Seneste Nyt

En af verdens mest eftertragtede diamanter solgt for 404 millioner kroner på auktion

Diamanten "De Beers Cullinan Blue" blev ifølge mineselskabet De Beers fundet i en mine nær den sydafrikanske by Cullinan, hvorfra den har fået sit navn. (Foto: © Timothy A. Clary/Ritzau Scanpix)

En af verdens mest eftertragtede diamanter er blevet solgt på auktion.

Det drejer sig om den blå dimant "De Beers Cullinan Blue", som ifølge auktionshuset Sotheby blev solgt for 450.925.000 Hongkong- dollar.

Det svarer til cirka 404 millioner kroner.

Hvem der har købt diamanten, fremgår dog ikke af auktionshusets hjemmeside.

Diamanten er et unikum blandt juveler.

Den er den eneste blå diamant i verden på mere end 15 carat, som er blevet solgt på en auktion. Kun fem auktionerede blå diamanter har nogensinde oversteget 10 carat.

Diamanten er ifølge Sotheby's den største klare blå diamant, som USA's Gemologiske Institut (GIA) nogensinde har målt.

Nyheder

 1. Spansk politi finder kokain til over 700 millioner på fragtskib fuld af kvæg

  Et opsigtsvækkende fund er blevet gjort under en ransagning på et fragtskib på vej fra Sydamerika til Mellemøsten.

  Spansk politi har beslaglagt 4,5 ton kokain på skibet, der ellers var lastet med kvæg. Kokainen anslås at have en værdi af cirka 780 millioner kroner.

  Politiet slog til, da skibet lå ud for øen Gran Canaria.

 2. To mænd fængslet: Mistænkt for at putte stoffer i kvindes drink på natklub

  To 35-årige mænd er blevet varetægsfængslet i ni dage, da de mistænkes for at have puttet stoffer i en kvindes drink på en natklub i København.

  Det skriver Københavns Politi på Twitter.

  Kvinden blev efterfølgende testet positiv for amfetamin og metamfetamin, oplyser politiet.

  Episoden fandt sted tidligere i januar, og fredag formiddag førte efterforskningen til, at de to mænd blev anholdt, skriver Ritzau.

  Giftlinjen skrev i sidste uge på deres hjemmeside, at de oplever et øget antal henvendelser fra borgere, der i nattelivet har oplevet at der er kommet "noget i deres drink".

 3. Gucci henter ny kreativ direktør hos Valentino

  Gucci blev grundlagt af Guccio Gucci i Toscana i 1921. (Foto: © SARAH MEYSSONNIER, Ritzau Scanpix)

  Det ikoniske italienske modehus Gucci skal have en ny mand i spidsen.

  Valget af ny kreativ direktør er faldet på Sabato De Sarno, som kommer fra en stilling som senior modedesigner hos Valentino. Det udtaler Kering, som ejer Gucci.

  De Sarno har igennem sin karriere været forbi nogle af de største italienske modehuse. Han startede hos Prada i 2005, hvorefter han skiftede til Dolce & Gabbana og senest altså Valentino.

  Guccis tidligere kreative direktør, Alessandro Michele, forlod stillingen i november 2022 efter syv år på posten.

 4. SF vil have regeringen til at udskyde bededags-afskaffelse til efter valg

  Regeringen bør udskyde afskaffelsen af store bededag til efter et valg, siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr.

  - Det er en stor ting at afskaffe store bededag i Danmark. Det synes jeg, de skal lytte til og give danskerne mulighed for at stemme om ved folketingsvalg, siger Pia Olsen Dyhr til Ritzau.

  Lovforslaget bliver førstebehandlet i næste uge. Pia Olsen Dyhr håber dog på at finde en løsning inden da.

  Regeringen skal sige til arbejdsgiverne og arbejdstagerne, at de tre parter skal få flere til at arbejde mere i en trepartsaftale, for ellers bliver store bededag afskaffet, mener SF.

  - Regeringen skal sige til fagbevægelsen og arbejdsgiverne i meget klare vendinger, at hvis I ikke selv kan finde arbejdsudbuddet i en trepart, så kommer vi til at gennemføre afskaffelsen af store bededag.

