, hvorfor der blev skudt og stukket med en kniv.

  - Det ligner noget tumult, siger vagtchefen til Ritzau.

 • Coronasmittet mor overfører antistoffer til sit nyfødte spædbarn

  En kvinde fra Singapore, der i marts var smittet med coronavirusset, da hun var gravid, har født en baby med antistoffer mod virusset. Det skriver nyhedsbureauet Reuters ifølge Ritzau.

  Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har tidligere sagt, at det endnu ikke er blevet påvist, at en gravid kvinde med covid–19 kan overføre virusset til hendes spædbarn. Indtil nu har der ikke været fundet aktive virusstoffer i væskeprøver omkring spædbørn i livmoderen eller i modermælken.

  Dansk forskning har også vist tegn på, at mødre kan give immunitet til deres ufødte børn, hvis de er smittet med coronavirus under graviditeten.

 • Serbien og Montenegro udviser hinandens ambassadører

  Montenegro og Serbien har udvist hinandens respektive ambassadører. Det oplyser begge landes udenrigsministre ifølge Ritzau. Udvisningerne er en yderligere eskalering af et i forvejen anspændt forhold mellem de to tidligere jugoslaviske republikker.

  Den nye konflikt er blusset op, efter at den serbiske ambassadør Vladimir Bozovic kaldte en forsamling fra 1918, der besluttede, at Montenegro skulle miste sin uafhængighed og tilslutte sig Serbien og blive end del af kongeriget med serbere, kroater og slovenere, for en ”befrielse” og ”et udtryk for folkets vilje til at forene sig med det broderlige Serbien”.

  Han blev efterfølgende udvist, og serberne svarede igen ved at give Montenegros ambassadør, Tarzan Milosevic, 72 timer til at forlade landet.

  Montenegro løsrev sig fra Serbien i 2006, men der er stadig en stor pro-serbisk andel af befolkningen.

 • Bodybuilder, vægtløfter og filmstjerne: Manden bag Darth Vaders maske er død

  David Prowse, der i de første tre tre Star Wars-film udfyldte rollen som Darth Vader, er død, 85 år gammel. David Prowse lagde krop til ondskabens sorte ridder, men fordi instruktøren George Lucas hellere ville have 'en mørkere stemme' til den ikoniske rolle, blev det amerikanske James Earl Jones, som indtalte replikkerne ind over de oprindelige optagelser. Ifølge Carrie Fisher, der spillede prinsesse Leia, hang der lige så meget sammen med Prowses sydvestengelske dialekt. Den muskuløse mand fra Bristol blev drillende kaldt 'Darth Farmer' af de øvrige skuespillere.

  David Prowse var oprindeligt bodybuilder og britisk mester i vægtløftning. Han fik roller som stærk mand og monster i en række engelske film og serier. Siden havde han en mindre birolle i Stanley Kubricks kult-klassiker A Clockwork Orange, og efter gennembruddet i Star Wars var han med i opløbet om rollen som Superman, inden han i stedet endte som træner for Christopher Reeve, der fik hovedrollen i filmen fra 1978.

  Skuespilleren bag Darth Vader-figuren, David Prowse, skriver autografer ved en Star Wars-fanmesse tilbage i 2007. Nu er han død, 85 år gammel. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)
 • Seks eksplosioner har ramt Eritreas hovedstad

  Sent lørdag aften lokal tid blev Eritreas hovedstad, Asmara, ramt af seks eksplosioner.

  Det oplyser det amerikanske udenrigsministerium på Twitter tidligt søndag morgen dansk tid.

  Styrker fra Tigray-regionen, der kæmper mod etiopiske styrker, der grænser op til Eritrea, har tidligere sendt raketter mod Eritrea.

  Den etiopiske premierminister, Abiy Ahmed, fortalte lørdag, at landets styrker havde taget kontrol med hovedstaden i Tigray, Mekelle, efter få timers kamp.

  Tigray People's Liberation Front (TPLF), et politisk parti, der kæmper mod den etiopiske regering, oplyste samtidig, at det trak sig fra Mekelle.

  TPLF anser Eritrea, der har en varm relation til Abiy Ahmed, som en fjende.

 • Kold og skyet første søndag i advent

  Med første søndag i advent går vi for alvor i gang med forberedelserne til julen, men der er ikke udsigt til sne foreløbigt.

  I stedet bliver det ifølge DMI en grå dag med skydække, men lokalt kan man være heldig og se solen en gang imellem.