  - Men vi skal give treparten den chance, som den igen og igen har vist under corona, at den har grebet, siger Pia Olsen Dyhr.

  Artiklen er opdateret med nye citater fra Pia Olsen Dyhr, der understreger, at det er SF's standpunkt, at bededag ikke afskaffes.

 5. Udenrigsministeriet opfordrer danskere i Tyrkiet til at undgå demonstrationer

  Udenrigsministeriet opfordrer i en opdateret rejsevejledning danskere i Tyrkiet til at undgå demonstrationer i landet.

  Det sker, fordi der er risiko for demonstrationer rettet mod Danmark på grund af Rasmus Paludans koranafbrændinger, skriver ministeriet.

  Den dansk-svenske partistifter har den seneste tid vakt opsigt med sine koranafbrændinger, og Udenrigsministeriet fremhæver særligt afbrændinger i København fredag som årsag til den øgede risiko.

  - I tilfælde af demonstrationer i Tyrkiet forventes tyrkisk politi at være talstærkt tilstede. Undgå demonstrationer og andre større forsamlinger, som kan udvikle sig voldeligt, skriver ministeriet.

 6. Israel anholder 42 personer efter dødeligt angreb i Østjerusalem

  Syv israelere mistede i går livet i et angreb ved en synagoge i den jødiske bosættelse Neve Yaakov i Østjerusalem.

  Det skete, efter israelske sikkerhedsstyrker torsdag skød og dræbte ni palæstinensere nær byen Jenin på Vestbredden, skriver Reuters.

  Ifølge nyhedsbureauet AFP og den israelske avis Haaretz er 42 personer blevet anholdt efter angrebet i Jerusalem. Det fremgår af en udtalelse fra israelsk politi.

  Lørdag morgen har der ifølge den israelske redningstjeneste Magen David Adom været endnu et skyderi i Østjerusalem, hvor to personer angiveligt er blevet såret.

  Det israelske militær har meldt ud, at det vil styrke dets tilstedeværelseVestbredden efter fredagens angreb.

  Angrebet i Jerusalem kaldes det dødeligste i byen i 15 år, mens miltærrazziaen i Jenin torsdag også var den dødeligste af sin slags i flere år, skriver New York Times.

 7. FN advarer om sultkatastrofe i Syrien: 12 millioner ved ikke, hvornår de får noget at spise næste gang

  12 års brutal krig og en økonomi i total kaos har sat dybe spor i Syriens hårdt plagede befolkning.

  Afgrøder er blevet ødelagt på grund af krigen, og folk har ikke råd til at betale de høje priser på fødevarer. Flere og flere syrere ender i sult, lyder advarslen fra FN.

  - Hvis vi ikke handler nu, bliver det værre, end vi overhovedet kan forestille os.

  Det er ordene fra chefen for FN's fødevareprogram (WFP), David Beasley, til den sultkrise, som Syriens befolkning befinder sig i.

  Han siger, at familier kæmper mere end nogensinde for at få mad, varme og elektricitet.

  12 millioner syrere ved ifølge FN ikke, hvordan de skal skaffe deres næste måltid mad. Derudover mener FN, at yderligere næsten tre millioner er på vej til at sulte.

  I en video på sin Twitter-profil siger David Beasley, der befinder sig i Syrien lige nu.

  - De har ikke penge nok til at købe madolie eller til at købe fyringsolie. De står over for valget, om deres barn sulter ihjel eller fryser ihjel, siger han.

 8. Forbruget af sovemedicin stiger

  For personer i aldersgruppen 45 til 64 år er forbruget af sovemedicinen melatonin steget markant de seneste ti år. Det viser en ny opgørelse fra Sundhedsdatastyrelsen ifølge Berlingske.

  I 2011 havde 8.150 personer i alderen 45 til 64 år indløst en recept på melatonin. I 2021 var tallet steget til 28.005 personer i aldersgruppen, som er den voksne aldersgruppe, hvor flest tager melatonin som hjælpemiddel til at sove.

  Det er en stigning på over 340 procent på ti år.

  Melatoninpiller øger mængden af det døgnrytmeregulerende hormon melatonin i kroppen, så det bliver nemmere at falde i søvn.

  Men præparatet er endnu ikke undersøgt tilstrækkeligt, og derfor ved man ikke, hvad bivirkningerne er på sigt. Det mener Poul Jennum, der er overlæge på Rigshospitalet og leder af Dansk Center for Søvnmedicin.

  - Jeg er bekymret over, at vi udskriver så meget melatonin, når vi ikke har registreret bivirkningerne systematisk endnu, siger han til Berlingske.

 9. Rekordstore mængder regn giver oversvømmelser i New Zealands største by

  • Vejene er blevet floder flere steder i Auckland. (Foto: © Twitter @MonteChristoNZ, Ritzau Scanpix)
  • Myndighederne har endnu ikke det fulde overblik over, hvor meget vandmasserne har ødelagt. Et kæmpe oprydningsarbejde venter forude. (Foto: © Twitter @MonteChristoNZ, Ritzau Scanpix)
  • Biler er strandet flere steder på grund af oversvømmelserne. (Foto: © Twitter @MonteChristoNZ, Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Aldrig før er der faldet så meget regn, som de 249 millimeter byen Auckland har fået på 24 timer.

  Det skriver The Guardian.

  Mange af byens veje er blevet til floder, og mindst tre personer har mistet livet i de voldsomme vandmængder, som flere steder også har forårsaget mudderskred.

  Rundt om i byen er tusindvis af mennesker strandet. Byens lufthavn er lukket og flere end 2.000 mennesker har været nødt til at overnatte der, skriver Wall Street Journal.

  - Det her er vildere, end vi nogensinde har set. Vi har evakueret folk fra deres tage med helikoptere, og vi har hentet folk i deres biler, som var ved at blive oversvømmet, siger Andrew Clark fra byens redningsmandskab.

  New Zealands nyvalgte premierminister, Chris Hipkins, har erklæret undtagelsestilstand i byen, hvor 1,6 millioner mennesker bor, og beder folk om så vidt muligt at blive indenfor.

  Indbyggerne bliver også bedt om at spare på vandet for at få spildevandmængderne ned.

  Myndighederne har endnu ikke det fulde overblik over, hvor mange mennesker der er berørte af oversvømmelserne, men allerede nu ved man, at oprydningsarbejdet bliver dyrt og omfattende.

 10. To indiske jagerfly kolliderer under øvelse

  To jagerfly fra det indiske luftvåben er styrtet ned lørdag, efter at de tilsyneladende er kollideret under en øvelse cirka 300 kilometer syd for hovedstaden New Delhi.

  Det fortæller politi på ulykkesstedet, skriver Ritzau.

  En af piloterne er fundet. Vedkommende har kvæstelser efter styrtet, men det fremgår ikke, hvor alvorligt det står til. To piloter fra det andet fly er lørdag morgen dansk tid endnu ikke fundet.

  De to styrt er blot de seneste i en række flyulykker, der har ramt det indiske luftvåben. I oktober omkom fem soldater, da deres helikopter styrtede ned i delstaten Arunachal Pradesh.

  Premierminister Narendra Modis regering arbejder ihærdigt på at opdatere det indiske forsvars uddaterede udstyr og forsøger at stable en indisk militærindustri på benene.

  Formålet er blandt andet at mindske Indiens afhængighed af Rusland, som gennem tiden har været den vigtigste leverandør af militært udstyr til Indien.

 11. Stoltenberg tror fortsat på svensk Nato-medlemskab

  Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, er dog stadig helt overbevist om, at Sverige og Finland vil blive lukket ind i den eksklusive klub.

  - Spørgsmålet er bare hvornår, siger Stoltenberg i et interview med NRK.

  Tyrkiet har allerede godkendt, at Sverige og Finland får status som "inviteret" i Nato-alliancen, og det betyder, at de to lande i forvejen deltager i Nato-møder og bliver mere og mere integreret i alliancen.