  På Sjælland er der desuden tågebanker, og ude i Østersøen kan bornholmerne blive ramt af lette byger. Temperaturerne kommer til at ligge mellem en og fem graders varme, men til gengæld bliver vinden svag til let nordlig eller skiftende.

  I nat bliver det fortsat mest skyet over hele landet, og Jylland kan der komme lidt regn, slud eller ligefrem isslag. Og temperaturerne kan nå ned på to graders frost. Vinden vil være svag til jævn fra nord, inden den drejer om til mellem vest og syd.

  Natten til mandag skal trafikanterne passe på. Der er risiko for stedvis rim- eller isglatte veje, især i Jylland.

 • Gamle bokselegenders kamp endte uafgjort

  15 år efter at han sidst var i ringen og bokse professionelt, beviste 54-årige Mike Tyson, at han stadig kan bruge hænderne til at slås med, da han mødte den tre år yngre Roy Jones Jr. i en opvisningskamp, hvor overskuddet gik til velgørende organisationer.

  Kampen, der blev bokset over otte runder á to minutter og med tungere handsker, som skulle beskytte de midaldrende kombattanter, blev godt nok scoret til uafgjort af de tre WBC-certificerede dommere, men kommentatorer på forskellige internationale medier som The Guardian, AS og New York Times var enige om, at Tyson havde domineret Jones Jr. gennem hele kampen og fortjente at vinde.

  - Jeg er okay med det, publikum var okay med det, sagde Tyson storsindet, efter at resultatet var blevet bekendtgjort, og tilføjede:

  - Lad os gøre det igen.

  Kampen blev bokset i Staples Center i Los Angeles ved et stævne, der var mere præget af underholdning end sport. Således var aftenens andet højdepunkt i ringen et opgør mellem youtuberen Jake Paul og den tidligere NBA-stjerne Nate Robinson, som Paul vandt på knockout.

  Der var også underholdning i ringen af rappere som Wiz Khalifa, Snoop Dogg og French Montana.

 • Domstol afviser at nulstille valgresultat i Pennsylvania

  Pennsylvanias øverste domstol har forkastet en tidligere afgørelse, der udfordrede resultatet af præsidentvalget i den amerikanske delstat.

  Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge Ritzau.

  Retssagen blev indgivet af republikaneren Mike Kelly, som mener, at reglerne for brevstemmer var i strid med forfatningen.

  Han mente derfor, at delstatens 2,5 millioner brevstemmer skulle afvises, eller at resultatet måtte nulstilles.

  Onsdag tog en domstol stilling til søgsmålet og beordrede, at Joe Bidens sejr blev trukket tilbage. Men det har den øverste domstol i delstaten altså nu omgjort.

  Trump-kampagnen har også forsøgt at omstøde Bidens sejr i Michigan, Georgia, Arizona og Nevada med flere søgsmål. Ingen af forsøgene er lykkedes indtil nu.

 • Motorvej i Nordjylland genåbnet efter ulykke - chauffør fastklemt

  En bilinspektør er blevet tilkaldt til Handest i Nordjylland efter et alvorligt færdselsuheld.

  Motorvejen ved Handest syd for Hobro blev natten til i dag spærret efter et alvorligt uheld. Det oplyste vagtchef Bent Højgaard fra Nordjyllands Politi til Ritzau omkring klokken 04.30.

  Tidligt søndag morgen er én vognbane blevet genåbnet for trafik, mens oprydningsarbejdet stadig er i gang.

  Uheldet skete, da en varebil påkørte en lastbil bagfra og væltede. Føreren af varebilen blev fastklemt.

  - Vi har kunnet tale med føreren i varebilen, men han har det dårligt, sagde Bent Højgaard, der oplyste, at manden fortsat var fastklemt omkring klokken 04.30 natten til søndag.

  Politiet har tilkaldt en bilinspektør, der skal undersøge årsagen til ulykken nærmere.

 • Boko Haram dræber 43 personer i nigerianske rismarker

  Krigere fra den militante islamistiske gruppe Boko Haram har lørdag dræbt mindst 43 personer og såret seks i rismarker nær den nigerianske by Maiduguri i den nordøstlige del af landet.

  Det oplyser en anti-islamistisk-militsgruppe til nyhedsbureauet AFP.

  Nigerias præsident, Muhammadu Buhari, fordømmer ifølge AFP angrebet lørdag.

  - Hele landet er blevet såret af disse meningsløse drab, siger han.