  Samtidig har optagelsesprocessen været den hurtigste i Natos historie. Normalt tager den flere år, fastslår Stoltenberg.

  Han mener derfor, at Tyrkiet kan se fordele ved, at landene kommer med i Nato.

  - Det bør være muligt for Tyrkiets parlament at godkende medlemskabsprotokollen for Sverige, siger Stoltenberg.

 12. Ukraine og Rusland er i 'heftige' kampe om lille by i Donetsk

  Ukrainske og russiske tropper var fredag i "heftige" kampe om byen Vuhledar, der ligger sydvest for byen Donetsk i Ukraine. Det skriver Ritzau.

  Denis Pusjilin, der er russisk udpeget leder af Donetsk-regionen, udtaler, at Vuhledar snart kan blive en "ny og meget vigtig succes" for Rusland.

  Ukraine siger dog, at byen, der inden invasionen havde 15.000 indbyggere, stadig er under ukrainsk kontrol.

  - Der er heftige kampe der, siger talsmand for det ukrainske militær Serhij Tjerevatyj til lokale medier.

  Ruslands forsøg på at indtage Vuhledar er en del af landets indsats for at få kontrol med hele Donetsk-regionen.

  Byen ligger også langs en sydlig front, som nogle mener kan være central i en ukrainsk modoffensiv.

 13. Videomateriale viser, at betjente sparkede og slog Tyre Nichols før hans død

  Der har i nat været demonstrationer flere steder i USA. Både Tyre Nichols familie og USA's præsident, Joe Biden, havde inden frigivelsen af videoerne opfordret til at eventuelle demonstrationer skulle afholdes fredeligt. (Foto: © SETH HERALD, Ritzau Scanpix)

  Politiet i den amerikanske by Memphis har natten til lørdag dansk tid offentliggjort videomateriale af en hændelse, hvor fem politibetjente er blevet sigtet for drab på manden Tyre Nichols.

  Videoen viser blandt andet, at betjentene holdt den 29-årige Nichols nede, mens de slog og sparkede ham.

  Undervejs kaldte Nichols på sin mor, skriver BBC og New York Times.

  Nichols blev 7. januar anholdt i den amerikanske delstat Tennessee. Han døde tre dage senere, efter at have pådraget sig store skader fra den voldelige anholdelse.

  Hundredvis af demonstranter har fredag aften lokal tid spærret en bro over Missisippi-floden i Memphis, efter videoen af anholdelsen er blevet offentliggjort.

  Demonstrationen er fredelig, og demonstranternes krav er, at politiet bliver stillet til ansvar, skriver det amerikanske medie NBC News.

 14. Zelenskyj om russiske OL-atleter: Deres neutrale flag vil være plettet med blod

  - Ethvert neutralt flag for en russisk atlet vil være plettet med blod.

  Det mener den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, som ikke forstår, at russiske atleter måske få lov til at deltage ved sommer-OL i Paris til næste år, hvis de stiller op under neutralt flag.

  - I dag starter vi et maraton for fair play rettet mod at rømme ledelsen af internationale olympiske strukturer for hykleri såvel som at (undgå, red.) nogle forsøg på at drage repræsentanter fra en terrorstat ind i verdenssporten, siger Zelenskyj ifølge Reuters.

  - Olympiske principper og krig er fundamentalt modsætninger til hinanden, siger han.

  Han har nu inviteret præsidenten for den Internationale Olympiske Komité (IOC), Thomas Bach, til den krigsramte by Bakhmut i det østlige Ukraine.

  - Så han kan se med sine egne øjne, at neutralitet ikke eksisterer, skriver Zelenskyj på Twitter.

 15. Politiet i Malmø tror på sammenhæng mellem flere påsatte brande

  Der er formentlig en sammenhæng mellem flere brande i biler i forgårs i Malmø og to brande i går samme sted.

  Det mener svensk politi, som dog ikke har nogen mistænkte brandstiftere i kikkerten.

  - Det er sandsynligt, at brandene har en forbindelse. Der var otte i går, og indtil videre har vi to i nat, siger Andreas Hulting, der er vagtchef i den sydlige politikreds i Sverige, til Ritzau.

  Natten til fredag var der både brand i flere biler og brand i en lagerbygning ved Malmö Kanoklub og brand i et bageri i industriområdet Sofielund. I nat var det blandt andet en fritidsgård, der brændte.

  - Vi kigger på gamle mistænkte, for der er et antal personer, som vi ved kan finde på dette, siger vagtchefen.

 16. Danmark skal møde Frankrig i VM-finalen i håndbold

  Det bliver Frankrig, som det danske håndboldlandshold skal møde i VM-finalen i Stockholm på søndag.

  Det står klart efter fredagens sene semifinale, som franskmændene vandt 31-26 over de svenske slutrundeværter.

  Tidligere fredag bookede Danmark billet til finalekampen, da det danske herrehåndboldlandshold slog Spanien 26-23.

 17. Tre personer er blevet stukket med kniv i København

  Ved to forskellige hændelser i København er i alt tre personer blevet stukket med kniv i København fredag aften.

  Først blev to personer ramt af knivstik på Nørrebro - nærmere bestemt Nørrebrogade 53. Her er det ene offer alvorligt tilskadekommen, mens den anden umiddelbart ikke er blevet alvorligt skadet, oplyser vagtchef ved Københavns Politi, Martin Kajberg.

  Senere på aftenen blev en enkelt person stukket ned med kniv på Adelgade nær Gothersgade i det indre København. Offeret er her ikke umiddelbart alvorligt tilskadekommet.

  Ved knivstikkeriet på Gothersgade er én person blevet anholdt, oplyser vagtchefen.

  - På nuværende tidspunkt kender vi ikke motivet bag knivstikkerierne. Men der er på nuværende tidspunkt ingen indikationer på, at der skulle være en sammenhæng mellem de to hændelser, siger vagtchef Martin Kajberg.

 18. Antik Herkules-statue er dukket op i Roms kloaksystem

  Statuen af Hercules skulle angiveligt være i naturlig størrelse. Staten er lavet af marmor. (Foto: © handout, Ritzau Scanpix)

  Det var ikke kun skidt og snavs, der gemte sig i rørene under en park i Rom.

  I forbindelse med reparationer af kloaksystemet under parken dukkede der også en antik statue af Herkules op, der blandt andet er en helt i den romerske mytologi.

  Statuen er lavet i marmor og stammer ifølge The Guardian fra tiden mellem 27 år før Kristus og år 476 efter.

  Parken, Parco Archeologico dell'Appia Antica, skriver på sin egen Facebook-side, at udgravningerne i forbindelse med reparationerne af kloaksystemet foregik i 20 meters dybde og blev fulgt af en arkæolog.

 19. Skyderi i Jerusalem: Flere meldes sårede og dræbte

  Angrebet er sket i det østlige Jerusalem, hvor der lige nu er et massivt politiopbud. (Foto: © Ahmad gharabli, Ritzau Scanpix)

  En bevæbnet gerningsmand har fredag aften åbnet ild i nærheden af en synagoge i det østlige Jerusalem.

  Ifølge flere medier - heriblandt Al-Jazeera og Jerusalem Post - er der flere dræbte og sårede, men antallet varierer.

  Ifølge israelsk politi er gerningsmanden blevet skudt og dræbt.

  Angrebet sker, efter at der har været voldsomme sammenstød mellem palæstinensere og israelske soldater på Vestbredden.

  Ifølge de palæstinensiske myndigheder angreb israelske soldater i går en flygtningelejr ved byen Jenin - her er mindst ni dræbt, og 16 personer meldes sårede.

 20. Mor sender besked til betjente, der er anklaget for at være skyld i hendes søns død: 'Jeg beder for jer'

  Tyre Nichols familie og deres advokater på pressemødet. (Foto: © Associated Press / Skærmbillede fra video)

  Politi og myndigheder i USA forbereder sig lige nu flere steder på voldsomme protester i gaderne.

  I nat dansk tid bliver en video nemlig offentliggjort fra en voldsom anholdelse af den unge sorte mand Tyre Nichols, der fandt sted for tre uger siden i byen Memphis i staten Tennessee.