  Militsmedlem Ibrahim Liman siger til AFP, at otte personer stadig savnes efter angrebet. Det formodes, at de er blevet kidnappet af Boko Haram.

  Ifølge AFP er mindst 36.000 mennesker er dræbt blevet i konflikten mellem de forskellige grupperinger siden 2009, mens næsten to millioner er blevet fordrevet.

 • San Francisco lukker ned efter smittestigning

  På grund af en kraftig stigning i antallet af nye coronasmittede bliver der mandag indført udgangsforbud i millionbyen San Francisco i delstaten Californien.

  Det siger byens borgmester, London Breed, ifølge Ritzau.

  Los Angeles indførte også for nyligt udgangsforbud.

  I San Francisco betyder det, at ikke-essentielle virksomheder fra mandag skal holde lukket fra klokken 22 til 05 om morgenen. I samme tidsrum vil det også være forbudt for forskellige husstande at mødes.

  San Francisco registrerer for tiden i gennemsnit 118 nye tilfælde af coronavirus om dagen i forhold til 73 om dagen i den første uge af november.

 • FCK-direktør stopper efter få måneder

  FC København må sige farvel til klubbens tekniske direktør, Frederik Leth, der har sagt op efter få måneder i jobbet.

  26-årige Frederik Leth blev ansat i september.

  I går ansatte FC København Peter Christiansen fra AGF som ny sportsdirektør. Han starter senest til april i hovedstadsklubben.

 • Real Madrid i chok-nederlag på hjemmebane

  Den spanske kongeklub, Real Madrid, tabte her til aften 2-1 på hjemmebane til Alavés. Real Madrid reducerede fire minutter før tid ved Casemiro.

  Gæsterne bragte sig foran allerede efter fem minutter, da Lucas Pérez scorede på straffespark. Joselu øgede til 2-0 kort efter pausen.

  Dermed fortsatte madrilenerne den noget svingende sæsonstart, der betyder, at Zinedine Zidanes tropper har seks point op til førerholdet, Real Sociedad.

 • Branco blev den store vinder ved DMA

  Danish Music Awards blev her til aften afholdt i et tomt Royal Arena, hvor rapperen Branco blev den store vinder. Benjamin Cimatu, som han retteligt hedder, vandt i kategorierne Årets Solist, Årets Album og Årets Streaminghit.

  De to sidstnævnte priser vandt han med kollegaen Gilli.

  The Savage Rose modtog en ærespris ved showet.

 • Coronavirus i amerikansk minkfarm

  Der er konstateret coronavirus blandt mink og ansatte på en minkfarm i den amerikanske delstat Oregon.

  Det skriver mediet The Statesman Journal.

  En talsmand fra delstatens landbrugsministerium afviser at oplyse, hvilket county, der er et slags amt, som minkfarmen ligger i, og hvor mange ansatte der er testet positive.

  Hun oplyser dog, at minkfarmen har omkring 12.000 dyr.

 • 37 betjente kvæstet under franske protester mod ny lov

  (Foto: Alain Jocard © AFP or licensors)

  37 politifolk er lørdag kvæstet under demonstrationer rundt om i Frankrig mod en ny sikkerhedslov, der kritiseres for at være for venlig over for politiet.

  Indenrigsminister Gérald Darmanin fordømmer lørdag aften den ”uacceptable” brug af vold fra nogle demonstranters side, skriver nyhedsbureauet AFP.

  Ifølge politiet deltog op mod 50.000 mennesker i Paris i demonstrationer mod sikkerhedsloven. Loven indeholder en kontroversiel paragraf, som i nogle situationer forbyder pressen at fotografere og filme politifolks ansigter.

 • Etiopien erklærer fuld kontrol over by i oprørsk region

  Det etiopiske militærs offensiv i den nordlige region Tigray er slut, skriver premierminister Abiy Ahmed på Twitter lørdag aften. Kort forinden oplyste han, at hæren har sikret sig fuld kontrol med hovedstaden i Tigray, Mekelle, med en halv million indbyggere.

  Det skriver Reuters.

  Der er ingen kommentar fra TPLF, der styrer Tigray.

 • Dansk forsker på jagt efter coronavirussets oprindelse

  Den danske forsker Thea Kølsen Fischer er sammen med ni andre eksperter blevet udpeget af Verdenssundhedsorganisationen, WHO, til at undersøge, hvor coronavirusset stammer fra.