  Tre dage senere døde han, og derfor er de fem sorte betjente, der var involveret i anholdelsen, sigtet for at være skyld i Tyre Nichols død.

  Her til aften var der pressekonference med Nichols familie og deres advokater. Og der talte RowVaughn Wells, Tyre Nichols mor, direkte til de fem betjente:

  - Jeg vil bede for jer og jeres familier, for det her burde ikke være sket. Nu vil vi have retfærdighed for min søn, sagde hun.

  En af familiens advokater Ben Crump takkede myndighederne for, at de fem betjente så hurtigt blev fyret og sigtet. Derfor håber han også, at det vil ske lige så hurtigt ved eventuelle sager i fremtiden.

  - Dette skal være rettesnoren for, hvor hurtigt betjente, sorte eller hvide, skal holdes ansvarlige. Ingen skal længere fortælle os, at vi skal vente i måneder, sagde han.

 21. Tyrkisk ambassade kalder koranafbrænding for hadforbrydelse

  På den tyrkiske ambassade i København ser man gravalvorligt på, at Danmark har tilladt Rasmus Paludan at brænde koraner af fredag.

  En hændelse, som ambassaden "fordømmer på det stærkeste".

  Det skriver ambassaden ifølge Ritzau i en pressemeddelelse, hvori den kalder afbrændingerne for en "hadforbrydelse".

  Paludan meddelte i går, at han ville brænde koranen på tre forskellige adresser i København i løbet af fredagen. Heriblandt foran den tyrkiske ambassade.

  Udmeldingen resulterede i, at den danske ambassadør i Tyrkiet tidligere i dag blev indkaldt til samtale.

 22. Politi offentliggør optagelser, der viser overfald på Nancy Pelosis mand

  Et stillbillede fra optagelserne. Til venstre David DePape og til højre Paul Pelosi. (Foto: © SAN FRANCISCO DISTRICT ATTORNEY, Ritzau Scanpix)

  Politiet i San Francisco har i dag offentliggjort optagelser, der viser dele af overfaldet på den tidligere formand af Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosis, mand.

  Optagelserne viser øjeblikket, hvor 82-årige Paul Pelosi bliver slået med en hammer af den mand, der forinden var trængt ind i parrets hjem.

  Optagelserne kommer fra et kropskamera, som én af de politibetjente, der rykkede ud efter et alarmopkald, bar.

  Politiet har desuden offentliggjort overvågningsbilleder og et nødopkald fra Paul Pelosi.

  Den 42-årige canadier David Wayne DePape er blevet sigtet i sagen, men nægter sig skyldig.

 23. Justitsministeren om drabssigtet indsat: 'Sagsbehandlingsfejl af så alvorlig karakter må ikke ske'

  Justitsminister Peter Hummelgaard (S) reagerer nu på de fejl i sagsbehandlingen, der har ført til, at en indsat er blevet sigtet for at have begået et drab i Kolding nytårsnat, mens han var på udgang fra fængslet.

  - Det er en dybt ulykkelig sag, som berører mig meget på vegne af ikke alene offeret, men også offerets familie og pårørende, siger justitsminister Peter Hummelgaard.

  Kriminalforsorgen har lavet en intern redegørelse af sagen. Undersøgelsen viser, at der er begået en række 'alvorlige fejl', og at sagsbehandlingen omkring mandens udgang ikke er foregået i overensstemmelse med gældende regler og praksis på området.

  - Sagsbehandlingsfejl af så alvorlig karakter må ikke ske.

  - Kriminalforsorgen har meddelt mig, at arbejdet allerede er sat i gang, og jeg har en klar forventning om, at der løbende bliver fulgt op på indsatsen, lyder det fra justitsministeren.

 24. Peruviansk præsident vil fremrykke valg

  Oprindeligt skulle indbyggerne i Peru først stemme om, hvem der skal lede det sydamerikanske land i 2026.

  Men i dag har landets præsident, Dina Boluarte, foreslået at afholde valget allerede i december i år. Det skriver Reuters.

  Tusindvis af demonstranter har i ugevis været på gaden i Peru for at kræve Dina Bolartes afgang. Demonstranterne ønsker, at hendes forgænger bliver genindsat genindsat på posten.

  Flere demonstranter har mistet livet i forbindelse med urolighederne.

  Siden Boluarte i december indtog rollen som præsident, har hun flere gange bedt den peruvianske kongres om at fremrykke valgene. I dag skal politikerne i kongressen behandle et tidligere forslag fra præsidenten om at rykke valget fra 2026 til april næste år.

  Du kan læse mere om den politiske tumult i Peru i artiklen her.

 25. Brand i Sorø: Beboere skal blive indendøre

  Opdateret 27/1, kl. 19.25 med seneste nyt fra politiet.

  På grund af kraftig røg fra en bygning på Ladefogedvej 4 i Sorø, skal beboere boende syd for branden blive indendørs.

  Branden udvikler røg, der er sundhedsskadelig ved indånding, oplyser politiet.

  Advarslen vedrører borgere boende på Bjernede Kirkevej og Bjernede Parkvej, 4180 Sorø.

  Personer i det berørte område skal gå inden døre og søge information hos DR og TV2.

  Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Kontakt kun politi eller alarmcentral i akutte tilfælde.

  Hvis man har opholdt sig i røgfanen og efterfølgende bliver dårlig, skal man kontakte nærmeste læge eller akutmodtagelse.

  Der udsendes yderligere informationer via Danmarks Radio, TV2, på tekst-tv og politi.dk. Der udsendes kun beredskabsmeddelelse igen når man igen kan åbne døre og vinduer.

 26. Brøndby IF sender klubbens anfører til USA

  Fodboldklubben Brøndby IF har solgt deres anfører, Andreas Maxsø, til Colorado Rapids, der spiller i den amerikanske liga, MLS.

  Et skifte, som er meget fortjent, lyder det fra klubbens sportsdirektør, Carsten V. Jensen.

  -Da Andreas kom tilbage til os i efteråret 2019, havde ingen af os forventet, at han skulle være her i over tre år. Vi gav dengang hinanden håndslag på, at når den rette mulighed opstod, så ville vi som klub ikke stå i vejen. At vi så har kunne nyde godt af Andreas' evner i tre år har blot været fantastisk, og det er fuldt fortjent, at han nu har fået en spændende mulighed i MLS, som han ønsker at forfølge, siger han til klubbens hjemmeside.

  Andreas Maxsø nåede at spille 120 kampe som anfører for Brøndby, hvor han blandt andet har været med til at vinde et dansk mesterskab.

 27. Amerikansk justitsminister: Tre personer med forbindelse til iransk regering planlagde drab på journalist

  Merrick Garland på dagens pressemøde, der blev afholdt i Washington D.C. (Foto: © OLIVIER DOULIERY, Ritzau Scanpix)

  Tre personer, der angiveligt er medlemmer af en organisation med forbindelser til den iranske regering, er i USA blevet anklaget for at have planlagt et mord på en journalist og aktivist.

  Det har den amerikanske justitsminister, Merrick Garland, fortalt på et pressemøde fredag, skriver Reuters.

  De tre personer skulle ifølge de amerikanske anklager være medlemmer af en østeuropæisk kriminel organisation, som skulle have forbindelser til den iranske regering.

  - Offeret offentliggjorde den iranske regerings krænkelse af menneskerettigheder, diskriminerende behandling af kvinder, undertrykkelse af demokratisk deltagelse og udtryk og brug af vilkårlig fængsling, tortur og henrettelse, sagde Garland på pressemødet.

  De amerikanske myndigheder har ikke sat navn på det mulige offer, men Reuters hentyder til, at vedkommende længe har været en kritiker af det iranske krav om, at kvinder skal tildække sig.

 28. Finsk zoo er endt i pengeproblemer: Overvejer at sende pandaer retur til Kina

  • Lumi og Pyry har siden januar 2018 boet i den finske zoologiske have. (Foto: © Lehtikuva, Ritzau Scanpix)
  • Ähtäri Zoo håbede, at de to pandaer og anlægget her kunne lokke gæster til. (Foto: © Lehtikuva, Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Det er ikke kun i Danmark, at det kinesiske panda-diplomati har sat sine poter.