  Thea Kølsen Fischer er til daglig professor i virusepidemier og infektioner ved Københavns Universitet og forskningschef ved Nordsjællands Hospital. Hun fortæller, at ekspertholdet inden for få uger – formentlig i starten af det nye år – skal til den kinesiske by Wuhan. - Det er her, at vi har det første registrerede tilfælde af covid, så det er i første omgang i Wuhan, at vores fokus er. Og så må vi se, hvor det fører os hen, siger hun.

 • To ud af tre borgere lod sig coronatjekke i nordjysk massetest

  180.643 nordjyder har gennem de seneste tre uger deltaget i en omfattende massetest af borgerne i syv nordjyske kommuner.

  Det svarer til, at 66 procent af de i alt 275.000 borgere har sagt ja til at lade sig coronateste. Håbet var dog, at man kunne nå op på 75 procent af borgerne.

  – Jeg synes godt, at man kan være tilfreds med den opbakning, i betragtning af at det jo er en frivillig ordning, siger overlæge Jan Nybo, der har stået i spidsen for regionens testprogram.

 • Stor demonstration i Frankrig mod politiet og ny lov

  (Foto: Alain Jocard © Scanpix)

  Tusindvis af mennesker er lørdag gået på gaden i Frankrig for at protestere mod en ny sikkerhedslov. Den indeholder en paragraf, som forbyder at fotografere og filme betjente i visse situationer.

  Protesterne kommer, efter at billeder har vist, hvordan en sort mand overfaldes og gennembankes af flere politifolk.

  I Paris er demonstranter gået i optog fra Place de la Republique til Place de la Bastille. De mange mennesker står tæt trods coronapandemien, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  ”Politi overalt, justits helt væk”, ”Politistat” og ”Smil, når du får bank” står der på nogle af de skilte, som demonstranterne bærer.

 • Hundredevis af landmænd demonstrerede mod regeringen

  Lørdag var en stor gruppe landmænd samlet i Hjørring, hvor de demonstrerede mod regeringens håndtering af mink-sagen.

  Nordjyllands Politi oplyser, at omkring 350 landmænd med traktorer var mødt frem til demonstrationen.

  21. november kørte hundredvis af traktorer rundt i København og Aarhus, ligeledes for at demonstrere mod regeringens håndtering, da den valgte at slå landets minkbestand ned.

 • Thulesen Dahl: Godt, at Pia byder sig til

  Dansk Folkepartis tidligere leder, Pia Kjærsgaard, rettede i sin tale på årsmødet i dag en skarp kritik af partiets vælgerkrise.

  - Mange af os kan ikke leve med den situation, Dansk Folkeparti står i. Jeg kan slet ikke, sagde hun.

  Efter Kjærsgaards tale erkendte formand Kristian Thulesen Dahl over for DR, at han dybest set er enig i analysen.

  - Jamen, der er jo grundlæggende ikke nogen af os, der kan leve med det. Det er derfor, vi bruger al vores vågne tid på at ændre vilkårene, ændre forholdene, sagde han.

  - Så jeg synes jo, at det er fint, at Pia fortsat gør det klart, at hun er aktiv politiker, og at hun byder sig til ligesom alle mulige andre, og så må vi jo som et hold sørge for at bevæge det her opad, så vi, næste gang vi mødes til et årsmøde, har en bedre situation, end vi har i dag, sagde han.

 • Corona-pres: Operationer kan blive udskudt

  Flere af landets sygehuse mærker et stigende pres på de afdelinger, der håndterer coronasmittede.

  Det gælder blandt andet Aarhus Universitetshospital, der nu går med overvejelser om at aflyse eller udskyde operationer af ikke-hastende karakter.

  – Coronatallene stiger og vil formentlig blive ved med det i december, siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

  - Derfor skal vi skaffe mere kapacitet. Det kan for eksempel ske, ved at vi udsætter nogle operationer af ikke-hastende karakter. På samme måde som vi gjorde i foråret, siger han.

 • Dansk tennistalent i sensationel sejr

  (Foto: KELD NAVNTOFT © Keld Navntoft)

  Tennistalentet Holger Rune leverede lidt af en sensation, da den 17-årige danske slog verdens nummer 28, Benoit Paire, i semifinalen ved Leschly Nordic Masters i Hørsholm.

  Danskeren vandt i tre sæt med cifrene 7-5 3-6 7-5.

  Holger Rune er selv rangeret som nummer 511 i verden.

  I finalen møder Holger Rune landsmanden Christian Sigsgaard.

 • Den første sne er faldet i Danmark

  Den første sne er faldet i Danmark. Det skriver TV2.

  Sneen er faldet i Kalundborg på Vestsjælland.