  Det er også sket i Finland, hvor de to pandabjørne Lumi og Pyry har gået rundt i Ähtäri Zoo siden 2018.

  Men nu er den finske zoologiske have endt i pengenød og har ikke længere penge til at tage sig af dyrene. Derfor overvejes det nu, om pandaerne skal sendes retur til Kina, skriver Reuters.

  Den privatejede zoologiske have havde håbet, at pandaerne ville lokke mange besøgende til, men coronapandemien betød en nedgang i antallet af gæster, og derfor er haven i stedet endt med en stor gæld.

  Den endelige beslutning om, hvorvidt pandaerne skal returnes til Kina, træffes ifølge Ahtrari Zoo i slutningen af februar.

 29. Mand idømt fængsel for at smugle 12 kilo amfetamin via Rødby

  En 36-årig mand er ved retten i Nykøbing Falster blevet idømt otte års fængsel for at have indsmuglet 12 kilo amfetamin.

  Det oplyser Anklagemyndigheden i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

  Den store mængde amfetamin er ifølge Anklagemyndigheden blevet smuglet ind via Rødby.

  Manden er foruden fængselsdommen også blevet udvist af Danmark og har fået permanent indrejseforbud.

  Dommen er anket.

 30. 34-årig kvinde kendt skyldig i voldtægt af teenager - anklager undrer sig over straffen

  En 34-årig kvinde er ved Retten i Randers i dag blevet kendt skyldig i voldtægt, fordi hun har haft samleje og andet seksuelt forhold med en dreng på 14 år.

  Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

  Kvinden er blevet idømt 10 måneders fængsel. Tre af de ti måneders fængsel blev gjort ubetinget.

  Den dom er senioranklager Rosa Pape dog ikke umiddelbart tilfreds med, og anklagemyndigheden vil nu overveje, om man vil anke dommen.

  - Det undrer mig, at straffen ikke er strengere, når man ser på den strafskærpelse, der trådte i kraft 1. marts sidst år vedrørende seksuelle forhold med mindreårige, siger Rosa Pape, der har ført sagen på vegne af anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

  Den 34-årige kvinde nægter sig skyldig og ankede dommen.

 31. Norge har fundet 'betydelige' mængder mineraler og sjældne metaller på havbunden

  I forvejen har de både rige mængder olie og laks. Og nu kan et nyt fund måske polstre den norske pengepung endnu mere.

  En ny undersøgelse fra de norske myndigheder viser nemlig, at der tilsyneladende gemmer sig ”betydelige mængder" af både mineraler og sjældne metaller på den norske havbund.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Fundet har både vist store mængder magnesium, nobium, kobolt og sjældne mineraler, lyder det fra det norske Oljedirektoratet, der står bag undersøgelsen.

  På havbunden er der blandt andet fundet 38 millioner ton kobber. Det svarer ifølge Reuters til næsten dobbelt så meget kobber, som der bliver udvundet på verdensplan om året.

  Lige nu diskuteres det i Norge, om der skal åbnes op for minedrift til søs. Det vil kræve godkendelse fra det norske Storting.

 32. Én person har mistet livet, efter voldsomme regnmængder har ramt New Zealand

  Billederne viser oversvømmelser fra Auckland, der er New Zealands største by.

  Voldsomme mængder regn har fået myndighederne på den nordlige ø i New Zealand til at erklære undtagelsestilstand.

  Det skriver avisen The New Zealand Herald.

  Én person har mistet livet i det voldsomme vejr, som særligt har ramt Auckland, der er landets største by, og den øvre del af den nordlige ø.

  Lufthavnen i Auckland har meldt, at hverken internationale eller indenrigs fly kan lande eller lette fra lufthavnen før middag lørdag lokal tid.

  Det voldsomme vejr har desuden betydet, at flere motorveje er oversvømmet, og flere bilister er strandet uden mad eller indkvartering.

Mere fra dr.dk