  Der er ikke tale om helt 'almindelig' sne, men derimod kornsne, der er frossen finregn.

 • Professor foreslår, at man dropper kulturelle og sociale aktiviter i coronaramt hovedstad

  Professor i eksperimentel virologi Allan Randrup Thomsen bliver bekymret, når han kigger på smittetallene i området omkring hovedstaden. I København har man registeret 281,9 smitetilfælde per 100.00 indbygger den seneste uge, hvilket er det ottende højeste i Danmark.

  Også storkøbenhavnske kommuner som Tårnby, Hvidovre og Brøndby er der oppe af.

  - Jeg må sige, at jeg er ved at nå dertil, hvor jeg vil sige, at der skal mere til. Jeg vil tro, at det er svært at lukke kommunegrænserne i København, men man kunne overveje at lukke kulturelle og sociale aktiviteter som eksempelvis bibliotekter og klubliv for unge.

 • Kofod og Ebbesen valgt ind i DF's hovedbestyrelse

  Mens Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, lørdag er genvalgt som formand uden modkandidat, var der kampvalg til de to åbne poster i hovedbestyrelsen.

  Valget stod mellem Carl Christian Ebbesen, organisatorisk næstformand, EU-parlamentarikeren Peter Kofod og det relativt ukendte byrådsmedlem fra Bornholm René Danielsson.

  Peter Kofod fik 152 stemmer, Carl Christian Ebbesen 109 stemmer og René Danielsson 103 stemmer.

 • AaB-sportschef testet positiv for corona

  AaB's norske sportschef, Inge André Olsen, er blevet testet positiv for coronavirus.

  Det oplyser den nordjyske Superligaklub forud for dagens kamp på udebane mod FC Midtjylland.

  Alle øvrige personer i AaB’s stab og spillertrup er testet negative, skriver klubben på Twitter.

 • Saltvognen ruller ud for første gang i København

  Kulden er over os, så nu skal man tage sig i agt for glatte veje og cykelstier.

  I landets hovedstad bliver der i dag saltet for første gang i vintersæsonen.

  Det oplyser Københavns Kommune via Twitter.

 • Kofod: Vi må ændre Dansk Folkeparti

  Dansk Folkeparti skal ændre sig, hvis det skal ud af sin krise, der kulminerede med dårlige valg til Folketinget og Europa-Parlamentet sidste år. Det siger EU-parlamentariker, Peter Kofod, til partiets årsmøde.

  - Vi har travlt venner. På en række områder må vi forandre Dansk Folkeparti. Det skal være nemmere at blive hørt. Nemmere at være aktiv. Det er baglandet, der er Dansk Folkeparti.

  - Jeg er en fredelig mand. Jeg ønsker hverken konflikter eller ballade. Men jeg føler det som min pligt at være med til at videreudvikle vores parti. Forandring kan være svært, men der er ikke noget alternativ, siger Peter Kofod.

 • Overlæge om rekord-smittetal: Mørketallet er mindre end i foråret

  1.636 personer har fået det seneste døgn fået at vide, at de er smittet med coronavirus. Det er det højeste tal nogensinde, men det skal ses i lyset af, at vi også tester rekordmange. Det siger Joachim Hoffmann-Petersen, overlæge og talsmand for landets intensiv- og anæstesilæger.

  - Når man tester mere vil man også finde mere. Vi har nok et mørketal, der er meget lille i forhold til foråret, hvor det var ganske stort. De fleste med corona bliver opdaget, siger han.

  Selvom antallet af indlagte ligger stabilt omkring 250, kan man ifølge talsmanden mærke presset blandt kollegerne.

  - Der er mange steder, hvor man begynder at kunne mærke presset. Der er mange afdelinger, hvor man nu skal tage beslutninger om at udskyde operationer og ambulante behandlinger.

 • 1.636 nye coronatilfælde - det højeste nogensinde

  Der er registreret 1.636 coronatilfælde. Det viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut.

  Det er det hidtil højeste antal smittede under epidemien. Det skal dog ses i lyset af, at der også testes mange flere end i foråret, og at dagens smittetal er gjort op for lidt mere end et døgn.

  Antallet af indlagte falder med fem til 249. 42 af dem er indlagt på intensiv, og af dem får 27 hjælp til at trække vejret med en respirator. Det er fire færre på intensiv og to færre i respirator i forhold til i går.

  Der er yderligere syv dødsfald blandt coronasmittede.

  100.197 personer er blevet testet det seneste døgn.